Μητροπολίτης αναμεταδίδει επικίνδυνα ψέματα σε βάρος της Τουρκίας

[Στην τελετή της Ανάστασης μπροστά στον υφυπουργό Εξωτερικών]
kalamarias4may16 του Αναγνώστη Λασκαράτου
Διέψευσε (1.5) κατηγορηματικά το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής δημοσιεύματα ενημερωτικών ιστοσελίδων, σύμφωνα με τα οποία σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσπάθησε να εμποδίσει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στη νήσο Παναγιά Οινουσσών, με απειλές από μεγάφωνα και προσεγγίζοντας το νησάκι: «Ουδεμία σχέση έχουν τα δημοσιεύματα αυτά με την πραγματικότητα».

Αυτά λέει το επίσημο ελληνικό κράτος. Ο κρατικός υπάλληλος όμως μητροπολίτης Καλαμαριάς λίγο πριν είχε βροντοφωνάξει ανεπιφύλακτα (να υποθέσω πως την ίδια βεβαιότητα έχει και η θρησκευτική του πίστη;) τα αντίθετα και δεν έχασε την ευκαιρία να σκορπίσει μίσος για τη γειτονική σύμμαχο χώρα στην αναστάσιμη τελετή του θεού της Αγάπης, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών και αεροσυνοδού του αγίου Φωτός  Αμανατίδη (πέρυσι επεισοδιακά κάτω από αποδοκιμασίες επιβατών με την Aegean, φέτος με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο της «πρώτη φορά» κλπ), πρώην δάσκαλου Δημοτικού Σχολείου της Καλαμαριάς, πρώην στελέχους της επαναστατικής λαφαζανικής πτέρυγας, που εκλέγεται θριαμβευτικά στην έδρα του Τουρκοφάγου και Μακεδονομάχου Άνθιμου, προφανέστατα  με ψήφους της Εκκλησίας.  Ο υφυπουργός φαίνεται λαμπαδηφόρος, δεύτερος από αριστερά στην φωτογραφία, όμως η ευσεβής (και πάντα ανορθόγραφη) romfea δεν τον αναγνώρισε και δεν αναφέρει την παρουσία του μαζί με τους άλλους «επίσημους», στο σχετικό της ρεπορτάζ παρακάτω.  Ο ευλαβέστατος υφυπουργός δεν διέκοψε ευγενικά τον Αρχιερέα, όπως όφειλε, για να τον διαψεύσει, αν μη τι άλλο για να τον εμποδίσει να αμαρτήσει, μάλιστα σε μια τόσο ιερή στιγμή και να σκανδαλίσει το εξ ίσου ευλαβές με αυτόν εορταστικό πλήρωμα του ναού. Το χρωστούσε αυτό ο επιδεικτικά ευσεβής δημόσιος άντρας,  χάριν τουλάχιστον του Θεού της Αλήθειας («Εγώ ειμί η Αλήθεια..», «Γνώσεσθε την Αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» κλπ) και χάριν της γαλήνης των παρευρισκόμενων πιστών (των βαρελότων και της μαγειρίτσας), που σε λίγο θα εγκατέλειπαν ημιτελή την τελετή για να επιδοθούν στα περεταίρω κατ’οίκον ελληνοχριστιανικά δρώμενα. Όμως ο κ.Αμανατίδης ούτε την ιδιότητά του ως καθ’ ύλην αρμόδιου υφυπουργού Εξωτερικών, ούτε την ιδιότητα του εκλεγμένου εκπροσώπου των πολιτών, ούτε την ιδιότητα του Αριστερού, ούτε την ιδιότητα του πιστού σεβάστηκε, ούτε την Ειρήνη, τη φιλία με τους γείτονες και την Αλήθεια υπερασπίστηκε και μάλιστα μέσα στο υποτιθέμενο ναό του Θεού της Ειρήνης, της Αγάπης και της Αλήθειας, την πιο ιερή στιγμή της υποτιθέμενης (και σίγουρα πολύ αποδοτικής πολιτικά) θρησκευτικής του πίστης.

Όσο για τον δεσπότη-δημόσιο υπάλληλο ισχύει το «Χείλη Αρχιερέως ου ψεύδονται» ή κάνω λάθος; Αν δεν είναι ψεύτης ή αν δεν πιστεύει παρορμητικά οτιδήποτε ικανοποιεί τις ιδεοληψίες του, είναι το λιγότερο αδικαιολόγητα επιπόλαιος. Ερεύνησε την αλήθεια της πληροφορίας του, πριν την αναμεταδώσει θριαμβευτικά τόσο ανεύθυνα, τόσο δημόσια, τόσο επίσημα και τόσο εκτός τόπου; Πως τόλμησε να πει τέτοια είδηση που φέρνει πίσω της τόσο μίσος και σπέρνει εχθρότητα, φανατισμό και φόβο απέναντι σε έναν γείτονα και φίλο λαό την ώρα της Ανάστασης, διαταράσσοντας την προσευχή και την παγκοίνως εγνωσμένη ευλαβή προσήλωση των Ελληνορθοδόξων πιστών στην τελετή (κάτω από την αρμονική μελωδία των βαρελότων); Συμβουλεύτηκε προηγουμένως τον παρόντα αρμόδιο υφυπουργό και εν Ορθοδοξία πολιτικό διάδοχο των Ψωμιάδη-Παπαγεωργόπουλου-Παπαθεμελή, ο οποίος ασφαλώς θα γνώριζε την πραγματικότητα ή μη θέλοντας να διακόψει την κατανυκτική νοερή επικοινωνία του με το Υπερπέραν, ενήργησε αυτόβουλα και αυθαίρετα;

Αντιγράφω από την κουτσομπολίστικη εκκλησιαστική ιστοσελίδα την είδηση, με παράλληλη αναφορά στην παλληκαριά άλλου δεσπότη, του γενναιότατου αγίου Μάρκου της Χίου:
«01 Μάιος 2016. Καλαμαριάς: «Ο Χίου δεν υπέκυψε στις τουρκικές προκλήσεις» …Κατά τη διάρκεια της τελετής της Αναστάσεως ανεγνώσθη από τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο η ποιμαντορική εγκύκλιος για το Άγιο Πάσχα. Ο Σεβασμιώτατος διέκοψε κάποια στιγμή την ανάγνωση και εκτός κειμένου έστειλε αναστάσιμο αδελφικό χαιρετισμό στον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, ο οποίος σθεναρά δεν υπέκυψε στις Τουρκικές προκλήσεις για αποχώρηση από τις Οινούσσες αλλά παρέμεινε στο νησί αναγκάζοντας τελικά, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, τους Τούρκους σε αποχώρηση…». Όμως μας φτάνει η καταισχύνη και η τραγωδία των Ιμίων, μας φτάνει η χρεοκοπία, μας φτάνει η φρίκη του δράματος των προσφύγων, δεν χρειαζόμαστε στημένα σκηνικά στο Αιγαίο, για να επιδεικνύουν τον αγοραίο πατριωτισμό τους μιτροφόροι Βυζαντινοί μητροπολίτες, επιλήσμονες της χριστιανικής αποστολής τους και μεγαλόστομοι (πρώην τρομολάγνοι «συγγραφείς») λοκατζήδες Σαλαμινομάχοι υπουργοί, που ονειρεύονται (εκ του ασφαλούς κι αυτοί) νέα Κούγκια και απειλούν με κούφια λόγια την Ευρώπη με τζιχαντιστές.


Ούτε ο μητροπολίτης Καλαμαριάς ούτε η ευσεβής πολεμοχαρής Romfea, δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να επανορθώσουν. Η δεύτερη όφειλε να έχει δημοσιοποιήσει την επίσημη διάψευση. Είχε μάλιστα ξαναδημοσιεύσει την ψεύτικη είδηση (30 Απρίλιος 2016.  ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε Θεία Λειτουργία σε νησάκι!…Έτρεψαν τους Τούρκους σε φυγή με …ψαλμούς»). Εκεί ο αναστάσιμος αναγνώστης θα έβλεπε φωτογραφία του πολέμαρχου μητροπολίτη Χίου, ο οποίος (σαν έτοιμος από καιρό), ενδεδυμένος τα γαλάζια άμφια παρέδιδε στον ευσταλή φαντάρο της πατρίδος τη Σημαία, κυριολεκτικά μεγαλύτερη από το μπόι του. Προβλέπει τέτοιο τελετουργικό η αναστάσιμη λειτουργία ή καινοτόμησε ο άγιος Μάρκος, σαν τον πατριάρχη Μάρκο Ξυλοκαράβη που εισήγαγε νέο τυπικό πατριαρχικής εκλογής; Προσωπικά δεν μου γεμίζει καθόλου το μάτι για ήρωας, δεν μου θυμίζει κάποιον Τουρκοφάγο μπουρλοτιέρη ή κάποιο βιβλικό προφήτη που πνίγει τα φουσάτα του Φαραώ Χαλίφη στη Γαλανή Θάλασσα, αποσπώντας τα γελοία σχόλια του πατριωτικού (εκ του ασφαλούς) θαυμασμού των αναγνωστών της ξιφοφόρου εκκλησιαστικής σελίδας (αξίζει να τα δείτε όλα αυτά). Αυτή η στάση όσων διασπείρουν συνειδητά ή και από επιπολαιότητα τέτοιες ειδήσεις, χωρίς μάλιστα να ανασκευάζουν μετά, δεν είναι ποινικά κολάσιμη; Εκτός κι αν το άρθρο 187 του Π.Κ. για διασπορά ψευδών ειδήσεων «δημόσια ή μέσω του διαδικτύου» ακόμη και «από αμέλεια», «με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων…με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό, …να διαταραχθούν οι διεθνείς σχέσεις» της χώρας έχει καταργηθεί ή δεν έχει ισχύ για τους ευσεβείς.

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Θεωρίες Συνωμοσίας, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

28 Responses to Μητροπολίτης αναμεταδίδει επικίνδυνα ψέματα σε βάρος της Τουρκίας

 1. Ο/Η Πειραϊκής Πατραϊκής Γερμανός λέει:

  http://www.era-aegean.gr/?p=10927

  Ανάσταση στην Παναγιά Οινουσσών- διάψευση για προκλητική συμπεριφορά Τούρκων

  (………..)
  Διάψευση για προκλητική συμπεριφορά Τούρκων
  Σε δελτίο τύπου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδονται οι πληροφορίες ότι υπήρξε παρεμπόδιση της Θείας Λειτουργίας από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής :
  «Αναφορικά με δημοσιεύματα ενημερωτικών ιστοσελίδων, σύμφωνα με τα οποία σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής προσπάθησε να εμποδίσει τη τέλεση της Θείας Λειτουργίας στη νήσο Παναγιά Οινουσσών, με απειλές από μεγάφωνα και προσεγγίζοντας τη νήσο, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ανακοινώνεται ότι ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
  Διαψεύδουν και οι αιρετοί
  Τις απειλές μας τις διέψευσε τόσο ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου Β. Μυριαγκός όσο και ο δημοτικός σύμβουλος Οινουσσών και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ.
  Περιγράφοντάς μας αυτή την ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, με την Ανάσταση στη νησίδα Παναγιά ο κ. Δανιήλ σημείωσε «Εχω πάει κι άλλες φορές στην Παναγιά, αλλά τώρα ήταν διαφορετικά να ακούσω και να ψάλλω το Χριστός Ανέστη στο τελευταίο άκρο της πατρίδας μας».
  Με τιμητική προσωπική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου, την οποία μου απηύθυνε την Μεγ. Πέμπτη συγκρότησα την αποστολή από τις Οινούσσες (….)
  Ο Δεσπότης μας κάλεσε με το Δεύτε λάβετε Φως να ανάψουμε τις λαμπάδες και μετά ψάλαμε μαζί αναστάσιμους ύμνους και διάβασε το Ευαγγέλιο του Μάρκου για την Ανάσταση.
  Ψάλαμε μαζί μερικούς ακόμη ύμνους της εκκλησίας μας και έκανε δεήσεις και απόλυση. Εν συνεχεία μας μίλησε για την Ανάσταση του Κυρίου. Ψάλαμε όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο και έδωσε στον αρχιφύλακα του φυλακίου μια μεγάλη ελληνική σημαία.

  (…..)
  Τα δύο πλοία βρίσκονταν εκεί μέχρι που εμείς επιστρέψαμε στο χωριό πάλι με το θαλάσσιο ταξί. Η αλήθεια είναι ότι το τουρκικό πλοίο βρισκόταν μέσα στα χωρικά μας ύδατα. Δεν άκουσα τίποτα για παρενοχλήσεις από την αποστολή που ήρθε από τη Χίο.
  (….)
  «Δεν μου αρέσει η προκλητική συμπεριφορά των γειτόνων, αλλά ούτε και η προκλητική συμπεριφορά ορισμένων «μμε» που κατάντησαν την Παναγιά γκρίζα ζώνη για να βγάλουν ειδήσεις. Ας επικρατήσει αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων νομίζω ότι γνωρίζει καλά τη δουλειά της. Εμείς πάλι γνωρίζουμε τα ειρηνικά μας έργα και με αυτά ασχολούμαστε. Καλό Πάσχα!»
  Φωτογραφία: Μαρία Ντινιακουδάκη

 2. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/8052-kalamarias-o-xiou-den-upekupse-stis-tourkikes-prokliseis-foto
  Καλαμαριάς: »Ο Χίου δεν υπέκυψε στις τουρκικές προκλήσεις» (ΦΩΤΟ)

  http://www.romfea.gr/diafora/8024-ektakto-tourkiko-skafos-parenoxlise-theia-leitourgia-se-nisaki

  σχόλια

  Γεώργιος Π….. • 2 μέρες πριν

  Η προσευχή και η συμπαράστασή μας βρίσκονται δίπλα στους στρατιώτες και τους κατοίκους των δοκιμαζομένων νησιών μας. Ευχόμαστε την ευλογία του Θεού και ημέρες ειρηνικές.
  Το παράδειγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Μάρκου μας συγκινεί. Ευχόμαστε και σ’ εκείνον καλή δύναμη. Πάντα ανδρείος!! ΑΞΙΟΣ!!

  Ἀντώνης • 2 μέρες πριν

  Τελικά, αὐτὸ ποὺ δὲν εἶναι ἰκανοὶ νὰ κάνουν οἱ πολιτικοί μας τὸ κάνει ἡ Ἐκκλησία τόσο ἁπλᾶ, ἀθόρυβα καὶ ἀποτελεσματικά… Χριστὸς ἀνέστη!

  Αιπόλος • 3 μέρες πριν

  ΑΞΙΟΣ ο μητροπολίτης και άξιοι οι φαντάροι μας!!! Χριστός Ανέστη και εί ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών!!!

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  ΜΠΛΟΓΚ Σωτήρη Τζούμα
  http://www.exapsalmos.gr/2016/05/02/o-markos-se-rolo-digeni-akrita/
  ο Πάτων του Πλάτων
  ***»προσκύνησε τον ανδριάντα του εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Πλάτων

  Ο Μάρκος σε ρόλο… Διγενή Ακρίτα!!

  Δημοσιεύτηκε στις 2 Μαΐου 2016 από K. T.

  Σε ρόλο υπερασπιστή του εθνικού εδάφους ο Μητροπολίτης Μάρκος ενώ η κυβέρνηση παρουσιάζεται απούσα από το σκηνικό έντασης που η Άγκυρα οικοδομεί στο Αιγαίο αμφισβητώντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα

  Ενώ επί 24 ώρες η κυβέρνηση παρουσιάζεται απούσα από το σκηνικό έντασης που η Άγκυρα οικοδομεί στο Αιγαίο αμφισβητώντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα και τη στιγμή που κανένας από το Μέγαρο Μαξίμου ή το υπουργείο Άμυνας δεν βγήκε να κάνει ανακοινώσεις, ρόλο υπερασπιστή του εθνικού εδάφους ανέλαβε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών, Οινουσσών Μάρκος. Ο τελευταίος, απέστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία.

  Συγκεκριμένα, στην καθιερωμένη συνάντηση των επιτάφιων στην κεντρική πλατεία της Χίου κι αφού προηγουμένως προσκύνησε τον ανδριάντα του εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Πλάτων Φραγκιάδη αποσκοπώντας να στείλει μήνυμα αντίστασης στην τουρκική προκλητικότητα, ανέβηκε στο βήμα της πλατείας Βουνακίου όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι «σήμερα λιτανεύουν μαζί μας και τα νησιά μας που ανήκουν στην εκκλησιαστική, τη μητροπολιτική μου περιφέρεια και την Ελλάδα πατρίδα μας. Τα Ψαρά, τα Αντίψαρα, η Αιγνούσα, η Βάτος και η Παναγιά Οινουσσών».

  Πλήθος κόσμου καταχειροκρότησε τον Μητροπολίτη ενώ δεν έλειψαν οι επικριτικές αναφορές του κόσμου για την παντελή απουσία υψηλόβαθμων κυβερνητικών και στρατιωτικών αξιωματούχων σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.

  Εδώ το μπλογκ του Τζούμα, του συνεργάτη του Χριστόδουλου τα λέει αλλιώς για τον Μάρκο

  http://www.exapsalmos.gr/2014/03/24/%CF%83%CF%86%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1-2/

  ΣΦΗΝΑΚΙΑ

  Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου 2014 από K. T.
  ΧΧΧ. Το έκανε πάλι το θαύμα του Μάρκος! Ο Χίου καλέ.. Η Αγία Μαρκέλλα η Χιοπολίτις, είναι το μεγαλύτερο προσκύνημα στην Μητρόπολη Χίου! Έχει περάσει κατά καιρούς διάφορα με την διοίκηση της Μητρόπολης γιατί είναι ένα ισχυρό έσοδο για την Μητρόπολη! Διοικείται από ένα συμβούλιο το οποίο ορίζεται από τον Μητροπολίτη! Ο Μάρκος έκανε τη διαφορά: όρισε ως μέλη της Επιτροπής άτομα τα οποία ουδεμία σχέση είχαν στον προηγούμενο έντιμο βίο τους με την Εκκλησία, αλλά προφανώς είχαν προσωπική σχέση με τον Μάρκο. Οι άνθρωποι αυτοί είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες της …νύχτας! Προφανώς κάπου θα εξυπηρετήσει αυτό την Εκκλησία στο μέλλον! Δεν ξέρουμε κι ούτε καταλαβαίνουμε προς το παρόν πού το πάει ο Μάρκος! Το βέβαιο είναι ότι με την απόφασή του αυτή εξέπληξε τους πάντες! Άλλους θετικά, άλλους αρνητικά κι άλλους τους γέμισε με απορίες !!! Αχ, βρε Μάρκο, αχ!! Θέλω να ..αγιάσω και δεν με αφήνεις!!

  ΧΧΧ. Γιατί θα πρέπει η Εκκλησία να απορροφά τα απόβλητα του κάθε Μητροπολίτη;
  Έλεος Αγιοι! Έλεος !

  κι εδώ, άστα να πάνε

  http://www.exapsalmos.gr/2014/11/17/%CF%83%CF%86%CE%B7%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-no3/
  Σφηνάκια που… Τζούζουν No3

  Δημοσιεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου 2014 από K. T.

  Μου είπατε οτι κακώς σχολίασα αρνητικά την ύψωση της υπερμεγέθους σημαίας στη Χίο από τον Μητροπολίτη Μάρκο και οτι ήταν η πιο έξυπνη πράξη που έκανε από τη μέρα που ενθρονίσθηκε στη Χίο, έστω και για λόγους εντυπωσιασμού!
  Μου λέτε,όμως, να ασχοληθώ με κάποιους περίεργους και γαργαλιστικούς ψιθύρους που ακούγονται στο νησί.. Μου λέτε να πληροφορηθώ για κάτι μεταμεσονύκτιες τηλεφωνικές εξομολογήσεις και άλλα πρωτοφανή που συμβαίνουν στην άτυχη Χίο!
  Ξέρω από τον προσωπικό μου βίο οτι “…το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν το ξημέρωμα…”, αλλά κανείς πνευματικός δεν μου είπε ποτέ οτι αυτή η ώρα προσφέρεται και για ….εξομολογήσεις !! Και τί είδους εξομολογήσεις μπορεί να είναι αυτές! Εξαρτάται από το ωράριο εργασίας του καθενός ! Αν είναι κανείς βραδινός ….

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Μάρκων καινοτομίες.
  Άλλοι έχουν μανία με τη Σημαία άλλοι με τα πεσκέσια

  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%92%CE%84_%CE%9E%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B2%CE%B7%CF%82

  Ο Μάρκος Β΄, ο επονομαζόμενος Ξυλοκαράβης, διετέλεσε Οικουμενικός Πατριάρχης για σύντομο χρονικό διάστημα το έτος 1466.

  Εξελέγη Πατριάρχης από αρχιερείς και κλήρο στις αρχές του 1466 σε αντικατάσταση του παυθένος Ιωάσαφ Α΄. Μετά την εκλογή του όμως συκοφαντήθηκε στην Υψηλή Πύλη και απομακρύνθηκε ταπεινωτικά από το Θρόνο. Για την απομάκρυνσή του, σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι Τραπεζούντιοι της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι και τον σηκοφάντησαν ότι «έλαβε ώνιον την Πατριαρχικής αξίαν». Τέτοια δικαιολογία εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του Πατριαρχείου, και επιβεβαιώθηκε αμέσως μετά, όταν οι Τραπεζούντιοι για πρώτη φορά καταβάλλουν χρήματα στο Σουλτάνο για να εκλέξουν Πατριάρχη τον συντοπίτη τους μοναχό Συμεών.

 5. Ο/Η Toυ κώλου λέει:

  Το ολίγον διορισμένο στο δημόσιο μπλογκ του Καμμένου ήταν ενημερωμένο και δεν έπεσε στη λούμπα.
  Απλά χαρακτηρίζει το αναστάσιμο πατριωτικό σόου του δεσπότη με τη Σημαία, επικό.

  https://olympia.gr/2016/05/01/%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1-%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%80/

  ΑΞΙΕ ΠΑΠΑ! Ο Μητροπολίτης Χίου σε μία επική λειτουργία στην νήσο Παναγιά

  Posted by olympiada στο Μαΐου 1, 2016

  «Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης » βροντοφώναξε ο Μάρκος από το μετερίζι λευτεριάς και πολιτισμού.

  Σε ηχηρή απάντηση προς την τουρκική προκλητικότητα προχώρησε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος μαζί με τον Δήμαρχο Οινουσσών Στέφανο Βογιατζή, τον λιμενάρχη Χρήστο Φραγκιά και τον Διοικητή της 96ΑΔΤΕ ταξίαρχο Γ. Μπικάκη νησιού αλλά και ομάδα κατοίκων.

  Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα του Μ. Σαββάτου τελέστηκε η λειτουργία της Ανάστασης στο φυλάκιο του αμφισβητούμενου νησιού της Παναγιάς ως απάντηση στην προσπάθεια της γείτονος να αμφισβητήσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και την ελληνικότητα της περιοχής.

  Όπως αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στον Μητροπολίτη «θελήσαμε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην επικίνδυνη τουρκική πολιτική. Οι Οινούσσες ήταν και θα παραμείνουν μέρος της Μητροπόλεως Χίου και αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδος».

  Ο ίδιος ο Μητροπολίτης σε δήλωση του ξεκαθαρίσε πως «κανένας δεν θα μου πει που και πως θα λειτουργώ στη Μητρόπολη μου, πολύ περισσότερο η Τουρκία».

  Θα πρέπει να σημειώσοουμε ότι ο Μητροπολίτης μαζί με τις ευχές παρέδωσε στον επικεφαλής του Φυλακίου της Παναγιάς την ελληνική σημαία και ευχήθηκε πάντοτε «να κυματίζει περήφανα πάνω στην εσχατιά της πατρίδας μας, την τελευταία βραχονησίδα της νησιωτικής συστάδας των Οινουσσών, ακόμη κι αν χρειαστεί να την υπερασπιστούμε και να την τιμήσουμε με τη θυσία μας».

  Μιλώντας με φλογερό πατρικό και πατριωτικό λόγο στα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδας και επαινώντας το υψηλό φρόνημα και το αίσθημα καθήκοντος τόνισε ότι «οι στρατιώτες του Έθνους δεν φρουρούν μόνο μια λωρίδα ελληνικής γης», αλλά υπερασπίζονται τα ιερά και τα όσια του Γένους, τα εθνικά μας δίκαια, αλλά και την ιστορία, τις παραδόσεις, τις οικογένειες, τους τάφους των προγόνων, την ίδια την ταυτότητα και υπόσταση του Έθνους.
  Ο ταξίαρχος κ. Γ. Μπικάκης ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη για τις ευχές και την τελετή της Αναστάσεως, που τέλεσε πρώτα στην νησίδα της Παναγιάς και διαβεβαίωσε ότι όλοι οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες της 96ΑΔΤΕ είναι πανέτοιμοι να επιτελέσουν το καθήκον τους και να διασφαλίσουν την ακεραιότητα της πατρίδας.
  Στη θρησκευτική τελετή και στο πρώτο «Χριστός Ανέστη» της νησιωτικής Μητρόπολης της Χίου, παρέστησαν ακόμη από τις Οινούσσες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κύριοι Γεώργιος Δανιήλ, Σταύρος Χατζησταύρου, Λάμπρος Σκούφης, Γιάννης Λυγνός, Χρήστος Μούντουλας, ο Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Χίου κ. Β. Μυριαγκός και εκπρόσωποι της Ταξιαρχίας.

  Σχόλια

  ομογενής,Λευτεριά στήν Βόρειο Ήπειρο said
  Μαΐου 1, 2016 στις 9:13 μμ
  Εδεήσατε καί τό αναρτήσατε;
  Τά όχι πρέπει νά τά λέγη η πολιτική καί στρατιωτική ηγεσία .
  Αλλά ως γνωστόν τά ΟΧΙ θέλουν Μεταξάδες.
  Όχι αστράτευτους πολιτικούς καί ορτινάντζες στρατιωτικούς.

  Ένας ΔΕΚΑΝΕΑΣ ρέεεεεεεεεεεεεεε
  νά ελευθερώση τήν Ελλάδα.

  Απάντηση

  2.Αρμονία said
  Μαΐου 1, 2016 στις 9:27 μμ
  http://www.imchiou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=227&Itemid=37

  Απάντηση

  3.Αρμονία said
  Μαΐου 1, 2016 στις 9:28 μμ
  ….ww.imchiou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=227&Itemid=37

  Δείτε την φωτογραφία του Άξιου Μητροπολίτη Χίου να ασπάζεται την Σημαία μας.

  Απάντηση

  4.Ο #SKAI_xeftiles μεταδίδει όλα τα Τουρκικά ΜΜΕ κατα της Ελλάδας…τώρα και γενίτσαροι « olympia.gr said
  Μαΐου 1, 2016 στις 9:34 μμ
  […] Ο ΣΚΑεΙ αντί να στηριξει τα δίκαια του Ελληνισμού όπως αυτο. ΑΞΙΕ ΠΑΠΑ! Ο Μητροπολίτης Χίου σε μία επική λειτουργία … […]

  Απάντηση

  5.Αρμονία said
  Μαΐου 1, 2016 στις 9:41 μμ
  Μητροπολίτης Χίου: Σήμερα λιτανεύουν μαζί μας η Αιγνούσα, η Βάτος και η Παναγιά….

  Ο Μητροπολίτης μαζί με τις ευχές παρέδωσε στον επικεφαλής του Φυλακίου της Παναγιάς την ελληνική σημαία και ευχήθηκε πάντοτε «να κυματίζει περήφανα πάνω στην εσχατιά της πατρίδας μας, την τελευταία βραχονησίδα της νησιωτικής συστάδας των Οινουσσών, ακόμη κι αν χρειαστεί να την υπερασπιστούμε και να την τιμήσουμε με τη θυσία μας».

  Απάντηση

  6.vassilis said
  Μαΐου 1, 2016 στις 9:57 μμ
  Ειναι σιγουρο οτι με το παπαδαριο δεν θα μεινει τουρκικο ρουθουνι!Φαιδροτητες απο πολιτικη ηγεσια και προσκυνημενων μουλαδων!

  Απάντηση

  ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ; said
  Μαΐου 2, 2016 στις 12:47 πμ
  Mπορεις να προτείνεις κατι εναλλακτικό αν δε σου κάθεται καλά ο παππάς.Περιμένουμε πρόταση.Μεχρι τωρα δεν εχουμε δεί και κανενα δηλωμενο άθεο να κανει κινηση πατριωτισμού.

  Απάντηση

  stelios said
  Μαΐου 2, 2016 στις 8:15 πμ
  ΕΝΩ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΤΙΝΑΤΣΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΕΓΑΤΑ ΠΩΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ…..ΠΟΛΗ !!!!!!!!!!!!!!!
  ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΥΜΕΝΕ,,,,,,,

  Απάντηση

 6. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Γιὰ τοὺς μὴ χριστιανούς (δὲν γνωρίζω γιὰ τοὺς Ἰουδαίους καὶ τοὺς Μωαμεθανούς), ὁ Μητροπολίτης εἶπε ψέμματα, ἐπειδὴ τὸ γεγονὸς δὲν συνέβη.

  Γιὰ τοὺς χριστιανοὺς ὁ Μητροπολίτης εἶπε ἀλήθεια, γιατί τὸ ψέμμα του ἐξυπηρετεῖ τὸν κόσμο τοῦ Γιαχβέχ-Ἀλλάχ.

  Γιὰ τοὺς χριστιανοὺς οἱ ἀλήθειες ἑνὸς ψεύτικου κόσμου εἶναι ψέμματα.

 7. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

  Tι άντρακλας!
  Τι πολεμιστής!
  Τι πατριώταρος!
  Κοστίζει τίποτις;

  http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/8126-mitropolitis-xiou-edo-einai-ellas-foto
  Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Χίου. Τετάρτη, 04 Μάιος 2016

  Μητροπολίτης Χίου: »Εδώ είναι Ελλάς» (ΦΩΤΟ)

  Δείτε τι έγραψε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος στο Ευαγγέλιο της Αγίας Τραπέζης στη νήσο Παναγιά μετά την τουρκική πρόκληση.

 8. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.ierakatixisis.com/2016/05/blog-post_4.html#more

  Διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις οι «άγιοι» παρουσία των ευσεβών συντρόφων ( βλ. Αμανατίδη ) όμως κανείς Εισαγγελέας δεν κάνει το παραμικρό.

  Ψεύτες και υποκριτές δημόσιοι κρατικοδίαιτοι υπάλληλοι ενός διαλυμένου Κράτους.

  Αργόσχολοι δεσποτάδες που τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς δεν έχουν υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό, προπαγανδίζουν τα έργα των προδοτών Κυβερνητών των τελευταίων χρόνων. Από κάτω, τα πρόβατα βελάζουν…

  (….)
  Δείτε κι ΕΔΩ

  https://roides.wordpress.com/2016/05/04/4may16/

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Γελοίοι δημοσιογράφοι που δεν ντρέπονται να αναμεταδίδουν προφανέστατες ανοησίες.
  Δηλαδή π.χ. ξεβρακώνουν τον πατριάρχη οι αστυνομικοί πριν μπει για να ανάψει την λαμπάδα του στο κουβούκλιο;
  Η ΕΣΗΕΑ θεωρεί ότι επειδή έχουμε απατεώνα πρωθυπουργό πρέπει να έχουμε απατεώνες δημοσιογράφους;

  https://www.facebook.com/petros.tatsopoulos

  Petros Tatsopoulos
  ..

  Και αυτό το Πάσχα μού έδωσε πολλές αφορμές για να εξοργιστώ -από τα βαρελότα των ανεγκεφάλων έως τα «σαπισμένα χέρια» που ευχόταν ατιμωρητί ο ρασοφόρος δημόσιος υπάλληλος που υποδύεται τον μητροπολίτη Καλαβρύτων. Λέω όμως, αυτή τη φορά, να σταθώ σε κάτι που μάλλον πέρασε απαρατήρητο. Καλόπιστοι, θέλω να πιστεύω, δημοσιογράφοι παπαγάλιζαν σε όλα τα κανάλια -από τα πιο «έγκριτα» έως τα πιο «σαπάκια»- πως είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα από τις ισραηλινές αρχές για να διασφαλιστεί η στεγανότητα του χώρου όπου θα εισερχόταν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για να παραλάβει το Άγιον Φως. Λοιπόν, παίδες. Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Επειδή, καταλαβαίνω, το ψωμί σας βγάζετε και δεν έχετε συχνά ούτε χρόνο ούτε διάθεση για να ασχοληθείτε με τα δελτία Τύπου που σας σερβίρουν στο πιάτο, έτοιμα προς εκφώνηση. Επειδή, δεν πειράζει, χρονιάρες μέρες, να πείτε και μια μαλακία παραπάνω, αρκεί να το ξεκαθαρίσετε -αλλά, ΚΥΡΙΩΣ, επειδή συνεχίζω να έχω την αυταπάτη ότι ζω το 2016 μετά Χριστόν, σ’ ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου οι δημοσιογράφοι έχουν ΑΚΟΜΗ το δικαίωμα να μεταφέρουν πληροφορίες και μόνο πληροφορίες: την επόμενη φορά που θα κάνετε λόγο για τη «στεγανότητα του χώρου», περιμένω να προσθέσετε τη διευκρίνιση «σύμφωνα με τον πατροπαράδοτο θρησκευτικό μύθο» ή να μου επισυνάψετε την έκθεση επιστημόνων όπου θα πιστοποιείται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι κάθε χρόνο, Μεγάλο Σάββατο μεσημέρι, στην Ιερουσαλήμ, παραβιάζονται όλοι οι γνωστοί φυσικοί νόμοι και το Άγιον Φως ανάβει μυστηριωδώς… μόνο του. Έτσι, καμάρια μου; Διαφορετικά, να μας το πείτε ευθέως, ότι ζούμε στην Τεχεράνη και ότι θα πρέπει να καταπίνουμε αμάσητη κάθε θρησκευτική ανοησία, ενισχυμένη ενίοτε από τη δημοσιογραφική σας «αξιοπιστία». Καλό Πάσχα.

  • Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

   Δὲν θυμᾶμαι ἐὰν τὸ βρῆκα ἀπὸ ἐδῶ. Ἡ ἀκοίμητος κανδῆλα, ἡ ἔρευνα στὸν Πατριάρχη κτλ…

   «Published on 19 Apr 2014
   Επειδή τό «άγιο» φώς είναι τό θέμα μου, εκτός τών άλλων μαρτυριών περί της απάτης αυτής, υπάρχει και μαρτυρία ενός αρχιδιακόνου του Πατριαρχείου, του Χαράλαμπου Κατενίδη, όπου και μαγνητοφωνήθηκε η ομολογία του (εις γνώσιν του) τό έτος 1965 από τόν Στυλιανό Χαραλαμπάκη, περιγράφοντας την απάτη του «αγίου» φωτός… και αυτή η μαρτυρία βρίσκεται στην διάθεση μας όπου και από την http://www.sporeas.tv την δημοσιεύουμε κατ’ αποκλειστικότητα.

   Καλή Ανάσταση καί σε βλέποντες αλλά περισσότερο και σε «τυφλούς» θρησκεύοντες όπου τυφλώθηκαν από τό πολύ «άγιο» φώς που σκορπά… σκοτάδι.

   http://www.sporeas.tv
   »

 10. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Αυτά κάνουν κάθε φορά και δίνουν τροφή στους αντίχριστους,τους άθεους και σε άλλους ποικιλώ-
  νυμους να βάλλουν κατά της θρησκείας και της υγιούς εκκλησίας!!Το κακό είναι ότι κι ο Βασιλάκης της Χίου κι ο Μπαρδάκας της Καλαμαριάς-δεν έχει κλείσει ούτε χρόνο στο θρόνο του ακόμη-είναι
  ΝΕΟΙ στην ηλικία,αλλά και από τα νεότερα μέλη της ιεραρχίας!!Μετά μου λέτε για το Λεν(ρ)ή και το Ρούσσα!!Μην ελπίζετε ΔΕΝ αλλάζει τίποτα!!!!

 11. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Και κάτι ακόμη για εκείνο το»φίλη και σύμμαχος χώρα»Μην ΞΕΡΑΣΩ!! Πού την είδατε τη φιλία και τη συμμαχία στις συνεχείς και κατάφωρες παραβιάσεις εναέριου,θαλάσσιου και ακόμη κι εδάφους ξηράς;;!!Αυτοί κατέρριψαν το ρωσικό αεροπλάνο,γιατί παραβίασε-λέει-το χώρο τους για 17΄΄!!Τότε εμείς θα έπρεπε να έχουμε καταρρίψει ΟΛΗ την πολεμική τους αεροπορία!!Και πού σαι Λασκαράτε μη βιαστείς να με αποκαλέσεις ελληναρά!!Είμαι πάνω από όλα άνθρωπος και έτσι βλέπω το σωστό!!!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε Κάπα,
   βγάζετε πολύ εύκολα συμπεράσματα.
   (Ο παρακάτω, που νομίζω σας απαντά στις απορίες σας, δεν είμαι εγώ, γιατί κι αυτό μπορεί να το συμπεριλάβετε στις βεβαιότητές σας)

   http://www.protagon.gr/epikairotita/politiki/to-aigaio-me-orous-ethnikos-enaerios-xwros-2945000000
   Το Αιγαίο με όρους: Εθνικός Εναέριος Χώρος

   Είναι γεγονός ότι η διαφορά μεταξύ του Εθνικού Εναέριου Χώρου και των χωρικών υδάτων της Ελλάδας αποτελεί παγκόσμια παραδοξότητα και καμία χώρα (με εξαίρεση την Κύπρο) δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα αυτό στη χώρα μας.

   Αλέκος Λασκαράτος
   27 Ιουλιου 2010, 09:20

   Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο (άρθρα 1 και 2 της Σύμβασης του Σικάγου του 1944 για την Πολιτική Αεροπορία), ο εθνικός εναέριος χώρος (ΕΕΧ) ενός κράτους είναι ο εναέριος χώρος που εκτείνεται πάνω από το χερσαίο έδαφος του και τα χωρικά του ύδατα (αιγιαλίτιδα ζώνη).Η Ελλάδα από το 1931 (με το Π.Δ. της 6/18 Σεπτεμβρίου 1931) έχει καθορίσει αιγιαλίτιδα ζώνη εύρους 10 ν.μ. Το σχετικό Π.Δ. εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα με ρητή πρόβλεψη του άρθρου 191 παρ.2 του Κώδικα Αεροπορικού Δικαίου [Ν. 1815/1988 (ΦΕΚ Α΄ 250)].

   Μέχρι το 1975 και για 44 συνεχή έτη, η Τουρκία αναγνώριζε και σεβόταν τη ρύθμιση αυτή των 10 ν.μ. Από το 1975 μέχρι σήμερα, όμως, αμφισβητεί τον πέρα από τα 6 μίλια εναέριο χώρο της Ελλάδος, δηλαδή θεωρεί ότι τα 4 μίλια από τα 6 ως τα 10 είναι διεθνής εναέριος χώρος.

   Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της η Τουρκία στέλνει τακτικά μαχητικά αεοροσκάφη στη μεταξύ 6 και 10 ν.μ. περιοχή του ΕΕΧ. Έχουμε τότε αυτό που ονομάζουμε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου. Οπως είναι φανερό η Ελλάδα δεν έχει άλλη λύση από το να απαντήσει σε κάθε τέτοια παραβίαση του ΕΕΧ με αναχαίτηση των τουρκικών αεροσκαφών από δικά μας. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα σήμαινε και αποδοχή των τουρκικών διεκδικήσεων. Πέρα από το τεράστιο κόστος οι αναχαιτήσεις αυτές είναι και επικίνδυνες. Στις 23 Μαίου του 2006 κατά τη διάρκεια αναχαίτησης νότια της Καρπάθου έγινε σύγκρουση στον αέρα ελληνικού F-16 με τουρκικό με αποτέλεσμα ο έλληνας πιλότος να χάσει τη ζωή του.

   Είναι γεγονός ότι η διαφορά μεταξύ του Εθνικού Εναέριου Χώρου και των χωρικών υδάτων της Ελλάδας αποτελεί παγκόσμια παραδοξότητα και καμία χώρα (με εξαίρεση την Κύπρο) δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα αυτό στη χώρα μας. Άλλωστε, με την αποδοχή του νατοϊκού κανονισμού MC 66/1 το 1962, η Ελλάδα έχει αποδεχθεί ότι ο εθνικός εναέριος χώρος για νατοϊκές λειτουργίες δεν είναι τα 10 ναυτικά μίλια, αλλά μόνον τα 6. Για το λόγο αυτό, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζουν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο χώρο μεταξύ 6 και 10 μιλίων κατά τη διάρκεια νατοϊκών ασκήσεων.

 12. Ο/Η Red λέει:

  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24169:nbogiop-patiryiosnazi&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

  ΠΑΤΗΡ, ΥΙΟΣ ΚΑΙ… ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΟΧΕΤΟΣ!

  (Κυρ.1/5/16 – 18:49)

  Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

  Επισήμανση 1η: Το ξεκαθαρίζουμε: Ούτε είμαστε ούτε παριστάνουμε τους θεοσεβούμενους. Είμαστε, όμως, ορκισμένοι εχθροί των θεομπαιχτών.

  Επισήμανση 2η: Ζητάμε συγγνώμη από τον αναγνώστη. Η φτήνια, η σαπίλα, η προστυχιά που ακολουθεί προκαλεί εμετό. Αλλά είναι μια ακόμα αναγκαία δοκιμασία που πρέπει να υποστούμε ώστε να γνωστοποιηθεί όσο πιο πλατιά γίνεται το μέγεθος της μαυρίλας, του φαρισαϊσμού και της βρωμιάς αυτής της συμμορίας.

  Εξηγούμαστε:

  Το χέβυ μέταλ συγκρότημα με το όνομα «NaerMataron» είναι αυτό στο οποίο «τραγουδούσε» (για την ακρίβεια: ούρλιαζε) ο «καλλιτέχνης» με το όνομα «Καιάδας». Πρόκειται, φυσικά, για τον νυν βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή.

  Προσέξτε τώρα στίχους:

  «Έστειλες τον μπάσταρδο τον γιο σου, τον γαμημένο Ιησού Χριστό»…

  «Η χριστιανική εκκλησία βρομάει τη σαπίλα του Ιεχωβά»…

  «Η φτήνια του υπανθρώπου του σταυρού»…

  «Φλόγες που καίνε τον υιό του Θεού και τους Αγίους του»…

  Αυτά «τραγουδούσε» μεταξύ άλλων ο υπόδικος ναζί πριν αρχίσει να «κοσμεί» το κοινοβούλιο μαζί με τους ομοίους του.

  Αυτοί οι τύποι είναι που αγωνιούν για την… χριστιανοσύνη λόγω της έλευσης των προσφύγων στη χώρα μας…

  Ήταν ο «Καιάδας» που στο «άσμα» με τίτλο «extremeunction» (σσ: είναι το ευχέλαιο που χορηγεί η Καθολική Εκκλησία στους ψυχορραγούντες) «έψελνε» τα εξής:

  —000_Kaiadas

  «(….) Για μισό εκατομμύριο χρόνια ο Θεός καθότανε και έβλεπε τον έναν να βγάζει το μάτι του αλλουνού

  Και μόνο τότε είχε τη λαμπρή ιδέα να στείλει τον μπάσταρδο γιο του, τον γαμημένο Ιησού Χριστό

  Αλλά τώρα θριαμβεύει ο Διάβολος

  Θ’ αφήσουμε την εκκλησία να σαπίσει και θα σφάξουμε στην αγία τράπεζα τους ηλιθίους (…)

  Θα εκδικηθούμε… διψάμε για αίμα!»…

  Ε, αυτοί οι θεομπαίχτες είναι, τα ναζιστικά αποβράσματα, που ομιλούν περί «πατρίδας», «οικογένειας» και, φυσικά, περί «θρησκείας».

  Που έχουν στο πλευρό τους Μητροπολίτες (μάλιστα κάποιους από αυτούς τους έχει ονοματίσει ο Μιχαλολιάκος).

  Και που μπορεί το βράδυ της Ανάστασης να τους δείτε με τις λαμπάδες τους σε καμιά εκκλησία να τρυγάνε ψήφους…

  *Πηγή: imerodromos.gr

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εντάξει είναι υπερπατριώτες (στη φωτο πρώτος ο Χίου και δίπλα ο Καλαμαριάς) το πιστέψαμε και προφανέστατα και σκληροί άντρες, η ανδρεία δεν κρύβεται, ο Χίου έχει και μια ερωτική λατρεία με τη σημαία.
  Από τα βιογραφικά τους όμως
  http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/876-neos-mitropolitis-kalamarias-o-arxim-ioustinos-mpardakas
  http://www.imchiou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=227&Itemid=37


  δεν προκύπτει στρατιωτική θητεία.
  Για τον εραστή της ελληνικής σημαίας Χίου και σε άλλο βιογραφικό του από το οποίο μαθαίνουμε πως

  http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=1301
  •••Έκανε τον παπά από µικρός και του άρεσε η εκκλησία. Είχε «βαφτίσει», «παντρέψει» και «θάψει» όλες τις κούκλες της αδελφής του…

  •••«Κοινωνούσε» τα άλλα παιδιά της παρέας του, που τον είχαν αποδεχτεί ως ιερατικό µέλος, µε… Κόκα Κόλα.

  ••• Ένα ράσο και ένα πετραχήλι είχε αποκτήσει στο δηµοτικό σχολείο σε µια θεατρική παράσταση για την 25ηΜαρτίου και από τότε δεν τα έβγαζε από πάνω του…
  ———

  για το στρατιωτική θητεία δεν γίνεται κουβέντα.
  Ήρθε η ώρα οι δυο υπερπατριώτες μητροπολίτες, αν όντως δεν έχουν πάει στρατό να κουρευτούν με την ψιλή και να φορέσουν το χακί.

 14. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Έ λοιπόν δεν αξίζει τον κόπο να σχολιάζει κανείς,αφού αντιμετωπίζεται σαν αδαής,που ζει σε άλλη χώρα!!1.Γιατί σταμάτησε η Τουρκία να αναγνωρίζει τα 10 μίλια,αλλά και τα 12,που έχει υπογράψει η διεθνής κοινότητα και δη από το 1974;;Γιατί έχει»πλάτες»!!Όπως και με την κατάρριψη του ρώσι
  κου αεροπλάνου,που τελικά η Ρωσία μετά από κάποιες κραυγές και οικονομικές κυρώσεις δεν έκανε κάτι άλλο!!Ας ήταν η εποχή του Μεγάλου Πέτρου ή της Αικατερίνης και τα λέγαμε!!
  2.Δε μιλάμε για τις παραβιάσεις μόνο της θάλασσας,αλλά και των νησιών κι εκεί ΠΡΕΠΕΙ να γίνει
  η κατάρριψη!Να πέσουν πάνω σε ένα νησί και τότε να δούμε ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ θα πουν για δικιολο
  γία!!3.Τι εξυπνακιδισμός είναι αυτός για τις αναχαιτίσεις;;Δηλαδή να τους αφήσουμε να αλωνίζουν,
  να φτάσουν μέχρι την Αθήνα κι εμείς να σφυράμε αδιάφορα;;!!Αλλά τι λέω αυτός ο διαολότοπος εκτός από ήρωες βγάζει και ΕΦΙΑΛΤΕΣ!!!

 15. Ο/Η Nomorecoal λέει:

  Διόρθωση… δεν είναι «γειτονική σύμμαχος χώρα». Είναι μια χώρα με την οποία ναι, πρέπει να συντηρήσουμε μια ισορροπία, αλλά σύμμαχος δεν είναι. Ποτέ δεν ήταν, ποτέ δεν θα είναι.

   • Ο/Η Nomorecoal λέει:

    Εννοείς τυπικά, στα χαρτιά «σύμμαχος», επειδή έχουμε και οι δυο κάρτα μέλους στο πορνείο που λέγεται ΝΑΤΟ… Οκ, αυτό είναι πασίγνωστο. Ε και;

   • Ο/Η Ναζίμ λέει:

    Αχμέτ Ιλχάν «Ή ελληνοτουρκική φιλία σφυρηλατείται με σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης»

    10 Μαρτίου 2016


    «Ή ελληνοτουρκική φιλία σφυρηλατείται μέσα από σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης που αίρουν την καχυποψία και βοηθούν στην πρόοδο των συζητήσεων. Όπως συνέβη και στο παρελθόν όταν ο Κεμάλ Ατατούρκ με τον Ελευθέριο Βενιζέλο ξεπέρασαν τα δεινά που χώρισαν τους δύο λαούς. Αλλά και με σημαντικές προσωπικότητες τα επόμενα χρόνια που παίρνοντας μέσα από μια καλή προσωπική χημεία, συνέβαλαν αποφασιστικά στην ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την εμπέδωση μιας διαρκούς ειρήνης. Ενδεικτικά αναφέρω, τους Μητσοτάκη και Ντεμιρέλ, Παπανδρέου-Τζεμ και Ερντογάν-Καραμανλή. Να ελπίσουμε ότι στο ίδιο μήκος κύματος με ακόμα ουσιαστικότερα αποτελέσματα για τις δύο χώρες και τους λαούς μας, και ιδίως για την απόδοση των δικαιωμάτων των δυο Μειονοτήτων θα κινηθούν πλέον και οι τωρινές κυβερνήσεις. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε πρωτίστως ως δημοκράτες πολίτες της χώρας αυτής στην Ελληνο-Τουρκική φιλία σε όποιο επίπεδο θα κλιθούμε με βάση τα συμφέροντα των λαών μας».

    ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ,

    Βουλευτής Ροδόπης από «Το Ποτάμι»

    Ελληνοτουρκικος γαμος

 16. Ο/Η Nomorecoal λέει:

  Κύριε/ Κυρία Ναζίμ (δεν ξέρω αν είναι αρσενικό ή θηλυκό), αυτά στους ψοφοφόρους του Αλέξη Τσίπρα.

 17. Ο/Η του επικοινωνιολόγου λέει:

  Δύσκολοι καιροί για επικοινωνιολόγους
  Ο επικοινωνιολόγος του Χριστόδουλου, λέει τις πίκρες του:

  http://www.exapsalmos.gr/2016/03/04/sfinakia-20162/
  Σφηνάκια 2016/2

  Δημοσιεύτηκε στις 4 Μαρτίου 2016 από K. T.

  ••• Ναι μερικοί Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, το έχουν παρακάνει στο σουλάτσο, με κάθε ευκαιρία. Δεν κάθονται διόλου στις Μητροπόλεις των. Γιατί ; Δεν τους αρέσουν οι επαρχίες των;Τότε ας παραιτηθούν για να εκλεγεί κανένας άνθρωπος που έχει θέληση να δουλέψει! Πού τους χάνεις, πού τους βρίσκεις, όλο ταξιδεύουν!

  ••• Αν και το κάναμε ξεχωριστό θέμα θέλω να το σχολιάσω και εδώ. Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης Ιουστίνος παίρνει το βραβείο του πιο πολυταξιδεμένου Ιεράρχη. Είναι πάντα εκτός της επαρχίας του! Και αν περισσέψει κανένα διήμερο εμφανίζεται και σε κάποια εκκλησία της Μητρόπολής του, όπου στις δύο φορές, τη μία έχει δίπλα του τον Ηγούμενο Εφραίμ. Ακόμη να γίνει η απόσβεση της καλής πράξης που του έκανε ο Γέροντας Εφραίμ; Όμως δεν είναι σωστή η συμπεριφορά αυτή ! Δεν χτίζεται έτσι μία υγιής ποιμαντορία. Θα το βρεί μπροστά του ο Ιουστίνος αν δεν αλλάξει ρότα … Ας το σκεφτεί πριν είναι αργά. Και να σκεφθεί κανείς οτι ανδρώθηκε κοντά σε δύο σημαντικούς Ιεράρχες όπως ο Γέρων Φλωρίνης Αυγουστίνος και ο νύν Θεόκλητος. Και οι δύο αυτοί σημαντικοί Ιεράρχες αγαπήθηκαν από το ποίμνιό τους γιατί ήταν πάντα κοντά του. Ο Ιουστίνος αλλού τρώει και πίνει και άλλου πάει και δίνει την πνευματική του τροφή! Νέοι καιροί, νέα ήθη, νέοι ποιμένες!

  ••• Αλήθεια,κάτι φήμες που κυκλοφορούν οτι η Μητρόπολη Νέας Κρήνης οφείλει στον αδελφό του Μακαριστού Νέας Κρήνης Προκοπίου 30 χιλ.ευρώ για τα νοσήλεια της ασθενείας του , έχουν βάση αληθείας; Και αν όντως συμβαίνει αυτό, γιατί η Μητρόπολη δεν ξεχρέωσε τον άνθρωπο προτού βάλλει μπροστά τις εργασίες του Μητροπολιτικού μεγάρου; Για τις αλλαγές λεφτά υπάρχουν, για τα χρέη όχι; Και σε τελευταία ανάλυση ας ζητήσει βοήθεια από τον Γέροντα… Ναί τον Εφραίμ.. Εκείνος δίνει παντού, ή μάλλον όπου θέλει! Γυρίζει με τις τσέπες των ράσων γεμάτες με ευρώ. Αρκεί να μην τα υποσχεθεί απλώς και μετά στρίψει, δια της γνωστής μεθόδου!

  ••• Πάντως αυτόν που θέλουν για διοικητή του Αγίου Όρους, δεν πρόκειται να τον δούν..Δεν αντιδρά όπως μαθαίνουμε μόνο το Φανάρι,αλλά και η Ελλάδα…! Κάτι παραπάνω ξέρει η …ΕΥΠ!

  ••• Αυτό δεν το περίμενα! Έχουν και οι Αγιορείτες συμβούλους επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων. Φίλος του χώρου της επικοινωνίας μου είπε οτι είχε αναλάβει τον Αρσένιο, την εποχή του θέματος με το Βατοπέδι και τον Γέροντα τον είχε αναλάβει ολόκληρο γραφείο που ειδικεύεται ως σύμβουλος επικοινωνίας σε πολυεθνικές ! Γιαυτό πήγαν τόσο…. καλά, στα επικοινωνιακά, είπα στο φίλο μου! Τώρα που θα αρχίσουν τα δύσκολα, να δούμε ποιούς θα προσλάβουν για να τους βοηθήσουν!

  ••• Ήθελα με παράπονο να γράψω για κάτι κληρικούς μας οι οποίοι επί ημερών Χριστοδούλου ήθελαν και επεδίωκαν να με χαιρετήσουν και να έχουν και την… εύνοιά μου ,μήπως και πώ κι εγώ καμμία καλή κουβέντα! Για όσους με ξέρουν , μόνο το καλό έλεγα και το καλό έκανα σε όλους και για όλους !! Και ποιούς δεν βοήθησα! Όλοι κάτι μου οφείλουν! Αλλά ανέβηκαν ψηλά, πολύ ψηλά και από εκεί που είναι δεν με βλέπουν πια… Μας χωρίζουν πολλά σύννεφα! Πάντα μας χώριζαν ! Εγώ δεν τα έβλεπα τότε, γιατί ήμουν καλοπροαίρετος!
  ••• Και τώρα; Οι περισσότεροι κάνουν πως δεν με ξέρουν! Τί να πώ; Απλά ντρέπομαι για το ήθος αυτών των ανθρώπων! Αλλά ο Θεός μας δείχνει το δρόμο! Κάποιοι μάλιστα για να μη …βλέπω τις δραστηριότητές τους και τα ταξίδια τους ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη για να γλείφουν Αρχιερείς και να παραγοντίζουν, με “μπλόκαραν” από φίλο, από το Fb! Έννοια μου… Βλέπω τα ρεζιλίκια τους από χρονολόγια κοινών φίλων και απογοητεύομαι! Και όπου νάναι θα χτυπήσει η καμπάνα γιαυτούς!!!

  ••• Και να σκεφθείτε οτι κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους ευεργετήθηκαν από εμένα. Και αμέσως μετά ήθελαν την εκπαραθύρωσή μου δίπλα από τον Χριστόδουλο, γιατί ήξεραν οτι είχα καταλάβει ποιοί είναι και τί επεδίωκαν ! Κάποιοι μάλιστα αφού εξελέγοντο Αρχιερείς ή αναλάμβαναν κάποια επιτελική θέση, μετά δεν ήθελαν να είμαι μέσα στα πράγματα!

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ρατσιστικές χυδαιότητες μίσους κατά μεταναστών και ομοφυλόφιλων (πλην κληρικών), με αισχρή φρασεολογία δήθεν σκληρού άντρα, που μόνο κοινοί αλήτες χρησιμοποιούν, τις οποίες ο Εισαγγελέας και ο προϊστάμενος του καλόγερου υπουργός Παιδείας, θα κάνουν πως δεν τις άκουσαν:

  http://www.koutipandoras.gr/article/to-termatise-o-mhtropoliths-xioy-den-einai-dynaton-na-pantreyoyn-zeygaria-ekeinoi-poy-mazeyoyn-ta-skoypidia-mas

  Το… τερμάτισε ο Μητροπολίτης Χίου: «Δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας»

  Επίθεση στην κυβέρνηση και στους βουλευτές που στηρίζουν τη δημιουργία τεμένους εξαπέλυσε από άμβωνoς στο Πυργί, ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.

  Κατά την προσφιλή του τακτική, η οποία δημιουργεί δυσφορία και αποστροφή τόσο στους απλούς πιστούς όσο και στους δυο βουλευτές, ο Μητροπολίτης κατά το κήρυγμα του με κορώνες και προσπαθώντας να «πατήσει» στο θυμικό των πιστών, επιδίδεται σε μια μικροπολιτική που μόνο προβλήματα και διχασμό μπορεί να δημιουργήσει, σύμφωνα με όσα καταγράφονται σε επίπεδο εντυπώσεων.

  «Οι πολιτικοί μας έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα». Αυτό ήταν ένα από τα τελευταία «ξεσπάσματα» του Μητροπολίτη Μάρκου στο Πυργί και καλούσε μάλιστα και τον κόσμο να φωνάξει δυνατά την αντίθεση του στη στάση των βουλευτών να επιτρέψουν τη δημιουργία τεμένους.

  Κύκλοι εν τω μεταξύ από τα γραφεία των δυο βουλευτών, Μηταράκη και Μιχαηλίδη δεν κρύβουν τη δυσφορία τους, θεωρώντας πως τέτοιες δηλώσεις από τον Μητροπολίτη αποτελούν ευθεία επίθεση όχι μόνο ενάντια στον κοινοβουλευτισμό αλλά σε όλο το φάσμα της πολιτικής, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο. «Δεν είναι κατάσταση αυτή. Κάπου έχει ξεφύγει όλο αυτό, έχει χαθεί το μέτρο και η λογική. Δεν είναι δυνατόν να ασκεί μικροπολιτική από άμβωνος ο Μητροπολίτης», αναφέρουν σημειώνοντας πως είναι τέτοια η δυσφορία των βουλευτών που στο εξής θα αποφεύγουν τις… συναντήσεις.

  Στο δρόμο των Καλαβρύτων….

  Ακολουθώντας ακραία φρασεολογία και μεγαλοστομίες που θυμίζουν κατά πολύ τον Άνθιμο Θεσσαλονίκης και τον Αμβρόσιο Καλαβρύτων, ο Μητροπολίτης Χίου έχει πετύχει, να δημιουργήσει τέτοια σύγχυση και προβληματισμό στο μετριοπαθές ποίμνιο του και να αντιμετωπίζεται με εξαιρετική συστολή.

  Από την Καλαμωτή όπου καταφέρθηκε ενάντια στον υπουργό Παιδείας για την ενδεχόμενη κατάργηση της προσευχής μέχρι τον Άγιο Αιμιλιανό, ο κ. Μάρκος ξεσπάθωσε εναντίον όλων : του συμφώνου συμβίωσης, των ομοφυλόφιλων, των προσφύγων… «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες είναι όλοι λαθρομετανάστες» είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει ενάντια στον πολιτικό γάμο λέγοντας για τους δημάρχους, «Δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας».

  Σοκαρισμένοι πολλοί πιστοί μιλώντας στο Politichios.gr σημειώνουν «ένας πνευματικός ηγέτης πρέπει να ενώνει το ποίμνιο του όχι να το χωρίζει να το διχάζει και να στρέφεται με μίσος ενάντια σε οτιδήποτε διαφορετικό».

  Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση της Μητρόπολης σε όλα αυτά.

  • Ιερά καρφιά

   http://www.politischios.gr/koinonia/diadyktiaki-epithesi-sto-mitropoliti

   Διαδυκτιακή επίθεση στο Μητροπολίτη

   ΑΠΟ ΤΟ SOTIRIOSLOGOS.GR ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤ. ΤΖΟΥΜΑ

   Ο Μητροπολίτης Μάρκος δεν περιλαμβάνονταν ποτέ στις συμπάθειες του επικοινωνιολόγου Σωτ. Τζούμα. Αποδεικνύεται και … εγγράφως μέσα από το sitesotirioslogos.gr, την ουσιαστική επανεμφάνιση του κ. Τζούμα στα εκκλησιαστικά πράγματα.
   Από τις πρώτες μέρες, στη στήλη με την προσωπική του σφραγίδα, τα «ιερά σφηνάκια», ο κ. Τζούμας ασκεί έντονη προσωπική κριτική στο Μητροπολίτη Χιου, ενώ πολλοί εικάζουν ότι … αφιερωμένο εξαιρετικά είναι για τον κ. Μάρκο το πρώτο δηλητηριώδες σχόλιο του κ. Τζούμα, ήδη από την 16η Μαρτίου, χωρίς να τον κατανομάζει. Στο σχόλιο αυτό, αν αφορά τον κ. Μάρκο, εξαπολύεται αήθης επίθεση στο πρόσωπο του Μητροπολίτη μας, τέτοια που δεν πρέπει σε ένα νέο ιεράρχη.

   Το πρώτο καθαρό χτύπημα
   Πέρα από τα υπονοούμενα, αυστηρή κριτική δέχεται ο Σεβασμιώτατος Χίου και επώνυμα, με το ακόλουθο σχόλιο:
   «Σιγή ιχθύος κράτησε μέχρι σήμερα ο λαλίστατος κατά τα άλλα Μητροπολίτης Χίου Μάρκος…Ενώ έδωσε συνεντεύξεις με το κιλό–ακόμη και για τις κούκλες της αδελφής του, τις οποίες βάφτιζε και πάντρευε όταν ήταν παιδί — δεν είπε κουβέντα για τα λίγα άμφια και λοιπά τιμαλφή(εγκόλπια, επιστήθιους σταυρούς κ.λ.π.)που οι φήμες λένε ότι βρέθηκαν στο σπίτι του Αγίου Μακαρίου,όπου διέμενε ο αείμνηστος Διονύσιος…Τί έγινε Αγιε; Γιατί δε μας λέτε τί έχει συμβεί; Οπως και για τα χρήματα που με δήλωσή του εν Συνόδω, αλλά και στα ΜΜΕ της εποχής, είχε παραδεχθεί ο ίδιος ο Διονύσιος οτι θα διαθέσει για τη δημιουργία Ιδρύματος Υποτροφιών, για τη μαθητιώσα νεολαία της Χίου; Αν δεν ενημερώσετε σήμερα–την εποχή των συσσιτίων– πότε θα μας ενημερώσετε; Και μην κρύβεσθε πίσω από το δάκτυλο του δήθεν μακρινού συγγενούς, διότι κανένα δικαστήριο, όπου κι αν γίνει, δεν μπορεί να αποδεχθεί τέτοιους αστείους και ανεδαφικούς ισχυρισμούς!
   Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε λίγο η Μητρόπολη Χίου θα πάρει την πρώτη επίσημη εξώδικη δήλωση διεκδίκησης πραγμάτων που είχαν δοθεί στον Διονύσιο.. Να μας πούν τουλάχιστον όλοι αυτοί που ανέβηκαν και καλοβολεύτηκαν, με τις πλάτες και την ανοχή του Διονύσιου, πού ευρίσκοντα όλα αυτά τα αντικείμενα…

 19. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Επίθεση Τζούμα στον δεσπότη Χίου, με υπονοούμενα

  http://www.exapsalmos.gr/2016/02/21/agie-pezis-en-ou-pektisi-paremvasi-tis-igoumenis-tou-agiou-konstantinou-chiou-paraskevis-monachis-dichni-ston-mitropoliti-marko-to-dromo/

  Άγιε … παίζεις εν ού παικτοίς!Η παρέμβαση της Ηγουμένης του Αγίου Κωνσταντίνου Χίου, Παρασκευής Μοναχής, δείχνει στον Μητροπολίτη Μάρκο το δρόμο…

  Δημοσιεύτηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2016 από K. T.

  (….)
  Αυτή τη στιγμή που το νησί μας, το νησί των Αγίων Μαρτύρων κατακλύζεται από Οθωμανούς και ανά πάσαν ώρα και στιγμή δεν γνωρίζουμε το πώς θα μας αντιμετωπίσουν, εσείς κυνηγάτε τα μοναστήρια μας και δημιουργήτε σκανδαλώδεις καταστάσεις μέσα στο νησί».

  Τί εννοεί άραγε η Αγία Ηγουμένη με αυτή την τελευταία της αποστροφή;
  — Δημιουργήτε σκανδαλώδεις καταστάσεις μέσα στο νησί;
  Σε ποιόν, αλήθεια, απευθύνεται με αυτό το έμμεσο πλην όμως σαφές:
  –» Ουαί τω ανθρώπω εκείνω δί ού το σκάνδαλον έρχεται…»
  (….)

 20. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/08/blog-post_32.html

  Σιγανοπαπαδιές
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 | 6:05 π.μ.

  Γράφει ο mitsos175

  Για την υποκρισία των παπάδων υπάρχει μια λέξη που ταιριάζει γάντι: «Σιγανοπαπαδιά». Είναι ο άνθρωπος που υποκρίνεται τον καλό, τον πράο, ενώ είναι τα εντελώς αντίθετα.

  Ο «ποιμένας» λοιπόν μας βγήκε «λυκάνθρωπος». «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες είναι όλοι λαθρομετανάστες»! Μα φύγανε από χώρες που γίνεται πόλεμος, κινδυνεύανε, πολλοί από αυτούς δεν πρόλαβαν να πάρουν σχεδόν τίποτα μαζί τους, πέρασαν τα μύρια όσα κι ακόμα υποφέρουν.
  Κι οι πρόσφυγες από τη Μ. Ασία, οι οποίοι έφυγαν όπως ακριβώς φεύγουν σήμερα από πολλά μέρη που γίνονται καταστροφές;
  Κι όσοι Έλληνες πήγαν έξω κι αυτοί;

  Δεν νομίζει η «Ιερά» Σύνοδος ότι πρέπει να πάρει θέση; Δεν θα πω πάλι τι διδάσκουν και τι κάνουν, τα είπαμε χίλιες φορές.
  Βέβαια η Εκκλησία έχει πάρει θέση. Όταν βγαίνουν τόσοι Μητροπολίτες και βρίζουν φτωχούς ανθρώπους, που δεν έκαναν τίποτα…
  Λοιπόν θεωρώ ότι αυτή είναι πλέον η επίσημη θέση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αφού οι υπόλοιποι Αρχιερείς σιωπούν κι αφήνουν μερικούς να κάνουν ναζιστική προπαγάνδα. Όποιος σιωπά σε κάτι τέτοιο συναινεί. Ας είναι, ακούστε τα λοιπόν:

  Θα αρχίσω με το τέμενος. Σαν Υλιστής, Κομμουνιστής, δεν θέλω κανένα είδος ναού. Όμως αναγνωρίζω το δικαίωμα της Ελευθερίας να εκτελεί κάποιος τα θρησκευτικά του καθήκοντα, εφόσον φυσικά δεν θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων, γι αυτό και είμαι υπέρ της ανέγερσης τεμένους. Επιπλέον είμαι σίγουρος ότι τελικά κάθε θρησκεία θα πάψει να υπάρχει, όταν η Επιστήμη και η Λογική προχωρήσει τόσο, ώστε να δώσει εξήγηση σε όσα μυστήρια απομένουν.
  Ήδη σήμερα η θρησκεία έχει υποχρεωθεί σε αναδίπλωση από παλαιοτέρα δόγματα, όπως πχ αυτό της Γης ως κέντρου του Σύμπαντος ή της ακινησίας της. Υπενθυμίζω τους λυμασμένους αγώνες που έκανε, για να επιμείνει σε μια πλάνη. Εκεί τι έγινε; Δεν σας φώτισε ο Θεός;

  Βλέπετε εμείς οι Άθεοι έχουμε ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ, εσείς έχετε άγχος. Άραγε γιατί;
  Δεν είστε «Αλήθεια που αποκαλύφθηκε»; Τι σας πειράζει ένα τέμενος, ΑΝ εσείς είστε καλύτεροι; Αλλά δεν είστε, είσαστε ακριβώς ίδιοι με τους φονταμενταλιστές φονιάδες της άλλης θρησκείας, που απαγορεύουν κι αυτοί κάθε διαφορετικό. Γιατί φοβάστε! Δεν δίνετε καμία απάντηση στα σύγχρονα προβλήματα, αντίθετα κάνετε συμμαχία με την άρχουσα τάξη για να λεηλατείτε με διάφορους τρόπους όλους τους υπόλοιπους.

  Δεν θέλουν άλλη φωνή, διότι θα αναγκαστούν να δείξουν ότι τάχα διαφέρουν, να παρουσιάσουν κάτι καλύτερο. Και δεν μπορούν ούτε να ξεβολευτούν πλέον! Μια χαρά τρώνε και πίνουν έχοντας «μονοπώλιο».
  Εμπρός! Σας προκαλώ, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, ή οτιδήποτε άλλο, να κάνετε πράξη τα όσα λένε οι ιδρυτές των θρησκειών για Φιλανθρωπία. Όλες οι μεγάλες θρησκείες επαινούν την Αλληλεγγύη. Δείξτε μας που είστε καλύτεροι στην Πράξη, γιατί μόνο σε φρικαλεότητες είδα να συναγωνίζεστε. Άντε λοιπόν!

  Αλλά ειδικά οι ιερείς δεν δίνουν τον πυρετό τους. Μόνο κάνα ψίχουλο, σαν μερικούς πλούσιους, έτσι για διαφήμιση. Αυτό που φοβούνται στην πραγματικότητα δεν είναι οι διαφορές τους, αλλά ότι θα φανεί το πόσο ίδιοι κι απαράλλαχτοι είναι στην πράξη.
  Σε όλο τον κόσμο άνθρωποι υποφέρουν εξαιτίας της μιας ή της άλλης θρησκείας, βασανίζονται, σκοτώνονται, καταπιέζονται και τρομοκρατούνται.
  Μ’ αρέσει όμως η αισιοδοξία τους. Θεωρούν (αν και δεν νομίζω ότι πιστεύουν σε κάτι άλλο παρά μόνο στο χρήμα) ότι με τα αίσχη που κάνουν θα πάνε Παράδεισο!!!
  Ε να πάνε να μας αφήσουν ήσυχους. Να πάνε να πνιγούν, να φτάσουν πιο γρήγορα. Παράδεισος θα ήμασταν χωρίς ανόητους, διεφθαρμένους φανατικούς…

 21. Ο/Η του κώλου λέει:

  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 23 Αύγουστος 2016

  Καλαμαριάς Ιουστίνος: »Κύριε Πρόεδρε στηρίξτε τα δίκαια της Εκκλησίας»

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ψευτοπαλληκαράδες μητροπολίτες παίζουν με τη φωτιά:

  http://www.topontiki.gr/article/187957/anthimos-alexandroypoleos-symfono-me-ton-erntogan-gia-ti-lozani

  3.10.2016 / TO ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
  Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως: «

  Συμφωνώ» με τον Ερντογάν για τη Λωζάνη

  H δήλωση του Σεβασμιωτάτου:

  «Για μας η Συνθήκη της Λωζάννης ήταν επαίσχυντη. Αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ότι δεν ωφέλησε και την χώρα του, απορώ πως το θυμήθηκε τώρα, λίγα χρόνια πριν την εκπνοή της.

  Εξάλλου το αμερικανικό Κογκρέσο κατήργησε την Συνθήκη της Λωζάννης, με μία ψηφοφορία στις 18 Ιανουαρίου 1927, κατά την οποία οι Δημοκρατικοί ψήφισαν «κατά» της συμφωνίας και οι Ρεπουμπλικάνοι «υπέρ».

  Αν λάβουμε υπόψη ότι η Τουρκία προχωρώντας ακάθεκτα μετά το πραξικόπημα το δικομματικό σύστημα, διαμορφώνει την δημοκρατική πτέρυγα με τον Ερντογάν και την συντηρητική με τον Ιχσάνογλου, τότε το ερώτημα που είχα δημοσιεύσει πριν δύο χρόνια επανέρχεται αμείλικτο: Και τώρα τι; Μήπως η Σεβρών;»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.