Δημ. Υπάλ. Αμβρόσιος: «Παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη»…

[♥ Ορθόδοξο Μήνυμα Αγάπης ♥]

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος εν ώρα κατανύξεως

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος εν ώρα κατανύξεως

Σε ένα ακόμα κήρυγμα αγάπης προχώρησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, μιλώντας στους πιστούς το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Στο «στόχαστρό» του αυτή τη φορά, βρέθηκαν ο υπουργός Παιδείας αλλά και η Ένωση Άθεων.

Σύμφωνα με το enikos.gr, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες αναγνωστών του, ο Μητροπολίτης κατακεραύνωσε το Νίκο Φίλη για τα Θρησκευτικά στα σχολεία και την Ένωση Αθέων για το δείπνο κρεατοφαγίας που διοργάνωνε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

«Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας όπως η κατάργηση των θρησκευτικών. Όσον αφορά στο κρέας που θα φάνε απόψε οι άθεοι που θα κάνουν τραπέζι, να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι. Να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν. Ας τρώει ο καθένας ό,τι θέλει και να λατρεύει το Θεό που θέλει αλλά να μην προκαλεί το αίσθημα του θρησκευτικού κόσμου»,  ήταν τα λόγια του Αμβρόσιου, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες.

[enikos.gr]

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

19 Responses to Δημ. Υπάλ. Αμβρόσιος: «Παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη»…

 1. Ο/Η Nikolaow λέει:

  Το αριστούργημα του Τσίλερ στο Αίγιο, πανομοιότυπο με το Ναό Νεκροταφείου της Βιέννης καταρρέει επειδή μοιάζει με παπικό. Οπότε ο »Αγιος» Καλαβρύτων το αφήνει επίτηδες να καταρρεύσει για να ανεγερθεί στη θέση του άλλη μια κόπια ορθόδοξου ναού, που εσωτερικά και εξωτερικά επαναλαμβάνεται πανελλαδικώς σε σημείο που καταντάει βαρετό και μονότονο.

  Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

  Ένα αριστούργημα του Τσίλλερ που καταρρέει…

  Λυπεί και ταυτόχρονα ανησυχεί και εξοργίζει όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες η επί δεκαπέντε χρόνια ετοιμόρροπη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ενοριακός Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Αίγιο. Ο μεγάλος σεισμός της 15ης Ιουνίου του 1995, ως γνωστόν, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στο ναό κι έκτοτε παραμένει αφημένος στο έλεος του Θεού. Η ήδη βεβαρημένη κατάσταση καθίσταται ολοένα και επικινδυνότερη εξ αιτίας της έντονης σεισμικότητας της περιοχής. Το μόνο έργο που ολοκληρώθηκε ήταν η τοποθέτηση υποστυλωμάτων κι έκτοτε διακόπηκαν όλες οι επείγουσες εργασίες αποκατάστασης του μνημείου με βάση τις ογκώδεις μελέτες (του κ. Παναγιώτη Καρύδη και της κας Αναστασίας Σαλή) λόγω μη επαρκούς χρηματοδότησης και άλλων επιπλοκών. Οι ευθύνες πολλές και μεγάλες. Και διερωτάται ο καθένας τι κάνουν τέλος πάντων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο κύριος Δήμαρχος, οι τόσοι βουλευτές που εκλέγει ο νομός. Με την αδράνεια και την ολιγωρία τους συμβάλλουν άθελά τους στην καταστροφή ενός σπουδαίου μνημείου του Αιγίου, τη στιγμή που επιστήμη και τεχνολογία έχουν προχωρήσει τόσο που κάνουν θαύματα.

  Τα Εισόδια, έργο του διαπρεπούς Γερμανού αρχιτέκτονα του νεοκλασικισμού Ερνέστου Τσίλλερ (Ernst Ziller, Oberlössnitz Σαξωνίας 1837- Αθήνα 1923), κτίσμα του 1894, είναι ένα αριστοτεχνικό κράμα ρωμανικού, βυζαντινού και αναγεννησιακού ρυθμού, ιδιαιτέρως σπάνιο και πρωτότυπο για τα ελληνορθόδοξα δεδομένα και ομολογουμένως μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και το μαρμάρινο σκαλιστό τέμπλο έργο του γλύπτη Δημητρίου Περάκη (1893-1965) με τις δυτικότροπες εικόνες.

  Επιβάλλεται λοιπόν για όλους τους προαναφερθέντες λόγους η άμεση χρηματοδότηση της επισκευής του Ναού των Εισοδίων από το Υπουργείο Πολιτισμού, όχι σαν δείγμα θρησκευτικότητας, αλλά καλλιτεχνικής ευαισθησίας και σεβασμού απέναντι στα μνημεία του παρελθόντος. Η ενδεχόμενη απώλεια αυτού του αρχιτεκτονικού κοσμήματος θα αποτελέσει όνειδος για τους Αιγιώτες.

  http://enaegio.blogspot.gr/2010/02/blog-post_809.html

  Ο ερειπωμένος ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, τό όνειδος της πόλεως του Αιγίου και της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

  Συμπληρώνονται σήμερα δεκαεννέα χρόνια από τον καταστρεπτικό σεισμό που έπληξε το Αίγιον το 1995. Η πόλη, εκτός από τα ανθρώπινα θύματα, έχασε τότε μεγάλο μέρος του νεοκλασσικού χαρακτήρα της. Από τα σημαντικότερα θύματα του Εγκέλαδου υπήρξε ο ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, έργο του μεγάλου Βαυαρού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ. Δυστυχώς από τότε ο ναός, πέρα από τη στοιχειώδη υποστήλωσή του με ικριώματα, δεν έχει δεχθεί την παραμικρή φροντίδα. Η εγκατάλειψή του και η αδιαφορία των τοπικών αρχών και κυρίως της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού, αποτελεί όνειδος. Ας ελπίσουμε ότι πριν συμπληρωθεί εικοσαετία από τη θλιβερή ημέρα της ιστορίας της πόλεως, θα αρχίσει να κινείται κάτι.

  Δείτε εδώ την ομοιότητα του ναού του Αιγίου με το ναό του Προτεσταντικού νεκροταφείου της Βιέννης, έργο του δασκάλου του Τσίλλερ, Δανού αρχιτέκτονα Θεοφίλου Χάνσεν, που χτίστηκε γύρω στο 1858 – 1860. Οι Βιεννέζοι καμαρώνουν για το ναό τους, που όπως λένε θυμίζει βυζαντινή εκκλησία.

  http://de.academic.ru/dic.nsf/dewiki/417229
  http://enaegio.blogspot.gr/2010/02/blog-post_809.html

 2. Ο/Η diogenis1954 λέει:

  Λογια….αγαπης…Χριστιανικα…Οπως τους(μας) διδαξε ο Ιησους….

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.kalami.net/2005/ellada/ekkl_ellad_skandala.html

  Mε αφορμή τα σκάνδαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος
  Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος
  …………………
  Ως παλαιός, και επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε να πούμε ότι:
  • Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ.
  ……………………
  http://www.kar.org.gr/2013/05/23/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CE%BC/
  Αθανάσιος – Αμβρόσιος Λενής
  ………….

  Γνωστός με το παρατσούκλι «χωροφύλακας», ο Καλαβρύτων στα 75 του παραμένει αειθαλής καθώς ταξιδεύει διαρκώς ακόμη και για τα εγκαίνια πλοίων φίλων του εφοπλιστών από την Κίνα έως τη Λατινική Αμερική. Ο Αμβρόσιος, όμως, πολύ καιρό πριν από την απενοχοποίηση της φασιστικής ακροδεξιάς, πάλευε με νύχια και με δόντια για να διατηρήσει τη φωνή της ζωντανή.
  ………………….

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=164776

  13/03/2005
  Αντωνιάδου Μαρία
  Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου

  «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος. Κατά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο ο Μητροπολίτης Πειραιώς «υπήρξε φάρος και δείκτης πορείας πνευματικής, πρότυπον ιεραποστολικού ζήλου, αυστηρός τηρητής του ηθικού νόμου του Ευαγγελίου, πρότυπο ζωής και πολιτείας».

  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/57333

  Αίγιο: Ιερέας συνελήφθη για κλοπές

  Έκλεβε προϊόντα απο κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ

  04/03/2011 16:43

  Άφωνη η τοπική κοινωνία από τις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη – Ο ιερέας που είχε κινήσει υποψίες, συνελήφθη σε σούπερ μάρκετ…
  Το θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Κόσμος».

  Κληρικός της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα. Οι υπεύθυνοι του εν λόγω καταστήματος, τον είχαν παρακολουθήσει επισταμένως για πάνω από τέσσερις φορές και είχαν διαπιστώσει να γεμίζει ένα καλάθι και στη συνέχεια να φεύγει δίχως να περάσει από το ταμείο, μαζί με έναν αλλοδαπό που πάντοτε είχε μαζί του.

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας διάλεγε τα προϊόντα, έφευγε και το δύσκολο έργο της κλοπής των προϊόντων αναλάμβανε ο αλλοδαπός. Όταν κλήθηκε η αστυνομία συνέλαβε τον κληρικό και τον αλλοδαπό και τους πήγε στο τμήμα.

  Μάλιστα, όπως λέγεται στην πόλη του Αιγίου… μένει μαζί του στο σπίτι! Ε, μετά από τα παραπάνω, λογικό ήταν στο Αίγιο να ξεσπάσει σάλος! Το συμβάν έφθασε μέχρι και τα αυτιά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος… προφανώς θα παρέμβει!

  http://aigio.org/2011/04/show_11.html11.4.11

  Ο κ. Θεόκλητος Κουμαριανός φιλοξενούμενος του Καλαβρύτων: Show προσφορά στους Αιγιώτες

  ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

  Μήπως προλειαίνεται για μητροπολίτης Αιγιαλείας;

  Πριν λίγες μέρες δημιουργήθηκε σκάνδαλο στο Αίγιο, όταν συνελήφθη αρχιμανδρίτης και ο συνοδός του (που έμενε στο σπίτι του αρχιμανδρίτη!), ότι έκλεψαν από σούπερ μάρκετ! (εφημ. «Αιγίοχος»). Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων παρενέβη με μακροσκελή δημοσίευση στον αιγιώτικο Τύπο και εξήγησε ότι, πράγματι, διεπιστώθη η κλοπή, αλλά όχι από τον ιερέα αλλά από νεαρό φοιτητή που έμενε στο σπίτι του αρχιμανδρίτη ως… φιλοξενούμενος(!) με την άδεια του κ. Αμβρόσιου («Τύπος Αιγιάλειας», 10/3/2011). Το όνομα του αρχιμανδρίτη δεν αποκαλύφθηκε (το απέκρυψαν και ο Τύπος και ο μητροπολίτης), αλλά οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για αρχιμανδρίτη, που μετετέθη στο Αίγιο από την Μητρόπολη Καρδίτσας, όταν εκεί μητροπολίτης ήταν ο κ. Θεόκλητος Κουμαριανός.

  Και τώρα μαθαίνουμε, από την εφημ. «Φιλόδημος» Αιγίου, ότι ο πρώην μητροπολίτης Καρδίτσας κ. Θεόκλητος Κουμαριανός έρχεται στο Αίγιο (προσκεκλημένος από τον κ. Αμβρόσιο) για να …«κοσμήσει την περίοδο του Πάσχα τους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης κατά τις Άγιες μέρες του Πάσχα»!!! Τι να σημαίνει άραγε αυτό; Μήπως προλειαίνεται ο κ. Κουμαριανός για βοηθός του κ. Αμβρόσιου και κατοπινός μητροπολίτης Αιγιαλείας;

  Το http://aigio.org/2011/04/show.html μιλά για «Πασχαλινό show προσφορά της Εκκλησίας ΑΕ» στους Αιγιώτες και για άλλη «μια σκανδαλιστική ενέργεια του Αμβροσιου» και θυμίζει τις δραστηριότητες του νυν Βρεσθένης κ. Κουμαριανού, εξ αιτίας των οποίων αναγκάστηκε σε παραίτηση (και όχι σε εκκλησιαστική δίκη και πιθανή καθαίρεση, όπως νομοθετούν οι Κανόνες της Εκκλησίας, χάρη στον προστάτη του τότε, αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

  Γράφει το «aigio.org»: «Εκτός όλων των άλλων είναι νωπές οι μνήμες από την εμπλοκή του Θεόκλητου στο παραδικαστικό, στις κατηγορίες για κιναιδισμό, εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και στον ξεσηκωμό τοπικών κοινωνιών όταν ο Χριστόδουλος αποπειράθηκε να τον αποκαταστήσει τοποθετώντας τον στην μητρόπολη Μεσσηνίας.

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/04/21/amvrosios-lenis-pirounakis/

  Ταγματάρχης Χωροφυλακής Αμβρόσιος Λενής: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του παπα-Γιώργη Πυρουνάκη

  Posted by Κλέων Ι. στο 2016/04/21

  Υπάρχει ένα θολό μη διευκρινισμένο σημείο. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος Λενής, σύμφωνα με τη Wikipedia, «υπηρέτησε ως ιερέας της Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1963 μέχρι το 1974». Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «επί μία δεκαετία υπηρέτησε ως Πρεσβύτερος στο Σώμα της τότε Βασιλικής Χωροφυλακής, ως Ιεροκήρυκας του Σώματος». Και ο γνώστης των εκκλησιαστικών θεμάτων δημοσιογράφος Θωμάς Τσάτσης μας πληροφορεί:

  «[…] Άλλωστε οφείλει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στη θητεία του στη θρησκευτική υπηρεσία της χωροφυλακής, (ναι, ναι της χωροφυλακής!) στη διάρκεια της δικτατορίας. Παρέμεινε στη θέση αυτή από το 1968 έως το 1976. Είναι κάτι που καταγράφει και στο βιογραφικό του, χωρίς όμως να προσδιορίζει χρονικά την περίοδο που ήταν ‘προϊστάμενος’ της θρησκευτικής υπηρεσίας των χωροφυλάκων, υπηρεσία που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Θρησκευτική Υπηρεσία της Αστυνομίας. Αυτό όμως είναι ένα άλλο ξεχωριστό κεφάλαιο».
  ………………………

  Από ένα πολύ χρήσιμο βιβλίο, Γιάννης Γκίνης, ‘Ιεράρχες διάκονοι της χούντας‘, Α έκδοση 1978, Β’ έκδοση από τις εκδόσεις Βασδέκης, 1981, μαθαίνουμε τελικά ότι το επίσημο δελτίο της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε γράψει τον Σεπτέμβριο του 1976, με αφορμή την χειροτονία του στην ανύπαρκτη Μητρόπολη Ταλαντίου, πως από ιεροκήρυξ είχε λάβει τον βαθμό του Μοιράρχου, και κατόπιν του Ταγματάρχου Χωροφυλακής:
  Λόγω της επετείου της Εθνοσωτηρίου, μπορούμε να δούμε μερικά από όσα γράφει ο Γιάννης Γκίνης, πως λ.χ. συγκλονιζόταν ο τότε Αγιος Ταλαντίου, όχι από το πόσο είχαν υποφέρει τα θύματα των βασανιστηρίων της προσφιλούς του Χωροφυλακής, αλλά από τα «ατυχή συμβάντα εν τη ενασκήσει του υπερησιακών του καθήκοντος» που τους αμαύρωναν τον υπηρεσιακό τους φάκελο.


  …………………………….

  Ακόμη πιο εξοργιστικό είναι, όμως, το γεγονός πως ο Αμβρόσιος, που στο μεταξύ έχει εκλεγεί Καλαβρύτων καί Αιγιαλείας, καταθέτει το 1979 σαν ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του σεμνού αγωνιστή παπά-Γιώργη Πυρουνάκη, τον οποίο κατηγορεί, όχι μόνο ότι «βλασφημεί κατά της Εκκλησίας», όχι μόνο ότι «είναι υβριστής Εκκλησίας και Επισκόπων», αλλά και ότι … «αιρετίζει» και ότι «διδάσκει αιρετικάς διδασκαλίας». Εδώ ολόκληρη η κατάθεση του χουντικού φίλου της ναζιστικής συμμορίας:
  …………………………….


  Μακέτα: Χρήστος Παπαγεωργίου
  ………………………

 6. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Αν δεν φύγει πάνω από τη χώρα η ασφυκτική σκιά του αισχρότατου ράσου και της Ορθολοξίας, η βαθιά προβληματική, αυτοκαταστροφική κοινωνία των ρωμιών-αμνοεριφίων δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει ουσιαστικά βήματα προς τα εμπρός, να ξεφύγει από τον ιδιότυπό της Μεσαίωνα.

  «Άνθρωποι» όπως ο Αμβρόσιος, ο Άνθιμος κ.λπ. παρδαλοί, γελοία χρυσοποίκιλτοι υποκριτές σε κάνουν να ντρέπεσαι που ανήκεις στο ανθρώπινο είδος.

  Τα θρησκευτικά ΔΕΝ είναι μάθημα και δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία. Ο χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας επιβάλλεται ΑΜΕΣΑ. Οι άθεοι δεν προκάλεσαν κανέναν. Θα προκαλούσαν, αν ήταν χριστιανοί και έτρωγαν κρέας τη «μεγάλη» Παρασκευή. Οι ανόητοι θρησκόβλητοι δεν έχουν καν την ικανότητα να σκεφτούν λογικά, σαν τα βόδια ποδηγετούνται από τους εκμεταλλευτές της ανοησίας τους.

  Πάμε τώρα όλοι μαζί να υποδεχθούμε το απατεωνίστικο «άγιο φως» με έξοδά μας και τιμές αρχηγού κράτους, στη χώρα της πρώτης φοράς «αριστεράς», που διοικείται παρασκηνιακά από τα ρασοφόρα παγώνια…

 7. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Ετσι ακριβώς: Αθανάσιος Λενής ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ!!
  Ρε ουστ!!

 8. Ο/Η Πειραχτήρι λέει:

  Μεταφέρω εδώ το κείμενο του Νikos Georgakopoulos
  «ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΣΦΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ
  Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος καταράστηκε να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει την κατάργηση των θρησκευτικών.
  Είχε όμως καταραστεί κι αυτούς που έφαγαν κρέας την Μ. Παρασκευή λέγοντας: «Όσον αφορά στο κρέας που θα φάνε απόψε οι άθεοι που θα κάνουν τραπέζι, να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι. Να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν»
  Με δεδομένο ότι δεν αναφέρθηκε κανένα τρύπημα στομαχιού, ούτε μετατροπή κρέατος σε πέτρα, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο Θεός δεν ακούει τον Αμβρόσιο. Χυδαϊστί τον έχει κανονικά γραμμένο.
  Εδώ εντοπίζεται το σφάλμα. Αν δεν μίλαγε για κρέας που θα γίνει πέτρα, ο Φίλης μπορεί να φοβόταν να προχωρήσει σ’ αυτό που φοβάται ο Αμβρόσιος και για το οποίο θα πανηγύριζαν οι απανταχού μαθητές θρησκευόμενοι ή μη. Έστω και με την σκέψη «φύλαγε τα ρούχα σου να ‘χεις τα μισά»
  Τώρα όμως που αποδείχτηκε στην πράξη ότι οι εκκλήσεις του καλού, γλυκομίλητου και με καθαρή ψυχή αυτού ανθρώπου δεν βρίσκουν ανταπόκριση στον Ουράνιο Πατέρα, ο Φίλης άφοβα μπορεί να κάνει αυτό που νομίζει. Ο Μητροπολίτης έκανε το τρομερό σφάλμα που είναι κι ο τίτλος του σοβαρότατου τούτου πονήματος. Δεν ιεράρχησε τις προτεραιότητες. Κυνήγησε δυο λαγούς με συνέπεια να μην πιάσει κανένα. Αντί να μείνει αποκλειστικά στο Φίλη, έβαλε στο κάδρο και τους κρεοφάγους κι αποκαλύφθηκε η αδυναμία του.
  Τώρα τα χέρια του Φίλη είναι λυμένα. Με υπεύθυνο τον Αμβρόσιο.
  ΥΓ1. Αν είχαν χιούμορ οι κρεοφάγοι θα πήγαιναν στον Εισαγγελέα κρατώντας πέτρες, ισχυριζόμενοι ότι τις έβγαλαν από τα στομάχια τους. Και θα κατέθεταν ομαδικές αγωγές ζητώντας υπέρογκες αποζημιώσεις. Οπότε ο Αμβρόσιος θα βρισκόταν μπροστά στο δίλημμα. Ή να παραδεχθεί ότι ο Θεός δεν τον ακούει ή να πληρώσει. (Στοίχημα 3 προς 1. Θα προτιμούσε να παραδεχθεί ότι ο Θεός δεν τον ακούει).
  ΥΓ2. (Εδώ σοβαρεύουν τα πράγματα).
  Να πάνε όλοι όσοι έχουν πρόβλημα με το στομάχι τους και να ισχυριστούν ότι έφαγαν κρέας την Μ. Παρασκευή και τους τρύπησε το στομάχι η κατάρα του Αμβρόσιου. Με τον ίδιο στόχο: αποζημιώσεις.»

  • Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

   Ὅρισε ἡμερομηνία ὁ κ. Λένης; Ἀργὰ ἢ γρήγορα ὅλα θὰ γίνουν. Ὄπως καὶ σὲ ὄλους τοὺς θνητούς; Δὲν εἶναι ὅλοι οἱ θνητοὶ τὸ θέμα μας.

 9. Ο/Η Κάποιος λέει:

 10. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Μερες που ειναι, σας θυμηθηκα αγαπητοι φιλοι και ειπα να ευχηθω καλη ανασταση λαου, αλλα και να εξομολογηθω ενωπιον σας.
  Σημερα νοιωθω στο στομαχι μου πετρες.
  Λετε να επιασε η καταρα του αγιου πα -τερατος επιδη οπως παντα ετσι και την περασμενη εβδομαδα τσιμπουσαμε απο λιγο μεζεδακι;
  Οπως και ναχει, ας εχω την καταρα των ανθρωπομορφων φασιστοειδων ρουφιανων της εκκλησιας.
  Να ειστε καλα.

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Να είσαι Θεόφιλε πάντα καλά!

 12. Ο/Η Κλέων Ι. λέει:

  Ενα καταπληκτικό στριπάκι από έναν πολύ ταλαντούχο νέο σκιτσογράφο και δημιουργό:

  Γλυκειά ελπίδα
  http://johnantono.blogspot.gr/2016/04/glykeia-elpida.html

  Προσέξατε τας λεπτομερείας, προσωπικά γελούσα μια ώρα:

  • Ο/Η Po λέει:

   ωραίο!
   🙂

  • Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

   Θὰ κάνω ἐμετό. Ἔχουμε τοὺς χριστιανοὺς ποὺ εἶναι πάντα καλοί, ἀλλὰ παρεισφρύουν παγανιστὲς στὴν Ἐκκλησία καὶ γίνονται ἐπίσκοποι. Ὁ Ἑλλήνων καθαιρέτης Γεώργιος σκοτώνει τὸν δρᾶκο, δηλαδὴ τὸν Παγανισμό-Ἑλληνισμό.
   Ὁ θετικοχριστιανισμὸς τοῦ Χίτλερ λατρεία τοῦ Ὄντιν, τοῦ Τὸρ καὶ τῆς Φρέγια ἦταν;

   Ὁ Μητροπολίτης εἶπε ποιόν ἀκολουθεῖ στὸ παράδειγμα μὲ τὴν σφαγὴ τῶν ἱερέων τοῦ Βαάλ. Ὁ ἴδιος ὁ Ἰησοῦς εἶπε ὅτι θὰ φέρει τὴν μάχαιραν· ὅτι οἱ μαθητὲς πρέπει νὰ σφάξουν ἐμπρὸς τοῦ ὅλους τοὺς ἀρνουμένους τὴν βασιλεία του.

 13. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Ο Χριστός είπε:»Ευλογείτε και μη ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ»!Αυτό δυστυχώς δεν το έχει διαβάσει ο κ.Λεν(ρ)ής!

 14. Ο/Η της Χωροφυλακής λέει:

  Χωροφύλακας

  http://www.iefimerida.gr/news/264862/otan-o-mitropolitis-amvrosios-itan-tagmatarhis-horofylakis-exymnoyse-toys-vasanistes-tis?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=twitter&utm_source=socialnetwork

  ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΓΙΩΡΓΗ ΠΗΡΟΥΝΑΚΗ

  Οταν ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ήταν Ταγματάρχης Χωροφυλακής-Εξυμνούσε τους βασανιστές της χούντας

 15. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ὁ θεολόγος διαστρεβλώνει τὰ πράγματα. Δίκιο ἔχει ὁ κ. Λένης, ὁ Μεσαίωνας τὸν ἐπιβεβαιώνει , ἀλλὰ δὲν ἔχουμε πιὰ καὶ ἀκόμη Μεσαίωνα.

  http://www.patranews.gr/news/%CE%BE%CE%AD%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC-%CE%BF-%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CE%BD-%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%82

  «Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, απάντησε στην ανάρτησή του καθηγητή θεολογίας Παναγιωτη Ανδριόπουλου με αφορμή «Η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ – ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ…» ως εξής:

  Αγαπητέ Παναγιώτη,
  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
  Ανλεγνωσα το άρθρο σας.
  Μπράβο! Είσθε υπέροχος! Γεμάτος Θεολογική κατοχύρωση! Γεμάτος αγάπη! Γεμάτος θάρρος! Είσθε ανεπανάληπτος!
  Παρακαλώ, θέλω να μαθητεύσω κοντά σας. Θέλω να μάθω να σκέπτωμαι χριστιανικά! Θέλω να μάθω να σκέπτωμαι Ορθόδοξα!
  Παρακαλώ, ορίστε μου το χρόνο, για να έλθω κοντά σας να πάρω μερικά μαθήματα, να μαθητεύσω κοντά σας! Μου χρειάζεται ένα φροντιστήριο!
  ΕΙΝΑΙ ΑΝΆΓΚΗ ΝΑ ΥΠΕΡΒΏ ΤΗΝ «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΑΡΡΗΣΙΑ». Βοηθήστε με!
  Με τον πασχάλιο ασπασμό ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
  + Ο Κ & Αι Αμβρόσιος

  Το άρθρο του Παναγιώτη Ανδριόπουλου είχε ως εξής: Πριν ακριβώς δύο χρόνια γράφαμε για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο:
  «Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος εμμένει σε μια άγονη, πρωτόγονη και εν τέλει α-νόητη πολεμική κατά πάντων. Αφού «τα έβαλε» με τον συγγραφέα Νίκο Δήμο, του οποίου οι σχετικές με το Άγιο Φως δηλώσεις είναι γνωστές από το παρελθόν, περιέλαβε και τον π. Βασίλειο Θερμό και τον θεολόγο Αλέξανδρο Καριώτογλου, οι οποίοι …τόλμησαν να του απαντήσουν με κάποιο τρόπο.
  Κραδαίνει, λοιπόν, ο Σεβ. Αμβρόσιος το «ερώτημα» προς τον π. Βασίλειο Θερμό:
  «Το βράδυ της Αναστάσεως σείς εψάλλατε τους στίχους, που προηγούνται του ύμνου ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ», και είπατε τα λόγια:
  «Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί Αυτού και φυγέτωσαν από προσώπου Αυτού, οι μισούντες Αυτόν»
  «Ως εκλείπει καπνός εκλειπέτωσαν, ως τήκεται κηρός από προσώπου πυρός»
  «Ούτως απολούνται οι αμαρτωλοί από προσώπου του Θεού καί οι δίκαιοι ευφρανθήτωσαν» ;;;;
  Δηλ. παρακαλέσατε τον Αναστάντα Χριστό, ώστε οι ασεβείς άνθρωποι «να διασκορπισθούν, νά φύγουν, να εξαφανισθούν από την γη, να γίνουν καπνός, να καούν και να χαθούν ολοκληρωτικά; Ποιοί; Όσοι μισούν τον Θεό» (!), δηλ. άνθρωποι αλλαζόνες μικροί, αναστήματος νάνου που αντιμάχονται την Αλήθεια και τη Ζωή, που είναι ο Χριστός!»
  Ο Σεβ. μπροστά στο μένος του δεν βλέπει και τόσο καλά. Ο ψαλμικός στίχος «Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί Αυτού και φυγέτωσαν από προσώπου Αυτού, οι μισούντες Αυτόν» δεν περιέχει παράκληση. Δεν παρακαλούμε εμείς τον Χριστό να διασκορπίσει του εχθρούς του. Αυτό γίνεται άμα τη αναστάσει! Αυτεξουσίως ανέστη ο Σωτήρ, οπότε συμβαίνουν όσα οι ψαλμικοί στίχοι εν είδει προφητείας λένε. Δεν είναι εκδικητικό το περιεχόμενο των ψαλμικών αυτών στίχων υπό το φως της Ανάστασης, αλλά θριαμβικό και περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στη δημιουργία μετά την Ανάσταση.
  Γι’ αυτό και εμείς, ως τέκνα φωτόμορφα της Εκκλησίας, συγχωρούμεν πάντα «τη αναστάσει».
  Σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιούμαστε να λέμε το φρικτόν που ξεστόμισε ο άγιος Καλαβρύτων για τον Ν. Δήμου: «να σαπίσει το στόμα του» ή «θα τον κατασπαράξω» στο όνομα του Χριστού!!!
  Ας ανατρέξει ο άγιος Καλαβρύτων στην πατερική ερμηνεία των ψαλμικών αυτών στίχων που επικαλείται, γιατί κάτι λάθος έχει καταλάβει…
  Κι ας μην ανησυχεί. Πριν εκείνος «κατασπαράξει» τον Ν. Δήμου, ο Ιησούς τη Αναστάσει Του διεσπάραξε «του θανάτου τα σπάργανα» (τροπάριον κανόνος β’ ήχου).»
  Αυτά πριν δύο χρόνια.
  Φέτος, ο Καλαβρύτων επανέρχεται στις …πασχαλινές κατάρες του. Την Μ. Παρασκευή το βράδυ στην περιφορά του Επιταφίου …(προσ)ευχήθηκε (sic) να σαπίσει το χέρι του Υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, αν υπογράψει την μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών από «ομολογιακό» σε θρησκειολογικό και να τρυπήσει το στομάχι των αθέων που έφαγαν επιδεικτικά κρέας την Μ. Παρασκευή.
  Και για να …τεκμηριώσει την θέση του βιβλικά (!) ανέφερε ως παράδειγμα τον προφήτη Ηλία, από την Π.Δ., που κατέσφαξε τους ιερείς της αισχύνης.
  Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων έχει μείνει στην Π.Δ. Φαίνεται πως δεν άκουσε ότι αυτή πληρώθηκε από την εντολή της αγάπης του Κυρίου στην Κ.Δ. Φαίνεται πως ο Σεβασμιώτατος κλείνει με πάθος τα αυτιά του για να μην ακούσει την Εσταυρωμένη Αγάπη: «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».
  Πάντως, αφού δεν …σάπισε το στόμα του Νίκου Δήμου, είναι σίγουρο ότι ούτε το χέρι του Ν. Φίλη θα σαπίσει ούτε το στομάχι των αθέων θα τρυπήσει. Η παρρησία του Σεβασμιωτάτου προς τον Θεόν φαίνεται πως είναι μηδενική.
  Άλλωστε γι’ αυτό Χριστός Ανέστη! Για να ακυρώσει άπαξ διαπαντός τους κάθε λογής Αμβροσίους όλων των εποχών.
  »

 16. Παράθεμα: ♥Ορθόδοξο Μήνυμα Αγάπης♥: «Παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του»… | Ασμοδαιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.