Μπλογκ Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές για τη μαζική σφαγή των αρνιών

[Ενώνουμε τη φωνή μας για την κατάργηση του βάρβαρου εθίμου της μαζικής σφαγής των πασχαλιάτικων αρνιών]

φωτο©Richard Austin, dailymail.co.uk

φωτο©Richard Austin, dailymail.co.uk

Τα αρνάκια και τα κατσικάκια έχουν ανθρώπινα αισθήματα. Αγαπούν βαθιά: «Σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα ευρήματα των ειδικών του Πανεπιστημίου Claremont,  στον οργανισμό των κατοικιδίων απελευθερώνεται η ορμόνη της αγάπης, ωκυτοκίνη, στην περίπτωση στενής επαφής με το αφεντικό ή τα μέλη της «οικογένειάς» του. Πρόκειται για την ίδια ορμόνη, που εκκρίνεται στους ανθρώπους και ευθύνεται για το στενό δέσιμο ανάμεσά τους. Οι δοκιμές έλαβαν χώρα σε ένα καταφύγιο ζώων στο Άρκανσο, όπου πολλά είδη έρχονταν σε επαφή μεταξύ τους. Εκεί, οι ειδικοί εντόπισαν έναν σκύλο ο οποίος έπαιζε συχνά με ένα κατσίκι. Τα παιχνίδια τους περιείχαν κυνηγητό, χοροπηδητό και εικονικούς καυγάδες (κατά τους οποίους έδειχναν δόντια και μούγκριζαν ο ένας στον άλλον). Τα δύο νεαρά ζώα τοποθετήθηκαν μαζί σε έναν χώρο για περίπου 15 λεπτά, όπου άρχισαν να παίζουν. Στη συνέχεια, οι ερευνητές έλαβαν δείγμα αίματος τόσο από τον σκύλο όσο και από το κατσίκι. «Είδαμε ότι ο σκύλος είχε 48% αύξηση στα επίπεδα της ωκυτοκίνης στο τέλος του παιχνιδιού με τον φίλο του. Αυτό δείχνει ότι ο σκύλος εμφάνιζε ένα δέσιμο με το άλλο ζώο» αναφέρει ο δρ Ζακ. «Η πιο εντυπωσιακή ήταν ωστόσο η αντίδραση του κατσικιού απέναντι στον σκύλο. Βάσει των αναλύσεων φάνηκε ότι το ζώο εμφάνιζε 210% αύξηση στα επίπεδα της ωκυτοκίνης στον οργανισμό του. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μεταφραστεί σε πραγματικό “έρωτα”» λέει χαριτολογώντας ο ειδικός (ΤΟ ΒΗΜΑ, Ειρήνη Βενιού-  28/04/2014).

********

Όσοι θέλουν ας υπογράψουν την έκκληση

********

Τα αρνιά, ως ζώα πράα και ήρεμα, δεν διαθέτουν κανένα φυσικό μηχανισμό για να μπορέσουν να αμυνθούν έναντι όλης αυτής της βαναυσότητας που υφίστανται. Το μόνο που μπορούν να κάνουν εκείνη την τραγική στιγμή που χάνουν τη ζωή τους, είναι να βελάσουν με όση δύναμη τους μένει… Περιμένουν στη μακριά ουρά τρομοκρατημένα και πανικόβλητα, οσμίζοντας την οσμή του θανάτου. Η κορτιζόλη τους (χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο στον ανθρώπινο οργανισμό) εκτοξεύεται στα ύψη. Ένα-ένα κρεμιέται με δεμένα τα πίσω του πόδια, ενώ το κοφτερό μαχαίρι ξεσκίζει τη σάρκα τους. Το αίμα αναβλύζει και τα ζώα τινάζονται με σπασμούς μέχρι να χυθεί η σταγόνα εκείνη που θα τα παραδώσει στον θάνατο. Ο σφαγέας τα κατεβάζει από το τσιγκέλι και αρχίζει το γδάρσιμο, και το ξερίζωμα των εσωτερικών τους οργάνων…».

This entry was posted in σκέψεις, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

22 Responses to Μπλογκ Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές για τη μαζική σφαγή των αρνιών

 1. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

  Ο άγιος αρχιμανδρίτης Νικόδημος Πετρόπουλος

  http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=90051

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

  Πάτρα: Το αρνί στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου έφερε την αστυνομία – Μηνύσεις από φιλόζωους (ΝΕΟ – ΦΩΤΟ)
  Οι ιερείς το έδεσαν στην εξέδρα που θα γινόταν η ανάσταση για να το χαρίσουν σε πιστούς
  [18:02,12/04/2015]

  Νεότερη ενημέρωση 18.02΄

  Δείτε φωτογραφίες από το σημείο όπου οι ιερείς του Αποστόλου Παύλου είχαν κατασκευάσει εξέδρα από την οποία εδεσαν το ζώο που θα έδιναν σε πιστούς, προκειμένου να το σφάξουν.

  Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση μελών Φιλοζωικών οργανώσεων που οδήγησε στην υποβολή μηνύσεων.

  Νεότερη ενημέρωση 12/4/15, 08.52΄

  Επεισοδιακή η Ανάσταση στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου.

  Η εκκλησία τηρεί κάποια έθιμα την ημέρα της Ανάστασης, όπως το πέταγμα κόκκινων αυγών στους πιστούς, και η προσφορά ενός ζωντανού αρνιού σε οικογένεια της ενορίας, μετά από κλήρωση. Το αρνί, που ήταν δεμένο πάνω στον εξώστη που είχε στηθεί στον περίβολο της εκκλησίας για την λειτουργία βέλαζε αντιλαμβανόμενο… την τύχη του! Αν και το έθιμο τηρείται εδώ και δεκαετίες, χθες έγινε παρέμβαση από τους φιλόζωους.

  Σύμφωνα με το νόμο η έκθεση ζώου ισοδυναμεί με κακοποίηση. Στο σημείο έφθασε και η αστυνομία αφού οι φιλόζωοι της Πάτρας θα υποβάλλουν μηνύσεις για ένα έθιμο το οποίο όπως τόνιζαν είναι απαράδεκτο. Μάλιστα πρότειναν στους ιερείς να πληρώσουν εκείνοι το ποσό που ζητούσε ο βοσκός, και η οικογένεια στην οποία είχε κληρωθεί το ζώο να αγοράσει κρέας από το κρεοπωλείο.

  Ωστόσο ο πρεσβύτερος Νικόδημος και οι άλλοι ιερείς του ναού, αρνήθηκαν.

  Το επεισόδιο έληξε μετά από αρκετή ώρα.

  Θα πρέπει να σημειωθεί πως η προσφορά αρνιού γίνεται δημόσια και όπως κατήγγειλαν οι φιλόζωοι δεν είναι δυνατόν να δίνεται ένα τέτοιο παράδειγμα εν μέσω «σόου» σε μικρά παιδιά που παρίστανται στην λειτουργία της Αναστάσεως.

  Πρώτη ενημέρωση 11/4/15, 22.29΄

  Εικόνες πέρα απο κάθε φαντασία εκτυλίσσονται αυτή την ώρα στον περίβολο του ναού του Αποστόλου Παύλου στην Πάτρα, όπου προς γενική έκπληξη, ιερέας έχει δέσει από την εξέδρα όπου θα γίνει η ανάσταση, ένα αρνί, το οποίο προτίθεται να χαρίσει σε κάποιους πιστούς.

  Το ζώο περνάει μαρτυρικές στιγμές ενώ σοβαρό ερώτημα τίθεται και για την απόφαση του ιερέα να χαρίσει ζωντανό αρνί το οποίο στη συνέχεια θα οδηγηθεί προς σφαγή!!!

  Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2010/03/blog-post_04.html

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2010/03/blog-post_04.html

  ΑΡΧΙΜ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ!!!

  Δημοσιεύω, αγαπητοί συνοδίτες, μια επιστολή πατρινού φίλου του ιστολογίου, σχετική με τον Αρχιμ. Νικόδημο Πετρόπουλο. Αν δεν ήξερα τον αποστολέα θα έλεγα ότι ψεύδεται, όμως…

  Ελπίζω και εύχομαι να βρεθεί το συντομότερο μια λύση ένεκα φιλαδελφίας και αλληλεγγύης προς αδυνάτους. Το λιγότερο…

  Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

  Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον υπέρμαχο της ορθοδόξου πίστεως Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Πετρόπουλο.
  Αφού πρώτα εξήντλησε το μένος εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχου και τακτοποιήθηκε συνειδησιακά, είπε να στρέψει τα καλά ακονισμένα βέλη του και εναντίον ενός περιπτέρου!!!.
  Μάλιστα, καλά διαβάσατε. Ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης αποφάσισε να καταθέσει μήνυση εναντίον της ιδιοκτήτριας περιπτέρου, που είχε την φαεινή ιδέα να το αγοράσει πριν από αρκετά χρόνια. Ο λόγος; Το εν λόγω περίπτερο εκτός, του ότι παρακωλύει την ομαλή προσέλευση των ευλαβών πιστών στον ιερό ναό (αυτό αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά), χαλάει την αισθητική του περιβάλλοντος χώρου του ναού!!!! (και αυτό αναφέρεται στην μήνυση). Έτσι λοιπόν, ελαφρά τη καρδία, ο Αρχιμανδρίτης ζητά την κατεδάφιση και οριστική απομάκρυνση του περιπτέρου από το πεζοδρόμιο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Παναχαϊκού και Ιεροθέου !
  Αξίζουν να σημειωθούν τα εξής : 1) το περίπτερο βρίσκεται στην ίδια θέση αρκετά χρόνια πριν χτιστεί ο ναός του Αποστόλου Παύλου, 2) ο π.Νικόδημος θέλει να εξαφανίσει οικονομικά, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, μια χήρα γυναίκα, με άρρωστο παιδί και τεράστια οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα. Ο αεικίνητος Αρχιμανδρίτης φυσικά στρέφεται δικαστικά και εναντίον του Δήμου Πατρέων, καθώς ο Δήμος σε παλαιότερη καταγγελία του πατρός εναντίον της περιπτερούχου, την είχε δικαιώσει και 3) Προσκομίζει υπογραφές περιοίκων, ανάμεσα σε αυτούς και ενός νεκρού από διετίας!!!
  Με το φτωχό μου το μυαλό ρωτάω :
  Αυτή η είναι η άδολη και απέραντη αγάπη του Αρχιμανδρίτη Νικόδημου Πετρόπουλου, του πιστού τηρητή των κανόνων της Εκκλησία μας ;
  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ δεν θα πάρει θέση; Θα αφήσει για μια ακόμη φορά ανεξέλεγκτο τον εν λόγω ιερέα; Σε κάθε του κίνηση θα είμαστε όλοι αρωγοί. Θα τον στηρίξουμε, όπως τον στηρίζουμε σε ό,τι θετικό κάνει.
  Αλλά επιτέλους, ας αρχίσει από τα εύκολα. Ας τιθασεύσει τον Αρχιμανδρίτη. Προσβάλλει και δυσφημεί όλη την Πατραϊκή Εκκλησία και κατ’ επέκτασιν και τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο.

  Ένας Πατρινός πιστός

  Ο άγιος αρχιμανδρίτης Νικόδημος Πετρόπουλος με τον διάσημο άγιο Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη των πρώην παπαροκάδων

 2. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Eλάτε καλέ πως κάνετε έτσι, συμβαίνουν αυτά σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο μας

  http://www.express.co.uk/news/uk/580745/Islam-Muslim-halal-slaughter-farm-UK-Llechrydau-Farm-court

  Muslim men illegally slaughtered British sheep ‘as SACRIFICE for Islamic festival’

  FOUR Muslim men have pleaded guilty to illegally slaughtering sheep after they killed the animals without stunning them as part of an Islamic tradition.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-503410/Farmers-warned-sell-lambs-Muslims-want-religious-sacrifice.html
  Farmers warned not to sell lambs to Muslims who want them for religious sacrifice

  Last updated at 15:17 19 December 2007

  Muslims are asking farmers to illegally slaughter animals as part of their Eid celebrations.

 3. Ο/Η Ελληνορθόδοξα σφαγεία λέει:

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=141227

  24/03/2002
  Από τα 200 που λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα, μόνο τα 67 πληρούν τις προδιαγραφές της ΕΕ

  Παράνομα σφαγεία απειλούν την υγεία

  Πώς τα σφάγια εισαγωγής «βαπτίζονται» ντόπια και φθάνουν στο κρεοπωλείο χωρίς έλεγχο

  Ακόμη και στα θεωρούμενα σύγχρονα σφαγεία της χώρας μας οι ελεγκτές της ΕΕ κατέγραψαν ως άθλια την κατάσταση που επικρατεί

  Υπάρχουν ολόκληροι νομοί της χώρας, όπου ουδέν είναι νόμιμο για σφαγή αιγοπροβάτων, αμνοεριφίων και βοοειδών, όπως στους Νομούς …….Στα παράνομα σφαγεία με την μη τήρηση των στοιχειωδών υγειονομικών όρων και την έλλειψη εκσυγχρονισμού διακυβεύεται η δημόσια υγεία ενώ συγχρόνως ανθεί η παραοικονομία …….

  Ποιες είναι οι επιπτώσεις της διαδικασίας της σφαγής των ζώων στην ποιότητα και στην υγιεινή του τελικού προϊόντος (νωπού κρέατος, κρεατοσκευασμάτων) και ποιοι όροι πρέπει να διασφαλίζονται για την προστασία των ζώων;

  Οπως μας λέει η κυρία Καίτη Μυλωνά, Γενική Γραμματέας του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, το αν η σφαγή θα γίνει σε σύγχρονο σφαγείο ή σε στέγαστρο, το αν θα χρησιμοποιηθεί η μέθοδος της ευθανασίας ή όχι και το αν θα γίνεται έλεγχος σε όλη τη διάρκεια από τη μεταφορά των ζώων στο σφαγείο ως την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη συντήρηση των σφαγίων έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ποιότητα και την υγιεινή των τελικών προϊόντων, αλλά και για τη σωστή μεταχείριση των ζώων, όσο αυτά είναι ζωντανά, και στη διαδικασία της θανάτωσής τους, ώστε να μην υποφέρουν.

  «Το στρες που υφίστανται τα ζώα στο σφαγείο επιδρά στην ποιότητα του κρέατος. Καταστάσεις όπου τα ζώα σφάζονται σε υπαίθριους χώρους ή σε στέγαστρα, τα οποία ονομάζονται σφαγεία, χωρίς αναισθησία είναι απαράδεκτες και καταδικάζονται όχι μόνο για λόγους ευζωίας των ζώων, αλλά κυρίως για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, αφού απουσιάζει και ο στοιχειώδης έλεγχος από τις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές». Είναι γνωστός ο τρόπος μετάδοσης του εχινόκοκκου, π.χ., μέσω της απόρριψης στα χωράφια εντοσθίων με κύστεις εχινόκοκκου, τα οποία τρώνε αδέσποτοι σκύλοι ή τα οποία μολύνουν κηπευτικά που στη συνέχεια τρώνε άνθρωποι οι οποίοι μολύνονται αν δεν πλύνουν σχολαστικά τα χορταρικά, ενώ από τα κόπρανα μολυσμένων σκύλων και ανθρώπων μολύνονται τα μηρυκαστικά και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται. «Εξάλλου τα παράνομα σφαγεία της ιταλικής Μαφίας θεωρείται ότι ευθύνονται για τη μετάδοση της Κρόιτσφελντ – Γιάκομπς σε νεαρή Ιταλίδα» σημειώνει η κυρία Μυλωνά.

 4. Ο/Η Ρόζα Λουξεμπουργκ λέει:

  http://pediatros-thes.gr/for-parents/%cf%88%cf%85%cf%87%ce%bf%cf%83%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1/%cf%89%ce%ba%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7-%ce%b7-%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bf%cf%81%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%b3/

  Ωκυτοκίνη, η θεραπευτική ορμόνη της αγάπης

  Η ωκυτοκίνη είναι μια από τις δύο σημαντικότερες ορμόνες της γαλουχίας – η δεύτερη είναι η προλακτίνη. Ο ρόλος και οι επιδράσεις της ωκυτοκίνης μελετούνται τα τελευταία χρόνια εντατικά από επιστήμονες σε όλον τον κόσμο. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό τομέα έρευνας που μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για την καλούμενη και «ορμόνη της αγάπης».

  http://www.lovefraud.com/2008/04/04/sheep-can-teach-us-about-love-and-its-pretty-scary/

  By Liane Leedom, M.D. April 4, 2008 52 Comments

  Tα πρόβατα μπορούν να μας διδάξουν για την αγάπη….

  Sheep can teach us about love and it’s pretty scary!

  It appears that in mammals, the hormone oxytocin not only helps in labor by inducing uterine contractions and facilitates nursing by causing milk ejection, it is also a bonding hormone. Those women who have experienced motherhood and birth can attest to the fact that for many falling in love with a newborn is similar to falling in love with one’s mate. Men are not off the hook when it comes to bonding. They too have oxytocin, and it is important in normal male sexual function.

  https://www.theguardian.com/science/2011/aug/21/oxytocin-zak-neuroscience-trust-hormone
  Neuroscience

  The Observer

  Oxytocin: could the ‘trust hormone’ rebond our troubled world?

  http://www.thenakedscientists.com/HTML/interviews/interview/1001390/
  Oxytocin: the Moral Molecule

  Η ωκυτοκίνη : το ηθικό μόριο

  Dr Paul Zak, Claremont Graduate University

  Attracting potential partners is not all there is to reproduction – there are hormones Hugsinvolved with actually having babies, and also building relationships. One such hormone, which has attracted a lot of recent attention, is oxytocin. Oxytocin is known to be important in women for breast feeding, although more recently it has been suspected oxytocin has an important role to play in both sexes in forming trust and relationships. Paul Zak, of Claremont Graduate University, has made it his mission to investigate this so called moral molecule, as he explained to Chris Smith…

 5. Ο/Η SF λέει:

  ακόμα και αν καταργηθεί το έθιμο (δύσκολο έως αδύνατον) το πρόβλημα παραμένει, αρνιά σφάζονται 365 μέρες το χρόνο…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Aρχικά να σας ευχαριστήσω για τον προς εμάς σύνδεσμο και για τα κατά καιρούς σχόλια και likes.
   Δεν φαίνεται πως πρόκειται να καταργηθεί το έθιμο τα προσεχή 50 χρόνια.
   Εμείς δεν τρέφουμε αυταπάτες.
   Για αυτά τα πράγματα δεν πατάς κουμπιά.

   Μπορούμε όμως να συμβάλλουμε στον προβληματισμό, στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση πολλών, να σπείρουμε αμφιβολίες, να σπάσουμε βεβαιότητες, να αλλάξουμε συνειδήσεις, να χτυπήσουμε παραδόσεις που τραβάνε τους ανθρώπους στην άβυσσο, μπορούμε να εργαστούμε για τη μείωση του κακού, μπορούμε να απαιτήσουμε από το κράτος η σφαγή να γίνεται σύμφωνα με τις νομοθετημένες κι εδώ ευρωπαϊκές προδιαγραφές χωρίς τα ζώα να υποβάλλονται προηγουμένως στο ψυχολογικό και τοξικό μαρτύριο της παρακολούθησης της σφαγής των υπόλοιπων, στο όνομα του δεξιού ή αριστερού λαϊκισμού, που παραβλέπει την παραβίαση των εκ του νόμου προβλεπόμενων προδιαγραφών.

   Μπορούμε τέλος να προγκήξουμε με τον πιο μεγαλόφωνο τρόπο μια Εκκλησία που ευλογεί τέτοια αντιευαγγελικά έθιμα στο όνομα του θεού της Αγάπης (του Μολώχ ή του Βάαλ;) και της οποίας οι ιερείς εκθέτουν αρνάκια σε βασανιστική αναμονή και θέα ατιμώρητοι από το Κράτος, που δεν τολμάει να εφαρμόσει τους νόμους που ψήφισε κάτω από την ευεργετική επιρροή της Ευρώπης, σε βάρος ρασοφόρων.

 6. Ο/Η Ρόζα Λουξεμπουργκ λέει:

  Δεν βάλατε λινκ και πρέπει να διαβαστεί ολόκληρο.
  Οι αντίστοιχοι γιατροί και ερευνητές τα ξέρουν αυτά αλλά πρέπει να τα μάθουν όλοι
  Ούτε οι φιλόζωοι δεν ξέρουν πόσο ανθρώπινα αγαπούν τα κατοικίδια ζώα

  http://www.tovima.gr/science/psychology-sociology/article/?aid=590547

  Ειρήνη Βενιού

  Τα κατοικίδια αγαπούν το αφεντικό τους

  Απελευθερώνουν την ορμόνη της αγάπης όταν αισθάνονται αγάπη από τους γύρω τους

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2014 16:37 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 05/05/2014 13:32


  «Μαμά, μπαμπά, σας αγαπώ!» λέει ο σκύλος σας σύμφωνα με τους αμερικανούς επιστήμονες
  (…)

  Βαθύ δέσιμο ανθρώπου-ζώου

  Σε άλλη δοκιμή οι ερευνητές έλαβαν δείγμα αίματος από 100 φιλόζωους, οι οποίοι μπήκαν σε ένα δωμάτιο για να παίξουν με τον σκύλο ή την γάτα τους. Αμέσως μετά οι ερευνητές προχώρησαν σε μια νέα δειγματοληψία και στη σύγκριση των επιπέδων ωκυτοκίνης στο αίμα των εθελοντών.

  Φάνηκε λοιπόν, ότι κατά μέσο όρο, οι ιδιοκτήτες των χαριτωμένων κατοικιδίων εμφάνιζαν μια αύξηση των επιπέδων της ωκυτοκίνης κατά 30%, μετά το παιχνίδι με το αγαπημένο τους ζωάκι.
  (….)

 7. Ο/Η Ιωσηφίνα Μ. λέει:

  Όλοι οι σκύλοι και οι γάτες και τα γουρουνάκια και οι κατσίκες και οι κατσαρίδες πάνε στον παράδεισο: Έτσι λέει ο Πάπας Φραγκίσκος

  http://www.nydailynews.com/opinion/bruce-friedrich-pope-clear-animals-heaven-article-1.2302320

  All dogs, and cats, and pigs, and goats, and cockroaches go to heaven: So says Pope Francis

  BY Bruce Friedrich /

  NEW YORK DAILY NEWS /

  Thursday, July 23, 2015, 4:06 PM

  The question of whether animals will join us in the afterlife finally has a definitive response from Rome.

  It’s a topic that’s been long debated, with Popes weighing in unofficially on both sides. Last December, a story broke nationwide claiming that Pope Francis had declared that animals are going to heaven, but it turns out that the media had conflated two stories, and that it was actually Pope Paul VI who had, many years earlier, told a young boy that “one day we will see our animals in the eternity of Christ.”

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   O πάπας, άσχετα από το φασιστικό παρελθόν του στην Αργεντινή, δεν είναι αγράμματος ούτε αθεολόγητος, παρακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις της Θεολογίας, ξέρει πολύ καλά πως η ανθρωπότητα προχωράει, οι άνθρωποι εξευγενίζονται και η Εκκλησία θα ελεγχθεί για πολλοστή φορά για τις πολιτισμικές οπισθοφυλακές της.
   Έτσι προλαβαίνει ή έστω συμπορεύεται με τα γεγονότα.
   Ακόμη και η καθυστερημένη ελληνορθόδοξη Εκκλησία προσαρμόζεται στη Δύση για να μην δαχτυλοδείχνεται ως βάρβαρη και απολίτιστη:

   http://www.pravoslavie.ru/english/print58046.htm

   Blessing the beasts: Santa Cruz’s Elias the Prophet Greek Orthodox Church plans to make celebration an annual event
   _____________________

   Με την ευκαιρία:
   Ξεμπρόστιασμα της ρωμέικης κρατικής Εκκλησίας

   http://www.occupyforanimals.net/greece-priest-shot-dog-for-trespassing-the-convent-yard-in-patra.html

   Greece, priest executed a dog
   who had entered the convent yard in Patra


 8. Ο/Η We Love you Jesus λέει:

 9. Ο/Η ΚΔ λέει:

  http://goo.gl/eKMZy7

  26/04/2016
  Παγκόσμια θλίψη για τον ελέφαντα που πέθανε από το «βάρος» των τουριστών και του καύσωνα (εικόνες)

  Συγκεντρώνονται χιλιάδες υπογραφές για να σταματήσει η τουριστική εκμετάλλευση των ζώων

  Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτημα για να σταματήσει η τουριστική εκμετάλλευση των ελεφάντων μετά το θάνατο ενός ζώου στην Καμπότζη που υπέστη καρδιακή προσβολή μεταφέροντας δύο τουρίστες στο διάσημο ναό Άνγκορ Βατ. Ο ελέφαντας Σάμπο που έχασε τη ζωή του «δούλευε» για τουριστικό πράκτορα σε συνθήκες καύσωνα με το θερμόμετρο να δείχνει 40 βαθμούς Κελσίου.
  Ο Σάμπο βρίσκονταν στο πάρκο Angkor Elephant από το 2001. Το περιστατικό αυτό φέρνει στην επιφάνεια τις σκληρές συνθήκες αλλά και τα βασανιστήρια των ζώων στις τουριστικές περιοχές του πλανήτη

  http://www.bbc.com/news/world-asia-36138444

  Cambodia tourism: Call to end rides after elephant’s death

  26 April 2016

 10. Ο/Η Κάστορας λέει:

  http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/eleutherosan_52_000_mink_stin_kastoria-27054949/

  Ελευθέρωσαν 52.000 μινκ στην Καστοριά

  Αγνωστοι εισέβαλαν τα ξημερώματα της Παρασκευής και του Σαββάτου σε μονάδες εκτροφής στο Χιλιόδεντρο και στη Σιάτιστα, άνοιξαν τα κλουβιά και άφησαν τα ζώα να πλημμυρίσουν» τον κάμπο

  ΕΘΝΟΣ
  9:00, 30/8/2010

  https://roides.wordpress.com/2013/08/01/01aug13/
  Τα γουναράδικα του ΣΥΡΙΖΑ

  (….)

  Ο Διαμαντόπουλος είναι η ενσάρκωση αυτού που λέμε τόσα χρόνια. Είναι το κράτος μέσα από τη διαπλοκή, με το οποίο η βιομηχανία γούνας καταφέρνει να επιβιώνει σε βάρος των ζώων. Ο Διαμαντόπουλος είναι άξιος συνεχιστής των προηγούμενων βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, Τζουκαλάγια και Πετσάλνικου, οι οποίοι στήριζαν απροκάλυπτα το γουνεμπόριο. Είναι ενδεικτικό κομμάτι της τακτικής του χαμαιλέοντα που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ μιας και πριν τις εκλογές, η βουλευτής Ηρώ Διώτη είχε κάνει επερώτηση στη βουλή κατά του γουνεμπορίου. Αμέσως μετά, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς έκανε ημερίδα υπέρ της γουνοποιίας ενώ στην Αθήνα διοργάνωναν παράλληλα προεκλογικές εκδηλώσεις για τα “δικαιώματα” των ζώων, προσπαθώντας να συλλέξουν τις ψήφους των φιλόζωων και όχι μόνο. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Όμως μετά τις εκλογές έπεσαν οι μάσκες….».
  ——Ο κ.Διαμαντόπουλος παριστάνει λοιπόν πως αγνοεί τα άγρια βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονται αυτά τα ζωάκια, σε όλη τη διαδρομή της μαρτυρικής τους ζωής, τεχνητή αναπαραγωγή, μεταφορά στην Ελλάδα, φυλάκιση, διαβίωση και εξόντωση. Δεν παρεμβαίνει έστω για να δώσει ένα καλύτερο στίγμα από την παλαιοκομματική αλυσίδα των συντηρητικών και λαϊκιστών βουλευτών που προηγήθηκαν στο νομό του, να αναδείξει την ειδοποιό διαφορά του πραγματικά αριστερού δημοκράτη βουλευτή, που παράγει και διδάσκει πολιτικό πολιτισμό και δημόσια αρετή, ακόμη και κόντρα στο ρεύμα. Δεν τολμάει να προτείνει ούτε κάποιες βελτιώσεις στον τρόπο διαβίωσης των μινκ, για να μην δυσαρεστήσει στο ελάχιστο την εκλογική του πελατεία. Εκφράζει το πάγιο καραγκιοζιλίκι του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του, που πάντα παραπαίουν μεταξύ των υποτιθέμενων πολιτικών τους αρχών και των επιθυμιών της νέας εκλογικής τους πελατείας, ένα μέρος της οποίας (7%), που αλιεύτηκε χάρις στα ακροδεξιά μασκαριλίκια του κ.Τσίπρα, ήδη διαρρέει προς τη Χ.Α (Pulse-RC για «Εφημ.τ.Συντακτών», 22.2). Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα.

  (…..)

 11. Ο/Η Κάστορας λέει:

  Mink που το γλύτωσαν από Νταχάου


  This mink was rescued from a fur farm where he was destined to die a horrible death. Minks are semi-aquatic and most of them will never be able to experience the simple joy of fulfilling their natural instinct to swim.

 12. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Σφαγείο κατασκευασμένο στην Γαλλία, Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβ. 2016
  Abattoir made in France – certifié bio – Le Vigan, 4min34sec

 13. Τό αρνί δέν είναι τροφή. Τά κακοποιημένα καί βάρβαρα κατασφαγιασθέντα ζώα δέν τρέφουν τό σώμα σου. Αντιθέτως, η κακοποιησή τους καί η άγρια σφαγή τους τρέφει καί διαιωνίζει τήν βαρβαρότητα, τόν σαδισμό, τόν φασισμό καί τήν κακία που δέν σέ αφήνουν νά μετεξελιχθείς σέ ευγενές όν καί κρατάει καί διατηρεί τόν πρωτόγονο άνθρωπο κανίβαλο καί σέ κρατάει δέσμιο μιάς κατάστασης αγριότητας, φόβου, δυσειδαιμονίας, ανηθικότητας καί σέ μετατρέπει σέ άνθρωπο εμπόλεμο, αιμοσταγή, δολοφόνο. Τά ζώα δέν είναι κρέας. Είναι όντα νοήμονα μέ συναισθήματα, μέ αισθήσεις πόνου, μέ τήν ανάγκη γιά συντροφικότητα τήν τεκνοποίηση μέ στοργή καί αγάπη πρός τά παιδιά τους όπως καί οί άνθρωποι. Ο εθισμός στό αίμα στήν κακοποίηση, στήν βρώση σαρκών ζώων καλλιεργεί τόν πόλεμο, τήν καταστροφή. Αναζήτησε καί επιδίωξε μιά νέα ηθική, μιά ειρηνική συνύπαρξη καί σεβασμό σέ κάθε έμβιο όν. Η Μητέρα γή απλόχερα σού προσφέρει τά μύρια καλά που παράγει γιά νά θρέψει καί νά διατηρήσει τό σώμα σου καί τό μυαλό σου υγειές. Η περιφρόνηση στά αγαθά τής Μητέρας γής έχει γίνει ένα φοβερό μπούμερανγκ εναντιον σου καί εσύ, άμυαλε, άπληστε καί βάρβαρε άνθρωπε πληρώνεις τήν ύβρη που διαπράτεις μέ τήν καταστροφή καί μόλυνση τού περιβάλλοντος κόσμου, μέ τήν κακή σου υγεία καί με τα κακά σου ήθη. Τραγικέ καί αδαή Οιδίποδα μόνος σου βγάζεις τά μάτια σου διότι τό παράλογο κακό σέ κρατάει στό σκότος τής άγνοιας καί τού κακού που σέ καταστρέφει. Εσύ τό επέλεξες. Εσύ έκτισες γύρω σου μιά κόλαση καί μιά ψευδαίσηση ψευτοευδαιμονιάς καί ψευτοευτυχίας. Εσύ είσαι υπεύθυνος γιά τά μύρια κακά καί τούς λοιμούς που σέ περιζώνουν.

 14. Ο/Η Κάποιος λέει:

  «Νέο ολοκαύτωμα η σφαγή αδέσποτων στη Ρουμανία»

  Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία οργανώνει διαμαρτυρία έξω από τη Ρουμανική πρεσβεία

  Δημοσίευση:
  11:49 | 17/09/2013

  Για νέο «ολοκαύτωμα» κάνει λόγο η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, με αφορμή τη θανάτωση χιλιάδων αδέσποτων στη Ρουμανία.

  «Χιλιάδες αθώα έμβια στην Ρουμανία της Ε.Ε. βρήκαν άδικα, χωρίς κανένα λόγο τον θάνατο και ιδίως χωρίς να ευθύνονται , μετά την σχετική, κατάπτυστη απόφαση της Ρουμανικής Βουλής» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

  Μάλιστα συμπληρώνει ότι η Ευρώπη επί πολλά χρόνια, επιχορηγεί με χρήματα των Ευρωπαίων Πολιτών χώρες σαν την Ρουμανία (και την δική μας) για να λύσουν το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων μέσω του μόνου ηθικά αποδεκτού και επιστημονικά σωστού τρόπου, αυτού της στείρωσης.

  Η Ομοσπονδία καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει αύριο Τετάρτη 18 του μήνα, στην συγκέντρωση που διοργανώνεται έξω από την Ρουμανική Πρεσβεία στο Ψυχικό , στις 7 η ώρα το βράδυ.

  Επίσης στηρίζει και συμμετέχει στο Συμβολικό Ταξίδι Σωτηρίας που οργανώνει το SGS – SaveaGreekStray- , στο Βουκουρέστι με αναχώρηση την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και επιστροφή την Δευτέρα 23 του μηνός για πολύπλευρη βοήθεια στα αδέσποτα της Ρουμανίας.

 15. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Entomophagy

  «Entomophagy (/ˌɛntəˈmɒfədʒi/, from Greek ἔντομον éntomon, «insect», and φᾰγεῖν phagein, «to eat») is the human consumption of insects as food: human insectivory. The eggs, larvae, pupae, and adults of certain insect species have been eaten by humans from prehistoric times to the present day.[1]

  Human insect-eating is common to cultures in most parts of the world, including North, Central, and South America; and Africa, Asia, Australia, and New Zealand. Over 1,000 species of insects are known to be eaten in 80% of the world’s nations.[2] The total number of ethnic groups recorded to practice entomophagy is around 3,000.[3] However, in some societies insect-eating is uncommon or even taboo.[4][5][6][7][8] Today insect eating is rare in the developed world, but insects remain a popular food in many developing regions of Latin America, Africa, Asia, and Oceania. There are some companies that are trying to introduce insects into Western diets.[9] FAO has registered some 1900 edible insect species and estimates there were in 2005 some 2000 millions of consumers world-wide. They also suggests entomophagy should be considered as a solution to environmental pollution.[10]»

 16. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://www.zoosos.gr/ti-ishuei-gia-te-sullepse-monahon-kai-iereon/#comments

  Οι μέρες περνούν και ο μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος, δε φαίνεται διατεθειμένος να επιτρέψει τη σύλληψη του μοναχού, ο οποίος σκότωσε στις 7 Ιανουαρίου 2012 με όπλο ένα νεαρό κυνηγόσκυλο που μπήκε μέσα στη Μονή Ομπλού που βρίσκεται έξω από την Πάτρα. Ο ιδιοκτήτης του ζώου Νώντας Καλλιακμάνης έκανε μήνυση εναντίον του ρασοφόρου εγκληματία και το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για το έγκλημα κατασχέθηκε. Όμως ο δράστη δε συνελήφθη. Εδώ εξηγούμε το γιατί…

  Για την σύλληψη ενός μοναχού ή ιερέα χρειάζεται ειδική εισαγγελική εντολή διότι έχουμε να κάνουμε με το θέμα του ασύλου όσον αφορά τα μοναστήρια και τις Εκκλησίες. Η υπόθεση αυτή δεν είναι τόσο απλή, όπως με έναν πολίτη. Πέραν της εισαγγελικής ειδικής εντολής χρειάζεται και η άδεια του μητροπολίτη όπου είναι στα διοικητικά του όρια το μοναστήρι αλλά και η άδεια του ηγουμένου τη μονής.

  Η αποστολή επιστολής στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο, θα πρέπει να γνωρίζουμε, ότι δεν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά, ώστε ο δράστης να οδηγηθεί στο δικαστήριο, διότι η Εκκλησία έχει Συνοδικό Σύστημα Διοίκησης και όχι ανθρωποκεντρικό. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποφασίζει ο μακαριότατος για τις μητροπόλεις αλλά ο οικείος μητροπολίτης μόνο. Ο δεσπότης είναι ο μόνος, που έχει το δικαίωμα, να φέρει το θέμα στα αρμόδια όργανα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  Διαβάστε επίσης:

  Ακόμα δε συνέλαβαν τον μοναχό που σκότωσε με καραμπίνα τον σκύλο

  Ενημέρωσαν τον Ιερώνυμο για τον ρασοφόρο χριστιανό εγκληματία

  Μοναχός σκότωσε με καραμπίνα σκύλο για να μη φάει τις κότες

 17. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.protagon.gr/epikairotita/o-marks-dixazei-akomi-kai-to-xwrio-tou-44341371525#id_4

  The Guardian
  «Σας αρέσει να βλέπετε ζώα σε κατάθλιψη;»

  Εντάξει, οι άνθρωποι δεν έχουν λύσει τα προβλήματά τους. Αλλά γιατί πρέπει να δημιουργούν και στα ζώα; Θα μπορούσε να είναι αυτό το ερώτημα πίσω από το άρθρο που υπογράφει στον Guardian ο βρετανός κωμικός Ρόμες Ρανγκανάθαν με τίτλο «οι ζωολογικοί κήποι είναι φυλακές για τα ζώα και κανένας δεν έχει λόγο να βλέπει από κοντά έναν πιγκουίνο σε κατάθλιψη».

  «Κάποτε –εξηγεί– η παιδαγωγική σημασία του ζωολογικού κήπου μπορεί να είχε και ένα νόημα. Αλλά σήμερα δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατάμε φυλακισμένα αυτά τα ζώα. Αρκεί να δούμε ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση για να πάρουμε όλες τις απαντήσεις που θέλουμε». Επειτα, καταθέτει την προσωπική του εμπειρία από την επίσκεψη που είχε κάνει με τη γυναίκα του και τα παιδιά του σε ένα θαλάσσιο πάρκο: «Περάσαμε όλο το απόγευμα κοιτάζοντας φώκιες και πιγκουίνους που ήταν μέσα στην κατάθλιψη για να παρακολουθήσουμε μετά το σόου με τα δελφίνια: δηλαδή ένα βίντεο δυο λεπτών που μας εξηγούσε πόσο απαραίτητο είναι να τα προστατεύουμε στο φυσικό τους περιβάλλον, το οποίο ακολούθησε μια επίδειξη για το πώς το πάρκο κατάφερε να τα κάνει σκλάβους».

  Συμπέρασμα; Οι ζωολογικοί κήποι πρέπει να κλείσουν και τα ζώα να αφεθούν ελεύθερα. Ενα λεπτό όμως. Οι σκύλοι και οι γάτες δεν είναι κι αυτά φυλακισμένα στο σπίτι μας; Το ερώτημα το θέτει ο ίδιος. Και ο ίδιος απαντά: «Ναι, είναι. Γι’ αυτό δεν έχω. Και γι’ αυτό έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως πρέπει να αφήσω ελεύθερα και τα παιδιά μου».

 18. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.