Συναίσθημα, λογική, πραγματικότητα και πολιτισμός

[Μια χώρα υποδοχής προσφύγων/μεταναστών, με σχετικά καλύτερη οικονομική κατάσταση απ’ ότι τώρα, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να δημιουργήσει καλύτερες γι αυτούς προϋποθέσεις διαμονής, στέγασης, διατροφής και ιατρικής περίθαλψης]

από deltanews.gr

φωτο: deltanews.gr

Δεν κατανοώ γιατί η άμεση απελευθέρωση της σιδηροδρομικής γραμμής από τους πρόσφυγες που την έχουν καταλάβει, αντιτίθεται στα συμφέροντα των μεταναστών/προσφύγων, και δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί η αστυνομικοί που θα επωμιστούν το «βρώμικο» αυτό καθήκον πρέπει να προσφωνούνται ως «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι». Λίγη σκέψη. Λίγη λογική άνθρωποί μου. Το κόστος για την ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία είναι δυσβάσταχτο λόγω του υπέρογκου κόστους.

Ενδεικτικά:
«Εξαιρετικά βαρύ είναι και το οικονομικό κόστος από την παρατεταμένη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη καθώς η κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής έχει προκαλέσει ζημιά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ύψους 3.000.000 ευρώ! Σχετικά στοιχεία κατάθεσε στη Βουλή η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη. Συγκεκριμένα η κυρία Χρυσοβελώνη ανέφερε πως από τις 19/11/2015 έως τις 11/12/2015 η ζημιά ανήλθε σε 2 εκατ. ευρώ και από τις 19/3 έως τις 19/4 σε 1 εκατ. ευρώ

Διανύουμε τον 6ο /7ο χρόνο της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, με ελάχιστα χρηματικά αποθέματα με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Η δυσμενής αυτή οικονομική συγκυρία, δεν βοηθά ούτε τους πρόσφυγες. Μια χώρα υποδοχής προσφύγων/μεταναστών, με σχετικά καλύτερη οικονομική κατάσταση απ’ ότι τώρα, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να δημιουργήσει καλύτερες γι αυτούς προϋποθέσεις διαμονής, στέγασης, διατροφής και ιατρικής περίθαλψης.

Καλό θα ήταν ορισμένοι Αλληλέγγυοι να το καταλάβουν και να εξηγήσουν στους μετανάστες/πρόσφυγες που έχουν εργολαβικά λάβει υπό την προστασία τους, λόγω εκκωφαντικής απουσίας κράτους.

Δεν θα έβλαπτε επίσης οι διάφοροι ΑντιεξουσιοΚλπ. και Αριστεροί του γλυκού, κυρίως του ρηχού νερού, να βάλουν στη πάντα το ουτοπικό συναίσθημα της καρδιάς και να δουν κατάματα την πραγματικότητα. Να δείξουν κατανόηση και ό,τι λογική και ορθολογισμό τους έχει απομείνει, με τις πράξεις τους.

Το κράτος πρέπει κάποτε να εμφανιστεί, η απουσία του, βλάπτει σοβαρά τη χώρα και κυρίως τους κατοίκους που αντιμετωπίζουν ανεργία και άλλα οικονομικά προβλήματα –Η τωρινή κατάσταση, ευνοεί αποκλειστικά και μόνο τη φαυλότητα· χαροποιεί αφάνταστα τα ακροδεξιά στοιχεία και απασφαλίζει επικίνδυνα τα έως τώρα καλυμμένα, ρατσιστικά ανακλαστικά.

This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Συναίσθημα, λογική, πραγματικότητα και πολιτισμός

 1. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Koινός νους που δεν είναι τόσο κοινός.

 2. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ποιά λογική; Νὰ πιστεύῃς δὲν λένε ὅλοι; Στὸν Γιαχβέχ-Ἀλλάχ, στὸ Κόμμα, στὴν Ἑφημερίδα, στὴν Μάζα, στὸ Συνδικαλιστικὸ ὄργανο, στὴν Ὁμάδα; Ἔτσι κάνει ὁ κόσμος.
  Πιστεύουμε ἄρα εἴμαστε ἴσοι.
  Λογικοὶ εἴχαν οἱ Ἕλληνες καὶ τί ἔκαναν; Κάτι Ἀριστοτέληδες ἔβγαλαν.
  Δὲν θέλουμα Ἀριστοτέληδες. Θέλουμε Παϊσίους, Παπουλάκους καὶ Κοσμᾶδες.
  Ὁ Μὰρξ ἔλεγε ὅτι δὲν πρέπει νὰ καταλάβουμε τὸν κόσμο, ἀλλὰ νὰ τὸν ἀλλάξουμε. Τὸν Λένιν τὸν μουμοποίησαν, μέχρι νὰ προχωρήσῃ ἡ ἐπιστήμη καὶ νὰ τὸν ἀναστήσουν ἢ νὰ βροῦν τὴν λενινίνη, τὴν οὐσία ποὺ φτιάχνῃ τοὺς Σοσιαλιστὲς ἡγέτες.
  Κάτω οἱ μποῦρδες τῶν ἀντιπάλων, ζήτω οἱ δικές μας παρ’ὅλο ποὺ εἶναι ἴδιες μὲ ἄλλα λόγια.

 3. Ο/Η eklag λέει:

  Οι αλληλέγγυοι με ή χωρίς εισαγωγικά και τα ακροδεξιά με ή χωρίς εισαγωγικά στοιχεία κάνουν τη δουλειά τους όπως την εννοούν.
  Το ελληνικό «κράτος» πώς την εννοεί;
  Εξαέρωσαν τις ελάχιστες οικονομίες μας υποχρεώνοντάς μας εξάλλου διά της απουσίας τους να υφιστάμεθα φασιστικές πρακτικές αποκλεισμού π.χ. σιδηροδρομικών γραμμών εκ μέρους αυτών που θέλοντας και μη φιλοξενούνται στον ρημαγμένο αυτόν τόπο.
  Εύγε για τις επιδείξεις αθλιότητας και των «κυβερνώντων» και των φιλοξενουμένων.

 4. Ο/Η ;Ένας λέει:

  Η κατάντια να σε ξεμπροστιάζει ο Άδωνις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s