Λειτουργία Κυριακής: Η Ταλιμπανο-Ένωση Θεολόγων που διδάσκει τα παιδιά μας… θρησκευτικά

[Σε αυτούς πάνε τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη – η κυβερνητική Αριστερά, όπως πάντα, απούσα]

enosi-theologwn17.4.16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας
για την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων(ΠΕΘ), εκπροσωπώντας τους Θεολόγους καθηγητές/τριες της Ελλάδας, οι οποίοι διακονούν τα σχολεία της χώρας, διδάσκοντας τη χριστιανική αλήθεια στους μαθητές/τριες μας, κατόπιν αιτήματος πολλών εξ  αυτών, οφείλει δημόσια να ομολογήσει ορθόδοξο χριστιανικό λόγο, όσον αφορά στο θέμα της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου  Μπεργκόλιο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λέσβο.

Η εν λόγω επίσκεψη, έχει, υποτίθεται, ως σκοπό, «την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για την άμεση παύση των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής που πλήττουν σφόδρα τις χριστιανικές κοινότητες, αλλά και στην ανάδειξη του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκληθεί από τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Αν θέλουμε όμως, να είμαστε αληθινοί και πέραν των δημοσιογραφικών δηλώσεων,  των ασπασμών και των επικοινωνιακών φιεστών που τροφοδοτούν την ακόρεστη δίψα των απλών και ανυποψίαστων ανθρώπων, για «άρτον και θεάματα», πρέπει να επισημάνουμε τις παρακάτω αλήθειες, που επιμελώς και μεθοδευμένα αποκρύβονται:

1. Οφείλουμε, στο όνομα της αλήθειας, να θυμίσουμε ότι: Ο Παπισμός είναι μία χριστιανική αίρεση που επέφερε βαρύτατες αλλοιώσεις και φθορές στο χριστιανικό πιστεύω και εξαιτίας του λόγου αυτού, είναι υπεύθυνος για πολλές από τις στρεβλώσεις του Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Ιερά Εξέταση, Διαφωτισμός, διάσπαση και εκκοσμίκευση του Χριστιανισμού, κ.λ.π). Ως εκ τούτου, για τους Ορθοδόξους, ο Πάπας είναι αιρετικός και αποκομμένος από την Μία και Αγία Εκκλησία. Οι Άγιοι Πατέρες της Πίστης μας έχουν διατρανώσει τα παραπάνω ακόμη και με τη μαρτυρία της ίδιας τους της ζωής, καθώς, πολλοί εξ αυτών διώχθηκαν ή και «δολοφονήθησαν φρικωδώς από τους προκατόχους και ομοπίστους του κ. Φραγκίσκου Μπεργκόλιο ανά τους αιώνας».

Αναφέρουμε ενδεικτικά μερικές από τις αλλοιώσεις της χριστιανικής πίστης που προήλθαν από παρεμβάσεις των Λατίνων-Παπικών: «πρωτείο», «αλάθητο», «παπικό κράτος», «Φιλιόκβε» (filioqve), «δικαστής – τιμωρός Θεός»,  «καθαρτήριο πυρ», «η άσπιλη σύλληψης της Θεοτόκου», «άζυμα» στη Θεία Ευχαριστία (όστιες), η στέρηση των λαϊκών από τη μετάληψη του Αγίου Αίματος, το ράντισμα αντί του Βαπτίσματος, ο χωρισμός του Χρίσματος από το Βάπτισμα, η χορήγηση του Ευχελαίου μόνο στους ετοιμοθάνατους, η υποχρεωτική αγαμία των κληρικών κ.λ.π. Όλες αυτές οι κακοποιήσεις και αλλοιώσεις αποτελούν τεράστιες διαφορές έναντι της Ορθόδοξης πίστης και, επιτρέπουν μεν το διάλογο  με  τους  Παπικούς, όχι όμως  και  τις πανηγυρικές φιέστες, τους ασπασμούς και τα συλλείτουργα  μαζί  τους. Φυσικά και η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία είναι η μόνη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, εύχεται υπέρ της των πάντων ενώσεως, αλλά εννοεί και επιδιώκει την εν αληθεία Ένωση.

2. Οφείλουμε να αναρωτηθούμε, αν ο Παπισμός και οι εκπρόσωποί του, έχουν υπάρξει ποτέ ευγενικοί και συμπάσχοντες, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις τους απέναντι στην Ορθοδοξία, στους Ορθόδοξους Χριστιανικούς λαούς και στους Ορθόδοξους  Έλληνες, ειδικότερα, καθώς σήμερα, στο όνομα της ευγένειας και της ανθρωπιάς, ζητείται από τους Έλληνες Ορθοδόξους να υποδεχτούν ευγενικά τον Πάπα και να αποδεχθούν με ευμένεια τα μηνύματά του. Και συγκεκριμένα:

 •  Έχει πάρει ποτέ  Πάπας, ως, πολιτικός ηγέτης, αρχηγός του κράτους του Βατικανού, που είναι, μια σαφή θέση υπέρ των σημερινών εθνικών μας δικαίων; Αντίθετα, για να αναφέρουμε ένα μόνο παράδειγμα, αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία…
 • Έχει βοηθήσει ποτέ τους Ορθόδοξους Έλληνες σε ώρα ανάγκης; Όχι!  Αντίθετα, τους λεηλάτησε με τις Σταυροφορίες και προσπάθησε να τους αλλάξει την πίστη,  προσπαθώντας να τους προσηλυτίσει με δόλια μέσα, όταν βρίσκονταν σε δύσκολες συνθήκες αμέσως μετά την ελληνική  επανάσταση του  1821.
 • Έχει βοηθήσει ποτέ κάποιους Ορθόδοξους Χριστιανικούς λαούς; Όχι. Αντίθετα, ευλόγησε τη σφαγή των Ορθοδόξων Σέρβων το 1940 και, στη σύγχρονη εποχή, τάχθηκε με το μέρος των Μουσουλμάνων της Βοσνίας και του Κοσσυφοπεδίου και εναντίον των Ορθοδόξων  της  Σερβίας, ενώ, επίσης, διχάζει τους Ορθόδοξους λαούς της Ρωσίας, της  Ουκρανίας  και  της  Ρουμανίας,  με  την   Ουνία (Ένωση).
 • Έχει μήπως, απαρνηθεί  την πρακτική της Ουνίας (αυτόν τον δόλιο τρόπο προσηλυτισμού των Ορθοδόξων στην εξουσία του); Όχι!
 • Έχει κλείσει μήπως, τον Ουνιτικό ναό που διατηρεί στην Αθήνα, επί της οδού Αχαρνών; Όχι!
 • Έχει μεταμεληθεί για τις αιρετικές του θέσεις και τις απαράδεκτες καινοτομίες που εισήγαγε στον Παπισμό; Όχι!
 • Έχει ζητήσει ποτέ από τους Ορθοδόξους συγγνώμη για όλα αυτά τα ανομήματά του; Όχι!

Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, καθιστούν επιφυλακτικό και τον πιο καλοπροαίρετο μελετητή των πεπραγμένων του Παπισμού, στο να αποδεχθεί την ειλικρίνεια των σημερινών αγαπολογιών του Πάπα Φραγκίσκου και δοκιμάζουν την μακροθυμία κάθε ελληνορθόδοξης ψυχής, έναντι της ιστορίας και της αλήθειας της πίστεώς της.

3. Θα μπορούσαμε να προτείναμε στον Πάπα Φραγκίσκο, αν θέλει να προσφέρει κάτι σημαντικό στον κόσμο που δοκιμάζεται εξ αιτίας των πολεμικών συγκρούσεων, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την ήδη ευαισθητοποιημένη ανθρωπότητα επί του προσφυγικού θέματος, αντί της επίσκεψης στη Λέσβο, να πραγματοποιήσει επίσκεψη, ως Αρχηγός του κράτους του Βατικανού, στις έδρες των ισχυρών της γης και να απαιτήσει από εκείνους που κινούν τα νήματα των παγκόσμιων πολιτικών εξελίξεων και προκαλούν τις πολεμικές συρράξεις που αποτελούν και τη βασική αιτία του μεταναστευτικού προβλήματος, να σταματήσουν άμεσα τους ανά τον κόσμο εμφύλιους σπαραγμούς, το αιματοκύλισμα, τον ξεριζωμό και τον αφανισμό χριστιανικών πληθυσμών, την ταχύτατα εξαπλούμενη στο δυτικό κόσμο χριστιανοφοβία και τα εν εξελίξει σχέδια ισλαμοποίησης της Ελλάδας και της Ευρώπης.

4. Τέλος, θα θέλαμε να του θυμίσουμε, ότι και οι Έλληνες, την χώρα των οποίων θα επισκεφτεί, είναι άνθρωποι κι εκείνοι, που, μάλιστα, δοκιμάζονται πικρά στον οικονομικό τομέα κυρίως τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο από τις αστοχίες των κυβερνώντων τους, αλλά και από τις πολιτικές επιλογές των δυτικών κυβερνήσεων, τις οποίες -ως ομόθρησκες ή τουλάχιστον, ως πιο κοντά στα πιστεύω του Παπισμού- θα μπορούσε, αν ήθελε, να επηρεάσει με την επίδειξη και γι’ αυτούς αντίστοιχου ενδιαφέροντος με εκείνο που επιδεικνύει υπέρ των μεταναστών.

This entry was posted in «Ιερές» Γραφές, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Θεωρίες Συνωμοσίας, Λειτουργία Κυριακής, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

13 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Η Ταλιμπανο-Ένωση Θεολόγων που διδάσκει τα παιδιά μας… θρησκευτικά

 1. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Aναγνωρίζει τα Σκόπια ως Μακεδονία!
  Τσ τσ, τσ τι λες κυρά Μερόπη μου, ο παλιάνθρωπος.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Oι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.
   Ο μικρόκοσμός τους είναι τα μεσαιωνικά αυτοκρατορικά δόγματα της Ορθοδοξίας, «οι χριστιανικοί πληθυσμοί» και η δική τους, όχι η δική μας Ελλάδα, η υποκριτική, αργόμισθη, πελατειακή και δεφθαρμένη Ελλάδα της παπαδοκρατίας.
   Οι υπόλοιποι, οι μουσουλμάνοι, οι ετερόδοξοι, οι δυτικοί, οι δημοκρατικοί Έλληνες, δεν μετρούν.

 2. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Θυμάμαι στο σχολείο, οι θεολόγοι «καθηγητές» ήταν οι μόνοι που ποτέ δεν απαντούσαν σε εύλογες ερωτήσεις των (προσηλυτιζομένων στην Ορθολοξία) μαθητών, αλλά συνεχώς επαναλάμβαναν (με συγκαταβατικό ύφος) το στερεότυπο «επειδή έτσι είναι», «επειδή έτσι το έκανε ο θεός», «ήταν θαύμα» κ.λπ. κ.λπ. Αν ο μαθητής επέμενε, έπαιρναν κάπως βλοσυρό ύφος και προχωρούσαν γρήγορα στο επόμενο παραμύθι, για το πώς έπιασε παιδί με τον κρίνο κάποια παρθένα ονόματι Μαρία, μια φορά κι έναν καιρό. Διδακτικότατον.

  Η βαθιά ριζωμένη παθολογία της ρωμέϊκης ψυχοσύνθεσης και νοοτροπίας, αυτή που τους φυτεύουν από αιώνες οι αδίστακτοι λειτουργοί της Εκκλησίας Α.Ε. Σκανδάλων, αυτή που έχει οδηγήσει τους δύστυχους Ορθόλοξους ρωμιούς σε χιλιάδες ήττες, εξευτελισμούς, γελοιότητες και μισαλλοδοξία, αυτή είναι και στις μέρες μας ισχυρή και παρούσα πίσω από τη βλακώδη έπαρση τύπων όπως εκείνοι που συνέταξαν το κείμενο της ανάρτησης.

  Όπως λέει και ο κ. Λασκαράτος πιο πάνω, οι άνθρωποι αυτοί ζουν στον μικρόκοσμό τους, με τους φανταστικούς φίλους και προστάτες στον ουρανό, με αγγέλους και δαίμονες, με διάφορες παραλλαγές στο παραμύθι, αλλά όλες οι άλλες φαντασιώσεις εκτός από τη δική τους είναι πλάνες και αιρέσεις και πρέπει να εξαλειφθούν, για να θριαμβεύσει εκείνη που τους βολεύει, η Ορθολοξία.

  Μου έχει εντυπωθεί ανεξίτηλα η έκφραση του θεολόγου «καθηγητή» μας, όταν κάποτε τον ρώτησα «γιατί εκείνοι που γεννιούνται σε χώρες με άλλο θρήσκευμα δεν θα σωθούν;» Πήρε εκείνη την φωτεινή έκφραση που παίρνει ένας πιτσιρικάς όταν διαπιστώνει ότι το ποδήλατό του είναι καλύτερο από εκείνα των άλλων πιτσιρικάδων και μου απάντησε όλο καμάρι: «Δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί να γεννιούνται Ορθόδοξοι Χριστιανοί!». Ομολογώ ότι δεν ήξερα μέχρι τότε ότι είχα ΓΕΝΝΗΘΕΙ Ορθόδοξος Χριστιανός. Με έμαθε κάτι, τελικά.

  Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι αν δεν φύγει το βαθύ σκοτάδι της Ορθολοξίας πάνω από τη χώρα των δύστυχων ρωμιών, δεν πρόκειται να δουν άσπρη μέρα, δεν πρόκειται να έχουν ένα ικανοποιητικό κράτος, δεν πρόκειται να απαλλαγούν από τις δεκάδες αρνητικές πρωτιές που τους διακρίνουν και τους εξευτελίζουν, δεν πρόκειται να τους πάρει κανείς στα σοβαρά, θα είναι μονίμως χρεωκοπημένοι δουλοπρεπείς και ζήτουλες, όπως και είναι τα τελευταία 200 χρόνια της «χιλιοδοξασμένης και ευλογημένης» Νεοελλαδάρας τους.

 3. Ο/Η atheofobos λέει:

  Είναι κωμικοτραγικό!
  Μπροστά σε αυτή τη μούχλα ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος φαντάζουν ως προοδευτικοί!

 4. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Αν η επίσκεψη του Πάπα ήταν υποκριτική, τότε ισχύει και για τον Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο που τον συνόδευαν. Θέλω όμως, να σταθώ στην χθεσινή επίσκεψη του Πάπα και όχι στην ανακοίνωσα της ΠΕΘ. Είδαμε, τους Μουσουλμάνους μετανάστες να συνομιλούν μαζί του χωρίς κανένα θρησκευτικό πρόβλημα. Που σκόπευε αυτό; Στην προσπάθεια τους να ανοίξουν τα σύνορα και να φύγουν από την Ελλάδα, όπου έχουν φυλακιστεί με ευθύνη της κυβέρνησης και της Ευρώπης. Αν κάποιος, θελήσει να δεί στα σοβαρά το γεγονός, εύκολα θα καταλάβει ότι επρόκειτο για ένα σύντομο φεστιβάλ θρησκευτικής υποκρισίας, δεδομένου ότι όταν η χριστιανική Δύση-το τονίζω, η χριστιανική Δύση και όχι η Δύση του ελληνικού πνεύματος και του Διαφωτισμού- βομβάρδιζε τους μουσουλμανικούς λαούς, αυτοί οι τρείς σφύριζαν αδιάφορα. Χθες κατέπεσε ένας ακόμη μύθος της Ρωμιοσύνης, ότι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν στην Ελλάδα, για να την εξισλαμίσουν, αφού πρώτα θα βίαζαν τις Ελληνίδες! Εδώ πρέπει να σταθούμε. Να θυμηθούμε, μερικούς από τους μύθους που ταλανίζουν το μυαλό της ρωμιοσύνης, μετά την χούντα. Καραμανλής ή τανκς, Ανδρέας ή επάρατος δεξιά. (φυλακίσεις, ξερονήσια), μεγάλη Αλβανία (ο καλύτερος Αλβανός σκότωσε την μάνα του). Όταν ο βουλευτής της Χ.Α μέσα στην Αλβανία πέταξε περιφρονητικά την σημαία των Αλβανών, αυτοί αντέδρασαν ψύχραιμα, και αδιαφόρησαν. Μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνονταν στην Ελλάδα αν το είχε κάνει Αλβανός στην ελληνική σημαία. Οι δήθεν δηλώσεις του Κίσιγκερ, περί γλώσσας και Ορθοδοξίας. Ο αφελής ισχυρισμός, ότι το διεθνές τραπεζικό σύστημα ξεκίνησε από την Ελλάδα το πείραμα της εξαθλίωσης της Ευρώπης, επειδή είμαστε ο ευφυέστερος και περισσότερο απείθαρχος! λαός του κόσμου, οπότε αν κάμψουν εμάς, θα κάνουν το ίδιο με τους άλλους ευκολότερα. Ότι πρόκειται να έρθουν στην Ελλάδα 10-20 εκατομμύρια μουσουλμάνοι!. Οτι το DNA των Ελλήνων αφυπνίζεται κλπ κλπ. Τι άλλο θα σκαρφιστούμε, για να καλύψουμε αυτό που υποσυνείδητα έχουμε αντιληφθεί και δεν θέλουμε, να παραδεχθούμε ανοικτά. Ότι με την μιζέρια και την μεμψιμοιρία μας, δεν μπορούμε να «ανταγωνιστούμε», τα προηγμένα κράτη της Ευρώπης.

 5. Ο/Η eklag λέει:

  Ο Παπισμός είναι Αίρεση.
  Δεν χωρεί αμφιβολίας περί τούτου.
  Άσε που επιδεικνύει ανοχή στην ομοφυλοφιλία όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο Αμβρόσιος.
  Μεταξύ μας όμως και τι δεν θα ‘δινα να με πάρει σουβενίρ με τα υπόλοιπα 12 ο Πάπας και να κάνω επιτέλους την τύχη μου.
  Κι εγώ κι αυτά μαζί.

 6. Ο/Η Konstantinos Floridis λέει:

  oi φανατικοί φοιτητές της Θεολογικής εκφράζουν μια μειοψηφική άποψη ή την επικρατούσα στους φοιτητές και στη Σχολή;Οι συριζαίοι γιατί έχουν υποστείλει τις σημαίες της κριτικής σκέψης κι έκφρασης; Τόσο πολύ μολύνθηκαν από τις απόψεις των Ανεξέλ?

 7. Ο/Η Έξω οι ναζί από την Ελλάδα λέει:

  Ίσως αυτό κύριοι να τα εξηγεί όλα

 8. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ὁ Διαφωτισμὸς εἶναι στρέβλωσις τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Πολιτισμοῦ καὶ εὐθύνεται ὁ Πάπας;
  Τί νὰ κάνουν οἱ φουκαράδες, δὲν εἶχαν ὀθωμανοκρατία νὰ τοὺς φιλᾷ ἀπὸ τὰ ἐπικίνδυνα μονοπάτια.
  —————————————————————————————————–
  Ζήλεια. Ὁ Πάπας εἶναι celebrity, τοὺς δύο ποιός τοὺς ξέρει; Τοὺς πῆρε μαζὶ γιὰ νὰ μὴν γκρινιάζουν, καὶ τοὺς δύο γιὰ νὰ μὴν λένε ὅτι ἀναμειγνύεται στὰ ξεκατινιάσματα τῆς Ὀρθοδοξίας. Βεβαίως καὶ ὁ Πάπας καταξοδεύτηκε μὲ τοὺς δώδεκα. Κατὰ τἄλλα πρέπει νὰ πληρώσουν οἱ λαοί. Ἔλλειψιν δασκάλων, γιατρῶν, ἀστυνομικῶν ἔχουν καὶ στὴν Δυτικὴ Εὐρώπη, ἀφ’οὗ ὅλα ἔχουν γίνει ἐπιχειρήσεις.

 9. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ἔτσι καὶ ἀντικατασταθοῦν τὰ θρησκευτικὰ μὲ μάθημα θρησκειολογίας, λέμε τώρα, τὴν θρησκειολογία θὰ τὴν διδάξουν αὐτοί;
  Ἦταν ὁ Σατανᾶς καὶ ἐμφανίστηκε ὡς Ὀρφέας.
  Ἦταν ὀ Σατανᾶς καὶ ἐμφανίστηκε ὡς Κομφούκιος.
  Ἦταν ὁ Σατανᾶς καὶ ἐμφανίστηκε ὡς Βούδας.
  .
  .
  .

 10. Ο/Η Nikolaow λέει:

  Πρόκειται για ένα φαιδρό κείμενο και αποτελεί ντροπή αυτοί που το υπογράφουν να καμαρώνουν ότι είναι θεολόγοι. Πέρα από το γεγονός οτι είναι και ανιστόρητοι και άλογοι – χωρίς λογική.
  Η «Ελληνική Νομαρχία» που εκδόθηκε το 1806 παρουσιάζει τη γλοιώδη κατάσταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας και την αγαστή συνεργασία της με τους Τούρκους. Ο αφορισμός του 1821 απλά επιβεβαίωσε τις κατηγορίες του Ανώνυμου Έλληνα.
  Ήταν δε τέτοια η θρησκευτική. πολιτική, οικονομική απομόνωση των επαναστατημένων αφορισμένων ελλήνων από σύμπασα την Ορθοδοξία. συμπεριλαμβανομένου του ξανθού γένους που τότε ήξεραν καλά οτι ο αφορισμός ήταν αληθέστατος και όχι «για τα μάτια», ώστε τον Οκτώβρη του 1822 να στραφούν στον Πάπα με δελεαστικές προτάσεις περί ενώσεως με την ελπίδα να αναγνωρίσει τον αγώνα τους και να βγουν από την απομόνωση.
  Φυσικά ο πάπας Πίος Ζ’ του είχαν απομείνει λίγοι μήνες ζωής, τα είχε ήδη ψιλοχαμένα οπότε το ζήτημα ανέλαβε ο καρδινάλιος Giuseppe Maria Spina που πολύ ευγενικά είπε στον Παλαιών Πατρών Γερμανών οτι ο Πάπας λόγω ηλικίας δεν ασχολείται πλέον με πολιτικά ζητήματα.
  Η αλήθεια είναι οτι ο Πάπας δεν θα ρίσκαρε την ασφάλεια των πολυάριθμων καθολικών ουνιτών Μελχιτών και Μαρωνιτών σε Παλαιστίνη, Λίβανο και Συρία για το δίκαιο των επαναστατημένων ξεβράκωτων που τους αφόρισε ο ίδιος ο Πατριάρχης τους.
  Το ίδιο συνέβη ταυτόχρονα με το Συνέδριο της Βερόνας. Η Συμμαχία ήταν «Ιερά». δεν έκανε διάλογο με αφορισμένους.
  Το εκκλησιαστικό λύθηκε μονομερώς το 1833 με την πρωτοβουλία των καθολικών βαυαρών αντιβασιλέων για ανακήρυξη αυτοκέφαλης Εκκλησίας με πρότυπο το αγγλικανικό. Οι διάδοχοι του Γρηγορίου Ε’ επί 12 χρόνια δεν είχαν καμία επικοινωνία με τους επαναστατημένους και αφορισμένους, όχι λόγω πίεσης του Σουλτάνου αλλά επειδή ακριβώς δεν υπάρχει χειρότερος του αχάριστου ευεργετηθέντος. Και η Εκκλησία είχε ευεργετηθεί όσο δεν γίνεται. Και σήμερα ακόμα την απέραντη ακίνητη περιουσία που έχουν μοναστήρια και μητροπόλεις την στηρίζουν σε φιρμάνια περισσότερο.
  Αυτή υπήρξε η στάση της Ορθόδοξης Εκκλησίας απέναντι στο ελληνικό έθνος. Και εννοείται οτι έκαιγε οποιοδήποτε βιβλίο ερχόταν από την Ευρώπη και είχε να κάνει με επιστήμες. Πολύ περίεργο που οι παραπάνω θεολόγοι τα ξεχνάνε όλα αυτά.
  Σήμερα, η Καθολική ή Ρωμαιοκαθολική ή Παπική Εκκλησία ή όπως θέλετε πείτε την, είναι σε πολλά σημεία ανώτερη της Ορθόδοξης. Επειδή έπαθε μεγάλο στραπάτσο με τον Διαφωτισμό και την Γαλλική Επανάσταση που επέφεραν τον χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους στις περισσότερες χώρες της Δύσης. Το να μην πηγαίνεις Εκκλησία, το να μην πιστεύεις ή να είσαι «αιρετικός» δεν θεωρούνταν πλέον ποινικό αδίκημα. Οπότε άρχισε να δείχνει ένα πιο ήπιο πρόσωπο. Έσβησε τις τελευταίες πυρές της Ιεράς Εξέτασης. αύξησε κατακόρυφα την φιλανθρωπική της δράση με την ίδρυση πολυπληθών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων το 19ο αιώνα ως απάντηση στην αναλγησία της βιομηχανικής επανάστασης και φυσικά έδωσε ρέστα με την παπική εγκύκλιο «De Rerum Novarum» του 1892 που αποτελεί την magna carta των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων μέχρι σήμερα. Επιπλέον βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο με τις επιστήμες χρησιμοποιώντας την ίδια την ορολογία τους. Πράγμα που δεν έχει καταφέρει ακόμα η Ορθοδοξία σήμερα, μια εκκλησία που οι ίδιοι οι πιστοί της στράφηκαν εναντίον της με την Οκτωβριανή Επανάσταση και επέζησε στη Ρωσία επειδή συνεργάστηκε με το καθεστώς χειροτονώντας επισκόπους πράκτορες της KGB.
  Θα μου πείτε είναι οι καθολικές εκκλησίες γεμάτες? Όχι. Αλλά είναι μια θρησκεία σε διάλογο με τον σύγχρονο κόσμο και ανεξάρτητη. Όχι όπως ο Οικουμενικός που τρέχει συνέχεια δίπλα στον Πάπα για να συνεχίσει να υπάρχει ως θεσμός επειδή όλες οι ορθόδοξες εκκλησίες του έχουν γυρίσει την πλάτη. Η χειρότερα ακόμα με τον Πατριάρχη Μόσχας που έγινε χαφιές του Πούτιν και έσπευσε στην Κούβα να συναντήσει τον Πάπα μπας και η Δύση αλλάξει γνώμη για το αφεντικό του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.