Να προφυλακιστεί πάλι ο Κασιδιάρης

[Μετά τα γεγονότα στον Πειραιά]

kasidiaris_peiraias13.4.16

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Στις 1.7.2015, ενώ τη χώρα κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποφυλακίστηκε πρόωρα ο Κασιδιάρης, μετά 12 μήνες προφυλάκιση, πριν συμπληρωθεί το 18μηνο με απόφαση του συμβουλίου Εφετών, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Εφετών. Βέβαια η Δικαιοσύνη είναι τυπικά ανεξάρτητη, αλλά μας έχει δώσει πολλές αφορμές να αντιμετωπίζουμε με σκεπτικισμό κάποιες πολιτικής φύσης αποφάσεις της. Ασφαλώς, όσοι έχουν παρακολουθήσει την προκλητικά και επιδεικτικά απαθή στάση του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια που η Χ.Α. απολάμβανε δικαστική και αστυνομική ασυλία παρά τις διαμαρτυρίες της Ε.Ε, δεν θα παραξενεύτηκαν με την απόφαση αυτή, που δυο μήνες μετά, στις 4.9. το δικαστικό συμβούλιο την έκανε επιεικέστερη, ήρε την απαγόρευση και έδινε τη δυνατότητα στο χιτλερικό στέλεχος να μετέχει σε προεκλογικές εκδηλώσεις. Το ίδιο δεν θα παραξενεύτηκαν και όσοι γνωρίζουν τις προκλητικές στάσεις και τις δηλώσεις των Τσίπρα, Ζ.Κωνσταντοπούλου, Γλέζου, Βούτση, Σ.Παναγούλη, Αλ.Μητρόπουλου, Ραχήλ Μακρή και του συνταγματολόγου (!!!) και πολιτευτή τους Ηλία Νικολόπουλου (τ.ΔΗΚΚΙ), σε μια σαφή κατεύθυνση στήριξης της Χ.Α. σε διάφορα κρίσιμα ζητήματα που ανέκυπταν, συχνά στρατηγικής υφής, όπως η άρση της ασυλίας, η ποινική δίωξη, η κρατική οικονομική ενίσχυση, η μη προφυλάκιση στελεχών της, το συνταγματικά αναγκαίο ή μη της παρουσίας τους στη Βουλή, η προτεραιότητα της νομικής προσωπικότητάς τους ως μελών εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας ή κόμματος, η ποινική ή η μόνο πολιτική τους αντιμετώπιση κλπ. Τέλος για όποιον αμφιβάλλει ακόμη υπάρχει και η εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ πλην δυο βουλευτών του (Β.Κατριβάνου και Χ.Καραγιαννίδης) στην ενδεχόμενη ανάμιξη 12 στελεχών της Χ.Α. στη σφαγή των αμάχων και των παιδιών της Σρεμπρένιτσα, σιωπή που μπορεί να ερμηνευθεί από την προκλητική στήριξη που πρόσφερε, αμετανόητα και ατιμώρητα μέχρι σήμερα, το μέγιστο μέρος της Αριστεράς στους ηθικούς αυτουργούς και στους δράστες αυτών και πάρα πολλών ακόμη απίστευτων όσο και εκτεταμένων κτηνωδιών του σερβορθόδοξου εθνικισμού.

Όποιος από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ νομίζει πως μπορεί να προσποιείται ότι θεωρεί πως τα παραπάνω είναι ανακριβή ή ερμηνεύονται κακόπιστα, όποιος προσποιείται ότι δεν έχει πληροφορηθεί πως με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου δεν παραχωρείται αίθουσα ώστε να διεξάγεται καθημερινά η δίκη της Χ.Α. (διεξαγόταν πριν την παραλυτική απεργία των δικηγόρων μόνο δυο ημέρες την εβδομάδα), ας διαβάσει την προκλητικά αναπάντητη δήλωση-ομολογία Νταβανέλου (συνιστώσα ΔΕΑ) κατά την εκδήλωση που διοργάνωσαν στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, η Νομαρχιακή Α’ Αθήνας και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.: (Εφημερίδα των Συντακτών, 22.4 2015: Γιάννης Μπασκάκης-«Ετσι αδειάζει ο φίρερ»): «Λανθασμένη γραμμή. Ο Αντώνης Νταβανέλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι είναι απολύτως λανθασμένη η γραμμή τμήματος της Αριστεράς ότι η Χ. Α. κόβει ψήφους από τη Ν.Δ. ή ότι μέσω της δικαστικής δίωξης της ναζιστικής οργάνωσης νομιμοποιούνται οι διατάξεις των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα και επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν στη Βουλή να απαντάμε και να συζητάμε με αυτούς που τη μέρα φορούν γραβάτα και τη νύχτα άρβυλα».

Τώρα συνέβησαν τα εξής, όπως τα περιγράφουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεχνούν όμως να αναφερθούν στην «ταμπακέρα», που είναι το ότι με βάση αυτά που επισημαίνουν, ο Κασιδιάρης πρέπει να επιστρέψει στην φυλακή. Να σημειώσω επίσης ότι οι βουλευτές, μετά από 14 ολόκληρους μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θυμούνται να ρωτήσουν για πρώτη φορά τι ενέργειες έγιναν για τον εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας (!), ενώ οι ίδιοι μάλιστα, δεν έχουν καταθέσει ούτε μισή σχετική πρόταση. Πάλι καλά βέβαια γιατί είναι και οι μόνοι που το ρωτούν. http://www.syriza.gr/article/id/64777/Erwthsh-boyleytwn-toy-SYRIZA-gia-ta-epeisodia-ston-Peiraia-apo-melh-ths-CHryshs-Ayghs.html#.Vw0wGGZJlOw

«Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στον Πειραιά από μέλη της Χρυσής Αυγής: Την Παρασκευή 8/4/2016 περί ώρα 18.00, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ενάντια στους πρόσφυγες, υπό την καθοδήγηση των υπόδικων βουλευτών Λαγού Ιωάννη και Κασιδιάρη Ηλία. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αυτής, όπως προκύπτει ξεκάθαρα από βιντεοσκοπημένο υλικό που προβλήθηκε πανελλαδικά από όλα τα κανάλια, παρακολουθήσαμε όλοι την τέλεση σωρείας αδικημάτων, με ιδιαίτερα ανησυχητική τη δολοφονική απόπειρα με σιδερόβεργα σε βάρος μέλους τηλεοπτικού συνεργείου. Από το βιντεοσκοπημένο υλικό καθίσταται σαφές ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν οργανωμένα, τελούσαν υπό τις διαταγές των υπόδικων βουλευτών τους, χρησιμοποιούσαν ρόπαλα και κοντάρια ως όπλα και προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε δημοσιογράφους και άλλους πολίτες. Επίσης διαπιστώθηκε ότι κάποια μέλη της οργάνωσης αυτής βρίσκονταν μέσα στις τάξεις διμοιρίας ΜΑΤ προβαίνοντας σε βίαιες ενέργειες. …..

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

 1. Έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες των βίαιων επεισοδίων και ιδίως ο δράστης με τη σιδερόβεργα;
 2. Έχει ξεκινήσει δικαστική διερεύνηση σε βάρος και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι διοργάνωσαν και καθοδηγούσαν τις βίαιες πράξεις;
 3. Έχει διαταχθεί ΕΔΕ σε βάρος των μελών της ως άνω διμοιρίας;
 4. Σε τι ενέργειες θα προβούν οι κ.κ Υπουργοί για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας;».

Στον Ηλία Κασιδιάρη όταν αποφυλακίστηκε είχαν επιβληθεί τρεις περιοριστικοί όροι. Πρώτος αυτός της μη συμμετοχής σε εκδηλώσεις της Χ.Α. σε όλη την επικράτεια πλην του ελληνικού κοινοβουλίου. Αν αυτός ήρθη μόνο για την προεκλογική περίοδο, οπότε υπάρχει τεράστιο ζήτημα με τη συμμετοχή του Κασιδιάρη στα επεισόδια του Πειραιά ή ήρθη και για τη μετεκλογική περίοδο, δεν το ξέρω και αναγκαστικά το ξεπερνώ, αφήνοντάς το ανοιχτό ως ερώτημα. Οι άλλοι δυο όροι της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, δεν έχουν παραβιαστεί. Υπάρχει όμως ένα εμφανώς αδύνατο σημείο. Η απόφαση πάρθηκε με το σκεπτικό πως για τη διακεκριμένη οπλοκατοχή για την οποία προφυλακίστηκε η κατά νόμον βαρύτητα της πράξης δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης. Οι δικαστές, έκριναν ότι ο κατηγορούμενος «αν και διώκεται για κακούργημα δεν είναι ούτε ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων». Ομολογώ πως δεν αντιλαμβάνομαι πως μπορεί κάποιο οπλοφόρο υπόδικο ηγετικό στέλεχος μιας εγκληματικής οργάνωσης η οποία στρέφεται κατά της ανθρωπότητας, μιας οργάνωσης που σύμφωνα με τη δήλωση του ίδιου του αρχηγού της είναι «σπορά» (sic) της πιο εγκληματικής συμμορίας που εμφανίστηκε ποτέ επί της γης, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Το σκεπτικό αυτό διαψεύστηκε τώρα από τα πράγματα. Υπενθυμίζω επίσης πως ο εν λόγω, πέρα από τη συμμετοχή του σε μια χιτλερική εγκληματική οργάνωση, είχε αθωωθεί, «λόγω αμφιβολιών» όμως, στις 7.3.2013, από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων από την κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία, που αφορά την επίθεση που είχε δεχθεί μεταπτυχιακός φοιτητής το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη από πέντε δράστες. Ο ίδιος απαλλάχθηκε στις 6.3.2015 για την επίθεση σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη γιατί το δικαστήριο μετέτρεψε την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε απλή σωματική βλάβη και ακολούθως διέταξε να παύσει η ποινική δίωξη καθώς για το συγκεκριμένο αδίκημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση από τη βουλευτίνα. Ο ίδιος είχε με θρασύτητα στραφεί δικαστικά κατά της ηλικιωμένης καθηγήτριας Πανεπιστημίου Μαίρης Μαυρή – Βαβαγιάννη, μάρτυρος στην πρώτη δίκη εναντίον του, η οποία πρόσφατα αθωώθηκε πανηγυρικά με συνήγορο τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. Στο ακροατήριο (22.3.2016, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ) εμφανίστηκε με ασυνήθιστη διαλλακτικότητα, σε προφανή αντίθεση με τη θρασύτητα της μήνυσής του.

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

29 Responses to Να προφυλακιστεί πάλι ο Κασιδιάρης

 1. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Επικίνδυνος να τελέσει ξανά παραβατικές πράξεις;
  Aπό που κι ως που;
  Είναι όλοι τους καλοί άνθρωποι.

 2. Ο/Η Lawyer λέει:

  Θράσος, αφού αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών να στραφεί κατά μιας σοβαρής μάρτυρος, κάπου βασιζόταν, επιθετικότητα, μήνυση, μετά όμως αλλάζει η κυβέρνηση, δικηγόρος Κωνσταντόπουλος, αναδίπλωση, σεμνότητα, υποχωρητικότητα.
  Η γνωστή ναζιστική θρασυδειλία

  http://www.matrix24.gr/2016/03/athoothike-i-kathigitria-pou-minise-o-kasidiaris/

  Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή η απόφαση

  Αθωώθηκε η καθηγήτρια που μήνυσε ο Κασιδιάρης
  Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή η απόφαση των δικαστών που αθώωσαν λόγω μη συγκρότησης της αντικειμενικής υπόστασης των αδικημάτων, την καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μαίρη Μαυρή – Βαβαγιάννη, η οποία κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από μήνυση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρη.

  Η Μαίρη Μαυρή-Βαβαγιάννη ήταν η αυτόπτης μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη για την επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη σε βάρος φοιτητή τον Οκτώβριο του 2007, με την ολοκλήρωση της οποίας ο τότε κατηγορούμενος Ηλ. Κασιδιάρης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, λόγω αμφιβολιών. Σήμερα η πανεπιστημιακός κάθισε στο εδώλιο καθώς είχε κρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών της επίθεσης στην Πανεπιστημιούπολη το 2007, μέσω του οποίου εντοπίστηκε ως ιδιοκτήτης του ο αργότερα βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

  Ο τελευταίος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί την συνέχιση της δίωξης της. «Δικαιώθηκα στο δικαστήριο. Δεν γνωρίζω αν η ίδια είχε δόλο για την προσβολή της υπόληψής μου» υποστήριξε ο Ηλ. Κασιδιάρης και πρόσθεσε: «Δεν επιθυμώ την καταδίκη πόσο μάλλον μιας γυναίκας και ηλικιωμένης».

  Νίκος Κωνσταντόπουλος (υπεράσπιση): Για την υπόθεση της επίθεσης δεν ανέφερε το όνομά σας, αλλά έναν αριθμό αυτοκινήτου. Είχε υποχρέωση να το πει;

  Μάρτυρας: Αν είπε την αλήθεια, είχε υποχρέωση να το πει.

  Κατά τη διαδικασία, κατέθεσαν περίπου δέκα μάρτυρες μεταξύ των οποίων συνάδελφοι της, καθηγητές πανεπιστημίου, ενώ και ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε η Μαίρη Μαυρή – Βαβαγιάννη να κριθεί αθώα, με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που τη βάραιναν.

 3. Ο/Η Lawyer λέει:

  Ελληνες εθελοντές και χρυσαυγίτες από την ΕΕΦ σε επιχειρήσεις στην Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995

  Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής

  Σρεμπρένιτσα – Μια σύγχρονη γενοκτονία (Μέρος 1ο)

 4. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Εδώ βγήκε από τη φυλακή ο ομολογήσας δολοφόνος του Π. Φύσσα, ο καημενούλης, γλυκούλης Κασιδιάρης θα καθόταν μέσα;;; Να μας «κατσιάσει» το παιδί στα σίδερα;

 5. Ο/Η Ingmar Bergman λέει:

  Αγαπητό δίδυμο σας διαβάζω εδώ και ένα μήνα περίπου και ανατρέχω στα παλιότερα άρθρα σας.
  Θέλω να σας πω το εξής που σας διαφεύγει. Για ένα κομμάτι της Αριστεράς, η βία στους δρόμους είναι νόμιμη πρακτική και πρέπει να μην διώκεται. Αυτά τα ανθρωπάκια φοβούνται πως σήμερα διώκεται η Χ.Α. αύριο θα κυνηγήσουν και αυτούς που σπάνε τζαμαρίες, αυτοκίνητα, καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια, κόβουν συγκοινωνίες, δέρνουν καθηγητές πανεπιστημίων, αστυνομικούς και βουλευτές του παλιού ΠΑΣΟΚ.
  Μισούν τους φασίστες αλλά πιο πολύ μισούν την αστική Δημοκρατία, δεν θέλουν να παραδεχτούν πως δίνει τεράστιες νόμιμες δυνατότητες να διακινήσουν τις ιδέες τους, αν έχουν, αν ξέρουν, αν μπορούν. Δεν το έχουν και πετάνε γιαούρτια, νεράτζια, μολότωφ ή άσφαιρα ανόητα συνθήματα.
  Δεν έχουν Λόγο ξέρουν τη Βία.
  Αυτό ξέρουν αυτό κάνουν.
  Την καλημέρα μου

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Σας ευχαριστούμε.
   Ανάμεσα στους ανόητους μύθους που διακινεί η ελληνική Αριστερά είναι ότι ο ναζισμός είναι τέκνο της αστικής Δημοκρατίας, λησμονώντας κάποιες σχέσεις και κάποια σύμφωνα μεταξύ κομμουνιστών και ναζιστών προπολεμικά.
   ________________
   Ο Ναζισμός όμως είναι η σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου, είναι η ενσάρκωση του απόλυτου κακού, του ολοκληρωτικού μίσους κατά των αρετών του γένους των ανθρώπων, είναι θεολογικά όπως τόσο ωραία το έχει διατυπώσει ο Άγιος Αλέξανδρος Schmorell, για όποιον είναι πιστός:
   https://roides.wordpress.com/2014/06/25/25june14/
   «…………
   Είναι αλήθεια ότι πρέπει να αγωνιστούμε κατά του εθνικοσοσιαλιστικού τρομοκρατικού κράτους με μέσα ορθολογικά. Όμως, οποιοσδήποτε εξακολουθεί να αμφισβητεί την πραγματικότητα, δηλαδή την ύπαρξη δαιμονικών δυνάμεων, θα έχει αποτύχει σε μεγάλο βαθμό να αντιληφθεί τη μεταφυσική διάσταση αυτού του πολέμου. Πίσω από τα συγκεκριμένα ορατά περιστατικά, πίσω από όλες τις αντικειμενικές και λογικές διαπιστώσεις, βρίσκουμε το υπερφυσικό στοιχείο: Τον αγώνα ενάντια στο δαίμονα, ενάντια στους υπηρέτες του Αντίχριστου….».
   _____________________________________-

   H σιωπή της Αριστεράς όταν η Ευρώπη ανησυχούσε ήταν εκκωφαντική.
   Ο ευρών βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ που να είχε αξιοποιήσει την στάση της Ευρώπης, όσο οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είχαν εξασφαλίσει το περίπου ακαταδίωκτο στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση, αμειφθήσεται.

   http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/ekthesi_kolafos_gia_ti_xrysi_augi-63814089/
   ΝΙΛΣ ΜΟΥΙΖΝΙΕΚΣ

   Εκθεση – κόλαφος για τη Χρυσή Αυγή

   Σε διεθνές «ξεμπρόστιασμα» της Χρυσής Αυγής μετατράπηκε το πόρισμα του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς.

   ΕΘΝΟΣ
   9:00, 17/4/2013

   Κυρώσεις κατά μελών της Χρυσής Αυγής που υποκινούν τη ρατσιστική βία πρότεινε ο επίτροπος Ν. Μούιζνιεκς

   Κυρώσεις κατά μελών της Χρυσής Αυγής που υποκινούν τη ρατσιστική βία πρότεινε ο επίτροπος Ν. Μούιζνιεκς

   Ο αρμόδιος επίτροπος, που βρέθηκε στην Ελλάδα για να διερευνήσει την ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση των εκδηλώσεων μισαλλοδοξίας και των ρατσιστικών εγκλημάτων, «έδειξε» τη Χρυσή Αυγή ως βασικό «μοχλό» της βίας στη χώρα και πρότεινε να τεθεί εκτός νόμου και να επιβληθούν κυρώσεις σε μέλη της τα οποία υποκινούν τη ρατσιστική βία στην Ελλάδα.

   Στην 35σέλιδη αναφορά του, ο Λετονός επίτροπος συστήνει επίσης την καταπολέμηση της ατιμωρησίας των δραστών των εγκλημάτων μίσους, την καθιέρωση ανεξάρτητου και εύρυθμου μηχανισμού καταγγελιών στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και αποφυγή του πολιτικού λόγου που ενισχύει το ρατσιστικό μίσος στην κοινωνία.

   Ο επίτροπος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα κατά το διάστημα 28 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου και η παρουσία του είχε προκαλέσει πανικό στις Αρχές, μια που στη διακριτική του ευχέρεια ήταν ο τόπος και ο χρόνος κάθε (αιφνιδιαστικής) επίσκεψής του στα διαφορετικά κέντρα ενδιαφέροντός του, από τα αστυνομικά τμήματα ως τα διαφορετικά σημεία της Αττικής. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Ν. Μούιζνιεκς συνάντησε και την επίσημη πολιτική και θεσμική ηγεσία, καθώς και ανεξάρτητες Αρχές που χειρίζονται τα θέματα δικαιωμάτων.

   Στην έκθεση-κόλαφο για τη Χρυσή Αυγή, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης τη χαρακτηρίζει ως «νεοναζιστική οργάνωση», που διέπεται από ρατσιστική, αντισημιτική και ομοφοβική ρητορική.

   Οι επιθέσεις

   «Αρκετές από τις καταγεγραμμένες επιθέσεις έχουν συνδεθεί με μέλη ή υποστηρικτές, περιλαμβανομένων και βουλευτών, του νεοναζιστικού πολιτικού κόμματος »Χρυσή Αυγή»», σημειώνει στην εισαγωγή των συμπερασμάτων του.

   Εκθεση – κόλαφος για τη Χρυσή Αυγή

   Αν και χαιρετίζει την υιοθέτηση από τις ελληνικές Αρχές νέων μέτρων για την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας, ο επίτροπος λυπάται για το γεγονός ότι η ρητορική που στιγματίζει μετανάστες χρησιμοποιείται ευρέως στην ελληνική πολιτική, αναφέροντας μάλιστα αποσπάσματα από ομιλίες του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια.

   «Αυτό που είναι επίσης ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι από δηλώσεις που έγιναν από την ηγεσία του κόμματος και από ιδεολογικά έγγραφα που είναι διαθέσιμα στον επίσημο ιστότοπό του είναι σαφές ότι η »Χρυσή Αυγή» είναι ένα κόμμα που είναι εναντίον της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και την αντιμετωπίζει με περιφρόνηση», επισημαίνει ο επίτροπος, που καταλήγει ότι ο Αρειος Πάγος «θα μπορούσε και θα έπρεπε να λάβει επίσης θέση έναντι ενός πολιτικού κόμματος για το οποίο υπάρχουν επαρκή στοιχεία που δείχνουν ότι υποστηρίζει και ασκεί φυλετικό μίσος και βία».

   Σημειώνει μάλιστα ότι «οι πρόσφατες ποινικές διαδικασίες που ξεκίνησαν ενάντια σε μερικούς βουλευτές και μέλη της »Χρυσής Αυγής» που έχουν εμπλακεί σε πράξεις ρατσιστικής βίας μπορούν να λειτουργήσουν ως δικαστικό προηγούμενο, έτσι ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειες για την αποτελεσματική καταπολέμηση των οργανωμένων ρατσιστικών και άλλων εγκλημάτων μίσους».

   Ο επίτροπος καλεί τους πολιτικούς και τις αρμόδιες Αρχές να καταδικάσουν σθεναρά και απερίφραστα όλες τις περιπτώσεις ομιλιών και εγκλημάτων μίσους. Επίσης, συστήνει η Δικαιοσύνη να φανεί αμείλικτη στα ρατσιστικά περιστατικά αλλά και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στα όργανα της τάξης που κακομεταχειρίζονται μετανάστες και Ρομά.

   ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

   • Ο/Η Γιάννης λέει:

    «Ομως, οποιοσδήποτε εξακολουθεί να αμφισβητεί την πραγματικότητα, δηλαδή την ύπαρξη δαιμονικών δυνάμεων, θα έχει αποτύχει σε μεγάλο βαθμό κλπ». Αυτός ο εκβιασμός, με προσβάλλει. Εν τέλει ο ισχυρισμός μιας μεταφυσικής σύγκρουσης, μεταξύ Θεού και Διαβόλου, εκτός από αφελής είναι και αθωωτικός, προς τον ναζισμό και τον μαρξισμό, εφόσουν ενέχει την πιθανότητα οι ιδρυτές του και οι ακόλουθοι του, να έχουν καταληφθεί από διαβολικές δυνάμεις. Οπότε τι άλλο; Εξορκισμός. Μέχρι την ρωμαική εποχή, τα δόγματα ήταν άγνωστα. Η Ευρωπαική σκέψη μολύνεται από τον δογματισμό, με την άφιξη του χριστιανισμού, ο οποίος επιβάλλει με θηριωδίες τον μεταφυσικό ισχυρισμό, ένας είναι ο Θεός, μία η αλήθεια Του, οποιαδήποτε βία στο όνομα του Θεού, όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά είναι ευλογημένη από τον Θεό! Πρόσφατο παράδειγμα, η συνεργασία του σερβικού φασισμού με την σερβική Ορθοδοξία. Αλλά και η συνεργασία των καλογέρων με του Αγίου Ορους, με τα χιτλερικά στρατεύματα, η συνεργασία της καθολικής εκκλησίας, στην φυγάδευση ναζιστών αξιωματικών προς την Λατινική Αμερική. Όταν ο Μπους θα κηρύξει τον πόλεμο εναντίον του Αφγανιστάν, θα χρησιμοποιήσει την Ευαγγελική ρήση, ελαφρώς παραλλαγμένη, «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας» (ο μη ων με τ εμού κατ’ εμού εστί) Η εμφάνιση των δογμάτων του ναζισμού και του μαρξισμού, είναι αποτέλεσμα, όπως είπα πριν, της μόλυνσης της ευρωπαικής σκέψης από τον εισελθών σ’ αυτήν, δογματισμό της Μ. Ανατολής, το έδαφος του οποίου ήταν κατάλληλο για την ανάπτυξη πολιτικών (μεταφυσικών) δογμάτων, της μίας αιώνιας αλήθειας, ενός ανώτερου έθνους, ενός μοναδικού και δίκαιου πολιτικού συστήματος κλπ. Αλλωστε, στην Π. Διαθήκη, προκειμένου ο λαός του Ισραήλ να αφανίσει έναν λαό ο οποίος του ήταν εμπόδιο(δεν θυμάμαι το όνομα του)- δηλ. πρόκειται για γενοκτονία- έδωσε εντολή να μην κινείται! ο ήλιος, για μερικές ώρες, ώστε να έχουν τον χρόνο να εξαφανίσουν αυτήν την εθνότητα. Συμπέρασμα: Οποιος θέλει να αγωνιστεί ενάντια στον ναζισμό που διέπραξε τόσες φρικαλεότητες, πρέπει να αγωνιστεί ενάντια και στον θρησκευτικό δογματισμό. Η Ευρώπη οφείλει, να υιοθετήσει τον αδογμάτιστο τρόπο σκέψης, για να μεγαλουργήσει κάποτε στο μέλλον.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο άγιος Αλέξανδρος Schmorell, δεν ήταν υποκριτής, ήταν ενεργό μέλος αντιναζιστικής οργάνωσης της Γερμανίας και αποκεφαλίστηκε από τους Ναζί στη λαιμητόμο.
    Κανείς δεν δικαιούται να απαγορεύσει στους ανθρώπους να πιστεύουν στο Θεό, θα τους κρίνουμε με βάση τη συνέπειά τους και τον ανθρωπισμό που πηγάζει από την πίστη τους.
    Ασφαλώς μπορούμε να ασκούμε επιστημονική, λογική, ηθική και φιλοσοφική κριτική στη θρησκευτική εκδοχή των πραγμάτων, δεν δικαιούμαστε όμως να τσουβαλιάζουμε τον φαρισαίο αρχιεπίσκοπο με τον ανιδιοτελή μάρτυρα και έμπρακτο Χριστιανό.
    Ο Αλέξανδρος ήταν φοιτητής της Ιατρικής, αποδεχόταν τον ορθολογισμό, δεν απέκλειε όμως τη μεταφυσική διάσταση του κόσμου, το ένα συμπλήρωνε το άλλο στη θεολογική του σκέψη. Σεβαστά και τα δυο, δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι και δογματικοί, κανείς μας δεν κατέχει όλη την αλήθεια.
    Για κάθε πραγματικό Χριστιανό, ο Ναζισμός είναι έμεσμα της Κόλασης.
    Ο άγιος Αλέξανδρος
    https://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Schmorell
    Η οργάνωσή του
    https://en.wikipedia.org/wiki/White_Rose#Members
    και το
    σχετικό με την οργάνωση του Λευκού Ρόδου και τον άγιο Αλέξανδρο φιλμ:

 6. Ο/Η eklag λέει:

  Επανεκδίδεται «ο Αγών μου» στην Γερμανία και κάποιοι ανησυχούν ότι η διακωμώδηση της αστικής «δημοκρατίας» από τον Μαιτρ εγκυμονεί κινδύνους για την αστική «δημοκρατία».
  Δικαιολογημένα ανησυχούν.

 7. Ο/Η Kάσυ Διάρη, ιμαι αθόα λέει:

 8. Ο/Η Mimi metallurgico λέει:

  https://derlandstreicher.wordpress.com/2016/04/08/%ce%b1%cf%86%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%bf%ce%af%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82/

  Land Streicher
  Αφημένοι στη μοίρα τους

  Κάθε μέρα που περνάει η προβληματική κατάσταση γύρω από τη διαχείριση και αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος καθίσταται ολοένα και πιο δραματική. Οι συγκρούσεις και οι αντιπαραθέσεις είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο και το πράγμα τείνει από ώρα σε ώρα να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Είναι διάχυτη η εντύπωση πως όλα κρέμονται από μια κλωστή για να ξεσπάσει κύμα βίας. Ένα “ατύχημα” αρκεί για να αρχίσει να μεταδίδεται η φωτιά όπου υπάρχουν σημαντικοί πληθυσμοί προσφύγων και μεταναστών.

  Οι πρόσφυγες απογοητευμένοι από τη στάση της Ευρώπης, την αδιαφορία του κράτους και την πολύμηνη Οδύσσεια εξουθενώνονται. Η απόγνωση και το αδιέξοδο εξαγριώνει πολλούς από αυτούς. Από την άλλη, το περίσσευμα ανθρωπισμού που η Ελλάδα βαυκαλίζεται ότι διαθέτει, αρχίζει να φθίνει. Μέχρι στιγμής οι αντιπροσφυγικές αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών (Βέροια, Διαβατά, Κως, Χίος) ήταν μεμονωμένες χωρίς μεταξύ τους οργάνωση ή σύνδεση. Είναι βέβαιο όμως πως το χαλί του ρατσισμού είναι στρωμένο. Οι αντιδράσεις γίνονται όλο και πιο συχνές, όλο και πιο δυναμικές, όλο και πιο ανοιχτά ξενοφοβικές.

  Το σίγουρο είναι πως όπως εξελίσσεται η κατάσταση αφενός οι έλληνες δεν θα πάρουν το Νόμπελ ανθρωπιάς, αφετέρου οι πρόσφυγες δεν θα καταφέρουν να περάσουν γρήγορα τα σύνορα. Αν μάλιστα είχαν ενημερωθεί σωστά σε ποια χώρα μέσα στην απελπισία τους επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν για πέρασμα στην Ευρώπη, δεν θα ξεκινούσαν ποτέ αυτό το επικίνδυνο και πανάκριβο ταξίδι μέσα στα δουλεμπορικά.

  Η ευθύνη αυτής της κατάστασης βαραίνει εξ’ ολοκλήρου την κυβέρνηση και την οργανωμένη (;) πολιτεία. Ενδεικτικά, όταν οι πρώτοι μετανάστες έφταναν πέρυσι τον Αύγουστο, προεκλογικά, στον Πειραιά, το επίσημο κράτος έλαμπε δια της απουσίας του. Δεν ήταν εκεί για να τους δώσει ένα μπουκάλι νερό, να τους καθοδηγήσει, να τους φιλοξενήσει προσωρινά. Έτσι κατέληγαν στα χέρια νέων δουλέμπορων, στην Βικτώρια ή σε σκηνές. Εκείνοι οι ούλτρα-αριστεροί που τους προσκαλούσαν, ήταν απασχολημένοι με τις καμπάνιές τους ή λιάζονταν. Το φίδι από την τρύπα, ανοργάνωτα και χωρίς συντονισμό το έβγαζαν και το βγάζουν σε τοπικό επίπεδο δήμαρχοι, λιμενικοί, ψαράδες, ΜΚΟ. Έτσι, δέσμιοι των παλινωδιών, ιδεοληψιών, της αναποτελεσματικότητας, αδιαφορίας και της παροιμιώδους ανεπάρκειάς τους, οι κυβερνώντες εκχώρησαν εξουσίες και καθήκοντα είτε σε αναρμόδιους, είτε σε ακατάλληλους για την κρισιμότητα της κατάστασης. Δεν “διάβασαν” τα σαΐνια σωστά το τι επρόκειτο να συμβεί στη Συρία, δεν πήραν μέτρα, δεν ετοίμασαν δομές, δεν προέβησαν σε έγκαιρες ενέργειες και διαβουλεύσεις με τους εταίρους, δεν συγκινήθηκαν καν από τους πνιγμούς, τα ναυάγια, το χειμωνιάτικο δράμα των εκτεθειμένων στο κρύο και στις κακουχίες προσφυγικών οικογενειών, δεν φρόντισαν για την ασφάλεια, την υγειονομική τους περίθαλψη, δεν ενημέρωσαν τις τοπικές κοινωνίες. Προτίμησαν να κρυφτούν, να εμπαίζουν και να δικαιολογούνται, να επιρρίπτουν, ωσε συνήθως αλλού τις ευθύνες, να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, να παίρνουν τσάτρα πάτρα κάποια εμβαλωματικά και αμφίβολα μέτρα, αντί να διαχειριστούν σοβαρά με πνεύμα ανθρωπισμού τη μεγάλη πρόκληση.

  Από τη μια, διάφορες ομάδες αλληλέγγυων από κάθε γωνιά της Ευρώπης χριστιανικές οργανώσεις, αναρχικοί, φρικιά και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, χωρίς έλεγχο και ομπρέλα κάνουν ό,τι τους κατέβει στα νησιά ή στην Ειδομένη. Ουδείς τους ελέγχει. Δεν είναι βέβαιο, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, πως οι πιο ριζοσπαστικοποιημένοι αλληλέγγυοι ή διάφοροι “αόρατοι” που ξεσηκώνουν και εκμεταλλεύονται το δράμα των προσφύγων, επιτελούν ανθρωπιστικό έργο ή λειτουργούν προς συμφέρον τους. Τουναντίον, δρουν εις βάρος τελικά των κατατρεγμένων, καθώς τους ταΐζουν φρούδες ελπίδες, ενώ ικανοποιούν το…επαναστατικό, διεθνιστικό τους καθήκον κατά τον πιο στρεβλό δυνατό τρόπο. Τι ρόλο βαρούσαν, λόγου χάρη, σήμερα το πρωί οι ξανθοί αλληλέγγυοι που αλυσσοδέθηκαν στη άγκυρα του τουρκικού πλοίου που θα μετέφερε μετανάστες στην Τουρκία. Ναι, απελάσεις είναι, λέξη που ντρέπεται να πει η ελληνική κυβέρνηση, απελάσεις στο πλαίσιο της απαράδεκτης ευρωπαϊκής συμφωνίας με την Τουρκία, αλλά θεωρούν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο διευκολύνουν τη ζωή ή πάνε μπροστά την υπόθεση των υπολοίπων χιλιάδων εγκλωβισμένων στην Ελλάδα; Αντιθέτως, πιστεύω πως επικοινωνιακά και ουσιαστικά χάνεται το παιγνίδι με τέτοιες ακτιβίστικες ενέργειες (πέρασμα συνόρων στα Σκόπια, καμπ στο Σύνταγμα, κλείσιμο εθνικών αρτηριών, ενέργειες στις οποίες πάντα βρίσκονται κάποιοι μη πρόσφυγες που κουμαντάρουν τους εξαθλιωμένους). Απούσης της κυβέρνησης, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει.
  Από την άλλη, η ολιγωρία των αρμοδίων επιτρέπει σε φανατικούς, ρατσιστές, εθνοψυχάκηδες, ξενοφοβικούς να στήνουν πολιτοφυλακές, να δημιουργούν κλίμα και να στρέφονται ανοιχτά και κατά μέτωπο πλέον κατά των προσφύγων, ενώ ακόμα και οι νοικοκυραίοι, οι επαγγελματίες, οι περίοικοι χάνουν την υπομονή τους κι έτσι εμμέσως προσμετρώνται σε όσους διάκεινται εχθρικά απέναντι στα γυναικόπαιδα που το σκάνε από τα περιφραγμένα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στη Χίο χθες το βράδυ, αφού επετράπη επί μέρες η κατάληψη μέρους του λιμανιού από πρόσφυγες (αυτά γίνονται φυσικά μόνο στην Ελλάδα, γιατί αλλού δεν είναι κάτι τέτοιο επιτρεπτό – εκατοντάδες πρόσφυγες φυλάσσονταν ως την Κυριακή, που ξέσπασαν ταραχέ, σε κλειστές δομές από μια ντουζίνα αστυνομικούς, οπότε…), κάτοικοι στράφηκαν εναντίον τους, τους απείλησαν, πέταξαν κροτίδες μέσα σε παιδάκια με τραύματα από τον πόλεμο, τους γιούχαραν και στο τέλος, όταν ο χώρος εκκενώθηκε, αυτός ο άθλιος συρφετός έψαλλε τον εθνικό ύμνο χειροκροτώντας.

  Όλα αυτά θα οδηγήσουν σύντομα σε συγκρούσεις και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Και συμβαίνουν για τον απλό λόγο ότι η κυβέρνηση από την αρχή επέλεξε να είναι απούσα, αφήνοντας την κατάσταση να φτάσει σε επικίνδυνα άκρα και αδυνατώντας πλέον να τη μαζέψει. Έπρεπε να έχει συγκροτηθεί προ πολλού ένα σύστημα οργάνωσης, καταγραφής και φιλοξενίας προσφύγων σε συγκεκριμένα νησιά, να έχουν ενημερωθεί κάτοικοι και μετανάστες, να έχουν γίνει ενέργειες από κοινού με την Ευρώπη, να έχουν εξευρεθεί πόροι και λύσεις για άμεση αποσυμφόρηση των ευαίσθητων κοινωνιών και μεταστέγαση.

  Η Ειδομένη, οι γεμάτες γυναικόπαιδα προβλήτες του Πειραιά, τα “νόμιμα” στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την Ελλάδα και οι αυτοσχέδιοι καταυλισμοί μεταναστών που κρύβονται (π.χ, Μυτιλήνη) για να μην απελαθούν θα στοιχειώνουν για πολύ καιρό τη συλλογική συνείδηση. Αποτελούν ένα ακόμα, ανθρωπιστικά και δικαιωματικά, το μελανότερο ίσως σημείο μιας απαράδεκτης κυβέρνησης.

 9. Ο/Η Mimi metallurgico λέει:

  http://www.hitandrun.gr/pios-ine-o-chrisavgitis-me-ti-sideroverga-fotografies/

  Δολοφονική επίθεση σε τηλεοπτικό συνεργείο

  Αυτός είναι ο χρυσαυγίτης με τη σιδερόβεργα- πρωτοπαλίκαρο του Κασιδιάρη (φωτογραφίες)

  Ο κρανοφόρος με τη σιδερόβεργα (το πιθανότερο πτυσσόμενο σιδερένιο γκλομπ) που επιτέθηκε στον εικονολήπτη του “Ε” είναι μέλος της ασφάλειας της Χρυσής Αυγής και δρούσε υπό τις διαταγές των υπόδικων βουλευτών της ΧΑ Λαγού και Κασιδιάρη.

  Το βίντεο είναι καθαρό: απρόκλητα και με καθαρό σκοπό να τσακίσει το θύμα του, ο κρανοφόρος βγαίνει από την ομάδα των Χρυσαυγιτών της οποίας προϊσταται ο Λαγός, τρέχει αστραπιαία προς τον στόχο του τον οποίο έχει εντοπίσει να τραβάει πλάνα με την κάμερα και τον χτυπάει με μια σιδερόβεργα. Το χτύπημα αποφεύγεται μόνον εξαιτίας της αποφευκτικής κίνησης του θύματος. Ο στόχος είναι σαφής: το τσάκισμα όποιου απειλεί να καταγράψει και να δημοσιοποιήσει τα πρόσωπα των μελών της Χρυσής Αυγής που αποτελούν το τάγμα εφόδου.

  Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Αλεξίας Τσαγκάρη, φωτογράφου που χτυπήθηκε από Χρυσαυγίτη, ο Κασιδιάρης έδωσε το παράγγελμα για την επίθεση.

  Ο Ζέρβας (με κόκκινο κύκλο) δίπλα στον κρανοφόρο με τη σιδερόβεργα.

  Η συνεργασία των ανδρων των ΜΑΤ με μέλη της Χρυσής Αυγής υποδείχτηκε ήδη από το κυβερνών κόμμα ως σκανδαλώδης. Αδράνεια των δικαστικών αρχών να ταυτοποιήσουν – και μάλιστα με δική τους πρωτοβουλία – και να τιμωρήσουν τον κρανοφόρο χρυσαυγίτη με τη σιδερόβεργα θα συνιστά άλλο ένα μήνυμα ανοχής της δράσης της νεοναζιστικής συμμορίας, όπως τη γνωρίσαμε επί πολλά χρόνια με αποκορύφωμα το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

  [Το φωτογραφικό υλικό είναι της Αλεξίας Τσαγκάρη από το Vice.com. Η ίδια καταγγέλλει ότι μαυροφορεμένος άνδρας που είχε βγει από το μπλοκ της Χρυσής Αυγής, τη χαστούκισε και την κλώτσησε στο πρόσωπο την ώρα που κάλυπτε τα γεγονότα. To περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια αστυνομικών, οι οποίοι δεν αντέδρασαν. ]

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της αριστεροακροδεξιάς κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΕΛ, ο στρατηγός Τόσκας πολιτικός φίλος του κ.Ν.Κοτζιά, προερχόμενος από το «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, προσωπική επιλογή κι αυτός του απαθούς θεατή κ.Τσίπρα, είναι υπόλογος για τη στάση της Αστυνομίας, για την οποία θα ήταν χρήσιμο να μαθαίναμε τι απόκαμε με τα στελέχη της που συνελήφθησαν για ενεργό χρυσαυγιτισμό, μπήκαν σε διαθεσιμότητα και η τύχη τους αγνοείται.
  Θα φιλοτιμηθεί έστω και ένας (1) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει λίγο δημιουργικά σαφής και να ρωτήσει;

  «Ταλαντεύεται ο στρατηγός»!

  https://roides.wordpress.com/2015/01/15/15jan15/

  Επιστολή από το Σωτήριο Έτος 1901 μ.Χ. εν μέσω «Ευαγγελικών» επεισοδίων, του Βλάση Γαβριηλίδη*
  ……………
  Σχετικά με τον στρατηγό εν αποστρατεία Νίκο Τόσκα, διαβάστε το ρεπορτάζ του Στέλιου Βραδέλη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» την 1η Μαρτίου 2007 με τίτλο: «Χακί καμώματα στο Ίντερνετ. Βίντεο με μηνύματα μισαλλοδοξίας έχουν προκαλέσει αμηχανία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας». Σημειώνουμε ότι ο πατριώτης στρατηγός είναι της ομάδας «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά (φίλου του Φαήλου Κρανιδιώτη – τους ενώνει ο Πατριωτισμός…).
  …………………

  Οι καταδρομείς, με πλήρη εξάρτυση όπως απαιτεί η συγκεκριμένη άσκηση, έχουν βιντεοσκοπηθεί από κινητό συναδέλφου τους να τραγουδούν. «Τους βλέπετε αυτούς; Τους λένε Αλβανούς. Κορδόνια θα φτιάξουμε με τ΄ άντερα από αυτούς. Τους βλέπετε αυτούς; Τους λέν΄ Οθωμανούς. Τα αρβύλια μας θα φτιάξουμε με δέρματα από αυτούς» είναι το περιεχόμενο του πρώτου τραγουδιού. Λίγο αργότερα- και με τον ρυθμό που δίνει επικεφαλής της ομάδας- οι καταδρομείς αρχίζουν ένα ακόμη τραγούδι «μισαλλοδοξίας».

  Το δεύτερο «βίντεο» από την ίδια πορεία είναι στο ίδιο κλίμα: «Ήταν ένα καράβι, ένα αρματαγωγό. Από τον Βόλο σάλπαρε να σπείρει πανικό. Πάει παραλία, στη Μικρά Ασία. Να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία. Κατέβηκαν τα βατ, γεμάτα πεζοναύτες. Με ηθικό ατσάλι και όποιον Τούρκο βρήκανε του πήραν το κεφάλι. Πεθάναν παλικάρια, πεθάνανε παιδιά. Τον δρόμο για να ανοίξουνε για την ΑγιαΣοφιά. Τον τρούλο της Αγια-Σοφιάς θα ανέβω για να βγάλω την τούρκικη ημισέληνο και τον σταυρό να βάλω. Και τότε μόνο ο Θεός την Πόλη θα φωτίσει και ο ύμνος ο ελληνικός παντού θα αντηχήσει».

  Τι λέει πρώην διοικητής
  «Τα συνθήματα χρησιμοποιούνται τους περισσότερες φορές συνειδητά για την ανύψωση του ηθικού των στρατιωτών και ειδικότερα στους καταδρομείς αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας που διαμορφώνεται στο σώμα», λέει ο ταξίαρχος εν αποστρατεία κ. Νίκος Τόσκας. Ο ίδιος παραδέχεται πως όταν ήταν διοικητής στρατιωτικής μονάδας στον Έβρο προέτρεπε τους στρατιώτες του να τραγουδούν παρόμοιους «ύμνους». «Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, ταλαντεύομαι αν έκανα τότε τη σωστή επιλογή», παραδέχεται μιλώντας στα «ΝΕΑ».
  ………………..

 11. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Ένα video που από την ημέρα που “ανέβηκε” στο YouTube έχει περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο views και μιλά για τη χώρα που δεν ξεχνά τα λάθη της (βλέπε Χίτλερ) και έχει μάθει απ’ αυτά. Και καλεί κι άλλους (Έλληνες, Αμερικανούς και Γάλλους) να μην παρασυρθούν από Μιχαλολιάκους, Ερντογάν, Τραμπ και Λε Πεν…

  Είναι η συνεργασία των Neo Magazin Royale με τον γνωστό κωμικό Jan Böhmermann για ένα video clip κατά της ξενοφοβίας και του παντός είδους ρατσισμού, το οποίο προβλήθηκε από το κανάλι ZDF

 12. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Γιατί δὲν τοὺς παίρνουν τότε; Νὰ στείλουν ἀεροπλάνα, βαπόρια, τραίνα, λεωφορεία νὰ τοὺς πάρουν. Νὰ τοὺς φτιάξουν καὶ οἰκίες, νὰ τοὺς μάθουν Γερμανικὰ καὶ νὰ τοὺς βροῦν καὶ δουλειά ἀντίστοιχη μὲ τὰ προσόντα τους. Καὶ προφορὰ νὰ ἔχουν, πρέπει νὰ τοὺς δέχονται ὡς δασκάλους γιὰ παράδειγμα, ὅπως δέχονται καὶ τὶς ἄλλες προφορές. Ἡ Γερμανία ἔχει καὶ πολλὲς πόλεις, ἄνετα διασκορπίζονται καὶ ἄλλα ἐκατομμύρια. Φυσικὰ στὴν Ἀνατολικὴ Γερμανία ὑπάρχει πρόβλημα μὲ τὸν Νεοναζισμό, παρόλο ποὺ εἶχαν τόσο χρόνια Κομμουνισμό.

  Τί δείχνει τὸ βίντεο; Νὰ μὴν ψηφίσουν τὸ AfD; Νὰ μὴν τὸ ψηφίσουν, οὔτε καὶ τὰ ἀκροδεξιὰ βεβαίως, ἀλλὰ οὔτε καὶ CDU, CSU, FDP, SPD καὶ τοὺς Πρασίνους. Ἔλυσαν κάποιο πρόβλημα, ἐκτὸς αὐτὰ τῶν ζάμπλουτων;
  Κάνουν μαθήματα στοὺς ἄλλους; Τοὺς Ἕλληνες τοὺς ἔχουν στὴν σφαλιάρα, ἀλλὰ μὲ τὸν Ἐρντογὰν τὰ μάζεψαν. Ἔτσι καὶ ψηφίσουν οἱ Ἀμερικάνοι Τρὰμπ, ποὺ δὲν τὸ ἐλπίζω, οἱ Γερμανοὶ τί θὰ τοὺς κάνουν;

 13. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Δεν προσπαθώ ποτέ μου να απαγορεύσω στους ανθρώπους να πιστεύουν στον Θεό. Προσωπικά, δεν ασχολούμαι αν υπάρχει Θεός η όχι, επειδή είναι ένα ερώτημα που βρίσκεται πέρα από τις πνευματικές μου δυνάμεις. Είναι μια θέση που άρχισα να την συνειδητοποιώ από τα δεκαέξι- δεκαεπτά μου χρόνια. Ούτε αμφισβητώ την αντιναζιστική του ιδεολογία και δράση του. Ομως έχω το δικαίωμα να κρίνω την μεταφυσική αντίληψη περί της αιώνιας σύγκρουσης καλού και κακού(Θεού και Διαβόλου), κάπου εξωκοσμικά, επειδή αυτό (το εξωκοσμικό) προκαλεί έναν παραλυτικό φόβο στον άνθρωπο, καθώς έχει να κάνει με οντότητες που ξεφεύγουν από τις δυνάμεις του. Δεν είναι μόνο προσωπική του αντίληψη, αλλά κυριαρχεί στα ιερά βιβλία των δογματικών θρησκειών. Ο φαρισαϊσμός του θρησκευτικού ιερατείου, δεν είναι τυχαίος. Αυτό που θέλησα να πω, κρίνοντας από τα βιβλικά κείμενα, αλλά και από την πρακτική του Χριστιανισμού στην μακραίωνη ιστορία του, είναι πως υπήρξε ο πρώτος διδάξας στο μονοπώλιο της απόλυτης αλήθειας. Επίσης ότι οφείλουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε δόγμα και κάθε είδους φασιστικού και απολυταρχικού καθεστώτος. Αυτή η γνώμη μου δεν προέρχεται από κάποια αφηρημένη προσωπική αντιπάθεια, αλλά από την ίδια την ιστορία. Ευχαριστώ για τον ευγενικό τρόπο της κριτικής σας, προς την άποψη μου. Σαφώς δεν επιχειρώ να αποτρέψω τους ανθρώπους να πιστεύουν στον Θεό.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Εσείς είστε ευγενής κι εγώ σας ευχαριστώ.

   Η πίστη στους ανθρώπους όπως ο Αλέξανδρος δεν φέρνει παραλυτικό φόβο, αλλά γενναιότητα διότι πιστεύουν πως έχουν στο πλευρό τους τον Θεό που δεν τους εμπνέει απολύτως κανέναν φόβο, αντίθετα παίρνουν θάρρος για να πολεμήσουν το Κακό στην τελική ήττα του οποίου πιστεύουν.
   Ο Χριστιανισμός του φόβου που περιγράφετε, είναι νομίζω ο κρατικός ή εξουσιαστικός Χριστιανισμός των διεφθαρμένων κληρικών, όλες αυτές οι δογματομαχίες και η ποδηγέτηση των ανθρώπων. Δεν προκύπτει από τις χριστιανικές Γραφές η κατοχή της απόλυτης αλήθειας: «Εκ μέρους δε γιγνώσκομεν και εκ μέρους προφητεύομεν. Όταν δε έλθη το τέλειον, τότε το εκ μέρους καταργηθήσεται».
   Απλά θεωρούν πως η απόλυτη γνώση θα έλθει μεταφυσικά.
   Μέχρι τότε τίποτα δεν απαγορεύει την έρευνα για τους πιστούς σαν το φοιτητή μας της Ιατρικής, καμία σύνοδος παπάδων δεν έχει εξουσία να την απαγορεύσει και οι ίδιοι, προφανέστατα, δεν θέλουν να εξουσιάζουν κανέναν.

   • Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

    http://www.holybible.gr/filos/kainh/praxeisapost/prax15.htm
    «Η πρώτη παραφωνία: Ο Ανανίας και η Σαπφείρα

    1 Κάποιος δε άνθρωπος, με το όνομα Ανανίας, μαζί με τη γυναίκα του, τη Σαπφείρα, πούλησε ένα κτήμα

    2 και κράτησε από την τιμή, εν γνώσει και της γυναίκας του και φέρνοντας ένα μέρος, το έβαλε στα πόδια των αποστόλων.

    3 Και ο Πέτρος είπε: Ανανία, γιατί γέμισε ο σατανάς την καρδιά σου, ώστε να πεις ψέματα στο ‘Αγιο Πνεύμα, και να κρατήσεις από την τιμή τού χωραφιού;

    4 Ενώ έμενε απούλητο, δεν ήταν δικό σου; Και όταν πουλήθηκε, δεν ήταν στην εξουσία σου; Γιατί έβαλες μέσα στην καρδιά σου αυτό το πράγμα; Δεν είπες ψέματα σε ανθρώπους, αλλά στον Θεό.

    5 Και όταν ο Ανανίας άκουσε αυτά τα λόγια, έπεσε και ξεψύχησε και μεγάλος φόβος έπεσε επάνω σε όλους εκείνους που τα άκουγαν αυτά.

    6 Και οι νεότεροι, αφού σηκώθηκαν, τον τύλιξαν, και, καθώς τον έβγαλαν έξω, τον έθαψαν.

    7 ‘Υστερα δε από περίπου τρεις ώρες, μπήκε μέσα η γυναίκα του, μη ξέροντας το γεγονός.

    8 Και ο Πέτρος αποκρίθηκε σ’ αυτήν: Πες μου, για τόσο πουλήσατε το χωράφι; Και εκείνη είπε: Ναι, για τόσο.

    9 Και ο Πέτρος είπε σ’ αυτήν: Γιατί συμφωνήσατε να πειράξετε το Πνεύμα τού Κυρίου; Δες, στη θύρα είναι τα πόδια εκείνων που έθαψαν τον άνδρα σου, και θα βγάλουν κι εσένα.

    10 Και έπεσε αμέσως νεκρή στα πόδια του, και ξεψύχησε και όταν οι νεανίσκοι μπήκαν μέσα τη βρήκαν νεκρή, και αφού την έβγαλαν έξω, την έθαψαν κοντά στον άνδρα της.

    11 Και μεγάλος φόβος έπεσε επάνω σε όλη την εκκλησία, κι επάνω σε όλους που τα άκουγαν.
    »

 14. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Τί καλοὶ οἱ Χριστιανοὶ ποὺ πολεμοῦν τὸ «Κακό», ποὺ οἱ ἴδιοι δημιούργησαν! Τὸ «Κακό», ἐν προκειμένῳ ὁ Ναζισμός, εἶναι ὁ Ἱεροεξεταστικὸς Μεσαίωνας μὲ τὰ μέσα τοῦ Καλβινιστικοῦ Καπιταλισμοῦ.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Πρέπει να είμαστε ανεκτικοί και να διακρίνουμε, δεν είναι ίδιοι όλοι οι πιστοί, δεν μπορούμε να σηκώνουμε τείχη.

   • Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

    Περιμένω ἀκόμη τὸν πρῶτο πιστὸ, ὀποιοδήποτε πιστό, ὄχι μόνο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, ἀλλὰ καὶ τοῦ Λένιν Χριστοῦ, Χίτλερ Χριστοῦ, Ντώκινς Χριστοῦ, Τσὲ Γκεβάρα Χριστοῦ, Χριστοῦ Χριστοῦ, ποὺ δὲν θὰ μοῦ ἀρνηθεῖ τὸ δικαίωμα αὐτοπροσδιορισμοῦ καὶ χωρὶς ἐπίθεσιν μωρολογίας.
    Οἱ πιστοὶ ἐξ’ἄλλου εἶναι ὁ τελευταῖος τροχὸς τῆς ἁμάξης, ὅτι τοὺς λένε, κάνουν. Τὸν Χριστιανισμὸ ὡς ἱστορικὸ φαινόμενο τὸν ἑρευνοῦν οἱ θεολόγοι ὑπὸ τὴν ἐποπτεία τῶν Ἰεραρχῶν, ἀντὶ τῶν γνησίων ἰστορικῶν. Ἀντ’αὐτοῦ ἔχουμε θεολόγους νὰ μεταπηδοῦν στὴν Ἱστορία καὶ στὴν Φιλοσοφία.

 15. Ο/Η Nikolaow λέει:

  μμμμμμμμμμμμ.. γνωρίζετε αν ο Κασιδιάρης ψήνει το ψάρι και από τις δύο πλευρές? έχει κανείς το κινητό του?

 16. Ο/Η Frixos λέει:

  Αυτο το δρομο που διαβαινει ανενοχλητος ο Κασιδιαρης -λυπαμαι που το λεω- αλλοι τον ανοιξαν, και οι ναζιστες τον βρηκαν ετοιμο να πορευτουν. Πριν απο τους χρυσαυγητες υπηρξαν οι τα ταγματα κρουσης «κνατ», που παρηλαυναν με επ΄ωμου τις κοκκινες σημαιες, .δεμενες σε στυλιαρια απο γκασμαδες.
  Υπηρξαν οι διαφοροι καρατζαφερηδες που εξοικειωσαν την ελληνικη κοινωνια με τον φασιστικο λογο
  Υπηρξαν καποιοι λαλιωτηδες που θεωρουσαν οτι οι καρατζαφερηδες ειναι χρησιμοι γιατι …μπορουν να κοψουν ψηφους απο τα δεξια στη ΝΔ.
  και υπαρχουν ακομη καποιοι υπουργοι, κρητικαροι λεβεντες ικανοι …να χωσουν τρια μετρα κατω απο τη γη οποιον τους ενοχλει.

  Γιατι τα προσωπα του φασισμου ειναι οσα και τα ποδαρια του διαβολου: Πολλά, παρα πολλά!

 17. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/konta-se-paragrafi-pogkrom-toy-2011

  15.04.2016,

  Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης
  .
  15.04.2016,
  Κοντά σε παραγραφή το πογκρόμ του 2011


  Επικεφαλής της πορείας ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης

  Με παραγραφή κινδυνεύει πλέον μία από τις πιο σκληρές και πιο τρομακτικές υποθέσεις ρατσιστικής εγκληματικής βίας που είδαμε ποτέ να εκτυλίσσονται στο κέντρο της Αθήνας.

  Ο λόγος για το πογκρόμ κατά μεταναστών που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη τον Μάιο του 2011.

  Τον κώδωνα του κινδύνου της παραγραφής, που αναμένεται να επέλθει τον επόμενο μήνα (Μάιος 2016), έκρουσε χθες, μέσω σχετικού υπομνήματος προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης.

  Υπενθυμίζουμε ότι ο Θ. Καμπαγιάννης είχε καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση του πογκρόμ ήδη από τις 12/05/2014.

  Από τότε εντοπίζεται η εξής αντίφαση.

  Από τη μία οι ανακρίτριες-εφέτες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, οι οποίες χειρίστηκαν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αξιολόγησαν το πογκρόμ ως σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και συσχέτισαν την αναφορά αυτή με τη μεγάλη δίκη, ενώ από την άλλη οι αρμόδιες δικαστικές αρχές που χειρίστηκαν την ίδια την υπόθεση του πογκρόμ έδειξαν τέτοια ολιγωρία, ώστε παρ’ όλο που η προκαταρκτική εξέταση χαρακτηρίστηκε «επείγουσα», μέχρι σήμερα βαλτώνει, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη και τα αδικήματα να υπάρχει κίνδυνος να παραγραφούν.

  Με παραγραφή κινδυνεύει πλέον μία από τις πιο σκληρές και πιο τρομακτικές υποθέσεις ρατσιστικής εγκληματικής βίας που είδαμε ποτέ να εκτυλίσσονται στο κέντρο της Αθήνας.

  Ο λόγος για το πογκρόμ κατά μεταναστών που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη τον Μάιο του 2011.

  Τον κώδωνα του κινδύνου της παραγραφής, που αναμένεται να επέλθει τον επόμενο μήνα (Μάιος 2016), έκρουσε χθες, μέσω σχετικού υπομνήματος προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης.

  Υπενθυμίζουμε ότι ο Θ. Καμπαγιάννης είχε καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση του πογκρόμ ήδη από τις 12/05/2014.

  Από τότε εντοπίζεται η εξής αντίφαση.

  Από τη μία οι ανακρίτριες-εφέτες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, οι οποίες χειρίστηκαν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αξιολόγησαν το πογκρόμ ως σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και συσχέτισαν την αναφορά αυτή με τη μεγάλη δίκη, ενώ από την άλλη οι αρμόδιες δικαστικές αρχές που χειρίστηκαν την ίδια την υπόθεση του πογκρόμ έδειξαν τέτοια ολιγωρία, ώστε παρ’ όλο που η προκαταρκτική εξέταση χαρακτηρίστηκε «επείγουσα», μέχρι σήμερα βαλτώνει, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη και τα αδικήματα να υπάρχει κίνδυνος να παραγραφούν.


  Ομως το μέγεθος του ρατσιστικού εγκλήματος που συντελέστηκε μεταξύ 10 και 14 Μαΐου του 2011 αποτυπώνεται στον αριθμό των θυμάτων που άφησε πίσω του, αλλά και στην αγριότητα των επιθέσεων που πραγματοποιούνταν επί σειρά ημερών εναντίον τους με γροθιές, ρόπαλα, κλομπ και μαχαίρια.

  Ο απολογισμός ήταν ένας νεκρός και πάνω από 100 χτυπημένοι μετανάστες, εκ των οποίων οι 20 μεταφέρθηκαν βαριά τραυματισμένοι σε νοσοκομεία.

  Ο μετανάστης που δολοφονήθηκε με τουλάχιστον τέσσερις μαχαιριές ονομαζόταν Αλίμ Αμπντούλ Μάναν, καταγόταν από το Μπανγκλαντές και ήταν μόλις 21 ετών.

  Αλλά ήδη έναν μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2010 ο Παναγιώταρος είχε δηλώσει ανοιχτά ότι «άμα η Χρυσή Αυγή βγάλει δημοτικό σύμβουλο στην Αθήνα, θα γίνει πογκρόμ».

  Και βέβαια το πογκρόμ του 2011 οργανώθηκε από τη ναζιστική οργάνωση, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το βίντεο ντοκουμέντο του «Ιού» («Πρέπει να χυθεί αίμα», 2/05/2015, «Εφ.Συν.»), στο οποίο καταγράφεται ο πρωταγωνιστικός ρόλος των στελεχών της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της πορείας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας (12/5/2011) στο πλαίσιο της οποίας σημειώθηκαν οι εγκληματικές επιθέσεις.

  Επικεφαλής της πορείας ήταν ο Κασιδιάρης, ο οποίος καθοδηγούσε το πλήθος, ενώ ανάμεσα στον κόσμο είχαν ακροβολιστεί άλλα στελέχη όπως ο Παναγιώταρος (που παίρνει στη συνέχεια την ντουντούκα), ο Ηλιόπουλος και ο Μπούκουρας και στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

  Μάλιστα η ίδια η Χρυσή Αυγή μέσα από την επίσημη εφημερίδα της ομολογούσε ότι οι προσαχθέντες για τα επεισόδια «ήταν 30 χρυσαυγίτες», ότι ο μοναδικός δράστης που καταδικάστηκε ήταν «συναγωνιστής», καθώς και ότι «το Μέτωπο Νεολαίας στάθηκε για μία ακόμα φορά στο πλευρό των συμπατριωτών μας που αντιδρούν.

  Καθοδήγησε την οργή τους, περιφρούρησε τις κινητοποιήσεις τους, στήριξε δυναμικά τις πρωτοβουλίες τους.

  Η Χρυσή Αυγή ήταν και πάλι η αιχμή του δόρατος στον αγώνα για μια ελεύθερη Ελλάδα».

  Με το υπόμνημά του λοιπόν ο Θ. Καμπαγιάννης ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την αποτροπή της παραγραφής.
  __________________
  σημ.Λασκ.
  Από εδώ και κάτω, γελάμε:

  Αλλά το θέμα οφείλει να δει και ο ευαίσθητος σε θέματα ρατσισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ώστε να μη γίνει πράξη η παραγραφή μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης.

 18. Ο/Η Νικος λέει:

  Καλο θα ήταν να προφυλακιστήτε όσπι βρίζετε την τρτη πολιτική δύναμη της Ελλάδος.. Καλό θα ήταν να προφυλακιστήτε επ αορίστου, όσοι στηρίζετε τους τζιχαντιστες, τους τρομοκράτες και τους βανδαλους. Θα μας πουν οι ξενοι τι θα ψηφισουμε και τι κομματα θα εχουμε?? Οσο για εγκληματικεε οργανώσεις, μονο ο εκπτωτος Ντογιάκος μιλησε και τα Σαμαρικα κυκλώματα. Οχι οτι ενοιαξε τον Σαμαρά ο Φύσσας, οι ψήφοι τον ένοιαξαν. Οπως δεν νοιαστικέ κανενας το 91 για τον Τεμπονέρα. Ο Καλαμπόκας ΝΔ ηταν και είναι

 19. Ο/Η Kάσυ Διάρη λέει:

  Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαρ 2017
  Σαν έτοιμοι να μπουν σε μάχη με τους αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από τα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Astra και φώναζαν συνθήματα, εμφανίστηκαν οι Βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, στην επιχείρηση που στήθηκε από την αστυνομία για να διαφύγουν από το κτίριο χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Ο αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Γιώργος Ντιζές, ενώ συντόνιζε την επιχείρηση για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγκρουση, είδε έκπληκτος την ομάδα των Χρυσαυγιτών να βγαίνει από το γκαράζ του τηλεοπτικού σταθμού επί της οδού Κοραή, να είναι εξοπλισμένοι με κράνοι και ρόπαλα, σαν έτοιμοι για μάχη σώμα με σώμα, κάτι που ευτυχώς αποφεύχθηκε. Ακολουθώντας τις εντολές του κ. Ντιζέ οι Βουλευτές της ΧΑ μετά των συνοδών τους επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητά τους και έφυγαν χωρίς να ανοίξει μύτη.

 20. Ο/Η Κάσυ Διάρη η Λαρισαία λέει:

  http://tvxs.gr/news/ellada/anepithymitos-sti-larisa-o-ilias-kasidiaris

  Ανεπιθύμητος στην Λάρισα ο Ηλίας Κασιδιάρης – Φυγαδεύτηκε από τον Βόλο

  Παράλληλα, με αφορμή την προγραμματισμένη παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη στη Λάρισα για εκδήλωση της νεοναζιστικής οργάνωσης στην πόλη, ο Δήμος Λαρισαίων τον κήρυξε «ανεπιθύμητο», εκδίδοντας ανακοίνωση.

  Αφορμή, η σωρεία αντιδράσεων από διάφορους φορείς και «αποκορύφωμα» η ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων που χαρακτηρίζει τον βουλευτή ως «ανεπιθύμητο» στη Λάρισα.

  Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και διάφορες ανακοινώσεις όπως του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Λαϊκής Ενότητας που καλεί «σε αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο, στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Imperial». Αντίστοιχη ανακοίνωση έχει εκδώσει και η συνέλευση των αναρχικών, που καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Αβέρωφ πλησίον του ξενοδοχείου, με στόχο την ακύρωση της ομιλίας.

  Την ίδια ώρα, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας βρίσκεται υπ’ ατμόν, καθώς έχουν προγραμματιστεί οι συγκεντρώσεις για το απόγευμα του Σαββάτου και υπάρχει φόβος για επεισόδια πέριξ του ξενοδοχείου στην οδό Φαρσάλων.

  Η ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων

  Όπως πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Σάββατο πρόκειται να βρίσκεται στην Λάρισα, ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

  Είμαστε σίγουροι ότι η «πολιτική εκδήλωση» της Χρυσής Αυγής, δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά ένα κήρυγμα μίσους κατά της δημοκρατίας.

  Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, σταθερά προσηλωμένη στον αγώνα ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και σε ιδεολογίες που κινούνται πέρα και έξω από τις πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, δηλώνει ότι ο εν λόγω βουλευτής είναι ανεπιθύμητος στη Λάρισα.

  Σε μια πόλη που έχει θρηνήσει εκατοντάδες θύματα από τη δράση των Ναζί και των συνεργατών τους, στη Λάρισα του Μίμη Μπουκουβάλα και του Αντώνη Βρατσάνου, δεν υπάρχει χώρος για τους κήρυκες του φασισμού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s