Τα «περίεργα» με το προσφυγικό, και η απουσία Κράτους

[Είναι αυτή εικόνα κράτους;] 

photo: mpalothia.wordpress.com

photo: mpalothia.wordpress.com

Ομάδα προσφύγων αποκλείει την Εθνική οδό Θεσ/νίκης-Ευζώνων στο ύψος περίπου του Πολυκάστρου και ζητούν ταυτότητες (οι πρόσφυγες ζητούν ταυτότητες!) από τους οδηγούς για να περάσουν. Το παράλογο δεν τελειώνει εδώ. Αίφνης εμφανίζεται φορτηγάκι γεμάτο «Αλληλέγγυους» οι οποίοι τους εφοδιάζουν με τρόφιμα και άντε γεια οι «Αλληλέγγυοι», ‘την κάνουν’.

Σοβαρά;

Καμία ενέργεια των αρχών κλπ. Απάθεια.

«Αλληλέγγυοι» πάλι, ίσως την ίδια μέρα, ή την επομένη, δεν θυμάμαι, διαβάζω ότι μοιράζουν φυλλάδια στους πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει και τους καλούν να αρνηθούν τη μετάβαση σε hot-spots και να «αγωνιστούν» όλοι μαζί να ανοίξουν τα σύνορα και να αρθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Σοβαρά;

Και πως θα συμβούν όλα αυτά; Όσο άδικη/δίκαιη και εάν είναι αυτή η συμφωνία μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας και όσο άδικα και αν έκλεισε τα σύνορα η FYROM,  υπάρχει περίπτωση να πιεστεί κανείς εάν «αγωνιστούν ενωμένοι κλπ.» οι πρόσφυγες –μαζί με μερικούς ακόμα «αλληλέγγυους»- να ακυρωθεί η συμφωνία και να… ανοίξουν τα σύνορα οι της FYROM επειδή θα νιώσουν την… πίεση των ενεργειών διαμαρτυρίας των «ενωμένων προσφύγων αγωνιστών» που τους ταΐζουν κάποιοι αλληλέγγυοι ;

Σοβαρά τώρα, ποιος πιστεύει σε τέτοια παραμύθια.

Το άλλο το τραγελαφικό. Μαζεύτηκαν μια χούφτα πρόσφυγες-μετανάστες από το λιμάνι του Πειραιά, ανεβαίνουν στον Ηλεκτρικό και τσουπ· νάτους στο Σύνταγμα για κατασκήνωση(!) –όλα αυτά, με τη φροντίδα κάποιων προβληματικών απροσδιόριστων «αλληλέγγυων» με σοβαρές παθήσεις κρίσεως, και μάλιστα (μέχρι στραβισμού) μαξιμαλιστικών στόχων. Ευτυχώς, δίχως ιδιαίτερη προσπάθεια, με μια μικρή αστυνομική επέμβαση, γύρισαν τα μπρος-πίσω.

Σοβαρά, υπάρχει κράτος; Υπάρχουν αρχές; Υπάρχουν υπεύθυνοι υπουργοί υπεύθυνης κυβέρνησης.

Είναι αυτή εικόνα σύγχρονου κράτους;

Ποιος θα μας πληροφορήσει για αυτές τις ΜΚΟ, τους Αλληλέγγυους κ.α. Ποιοι είναι όλοι αυτοί, και σε ποιον δίνουν λογαριασμό.

Τσίπρας: «Τον έλεγχο της πληροφόρησης να τον έχουν παρα-οργανώσεις με τον μανδύα των ΜΚΟ που κατευθύνουν τους ανθρώπους αυτούς σε συνθήκες περαιτέρω εκμετάλλευσης».

Σύμφωνοι. Καλές οι… διαπιστώσεις κ. Τσίπρα, αλλά εσείς είστε τυπικά και ουσιαστικά οι υπεύθυνοι, οι κρατικές σας υπηρεσίες. Εσείς θα μας πληροφορήσετε. Εσείς (θα έπρεπε να) έχετε την όποια πρωτοβουλία για τη φροντίδα των προσφύγων-μεταναστών,

Εσείς. Το κράτος, είναι η μόνη αρμόδια αρχή που αποφασίζει στο που θα εγκατασταθούν οι άνθρωποι αυτοί.

Κάντε τέλος πάντων αυτό που νομίζετε πρέπον, αλλά να το κάνετε Εσείς. Εσείς είστε κυβέρνηση. Οι πρωτοβουλίες για το προσφυγικό ανήκουν σε σας.

Εμείς, ως πολίτες, θα σας κρίνουμε, αναλόγως των ενεργειών σας, και εάν –κατά την άποψή μας- είναι σωστές ή λάθος, θα κριθείτε γι’αυτές.

Εσείς αποφασίζετε. Κανείς άλλος. Εσείς (θα έπρεπε να) έχετε το πάνω χέρι, και όχι οι όποιοι «Αλληλέγγυοι» ή, οι πρόσφυγες-μετανάστες.

Σοβαρά τώρα.

Ταυτόχρονα κ. Τσίπρα, η οικονομία (όση έχει απομείνει) πρέπει να συνεχίσει να παράγει, να λειτουργεί. Οι δρόμοι και οι σιδηροδρομικές γραμμές πρέπει να μείνουν ανοιχτές για την απρόσκοπτη διέλευση εμπορευμάτων. Δεν είμαστε Ελβετία. Δεν έχουμε τις πολυτέλειες άλλων ανεπτυγμένων χωρών. Με 30% ανεργία και με ένα τεράστιο ποσοστό κάτω από ή, στα όρια της φτώχειας, η χώρα δεν αντέχει περαιτέρω επιδείνωση…

Γιατί εγκαταλείποντας τη χώρα στο χάος του κάθε τυχάρπαστου, βοηθά μόνο τον φασισμό, μες στην αναμπουμπούλα, ο ρατσισμός, η βία και οι εκπρόσωποί τους, τρέφονται και γιγαντώνονται.

ΥΓ:
) Εάν το Ελληνικό κράτος έκανε τη δουλειά του, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί τα κάτωθι:
Σοβαρά επεισόδια σημειώνονταν έως αργά το απόγευμα της Κυριακής στην Ειδομένη. Οι αρχές της ΠΓΔΜ έκαναν χρήση χημικών και σφαιρών από καουτσούκ, προκειμένου να εμποδίσουν πρόσφυγες που επιχειρούσαν να ρίξουν τον φράχτη και να περάσουν τα σύνορα.Τουλάχιστον 200 είναι οι πρόσφυγες που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ περισσότεροι από 30 εκείνοι που έχουν τραύματα από τις σφαίρες καουτσούκ κλπ., κλπ.

) Εάν το Ελληνικό κράτος έκανε τη δουλειά του, δεν θα δίναμε την ευκαιρία στους γείτονες να βγάζουν ανακοινώσεις του είδους:
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρει ότι «κατά τις χθεσινές ταραχές στην Ειδομένη ζητήθηκε από την Ελλάδα να παρέμβει […] Οι αρχές της ΠΓΔΜ ζήτησαν την εμπλοκή των ελληνικών αστυνομικών αρχών την ώρα που οι βίαιες επιθέσεις που προέρχονταν από την ελληνική επικράτεια συνεχίζονταν.

«Εχουν υπάρξει επανειλημμένα αιτήματα για συνεργασία, ανταλλαγή πληροφοριών και προληπτική δράση ώστε να αποτραπούν βίαιες ταραχές μεταξύ των μεταναστών αλλά και η παράνομη διέλευση των συνόρων. Η επιβολή του νόμου και της τάξης στα σύνορα, μέσα και γύρω από τον καταυλισμό είναι απαραίτητη για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον».

) Εάν το Ελληνικό κράτος έκανε τη δουλειά του, δεν θα χρειαζόταν να ψελλίζουμε γελοιότητες  του είδους:

«Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση δακρυγόνων […]».

 

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός. Bookmark the permalink.

9 Responses to Τα «περίεργα» με το προσφυγικό, και η απουσία Κράτους

 1. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν ανεύθυνος θεατής, οι «αλληλέγγυοι» είναι υποκριτές που ζητούν τα πάντα όταν μπορούν να δώσουν ελάχιστα, οι αριστεροί μαξιμαλισμοί και η αριστερή αδράνεια, είναι η συνταγή της καταστροφής. Παράλληλα η Χ.Α. παραμονεύει και η δίκη της έχει σταματήσει.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται πραγματικός δημόσιος κίνδυνος και ο Τσίπρας ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, μέσα στους όλους τους ανεπαρκείς, που μας έφεραν εδώ.

  • Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

   Κύριε Ντένη,

   Θα μου επιτρέψετε να παρατηρήσω ότι δεν μας έφεραν κάποιες κυβερνήσεις «εδώ», αλλά η υποκείμενη και τα πάντα πληρούσα νοοτροπία φρικτής δουλοπρέπειας, θεοκρατίας, κλεπτοκρατίας, αναξιοκρατίας, νε(ο)ποτισμού, διαφθοράς και μισαλλοδοξίας (νά ‘ναι καλά η «ορθοδοξία») που χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειονότητα του «λαού» της Ελλαδάρας (και ουαί σε εκείνους που δεν συμπλέουν)…

   Αυτή η νοοτροπία είναι που αναδεικνύει τις κυβερνήσεις που της αξίζουν και καθορίζει την πορεία της «χιλιοδοξασμένης» νεοΕλλαδάρας, που έχει μόνο εχθρούς, που όλοι τη φθονούν για τα μεγάλα επιτεύγματά της (πέντε χρεωκοπίες σε 200 χρόνια), όλοι τη «μαχαιρώνουν πισώπλατα», που όλοι ξεγελούν τον πάνσοφο – αλλά πάντα γελασμένο – περιούσιο «λαό» της κ.λπ. κ.λπ. ρωμαίϊκες ανοησίες.

   Η κάθε χώρα έχει ακριβώς τις κυβερνήσεις που της αξίζουν, κ. Ντένη. Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τον ουρανό, είναι ο «καθρέφτης» της κάθε κοινωνίας, οι εκλεκτοί της, σάρκα από τη σάρκα της, η ενσάρκωση των αξιών της.

   Κοιτάζοντας π.χ. την «κυβέρνηση» Τσίπρα (με τις τρεις εκλογικές νίκες σε ένα χρόνο) ο «λαός» βλέπει την αντανάκλασή του στον καθρέφτη της πραγματικότητας.

   Και είναι η σωστή εικόνα, αυτή που τον περιγράφει όσο καλύτερα γίνεται.

 2. Ο/Η Red λέει:

  O ακροδεξιός «αντιμνημονιακός» Καμμένος που διαφωνούσε σε όλα τα άλλα ειδικά με λαθρομετανάστες με τον ΣΥΡΙΖΑ και έγινε σύντροφος.
  Τι έλεγε κάποτε

 3. Ο/Η Red λέει:

  Δεν αβαντάρει μόνο τον Τσίπρα με εύκολες συνεντεύξεις

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/04/blog-post_83.html
  Ο Χατζηνικολάου «ξεπλένει» Καρατζαφέρη

  Από giorgis , Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 | 12:23 π.μ.

 4. Ο/Η Ρόζα λέει:

  Καρατζαφέρης και ακροδεξιά πολιτικά μορφώματα

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 | 4:43 π.μ.

  Στα πρόθυρα εμετού θα βρέθηκε όποιος δημοκρατικός πολίτης αυτοκαταναλώθηκε παρακολουθώντας το ξενοφοβικό και ρατσιστικό παραλήρημα του Καρατζαφέρη στην χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή του Χατζηνικολάου.Κι αυτό είναι απολύτως λογικό αφού ψαρεύει ψηφοφόρους απ’ την ίδια δεξαμενή που αντλεί και το ναζιστικό μόρφωμα του Μιχαλολιάκου.
  Απ’ την άλλη, όμως, ο Καρατζαφέρης είναι τόσο φθαρμένο «πολιτικό προϊόν» που είναι αποκρουστικός ακόμα και σε άτομα που θα μπορούσαν να υπάρξουν εν δυνάμει συνοδοιπόροι του.

  Για όποιον παρακολουθεί την καθημερινή πολιτική ειδησεογραφία είναι γνωστό ότι το νεοσύστατο –με παλιά υλικά- ακροδεξιό μόρφωνα «Εθνική Ενότητα» των Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου έφαγε «πόρτα» από Φαήλο Κρανιδιώτη και Ψωμιάδη ενώ τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί νέο ακροδεξιό κόμμα το οποίο δεν συστρατεύεται με τον Καρατζαφέρη γιατί θεωρεί ότι ο πρώην αρχηγός του ΛΑΟΣ έχει «σκελετούς στην ντουλάπα του» και είναι πιθανόν ότι αν κάποια στιγμή βγουν στην επιφάνεια θα εκτεθούν.

  Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα κάνει την εμφάνιση του νέο ακροδεξιό κόμμα με πρωτοβουλία των Σάββα Καλεντερίδη, Νίκου Νικολόπουλου, Κυριάκου Βελόπουλου, του πρώην Πασόκου Θεόδωρα Κατσανέβα ενώ συζητούν αν θα συμμετέχουν σ’ αυτόν τον σχηματισμό ο Βύρωνας Πολύδωρας και ο δικηγόρος Καρπερνάρος.

  Λογικά θα έλεγε κανείς ότι αυτά τα ακροδεξιά μορφώματα δεν θα έχουν καμιά τύχη σε βουλευτικές εκλογές. Αν πάρει όμως κανείς σαν δεδομένο (που φυσικά εμείς δεν το αποδεχόμαστε) ότι σήμερα στο εκλογικό σώμα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο ποιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός είναι ο Λεβέντης και το κόμμα του είναι σε διαρκεί άνοδο τότε μιλάμε για .. εθνική σχιζοφρένεια και τίποτα δεν αποκλείεται

 5. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Οἱ Ἀμερικάνοι τὴν δεκαετία τοῦ ’80, γιατί δὲν μπόρεσαν νὰ ἐνεπνεύσουν σὲ νέους Παστούνους τοῦ Πακιστάν, τὰ ἰδανικὰ τοῦ Διαφωτισμοῦ νὰ πολεμήσουν κατὰ τῶν Σοβιετικῶν στὸ Ἀφγανιστάν καὶ προσέτρεξαν στοὺς Ἰσλαμιστὲς καὶ ἔφτιαξαν τὴν Ἀλ Κάιντα; Μπερδεύουν τὸν Διαφωτισμὸ μὲ τὸν Μαρξισμό, τὸν Ῥοβεσπιέρο μὲ τὸν Στάλιν, τοὺς Ἰακωβίνους μὲ τοὺς Μαρξιστές;
  Οἱ Ἀμερικάνοι ποὺ ἐξέθρεψαν τὸ θηρίο, γιατί δὲν τοὺς παίρνουν τοὺς πρόσφυγες τῶν ‘κακῶν’ χωρῶν ποὺ κατεδάφισαν, νὰ τοὺς διδάξουν τὴν ἐλεύθερη ἀγορά;

  Ἡ Γερμανία ἐκδίδει περιοδικὰ μὲ ἀγάλματα νὰ ὑψώνουν τὸ δάκτυλο, δείχνει Τούρκους νὰ ἀσκοῦν ὀθωμανικὸ στοὺς Ῥωμηούς στὶς σατιρικές τους ἐκπομπές, ἀλλὰ μόλις ἔβγαλε ἕνας ποίημα κατὰ τοῦ Ἐντογάν, οἱ ὑπεύθυνοι τοῦ ZDF βρῆκαν ὅτι τὰ ὅρια ὐπερβάθησαν. Καὶ ὅμως ἔτσι μιλοῦν οἱ ἔφηβοι Τοῦρκοι. Αὐτοὶ θὰ πιέσουν τὸν Ἐρντογάν, νὰ κάνῃ τὸ σωστὸ μὲ τοὺς πραγματικούς πρόσφυγες; Καὶ φυσικὰ πολιτικοὶ καὶ δημοσιογράφοι εἶναι ὑπάλληλοι τῆς γερμανικῆς πλουτοκρατίας.

  Ὁ Τσίπρας εἶναι ὁ ἴδιος ὁ κοπανατζῆς, ποὺ ἦταν 16 χρονῶν. Πῆγε στὸ Πολυκλαδικὸ νὰ ἀποφύγῃ μαθήματα καὶ ἐξακολουθοῦσε νὰ θέλῃ νὰ τὴν κοπανάῃ ἀπὸ τὰ μαθήματα χωρὶς νὰ δίνῃ λογαριασμὸ σὲ κανέναν. Τὸ ἴδιο κάνει καὶ τώρα.

  Οἱ περὶ αὐτὸν ἔχουν νοοτροπία παπὰ καὶ χωροφύλακα, τὴν ἴδια μηδενικὴν μόρφωσιν ἂν καὶ ἔχουν μερικοὶ περισσότερα διπλώματα, καὶ τὴν ἴδια ἀσχετοσύνη.

  Τὸ κράτος τὸ ἑλληνικὸ διοικεῖται μὲ παραβολάνους καὶ πραιτωριανούς. Παραβολάνους τὰ κόμματα, οἱ ὁμάδες, τὰ διάφορα συμφέροντα.

 6. Ο/Η massilia λέει:

  Αγαπητέ Ροίδη,
  Όταν η εθνική ομοψυχία αναπλάθεται με κυβερνητική πρωτοβουλία εναντίον του νέου κοινού εχθρού (των ανεξέλεγκτων αλληλέγγυων!), καλό θα ήταν να μην παρασυρόμαστε από τη δικαιολογημένη έστω αντιπάθειά προς την κυβέρνηση αλλά να αναρωτηθούμε αν υπάρχει τίποτε άλλο από πίσω; Ειδικά όταν τόσες μέρες στις κατηγορίες εναντίον των μυστήριων αυτών αλληλέγγυων (με εισαγωγικά κατά τον Τσίπρα που προφανώς γνωρίζει από αλληλεγγύη, την οποία άλλωστε, χωρίς εισαγωγικά, απλόχερα μοιράζει έμπρακτα στην Ειδομένη και τον Πειραιά) δεν έχει υπάρξει μισό πραγματικό στοιχείο (συγκεκριμένα ονόματα, συγκεκριμένες πράξεις, συγκεκριμένα στοιχεία). Τη στιγμή μάλιστα που όλες οι ξένες ΜΚΟ που δουλεύουν στην Ελλάδα έχουν πάρει άδεια από το ΥΠΕΞ και όταν αυτοί οι άνθρωποι (που κοντεύουν να μας τους παρουσιάσουν σαν πράκτορες) κάνουν όλη τη δουλειά που δεν κάνει το κράτος, το οποίο έχει το θράσος να μιλάει για υγειονομική βόμβα στην Ειδομένη και την ίδια στιγμή να μη στέλνει ούτε μισό γιατρό του ΕΣΥ εκεί. Αλλά ξέχασα, φτωχοί πλην όμως τίμιοι. Εκτός κι αν, αγαπητέ Ροίδη, πιστεύετε πως οι συνθήκες στην Ειδομένη ή τον Πειραιά δεν αρκούν για να ξεσηκωθούν αυτοί οι άνθρωποι αλλά χρειάζεται να τους παρασύρουν κάποιοι μυστήριοι με ανθελληνικούς σκοπούς. Φαίνεται ότι στη χώρα μας έχουμε περίσσευμα αλληλεγγύης και αρχίσαμε τις καταγγελίες, τους αποκλεισμούς και με το καλό αύριο τις απελάσεις. Βέβαια, τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά όταν η κυβέρνηση, που το Φλεβάρη πέρασε το Ν. 4386 και το Μάρτη πήρε την ΚΥΑ 000/8/245258, αρχίζει να καταγγέλλει «αλληλέγγυους» επιτρέψτε μου να είμαι πολύ επιφυλακτικός.

 7. Παράθεμα: Ποια σοβαρή χώρα θα επέτρεπε Αποκλεισμό των συγκοινωνιών/μεταφορών της; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.