Κυβερνητική σχιζοφρένεια

[Δίβουλες συμπεριφορές μπροστά στην ωμή πραγματικότητα]

schizo-syriza

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Κύριε Ροΐδη,
Παρατηρώ ότι εμμένετε με σειρά δημοσιευμάτων σας στην προβολή της σχιζοειδούς συμπεριφοράς ευσεβών άθεων υπουργών της αριστεροακροδεξιάς μας κυβέρνησης, όπως ο γνωστός οικογενειακός υπουργός κ.Δρίτσας, κληρονόμος οικογενειακού φαρμακείου, με μικρή γενειάδα που οι τρίχες της παραπέμπουν στο συνδυασμό επιστημοσύνης και πείρας, άλλοι θα τα έλεγαν αλλιώς, εγώ όμως θέλω να είμαι ευπρεπής. Επιτελείτε έτσι χρήσιμο έργο το οποίο επιτρέψτε μου να συμπληρώσω.

Ο εν λόγω κύριος και πλείστοι όσοι εισέτι, δηλονότι όλοι οι εκ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενοι υπουργοί, διότι οι υπόλοιποι εκ ΠΑΣΟΚ, Ακροδεξιάς και ο καραμανλικός κ.Παπαγγελόπουλος δεν έχουν πρόβλημα, ευρίσκονται συνεχώς μπροστά στην ωμή πραγματικότητα, την οποία μέχρι χτες μπέρδευαν με τις επιθυμίες τους και την οποία αν είχαν έγκαιρα ομολογήσει στους εαυτούς τους και στους πελάτες τους, θα την είχαν τώρα αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο. Αγόρασαν με τα λεφτά μας και σπατάλησαν άπρακτοι πάνω από έναν ολόκληρο χρόνο, κολυμπώντας μέσα στο τέλμα της δημιουργικής ασάφειας και στο πέλαγος των παραισθήσεων. Προκάλεσαν δυο εκλογικές αναμετρήσεις και ένα αντισυνταγματικό δημοψήφισμα, με δημιουργικά ασαφές δημοσιονομικό ερώτημα, του οποίου η απάντηση προωθήθηκε στο σκουπιδοτενεκέ, όπως και της άξιζε, από τη στιγμή που αυτή κινήθηκε στη γνωστή γραμμή της βουλησιαρχικής αυταπάτης: «Αν δεν μου αρέσει η πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο γι’αυτήν». Το τελευταίο δεν είναι απαραίτητα παράλογο, εξαρτάται από ποιος το λέει. Αν λέγεται από συνειδητοποιημένους και αποφασισμένους πολίτες, με γενναία δόση αυτοκριτικής που δεν θα φορτώνει στους ξένους όλα τα σπασμένα και με επίγνωση των συσχετισμών και των παραμέτρων, έχει προοπτική και λογική και μπορεί να γράψει ιστορία. Αν λέγεται από πρώην πελάτες του παπαδρεϊσμού και του νεοκαραμανλισμού, που καθοδηγούνται από έναν αμαθέστατο και άεργο μωροφιλόδοξο νεαρό, ο οποίος θεωρεί πως η χώρα είναι ένα απέραντο Λύκειο, με τη χαρούμενη παρέα του εμπλουτισμένη με κάθε καρυδιάς συμφεροντολόγους, τότε προορίζεται για την χωματερή της ιστορίας. Εμείς προειδοποιούσαμε και μας βρίζατε. Δεν είστε έτοιμοι να πάρετε την εξουσία, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αν όμως τη θέλετε τόσο πολύ, πάρτε τη με όπλα την εντιμότητα, την αλήθεια και τον πραγματισμό, με δημοκρατική αριστερή μεταρρυθμιστική πυξίδα που κοιτάζει προς την Ευρώπη, όχι με ψέματα (ακόμη και προς τον εαυτό σας) και όχι σε συμμαχία με το Διάβολο.

Αφού λοιπόν τα καλόπαιδα εξάντλησαν με τις Λαφαζανιάδες και με τα one man show του Βαρουφάκη, του Λαπαβίτσα, της Kωνσταντοπούλου και του Γλέζου, όλο το επαναστατικό ρεπερτόριο, από Ρωσία και Αζερμπαϊτζάν, μέχρι Κίνα, Ιράν και Βενεζουέλα, αφού κάλυψαν κάθε οικονομικό σκάνδαλο των προηγούμενων αμαρτωλών καταστάσεων με την ομίχλη μιας χωρίς αντίκρυσμα επιθετικής και τάχα καθαρτήριας (χωρίς ονοματεπώνυμα όμως) ρητορίας, αφού φίλησαν και τα δυο χέρια κάθε διεφθαρμένου ρασοφόρου, αφού συνεργάστηκαν με την πολυέξοδη ξεκούρδιστη ακροδεξιά μπάντα του ευτραφούς Σαλαμινομάχου, αφού έκαναν ότι μπορούσαν για να μην δικαστεί η Χ.Α. (προσπάθεια που με επιτυχία συνεχίζουν και σήμερα δηλώνοντας αδυναμία εξεύρεσης αίθουσας), αφού πέρασαν γενεές δεκατέσσερις τη Δύση ολάκερη, αφού υπέκλεψαν και τόσο άγαρμπα και ξεδιάντροπα δημοσιοποίησαν συζητήσεις του ΔΝΤ μέσα στην ίδια μας τη χώρα, τώρα γλείφουν εκεί που έφτυναν. Άλλοι το κάνουν ευχαρίστως, άλλοι όπως ο κ.Δρίτσας κάνουν τον δύσκολο, εγγράφοντας υποθήκες για μελλοντική χρήση. Στο μεταξύ χάνεται δεύτερος πολύτιμος χρόνος και ο απολογισμός δείχνει μέτρα μηδέν, προοπτικές μηδέν, στόχους μηδέν, όραμα μηδέν, αρχές μηδέν, μεταρρυθμίσεις μηδέν, απλά τα προβλήματα μεταφέρονται κάθε μέρα άλλη μια μέρα μπροστά, περιτυλιγμένα με λεκτικά ευρήματα, κούφιες θριαμβολογίες και αόριστες υποσχέσεις.

Τα πλαίσια όμως είναι ασφυκτικά και όπου να ‘ναι αν συνεχιστεί αυτό, θα σκάσει και δεύτερη βόμβα στα χέρια του τηλεστάρ καταληψία της κας Παναγιωταρέα, που θα αφύπνιζε την Ευρώπη και θα οδηγούσε την ανθρωπότητα στο μετακαπιταλιστικό στάδιο προς το σοσιαλισμό. Γιατί τα ακούσαμε περίπου κι αυτά, όχι μόνο από την κυρά Θεανώ, αλλά και από συμπαθέστατο αμερικανό σκηνοθέτη («..αυτός ο άνθρωπος θα κάνει την τεράστια διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη και ίσως και σε όλο τον κόσμο»). Αυτού δεν του κόστισε τίποτα, κανείς δεν θα του ζητήσει λογαριασμό, το μάρμαρο όμως θα το πληρώσει η Ελλάδα, η ζωή δεν είναι κινηματογραφικό σενάριο της Ντίσνεϋλαντ, θέλει δύσκολες αποφάσεις.

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Κυβερνητική σχιζοφρένεια

 1. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  @αφού έκαναν ότι μπορούσαν για να μην δικαστεί η Χ.Α. (προσπάθεια που με επιτυχία συνεχίζουν και σήμερα δηλώνοντας αδυναμία εξεύρεσης αίθουσας),

  Έτσι και όχι μόνο:
  http://jailgoldendawn.com/2016/04/09/%cf%80%ce%bf%ce%b9%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%cf%83%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%81%cf%8c/

  Ποιός είναι ο χρυσαυγίτης με τη σιδερόβεργα (φωτογραφίες)

  jailgoldendawn / 1 day ago

  Ο κρανοφόρος με τη σιδερόβεργα (το πιθανότερο πτυσσόμενο σιδερένιο γκλομπ) που επιτέθηκε στον εικονολήπτη του “Ε” είναι μέλος της ασφάλειας της Χρυσής Αυγής και δρούσε υπό τις διαταγές των υπόδικων βουλευτών της ΧΑ Λαγού και Κασιδιάρη.

  Το βίντεο είναι καθαρό: απρόκλητα και με καθαρό σκοπό να τσακίσει το θύμα του, ο κρανοφόρος βγαίνει από την ομάδα των Χρυσαυγιτών της οποίας προϊσταται ο Λαγός, τρέχει αστραπιαία προς τον στόχο του τον οποίο έχει εντοπίσει να τραβάει πλάνα με την κάμερα και τον χτυπάει με μια σιδερόβεργα. Το χτύπημα αποφεύγεται μόνον εξαιτίας της αποφευκτικής κίνησης του θύματος. Ο στόχος είναι σαφής: το τσάκισμα όποιου απειλεί να καταγράψει και να δημοσιοποιήσει τα πρόσωπα των μελών της Χρυσής Αυγής που αποτελούν το τάγμα εφόδου.

  Ο κρανοφόρος δεν είναι προφανώς κάποιος “άσχετος”. Συμμετέχει σε όλους τους τραμπουκισμούς του τάγματος εφόδου, τόσο κατά των αντιφασιστών όσο και κατά δημοσιογράφων. Φοράει μια μωβ φόρμα, ένα μαύρο μπλουζάκι που γράφει “Kick Boxing Panos”, μαύρα γάντια, μαύρο κράνος, μια θήκη μέσης και πράσινα παπούτσια. Σ’ αυτή τη φωτογραφία μπορούμε να τον δούμε καθαρά:

  Μόνος του εδώ:

  Τον βλέπουμε σε δράση σε όλο το διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό. Σ’ αυτή τη φωτογραφία, τον βλέπουμε (πρώτο αριστερά) να χτυπάει έναν αντιφασίστα μαζί με άλλους χρυσαυγίτες, αλλά και άντρες των ΜΑΤ:

  Εδώ πάλι τον βλέπουμε μαζί με τους υπόλοιπους κρανοφόρους και ροπαλοφόρους της Χρυσής Αυγής (μέσα σε κόκκινο κύκλο). Δίπλα του (δεξιά) διακρίνεται ο Δεβελέκος, ενώ αριστερά φαίνεται ο Λαγός.

  Η ταυτοποίησή του είναι, μ’ αυτά τα δεδομένα, εύκολη για τις διωκτικές αρχές. Λαγός και Δεβελέκος μπορούν να κληθούν και να ερωτηθούν για την ταυτότητα του κρανοφόρου με τη σιδερόβεργα. Το ίδιο ισχύει και για άλλα δύο ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής: τον Κασιδιάρη που διακρίνεται σε φωτογραφία στο ίδιο σημείο όπου βρίσκεται και ο κρανοφόρος, και τον Χρηστο Ζέρβα, υπεύθυνο ασφάλειας της Κεντρικής Διοίκησης της ΧΑ και διορισμένο “συνεργάτη” στην Ελληνική Βουλή.

  Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Αλεξίας Τσαγκάρη, φωτογράφου που χτυπήθηκε από Χρυσαυγίτη, ο Κασιδιάρης έδωσε το παράγγελμα για την επίθεση.

  Ο Ζέρβας (με κόκκινο κύκλο) δίπλα στον κρανοφόρο με τη σιδερόβεργα.

  Η συνεργασία των ανδρων των ΜΑΤ με μέλη της Χρυσής Αυγής υποδείχτηκε ήδη από το κυβερνών κόμμα ως σκανδαλώδης. Αδράνεια των δικαστικών αρχών να ταυτοποιήσουν – και μάλιστα με δική τους πρωτοβουλία – και να τιμωρήσουν τον κρανοφόρο χρυσαυγίτη με τη σιδερόβεργα θα συνιστά άλλο ένα μήνυμα ανοχής της δράσης της νεοναζιστικής συμμορίας, όπως τη γνωρίσαμε επί πολλά χρόνια με αποκορύφωμα το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

  [ Το φωτογραφικό υλικό είναι της Αλεξίας Τσαγκάρη από το Vice.com. Η ίδια καταγγέλλει ότι μαυροφορεμένος άνδρας που είχε βγει από το μπλοκ της Χρυσής Αυγής, τη χαστούκισε και την κλώτσησε στο πρόσωπο την ώρα που κάλυπτε τα γεγονότα. To περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια αστυνομικών, οι οποίοι δεν αντέδρασαν. ]

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/04/indymedia.html

  Το indymedia αποκαλύπτει (;) το όνομα και την ιδιότητα του χθεσινού νεοναζί επίδοξου δολοφόνου
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 9 Απριλίου 2016 | 5:01 μ.μ.

  Σιγή ασυρμάτου σε όλες τις ενημερωτικές ιστοσελίδες μετά την αποκάλυψη (;) από την ιστοσελίδα indymedia του ονόματος και της επαγγελματικής ιδιότητας του επίδοξου χρυσαυγίτη δολοφόνου που επιτέθηκε χτες, στον Πειραιά, με σιδερόβεργα σε εργαζόμενους τηλεοπτικού συνεργείου.

  Και ενώ έχουν περάσει αρκετές ώρες από την ανάρτηση κανείς από την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου προστασίας του συστήματος δεν θεώρησε σκόπιμο να κάνει την παραμικρή τοποθέτηση.
  Αξιο αναφοράς ότι αυτή η είδηση δεν αναδημοσιεύτηκε σε καμιά ενημερωτική ιστοσελίδα.

  Αν αληθεύει ή όχι η ανάρτηση του indymedia δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε γι’ αυτό και δεν την αναπαράγουμε. Εντυπωσιακή όμως είναι και η πλήρης αδράνεια των κατασταλτικών μηχανισμών μετά την εμφάνιση αυτής της πληροφορίας. Δεν ενδιαφέρεται κανείς για τον εντοπισμό του νεοναζί ο οποίος από καθαρή τύχη δεν δημιούργησε νεκρούς ή τραυματισμένους;

  • Ο/Η Lawyer λέει:

   O Kασιδιάρης αποφυλακίστηκε πρόωρα, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, παρά την διαφωνία του Εισαγγελέα πριν εκτίσει το όριο των 18 μηνών, για να καθοδηγεί ελεύθερα εγκληματικές ενέργειες κύριοι Τσίπρα, Τόσκα, Παρασκευόπουλε και κυρία Θάνου;
   Περιοριστικοί όροι δεν υπάρχουν;

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Ούτε τα προσχήματα κε Παρασκευόπουλε;

    @laskaratos Στον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της μη συμμετοχής σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής σε όλη την επικράτεια πλην του ελληνικού κοινοβουλίου

    Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
    Προεκλογική περίοδος

    http://www.protothema.gr/greece/article/489388/upothesi-hrusis-augis-eleutheros-o-ilias-kasidiaris/

    Μέσα στην αναμπουμπούλα, ελεύθερος ο Ηλίας Κασιδιάρης

    1/7/2015

    Την αποφυλάκιση του αποφάσισε το συμβούλιο Εφετών το οποίο έκρινε πως «η κατά νόμον βαρύτητα της πράξης δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης» και παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Εφετών……
    Στον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της μη συμμετοχής σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής σε όλη την επικράτεια πλην του ελληνικού κοινοβουλίου, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγόρευσης αξόδου από τη χώρα. Οι δικαστές , σε αντίθεση με τον εισαγγελέα έκριναν πως «αν και διώκεται για κακούργημα δεν είναι ούτε ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων».

 2. Ο/Η eklag λέει:

  Η «σχιζοφρένεια» λειτουργεί πολυεπίπεδα.
  Όσο οι «αντιφασίστες» αρνούνται να φιλοξενήσουν σπίτι τους 5000 υποψήφια κρούσματα χολέρας και η κυβέρνηση(;) αδυνατεί να μεταφέρει τους παράνομους καταληψίες του λιμανιού π.χ. Πειραιώς όπου δει,θα πληθαίνουν οι πράξεις βίας και όχι μόνο από χρυσαυγίτες.
  Κοινή λογική.

 3. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ὁ Ἑλληνικὸς Πολιτισμὸς παρῆγε τοὺς φιλοσόφους καὶ ἂς μαστιζόταν ἀπὸ τυραννοφοβία καὶ ἔβλεπε παντοῦ ἐπίδοξους τυράννους ἄρα ἴσως καὶ στὶς σχολές.
  Ὁ Ἑλληνοχριστιανικὸς πολιτισμὸς δὲν ἔχει Φιλοσόφους ἢ Ποιητές, ἔχει ἀγράμματους καλόγηρους.
  Ποιός θὰ πῇ τοῦ Τσίπρα ὅτι δὲν εἶναι Περικλῆς; Τοῦ Καμμένου ὅτι δὲν εἶναι Θεμιστοκλῆς; Κοκ.

  http://www.vimaorthodoxias.gr/perizois/item/79260-%CE%B3%CE%B5%CF%81-%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%83%CE%B9%CE%BC%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85
  «
  Σε στέλνει ο Γέροντάς σου σε κάποιους επισκέπτες και σού ξεφεύγει μια κουβέντα. Αργότερα σού λέγει ένας αδελφός σου:

  «Πως σού ξέφυγε αυτή η κουβέντα; Αλλά τέτοιος είσαι πάντα».

  Καλύτερα να φας την γλώσσα σου, παρά να του μιλήσεις έτσι. Ουδέποτε προσβάλλομε ή λυπούμε άνθρωπο, ουδέποτε τον κάνομε να νοιώση στερημένος, ελαττωμένος, να νοιώση κατωτερότητα, διότι του σκοτώνομε την ψυχή. Αυτός ο άνθρωπος θα τραυματισθή και δεν θα μπορή να επιτύχη στην ζωή του.

  Αναθέτεις σε κάποιον να ψάλη, και εκείνος κάνει λάθος τον ήχο, και τότε του λες: «Πάλι πήρες στραβά το τροπάριο».
  Κάθε φορά που θα πηγαίνη να ψάλη, θα το θυμάται και θα λέη: Πρέπει να προσέξω μην το πάρω στραβά. Καί θα το παίρνη πάλι στραβά. Ποιός θα φταίη; Αυτός που του έκανε την παρατήρησι.

  Ποτέ δεν τονίζουμε σε κάποιον την αδυναμία του, το πρόβλημά του. Ποτέ δεν του υπενθυμίζουμε την κακία του, την αμαρτία του. Μόνον τον έπαινο χρησιμοποιούμε, αλλά τον ευγενή έπαινο, όχι τον αφελή.
  Διότι ο άνθρωπος ουδέποτε διορθώνεται με ονειδισμό, όπως και με παρατήρηση. Πρέπει να είναι πολύ άγιος, για να δεχθή να διορθωθή με τον ονειδισμό, την υπόδειξι ή την παρατήρησί σου. Αλλά, εάν ήταν τόσο άγιος, δεν θα είχε αυτό το ελάττωμα, για το οποίο χρειάσθηκε να του κάνης παρατήρησι εσύ.

  Αφού λοιπόν το έχει, το μόνο που χρειάζεται, είναι ο άκρος σεβασμός σου, για να μπορέση κάποτε να ταπεινωθή και να διορθωθή, βλέποντας την δική σου ειρήνη, πραότητα, ταπείνωσι, αγάπη, μακροθυμία, χρηστότητα, επιείκεια, γλυκύτητα… Μόνον όποιος έχει αυτές τις αρετές μπορεί να διορθώση κάποιον άλλον….

  «Νηπτική ζωή και ασκητικοί κανόνες», ερμηνεία κανόνων Μ.Αντωνίου,
  Αρχ. Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου
  »

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αριστεροακροδεξιές συμμαχίες:

  Ιφικράτης Αμυράς, συνέντευξη στον ναζιστικό «μαύρο κρίνο»:

  http://mavroskrinos.blogspot.gr/2012/06/blog-post_14.html
  Συνέντευξη του Ιφικράτη Αμυρά στον «Μαύρο Κρίνο».

  6. Το πιο καίριο ερώτημα των ανθρώπων που δηλώνουν Εθνικιστές / Εθνικοσοσιαλιστές σχετικά με το άτομο σου είναι το παρακάτω. Γιατί ο Ιφικράτης Αμυράς διάλεξε το κόμμα της Κουμουνδούρου για να συμμετάσχει στις εκλογές την στιγμή που οι απόψεις σου είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με το επίσημο πολιτικό πρόγραμμα του εν λόγω κόμματος σε διάφορα ζητήματα. Αναφέρομαι για παράδειγμα στις θέσεις σου για το μεταναστευτικό, τις εκτρώσεις, το θέμα της Βορείου Ηπείρου κα.

  Πολύ καλό ερώτημα. Οι ιδεολογικές μου καταβολές είναι η επαναστατική αριστερά. Πολιτικός μου δάσκαλος υπήρξε ο Λένιν. Παρά το ότι έχω μπολιάσει την πολιτική μου σκέψη και με άλλα ρεύματα, διαφέρω πλήρως από άλλους αριστερούς που όσο μεγαλώνουν είτε αφομοιώνονται στο σύστημα, είτε αποκηρύσσουν το επαναστατικό παρελθόν τους.

  Για μένα ο Λένιν υπήρξε δάσκαλος, και σήμερα τον σέβομαι παρά το ότι διαφέρουμε στην κοσμοαντίληψη. Αυτός υπερασπιζόταν το διεθνές προλεταριάτο, εγώ υπερασπίζομαι το Ελληνικό Έθνος. Όποιος αποκηρύσσει τους δασκάλους του είναι για μένα κατάπτυστος. Τώρα γιατί έχω πρόβλημα με τους εθνικιστές. Ίσως να μην έχει γίνει αντιληπτό ότι ένα δομικό στοιχείο της πολιτικής μου φιλοσοφίας είναι η Αρχαία Ελληνική Θρησκεία.

  Θεωρώ ότι το Βυζάντιο κατέστρεψε τον Ελληνισμό και διέπραξε μια χιλιετή γενοκτονία εις βάρος του Ελληνικού Έθνους. Ο ιουδαιο – χριστιανισμός είναι εχθρός του Ελληνισμού.

  Μου φαίνεται όχι μόνον κωμικοτραγικό αλλά και απεχθές το να βλέπω εθνικιστές που ισχυρίζονται ότι θέλουν να σώσουν το Έθνος και να προσκυνούν βυζαντινούς αυτοκράτορες και ιουδαίους προφήτες στο όνομα της χριστιανικής ορθοδοξίας. Υποπτεύομαι ότι δεν έχουν διαβάσει άλλη ιστορία, εκτός από το επίσημο παραμύθι του δήθεν ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.

  Δηλαδή τα 1000 χρόνια σκλαβιάς και ολοκαυτώματος στο βυζάντιο δημιούργησαν τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό ; Τότε και τα 400 χρόνια σκλαβιάς και γενοκτονίας υπό τους Οθωμανούς θα πρέπει να δημιούργησαν τον ελληνο – ισλαμικό πολιτισμό. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι εθνικιστές είτε φοβούνται να πουν ότι δεν είναι χριστιανοί, είτε είναι ανιστόρητοι και δεν γνωρίζουν τα εγκλήματα του χριστιανισμού εις βάρος του Ελληνισμού. Πάντως είναι αδιανόητο να δηλώνει κάποιος εθνικιστής ασπαζόμενος μία οικουμενιστική ιδεολογία, και μάλιστα αντεθνική και ανθελληνική όπως ο Χριστιανισμός.

  Και τώρα που έθαψα την άλλη πλευρά, στο ερώτημα. «Και καλά, εσύ γιατί με τον Συριζα που υποστηρίζει τους λαθρομετανάστες;» Το πρόβλημα με μας της Πατρώας Θρησκείας είναι ότι δεν μας αποδέχονται πουθενά, παρά μόνον αν λειαίνουμε τον λόγο μας. Είδατε πολλούς υποψηφίους που να δηλώνουν ανοικτά ότι είναι με την Πατρώα Θρησκεία ; Φυσικά αυτό δεν απαντά πλήρως στο ερώτημα σας. Για μένα η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα είναι κομβικής σημασίας. Κανένα κόμμα πλην της Ανταρσύας, του ΕΠΑΜ και του ΔΗΚΚΙ, δεν υποστηρίζει ανοικτά το εθνικό μας νόμισμα. Είναι λυπηρό ένα εθνικιστικό κόμμα όπως η Χρυσή Αυγή να λέει ότι δεν πρέπει να πάμε σε εθνικό νόμισμα.

  Φυσικά ούτε ο Συριζα υποστηρίζει το εθνικό μας νόμισμα. Επιτρέπει όμως σε συνιστώσες και σε ιδεολογικά ρεύματα να μιλούν υπέρ του εθνικού μας νομίσματος. Ο Συριζα δεν καλύπτει όλες τις προσδοκίες μου. Τουλάχιστον όμως δείχνει μια ανοχή σε διαφορετικές απόψεις. Φυσικά στο λαθρομεταναστευτικό ζήτημα έχουμε μεγάλες αποκλίσεις. Εν κατακλείδι, το πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα κόμματα στην Ελλάδα χωρίζονται ακόμη με βάση το τόξο αριστερά – δεξιά. Ενώ θα έπρεπε να είχαν δημιουργηθεί κόμματα που να βασίζονται στον διαχωρισμό Έλληνες – κοσμοπολίτες / διεθνιστές / νεοταξίτες.

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://kokkinometerizi.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html

  Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

  Ο ρώσος νεοναζιστής – ευρασιάτης Ντούγκιν στο ελληνικό πανεπιστήμιο !

  Την Παρασκευή 12 του Απρίλη 2013, σε μια αίθουσα στην Πλάκα, το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστήμιου, σε συνεργασία με το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πειραιά (η παλιά Βιομηχανική) διοργανώσανε από κοινού μια εκδήλωση με θέμα «Η Γεωπολιτική της Ρωσίας».

  Τα Waffen-SS και ειδικά ο επιστημονικής ενασχόλησης κλάδος της οργάνωσης αυτής, η Ahnenerbe, ήταν κατά το Ντούγκιν μια «όαση διανόησης εντός του πλαισίου του εθνικοσοσιαλιστικού καθεστώτος».

  Ο Ντούγκιν σύντομα εξέδωσε την δική του εφημερίδα με τίτλο «Elementy», η οποία υμνούσε το Γαλλο-Βέλγο Ζαν Φρανσουά Τιριάρ, ο οποίος προπαγάνδιζε το σχέδιο μιας Ευρώπης από το Δουβλίνο ως το Βλαδιβοστόκ.

  ………………..
  Ο Ντούγκιν είχε καλέσει το ρωσικό στρατό να καταλάβει ολόκληρη (!) την τριτοκοσμική Γεωργία στον πόλεμο του 2008, ενώ έχει κάνει ανάλογο κάλεσμα και κατά της Ουκρανίας, η οποία τον έχει κηρύξει «ανεπιθύμητο πρόσωπο» στο έδαφός της.
  ……………………….

  Οι πρυτάνεις Πάντειου και Βιομηχανικής πρέπει να απαντήσουν τώρα τι δουλειά είχε ο ρώσος ναζιστής να κάνει διαλέξεις μέσα στο πανεπιστήμιο, αλλιώτικα είναι συνυπεύθυνοι γι’ αυτό το πρωτοφανές αίσχος.

  Αποθεώνοντας με το ίδιο πάθος την τσαρική όσο και τη σοβιετική Ρωσία, η «Elementy» αποκάλυπτε επίσης και το θαυμασμό του Ντούγκιν για τον Julius Evola (σ.ΚΜ γνωστό «ριζοσπάστη» ιταλό φασίστα θεωρητικό, ρατσιστή και αντισημίτη, τον οποίο θαυμάζουν ιδιαίτερα οι έλληνες ναζιστές, Χρυσή Αυγή και Μαύρος Κρίνος). Ο Ντούγκιν συνεργάστηκε επίσης με την εβδομαδιαία εφημερίδα Den, φύλλο – «σημαία» του ρωσικού αντι-κοσμοπολιτισμού το οποίο διεύθυνε ο Αλεξάντερ Προχάνοφ.

  http://www.crashonline.gr/ft-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD/

  Οι FT αποκαλύπτουν: Οι σχέσεις Κοτζιά και Καμμένου με την κυβέρνηση Πούτιν

  29. Ιανουαρίου, 2015

  Ο νέος υπουργός Εξωτερικός Νίκος Κοτζιάς και ο νέος υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, έχουν αναπτύξει σχέσεις με πρόσωπα πολύ κοντινά με τον εσωτερικό κύκλο της κυβέρνησης Πούτιν.

  Ο κ. Κοτζιάς, πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, έχει καταθέσει ιδιαίτερα εθνικιστικές θέσεις, αναπτύσσοντας επαφές με τον Αλεξάντρ Ντούγκιν, τον Ρώσο εθνικιστή φιλόσοφο, κατά την διάρκεια πολλών επισκέψεων στην Μόσχα, σύμφωνα με συνάδελφο που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί.

  Ο κ. Ντούγκιν, που έχει στενές επαφές με πολλά πρόσωπα στις υπηρεσίες ασφαλείας της Μόσχας και τον περασμένο Αύγουστο ζήτησε «γενοκτονία» για τους Ουκρανούς, είχε προσκληθεί από τον κ. Κοτζιά σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ως επίτιμος ομιλητής, όπου εξήρε τον ρόλο της Ορθοδοξίας στην ενότητα Ελλήνων και Ρώσων.

  Ο νέος υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος είναι επίσης συχνός επισκέπτης στην Μόσχα. Σε φωτογραφία εμφανίζεται στην ρωσική πρωτεύουσα προ δύο εβδομάδων, σε συνάντηση με τον πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής Δούμα και τον αναπληρωτή αντιπρόεδρο της επιτροπής αμύνης.

  ………………

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.