ΣΥΡΙΖΕΛ: Οι δικές μας (ανορθόγραφες) υποκλοπές είναι καλές…

[…των αντιπάλων μας είναι παράνομες, όπως και τα νομοθετήματά τους, που δεν τα καταργούμε]

syrizel4par16

Πριν λίγο καιρό είχαμε γράψει αναλυτικά, επισημαίνοντας τον ύποπτο νόμο Καραμανλή Β΄ (με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου-«κομιστή»), που τόσο περίεργα διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο επικίνδυνος Νόμος Χατζηγάκη (2008) που κατάργησε τη λογική ότι όταν μια υποκλοπή αποκαλύπτει ένα μεγαλύτερο αδίκημα, τότε γίνεται αποδεκτή ως πειστήριο,..». Αυτό το είχαμε κάνει με αφορμή τις γνωστές απειλές του Άρχοντα Μεγάλου Νοτάριου του πατριαρχείου τ.διοικητή του Αγ.Όρους κ. Ψυχάρη κατά του Μεγάλου Σταυροφόρου του Παναγίου Τάφου κ.Τσίπρα (γάτος Ιμαλαϊων-μαφιόζικα κρυφά ραντεβού κλπ). Επ’αυτού επισημάναμε και το αυτονόητο:  «Ο πρωθυπουργός από τη μεριά του, αντί να προκαλέσει τον κατήγορό του να δώσει τις αποδείξεις που υπαινίχθηκε ότι έχει στη δημοσιότητα, μέσω κύκλων του Μαξίμου (με τα ιδιόμορφα ελληνικά τους), τον απείλησε ανοιχτά,  να μην τις δώσει και η κα Θάνου πάλι προσποιήθηκε πως δεν το έμαθε: «Υπενθυμίζεται ότι αποτελεί κακούργημα όποιος το κάνει, να πάει και μέσα».

Τώρα η κυβέρνηση αυτή, σε πείσμα της παραπάνω δήλωσης περί κακουργήματος, επωφελείται από το «κακούργημα» και με τη γνωστή της δημιουργική ασάφεια θορυβεί, θολώνει, παρερμηνεύει και αποπροσανατολίζει, επικαλούμενη το αναπόδεικτο (δεν αμφιβάλλω πως είναι γνήσιο) δημοσιοποιημένο περιεχόμενο άλλων υποκλοπών. Οι διάλογοι, που λένε κάποια αυτονόητα, και υποστηρίζουν την ποθητή μείωση του χρέους (γεγονός που η κυβέρνηση κάνει πως αγνοεί),  βοούν για το ποιος μπορούσε να έχει διατάξει, επιτύχει, και χρησιμοποιήσει την υποκλοπή τους.  Φωνάζει ο κλέφτης μέσα σε στημένη «πατριωτική» οχλαγοή και δείχνει τους εχθρούς της πατρίδας, που οι κοριοί έπιασαν στα πράσα (να λένε τα αυτονόητα). Μάλιστα οι γνωστές μας αρετές,  αμάθεια και βλακεία, των τυχάρπαστων συμβούλων, “ελληνοποίησαν” στο κείμενο που έδωσαν στα wikileaks το όνομα της Velculescu σε Velkulesku. Αν τώρα αυτή η ιστορία δίνει διεθνώς την εικόνα μιας αδίστακτης κυβέρνησης που δεν σέβεται κανόνες («Εμείς δεν κάνουμε διαπραγματεύσεις μέσω απειλών και δεν επικοινωνούμε μέσω διαρροών!», απάντησε εύλογα η Λαγκάρντ) και προσπαθεί προκαταβολικά να ενοχοποιήσει για το αναπόφευκτο, που η ίδια προκαλεί, τους «κακούς δυτικούς» και αν επιδεινώνει με την ανασφάλεια που παράγει, μια ήδη τραγική οικονομική κατάσταση, αυτό καθόλου δεν απασχολεί τον πρωθυπουργό. Αυτός σαν πρώτο στόχο έχει την προσωπική πολιτική του διάσωση, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε κλίμα συγκρούσεων και διχασμού, μέσα σε θολό τοπίο. Δεν έφθανε το πολλαπλό φιάσκο του αναποδογυρισμένου και αντισυνταγματικού «δημοψηφίσματος», που οδήγησε ακόμη και τη μαμά Βαλαβάνη να αποσύρει τις αιματηρές φτωχές της οικονομίες και στην τραγωδία των capital controls, έχουμε τώρα και την κατασκευή των θεωριών συνωμοσίας, οι οποίες προαπαιτούνται για να χρεωθούν το επόμενο πιστωτικό γεγονός, όχι οι ιθαγενείς υπεύθυνοι αλλά οι  συνήθεις ύποπτοι κακοί ξένοι.

Ας ξεπεράσουμε όμως προς στιγμήν αυτά τα εφηβική ήθη μιας παρέας που δεν μπορεί να ξεφύγει από τη νοοτροπία των κανόνων των παιδικών παιχνιδιών στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και εφευρίσκει τρόπο να αποπροσανατολίζει για να ανακτήσει το πιστοποιημένο και δημοσκοπικά χαμένο εκλογικό έδαφος .

Έχουμε και δεύτερο σοβαρό κρούσμα. Έναν πρωθυπουργό που καταγγέλλει και σωστά σε γενικές γραμμές-το λέω με την επιφύλαξη άγνωστων σε μένα λεπτομερειών, που όμως κανείς δεν μπήκε στον κόπο να αναδείξει-τη ΝΔ για 13 προσωποπαγείς νομοθετικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη την οποία υπηρέτησε ευόρκως, μεταξύ πολλών άλλων ακόμη, ο αρχειοθέτης τ.διοικητής της καραμανλικής ΕΥΠ κ.Παπαγγελόπουλος (υφυπουργός λέει κατά της διαφθοράς). Παλιά διαρκής αμαρτία αυτή, πασίγνωστη σε κάθε πάροικο της ελληνικής Ιερουσαλήμ κι ας δήλωνε με εμμονή προεκλογικά ο  Πινόκιο και έμπρακτα μετεκλογικά, την «εμπιστοσύνη» του σε αυτήν ακριβώς τη Δικαιοσύνη, την οποία ήθελε προς ιδίαν χρήσιν. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν πείθουν κανέναν όταν κόπτονται για τη Δικαιοσύνη και θα πρόσθετα και όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα (με πρώτο το ΚΚΕ, που δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για το θεσμό, περιμένοντας ανάσταση νεκρών), αφού η σιωπή τους σε προφανή δικαστικά σκάνδαλα είναι εκκωφαντική και μόνο η προσωπική σχέση βουλευτή-δημοσιογράφου, ωθεί σποραδικά κάποιον από τους πρώτους να θίξει δημόσια συγκεκριμένη καταγγελία, χάριν του δεύτερου. Το «μη θίγετε τα κακώς κείμενα», δηλαδή η γνωστή ομερτά, έχει γίνει καθεστώς.

Ο κ.Τσίπρας εξαπατά και ψευδολογεί συστηματικά και αδίστακτα. Δεν κυβερνάει, δεν νομοθετεί, δεν μεταρρυθμίζει, δεν εξυγιαίνει, δεν αλλάζει τίποτα. Κρύβει όλη του την απραξία και όλες τις συνενοχές του μέσα από προκλητικά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ανούσιους τακτικισμούς.  Κατηγορεί την εκ δεξιών αντιπολίτευση για νομοθετήματα τα οποία αρνείται ο ίδιος να καταργήσει (Η κα Γεννηματά, μέσα στη Βουλή, τον κάλεσε επίσημα να το κάνει με έναν νόμο, αλλά αυτός προσποιήθηκε πως δεν άκουσε). Στην ουσία κατηγορεί και τον εαυτό του, αλλά σχεδόν κανείς δεν το επισημαίνει.

Αλλά ας δώσω το λόγο σε μια τιμητική εξαίρεση, δηλαδή σε ένα δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, 31.3.2016: «…Τις μάζεψε όλες, έφερε και τα αποδεικτικά στοιχεία, ήταν ένα πλήρες και διασταυρωμένο ρεπορτάζ. Κι ας ήταν γνωστές όλες οι υποθέσεις από το παρελθόν, δεν έχει σημασία. Δεν είναι λίγο που τις συγκέντρωσε και μας τις παρουσίασε.

Και σύμφωνοι, είναι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Διότι τι άλλο μπορεί να είναι όταν αποφασίζεις να απαλλάξεις κατηγορούμενους αθωώνοντάς τους ή μετατρέποντας το… έγκλημα, από κακούργημα σε… πταίσμα; Δεν είναι καν παρέμβαση στη δικαιοσύνη, είναι απευθείας απονομή «δικαιοσύνης». Αθώος ο πελάτης, συγγνώμη ο κατηγορούμενος ήθελα να πω.

Σύμφωνοι έως τώρα.

Όμως, τι έκανε για όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας; Τι άλλαξε στις συγκεκριμένες… 13 υποθέσεις μέσα στους… 13 μήνες που κυβερνάει; Τι κατάργησε; Τι έσβησε; Τι διόρθωσε; Τίποτε… Μην σας πω και πως μπορεί με τροπολογίες να ενίσχυσε κάποιες από αυτές τις καραμπινάτες κτλ κτλ. Ανθρακες ο θησαυρός, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών (που οι ίδιοι είχαν καλλιεργήσει). Όλοι περιμέναμε ονόματα και διευθύνσεις. Ένθεν κι ένθεν. Αλλά δεν ανέφερε ούτε μία καινούρια υπόθεση διαφθοράς. Το ίδιο και από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Αναμασήματα, μόνο….».

 

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to ΣΥΡΙΖΕΛ: Οι δικές μας (ανορθόγραφες) υποκλοπές είναι καλές…

 1. Ο/Η doulosofos λέει:

  Ακόμη μια εκδοχή για τις πρόσφατες «υποκλοπές».
  http://www.capital.gr/o-petros-lazos-grafei/3116432/ferte-tis-sfouggaristres

 2. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/04/blog-post_59.html

  Υιοθέτησαν «ολόκληρο» τον Παπαγγελόπουλο

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 2 Απριλίου 2016 | 6:01 μ.μ.

  Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ»

  Το θέαμα θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν πολιτικά αποτρόπαιο. Ο πρώην εισαγγελέας-επόπτης της Αντιτρομοκρατικής και πρώην διοικητής της ΕΥΠ/ΚΥΠ, ο περιβόητος Δ. Παπαγγελόπουλος έλεγε στη Βουλή πως δεν έχει πολύ χρόνο να τα πει όλα και πρέπει να βιαστεί, και από κάτω οι Μπαλαούρας, Μπάρκας και Φάμελλος του φώναζαν… πες τα όλα υπουργέ (Μπαλαούρας: Δεν πειράζει, θα έχετε λίγο χρόνο παραπάνω – Μπάρκας: Κύριε Υπουργέ, έχετε χρόνο – Φάμελλος: Πείτε τα, κύριε Υπουργέ).

  Είχε προηγηθεί, βέβαια, ο Τσίπρας που υπερασπίστηκε τον Παπαγγελόπουλο από την κορφή μέχρι τα νύχια, χωρίς καμιά επιφύλαξη, χωρίς να πάρει την παραμικρή απόσταση από τα έργα και τις ημέρες του. Εχοντας τη διαβεβαίωση ότι είναι «όλος δικός τους», ο Παπαγγελόπουλος δεν περιορίστηκε μόνο στα ζητήματα για τα οποία καταγγέλλεται, αλλά σε μια προκλητική ομιλία επεδίωξε να δικαιωθεί και για όλα όσα έχει διαπράξει στο παρελθόν, ως γκεσέμι της καραμανλικής Δεξιάς στο χώρο της αστικής Δικαιοσύνης. Η σιγουριά του για την κάλυψή του από τους Τσιπραίους (είχε πάρει διαβεβαιώσεις προφανώς) φάνηκε από το ότι η ομιλία του ήταν γραπτή και τη διάβαζε χωρίς να σηκώνει τα μάτια από τα χαρτιά.

  Σύμφωνα με την προκλητική ομιλία Παπαγγελόπουλου, «τα Μέσα της διαπλοκής από τότε τον πολεμούσαν»! Ποιον; τον κατεξοχήν δημοσιοσχεσίτη, που επιπλέον είχε την προστασία του καραμανλικού περιβάλλοντος, το οποίο και τον τοποθετούσε στα πιο κρίσιμα πόστα των μυστικών υπηρεσιών. Πόστα που για να τοποθετηθείς δε χρειάζεται μόνο να διαθέτεις υψηλή πολιτική στήριξη στην Ελλάδα, αλλά να δώσει την έγκρισή της και η γνωστή πρεσβεία στη Βασ. Σοφίας, δίπλα από το Μέγαρο ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

  • Ο/Η Red λέει:

   η συνέχεια

   http://vathikokkino.gr/archives/103255
   Μουσικής. Τώρα, σύμφωνα με όσα είπε, ο Παπαγγελόπουλος είναι θύμα αυτών «που υποκινούν και εκτελούν το μαφιόζικο συμβόλαιο, μια επίθεση γεμάτη υποκρισία και ψεύτικα ή ανακριβή στοιχεία, με μεθόδους παρακράτους ή μαφίας»!

   Δε θ” ασχοληθούμε άλλο με τον περί ου ο λόγος. Θα θυμίσουμε μόνο μια όχι και τόσο παλιά ιστορία. Είναι 19 Σεπτέμβρη του 2013. Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που έχει την αρμοδιότητα για τη στελέχωση του ΕΣΡ, κατατίθεται πρόταση για την τοποθέτηση του Δ. Παπαγγελόπουλου στην προεδρία του ΕΣΡ. Την πρόταση τύποις καταθέτουν οι ΑΝΕΛ, όμως έχει προηγηθεί παρασκηνιακό κομπρεμί (άλλωστε, δε θα μπορούσε να περάσει οποιαδήποτε πρόταση, αν δεν συμφωνούσε η ΝΔ που ήταν πρώτο κόμμα). ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ τοποθετούνται υπέρ της εκλογής Παπαγγελόπουλου. Περισσός και νεοναζί ρίχνουν λευκό.

   Ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης ξεσηκώνει τον κόσμο, κατηγορώντας τον Παπαγγελόπουλο ως αρχιτέκτονα της συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών. Το κομπρεμί χαλάει, καθώς οι τρεις παρόντες εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ αναγκάζονται, μετά την παρέμβαση Κακλαμάνη, να ψηφίσουν «παρών». Οι ψήφοι της-ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ δεν έφταναν για να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων, οπότε η πρόταση αποσύρθηκε για να επανέλθει εν ευθέτω χρόνω.
   Πέντε μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος και καθώς οι παρασκηνιακές διαδικασίες για το διορισμό Παπαγγελόπουλου συνεχίζονται, η οικογένεια Τσαλικίδη δίνει στον Τύπο την εξής ανακοίνωση:

   «Η Οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη, του νεκρού στελέχους της Vodafone το 2005, εκφράζει τον αποτροπιασμό της απέναντι στην είδηση ότι ο εισαγγελέας Παπαγγελόπουλος που επί ένα χρόνο ερευνούσε την υπόθεση των υποκλοπών, χωρίς να ειδοποιήσει την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή για το γεγονός (ΑΔΑΕ), πράγμα που συνέβαλε στο να χαθεί πολύτιμος χρόνος ώστε να μην αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα η αιτία του θανάτου του Κώστα, αυτός ο ίδιος άνθρωπος προτείνεται σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, ως πρόεδρος μια άλλης ανεξάρτητης αρχής, του ΕΣΡ.

   Μέχρι σήμερα δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο Κώστας αυτοκτόνησε. Αν και αυτοί που το ερεύνησαν τότε το πίστευαν, θα είχαν αποκαλύψει τι έγινε το 2005 σε σχέση με τις υποκλοπές, ενώ ακόμη εκκρεμεί η έρευνα του θανάτου του.

   Πώς είναι δυνατόν στελέχη προοδευτικών δυνάμεων του πολιτικού κόσμου της χώρας να ξεχνούν τόσο σύντομα ότι ένας νέος άνθρωπος πέθανε για λόγους συσχετιζόμενους με την υπόθεση των υποκλοπών, που δεν έχουν φωτιστεί μέχρι σήμερα, και επιβραβεύουν τον κύριο υπεύθυνο της συσκότισης της υπόθεσης των υποκλοπών με θέση προέδρου ανεξάρτητης αρχής με συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο, ιδιαίτερης βαρύτητας για την λειτουργία της δημοκρατίας;

   Τα παραπάνω αναγραφόμενα δεν είναι προσωπική μας άποψη. Προκύπτουν από το σύνολο των δημοσιευμάτων εφημερίδων και πρακτικών της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας, καθώς και των πρακτικών της ΑΔΑΕ».

   Θορυβημένοι οι συριζαίοι, προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απέξω. «Ο ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ότι υπερψηφίζει την πρόταση αποκλειστικά και μόνο προκειμένου να διασφαλιστεί η νόμιμη λειτουργία του ΕΣΡ, δεδομένου ότι η θητεία των μελών που αντικαθίστανται έχει λήξει εδώ και χρόνια, δημιουργώντας προβλήματα νομιμότητας των αποφάσεων του», έγραψε η «Αυγή».

   Ο Ν. Βούτσης απολογήθηκε ως εξής στον γνωστό Παπαχρήστου των «Νέων»: «Εμείς ψηφίσαμε κατ’ ανοχήν και κατ’ οικονομίαν. Η πρόταση ήρθε μαζί με άλλες δύο για τη συμπλήρωση του ΕΣΡ και θεωρούμε ότι δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερη, γι’ αυτό είπαμε ναι». Οταν ο Παπαχρήστος του υπενθύμισε το παρελθόν του Παπαγγελόπουλου (τέτοια κατάντια: να σε εγκαλεί για ένα ζήτημα στοιχειώδους δημοκρατισμού ο Παπαχρήστος!), ο Βούτσης δε δίστασε ν’ απαντήσει κυνικά: «Το γνωρίζουμε (σ.σ. το παρελθόν του Παπαγγελόπουλου), αλλά σας είπα ήρθε μια συναινετική πρόταση και την ψηφίσαμε»! Από την καταγγελία της οικογένειας Τσαλικίδη και τα δημοσιεύματα των εφημερίδων θορυβήθηκε και η ΔΗΜΑΡ, που αναγκάστηκε να δηλώσει ότι, αν ξαναέρθει ως πρόταση, δε θα ψηφίσει τον Παπαγγελόπουλο.

   Ετσι, ο Παπαγγελόπουλος δεν κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος του ΕΣΡ, για να επανέλθει δύο χρόνια μετά αρχικά ως υφυπουργός και στη συνέχεια ως αναπληρωτής υπουργός της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Τόσα χρόνια είχε πάθει αφωνία. Διότι -άκουσον, άκουσον!- «εδώ και πολλά χρόνια τώρα που είμαι συνταξιούχος, δεν έχω το βήμα για να πω δυο πράγματα γι” αυτές τις υποθέσεις»! Τα είπε όλα τώρα, «καθάρισε» όχι μόνο για το παρόν του ως υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και για το παρελθόν του ως άνθρωπος του δικαστικού κυκλώματος και των μυστικών υπηρεσιών, και ο Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ έπαιξαν το ρόλο του πλυντήριου.

 3. Ο/Η pestooposthes λέει:

  Reblogged στις blog it και σχολίασε
  ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ! (καλα ειναι να επισημαινουμε τα κακως κειμενα! περαν τουτου,ομως….ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? Εν προκειμενω,τι κανει ο Τσιπρας? )

 4. Ο/Η eklag λέει:

  Και ο Κούλης δεν είχε εκφραστεί θετικά για τον Παπασταύρου;
  Ο Παπασταύρου δεν είχε κάτι με τον άντρα της αδερφής του Κούλη η οποία κ.τλ.

  p.s.
  Δεν βρίσκεται αλήθεια ένας Έλληνας να χώσει όλα αυτά τα γιουσουφάκια σε μια παλιόβαρκα και να τα επαναπροωθήσει για την δέουσα περι-ποίηση στου Ερντογάν;

  • Ο/Η doulosofos λέει:

   Να είσαι σίγουρος ότι στα χέρια του Ερντογάν θα απολαύσουν πληστων όσων τίτλων και τιμών για τις λαμπρές τους υπηρεσίες.

 5. Ο/Η Liberal λέει:

  http://www.capital.gr/o-petros-lazos-grafei/3116432/ferte-tis-sfouggaristres

  Φέρτε τις σφουγγαρίστρες

  Φέρτε τις σφουγγαρίστρεςΗ λατινική φράση «Cui bono» του Ρωμαίου δικαστικού Λούσιου Κάσσιου σημαίνει «Ποιος επωφελείται;». Είναι η ερώτηση-κλειδί που οφείλει πάντα κάποιος να θέτει, όταν αναζητά απαντήσεις σε, δύσκολες να διαλευκανθούν, υποθέσεις. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν πρέπει να εξετασθεί και το γεγονός που κυριάρχησε στην επικαιρότητα του Σαββατοκύριακου, η διαρροή των συνομιλιών του Δ.Ν.Τ. στα WikiLeaks.

  Το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Λόγω του χρόνου δημοσιοποιήσεως και των πολύ σοβαρών επιπτώσεων που αναμένεται να έχει στην εξέλιξη του ελληνικού προγράμματος. Οι οποίες θα είναι σημαντικότατες και θα επηρεάσουν όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό, ανεξάρτητα ρόλων. Η στάση πάντων, από αυτήν της αποστολής του Ταμείου έως αυτή των γραφειοκρατών της Επιτροπής και από αυτήν της Αθήνας έως αυτή του Βερολίνου, θα επηρεαστεί από αυτήν την διαρροή. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο…

  Το θέμα, επίσης, διεγείρει την φαντασία. Διότι:

  Α. Υπάρχει σοβαρότατο ζήτημα ως προς το ποιος, που και πως έκανε την υποκλοπή. Αυτό, πιθανότατα, θα έχει ιδιαίτερη επίδραση στην πορεία της διαπραγμάτευσης, που αρχίζει σήμερα. Το ποια και πόση θα είναι αυτή, θα φανεί. Το να δεχθεί το Ταμείο παράνομη ηχογράφηση συνομιλιών μεταξύ στελεχών του αδιαμαρτύρητα και ατιμώρητα πάντως, δεν είναι πολύ πιθανό.

  Β. Αν και κάλλιστα η συνομιλία θα μπορούσε να είναι αυθεντική, υπάρχουν πολλές ενδείξεις που βάζουν την γνησιότητά της σε (σοβαρή;) αμφισβήτηση.

  Κατ’ αρχήν, παρά τις πολλαπλές και επανειλημμένες ενοχλήσεις για να δοθεί στην δημοσιότητα το ηχητικό αρχείο, τα WikiLeaks αρνήθηκαν να το πράξουν. Για να προστατέψουν, είπαν, την πηγή τους. Χαζομάρες. Προσφέρθηκα ο ίδιος να κάνω δωρεάν μάθημα στο πως «αδρανοποιούνται» τα properties ενός ηχητικού αρχείου (ώστε να μην υπάρχει ίχνος του δημιουργού) χωρίς να επηρεαστούν τα περιεχόμενά του, αλλά μάταια…

  Κατόπιν, το όνομα της κυρίας Velculescu είναι γραμμένο με Ελληνική «ορθογραφία» (Velkouleskou). Τα WikiLeaks απάντησαν (στον Marcus Walker της Wall Street Journal) ότι αυτό έγινε, επειδή χρησιμοποίησαν την γραφή που είδαν στον Ελληνικό Τύπο. Το για ποιο λόγο χρησιμοποίησαν τον Ελληνικό Τύπο για να δουν την γραφή ενός ονόματος με λατινική γραφή, παραμένει άλυτο και μυστήριο. Και, εάν μπορούσε ποτέ να επαληθευτεί, θα αποτελούσε ρεκόρ Γκίνες. Για την παμμέγιστη βλακεία…

  Ακόμη, τα Αγγλικά που «ακούμε» στο κείμενο είναι, πώς να το πω, «πολύ Ελληνικά». Ειδικά η χρήση της αντωνυμίας «that» είναι τόσο εκτενής που ο αναγνώστης αμφιβάλει ακόμη και για το μορφωτικό επίπεδο των συνομιλούντων. Γενικά δε το κείμενο είναι γεμάτο από λάθη που δικαιολογούνται πλήρως σε κακή μετάφραση (Ελληνικού) κειμένου, αλλά όχι σε απομαγνητοφώνηση (Αγγλικής) συνομιλίας. Π.χ. σε κάποια αποστροφή η ωραία Ντέλια «ακούγεται» να λέει: «…we may can end up…». Αν κανείς μπορεί να καταλάβει πως είναι δυνατόν να ακούσει κάποιος τον ήχο του may αυτόν του can (ή αντίστροφα) και κατόπιν να γράψει και τα δυο ρήματα, ας με ενημερώσει. Διότι, προσωπικά, αδυνατώ να το αντιληφθώ…

  Περνώντας στην ουσία, τα περιεχόμενα της συνομιλίας, δεν προκαλούν καμία έκπληξη. Σε οποιονδήποτε άνθρωπο έχει παρακολουθήσει την εξέλιξη της οκταετούς Ελληνικής κρίσης. Επειδή στην συγκεκριμένη υποκλοπή δεν ακούγεται κάτι νέο, κάποια καινούργια πρόταση, κάτι διαφορετικό. Οι θέσεις του Δ.Ν.Τ. που εκφράζονται είναι αυτές, ακριβώς, που έχουν δημοσιοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Τελευταία, ξεκάθαρη αναφορά τους έγινε μόλις στις 11 Φεβρουαρίου από τον Poul Thomsen, στο γνωστό blog post του.

  Οπότε γιατί αυτή η «βίαιη» αντίδραση από την Ελληνική κυβέρνηση; Τι είδε το Μαξίμου και αντέδρασε με την, πρωτοφανή για τις συνήθειες του, ταχύτητα; Ποιο ήταν το στοιχείο που «εξαγρίωσε» τον Δόκτορα; Για ποιόν λόγο πλημμύρισαν τα Μ.Μ.Ε. με διαρροές ότι «το Δ.Ν.Τ. θέλει να διαλύσει την Ευρώπη»; Έλα ντε! Απολύτως άγνωστον! Διότι, η αναφορά στο «πιστωτικό γεγονός» που επικαλείται η επιστολή προς την Christine Lagarde είναι αυτό και μόνον. Μια απλή αναφορά. Οι άνθρωποι συζητούσαν, προσπαθώντας να καταλάβουν αν η Ελληνική πλευρά οδηγεί τα πράγματα σε έναν νέο Ιούλιο του 2015. Τίποτα περισσότερο. Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνει όποιος μιλά, έστω στοιχειώδη, Αγγλικά…

  Το γεγονός δε που κάνει την εξήγηση των διαμαρτυριών του Μαξίμου ακόμη μεγαλύτερο μυστήριο είναι ότι, τα όσα φαίνεται να ζητά το Ταμείο, ευνοούν την Ελλάδα! Ω ναι! Διότι ζητά συμφωνία είτε με στόχο πολύ μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα (1,5% έως 2,5% αντί 3,5%, για το 2018), είτε πολύ μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους από τους Ευρωπαίους. Τι απ’ όλα αυτά δεν συμφέρει την Ελλάδα; Ποιος ο λόγος να ζητείται η αποχώρηση του Ταμείου; Που είναι και αδύνατη; Όχι πείτε μου σας παρακαλώ έχει οποιοδήποτε νόημα η όποια διαμαρτυρία;

  Το Ταμείο, από την μεριά του, τήρησε την σταθερή, στάνταρντ πολιτική του. Μέσω διαρροής, ενημέρωσε πως δεν σχολιάζει διαρροές και ανεπίσημα κείμενα. Μόνο την Κυριακή, ο εξαίρετος φίλος και συνάδελφος του Mega Μιχάλης Ιγνατίου (διαθέτει εξαιρετικές προσβάσεις και πηγές στην Washington και το Δ.Ν.Τ.), ενημέρωσε πως πηγή του από τον Δ.Ν.Τ. του επιβεβαίωσε την γνησιότητα της συνομιλίας*.

  Επομένως Cui bono; Όσο και αν το σκέφτομαι, όσο και αν το αναλύω, έναν μόνο «κερδισμένο», ευνοημένο από την διαρροή των WikiLeaks, βρίσκω. Την Ελληνική κυβέρνηση. Κανέναν άλλον. Και το «κέρδος» της είναι η ύπαρξη (σαθρής) δικαιολογίας για περαιτέρω καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης. Τουλάχιστον για όποιους εξακολουθούν να αρέσκονται στο «σανό Μαξίμου»…

  Όπως και να ‘χει, κυρίες και κύριοι, το γεγονός είναι ένα. Διαρροές ο ένας, διαρροές ο άλλος, διαρροές ο παράλλος, εμείς πλημυρίσαμε! Και εμείς πνιγόμαστε… κυριολεκτικά.

  Πέτρος Λάζος

  petros.lazos@capital.gr

  (*) Δεν αμφισβητώ, σε καμία περίπτωση, το ρεπορτάζ του κύριου Ιγνατίου. Ταυτόχρονα όμως δεν μπορώ να μην αναφερθώ στις αντιφάσεις που περιέγραψα πιο πάνω, οι οποίες είναι απτές και υπαρκτές.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Όταν έγκριτοι δημοσιογράφοι και έγκυρα έντυπα και ΜΜΕ κάνουν καμμιά φορά και λάθη….

   https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/30/robert-baer-ignatiou-savvidis-fake/

   Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ

   Posted by Κλέων Ι. στο 2015/11/30

   Πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου η μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA Robert Baer που διακινείται από έγκριτους και έγκυρους δημοσιογράφους (Μιχάλης Ιγνατίου, Παντελής Σαββίδης, TVXS.gr, Ημεροδρόμος, enikos.gr, Sofokleousin.gr, NewsBomb κά.)

   Η πλαστή συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ


   …………………..

   Η συνέχεια εδώ
   https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/30/robert-baer-ignatiou-savvidis-fake/

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Όταν τα wikyleaks είναι τόσο φιλελληνικά που ξεχειλίζουν από ελληνική ορθογραφία, κατηγορείται (άδικα, βεβαίως βεβαίως) από τους Κουτόφραγκους, κάποιος γνώριμος από το παρελθόν πασόκος που έγινε Σύριζα (της ΕΥΠ παρακαλώ), ποιος άλλος ο γνωστός κος Ρουμπάτης, σύμβουλος των επιχειρήσεων του κ.Κοσκωτά…
  Μακάρι να ήταν αλήθεια αυτοί οι ισχυρισμοί, έχουμε έναν νέο Βαρουφάκη παρά τω Τσίπρα, έναν νέο μεγάλο, εκ της αυλής των Παπανδρέου κι αυτός, πατριώτη, που τρομοκρατεί τους «ανθέλληνες» του ΔΝΤ με την υπερήφανη νεοελληνική μαγκιά.

  http://www.iefimerida.gr/news/260151/tagesspiegel-i-eyp-vrisketai-piso-apo-tin-tilefoniki-ypoklopi-toy-dnt#ixzz44rPmBiCa

  Για «ελληνικό δάκτυλο» κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Τagesspiegel, αναφερόμενο στο ΔΝΤ gate με τη διαρροή μέσω του Wikileaks των διαλόγων Πολ Τόμσεν-Ντέλια Βελκουλέσκου στην Αθήνα, για το ελληνικό πρόγραμμα.

  Η γερμανική εφημερίδα δείχνει ξεκάθαρα ως την πηγή της διαρροής του διαλόγου Τόμσεν – Βελκουλέσκου την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (EYΠ).

  «Ο Γιάννης Ρουμπάτης ανήκει ίσως σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους. Ο επικεφαλής της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ένας άνθρωπος του Τσίπρα, θεωρείται ως η εύλογη πηγή της διαρροής, η οποία κλόνισε την ήδη προβληματική σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και των δανειστών της», γράφει.

  Σύμφωνα με τη γερμανική Tagesspiegel, η υποκλοπή έγινε σε ένα τηλεφώνημα από δωμάτιο του Χίλτον στην Αθήνα στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον και ακολούθως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Wikileaks. Η γερμανική εφημερίδα, μάλιστα, αναφέρεται και στον τρόπο γραφής του ονόματος της Ντέλια Βελκουλέσκου στα Wikileaks, τονίζοντας ότι η απόδοση του ονόματος «Velculescu» ως «Velkouleskou» δείχνει ότι «υπήρξε ελληνικό χέρι». Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το Wikileaks μέσω Twitter έχει διαψεύσει τον ισχυρισμό αυτό, αναλαμβάνοντας το ίδιο την ευθύνη για το ορθογραφικό λάθος.

  • Ο/Η Παλιός λέει:

   Α άμα τα WikiLeaks αναλαμβάνουν την ευθύνη, τα πιστέψαμε.
   Να ρωτήσω το εξής.
   Η ΕΥΠ παρακολουθεί μόνο τους εξωτερικούς εχθρούς του Έθνους, τους Δουνουτούδες ή και τους εσωτερικούς, «φιλελέδες», «ευρωλιγούρηδες» και ρέστους; Γιατί κάπως έτσι ξεκινάνε τα πράγματα, χρειάζονται και εσωτερικοί εχθροί για να δέσει το παραμύθι.

   Για τον κ.Ρουμπάτη, να μαθαίνουν οι νέοι:

   http://www.parakato.gr/2015/01/blog-post_609.html
   Ο Γιάννης Ρουμπάτης …. νέος διοικητής της ΕΥΠ !!!

   Ο κύριος Ρουμπάτης, ανταποκριτής του ΔΟΛ στις ΗΠΑ, με σπουδές και διασυνδέσεις στα αμερικανικά κέντρα εξουσίας κατά τη δεκαετία του 1980, είναι ταυτισμένος με το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου τον είχε χρίσει διευθυντή του Γραφείου Τύπου του και στη συνέχεια κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενώ στη συνέχεια «μετακόμισε» στο πλευρό του απατεώνα Κοσκωτά ως σύμβουλός του στις εκδοτικές επιχειρήσεις

   Στην ευαίσθητη θέση του διευθυντή θα καθίσει ένας δημοσιογραφος με πολλές εμπειρίες, καλός γνώστης της εξωτερικής πολιτικής και πάνω απ’ όλα με βαθιές δημοκρατικές πεποιθήσεις. Επί χρόνια ανταποκριτής ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης στις ΗΠΑ, ο κ.Ρουμπάτης υπήρξε σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ αποχώρησε από την ενεργό πολιτική διαφωνώντας με τον Κώστα Σημίτη και αργότερα και με τον Γιώργο Παπανδρέου.
   Ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ πριν από δύο χρόνια.

   Παλιές φιλίες που κρατάνε. ΤΟ ΒΗΜΑ κρατάει πισινή και δεν λέει τίποτα για Κοσκωτά, ή το ξέχασε
   http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=672764
   Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας Το Βήμα στην Ουάσινγκτον. Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ.

   Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαρούδα.

   Από το 1994 ως το 1999 διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 – 1999.

   Αντίθετα η Εφ.Συντακτών το θυμάται.
   http://www.efsyn.gr/arthro/apo-tin-exoteriki-politiki-stin-eyp

   Στα δύσκολα χρόνια του ΠΑΣΟΚ ο δημοσιογράφος Γ. Ρουμπάτης πέρασε από την εφημερίδα «Πρώτη», έζησε την άνοδο και την πτώση του κοσκωτικού εγχειρήματος της εφημερίδας «24 ώρες», είχε δεχτεί τότε σκληρή κριτική και μετά, ο επόμενος σταθμός του ήταν στο Μαρούσι, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 9,61».

 7. Ο/Η Psycho λέει:

  http://www.huffingtonpost.gr/nikos-agouros/syrizaization-_b_9600044.html

  04 Απριλίου 2016 Νίκος Άγουρος Διευθυντής Σύνταξης, The Huffington Post Greece

  Syriza-ization, αργός θάνατος και πολιτικό πλυσταριό

  Δημοσιεύθηκε: 02/04/2016

  “Το «Syriza-ization» είναι η κατάσταση διαρκούς ύπνωσης μέσω της πρόκλησης ή παθητικής αποδοχής μεγάλων, παρατεταμένων και αδιέξοδων συνθηκών έκτακτης ανάγκης, οι οποίες έχουν το εξής αποτέλεσμα: να καθιστούν πιο ευάλωτη τη χώρα απέναντι στις υπαρξιακές απειλές που αντιμετωπίζει και ταυτόχρονα να τροφοδοτούν και να ισχυροποιούν περισσότερο την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

  Το παράδοξο με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι μέχρι στιγμής έχει αποτελέσει και εξακολουθεί να αποτελεί τον τέλειο «στοιχηματικό εταίρο» ενός συστήματος που χρειάζεται τις κρίσεις και την αβεβαιότητα για να λειτουργεί και να κερδίζει. Θεωρητικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εργάζεται για την Wall Street. Πρακτικά, η απειρία, η αδιαφορία και η ελαφρότητα που δείχνει σε όλο το φάσμα της διακυβέρνησης σε συνδυασμό με έναν πρωτοφανές ένστικτο επιβίωσης και ελιγμών στις συνθήκες αβεβαιότητας που δημιουργεί, τον καθιστούν «ιδανικό σύντροφο» για αυτό το ταγκό φθοράς που χορεύουν μαζί Ελλάδα και Ευρώπη.

  Όσο δεν βρίσκεται ένας πολιτικός φορέας που θα μπορεί να σχεδιάσει την έξοδο από την κρίση πάνω στα πραγματικά δεδομένα της παγκόσμιας οικονομίας, όσο δεν υπάρχει κάποιος που θα λύσει τον ανθεκτικό και γόρδιο δεσμό έλξης ανάμεσα στο Globalization και το Syriza-ization, τόσο η Ελλάδα θα φθείρεται και θα τρέχει σαν ένα μαύρο και κουτσό άλογο. Η επόμενη κρίση καταφθάνει και, ενδεχομένως, πολλοί εκεί έξω στοιχηματίζουν στην ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να τρέφει και να τρέφεται από τις κρίσεις. Επομένως, όπως λένε και στο χωριό μου, «Hold your horses!».

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  Tζαμπατζής ο αρχηγός τζαμπατζήδες και τα τσιράκια, πάντα με δωράκια καπιταλιστών

  http://www.protothema.gr/politics/article/567096/filis-gourme-sto-pio-akrivo-estiatorio-baltas-manhatan-o-upourgos-me-ta-pallomena-pei/

  Δύο υπουργοί στη Νέα Υόρκη με λεφτά ιδιωτών

  Φίλης – Μπαλτάς στο Μανχάταν της χλιδής

  Φρίξος Δρακοντίδης 04/04/2016

  Οι σουίτες των $ 1.750 στα πιο φημισμένα ξενοδοχεία- Γκουρμέ γεύματα των $ 300 το ζευγάρι- Βusiness class ταξίδια οικογενειακώς και όλα τα έξοδα πληρωμένα – Εxecutive ψώνια στην πανάκριβη 5η Λεωφόρο

  Νέα Υόρκη, Δευτέρα 21 Μαρτίου, ώρα 19.30. Επί της οδού 9 West, στον αριθμό 53, κάπου μεταξύ 5ης και 6ης Λεωφόρου, με το θερμόμετρο να δείχνει λίγους βαθμούς πάνω από το μηδέν. Ενα μαύρο και ένα λευκό μίνι βαν με φιμέ τζάμια σταθμεύουν λίγα μετρά πριν από την είσοδο του εστιατορίου «The Modern». Βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, έχει λάβει κριτική τριών αστέρων στους «New York Times» και τέσσερα James Beard βραβεία. Για να απολαύσεις δε την εκλεπτυσμένη σύγχρονη μαγειρική του σεφ Αμπραμ Μπίσελ χρειάζεται να κάνεις κράτηση τουλάχιστον 28 ημέρες νωρίτερα και θα σου κοστίσει μίνιμουμ 300 δολάρια για γεύμα δύο ατόμων.

  Μικρές λεπτομέρειες για τους ανθρώπους κοινωφελούς ιδρύματος που ξέρουν πώς να περιποιούνται τα εκάστοτε υπουργικά στελέχη και λοιπούς καλεσμένους τους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού κυρίως, κάθε χρόνο την ίδια εποχή, ταξιδεύοντάς τους «στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ» και πάντα με ανέσεις πέντε αστέρων.

  Φέτος, λοιπόν, ήταν η σειρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δικών της υπουργών να βιώσουν τη γενναιόδωρη και μοναδική αυτή εμπειρία φιλοξενίας, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης και δείπνα στα καλύτερα και πιο ακριβά εστιατόριά της.

  Ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης συν γυναιξί και τέκνοις, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς με τη σύζυγό του, καθώς και οι διευθυντές των γραφείων τους Τάκης Κατσαρός και Δημήτρης Ζέρβας, αντίστοιχα, είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε πολυτελή δωμάτια και executive σουίτες του φημισμένου «New York Palace», το οποίο βρίσκεται σε μια εξαιρετική τοποθεσία, με τα περισσότερα αξιοθέατα της πόλης να απέχουν μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια. Και βέβαια, με όλα τα έξοδα να καλύπτονται από τους οικοδεσπότες, όπως είχε συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν με τα μέλη προηγούμενων κυβερνήσεων, στις οποίες έχει αναφερθεί το «ΘΕΜΑ». Με μοναδική διαφορά, ωστόσο, ότι αυτή τη χρονιά προσκλήθηκαν δύο υπουργοί της κυβέρνησης αντί για έναν, ενώ μαζί τους, εκτός από τους στενούς τους συνεργάτες, συνταξίδεψαν και μέλη των οικογενειών τους, πράγμα που δεν συνηθίζεται από τους εκάστοτε υψηλούς προσκεκλημένους-κυβερνητικά στελέχη για να μη θεωρηθεί πρόκληση, ειδικά τα τελευταία χρόνια όπου η χώρα δοκιμάζεται από την οικονομική ύφεση και τα μνημόνια.

  Οπως και να ’χει, οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα σκέφτηκαν -και ίσως όχι άδικα- ότι αυτό το ταξίδι, έστω και αν δεν συνάδει με το «σεμνά και ταπεινά», άξιζε τον κόπο να το πραγματοποιήσουν, αφού δεν παρουσιάζεται κάθε μέρα η ευκαιρία να γνωρίσεις τη Νέα Υόρκη, την πόλη που δικαίως χαρακτηρίζεται κέντρο του κόσμου, και μάλιστα δίχως να δια­θέσεις ούτε ένα σεντ πέρα από τα προσωπικά σου ψώνια, σήμα κατατεθέν της χώρας όπου γεννήθηκε ο καταναλωτισμός. Ενα μακρινό και πολυδάπανο ταξίδι που πολύ δύσκολα πραγματοποιεί ο μέσος Ελληνας – πόσο μάλιστα τη σήμερον ημέρα με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες.

  Διαμονή σε σουίτα των 1.750 δολαρίων
  Οι πολυπληθείς καλεσμένοι πέταξαν για Νέα Υόρκη μέσω Λονδίνου με την British Airways και τα αεροπορικά τους εισιτήρια ήταν Business Class. Ο υπουργός Παιδείας και η οικογένειά του φιλοξενήθηκαν στο ξεχωριστό τμήμα του ξενοδοχείου που φέρει την ονομασία «Towers», καθώς πρόκειται για δύο πύργους που διαθέτουν ξεχωριστή ρεσεψιόν από το κεντρικό κτίριο, room service 24 ώρες το 24ωρο και μοναδική θέα στην πόλη της Νέας Υόρκης, στον καθεδρικό ναό St. Patrick’s και το Rockefeller Center. Συγκεκριμένα, η οικογένεια Φίλη διέμεινε σε executive 2 bedrooms suite των 1.750 δολαρίων τη βραδιά και το ζεύγος Μπαλτά σε executive 1 bedroom suite με κόστος 1.400 δολάρια τη βραδιά. Μάλιστα οι οικοδεσπότες κάλυψαν και το κόστος για το room service και το mini bar μέχρι το ποσό των 50 δολαρίων ημερησίως για κάθε προσκεκλημένο, συστήνοντάς τους ωστόσο να έχουν μαζί τους πιστωτική κάρτα στο όνομά τους, την οποία θα παρουσίαζαν στην υποδοχή του ξενοδοχείου σε περίπτωση υπέρβασης του προαναφερθέντος ποσού για room service, mini bar ή άλλες υπηρεσίες. Τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη των οικογενειών τους και οι συνεργάτες τους αφίχθησαν στο αεροδρόμιο «JFK» της Νέας Υόρκης με την πτήση 113 της British Airways το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Μαρτίου.

  Οι executive suites στο «New York Palace» όπου κατέλυσαν οι δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ με τις οικογένειές τους

  Το πρόγραμμα, όπως αυτό εστάλη στους προσκεκλημένους, δεν περιλάμβανε καμία δραστηριότητα από την ημέρα της άφιξής τους έως και το βράδυ της Δευτέρας, όπου και έπρεπε να μαζευτούν στο λόμπι του ξενοδοχείου για να μεταφερθούν στο εστιατόριο «The Modern» για το προγραμματισμένο δείπνο. Στο μεταξύ είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στους δρόμους της Νέας Υόρκης, να επισκεφτούν τα αξιοθέατα και να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα της 5ης Λεωφόρου. Για τις πιο μακρινές αποστάσεις υπήρχε πρόβλεψη να διατεθεί από ένα αυτοκίνητο για κάθε υπουργό και τη συνοδεία του καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής τους.
  Ομως και η προπερασμένη Τρίτη, 22 Μαρτίου, ήταν ελεύθερη βάσει του προγράμματος, όπως είχαν ζητήσει και οι συνεργάτες των δύο υπουργών προκειμένου να το γεμίσουν με συναντήσεις έστω και της τελευταίας στιγμής ώστε να δικαιολογήσουν την αποχή σχεδόν μιας εβδομάδας από τα καθήκοντά τους. Πιο άτυχος στάθηκε ο υπουργός Παιδείας, η πρόθεση του οποίου να επισκεφτεί το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών στο Queens College και να διδάξει στην τάξη του κ. Νίκου Αλεξίου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους ομογενείς.

  Αντιδράσεις
  Ο διευθυντής του Κέντρου Χρίστος Ιωαννίδης διαχώρισε τη θέση του για ενδεχόμενη παρουσία του υπουργού Παιδείας στο κολέγιο εξαιτίας των παλαιότερων αναφορών του στο ζήτημα της Ποντιακής Γενοκτονίας. Με επιστολή του προς την ομογενειακή εφημερίδα «Greek News», ο κ. Ιωαννίδης αναφέρει ότι «το Κέντρο καθιστά σαφές ότι όχι μόνο δεν έχει καμιά σχέση με την πιθανολογούμενη επίσκεψη του υπουργού Παιδείας, αλλά και αντιτίθεται σε αύτη». Ως αιτιολογία ο διευθυντής αναφέρει ότι «η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός» και ότι «το Κέντρο τιμά και σέβεται τη μνήμη των αδελφών μας Ποντίων που υπήρξαν θύματα αυτής». Αλλά και η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Νίκος Φίλης θα μας έχει αντίκρυ του σε κάθε δημόσια εμφάνισή του».

  Τελικά ο υπουργός Παιδείας συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά του μια επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, καθώς και με τον εκτελεστικό διευθυντή στον ΟΗΕ για τη UNICEF Αντονι Λέικ προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα συνεργασίας για το θέμα των προσφύγων.

  Νέα Υόρκη, 5η Λεωφόρος – Rainbow Room – Τετάρτη 23 Μαρτίου, 20.00

  Ακόμα πιο χαλαρό ήταν το πρόγραμμα για τον υπουργό Πολιτισμού, ο οποίος αρκέστηκε στο να παραβρεθεί και να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων της έκθεσης «Θεοί και θνητοί στον Ολυμπο: Αρχαίο Δίον, η πόλη του Διός», το απόγευμα της προπερασμένης Τετάρτης, να συνομιλήσει με προσωπικότητες της Ομογένειας, αλλά και να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

  Αμέσως μετά τα εγκαίνια της έκθεσης ακολούθησε δείπνο στο ακριβό «Rainbow Room», στην πιο όμορφη ταράτσα της πόλης, με θέα που κόβει την ανάσα, γεγονός που εντυπωσίασε τους δύο υπουργούς και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής. Η επόμενη μέρα ήταν και πάλι ελεύθερη βάσει του προγράμματος του ιδρύματος, όπως και η 25η Μαρτίου έως το απόγευμα, συγκεκριμένα μέχρι τις 19.35, όταν όλοι οι καλεσμένοι έπρεπε να βρίσκονται στο λόμπι του «New York Palace» για να μεταφερθούν στο «JFK» με τελικό προορισμό την Αθήνα. Προφανώς γι’ αυτό ο κ. Φίλης δεν κατάφερε να βρίσκεται στους επισήμους για την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση του Συντάγματος, αφού την ίδια ημέρα έπαιρνε το αεροπλάνο της επιστροφής για τα πάτρια εδάφη. Αλλωστε, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν…

  Νέα Yόρκη, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης – The Modern – Δευτέρα 21 Μαρτίου, 19.30. Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης καθώς εισέρχεται στο εστιατόριο του MoMA, του διασημότερου μουσείου μοντέρνας τέχνης στον κόσμο. Για να κλείσεις τραπέζι εδώ χρειάζεται κράτηση τουλάχιστον έναν μήνα πριν, ενώ η μίνιμουμ τιμή για γεύμα δύο ατόμων είναι 300 δολάρια

  Αψηφώντας τους κανόνες του σαβουάρ βιβρ
  Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης «Θεοί και θνητοί στον Ολυμπο: Αρχαίο Δίον, η πόλη του Διός», οι προσκεκλημένοι έχουν πάρει τις θέσεις τους για το επίσημο δείπνο στο φημισμένο «Rainbow Room» στον 65ο όροφο του Rockefeller Plaza. Εδώ απολαμβάνεις τη θέα σαν γνήσιος Νεοϋρκέζος και μαζί την άψογη εξυπηρέτηση, ενώ έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις την εκλεπτυσμένη σύγχρονη κουζίνα. Ο φωτογραφικός φακός εστιάζει σε μια ατυχή-βάσει των κανόνων του σαβουάρ βιβρ- στιγμή για τον κ. Νίκο Φίλη, καθώς είναι γνωστό ότι η πετσέτα απλώνεται στα γόνατα, δεν δένεται στον λαιμό, αλλά ούτε στερεώνεται ανάμεσα από τα κουμπιά του πουκαμίσου ή οπουδήποτε αλλού.

 9. Ο/Η της Ραχήλ λέει:

  http://lykavitos.gr/archives/271138
  ποιος είναι ο Κωστής;
  Ξέρει κανείς;

  Η Ραχήλ, η WikiLeaks και ο… «Κωστής» του Μαξίμου (Tweet)


 10. Ο/Η Κάποιος λέει:

 11. Ο/Η Cato λέει:

  Η αγραμματοσύνη τους τούς πρόδωσε. Άκου Velkuleskou! Στα χρόνια του ΑΣΠΙΔΑ κάποιος πλαστογράφος είχε φτιάξει ένα σημείωμα ως δήθεν προερχόμενο από τον Γεώργιο Παπανδρέου. Το σημείωμα έγραφε: «Κύριε Παπατέρπο να κάνετε ότι σας πει ο Ανδρέας». (Ο αγράμματος πλαστογράφος έγραψε «οτι» αντί για «ό,τι»).
  Ο Γ. Παπανδρέου σχολίασε: «εκτός από συνωμότη με εμφανίζουν και ως αγράμματο». Ηθικόν δίδαγμα: Κύριοι συρριζο-υποκλοπείς ή/και πλαστογράφοι: Μην ασχολείστε με κείμενα. Η αγραμματοσύνη σας θα σας προδώσει.

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Γλώσσα λανθάνουσα, λέει τα αυτονόητα και προφανή, που κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται.
  Κουτοπόνηροι, μπουνταλάδες, ερασιτέχνες και ανήθικοι, που δεν ντρέπονται να διαψεύδουν ακόμη και τον εαυτό τους.

  «… Τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα τον διάλογο Τόμσεν – Βαλκουλέσκου…».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.