Δωρεά πολλών €κατομμυρίων υπό (με το στανιό!) κομματικό έλεγχο ημετέρων

[Η δωρεά που τους χάλασε την «πιάτσα»]

dwrea31mar16

Ο Δημήτρης Σφήκας πρόσφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας μια πλήρη Μονάδα Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών. Πώς η διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αχαΐας, βρήκε τρόπο, να τη θέσει υπό τον έλεγχό της.

Του ©Κώστα Λογαρά στο protagon
Ο Δημήτρης Σφήκας είναι ένας δραστήριος άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες. Μηχανολόγος-ναυπηγός στο επάγγελμα, με καταγωγή από την Πάτρα. Πολυταξιδεμένος και κοσμοπολίτης αλλά διατηρεί μνήμες και ισχυρούς δεσμούς με τη γενέτειρα. Αποφάσισε να κάνει μια δωρεά στην πόλη του, στη μνήμη της γιαγιάς και της μητέρας του (η οποία, τα πρώτα χρόνια της Κατοχής οργάνωνε αποστολή φαρμάκων στην Αντίσταση και φυλακίστηκε γι’ αυτό).

Ο Δημήτρης Σφήκας πρόσφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας μια πλήρη Μονάδα Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών, (ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ): κτιριακές εγκαταστάσεις 2.500 τετραγωνικών, σύγχρονο επιστημονικό εξοπλισμό για μεταφορά ασθενών με αυτόματα μηχανικά μέσα, αίθουσα και όργανα φυσικοθεραπείας, υδροθεραπεία σε ειδική πισίνα με επίβλεψη από εξειδικευμένο προσωπικό. Κι ακόμα, ερευνητικά εργαστήρια για φοιτητές που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τον κλάδο της Κλινικής Αποκατάστασης. (Τελευταία, συμμετέχει οικονομικά το Ιδρυμα Νιάρχου και το Ιδρυμα Μεντζελόπουλου).

Οι υψηλές προδιαγραφές της μονάδας – της μεγαλύτερης στα Βαλκάνια και από τις αρτιότερες στην Ευρώπη – δημιουργεί οικονομικές προοπτικές για την πόλη, το Πανεπιστήμιο και τη χώρα.

Την πρότυπη αυτή Μονάδα είχε αναλάβει την υποχρέωση να τη δημιουργήσει το κράτος στους Ολυμπιακούς του 2004, αλλά δεν φτάσανε τα λεφτά – πήγαν σε άλλες προτεραιότητες, βεγγαλικά, βεγγέρες και άχρηστες αθλητικές υποδομές της μίζας – ερειπιώνες πια.

Ο ευπατρίδης Δημήτρης Σφήκας είχε τη διάθεση «να προσφέρει στην πατρίδα του κάτι που το είχε πραγματικά ανάγκη• και, στον άρρωστο, άνεση και ποιότητα ζωής». Να πιάσει τόπο η δωρεά, όχι να «πετάξει» στο κράτος ένα ποσό σαν άλλοθι. Γι’ αυτό και παρακολούθησε ο ίδιος την εξέλιξη του έργου ελέγχοντας εκ του σύνεγγυς τις δαπάνες, τους μειοδοτικούς διαγωνισμούς, τον εξοπλισμό, τη διεκπεραίωση του έργου και αναθέτοντας σε ειδικούς επιστήμονες, εγνωσμένου κύρους και με έξωθεν καλή μαρτυρία, την επιστημονική ευθύνη της Μονάδας.

Ετσι, κατάφερε ο άνθρωπος να αποφύγει τις γνωστές παθογένειες του Δημοσίου, να παρακάμψει συντεχνιακά συμφέροντα και μηχανισμούς απ’ όπου, ως γνωστόν, αρδεύονται οι κομματικοί κηφήνες – στα κρατικά Νοσοκομεία κυρίως. Και που εξαιτίας τους έχει πάει κατά διαβόλου, και το σύστημα Υγείας και η χώρα. Ισως γι’ αυτό και οι παρεμβολές που γίνονται και τα εμπόδια που συναντά η Μονάδα Κλινικής Αποκατάστασης σε αυτονόητες διαδικαστικές εγκρίσεις είναι τεράστιες – «καλύτερα να κλείσει παρά να λειτουργήσει» έχει ειπωθεί από αντιδρώντες.

Τον τελευταίο καιρό η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αχαΐας, διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, και ο πρόεδρός της κ. Γ. Γιαννόπουλος βρήκαν τον τρόπο, παρακάμπτοντας την εποπτεία του δωρητή, να θέσουν υπό τον απόλυτο έλεγχό τους τη Μονάδα Κλινικής Αποκατάστασης. Με στόχο ενδεχομένως να τοποθετήσουν ανθρώπους της αρεσκείας τους. Εκπονήθηκε ένα σχέδιο Αναδιοργάνωσης των Υγειονομικών Υπηρεσιών που προβλέπει να αφαιρεθεί η Μονάδα Αποκατάστασης απ’ τον Οργανισμό και να υπαχθεί στο τμήμα Φυσικοθεραπείας – προφανώς, για να βολευτούν κομματικά στελέχη της νομενκλατούρας. Και καλούν οσονούπω τους συνδικαλιστές να αποφασίσουν επ’ αυτού (λες και θα ’χουν αντίρρηση οι επικαρπωτές – Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει).

Συνάντησα τον κ. Σφήκα, μου αφηγήθηκε την ιστορία του. Είδα έναν άνθρωπο με πείσμα και διάθεση να πάει κόντρα στις αντιξοότητες. «Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται», μου είπε. Μακάρι να αντέξει ο άνθρωπος.

***

Σημείωση: Ο παλαιοκομματισμός είναι το «Νέο»που (επαν)έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Μετανοείτε.

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to Δωρεά πολλών €κατομμυρίων υπό (με το στανιό!) κομματικό έλεγχο ημετέρων

 1. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Το «κράτος» της Ελλαδάρας έχει αποδειχτεί μεγάλος Αλχημιστής: Του δίνεις χρυσάφι και το κάνει αμέσως σκατά!

  Ή, του δίνεις χρυσάφι και αμέσως το δίνει στα κομματικά «σκατά»…

  Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Αλλά είπαμε, φταίει η Μέρκελ (τώρα πια όχι τόσο, είναι φίλη μας), φταίει η Ευρώπη (την οποία επί χρόνια και χρόνια κλέβαμε συστηματικά), φταίνε οι Ελ και οι Εβραίοι, οι ψεκασμοί (γειά σου Υπουργέ μου!) και τα ραδίκια…

 2. Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

  Παρότι προς το παρόν έχει αποφευχθεί σοβαρό φαγοπότι η μονάδα δεν έχει ξεφύγει απόλυτα από την σαπίλα του ΕΣΥ. Διευθυντές κλινικών του νοσοκομείου για άλλη μια φορά κατορθώνουν να βγάλουν ένα εξτραδάκι από τη μονάδα κατευθύνοντας και εξυπηρετόντας σε αυτή προσωπικούς τους ασθενείς/πελάτες. Μικρό το κακό αλλά ενδεικτικό της αναπόφευκτης κατάληξης ενός υγιούς μοσχεύματος που μεταφέρεται σε ένα γερασμένο και τελειωτικά άρρωστο σώμα.

 3. Ο/Η Φιλήμων λέει:

  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο πρύτανης της… σπατάλης και η ιδιαιτέρα του Καμμένου στο ΔΣ της Αττικό Μετρό!

  Κάθε μέρα που περνάει, κάθε ώρα, ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛ, Τσίπρας και Καμμένος παραδίδουν μαθήματα κομματικού Κράτους. Για την ακρίβεια δικομματικού!

  Έτσι όπως εξελίσσεται δηλαδή το πράγμα πάλι καλά να λέμε που δεν έγινε οικουμενική γιατί αν έπρεπε να βολέψουν όλα τα κόμματα τα δικά τους παιδιά θα έπρεπε να… απευθυνθούμε και στα γειτονικά κράτη! Αλλά ποτέ δεν ξέρεις… Άλλωστε το θέμα δεν είναι ποτέ να σωθεί ο Έλληνας αλλά να επιβιώσουν οι… Ελληνάρες. Τα κομματόσκυλα.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και το νέο του Διοικητικό Συμβούλιο. Με δύο τουλάχιστον περιπτώσεις που κάνουν μπαμ από χιλιόμετρα ότι είναι «φυτευτές». Ο νέος πρόεδρος Ιωάννης Μυλόπουλος, πρώην πρύτανης στο ΑΠΘ που άφησε εποχή στο Πανεπιστήμιο. Με τα έξοδα που έκανε και το ΑΜΙΜΗΤΟ να δώσει μπόνους 32.000 ευρώ στον εαυτό του, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ. Ξέρει ποιος είναι ο άνθρωπος, όχι αστεία! Παιδί του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ, με τρομερές γνώσεις στις… μεταφορές, από τις μετακομίσεις που έχει κάνει. Ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις από το ΑΠΘ στην ΕΡΤ και από την ΕΡΤ στο Αττικό Μετρό;

  Από κοντά η Μαρκέλα Μαργέλη, μέλος του νέου ΔΣ της Αττικό Μετρό. Μεγαλύτερο προσόν της ότι ήταν επί 20 χρόνια ιδιαιτέρα του Καμμένου. Με επίσης τρομερές γνώσεις στις μεταφορές, αφού ήταν εκείνη που επιμελήθηκε προσωπικά τη μετακόμιση του προέδρου από τη ΝΔ στους ΑΝΕΛ!

  Κι όλα αυτά σε μια εταιρία που τρέχει το μέσο που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι Έλληνες, το οποίο μάλιστα είναι διαρκώς αναπτυσσόμενο! Γι’ αυτό και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το εμπιστεύτηκαν σε σοβαρά χέρια. Σε αυτά των δικών τους παιδιών, έχοντας βέβαια αποδομήσει, όλως τυχαίως με δημοσιεύματα, σε δικά τους ΜΜΕ τον τέως πρόεδρο, Χρήστο Τσιτούρα… Ναι αυτόν που όσο μαγειρεύονταν οι αλλαγές, του έβγαζαν πως έχει βίλες, Πόρσε κλπ. σαν να τα έκλεψε…

  Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/675872/apokalypsh-o-prytanis-tis-spatalis-kai-i-idiaitera-toy-kammenoy-sto-ds-toy-attiko-metro#ixzz44UpXku7c

 4. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Τί διαφορὰ ἔχει ἡ Κοινοβουλευτικὴ Δημοκρατία ἀπὸ τὴν Δημοκρατία;
  Τὴν ἴδια ποὺ ἔχει καὶ ὁ μανδύας ἀπὸ τὸν ζουρλομανδύα.
  Κάποτε ὅταν μὲ τὴν εἴσοδο στὴν τότε ΕΟΚ, αὐτὴ ἦταν ἠ προσμονὴ ἀπὸ τοὺς ἄλλους Εὐρωπαίους. Νὰ σταματήσῃ ἡ διαφθορά. Τότε ὄμως ἄρχισαν νὰ δίνουν καὶ κάτι στοὺς ψηφοφόρους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s