Τα προσχώματα του κ.Τσίπρα

[Φυσικά προσκόμματα ενός αμαθούς πρωθυπουργού]

prosxomata29mar16

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Πριν λίγες ημέρες (18.3.2016), ο Αλ. Τσίπρας μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, δίνει συνέντευξη Τύπου: «Κι εκεί η Τουρκία δεσμεύεται να άρει τα προσχώματα που μέχρι στιγμής θέτει,…». Την ίδια ανοησία είχε πει στις 13.9.2015: «Θα έχει να κάνει με μένα όποιος βάλει προσχώματα στη δικαιοσύνη για τη λίστα Λαγκάρντ». Δεν θέλω να σχολιάσω τι έχει γίνει μέχρι σήμερα με τη λίστα αυτή, τα μηδενικά αποτελέσματα είναι γνωστά, θέλω όμως να σχολιάσω τη γελοιότητα ενός πρωθυπουργού που μπερδεύει δυο φορές, άρα δεν πρόκειται για τυχαίο λάθος, τις λέξεις προσκόμματα και προσχώματα. Άξιο απορίας πως δεν του επεσήμανε το λάθος του κάποιος από τους συγγενείς και φίλους συμβούλους  που έχει προσλάβει, κάποιος από τους υπουργούς ή από τους βουλευτές του. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για δυο λόγους, είτε γιατί κανείς δεν καταδέχεται να παρακολουθεί τα λεγόμενά του, είτε γιατί οι (πρώην ανεπάγγελτοι κατά κανόνα) αυλοκόλακες, διστάζουν να πουν δυσάρεστα πράγματα στο αφεντικό τους. Φαίνεται πως ούτε η σύζυγος που διδάσκει σε δυο πανεπιστήμια (!) δεν γνωρίζει καλά την ελληνική ή δεν παρακολουθεί τις ομιλίες αυτού στον οποίο οφείλει και τις δυο θέσεις της, οι οποίες την στέρησαν από το Δημοτικό σχολειό όπου εργαζόταν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί η κραυγαλέα πρωθυπουργική αγραμματοσύνη που ξεκινά από άγνοια επιστημονικών όρων, περνάει μέσα από την άγνοια της ελληνικής γλώσσας και καταλήγει σε αξιοθρήνητα Αγγλικά. Τα έχουμε εκθέσει αυτά.

Είναι όμως η πρώτη φορά που το λάθος επαναλαμβάνεται. Αναρωτιέμαι επίσης τι σόι πολιτικός μηχανικός είναι αυτός που αγνοεί τις προσχώσεις και τα προσχωσιγενή εδάφη. Η χώρα μας είναι γεμάτη από τέτοια στις εκβολές των ποταμών της, με πιο γνωστά το πρώην στενό των Θερμοπυλών και το Φαληρικό Δέλτα. Ένας μηχανικός οφείλει να γνωρίζει καλά τον όρο, κάθε παράγωγό του και τις χρήσεις του, την ύπαρξή τους και το ακατάλληλο της δόμησης σε αυτά. Αποκλείεται να μην έχει διδαχθεί στη Σχολή του Γεωλογία, Εδαφομηχανική και  Αλληλεπίδραση Εδάφους-Κατασκευής.

Το λέμε εδώ και χρόνια. Ο κ.Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να σηκώσει τις πρωθυπουργικές ευθύνες, ειδικά μάλιστα αυτής της συγκυρίας. Περιβάλλεται από έναν εσμό τυχάρπαστων που τους μαγνήτισε και τον μαγνητίζουν, όπως το μέλι τις ακρίδες. Κυβερνητική πολιτική, σχέδιο, αρχές και όραμα δεν υπάρχουν. Τα λεκτικά μαργαριτάρια του θυμίζουν αυτά του αγράμματου δικτάτορα Παπαδόπουλου και συμβολίζουν την απόλυτη παρακμή της χώρας. Ο χρόνος δικαίωσε αυτούς που είχαν προειδοποιήσει πως ο αυριανός βασιλιάς ήταν γυμνός. Ένας από αυτούς ήταν ο ανένταχτος κομμουνιστής καθηγητής Γιώργος Ρούσης (13/12/2013):

«Ο Τσίπρας είναι ένας νεαρός που έχει καβαλήσει το καλάμι. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Η κίνηση και μόνο του σώματος του δείχνει μια υπερβολική έπαρση. Δεν είναι κουτός. Έχει μια ευφράδεια, θα έλεγα, αλλά δεν έχει κανένα θεωρητικό βάθος και τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η έπαρση και ο οπορτουνισμός …». Η ευφράδεια που επισημαίνεται εδώ είναι αυτή του απατεώνα, η ικανότητα δηλαδή να μιλάει χωρίς να λέει τίποτα, με ένα ύφος που δείχνει ότι λέει πολλά και σπουδαία. Δεν είναι τυχαίο πως πλαισιώθηκε από ανθρώπους όπως ο Βαρουφάκης, ένας κακός ηθοποιός εντυπωσιάστηκε από κάποιον εμπειρότερο και διαβασμένο συνάδελφό του.

ΥΓ
Δείγμα επηρμένης βλακείας και θρασύτητας:

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

31 Responses to Τα προσχώματα του κ.Τσίπρα

 1. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ἔχουμε
  http://biblehub.com/greek/5448.htm
  «1 Corinthians 8:1 V-PIA-3S
  GRK: ἡ γνῶσις φυσιοῖ ἡ δὲ
  NAS: Knowledge makes arrogant, but love
  KJV: Knowledge puffeth up, but
  INT: knowledge puffs up but»,

  ὁπότε ἡ διόρθωσις κατὰ τὸ ῥωμαίϊκον εἶναι ἐχθρικὴ ἐνέργεια, πρὸς ὑπονόμευσιν τοῦ διορθουμένου.

  Οἱ Τσιπρικοὶ δὲν ἀκούουν προσχώματα, ἀλλὰ προσκόμματα· ἢ ὅτι ἐννοεῖ ὅτι δὲν θὰ ἐπιτρέψει τὸ σταδιακὸν ‘θάψιμον’ τῆς λίστας.

 2. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  Κύριε Λασκαράτε επειδή έγινε προσπάθεια να κουκουλωθεί το θέμα, να μου επιτρέψτε να αντιγράψω παλαιότερο σχόλιό σας πάνω σε συζήτηση που αρχικά αμφισβητούσε τα προσχώματα
  Το ρεζουμέ εδώ σε slow motion
  http://picosong.com/AiT7

  https://roides.wordpress.com/2015/06/06/%ce%bf-%ce%b1%ce%bb-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%cf%89%cf%82-%ce%b7%ce%b8%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%bc%cf%89%ce%bd/#comment-85486

  https://sarantakos.wordpress.com/2016/03/26/meze-212/
  Μεζεδάκια του Ευαγγελισμού

  ( )

  Πρέπει όμως το μαργαριτάρι να χρεωθεί στον Αλέξη Τσίπρα ή σε κάποιον υπεύθυνο της απομαγνητοφώνησης; Χωρίς καμιά διάθεση να κάνω τον δικηγόρο του πρωθυπουργού, νομίζω πως ο ίδιος λέει «προσκόμματα» -ακούστε τον κι εσείς, περίπου στο 12.25 του βιντεακιού, και γνωμοδοτήστε.

  Σχόλια

  https://sarantakos.wordpress.com/2016/03/26/meze-212/#comment-344800

  5. atheofobos said
  26 Μαρτίου, 2016 στις 10:22
  Σχετικά με τα προσχώματα, μήπως τώρα που το πρωθυπουργικό γραφείο απέκτησε τον ειδήμων της ορθογραφίας Καρανίκα του έδωσαν να κάνει αυτή την απομαγνητοφώνηση, μιας και στον στρατηγικό σχεδιασμό δεν φαίνεται να έχει πολύ δουλειά; 🙂

  ……………………………..

  27
  Kalliope said
  26 Μαρτίου, 2016 στις 13:00
  Καλημέρα, εγώ ακούω ένα καθαρό »προσχώματα».

  ……………………….

  46 Γιάννης Ιατρού said
  26 Μαρτίου, 2016 στις 15:51
  …νομίζω πως ο ίδιος λέει «προσκόμματα» -ακούστε τον κι εσείς, περίπου στο 12.25 του βιντεακιού, και γνωμοδοτήστε..
  και 27: Kalliope κλπ.

  Εδώ επεξεργασμένο και σε slow motion (χωρίς αλλαγή της χροιάς της φωνής) το επίμαχο σημείο τηw ομιλίας, ίσως είναι έτσι πιό εύκολο να βγεί συμπέρασμα 🙂

  Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι λέει προσXόματα

  http://picosong.com/AiT7.

  (Η απάντηση εδώ ήταν άμεση και νομίζω δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τα λεκτικά προσχώματα του πρωθυπουργού:)

  49 sarant said
  26 Μαρτίου, 2016 στις 16:14
  46 Τώρα ακούω προσΧ-
  ……………………………

 3. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  «ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»
  Τατσόπουλος: Οι περισσότεροι βουλευτές ζουν στην κοσμάρα τους

  «Ο Τσίπρας πήρε την εξουσία με τον λαϊκισμό, στηρίζεται από τον λαϊκισμό. Εξακολουθεί να επιμένει σε μια διπλή γλώσσα και δεν ζητάει συγνώμη για τα λάθη που έχει κάνει», δήλωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στο «Ε» και την Φαίη Μαυραγάνη.

  Ακόμη, τόνισε ότι οι περισσότεροι βουλευτές «ζουν στην κοσμάρα τους», αδιαφορώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, και ότι η κυβέρνηση κυβερνά με αυτόματο πιλότο.

  Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και για τον πρωθυπουργό, αναφέροντας ότι ο κ. Τσίπρας είναι πολύ καλός τακτικιστής, αλλά από στρατηγική έχει «μαύρα μεσάνυχτα» και έχει ως μοναδικό στόχοτο πώς θα κρατηθεί ακόμα στην εξουσία.

  Βολές εκτόξευσε και εναντίον της Ενωσης Κεντρώων, χαρακτηρίζοντάς την απόβλητο της trash tv και αποκάλεσε τον Βασίλη Λεβέντη «φαινόμενο της απόγνωσης μας με σκουπιδοπολιτικό λόγο».

  Πηγή: Τατσόπουλος: Οι περισσότεροι βουλευτές ζουν στην κοσμάρα τους | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/258773/tatsopoylos-oi-perissoteroi-voyleytes-zoyn-stin-kosmara-toys#ixzz44IKMhFiH

 4. Ο/Η και η ΔΑΚΕ λέει:

  http://www.esak-ate.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2221:2014-11-03-12-04-50&catid=47:2009-05-21-21-56-25&Itemid=69
  ΕΣΑΚ ΑΤΕ

  Πώς τα προσκόμματα μπορούν να γίνουν προσχώματα!

  Σχόλια – Σχολιανά
  Δευτέρα, 03 Νοέμβριος 2014 14:00

  Ήμασταν συνηθισμένοι στην αμετροέπεια της ΔΑΚΕ, τώρα γνωρίσαμε και τα … «προσχώματα»! Αντιγράφουμε από Δελτίο Τύπου της ΔΑΚΕ Ιδ. Τομέα της 31/10/2014 που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ΔΑΚΕ-ΑΤΕ (το κείμενο ανακτήθηκε την 3/11/2014): «Ενδεχόμενη μεταβολή του τρόπου κήρυξης απεργίας (…) θα δημιουργήσει ισχυρά προσχώματα στην πραγματοποίηση απεργιών» μας λέει η ΔΑΚΕ. Μην αμφιβάλλεις καθόλου, φίλε αναγνώστη, για τη γλωσσική κατάρτιση της ΔΑΚΕ! Είναι πράγματι δυνατόν τα προσκόμματα, με τη βοήθεια της ΔΑΚΕ, να δημιουργούν τελικά … προσχώματα!

 5. Ο/Η Red λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/54783/%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%84

  Ο Τσίπρας θέλει να καταργήσει τα ΜΑΤ
  10|06|2012

  http://enosy.blogspot.gr/2016/03/video_24.html

  Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

  Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου παρουσία των ΜΑΤ (VIDEO)

  Επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε νεολαίους και κατοίκους του Ζωγράφου, που διαμαρτύρονταν για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό και ήθελαν να παρέμβουν ειρηνικά σε εκδήλωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή τον Ν. Παππά.

  Με χη­μι­κά και ξύλο από την ΕΛ.ΑΣ. αντι­με­τω­πί­στη­κε η δυ­να­μι­κή δια­μαρ­τυ­ρία νε­ο­λαί­ων της πρω­το­βου­λί­ας ενά­ντια στο ασφα­λι­στι­κό νο­μο­σχέ­διο «Block it» και μελών της Επι­τρο­πής Αγώνα Ζω­γρά­φου, την ώρα που ήταν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη εκ­δή­λω­ση του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ με ομι­λη­τή τον υπουρ­γό επι­κρα­τεί­ας Νίκο Παππά και θέμα τη δήθεν μάχη ενά­ντια στη δια­φθο­ρά-δια­πλο­κή (προ­φα­νώς η μάχη αυτή γί­νε­ται τις ώρες που η κυ­βέρ­νη­ση δεν κλεί­νει δου­λειές μαζί της…).

  Πέρα από τις φρα­στι­κές χυ­δαιό­τη­τες των λίγων «Τσι­προ­φρου­ρών» που βρέ­θη­καν στην εκ­δή­λω­ση και κλεί­νουν τα μάτια στο σφα­για­σμό των συ­ντά­ξε­ων και στα στρα­τό­πε­δα συ­γκέ­ντρω­σης προ­σφύ­γων, η «αρι­στε­ρή» κυ­βέρ­νη­ση κα­τέ­φυ­γε στην κα­τα­στο­λή για να φι­μώ­σει τις ενο­χλη­τι­κές φωνές των νέων αν­θρώ­πων που δου­λεύ­ουν για 400 ευρώ ή είναι άνερ­γοι, ενώ, αν ψη­φι­στεί το Ασφα­λι­στι­κό-έκτρω­μα, θα πρέ­πει να δου­λεύ­ουν-του­λά­χι­στον-μέ­χρι τα 67 για να πά­ρουν τα ψί­χου­λα της «εθνι­κής σύ­ντα­ξης».

  Για να μι­λή­σει ο Ν. Παπ­πάς στην κομ­μα­τι­κή φιέ­στα των οπα­δών του, έπρε­πε να απο­μα­κρυν­θούν οι δια­μαρ­τυ­ρό­με­νοι. Παρά την επί­θε­ση όμως, ο κό­σμος επέ­στρε­ψε στο ση­μείο της εκ­δή­λω­σης φω­νά­ζο­ντας συ­νε­χώς συν­θή­μα­τα και απαι­τώ­ντας, όπως και έγινε, την από­συρ­ση από το ση­μείο των αστυ­νο­μι­κών δυ­νά­με­ων. Λίγα λεπτά μετά οι συ­γκε­ντρω­μέ­νοι απο­χώ­ρη­σαν με πο­ρεία στη Λεωφ. Πα­πά­γου.

  Με επί­ση­μη ανα­κοί­νω­σή του ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ είδε στα γε­γο­νό­τα «ει­σβο­λή μελών της ΛΑΕ» (…) και «μια πράξη εκτός Αρι­στε­ρής αντί­λη­ψης και ιδε­ο­λο­γί­ας». Προ­φα­νώς για τον με­ταλ­λαγ­μέ­νο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, «Αρι­στε­ρά» είναι να δια­λύ­εις τη δη­μό­σια κοι­νω­νι­κή ασφά­λι­ση, να υψώ­νεις φρά­χτες στα θύ­μα­τα των πο­λέ­μων και να αντι­με­τω­πί­ζεις τη δί­καιη κοι­νω­νι­κή δια­μαρ­τυ­ρία ενά­ντια στα βάρ­βα­ρα μέτρα, με ξύλο και χη­μι­κά. Κάτι τέ­τοια άλ­λω­στε έλεγε και ο Σα­μα­ράς, όταν υπήρ­χε αντί­στα­ση στην πο­λι­τι­κή του και βά­φτι­ζε τη λαϊκή οργή «ει­σβο­λή μελών του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ»…

  Υ.Γ. Εκλεγ­μέ­νη σύμ­βου­λος στην Πε­ρι­φέ­ρεια Ατ­τι­κής με τη «Δύ­να­μη Ζωής» κα­λού­σε αφη­νια­σμέ­νη τους άν­δρες των ΜΑΤ «να τσα­κί­σουν» τους συ­γκε­ντρω­μέ­νους. Φαί­νε­ται ότι πρό­κει­ται για ακόμα ένα τυ­πι­κό δείγ­μα της «Αρι­στε­ρής αντί­λη­ψης» που πρε­σβεύ­ει ο νε­ο­μνη­μο­νια­κός ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ.

 6. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  Αξιοθρήνητος, γελοίος, βλαξ.
  Να δούμε ιστορικές προσχώσεις που αναφέρετε στο ποστ:

  http://www.geodifhs.com/gammaalphaiotaalpha/16
  Το στενό των Θερμοπυλών

  28/1/2010

  Οι Θερμοπύλες έχουν πάρει το όνομά τους από τις πηγές θερμού νερού που βρίσκονται κοντά στην περιοχή. Οι Θερμοπύλες είναι κυρίως γνωστές εξαιτίας της Μάχης των Θερμοπυλών, το 480 π.Χ. μεταξύ των ελληνικών και περσικών στρατευμάτων. Το στενό των Θερμοπυλών είχε τότε 9 χιλιόμετρα μήκος και 12 μέτρα πλάτος. Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι ήταν τόσο στενό που πέρναγε μια άμαξα προς μια κατεύθυνση τη φορά.
  Σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ λόγω των προσχώσεων του Σπερχειού. Σε αυτό το στενό οι Φωκείς είχανε χτίσει, πριν ακόμη συμβεί η μάχη, ένα τείχος για τη προστασία τους από τους Θεσσαλούς ιππείς επιδρομείς. Αυτό το τείχος το αναστήλωσαν οι Έλληνες του Λεωνίδα. Ο δρόμος που αναφέρεται ως στενά των Θερμοπυλών αποτελείτο απο τρία στενά στη σειρά. Συγκεκριμένα το πρώτο στενό (από βορρά προς νότο) ήταν το δυτικότερο στενό της Ανθήλης, τόπος συνάντησης του Αμφικτυονικού συνεδρίου, το δεύτερο στενό ήταν στο σημείο που οι Φωκείς χτίσανε το τείχος και το τρίτο και ανατολικότερο στενό ήταν το στενό των Αλπήνων. Τον καιρό του Λεωνίδα, το 480 π.Χ., το πέρασμα ήταν ένα στενό μονοπάτι κάτω από το λόφο, το οποίο επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν στρατηγικά οι Έλληνες στρατιώτες για να εμποδίσουν τον υπεράριθμο περσικό στρατό. Σήμερα το πέρασμα των Θερμοπυλών φτάνει από 1.5 έως και 3 χιλιόμετρα πλάτος, εξαιτίας των αποθέσεων στις εκβολές του Σπερχειού.
  Από την περιοχή διέρχεται ο Σπερχειός ποταμός, που παλαιότερα ονομαζόταν Αλαμάνα, ονομασία γνωστή σήμερα κυρίως από τη Μάχη της Αλαμάνας. Ο Σπερχειός έχει μήκος 82 χιλιόμετρα. Πηγάζει από το βουνό Τυμφρηστός της Ευρυτανίας και, με γενική κατεύθυνση προς τα ανατολικά, εισέρχεται στη Φθιώτιδα, διασχίζει την ομώνυμη κοιλάδα (Κοιλάδα του Σπερχειού), ανάμεσα στην Οίτη και στη δυτική προέκταση του όρους Όθρυς, και χύνεται στον Μαλιακό Κόλπο. Κυριότεροι παραπόταμοι είναι ο Ρουστανίτης και η Βίστριτσα, που είναι δεξιοί παραπόταμοι, όπως και οι μικρότεροι Μαυρονέρι Φθιώτιδας, Γοργοπόταμος (πολύ γνωστός από την ομώνυμη γέφυρα) και ο φθιωτικός Ασωπός. Στην αρχαιότητα οι τρεις τελευταίοι χύνονταν στη θάλασσα, αλλά με τις προσχώσεις του Σπερχειού, που μετέθεσαν τον μυχό του Μαλιακού κατά 8 και πλέον χιλιόμετρα προς τα ανατολικά, εκβάλλουν σήμερα στον Σπερχειό. Οι ίδιες αυτές προσχώσεις εξαφάνισαν τα στενά των Θερμοπυλών με τη στρατηγική τους σημασία και σε λιγότερο από χίλια χρόνια θα εξαφανίσουν και ολόκληρο τον Μαλιακό Κόλπο.

  Φωτογραφίες :Το στενό των Θερμοπυλών όπως είναι σήμερα. Τον καιρό που έγινε η Μάχη των Θερμοπυλών, η ακτή ήταν πολύ πιο κοντά στο βουνό. Οι προσχώσεις του Σπερχειού έχουν αλλάξει σημαντικά το τοπίο τα τελευταία χρόνια. 7. Ο/Η του κώλου λέει:

  Με περηφάνεια το left.gr και η Αυγή, παρουσιάζουν τα δυο προσχώματα του Τσίπρα ή μ ‘όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα πεις

  https://left.gr/news/altsipras-thetiki-exelixi-i-symfonia-tha-ylopoiithei-sto-plaisio-ti-diethnoys-nomimotitas
  left.gr
  18.03.2016
  Κι εκεί η Τουρκία δεσμεύεται να άρει τα προσχώματα που μέχρι στιγμής θέτει, ώστε η επιχείρηση του ΝΑΤΟ να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική.

  Ομιλία Τσίπρα στο Κερατσίνι
  http://www.avgi.gr/article/5846509/al-tsipras-o-suriza-logodotei-mono-sto-lao-alloi-ta-epairnan-apo-tin-siemens-alloi-itan-stin-lista-lagkarnt-video-
  ΑΥΓΗ
  15.09.2015 ,

  Και όποιος διανοηθεί να βάλει προσχώματα στο έργο της δικαιοσύνης, στη προσπάθειά της να διερευνήσει τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής, θα έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμένα προσωπικά.

  Δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπ 2015

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εύλογη απορία από μια συνένοχη:

  Zoe Konstantopoulou ‎‎@ZoeKonstant

  1. Όσα «αποκαλύπτει» ο @atsipras περιέχονται στη Μαύρη Βίβλο της Ντροπής που συνέταξα τον Μάιο 2014. Γιατί δεν τα κατήργησε; #vouli

  8:00 μ.μ. – 29 Μαρ 2016

  133 Retweet

  166 «μου αρέσει»
  _________________________________-
  Είδηση: η κυβέρνηση προτίθεται, όπως είπε ο επικεφαλής της, να αλλάξει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, οι οποίοι θα αντιμετωπίζονται όπως και οι απλοί πολίτες.

  Απορία: Τι τον εμπόδιζε να το έχει κάνει;

 9. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/i-gkafa-meta-bdelugmias-se-anakoinwsi-tou-suriza

  Η γκάφα …«μετά βδελυγμίας» σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

  Άλλη μια γκάφα σε επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να προστεθεί στα γραμματικά και συντακτικά λάθη των προηγούμενων.

  Μετά τα ορθογραφικά και γραμματικά λάθη του επιτελείου του πρωθυπουργού στο Twitter το τελευταίο διάστημα, την Πέμπτη άλλη μια γκάφα σε επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να προστεθεί στις προηγούμενες.

  Σε δήλωση – απάντηση προς τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκο, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υπερασπιζόταν μετά βδελυγμίας» (!) τον πρώην σύμβουλο του Αντ. Σαμαρά, Στ. Παπασταύρου.

  Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι η ανακοίνωση είχε σταλθεί και δεύτερη φορά ως «ορθή επανάληψη», καθώς η πρώτη είχε και άλλα λάθη.

 10. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Αλλεργία στην, όχι αλλεργία για

 11. Ο/Η Dimitris Fds λέει:

  Ειναι φανερη η τρομερη προσπαθεια που ματαιως ομως καταβαλλετε. Το αν θα ακουστει το «κ» ως «χ» ειναι για εσας και τους αλλους παρομοιους προς εσας, νεροκουβαλητες του χτες, σαφως πιο ενοχλητικο απο τα κλεμμενα των παπασταυρου. Εκτος απο νεροκουβαλητες του χτες που διελυσε την Ελλαδα, ειστε και λαικιστες.

 12. Ο/Η Ο Αρλεκίνος λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/ena-yperoxo-tilegrafima-tou-ape-44341207122

  Ενα υπέροχο τηλεγράφημα του ΑΠΕ

  O Πρωθυπουργός παίρνει αγάπη ενώ η ματιά του ταξιδεύει στο παρελθόν να βρει αναμνήσεις

  Κάνοντας τολμηρά βήματα μπροστά στην ποιότητα και στο ύφος της πολιτικής δημοσιογραφίας, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων κάλυψε την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αρτα, δείχνοντας μας και τον ψυχολογικό κόσμο του Αλέξη Τσίπρα

  Κώστας Γιαννακίδης

  17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016, 10:55

  Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κάλυψε για λογαριασμό των συνδρομητών του την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αρτα. Και επειδή ο συνδρομητής πληρώνει για να έχει πρόσβαση, το κρατικό πρακτορείο δεν ήταν φειδωλό στην ποιότητα του προσφερόμενου προϊόντος.

  Με τον κίνδυνο να μας εγκαλέσουν όπως έκανε η ΕΡΤ για τον ΣΚΑΙ, αντιγράφουμε το κείμενο.

  «Τον ξέρουν όλοι από παιδί. Και σήμερα υποδέχθηκαν το δικό τους παιδί ως πρωθυπουργό της Ελλάδας. Οχι με το πρωτόκολλο που επιβάλλει ο θεσμός, αλλά με την αγάπη και την οικειότητα που προβλέπει αυτή η γνήσια και άδολη σχέση. Ο Αλέξης Τσίπρας στην πλατεία του Αθαμάνιου Αρτας του χωριού που απολάμβανε τα παιδικά του καλοκαίρια, συναντήθηκε με τους συγγενείς και τους φίλους του. Αυτούς με τους οποίους στην πλατεία του χωριού μοιράστηκε τις αλησμόνητες παιδικές στιγμές, σήμερα υποδέχθηκαν τον δικό τους Αλέξη με ένα τεράστιο χαμόγελο και μία γλυκιά αγωνία να τον συναντήσουν και πάλι, να τον αγκαλιάσουν και να τον καμαρώσουν. Και ο ίδιος, όταν έφτασε στην πλατεία των παιδικών του χρόνων -ανήμερα της ημέρας που γιορτάζει το Αθαμάνιο- έδειξε να απολαμβάνει τούτο το αντάμωμα. Είδε τους συγγενείς του, αγκάλιασε τους φίλους του και σίγουρα η ματιά του έδειχνε να αναζητά και να βρίσκει τις αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας. Δίπλα στον θείο του, τον παπά Δημήτρη Τσίπρα, δεν προλάβαινε να χαιρετά τους πρεσβύτερους, να μοιράζεται αναμνήσεις με τους νεότερους και να απολαμβάνει την αγάπη των δικών του ανθρώπων. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να μη χορέψει. Οχι έναν οποιοδήποτε δημοτικό χορό, αλλά το «Καγκελάρι». Χορός παραδοσιακός των Τζουμέρκων και των χωριών στα Αθαμάνια Ορη που οι κάτοικοι επινόησαν στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Χορός που οι χορευτές χορεύουν σφιχταγκαλιασμένοι ώστε να συνεννοούνται κιόλας. Μαζί του χόρεψε σχεδόν όλο το χωριό και όταν τελείωσαν ακολούθησε το «πρωτόκολλο του πανηγυριού». Τα τραπέζια στρώθηκαν, το φαγητό σερβιρίστηκε και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι το πρωί, όπως ακριβώς επιβάλλει η παράδοση.»


  Και η ώρα του χορού. Με τον παπά Δημήτρη Τσίπρα, έναν κάτοικο του χωριού, έναν άνδρα με τοπική ενδυμασία και την Ολγα Γεροβασίλη

  Το ύφος του κειμένου είναι εξαιρετικό και αποδίδει το βάθος και την ποιότητα του ρεπορτάζ. Πράγματι, τα μέσα που αγοράζουν το δελτίο του ΑΠΕ μπορούν να το πάρουν, να το δημοσιεύσουν ως έχει και να μοιραστούν με τους αναγνώστες τους αληθινή δημοσιογραφία. Διότι εδώ ο συντάκτης δεν γράφει, απλώς, όσα είδε και έκανε ο Πρωθυπουργός. Μας περιγράφει και αυτά που αισθάνθηκε. Και αυτό, ναι, είναι τομή στην πολιτική δημοσιογραφία. Διεισδύει στον ψυχολογικό κόσμο των κατοίκων ενός χωριού -δεν είναι εύκολο να το κάνεις σε τόσο λίγες λέξεις. Μας δείχνει τα ενδότερα του πρωθυπουργικού μυαλού, βουλιάζουμε και εμείς στα μαξιλάρια των τρυφερών αναμνήσεων από τα παιδικά χρόνια. Τρέξαμε πίσω στο χρόνο, μαζί με τη ματιά του. Αισθανθήκαμε και εμείς «την αγάπη των δικών του ανθρώπων». Ακολουθήσαμε τα βήματα του στον χορό, ακούσαμε, σχεδόν, τη μουσική να συντροφεύει το γλέντι. Πήραμε την ευλογία του παπά Δημήτρη Τσίπρα που, υποθέτω προσεύχεται για τον ανιψιό του, αλλά το ρεπορτάζ δεν ήθελε να ξεφύγει και προς το μεταφυσικό. Εμεινε εκεί, γήινο, με τους απλούς ανθρώπους και τον Πρωθυπουργό που σφιχταγκαλιασμένος χόρεψε. Οχι έναν οποιοδήποτε χορό, αλλά το Καγκελάρι.

 13. Παράθεμα: Οι «δικαστικοί υπάλληλοι» (!) του κ. Τσίπρα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 14. Ο/Η του Τσίπρα λέει:

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το αυτονόητο, το πασιφανές και το συγκαλυπτόμενο:

  Είναι πολύ λυπηρό, αλλά είναι η αλήθεια που πρέπει να λέγεται γιατί αφορά το συμφέρον της χώρας. Εαν αυτά που έχουμε επισημάνει με συνέπεια και εμμονή εδώ και χρόνια λεγόντουσαν από αυτούς που όφειλαν να τα λένε, η χώρα (και η Αριστερά) δεν θα ερχόντουσαν σε τέτοιο κατάντημα. Ο πρωθυπουργός μπορεί πλέον να επισκέπτεται μόνο Γυμνάσια και μικρά νησιά, χωρίς να κινδυνεύει να ρεζιλευτεί.

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το κουτοπόνηρο τούβλο θέλει δραχμή και το δείχνει άγαρμπα ακόμη και στα κάλαντα του ευρώ (δεν ήξερε πως το τραγουδάκι ήταν αμερικάνικο)

 17. Ο/Η Ε.Γ. λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/191847/handelsblatt-einai-o-tsipras-dimagogos-i-o-laos-ilithios#ixzz4YuK566p9

  «ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
  Handelsblatt: Είναι ο Τσίπρας δημαγωγός ή ο λαός ηλίθιος;

  16|02|2015

  Με ένα άκρως επιθετικό άρθρο, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt επιτίθεται στην Αλέξη Τσίπρα για τη διγλωσσία του, ενώ δεν αφήνει εκτός κριτικής και τον ελληνικό λαό που τον ανέδειξε στη θέση του πρωθυπουργού.

  Με τίτλο «Ο Τσίπρας είναι δημαγωγός ή ο λαός ηλίθιος;», η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως η απαίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού να αλλάξει το όνομα της Τρόικα υπογραμμίζει την τακτική της νέας ελληνικής κυβέρνησης για διγλωσσία και χαρακτηρίζει «δημαγωγό» τον νέο πρωθυπουργό της χώρας.

  Η δημοκρατία, αναφέρει ο συντάκτης, αντιθέτως με τα κουτσομπολιά, δεν είναι μια ιδεολογία, αλλά ένας κανόνας συναίνεσης, μια συμφωνία σε αρχές. Και αυτό ίσχυε τόσο στα αρχαία χρόνια όσο και σήμερα. Μόνο οι κανόνες της δημοκρατίας οδηγούν στην έκφραση των επιθυμιών της πλειοψηφίας και από πολιτικές μπορούν να μεταμορφωθούν σε πραγματικότητα.

  Αλλά, όπως τότε, και τώρα ο κίνδυνος της δημοκρατίας είναι η δημαγωγία. Παραλληλίζοντας τη σημερινή δημοκρατία με αυτή της αρχαίας Ελλάδας, ο συντάκτης του άρθρου παρουσιάζει το φαινόμενο της δημαγωγίας που βασικό της εργαλείο είναι να παρουσιάζει τα πράγματα αντίστροφα από την πραγματική τους διάσταση και να επιχειρηματολογεί χειραγωγώντας τους πολίτες, προσάποτντας αυτές τις ιδιότητες στον Αλέξη Τσίπρα.

  Περιγράφοντας τα αποτελέσματα μεταδοτικότητας που προκαλεί η δημαγωγία στους λαούς, ο συντάκτης καταλήγει περιγράφοντας την είσοδο του Χριστού στην Ιερουσαλήμ, όπου τον υποδέχτηκαν με «ωσαννά», ενώ λίγες μέρες μετά του φώναζαν «άρον άρον, σταύρωσον αυτόν», αναφέροντας ότι στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει φτάσει η ώρα που ο εξαπατημένος λαός θα αντιταχθεί στον Αλέξη Τσίπρα.

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η τσογλαναρία του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος δεν ξέρει ούτε την παροιμία («Η αλεπού 100 και το αλεπουδάκι 110») ούτε το νόημά της, που επικρίνει ακριβώς τη νεότητα για άγνοια.
  Μου την είχε πει-έτσι την πρωτοάκουσα-στο πρώτο έτος του Πανεπιστημίου βαρύγδουπος καθηγητής όταν με νεανική βλακεία τόλμησα να τον διορθώσω.

  http://www.topontiki.gr/article/208609/diapseydei-maximoy-ti-nd-gia-diaggelma-tsipra-meta-eurogroup-tis-deyteras
  18.2.2017 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
  Διαψεύδει το Μαξίμου τη ΝΔ για διάγγελμα Τσίπρα μετά το Eurogroup της Δευτέρας
  …………………………..
  Εκατό η αλεπού, εκατόν ένα το αλεπουδάκι;».

 19. Ο/Η laskaratos λέει:
  http://www.athensvoice.gr/politiki/kostas-karamanlis-o-protos-syrizaios-prothypoyrgos

  Κώστας Καραμανλής, ο πρώτος συριζαίος πρωθυπουργός
  Ο άνθρωπος που ηγήθηκε της ορίτζιναλ Π.Φ.Α.
  …ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ
  ΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ
  08.03.2017

  Φίλες φίλοι και οι υπόλοιποι, ξέρω ότι οι εξελίξεις τρέχουν, ξέρω ότι γεννιούνται υποψίες σύμφωνα με τις οποίες ο Αλέκσης ο Τσίπρας μπορεί και να είναι απατέωνας (με την πολιτική έννοια του όρου) και ξέρω ότι ο μάνατζερ ράγκμπι είναι ακόμα στο Σερβάιβορ. Θα ήθελα, όμως, να σας παρακαλέσω να μου επιτρέψετε να μην ασχοληθώ με τίποτα από όλα αυτά. Γιατί απόψε (τώρα που γράφω είναι Τριτη 7 του Μαρτίου, επέτειος των εκλογών του 2004) ο νους μου ταξιδεύει στον πρώτο Συριζαίο πρωθυπουργό της Ιστορίας. Το άνθρωπο που ηγήθηκε της ορίτζιναλ Π.Φ.Α. (Πρώτης Φοράς Αριστεράς) κυβέρνησης. Τον Κωνσταντίνο τον Εργατικό, τον Κωνσταντίνο τον Ικανό, τον Κωνσταντίνο τον Αποτελεσματικό, τον Κωνσταντίνο τον Ακούραστο (γράφω πολλά από τα επίθετα που συνοδεύουν τον μέγαλο ηγέτη, καθώς ακόμα ο ιστορικός του μέλλοντος δεν έχει ασχοληθεί με την περίπτωσή του και έτσι δεν ξέρουμε ποια από τις αρετές του θα υπερισχύσει στα μελλοντικά βιβλία της ιστορίας.

  Αντιλαμβάνομαι πως κάποιοι από εσάς (σίγουρα όχι οι περισσότεροι) παραξενεύονται με αυτά που γράφω. Οι υπόλοιποι όμως, αυτοί που θυμούνται την ανικανότητα, την τεμπελοσκυλίαση, την επιπολαιότητα, την αδιαφορία για τις συνέπειες της κυβερνητικής απραξίας, τους διορισμούς, την αγάπη στο κράτος ως οντότητα φτιαγμένη για κυβερνητική αξιοποίηση και όχι για να υπηρετεί τα κορόιδα που πληρώνουν φόρους, καταλαβαίνουν πως ο άνθρωπος που πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο ΟΧΙ όταν διέκοψε τη νιρβάνα του για να υποστηρίξει τον ΝΑΙ, είναι πολύ περισσότερο ο πρώτος Τσίπρας παρά ο τελευταίος Καραμανλής.

  Στο κάτω-κάτω μιλάμε για τους ανθρώπους που είναι το Α και το Ω στην αξιέπαινη προσπάθεια να καταστραφεί η Ελλάδα. Μιλαμε για τον άνθρωπο που έκανε ό,τι περνούσε από την αδιαφορία του για να βρει η καταστροφική κρίση απροετοίμαστη τη χώρα και για τον άνθρωπο που πασχίζει να ολοκληρώσει την καταστροφή. Και πιθανόν επειδή είναι σαφές ότι ο ένας είναι συνέχεια του άλλου μοιράζονται και κοινές συμπάθειες. Αν δεν με πιστεύετε κάντε ένα απλό τεστ. Βρείτε –αν είναι ακόμα εύκολο να τους εντοπίσετε γιατί πια κρύβονται πολύ καλά– έναν ψηφοφόρο του Αλέκση και ρωτήστε τον τι γνωμη έχει για τον Κωσναντίνο τον Αποτελεσματικό. Το «είναι παρεξηγημένος» θα είναι το λιγότερο καραμανλικό που θα ακούσετε.

  Με τα παραπάνω στο νου είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί οι «καραμανλικοί κύκλοι» (όπως έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε τους ανώνυμους παρατρεχάμενους του ηγέτη της Ραφήνας) έχουν τόσο καλές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί οι καραμανλικοί βουλευτές έχουν ακόμα καλύτερες. Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί το νούμερο 2 της καραμανλικής διακυβέρνησης (ναι, τον πρόεδρο Παπάκη εννοώ) δέχτηκε να γίνει ο Χατζηαβάτης του Αλέκση με αντάλλαγμα την πιο καλοπληρωμένη αργομισθία. Είναι εύκολο να καταλάβουμε τα τσαλιμάκια του βαρύμαγκα Βαγγέλα και της συναινετικής και πολύ εξυπηρετικής για την κυβέρνηση θέσης που πήρε στη συζήτηση για την ψηφοφορία των νέων μέτρων που πλησιάζει και γίνεται παιχνιδάκι το να καταλάβουμε γιατί στις ενημερωτικές εκπομπές της κυβερνητικής τηλεόρασης μπορεί να κυριαρχούν οι –αναμενόμενοι– συριζοφρουροί μαχόμενοι δημοσιογράφοι, αλλά υπάρχει και αρκετός χώρος και για τους καραμανλοφρουρούς συναδέλφους τους.

  Όλα τα παραπάνω δεν τα γράφω για να μειώσω την αξία του ανθρώπου που ακόμα θεωρείται πολιτικό κεφάλαιο από όσους έχει ευνοήσει. Τα γράφω για να αναδείξω το μεγαλείο του και να δείξω πως ακόμα υπάρχει φιλότιμο στην πολιτική. Να δείξω πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν ξεχνούν ούτε αυτούς που τους βοήθησαν ούτε αυτούς με τους οποίους συγγενεύουν ιδεολογικά και μπράβο τους.

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  Έχουμε να κάνουμε με πραγματικά πονηρό και αγράμματο ηλίθιο

  http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/139922

  Όλοι μιλάνε για την νέα λεκτική γκάφα Τσίπρα που είπε ότι θα «θρέψουμε τους καρπούς μας» Αυτό όμως είναι το λιγότερο

  5.4.2017

  Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

  Όπως και με τα αγγλικά που μίλησε πρόσφατα στην Ιταλία, έτσι κι εδώ εστιάζουμε σε θέματα επιφάνειας. Έπρεπε φυσικά να πει «δρέψει τους καρπούς» κι όχι αυτό που είπε. Σίγουρα παίζει ρόλο το πώς λες κάτι, αν γνωρίζεις ελληνικά ή αγγλικά ή αν απλώς έκανες ένα σαρδάμ.
  ……………….
  Στην Ιταλία ας πούμε, αν ξεπερνούσες τα ξεκαρδιστικά αγγλικά του, διαπίστωνες ότι περιέγραφε μια εντελώς ψεύτικη Ελλάδα στους καλεσμένους της ομιλίας του. Έλεγε ότι η λιτότητα τελείωνε, ότι η ανάπτυξη είχε επιστρέψει – κι όλα αυτά λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ πως είχαμε πάλι ύφεση. Έτσι σήμερα, πίσω απ’ το θρέψιμο των καρπών που θα ζήσουμε «πολύ σύντομα» (άλλο ένα κλασικό ψέμα) βρίσκονται πιο ζουμερές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, που κατηγόρησε τους δανειστές πως κωλυσιεργούν και δεν κλείνουν την αξιολόγηση. Ναι, λες και δεν είμαστε εμείς με την πλάτη στον τοίχο, ή δεν τρενάρουμε εμείς αενάως κάθε διαπραγμάτευση μέχρι να αλλάξουν (έτσι ελπίζουμε πάντα) οι συσχετισμοί, ή να γίνει κάποιο θαύμα, ή να επέμβει η Μέρκελ.

  Τα αγγλικά του Τσίπρα στην Ιταλία που κάνουν πάταγο!

  • Ο/Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου λέει:

   O θηλυκός Τσίπρας
   Ελληνικούρες
   Εμπρός καλέ να θρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας.
   Στο χείλος της Αναβύσσου

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τώρα μπέρδεψε ο λογογράφος του τις συμπληγάδες του Ιάσωνα με το ταξίδι του Οδυσσέα προς την Ιθάκη.
  http://www.protagon.gr/epikairotita/44341393388-44341393388
  Οδύσσεια και… Αργοναύτες
  Με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί των Φαιάκων, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο δίδαγμα του Ομήρου ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό: «Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα» τόνισε ο Πρωθυπουργός, παντρεύοντας (ή μπερδεύοντας;) την Οδύσσεια -όπου πράγματι η Κέρκυρα ήταν ο τελευταίος σταθμός πριν την επιστροφή στην Ιθάκη- με την Αργοναυτική Εκστρατεία -όπου ο Ιάσονας καταφέρνει να περάσει επιτυχώς από τις συμπληγάδες.

 22. Παράθεμα: «Εκτσογλανισμός» ή πρωθυπουργικό λεξιλόγιο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ηλίθιος.
  Ο άνθρωπος αυτός έχει «τελειώσει» το Πολυτεχνείο και δεν ξέρει τι σημαίνει ενεργοβόρος!

  https://thecaller.gr/callers-choice/poio-polytxneio/
  Ποιο Πολυτεχνείο! Νέα γκάφα Τσίπρα: Χαρακτήρισε τη Δυτική Μακεδονία …ενεργοβόρο πηγή που στηρίζει την Ελλάδα

 24. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.lifo.gr/now/politics/159357

  Τσίπρας σε Μπριζίτ Τρονιέ: «I hope to come back to Greece and to see Betty also» Ο αποχαιρετιστήριος διάλογος στο αεροδρόμιο

  9.9.2017

  Μετά από χειραψία, ο Αλέξης Τσίπρας την προσκάλεσε σε (λάθος) αγγλικά, να ξαναέρθει στην Ελλάδα και να δει και τη Μπέτυ Μπαζιάνα

  • Ο/Η του ΑυγΈα λέει:

   Aυγέας ο Αυγείας

   http://www.iefimerida.gr/news/361309/h-kopros-toy-aygea-sholiastike-lathos-toy-tsipra-kata-tin-omilia-toy-sti-deth

   Η ΛΑΘΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ
   H κόπρος του… Αυγέα -Σχολιάστηκε το λάθος του Τσίπρα κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ

   Αίσθηση προκάλεσε η έκφραση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της ΔΕΘ.

   «Θα καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγέα», είπε ο κ. Τσίπρας υποννοώντας ότι η κυβέρνησή του θα πατάξει τη διαφθορά κάνοντας λάθος την έκφαση από τους μύθους του Ηρακλή, καθώς το σωστό είναι «η κόπρος του Αυγεία». Το λάθος δεν πέρασε απαρατήρητο.

   Πηγή: H κόπρος του… Αυγέα -Σχολιάστηκε το λάθος του Τσίπρα κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ | iefimerida.gr

 25. Παράθεμα: Το ρομάντσο του Αλέκσι με την Ακροδεξιά σε νέα επεισόδια | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 26. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.athensvoice.gr/politics/433649_peirazei-poy-o-tsipras-einai-ageografitos

  11.04.2018 | 11:02
  Πειράζει που ο Τσίπρας είναι αγεωγράφητος;
  Το μόνο που ζητάω είναι να μάθει τα πολύ βασικά…
  Μάνος Βουλαρίνος

  Για να πείσεις το 1/3 των ψηφοφόρων μιας χώρας που κατοικείται από κατ’ εξοχήν εύπιστους ανθρώπους να σε ψηφίσει δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες. Δεν χρειάζεται ευφυΐα ή εργατικότητα. Δεν χρειάζεται τίποτα, πέρα από θράσος. Κατά συνέπεια, δεν χρειάζονται ούτε οι στοιχειώδεις γνώσεις γεωγραφίας.


  Υπό αυτή την έννοια, δεν εκπλήσσει το ότι ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει πως η Τήλος απέχει πολύ από το να είναι «τα ανατολικότερα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» (όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο τουίτερ σε μια κωμικοτραγική απόπειρα να παραστήσει ότι οι οικογενειακές διακοπές του ήταν κάποιο μήνυμα στους καυγατζήδες Τούρκους). Στην πραγματικότητα μάλιστα είναι απολύτως αναμενόμενο. Όπως αναμενόμενο είναι το ότι μάλλον δεν γνωρίζει πως η Κύπρος είναι κι αυτή μέλος της Ευρωπαϊκής της Ένωσης και το ότι δεν έχει ιδέα πού (ή τι) είναι το Καστελόριζο.

  Από την άλλη, θα περίμενα να έχει ακουστά το νησί με το όνομα Ρόδος. Αν το είχε, μπορεί να καταλάβαινε πως αν ένα τόσο μεγάλο νησί είναι ανατολικότερα της Τήλου, η φράση «ανατολικότερα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να περιγράψει το νησί που πέρασε τις διακοπές του.

  Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, ένας άνθρωπος με την ευφυΐα και την καλλιέργεια του Αλέκση μπορεί να μην γνωρίζει ούτε πού είναι το «ανατολικά» ούτε πού είναι το «δυτικά». Οπότε το πρόβλημα δεν είναι η αναγνώριση των νησιών πάνω στον χάρτη, αλλά το πώς τον κρατάμε τον χάρτη. Σ’ αυτήν την περίπτωση είμαι πρόθυμος να βοηθήσω και να πω στον πρωθυπουργό: Αλέκση, κρατάμε τον χάρτη έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να είναι πάνω από την Αθήνα και οτιδήποτε είναι πιο κοντά στο δεξί μας χεράκι είναι ανατολικά και οτιδήποτε πιο κοντά στο αριστερό μας χεράκι είναι δυτικά. Απλό δεν είναι;

  Δεν αρνούμαι ότι η αμορφωσιά του Αλέκση και των συνεργατών του έχει κάτι το χαριτωμένο. Όμως, δυστυχώς, ο άνθρωπος αυτός, παρότι εντελώς ανεύθυνος, είναι ο βασικός υπεύθυνος για το μέλλον μιας χώρας η οποία έχει την ατυχία να έχει κακούς γείτονες στα ανατολικά… Αλέκση, αυτό που μοιάζει με μπότα είναι η Ιταλία και είναι δυτικά… Στο δεξί χεράκι είπαμε…… Κάποιος θα έλεγε ότι καλό είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός να έχει κάποιες στοιχειώδεις γεωγραφικές γνώσεις, έτσι ώστε να μπορεί να καταλάβει ποια νησιά είναι ελληνικά, πού είναι αυτά τα νησιά και ποια διεκδικούν οι Τούρκοι. Δεν ζητάω να μάθει τις ιστορικές ρίζες της ελληνοτουρκικής διαμάχης, ούτε να καταλάβει τη γεωστρατηγική σημασία της περιοχής. Δεν ζητάω θαύματα. Το μόνο που ζητάω είναι να μάθει τα πολύ βασικά, έτσι ώστε όταν έχουμε κάποιο επεισόδιο (όπως το χθεσινό στη Ρω) να ξέρει τουλάχιστον που έγινε.

  Από την άλλη, μπορεί να μη χρειάζεται να μάθει τίποτα. Έτσι κι αλλιώς, με αυτήν του την αμορφωσιά επελέγη για πρωθυπουργός και θα ήταν ασέβεια στο εκλογικό σώμα να αγνοήσει την εντολή τους. Οι Έλληνες απαίτησαν αμόρφωτο και όχι ιδιαίτερα ευφυή ηγέτη και θα ήταν εντελώς άδικο να πάρουν κάτι λιγότερο από αυτό. Και μπράβο τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.