Ένας δημόσιος υπάλληλος παπάς Γουρουνοκέφαλος

[οι γουρουνοκεφαλές και ο παπάς που απειλεί]

gourouni28mar16

Σκληρή επίθεση εναντίον του ιερέα της Βέροιας που καταγράφεται σε βίντεο να απειλεί λόγω έλευσης προσφύγων, εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο Π. Κουρουμπλής, είπε χαρακτηριστικά:

«Αμαυρώνουν με το χυδαιότερο τρόπο την προσφορά της ορθοδοξίας. Η ορθοδοξία έχει δώσει τα πάντα για τους πρόσφυγες και δεν έχει το δικαίωμα κανένας από αυτούς τους κυρίους, δεν τους λέω ιερωμένους γιατί δεν είναι, είναι έξω από το Χριστό, για να μην πω ότι είναι αντίχριστοι, όταν συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο».

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, λίγο λεπτά μετά την έλευση του πρώτου λεωφορείου με τους Σύρους πρόσφυγες στο Στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου». Μερίδα των κατοίκων που αντιδρά στην εγκατάσταση των προσφύγων και προφανώς πρόσκεινται στην ακροδεξιά, επιτέθηκε λεκτικά εναντίον του Βουλευτή Ημαθίας Γιώργου Ουρσουζίδη.

Ο βουλευτής έφτασε από νωρίς στο σημείο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι κάτοικοι της Αγ. Βαρβάρας, χωριό κοντά στο οποίο βρίσκεται το στρατόπεδο.

«Στο λόγο της τιμής μου, σας λέω ότι θα είναι μόνο Σύροι. Θα έρθουν 200 σήμερα και άλλοι 200 μετά… Μίλησα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως θα μείνουν έως ότου τακτοποιηθεί το πρόβλημά τους, καθώς κανένας από τους πρόσφυγες δεν θέλει να μείνει εδώ, όλοι έχουν συγγενείς στο εξωτερικό», ανέφερε ο βουλευτής για να κατευνάσει τα πνεύματα.

«Υπάρχει μια μοναχή δίπλα στον προφήτη Ηλία. Εάν πειραχθεί μια τρίχα από τα μαλλιά αυτά αυτής της μοναχής, θα γίνει χαμός», ακούγεται να λέει ένας ιερέας. Άλλοι φωνάζουν εθνικιστικά συνθήματα, όπως το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

[…]

Συνεχίστε το υπόλοιπο κείμενο μόνοι σας, εμείς θα ξεράσουμε >>>

 

 

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

19 Responses to Ένας δημόσιος υπάλληλος παπάς Γουρουνοκέφαλος

 1. Ο/Η Αδ.Κοραής λέει:

  Ο καλόγερος Διαμαντόπουλος

  Οι «Τουρκόσποροι» Ρωμιοί πρόσφυγες του 1922

  https://kars1918.wordpress.com/2010/03/09/refugees-1922/
  Πρόσφυγες του ’22 στη «μητέρα-πατρίδα»

  09/03/2010
  ………………..

  Ο αρχικός εκνευρισμός που ένοιωσαν οι ντόπιοι για τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής πήρε σύντομα τη μορφή εχθρότητας.[10] Η ρατσιστική συμπεριφορά κατά των προσφύγων θα αποτελέσει γενικευμένη κοινωνική συμπεριφορά, τόσο των ελλαδιτών Ελλήνων, όσο και των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων που κατοικούσαν τότε στην Ελλάδα. Δεν θα υπάρξουν σημαντικές εκδηλώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.[11] «Η βρισιά ΄΄τουρκόσπορος΄΄ μαζί με σωρό ανάλογες βρισιές, όπως ΄΄σκατοουγλούδες΄΄, ΄΄παληοαούτηδες΄΄ κ.λπ. ήταν στην ημερήσια διάταξη, από ανώτερα και κατώτερα κυβερνητικά όργανα…»[12] Το συναίσθημα αυτό περιγράφεται από τον Π. Κανελλόπουλο: «Μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, που από το 1915 είχε διχασθεί δεν αντίκρυσε τους πρόσφυγες με συμπάθεια, όταν τα αδυσώπητα κύματα της ιστορίας τους έριξαν πάνω στους βράχους της Ελλάδας. Δεν υπήρξε συμπάθεια, δεν υπήρξε απάθεια, υπήρξε αντιπάθεια.».[13] Για τους ίδιους τους πρόσφυγες, η επαφή με τους γηγενείς υπήρξε ένα τραυματικό πολιτισμικό σοκ.[14]
  …………….

 2. Ο/Η Piggy λέει:

  Θα σας παρακαλέσω κύριοι του μπλογκ να μην μας προσβάλλετε συγκρίνοντάς μας με έμμισθους κρατικούς υπαλλήλους που δηλώνουν εκπρόσωποι του Θεού και διαδηλώνουν μαζί με Χρυσαυγίτες κατά ταλαίπωρων προσφύγων και γυναικόπαιδων.

  • Συμφωνώ, κι εγώ, κυρία Piggy. Ενοχλήθηκα κι εγώ μέ αυτό τό «Γουρουνοκέφαλός» Δέν δέχομαι νά γίνεται αυτός ο διασυρμός στά ζώα, με τό νά τά απαραλληλίζουν μέ κακούς ανθρώπους. ΓΙΑΤΙ? Θά μπορούσαν νά πούν «σκατοκέφαλος» π.χ. διότι μόνο σκατά πρέπει νά περιέχει τό κεφάλι κάθε τέτοιου ανθρώπου.

   • Ο/Η Ζωζώ ντε Σαπουνάκ λέει:

    Είμαι η Ζωζώ Σαπουνάκη μοσιού, ιππότις της γαλλικής λεγεώνος της τιμής, σήμερον Piggy, αύριο homeless, μεθαύριον οτιδήποτες, πάντα στο πλευρό (εκ κεντροαριστερών) όσων αδικούνται.
    Περιττόν να προσθέσω το πασίγνωστον (στις φίλες μου τις χαρτοπαίχτρες), είμαι ζώον φυτοφάγον και αγέραστον.
    Υγιαίνετε μοσιού!

 3. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ο καθένας οφείλει να λέει την γνώμη του ελεύθερα. Πρέπει να λέμε την αλήθεια ακόμη και όταν στρέφεται εναντίον μας. Ο παπάς σκέπτεται και ζει σύμφωνα με το «Ορθοδοξία ή Θάνατος» (θάνατος, στους «άλλους»). Ποια είναι η Ορθοδοξία το είδαμε ξεκάθαρα στο άρθρο, 26/3, «θα ζητήσουν τώρα συγνώμη για τις θηριωδίες στην Σρεμπρένιτσα;». Στην Σερβία και στην Ελλάδα. Από την ηγεσία της, έως στην πλειοψηφία των πιστών της. Αυτός ο ισχυρισμός ότι υπάρχουν κάποιοι ρασοφόροι που δεν ζουν σύμφωνα με την Ορθοδοξία, είναι αναληθής. Είναι τυχαίο ότι το θρησκευτικό μίσος, οι φρικτοί θρησκευτικοί πόλεμοι (λχ Σταυροφορίες), εμφανίζονται για πρώτη φορά, στη ιστορία με την εμφάνιση των μονοθεϊστικών θρησκειών; Ο Ιησούς λέει: «Οσο για τους εχθρούς μου, αυτούς που δεν με θέλησαν για βασιλιά τους, φέρτε τους εδώ και κατασφάξτε τους μπροστά μου» Λουκάς, ΙΘ’ 27. Οι πιστοί βρίσκονται σε σύγχυση. Πιστοί και εθνικιστές, οι περισσότεροι εθνικιστές είναι πιστοί, αφενός ισχυρίζονται ότι η Ευρώπη, μετατρέπεται σε μουσουλμανική Ηπειρο, και αφετέρου, ότι προωθείται μια παγκόσμια θρησκεία! Αν ποτέ συμβεί το δεύτερο (ο πρώτος ισχυρισμός, είναι γελοίος), η Ορθοδοξία θα έχει βάλει την «χερούκλα» της προς αυτήν την κατεύθυνση. Όχι πως με νοιάζει αν συμβεί, θα γλυτώσουμε, τουλάχιστον από το σύνθημα που ανέφερα στην αρχή…

 4. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ἀπὸ τότε ποὺ ἐμφανίστηκε ὁ Χριστιανισμὸς εἰσοδίζει, φανατίζει, βασανίζει, σκοτώνει. Καὶ ἔχουμε μία ζωὴ κάποιους νὰ λένε ὅτι δὲν εἶναι αὐτὸς ὁ πραγματικὸς Χριστιανισμός.

 5. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Βαριέμαι να απαντήσω στα αλληλοσυγκρουόμενα σχόλια!Θα ήθελα να ρωτήσω όμως τον»Αριστο-
  κλή» τι σημαίνει εκείνο το»εισοδίζει»,γιατί δε μπορώ να το ερμηνεύσω,ετυμολογήσω και ΚΥΡΙΩΣ να το καταλάβω!!Ευελπισώ σε μια απάντηση ευχαριστώντας εκ των προτέρων!!!

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Φίλε μου,δεν είναι φυσικό να υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενα σχόλια; Είμαστε διαφορετικά άτομα και είναι αναπόφευκτο να συμβαίνει. Ειδάλλως θα υπήρχε ένας επαναλαμβανόμενος μονόλογος αδιάφορος και βαρετός. Αναζητούμε, όσον το δυνατό περισσότερες και διαφορετικές γνώμες. Μόνο καλό μπορεί να προκύψει.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Κάππα,
  ο εισοδισμός του Αριστοκλή είναι η διείσδυση,
  Γιάννη,
  συμφωνώ κατά κανόνα με όσα λες.

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Αυτή είναι η φωτεινή πλευρά της χώρας, που τα μέσα ενημέρωσης(αποβλάκωσης), «αγνοούν» και αποσιωπούν συστηματικά.

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο ιερέας Ευλόγιος προσπαθεί τώρα να συμμαζέψει τα άπλυτά του, που τα έβγαλε στη φόρα σε στιγμές τρελού ενθουσιασμού. Οι Χρυσαυγίτες φίλοι του πετούσαν τα κεφάλια σφαγμένων ζώων και απειλούσαν πρόσφυγες και αυτός έριχνε λάδι στη φωτιά υπαινισσόμενος πως απειλείτο η παρθενία κάποιας μοναχής από διεστραμμένα μυαλά. Ας την έπαιρνε σπίτι του, όπου προφανέστατα δεν θα κινδύνευε καθόλου.

  Όσο για τον λαλίστατο υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω πως μετά το Νταχάου δοκιμάστηκαν πάλι οι ιστορικές του γνώσεις. Θα ήθελα να μάθω σε ποια ιστορικά γεγονότα βασίζονται οι ισχυρισμοί του για την προσφορά της Ορθοδοξίας στους πρόσφυγες; Η Ορθόδοξη Ρωσία δεν δέχτηκε κανέναν, η Μακεδονία των Σκοπίων τους χτυπάει, στη Βουλγαρία βγήκαν κυνηγοί κεφαλών και προσωπικά δεν αντελήφθην η κρατική ελληνική Εκκλησία να ρευστοποίησε μισό χρυσό τάμα η να σήκωσε ένα ευρώ από τις τράπεζες υπέρ των προσφύγων ή να άνοιξε την πόρτα ενός κτιρίου της για να φιλοξενήσει. Τα ελάχιστα που έγιναν ήταν, όπως πάντα, με ξένα κόλλυβα:
  «Αμαυρώνουν με το χυδαιότερο τρόπο την προσφορά της ορθοδοξίας. Η ορθοδοξία έχει δώσει τα πάντα για τους πρόσφυγες και δεν έχει το δικαίωμα κανένας από αυτούς τους κυρίους, δεν τους λέω ιερωμένους γιατί δεν είναι, είναι έξω από το Χριστό, για να μην πω την λέξη ότι είναι αντίχριστοι, όταν συμπεριφέρονται ιερωμένοι με τέτοιο τρόπο. Αυτά έκανε και είπε ο Χριστός; Εκτός κι αν είναι αγράμματοι ή αστοιχείωτοι!».

  Θαυμάστε τα σχόλια των πιστών εκκλησιαστικού ιστότοπου που δόθηκαν ως απάντηση στην έκκληση του υπουργού. Ο Ευλόγιος είναι ο κανόνας, μόνο η δημοσιότητα που πήραν οι ασχήμιες του τον συμμάζεψε προσωρινά:
  http://www.romfea.gr/diafora/7275-boitheia-apo-ta-i
  Γράφτηκε από: Romfea.gr. Δευτέρα, 28 Μάρτιος 2016
  Βοήθεια από τα ιδρύματα των Μητροπόλεων ζητά ο Υπ. Εσωτερικών

  σχόλια

  Αιπόλος • 9 ώρες πριν

  Έλα ρε Κουρουμπλή…θυμήθηκες την Εκκλησία???? Μπράβο σου!!!
  Αναρωτιέται κανείς πόσο πιο γελοίοι μπορούν να γίνουν οι πολιτικοί…

  Dimos Dimou

  Αποκάλεσε όποιον δεν θέλει τους πρόσφυγες «αντίχριστους», δηλαδή την πλειονότητα των Κληρικών και των Ελλήνων…και έχει το θράσος να ζητά την βοήθεια της «αντιχρίστου» Εκκλησίας? Θα πάρει …..θα σας έλεγα τι ακριβώς αλλά η διαγωγή μου δεν μου το επιτρέπει!

  Grigori Voulgaris • 12 ώρες πριν

  Kαι τα λεφτά αρπάζουν από τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα και ιδρύματα, και βοήθεια ζητάνε, η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τούτο τον τόπο.

  Gianni Kydonieus • 12 ώρες πριν

  ΤΩΡΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ «ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ Χ…. Ο Κ…..» ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΘΡΕΜΜΕΝΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΔΕΞΙΑ ,ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ..

  Takis Grigoriades • 14 ώρες πριν
  Φοβερό «κράτος» έχουμε… Και αν και δεν είναι του στυλ μου αυτές οι εκφράσεις, δεν κρατιέμαι θα το πω: Άντε γεια, ρε Κουρουμπλή!

  Συνόδης • 16 ώρες πριν

  Πρώτα μας λεει αντίχριστους και μετά θέλει τη βοήθειά μας.Ούτε ντροπή ούτε φιλότιμο.

 8. Ο/Η Γυναίκα με μαντήλα λέει:

  Γυναίκα με μαντήλα

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://dromos.wordpress.com/2016/03/29/%ce%b3%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%ad%cf%82/#respond

  Γουρουνοκεφαλές

  by ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ

  ………………
  Κοινοί θνητοί αν δε διώξετε απ’ το κρεβάτι σας το κράτος και την εκκλησία η ανθρωπότητα θα φάει κι άλλα σκατά. Κι άλλες έξυπνες μπόμπες. Κι άλλα Hot Spot. Κι άλλους σκατόψυχους. Κι άλλες γουρουνοκεφαλές στερημένων πεταμένες εκεί που πάει να φυτρώσει το λουλουδάκι της ζωής.

 10. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Ενδιαφέροντα αναγνώσματα περί θεάρεστων έργων ιερωμένων: http://www.haniotika-nea.gr/dikografia-gia-prosvoli-genetisias-axioprepias-se-varos-tou-ierea/

  • Ο/Η Boλταίρος λέει:

   http://www.haniotika-nea.gr/ieras-sta-chania-piastie-apo-polites-tin-ora-pou-prospathouse-na-chaidepsi-aniliki/

   ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

   Ιερέας στα Χανιά κατηγορείται για απόπειρα ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου

   DSC_0123Ιερέας πιάστηκε από επαγγελματίες της πλατείας Μάχη Κρήτης (Κοτζάμπαση) δίπλα στην Δημοτική Αγορά το μεσημέρι της Τετάρτης την ώρα που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρας προσπαθούσε να ασελγήσει σε βάρος ανήλικης.

   Όπως είπαν στα “Χ.Ν.” αυτόπτες μάρτυρες είδαν ένα ιερέα «να κάθεται στο παγκάκι της πλατείας (φωτογραφία) και να προσπαθεί να φιλήσει μια ανήλικη κοπέλα η οποία δεν φαίνονταν ότι ήταν καλά νοητικά στην υγεία της».

   Το περιστατικό διαδραματίστηκε μπροστά στην οδό Αποκορώνου και κίνησε την περιέργεια των επαγγελματιών της περιοχής. Μάλιστα ένας εξ’ αυτών, όταν ο ιερέας επιχείρησε να ακουμπήσει την κοπέλα αντέδρασε, του ζήτησε το λόγο και απομάκρυνε το κορίτσι από κοντά του.

   Άλλος επαγγελματίας κάλεσε την αστυνομία που σύμφωνα με πληροφορίες του έκανε συστάσεις. Ενημερώθηκε η Αστυνομία που προχώρησε στην προσαγωγή του ιερέα και εξετάζει την υπόθεση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s