«Η εικόνα της Ειδομένης είναι τιμητική για την Ελλάδα»

©EUROKINISSI

©EUROKINISSI

This entry was posted in Ασμοδαίος, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to «Η εικόνα της Ειδομένης είναι τιμητική για την Ελλάδα»

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η βλακεία είναι ανίκητη

 2. Ο/Η massilia λέει:

  Στην Ειδομένη η ριζοσπαστική αριστερά δημιούργησε το δικό της Νέο Παρθενώνα. Δικαίως χαίρεται ο υπουργός Μπαλτάς

 3. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν..

 4. Ο/Η Φιλέας Φογκ λέει:

  Υμνείς τον κύριο Τίποτα, είσαι υποψήφιο του ψεκασμένου αντισημίτη και διορίζεσαι αν και εκδότης, σύμβουλος στο Δημόσιο

 5. Ο/Η Πειραχτήρι λέει:

  Καλέ μου Ροΐδη, θα συμφωνήσεις, πιστεύω, ότι η απόσπαση μιας φράσης από τη δήλωση του Μπαλτά για τη δημιουργία εντυπώσεων, δεν συμβάλλει στη αντικειμενική πληροφόρηση.

  Ολόκληρη η δήλωσή του είναι η εξής:
  «Νομίζω ότι η εικόνα που δίνει η Ειδομένη για την Ελλάδα είναι τιμητική για την Ελλάδα. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο. Διότι εμείς προσπαθούμε να πείσουμε όσους είναι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη ότι με τα δεδομένα που έχουμε αυτή την στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τα σύνορα. Δεν προσπαθούμε να τους εκδιώξουμε, ούτε να τους μαζέψουμε και να τους μαντρώσουμε, προσπαθούμε να τους πείσουμε να πάνε στους καταυλισμούς που με πυρετώδεις ρυθμούς φτιάχνονται στη χώρα».
  Συμπλήρωσε επίσης ότι «η ντροπή της Ειδομένης είναι ντροπή της ανθρωπότητας». «Αν θέλετε, γενικά και πολύ πιο ειδικά, είναι ντροπή των χωρών που κλείνουν τα σύνορά τους. Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ντραπεί σε σχέση με την Ειδομένη. Έχει αντίθετα την τιμή να έχει βοηθήσει στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες όσο το δυνατό – που δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό αυτό το όσο το δυνατόν- ακόμα και έτσι, ακόμα και μέσα στις λάσπες, ακόμα και μέσα στο κρύο να βοηθήσει τους ανθρώπους εκεί, προσπαθώντας να τους πείσει -επαναλαμβάνω – να πάνε στους χώρους φιλοξενίας που χτίζονται με ραγδαίους ρυθμούς κοντά».
  Ο Μπαλτάς κάλεσε την κοινή γνώμη να διαβάσει «τι έγινε στην Κόνιτσα και στη Νέα Καβάλα, πώς υποδέχονται οι κάτοικοι εκεί τους πρόσφυγες και πώς αυτή η υποδοχή σώζει την τιμή της Ελλάδας και, δια της Ελλάδας, την τιμή της ανθρωπότητας».
  «Είδατε στις ειδήσεις ότι ακόμα και σε πολύ μεγάλης εμβέλειας τηλεοπτικά και κινηματογραφικά δίκτυα ζητούν να βοηθηθεί η Ελλάδα, για να βοηθηθούν οι πρόσφυγες. Αναφέρομαι στο «Game of thrones». Εχθές είδατε ένα βιντεάκι. Το ανάποδο συμβαίνει λοιπόν. Η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, κάνει το παν κυριολεκτικά, μέσα στην κρίση, με όλη αυτή την ένδεια, με όλη αυτή την δυσκολία που έχει, να ξαναβρεί τη δική της αξιοπρέπεια και βρίσκοντάς την να ξαναδώσει και εκείνη αξιοπρέπεια στον κόσμο».

  Είναι φανερό ότι διαβάζοντας ολόκληρη τη δήλωση του υπουργού, η εντύπωση είναι εντελώς διαφορετική απ’ αυτήν που δημιουργείται απομονώνοντας μια φράση του.

  Μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί (και δίκαια) για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Συριζανελλ, αλλά η όποια διαφωνία πρέπει να εκφράζεται με επιχειρήματα και όχι με τη δημιουργία εντυπώσεων.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ασφαλώς και πρέπει να είμαστε ακριβοδίκαιοι προς όλους.
   Θα μου επιτρέψτε να πω τη δική μου γνώμη.
   Την είδα κι εγώ την πλήρη άποψη του υπουργού και προς στιγμήν σκέφτηκα να την καταθέσω ως σχόλιο για να είμαστε σωστοί.
   Όμως:
   1. Ένας καθηγητής της Φιλοσοφίας και υπουργός πρέπει να σκέπτεται πριν ανοίξει το στόμα του.
   2. Ακόμη κι έτσι όπως τα λέει, η Ειδομένη των ποντικιών και της λάσπης είναι ντροπή.
   Ας ήταν πιο συγκρατημένος. Η δημόσια κριτική στη Δημοκρατία και η σάτιρα έχουν και το δικαίωμα της υπερβολής. Δεν είναι αθώος ο κ.Μπαλτάς, είναι συνένοχος σε πολλές αθλιότητες του κ.Τσίπρα, δεν είναι αδύνατος, είναι ισχυρός, θα είμαστε αυστηροί μαζί του.

  • Ο/Η Po λέει:

   Δεν θα επέλεγα μόνο αυτή τη φράση, ΑΝ αυτά που είπε στη συνέχεια αληθεύουν: Διότι εμείς προσπαθούμε να πείσουμε όσους είναι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη ότι με τα δεδομένα που έχουμε αυτή την στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τα σύνορα. Δεν προσπαθούμε να τους εκδιώξουμε, ούτε να τους μαζέψουμε και να τους μαντρώσουμε, προσπαθούμε να τους πείσουμε να πάνε στους καταυλισμούς που με πυρετώδεις ρυθμούς φτιάχνονται στη χώρα

   Όχι αγαπητό Πειραχτήρι, δεν είναι αλήθεια.
   Το ελληνικό κρατος απουσιάζει παντελώς!
   Δεν υφίσταται.
   Τώρα τις τελευταίες 2 μέρες θορυβήθηκαν και βγάζουν ανακοινώσεις.

   Δεν απομόνωσα ποτε, το θεωρώ ανέντιμο, αλλά έχουμε τα όριά μας.

   • Δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε εσείς αυτό. Το λέω πολύ απλά. Ειδικά εσείς. Και ειδικά εδώ. Δεν περιμένουμε από εσάς σχολιασμούς της μιας ατάκας. Πάντα περιμένουμε ό,τι έχει προηγηθεί, και ό,τι ενδεχομένως θα συμβεί μετά.
    Σαν τους υπολογισμούς στο σκάκι. Που η εμπειρία του καλού παίκτη τον βοηθάει να σκεφτεί 3-4 κινήσεις τι θα απαντήσει ο αντίπαλος.

    Οχι μια φράση. Σας αδικεί αυτό.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Αγαπητή κυρία Μετατρούλου,
    ξέρετε πόσο σας εκτιμώ και εσάς και το μπλογκ σας, το οποίο κάνει μια εξαιρετική ερευνητική δουλειά με αξία αρχείου, παράγοντας παράλληλα αποτελέσματα όπως η δικαστική έρευνα για τους Χρυσαυγίτες της Σρεμπρένιτσα.
    Ακούστε με:
    1. Ο κ.Μπαλτάς είναι υπουργός και μάλιστα μιας κυβέρνησης που περιλαμβάνει και ακροδεξιούς. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να τον κάνει να ντρέπεται και να μην είναι υπερήφανος για τίποτα. Η κυβέρνηση αυτή καθυστερεί συστηματικά της δίκη της Χ.Α. και δεν προχώρησε στην έρευνα που όφειλε για τα γεγονότα του Φαρμακονησιού.

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=559408
    («ΟΗΕ:Παρέμβαση με αφορμή το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

    Κλιμάκιο της Υπάτης Αρμοστίας για επιτόπια έρευνα

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2014..Κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας μετέβη το μεσημέρι της Τρίτης στη Λέρο, όπου μεταφέρθηκαν οι διασωθέντες από το Λιμενικό, και συνομίλησε μαζί τους καθώς και με τις Λιμενικές Αρχές. «Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί τις Αρχές να διερευνήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, και το πώς ανθρώπινες ζωές χάθηκαν σε πλοιάριο υπό ρυμούλκηση», δήλωσε ο Λόρενς Ζολς, Περιφερειακός Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τη Νότια Ευρώπη…»).

    2. Ολόκληρο το επίμαχο κομμάτι λίγο παρακάτω, αν και δεν βλέπω να αλλάζει κάτι.
    Δεν προσπαθούν να τους εκδιώξουν κλπ τους έχουν όμως αφήσει στη μοίρα τους ως κράτος και στην ελεημοσύνη των ιδιωτών.
    Μάλιστα τα πράγματα χειροτερεύουν αν δούμε καλύτερα τη δήλωση, γιατί με την Ελλάδα να είναι η χώρα με τα πιο κλειστά χερσαία σύνορα στην Ευρώπη, με παράνομες και καταδικασμένες διεθνώς δολοφονικές νάρκες, που έχουν ακρωτηριάσει αθώους (εμείς τα είχαμε καταγγείλει αυτά από την εποχή του ΓΑΠ) και με έναν φράχτη που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει αλλά διατηρεί (όταν τον κατήγγειλε δεν ήξερε πως υπάρχει πίσω του ναρκοπέδιο, γιατί αυτό χρησιμοποιεί τώρα ως πρόφαση για την μη κατάργηση του φράχτη), ο κ.Μπαλτάς δεν ντρέπεται να λέει πως η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ντρέπεται για την Ειδομένη:
    «Η ντροπή της Ειδομένης είναι ντροπή της ανθρωπότητας. Αν θέλετε, γενικά και πολύ πιο ειδικά, είναι ντροπή των χωρών που κλείνουν τα σύνορά τους».

    https://left.gr/news/eskemmeni-alloiosi-ton-diloseon-toy-kataggellei-o-ar-mpaltas-olokliri-i-dilosi-toy-gia-tin

    «Νομίζω ότι η εικόνα που δίνει η Ειδομένη για την Ελλάδα είναι τιμητική για την Ελλάδα. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο. Διότι εμείς προσπαθούμε να πείσουμε όσους είναι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη ότι με τα δεδομένα που έχουμε αυτή την στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τα σύνορα. Δεν προσπαθούμε να τους εκδιώξουμε, ούτε να τους μαζέψουμε και να τους μαντρώσουμε, προσπαθούμε να τους πείσουμε να πάνε στους καταυλισμούς που με πυρετώδεις ρυθμούς φτιάχνονται στη χώρα. Η ντροπή της Ειδομένης είναι ντροπή της ανθρωπότητας. Αν θέλετε, γενικά και πολύ πιο ειδικά, είναι ντροπή των χωρών που κλείνουν τα σύνορά τους. Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ντραπεί σε σχέση με την Ειδομένη. Έχει αντίθετα την τιμή να έχει βοηθήσει στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες όσο το δυνατό -που δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό αυτό το όσο το δυνατόν- ακόμα και έτσι, ακόμα και μέσα στις λάσπες, ακόμα και μέσα στο κρύο να βοηθήσει τους ανθρώπους εκεί, προσπαθώντας να τους πείσει –επαναλαμβάνω- να πάνε στους χώρους φιλοξενίας που χτίζονται με ραγδαίους ρυθμούς κοντά…………….»

    3.Ο κ.Μπαλτάς παρακολουθεί σιωπηλός την πιο πρόσφατη φαρσοτραγωδία Καμμένου, μια φάρσα που θα κοστίσει πολύ στη χώρα και στη σχέση μας με τη γειτονική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως την αναγνωρίζουν 133 χώρες τον κόσμο (ΗΠΑ-Ρωσία-Κίνα-Μ.Βρετανία). Τον κ.Μουζάλα υποστήριξε το Ποτάμι και ο κ.Μπουτάρης, ο κ.Μπαλτάς, καθηγητής της Φιλοσοφίας που είναι; Έχασε τη φωνή του; Περιμένει από το αγράμματο φοιτητάριο να αποφασίσει με τα κριτήρια που αυτό έχει διαμορφώσει; Δεν ξέρει τη λέξη παραίτηση;

 6. Ο/Η dimitris t λέει:

  Όχι μόνο απομονώνει αλλά δεν δίνει καν αυτολεξεί την πρόταση από τη δήλωση Μπαλτά.

 7. Ο/Η massilia λέει:

  Αγαπητέ κ. Λασκαράτε,
  Νομίζω πως ολόκληρη η δήλωση Μπαλτά είναι ακόμα πιο θλιβερή και εξοργιστική από την πρόταση που αναφέρατε αρχικά. Σύμφωνα με υπουργό της κυβέρνησης η Ελλάδα «κάνει το παν κυριολεκτικά, μέσα στην κρίση, με όλη τη δυσκολία που έχει…». Όταν τα πράγματα καταλαγιάσουν θα μάθουμε ίσως πόσο κοστολογεί η παρούσα κυβέρνηση «το παν κυριολεκτικά», το 2015 πάντως το ΔΝΤ (που κάτι θα ξέρει) το εκτιμούσε στο ιλιγγιώδες 0,17% του Ελληνικού ΑΕΠ (300 εκ. δολάρια). Μάλλον φτηνά μας στοίχισε η σωτηρία της τιμής όλου του κόσμου. Για λόγους σύγκρισης οι «κακοί» Τούρκοι έχουν ξοδέψει 8 δις δολάρια για τη στέγαση των Σύριων προσφύγων από το 2011 και μετά. Υπάρχει και ο Λίβανος, μια χώρα με το 30% του Ελληνικού ΑΕΠ που φιλοξενεί 1,5 εκ πρόσφυγες (σε άθλιες συνθήκες πράγματι, αλλά δεν φαντάζομαι ότι ο Λιβανέζος υπουργός πολιτισμού τόλμησε να πει ότι οι συνθήκες στην κοιλάδα Μπεκά τιμούν τη χώρα του). Η φτωχή πλην όμως τίμια Ελλάδα (3 φορές πιο πλούσια πάντως από το Λίβανο) έχει φτάσει στα όρια της με μόλις 40.000 πρόσφυγες πεταμένους στις λάσπες και τις προβλήτες. Ο κ.Μπαλτάς θεωρεί η ανθρωπότητα μας χρωστάει κάποιου είδους χάρη επειδή δεν μαντρώνουμε και δεν εκδιώκουμε τους πρόσφυγες, επειδή δηλαδή η κυβέρνηση στοιχειωδώς σέβεται τις διεθνείς συνθήκες που το Ελληνικό κράτος έχει υπογράψει. Οταν η αθλιότητα βαφτίζεται έμπρακτη αλληλεγγύη, όταν η αμετροέπεια, η αλαζονεία και ο εθνικός αυτισμός αντιμετωπίζονται με σεβασμό, θυμάται κανείς τα καλά διατυπωμένα λόγια: L΄ineptie qui se fait respecter partout, il n’ est plus permis d’ en rire: en tout cas il est devenu impossible de faire savoir qu’ on en rit.

 8. Ο/Η massilia λέει:

  Και κάτι ακόμα. Ο Μπαλτάς κάνει πως ξεχνάει ότι είναι υπουργός της κυβέρνησης που στις 25 Οκτωβρίου 2015, στη σύνοδο των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων, είχε δεσμευτεί ότι θα είχε έτοιμες 30.000 θέσεις υποδοχής για πρόσφυγες μέσα στο 2015 και 50.000 συνολικά τους επόμενους μήνες. Και για τον σκοπό αυτό, η ίδια κυβέρνηση – μέλος της οποίας είναι ο Μπαλτάς – απέσπασε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πέρα από τα 474 εκ. ευρώ που έχει λαμβάνειν για την περίοδο 2014-2020 και δέσμευση για χρηματοδοτική στήριξη έκτακτης ανάγκης. Όλα αυτά είναι καταγραμμένα και ο Μπαλτάς όφειλε να τα γνωρίζει, ακόμα κι αν δεν του το΄πανε σε κάποιο υπουργικό συμβούλιο. Όπως έπρεπε να γνωρίζει ότι κατά την προσφιλή της τακτική η κυβέρνηση έγραψε τις δεσμεύσεις της στα παλιά της τα παπούτσια και συνέχισε να στέλνει τους πρόσφυγες μέσω του Βαλκανικού διαδρόμου οπουδήποτε αλλού τους έβγαζε ο δρόμος. Και τώρα που οι υπόλοιπες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων έκλεισαν τα σύνορα και η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με μια πραγματική ανθρωπιστική κρίση, ο Μπαλτάς έχει το θράσος να ονομάζει την αδιαφορία και τα πολιτικά παιχνιδάκια στην πλάτη των δύστυχων αυτών ανθρώπων έμπρακτη αλληλεγγύη και δημοκρατία. Και η κουτοπονηριά φτάνει στο αποκορύφωμα όταν τολμάει να πει ότι η Ειδομένη είναι ντροπή της ανθρωπότητας κι όχι της Ελλάδας. Δεν ξέρω γιατί οι κάτοικοι του Μπουρουντί ή της Νέας Ζηλανδίας ευθύνονται για το ότι η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε και σ’ αυτό το θέμα να παίξει με την φωτιά και, ως συνήθως, να κάψει τους πιο αδύνατους. Η Ειδομένη είναι όντως χαστούκι στην ανθρωπιά όλων αλλά οι ευθύνες έχουν ελληνικά ονοματεπώνυμα και αξιώματα.

 9. Ο/Η του κώλου λέει:

  Αλέκσις

  «Χωρίς τον κ. Καμμένο δεν θα είχαμε φτάσει σε τόσο τέλειο επίπεδο στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης»

 10. Ο/Η Eco λέει:

  Τσίπρας : «χωρίς τον κ. Καμμένο δεν θα είχαμε φτάσει σε τόσο τέλειο επίπεδο στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης»

  Κουρουμπλής : Σύγχρονο Νταχάου η Ειδομένη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s