Ποινικές ιστορίες ιερέων της γης του Αυγεία

[Οι του βίου ναυαγοί, του Υψίστου λειτουργοί]

poinikesIstories14mar16

Tου Αναγνώστη Λασκαράτου
Γράφοντας πρόσφατα για τους δυο τελευταίους δεσποτάδες της Ηλείας, σκόνταψα σε ποινικές υποθέσεις τοπικών κληρικών, οι οποίοι αποδεικνύουν την συνέχεια της φυλής, ως υπολείμματα της αρχαίας κόπρου, της ενδημησάσης εις την περιοχήν επί αειμνήστου βασιλέως Αυγείου. Αυτό που λείπει από την επαρχία αυτή και από την χώρα όλη, είναι ο ηράκλειος άθλος της κάθαρσης των κάθε λογής εστιών διαφθοράς που πνίγουν την ελληνική κοινωνία.

Στον άγιο Ηλείας οι φορολογούμενοι πληρώνουν και έναν αντικανονικό (και επομένως παράνομο) βοηθό, τον χωρεπίσκοπο Μπαχό. Αποθρασυμένος από την ευκολία με την οποία οι κυβερνήσεις κάνουν ρουσφέτια στους επισκόπους, ζητά επί κυβερνήσεως Τσίπρα και δεύτερο βοηθό επίσκοπο (!!), ισχυριζόμενος πως η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τον πληρώνει, όταν τον διορίσει η Εκκλησία. Το σκεπτικό του δείχνει πόσο έχει ευτελίσει στη συνείδησή του την αρχιερατική αξία: «Όλες οι ενορίες θέλουν στο πανηγύρι τους Επίσκοπον. Είμαι εγώ, είναι και ο Θεοφιλέστατος Ωλένης. Δεν επαρκούν (σημ.Λασκ.: θέλει να πει επαρκούμε). Ωφέλιμο δεν είναι να έχουμε και ένα τρίτον Επίσκοπον; … Το θέμα των Τιτουλαρίων Επισκόπων δεν θέλει νομοθετική ρύθμιση. Ούτε καν κάποια κυβερνητική απόφαση. Είναι καθαρά θέμα της Εκκλησίας της Ελλάδος» (Κ. Ζαφειρίου, «Πατρίς», 14/08/2015).  Θεωρώντας υποχρεωτικό στη σημερινή οικονομική συγκυρία, πως ο ήδη βοηθός επίσκοπος, θα κληθεί σύντομα από το κρατικό ταμείο να επιστρέψει τους αχρεωστήτως καταβληθέντες παχυλούς μισθούς του, ξετυλίγω τις σελίδες του τοπικού ποινικού ιερατικού Libro d’ Oro της Μητρόπολης Δουνέικων, Λεχαινών, Μανολάδας και των εγγύς και βορείως της Ζαχάρως περιοχών. Νομίζω πως το πρόβλημα δεν είναι τοπικό, είναι αντιπροσωπευτικό μιας πανελλήνιας κατάστασης, η οποία θέτει από μια άλλη σκοπιά, το πρόβλημα της ρωμέικης πρωτοτυπίας της κρατικής μισθοδοσίας του κλήρου, τη στιγμή μάλιστα που η τρόικα έχει ζητήσει να περιοριστεί αυτό το κακό, προσκρούοντας όμως στο πελατειακό μέτωπο όλων των ελληνικών κομμάτων (“Για δεύτερη φορά η Τρόικα θέτει στην ελληνική Κυβέρνηση θέμα μισθοδοσίας του Ιερού Κλήρου. Θετικός εμφανίζεται ο Γ. Στουρνάρας. Πιστεύουν οτι θα γλιτώσουν 200 εκατομμύρια (dogma.gr, 13.7.2013). 

Με μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο θα βρούμε (μεταξύ 2009-20014), ιερέα που συνελήφθη με ακατέργαστη αποξηραμένη κάνναβη, την οποία είχε προμηθευτεί από χωρικό της περιοχής της Αμαλιάδας (madata.gr, 17.1 2009-17:44), έναν δεύτερο που κατέστρεφε χελιδονοφωλιές με νεοσσούς στον Άγ.Ιωάννη Βαρθολομιού (Μ.Νοδάρος- «Ελευθεροτυπία», 7.5.2009), τρίτον στη Γαστούνη, που αφού πρώτα είχε ξυλοκοπήσει την εν διαστάσει σύζυγό του, οδηγώντας το αυτοκίνητο του, χτύπησε σοβαρά  μοτοποδήλατο με δυο νεαρούς και έφυγε αφήνοντας τους αβοήθητους (exagorefsis.blogspot.gr, 20.9. 2010),  τέταρτον που έκλεβε με την παπαδιά του τρόφιμα από το νοσοκομείο Πύργου (26.10.2010),  πέμπτον που δολοφόνησε συγχωριανό του στη Λάκκα Καπελίτσας (15.10.2011), έκτον που οδηγήθηκε στο αυτόφωρο επειδή χαστούκισε συγχωριανό του, έπειτα από καβγά που ξεκίνησε από πολιτική συζήτηση και επεκτάθηκε σε προσωπικές διαφορές σε περιοχή της Ζαχάρως, παραμονή των εκλογών σε καφενείο της περιοχής (ilialive.gr,18/5/2014), έναν έβδομο (ilialive.gr-7.11.2014), έναν “οξύθυμο διάκο στην Αμαλιάδα που συχνά-πυκνά εμπλέκεται σε καβγάδες”. Με αποκορύφωμα την επίθεση “σε τέσσερις Αλβανούς, την ώρα που έπιναν καφέ σε κεντρικό σημείο της πόλης, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή”, τέλος δυο ακόμη, όγδοο και ένατο, που «..ύστερα από μπλόκο της Θηροφυλακής εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν εντός δασικής έκτασης, δύο παπάδες 63 και 38 ετών που κυνηγούσαν παράνομα λαγούς… το όχημα δεν είχε αριθμό κυκλοφορίας, οι ίδιοι δεν είχαν κυνηγετική άδεια θεωρημένη, ενώ το όπλο που είχαν στην κατοχή τους δεν ήταν δικό τους» (Μ.Νοδάρος, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-30.8.2010). Είναι απολύτως βέβαιο, ότι οι περισσότεροι από δαύτους, δηλαδή όλοι πλην του δολοφόνου, εξακολουθούν να βρίσκονται στις θέσεις τους με έξοδα των φορολογούμενων.

Από τα Κούκουρα της Ηλείας κατάγεται και ο γνωστός Μακεδονομάχος Άνθιμος, αντικανονικός (με μετάθεση!) δεσπότης Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα έπρεπε να είχε παραπεμφθεί με βάσει τον αντιρατσιστικό νόμο, αφού όπως γράφει (25.1.2016) ‘Το Ποντίκι-WEB’, «θεωρείται τουλάχιστον αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, και έχει κατηγορηθεί πολλάκις ότι με τα κηρύγματά του, προωθεί την μισαλλοδοξία την ομοφοβία και τον ρατσισμό». Τέλος τα ιερά χώματα της Μητροπόλεως Ηλείας επέλεξε το Σεπτέμβρη του 2012 η παπαδιά, για να δολοφονήσει ο εραστής της τον 52χρονο ιερέα Αθανάσιο Αυγερόπουλο.

Με θλίψη σκέπτομαι πως στην Ηλεία των επαγγελματιών έμμισθων κρατικών κληρικών, που βλάπτουν τόσο πολύ την κοινωνία με τα έργα τους και με τις δεισιδαιμονίες με τις οποίες ποτίζουν τον αδιόρθωτο κοσμάκη, γεννήθηκε και έζησε ο σκεπτικιστής Πύρρων, ένας πρόδρομος της στροφής της φιλοσοφικής σκέψης προς τον Αγνωστικισμό, ρίχνοντας έναν σπόρο που δεν βλάστησε ποτέ στη γη που ποτίζει ο Αλφειός, αλλά ούτε και στην πατρίδα μας όλη, που οι δύσκολες καταστάσεις δεν την άφησαν ποτέ να βρει το δρόμο του καλού μέτρου των παλιών φιλοσόφων της.

ΥΓ
Περιπέτειες του ηλειακού κλήρου. Ο  αναρχικός γιατρός Σοφιανόπουλος βασανίζει διάκο:
«Η Ι.Σύνοδος κατά του αναρχικού σοσιαλιστή Σοφιανόπουλου[…]

Στη Γαστούνη,  φέουδο των αρπακτικών γαιοκτημόνων Σισίνιδων έγινε από τους στρατιώτες του Γκούρα άγρια λεηλασία και από την τεράστια βιβλιοθήκη τους, περίπου 10.000 τόμοι, σώθηκαν μόνο μερικά πολύτιμα βιβλία που τα πήρε ο Σοφιανόπουλος. Εκεί ο γιατρός βασάνισε τον ιεροδιάκονο Ιωακείμ κρεμώντας τον από δοκάρι της οροφής και τραγουδώντας το  «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου», για να του αποκαλύψει που βρισκόταν ο θησαυρός του Σισίνη.[…]

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

17 Responses to Ποινικές ιστορίες ιερέων της γης του Αυγεία

 1. Ο/Η του κώλου λέει:

  Ενάρετοι ιερείς διδάσκουν τον λαόν

  “Φόρτωσε” ο Παπα-Τσάκαλος στο στούντιο του “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”: “Εφόσον κοιτάξατε μόνο το τομάρι σας, στα τσακίδια από δω βρωμεροί! Να πάτε στο διάβολο!!!” (ΒΙΝΤΕΟ)

  Δημοσιεύθηκε: 13/03/2016 14:41 MakelarisaComment: 1

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tvxs.gr/news/topika-nea/ileia-iereas-skotose-sygxoriano-toy-kai-skotothike
  Ιερέας σκότωσε συγχωριανό του και αργότερα βρέθηκε νεκρός
  16 Οκτ. 2011

  Κτηματικές διαφορές φαίνεται πως όπλισαν υπερήλικα ιερέα, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε χθες 70χρονο συγχωριανό του και σήμερα το πρωί βρέθηκε και ο ίδιος νεκρός.
  Το περιστατικό έλαβε χώρα στο χωριό Λάκκα Καπελίτσας στα όρια Ηλείας – Αρκαδίας.
  ……………

  http://www.iefimerida.gr/news/155347/%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CE%BE%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%86%CF%89%CF%81%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B2%CE%B3%CE%AC-%CF%87%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%81#ixzz42rQecnPy

  ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ
  Ιερέας κατέληξε με σκισμένο ράσο στο αυτόφωρο έπειτα από πολιτικό καβγά -Χαστούκια και ευτράπελα

  18|05|2014 16:54

  Στο αυτόφωρο κατέληξε ένας ιερέας από την περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας, ύστερα από καβγά που άρχισε από πολιτική συζήτηση και επεκτάθηκε σε προσωπικές διαφορές με τρίτο πρόσωπο……..

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/22021/%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BA%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B1

  Διάκος μπλέκει σε φασαρίες στην Αμαλιάδα

  Παρασκευή, Ιανουάριος 16, 2009 – 14:33

  Ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Αμαλιάδας η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά ενός διάκου, ο οποίος συχνά-πυκνά εμπλέκεται σε καβγάδες. Πριν από λίγες ημέρες ο νεαρός κληρικός επιτέθηκε σε τέσσερις Αλβανούς, την ώρα που έπιναν καφέ σε κεντρικό σημείο της πόλης, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή.

  Μαινόμενος, ο διάκος άρχισε να βρίζει τους αλλοδαπούς, ενώ δεν δίστασε ακόμη και να τους επιτεθεί με πέτρες. Περαστικοί ειδοποίησαν την αστυνομία, άντρες της οποίας έφτασαν στο σημείο, αλλά και εκείνοι τα βρήκαν σκούρα μαζί του, καθώς δεν δεχόταν να μπει στο περιπολικό. Το επεισόδιο έλαβε τέλος, όταν οι αστυνομικοί δέχτηκαν να τον οδηγήσουν στην Αστυνομική Διεύθυνση με τα πόδια.

  Οπως προέκυψε, ο διάκος ήταν παλιός γνώριμος των αρχών, καθώς στις 28 Μαΐου του 2007 είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα στη Γαστούνη, όπου είχε εγκαταλείψει δύο νεαρούς που επέβαιναν σε δίκυκλο και παραδόθηκε λίγη ώρα μετά στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας. Μάλιστα η όλη συμπεριφορά είχε οδηγήσει τον μητροπολίτη Ηλείας να τον υποβιβάσει από το αξίωμα του ιερέα.

  http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/3937/papas-kai-papadia-ekleban-trofima-apo-nosokomeio#ixzz42rSm61Lk

  26 Οκτωβρίου 2010 19:23
  Παπάς και παπαδιά έκλεβαν τρόφιμα από νοσοκομείο

  37χρονη εργαζόμενη ως βοηθός μάγειρα στο νοσοκομείο του Πύργου, έκλεβε τρόφιμα και άλλα είδη από τα μαγειρεία με τη βοήθεια του ιερέα συζύγου της, ο οποίος αναλάμβανε ρόλο τσιλιαδόρου…
  Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Διοικήτριας του νοσοκομείου, η οποία και τους έπιασε στα «πράσα».
  Ωστόσο το θέμα δεν πήρε διαστάσεις, καθώς το ζευγάρι είναι πολύτεκνο κι έτσι δε δόθηκε συνέχεια από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου, παρά μόνο διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος για το τι συνέβη.

  http://www.ilialive.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/item/%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%86%CE%B8%CE%B7-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%82.html

  Ηλεία: Συνελήφθη ιερέας . . . με χασίς !!!
  07/11/2014
  …………….
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=41905
  Έντυπη Έκδοση
  Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

  Ιερέας κατέστρεψε χελιδονοφωλιές γιατί λέρωναν την εκκλησία!


  Ο παπάς επί το έργον στον ναό του Αγίου Ιωάννη

  Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

  Κωμικοτραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στο Βαρθολομιό Ηλείας, με έναν παπά να πηδάει στα παγκάκια της πλατείας και να καταστρέφει με ένα μακρύ κοντάρι τις γεμάτες νεοσσούς χελιδονοφωλιές, που βρίσκονταν στον ναό όπου υπηρετεί.

  Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στον ναό του Αγίου Ιωάννη, με τη δικαιολογία ότι τα χελιδόνια με την παρουσία τους γέμιζαν με ακαθαρσίες τον περιβάλλοντα χώρο και τους εξωτερικούς τοίχους της εκκλησίας! Η είδηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των οικολογικών οργανώσεων Ηλείας και Αχαΐας, ΕΠΟΠ και ΟΙΚΙΠΑ αντίστοιχα, αλλά και του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Αγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

  «Οι φτερωτοί προάγγελοι της άνοιξης αντιμετώπισαν με επιτυχία τις δυσκολίες του πολυήμερου ταξιδιού τους από την Αφρική στην Ελλάδα, αλλά δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την ανθρώπινη βλακεία. Οι μαθητές του Βαρθολομιού πήραν ένα πολύ κακό μάθημα από τον ιερέα τους, ο οποίος, απ’ ό,τι φαίνεται, χρειάζεται οικολογική κατήχηση», δήλωσε στην «Ε» ο βιολόγος και μέλος της ΟΙΚΙΠΑ Θωμάς Κουτρούμπας.

  «Οι πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν μιλήσει με αγάπη για τα άγρια πλάσματα του Θεού, οι ασκητές είχαν συντρόφους πουλιά, φίδια και αρκούδες. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απελευθέρωσε γερακίνα στην Πάρνηθα σε μια συμβολική κίνηση τον περασμένο Μάιο, ο εφημέριος στο Λεσίνι Μεσολογγίου ξανάφτιαξε τη χαλασμένη φωλιά του πελαργού στο καμπαναριό της εκκλησίας, ο αρχιμανδρίτης από το Στεφανοβίκειο Μεσσηνίας φρόντισε να σταλεί τραυματισμένος πελαργός στην ΑΝΙΜΑ. Νομίζουμε ότι ο ιερέας, εν γνώσει ή εν αγνοία του, παραβαίνει τον νόμο του Θεού», τόνισε στην «Ε» η υπεύθυνη της ΑΝΙΜΑ Μαρία Γανωτή.

  «Θα περιμένουμε από τον μητροπολίτη Ηλείας να τοποθετηθεί στο ζήτημα αυτό και να φροντίσει ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το θλιβερό φαινόμενο σε άλλη εκκλησία», δήλωσε στην «Ε» το μέλος της ΕΠΟΠ Διονύσης Κράγκαρης.

  http://oreini-ileia.blogspot.gr/2010/08/blog-post_30.html

  Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 30.8.2010

  Κωμικοτραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν προχθές τη νύχτα σε δύσβατη περιοχή της Κρυόβρυσης Αρχαίας Ολυμπίας, όταν ύστερα από μπλόκο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν εντός δασικής έκτασης, δύο παπάδες που κυνηγούσαν παράνομα λαγούς!

  Κάποιοι από τους θηροφύλακες αρχικά νόμισαν ότι ονειρεύονταν και κάποιοι άλλοι ότι έβλεπαν νεράιδες, καθώς από την καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου που είχαν εντοπίσει να κινείται ύποπτα στη περιοχή, έβλεπαν να ανεμίζουν ράσα από μια μαυροφορεμένη φιγούρα που κρατούσε όπλο.
  Οταν συνήλθαν από την έκπληξη και ακινητοποίησαν το όχημα, βρέθηκαν μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα. Δύο παπάδες, 63 και 38 ετών, με συγγενική σχέση μεταξύ τους, χωρίς να φέρουν καμιά απολύτως αντίσταση παραδέχτηκαν ότι κυνηγούσαν λαγούς στην περιοχή. Η περαιτέρω έρευνα των θηροφυλάκων έφερε στην επιφάνεια νέες απίστευτες εκπλήξεις, καθώς διαπιστώθηκε ότι το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο παπάδες δεν είχε αριθμό κυκλοφορίας, οι ίδιοι δεν είχαν κυνηγετική άδεια θεωρημένη, ενώ το όπλο που είχαν στην κατοχή τους δεν ήταν δικό τους.

  http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/320808/isovia-stin-papadia-kai-ton-erasti-tis
  26 Ιουνίου 2013

  Ισόβια στην παπαδιά και τον εραστή της

  Η δολοφονία του ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου διαπράχθηκε πέρσι το Σεπτέμβριο στην Ηλεία.

 3. Ο/Η Μήλων Φιρίκης λέει:

  http://news247.gr/eidiseis/politiki/o-papa-tsakalos-ston-laos.1356016.html
  Ο παπα Τσάκαλος στον ΛΑΟΣ


  Μετά μία περίοδο μακράς αφάνειας, ο πασίγνωστος παπα Τσάκαλος επιστρέφει στα κοινά. Αποφάσισε να συστρατευθεί με τον ΛΑΟΣ, πλέκοντας μάλιστα το εγκώμιο του Γ. Καρατζαφέρη

  http://www.sporeas.gr/papades_papadies_arthro.htm

  Μερικές φορές θυμώνουν και οι ακροδεξιοί
  Ο Στέφανος Χίος ξεσπαθώνει εναντίον των παππάδων και βγάζει τα άπλυτα τους στην φόρα.

 4. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  Hercules and Stables of Augeas

 5. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Πρωτοπρ. Διονύσιος Τάτσης, Βοηθοί επίσκοποι – Μιά περιττή διακόσμησις

  πηγή: Ορθόδοξος Τύπος, 25/12/2009

  5 σχόλια:

  Παναγιώτης Τελεβάντος είπε…
  Νομίζω ότι δεν αναφέρατε το πιο σημαντικό στοιχείο π. Διονύσιε για το θέμα.

  Βοηθοί επίσκοποι δεν προνοούνται από τους Ιερούς Κανόνες. Είναι αντικανονικός θεσμός. Μόνον οι χωρεπίσκοποι είναι κανονικός θεσμός.

  Ο Θεσμός των βοηθών επισκόπων εισήχθη στην Εκκλησία της Ελλάδος, για πρώτη φορά, από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Α΄.

  Πρέπει λοιπόν να καταργηθεί όχι μόνον για τους πρακτικούς και ποιμαντικούς λόγους που αναφέρετε αλλά επειδή προσβάλλει την κανονική παράδοση της Εκκλησίας μας.

  Δεν είναι απλά «περιττή διακόσμηση», όπως την αποκαλείτε, αλλά αντικανονική ασχημία.

  Ο επίσκοπος είναι ο νυμφίος της επισκοπής του. Επιτρέπεται να υπάρχει και δεύτερος νυμφίος;
  27 Δεκεμβρίου 2009 – 3:35 μ.μ.

  http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/mitropolitis-kk-germanos-ehoyme-zisei-se-ehthrika-perivallonta-alla-epizisame

  ΗΛΕΙΑ

  Μητροπολίτης κ.κ. Γερμανός: «Έχουμε ζήσει σε εχθρικά περιβάλλοντα, αλλά επιζήσαμε…»

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (16/08/2015 18:49)

  «Γιατί ζητώ τιτουλάριο»

  Ερ.: Θα ζητήσετε από την Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τιτουλάριο επίσκοπο; Και αν ναι ποιος είναι ο λόγος;

  Απ.: Βεβαίως Ναι, και το κάνω γραπτά και προφορικά κάθε χρόνο. Οι λόγοι είναι πολλοί. Αναφέρω μερικούς.

  2. Στη Μητρόπολή μας (με 220 ενορίες), έχουμε πολλούς εορτάζοντες ναούς την αυτήν ημέρα, όπως Αγίου Νικολάου, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Δημητρίου, Παναγίας κ.λ.π. Όλες οι ενορίες θέλουν στο πανηγύρι τους Επίσκοπον. Είμαι εγώ, είναι και ο Θεοφιλέστατος Ωλένης. Δεν επαρκούν. Ωφέλιμο δεν είναι να έχουμε και ένα τρίτον Επίσκοπον στην Μητρόπολή μας;

  3. Οι χριστιανοί μας θέλουν επίσης στα Μυστήρια των γάμων ή των βαπτίσεων των παιδιών τους ή σε άλλες Ακολουθίες Επίσκοπο. Ο Τιτουλάριος Επίσκοπος θα μας βοηθήσει και εις τούτο.

  Να τονίσω και τούτο. Το θέμα των Τιτουλαρίων Επισκόπων δεν θέλει νομοθετική ρύθμιση. Ούτε καν κάποια Κυβερνητική απόφαση. Είναι καθαρά θέμα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2015/03/30/30mar15/

  Δεσποτάδες

  ………………………
  Kαταφεύγω σε τοπικό δημοσιογραφικό ρεπορτάζ για την πρωτοφανή δίκη με μυνητή έναν εκβιαζόμενο άγιο, που δεν πήρε τη δημοσιότητα που της αντιστοιχούσε, πιθανόν λογω της εγνωσμένης ευσέβειας εκδοτών και καναλαρχών. «Ποιος και γιατί εκβίαζε τον Μητροπολίτη; – Ροζ ιστορίες με καταθέσεις χιλιάδων ευρώ!» (31.5.2013, lamiareport.gr).

  «Ακολασίες στις δεσποτικές αυλές»; …πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμό του εκβιαστή ! Πληθώρα από ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα παρά την καταδίκη του κατηγορουμένου για τα ιλιγγιώδη ποσά που πέταξαν από το Καρπενήσι για χάρη του Δεσπότη. Διαβάστε τις λεπτομέρειες που πραγματικά συγκλονίζουν …..Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε τον κατηγορούμενο για την απάτη και τον θεώρησε ένοχο για την εκβίαση, επιβάλλοντας 8 χρόνια φυλάκιση και δίνοντας αναστολή στην έφεση. Έτσι παρά το σκληρό κατηγορητήριο ουσιαστικά ο κατηγορούμενος έπεσε στα μαλακά. …η υπεράσπιση του ζητούσε επίμονα να παρουσιαστεί για να καταθέσει ο Μητροπολίτης, ο οποίος επίσης ήταν απών
  ……………………..

  Με αφορμή επίσης την πρόσφατη υπόθεση υπαλλήλου της Αρχιεπισκοπής που κατελήφθη να έχει 3,5 εκατ. ευρώ εξ… ουρανού, εντελώς ενδεικτικά, για να φανεί το μέγεθος των απαγορευμένων θησαυρών που διακινεί το ιερό τέρας Λεβιάθαν, επιλέγω συμβολικά 33 δημοσιεύματα, που έμειναν κατά κανόνα αιωρούμενα, ακόμη και όταν οι υποθέσεις τους τελεσιδίκησαν, αφήνοντας όμως κάποια αναπάντητα ερωτήματα:

  1) «ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ. Στο εξομολογητήριο του ΣΔΟΕ δέκα Μητροπολίτες. Νέες αποκαλύψεις για ‘μαύρο χρήμα’ αναμένεται να συγκλονίσουν τον χώρο της Εκκλησίας» (‘ΕΘΝΟΣ’, 1/12/2012).

  2) «Ο ιερέας με τα 3 εκατ. ευρώ μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ. Πολυτελής κατοικία, παγκάρια, περίεργες κλοπές και καταγγελίες για κακοδιαχείριση». (ΤΟ ΒΗΜΑ, Β.Γ.Λαμπρόπουλος-21/11/2012).

  3) «ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΗΤΗ-Ποιός είναι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος που έχει εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες… Στα 80 του τον έπιασαν με εκατομμύρια ευρώ αδήλωτα στην τράπεζα και δεν μπήκε στον κόπο ούτε να κάνει διάψευση. Κι αυτό γιατί πιστεύει ότι κανείς δεν πρόκειται να ερευνήσει τα εισοδήματά του και κανείς δεν πρόκειται να του επιβάλλει κάποια τιμωρία. Είναι η δεύτερη φορά που ο Περιστερίου ελέγχεται για λογαριασμούς εκατομμυρίων και μέτρα δεν έχουν ληφθεί εναντίον του..».(iefimerida.gr, 26|11|2012)

  4) «Οι ‘Ιερές’ αντιδράσεις της Εκκλησίας στο φορολογικό νομοσχέδιο….. Πέντε μονές που προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του νόμου Τρίτση αποτιμούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισ. δρχ….» (reporter.gr, 23 3. 2010).

  5) «…Μητροπολίτες, που συγκαταλέγονται στους πλούσιους Έλληνες, αγοράζουν σπίτια στο Λονδίνο. Και μάλιστα ακριβά….» (inewsgr.com, 25/10/2011).

  6) «Έξαλλος με τον μητροπολίτη Μεσογαίας ο Ιερώνυμος για το ΣΔΟΕ- ‘Αυτά είναι φανφάρες’…» (inewsgr.com, 29/11/2012).

  7) «Ζητούν από τον Ιερώνυμο να παρέμβει στο ΣΔΟΕ να δημοσιοποιηθεί η λίστα με τους κροίσους Αρχιερείς..» (news247.gr, 28.11.2012).

  8) «Κύπρος: «Μοναστήρια στην Ελλάδα πήραν χαριστικά δάνεια από την Λαϊκή Τράπεζα…» (20/05/2013-ΤΑ ΝΕΑ).

  9) «ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΠΑΝΩΣΗΦΗ. ‘Καμπάνα’ σχεδόν μισού εκατ. ευρώ σε μοναστήρι από το ΣΔΟΕ-Εκοβε πλαστά τιμολόγια» (iefimerida.gr, 23.10.2013)
  10) «Καλόγρια με φουσκωμένο λογαριασμό σε μοναστήρι της Κρήτης – Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ η υπόθεση!» (eirinika.gr, 20.12. 2014).

  11) «Ζητείται η παραπομπή έξι ατόμων για σκάνδαλα εκατομμυρίων στη μονή Αναστάσεως του Χριστού – Εμμαούς» ( ‘ΤΑ ΝΕΑ’, 23 Μαρτίου 2015).

  12) «Στα δικαστήρια ο Δήμος Λέρου και η Μονή της Πάτμου για την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα» (rodosalarm.gr, 1.3.2015)

  13) «Τι είναι η ΜΚΟ ‘Ο Κύκλος της Πάτμου’, οι κρουαζιέρες στο Νείλο και οι 600.000 ευρώ για παγοθραυστικό» (iefimerida.gr, 16|12|2012)

  14) “ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ‘ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ’. Ιδού το αμαρτωλό φαγοπότι», της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ. «Εκατομμύρια ευρώ, που επί χρόνια έρρεαν αφειδώς από τον δημόσιο κορβανά στα ταμεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθήνας ‘Αλληλεγγύη’”, (‘Ελευθεροτυπία’, 27.11.2010).

  15) «Παράνομο ‘δώρο’ στον κ. Χριστόδουλο. Η ΟΚΕ ζητεί να αποσυρθεί ‘πονηρή’ διάταξη του κ. Σ. Τσιτουρίδη με την οποία χαρίζονται στην Αρχιεπισκοπή ακίνητα-φιλέτα» (‘ΤΟ ΒΗΜΑ’-25/03/2007)

  16) «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ο βιομήχανος Κων/νος Λούλης κατά του Μητροπολίτη Ιγνατίου… «Ιερά» φτερά έκαναν 100 εκατομμύρια δωρεάς του βιομήχανου προς την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και αντί έργου για ηλικιωμένους στη μνήμη της μητέρας του, στήθηκε ίδρυμα που επιδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα, με ταμία την σύζυγό του, χωρίς η ίδια καν να το γνωρίζει….» (e-volos.gr, 1.7.2013).

  17) Βουλευτής, δήμαρχοι και… ιερείς στα κυκλώματα με τις παράνομες συντάξεις! (‘ΗΜΕΡΗΣΙΑ’, 16/9/2014).

  18) (‘Ιός-Ελευθεροτυπία’, 18/12/2005: “Αποφάσεις Αρείου Πάγου….1317/2001…. δικαιώνει τον ιερέα που βιντεοσκόπησε τους καταμετρητές των χρημάτων και των τιμαλφών, οι οποίοι έκλεβαν το «ιερό Προσκύνημα Αγίας Παρασκευής Τεμπών» (σημ.Λασκ. ανάμεσά τους και ιερείς, που τελικά έμειναν ατιμώρητοι),.

  19) “..Δίχως τέλος αποκαλύπτονται τον τελευταίο χρόνο τα σκάνδαλα με ιερωμένους στα Φάρσαλα Λάρισας. Μετά τη μεγάλη μπίζνα με τις δωρεές – μαϊμού, που είδε το φως της δημοσιότητας τον Μάρτιο του 2012, το κύκλωμα τοκογλυφίας με πρωταγωνιστές ρασοφόρους τον περασμένο Μάιο, τη μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης 690.000 ευρώ από δύο ιερείς τον Ιούνιο 2012, προ ημερών ήρθε να προστεθεί στις ιερές κομπίνες στα Φάρσαλα η πώληση εικόνων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Ανεξάρτητα με τα σκάνδαλα, την κοινωνία των Φαρσάλων, απασχόλησε τελευταία η αυτοκτονία με απαγχονισμό ενός 45χρονου ιερέα για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί…” (taxydromos.gr, 2012-10-28-10-2012).

  20) “Υπεξαίρεση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου που φθάνει στα 3.691.800 ευρώ πραγματοποιούσαν ιερωμένοι από τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων” (Left.gr, 14.07.2013).

  21) Τον Μητροπολίτη Σύρου, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την «έκθεση ανάλυσης» τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, προκειμένου να εντοπίσει μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες που λυμαινόταν το χώρο της Δικαιοσύνης. Η έκθεση αυτή … βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Ντογιάκου, …Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο …Σωτ.Τζούμας…. σύμφωνα πάντα με την «έκθεση ανάλυσης Γιοσάκης και Τζούμας είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας. Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος …. και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν….ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι … χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας (28-9-2011, directNEWS.gr).

  22) «….Το 2008 η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών πούλησε ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων στην περιοχή Λιμανάκι Μαλτσινιώτη, στη Βουλιαγμένη, σε ιδιώτη αντί περίπου 14 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να πραγματοποιηθεί δημόσιος διαγωνισμός … Ο ιδιώτης ήταν οδοκαθαριστής του Δήμου .. Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Αντ. Ζαμπέλης υποστήριξε ότι δεν ακολούθησαν τη διαδικασία του διαγωνισμού … καθώς ο ιδιώτης αγοραστής είχε καταπατήσει την έκταση και κρίθηκε ότι συνέφερε η πώληση αντί για συνέχιση της δικαστικής μάχης για την αποβολή του. … Όμως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι υπήρχε δικαστική απόφαση για οριστική έξωση του ιδιώτη, άρα δεν χρειαζόταν να επισπεύσουν τις διαδικασίες. .. Αυτό που κίνησε την περιέργεια των μελών της Ιεραρχίας είναι ότι ο υπάλληλος αγόρασε και έπειτα από μισή ώρα μεταπώλησε σε τρεις offshore εταιρείες που έχουν έδρα την Κύπρο. Μέσα σε 30 λεπτά όχι μόνο κατάφερε να τη «σπρώξει» σε άλλο ιδιοκτήτη, αλλά και να την πουλήσει στην τιμή των 16 εκατομμυρίων ευρώ κερδίζοντας τουλάχιστον 2 εκατομμύρια. Ο νέος ιδιοκτήτης είναι γνωστός εφοπλιστής που βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για οφειλές στο Δημόσιο. .. ο εισαγγελέας, άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου….» (dealnews.gr, 28. 3. 2011)

  23) (11.9.2013 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ) “Τα «φιλέτα» της Βουλιαγμένης, εφοπλιστές και Δικαιοσύνη…πολλά περίεργα συμβαίνουν με την εκκλησιαστική περιουσία … μετά μάλιστα την εκλογή του Ιερώνυμου Β’ ως αρχιεπισκόπου…. Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, ο φάκελος «οικόπεδα της Εκκλησίας» στη Βουλιαγμένη όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει τον Αστέρα, οι δικαστικές αρχές έχουν πληροφορηθεί ότι το λεγόμενο «λόμπι νεο-εφοπλιστών» επιχειρεί πάλι να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να αγοράσει κοψοχρονιά τα οικόπεδα της Εκκλησίας που συνορεύουν με την έκταση του Αστέρα και με διαδικασίες που πιθανώς εγείρουν ζητήματα νομιμότητας και φορολογικών παραβάσεων. Και μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ…».

  24) (“Free Sunday”, 25-12-2011, συνέντευξη Δωδώνης-τ.Ζακύνθου Χυσόστομου): «…Τι έγινε με την «Αλληλεγγύη»; Τι έγινε με το Ίδρυμα Κόκκορη; Τι έγινε με τα… φιλέτα της Βουλιαγμένης, που τα πούλησαν αντί πινακίου άνευ φακής στη Σύνοδο; ..Έμεινε ατιμώρητος με τόσα εκατομμύρια που φέρεται ότι έχει καταχραστεί….Για τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φουρλεμάδη….Το υπουργείο Εξωτερικών ζητά πίσω τα χρήματα και η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Δεν πρέπει να βρει τους ενόχους; Να σας φέρω ένα παράδειγμα από τα εκατοντάδες που όζουν. Η «Αλληλεγγύη» κάνει με μια εταιρεία … Το έργο κοστολογήθηκε 2 εκατ. ευρώ. Η μεταφορά δεν γίνεται και η εταιρεία καλείται να πάρει την αποζημίωσή της, που ανήρχετο σε 1,2 εκατομμύρια! Το μεγάλο κακό όμως είναι αλλού: ότι μιλούσαν για πρόγραμμα που είχε ήδη λήξει! Για την «Αλληλεγγύη» έχω στείλει γράμμα εδώ και ενάμιση χρόνο στον εισαγγελέα του Αρ.Πάγου και του λέω: ‘Δεν μάθατε τίποτε περί “Αλληλεγγύης”, στην οποία αναμειγνύονται και πολιτικά πρόσωπα; Τι θα κάνετε;’. Νομίζω ότι το πάνε έτσι για να γίνει παραγραφή. ….Δημοσιογράφος: Επιτρέψτε μου να επιμείνω στην υπόθεση των οικοπέδων της Βουλιαγμένης…Μητροπολιτης: Είναι σαφέστατη υπόθεση αμέλειας ή εγκληματικής πράξης……..Δημοσιογράφος: Όταν μιλάτε για αρχηγούς που δεν έχουν κότσια… Μητροπολίτης : Εννοώ και τον Αρχιεπίσκοπο. Όταν έχεις αδυναμίες, πρέπει να κρύβεσαι. Να μην ανεβαίνεις σε σκαλοπάτια ψηλότερα από εκείνα που μπορείς…».

  25) «..Καταγγέλλουν ότι το κράτος δεν εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους νόμους όσον αφορά τα εθνικά κληροδοτήματα και ότι η Μητρόπολη Ιωαννίνων διαχειρίζεται τα επίμαχα κληροδοτήματα ως εκκλησιαστική περιουσία. Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Θεόκλητος τηρεί σιγήν ιχθύος…. Φιρμάνια του σουλτάνου και διατάγματα των τριών δικτατορικών καθεστώτων – Πάγκαλου, Μεταξά και Παπαδόπουλου…» (ΒΗΜΑ, 04/12/2005).

  26) «Άβατο στα ταμεία της εκκλησίας. (Της Αντας Ψαρρά) κλείνει και η πόρτα για τη διερεύνηση υποθέσεων με διαδρομές αγνώστου προελεύσεως χρημάτων που περάσανε και θα συνεχίσουν -ως φαίνεται- να περνούν από τα ιερά ταμεία. Με τον τρόπο αυτό, τόσο οι μονές του Αγίου Ορους όσο και οι Κύπριοι αδελφοί μας τραπεζίτες και ιδιοκτήτες offshore δεν θα έχουν πλέον κανένα λόγο να ανησυχούν για τον επίγειο παράδεισο. Σειρά… οι ιερές τροπολογίες…» (tvxs, 25.11.2013, από ‘Εφ.τ.Συντακτών’). Ναζιστικός «Στόχος»-27/11/13: Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΣ ΨΑΡΡΑ… ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Δ. ΨΑΡΡΑ ΣΤΗΝ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»… Ἡ τροπολογία ἀφορᾶ στούς διαχειριστικούς – δημοσιονομικούς ἐλέγχους καί ὄχι στούς φορολογικούς ἐλέγχους ..γιά τούς ὁποίους ποτέ δέν χρειαζόταν ἄδεια Ὑπουργοῦ, οὔτε καί τώρα κάτι τέτοιο προβλέπεται».

  27) ‘Εφ.τ.Συντακτών’, 21/11/13 Χ.Ιωάννου «Α λα Βατοπαίδι!». «Με διάταξη που ψήφισαν χθες στη Βουλή, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά χαρίζουν για 30 χρόνια δημόσια γη σε μονή της Μητρόπολης Καλαβρύτων. Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος δεν μπορούσε χθες στη Βουλή να κρύψει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την ψήφιση της σχετικής διάταξης…».

  28) «Χωρίς άδεια το χλιδοξενοδοχείο «Σήμαντρον» του Αμβρόσιου..» (<a href="http://citypress-gr.blogspot.com/2008/10/bollywood-greece.html,7.10.2008)

  29) “Έλεγχος του ΣΔΟΕ για την τεράστια κληρονομιά στην Μητρόπολη Ρεθύμνου… ο εκλιπών διέθετε καταθέσεις ύψους 5,9 εκ. ευρώ, καθώς και ακίνητα (τρία καταστήματα, ένα σπίτι και ένα οικόπεδο), τα οποία περιέρχονται στην τοπική εκκλησία” (e-kriti.gr, 09.11.2014)

  30)«Σκάνδαλο …Βοιωτοπεδίου Ιερός επενδυτής και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος! Ως μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, όχι μόνο θεώρησε δεδομένη την ιδιοκτησία της Εκκλησίας σε εκτάσεις τουλάχιστον 80.000 στρεμμάτων στον Παρνασσό και άλλα βοιωτικά βουνά και κάμπους, αλλά παραχώρησε κάποιες για εκμετάλλευση σε επιχείρηση της οικογένειάς του… Πρόκειται για επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν ο αδελφός του ο ανιψιός του μαζί με τη σύζυγό του και οι σύζυγοι άλλων δύο ανιψιών του…» (‘Ελευθεροτυπία’, 4-10-2008- ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ).

  31) «Στο στόχαστρο δημοσιευμάτων η «βίλα» του Ιερώνυμου- τι απαντά η Αχιεπισκοπή. Η εξοχική κατοικία δεν ανήκει στον Αρχιεπίσκοπο αλλά στον ανιψιό του,… «Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας σας «Παραπολιτικά», με τίτλο «Ησυχαστήριο με πισίνα – τρούλο …»,..».Το δημοσίευμα της εφημερίδας: ‘Σε ένα μικρό, παραθαλάσσιο οικισμό της Βοιωτία περνά τα καλοκαίρια του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος απολαμβάνοντας μεταξύ άλλων την ηρεμία της εξοχικής του κατοικίας την εντυπωσιακή πισίνα του σε σχήμα τρούλου και με θέα τη θάλασσα.Το σπίτι είναι διώροφο, διαθέτει τεράστιο σαλόνι με τζάκι, τρία υπνοδωμάτια, μεγάλη κουζίνα, μπάνιο και αυλή με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Κορινθιακού…Πρόκειται για ένα οίκημα που εύκολα θα χαρακτήριζαν κάποιοι ως βίλα, αφού διαθέτει τεράστιο κήπο, ξενώνες και τη μεγάλη πισίνα …Το σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, χτίστηκε από την εποχή που ο κ. Ιερώνυμος ήταν μητροπολίτης Θηβών…..Όπως λέγεται, τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει κατά καιρούς από εκεί ισχυροί επιχειρηματίες που διατηρούν στενές σχέσεις με την Εκκλησία, ανάμεσά τους και ο κύριος Λαυρεντιάδης…» (www.siriosfm.gr20 1. 2013).

  32) ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΙΝΕΣ Το real estate της… αγίας οικογένειας….Ιδιαίτερη αίσθηση δε προκάλεσε η δημοσιοποίηση των καταγγελιών σχετικά με τη δράση της «αγίας οικογένειας» της Νίκαιας, κοινώς του μητροπολίτη Αλεξίου και ανθρώπων του στενού του περιβάλλοντος, μεταξύ αυτών του αδελφού του, αρχιλογιστή της Μητρόπολης, και του ανιψιού του…. Αντίστοιχης πολυτέλειας και αξίας είναι και η εντυπωσιακή κατοικία που χρησιμοποιούν ως έδρα τους ο αδελφός και ο ανιψιός του μητροπολίτη. Πρόκειται για ένα ακίνητο εμβαδού περίπου 300 τ.μ. στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, τη διεύθυνση του οποίου μάλιστα δηλώνει στους τηλεφωνικούς καταλόγους ο γιος του αρχιλογιστή της μητρόπολης. Πρόκειται για την περιοχή όπου έχουν τα σπίτια τους γνωστοί επιχειρηματίες και άλλοι επώνυμοι. Ο ίδιος ο μητροπολίτης Νικαίας, στην οργισμένη απάντησή του στο δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής, χαρακτήρισε «ψευδέστατες και συκοφαντικές (τις) καταγγελίες», απείλησε με αγωγές και μηνύσεις ….Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει επί των καταγγελιών που αφορούν στα περιουσιακά στοιχεία του αδελφού και του ανιψιού του, οι οποίοι επίσης θα ελεγχθούν αφού ο οικονομικός εισαγγελέας … ζήτησε από τους «ράμπο» να προχωρήσουν σε πλήρη έλεγχο όλων των προσώπων που αναφέρονται στις καταγγελίες, δείχνοντας με τη στάση του ότι αξιολογεί την υπόθεση ως άκρως σοβαρή….Οι καταγγελίες των ιερέων. Αφαίμαξη και στα παγκάρια των ενοριών…» (Έθνος 9/12/2012 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ).

  33) Tελειώνω με μια ξεχασμένη υπόθεση, που ξέσπασε στα πλαίσια του πολέμου μεταξύ Χουντόδουλου-Ιερώνυμου, στο κλίμα της αρχιεπισκοπικής εκλογής του 1998: «Ο κατηγορούμενος που έγινε προκαθήμενος» (Ν. Παπαχρηστου-‘Καθημερινή’, 10.2.2008). «Η υπόθεση που επέδρασε καταλυτικά στην εκλογή….Στο επίκεντρο βρέθηκαν ο Θηβών Ιερώνυμος, οι Κερνίτσης Λεόντιος και Διαυλείας Δαμασκηνός, τρεις κληρικοί και ένας λαϊκός. Ολοι μέλη μιας επιτροπής που συνεστήθη το 1995 με πρωτοβουλία του μακαριστού Σεραφείμ για την επισκευή και αναστήλωση παλαιών μονών και εκκλησιών. Με την παρέμβαση του αρχιεπισκόπου το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε και εκταμίευσε κονδύλι ύψους 4 δισ. δραχμών. Χρήματα που προορίζονταν για τις μελέτες και τις επισκευαστικές εργασίες στα μνημεία. Χρήματα που σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, γιατί χάθηκαν κάπου στη διαδρομή…….‘Ο τρόπος που μεθοδεύτηκε αυτή η ιστορία ήταν να ανακινηθεί ένα δήθεν οικονομικό σκάνδαλο και αυτοί που τη μεθόδευσαν είχαν δύο στόχους’, θα δηλώσει o κ. Αλ. Κούγιας για να προσθέσει: ‘Κατά την άποψή μου, τον Ιερώνυμο, ο οποίος ήταν ο βασικός αντίπαλος,..’… Τον Απρίλιο, ο Σεραφείμ πεθαίνει. Το σκάνδαλο απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης και μέσω αυτών ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Ο Ιερώνυμος χάνει την αρχιεπισκοπική εκλογή και κάνει λόγο για στημένη υπόθεση… ‘…Βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών. Με δικαίωσε. Επομένως από αυτήν την πλευρά το δικαστήριο έχει μιλήσει και είπε ότι δεν έχω καμία ανάμειξη στο θέμα της διαχειρίσεως των 4 δισεκατομμυρίων’, θα πει τότε ο μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος…».

  Νομίζω όμως, πως το ερώτημα ποιός διαχειρίστηκε και πως τα 4δις, έμεινε αναπάντητο.

  Κλείνω το δημοσίευμα με μια υπενθύμιση: «Oι Αγιορείτες πατέρες ευχαρίστησαν τον κ.Τσίπρα για την στήριξη που τους προσέφερε στα αιτήματα για την φορολογική αντιμετώπισή της Μοναστικής Πολιτείας» (amen.gr, 7.8.2014). Aναρωτιέμαι πόσο θράσος χρειάζεται για να απαιτεί ένας «αριστερός» πρωθυπουργός από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, να καταβάλλουν λύτρα για τα διάφορα Βατοπαίδια, που η Δικαιοσύνη συνήθως ξεχνά ή καθυστερεί υπερβολικά να ξεκαθαρίσει, ενώ τα κόμματα σωπαίνουν και η Εκκλησία υποκρίνεται πάντα πως αγνοεί τι κρύβεται πίσω τους.
  ………….

 7. Ο/Η του Αλέκσι λέει:

  Ο δεσπότης Ηλείας στον Αλέκσι
  http://www.serraikanea.gr/koinonia/item/32220-o-mitropolitis-sidirokastrou-makarios-episkefthike-ton-aleksi-tsipra-fotografies.html


  Προσφυγικό, φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και εκκλησιαστική εκπαίδευση ήταν στην ατζέντα των συζητήσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών Ηλείας Γερμανό και Σιδηροκάστρου Μακάριο που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου…

  Να αναφερθεί ότι την συνάντηση είχε αποκαλύψει με σχετικό δημοσίευμα το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr.

  Μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση σε πολύ θερμό κλίμα παρόντων των Υπουργών Παιδείας Ν. Φίλη και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου.

  Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη συνεργασία που έχει με την Εκκλησία και πως θεωρεί την Εκκλησία εταίρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τοσο οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες οσο και οι πρόσφυγες στα σύνορα της χώρας (θα μας τρελάνεις Αλέκσι;).

  και ο Πάνος

 8. Ο/Η Bρυκόλαξ λέει:

  To ακροδεξιό τσοντοσάιτ στο θεάρεστο σπορ του
  Makeleio.gr
  Καυτό και Ακατάλληλο: Επιτρέπονται τα πάντα on air! (ΒΙΝΤΕΟ)
  Πάρτε μια… γεύση από την προκλητική εκπομπή που λαμβάνει χώρα στην Αργεντινή…
  Δείτε τι ποστάρουν στο instagram τα…”χλιδάτα” κορίτσια της Ρωσίας (φωτο)
  Κρατηθείτε!!!Tο «τούμπανο» θέλει να κάνει σεξ και να την παρακολουθούν! (AKATAΛΛΗΛΕΣ ΦΩΤΟ)
  Ποια Ελληνίδα έχει δηλώσει πως της αρέσει να την παρακολουθούν την ώρα που κάνει σεξ;
  ΓΥΜΝΗ σειρά του BBC προκαλεί… σάλο στη Βρετανία:Πρίγκηπας-τραβεστί και ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ σε όργια με νάνους! (φωτο-βίντεο)
  http://www.makeleio.gr/?p=561727
  ΘΑΥΜΑ:Δείτε ποιου Αρχιεπισκόπου βρήκαν άφθαρτο το σώμα του! (φωτο)

  Δημοσιεύθηκε: 09/03/2016 23:18 ΜπουμπουλίναComments: 5

 9. Ο/Η ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΘΕΟΣ λέει:

  http://www.vembos.gr/Theos.htm

  «Συζήτησα με το Θεό για τέσσερις ώρες»

  Ένας αγρότης από το Κουρτέσι Ηλείας περιγράφει την αλλόκοτη εμπειρία που είχε ένα καλοκαιριάτικο βράδυ του 1999. Οι λεπτομέρειες, τα παρεπόμενα, οι επιπτώσεις στην ζωή και την προσωπικότητα του μάρτυρα, φανερώνουν ακόμη μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση «εισβολής» του Αλλόκοσμου στην δική μας πραγματικότητα.

  Ύστερα από λίγο είχα -μέσω φαξ- στα χέρια μου το δημοσίευμα. Επρόκειτο για την ιστορία ενός 42χρονου ντόπιου αγρότη, με το (σημαδιακό;) όνομα Δημήτρης Έλληνας, ο οποίος ισχυριζόταν ότι τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης 8 Ιουνίου είχε έλθει σε επαφή με μια υπερκόσμια οντότητα για την οποία δεν είχε καμία αμφιβολία ότι ήταν ο ίδιος ο… Θεός.

  Γύρω στις 2 το πρωί της Τρίτης 8 Ιουνίου, ο Έλληνας κατευθυνόταν με το μηχανάκι του στο χωράφι προκειμένου να ανοίξει τις βάνες του νερού για να ποτιστούν τα καρπούζια. Η καλοκαιριάτικη νύχτα ήταν ήσυχη και τίποτα δεν προμήνυε το γεγονός που θα συνέβαινε αμέσως μετά.

  «Ξαφνικά βλέπω μπροστά μου ένα φωτεινό τρίγωνο, γύρω στα 15 μέτρα ύψος και σε παρόμοια απόσταση. Η λάμψη ήταν χρυσαφιά. Ταράχτηκα και κόβω ταχύτητα. Τότε ακούω μια ήρεμη, γλυκιά, αντρική φωνή η οποία μου λέει τα εξής: Μη φοβάσαι, είμαι ο Παντοδύναμος. Ό,τι μου ζητήσεις θα στο κάνω»

  Μετά την αρχική ταραχή, ο αγρότης δεν δίστασε ούτε ένα δευτερόλεπτο. Ζήτησε από το φωτεινό αντικείμενο να τον απαλλάξει από το τσιγάρο και από τους έντονους πονοκεφάλους που τον βασάνιζαν τα τελευταία χρόνια. Η αντίδραση ήταν άμεση.

  «Σε μηδέν χρόνο χάνεται ο πονοκέφαλος. Πετάω τα τσιγάρα που είχα στην τσέπη μου και η πικρίλα που είχα μόνιμα στο στόμα εξαφανίζεται. Η λάμψη χάνεται».

  Χαρούμενος ο αγρότης, και μην μπορώντας να «χωνέψει» καλά καλά την υπερκόσμια εμπειρία του, συνεχίζει το δρόμο του και φτάνει στις βάνες του νερού. Όταν ανάβει το φακό που κρατούσε για να δει, το φωτεινό χρυσαφένιο αντικείμενο ξαναεμφανίζεται και η φωνή του λέει: «Πέταξε αυτό που κρατάς. Θα σου φωτίζω εγώ από εδώ και πέρα».

  Ο Έλληνας έχει πέσει στο χώμα σε κατάσταση έκστασης προσπαθώντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τη «λάμψη». Ύστερα από δέκα λεπτά, η φωνή του δίνει εντολή να πάει να ξυπνήσει τους συνεργάτες του στην καλύβα και να τους διηγηθεί τι έγινε.

  Πράγματι, ο αγρότης μπαίνει στην καλύβα φωνάζοντας, αλλά η αντίδραση των άλλων -που κοιμόντουσαν- είναι μάλλον προβλεψιμη: «Φύγε από εδώ ρε! Τρελάθηκες βραδιάτικα;».

  Ο Έλληνας δεν πτοείται και ξαναβγαίνει έξω. Το φωτεινό αντικείμενο βρίσκεται πάλι μπροστά του και του δίνει εντολή να πάει σπίτι της φίλης του Ευθυμίας και να της πει τι έγινε. Πράγματι, ο Έλληνας μπαίνει στο αυτοκίνητό του και οδηγά 6-7 χλμ μέχρι το σπίτι της Ευθυμίας, ενώ το φωτεινό αντικείμενο βρίσκεται μπροστά του και του φωτίζει το δρόμο. Όμως φτάνοντας εκεί, η αντίδραση της Ευθυμίας είναι παρόμοια με εκείνη των συνεργατών του.

  Ο αγρότης ξαναγυρίζει στο κτήμα με οδηγό τη λάμψη. Όταν βγαίνει, η λάμψη χάνεται, και ο Έλληνας αποφασίζει να πάει με το μηχανάκι μέχρι το σημείο που είχε την αρχική επαφή. Μόλις όμως ανεβαίνει πάνω, η λάμψη ξαναεμφανίζεται και η ασώματη φωνή τον διατάζει να συνεχίσει με τα πόδια.

  Κυριευμένος από μια υπερφυσική ζωτικότητα ο Δημήτρης Έλληνας αρχίζει να τρέχει ανάμεσα στις καρπουζιές διανύοντας μια μεγάλη απόσταση. Ας σημειώσουμε εδώ ότι τα μποστάνια του έχουν έκταση δεκάδων στρεμμάτων.

  Κάποια στιγμή η λάμψη ξαναεμφανίζεται. Από εδώ και μετά η εμπειρία του αγρότη μπαίνει στην επόμενη φάση: εκείνη της δοκιμασίας.

  Ο αγρότης αφηγείται: «Η φωνή μου λέει: βγάλε από την τσέπη σου την αμαρτία, το Σατανά και πέταξέ την. Ψάχνω στην τσέπη μου, είχα χρήματα. Πάω να τα πετάξω. Λέει η φωνή: όχι αυτά, στην άλλη τσέπη. Ψάχνω στην άλλη, βρίσκω τον αναπτήρα μου. Η φωνή λέει: άναψέ τον. Τον ανάβω. Αρχίζω να τρέχω. Τρέχω 300-400 μ, η φλόγα δεν έσβηνε. Η φωνή μου λέει να σταματήσω και μετά να βάλω το χέρι μου στη φωτιά. Όταν έμπαινε το χέρι μου στη φωτιά, η φλόγα γινόταν τεράστια. Το χέρι μου καιγόταν. Έβλεπα τη σάρκα μου να καίγεται, να βγαίνει καπνιά, να μυρίζει όπως μυρίζει το καμένο κρέας. Όμως δεν πονούσα. Η φωνή με πρόσταξε να τραβήξω το χέρι μου. Δεν υπήρχε έγκαυμα. Αυτό έγινε τρεις φορές».

  Το επόμενο στάδιο ήταν η κατάποση της φλόγας. «Έβαζα τη φωτιά στο στόμα μου κι αυτή κατέβαινε μέχρι κάτω», λέει ο Έλληνας. «Κάνω και αυτό τρεις φορές. Κατόπιν τον ρωτάω: γιατί το κάνεις αυτό Θεέ μου. Εκείνος απαντά: για να καθαρίσει η βρωμιά που έχεις μέσα σου. Μετά με βάζει να κρατώ τον αναπτήρα και να ψέλνω «ευλογητός ο Κύριος…», τρεις φορές. Το ψέλνω. Με βάζει να σκύψω και να φάω μια φούχτα χώμα. Το τρώω… ………….
  http://www.vembos.gr/Theos.htm

 10. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Δηλαδή οι μεγάλες μητροπόλεις,όπως η όμορη της Ηλείας,των Πατρών,πόσους επισκόπους θα πρέπει να έχουν;;!Το είπα ότι οι πάνω από το πολύ 75 χρονών μητροπολίτες ΠΡΕΠΕΙ με νόμο να ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ,γιατί το χάνουν!!!Αν έχει τα κότσια ο 78άρης Λιάπης όχι μόνο να το εισηγηθεί,αλλά και να το ΕΠΙΒΑΛΕΙ παραιτούμενος πρώτος αυτός!!Τουλάχιστον 25 μητροπολίτες θα αποχωρήσουν!!Επίσης να μπει και όριο στις εκλογές των επισκόπων 40 με 55!!οϋτε παρακάτω,παιδαρέλια,(πάμπολλα τα παραδείγματα,όπως του Χριστόδουλου κ.ά) ούτε παραπάνω,όπως του Θήρας,που,για να βγάλει την υποχρέωση πάλι Ο Χριστόδουλος τον χειροτόνησε 67 χρονών,γιατί,ώσπου να προσφέρουν κάτι ΓΕΡΝΑΝΕ και τινές παράωρα!!Ας προσπαθήσουν να σοβαρευτούν!!!Για τη δεσποτοκρατία καλόν είναι να μι μιλάμε,όταν ένας-πάλαι ποτέ παρατρχάμενός τους τους ψέλνει μέσα από τον 6ψαλμό του!!Μπουμπούκι κι αυτό από τους λεγόμενους παντελονάδες!!Πάλι θα το πω η Ζαχάρω δεν είναι του Ηλείας.Μη σας εξαπατά ο νομός τον μοιράζονται 2 μητροπόλεις!!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Το αντελήφθην,
   ευχαριστώ.
   δείτε όμως τη διατύπωση.
   @και των εγγύς και βορείως της Ζαχάρως περιοχών.

 11. Ο/Η ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ... λέει:

  https://goo.gl/aK3Cjv

  Για τα ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών και εφήβων με αναπηρία στα Λεχαινά

  Posted on Νοεμβρίου 25, 2014 by anatat

  Για την διασφάλιση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία Στην Ελλάδα – Υποστηρίξτε τις αλλαγές στο ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ∆ΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑ∆ΑΣ ΠΑΡΑΤΗΜΑ ΑμεΑ ΛΕΧΑΙΝΩΝ Κ.Κ.Π.∆.Ε.

  Αυτή η αναφορά χρήζει άμεσης προσοχής. Αφορά άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στερούνται βασικά δικαιώματα.

  Σχετικά με το Κ.Κ.Π.Π.∆.Ε. και τους συντάκτες της αναφοράς:

  Το ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ∆ΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑ∆ΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑμεΑ ΛΕΧΑΙΝΩΝ Κ.Κ.Π.Π.∆.Ε.(πρώην ΚΕ.ΠΕ.Π.) είναι σύμφωνα με το καταστατικό του εξειδικευμένο ίδρυμα για παιδιά και νεόυς με σοβαρές αναπηρίες οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους φροντίζουν.

  Σχετικά με εμάς

  Είμαστε μια ομάδα απο εθελοντές που πέρασαν μεγάλα διαστήματα προσφέροντας εθελοντική εργασία στο ίδρυμα αυτό. Τα τελευταία πέντε χρόνια ενημερώνουμε με κάθε ευκαιρία για τις συνθήκες εκεί. Η πρόθεση μας δεν είναι να κατηγορήσουμε το προσωπικό του ιδρύματος. Γνωρίζουμε τις δυσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Πιστεύουμε ακράδαντα στη σημασία του ανθρωπίνου παράγοντα. Οποιοσδήποτε μεσα από το Κ.Π.Π.Δ.Δ.Ε.- Παράρτημα Λεχαινών, από οποιοδήποτε πόστο, προσπαθήσει να αλλάξει την κατάσταση έστω και λίγο, δεν πρέπει να στοχοποιείται.

  Το ίδρυμα αυτό έχει αποδεδειγμένα έλλειψη επαρκούς και κατάλληλου νοσηλευτικού προσωπικού.
  ……………….

  https://goo.gl/aK3Cjv

 12. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://www.vice.com/gr/read/ellada-perissoteroi-papades-apo-giatroi
  Ελλάδα, μια Χώρα που Έχει Περισσότερους Παπάδες απ’ ότι Γιατρούς και Δικαστές

  Γιάννης Μακρογιαννέλης

  Μάρτιος 18, 2016


  Φωτογραφία από το θέμα του VICE: «Σε Αυτή τη Συγκέντρωση οι Άνθρωποι Πιστεύουν ότι ο Αντίχριστος Θέλει να τους Σκλαβώσει»

  Υπήρχε μια αθώα και ανέμελη εποχή, κατά την οποία κανείς δεν είχε την παραμικρή ιδέα, σχετικά με τον συνολικό αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούσε το ελληνικό κράτος και πλήρωνε ο Έλλην φορολογούμενος.

  To 2009 όμως, έγινε η πρώτη απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα μας, ενώ από το 2013 και μετά, υπάρχει το Μητρώο Ανθρώπινου Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή), το οποίο καταγράφει σε πραγματικό χρόνο όλες τις μεταβολές του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, δημοσίευσε πολύ πρόσφατα, μελέτη στην οποία παρουσιάζονται οι μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος 2015 στο τακτικό προσωπικό, ενώ γίνεται και μια ποιοτική ανάλυση και κατηγοριοποίηση του συνόλου του τακτικού προσωπικού, των αποχωρήσεων και των προσλήψεων για τα έτη 2012-15.

  Η πραγματικότητα όπως είναι, μέσα από το Newsletter του VICE Greece

  Μια πρόχειρη ματιά στη συγκεκριμένη μελέτη, είναι υπεραρκετή για να γίνουν κατανοητά ορισμένα πράγματα για το ελληνικό παράδοξο: Όπως φαίνεται λοιπόν στον πίνακα 2.2, με τίτλο «Σύνολο τακτικού προσωπικού ανά κατηγορία προσωπικού», ο Έλλην φορολογούμενος πληρώνει τους μισθούς 9298 παπάδων, 7271 γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και 2827 δικαστών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμα και το άθροισμα των γιατρών του ΕΣΥ με αυτούς που απασχολούνται σε Κέντρα Υγείας (7271+800=8071), το σύνολο δηλαδή των γιατρών που απασχολεί το ελληνικό κράτος, είναι αισθητά μικρότερο από το σύνολο των παπάδων (9298) που δουλεύουν για δυο αφεντικά, τον Ιησού και το ελληνικό δημόσιο δηλαδή.

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  14/19/2017
  Μεθυσμένος παπάς, παρενοχλεί γυναίκα, μιλάει άσεμνα στο κινητό του τηλέφωνο, προκαλεί τροχαίο ατύχημα με το αγροτικό αυτοκίνητό του και συλλαμβάνεται από την Αστυνομία στον Πύργο Ηλείας:
  http://www.protothema.gr/greece/article/722182/purgos-methusmenos-iereas-prokalese-trohaio-sto-kedro-tis-polis/

 14. Ο/Η Gay monk λέει:

  https://www.protothema.gr/greece/article/796926/imathia-iereas-ekruve-kokaini-sta-apokrufa-kato-apo-to-raso/

  Ημαθία: Ιερέας έκρυβε κοκαΐνη στα απόκρυφα κάτω από το… ράσο!

  Μάνος Τσαγκαράκης
  15/06/2018, 11:51

  Ο 34χρονος πίστευε ότι οι αστυνομικοί θα σέβονταν την ειδιότητά του και δεν θα τον έψαχναν
  Σαν κανονικό «βαποράκι» συμπεριφέρθηκε ένας 34χρονος ιερέας που λειτουργεί σε χωριό της Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, αφού έκρυβε… κοκαΐνη κάτω από το ράσο του και μάλιστα στα απόκρυφά του, πιστεύοντας ότι οι αστυνομικοί θα σέβονταν την ειδιότητά του και δεν θα τον έψαχναν!

  Γελάστηκε, όμως, καθώς οι άνδρες της Ασφάλειας Βέροιας είχαν πληροφορηθεί για το πάθος του και τον παρακολουθούσαν διακριτικά, ώσπου σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητό του. Όταν έκαναν σωματική έρευνα στον ιερωμένο, διαπίστωσαν ότι κάτω από το ράσο και μάλιστα κρυμμένο σε… «επίμαχο» σημείο έκρυβε ένα «φιξάκι» με 1,8 γραμμάριο κοκαΐνης!

  Ο νεαρός παπάς οδηγήθηκε με χειροπέδες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας στον οποίο υποστήριξε ότι βρέθηκε σε… στιγμή αδυναμίας και ότι η κοκαΐνη ήταν για προσωπική του χρήση. Μετά την άσκηση δίωξης για κατοχή ναρκωτικών, αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο, ο ιερωμένος δεν ήταν άγνωστος στις αρχές καθώς, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τις είχε απασχολήσει όταν λειτουργούσε σε χωριό της Βέροιας.

  Τότε, είχαν ξεσπάσει επεισόδια στο ναό και επεκτάθηκαν στο προαύλιο με την ανταλλαγή… «γαλλικών» ανάμεσα στο νεαρό εφημέριο και ενορίτες που του απέδιδαν οικονομικές παρατυπίες! Σε ένα από τα επεισόδια, μάλιστα, χρειάστηκε να παρέμβουν οι αστυνομικοί για να μην ξεσπάσει σύρραξη! Ο ιερέας τέθηκε για ένα διάστημα σε αργία, αλλά μετά απομακρύνθηκε με αίτημα που υπέβαλαν οι ενορίτες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.