Στο ΣτΕ μητροπολίτες κατά συμφώνου συμβίωσης [Δώρο η άποψη μητρ. Σεραφείμ]

[ «προσβάλει τα κρατούντα στην Ελλάδα χρηστά ήθη»]

Μερική άποψις από την προετοιμασία καρνάβαλου - Οι Απόκριες πλησιάζουν, οσονούπω.

Μερική άποψις από την προετοιμασία καρνάβαλου 

Μητροπολίτες και δικηγόροι και απλοί πολίτες (εντάξει baby!) προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του πρόσφατου νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης που δίδει τη δυνατότητα εφαρμογής των διατάξεών του και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Αφορμή για την προσφυγή υπήρξε η ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών για τον τρόπο εγγραφής στα ληξιαρχεία των συμφώνων ελεύθερης συμβίωσης που καθορίζει τις λεπτομέρειες της εγγραφής. Στο ΣτΕ μεταξύ εκείνων που προσέφυγαν είναι οι Μητροπολίτες Πειραιώς, Κυθήρων και Γόρτυνος καθώς και άλλοι κληρικοί και πολίτες.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί ο επίμαχος νόμος ως αντισυνταγματικός και αντίθετος στον Αστικό Κώδικά (οικογενειακό δίκαιο και χρηστά ήθη). Μάλιστα, ζητούν η προσφυγή τους να εισαχθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της  Επικρατείας.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι η  καθιέρωση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών προσβάλει τα κρατούντα στην Ελλάδα χρηστά ήθη, όπως αυτά καταγράφονται στο άρθρο 5 του Συντάγματος.

[Καθημερινή 7.3.16]

***

Ένα Αριστούργημα δώρο-προσφορά προς τους αναγνώστες μας:

Καταπέλτης ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με αφορμή την επέκταση του συμφώνου συμβίωσηςκαι στα ομόφυλα ζευγάρια. Ισχυρίζεται πως «οι πρακτικές της ομοφυλοφιλίας αναπόδραστα οδηγούν σε άπειρες λοιμώξεις του οργανισμού και καρκινογενέσεις», ενώ υποδεικύνει τον υπουργό πως παρόμοιες πρακτικές είχε δείξει ο «φρενοβλαβής Νέρωνας»!

Η δημοσιοποίηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης που επεκτείνει την ισχύουσα ρύθμιση και στα λεγόμενα «ομόφυλα ζευγάρια» μας υποχρεώνει να αναφέρουμε:

1. Ότι ο ιερός θεσμός του Γάμου που κατά τον εκπληκτικό ορισμό του Ρωμαίου νομομαθούς Μοδεστίνου είναι «ανδρός και γυναικός συνάφεια και συγκλήρωσις του βίου παντός, θείου τε και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία», αντιμετωπίζεται θεσμικά και πάλι σαν δικαιοπρακτική ενέργεια και αποιεροποιείται πλήρως.

2. Είναι εμφανέστατη η προσπάθεια του αρμοδίου Υπουργείου να υποκαταστήσει τον ιερό θεσμό του γάμου με νομικές προβλέψεις που αντιμετωπίζουν την κακοδαιμονία του ισχύοντος νομικού πλαισίου για το σύμφωνο συμβίωσης ετεροφύλων που έχει μεταβάλει το τιμιώτατο ανθρώπινο πρόσωπο σε χρηστικό αντικείμενο που μετά τη χρήση μπορείς εύκολα να πετάξεις στον κάλαθο των αχρήστων.

3. Δυστυχώς για τον αρμόδιο Υπουργό και Καθηγητή της Νομικής και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου την πρωτοτυπία του προτεινομένου Νομοσχεδίου την είχε εμπνευστεί όσον αφορά τα λεγόμενα «ομόφυλα ζευγάρια» ο φρενοβλαβής αυτοκράτορας της Ρώμης Νέρων, αυτός που έκαψε τη Ρώμη για να εμπνευσθεί τις άριές του που όπως καταγράφει ο εξαίρετος ιστορικός Κάσσιος Δίων στην Ρωμαική του Ιστορία συνήψε επίσημη ομοφυλοφιλική σχέση με δύο Έλληνες απελεύθερους τον «ανδρώδη» Πυθαγόρα και τον «γυνακώδη» Σπόρο, τον οποίο κατέστησε εκτομία και τον ονόμασε Σαββίνα!!!

4. Με το υπό διαβούλευση νομοθέτημα που αποτελεί συνέχεια του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-Πασόκ με τον οποίο θεσμοθετήθηκε και «έτερος» γενετήσιος προσανατολισμός στην ανθρώπινη φύση, ολοκληρώνεται η θεσμοθέτηση από την Ελληνική έννομη τάξη της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και απενοχοποιείται η παράχρηση των σωματικών οργάνων του ανθρωπίνου είδους με φαιδρότατο στρουθοκαμηλισμό γιατί φυσικά η φυσιολογία του ανθρωπίνου σώματος ευτυχώς δεν έξαρτάται από τις ιδεοληψίες των συντακτών του νομοσχεδίου, αλλά από την νομοτέλεια του Δημιουργού Θεού γι’ αυτό και οι επιπτώσεις από την παράχρηση είναι άμεσες και τραγικές κατά το Ευαγγελικό λόγιο «Ουκ οίδατε ότι ναός Θεού εστε και το Πνεύμα του Θεού οικεί εν υμίν; 17 ει τις τον ναόν του Θεού φθείρει, φθερεί τούτον ο Θεός· ο γαρ ναός του Θεού άγιός εστιν, οίτινές εστε υμείς». (Α΄Κορ. Γ16-17).

5. Ταπεινώς θα συνεβούλευα τον κ. Υπουργό και τον κ. Γεν. Γραμματέα επ’ ωφελεία της τραγικής οικονομίας της χώρας μας να συμβληθή το Υπουργείο τους με τις μεγάλες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες γιατί με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο απενοχοποιούνται οι πρακτικές της ομοφυλοφιλίας που αναπόδραστα οδηγούν σε άπειρες λοιμώξεις του οργανισμού και καρκινογενέσεις, οι οποίες με την σειρά τους θα αυξήσουν τον τζίρο των μεγάλων πολυεθνικών του φαρμάκου.

Καί μη χειρότερα!!!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ο Πειραιως ΣΕΡΑΦΕΙΜ

[Αγιορείτικο Βήμα 12.06.16]

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Στο ΣτΕ μητροπολίτες κατά συμφώνου συμβίωσης [Δώρο η άποψη μητρ. Σεραφείμ]

 1. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Η Εκκλησία ΑΕ Σκανδάλων στον διαχρονικό της ρόλο της τροχοπέδης κοινωνικής προόδου και του σπορέα μισανθρωπίας. Ακόμα μια φορά διαφαίνεται το ότι αν δεν γίνει γρήγορα ο χωρισμός Εκκλησίας – Κράτους, αυτή η δύσμοιρη, χριστιανικά αυτοκαταστροφική κοινωνία δεν πρόκειται να ξεφύγει από τον ιδιόμορφο Μεσαίωνά της. Το αισχρότατο, παρασιτικό παπαδαριό κανονίζει παντού εξελίξεις όπως του γουστάρει, εξευτελίζει την «αριστερά», εγκληματεί ατιμώρητα και κρατά τη βλακεία ως πρώτη αξία στο μυαλουδάκι των «περήφανων» μωρών ρωμιών…

 2. Ο/Η Πρεζόνι λέει:
 3. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Κέρδισε μία μὲ τὸν Ἰφικράτη Ἀμυρᾶ καὶ πῆρε θάῤῥος, ἀλλά…

  «

  Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ έχασε τη μάχη με τους μασόνους

  Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ζητούσε την διάλυση του «Τεκτονικού Ιδρύματος» και του ιδρύματος «Μέγα Αγαθοεργό Σώμα»
  Έχασε τη δικαστική μάχη με τους τέκτονες ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, κατά κόσμον Xρήστος Μεντζελόπουλος. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ζητούσε από το Συμβούλιο της Επικρατείας την διάλυση του «Τεκτονικού Ιδρύματος» και του ιδρύματος «Μέγα Αγαθοεργό Σώμα» το οποίο αποσχίσθηκε από την «Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος», όπως υποστήριζε.

  Το Τεκτονικό Ίδρυμα συστάθηκε με το από 17.8.1927 βασιλικό διάταγμα και μεταξύ των σκοπών του είναι η ευόδωση ‘έργων ευποιίας, η περίθαλψη ενδεών, η μόρφωση απόρων παιδιών, κ.λπ. Ειδικότερα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ζητούσε από τον υπουργό Οικονομικών την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση του «Τεκτονικού Ιδρύματος» και του ιδρύματος «Μέγα Αγαθοεργό Σώμα», καθώς αυτά παρέκλιναν του σκοπού τους. Το υπουργείο Οικονομικών δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά του και έτσι προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς υποστήριζε ότι τα επίμαχα ιδρύματα έχουν παρεκκλίνει του σκοπού τους και πορωθούν «κρυφίως θρησκευτική πίστη».

  Αναλυτικότερα, υποστήριζε ότι το «Τεκτονικό Ίδρυμα» εξαπάτησε το κράτος, καθώς «δεν έχει ως πραγματικό σκοπό την πραγματοποίηση φιλανθρωπικών έργων, αλλά την ίδρυση, λειτουργία και συντήρηση μασονικών στοών και την προώθηση της λατρείας του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος (ΜΑΤΣ), ο οποίος οντοποείται στο πρόσωπο του Εωσφόρου».

  Ακόμη, υποστήριζε ότι προωθεί «τη θρησκευτική παραδοχή του Σατανισμού ο οποίος αποτελεί μη γνωστή θρησκεία, αντικείμενη στην δημόσια τάξη και συνεπώς μη προστατευόμενη από το άρθρο 13 του Συντάγματος», όπως ακόμη υποστήριζε ότι εντός δε του εν λόγω ιδρύματος «το οποίο είναι παγανιστικός ναός, πραγματοποιούνται μυήσεις στο μυσταγωγικό σύστημα της μασονίας, η οποία αποτελεί θρησκευτική συνωμοτική οργάνωση».

  Το ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 549/2016 απόφασή του έκρινε ότι μόνο η ιδιότητα του Μητροπολίτη και του μέλους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν θεμελιώνει έννομο συμφέρον στον επίμαχο Μητροπολίτη για να ζητήσει την διάλυση του εν λόγω Ιδρύματος,

  Και αυτό γιατί ούτε από το Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά ούτε από άλλη νομοθετική διάταξη αναγνωρίζεται σε Μητροπολίτη το δικαίωμα να ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό να εκδώσει Προεδρικό Διάταγμα για διάλυση ιδρύματος. Έτσι, ως προς το σκέλος αυτό απορρίφθηκε η προσφυγή του Μητροπολίτη Πειραιώς, λόγω έλλειψης εννόμου συμφέροντος.

  Στη συνέχεια, το ΣτΕ απέρριψε ως απαράδεκτο το δεύτερο σκέλος της προσφυγής, που αφορούσε την κατάργηση του ιδρύματος «Μέγα Αγαθοεργό Σώμα», καθώς δεν υφίσταται ίδρυμα με αυτή την επωνυμία, σύμφωνα με τα υπουργείς Οικονομικών και Εργασίας.

  Τέλος, το ΣτΕ έκανε δεκτές τις παρεμβάσεις κατά του Μητροπολίτη, του «Τεκτονικού Ιδρύματος», της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος» και του Χρήστου Μανέα «πρώην Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος», προέδρου του «Ύπατου Συμβουλίου του 33ου Φιλοσοφικού Τεκτονισμού» και πρόεδρου της «Τεκτονικής Ένωσης».

  »

  http://www.protothema.gr/greece/article/557085/o-mitropolitis-peiraios-serafeim-ehase-ti-mahi-me-tous-masonous/

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   ΠΕΙΡΑΙΑΣ
   http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=164776http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=164776
   Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου
   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2005 00:00
   Αντωνιάδου Μαρία
   «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος.

   Ο Καλλίνικος Καρούσος γεννήθηκε το 1927 στο Βαρθολομιό της Ηλείας, εκεί, δηλαδή, απ’ όπου, σύμφωνα με κάποιες σημερινές καταγγελίες, έφυγε άρον άρον έπειτα από ψιθύρους περί ομοφυλοφιλίας που εκείνα τα χρόνια των αυστηρών ηθών ήταν ολέθριοι και καταστρεπτικοί για τους νέους που ζούσαν ιδιαίτερα στις κλειστές κοινωνίες.

   • Ο/Η Γιάννης λέει:

    Αν αυτό είναι αλήθεια-και δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω-τότε είναι εκπληκτική πληροφορία! Καταδεικνύει ελεεινή υποκρισία.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Kαλέ μου άνθρωπε,
    που ζείτε;
    Δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα!

    http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/apoxorisi_kallinikou_me_skies_skandalon-27825/

    Αποχώρηση Καλλίνικου με… σκιές σκανδάλων

    Ως δικαιολογία παρουσιάστηκε η επιδείνωση της υγείας του αλλά την απομάκρυνσή του συνοδεύουν καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα

    ΕΘΝΟΣ
    11:58, 5/2/2006

    TOY ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
    petros@pegasus.gr

    Με μια λιτή ανακοίνωση έξι αράδων περίπου ο μητροπολίτης Πειραιώς Kαλλίνικος έριξε το μεσημέρι της Παρασκευής τους τίτλους τέλους της αρχιερατικής του πορείας:

    «O Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης κ. Kαλλίνικος -ανέφερε η ανακοίνωση της μητρόπολης- άγων το ογδοηκοστόν έτος της ηλικίας του και επιβαρυνθείσης της υγείας του απεφάσισε σήμερον 3η Φεβρουαρίου ε.ε. εις την Iεράν Σύνοδον της Eκκλησίας της Eλλάδος την εκ του Θρόνου της Iεράς Mητροπόλεως Πειραιώς οικειοθελή παραίτησίν του, επιθυμών να ζήσει το υπόλοιπον της ζωής του εν περισυλλογή και προσευχή».

    Λίγες ώρες πριν αποφασίσει ότι ήγγιγκεν η ώρα της περισυλλογής, ο κ. Kαλλίνικος απευθύνθηκε στους στενούς του συνεργάτες στη μητρόπολη λέγοντας «παιδιά μου μη φοβάσθε, θα παραμείνουν όλα ως έχουν, δεν θα αλλάξει τίποτα, τα έχω κανονίσει όλα».

    Ενημέρωσε
    O γηραιός ιεράρχης το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 3.30 μ.μ., έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει άλλα δύο πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός του: τον αναπληρωτή διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Πειραϊκή Eκκλησία 91,2 FM» Λυκούργο Mαρκούδη και τον διευθυντή του Παιδικού Σταθμού της μητρόπολης.

    Αποχώρηση Καλλίνικου με… σκιές σκανδάλων

    Tα αίτια που οδήγησαν τον ιδρυτή και καθηγούμενο της Xρυσοπηγής στην παραίτηση συνδέθηκαν με την κατάσταση της υγείας του. Oσοι βρέθηκαν ανήμερα των Φώτων μέσα στο ιερό της Aγίας Tριάδας είδαν τον κ. Kαλλίνικο να υποφέρει από έντονες ζαλάδες. Θορυβημένοι από την εικόνα του γηραιού αρχιερέα που ήταν έτοιμος να πέσει σε λιποθυμικό σοκ, οι κληρικοί του έδωσαν καφέ για να συνέλθει.

    Στον Πειραιά οι κληρικοί επισήμαιναν ότι η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του κ. Kαλλίνικου δεν ήταν άμοιρη των όσων μεσολάβησαν το προηγούμενο διάστημα. Oι καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα, τα διαδοχικά μηνύματα εκκλησιαστικών παραγόντων που προέτρεπαν τον «παππού» «να αποχωρήσει πριν ξεσπάσουν και άλλα σκάνδαλα» και η ανακριτική διαδικασία του περασμένου Mαϊου προκάλεσαν την κατάρρευση του κ. Kαλλίνικου.

    O μητροπολίτης Πειραιώς κλήθηκε τον Mάιο του 2005 να απολογηθεί για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που διατύπωσε σε βάρος του ο θεολόγος και ιεροψάλτης Hλίας Pεδιάδης – Tούμπας. Tην ανάκριση είχε αναλάβει ο μητροπολίτης Eλασσώνος κ. Bασίλειος, ο οποίος τηρούσε διακριτικές αποστάσεις από το γενικότερο κλίμα προστασίας υπέρ του «παππού» που επικρατούσε. Tο ανακριτικό υλικό που συνέλεξε ο κ. Bασίλειος παρέπεμπε τον κ. Kαλλίνικο σε δίκη.

    H δίκη διεξήχθη στο εκκλησιαστικό δικαστήριο και ο μητροπολίτης Πειραιά αθωώθηκε. Tο ανακριτικό υλικό όμως παρέμεινε για να θυμίζει ότι, εκτός από την επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Pεδιάδης – Tούμπας στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ για ηθικά παραπτώματα του μητροπολίτη Πειραιά, υπήρξαν και άλλες τέσσερις επιστολές ανάλογου περιεχομένου. Oι επιστολές αυτές για τις οποίες ποτέ δεν έγινε γραφολογική εξέταση γνησιότητας φέρονται να τις απέστειλαν στην εκκλησιαστική διοίκηση, σύμφωνα με το ανακριτικό υλικό, ο μακαριστός καθηγούμενος της Mονής Πετράκη αρχιμανδρίτης Xριστόφορος Παπαδόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Nικολάκης, ο Iωάννης Nικολίτσης ο οποίος στη συνέχεια ακολούθησε τον ιερατικό δρόμο και πήρε το σχήμα του αρχιμανδρίτη με το όνομα Nικόδημος και ο λαϊκός Σπυρίδων Mικελάτος.

    Ανακάλεσαν
    Oι φερόμενοι αποστολείς των τεσσάρων επιστολών ανακάλεσαν, αλλά ποτέ δεν διεξήχθη γραφολογικός έλεγχος για να διαπιστωθεί αν συντάχθηκαν από αυτούς. Oύτε και ασκήθηκε δίωξη εναντίον εκείνων που υποτίθεται ότι τις συνέταξαν. Tην ίδια περίοδο ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Kαλλίνικου κατέθεσε ο αρχιμανδρίτης Iερεμίας Φούντας. Oι εκκλησιαστικοί παράγοντες επιμένουν ότι αυτή η στάση που τήρησε ο κ. Iερεμίας υπέρ του μητροπολίτη Πειραιά στάθηκε ικανή για να τον εγγράψει ως υποψήφιο μητροπολίτη Σιατίστης…

    Η «KOYΡΣΑ» ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ
    Σεραφείμ εναντίον Ευσέβιου

    Στη Mητρόπολη Πειραιά ήδη δρομολογήθηκε κούρσα διαδοχής. Eπικρατέστερος για να καταλάβει την επίζηλη μητρόπολη, σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν, φέρεται ο μητροπολίτης Σάμου Eυσέβιος με τη διαδικασία του μεταθετού. O κ. Eυσέβιος ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Xρυσοπηγής και η ήρεμη φωνή της τρόικας που αποτελούνταν από τον ίδιο, τον σημερινό Aρχιεπίσκοπο και τον μητροπολίτη Kαλαβρύτων Aμβρόσιο.

    Eνα άλλο σενάριο δίνει πόντους διαδοχής στον αρχιγραμματέα της Iεράς Συνόδου επίσκοπο Xριστιανουπόλεως Σεραφείμ Mετζελόπουλο. Tο όνομα του αρχιγραμματέα έπαιξε και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες για την πλήρωση κενών μητροπόλεων.

    O αρχιγραμματέας με πλούσια μόρφωση -πτυχία Nομικής και Θεολογίας- πήρε τον τίτλο του βοηθού επισκόπου από το Oικουμενικό Πατριαρχείο και στη συνέχεια υπηρέτησε στην Aρχιεπισκοπή Aυστραλίας. Kάποιες διενέξεις με τους τοπικούς εκκλησιαστικούς παράγοντες τον ανάγκασαν να επιστρέψει στην Eλλάδα. O πρώτος σταθμός του ήταν ο Πειραιάς όπου τον υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Πειραιώς Kαλλίνικος.
    ____________________

    http://xairete.blogspot.gr/2009/01/blog-post_8553.html
    Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009

    Τέκνο …του πρώην μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου, ο παιδόφιλος Αρχιμανδρίτης Φώτιος Μακρυστάθης!!!..

    Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009


    Ο 44χρονος αρχιμανδρίτης Φώτιος Σ. Μακρυστάθης

    Ο Πειραιώτης ρασοφόρος με τις αδυναμίες

    Σε αργία ετέθη από τον μητροπολίτη Μονεμβασιάς και Σπάρτης κ. Ευστάθιο ο αρχιμανδρίτης Φώτιος Μακρυστάθης που συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Αν και ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι το υλικό αυτό το είχε από τους πιστούς που εξομολογούσε, δεν έγινε πιστευτός.

    Ο 44χρονος κληρικός που κατάγεται από τον Πειραιά και ο φάκελος του οποίου βρίσκεται ήδη στην Ιερά Σύνοδο για τα περαιτέρω, είναι παιδί κληρικού.

    Ο πατέρας του π. Φωτίου ιερουργούσε στον Πειραιά και ο μητροπολίτης πρώην Πειραιώς Καλλίνικος χειροτόνησε τον Φώτιο διάκο.

    Στο μεγάλο λιμάνι έκανε τα πρώτα του εκκλησιαστικά βήματα. Σπούδασε Θεολογία και Φιλοσοφία (Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο βρετανικό Πανεπιστήμιο Durham).

    Κληρικός με υψηλή μόρφωση, αλλά και αδυναμίες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

    Στη Μητρόπολη Μονεμβασίας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με κληρικούς που τον γνωρίζουν, «πρόκειται για περίεργο άνθρωπο που πολλές φορές νομίζαμε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα». Ο ίδιος διατηρούσε ιστοσελίδα (www.geocities.com/photiosgr).
    ________________________

    http://www.kalami.net/2005/ellada/ekkl_ellad_skandala.html

    Mε αφορμή τα σκάνδαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος
    Μερικά ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση

    Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος

    Συγκλονίζεται καθημερινά η κοινή γνώμη με αποκαλύψεις για ιεράρχες, δικαστικούς και άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής. Φυσικά τα σκάνδαλα στην Εκκλησία, ηθικής τάξεως και οικονομικά, ενοχλούν το λαό και τους πιστούς. Σκέφτονται πάρα πολύ τώρα οι εκκλησιαζόμενοι να αφήνουν χρήματα στα κουτιά των ναών. Γιατί διαπίστωσαν ότι τα χρήματα του λαού γίνονται βίλες, επενδύσεις στην Καραϊβική και σε τραπεζικά ομόλογα. Όσο για τα λεγόμενα ροζ σκάνδαλα από τις εκκλησιαστικές σχολές τα παιδιά «εκπαιδεύονται» στην αρσενοκοιτία! Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία.
    Ως παλαιός, και επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε να πούμε ότι:
    • Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ. Επομένως, ας μην απορούμε τώρα, απλώς βγήκε ένα σκάνδαλο και ακολούθησαν αποκαλύψεις για τα άλλα που σοβούσαν επί χρόνια. Τα θύματα μιλήσανε, έστω και καθυστερημένα. Πρόκειται για αναπαλαίωση.
    • Είναι άνανδρο να λέει ο Καλλίνικος ότι τον πολεμούσε ο Σεραφείμ, όταν εκείνος ανέδειξε την τρόικα της Χρυσοπηγής. Επί των ημερών του πήρανε αξιώματα και μεγάλες μητροπόλεις (Καλλίνικος, Αμβρόσιος, Χριστόδουλος), επί των ημερών του αποκτήσανε οφίκια και άδεια λειτουργίας της Χρυσοπηγής. Επί των ημερών του Σεραφείμ εκλεγήκανε στις μεγαλύτερες και πλουσιότερες μητροπόλεις. Ο Σεραφείμ συμφώνησε και εκτοπίστηκε από τη θέση του γενικού διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας ο επίσκοπος Ανδρούσης Αναστάσιος για να πάρει τη θέση του ο Καλλίνικος. Ο Σεραφείμ, παρά τις αντιρρήσεις πολλών συνεργατών του, έδωσε άδεια στον Καλλίνικο να εκδώσει την εφημερίδα «Εκκλησιαστική Αλήθεια», που ο μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος είχε αποκαλέσει «Εκκλησιαστικόν Ψεύδος»! Επομένως, είναι ασεβής ο Καλλίνικος να κατηγορεί έναν πεθαμένο και να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του, που είναι πολλές για τον ίδιο και το περιβάλλον του. Όλοι όσοι βγαίνουνε για υποστήριξή του, πολιτικοί, δικηγόροι, και άλλοι εμπλέκονται σε συμφέροντα με την τρόικα της Χρυσοπηγής.
    • Ειπώθηκε σε μία τηλεοπτική εκπομπή ότι μας έκανε το 1982 μήνυση για δημοσιεύματα και ένα βιβλίο με τίτλο «Αρσενοκοίτης;», πράγμα που δεν έκανε αργότερα στον κ. Τούμπα. Ουδέν αναληθέστερον. Ο κ. Καλλίνικος μας έκανε μήνυση όταν πρώτοι εμείς του κάναμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Εκείνος και η τρόικα δεν θέλανε να γίνει δικαστήριο, που κόστισε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, όπως ήταν το σχέδιο της Χρυσοπηγής. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν αφορούσε το περιεχόμενο του βιβλίου –όπου ένας νεαρός κατήγγειλε στη Σύνοδο ότι τον χάιδευε στη διάρκεια της εξομολογήσεως, αλλά για το εξώφυλλο του βιβλίου, που είχε τη φωτογραφία του. Η σύνθεση του δικαστηρίου ήταν στημένη με ανθρώπους των εκκλησιαστικών οργανώσεων και πιέσεις από την Ασφάλεια, για αποδυνάμωση των μαρτύρων. Ένας δικαστικός λ.χ. είναι ψάλτης στη μητρόπολη Αθηνών, από τότε κιόλας! Όσο για την καταγγελία στη ΔΙΣ μπήκε μέσα σε μία ώρα στο αρχείο, όπου ήρθε και η απάντηση του Καλλίνικου από τον Πειραιά, μεριμνεί του αρχιγραμματέα της ΔΙΣ επισκόπου Ταλαντίου Αμβροσίου, σημερινού Αιγιαλείας!
    • Η σύνδεση των ανθρώπων της Τρόικας και της Χρυσοπηγής γενικά με ύποπτα πρόσωπα με ακραίες ιδεολογικές αντιλήψεις, είναι γνωστή σ΄ όσους τους γνωρίζουν. Ακόμη και σήμερα στο στενό περιβάλλον του ο κ. Χριστόδουλος έχει σύμβουλο ένα «φιλόσοφο», ο οποίος μάλλον τον ωθεί στις εθνικές από άμβωνας εξάρσεις. Το πρόσωπο αυτό πριν 10-12 χρόνια εξέδιδε ένα φιλοσοφικό περιοδικό ακραίων αντιλήψεων, που προωθούσε το μάρκετινγκ του κ Χριστόδουλου. Ξαφνικά –το 1993;- εξαφανίστηκε μαζί με τη γυναίκα του στις ΗΠΑ, παίρνοντας μαζί του και το ταμείο πολλών εκατομμυρίων δρχ. Επέστρεψε αμέσως μετά την εκλογή του κ. Χριστόδουλου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο και κατέλαβε υψηλόμισθη θέση. Στο περιοδικό κορυφαίος συνεργάτης του πολιτευτής, γόνος μεγάλης οικογένειας, βουλευτής σήμερα της Β΄ Αθηνών.
    • Οι τρεις τους ήρθανε από τα Τρίκαλα στη διάρκεια της στρατιωτικής χούντας και πήρανε καλές θέσεις που μπορούσανε να συγκεντρώσουν χρήματα και να παρακολουθούν από μέσα στις εκκλησιαστικές εξελίξεις. Ο ένας ιεροκήρυκας στον Προφήτη Ηλία Παγκρατίου όπου έστησε την Χρυσοπηγή στην οδό Στέντορος 4, ο άλλος ταγματάρχης στη χωροφυλακή και ο τρίτος γραμματέας στη ΔΙΣ. Το πολιτικό περιβάλλον τους βοηθούσε να προωθούν τα σχέδιά τους, για τη συγκέντρωση πλούτου, δυνάμωμα της Χρυσοπηγής, αλίευση νέων και προώθησή τους σε θέσεις κλειδιά της Εκκλησίας, γεγονός που συνεχίζεται και σήμερα.
    • ʼλλος επίδοξος σωτήρας, αγνώστου προελεύσεως, ήρθε –κληθείς από τον αρχιεπίσκοπο- από τη Ρουμανία και τοποθετήθηκε διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου Πέντελης με μεγάλες αποδοχές. Κι αυτός εκτόπισε το επίσκοπο-ηγούμενο Ιωάννη της Πεντέλης, που ήταν διευθυντής του Κέντρου. Το άτομο αυτό προωθεί τις σχέσεις του κ. Χριστόδουλου με τους Βλάχους των Βαλκανίων και, υποτίθεται, ότι τους πείθει να κάνουν επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις. Πού, άραγε; Οι κινήσεις του είναι ανεξέλεγκτες δεν υπόκειται σε κανένα έλεγχο.
    • Ποιόν έγγαμο κληρικό, που τον βάλανε να κάνει θεολογικές σπουδές, ετοιμάζουν να χειροτονήσουν επίσκοπο και η γυναίκα του έχει «αποσυρθεί» σε γυναικείο μοναστήρι;.
    • Και, τέλος, πού πήγε το αρχείο του Σεραφείμ; Ο ίδιος μας είχε πει ότι το προσωπικό του αρχείο (Ζέρβα κ.λπ.) το είχε δώσει στον ανεψιό του, αλλά υπήρχανε κι άλλα αρχεία στην αρχιεπισκοπή στο σπίτι του και στη Σύνοδο. Πού είναι όλ΄ αυτά; Ποιος τα εξαφάνισε;
    • Είναι καιρός να μπει το ΣΔΟΕ και ορκωτοί λογιστές στην Χρυσοπηγή, όχι ελεγκτές του δημοσίου, γιατί αυτοί προέρχονται, σε μεγάλη μερίδα, από τις χριστιανικές οργανώσεις.
    Αυτά προς το παρόν γιατί ο υπόνομος της Χρυσοπηγής και των άλλων ιεραρχών έχει πάρα πολλά.
    _________________________________

    http://www.inout.gr/showthread.php?t=51096

    Άνθρωπος του Καλλίνικου παρενοχλούσε 12χρονη

    Ένας ακόμη πολίτης, υπεράνω υποψίας, στενός συνεργάτης του πρώην μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου – του ισχυρού άνδρα της θρησκευτικής οργάνωσης «Χρυσοπηγή» – συνελήφθη με την κατηγορία της σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικη.

    Πρόκειται για τον Ανδρέα Ντουμάνη, ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός του πρώην μητροπολίτη Πειραιώς αλλά και ως οδηγός του σχολικού λεωφορείου στο δημοτικό σχολείο της Μητρόπολης.

    Ο 36χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα μετά από ραντεβού που έκλεισαν μαζί του οι γονείς της 12χρονης μαθήτριας, η οποία φοιτούσε στο συγκεκριμένο σχολείο.

    Φυσικά, ο ίδιος πίστευε ότι στο ραντεβού στο Ρέντη θα έβλεπε επιτέλους την ανήλικη, την οποία προσπαθούσε απεγνωσμένα να προσεγγίσει τον τελευταίο χρόνο, στέλνοντάς της μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο.

    Ωστόσο, στο καθορισμένο σημείο συνάντησης πήγε η αστυνομία.
    Η μητέρα του κοριτσιού, που κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, έλεγξε το κινητό της μικρής και είδε τα αρρωστημένα μηνύματα του 36χρονου.

    Απευθύνθηκε στην αστυνομία και με περισσή ψυχραιμία απάντησε σε ένα από τα μηνύματα του δράστη, προσποιούμενη ότι είναι η 12χρονη κόρη της.

    Του έκλεισε ραντεβού, χθες το απόγευμα, στην περιοχή του Ρέντη και εκεί ο παιδόφιλος συνελήφθη.

    Άνθρωπος του πρώην μητροπολίτη

    Ο συλληφθείς προσελήφθη στην μητρόπολη επί Καλλίνικου τον Μάιο του 2000, όμως επί Σεραφείμ και επειδή είχε προβληματική συμπεριφορά – καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι μυθομανής – τον απέπεμψαν και τον έβαλαν να εργάζεται ως κλητήρας.

    Ταυτόχρονα κάποιες μέρες ή όταν υπήρχε ανάγκη συνέχιζε να κάνει και τον οδηγό του σχολικού λεωφορείου του ιδιωτικού σχολείου που ανήκει στην μητρόπολη καθώς διέθετε επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης.

    Η σύζυγός του κατηγορουμένου εργάζεται ως τηλεφωνήτρια στο ραδιοφωνικό σταθμό της μητρόπολης «Πειραϊκή Εκκλησία
    ____________________

    http://www.freemonks.gr/index.php?page=news_info&lang=1&id=66

    π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης απαντά μέσα από το Facebook για ένα δυσφημιστικό φωνομοντάζ που έκανε ο Σπ. Καρατζαφέρης και κυκλοφορεί στο Youtube
    Διάλογος με την κ. Νάσια Δεληγιάννη μέσα απ’ το facebook. (3/7/2009)

    Καλησπέρα σας πατέρα Νεκτάριε και σας ευχαριστώ για τις ευχές σας… Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:
    Υπάρχει μια συνομιλία σας με κάποιον Μητροπολίτη, που σας λέει ότι κυκλοφορείτε με ωραία παιδιά. Μάλιστα κάπου σε άλλο βιντεάκι χρησιμοποιείτε και μια ανήθικη λέξη..».π…ης»
    Δυστυχώς η εκκλησία μας, με έχει, όπως και πολλούς άλλους, απογοητεύσει οικτρά! Από που να κρατηθούμε δεν ξέρουμε πια!

    Αγαπητή μου κ. Νάσια Δεληγιάννη

    Κατάλαβα για ποιο βιντεάκι μου γράφετε. Είναι ένα κατασκευασμένο φωνομοντάζ που κάποιοι «φίλοι», για να με πλήξουν και συκοφαντήσουν το δημιούργησαν. Δυστυχώς έχουν πάρει και έχουν βάλει προτάσεις ή λέξεις μου που μιλώ για διάφορα θέματα και αυτοί με κατάλληλο φωνομοντάζ τοποθέτησαν όπου θέλησαν τις προτάσεις και τις λέξεις μου για να αποδώσουν τα νοήματα που αυτοί θέλησαν. Για παράδειγμα ενώ στο τηλέφωνο μου λένε ότι:

    «Σας είδαμε στην Αθήνα να περπατάτε με ένα ωραίο παιδί, ποιος ήταν αυτός ο νέος;»

    «Δεν κυκλοφορώ στην Αθήνα και ουδέποτε περπατώ, αν διέλθω μέσα από την Αθήνα θα είμαι με αυτοκίνητο και πάντοτε σύμφωνα με το τυπικό της Μονής μας με συνοδεύουν 2 μοναχοί».

    Ο δήθεν Μητροπολίτης Μάνης Παρθένιος (η Εκκλησία μας δεν έχει τέτοιο Μητροπολίτη) με ρωτά ξανά:
    «Όχι, ήταν ένα ωραίο παιδί».

    «Λέτε ψέμματα, τους απαντώ διότι σας επαναλαμβάνω δεν κυκλοφορώ με λαϊκούς. Σίγουρα ήταν οι μοναχοί μου οι οποίοι δεν είναι άσχημοι, αλλά είναι όμορφοι μοναχοί. Μην νομίσετε ότι στον Θεό αφιερώνονται όσοι είναι άσχημοι και δεν μπορούν να παντρευτούν;»

    Αυτός είναι ο τηλεφωνικός διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα, τον οποίον υποκλέπτανε με μηχάνημα και μετά με φωνομοντάζ αφαίρεσαν όσες λέξεις ή προτάσεις μου για να δημιουργήσουν το δικό τους διάλογο, τον οποίο έφτιαξαν στα μέτρα τους με σκοπό να με πλήξουν ηθικά. Κάτι που τελικά δεν κατάφεραν.

    Κάποια άλλη στιγμή ο δήθεν Μητροπολίτης Παρθένιος μου ξανατηλεφωνά και μου λέει ότι η τηλεόραση αναφέρει, για τον Μητροπολίτη Πειραιώς ότι είναι π….ης. Τότε του απαντώ είναι ντροπή τους να λένε π….η, ένα Γέροντα Μητροπολίτη 82 ετών ο οποίος έχει προσφέρει πάρα πολλά στην Εκκλησία, σας επαναλαμβάνω είναι ντροπή τους να λένε ότι ο Μητροπολίτης Καλλίνικος είναι π…ης. Ντροπή τους!
    Αυτός είναι ο διάλογός μου.

    Αγαπητή μου Νάσια, αν υπήρχε παιδάκι μου κάτι για το πρόσωπό μου και ηθικά μεμπτό να είσαι βέβαιη ότι τόσο ο Μητροπολίτης μου, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος αλλά και η Ιερά Σύνοδος θα με είχαν στείλει ξυρισμένο σπίτι μου.
    Οι δε δημοσιογράφοι από τηλεοράσεως και ραδιοφώνων θα με κατηγορούσαν καθημερινά καθ’ ότι είμαι δημόσιο πρόσωπο και αναγνωρίσιμο.
    Όλοι όμως γνωρίζουν ότι είναι φτιαγμένο φωνομοντάζ και δεν είναι αληθινό και ότι είναι μια στημένη συκοφαντία, δι’ αυτό και κανείς δεν δίνει σε αυτό το βιντεάκι που κυκλοφορεί στο Youtube σημασία.
    Αυτά κάνουν παιδάκι μου οι εχθροί της πίστεώς μας για να μειώσουν τους ανθρώπους που εργάζονται για τον λαό. Προσπαθούν να τους συκοφαντήσουν για να τους ρίξουν στα μάτια των ανθρώπων για να μην έχουν απήχηση τα λόγια τους στις καρδιές τους. Στην Εκκλησία είναι συνηθισμένες αυτές οι παγίδες, τέτοιες παγίδες έστησαν στον Άγιο Αθανάσιο αλλά και στον σύγχρονο Άγιο του αιώνα μας, τον Άγιο Νεκτάριο.
    Βεβαίως υπάρχουν περιπτώσεις που για όσα λέγονται δεν είναι συκοφαντίες αλλά είναι αληθινές ιστορίες. Θέλει μεγάλη προσοχή όμως, για να μην κατηγορηθούν αθώοι άνθρωποι. Πρόσεξε ότι στην δική μου περίπτωση δεν ακούγεται ούτε ολοκληρωμένο, ούτε τι με ρωτούν, ούτε το τι απαντώ. Αυτό γίνεται διότι κόβουν προτάσεις, λέξεις και φράσεις μου για να φτιάξουν ένα εντελώς διαφορετικό διάλογο από αυτόν που έκανα.
    Να γνωρίζεις ότι μέσα από την καρδιά μου προσευχήθηκα γι’ αυτούς και ζήτησα ο Θεός να τους ελεήσει και να τους συγχωρήσει. Διότι εμένα δεν μπόρεσαν να με βλάψουν διότι είναι ολοφάνερο το φωνομοντάζ, αλλά την ψυχή τους ήδη την έχουν βλάψει δι’ αυτό και ζητώ από τον Θεό να τους ελεήσει. Είμαι μέσα στο facebook για να βοηθώ ανθρώπινες ψυχές και να τους δείχνω τον δρόμο που οδηγεί στον Χριστό και στην σωτηρία. Όπου νομίσεις ότι θέλεις ή χρειάζεσαι την βοήθειά μου θα είμαι πάντοτε κοντά σου.
    _____________________

    https://roides.wordpress.com/2007/11/27/lixouri271107/

    Τα μυστήρια της Χρυσοπηγής

    ……………………..

    Στον χορό των επιθέσεων μπήκε στις 28.3.2005 και ο αρχηγός του άθεου κόμματος ΣΥΝ, κ.Νίκος Κωνσταντόπουλος που με αφορμή την εμπλοκή, στην εκλογή του πατριάρχη-κτηματομεσίτου Ειρηναίου, του οπλοφόρου και πνευματικού τέκνου του κ.Καλλίνικου πανοσιολογιώτατου Νικόδημου Φαρμάκη, συνεργάτη του μοναχού αδελφού Βαβύλη, αποκάλυψε πως 70 ιερείς και επίσκοποι οπλοφορούν και επιτέθηκε μέσα στην Βουλή, στην ιερή «Χρυσοπηγή», επισημαίνοντας και τις διασυνδέσεις της με την ΕΥΠ, όταν αναζητούσε η «Χρυσοπηγή» στοιχεία σε βάρος του μητροπολίτη Θεόκλητου, φίλου του κ.Χριστόδουλου, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί: «… Γιατί δεν διατάξατε έλεγχο; Γιατί δεν έχετε μέχρι σήμερα κινητοποιήσει τους ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών;»…Έχει αρμοδιότητα η Γενική Διεύθυνση και η Γενική Γραμματεία να εφαρμόζεται η νομιμότητα και στις εκκλησιαστικές οργανώσεις; Γιατί εξακολουθείτε αυτήν την ηθελημένη παράλειψη συμμόρφωσης προς τη βασική δημοκρατική αρχή της νομιμότητας; Κυρία Υπουργέ, δεν ήσασταν εδώ, θα σας παρακαλούσα να πάρετε τα Πρακτικά από την προηγούμενη ερώτηση ενός συναδέλφου της Νέας Δημοκρατίας προς τον Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης για να δείτε εκεί ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης περιγράφει ζοφερές καταστάσεις για βρωμερά κυκλώματα στα οποία εμπλέκονται αυτοί τους οποίους αναφέρετε, ο κ. Βαβύλης, ο κ. Φαρμάκης, ο μοναχός που παίρνει άδεια οπλοφορίας σαν να μην συμβαίνει τίποτε, ο Βαβύλης ως μοναχός και ο Φαρμάκης ως μοναχός που αλωνίζουν σε κρίσιμους τομείς εξωτερικής πολιτικής και δημόσιας τάξης. Και έρχεστε με την τυπική απάντηση ότι δεν έχει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχέση με τον Βαβύλη; Ή δεν έχει η ΕΥΠ; Μα, μιλάμε για παρακρατικό κύκλωμα που διεισδύει και δρα και εκμεταλλεύεται την Εκκλησία, τη Δικαιοσύνη και τα κρατικά κέντρα.

    Έπρεπε να κληθεί από εισαγγελέα ο κ. Καλλίνικος; Δεν μπορεί το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια της ευθύνης που έχει για την εποπτεία να τον φωνάξει και να του πει: «Πώς, κύριε, συμβαίνει όλα αυτά τα βρωμερά και επικίνδυνα που αποκαλύπτονται για τα παρακρατικά κυκλώματα να ανήκουν στο κλίμα της Χρυσοπηγής; Να προμηθεύονται από το Χρυσοπηγή τηλέφωνα, να έχουν το «καλώς έχει» από τη Χρυσοπηγή, να αξιοποιούν τις ευχέρειες της Χρυσοπηγής και να βγαίνει παραιτηθείς ιεράρχης και να λέει ότι η Χρυσοπηγή με την ΕΥΠ αναζήτησαν στοιχεία σε βάρος του;» Και βγαίνει ο κ. Καλλίνικος και λέει: «Ναι, αναζητήσαμε στοιχεία από όλες τις κρατικές υπηρεσίες». Και εσείς δεν το φωνάζετε; …..Δεν μπορείτε να τον φωνάξετε και να του πείτε: «Τι είναι αυτά που συμβαίνουν κάτω από το ράσο της Χρυσοπηγής; Στο κλίμα της Χρυσοπηγής δεν ανήκουν όλα αυτά τα «άνθη του κακού» που μολύνουν σήμερα το δημόσια βίο της χώρας;» Έπρεπε να κληθεί από εισαγγελέα ο κ. Καλλίνικος; Δεν μπορεί το υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια της ευθύνης που έχει να τον φωνάξει και να του πει τι συμβαίνει; Όλα αυτά τα βρωμερά και επικίνδυνα που αποκαλύπτονται για τα παρακρατικά κυκλώματα που ανήκουν στο κλίμα της Χρυσοπηγής; Προμηθεύονται από τη Χρυσοπηγή τηλέφωνα και έχουν το καλώς έχει από τη Χρυσοπηγή, να αξιοποιούν τις ευχέρειες της Χρυσοπηγής; Βγαίνει παραιτηθείς επίσκοπος και λέει «Η Χρυσοπηγή με την ΕΥΠ αναζήτησαν στοιχεία σε βάρος μου» και ο κ. Καλλίνικος απαντάει «Ναι. Αναζητήσαμε στοιχεία από όλες τις κρατικές υπηρεσίες» «κι εσείς δεν τον φωνάζετε;… τι είναι αυτά που συμβαίνουν κάτω από το ράσο της Χρυσοπηγής; Στο κλίμα της Χρυσοπηγής δεν ανήκουν όλα αυτά τα Ανθη του Κακού, που μολύνουν σήμερα το δημόσιο βίο της χώρας…». Σχετικά με την καταγγελία του κ. Κωνσταντόπουλου για ορισμό του αρχιμανδρίτη Νικόδημου Φαρμάκη στο Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών, ο κ.υπουργός παραδέχθηκε, ότι υπήρξε «ατυχής επιλογή«.
    http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=271
    http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=es050328.txt

    Η μεγάλη δοκιμασία σε βάρος του αγίου Καλλίνικου (εδώ οφείλουμε να σημειώσουμε πως ακόμη και αυτός ούτος ο θαυματουργός Άγιος Νεκτάριος κατηγορήθηκε από ασεβείς εκκλησιαστικούς για «ανηθικότητα») ξέσπασε το 2005 όταν κατηγορήθηκε από πιστούς για διάφορα ζητήματα. Ο ίδιος απέδωσε τις κατηγορίες ενός θεολόγου-ιεροψάλτη εναντίον του σε παλιά ανίερη σκευωρία του αγιώτατου αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, που σύμπασα η Ιεραρχία και ο πολιτικός κόσμος είχαν με σεμνότητα και ιεροπρέπεια συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία: «Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος αποδίδει αυτή την υπόθεση στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ…..‘Δεν θα πεθάνω αν δεν φάω τον Πειραιώς’(2) δηλώνει ότι είχε πει τότε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ’..» . Που εκδήλωσε κατά τον άγιο Καλλίνικο ο μακαριστός τις κανιβαλλικές του προθέσεις, μας το είπαν τα «Νέα»(3) , κι αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί του, η πράξη του Σεραφείμ γίνεται ακόμη αθλιώτερη αφού ανακοινώθηκε σε τόπο και χρόνο ολότελα ανεπίτρεπτο: «Ο ιδρυτής της Χρυσοπηγής… υποστήριξε ότι ο Σεραφείμ έστησε εις βάρος του ένα ‘πανούργον σχέδιον’, με σκοπό την εξόντωσή του … H ανακίνηση της υπόθεσης – στον τηλεοπτικό σταθμό Extra – έχει προκαλέσει πανικό στο περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου, …… ‘Στην κηδεία του Μητροπολίτου Αττικής Δωροθέου είπε ο μακαριστός Σεραφείμ εις επήκοον πολλών Ιεραρχών παρευρισκομένων εντός του Ιερού Βήματος ότι θα πεθάνω αν δεν φάω τον Πειραιώς’, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καλλίνικος…».

    Με έπαλξη τις εκπομπές του Σπ.Καρατζαφέρη αλλά και με ειδήσεις και σχόλια όλου σχεδόν του Τύπου, (ακόμη και ο “Observer”(4) έγραψε για τον «μέντορα του Χριστόδουλου Μητροπολίτη Επίσκοπο Καλλίνικο» που κατηγορείται…) τo απαύγασμα της εθνικοφροσύνης, ο Μέγας Μάγιστρος του Τάγματος της Χρυσοπηγής, o πνευματικός πατέρας του αρχιεπισκόπου, ο βιβλικός Κριτής κάθε σαρκικής αμαρτίας, ο αμείλικτος διώκτης του αρχιεπισκοπικού φίλου αγίου Θεόκλητου, ο άνδρας που ύψωσε το ανάστημά του για να μην γίνει ο όσιος Γιοσάκης επίσκοπος και γραμματέας της Συνόδου, το ίνδαλμα των κατηχητόπαιδων, και ο φάρος που φώτιζε τους βουλευτές των δυο μεγάλων κομμάτων του πρώτου λιμανιού της χώρας με πρώτο και καλύτερο τον κ.Μαντούβαλο, βρέθηκε στα καλά καθούμενα κατηγορούμενος.
    —–
    Greece in revolt as scandals sweep the Orthodox church …
    Days earlier, his closest confidant, Theoklitos, the Bishop of Thessaliotis, … Metropolitan Bishop Kallinikos, with yet more claims of sexual impropriety. …
    —–
    Ενώ η υπόθεση εκκρεμούσε μετά από αλληλομηνύσεις στα πολιτικά Δικαστήρια, η Αγία Σύνοδος που σε άλλες περιπτώσεις φρονίμως ποιούσα περιμένει υπομονετικά τις τελεσίδικες αποφάσεις της βραδυπορούσας κοσμικής Δικαιοσύνης ελπίζοντας στον πανδαμάτορα χρόνο, επελήφθη στο άψε σβήσε. Συνολικά 27 μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν στον ανακριτή Ελασσώνος Βασίλειο τον Μάϊο του 2005, αλλά ο άγιος «βγήκε λάδι από την Ι.Σύνοδο», επειδή οι καταγγελίες «από σεξουαλική παρενόχληση μέχρι παραβάσεις οικοδομικές…δεν φάνηκαν αξιόπιστες στον μητροπολίτη Βασίλειο» και ο φάκελλος μπήκε στο αρχείο με απαλλακτικό βούλευμα στο οποίο διαπιστώνεται πως οι καταγγελίες είναι αντιφατικές και δεν στοιχειοθετούνται «μετ’αναμφισβητήτου αποδεικτικής δυνάμεως». Δεν ανακοινώθηκε αν η Σύνοδος αξιοποίησε και την πρωτότυπη γνωμάτευση των καρδιολόγων του αγίου οι οποίοι εγνωμάτευσαν στην εκπομπή του Σπ.Καρατζαφέρη περί της ηθικής του.(5) Θα αυτολογοκριθούμε και δεν θα ανατρέξουμε στα εκτενέστατα δημοσιεύματα μερίδος του Τύπου που αναλίσκονται σε ανούσιες περιγραφές που η αισθητική μας δεν μας επιτρέπει να αναπαράγουμε. Θα σημειώσουμε μόνο πως παρά την πανηγυρική δικαίωσή του από την Αγιωτάτη Σύνοδο, ο άγιος παραιτήθηκε για λόγους υγείας. Σε πολλές εφημερίδες εκφράστηκαν κακόπιστες υποψίες πως η παραίτησή του συνδέεται με τις σε βάρος του κατηγορίες. Η Σύνοδος όμως τον παρασημοφόρησε και ο αρχιεπίσκοπος τόνισε για τον αποχωρούντα: «Αυστηρός κατά το ήθος αλλά επιεικής προς τας αδυναμίας των ανθρώπων». Σύσσωμοι σχεδόν οι πιστοί και ο πολιτικός κόσμος (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) τάχθηκαν στο πλευρό του αγίου Καλλίνικου εκφράζοντας ποικιλότροπα την εκτίμησή τους στο πρόσωπό του. Υπήρξαν και μερικές εξαιρέσεις: «Η πειραϊκή Εκκλησία χαίρει μιάς μεσαιωνικής ασυλίας εδώ και χρόνια από τις επάλληλες δημοτικές αρχές». Αυτό ισχυρίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπελαβίλας στην «Αυγή»(6) που κατέγραψε πολεοδομικές υπερβάσεις ιερέων: Αυθέραιτο σε πάρκο από τον εκπρόσωπο του Άη Χαράλαμπου, απόπειρα κατεδάφισης του διατηρητέου τελευταίου σωζόμενου θερινού σινεμά από τον Αη Σπυρίδωνα, απόπειρα κατάληψης αλσύλιου από τους αγ.Αναργύρους, τοποθέτηση προκάτ ναϊσκου πάνω σε γεώτρηση του μετρό από την Βαγγελίστρα. Επίσης ο άγιος Στυλιανός της Αυστραλίας με δηλώσεις του («Βόμβες πυρηνικές» τις είπε το «Ποντίκι») κατηγόρησε τη «Χρυσοπηγή»: «Αν κρίνωμεν από την όλη πολιτεία και του πνευματικού του πατρός….Καλλίνικου μέχρι και της προσφάτου αιφνιδίας παραιτήσεώς του….ο οποίος υπήρξεν ο πρώτος διδάξας τα του φατριασμού και της υποκρισίας όχι μόνον δια τον εκλεκτόν του Χριστόδουλον αλλά και διά τον έτερον της ‘Τριανδρίας’…Αμβρόσιον….εισερχόμεθα σε κυριολεκτικώς ‘φαύλον κύκλον’ ως προς το ποιός ο ‘διαφθορεύς’ και ποιός το ‘θύμα’ μεταξύ των, αλλά και κατ’επέκτασιν μεταξύ των προστατευομένων τους». «Ποντίκι»(7) και «Καθημερινή»(8), (η οποία δεν είχε την λέξη «διαφθορεύς»)

    Μετά την ένταση ήλθε για τον άγιο η ώρα της ανάπαυσης. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» (Α. Σταθάτου, 10.7.’05) «μετά την περιπέτεια που πέρασε από τις εναντίον του καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και την τελική αθώωσή του, ο κ.Καλλίνικος» θα πάει στην Ελβετία «όπως σχεδόν κάθε χρόνο». Εκεί «θα περάσει λίγες ημέρες σε κέντρο ανανέωσης…όπου θα ακολουθήσει ειδική αγωγή και κούρα κυτταροθεραπείας, αφού αντιμετώπισε πρόσφατα και προβλήματα υγείας».
    __________________

    http://news.pathfinder.gr/greece/news/175724.html

    Ο Μητροπολίτης Πειραιώς για τις εις βάρος του κατηγορίες

    Αθήνα — Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Καλλίνικος, απορρίπτει ως ψευδείς και ανυπόστατες τις καταγγελίες που έγιναν το τελευταίο καιρό σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και για αυθαίρετη πολυτελή βίλα.

    Με εκτενή συνέντευξη του στην εφημερίδα «Απογευματινή» ο κ.Καλλίνικος απαντά στις κατηγορίες που προέρχονται από παλιό του συνεργάτη. Πρόκειται για τον Γιώργο Κωστογλάκη, ο οποίος κατέθεσε στην εισαγγελέα πρωτοδικών, Ελένη Σωτηροπούλου, κατηγορώντας τον Μητροπολίτη Πειραιώς ότι παρανόμως έχει προβεί στην ανοικοδόμηση πολυτελούς κτιρίου μέσα στον περίβολο της Μονής Χρυσοπηγής.

    Ο κ.Καλλίνικος απαντώντας στις κατηγορίες υποστηρίζει ότι η κατοικία στην οποία αναφέρεται ο κ.Κωστογλάκης είναι απλή και έχει δύο διαμερίσματα. Οσον αφορά για το υδρομασάζ, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ανέφερε πως όντως υπάρχει μπανιέρα με τέτοιο μηχανισμό, που χρησιμοποιεί όμως για λόγους υγείας καθώς πάσχει από ισχιαλγίες.

    Για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης, ο κ.Καλλίνικος δηλώνει πως ορισμένοι προσπαθούν να τον πολεμήσουν με κατασκευασμένα σενάρια.

 4. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Αγαπητέ Λασκαράτο, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας και τον κόπο σας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.