«Spotlight», μια ταινία καταδίκη για τη Μαφία με τα ράσα

Spotlight», η καλύτερη του 2015 (κριτικοί  Λος Άντζελες και Βοστόνης)]

spotlight4mar16

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Η ταινία αποκαλύπτει όλους τους μηχανισμούς συγκάλυψης που χρησιμοποιεί η ηγεσία του κλήρου. Και μιλάμε για μια χώρα που η Εκκλησία δεν είναι μία, δεν είναι κρατική, δεν είναι ταυτισμένη με το «Έθνος». Μια χώρα που η Ιεραρχία δεν ορκίζει τη Βουλή και που η χρονιά στα ανώτατα δικαστήρια δεν ξεκινάει με αγιασμό, μια χώρα που η πολιτική της ηγεσία δεν πετάει Σταυρούς στη θάλασσα ή σε δεξαμενές για να τους πιάσουν κολυμβητές, που νομίζουν (ή υποκρίνονται πως νομίζουν) πως έτσι υπηρετούν το Θεό. Μια χώρα στην οποία η Αρχιεπισκοπή της Βοστώνης δεν θα τολμούσε ποτέ να συνεργάζεται ξεδιάντροπα με έντυπα όπως η αχαρακτήριστη αποκρυφιστική «Ελεύθερη Ώρα» του καταδικασμένου για εκβιασμούς Γρηγόρη Μιχαλόπουλου.

Την ταινία πρέπει να δουν όλοι οι πολίτες της χρεοκοπημένης μας χώρας. Ανακαλύπτει μια αλήθεια που επιμελώς κρύβεται. Το αίσχος, γίνεται ξεκάθαρο στο φιλμ, δεν αφορά σε κάποιους, σε λίγους, σε περισσότερους ή σε πολύ περισσότερους κληρικούς (στη Βοστώνη μόνο, κατηγορήθηκαν τουλάχιστον 271 κληρικοί-Matt Rocheleau ‘Globe Staff’- November 06, 2015, ένας από αυτούς ο Ιωάννης Geoghan, καταγγέλθηκε για βιασμούς 130 παιδιών). Αφορά κυρίως στην προφανή συνενοχή της εκκλησιαστικής ηγεσίας και στη συλλογική ανοχή των «πιστών», αφορά στη σιωπή του Τύπου, στα πρόθυμα στραβά μάτια «ευσεβών» δικαστών, αφορά στη γενική αδιαφορία και μιλάμε για μια χώρα που οι θεσμοί γενικά λειτουργούν, δεν μιλάμε για τη νεοελληνική φαρσοκωμωδία του ευσεβούς πελατειακού Κράτους, που τώρα γνωρίζει την έσχατη εκδοχή του χρόνιου αυτοεξευτελισμού του. Φτωχά παιδάκια με ισχνή γονική προστασία, παιδιά των «φιλανθρωπικών» ιδρυμάτων, παιδιά της χορωδίας, παιδιά που η μοναχική μητέρα τους φοβάται, ελπίζει και πιστεύει στην Εκκλησία και κρατάει το στόμα της κλειστό. Παιδιά που σιωπούν για χρόνια, που νιώθουν ένοχα, που δεν τολμούν να τα βάλουν με ένα πανίσχυρο εγκληματικό μηχανισμό, ο οποίος είναι σε θέση να συντρίψει όποιον τον κατηγορήσει. Επίσκοποι που απειλούν δημοσιογράφους, επίσκοποι που χρησιμοποιούν μεγαλοδικηγόρους και «ευσεβείς» δικαστές, επίσκοποι που κρύβουν τους κληρικούς, που έχουν αποκαλυφθεί μεταθέτοντάς τους σε άλλες ενορίες ή και σε άλλες επισκοπές. Η μαχητική όμως δημοσιογραφία στο τέλος νικάει, το ιστορικό κτίριο της Αρχιεπισκοπής πουλιέται στο Τάγμα των Ιησουιτών για να σωθεί από τις κατασχέσεις, ο αρχιεπίσκοπος φεύγει ντροπιασμένος στη Ρώμη και εκεί ο πάπας, η κορυφή αυτού του διεθνή-όπως αποκαλύφθηκε-μηχανισμού, του δίνει τιμές και προστασία. Στις ΗΠΑ, η Ορθόδοξη Εκκλησία, που αυτοεξευτελίζεται διαιρεμένη αντιευαγγελικά σε πολλές εθνικές ή και ημερολογιακές (!) ή και προσωποπαγείς Εκκλησίες, έχει τις δικές της ανάλογες περιπέτειες και η ελληνική εκδοχή της πληρώνει αποζημιώσεις στα θύματά της  (Αντωνιάδου Μαρία-ΤΟ ΒΗΜΑ, 25/03/2007 00:00   «Καταγγελίες για βιασμούς ανηλίκων από ιερείς συγκλονίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη δίνη των σκανδάλων παιδεραστίας»). Παράλληλα δυο γενναίες ορθόδοξες Αμερικανίδες η Cappy Larson, και η Melanie Jula Sakoda, έχουν ανοίξει έναν εξαιρετικό ιστότοπο, όπου τεκμηριωμένα καταγγέλλουν τα πολυάριθμα περιστατικά που αφορούν τις Ορθόδοξες Εκκλησίες των ΗΠΑ αλλά και του εξωτερικού, αποτελώντας τον εφιάλτη του πατριάρχη του Κόσμου (!) κ.Δημήτρη Αρχοντώνη (Βαρθολομαίου του Α΄) και του τοποτηρητή του αρχιεπισκόπου κ. Δημήτρη Τρακατέλλη, αφού εκεί αποκαλύπτονται με επιμονή οι ιεροί μηχανισμοί της συγκάλυψης.

spotlight4mar16bΚαι μιλάμε για μια χώρα που ο Εισαγγελέας δεν ασκεί δίωξη κατά ενός άκακου νεαρού μπλόγκερ, όταν το ζητήσει ένας χιτλερικός βουλευτής, επειδή λέει βλασφημεί τα θεία σατιρίζοντας έναν αγράμματο πεθαμένο καλόγερο, που οι γεμάτες τρόμο και μίσος «προφητείες» που του προσάπτονται, πέφτουν σαν βροχή (μετά από κάθε γεγονός) και πουλιούνται σε βιβλία και εφημερίδες, από πρόσωπα της ακροδεξιάς και έχουν παρουσιαστεί το Πάσχα του 2011 στην κρατική ΕΤ3 από ευσεβείς δημοσιογράφους που κατηγορήθηκαν για κακουργήματα.

Για μια χώρα που τα θύματα δικαιούνται να διεκδικήσουν αποζημίωση από την Εκκλησία ως συνυπεύθυνη αυτού του διαστροφικού μηχανισμού, που οι δίκες δεν αναβάλλονται βροχηδόν, που οι καταδικασμένοι πρωτόδικα πλην αποφυλακισμένοι κατηγορούμενοι, δεν πείθουν το Εφετείο στο οποίο κατέφυγαν όταν επικαλούνται προβλήματα υγείας. Μια χώρα όπου η Εκκλησία δεν θα τολμούσε να κηδέψει με τιμές επισκόπου έναν διαβόητο αρχιερέα τον οποίο αρνιόταν μέχρι τέλους να τον δικάσει η ίδια και καθαιρέθηκε ύστερα από διαταγή του (ευσεβέστατου μάλιστα) Άρειου Πάγου, χωρίς να την εγκαλέσει κανείς.  Μια χώρα για την οποία ίσχυε, μέχρι να έλθει η πλημμυρίδα των αποκαλύψεων, αυτό που ισχύει ακόμη για τη Νότια Δανιμαρκία: «Όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, που ασχολούνται για μακρό χρονικό διάστημα με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, οι παραπάνω περιπτώσεις είναι λίγες σε σχέση με τα πραγματικώς συμβαίνοντα κυρίως στην επαρχία. Εκεί όμως επικρατεί ο νόμος της σιωπής, ο φόβος του κοινωνικού στιγματισμού και επέρχεται συνήθως ένας ‘άκομψος’ συμβιβασμός» («Πώς ακόμη και άνθρωποι που έχουν αφιερωθεί στον Θεό φτάνουν ως τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων  Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας. Οι περιπτώσεις ρασοφόρων που έχουν καθήσει τα τελευταία χρόνια στο εδώλιο του κατηγορουμένου για βιασμούς παιδιών»-Νικολόπουλος Γιάννης,  ΤΟ ΒΗΜΑ 01/02/2009, 07:11»).

Θα έλεγα καταληκτικά μια χώρα που έχει για πρωθυπουργό τον κ.Τσίπρα, αλλά θα έλεγα ψέματα, γιατί μήπως οι προηγηθέντες που διέθεταν παιδεία, κοινωνική διαδρομή και εμπειρία, ήταν καλύτεροι στα ζητήματα αυτά; Ήταν ίδιοι και χειρότεροι, μόνο που δεν εμφανίστηκαν με το παραπλανητικό προσωπείο της δημοκρατικής και φιλοευρωπαϊκής Αριστεράς.

ΥΓ
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (The Boston Globe Spotlight Team)

Αυτοί οι γενναίοι και έντιμοι «αρχιμανδρίτη» Παππά και «πατριάρχη Αλέξιε», που ενεργούν στο φως, που δεν θα καταδεχόντουσαν ποτέ να συναντούν πρωθυπουργούς κρυφά, αυτοί που δεν θα τους έπαιρνε ποτέ συνέντευξη η ΕΡΤ σας, που συνομιλεί (προεκλογικά) με τον Μαυρίκο της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ και πληρώνει διαφημίσεις στην «Ελεύθερη Ώρα» (της «Αποστολικής Διακονίας»).

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

22 Responses to «Spotlight», μια ταινία καταδίκη για τη Μαφία με τα ράσα

 1. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.kalami.net/2005/ellada/ekkl_ellad_skandala.html

  Mε αφορμή τα σκάνδαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος

  Μερικά ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση

  Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος

  Συγκλονίζεται καθημερινά η κοινή γνώμη με αποκαλύψεις για ιεράρχες, δικαστικούς και άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής. Φυσικά τα σκάνδαλα στην Εκκλησία, ηθικής τάξεως και οικονομικά, ενοχλούν το λαό και τους πιστούς. Σκέφτονται πάρα πολύ τώρα οι εκκλησιαζόμενοι να αφήνουν χρήματα στα κουτιά των ναών. Γιατί διαπίστωσαν ότι τα χρήματα του λαού γίνονται βίλες, επενδύσεις στην Καραϊβική και σε τραπεζικά ομόλογα.

  Όσο για τα λεγόμενα ροζ σκάνδαλα από τις εκκλησιαστικές σχολές τα παιδιά «εκπαιδεύονται» στην αρσενοκοιτία! Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία.
  Ως παλαιός, και επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε να πούμε ότι:

  • Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ. Επομένως, ας μην απορούμε τώρα, απλώς βγήκε ένα σκάνδαλο και ακολούθησαν αποκαλύψεις για τα άλλα που σοβούσαν επί χρόνια. Τα θύματα μιλήσανε, έστω και καθυστερημένα. Πρόκειται για αναπαλαίωση.

  • Είναι άνανδρο να λέει ο Καλλίνικος ότι τον πολεμούσε ο Σεραφείμ, όταν εκείνος ανέδειξε την τρόικα της Χρυσοπηγής. Επί των ημερών του πήρανε αξιώματα και μεγάλες μητροπόλεις (Καλλίνικος, Αμβρόσιος, Χριστόδουλος), επί των ημερών του αποκτήσανε οφίκια και άδεια λειτουργίας της Χρυσοπηγής. Επί των ημερών του Σεραφείμ εκλεγήκανε στις μεγαλύτερες και πλουσιότερες μητροπόλεις. Ο Σεραφείμ συμφώνησε και εκτοπίστηκε από τη θέση του γενικού διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας ο επίσκοπος Ανδρούσης Αναστάσιος για να πάρει τη θέση του ο Καλλίνικος. Ο Σεραφείμ, παρά τις αντιρρήσεις πολλών συνεργατών του, έδωσε άδεια στον Καλλίνικο να εκδώσει την εφημερίδα «Εκκλησιαστική Αλήθεια», που ο μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος είχε αποκαλέσει «Εκκλησιαστικόν Ψεύδος»! Επομένως, είναι ασεβής ο Καλλίνικος να κατηγορεί έναν πεθαμένο και να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του, που είναι πολλές για τον ίδιο και το περιβάλλον του. Όλοι όσοι βγαίνουνε για υποστήριξή του, πολιτικοί, δικηγόροι, και άλλοι εμπλέκονται σε συμφέροντα με την τρόικα της Χρυσοπηγής.
  • Ειπώθηκε σε μία τηλεοπτική εκπομπή ότι μας έκανε το 1982 μήνυση για δημοσιεύματα και ένα βιβλίο με τίτλο «Αρσενοκοίτης;», πράγμα που δεν έκανε αργότερα στον κ. Τούμπα. Ουδέν αναληθέστερον. Ο κ. Καλλίνικος μας έκανε μήνυση όταν πρώτοι εμείς του κάναμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Εκείνος και η τρόικα δεν θέλανε να γίνει δικαστήριο, που κόστισε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, όπως ήταν το σχέδιο της Χρυσοπηγής. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν αφορούσε το περιεχόμενο του βιβλίου –όπου ένας νεαρός κατήγγειλε στη Σύνοδο ότι τον χάιδευε στη διάρκεια της εξομολογήσεως, αλλά για το εξώφυλλο του βιβλίου, που είχε τη φωτογραφία του. Η σύνθεση του δικαστηρίου ήταν στημένη με ανθρώπους των εκκλησιαστικών οργανώσεων και πιέσεις από την Ασφάλεια, για αποδυνάμωση των μαρτύρων. Ένας δικαστικός λ.χ. είναι ψάλτης στη μητρόπολη Αθηνών, από τότε κιόλας! Όσο για την καταγγελία στη ΔΙΣ μπήκε μέσα σε μία ώρα στο αρχείο, όπου ήρθε και η απάντηση του Καλλίνικου από τον Πειραιά, μεριμνεί του αρχιγραμματέα της ΔΙΣ επισκόπου Ταλαντίου Αμβροσίου, σημερινού Αιγιαλείας!

  • Η σύνδεση των ανθρώπων της Τρόικας και της Χρυσοπηγής γενικά με ύποπτα πρόσωπα με ακραίες ιδεολογικές αντιλήψεις, είναι γνωστή σ΄ όσους τους γνωρίζουν. Ακόμη και σήμερα στο στενό περιβάλλον του ο κ. Χριστόδουλος έχει σύμβουλο ένα «φιλόσοφο», ο οποίος μάλλον τον ωθεί στις εθνικές από άμβωνας εξάρσεις. Το πρόσωπο αυτό πριν 10-12 χρόνια εξέδιδε ένα φιλοσοφικό περιοδικό ακραίων αντιλήψεων, που προωθούσε το μάρκετινγκ του κ Χριστόδουλου. Ξαφνικά –το 1993;- εξαφανίστηκε μαζί με τη γυναίκα του στις ΗΠΑ, παίρνοντας μαζί του και το ταμείο πολλών εκατομμυρίων δρχ. Επέστρεψε αμέσως μετά την εκλογή του κ. Χριστόδουλου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο και κατέλαβε υψηλόμισθη θέση. Στο περιοδικό κορυφαίος συνεργάτης του πολιτευτής, γόνος μεγάλης οικογένειας, βουλευτής σήμερα της Β΄ Αθηνών.
  • Οι τρεις τους ήρθανε από τα Τρίκαλα στη διάρκεια της στρατιωτικής χούντας και πήρανε καλές θέσεις που μπορούσανε να συγκεντρώσουν χρήματα και να παρακολουθούν από μέσα στις εκκλησιαστικές εξελίξεις. Ο ένας ιεροκήρυκας στον Προφήτη Ηλία Παγκρατίου όπου έστησε την Χρυσοπηγή στην οδό Στέντορος 4, ο άλλος ταγματάρχης στη χωροφυλακή και ο τρίτος γραμματέας στη ΔΙΣ. Το πολιτικό περιβάλλον τους βοηθούσε να προωθούν τα σχέδιά τους, για τη συγκέντρωση πλούτου, δυνάμωμα της Χρυσοπηγής, αλίευση νέων και προώθησή τους σε θέσεις κλειδιά της Εκκλησίας, γεγονός που συνεχίζεται και σήμερα.

  • ʼλλος επίδοξος σωτήρας, αγνώστου προελεύσεως, ήρθε –κληθείς από τον αρχιεπίσκοπο- από τη Ρουμανία και τοποθετήθηκε διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου Πέντελης με μεγάλες αποδοχές. Κι αυτός εκτόπισε το επίσκοπο-ηγούμενο Ιωάννη της Πεντέλης, που ήταν διευθυντής του Κέντρου. Το άτομο αυτό προωθεί τις σχέσεις του κ. Χριστόδουλου με τους Βλάχους των Βαλκανίων και, υποτίθεται, ότι τους πείθει να κάνουν επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις. Πού, άραγε; Οι κινήσεις του είναι ανεξέλεγκτες δεν υπόκειται σε κανένα έλεγχο.
  • Ποιόν έγγαμο κληρικό, που τον βάλανε να κάνει θεολογικές σπουδές, ετοιμάζουν να χειροτονήσουν επίσκοπο και η γυναίκα του έχει «αποσυρθεί» σε γυναικείο μοναστήρι;.
  • Και, τέλος, πού πήγε το αρχείο του Σεραφείμ; Ο ίδιος μας είχε πει ότι το προσωπικό του αρχείο (Ζέρβα κ.λπ.) το είχε δώσει στον ανεψιό του, αλλά υπήρχανε κι άλλα αρχεία στην αρχιεπισκοπή στο σπίτι του και στη Σύνοδο. Πού είναι όλ΄ αυτά; Ποιος τα εξαφάνισε;

  • Είναι καιρός να μπει το ΣΔΟΕ και ορκωτοί λογιστές στην Χρυσοπηγή, όχι ελεγκτές του δημοσίου, γιατί αυτοί προέρχονται, σε μεγάλη μερίδα, από τις χριστιανικές οργανώσεις.

  Αυτά προς το παρόν γιατί ο υπόνομος της Χρυσοπηγής και των άλλων ιεραρχών έχει πάρα πολλά.

 2. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://www.acharnorama.gr/articles/%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1

  ΣΟΚ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ & ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΡΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΓΙΑ ΑΣΕΛΓΕΙΑ

  March 08, 2012

  ΣΟΚ! Έχει προκαλέσει στην κοινωνία των Αχαρνών, αλλά κυρίως στην γειτονιά των Άνω Αχαρνών, η είδηση πως ο Αρχιμανδρίτης Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης, Θεόκλητος Ρενέσης συνελήφθη μετά από κατηγορίες ασέλγειας σε νεαρά αγόρια. Τις κατηγορίες βαραίνουν τα στοιχεία που έρχονται ώρα με την ώρα στην δημοσιότητα, όπως το γεγονός πως ασελγούσε ακόμη και σε νεαρά αγόρια με νοητική υστέρηση. Από τη σχηματισθείσα δικογραφία αποκαλύπτεται ότι ο εν λόγω ιερωμένος ασελγούσε συστηματικά σε βάρος δυο ανήλικων αγοριών, αλλά και ενός ενήλικα ο οποίος, όμως, αντιμετωπίζει σοβαρά διανοητικά προβλήματα. Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του και την αποκάλυψη της τραγικής ιστορίας ξεκίνησε πριν από τρεις ημέρες. Οι γονείς των θυμάτων προσήλθαν στο Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών όπου κατήγγειλαν πως ο Αρχιμανδρίτης επιδίδεται σε ασελγείς πράξεις επάνω στα παιδιά τους. Οι αστυνομικοί έμειναν εμβρόντητοι, καθώς στην τοπική κοινωνία ο κατηγορούμενος ιερέας είχε τη φήμη ενός φιλήσυχου και θεοσεβούμενου προσώπου. Θορυβημένοι οι άνδρες της Ασφάλειας προχώρησαν σε έρευνα για τις ημέρες και τα έργα του Αρχιμανδρίτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι την αρχική καταγγελία, την έκανε ένας 28χρονος άνδρας ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, κατέθεσαν για τις ασελγείς ενέργειες του Ρενέση. Ύστερα από έρευνες ημερών οι Αστυνομικοί του Τ.Α. Αχαρνών πείστηκαν πως κάτι ύποπτο συμβαίνει με τον συγκεκριμένο Εφημέριο του Ι.Ν.Αγ. Κων/νου & Ελένη. Γι’αυτό προχώρησαν άμεσα σε αστυνομική έρευνα στοσπίτι του ιερέα, όπου βρέθηκαν δεκάδες DVD με πορνογραφικό υλικό που πρωταγωνιστούσαν ανήλικα παιδιά, καθώς και διάφορες αισχρές φωτογραφίες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο κληρικός ασελγούσε συστηματικά σε βάρος δυο ανηλίκων, 11 και 15 ετών, καθώς και ενός 19χρονου ο οποίος αντιμετωπίζει διανοητικά προβλήματα.

  Ενήμερος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του zougla.gr φαίνεται να ήταν ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως Αθηναγόρας

  Η καταδίκη
  http://www.athensmagazine.gr/athenstalk/66321
  27 Νοεμβρίου 2013
  Γνώριζαν αλλά σιωπούσαν

  Ενήμερος για τις «επιθυμίες» του Αρχιμανδρίτη, προκύπτει ότι ήταν ο Μητροπολίτης Ιλίου και Αχαρνών, κ. Αθηναγόρας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, ένας νεαρός άνδρας ονόματι Θ. Ρ., είχε επισκεφθεί τον Μητροπολίτη και του είχε εκμυστηρευτεί ότι ο Αρχιμανδρίτης τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά.

  Ο 28χρονος, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Αρχιμανδρίτη και συχνά ζητούσε τη συμβουλή του για διάφορα προσωπικά προβλήματα που τον απασχολούσαν.

  Όταν μάλιστα θέλησε να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού, ο Αρχιμανδρίτης Ρενέσης μεσολάβησε ώστε να μεταφερθεί στον επίσκοπο της Πάτμου και να τεθεί κάτω από την πνευματική του καθοδήγηση, μιας και η διαδικασία προβλέπει πως ένας νέος που επιθυμεί να γίνει ιερέας πρέπει πρώτα να τεθεί υπό την καθοδήγηση ενός Μητροπολίτη.

  Ο επίσκοπος Πάτμου ωστόσο έστειλε πίσω τον νεαρό αναφέροντας στον Αρχιμανδρίτη ότι ο 28χρονος δεν θα μπορούσε να γίνει ιερέας διότι είναι αμόρφωτος. Εν συνεχεία, ο Αρχιμανδρίτης συμβούλεψε τον νεαρό να επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα ο οποίος όμως έστειλε επίσης πίσω τον νεαρό με την ίδια αιτιολογία.

  Οι σχέσεις μεταξύ του Αρχιμανδρίτη και του νεαρού επίδοξου ιερέα «πάγωσαν» όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη, κ. Αθηναγόρα και του κατήγγειλε ότι ο Αρχιμανδρίτης Ρενέσης τον παρενόχλησε σεξουαλικά.

  Η κατάληξη ήταν ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας να τον μεταθέσει σε άλλη ενορία της Μητρόπολης με το εκκλησίασμα να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τη μετάθεση του Ιερωμένου.

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  π.Φιλόθεος Φάρος: Όταν είναι κανείς μέλος της Μαφίας μόνο ένα πράγμα μπορεί να είναι, μαφιόζος

  «Όταν είναι κανείς μέλος της Μαφίας μόνο ένα πράγμα μπορεί να είναι… μαφιόζος» . Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο π.Φιλόθεος Φάρος, ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας πολλών βιβλίων, όταν του ζήτησε ο Νίκος Παπαχρήστου να του εξηγήσει αυτό που είχε δηλώσει παλαιότερα, ότι αρνήθηκε να εκλεγεί επίσκοπος γιατί δεν θέλησε να γίνει «ένας κοινός και βλάσφημος απατεώνας».

  Δημοσίευση: 24/05/2011 – 20:11

  Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/170355/pfilotheos-faros-otan-einai-kaneis-melos-tis-mafias-mono-ena-pragma-borei-na-einai-mafiozos-/#ixzz41ueDCsiv
  Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 4. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/6350/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%86%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82

  Τα πρόσωπα της φρίκης
  Τρίτη, Δεκέμβριος 18, 2007 – 21:05

  Ολοι τους υπέβαλαν την πλήρη άρνηση για τις βαριές κατηγορίες του βιασμού και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, πορνογραφίας ανηλίκων, μαστροπείας και άλλων που του βαραίνουν. Κανείς δεν γνώριζε, κανείς δεν ήξερε για τα «κολασμένα ραντεβού» που έκλεινε -σύμφωνα με τη δικογραφία- η 33χρονη μητέρα, προσφέροντας στους «πελάτες» της (τον 83χρονο συνταξιούχο και τον 60χρονο κληρικό) παιδική σάρκα, κανείς δεν θυμόταν κάτι για τις βιντεοσκοπήσεις και τις φωτογραφίες, αλλά και τα απάνθρωπα βασανιστήρια.

  «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο» αντέτεινε ο Σουχλέρης στηρίζοντας την υπερασπιστική του γραμμή στο γεγονός ότι ενώ σε όλα τα άλλα περιστατικά βιασμού (από τον ιερέα και τον 83χρονο) η μικρούλα είχε προχωρήσει σε λεπτομερείς περιγραφές, στη δική του περίπτωση δεν έγινε κάτι τέτοιο. Οπως αρνήθηκε τον απάνθρωπο βασανισμό, με τα παγάκια και τις αλυσίδες στο λαιμό, εναντίον του 8χρονου Αργύρη. «Υπήρχαν πράξεις δικαιολογημένου σωφρονισμού» φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά.
  Σε ό,τι αφορά τον 60χρονο ιερέα, Σωτήρη Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε στο πλευρό του την οικογένειά του αλλά και πλήθος πιστών, και εκείνος αρνήθηκε τους βιασμούς της 11χρονης στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Ιλιον. Ο κληρικός χαρακτήρισε ως «αναληθή» την τελευταία κατάθεση της ανήλικης, η οποία και τον εμπλέκει, επισημαίνοντας ότι είναι περίεργο ότι ενώ τόσο στην αρχική καταγγελία της στην Πωλίνα Αμιλήτου όσο και στην πρώτη της κατάθεση δεν είχε αναφερθεί στο πρόσωπό του, μόλις υποδείχτηκε σαν «βιαστής» της από τον συγκατηγορούμενό του Αθανάσιο Κανάκη, η μικρή προσήλθε και κατέθεσε εκ νέου κατονομάζοντάς τον.

  Οπως ισχυρίστηκε ο ιερέας, δεν είχε καμία ιδιαίτερη σχέση με τη μικρή ή τη μητέρα της, «ήταν μια απλή συμμορίτισσα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επιπλέον υποστήριξε ότι το γραφείο στο οποίο φέρονται να γίνονταν οι βιασμοί δεν υπήρχε εκείνη τη χρονική περίοδο.

  Ο ιερέας παράλληλα αναφέρθηκε στο ευρύτερο φιλανθρωπικό έργο που διατελεί εδώ και χρόνια στο Ιλιον, ενώ ως μάρτυρες υπεράσπισής του κατέθεσαν η σύζυγός του και δύο ιερείς από το Ιλιον. Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε και ο πρώην δήμαρχος Ιλίου Βασίλης Κουκοβίνος, χωρίς τελικά να εξεταστεί.

  ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ

  Πήγαν με πούλμαν για να στηρίξουν τον Παπα-Σωτήρη

  Οι ενορίτες του ιερού ναού της Παναγίας Παλατιανής έφτασαν στις 9.00 το πρωί με δύο πούλμαν έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να συμπαρασταθούν στον πρωτοπρεσβύτερο της ενορίας τους. Μαζί τους ήταν και οι άλλοι δύο συνεφημέριοι του κατηγορούμενου κληρικού, οι οποίοι συμβούλευαν τους πιστούς να μην προκαλέσουν φασαρίες. Υστερα από λίγο έφτασε και η πρεσβυτέρα με δικό της Ι.Χ., συνοδευόμενη από τον γιο της. Κανείς τους δεν πίστευε πως ο παπα-Σωτήρης έχει ασελγήσει επάνω στο τρυφερό κορμάκι της 11χρονης Μαρίας. Ολοι τους περίμεναν υπομονετικά την απόφαση των ανακριτών. Το κρύο ήταν τσουχτερό, αλλά κανείς τους δεν εγκατέλειπε τον ιερέα. Στο πλευρό της πρεσβυτέρας στεκόταν και η αδελφή της, η οποία έφτασε προχθές το βράδυ από την Τήνο, όπου και διαμένει μόνιμα. «Είμαστε στο πλευρό του» έλεγε ο πατέρας Θεόδωρος και τόνιζε: «Δεν πιστεύουμε πως έχει κάνει κάτι τέτοιο». Ξαφνικά ακούστηκε φασαρία. «Σαν δεν ντρέπεστε να υποστηρίζετε έναν παιδεραστή!» φώναζε ένας κύριος που βρισκόταν εκεί γύρω για κάποια άλλη υπόθεση, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τους πιστούς. Εκείνη τη στιγμή η επέμβαση του πατέρα Θεόδωρου ηρέμησε τα πνεύματα. «Σας παρακαλώ! Μην προκαλείτε εντάσεις! Εδώ ήρθαμε να συμπαρασταθούμε στον ιερέα μας».

  ΡΙΤΑ ΜΕΛΑ

 5. Παράθεμα: «Spotlight», μια ταινία καταδίκη για τη Μαφία με τα ράσα | Oxtapus *blueAction

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ανάμεσα στους παρδαλούς «αδύνατους», που τους υπερασπίστηκε, και το καυχιέται, ο γνωστός ηγούμενος Μουλατσιώτης, είναι και ο καταδικασμένος σε 20 χρόνια φυλάκιση παιδεραστής του οικοτροφείου, πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Παπουτσάκης που η Εκκλησία αρνήθηκε επίμονα να τον δικάσει και ο οποίος έκανε μόνο ένα μήνα φυλακή με το πρόσχημα της κακής υγείας κρυπτόμενος από το Εφετείο στο οποίο είχε καταφύγει. Ο Μουλατσιώτης του συμπαραστάθηκε, αλλά η Εκκλησία και ο ηγούμενος γνωστής βιομηχανίας θαυμάτων Νεκτάριος δεν λένε λέξη για τα 13 τραγικά κοριτσάκια που συστηματικά βασάνιζε και βίαζε ο πρωτοπρεσβύτερος.
  Δεν λένε λέξη για τη φτώχια τους, για τη σημαδεμένη μοίρα τους για την απουσία κάθε οικονομικής και ηθικής αποζημίωσης από την Εκκλησία, για την ουσιαστική ατιμωρησία του ρασοφόρου κτήνους θύτη τους.

  Άρθρο της Μοναχής Ιουστίνης
  12/1/2012
  http://www.gerontasnektarios.gr/2012/01/blog-post_1553.html

  Πριν πολλά χρόνια, ο π. Πέτρος Παπουτσάκης (μακαριστός πλέον) στο 86ο έτος της ηλικίας του κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με την κατηγορία διάπραξης κακουργημάτων. Ο Γέροντας Νεκτάριος ήταν ο πρώτος κληρικός τότε και παντελώς άγνωστος στον π. Πέτρο, που τον επισκέφθηκε στη φυλακή αρκετές φορές, για να σταθεί δίπλα στο φυλακισμένο ράσο.

  Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ…

  Αναρτήθηκε από Παπαροκάδες στις 9:21 π.μ.
  Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ

  Τελευταία είδαμε το Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη να υπερασπίζεται με σθένος τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, στις δύσκολες ώρες της άδικης προφυλάκισής του στις Φυλακές Κορυδαλλού.

  Πριν μερικά χρόνια, είναι σε όλους μας γνωστό, από την έκταση που πήρε στα ΜΜΕ, ότι πέρασε το κατώφλι των φυλακών ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμων, που καταδικάστηκε για οικονομικά θέματα. Και πάλι ο Γέροντας Νεκτάριος τον επισκέφθηκε στη φυλακή, προς έκπληξη ακόμη και του ιδίου του πρ. Μητροπολίτη, τη στιγμή που όλοι είχαν ταχθεί εναντίον του.

  Στην περίπτωση της εσκεμμένης συκοφαντίας του πρ. Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Θεοκλήτου που οδήγησε σε δρομολογημένη παραίτησή του από τη μητροπολιτική έδρα του, ο Γέροντάς μας συγκέντρωσε δύο λεωφορεία με πιστούς και επισκέφθηκε το Μητροπολίτη για στήριξη και συμπαράσταση. Εκείνο που υποστήριζε και διέδιδε παντού, είναι ότι πρόκειται για σκευωρία που σκοπό είχε να πλήξει τη δυναμική -και για πολλούς ενοχλητική- προσωπικότητα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, τον οποίο ο Γέροντας πάντα στήριζε σε κάθε επίθεση εναντίον του.
  …………………………….
  Θα μπορούσα να αναφέρω πολλές ακόμη περιπτώσεις στις οποίες ο Γέροντάς μας Νεκτάριος ακολούθησε την ίδια τακτική, αλλά θα αρκεστώ σε μία τελευταία, που έχει να κάνει με την τότε επίσημη επίσκεψη της Τιμίας Ζώνης το Μάϊο του 1995 στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, όπου ως εφημέριος υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Τιμόθεος Ηλιάκης. Δυστυχώς και τότε δεν έλειψαν εκείνοι που -ηθελημένα επί σκοπού συμφερόντων η άθελά τους παρασυρόμενοι από κακόβουλες απόψεις και διαβολές- πολέμησαν αυτή την ευλογημένη κίνηση και προσωπικά τον π. Τιμόθεο και το Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό για δήθεν εκμετάλλευση του ιερού κειμηλίου… (Τα ακούσαμε και πρόσφατα -η ιστορία επαναλαμβάνεται- κατά την επίσκεψη του Γέροντος Εφραίμ στη Ρωσία για να προσκυνήσει ο ρωσικός λαός την Τιμία Ζώνη της Παναγίας…).
  Άρθρο της Ιουστίνης Μοναχής
  12/1/2012

  _________________________________

  και εδώ για μας τους «ηθικιστές»!!!!!!

  http://o-nekros.blogspot.gr/2011/09/blog-post_18.html

  Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

  Τιμόθεος, ο φονιάς αρχιεπίσκοπος (ή άγιος;)

  Ένα κείμενο που παίζει σκληρά, αυστηρώς ακατάλληλο για ηθικιστές.

  Ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Τιμόθεος Παπουτσάκης (1915-2006), σε ηλικία 17 ετών (δηλ. το 1932) δικάστηκε για συνεργεία σε φόνο που διέπραξε ο λίγο μεγαλύτερος αδελφός του Πέτρος, ξυλοκοπώντας ένα παλικάρι περίπου της ίδιας ηλικίας με τα δυο αδέρφια.

  Το θέμα το έκανε πανελλήνια γνωστό, απ’ ό,τι θυμάμαι, τη δεκαετία του 1980, η εφημερίδα «Αυριανή», ΠΑΣΟΚική τότε μέχρι κόκαλο, στα πλαίσια μιας γενικευμένης επίθεσης στους επισκόπους της Εκκλησίας στην Ελλάδα εξαιτίας της αντίδρασης της θεσμικής Εκκλησίας στην προσπάθεια της τότε κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου (με Αντώνη Τρίτση υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων) να πάρει την εκκλησιαστική περιουσία και να την παραχωρήσει, όπως έλεγε, σε ακτήμονες. Με το θέμα ασχολήθηκε επίσης ο δημοσιογράφος Μάνος Χάρης από το Ηράκλειο Κρήτης (μαχητικός δημοκράτης, θύμα βασανιστηρίων επί Χούντας), συνεργάτης και της «Αυριανής», σε δική του εφημερίδα, που εξέδιδε στο Ηράκλειο. Εκεί έγραφε μάλιστα με πηχυαίο τίτλο «Ο Μιχαήλ Παπουτσάκης», ονόμαζε δηλ. τον αρχιεπίσκοπο με το κοσμικό του όνομα (αυτό που είχε πριν γίνει μοναχός), γιατί προφανώς ούτε που καταδεχόταν να τον αποκαλέσει με το μοναχικό του όνομα, Τιμόθεο… Έγραψαν και ο Σπύρος Καρατζαφέρης στην «Ελευθεροτυπία» και ο Γ. Μουστάκης στο φανατικό αντιχριστιανικό & παγανιστικό «Δαυλό», σαν κερασάκι στην περίπτωση του αδελφού του, για την οποία θα δεις παρακάτω.

  Αληθεύουν όλα αυτά; Μήπως πρόκειται για συκοφαντία, καλοστημένη από τα ΜΜΕ; Ή για φόνο που διαπράχτηκε από άλλα πρόσωπα με τα ίδια ονοματεπώνυμα; Όλα παίζουνε – δε μπορώ να το ξέρω. Για το παρόν άρθρο δέχομαι ότι τα πράγματα είναι όπως τα έγραψαν, ότι ο μετέπειτα αρχιεπίσκοπος και ο αδελφός του διέπραξαν φόνο.

  Αντρέας, Τρίτσης και Μ. Χάρης τώρα βρίσκονται στους ουρανούς. Ας είναι αναπαυμένη η ψυχή τους, με τις ευχές όλων των αγίων, ΚΑΙ του Τιμόθεου Κρήτης.

  Κάνοντας μια βόλτα στο Ίντερνετ καθένας βλέπει πως κάποια αθεϊστικά blogs αναφέρονται πλέον σ’ αυτό το θέμα με posts γεμάτα μίσος, επικαλούμενα τις παραπάνω πηγές. Γι’ αυτά ο μακαρίτης αρχιεπίσκοπος ήταν και είναι ΕΝΑΣ ΦΟΝΙΑΣ, που κακώς η Εκκλησία της Κρήτης χειροτόνησε ιερέα, παραβαίνοντας τους ιερούς κανόνες, και που απλά είναι άλλη μία «απόδειξη» του πόσο σάπιο πράγμα είναι η Ορθοδοξία και η Εκκλησία της.

  Ο αδελφός του Τιμόθεου

  Ο αδελφός του αρχιεπισκόπου έγινε επίσης ιερέας και ίδρυσε στην Αγία Παρασκευή Αττικής το 1962 τη «Στέγη της Αγάπης», φιλανθρωπικό ίδρυμα για κορίτσια, τόσο έγκυρο, ώστε παλαιότερα του ανέθετε την επιμέλεια απροστάτευτων κοριτσιών το ίδιο το δικαστήριο.

  Δυστυχώς πριν λίγα χρόνια 13 κορίτσια που φιλοξενήθηκαν στο ίδρυμα που παπά Πέτρου τον κατάγγειλαν για πράξεις που κυμαίνονται από σεξουαλική παρενόχληση μέχρι ασέλγεια!! Έτσι, του ασκήθηκε δίωξη από την Eισαγγελία Πρωτοδικών για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα).

  Αυτό φυσικά έδωσε άφθονη τροφή στους αθεϊστές του τύπου και του διαδικτύου να παρουσιάσουν το γεγονός ως ένα ακόμη δείγμα «από το «ένδοξο» παρελθόν της εκκληcίας, η οποία αιώνες τώρα παρασιτεί σα βδέλλα εις βάρος της χώρας μας…» και να βροντοφωνάξουν ότι «πουθενά σε όλη τη χώρα δεν είναι μαζεμένοι τόσοι κλέφτες, παιδεραστές, ηθικολογούντες κρυπτοομοφυλόφιλοι, υποκριτές, αρχαιοκάπηλοι, χουντικοί, τυμβωρύχοι και φοροφυγάδες [ενν. όσοι στην Εκκλησία]. Ούτε βλέπετε την υπόλοιπη (αμαρτωλή) κοινωνία να αξιώνει φαραωνικούς τίτλους (παναγιώτατε, μακαριώτατε, αιδεσιμώτατε, πάτερ κλπ κλπ κλπ). Ούτε, βεβαίως, πλην ηλιθίων και επικινδύνων εξαιρέσεων (Λιάκουρας), βλέπετε τόσους πολλούς εκπροσώπους και έμμισθου κρατικού μεσάζοντος του θεού» [από εδώ, ας είναι καλά ο άνθρωπος – νομίζει αυτός ο blogger (και κοκορεύεται) πως είναι πιο «αιρετικός» από το Χρυσόστομο, που εξορίστηκε δυο φορές επειδή μιλούσε ανοιχτά για την αδικία των δυνατών, ή το Μάξιμο Ομολογητή, που φυλακίστηκε και πιθανόν έχασε χέρι και γλώσσα, τον Ιωάννη Δαμασκηνό, που έχασε το χέρι του, το Φίλιππο της Μόσχας που δολοφονήθηκε από τον Ιβάν τον Τρομερό επειδή τον κατάγγειλε δημόσια, το Μάξιμο Γραικό, που φυλακίστηκε σχεδόν μέχρι θανάτου επειδή τα ‘βαλε & με διεφθαρμένους εκκλησιαστικούς κύκλους της Ρωσίας, τον Παπουλάκο (που σίγουρα ο συνάδελφος τον μισεί ως δήθεν σκοταδιστή) κ.π.ά. αγίους, που τά ‘βαλαν με παπάδες & άρχοντες της εποχής τους θυσιάζοντας τον εαυτό τους για το δίκιο του φτωχού και την πίστη!].

  Το πιασάρικο εξώφυλλο του μακαρίτη Μάνου Χάρη… Το παίρνουμε από αυτό το άρθρο, που (με αφορμή τον παπά Πέτρο) υποτίθεται ότι καταγγέλλει διεφθαρμένους ορθόδοξους κληρικούς, ανακατεύοντας με μίσος ό,τι προκύψει… Το λινκάρω, γιατί εμπιστεύομαι τους αναγνώστες αυτού του χώρου ότι μπορούν να περπατήσουν σε τέτοια τοπία ή, αν δε μπορούν, θα έρθουν να συζητήσουμε. Ασφαλώς και υπάρχουν διεφθαρμένοι κληρικοί (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ), αλλά και μητροπολίτες που τους καλύπτουν – πολλοί απ’ αυτούς τους ιερείς είναι στη φυλακή. Αλλά ποιες περιπτώσεις από εκείνες που δεν έφτασαν στα δικαστήρια είναι αληθινές; Δύσκολο να το πεις, γιατί υπάρχουν και καλοστημένες συκοφαντίες, στις οποίες την πατάνε και πασίγνωστοι δημοσιογράφοι.

  Για τον παπά Πέτρο δεν ξέρω τίποτα και δεν έχω λόγο να πιστεύω πως είναι αθώος – 13 καταγγελίες δεν είναι λίγες! Και το ότι (όπως γράφουν τα blogs) δεν καθαιρέθηκε, «λόγω ηλικίας», το θεωρώ μεγάλο ΛΑΘΟΣ της θεσμικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, που δυστυχώς ΔΕΝ είναι το μόνο!… Όπως σε κάθε κλάδο λειτουργών, που θα έπρεπε να είναι ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ κι όμως δεν είναι (στους γιατρούς, τους δικαστές, τους πολιτικούς κ.ά.), ονειρευόμαστε όλοι να βρισκόταν ένας αντάρτης που θα ξεκαθάριζε το τοπίο και θα πετούσε έξω τους διεφθαρμένους και σάπιους, έτσι και στην Εκκλησία: πού είναι ένας Βασίλειος ή ένας Χρυσόστομος, να αρπάξει το φραγγέλιο εκεί που πρέπει και να βάλει βάλσαμο στις πληγές εκεί που πρέπει; Δυστυχώς δεν τον βλέπουμε. Μήπως υπάρχει αλλά είναι αφανής; Μακάρι να πίστευα κάτι τέτοιο. Αν υπήρχε, θεωρώ, δε θα ήταν αφανής, αλλά θα έκανε κρότο 10 ηφαιστείων!

  Η διαφορά μας από τους αθεϊστές είναι διπλή: α) Εμείς θέλουμε να πατάσσεται η πράξη, για να σώζεται όχι μόνο το θύμα αλλά και ο θύτης, ενώ εκείνοι, σκληροί ηθικιστές, θέλουν να πατάσσεται ο θύτης για να παίρνει εκδίκηση το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». β) Εμείς θεωρούμε πως Εκκλησία είναι όλοι οι χριστιανοί και, όταν το κεφάλι πάσχει, υπάρχουν οι γέροντες, οι άγιοι, οι καλοί χριστιανοί της γειτονιάς μας και γενικά κάθε ειλικρινής ορθόδοξος χριστιανός που διασώζει την αλήθεια και την αυθεντικότητα της Ορθοδοξίας (και στον οποίο μπορούμε να καταφύγουμε ως δάσκαλο), ενώ εκείνοι θεωρούν πως Εκκλησία είναι ΜΟΝΟ οι παπάδες, δεσποτάδες και καλόγεροι και -εφόσον «βρομάνε αυτοί»- «αποδεικνύουν» πως η Ορθοδοξία είναι μια ανούσια πίστη (κατά τον τίτλο ενός blog) και πως η αθεΐα είναι αρετή (τίτλος άλλου blog). Για το τελευταίο παραπέμπω σ’ αυτό το άρθρο.

  Για το ότι οι παπάδες & οι μοναχοί δεν είναι «όλοι διεφθαρμένοι», παραπέμπω εδώ.

  Φονιάς ή άγιος ο Τιμόθεος;

  Ενώ όμως για τον παπά Πέτρο δεν έχω να πω καλό λόγο (δεν ξέρω τίποτα, όπως είπα, πέρα απ’ ό,τι διάβασα για τη δίωξή του), ας δούμε τη μετέπειτα πορεία του αδερφού του, του φονιά αρχιεπισκόπου Κρήτης Τιμόθεου…

  Κατά τις δημοσιογραφικές πηγές, ο Μιχάλης (όπως λεγόταν τότε) αθωώθηκε για το φόνο «λόγω βλακείας». Πόσο βάσιμη ήταν η απόφαση δεν ξέρω. Μήπως στην ηλικία εκείνη ο νους του ήταν βραδύς; Μήπως αυτή η βραδύτητα τον βοήθησε να πλησιάσει το Θεό με αγνότητα, όταν πια ήταν ένας λόγιος ιεράρχης της Εκκλησίας της Κρήτης;

  Αυτός ο «βλάκας» λοιπόν στη συνέχεια έγινε μοναχός. Όμως οι αθεϊστές bloggers δεν αναρωτιούνται καθόλου μήπως το έκανε αυτό ΑΠΟ ΤΥΨΕΙΣ για τη νεανική πράξη του ή αν σε όλη του τη ζωή προσευχόταν με δάκρυα για τον εαυτό του, για τον αδερφό του και για το θύμα τους. Όλα αυτά δεν έχουν καμιά αξία για το σκληρό αθεϊστικό ηθικισμό: Μετάνοια; πφ! Στην πυρά οι αμαρτωλοί!! Ιδίως αν φοράνε και ράσα! [Σημείωση: όμως για τους διώκτες του χριστιανισμού Ρωμαίους αυτοκράτορες ή τους σφαγείς Εικονομάχους μόνο καλά λόγια έχουν να πούνε… Τυχαίο; Δε νομίζω].

  Αρχικά αρχιμανδρίτης της Εκκλησίας στα Χανιά, κατόπιν το 1956 χειροτονήθηκε μητροπολίτης στον κάμπο της Μεσσαράς (μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας με έδρα την κωμόπολη Μοίρες), στο νομό Ηρακλείου. Είχε σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών και είχε συνεχίσει τις σπουδές του στη Γαλλία. Παραθέτουμε από εδώ:

  Το Επισκοπείο στις Μοίρες είναι ανοικτό για όλους. Η φιλοξενία είναι ζεστή, πλατειά, εγκάρδια. Η αντιμετώπιση του πόνου, όποιας μορφής, γίνεται με τρόπο παρακλητικό από μέρους του. Κανείς δεν θα φύγει, αν δεν νιώσει ανακουφισμένος και ειρηνικός. Η κρυφή ελεημοσύνη είναι για τον Επίσκοπο ιερός κανόνας. Μοίραζε φακελάκια ή έδινε τρόφιμα κρατώντας ο ίδιος στα χέρια του πακέτα. Τα προσέφερε με πηγαία καλωσύνη, ανεπιτήδευτα, και μ’εκείνο το μόνιμα φωτεινό χαμόγελο να ευλογεί και να προπέμπει εγκάρδια. Και όλοι ένιωθαν πλησίον του οικείοι. Ο Επίσκοπος ήταν πλέον ο δικός τους άνθρωπος. Και το διαλαλούσαν, όπου κι αν βρίσκονταν, με χαρά και συγκίνηση.

  Ως μητροπολίτης Γορτύνης & Αρκαδίας, με σκληρή προσωπική εργασία, αναστήλωσε το ιστορικό (αλλά παρακμασμένο) μοναστήρι της Παναγίας Καλυβιανής και το μετέτρεψε σε ένα αληθινό χωριό ανθρωπιστικής δράσης, με ορφανοτροφείο, οικοτροφείο, σχολή Ιεροραπτικής, Αγιογραφίας και Υφαντικής, δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο, για τα παιδιά των ιδρυμάτων και της γύρω περιοχής, κατασκήνωση στον κοντινό παραθαλάσσιο Κόκκινο Πύργο, αλλά και γηροκομείο. Επειδή το μοναστήρι είναι γυναικείο, στα ιδρύματα για παιδιά μένουν κορίτσια. Όσα από τα κορίτσια αυτά παντρεύονταν, τα προίκιζε το μοναστήρι με όλα τα απαραίτητα για το καινούργιο νοικοκυριό. Πολλά κορίτσια πέρασαν από εκεί, προερχόμενα από χωριά των νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνης και ίσως και άλλων. Πολλά έκαναν οικογένειες. Καμιά καταγγελία, κανένας υπαινιγμός για παρενόχληση. Αν θέλετε, ντετέκτιβς, τρέξτε!

  Το 1978 ο Τιμόθεος έκλέχτηκε αρχιεπίσκοπος Κρήτης και το 2006 κοιμήθηκε εν ειρήνη. Μέχρι σήμερα, καμία καταγγελία δεν έχει λερώσει τ’ όνομά του.

  Ένας άγιος του λαού

  Το πέρασμα του αρχιεπισκόπου Τιμόθεου από τη Μεσσαρά άφησε φήμη αγίου σε ολόκληρη την περιοχή, μέχρι τα χωριά του νοτιοανατολικού νομού Ρεθύμνης. Αυτά τα χωριά κατ’ εξοχήν έστελναν τα φτωχά τους κορίτσια στο οικοτροφείο και τα σχολεία της Καλυβιανής – στις μικρές αυτές & δεμένες κοινωνίες θα ήταν απολύτως αδύνατο να κρυφτεί οποιαδήποτε παρενόχληση των κοριτσιών, και μάλιστα συστηματική. Όχι, καμιά μομφή. Αντίθετα, υπήρξαν διηγήσεις που φανερώνουν πως ο λαός στη συνείδησή του τον θεώρησε άγιο. …….

 7. Ο/Η atheofobos λέει:

  Σχετικά με την ταινία και τα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν για την παιδοφιλία των καθολικών ιερέων έχω γράψει στο ποστ μου
  ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΙΕΡΕΙΣ
  http://atheofobos2.blogspot.gr/2016/01/blog-post_18.html

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2007/11/15/ierh6/

  Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Στ’)
  15/11/2007

  Η περίπτωση του Μητροπολίτη Λέρου-Καλύμνου κι’ Αστυπάλαιας κ. Νεκταρίου


  Βλέπε Μέρη Α – Β – Γ – Δ – E

  https://roides.wordpress.com/2007/10/25/ierh_epsilon/

  Η Αγιότης του ο Παύλος τώρα, κατηγορήθηκε στην γαλλική Δικαιοσύνη πως τα Χριστούγεννα του 1999 παρενόχλησε στο λουτρό του 11χρονο Άγγλο ορφανό που ζούσε με την γιαγιά του. Ο Παύλος, κατά κόσμον Πέτρος Alderson, επίσκοπος ρωσικής ενορίας της ελληνικής μητρόπολης Γαλλίας που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, απολογούμενος στο δικαστήριο της Νίκαιας είπε πως απλώς βοήθησε τον μικρό να γδυθεί και του έτριψε την πλάτη στην μπανιέρα. Στο δικαστήριο διαβάστηκαν ενοχοποιητικά αποσπάσματα από το ημερολόγιο του Θεοφιλέστατου, όπου γράφει πως αναζητούσε μανιωδώς «φυσικές ευχαριστήσεις» και πως «έχανε τον έλεγχό του εαυτού του». Ο εισαγγελέας ζήτσε 18 μήνες φυλάκιση

  https://roides.wordpress.com/2014/01/31/31jan14/
  Πνευματικά τέκνα Παϊσίου στη δίνη κατηγοριών παιδοφιλίας

  Posted on 31/01/2014 by Po

  Τρεις υποθέσεις ιερής παιδοφιλίας
  ………………………….
  Η δεύτερη υπόθεση που ήλθε τώρα στο φως (27.1.2014), αφορά τον Ιερότατο τιτουλάριο επίσκοπο Χρυσουπόλεως και ηγούμενο της πατριαρχικής Μονής του προφήτη Ηλία της Shwayya του αραβικού πατριαρχείου της Αντιοχείας, Κωνσταντίνο Kayyal, πρώην εφημέριο του Αγ.Παύλου της Θεσσαλονίκης, έναν 43χρονο Άραβα καλόγερο, που «βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα Ισαάκ του Αθωνίτη-βιογράφου του πατέρα Παϊσίου-έγινε και αυτός αγιορείτης, εντασσόμενος στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου» (Amen.gr. –25.6.2011).

  https://roides.wordpress.com/2010/11/04/4nov10c/
  Αποκαλυπτήρια Πατριαρχείου Οικουμένης (υποκατάστημα Χρυσοβαλάντου)

  04/11/2010

  Δακρυσμένες εικόνες, πτωματολατρεία & Ιερή παιδεραστία
  …………………………..
  Οι δυο άγιοι Βικέντιος και Παΐσιος μαλλιοτραβήχτηκαν (στη μοιρασιά;), άπλυτα βγήκαν στη φόρα και στόματα άνοιξαν και λένε στο FBI πράγματα γνωστά, που έμεναν μέχρι τώρα κρυμμένα.

  ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ

  https://roides.wordpress.com/2013/11/13/13noe13/

  Βροχή από ιερές παιδεραστίες

  13/11/2013

  Μέσα σε λίγες ημέρες ξέσπασαν αλλεπάλληλα ιερά σκάνδαλα, με πρώτη την καταδίκη (3.10) παπά στη Ρόδο σε φυλάκιση δύο ετών (με αναστολή), που ξυλοκοπούσε επί χρόνια την ανήλικη κόρη του, ύστερα (21.10) με καταδίκη ιερέα στη Θεσσαλονίκη για εμπρησμό αυτοκινήτου λόγω ερωτικής αντιζηλίας, κατόπιν με συκοφαντίες για δήθεν σύλληψη του αγίου Παντελεήμονα Αράθυμου του Κονγκό (τέκνου Μητροπόλεως Σύρου) από την αστυνομία σε αυτοκίνητο με νεαρό Κογκολέζο, λίγο μετά με τις βαριές καταδίκες δυο ιερέων της Μητρόπολης ‘Χρυσής Αυγής’ και Καρδίτσας σε ποινές φυλάκισης 18 και 6 ετών αντίστοιχα και σε πρόστιμα 710.000 και 220.000 ευρώ για οικονομική κατάχρηση και πλαστογραφία, στη συνέχεια με την καταγγελία για στρατιωτικό ιερέα (λοχαγό) στη Λήμνο, που είχε ερωτικές σχέσεις με παντρεμένη μητέρα, στην οποία διέθεσε και δυο πλαστές στρατιωτικές ταυτότητες, οι οποίες της έδιναν οικονομικής φύσεως προνόμια! Ο ιερέας μετετέθη και το θέμα έληξε εκεί. Η σειρά της φρέσκιας σειράς των (αν)ορθόδοξων σκανδάλων έκλεισε (;) με τον 65χρονο παιδόφιλο παπά που ψάρευε ανήλικα κορίτσια (12.11)………….

  https://roides.wordpress.com/2011/10/10/10oct11/
  Ο μοναχός Νικόδημος ξεσκεπάζει το Άγ.Όρος

  10/10/2011
  ………………….

  Όμως η συγκλονιστικότερη μαρτυρία για τις ακολασίες μεταξύ Γερόντων και υποτακτικών στο Άγιο Όρος είναι το πρόσφατο αποκαλυπτικό βιβλίο του ζωγράφου και αγιογράφου μοναχού Νικόδημου, τ.Γραμματέα (1978-1982) της Ι.Κοινότητας, «Το ταξίδι ενός αθώου», (εκδ. Λιβάνη-2011). Ομολογώ πως δεν τολμώ να μεταφέρω τις περιγραφές που περιλαμβάνουν δέσιμο με αλυσίδες του ψυχολογικά εξουθενωμένου θύματος πάνω στο κρεβάτι και τη σεξουαλική ασέλγεια μαζί με βασανιστήρια καθώς και την έριδα δυο μοναχών για τη διεκδίκηση του ίδιου νεαρού. Σημειώνω μόνο την παραγγελία του Γέροντα στο μαστροπό-επαγγελματία εραστή καλόγερων: «Βρες μου ένα αγόρι και φερ’το μου για να το έχω και εγώ σου δίνω τώρα 5000 δρχ.». (1972). Σημειώνω επίσης πως όπως προκύπτει από το βιβλίο, οι υποτακτικοί των διάφορων πορνοκαλόγερων, αν δεν είναι ανήλικα φτωχόπαιδα, ορφανά κλπ είναι ή πολύ νέοι άβουλοι ενήλικοι ή σε κάποιο βαθμό ψυχασθενείς, που δεν έχουν το σθένος να αντιδράσουν. Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως δεν είναι φυσιολογικό κάποιος κανονικός νέος άνθρωπος να κάνει σε μια ερημιά το σκλάβο κάποιου γέρου. Νομίζω πως σε μια υγιή κοινωνία η δημοσίευση του βιβλίου θα ήταν αρκετή για να προκαλέσει εισαγγελική έρευνα, διότι είναι σαφές πως η προσωπική του περίπτωση και η περίπτωση ενός ψυχασθενούς νέου που περιγράφει δεν ήταν άγνωστες στο Άγιο Όρος και καθόλου μεμονωμένες .
  ………………….
  _______________

  και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά:
  Εθνικισμός, αγυρτία, μίσος, υπονόμευση των εξωτερικών σχέσεων της χώρας:

 9. Οι φιλάνθρωποι

  Την στήριξη της στους πρόσφυγες έδειξαν την Πέμπτη ο Σάκης Ρουβάς και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη οι οποίοι βρέθηκαν στον Πειραιά μαζί με την «Αποστολή» της Ιεράς Συνόδου, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

 10. Ο/Η Μ.Κ. λέει:

  H περίπτωση του serial παιδεραστή john Geoghan.
  Η Εκκλησία ύστερα από την κατακραυγη που προκλήθηκε από τις συνεχισμένες αποκαλύψεις αναγκάζεται να τον καθαιρέσει

  June 1998 – Boston Pedophile Priest John Geoghan is Defrocked; Victims React.

  On June 5, 1998 Boston Archdiocese’s serial child molester, Fr. John Geoghan, was defrocked by the Vatican. The story is covered by all the Boston TV news channels, featuring remarks from Cardinal Law, SNAP’s New England leader Phil Saviano, and some of Fr. Geoghan’s victims. Geoghan was the first priest in the Boston Archdiocese to be laicized. Although booted from the Church, Geoghan was also under investigation for possible criminal charges, which resulted in an indictment, soon after these TV news reports.

  Look for more information about Phil Saviano, the history of Catholic abuse in Boston, MA and the movie «Spotlight» at the archive website http://www.philsaviano.com

  O κόσμος ξεσηκώνεται για τις γιορτές της Εκκλησίας για τα γενέθλια 80 ετών του καρδινάλιου Λω.

  Church groups outraged at birthday party for Cardinal Law
  (Boston Globe) In today’s Big Story, Mike Bello reports that local church groups are outraged at party planned for Cardinal Law to celebrate his 80th birthday. (By Alan Miller, Globe Staff)

 11. Ο/Η Μ.Κ. λέει:

  https://spasmenoparathyroblog.wordpress.com/2016/03/04/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b8%ce%b5%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%ce%b8%ce%b5%ce%af/

  Ποιος μητροπολίτης θες να καθαιρεθεί; Μπες και ψήφισε

  Μαρτίου 4, 2016spasmenoparathyro

  Ξέρω, ξέρω, θα μου πεις ο Άνθιμος. Αλλά περίμενε. Έχει ψωμί η υπόθεση…

  Θέλοντας να κάνουμε ένα ακόμα συγκριτικό τεστ, μητροπολιτών και όχι δημάρχων αυτή τη φορά, ξεκινήσαμε και εμείς, ίσως με κάποια προκατάληψη καθότι άθεοι, με το σκεπτικό πως ο πιο αντιπαθής εν ενεργεία μητροπολίτης θα αναδεικνυόταν ο Θεσσαλονίκης, Άνθιμος. Όμως τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς έτσι… Αλλά ας δούμε τους διαγωνιζόμενους.

  ieremias

  Μητροπολίτης Γόρτυνος, Ιερεμίας

  Ο αυτοαποκαλούμενος «τρελός» μητροπολίτης, ίσως να είναι ο πιο μετριοπαθής από τους διαγωνιζόμενους. Η ταπεινοφροσύνη δεν είναι χαρακτηριστικό του γνώρισμα, καθώς όχι μόνο τσαντίστηκε και πήγε να φύγει κατά τη διάρκεια μιας ορκομωσίας δημάρχου, όταν κάποιος άτυχος τόλμησε να πει πως δε χρειαζόταν στην εκδήλωση

  αλλά δε δίστασε να ζητήσει και την καθαίρεση του Πατριάρχη, όταν ο τελευταίος συναντήθηκε με τον Πάππα στα Ιεροσόλυμα. Μας ενημέρωσε ακόμα πως το ράσο του πετάει τριφασικό ρεύμα, μιας και είναι ποτισμένο στο αίμα από τον Γρηγόριο τον Ε’ και δηλώνει πως αυτό το υπερόπλο θα το χρησιμοποιήσει ενάντια σε κάθε πρωθυπουργό ή απλό πολίτη που δεν κάνει το σταυρό του αλλά θέλει να ψηφίζει.

  Ναι. Δεν ξέρουμε. Κάτι τέτοιο τελοσπάντων. Και η γραφικότητα του εν λόγω ιερωμένου δε θα μας πείραζε αν έμενε μόνο εκεί. Γιατί κάνει χοντρό μπάσιμο στο κλαμπ των ιερέων που θεωρούν τους ομοφυλόφιλους μιάσματα, σύμφωνα με επιστολή του. Ενώ στο κομμάτι της μισαλλοδοξίας παίζει τα ρέστα του, δηλώνοντας πως η Μητρόπολη είναι ανοιχτή για όλους, ακόμα και για τους γύφτους, ενώ δε διστάζει να μας ενημερώσει πως ο ισλαμισμός είναι σκότος… Σταθείτε μη φεύγετε, αυτός είπαμε είναι ο μετριοπαθής.

  mitropolitis-peiraios-serafim-660-eurokinissi

  Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ

  Ο Μητροπολίτης με το πιο κουλ μουστάκι στην ιστορία της Εκκλησίας. Ανεβάζει τον πήχυ για τον ανταγωνισμό, κάνοντας αισθητή την παρουσία του, στην κοινωνική, στην πολιτική, στην πνευματική, στην επιστημονική, ενίοτε και στη θρησκευτική ζωή του τόπου…

  Είναι ο μητροπολίτης που ανέλαβε να μηνύσει τους συντελεστές της παράστασης «Corpus Christi» για προσβολή του θρησκεύματος, συνοδευόμενος από βουλευτές της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα…

  serafeim-vasiki__article

  Παρόλα αυτά, ο φασισμός είναι κάτι που απεχθάνεται, κυρίως όταν αυτός εκδηλώνεται με την απουσία της κρατικής τηλεόρασης από την εκδήλωση των Θεοφανείων στο λιμάνι του Πειραιά. Τότε η κυβέρνηση αποκτά «φασίζουσα νοοτροπία» και αυτό μάλλον δεν είναι κάτι που θεωρεί καλό. Μάλλον…

  Εκτεταμένες είναι και οι γνώσεις του στον τομέα της ψυχολογίας, αφού όπως μαθαίνουμε είναι ο μητροπολίτης που είχε προλάβει το Λαζόπουλο, βγάζοντας ετυμηγορία για την ψυχική υγεία του Στήβεν Χώκινγκ, συμπεραίνοντας πως για να είναι άθεος, είναι συμπλεγματικός λόγω της σωματικής του δυστυχίας…

  Κανένας βέβαια δε θα ξεχάσει και την εξίσωση που έκανε, ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους, κτηνοβάτες και παιδόφιλους. Τέλος πάντων, να θυμόμαστε πως ο Σεραφείμ, αν και χαριεντίζεται με νεοναζί, μηνύει θεατρικά έργα, προσβάλει άτομα με ειδικές ανάγκες και θεωρεί τους ομοφυλόφιλους ίδιους με τους παιδόφιλους, είναι γενικά ενάντια στο φασισμό…

  μητροπολίτης-Θεσσαλονίκης-κ.-Άνθιμος

  Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος

  Η προσωπική μας επιλογή, πριν ξεκινήσουμε το άρθρο και μάθουμε πόσο σκληρό ανταγωνισμό έχει. Πολύ πιο ενεργός από τους δύο προηγούμενους, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, έχει άποψη επί παντός επιστητού. Αγωνιά για την τύχη των τραπεζών και συγκεκριμένα της Εθνικής και δηλώνει πως αν καταρρεύσουν, θα καταρρεύσουμε όλοι. Καλά ίσως όχι όλοι, γιατί αν και ο ίδιος δηλώνει πως η μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν έχει περιουσία, δε διστάζει να παραδεχτεί πως φέτος πιστόλιασε το ελληνικό δημόσιο, που του φόρτωσε ΕΝΦΙΑ 500.000 ευρώ, αλλά αυτός «κατάφερε να το ακυρώσει». Σε κανέναν δε δημιουργήθηκε η απορία, για το ποιος είναι ο νόμιμος τρόπος να ακυρώσεις τον ΕΝΦΙΑ, να τον μάθουμε και εμείς.

  Ανήσυχος όπως είναι λοιπόν για τις τράπεζες, είχε πάρει και θέση για το δημοψήφισμα, δηλώνοντας πως θα ψηφίσει ΝΑΙ, μόνο και μόνο για να εισπράξει τη γιούχα, ακόμα και του αμνοεριφίου του…

  Σε κάτι άλλα ψιλά, σπάζεται ακόμα και στη σκέψη να φύγουν τα Θρησκευτικά απ’ τα σχολεία και μαθαίνουμε ότι ερευνάται η ανάμειξή του στη συγκάλυψη ενός βιασμού 7χρονου, στο Παπάφειο, ίδρυμα στο οποίο προεδρεύει ο ίδιος.

  Για τους ομοφυλόφιλους, ο ίδιος ενημερώνει πως αποτελεί θανάσιμο αμάρτημα στα μάτια του Θεού, θεωρεί πως ακόμα και η παρουσία τους κάπου είναι αξιοκατάκριτη, απέναντι στο Gay Pride της Θεσσαλονίκης καλεί σε αγρυπνία το ποίμνιό του και συγκρίνει τον «καθ εικόνα και ομοίωση» του Θεού άνθρωπο, με τα ζώα, για να το στηρίξει αυτό…

  Για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν έχει καλύτερη άποψη. Παρότι τους αγαπάει, θεωρεί ότι δε χωράνε, είναι έτοιμος να πάει να κρατήσει το φράχτη του Έβρου μόνος του αν δει πως είναι έτοιμος να πέσει, πιστεύει πως μετά από 400 χρόνια τουρκοκρατίας κινδυνεύουμε να ισλαμοποιηθούμε από πρόσφυγες πολέμου και πως η Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα, είναι έγκληματικό να ανακατευτεί με άλλους λαούς…

  Μετά από όλα αυτά, όταν μας λέει, πως ο ίδιος είναι στόχος τζιχαντιστών, τείνουμε να πιστεύουμε πως πρόκεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

  amvrosios

  Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος

  Η προσωπική μας επιλογή μετά την έρευνα και στην προσπάθειά μας να φτιάξουμε το διαδικτυακό του φάκελό.

  Ίσως ο μόνος παπάς σε όλες τις θρησκείες και αξιώματα, που έχει προσωπικό μπλογκ, από όπου αντλούμε σπάνιο και ανεκτίμητο υλικό. Αποφασίσαμε να μην ασχοληθούμε με ό,τι έχει κάνει και έχει πει, αλλά μόνο με αυτά που μας έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση…

  Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων είναι γνωστός λοιπόν, για το κάλεσμά του στο ποίμνιό του να ψηφίσει συγκεκριμένο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας καθώς και για τη στήριξή του στη Χρυσή Αβγοί, όταν αυτή βίωνε την «απομόνωση» από τα ΜΜΕ και τους θεσμούς…

  Έβγαλε το συμπέρασμα πως όσοι είναι στο ΠΑΜΕ (ναι αυτό του ΚΚΕ), καθώς και όσοι έχουν επίθετο «Ρεπούση», δεν είναι Έλληνες. Μας ενημέρωσε πως η Άνγκελα Μέρκελ κάνει τη ζωή δύσκολη στον άντρα και τα παιδιά της εξαιτίας του κομμουνισμού και της ανατροφής της στην ανατολική Γερμανία. Όσον αφορά το Σόιμπλε, συμπαρατάχθηκε με Σεραφείμ και Λαζόπουλο, λέγοντας πως είναι κομπλεξικός γιατί ζηλεύει όσους δε χρειάζονται αναπηρικό καροτσάκι για τις μετακινήσεις τους.

  Όμως ο μητροπολίτης δε διστάζει να ανοίξει μέτωπο και με το εσωτερικό της Εκκλησίας. Τον βρίσκουμε λοιπόν να αποδίδει μαφιόζικο ρόλο στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όσον αφορά την ανάμειξη του τελευταίου, στην εκλογή του επόμενου μητροπολίτη Ξάνθης.

  Για τους ομοφυλόφιλους και τους πρόσφυγες, δεν έχει πολύ διαφορετικές απόψεις από τους άλλους φονταμενταλιστές. Κάνει προφητείες για την Ελλάδα του 2034, όπου οι Έλληνες θα έχουν γίνει γιουσουφάκια και θα εορτάζεται η άλωση της Ελλάδας την 28η Οκτωβρίου. Χαρακτηρίζει, αποβράσματα, ανθρωπάρια και ξεφτυλισμένους τους ομοφυλόφιλους, (με πολύ αγάπη όμως)

  Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χει-ρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία!

  και χτυπάει πένθιμα τις καμπάνες, όταν υπογράφεται το Σύμφωνο Συμβίωσης, έτσι για να ανεβάσει τους πόντους του και στον τομέα της γραφικότητας…

  Αυτό όμως που μας έκανε να του δώσουμε την ψήφο μας, είναι ένα σημείωμά του όπου αποθεώνει τον Πέτρο Κυριακίδη, παραλληλίζοντας τις κατηγορίες σε βάρος του για τη συνεργασία του με τον ήδη προφυλακισμένο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με τις υποθέσεις του Σωκράτη, του Κολοκοτρώνη,του Ιωάννη του Προδρόμου και του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος τον χαρακτηρίζει Κύριο (σημειώνοντας ότι το κ. πρέπει να είναι κεφαλαίο), «αφανή φιλάνθρωπο» και«αθόρυβο εργάτη του αγαθού και της αγαθοεργίας».

  Ποιος είναι ο Πέτρος Κυριακίδης; Μήπως ο καταζητούμενος για συμμετοχή στο σκάνδαλο της Proton Bank;

  Καλούμε λοιπόν το αναγνωστικό μας κοινό, να αποφασίσει ποιον από τους διαγωνιζόμενους μητροπολίτες θα ‘θελε να δει να καθαιρείται.

 12. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/Messinia-Anatropi-sti-dolofonia-toy-arximandriti-Vrethike-gymnos-stin-koyzina-toy-spitioy-toy/440500

  Μεσσηνία: Ανατροπή στη δολοφονία του αρχιμανδρίτη – Βρέθηκε γυμνός στην κουζίνα του σπιτιού του!

  Απροσδόκητη τροπή πήρε το θρίλερ με την άγρια δολοφονία του 52χρονου αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου που είχε σοκάρει το πανελλήνιο το Φεβρουάριο του 2014 στη χώρα του δήμου Πύλου – Νέστορος στη Μεσσηνία, καθώς αθωώθηκε και ο δεύτερος από τους νεαρούς που αρχικά είχαν ομολογήσει το έγκλημα, με αποτέλεσμα να παραμένει »ορφανή» η δολοφονία και οι αστυνομικοί να πραγματοποιούν νέο κύκλο ερευνών για να εντοπίσουν τους δράστες. Η ανατροπή ήρθε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, όταν το τριμελές εφετείο αθώωσε τον 19χρονο Π.Ν., γιο ψάλτη, ο οποίος είχε δικαστεί πρωτόδικα ως απλός συνεργός και του είχε επιβληθεί ποινη κάθειρξης 15 ετών.

  Τον περασμένο Μάρτιο είχε κριθεί αθώος από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο Καλαμάτας και ο 25χρονος σήμερα Γεωργιανός, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε πάει μαζί με το γιο του ψάλτη στο σπίτι του αρχιμανδρίτη για να τους δώσει χρήματα και πάνω στον καβγά που ακολούθησε τον δολοφόνησε.

  Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης, ο δικηγόρος του 19χρονου τόνισε: «Από τη στιγμή της συλλήψεως λέγαμε ότι το παιδί αυτό δεν έχει καμία συμμετοχή στην ανθρωποκτονία και τη ληστεία του αρχιμανδρίτη. Ήταν στο σπίτι, δεν το αρνήθηκε ποτέ, αλλά χωρίς να δώσει οποιαδήποτε βοήθεια στο δράστη, προκειμένου να σκοτώσει. Ήταν απλώς παρατηρητής, αφού βρέθηκε μπροστά σε συμβάντα που δεν περίμενε. Το δικαστήριο μας δικαίωσε και το παιδί απαλλάχθηκε απ’ όλες τις κατηγορίες. Θα επιστρέψει πλέον σπίτι του, με την οικογένειά του».

  Το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 2014, ο νεωκόρος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου είχε βρει τον αρχιμανδρίτη γυμνό και πεσμένο μπρούμυτα στο δάπεδο της κουζίνας του σπιτιού του, έχοντας τυλιγμένο σφιχτά γύρω από το λαιμό του ένα πουκάμισο, ενώ ήταν εμφανή τα δυνατά χτυπήματα που είχε δεχτεί από σιδερογροθιά στο κεφάλι.

  Τόσο ο 18χρονος γιος του ψάλτη όσο και ο 24χρονος Γεωργιανός είχαν ομολογήσει αρχικά το έγκλημα, ρίχνοντας όμως τις ευθύνες ο ένας στον άλλο. Τελικά και οι δύο αθωώθηκαν, με τη δολοφονία που συντάραξε την τοπική κοινωνία να έχει μείνει »ορφανή».

 13. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.orthodoxchurchcongo.com/news/anakoinwsh.html
  ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΚΑΙ ΓΚΑΜΠΟΝ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  25 Ιουνίου 2014

  Με την υπ’ αριθ. 6597/2014 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όσα έχει ισχυρισθεί ο κ.Δημήτριος Καραμάτσκος με σειρά επιστολών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο σε βάρος του Θεοφιλ. Επισκόπου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονος, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και «εν όψει και του τρόπου διάδοσής τους, θίγουν την τιμή και την υπόληψή του, προσβάλλοντας παράνομα την προσωπικότητά του». Με βάση το σκεπτικό αυτής, «ο καθού [κ. Δ.Καραμάτσκος] δεν απέβλεψε στην προστασία του ορθόδοξου πληρώματος, όπως ισχυρίζεται, αλλά στο να εξαναγκάσει τον αιτούντα [κ.Παντελεήμονα Αράθυμο] να αποχωρήσει από το Κονγκό και να επανέλθει ο… » [έτερος κληρικός].

  Για τους λόγους αυτούς, απαγορεύεται, μεταξύ άλλων, στον κ. Δ. Καραμάτσκο, ο οποίος τυγχάνει πρόσωπο παντελώς άγνωστο στον Θεοφιλέστατο, να ισχυρίζεται ή διαδίδει με οποιονδήποτε τρόπο στο μέλλον, γεγονός που βλάπτει την τιμή ή την υπόληψη του Επισκόπου. Σε διαφορετική περίπτωση, απειλείται με χρηματική ποινή και προσωπική κράτηση για κάθε παραβίαση της εν λόγω δικαστικής αποφάσεως.

  Τέλος, για τις πράξεις απειλής, εκβιασμού και συκοφαντικής δυσφημίσεως του Επισκόπου έχει ήδη επιληφθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη, κατόπιν υποβληθείσης από το παρελθόν έτος μηνύσεως.

  http://www.agioritikovima.gr/patriarcheia/item/48530-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1

  Ιερείς καταγγέλουν Επίσκοπο για πλαστογραφία
  Παρασκευή, 28 Νοέμβριος 2014 09:18
  Από desk agioritikovima

  Μια σοβαρή καταγγελία περί πλαστογράφησης υπογραφών ιερέων ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην «μαύρη ήπειρο». Συγκεκριμένα σε δήλωση των τεσσάρων ιερέων, καταγγέλεται ο επίσκοπος του Κονγκό κ. Παντελεήμων Αράθυμος ότι έχει σφετεριστεί τις υπογραφές τους προς όφελός του εδώ και ένα χρόνο, με στόχο να παραποιήσει τα κείμενα και τα έγγραφα προκειμένου αυτά να παρουσιαστούν στην ιερή Σύνοδο του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας και επίσης μπροστά στην ελληνική δικαιοσύνη.

  Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι ιερείς ζητούν να σταματήσει η δίωξη στα δικαστήρια εναντίον του ιεραπόστολου κ. Δημήτριου Καραμάτσκου, που-όπως υποστηρίζουν- τους βοήθησε πολύ στο Κονγκό. «Η εκδίκηση και η κακία δεν είναι γνωρίσματα ενός επισκόπου» αναφέρουν μεταξύ άλλων και ζητούν από τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας να απομακρύνει τον Παντελεήονα από την επισκοπή και να επιστρέψει ο π.Θεολόγος Χρυσανθακόπουλος.

  http://xairete.blogspot.gr/2013/10/blog-post_21.html
  Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

  Σχόλια στο θέμα: «Επώνυμες καταγγελίες πιστών Κονγκό Μπραζαβίλ, για σκανδαλώδη ζωή του Επισκόπου τους!»

 14. Ο/Η Ένας λέει:

  SNAP, Σύλλογος παιδιών που κακοποιήθηκαν από παπάδες
  http://www.snapnetwork.org/

  http://atheofobos2.blogspot.gr/2016/01/blog-post_18.html
  (……)
  Στο βίντεο εμφανίζεται ο Phil Saviano που είναι και ο ιδρυτής το 1989.του SNAP (Survivors Network of those Abused by Priests)

  Η SNAP έχει 12.000 μέλη σε 56 χώρες και έχει και κλάδους για SNAP Bαπτιστές, SNAP Ορθόδοξους και SNAP Πρασβυτεριανούς.

 15. Ο/Η του κώλου λέει:

  Γράφτηκε από: Romfea.gr. Σάββατο, 05 Μάρτιος 2016

  Μόρφου Νεόφυτος: «Υπάρχει προφητεία ότι η Ελλάδα θα βγει από την Ευρώπη»

  Του Αιμίλιου Πολυγένη

  «Η Ενωμένη Ευρώπη θα διαλυθεί, η οποία τώρα είναι ανακατεμένη Ευρώπη! Ενώ οι μετανάστες – οι στρατευμένοι μετανάστες – θα παίξουν τον δικό τους ρόλο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, μιλώντας πριν λίγες ημέρες στο MEGA Κύπρου.

  Επίσης ο Μητροπολίτης Μόρφου υπογραμμίζει ότι οι πρόσφυγες είναι ένα σχέδιο, το οποίο είναι για να λυγίσει την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

  «Η Μέρκελ είναι γονατιστή στον Ερντογάν και του λέει: να χαρείς μην μας στέλνεις άλλους πρόσφυγες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νεόφυτος.

  Σε άλλο σημείο ο Πανιερώτατος δήλωσε: «Υπάρχει προφητεία ενός αγίου ανθρώπου η οποία λέει: Η Ελλάδα θα βγει εκούσια από την Ευρώπη και θα κόψει την δική της δραχμή, το δικό της νόμισμα…»

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:

 16. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Ορθόδοξη ιστοσελίδα:

  Κάθε ορθόδοξος χριστιανός πρέπει να δει το Spotlight

  http://orthodoxoutpost.com/?p=175
  Orthodox Outpost

  The Crossroads of Culture and Orthodox Christian Opinion

  Every Orthodox Christian Should Watch Spotlight
  (Κάθε ορθόδοξος χριστιανός πρέπει να δει το Spotlight)
  March 16, 2016

  More good, more often.

  Orthodox Christian writers are often called upon to author articles that focus on positive aspects of life in the Church. Mission trips, fasting recipes, and ethnic customs are all topics that make for a friendly encounter with Orthodox Christianity.

  But what if the calling to do more good, more often was much more difficult?

  What if doing more good, more often meant being unpopular? What if doing more good, more often meant being cast out by those around us?

  The movie Spotlight recently won the Oscar for Best Picture. It tells the story of how a dedicated group of reporters fought a culture of denial and uncovered decades of abuse in the Roman Catholic Archdiocese of Boston along with efforts by its leaders to suppress accountability. Spotlight is a movie that every Orthodox Christian should watch during Great Lent. Child abuse, misuse of authority, and clericalism are not limited to the Roman Catholic Church. They are present in the Orthodox Church as well. Spotlight is a powerful reminder that genuine repentance means coming to understand reality as it is -not reality as one would like it to be. “Servants of the Truth must speak the truth.” writes St. Hilary of Poitiers.

  Here are three lessons Orthodox Christians can learn from Spotlight:

  Secrecy Can Be Misused: The Church often practices secrecy in such matters as the sacrament of confession and pastoral counseling. This confidentiality is normal and healthy. However, secrecy can also be a tool that is misused. This is especially true in the administrative life of the Church where appeals to secrecy have the potential to mask serious problems that need to be disclosed and remedied. There is no moral or theological reason for the Orthodox Church to conduct any part of its administrative life in secret. Transparency and accountability are the foundation of genuine conciliarity. Transparency and accountability are also the essence healthy stewardship. The Church is a hospital that must continually come to understand its own illnesses while serving as a model for what it means to live a healthy life in the world. The truth spoken in love always heals while secrecy that is misused allows sin to flourish. St. Anthony the Great reminds one of this when he writes “The truly blessed are not the ones who can work miracles or see angels; the truly blessed are the ones who can see their own sins.”

  Orthodoxy is About Fidelity -not Success: St. Gregory of Palamas writes: “Whereas love for God is the source and starting point of every virtue, love for the world is the cause of all evil.” One of the most tragic themes that unfolds in Spotlight is how the Church in Boston traded fidelity to Christ for worldly success. Materialism silenced the voice Christ and as a result children were harmed. Elaborate dinners became more important than serving the poor. What the Church owned became important than what the Church did. Today, every Orthodox community faces the temptation of placing its material success ahead of its Christian calling. How many times do we view successful parishes as those with elaborate sanctuaries and expensive facilities? How many times do we measure a person’s ability to be a leader based solely on their wealth and influence? These temptations are constantly present and must be overcome if the Church is to live its mission.

  Obedience Can Be Abused: Spotlight shows how appeals to obedience and “the good of the Church” can be misused by those in authority. Many of the characters in the movie who chose to ignore the evil before their eyes made excuses for it as a result of an unhealthy understanding of obedience. Obedience is a theme that often appears in Orthodox Christianity. Orthodox Christians are to obey their parents, priests, hierarchs and spiritual fathers. Obedience is a virtue for Orthodox Christians but it can also be abused. One of the tragedies of the Church today is that there continues to exist in some circles an unhealthy model of leadership that demands a form of obedience that is centered on power and control. This brand of obedience degrades those who are looking for meaning in their lives. It also does lasting harm. No Orthodox Christian should ever be asked to ignore their conscience for sake of obedience. No Orthodox Christian can justify wrongdoing by appealing to “the good of the church”. Fr. Stephen Freeman says it best, “obedience is not the destruction of the will, or simply “doing what you are told.” Obedience requires a union of trust with God in which we recognize that the direction of our life is a gift rather than a choice of our own devising. It is a movement of the heart towards God rather than an assertion of the self. This, however, cannot be coerced. There is no obedience with coercion.”

  Spotlight is a reminder that every Orthodox Christian is responsible for the health of the Church. Every Orthodox Christian is responsible for protecting the weakest members of society. The greatest measure of our well-being as Orthodox Christians is not the size of the Church’s buildings or bank accounts but whether or not it lives the Gospel and protects the most vulnerable among us. Orthodox Christians must be vigilant in avoiding the failings that led to the events chronicled in Spotlight . There is no guarantee that what took place in Boston cannot happen in our own communities.

  Feeling good is not the same as being good. Orthodox Christianity is not about the power of positive thinking. It is not an exercise in creating the reality we would like at the expense of the world as it truly is. The call to do more good, more often is the hard and narrow path walked by Jesus Christ. It is the path not to positive emotions but genuine asceticism and authentic humanity. It is the path to Truth. Fr. Thomas Hopko says it best:


  “The God who is merciful and gracious, long-suffering, and abounding in steadfast love and faithfulness, who gives us his divine life and peace and joy forever, is first of all the Divine Lover who wounds His beloved, and then hides from her, hoping to be sought and found. He is the Father who chastens and disciplines His children. He is the Vinekeeper who cuts and prunes His vines so that they bear much fruit. He is the Jeweler who burns His gold in His divine fire so that it would be purged of all impurities. And He is the Potter who continually smashes and refashions and re-bakes His muddy clay so that it can be the earthen vessel that He wants it to be, capable of bearing His own transcendent grace and power and glory and peace.”

  This transcendent grace, power, glory and peace is the true meaning of doing more good, more often and the heart of the Orthodox Christian Faith handed down to us by the Apostles.

 17. Ο/Η laskaratos λέει:

  «Και κάπου εκεί, στα τέλη του 2014, έπειτα από την συστατική επιστολή του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου η υπόθεση «κόλλησε» σε κάποιο συρτάρι».

  http://fonirodopis.gr/press/65707

  Μοναστήρια, δικαστικοί και δασκάλες

  Μες την… «Τρελή Χαρά» ο Αρχιμανδρίτης που μηνύθηκε για «παιδεραστία»

  7 Μάιος 2016

  Ο Αρχιμανδρίτης για τον οποίο και η αναφορά μας μονάζει σε μοναστήρι της βορείου Ελλάδος το οποίο επισκέπτονται άνθρωποι με τα παιδιά τους από όλη την χώρα. Άνθρωποι βαθιά θρησκευόμενοι, μέχρι και φανατικά θρησκόληπτοι οι οποίοι εμπιστεύονται τον ίδιο για την πνευματική καθοδήγηση των παιδιών τους και οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να έρθουν σε επαφή μαζί του.

  Όμως πριν από αρκετό καιρό εξέπληξε τους πάντες η μήνυση που δέχτηκε από δύο γονείς μικρού αγοριού (η θρησκόληπτη μητέρα του οποίου πήγαινε συχνά εκεί το παιδί της), μία μήνυση σύμφωνα με την οποία ο Αρχιμανδρίτης φέρεται να φέρθηκε άσχημα στο μικρό παιδί το οποίο και κακοποίησε σεξουαλικά όταν αυτό βρέθηκε με την μητέρα του στο μοναστήρι! Μάλιστα οι περιγραφές του παιδιού από τις γνωματεύσεις ειδικών παιδοψυχολόγων από τους οποίους και εξετάστηκε αναφέρονται σε φρικτές πράξεις τις οποίες ένα παιδί σε αυτή την πολύ μικρή ηλικία δεν θα μπορούσε ποτέ από μόνο του να φανταστεί. Και όλα αυτά με φωτογραφίες με όλα τα σημάδια από χτυπήματα πάνω στο σώμα του!

  Ο ίδιος βέβαια ο μηνυόμενος αποδίδει όλες αυτές τις κατηγορίες σε «πλεκτάνη» των δύο γονιών εναντίον του καθώς αυτοί βρίσκονται σε διάσταση και τον εμπλέκουν, όπως ο ίδιος υποστηρίζει σε μία ψεύτικη ιστορία για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές. Όπως και να έχει το ζήτημα αυτό πλέον απασχολεί την Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία και μετά τις δύο μηνύσεις των γονιών κλήθηκε να ασχοληθεί με αυτή την «περίεργη» υπόθεση.

  Παράλληλα όμως με τις μηνύσεις των γονιών στην δικογραφία προστέθηκε και ένα… εξ ουρανού έγγραφο. Πρόκειται για μία συστατική επιστολή γραμμένη από γνωστό πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου ο οποίος όπως και επισημαίνει έμαθε για τις άδικες μηνύσεις (άραγε από ποιον;) και έσπευσε να δηλώσει πως γνωρίζει και μάλιστα πολύ καλά τον μηνυόμενο μοναχό Αρχιμανδρίτη καθώς εκείνος είναι ο έμπιστος «πνευματικός» του ιδίου καθώς και των δύο παιδιών του, μάλιστα τον έχει φιλοξενήσει και στο σπίτι του και αφού «διαβεβαιώνει» (προφανώς τους δικαστές που θα κληθούν να δικάσουν τον Αρχιμανδρίτη καθώς η επιστολή είναι πλέον μέρος της δικογραφίας) πως το ήθος του ιερωμένου είναι αδιαμφισβήτητο, δηλώνει με μεγάλη σιγουριά μάλιστα πως οι κατηγορίες αυτές θα καταπέσουν. Και κάπου εκεί, στα τέλη του 2014, έπειτα από την συστατική επιστολή του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου η υπόθεση «κόλλησε» σε κάποιο συρτάρι.

  Ο ίδιος ο Αρχιμανδρίτης όμως δεν «κόλλησε» πουθενά καθώς συνεχίζοντας κανονικά τις δραστηριότητές του, βρέθηκε πριν από καιρό και στην πόλη μας ώστε να «ευλογήσει» τα εγκαίνια ενός ανεπίσημου και χωρίς ανάλογη άδεια από το κράτος εθνικοπατριωτικού φροντιστηρίου το οποίο ήταν γεμάτο (με τι άλλο;) με μικρά παιδιά, στα οποία κάποιες δασκάλες εδώ και χρόνια κάνουν απογευματινά εθελοντικά μαθήματα για τα «ελληνοχριστιανικά ιδεώδη του έθνους».

  Στο ιδιότυπο αυτό ιδιωτικό εθνικοπατριωτικό φροντιστήριο μικρών παιδιών ο μηνυόμενος για παιδεραστία Αρχιμανδρίτης εκτός από «ευλογίες» στα μικρά παιδιά προσέφερε και πολλά δώρα αλλά και εξοπλισμό ιδιαίτερα μεγάλης χρηματικής αξίας, όπως μάλιστα αναφέρθηκε σε κάποια συντηρητικής γραμμής και ευνοημένα από τα κρατικά ταμεία τοπικά ΜΜΕ και δημοσιογράφους (ιδιώτες και του δημοσίου) τα οποία τα τελευταία χρόνια στηρίζουν συντονισμένα και όπως μαθαίνουμε κατόπιν οδηγιών «άνωθεν» τις δραστηριότητες αυτού του οργανισμού.

  Ποια η διασύνδεση όλων αυτών των στοιχείων; Απλά πως στα ιδρυτικά μέλη του ιδιωτικού και ανεπίσημου φροντιστηρίου το οποίο δέχτηκε την «γερή» χορηγία του μηνυόμενου για παιδεραστία Αρχιμανδρίτη, συναντάμε το όνομα στενού συγγενικού προσώπου του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου ο οποίος και «αθώωσε» τον μηνυόμενο με την συστατική του επιστολή ενώ μέσα στους «ευεργέτες» του οργανισμού αυτού είναι (σιγά να μην απουσίαζε!) και ο Ελληνικός Στρατός ο οποίος και παραχώρησε οίκημα ιδιοκτησίας του ώστε, οι «ηρωικές» αυτές δασκάλες που διδάσκουν σε δεκάδες μικρά παιδιά κάθε μέρα τα εθνικοπατριωτικά ιδεώδη του Έθνους, να φιλοξενήσουν εκεί ορφανά παιδιά.

  Μάλιστα όπως έγινε αργότερα γνωστό η παραχώρηση του κτιρίου αυτού έγινε επί διοίκησης του Στρατού από γνωστό, σήμερα απόστρατο στρατηγό που διατηρεί και αυτός στενές σχέσεις με την περιοχή μας και μάλιστα για ένα μικρό χρονικό διάστημα έχει εμπλακεί άμεσα στην πολιτική.

  Βεβαίως και οι θρησκόληπτοι και οι φανατικά εθνικοπατριώτες έχουν δικαίωμα να συνεταιρίζονται ώστε να δραστηριοποιούνται πολιτικά, κοινωνικά και φιλανθρωπικά όμως έχουν και υποχρέωση, όπως και όλοι οι άλλοι πολίτες οι δραστηριότητές τους αυτές, ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με τεράστια χρηματικά ποσά αγνώστου προελεύσεως και με μικρά παιδιά τα οποία τους τα εμπιστεύονται οι γονείς τους, να τελούν υπό την απαραίτητη νομιμότητα αλλά και διαφάνεια και όχι να βασίζονται απλά σε φανταχτερούς τίτλους που παραπέμπουν σε ηρωικές στιγμές του Έθνους, χωρίς καμία πιστοποίηση από το κράτος αλλά και από τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται (καθώς πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους), στηριζόμενοι στις διαφημιστικές καμπάνιες γνωστών και επιδοτούμενων από διάφορα «κονδύλια» συντηρητικών έως και ακροδεξιών ΜΜΕ και δημοσιογράφων (ιδιωτών και του δημοσίου) και να θεωρούν τους εαυτούς τους «ήρωες» ή «σωτήρες» μίας περιοχής που με τις «παρεμβάσεις» τους αφυπνίζουν τον μάλλον… κοιμισμένο τοπικό πληθυσμό.

  Γιατί μπορεί όλοι εμείς οι «κοινοί πολίτες» να τρέχουμε στα δικαστήρια όποτε ο κάθε βαλτός ή εμπαθής το θελήσει, να κατηγορούμαστε για ότι μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους και να χρειάζεται να αποδείξουμε πως «δεν είμαστε ελέφαντες» όμως κάποιοι άλλοι, μηνυόμενοι μάλιστα για βαρύτατα αδικήματα, να απολαμβάνουν ειδικά «ευεργετήματα» τα οποία προσφέρουν «αθωωτικές» επιστολές εθνικοπατριωτών πρώην δικαστικών και αμέσως μετά, οι ίδιοι να «ευλογούν» (με χοντρά πακέτα πολλών ευρώ, προερχόμενων από το μοναστήρι τους, χρήματα των πιστών δηλαδή) τον εθνικοπατριωτικό ιδιωτικό και άτυπο «εκπαιδευτικό οργανισμό» στενού συγγενικού προσώπου του δικαστικού που με την επιστολή του τους «αθώωσε». Πόσο μάλλον όταν ο μοναχός με τα «χοντρά πακέτα» είναι μηνυόμενος για παιδεραστία και πόσο μάλλον όταν ο οργανισμός του στενού συγγενικού προσώπου του πρώην δικαστικού είναι κάθε μέρα γεμάτος με μικρά παιδιά!

  Σωτήρης Μπουζάρας
  facebook.com/bouzaras

 18. Ο/Η laskaratos λέει:


  Η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς κ.Φαίλος Κρανιδιώτης, ο ποινικολόγος κ.Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σε παρουσίαση εκλεκτού πατριωτικού βιβλίου (19/09/2017).

  https://www.cnn.gr/news/ellada/story/173529/mafia-fylakon-synelifthi-o-alexandros-lykoyrezos

  Μαφία φυλακών: Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος
  CNN Greece
  Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

  ————————————————————-

  Λευτεριά στον Λυκουρέζο

  συνήγορο του καταδικασμένου παιδεραστή πρωτοπρεσβύτερου Πέτρου Παπουτσάκη, που εξέτισε ένα μήνα μόνο της ποινής του, δεν δικάστηκε ποτέ από το Εφετείο στο οποίο ο ίδιος προσέφυγε και θάφτηκε με τιμές ιερέα από τους ομοίους του της Αρχιεπισκοπής

  https://www.tanea.gr/2000/02/02/greece/20-xronia-fylakisis-i-poini-ston-ierea/

  ΤΑ ΝΕΑ

  ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΚΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

  20 χρόνια φυλάκισης η ποινή στον ιερέα

  Ποινή φυλάκισης 20 χρόνων επέβαλε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας στον 82χρονο ιερέα Πέτρο Παπουτσάκη, ο οποίος κατηγορείται ότι υποχρέωνε σε ασελγείς πράξεις έξι ανήλικες πριν από δέκα χρόνια όταν ήταν υπεύθυνος του ορφανοτροφείου «Το σπίτι της αγάπης» στην Αγία Παρασκευή.

  Στον 82χρονο ιερέα Πέτρο Παπουτσάκη το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδαςεπέβαλε την ποινή φυλάκισης 20 χρόνων για ασελγείς πράξεις σε ανήλικες

  Ο ιερέας κρίθηκε ένοχος, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Οι συνήγοροί του υπέβαλαν έφεση κατά της απόφασης και παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας πρότεινε να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η εκτέλεση της ποινής, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να μην έχει.

  Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε αρχικά ποινή φυλάκισης από οκτώ χρόνια για την κάθε κατηγορία του βιασμού σε δύο ανήλικες και πέντε χρόνων για τον βιασμό μιας τρίτης κοπέλας. Επίσης τού επέβαλε ποινή φυλάκισης από πέντε χρόνια για την κάθε απόπειρα βιασμού δύο κοριτσιών. Στη συνέχεια, τις μετέτρεψε σε ποινή φυλάκισης από 10 χρόνια για την κάθε κατηγορία του βιασμού των δύο κοριτσιών και από τρία χρόνια για κάθε μία κατηγορία της απόπειρας βιασμού δύο κοριτσιών. Τέλος, για την τρίτη κατηγορία του βιασμού τού επέβαλε ποινή 6 χρόνων.

  Συνολικά επιβλήθηκε στον ιερέα ποινή φυλάκισης 32 χρόνων, κατά συγχώνευση όμως η τελική ποινή ανέρχεται σε 20 χρόνια συνολικά.

  Ο 82χρονος ιερέας μετά τη λήξη της διαδικασίας οδηγήθηκε στo Τμήμα Μεταγωγών Χαλκίδας και σήμερα θα μεταφερθεί στις φυλακές Τριπόλεως.

  ΤΑ ΝΕΑ , 02/02/2000 , Σελ.: N27

  https://www.tovima.gr/2009/02/01/society/sta-plokamia-tis-paidofilias/

  ΤΟ ΒΗΜΑ

  Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας
  ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ σκάνδαλα με την κακοποίηση ανηλίκων από θύτες κληρικούς δεν είναι πρωτόγνωρη υπόθεση για την ελληνική Εκκλησία.
  Ι ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
  1 Φεβρουαρίου 2009,

  …………………

  «Στο όνομα του Θεού,σας διαβεβαιώνω,κύριοι δικαστές, ότι είμαι αθώος» ήταν η αποστροφή του ιερέα Πέτρου Παπουτσάκη , τον Ιανουάριο του 2000, στη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χαλκίδας. Ο 82χρονος τότε ιερέας αντιμετώπιζε τη βαρύτατη κατηγορία ότι βίαζε ανήλικα κορίτσια τα οποία είχαν αναζητήσει στέγη, φροντίδα και αγάπη στο ομώνυμο ίδρυμα για ορφανά και άπορα παιδιά, που διηύθυνε ο υπερήλικας ιερωμένος στην Αγία Παρασκευή. Ολα ξεκίνησαν όταν ένα από τα κορίτσια εξομολογήθηκε την αντιμετώπιση που του επεφύλασσε ο Παπουτσάκης σε μία από τις παιδαγωγούς που απασχολούνταν στις σχολικές εγκαταστάσεις του, το 1995. Ακολούθησαν οι συζητήσεις με πέντε ακόμη οικότροφους, που διατύπωσαν την ίδια κατηγορία. Σύντομα, το θέμα απασχόλησε τη Δικαιοσύνη και ο κληρικός βρέθηκε κατηγορούμενος για βιασμό και απόπειρα βιασμού εις βάρος των έξι κοριτσιών. Στη διάρκεια της πρωτόδικης δίκης, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο Παπουτσάκης άκουσε ατάραχος τις καταθέσεις των έξι κοριτσιών. Κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι «όλα τα έχουν φανταστεί, με πληρώνουν με αυτό το φρικτό νόμισμα για όσα καλά έχω κάνει για αυτά τα παιδιά». Οι δικαστές καταδίκασαν τον ιερέα σε κάθειρξη 30 ετών, που συγχωνεύθηκε σε 20 έτη.

  Ο Παπουτσάκης οδηγήθηκε στις φυλακές, αφέθηκε όμως ελεύθερος σχετικά σύντομα, όταν επικαλέστηκε λόγους υγείας. Εν τω μεταξύ, είχε ασκήσει έφεση. Η δίκη στον δεύτερο βαθμό, δύο χρόνια αργότερα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο κατηγορούμενος ιερωμένος επικαλέστηκε ανήκεστο βλάβη της υγείας του που συντελέστηκε το διάστημα της κράτησής του, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ η διαδικασία της δίκης. Οπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, που ασχολούνται για μακρό χρονικό διάστημα με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, οι παραπάνω περιπτώσεις είναι λίγες σε σχέση με τα πραγματικώς συμβαίνοντα κυρίως στην επαρχία. Εκεί όμως επικρατεί ο νόμος της σιωπής, ο φόβος του κοινωνικού στιγματισμού και επέρχεται συνήθως ένας «άκομψος» συμβιβασμός.
  ………………………..

  • Ο/Η Πέτρος Mαντούγαλος λέει:

   https://www.documentonews.gr/article/oi-synomilies-poy-kaine-ton-lykoyrezo
   Οι συνομιλίες που καίνε τον Λυκουρέζο

   Οι συνομιλίες που έπιασε ο κοριός ανάμεσα σε αλβανούς κακοποιούς και τον Γ. Αντωνόπουλο αλλά και έναν δημοσιογράφο, όπου γίνεται αναφορά σε εμπλοκή του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στην υπόθεση εκβιασμού σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου.

   28-01-2019

   Συνομιλία Αντωνόπουλου – LEKOCAJ

   Αναφέρονται στο θάνατο του TUSHA

   Ο Lekocaj υποστηρίζει ότι ο θάνατος οφείλετε σε δηλητηρίαση και όχι σε χρήση ναρκωτικών και προτίθεται να προσδώσει δημοσιότητα σε αυτό.

   (όπου Α LEKOCAJ και όπου Β Αντωνόπουλος)

   Α: Επειδή εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο Κοίτα να μπορούμε να βρoύμε τέτοιο κανένα φράγκο για να το στείλουμε το πτώμα κάτω.

   Β: θα κοιτάξω αυτό τώρα θα κοιτάξουμε

   Α: Και εγώ θα πάρω… μίλα και με τον ΛΥΚΟΡΕΖΟ

   Β: Ναι

   Α: Μίλα και με τον Λυκουρέζο να μας βοηθήσει γιατί δυο εξακόσια κάνει τέτοιο να φύγει κάτω Αλβανία πρώτον και δεύτερον εγώ θα πάρω έναν δημοσιογράφο που τον ξέρεις εσύ έχω μιλήσει στο Τατιάνα Σταφανίδου μαζί του

   Β: Ναι

   Α: Και θα του πω ζητά ω αυτή την χάρη να μου κάνετε .έχω μιλήσει και με εσένα γατί αυτό είναι δολοφονία δεν είναι αυτό που λέτε εσείς πέθανε από την πρέζα .Κατάλαβες; τι θα κάνουμε ;

   Β: Ωραία πες του το πες του το πες του το.

   Α:Πες του και το κ Αλέξανδρο

   Β: Εντάξει

   Α: Πες ότι είναι δυο οκτακόσια να φύγει το τέτοιο

   Β: Θα του το πω θα του το πω

   Α: Η κάσα και να το πάμε κάτω. Να μας βοηθήσει με κανένα φράγκο .Και είναι και 1000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο να φύγει και αυτός.Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μην τέτοια …ξέρεις εσυ.

   Β: Θα δούμε θα τα πω αλλά δεν σου υπόσχομαι γι αυτούς.

   Α: Με καταλαβαίνεις τι σου λέω γιατί ήταν φίλος μας και ο Μπάκος και ο άλλος.Κατάλαβες;

   Β: Λοιπόν θα μιλήσουμε αύριο

   Διαβάστε επίσης: Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για τη «μαφία των φυλακών»

   28-01-2019

   Συνομιλία μεταξύ Αντωνόπουλο – LEKOCAJ

   (Όπου Α ο LEKOCAJ και Β ο Αντωνόπουλος)

   Α: Εγώ είμαι.Τι κάνεις εσύ;

   Β: Είμαστε στο Δικαστήριο με τον Φλώρο.

   Α: Α, με τον πούστη.

   Β: Ναι, γιατί είναι η Ενέργκα

   Α: Α, είναι η Ενέργκα. Θα το βγάλεις το χαρτί ή δεν θα το βγάλεις;

   Β: Όχι δεν θα βγάλω τίποτα σήμερα…

   Β: Μπράβο, άκουσε με λίγο. Να το αφήσεις έκπληξη για την ημέρα του δύο εκατομμύρια και του πέντε εκατομμύρια…

   6-02-2019

   Συνομιλία LEKOCAJ με δημοσιογράφο

   (Όπου Α ο δημοσιογράφος και Β ο LEKOCAJ)

   Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας αναφέρεται σε ένα Cd το οποίο υπάρχει σε δικογραφία και δεν έχει απομαγνητοφωνηθεί ολόκληρο.

   Β: Ναι όμως αυτοί μπορούν να πούμε εμείς θέλουμε για την υπόθεση δεν μπορουμε να ακουμε 68 giga που μιλάνε ο κόσμος ότι θέλουνε.

   Α: Δεν έχει σημασία θα του πεις ποιά θέλεις ακριβώς, του πει ο δικηγόρος από εκεί μέχρι εκεί. όχι,όλα,θα του πει θέλω από εκεί ως εκεί να το εξετάσετε από το τάδε λεπτό …

   Β: Ναι υπάρχει εκεί μέσα, υπάρχει ότι ο Αλέξαντρος ο πως τον λένε ο Λυκουρέζος. Ζητάει από τον Ζαφειρόπουλο υποτίθεται δύο εκατομμύρια εγώ ζητώ πέντε εκατομμύρια, ε κάποιος άλλος ζητάει ένα εκατομμύριο

   Α: Α, είναι αλήθεια αυτά.

   Β: Είναι αλήθεια;

   Α: Ναι υπάρχει σε κατάθεση. Από το δικηγόρο Αναγνωστόπουλο, του Φλώρου.

   Β: Μπράβο εκεί είναι το ωραίο.

   Α: Το θέμα είναι άλλο να το καταθέσεις και άλλο η φωνή,κατάλαβες; Γινόταν παζάρια.

   Β: Έγιναν τα παζάρια, είναι μάρτυρας εγώ γι αυτό. Ο Μπάκος (σ.σ. ο συνεργός που δολοφόνησαν στη φυλακή) ξέρεις τι έκανε;Πήρε πενήντα χιλιάρικα για να μην μιλήσει. Όμως τώρα βγαίνουν αυτά και ξέρεις και το άλλο; Μουφεραν ένα χαρτί εδ΄β εμένα στον Κορυδαλλό να το υπογράψω για τριάντα χιλιάρικα. Μου είπαν να σου δώσουν τριάντα χιλιάρικα να υπογράψεις ένα χαρτί, ότι με έβαλε εμένα ο κύριος Αντωνόπουλος να πω αυτά τα παζάρια τα είχε κάνει ο….

   Α: Ο Λυκουρέζος.

   Β: Ο Λυκουρέζος με τον Αντωνόπουλο επειδή δεν …(ακατάληπτο) αυτό το χαρτί το έχω εδώ. …

   • Ο/Η Po λέει:

    τι θα γράψει άραγε αύριο-μεθαύριο η εν λόγω εφημερίς στα λεγόμενα του Μαρινάκη;
    Γιατί ακόμη δεν απάντησε επισήμως σε αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ.

    ο Μαρινάκης για να τα λέει έχει αποδείξεις.
    ξηλώνεται επιτέλους το πουλόβερ της συμμορίας.

   • Ο/Η Lawyer λέει:

    O ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά στον Μαρινάκη, γιατί φοβάται πως τους έχει καταγράψει όταν συνομιλούσαν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.