Η κυβέρνηση ομολόγησε έμμεσα την ενοχή Τσίπρα

[Η κα Θάνου όμως ολιγωρεί]

Αριστερίστρια, καπιταλίστρια, στυλίστρια, προξενήτρια ειδυλλίων πρωθυπουργών-εκδοτών.

Αριστερίστρια, καπιταλίστρια, στυλίστρια, προξενήτρα ειδυλλίων πρωθυπουργών-εκδοτών.

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ένας μεγαλεκδότης, Άρχων του «Οικουμενικού θρόνου», συνομιλητής όλων των πρωθυπουργών, κατήγγειλε δημόσια ότι ο πρωθυπουργός και Μέγας Σταυροφόρος του Παναγίου Τάφου, αποπειράθηκε να τον εξαγοράσει με δημόσιο χρήμα. Η κα Θάνου που γνωρίζει να μηνύει Συνταγματολόγους που της άσκησαν νόμιμη και ήπια κριτική, προσποιήθηκε πως δεν πληροφορήθηκε αυτήν την δημόσια καταγγελία. Να σημειώσω πως εδώ δεν είναι ο συνήθης γυναικουλίστικος καυγάς δυο πατριαρχείων δια των οφφικιαλίων τους, αφορά απόπειρα υπονόμευσης του πολιτεύματος την οποία η αδέκαστη Δικαιοσύνη της οφείλει να διερευνήσει, μέσω της διαδικασίας που προβλέπεται (αυτής της κατά κανόνα ατελέσφορης, που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορά στη Βουλή κλπ). Φοβάμαι πως η επιλεκτική βαρηκοϊα της κας προέδρου, την υποχρεώνει να παραιτηθεί για λόγους υγείας.

Ο πρωθυπουργός από τη μεριά του, αντί να προκαλέσει τον κατήγορό του να δώσει τις αποδείξεις που υπαινίχθηκε ότι έχει στη δημοσιότητα, μέσω κύκλων του Μαξίμου (με τα ιδιόμορφα ελληνικά τους), τον απείλησε ανοιχτά,  να μην τις δώσει και η κα Θάνου πάλι προσποιήθηκε πως δεν το έμαθε: «Υπενθυμίζεται ότι αποτελεί κακούργημα όποιος το κάνει, να πάει και μέσα».

Αντί δηλαδή ο πρωθυπουργός να επωφεληθεί από την ευκαιρία που του δίνεται να αποδείξει σε όλους τους πολίτες πόσο μαχητικά απέκρουσε τις άνομες προτάσεις του εκδότη, από υπερβολική σεμνότητα τον απειλεί να μην αποκαλύψει το μεγαλείο του ηγέτη και την ποταπότητα του αντιπάλου του. Εκτός κι αν οι μεταξύ τους συνομιλίες ήταν ερωτικής φύσεως ή αφορούσαν εθνικά μυστικά, οπότε δικαίως ο κ. πρωθυπουργός ζητάει να τηρηθεί η αρχή της μυστικότητας. Προσωπικά όμως αποκλείω απολύτως αυτήν την εκδοχή για προφανείς λόγους. Αν έτσι, όπως πιστεύω και όπως βοούν τα γεγονότα, έχουν τα πράγματα, δικαίως λοιπόν η βιομηχανία κυβερνητικών παρασήμων του ιερού και ενάρετου υπόνομου των σκανδάλων που λέγεται πατριαρχείο Ιεροσολύμων, παρασημοφόρησε μεταξύ των πολλών άλλων παλιανθρώπων που τίμησε (Παπαδόπουλος, Παττακός, Μακαρέζος και σία) και τον ανεξίκακο και σεμνό πρωθυπουργό μας.

Βεβαίως ο νόμος που επικαλείται το μέγαρο Μαξίμου και ο οποίος ψηφίστηκε, αν δεν κάνω λάθος, πάνω στην κρίση πανικού ενός άλλου πρωθυπουργού, φίλου και συνεργού του νυν, τον οποίο ένας άλλος κρυφός συνομιλητής των Τσίπρα-Παππά, ο «κομιστής» απειλούσε με τις κασέτες ενός παρ’ολίγον αυτόχειρα, είναι παρανοϊκός, νομίζω με τα φτωχά Νομικά μου και αυτονόητα αντισυνταγματικός και έξω από τα ευρωπαϊκά πλαίσια, διότι τι λογική και τι περί δικαίου αίσθημα υπάρχει σε έναν νόμο που προστατεύει μείζονα, ενίοτε και εθνικών διαστάσεων κακουργήματα, για να καλύψει άνομες πράξεις ισχυρών που τελέστηκαν σε ιδιωτικούς χώρους; Ο επικίνδυνος Νόμος Χατζηγάκη (2008) που κατάργησε τη λογική ότι όταν μια υποκλοπή αποκαλύπτει ένα μεγαλύτερο αδίκημα, τότε γίνεται αποδεκτή ως πειστήριο, έχει νομίζω οδηγήσει και στην αθώωση του Μπαρμπαρούση και της συμμορίας του, που βιαιοπράγησαν μέρα μεσημέρι στο Μεσολόγγι. Αν και το βίντεο, απαξιωμένο υποθέτω από το Νόμο, μεταδόθηκε στο πανελλήνιο, η έδρα δεν το έκρινε πειστήριο ικανό και έτσι βοηθούσης και της απουσίας των τρομοκρατημένων αλλοδαπών μαρτύρων, οι ολοφάνερα ένοχοι αθωώθηκαν προκλητικά.  Το άρθρο 370Α του Ποινικού Κώδικα που ίσχυε και τροποποιήθηκε, εύλογα  προέβλεπε πως η προστασία της εθνικής ασφάλειας, η απόδειξη κακουργηματικής πράξης, και το  δικαιολογημένο συμφέρον, που δεν μπορούσε να διαφυλαχθεί διαφορετικά εξαιρούσαν την απαγόρευση. Σύμφωνα λοιπόν με τη λογική των Τσίπρα-Καραμανλή, αν μια κασέτα αποδεικνύει πως τζιχαντιστές ετοιμάζονται να ανατινάξουν την Ακρόπολη, τη Βουλή ή τη σχολή Χιλλ, η λήψη και χρήση της αποτελούν κακούργημα.  Αξίζει να υπενθυμίσω πως ο Αρ.Πάγος βρήκε τρόπο να ανοίξει παράθυρο στον απαράδεκτο νόμο Τσίπρα-Καραμανλή- Χατζηγάκη και νομιμοποίησε (απ. 277/2014) την παράνομη καταγραφή συνομιλιών δημόσιων υπαλλήλων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, όταν από αυτήν αποδεικνύεται ότι δωροδοκούνται. Όταν όμως ο πρωθυπουργός καταγγέλλεται επώνυμα πως δωροδοκεί με δημόσιο χρήμα (χάρισμα χρεών)  εκδότη για να αλλοιώσει κομμάτι της λειτουργίας της λεγόμενης «τέταρτης εξουσίας» του δημοκρατικού πολιτεύματος, ο Αρ.Πάγος προσβάλλεται από βαρηκοϊα και περί άλλα τυρβάζει.

Δεν χρειάζεται να πούμε λέξη παραπάνω, χρειάζεται όμως πολλούς να παραδώσουμε στην πάνδημη χλεύη, με πρώτους και χειρότερους τους σιωπηλούς επαγγελματίες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ  που (νομίζει πως) ξεφεύγει με την επιδεικτική σιωπή γύρω από κάθε σκάνδαλο στο όνομα της αναμενόμενης μετά θάνατον ζωής (τουτέστιν της αυριανής σοβιετικής Ελλάδας) ή με τα συνήθη τετριμμένα, άσφαιρα, προσχηματικά και γενικόλογα περί βρώμικων παιχνιδιών του αστικού Κράτους, γιατί στην εγκληματικά τυραννική Σοβιετία ως γνωστόν η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία λειτουργούσαν άψογα.

ΥΓ1
Η αθώωση Μπαρμπαρούση με το νόμο Καραμανλή-Τσίπρα: «Σήμερα αποδείχθηκε περίτρανα πως είμαστε αθώοι. Από ό,τι φαίνεται όλοι οι δικαστές δεν είναι ίδιοι. Κάποιοι δικάζουν όπως πρέπει να δικάζουν, δηλαδή με βάση τα στοιχεία και όχι με την φαντασία κάποιου».

Προσοχή το παρακάτω βίντεο (προϊόν «της φαντασίας κάποιων» κατά το Χρυσαυγίτη βουλευτή),  είναι παράνομο και μπορεί η παρακολούθησή του να προκαλέσει την επέμβαση της κας Θάνου

ΥΓ 2
Για την ιδιοκτήτρια του γάτου (αυτόπτη μάρτυρα) των Ιμαλαϊων.

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

28 Responses to Η κυβέρνηση ομολόγησε έμμεσα την ενοχή Τσίπρα

 1. Ο/Η Ωχ αδελφέ λέει:


  O Νίκος Καρανίκας, πρώτος από αριστερά.


  http://www.parapolitika.gr/article/348023/nikos-karanikas-arnitis-strateysis-adioristos-ekpaideytikos-kai-proin-servitoros-o

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Μακεδονία, ο Νίκος Καρανίκας είναι μέλος της ΚΝΕ, ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού, αδελφός πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και φίλος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διορίστηκε στη θέση του ειδικού συμβούλου στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού.

  Η σύλληψη για ανυποταξία
  Το 1995 ο Καρανίκας είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για το αδίκημα της ανυποταξίας και τον Ιούνιο του 2013 συνελήφθη για δεύτερη φορά σε 17 χρόνια για τον ίδιο λόγο, παρά το γεγονός ότι είχε αθωωθεί πριν από λίγο διάστημα από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. Τότε, συνήγορός του ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
  Τι αναφέρει στο βιογραφικό του:
  «Αδιόριστος εκπαιδευτικός-σερβιτόρος. Γεννήθηκα το ’69, σχολείο πήγα, γράμματα έμαθα, όπως με προέτρεπαν και οι γονείς μου για να γίνω άνθρωπος. Από τα εφηβικά μου χρόνια όμως, κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν την χολέρα. Από μαθητής, μέλος της Κ.Ν.Ε. -ως το ’92, ιδρυτικό μέλος της νεολαίας ΣΥΝ., αρνητής στράτευσης και μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Ιδρυτικό μέλος του ελληνικού κοινωνικού Φόρουμ, συμμετείχα ενεργά σ’ όλες τις ευρωπαϊκές και τοπικές κινητοποιήσεις. ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού.
  Στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μυήθηκα ως μέλος της δημοτικής κίνησης ‘Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας’ και μέσα από κινήσεις για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, ενάντια στην υποθαλάσσια, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για την σχολική στέγη και βασικά στην ανοιχτή συνέλευση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της γειτονιάς (E’ διαμέρισμα) για τα ζητήματα της καθημερινότητας στην πόλη. Τα προσωπικά μου εξακολουθούν να είναι προσωπικά μου και δεν τα εκθέτω».

  Θαυμαστής της Μενεγάκη
  Ο Νίκος Καρανίκας είναι τρελός θαυμαστής της Μενεγάκη και δεν έχει καθόλου καλή σχέση με την ελληνική γλώσσα: μία «περιήγηση» στους λογαριασμούς του στα social media θα σας πείσει!
  Δεν μπορεί παρά να εκπλαγεί κανείς αν ανατρέξει στα προφίλ που διατηρεί σε Twitter και facebook o νεοδιορισθείς σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας.
  Ενώ στις αναρτήσεις των τελευταίων ετών εμφανίζεται ως σκληροπυρηνικός υποστηρικτής του Τσίπρα και της πολιτικής του, οι παλαιότερες αναρτήσεις του προδίδουν ότι είναι επίσης μεγάλος φαν ενός άλλου δημόσιου προσώπου: της Ελένης Μενεγάκη.
  Ιδού τι έγραφε ο κ. Καρανίκας στο Twitter τα έτη 2011 και 2012:

  http://www.madata.gr/viral/471475.html
  Αν πάντως ψάξουμε δείγματα της στρατηγικής σκέψης του νέου συμβούλου, πέρα από την εξαντλητική αναμετάδοση δηλώσεων και αποθεωτικών σχολίων για τον Νίκο Παππά (σ.σ.: ορίστε στρατηγικός σχεδιασμός καριέρας για τους δύσπιστους…) σε tweet του της 27ης Αυγούστου το 2013 δίνει και μια πιο συγκροτημένη πρόταση για την στρατηγική του κόμματός του: Υπό τον τίτλο «Η προσευχή του μάγκα / Ντουμανιές», κοινοποιεί ένα ρεμπέτικο στο οποίο περιλαμβάνεται ο στίχος «Ρίξε Θεέ μου τουμπεκί, στο ναργιλέ μου απάνω».

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.triklopodia.gr/ektakto-stratigos-grapsas-proeidopoiei-arthro-fotia-tous-ellines-politikous/

  ΕΚΤΑΚΤΟ! Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΨΑΣ Προειδοποιεί (Με Άρθρο Φωτιά) τους Έλληνες Πολιτικούς!

  Δημοσιεύθηκε 29 Φεβρουαρίου 2016 12:53 στην κατηγορία ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

  http://www.triklopodia.gr/o-stratigos-d-grapsas-pithanos-ipopsifios-sti-thesi-kammenou-apo-tin-erchomeni-triti/
  Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΨΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ …

  ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΤΟΥ Π.ΠΑΙΣΙΟΥ …
  Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ:
  <>

 3. Παράθεμα: Η κυβέρνηση ομολόγησε έμμεσα την ενοχή Τσίπρα | Oxtapus *blueAction

 4. Ο/Η Po λέει:

  Η ομιλία της Ε. Πορτάλιου στην Πολιτική Εκδήλωση Μνημόνιο 3, Κρίση, Ανατροπή «Τι αριστερά χρειαζόμαστε;», του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, Δευτέρα 29/2, ΕΣΗΕΑ.

  Επαναστατώντας ενάντια στα ίδια μας τα νιάτα

  Μία από τις σοβαρότερες διαπιστώσεις της:
  «Δεν ζητώ να παραιτηθούμε ούτε από την κοινωνική δράση ούτε από την πολιτική και θεωρητική αναζήτηση, αλλά να το κάνουμε σε ένα καθεστώς ελευθερίας και οριζόντιας αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας ακόμα και όταν χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια μας. Γιατί το αριστερό έδαφος που ξέραμε έχει, ούτως ή άλλως, τιναχθεί στον αέρα και καμιά κοινωνία δεν πρόκειται να εμπιστευτεί, όταν θεωρεί ότι προδόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ – δηλαδή από την αριστερά, ένα νέο αριστερό στρατό σωτηρίας που υπόσχεται μια νέα γη επαγγελίας, τώρα εκτός της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.«

 5. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  Κάποιος έχει επισημάνει τα κίνητρα και την απαράδεκτη σκοπιμότητα αυτού του νόμου.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι ήξερε και τον διατήρησε για τις δικές του κυβερνητικές πομπές.
  Καλά λέτε νόμος Τσίπρα-Καραμανλή, όποιος δεν αλλάζει έναν νόμο αν και μπορεί, τον υιοθετεί.

  https://www.facebook.com/Thanos.Tzimeros.Page/?fref=nf
  για την ακρίβεια εδώ
  facebook.com/Thanos.Tzimeros.Page/posts/753733651385941

  Thanos Tzimeros

  20 Δεκεμβρίου 2014 ·
  ..
  Ανεξάρτητα από το ποιος παγίδεψε ποιον και για λογαριασμό ποιανού λειτούργησαν οι πρωταγωνιστές της θλιβερής ιστορίας του πολιτικού χρηματιστηρίου, αποδεικνύεται πάλι, αυτό που η Δημιουργία, ξανά! είχε καταδείξει από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της: την απαράδεκτη «λειτουργία» του νόμου που θεωρεί κακούργημα την ηλεκτρονική καταγραφή συνομιλιών ή πράξεων τρίτων χωρίς την έγκρισή τους ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ παράνομες πράξεις. Είχαμε δεχθεί τότε τα πυρά της πολιτικής κορεκτίλας (τι πρωτότυπο!) αλλά δεν αλλάξαμε τη στάση μας. Αν η «Δημιουργία, ξανά!» ήταν κυβέρνηση, αυτός θα ήταν από τους πρώτους νόμους που θα άλλαζε. Ο νέος νόμος θα εξακολουθούσε να θεωρεί παράνομη την καταγραφή σου χωρίς την έγκρισή σου, διότι η προστασία της ιδιωτικότητας είναι βασική αρχή μιας σύγχρονης κοινωνίας αλλά θα προέβλεπε τις εξαιρέσεις που είχε ο παλιότερος (πριν το 2008) νόμος: εάν βάσει του καταγεγραμμένου υλικού αποδεικνύεται η τέλεση ή η προετοιμασία για τέλεση αξιόποινων πράξεων ή αποδεικνύεται η αθωότητα κάποιου που κατηγορείται άδικα.
  Το υλικό, ο ενδιαφερόμενος θα το παρέδιδε στον εισαγγελέα (όχι στoν Λαζόπουλο ή στο youtube) και εκείνος, αφού πρώτα το εξέταζαν εμπειρογνώμονες για τη γνησιότητά του, θα αποφάσιζε για τα περαιτέρω.
  O νόμος αυτός ψηφίστηκε άρον άρον από το πανικόβλητο λαμογιακό τόξο με εισηγητή τον αλήστου μνήμης Σωτήρη Χατζηγάκη, Υπουργό… Δικαιοσύνης τότε (!!!) (αυτό το αρχιλαμόγιο που διόρισε μερικές εκατοντάδες κομματικά πελατάκια στην Αγρογή και μοίρασε παράνομα λεφτά της Ε.Ε. σε συνδικαλοαγρότες) όταν το πολιτικό σύστημα έσπευσε να προστατευθεί από τα σκάνδαλα που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας το ένα μετά το άλλο. Ήταν λίγο πριν την χρεωκοπία και το πολιτικό σύστημα αποδείκνυε ξανά ότι ένα πράγμα το ενδιαφέρει: να προστατέψει τις ανομίες του και να διατηρείται στην εξουσία με κάθε τρόπο. Δείτε την σχετική είδηση: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=236910
  Δείτε όμως και πώς ο Άρειος Πάγος, με πρόσφατη απόφασή του ερμηνεύει τον όρο «δημόσια πράξη» νομιμοποιώντας την καταγραφή: http://www.efsyn.gr/…/nomimi-i-paranomi-katagrafi-synomilio…

  tovima.gr – Κακούργημα η υποκλοπή συνομιλιών

  Σε κακούργημα τιμωρούμενο με κάθειρξη ως και δέκα έτη μετατρέπεται το αδίκημα της υποκλοπής συνομιλιών και τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, όπως…

 6. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Νόμοι λάστιχα, κόλπα άπειρα

  http://jailgoldendawn.com/2015/10/09/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CF%83%CF%80%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1/

  Μπαλτάκος και Βουλή ξελάσπωσαν τον Κασιδιάρη

  jailgoldendawn / 09/10/2015

  Δεν πέσαμε και από τα σύννεφα όταν πληροφορηθήκαμε την απαλλαγή του Κασιδιάρη για τις κακουργηματικές κατηγορίες αναφορικά με την βιντεοσκόπηση της συνομιλίας του με τον Μπαλτάκο και τη χρήση του σχετικού βίντεο στη Βουλή τον Απρίλιο του 2014, για να αποφύγει την σε βάρος του ποινική δίωξη. Η ναζιστική συμμορία πανηγυρίζει ότι δήθεν δικαιώθηκε και ότι το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών είναι προάγγελος αθώωσης στην δίκη της εγκληματικής οργάνωσης. Δεν αξίζουν ούτε σχόλιο αυτά τα πανηγύρια, τη βδομάδα που η ηγεσία της Χρυσής Αυγής ξεγυμνώθηκε με το περίφημο “Ο,τι κινείται σφάζεται”. Αυτό όμως που αξίζει να δούμε είναι το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου, που σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην ιστοσελίδα της συμμορίας, αποδέχεται την εισαγγελική πρόταση. Είναι τόσος ο χιτλερικός ενθουσιασμός που η Χρυσή Αυγή δημοσιοποίησε την πρόταση του εισαγγελέα. Τι μαθαίνουμε όμως από αυτή την πρόταση; Κρατηθείτε, για να μην πέσετε (και πάλι) από τα σύννεφα.

  Μαθαίνουμε λοιπόν ότι η δίωξη κατά του Κασιδιάρη είναι εν μέρει “απαράδεκτη”, αφού, κατά τη διαδικασία άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, η ψηφοφορία δεν αφορούσε και τις δύο σε βάρος του κατηγορίες (παράνομη βιντεοσκόπηση τον Οκτώβρη του 2013 και χρήση παρανόμως κτηθέντος υλικού τον Απρίλη του 2014) αλλά μόνο τη μία! Μα πώς έγινε αυτό; Από ΛΑΘΟΣ! Τυχαία (και σίγουρα όχι εσκεμμένα, όπως θα ήθελε να πιστέψει κάποιος κακοήθης…) στο ενημερωτικό σημείωμα που διανεμήθηκε στους βουλευτές παραλείφθηκε η μία εκ των δύο κατηγοριών και συγκεκριμένα η βιντεοσκόπηση. Αποτέλεσμα: η μη ύπαρξη άρσης της βουλευτικής ασυλίας για την κατηγορία αυτή καθιστά την ποινική δίωξη “απαράδεκτη”.

  Αλλά ακόμα και αν το Συμβούλιο έμπαινε στην ουσία της υπόθεσης, ο ίδιος ο Μπαλτάκος φρόντισε να ξεπλύνει τον Κασιδιάρη, λέγοντας στην κατάθεσή του ότι η συνομιλία του με τον “εκπρόσωπο τύπου” της Χρυσής Αυγής δεν αποτελούσε κάποια ιδιωτική στιγμή, ούτε έγινε σε ιδιωτικό χώρο, αλλά με την πόρτα ανοιχτή (!) ……….

 7. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Μα σε όλα του ψεύτης!
  Το video που θέλει πολύ να εξαφανίσει ο Τσίπρας:
  Δεν θα διόριζε μετακλητούς όπως έλεγε και διόρισε μέχρι και τον Καρανίκα

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  Μια κασέτα δεν χρειάζεται πάντα να παίξει. Είναι θαυματουργή και στην παρανομία της και από απόσταση.

  http://www.lifo.gr/now/media/61916

  Αθώος με βούλευμα για τα 5 εκ. ευρώ ο Θέμος Αναστασιάδης .

  «Η θεσμική Δικαιοσύνη έκρινε ότι δεν διέπραξε τα ανωτέρω αδικήματα»

  «Οι τηλεοπτικοί «εισαγγελείς» εξέδωσαν «καταδικαστικές» αποφάσεις κατά του κ. Θέμου Αναστασιάδη για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η θεσμική Δικαιοσύνη όμως έκρινε με αμετάκλητο βούλευμά της ότι ο Θέμος Αναστασιάδης δεν διέπραξε τα ανωτέρω αδικήματα. Η αυτοσυγκράτηση είναι αρετή» δήλωσε σχετικά ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

  4.3.2015 | 10:52

 9. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  http://www.protagon.gr/scripta/editorial/anoitoi-oxi-koutoponiroi-kai-kynikoi-44341070142

  Ανόητοι; Oχι, κουτοπόνηροι και κυνικοί
  Γιώργος Καρελιάς

  Είναι, λοιπόν, μεγάλο λάθος σήμερα να προβάλλεται η θεωρία των «ανόητων», οι οποίοι τάχα «δεν ξέρουν τι λένε και τι κάνουν». Οσοι εξακολουθούν να το πιστεύουν αυτό καλύτερα να αλλάξουν πλευρό.

  Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ χρησιμοποιούν μια μέθοδο διακυβέρνησης και προπαγάνδας που στηρίζεται σε δύο στοιχεία: την κουτοπονηριά και τον κυνισμό.

  Καθόλου δεν πιστεύουν ότι «θα αλλάξουν την Ευρώπη». Πώς να το πιστεύουν, όταν είναι ολοφάνερη η απόλυτη πρόσδεσή τους στο γερμανικό άρμα; Είναι οι πιο συνεπείς μερκελιστές, απλώς προσπαθούν να το φτιασιδώσουν με διάφορα πολιτικά κόλπα, τα οποία αγγίζουν -αυτά όντως- τα όρια της ανοησίας. Οπως ότι, δήθεν, θα ασκήσουν κάποιο βέτο στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής. Σιγά τα αίματα. Σε τίποτα, άλλωστε, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας κάτι τέτοιο και μάλλον δεν θα γίνει… το υπονόησε ο υπουργός Εξωτερικών (εδώ).

  Καθόλου δεν πιστεύουν ότι «θα αλλάξουν την Ευρώπη». Πώς να το πιστεύουν, όταν είναι ολοφάνερη η απόλυτη πρόσδεσή τους στο γερμανικό άρμα; Είναι οι πιο συνεπείς μερκελιστές, απλώς προσπαθούν να το φτιασιδώσουν με διάφορα πολιτικά κόλπα

  Δεν είναι καθόλου «ανοησία» η τακτική του Αλέξη Τσίπρα να διαψεύδει τα αδιάψευστα. Είναι κουτοπονηριά και κυνισμός. Για παράδειγμα:
  Είναι κοινό μυστικό πλέον ότι ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ δεν ήθελαν το ΟΧΙ που βγήκε στο δημοψήφισμα. Γι’ αυτό και το βράδυ εκείνο ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες ήταν σαν να είχαν επιστρέψει από κηδεία. Ο Γιάννης Βαρουφάκης λέει επ’ αυτού την αλήθεια. Τώρα ο κ. Τσίπρας του καταλογίζει «ανοησίες». Οι εξελίξεις φανερώνουν την αλήθεια.
  Ο συνεχής καταγγελτικός λόγος τους για τα συμφέροντα και τη διαπλοκή που -δήθεν- αντιμάχονται, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μετά την αποκάλυψη των πολλαπλών μυστικών συναντήσεων με τον Σταύρο Ψυχάρη. Η εκ των υστέρων επίκληση της δικαιολογίας ότι «δεν του έκανε τα χατίρια» δεν αντέχει σε καμιά σοβαρή συζήτηση. Οποιος παρακολούθησε την πολύ ευνοϊκή προεκλογική αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα προσωπικά (εδώ ένα παράδειγμα) καταλαβαίνει πολύ καλά ότι τα ραντεβού απέδωσαν. Πού χάλασε η ατμόσφαιρα στη συνέχεια ας το πουν οι ενδιαφερόμενοι. Ισως ο καταλληλότερος να είναι ο ενδιάμεσος, επί χρόνια στέλεχος του ΔΟΛ και τα τελευταία χρόνια συνεργάτης του Πρωθυπουργού.

  Ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε ουσιαστικά σε κανένα από τα επίμαχα ερωτήματα που του ετέθησαν για όλα αυτά. Και δεν το έκανε για έναν απλό λόγο: διότι η ουσία έρχεται σε καταφανή αντίθεση με τη ρητορική του. Ο κ. Τσίπρας ρητορεύει εναντίον της διαπλοκής, αλλά επιδίωξε να την προσεταιριστεί. Και με ένα τμήμα της τα έχει καταφέρει θαυμάσια. Με ένα άλλο κάπου το πράγμα έχει στραβώσει. Επιπλέον, επιδιώκει να φτιάξει και τη δική του, φιλική, διαπλοκή. Νομίζει ότι έτσι θα διασωθεί από την κατάρρευση ο ίδιος και η κυβέρνησή του. Κάθε εξουσία το νομίζει αυτό και το παλεύει αναλόγως. Αυτό είναι, όντως, ανοησία.

  Ομως, το βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής τακτικής τους είναι η κουτοπονηριά και ο κυνισμός. Διαστρέφουν την πραγματικότητα, χρησιμοποιούν προπαγανδιστική γλώσσα, που σε ορισμένα μοιάζει με την Newspeak του Οργουελ. Και είναι απίστευτα κυνικοί όταν προετοιμάζουν το έδαφος να πουν το αντίθετο από αυτό που έλεγαν μέχρι προ ολίγου.

 10. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  Ποια είναι τα σπίτια στα οποία συναντήθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σταύρος Ψυχάρης

  http://www.iefimerida.gr/news/253793/poia-einai-ta-spitia-sta-opoia-synantithikan-o-alexis-tsipras-kai-o-stayros-psyharis#ixzz41r8sRte8

  Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida πρόκειται για το σπίτι της πρώην συνεργάτιδας του Αλέξη Τσίπρα, Ζωής Χαλιδιά, η οποία ήταν σκιά του από την αντιμνημονιακή ακόμη εποχή. Βρίσκεται πίσω από την αμερικανική πρεσβεία, προς την πλευρά του Κολωνακίου και, όπως αναφέρει και το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη: «Το διαμέρισμα της συνάντησης, νεόδμητο, σε πολυκατοικία του 2011, ανήκε σε στενή φίλη του ηγέτη. Του το παραχωρούσε για τις επαφές του με προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, κυρίως σημαίνοντες επιχειρηματίες, που δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν».


  Το σπίτι του Βασίλη Μουλόπουλου

  Ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης, στο άρθρο του της Κυριακής, περιγράφει και άλλες τρεις μυστικές συναντήσεις με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας. Πρόκειται για το σπίτι του Βασίλη Μουλόπουλου, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, νυν στελέχους στην «Αυγή» και πρώην αρχισυντάκτη στην εφημερίδα «Το Βήμα». Υπήρξε επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Σταύρου Ψυχάρη πριν πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 11. Ο/Η Χασοδίκης του ΣΥΡΙΖΑ λέει:

  Πόσο αθώα διατυπωμένο, κρυμμένο πίσω από άρθρα και παραγράφους

  ΝΟΜΟΣ 3674/2008 – ΦΕΚ 136/Α’/10.7.2008

  Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου διασφάλισης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και άλ­λες διατάξεις.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

  Αρθρο 10

  Τροποποίηση του άρθρου 370Α του Ποινικού Κώδικα

  1. Το άρθρο 370Α του Ποινικού Κώδικα αντικαθίσταται ως εξής:

  «Αρθρο 370Α

  Παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας

  1. Όποιος αθέμιτα παγιδεύει ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο παρεμβαίνει σε συσκευή, σύνδεση ή δίκτυο παρο­χής υπηρεσιών τηλεφωνίας ή σε σύστημα υλικού ή λο­γισμικού, που χρησιμοποιείται για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών, με σκοπό ο ίδιος ή άλλος να πληροφορηθεί ή να αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο τηλε­φωνικής συνδιάλεξης μεταξύ τρίτων ή τα στοιχεία της θέσης και κίνησης της εν λόγω επικοινωνίας, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Με την ίδια ποινή τιμω­ρείται η πράξη του προηγούμενου εδαφίου και όταν ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου.

  2. Όποιος αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνο­μιλία μεταξύ τρίτων ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα μη δημόσια πράξη άλλου, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται η πράξη του προηγούμενου εδαφίου και όταν ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της συνομιλίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου.

  3. Με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών τιμωρείται όποιος κάνει χρήση της πληροφορίας ή του υλικού φορέα επί του οποίου αυτή έχει αποτυπωθεί με τους τρόπους που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 αυτού του άρθρου.

  4. Αν ο δράστης των πράξεων των παραγράφων 1, 2 και 3 αυτού του άρθρου είναι πάροχος υπηρεσιών τηλεφωνίας ή νόμιμος εκπρόσωπος αυτού ή μέλος της διοίκησης ή υπεύθυνος διασφάλισης του απορρήτου ή εργαζόμενος ή συνεργάτης του παρόχου ή ενεργεί ιδιω­τικές έρευνες ή τελεί τις πράξεις αυτές κατ’ επάγγελμα ή κατά συνήθεια ή απέβλεπε στην είσπραξη αμοιβής, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών και χρηματική ποινή από πενήντα πέντε χιλιάδες (55.000) μέχρι δια­κόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ.

  5. Αν οι πράξεις των παραγράφων 1 και 3 αυτού του άρθρου συνεπάγονται παραβίαση στρατιωτικού ή δι­πλωματικού απορρήτου ή αφορούν απόρρητο που ανα­φέρεται στην ασφάλεια του κράτους ή την ασφάλεια εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, τιμωρούνται κατά τα άρθρα 146 και 147 του Ποινικού Κώδικα.»

  2. Η παράγραφος 2 του άρθρου 177 του Κώδικα Ποι­νικής Δικονομίας αντικαθίσταται ως εξής:

  «2. Αποδεικτικά μέσα, που έχουν αποκτηθεί με αξιό­ποινες πράξεις ή μέσω αυτών, δεν λαμβάνονται υπόψη στην ποινική διαδικασία.»

  3. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 111 του Κώδικα Ποινι­κής Δικονομίας προστίθεται εδάφιο δεύτερο ως εξής:

  «Τα κακουργήματα της δωροδοκίας που αναφέρονται στα άρθρα 159, 235,236 και 237 του Ποινικού Κώδικα και τα κακουργήματα της παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας του άρθρου 370Α του Ποινικού Κώδικα.»

 12. Ο/Η Ζάχος Χατζηζαχόπουλος λέει:

  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=228550


  Είσαι πολύ ωραίος

  Τσιμπούκης, Παναγιώτης

  Κακούργημα οι υποκλοπές

  Δεν θα γίνονται πλέον δεκτές ως αποδεικτικά στοιχεία στα δικαστήρια

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2008 08:00

  Επιχειρείται να κλείσουν όλα τα «παράθυρα» που επέτρεπαν στα δικαστήρια να αποδέχονται ως αποδεικτικό στοιχείο την καταγραφή συνομιλιών
  ▅ Συγκεκριμένα, τροποποιείται το άρθρο 370Α του Ποινικού Κώδικα και μετατρέπεται το αδίκημα σε κακούργημα, που τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών
  ▅ Υπό τη σκιά του DVD-γκέιτ, οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σωτ. Χατζηγάκη μετά τη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό
  Κακούργημα θα αποτελεί πλέον η βιντεοσκόπηση και η καταγραφή των τηλεφωνικών και των κατ΄ ιδίαν συνομιλιών με τροπολογία η οποία θα κατατεθεί με τη διαδικασία του επείγοντος στη Βουλή.

  Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτ. Χατζηγάκης μετά τη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό κ. Κ.Καραμανλή, υπό τη σκιά του DVD-γκέιτ, προσθέτοντας παράλληλα ότι με τη νέα ρύθμιση δεν θα γίνονται δεκτά σε όλα τα δικαστήρια ως αποδεικτικά στοιχεία τα προϊόντα υποκλοπών. Συγκεκριμένα, με τη νέα ρύθμιση τροποποιείται το άρθρο 370Α του Ποινικού Κώδικα και μετατρέπεται το αδίκημα της υποκλοπής συνομιλιών, των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και της βιντεοσκόπησης ιδιωτικών και προσωπικών στιγμών σε κακούργημα, το οποίο θα τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών…

  Ετσι, με τη νέα ρύθμιση επιχειρείται να κλείσουν όλα τα «παράθυρα» που υπήρχαν ως τώρα και τα οποία επέτρεπαν στα δικαστήρια να αποδέχονται ως αποδεικτικό στοιχείο την καταγραφή ή τη βιντεοσκόπηση συνομιλιών. Οι περιπτώσεις αυτές ήταν:

  η προστασία της εθνικής ασφάλειας, η επίκληση των συνομιλιών για την απόδειξη κακουργηματικής πράξης, η απόδειξη δικαιολογημένου συμφέροντος, που δεν μπορεί να διαφυλαχθεί διαφορετικά και κατοχυρώνει το τεκμήριο της αθωότητας.

  Η νέα ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, με το πρώτο συναφές με το θέμα νομοσχέδιο που θα ετοιμάσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

  Χθες επίσης ο κ. Χατζηγάκης, με επιστολή που απέστειλε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά, « διατυπώνει την παράκληση » σε όλες τις υποθέσεις που απασχολούν τη Δικαιοσύνη να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

  Ειδικότερα, με την επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Χατζηγάκης ζητεί να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα των αθέμιτων μαγνητοφωνήσεων και μαγνητοσκοπήσεων με «την αυστηρή τήρηση των διατάξεων οι οποίες αναφέρονται στην προστασία του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής του κάθε ατόμου,που αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της προσωπικότητάς του».

 13. Ο/Η Κολπάκια του ΚΚΕ λέει:

  Πως το ΚΚΕ συγκαλύπτει τα σκάνδαλα των αστικών κομμάτων για να μην συγκρουστεί σε προσωπικό επίπεδο με κανέναν, κάνει προσωπικούς εχθρούς και χάσει την ασυλία του, την ησυχία του και τα προνόμια του. Συγκρούεται αόριστα σε ένα φαντασιακό πεδίο μάχης με το «σύστημα» και με τον διεθνή καπιταλισμό και όποιος καταλάβει το κόλπο και το πει είναι απλά «αντικομμουνιστής».

  Σκάνδαλο Βατοπεδίου και ΚΚΕ. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

  http://www.koel.gr/?option=com_content&view=article&id=2568&catid=147:253

  Διαβάζουμε στο Ριζοσπάστη (15/10) το δισέλιδο τίτλο: «Όταν η γη πουλιέται και αγοράζεται, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα», και ακολουθεί συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα. Η «καθαρή» τοποθέτηση γίνεται για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Τι μένει στο κατακάθι; Όσο ζούμε στον καπιταλισμό, σκάνδαλα θα γίνονται. Τι ωραία τοποθέτηση… Αυτό το καθαρό σκεύασμα δεν καταπίνεται, ούτε είναι δείγμα επαναστατικής ανάτασης. Το αντίθετο. Καταγράφεται σαν φιλοκαραμανλική στάση. Γιατί; Δεν μπορεί να βοά το πανελλήνιο ότι όλα τα μείζονα σκάνδαλα συνδέονται με το πρωθυπουργικό γραφείο, με το Μαξίμου, και το Κομμουνιστικό Κόμμα να μην είναι στην εμπροσθοφυλακή ενός λαϊκού ρεύματος καταγγελίας και ανατροπής αυτής της κυβέρνησης. Το τσιρότο έχει μπει στο στόμα, ή μάλλον το έμπλαστρο στο μυαλό. Αυτό θα πει «τάξη ενάντια στην τάξη»;

  • Ο/Η Po λέει:

   (ενώ όταν τη γη την έχει το κράτος, οι υπάλληλοι θα έχουν… όρεξη για δουλειά)
   ενώ στον «υπαρκτό» δεν υπήρχαν σκάνδαλα, ούτε διαπλοκή.
   οι μύθοι δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Υπήρχε άρχουσα τάξη, τυραννική και ανεξέλεγκτη ηγεσία, καλοζωϊα της νομενκλατούρας, διωγμός των διανοούμενων ή εξαγορά τους, εξασφαλισμένη σιωπή του τρομοκρατημένου και άγρια χαφιεδιζόμενου λαού, που είχε απλά εξασφαλίσει ένα μίνιμουμ επιβίωσης.
    Το ΚΚΕ τα ξέρει πολύ καλά όλα αυτά και στηρίζει με τη σιωπή του και με τις γενικολογίες του απέναντι σε κάθε συγκεκριμένο σκάνδαλο τη διαφθορά των αστικών κομμάτων, για να έχει κάποιο λόγο ύπαρξης εισπράττοντας από τους απελπισμένους και από όσους νομίζουν πως το ΚΚΕ σηματοδοτεί κάτι εναλλακτικό, έχοντας εξασφαλίσει και την προνομιακή του λειτουργία του, που του παρέχεται χάρις στο γεγονός πως δεν απειλεί κανέναν.
    Θεσμικά βεβαίως συνεχίζει να εκπροσωπεί το Μεσαίωνα. Το έδειξε με το σύμφωνο συμβίωσης, το αποδεικνύει καθημερινά με την απόλυτη απουσία κάθε πρότασης θεσμικού εκσυγχρονισμού (Δικαιοσύνη, δικαιώματα, λαϊκισμό κλπ).

 14. Ο/Η Μimi metallurgico λέει:

  http://unfollow.com.gr/articles/ann/ert-logokrinei-diafimisi-tou-unfollow/

  Η ΕΡΤ λογοκρίνει διαφήμιση του UNFOLLOW

  UNFOLLOW | 4/3/2016

  H ΕΡΤ με μία πρωτοφανή τηλεγραφική απόφαση απαγόρεψε τη διαφήμιση του UNFOLLOW. Ρωτάμε λοιπόν: είναι αυτή η απαράδεκτη πολιτικά απόφαση, υπό αυτό το φτηνό νομικοφανές πρόσχημα, αποτέλεσμα του παραπλανημένου ζήλου δυο-τριών μεσαίων στελεχών της ΕΡΤ; Ή είναι εντολή του πολιτικού της προϊσταμένου, Νίκου Παππά; Είναι ενήμεροι ο Πρόεδρος, Διονύσης Τσακνής, και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Λάμπης Ταγματάρχης; Αυτή είναι η ΕΡΤ την οποία υπερασπιστήκαμε απέναντι στο «μαύρο» της κυβέρνησης Σαμαρά; Αυτή είναι η κυβέρνηση που θα υπερασπιζόταν την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία της έκφρασης;

  http://unfollow.com.gr/category/print-edition/unfollow-51/

  H ΕΡΤ με μία πρωτοφανή τηλεγραφική απόφαση απαγόρεψε τη διαφήμιση του UNFOLLOW. Η ΕΡΤ λογόκρινε το διαφημιστικό σποτ του UNFOLLOW για το τεύχος Μαρτίου που μόλις κυκλοφόρησε στα περίπτερα. Συγκεκριμένα, ειδοποιηθήκαμε ότι η διαφήμισή μας δεν μπορεί να μεταδοθεί επειδή κρίνουν «ότι αντιβαίνει στην κείμενη νομοθεσία».

  Η αιτιολογία της ΕΡΤ είναι απολύτως προσχηματική και αστήρικτη. Αποτελεί μια αισχρή προσπάθεια να ενδυθεί έναν νομικοφανή μανδύα μια πράξη στυγνής λογοκρισίας εναντίον ενός ανεξάρτητου περιοδικού που η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να φοβάται.

  Το διαφημιστικό μήνυμα του UNFOLLOW Μαρτίου εμφανίζει το εξώφυλλό του και αναφέρεται στην ύλη του, και συγκεκριμένα σε ένα από τα μεγάλα ρεπορτάζ του. Ως δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό, το UNFOLLOW διαφημίζει το περιεχόμενό του και όχι -όπως συνηθίζεται σε πάμπολλα ΜΜΕ- προσφορές και δώρα. Προφανώς αυτό σήμερα ξενίζει πολλούς, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως όταν μιλάμε για ένα δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό, η λογοκρισία της διαφήμισής του αποτελεί λογοκρισία του δημοσιογραφικού και πολιτικού του λόγου.

  Μπορεί κανείς να έχει όποια άποψη θέλει για το UNFOLLOW, να συμφωνεί ή να διαφωνεί, να το θεωρεί ενδιαφέρον ή όχι. Το εξώφυλλό του, όμως, είναι απολύτως εντός των ορίων του θεμιτού δημοσιογραφικού και πολιτικού λόγου: θίγει ένα ζήτημα που απασχολεί αυτή τη στιγμή την επικαιρότητα και άπτεται του δημοσίου συμφέροντος, και διατυπώνει μια καυστική αξιολογική κρίση που, μέσα από την παράφραση ενός γνωστού συνθήματος και μια εικαστική παράσταση, στοχεύει να προβληματίσει και να εξάψει την κριτική αντίδραση. Αυτό, κύριοι και κυρίες λογοκριτές της ΕΡΤ, αποτελεί δικαίωμα και σε μια δημοκρατία προστατεύεται.

  Γνωρίζουμε ότι ήδη από τον περασμένο μήνα, όταν μεταδόθηκε για πρώτη φορά διαφημιστικό μήνυμά μας στην ΕΡΤ, είχε υπάρξει σφοδρή ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου, διότι όχι μόνο το περιεχόμενό του δεν ήταν υποστηρικτικό προς τη «γραμμή» της πρωθυπουργικής παρέας αλλά συνέβη να παίξει και αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. Δεν αποτελεί, άλλωστε, μυστικό ότι το UNFOLLOW είναι εδώ και πολύ καιρό στο στόχαστρο του επικοινωνιακού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, διότι είναι το μόνο περιοδικό που έκανε πράξη αυτό που έλεγε: ότι, δηλαδή, ως ανεξάρτητο περιοδικό θα τηρήσει κριτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς έκανε στο παρελθόν με άλλες κυβερνήσεις. Η κριτική μας στάση προς τις κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά είχε τότε κάνει πολλούς -με πρώτη την «Ομάδα Αλήθειας» της Νέας Δημοκρατίας- να θέλουν να μας «βάψουν» ως «περιοδικό του ΣΥΡΙΖΑ», κάτι που προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση το άφηνε να πλανάται, διότι οι αποκαλύψεις μας για τις τότε κυβερνήσεις τον συνέφεραν. Από τη στιγμή, όμως, που στις ευρωεκλογές του 2014, το UNFOLLOW όξυνε την κριτική του βάσει των στοιχείων του ρεπορτάζ του για τη δραστηριότητα του ισχυρότερου, πλέον, κόμματος της χώρας, άρχισαν οι «νουθεσίες» και τα «μηνύματα». Περίμενε, φαίνεται, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πως θα σπεύδαμε κι εμείς να στηρίξουμε τη νέα εξουσία, με αντάλλαγμα ποιος ξέρει τι… Δεν το κάναμε. Ενοχλούμε, το καταλαβαίνουμε. Δεν περιμέναμε, όμως, ότι τα πράγματα θα έφταναν στην λογοκρισία και την απαγόρευση.

  Συμπτωματικά, σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια ακριβώς, στις 4 Μαρτίου 2013, κυκλοφόρησε το 15ο τεύχος του UNFOLLOW. Είχε εξώφυλλο τον τότε πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, με εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού στο πρόσωπό του, και τίτλο: «Photoshop στον πρωθυπουργό. Η πολιτική πρέπει να είναι αναγνωρίσιμη». Όπως οι αναγνώστες μας θυμούνται, ήταν ένα σχόλιο πάνω στον βασανισμό συλληφθέντων από την ελληνική αστυνομία και στην ακόλουθη προσπάθεια συγκάλυψης με photoshop στις φωτογραφίες τους. Ο δε τίτλος αναφερόταν στην τότε δήλωση του Νίκου Δένδια ότι οι φωτογραφίες αλλοιώθηκαν προκειμένου οι συλληφθέντες να είναι «αναγνωρίσιμοι».

  Τότε, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ζητούσαν στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές να παρέμβει εισαγγελέας και να απαγορευθεί το UNFOLLOW. Σήμερα, τρία ακριβώς χρόνια αργότερα, είναι η ελεγχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΤ που κάνει πράξη την απαγόρευση.

  Χθες, στείλαμε, βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας, στην ΕΡΤ την εντολή προγραμματισμού. Λίγο αργότερα, δεχτήκαμε τηλεφώνημα από τον κ. Γιώργο Θελούδη, διευθυντή Εμπορικής Διεύθυνσης, ο οποίος μας είπε πως υπάρχει μια «νέα διαδικασία» και ότι το σποτ πρέπει να «εγκριθεί», πριν το πληρώσουμε. Ο προγραμματισμός ήταν το σποτ να μεταδοθεί σήμερα. Ματαίως περιμέναμε επικοινωνία χθες ή σήμερα το πρωί. Μετά από δεκάδες οχλήσεις μας, γραπτές και τηλεφωνικές, στις οποίες συνεχώς μας έλεγαν ότι οι υπεύθυνοι είναι «σε ραντεβού», λάβαμε τελικώς το εξής e-mail:

  Λυπούμαστε για την καθυστέρηση και δυστυχώς, «Σας ενημερώνουμε ότι δεν δυνάμεθα να μεταδώσουμε το διαφημιστικό μήνυμα του περιοδικού Unfollow, που μας εστάλη σήμερα, 03.03.2016. Κρίνουμε ότι αντιβαίνει στην κείμενη νομοθεσία περί οπτικοακουστικών εμπορικών ανακοινώσεων και ιδίως στις διατάξεις του άρθρου 10 του ΠΔ 109/2010 «Εναρμόνιση της ελληνικής ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2010/13», του άρθρου 4 της ΥΑ 609/1991 «Δεοντολογία ραδιοτηλεοπτικών διαφημίσεων», καθώς και στο άρθρο 17 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΡΤ ΑΕ.»

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Νομική Υπηρεσία της Ε.Ρ.Τ , στο legal@ert.gr.

  Γιώργος Θελούδης

  Δ/ντής Εμπορικής Διεύθυνσης

  ΕΡΤ Α.Ε

  Είναι φανερό ότι κάποιοι κοπίασαν να βρουν τρόπο να λογοκρίνουν το UNFOLLOW – εξ ου και η καθυστέρηση. Όμως, αυτά που επικαλείται το email του κ. Θελούδη δεν έχουν καμία βάση στην πραγματικότητα. Η νομοθεσία στην οποία αναφέρεται δεν περιλαμβάνει τίποτε απολύτως που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ΕΡΤ μπορεί βάσει του νόμου να λογοκρίνει τη διαφήμισή μας. Το συγκεκριμένο ΠΔ αναφέρεται, όπως εύλογα αντιλαμβάνεται ο καθένας, σε μη εκπομπή διαφημίσεων που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που εξωθούν σε παράνομες ή επικίνδυνες πράξεις ή συμπεριφορές, που προάγουν το ρατσισμό κ.λπ.

  Μα δεν είναι στην αρμοδιότητα ενός μέσου να κρίνει τι μεταδίδει ή όχι; Εσείς στο UNFOLLOW δεν αρνείστε π.χ. τις διαφημίσεις από τράπεζες; Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς δεν είμαστε η δημόσια ραδιοτηλεόραση και δεν κρύβουμε τις απόψεις και τις αφετηρίες μας. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν έχει το δικαίωμα να επιλέγει τι διαφημίζει, ειδικά όταν πρόκειται για άλλα ΜΜΕ. Γιατί τότε εκ των πραγμάτων ασκεί λογοκρισία και επιδεικνύει επιλεκτική ευαισθησία. Την οποία, ας υπογραμμίσουμε, δεν επέδειξε όταν πρόβαλλε διαφημίσεις, λόγου χάρη, της «Ακρόπολης» του υπόδικου κ. Μαυρίκου.

  Ρωτάμε λοιπόν: είναι αυτή η απαράδεκτη πολιτικά απόφαση, υπό αυτό το φτηνό νομικοφανές πρόσχημα, αποτέλεσμα του παραπλανημένου ζήλου δυο-τριών μεσαίων στελεχών της ΕΡΤ; Ή είναι εντολή του πολιτικού της προϊσταμένου, Νίκου Παππά; Είναι ενήμεροι ο Πρόεδρος, Διονύσης Τσακνής, και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Λάμπης Ταγματάρχης; Αυτή είναι η ΕΡΤ την οποία υπερασπιστήκαμε απέναντι στο «μαύρο» της κυβέρνησης Σαμαρά; Αυτή είναι η κυβέρνηση που θα υπερασπιζόταν την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία της έκφρασης;

  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στην υπόθεση Handyside κατά Ηνωμένου Βασιλείου, με την απόφασή του της 7ης ∆εκεµβρίου 1976, καθόρισε τη φύση και το πεδίο της ελευθερίας της έκφρασης ως ακολούθως: «Η ελευθερία της έκφρασης συνιστά αναγκαίο θεµέλιο µιας δηµοκρατικής κοινωνίας, µια από τις βασικές προϋποθέσεις για την πρόοδó της και για την ανάπτυξη κάθε ανθρώπου. Εφαρµόζεται όχι µόνο στην “πληροφόρηση” ή στις “ιδέες” που γίνονται ευνοϊκά δεχτές ή θεωρούνται ως ανώδυνες ή αδιάφορες, αλλά, επίσης, σε εκείνες που προσβάλλουν, πλήττουν ή ενοχλούν το Κράτος ή οποιοδήποτε τµήµα του πληθυσµού. Τέτοιες είναι οι απαιτήσεις της πλουραλιστικής ανεκτικότητας και του ανοιχτού πνεύµατος, χωρίς τις οποίες δεν νοείται η ύπαρξη “δηµοκρατικής κοινωνίας”». (Handyside v United Kingdom [5493/72])

  Απέναντι σε αυτή την ύβρι της λογοκρισίας και της εκδίωξης από την κρατική τηλεόραση της εμπορικής διαφήμισης του UNFOLLOW, δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε σε κάθε αρμόδιο δικαστήριο και αρχή για την αποκατάσταση της υλικής ζημίας και της ηθικής βλάβης που έχουμε υποστεί από την καταπάτηση και παραβίαση κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και ελευθεριών μας, όπως προστατεύονται από το Σύνταγμα, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις διεθνείς συμβάσεις.

  Σε κάθε περίπτωση, ας μην νομίζουν ότι μας «πλήττουν». Το αντίθετο, μας οπλίζουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να κάνουμε αυτό που μας ξέρουμε να κάνουμε: μαχητική και ανεξάρτητη δημοσιογραφία.

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ SPOT ΠΟΥ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕ Η ΕΡΤ:

  • Ο/Η Παλιός λέει:

   Η νέα εξουσία λογοκρίνει κι αυτή όπως και οι προκάτοχοί της.
   Η νέα ΕΡΤ είναι δουλικό της νέας κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη.
   Σ’ αυτόν τον τόπο τα πράγματα αλλάζουν πολύ δύσκολα.
   Είναι το πρόβλημα της χαμηλής λαϊκής κουλτούρας, της αδιαφορίας για το κοινό καλό, του υπερτονισμού του οικογενειακού συμφέροντος σε βάρος του συλλογικού.
   Ο καθένας κοιτάζει να κάνει τη δική του δουλειά.
   Όταν τα προβλήματα είναι διογκωμένα η κεντρική εξουσία μπορεί να αυθαιρετεί περίπου ανενόχλητη.
   Το ίδιο το Unfollow αν ήταν στα πράγματα, αμφιβάλλω αν θα φερόταν διαφορετικά από ότι οι πρώην φίλοι του της κυβέρνησης.

 15. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  ΥΓ 2
  Για την ιδιοκτήτρια του γάτου (αυτόπτη μάρτυρα) των Ιμαλαΐων

 16. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/03/vs.html

  Κι απ’ την άλλη πλευρά όμως είναι εντελώς προβληματική η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου. Ενώ κάνει λόγο για «κατήφορο που συνεχίζεται», προσθέτοντας ότι «τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους» δεν αναφέρει το παραμικρό για τα συγκεκριμένα περιστατικά που ισχυρίζεται ότι συνέβησαν ο Ψυχάρης. Γιατί άραγε; Μήπως ισχύουν οι «χρυσές εφεδρείες» (βλέπε υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες) που δήλωσε ότι διαθέτει ο ΔΟΛ;

 17. Ο/Η των κώλων λέει:

  http://www.protagon.gr/epikairotita/44341073427-44341073427
  Τι ζητούσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη «διαπλοκή»

  Nέες «γάτες» από «Το Βήμα», για επαφές Τσίπρα με τον ΔΟΛ και ισχυρούς του χρήματος. Συναντήσεις με Γιάννη Αλαφούζο, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Θεόδωρο και Γιάννα Αγγγελοπούλου, Μαριάννα Λάτση…

  (………..)

  Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη δήλωσε: «Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

 18. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  ΥΓ 2
  Για την ιδιοκτήτρια του γάτου (αυτόπτη μάρτυρα) των Ιμαλαΐων.

 19. Ο/Η laskaratos λέει:

  Υπάρχουν και καλές (νόμιμες) υποκλοπές προκειμένου να εμφανίσεις κάτι που προδήλως ισχύει, ως δήθεν αποκάλυψη συνωμοσίας και να καλύψεις τις τεράστιες ευθύνες σου, μέσα στην ομίχλη της συνωμοσιολογίας.
  Οι κακές γλώσσες λένε (και κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται, θα έκανε νιάου-νιάου ακόμη κι αν δεν υπήρχε η “παράξενη” ορθογραφία του ονόματος της Ντέλια Βελκουλέσκου), ποιος διέταξε να γίνει η υποκλοπή και ποιοι πληρώνουν το μάρμαρο.
  Όλα τά ‘χε η Ψωροκώσταινα, οι κατασκοπίες της λείπανε.
  Ο πρωθυπουργός έχει κυριολεκτικά νοοτροπία ντεσπεράντο.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   “Ελληνοποίηση”, στη μεταγραφή του κειμένου που έδωσε το wikileaks, του ονόματος της Velculescu σε Velkulesku, ίσως δια χειρός της συνιστώσας αγγλομαθών-ελληνομαθών κάποιας βαλκανικής παρέας συμβούλων, συγγενών κλπ.

   Αν εντοπίσετε μέσω google σε οποιοδήποτε ιστότοπο με γράμματα του λατινικού αλφαβήτου τη γραφή Velkulesku εκτός από τα ελληνικά σάιτς, να μου το πείτε.

 20. Παράθεμα: ΣΥΡΙΖΕΛ: Οι δικές μας (ανορθόγραφες) υποκλοπές είναι καλές… | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.