Ανακοίνωση-Ντροπή της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

[Οι δικαστές που θα έχουν την κακοτυχία να αναλάβουν την υπόθεση θα πρέπει, αν έχουν διαφορετική άποψη, να έρθουν αναγκαστικά σε σύγκρουση με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων!]

και οπτικά το τσαλακωμένο λογότυπο/κύρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

…και οπτικά το τσαλακωμένο λογότυπο/κύρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Διαβάστε πρώτα την:

Ανακοίνωση με θέμα την ελευθερία έκφρασης Δικαστικού Λειτουργού

Απίστευτη ανακοίνωση πριν δικαστεί ο κ. Τσακυράκης -Δεν θα πω τη γνώμη μου ως μη-ειδήμων, το αφήνω τον κ. Αριστείδη Χατζή, Αν. Καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

«[…]Αυτή η ανακοίνωση είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να ακολουθήσει όσα πολύ θλιβερά προηγήθηκαν.

Ομολογώ ότι μετά από 31 χρόνια ενασχόλησής μου με τη Νομική Επιστήμη (14 σπουδών και 17 διδασκαλίας) είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι ναυτία διαβάζοντας ένα κείμενο που προέρχεται από δικαστές. Πέραν όλων των άλλων, γιατί κάνει κάτι που είναι επιστημονικά και ηθικά απαράδεκτο. Επιχειρεί να παρουσιάσει αυτήν την αδιανόητη υπόθεση ως ένα θέμα που έχει να κάνει με την «ελευθερία έκφρασης του Δικαστικού Λειτουργού»! Δηλαδή (προσέξτε παρακαλώ), για το συνδικαλιστικό όργανο των Ελλήνων Δικαστών πρόβλημα ελευθερίας της έκφρασης δεν υπάρχει όταν ποινικοποιείται η πολιτική κριτική αλλά όταν ασκείται αυτή η κριτική! Δεν αγανακτούν με τη μήνυση που κατατέθηκε για να τιμωρήσει και να αποτρέψει την κριτική, ούτε με την υπόδειξη σε συνταγματολόγους να λογοκρίνουν συνάδελφό τους, αλλά αγανακτούν με την κριτική σε τέτοιου είδους θεσμικά ανάρμοστη συμπεριφορά! Θεωρούν ότι «φιμώθηκε» η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και όχι ο Σταύρος Τσακυράκης που θα βρίσκεται στο εδώλιο μετά από μήνυση της Προέδρου!

Η επιστολή αυτή επιπλέον υπερασπίζεται πλήρως την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, υιοθετεί τις θέσεις της μέχρι κεραίας, επαναλαμβάνει τα επιχειρήματά της και την καλύπτει απόλυτα. Διαπράττει δηλαδή και όλα τα σφάλματα για τα οποία άσκησε δικαίως κριτική ο Σταύρος Τσακυράκης.

Η ανακοίνωση της Ενωσης κάνει και κάτι θεσμικά και ηθικά απρεπές: προκαταλαμβάνει τη δικαστική κρίση και εμμέσως προαναγγέλλει την καταδικαστική για τον Σταύρο Τσακυράκη ετυμηγορία.

Αυτά είναι φρικαλέα πράγματα. Από πού να ξεκινήσω; Από την τρομακτική πίεση που ασκεί πλέον προς τον «φυσικό δικαστή» όχι μόνο η βαριά παρουσία της Προέδρου του Αρείου Πάγου στο ρόλο της μηνύτριας αλλά και η ανακοίνωση της Ενωσης; Οι δικαστές που θα έχουν την κακοτυχία να αναλάβουν την υπόθεση θα πρέπει, αν έχουν διαφορετική άποψη, να έρθουν αναγκαστικά σε σύγκρουση με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου (η οποία, με εύνοια του νομοθέτη, έχει ήδη την εξουσία να ενεργήσει πειθαρχικό έλεγχο εις βάρος τους) και την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων!

Πραγματικά δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια τριτοκοσμική μπανανία που να έχουν συμβεί παρόμοια θεσμικά ευτράπελα. Είναι τόσο ζοφερή η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, τόσο αποπνικτική για τα δικαιώματα, την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, την ακαδημαϊκή ελευθερία και κυρίως για τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, που θα ήμουν τελείως απελπισμένος αν δεν είχα πληροφορηθεί ότι η απόφαση της Ενωσης εξεδόθη με οριακή πλειοψηφία. 6 υπέρ και 5 κατά. «Υπάρχουν ακόμα Δικαστές στο Βερολίνο».

Αυτό που συμβαίνει είναι πολύ σοβαρό. Και μας φέρνει προ των ευθυνών μας. Κανείς δεν έχει την πολυτέλεια ή το δικαίωμα να αδιαφορήσει ή να σωπάσει. Διότι αυτό θα σημαίνει ότι ανέχεται και συγχωρεί όλα τα παραπάνω.

Αλλά ας ελπίσουμε ότι οι Ελληνίδες και οι Ελληνες Δικαστές θα αντιμετωπίσουν αυτήν τη δυσφημιστική για την ελληνική Δικαιοσύνη υπόθεση απορρίπτοντας τις θεσμικές υπερβάσεις και τις αθέμιτες παρεμβάσεις, υιοθετώντας τις σκέψεις ενός από τους μεγάλους Ελληνες Δικαστές που τίμησαν τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου, του αείμνηστου Στέφανου Ματθία:

«Το αίτημα για αμεροληψία του δικαστή, συνδέεται στενά προς την ανεξαρτησία του. Διότι οι κάθε είδους εξαρτήσεις του δικαστή, είτε προσωπικές είτε λειτουργικές, υπονομεύουν τόσο την υποκειμενική όσο και την αντικειμενική ιδίως δε τη δομική αμεροληψία του. Πράγματι, η αμεροληψία, πρέπει πρωτίστως να νοηθεί ως γενικό αίτημα, ως θεσμική και καθολική προϋπόθεση σύμφυτη προς τη δικαστική ιδιότητα. Και υπό την έννοια αυτή απορρέει, κατά βάση, από την ανεξαρτησία, ως θεσμική εγγύηση και ως προσωπικό βίωμα. Aμεροληψία και ανεξαρτησία αποτελούν δύο πτυχές του ίδιου ζητουμένου: της δικαστικής αντικειμενικότητας». [δικές μου οι υπογραμμίσεις]

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του κ. Αριστείδη Χατζή στο protagon.gr

***

ΥΓ
Διαβάστε επίσηςΝα παραιτηθεί η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Advertisements
This entry was posted in φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

11 Responses to Ανακοίνωση-Ντροπή της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

 1. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Φυσικὰ ἔβγαλαν τέτοια ἀνακοίνωσιν οἱ Ῥωμῃοὶ δικαστὲς καὶ εἰσαγγελῆς. Ἡ πρόεδρος τοῦ Ἀρείου Πάγου εἶναι τὸ ἀφεντικό τους. Ἐξ’ἄλλου στὴν Ἑλλάδα αὐτὸ ποὺ μετρᾷ εἶναι τὸ συνάφι.

  Ἔχει τὸ σύστημα προβλέψει αὐτὴν τὴν περίπτωσιν; Δὲν θὰ ἦταν καλύτερα γιὰ παράδειγμα νὰ ἐκδικάζετο ἡ ὐπόθεσις ἀπὸ κάποιον πρώην πρόεδρο τοῦ Ἀρείου Πάγου;

  Φυσικὰ σὲ μία πραγματικὴ Δημοκρατία, ὅπου τὶς τελικὲς ἀποφάσεις θὰ τὶς παίρνει τὸ ἐκλογικὸ σῶμα δὲν θὰ ὑπάρχουν τέτοια φαινόμενα.

  Ἡ «Νομικὴ Ἐπιστήμη» εἶναι ἕνα πρόβλημα. Γερμανὸς δικαστὴς σχετιζόμενος μὲ τὶς δίκες τῶν Ἐρυθρῶν Ταξιαρχιῶν, παραδέχθηκε ὅτι ὁ κόσμος δὲν καταλαβαίνει τί κάνουν. Μήπως ἔχουν χάσει τὴν ἐπαφὴ μὲ τὴν πραγματικότητα;
  Κυκλοφοροῦν κατὰ καιροὺς ἄρθρα, ὅπως ἕνα τοῦ Χάρβαρντ τὰ ὁποῖα συσχετίζουν τὴν Νομικὴ μὲ τὴν Σύγχρονον Φυσικήν.
  Νομίζουν καὶ ἐκεῖνοι σὰν τοὺς Χριστιανοὺς Παπάδες ὅτι εἶναι ἡ φωνὴ τοῦ Γιαχβέχ; Ὄτι ἔχουν συλλάβει τὴν ἰδέα τοῦ Ἀγαθοῦ;

 2. Ο/Η Left λέει:

  Στη Δημοκρατία οι πάντες ελέγχονται οι πάντες κρίνονται. Το δικαστικό σώμα έχει δώσει άπειρες αφορμές κριτικής μέσα από σκιές που δεν ξεκαθαρίστηκαν ποτέ..

  http://www.koutipandoras.gr/article/103087/paradikastiko-zei-ola-ta-onomata-kai-oi-ypoklapeises-synomilies

  Το παραδικαστικό ζει: Όλα τα ονόματα και οι υποκλαπείσες συνομιλίες
  02 Ιανουαρίου

  11:46

  2014

 3. Ο/Η ΠανΚαπ λέει:

  Μήπως ολισθαίνουμε προς μια δικτατορία των δικαστών;

 4. Άρειος Πάγος: Ιερό κείμενο των Εβραίων τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών! – The Books’ Journal, 29/02/2016
  http://booksjournal.gr/slideshow/item/1933

  Η οξυδερκής ερευνήτρια Βασιλική Μ. από το XYZ Contagion (http://xyzcontagion.wordpress.com/about/) σχολιάζοντας το προηγούμενο άρθρο μου «Θάνου: Αθώωσε τον Πλεύρη – Μήνυσε τον Τσακυράκη!» υπενθύμισε πως ελάχιστα έχει αναδειχθεί το γεγονός πως στην επονείδιστη απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία επικυρωνόταν το 2010 η αθωωτική απόφαση του Εφετείου Αθηνών το 2009 για το αντισημιτικό παραλήρημα του Κώστα Πλεύρη τα δύο Δικαστήρια ακολούθησαν άκριτα τον δυσώνυμο νεο-Ναζί και ανέφεραν ως ιερά κείμενα των Εβραίων το Ταλμούδ, την Παλαιά Διαθήκη και … τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών.

  Η αναφορά στα Πρωτόκολλα ως γνήσιο κείμενο του εβραϊσμού αποτελεί μια από τις περισσότερο ωμές εκδηλώσεις του αντισημιτισμού. Η πλειοψηφία των τότε Αρεοπαγιτών και οι τότε Εφέτες, με τις αποφάσεις που εξέδωσαν, απέδειξαν ότι τουλάχιστον στα ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης ο αντισημιτισμός (και άλλες μορφές ρατσισμού) κυριαρχούν, όπως έχω επανειλημμένα γράψει έκτοτε.

  Η συνέχεια εδώ:
  http://booksjournal.gr/slideshow/item/1933

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητή κυρία Μετατρούλου,
   σχετικά με τον αντισημιτισμό δικαστών και το ακόλουθο. Να σημειώσω πως η κα Κωνσταντοπούλου μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εξουσία, δεν φρόντισε να εφαρμοσθούν οι νόμοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο καθένας μπορεί να κρίνει.
   http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/ekspres-tis-dikaiosynis-toy-dimitri-psarra
   Το εξπρές της Δικαιοσύνης. Του Δημήτρη Ψαρρά

   Δυο παρόμοιες καταγγελίες που η μία (της Χρυσής Αυγής) διερευνήθηκε σε χρόνο-ρεκόρ, ενώ η άλλη παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες
   Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, που συνεργάζονται με την εφέτη-συντάκτρια ιστολογίου Μαριάνθη Παγουτέλη στην εταιρεία Φίλων της Μητρόπολης Μυτιλήνης, όπως αποκαλύφθηκε στη Βουλή.
   …………………………………
   Μέσα σε μια βδομάδα (1.8), η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερεύνησε τα στοιχεία της ιστοσελίδας του ΚΕΕΡΦΑ και πιστοποίησε τη σχέση της με τον Πέτρο Κωνσταντίνου!

   Χρειάστηκαν δηλαδή μόνο 8 μέρες για την άσκηση δίωξης εις βάρος του κ. Κωνσταντίνου, την οποία παράγγειλε η Χρυσή Αυγή με το θράσος που είχε μέχρι προχτές. Και κανείς από όσους αποδέχτηκαν και «διαβίβασαν» διά τα περαιτέρω την παραγγελία της ναζιστικής οργάνωσης δεν φάνηκε να ενοχλείται από τα δικά της σχόλια που περιλαμβάνονται στο ίδιο κείμενο, το οποίο καταγγέλλει το αντιφασιστικό μέτωπο ως «αντεθνικό», επιτίθεται προσωπικά στον Πέτρο Κωνσταντίνου επειδή «είναι συκοφάντης του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος» (δηλαδή της Χρυσής Αυγής) και υπερασπίζεται τους λαθροεισβολείς (δηλαδή τους μετανάστες).

   Αντίθετα από αυτή την αστραπιαία αντίδραση, η Δικαιοσύνη ακόμα και σήμερα δεν έχει κινηθεί για μια άλλη ανάρτηση σε ιστοσελίδα, η οποία περιείχε ακραία αντισημιτικά σχόλια (του τύπου «Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!») και υβριστικές αναφορές για τη Δικαιοσύνη («Μοχλός εξουσίας των φαύλων και των διεφθαρμένων», «Το μπουρδέλο ωχριά μπροστά στην Ευελπίδων»). Βλέπετε, εκείνος που ανέδειξε την υπόθεση δεν ήταν η Χρυσή Αυγή, αλλά… εγώ («Ελευθεροτυπία», 5.12.2010), ενώ ο συντάκτης του ιστολογίου δεν ήταν ο Κωνσταντίνου, αλλά μια εφέτης, η Μαριάνθη Παγουτέλη. Υποτίθεται ότι τότε το δημοσίευμα προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αλλά δεν μάθαμε τίποτα σχετικό, ενώ ούτε ο συντάκτης κλήθηκε να καταθέσει.

   Την υπόθεση αυτή έφερε στην επικαιρότητα την περασμένη Τετάρτη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μάλιστα αποκάλυψε ότι η εν λόγω εφέτης, μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τη σημερινή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου συνεργάζονται και στο Δ.Σ. της εταιρείας «Φίλοι της Μητρόπολης Μυτιλήνης». Η απάντηση του κ. Αθανασίου ήταν ότι ρώτησε σχετικά και του είπαν ότι δεν υπάρχει ζήτημα με κανένα ιστολόγιο και ότι απλώς πρόκειται για μια «προσωπική αντιδικία» μεταξύ της βουλευτού και της εφέτου!

   Εφημερίδα των Συντακτών

 5. Ο/Η Τίμος λέει:

  Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει αυτή ξ χώρα. Τίποτε δεν άλλαξε η πρώτη φορά παιδική χαρά.

 6. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Δικαστικές πονηριές
  «Ουσιαστικά δηλαδή το βούλευμα αυτοαναιρείται γιατί, αν ο Μπολέτσης εκβιάστηκε, δεν είναι δυνατόν να δωροδόκησε και, αν δωροδόκησε, δεν είναι δυνατόν να εκβιάστηκε! Κατά συνέπεια, εδώ δεν έχουμε μόνο μια απλή αντίφαση, αλλά και έναν παραλογισμό. Το ζητούμενο είναι γιατί. Μήπως… για να χαθεί η αλήθεια ανάμεσα στα ερωτήματα που γεννιούνται και η υπόθεση να βγει από την ουσία της; »

  http://www.topontiki.gr/article/160145/paradikastiko-kai-giosakis-pali-sto-proskinio
  2.2.2016 Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1904 στις 18-02-2016

  Παραδικαστικό και Γιοσάκης πάλι στο προσκήνιο…

  Να λοιπόν που… ξανάρχονται, ένα-ένα, χρόνια δοξασμένα, που λέει και το λαϊκό άσμα. Μόνο που αυτήν τη φορά είναι τα χρόνια που ξετυλίχθηκαν διάφορες ιστορίες των παραδικαστικών κυκλωμάτων, για διάφορες υποθέσεις που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και είχαν μονοπωλήσει τα φώτα της επικαιρότητας.

  Με όσα συνέβησαν την τελευταία 5-6 χρόνια, το κατρακύλισμα της ελληνικής οικονομίας, τα μνημόνια, τις διάφορες τρόικες, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, το κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων, την εκτόξευση της ανεργίας στα ύψη, τη δύσκολη καθημερινότητα, φαίνεται να ξεχάσαμε και μιαν άλλη πληγή του ελληνικού κράτους, το παραδικαστικό κύκλωμα και τους πρωταγωνιστές του πριν από αρκετά χρόνια…

  Έρχεται λοιπόν και πάλι τις επόμενες μέρες στο προσκήνιο η υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος (συγκεκριμένα το σχέδιο Β’), αφού το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με απόφασή του παραπέμπει σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις (εκβίαση, ηθική αυτουργία σε εκβίαση, παθητική και ενεργητική δωροδοκία κ.λπ.) τον πρώην εφέτη Γεώργιο Ευσταθίου, τον πρώην αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, τους επιχειρηματίες Διονύσιο Ζήκο και Ιωάννη Μπολέτση κ.ά., οι οποίοι θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τις επόμενες μέρες…

  Η πρόταση

  Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην εφέτης κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και ηθική αυτουργία σε εκβίαση, ο Ιάκωβος Γιοσάκης και ο Διονύσιος Ζήκος για εκβίαση και ο Ιωάννης Μπολέτσης για δωροδοκία.

  Σημειώνεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελίες του τελευταίου για εκβιασμό από τους Ευσταθίου, Γιοσάκη, Ζήκο, κάτι που αναγνώρισε ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος και έκανε τη σχετική έρευνα, και είχε προτείνει την απαλλαγή του Μπολέτση αφού δεν διαπίστωσε επαρκείς ενδείξεις για την ενοχή του.

  Η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Από τη συνολική εκτίμηση όλων των αποδεικτικών στοιχείων ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί του καταγγέλλοντος ότι δεν κατέβαλε με δική του πρωτοβουλία χρήματα στα εμπλεκόμενα στην παρούσα υπόθεση πρόσωπα αλλά αντίθετα η ενέργειά του ήταν αποτέλεσμα έντονου φόβου που του προξένησαν οι Γιοσάκης και Ζήκος με την απειλή ότι, εάν δεν κατέβαλλε το ποσόν που ζητούσαν για λογαριασμό του Γ. Ευσταθίου, θα καταδικαζόταν και θα οδηγείτο στη φυλακή».

  Και εδώ αρχίζουν περίεργα πράγματα που μπορεί να οδηγήσουν σε λάθος αποφάσεις το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση ενώ ανακύπτει το ερώτημα γιατί το Συμβούλιο Εφετών δεν έλαβε υπόψη του την πρόταση του εισαγγελέα και παρέπεμψε και τον Μπολέτση σε δίκη ως κατηγορούμενο.

  Αντίφαση

  Όπως εκτιμούν κύκλοι της Δικαιοσύνης, με τον τρόπο αυτόν αποδυναμώνεται η διερεύνηση της αλήθειας από την πλευρά του δικαστηρίου, αφού πρακτικά και ουσιαστικά ευνοούνται οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, καθώς ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας τους, αυτός που αποκάλυψε δηλαδή όλη την ιστορία, δεν θα μπορεί να καταθέσει λόγω του ότι είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος!

  Σύμφωνα πάντα με νομικούς και δικαστικούς κύκλους, προκύπτει ακόμα ένα θέμα, αφού το βούλευμα περιέχει μια σοβαρή αντίφαση που από μόνη της το αποδυναμώνει. Συγκεκριμένα, δέχεται ότι ο καταγγέλλων υποσχέθηκε να δώσει στον τότε εφέτη 150.000 ευρώ για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο πρώτο δικαστήριο για το παραδικαστικό, γι’ αυτό και τον παραπέμπει για ενεργητική δωροδοκία δικαστή, αλλά ταυτόχρονα παραπέμπει και τον δικαστή (τον Γ. Ευσταθίου) για εκβίαση αφού δέχεται ότι ο Ι. Μπολέτσης εκβιάστηκε από αυτόν και τον Γιοσάκη για να του καταβάλει το ίδιο ποσό των 150.000 ευρώ. Δηλαδή ο καταγγέλλων κατά το βούλευμα είναι κατηγορούμενος αλλά και θύμα.

  Είναι φανερό λοιπόν ότι η πρώτη εκδοχή του βουλεύματος αναιρεί τη δεύτερη και αντίστροφα. Δηλαδή είτε ο Μπολέτσης προσπάθησε να δώσει στον δικαστή 150.000 ευρώ, όποτε είναι ένοχος ενεργητικής δωροδοκίας, είτε απειλήθηκε και εξαναγκάστηκε να καταβάλει στον ίδιο δικαστή το ίδιο ποσό, όποτε είναι θύμα. Γιατί και τα δύο δεν γίνεται να είναι!!!

  Ουσιαστικά δηλαδή το βούλευμα αυτοαναιρείται γιατί, αν ο Μπολέτσης εκβιάστηκε, δεν είναι δυνατόν να δωροδόκησε και, αν δωροδόκησε, δεν είναι δυνατόν να εκβιάστηκε! Κατά συνέπεια, εδώ δεν έχουμε μόνο μια απλή αντίφαση, αλλά και έναν παραλογισμό. Το ζητούμενο είναι γιατί. Μήπως… για να χαθεί η αλήθεια ανάμεσα στα ερωτήματα που γεννιούνται και η υπόθεση να βγει από την ουσία της;

 7. Ο/Η Γιώργος Δικαίος λέει:

  Συγγνώμη, αλλά εφόσον θεωρεί ότι υπέστη προσβολή της προσωπικότητάς της και εξυβρίστηκε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, δεν έχει δικαίωμα να κάνει μήνυση;
  Λίγο είναι να σε χαρακτηρίσουν, μεταξύ των άλλων αφελή πολιτικάντισσα και κάμποσα άλλα και μάλιστα να είσαι και πρόεδρος του Αρείου Πάγου;
  Γιατί ενοχλεί το γεγονός ότι της συμπαρίστανται οι δικαστές και όχι ότι στον μηνυόμενο καθηγητή συμπαρίστανται σύσσωμοι οι καθηγητές;
  Κάτι μου λέει, πως αν ήταν άνδρας ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κανείς δε θα σκεφτόταν να τον χαρακτηρίσει έτσι… Μου είχε κάνει εντύπωση, πως από τότε που ανέλαβε έχει δεχτεί απίστευτες λοιδορίες, π.χ. υπόνοιες για το …ύψος της, τί φοράει, σχολίαζαν νομίζω, πώς βάφει τα νύχια, πράγματα δηλαδή καθόλου προσβλητικά και σεξιστικά… Στο εξωτερικό όπου ζω, πέφτουν κυρώσεις και υπάρχει έντονη αποδοκιμασία για όποιον τολμήσει να κάνει παρόμοια πράγματα. Στη χώρα μας, απλώς περνάνε ντούκου.

  (Σημ. Καθόλου δε διαφωνώ με την κριτική σε οποιονδήποτε δικαστή, αλλά διαφωνώ μόνο με τον τρόπο που ασκείται, δηλαδή με μειωτικούς χαρακτηρισμούς, εξυβρίσεις κλπ. Όσα είπε ο Τσακυράκης, μόνο «πολιτική κριτική» δε μου κάνουν).

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Οι δικαστές κύριε όφειλαν να ξέρουν πως δεν είναι συντεχνία αλληλοϋποστήριξης, αλλά υπηρετούν έναν ύψιστο θεσμό της Δημοκρατίας.
   Η Πρόεδρος του Αρ.Πάγου δεν έχει ανάγκη συμπαράστασης, πολλοί φτωχοδιάβολοι που καταδικάζονται άδικα έχουν, αλλά εκεί η Ένωση είναι απούσα:

   http://rozkarta.blogspot.gr/2013/03/blog-post_680.html
   Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

   Ο… κασίδης και ο Κασιδιάρης

   ΕΦΕΤΕΙΟ Παρ” ότι η γραμμή το ήθελε κόσμιο, το χρυσαυγίτικο ακροατήριο εκστόμιζε βρισιές εναντίον μαρτύρων. Προηγουμένως είχε καταδικαστεί Αφγανός με συνοπτικές διαδικασίες

   Τον δίκασαν και τον καταδίκασαν σε λίγα μόλις λεπτά της ώρας. Χωρίς μάρτυρες, χωρίς καν να του δώσουν το περιθώριο να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Η μόνη λέξη που ακούστηκε από το στόμα του, εν… είδει απολογίας, και μεταφέρθηκε στο ακροατήριο διά του διερμηνέα, ήταν «είμαι αθώος». Ενα λεπτό πριν, είχε επιχειρήσει να πει κάτι για το θύμα που στην «ανάκριση άλλαξε κατάθεση, δεν με αναγνώρισε». Κανείς δεν τον άκουσε, δεν έψαξε τα χαρτιά της δικογραφίας. Οπως αγνοήθηκε και το αίτημα του διορισμένου δικηγόρου του για αναβολή, ώστε να προσέλθει έστω ένας εκ των μαρτύρων. Για να γίνει κανονική δίκη, όπως δικαιούται κάθε κατηγορούμενος.

   Ο δικηγόρος που ο ίδιος είχε προσλάβει και πληρώσει για να τον υπερασπιστεί δεν εμφανίστηκε. «Δεν είχα κάνει κάτι κακό» ήταν η αποστομωτική απάντησή του στη μοναδική ερώτηση του προέδρου «γιατί δεν έτρεξες να φύγεις;», εννοώντας μετά τη ληστεία -με σουγιά- για την οποία κατηγορούνταν και είχε ως λεία 50 ευρώ. Και μετά από καταδικαστική εισαγγελική εισήγηση, δευτερολέπτων, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών και διατάχθηκε η απέλασή του.

   Αν ήταν στο χέρι κάποιων από το ακροατήριο, η ποινή του θα ήταν… θάνατος. Γιατί; Διότι είναι Αφγανός μετανάστης, που τον έπιασαν περαστικοί, όχι επ” αυτοφώρω αλλά από τον… σωρό, και τον παρέδωσαν στην αστυνομία. Και χθες είχε την «τύχη» να δικαστεί σε μια διακοπή της δίκης του Ηλία Κασιδιάρη, ενώπιον ενός ακροατηρίου δεκάδων χρυσαυγιτών. Οχι, το «εις θάνατον» δεν το φώναξαν… το “λεγαν όμως χαμηλόφωνα ο ένας στον άλλον, κοιτώντας με αποτροπιασμό το… μελαχρινό «μίασμα» που ήταν στο εδώλιο. Ετσι ακριβώς όπως «τα “λεγε» και ο υποψήφιός τους, βροντερά αυτός, στο φασιστικό του παραλήρημα on camera στο ντοκιμαντέρ του Κων/νου Γεωργούση.

   Χαμηλόφωνα εκστόμιζαν βρισιές και απειλές σε βάρος μαρτύρων, συνηγόρων πολιτικής αγωγής, δημοσιογράφων…

   «Πού τις βρήκαν αυτές τις βρομιάρες;» έλεγαν για τις δικηγόρους οι οποίες εκπροσωπούσαν τον φοιτητή που είχε δεχτεί επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη.

   «Πες τα, Ηλία μου, μάγκα μου. Κοίτα ρε ποιον άνθρωπο θέλουν να βάλουν φυλακή», συμπαραστέκονταν στον βουλευτή τους. Ο τελευταίος, κουστουμαρισμένος στο εδώλιο, απέτρεπε τον οποιονδήποτε από τους δικούς του επιχειρούσε να κάνει σχόλια.

   «Μην παρεμβαίνεις, σε παρακαλώ», νουθέτησε έναν κομματικό που δεν κρατήθηκε και επιτέθηκε στον αντίδικο, τότε φοιτητή, την ώρα που κατέθετε.

   Προφανώς η «γραμμή» επέβαλλε κοσμιότητα, τουλάχιστον μέσα στο δικαστήριο.

   Οχι πως αν κάποιος παρεξέκλινε θα αντιμετώπιζε και την εύλογη αντίδραση της έδρας. Ο αμήχανος πρόεδρος ήταν φανερό ότι ήθελε να τελειώνει χωρίς πολλά πολλά και παρατράγουδα.

   Δεν έκανε παρατηρήσεις ούτε για τα κινητά που χτυπούσαν με ήχους εμβατηρίων και τη «Μακεδονία την ξακουστή» ούτε και την ώρα που το ενθουσιασμένο πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, όταν εκφωνήθηκε η αθώωση Κασιδιάρη. Καμία αντίδραση, έστω για την τάξη, ούτε στα γιουχαΐσματα σε βάρος της πανεπιστημιακού, η μαρτυρία της οποίας οδήγησε τον Ηλ. Κασιδιάρη στο εδώλιο.

   Ο τελευταίος, προς υπεράσπιση του εαυτού του, τους… έδωσε όλους. Την εταιρεία όπου δούλευε και του «έδινε μαύρα» αλλά και τα πάρκινγκ όπου άφηνε το αυτοκίνητό του και δεν έδιναν θεωρημένες αποδείξεις, γι” αυτό και δεν μπόρεσε να τις προσκομίσει. Γιατί -υποστήριξε- τις πέταξαν τα αφεντικά του, αφού δεν πέρναγαν στην εφορία.

   «Μαύρη» κι άραχνη ήταν και η ατμόσφαιρα έξω και μέσα από τα δικαστήρια.

   Εκατοντάδες χρυσαυγίτες, που κατέφταναν από το ξημέρωμα σε ομάδες για να προλάβουν να καταλάβουν όλα τα έδρανα του ακροατηρίου, γυναίκες και άντρες (κυρίως) ντυμένοι στα μαύρα, κάποιοι με σκουφιά με κεντημένη την ελληνική σημαία και το γυαλί ηλίου στο κεφάλι, ανάμεσά τους και αρκετοί «επώνυμοι» του χώρου τους. Βουλευτές και κομματικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, ακόμα και η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, στο κινητό της οποίας τηλεφώνησε ο αρχηγός -σε διακοπή της διαδικασίας- και ζήτησε να μιλήσει με τον βουλευτή του.

   Οσο για τον απόηχο της δίκης και όσα αυτός σηματοδοτεί, «γράφτηκε» εν χορώ από τους παρατεταγμένους χρυσαυγίτες ακριβώς έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου: «Αίμα – τιμή – Χρυσή Αυγή».

   Και μη χειρότερα;

   «Η Εφημερίδα των Συντακτών»

  • Ο/Η Po λέει:

   Γιώργος Δικαίος…
   (αυτά είναι ανήκουστα, πρόεδρος Αρείου Πάγου να μηνύει Άποψη, γιατί άποψή ήταν, και όχι συκοφαντία)
   Με ψήφισμα της η γενική συνέλευση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζει τη συμπαράσταση της στον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ.Τσακυράκη, με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ, Βασιλική Θάνου.

   Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα η γενική συνέλευση της σχολής επιβεβαίωσε την προσήλωση της στις αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της ελευθερίας της έκφρασης .

   Σημιεώνεται ότι ήδη με ανακοίνωση τους 14 καθηγητές Συνταγματικού δικαίου έχουν εκφράσει την αντίθεση τους για τη στάση της κυρίας Θάνου ενώ επισημαίνουν ότι η «ενέργεια της προέδρου του Αρείου Πάγου εγείρει ζήτημα λειτουργίας του πολιτεύματος και του κράτους δικαίου, ενώ τίθεται ζήτημα και με την ελεύθερη έκφραση της κρίσης των δικαστών «.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.