Το ασανσέρ της φίλης του πατριάρχη Αλέξιου

[Ιστορίες που μπερδεύουν τα Τουρκοβούνια με τα Ιμαλάια]

asanseur-alexiou29feb16

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Θυμάμαιτο Νίκο Κωνσταντόπουλο να επερωτά στη Βουλή τον κ. Σημίτη για τον παράνομο διορισμό (δεν πληρούσε την εκ του Νόμου προϋπόθεση να είναι πανεπιστημιακός) του κ. Ψυχάρη ως διοικητή του Αγ. Όρους. H αμηχανία του πρωθυπουργού ήταν εμφανής, ο Σημίτης δεν διέθετε ούτε κλάσμα του θράσους  του κ. Τσίπρα και ο Κωνσταντόπουλος είχε τον αέρα και τη μαχητικότητα του συγκριτικά αδιάφθορου. Προσωπικά δεν τρέφω εκτίμηση στο πρόσωπο του μεγαλοεκδότη, δεν ξεχνώ το φιλοχουντικό παρελθόν του, τις σχέσεις του με την Εκκλησία, δεν αγνοώ τη συμμετοχή του στη νόθευση του πολιτεύματος μέσω της υπόγειας δημοσιογραφικής διαπλοκής κλπ αλλά εξ ίσου ή και περισσότερο δεν εκτιμώ τον κ. Τσίπρα. Δεν έχω ιδιαίτερη αμφιβολία πως ο εκδότης λέει την αλήθεια και ο κ.Τσίπρας ψεύδεται στριμωγμένος, αυτό βοά από την αποφυγή του να προκαλέσει τον εκδότη να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και από την κλασσική διαφυγή μέσω της εκφρασμένης πρόθεσης να παραπέμψει την υπόθεση στις μακροχρόνιες και ατελείωτες καλένδες της αδέκαστης Δικαιοσύνης του (τους). Είναι φανερό ότι ο εκδότης τα παίζει όλα για όλα βλέποντας ότι τα νέα τζάκια που στήνει ο «αρχιμανδρίτης» του τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια. Έτσι δεν διστάζει να παραβεί του κανόνες του παιχνιδιού που παιζόταν για δεκαετίες μεταξύ των δημοσιογραφικών συγκροτημάτων-καναλιών και κυβερνήσεων. Δεν αμφιβάλλω πως αν ο κ.Ψυχάρης έχει αποδείξεις της συζήτησής του με το νεαρό, όπως υπαινίσσεται και όπως πιστεύω, θα φανεί εκ του αποτελέσματος της μοιρασιάς των ΜΜΕ, συμπτώματα της οποίας είναι όλες αυτές οι αποκαλύψεις για την ακροδεξιά ‘Ακρόπολη’ που, πέρα από τους εκβιασμούς, δημοσιογραφούσε πέρα-δώθε επί χρήμασι υπέρ κάθε αριστεροακροδεξιού, ή δεξιού πατριώτη, για τις μυστικές συναντήσεις των δυο ανδρών κλπ, αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν την άποψη που έχω εδώ και χρόνια σχηματίσει για τον κ. Τσίπρα, πως είναι αδίστακτος σε βαθμό επικίνδυνο για τη χώρα, δεδομένης και της άγνοιάς του.

Παραθέτω ασχολίαστα το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της (μυθιστορηματικής ατμόσφαιρας) συνάντησής τους, όπως την περιέγραψε ο δημοσιογράφος του συγκροτήματος και πρώην λογογράφος του θαυμαστή της πολιτιστικής επανάστασης του Μάο και μετά θα εξετάσω μόνο αυτό που αναγκαστικά παραδέχεται και το πονηρό χαζοπούλι που πιάστηκε στην ενέδρα της πονηρότερης γριάς αλεπούς:

«….Η τέταρτη συνάντηση έγινε και αυτή έπειτα από αίτημα του εκδότη.

Και τι σας ζήτησε, κύριε πρόεδρε;».
– «Το πιστεύεις ότι δεν μου ζήτησε τίποτα; Αντίθετα, του έδωσα εγώ…».
– «Τι του δώσατε;».
– «Του είπα πως όταν κερδίσουμε την εξουσία θα του χαρίσω τα δάνεια της εκδοτικής επιχείρησής του και επίσης θα δώσω στον ίδιο ολόκληρο το κανάλι στο οποίο συμμετέχει. Αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να μη με υποστηρίζει, ούτε με τις εφημερίδες ούτε με το κανάλι του. Τι άλλο να κάνω;…».

Η απάντηση του «Βήματος της Κυριακής» στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού:

«Δεν προκαλεί έκπληξη ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κάνει το «άσπρο – μαύρο». Είναι η συνήθης πρακτική που εσχάτως ακολουθείται. Καλούμε τους ιθύνοντες του Γραφείου Πρωθυπουργού να ξαναδιαβάσουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για να κατανοήσουν, να συνειδητοποιήσουν (και να θυμηθούν…) ποιος προσέφερε, πότε και τι, ποιος ζητούσε πολιτική υποστήριξη με κάθε ευκαιρία χωρίς τίποτα και ποτέ να του έχει ζητηθεί. Πέραν τούτων, το Μέγαρο Μαξίμου λησμονεί το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών. Θα έχουν την ευκαιρία να  τον πληροφορηθούν».

Γατί ο υποψήφιος πρωθυπουργός, θιασώτης του διακινούμενου στις πλατείες «οράματος» της «Άμεσης Δημοκρατίας» του Γλέζου, είχε μυστικές συναντήσεις με έναν «αντίπαλο» εκδότη; Να είναι ερωτευμένοι οι δυο άνδρες το αποκλείει η μεγάλη διαφορά της ηλικίας τους. Από ποιόν λοιπόν ήθελε να τις κρύψει; Οι φαντασιακοί εχθροί της Αριστεράς, οι Καπιταλιστές, «οι Αμερικανοί», οι Ευρωπαίοι, οι δεξιοί θα το μάθαιναν από τον εκδότη και τους κύκλους του. Ο μόνος που δεν θα το ήξερε είναι αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ περιφρονεί βαθύτατα, εξαπατά συστηματικά, εξαχρειώνει ενσυνείδητα και κολακεύει αισχρότατα, αυτό δηλαδή που ονομάζει «λαός». Καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει τόσα αδίστακτα διαβρωτική της συλλογικής συνείδησης, κανείς δεν τόλμησε μέχρι τώρα να πει πως η Αριστερά και η Άκρα Δεξιά έχουν τους ίδιους στόχους και είναι φυσικό να συνεργάζονται κανείς δεν τόλμησε να αμφισβητήσει τόσο άθλια την πολιτική Γεωγραφία. Γιατί οι πολίτες δεν έπρεπε να γνωρίζουν τη συνάντηση; Μήπως για να μην διαλυθεί ο μύθος της Αριστεράς που δεν διαπλέκεται;

Το ότι οι δυο ρασοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν την πολιτική ως προέκταση των φοιτητικών τους χαρτοπαιξιών, ως ένα αδιαφανές παρασκηνιακό παιχνίδι μηχανισμών και τακτικισμών σε συμμαχία «ακόμη και με τον Διάβολο», ως μια ρεβάνς ενός κόσμου που καταχρηστικά θεωρούν πως εκπροσωπούν, ως μια μάχη επιβολής και επιβίωσης χωρίς κανόνες και με ίντριγκες, ως προέκταση της εφηβικής τους ψευτομαγκιάς, ως ένα μέσον προσωπικής ανέλιξης σε ύψη τέτοια που θα εξασφαλίσουν στις οικογένειές τους μια μακρόχρονη ευτυχία (όπως την  εννοούν αυτοί), είναι ηλίου φαεινότερο εδώ και χρόνια. Διακατεχόμενοι από προφανή και προκλητική απαιδευσιά και από έλλειψη αγωγής, ούτε που τους περνάει από το μυαλό πως χρέος της πολιτικής είναι ο διαφωτισμός των ανθρώπων, η αλλαγή των καθυστερημένων νοοτροπιών τους, η πραγμάτωση της ευτυχίας τους μέσα από δυο παράλληλες διαδικασίες βελτίωσης των οικονομικών τους συντεταγμένων και του πνευματικού και ηθικού τους υπόβαθρου, μέσα από γενναίες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, στους θεσμούς, στην Οικονομία. Οι πολιτικές μέθοδοι που έχουν χρησιμοποιήσει (συμμαχία με την Ακροδεξιά, υπόθαλψη της Χ.Α. συνεργασία με τη διεφθαρμένη ηγεσία του κλήρου, συνέχιση όλων των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων του παλιού κατεστημένου: εκλογικός νόμος, έλεγχος της Δικαιοσύνης, συντηρητική Παιδεία, πατριδοκαπηλία, διαπλεκόμενα και ελεγχόμενα από την Εξουσία ΜΜΕ, υποβάθμιση της Βουλής, λαϊκισμός, αντιπαραγωγικές διαδικασίες πελατειακού, κομματικού, άδικου, αναξιοκρατικού και διεφθαρμένου Κράτους, υπονόμευση της παραγωγικής διαδικασίας, νομιμοποίηση της διαφθοράς), δείχνoυν πως στο φτωχό μυαλουδάκι τους πρόοδος είναι η αλλαγή προσώπων και η συντήρηση μηχανισμών και νοοτροπιών. Αλλά έσται αυτή η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης.

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

23 Responses to Το ασανσέρ της φίλης του πατριάρχη Αλέξιου

 1. Ο/Η Voltaire the Enlightener λέει:

  http://www.lifo.gr/team/readersdigest/28448

  Μυστικά και ψέμματα για τον Σταύρο Ψυχάρη .

  Ένα διαφωτιστικό πορτρέτο του Σταύρου Ψυχάρη που είχε πρωτοδημοσιευτεί στο περιοδικό ΜΕΤΡΟ το 1996

  6.1.2012 | 16:00

  […..]

  Η δικτατορία βρίσκει τον κ. Ψυχάρη κοινοβουλευτικό συντάκτη στο «ΕΘΝΟΣ» και το 1968 μετακομίζει στο «ΒΗΜΑ». Είναι βέβαια απορίας άξιον τί είδους κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ υπήρχε την περίοδο της Χούντας, με το κοινοβούλιο στο γύψο, αλλά ας το προσπεράσουμε. Ο κ. Ψυχάρης έχει κατηγορηθεί για στενές σχέσεις με το καθεστώς των συνταγματαρχών (περιοδικό ΑΝΤΙ, Νοέμβριος 1995). Το σίγουρο είναι ότι είναι κουμπάρος του χουντικού υπουργού Τύπου, Βύρωνα Σταματόπουλου, ο οποίος βάφτισε τον μεγαλύτερο από τους δύο γιούς που ο κ. Ψυχάρης απέκτησε από τον πρώτο του γάμο, τον Παναγιώτη. Το δεύτερο γιο του, τον βάφτισε ο Ανδρέας Παπανδρέου άλλες εποχές, άλλοι κουμπάροι- και τον ονόμασε Ανδρέα.

  Το τρίτο παιδί του κ. Ψυχάρη -από το δεύτερο γάμο του, με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσούτσουρα- είναι κοριτσάκι κι έχει κι αυτό «διάσημους» νονούς: τον κ. Χρήστο Λαμπράκη και τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη.Είναι γνωστή εξάλλου η επιχειρηματική σχέση του συγκροτήματος Λαμπράκη με τον κ. Κόκκαλη, σχέση για την οποία πολλά λέγονται αλλά δεν γράφονται, προφανώς επειδή στοιχεία είναι αδύνατον να βρεθούν. Ο κ. Ψυχάρης πάντως, υποβαθμίζει το θέμα υποστηρίζοντας (περιοδικό MEDIA VIEW, Σεπτέμβριος 1993): «Οι ίδιοι ανόητοι που λένε τις βαρύγδουπες ανοησίες περί συμφερόντων κλπ, ενδεχομένως εννοούν την εντελώς ασήμαντη συμμετοχή του Δ.Ο.Λ. στην εταιρεία ΠΑΝΑΦΟΝ

  Από αριστερά: Απ. Βογιατζής (υπ. Εργασίας της Χούντας), Στ. Ψυχάρης, θεοφ. Παπακωνσταντίνου (υπ. Προεδρίας και Παιδείας της Χούντας), Β. Σταματόπουλος (υπ. Τύπου) και άλλοι κοσμικοί της εποχής.

  http://thoureios.blogspot.gr/2012/01/blog-post_04.html
  […..]

  Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012Ο αθεόφοβος, ο θεομπαίχτης και το «θείον βρέφος» …

  Χρηματοδότη του Αλαφούζου βλέπει τον Εφραίμ, ο Καμμένος και ανεβάζει μία φοβερή φωτογραφία στο facebook…
  Θαυμάστε τους. Ο αθεόφοβος (Ψυχάρης) , ο θεομπαίχτης (Εφραίμ) και το «θείον βρέφος» (Λαλιώτης) .
  Τη φωτογραφία ανέβασε στο…facebook ο Πάνος Καμμένος, με σπέσιαλ αφιέρωση στο Γιάννη Αλαφούζο.
  Μεταξύ άλλων, ο ανεξάρτητος βουλευτής σημειώνει:
  «Δέν παίρνω επιταγές που μοιράζατε στο παρελθόν ,δέν απειλούμαι με μπράβους λαθρεμπόρων ούτε απο πληρώματα λαθρεμπορικών. Και το σημαντικότερο γνωρίζω καλά τους πολιτικούς και Αγίους χρηματοδότες σας»
  Αναρτήθηκε από ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ

 2. Ο/Η Voltaire a Paris λέει:

  http://www.thepressproject.gr/article/90066/I-tampakera-tou-Psuxari

  Η ταμπακέρα του Ψυχάρη

  Εδώ και λίγες ώρες ο Σταύρος Ψυχάρης και ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται σε ανοιχτό πόλεμο και η υπόθεση φαίνεται ότι θα έχει ενδιαφέρον με μόνη διαφορά ότι μετά από τον ένα χρόνο διακυβέρνησης διαθέτουμε πλέον πολύ λίγους κατοίκους σύννεφων και δεν πέφτει πολύς κόσμος για να κάνει πάταγο.

  του Κώστα Εφήμερου

  […..]

  Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι το «ρεπορτάζ» υπογράφει ο αρθογράφος και διευθυντής του ΒΗΜΑgazino, Παύλος Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν κάποτε «στενός συνεργάτης» του Τσίπρα, του έχει πάρει 3 συνεντεύξεις και στο πρόσφατο παρελθόν είχε γραφτεί ότι ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΟΛ (υπήρχαν και αναφορές ότι εργαζόταν ως λογογράφος του πρωθυπουργού).

  [……]
  Καταρχάς να πούμε το αυτονόητο: Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε να δει τον Σταύρο Ψυχάρη χωρίς πρώτα να εκδώσει δελτίο Τύπου και να προσκαλέσει κάμερες; Τι δουλειά έχει ο νέος πολιτικός που ενδιαφέρεται να χτυπήσει τη διαπλοκή να συνδιαλέγεται μυστικά μαζί της;. Ο ίδιος είχε σχολιάσει καυστικά ένα παλαιότερο ανάλογο περιστατικό μεταξύ Ψυχάρη και Γιώργου Παπανδρέου, όταν ο πρώην πρωθυπουργός είχε μιλήσει για αθέμιτο πόλεμο του εκδότη επειδή αρνήθηκε να τον διευκολύνει για δάνειο 90 εκατομμυρίων ευρώ από την Εθνική Τράπεζα. Ο Τσίπρας θα έπρεπε να αρνηθεί όλους τους διαύλους επικοινωνίας με την συστημική διαπλοκή ακόμα και αν ισχύουν 100% αυτά που λέει -κατά το γνωστό τσιτάτο με τη γυναίκα του Καίσαρα. Έχει, δηλαδή, δικαίωμα να επικαλείται την πραγματικότητα, ότι ο Σταύρος Ψυχάρης περνάει δύσκολες ώρες και δεν φαίνεται να του χαρίστηκε η πολιτική ηγεσία ή η δικαιοσύνη, αλλά αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί από κάποιον και ως ναυάγιο μιας σχέσης που επιχειρήθηκε. Άλλωστε υπήρξε κατά καιρούς και θεαματική στροφή στα πρωτοσέλιδα της θλιβερής εφημερίδας του ΔΟΛ η οποία είχε σχολιαστεί και από εμάς.

  Πάμε όμως στα λιγότερο προφανή: Η ανακοίνωση και το ρεπορτάζ θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να έχει προκαλέσει ήδη την εισαγγελική παρέμβαση. Είναι η δεύτερη φορά που καταγγέλλεται απόπειρα συναλλαγής μεταξύ εκδότη και πολιτικού συστήματος, αυτή τη φορά μάλιστα από τον εν ενεργεία Πρωθυπουργό. Αν ξεπεράσουμε ότι ο Ψυχάρης ζητάει όλη την ώρα διευκολύνσεις αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ (που για να το ζητάει πάει να πει ότι κάποτε τα κατάφερνε) αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το Μαξίμου απαντάει «είναι προφανές ότι δεν τον βοηθήσαμε» όταν το σωστό θα ήταν «πως θα ήταν άραγε δυνατό να τον βοηθήσουμε;». Αν δεν βάλεις αυτή την παράμετρο στην απάντησή σου αυτό αυτόματα σημαίνει ότι έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις αλλά δεν το κάνεις επειδή είσαι καθαρός. Ωστόσο το πολιτειακό μας σύστημα θεσπίζει νόμους και κανόνες ακριβώς για να μην χρειάζεται να επαφιόμαστε στην καθαρότητα του εκάστοτε αιρετού ηγέτη.

  Επιπλέον η διαμάχη αυτή (που λέγεται ότι θα έχει συνέχεια αλλά το παρελθόν μας έχει δείξει ότι σπάνια μαθαίνουμε περισσότερα) αποδεικνύει ότι το σύστημα της διαπλοκής γίνεται αποδεκτό από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ως φυσικό φαινόμενο. Σαν κάτι που υπάρχει και πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Ωστόσο το τρίγωνο της διαπλοκής βασίζεται στην θεωρία των αντίρροπων δυνάμεων. Δηλαδή πρέπει το εκδοτικό σύστημα να μπορεί να εκβιάζει τους πολιτικούς με την δύναμη της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, οι πολιτικοί να δύνανται να εκβιάζουν τους εκδότες κρατώντας το ρυθμιστικό πλαίσιο της λειτουργίας τους και οι τράπεζες να εκβιάζονται και από τους δύο και να εκβιάζουν και τους δύο στα πλαίσια της κυκλοφορίας του χρήματος εντός του κυκλώματος. Αν όμως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διακόψει τον ομφάλιο λώρο και να δημιουργήσει ένα υγιές περιβάλλον για την λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης αυτόματα διακόπτεται η ροή του κυκλώματος και το σύστημα αποτυγχάνει.

  [……]

  Υ.Γ. Το φαινόμενο της διαπλοκής δεν είναι ελληνικό παρόλο που η έντασή του στην Ελλάδα προσομοιάζει αυτό των Βαλκανίων και όχι της Ευρώπης. Τις τελευταίες ημέρες η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με τις λεπτομέρειες ενός αηδιαστικού μεν, ανούσιου δε σκανδάλου με τον εκδότη μιας ανύπαρκτης (κυκλοφοριακά και στο πεδίο της επιρροής) εφημερίδας που λυμαινόταν δημόσιο χρήμα. Υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουμε το δάσος κοιτώντας το δέντρο. Δεν είναι τα χίλια ή τα οκτώ χιλιάδες ευρώ που έπαιρνε η Ακρόπολη το πρόβλημα. Πέραν αυτής της διαπλοκής των «ψιλικατζήδων» να θυμίσουμε ότι επί της εποχής του Κώστα Καραμανλή (που τα έβαζε με τους «νταβατζίδες» της διαπλοκής) η εφημερίδα Βραδινή (μ.ο. κυκλοφορίας 2800 φύλλα) έλαβε 2,6 εκατομμύρια ευρώ κρατικής διαφήμισης, «το Άρθρο» (4200 φύλλα) 1,2 εκατομμύρια ευρώ, «Η χώρα» (1900 φύλλα) 3,2 εκατομμύρια και η Free Sunday (City Press) 5,9 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η ενδιάμεση διαπλοκή στην Ελλάδα και απλά σκεφτείτε τα ποσά για την Α’ κατηγορία. Έχει έρθει η ώρα να δημιουργηθεί ένα απλό και υποχρεωτικό σύστημα διαφάνειας για την κρατική χρηματοδότηση (που να περιλαμβάνει και τις παράλληλες ημι-κρατικές χρηματοδοτήσεις των ομίλων των ΜΜΕ, όπως τα προγράμματα ΕΣΠΑ ή τις άλλες δουλειές που κάνει το δημόσιο με τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς (εκδόσεις, τουριστικά προγράμματα κ.α.). Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα για να χτυπηθεί στη ρίζα του το πρόβλημα και να δημιουργηθούν ΜΜΕ που θα χρειάζεται να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου για να επιβιώσουν.

 3. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8793.html

  Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο «γραφείο τύπου» της Χρυσής Αυγής!!!

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 | 8:11 π.μ.

  http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/skaei_bomba_me_neo_kykloma_ekbiaston-64337809/
  ΕΘΝΟΣ
  14:00, 28/2
  ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

  Σκάει βόμβα με νέο κύκλωμα εκβιαστών

  Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η εξιχνίαση της υπόθεσης του κυκλώματος εκβιαστών.

  Η σύλληψη του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκου, του 50χρονου δημοσιογράφου και υπεύθυνου σε πολλά γραφεία Τύπου Τάκη Μουσσά και του 36χρονου οικονομικού συντάκτη Χρήστου Φράγκου φαίνεται ότι έδωσαν το κίνητρο σε άλλα θύματα εκβιασμών να καταφύγουν στις Αρχές.

  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, τα έσοδα από τις… εκβιαστικές δραστηριότητες των μελών της σπείρας έφταναν μηνιαίως σε ποσά της τάξεως των 700 χιλιάδων ευρώ. Ολα προέρχονταν από διαφημιστικά πακέτα που έδιναν κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες…

  Τα προφίλ των εκβιαστών του δεύτερου κυκλώματος δεν διαφέρουν κατά πολύ από τους πρωταγωνιστές του κυκλώματος που έχει ήδη εξαρθρωθεί.

  Πρόκειται για δημοσιογράφους κυρίως του οικονομικού ρεπορτάζ, που έχουν ιδρύσει δικά τους sites και «παρεμβαίνουν» με διάφορα άρθρα στη συζήτηση για τα οικονομικά θέματα. Η βασική διαφορά των νέων προσώπων είναι ότι έχουν πρόσβαση στα παραδοσιακά Μέσα και άρα η γνώμη τους έχει μεγαλύτερη επιρροή στη δημόσια σφαίρα.

  «Αν καταθέσουν οι νέοι μάρτυρες και γίνουν γνωστά τα ονόματα θα σκάσει βόμβα μεγατόνων» τόνισε η ίδια πηγή, που διαβεβαίωσε ότι στην υπόθεση έχουν εμπλακεί και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Οι αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι κρίσιμες σχετικά με τον φάκελο που συγκεντρώνουν οι αστυνομικοί.

  ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑ – ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

 4. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=771343

  To πελατειακό κράτος αρνείται το αυτονόητο

  Τσώλης Ζώης

  Κουαρτέτο: «Μειώστε τις συντάξεις με 15-20 χρόνια ασφάλισης»

  Ο Στουρνάρας σώζει από νέα μέτρα – Κίτρινη κάρτα στον Καμμένο

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2016 05:45

 5. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  28/02/2016
  «Ρεσιτάλ» Ζωής στο Twitter για τις επαφές Τσίπρα-Ψυχάρη

  Τις μυστικές συναντήσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, παρουσία μιας… γάτας Ιμαλαΐων -όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα του «Βήματος»- σχολιάζει μέσω του Twitter η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

  Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, όπως παρατηρεί το in.gr, δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, το hashtag #gata_imalaiwn!

  «Όπως λέει κ ο σοφός λαός, ο κλέφτης κ ο ψεύτης τον 1ο χρόνο χαίρονται. Ο 1ος χρόνος πέρασε. Αντίστροφη μέτρηση @atsipras #gata_imalaiwn», είναι το μήνυμα που ανάρτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  Δημοσιογράφοι του Τσιπροσύριζα
  Νέοι με αγώνες και με συνέπεια

  To τσιπροσυριζέικο site periodista του Δημ Μπεκιάρη τα λέει αλλιώς, αλλά

  http://www.periodista.gr/greece/item/20830.htm
  Αηδίασε (ξανά) όλη η Ελλάδα με τον πολιτικό εκβιασμό του Ψυχάρη

  Aλλά αλλά αλλά
  http://www.parapolitika.gr/article/126501/epese-neaelladagr
  12.11.2014 | 20:56

  «Έπεσε» το neaellada.gr

  Η έλλειψη ρευστού ήταν μοιραία για το πολυδιαφημισμένο portal του ΣΥΡΙΖΑ

  Tο portal «http://www.neaellada.gr» δεν υπάρχει πια! Η λειτουργία του σταμάτησε ακριβώς στις 15 Σεπτεμβρίου. Η τελευταία ανάρτηση ήταν η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, που μεταδόθηκε απευθείας. Βέβαια, από τις αρχές Αυγούστου υπήρχε μια σχετική οικονομική δυσπραγία. Το ταμείο της Κουμουνδούρου έπρεπε να «ταΐσει» άλλες πηγές. Οσον αφορά τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μπεκιάρη, συνεχίζει να ασχολείται με το δικό του site, που είναι ΣΥΡΙΖΑίικο. Αυτή η προσπάθεια του κόστισε και μάλιστα πάρα πολύ, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, όπως ισχυρίζεται. Πώς ξεκίνησε, όμως, όλο αυτό; Ας πιάσουμε το νήμα από την αρχή…
  Του Σπύρου Νάννου – Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

  Στις αρχές Μαΐου, τα τηλέφωνα στην Κουμουνδούρου είχαν ανάψει. «Τα ραντεβού να είναι κρυφά. Μη διαρρεύσει τίποτα. Το ακούτε; Τίποτα», ήταν η εντολή του ΣΥΡΙΖΑ. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο Δημήτρης Μπεκιάρης. Αναζητείται συντακτική ομάδα. «Πρόκειται για μια δουλειά που πρέπει να μείνει κρυφή. Θα συναντηθούμε σε ένα μέρος στην Αθήνα. Εκεί θα σας πω λεπτομέρειες», είπε στο τηλέφωνο ο Δημήτρης Μπεκιάρης. Ολα έγιναν όπως τα προγραμμάτισε. Την Κυριακή 11 Μαΐου ήταν όλα έτοιμα. Το portal «www.neaellada.gr» βγήκε στον αέρα με τυμπανοκρουσίες. Ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ηλεκτρονικά Μέσα. Ακολούθησε ένας χαμός! Ο συγκεκριμένος τίτλος, φράση-σήμα κατατεθέν του Αντώνη Σαμαρά, εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο καπηλευμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ! Στην πρώτη σελίδα φιλοξενήθηκε συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Δημήτρη Μπεκιάρη. Ακολούθησε… πόλεμος: Νέα Δημοκρατία εναντίον ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Σαμαράς εναντίον Αλέξη Τσίπρα και αντίστροφα.

  ΡΩΓΜΕΣ

  Το portal μετά από μερικές ημέρες λειτουργίας προκάλεσε εσωκομματικές ρωγμές. Η «Αυγή» και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο κόκκινο» βγήκαν στα κάγκελα. «Σκληροπυρηνικά» στελέχη ρωτούσαν να μάθουν ποιος ήταν ο Δημήτρης Μπεκιάρης! Η απάντηση που έπαιρναν ήταν: «Δεν ξέρουμε. Για περισσότερες πληροφορίες, στον Δημήτρη Τζιώτη…».

  Ο Δημήτρης Τζιώτης είναι ένας μισθοφόρος, που πηγαίνει σε όποιον τον πληρώνει καλά. Ο γνωστός επικοινωνιολόγος ήταν αυτός που είχε κατοχυρώσει το όνομα «neaellada» από το 2009, όπως είχε αποκαλύψει το parapolitika.gr. Εξ ου και το βιβλίο του με τίτλο «Ταξίδι στη Νέα Ελλάδα». Μόνο που αυτός ο τίτλος ήταν στα… χέρια του Γιώργου Παπανδρέου, αφού ο Δημήτρης Τζιώτης υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του. Τελικά, βρέθηκε στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε υψηλό πόστο: Ανέλαβε την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ, βασισμένη στο σύνθημα «Νέα Ελλάδα»…
  Αρχισαν οι πρώτες επιθέσεις. Ο Δημήτρης Τζιώτης είδε το όνομά του να γίνεται πρωτοσέλιδο τον Ιούνιο για το σκάνδαλο με τις πλαστές εγγυητικές επιστολές που αποκαλύφθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ο ίδιος πάντως ισχυρίστηκε από την πρώτη στιγμή πως είχε πέσει θύμα πλεκτάνης. Η έξοδος ήταν κοντά.

  ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μπεκιάρης προσπαθούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ενα άρθρο άλλωστε που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα για τη Ρένα Δούρου αποτέλεσε αφορμή να σπάσουν τα τηλέφωνα στην Κουμουνδούρου. Μια φράση στο κείμενο ήταν αρκετή να βάλει φωτιά στις συνιστώσες: «…Πιθανό κάποιες συνιστώσες ιδεοληπτικών να μην την κάνουν “κέφι”, αλλά οι ίδιες συνιστώσες δεν κάνουν “κέφι” ούτε τον Τσίπρα ούτε τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, που… παραμεγάλωσε και γέμισε ΠΑΣΟΚους», τονιζόταν χαρακτηριστικά.

  Σε μια στιγμή πανικού, ο Δημήτρης Μπεκιάρης δημοσίευσε άρθρο του τονίζοντας πως δέχεται απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του, για να βάλει ένα stop σε όσα λέγονται και γράφονται για τον ίδιο. Την ίδια ώρα, έβλεπε να δημιουργούνται ακόμα και σελίδες στο facebook για τον ίδιο. Π.χ. η σελίδα «Ο Μπεκιάρης ξέρει», όπου τα troll έπεφταν βροχή… Ορισμένα ΜΜΕ που δεν κρύβουν την πολύ καλή σχέση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ θύμισαν δύο συνεντεύξεις του: Με τον Αμερικανό πρώην πρέσβη Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ στην οικία του (από το 2010 συνεργάζεται με το… Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Μελετών ως αναλυτής σε θέματα Διεθνών Σχέσεων, Αμυνας και Ασφάλειας) και με τον πρώην πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, Αριε Μέκελ.

  Από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ και στη Λούκα

  «Ποιος είναι ο Δημήτρης Μπεκιάρης;», «Ποιος τον τοποθέτησε;», «Ποιο είναι το παρελθόν του;», «Είναι ΣΥΡΙΖΑ;», «Πόσα πήρε για αυτή την εξωτερική εργολαβία;» ήταν μερικά από τα ερωτήματα. Ο Δημήτρης Μπεκιάρης ξεκίνησε από τη Νέα Δημοκρατία! Θήτευσε στο πλευρό του Γιώργου Βουλγαράκη, όταν ήταν υπουργός Δημοσίας Τάξεως, στο Γραφείο Τύπου. Εν συνεχεία, απέκτησε ΠΑΣΟΚικό παρελθόν. Με τα άρθρα του άφηνε στον «πάγκο» τον Γιώργο Παπανδρέου, ειδικά την περίοδο που η Λούκα Κατσέλη μεσουρανούσε στο Κίνημα. Την ακολούθησε όταν έφυγε. Συστηνόταν μάλιστα ως υπεύθυνος του γραφείου της. Με τους συναδέλφους του ήταν πάντα εξυπηρετικός.

  Ο Δημήτρης Μπεκιάρης δεν ταίριαξε ποτέ με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το… κομματικό όργανο http://www.neaellada.gr το μετέτρεψε σε blog, εξυπηρετώντας ακόμα και ίδιον όφελος. Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως περίμεναν… Στα social media πάτωνε! Προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει τον όρο «nea ellada», αλλά αδυνατούσε να αυξήσει τους followers στο twitter, ενώ τα like στο facebook τα έψαχνε με το… κιάλι, παρά το γεγονός ότι οι αναρτήσεις έπεφταν με μορφή χιονοστιβάδας. Το κόμμα αδυνατούσε να «μαζέψει» κόσμο και αυτό βάρυνε τον Δημήτρη Μπεκιάρη. Ενα απλό παράδειγμα: Στο twitter, οι ακόλουθοι ήταν μόλις… 261! Το τέλος ερχόταν…

  https://omadeon.wordpress.com/syrizoids/dimitris-bekiaris/
  Τελικά αυτή η νεο-αυριανιστική ….. ονόματι Μπεκιάρης (του periodista) τοποθετήθηκε από τον Νίκο Παππά στο Υπουργείο Επικρατείας, στη Γ.Γ. Ενημέρωσης.
  Τόση συκοφαντία και οχετό έχει ρίξει ενάντια στην Κωνσταντοπούλου και τον Λαφαζάνη, έπρεπε ο Παππάς να τον αποκαταστήσει και επισήμως.
  Το ελληνικό δημόσιο πρέπει να στηρίζει τους Κουρήδες και τις ….. της εξουσίας.

  ……………
  Όμως ούτε το υπόλοιπο βιογραφικό του κ. Μπεκιάρη θυμίζει σε οτιδήποτε Αριστερά. Ξεκίνημα της καριέρας του στην «Χώρα» του κ. Τράγκα την εποχή που πρωθυπουργός ήταν ο Κ. Καραμανλής, συνεργάτης στρατιωτικών περιοδικών, υπεύθυνος του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αξία» (του μετόχου του «Πρώτου Θέματος», Α. Πίκουλα) ενώ έχει εργαστεί για σύντομο χρονικό διάστημα και στην φιλο-ακροδεξιά, «κίτρινη» και εμμονικά αντι-ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδα Παραπολιτικά.

  Για την ακρίβεια, η «στροφή» του κ. Μπεκιάρη προς τον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε χώρα μόλις τον τελευταίο 1,5 χρόνο με την ίδρυση της ιστοσελίδας periodista.gr την οποία και διευθύνει.

  Είναι μέσα απ’ αυτό το site που «απειλεί» τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτύρονται για το ποιον του, με ύφος Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

  Το πρόβλημα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ…

  Σημαντικά άρθρα για τον Δημήτρη Μπεκιάρη:
  •Η χρεοκοπία της «Νέας Ελλάδας», του Γιάννη-Ορέστη Παπαδημητρίου (στην κατηγορία Σημειώσεις 05 Ιουν 2014)
  •Το αυγό του φιδιού έσπασε. Το φίδι κυκλοφορεί ανάμεσά μας (του Γιώργου Αλεξάτου, 19-8-2015)
  •Tο neaellada.gr, Ο Μπεκιάρης και το πραγματικό πολιτικό θέμα! (Του Σπύρου Γουδέβενου, 13 Ιουνίου 2014)

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/10/blog-post_66.html
  Νέες αθλιότητες του αυριανιστή Μπεκιάρη

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015 | 3:00 μ.μ.

  Του Γιώργου Αλεξάτου

  Με το «Βαθύ Κόκκινο» τα έβαλε ο κατά σύστημα λασπολόγος και χυδαιολόγος Δημήτρης Μπεκιάρης, από το «Periodista», ανακαλύπτοντας πως το μπλογκ είναι «ακροδεξιό» και κάνει σχόλια «χρυσαυγίτικου τύπου».
  Αφορμή για τη νέα βρώμικη επιχείρηση-λάσπη είναι δημοσίευμα σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις της κ. Θ. Φωτίου, που καλούσε τους πεινασμένους να τραφούν με γεμιστά και πίτες.

  Ο χαρακτηρισμός «ανεκδιήγητο σούργελο» φάνηκε «σεξιστικός» στον πληρωμένο κονδυλοφόρο του κ. Νίκου Παππά, ο οποίος, φυσικά, αγνοεί παντελώς την έννοια του όρου «σεξισμός» ή κάνει πως την αγνοεί, ιδιαίτερα όταν επιδίδεται σε χυδαίες επιθέσεις κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

 7. Ο/Η Left λέει:

  (Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

  http://www.protagon.gr/scripta/moufanet/gates-imala%ce%90wn-me-magnitofwno-pwlountai-se-site-gia-erasitexnes-kataskopous-44341067832

  Γάτες Ιμαλαΐων με μαγνητόφωνο πωλούνται σε site για ερασιτέχνες κατασκόπους!

  Νέες εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της συνάντησης του ιστορικού εκδότη με τον ανερχόμενο πολιτικό καθώς η περίφημη γάτα Ιμαλαΐων που ήταν παρούσα, είναι γνωστό gadget παρακολούθησης που μπορεί να προμηθευτεί ο καθένας

  Νίκος Ζαχαριάδης

  Παλιά ήταν τα λούτρινα αρκουδάκια που πολλοί χρησιμοποιούσαν για να κρύψουν μικροκάμερες και μαγνητόφωνα. Ομως φαίνεται πως τα πράγματα έχουν εξελιχθεί. Ομως δεν αποτελούν πια την τελευταία λέξη της μόδας στην τεχνολογία της παρακολούθησης. Οι πολυμήχανοι μιμητές του James Bond χρησιμοποίούν πλέον τετράποδα με pedigree για να καταγράψουν συνομιλίες και γενικά να κατασκοπεύσουν τους στόχους τους.

  Γι’ αυτό και η επίμονη αναφορά μιας γάτας Ιμαλαϊων σε δημοσίευμα που κυκλοφόρησε την Κυριακή σχετικά με μυστικές συναντήσεις εκδότη με πολιτικό, μια αναφορά που εντυπωσίασε και σχολιάστηκε ιδιαίτερα, ίσως κρύβει ένα μήνυμα. Οτι δηλαδή η συγκεκριμένη συνάντηση να έχει ηχογραφηθεί!

  https://www.facebook.com/petros.tatsopoulos?fref=nf
  Petros Tatsopoulos

  ..
  Τον έβλεπες στα κρυφά. Τον ταπείνωνες, τον εξευτέλιζες, έπαιρνες τη διαπλοκή και του την έτριβες στη μούρη. Εκείνος όμως ούτε δράμι φιλότιμο. Σαν την Κατερίνα Χέλμη με τον Άλκη Γιαννακά. Έπεφτε στα πόδια σου, απειλούσε ότι θα φαρμακωθεί, έτσι και πάψεις να τον βλέπεις. Τι να κάνεις κι εσύ; Για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους συνέχισες να τον βλέπεις. Στα κρυφά πάντα. Σε καταλαβαίνω.

 8. Ο/Η Μimi metallurgico λέει:

 9. Ο/Η Konstantinos Floridis λέει:

  Λενινιστικά,θέλουν να καταλάβουν το κράτος ,πιστεύουν ότι τα κατάφεραν με τις τρεις εξουσίες ,επιχειρούν να αλώσουν και την τέταρτη εξουσία έχοντας εξασφαλίσει συμμαχία με το ιερατείο και τους ενστόλους

 10. Ο/Η Παλιός λέει:

  Όλα ωραία αλλά δεν μας λέει τίποτα για τις 4 κρυφές συναντήσεις
  Πουρκουά;

  http://www.efsyn.gr/arthro/i-istoria-enos-ekdotikoy-ekviasmoy

  Η ιστορία ενός εκδοτικού εκβιασμού
  29.02.2016

  Δημήτρης Ψαρράς
  .

  Η επίθεση του χτεσινού «Βήματος» στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού εκβιασμού, ενώ το «ρεπορτάζ» που υπέγραψε ένας συντάκτης της εφημερίδας είχε όλα τα στοιχεία της κίτρινης δημοσιογραφίας.

  Αν ήθελε ο εκδότης της εφημερίδας Σταύρος Ψυχάρης να αποκαλύψει το περιεχόμενο κάποιας προσωπικής του συνάντησης με τον πρωθυπουργό, την εποχή που ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ακόμα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα έπρεπε να γράψει ο ίδιος το κείμενο και να μην καταφύγει σε «φωτογραφικές» περιγραφές και ευτράπελα παρασκήνια για αλεξίσφαιρες λιμουζίνες και κρυφά ασανσέρ.

  Οσο για την απάντηση του «Βήματος», μετά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, ήταν κι αυτό στην ίδια γραμμή της ανοιχτής απειλής:

  «Το Μέγαρο Μαξίμου λησμονεί το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών. Θα έχουν την ευκαιρία να τον πληροφορηθούν». Μ’ άλλα λόγια, «σκάστε, γιατί θα πούμε κι άλλα».

  Η εικόνα συμπληρώνεται με την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που βιάστηκε να υιοθετήσει το σενάριο του ΔΟΛ, ενώ στο δικό του κύριο άρθρο ο κ. Ψυχάρης απλώς έσπευσε να θυμίσει στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν είναι μεγάλοι άνδρες όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, ότι είναι «προσωρινοί» και ότι θα έπρεπε να ευγνωμονούν το Συγκρότημα.

  Ο εκβιασμός του 1982

  Δεν θα έπρεπε να μας ξαφνιάσει η κίνηση αυτή του Συγκροτήματος. Ο Σταύρος Ψυχάρης δεν έχει κληρονομήσει μόνο την ιδιοκτησία του ΔΟΛ από τον Χρήστο Λαμπράκη, αλλά και τη μεθοδολογία του.

  Είναι εκπληκτική η ομοιότητα της συμπεριφοράς του Σταύρου Ψυχάρη προς τον Αλέξη Τσίπρα με εκείνη του Χρήστου Λαμπράκη προς τον Ανδρέα Παπανδρέου την πρώτη περίοδο της «Αλλαγής».

  …………………………….

  http://www.efsyn.gr/arthro/i-istoria-enos-ekdotikoy-ekviasmoy

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εύλογα τα ερωτήματα της ΝΔ στον πρωθυπουργό, αλλά αυτός προτίμησε να μην απαντήσει σε αυτά, αλλά να θέσει τα δικά του, επίσης εύλογα, συμψηφιστικά ερωτήματα προς τη ΝΔ, στα οποία αυτή δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής και μάλλον δεν θα απαντήσει. Αυτό όμως λέγεται διάλογος κουφών και σίγουρα πιο χαμένη είναι η Αριστερά, από τη στιγμή που αυτή δεν ψηφίστηκε για να μην απαντάει και να μην εξηγεί, ούτε για να ενεργεί στα κρυφά με ύποπτες συναντήσεις με πρόσωπα του αμαρτωλού παρελθόντος τα οποία το λιγότερο όφειλε να τα συναντάει δημόσια και με διαφάνεια στο περιεχόμενο των συναντήσεων.

  http://www.iefimerida.gr/news/253544/nd-tria-syn-ena-erotimata-gia-tis-epanalamvanomenes-kryfes-synantiseis-tsipra-psyhari-ti#ixzz41ZtVud7g

  Απαντήσεις σε τρία συν ένα ερωτήματα ζητά από τον πρωθυπουργό η Νέα Δημοκρατία, που έχουν προκληθεί έπειτα από την «παραδοχή των επαναλαμβανόμενων κρυφών συναντήσεών του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του ΔΟΛ».

  Σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος και καλεί τον «μοιραίο», όπως τον χαρακτηρίζει, πρωθυπουργό να απαντήσει σε 3+1 απλές ερωτήσεις:

  «1. Γιατί ο «αδέκαστος πολέμαρχος» κατά της διαπλοκής, συναντάται κρυφά, όχι μία αλλά τέσσερις φορές με γνωστό μεγάλο εκδότη; Τι συζήτησαν;

  2. Εάν του ζητήθηκε μια φορά ευνοϊκή ρύθμιση δανείων και εκείνος την απέρριψε, προς τι οι ακόμα τρεις συναντήσεις;

  3. Εκείνος τι ζήτησε και έναντι ποιου ανταλλάγματος;».

  Στο τέλος ο κ. Κουμουτσάκος θέτει ένα ακόμη ερώτημα: «Οποια απάντηση και να δώσει περιμένει να την πιστέψει κανείς;», αναφέρει και επισημαίνει πως «ο κ. Τσίπρας έχει απολέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας».

  Μαξίμου: Η ΝΔ σπεύδει να κάνει τον συνήγορο της διαπλοκής

  Να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει ξεκάθαρα σε σειρά ερωτημάτων, «αντί να κάνει με τόσο άκομψο και απροκάλυπτο τρόπο τον συνήγορο της διαπλοκής», καλεί το Μέγαρο Μαξίμου τη ΝΔ.
  Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, τονίζεται ότι «η ΝΔ σπεύδει να κάνει τον συνήγορο της διαπλοκής» και σημειώνει:

  «Αντί η ΝΔ να κάνει με τόσο άκομψο και απροκάλυπτο τρόπο τον συνήγορο της διαπλοκής, καλό θα είναι να απαντήσει ξεκάθαρα:
  * Γιατί το σύστημα της διαπλοκής των ΜΜΕ δεν πλήρωνε επί τόσα χρόνια τον νόμιμο φόρο επί των διαφημίσεων και τα τέλη χρήσης των συχνοτήτων;
  * Γιατί ποτέ επί κυβερνήσεων ΝΔ δεν έγινε διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες;

  Ρωτάμε επίσης αν ο κ. Μαυρίκος -για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ κρατούν σιγήν ιχθύος- έχει εξοφληθεί από τα ταμεία του κόμματος, ή αν έχει να λαμβάνει και για ποιες υπηρεσίες ακριβώς».

  «Ο ελληνικός λαός περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι υπεκφυγές», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/02/vs.html

  ΣΥΡΙΖΑ vs ΔΟΛ: Πόλεμος μαφιόζικων συμμοριών

  Από giorgis , Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 | 10:30 μ.μ.

  ………………………….
  Αρχικά και μόνο που υπήρξαν «μυστικά ραντεβού» του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη είναι ένα σοβαρό θέμα. Αλλά ας το προσπεράσουμε. Στεκόμαστε μόνο το πώς κανονίστηκαν οι τέσσερις συναντήσεις Τσίπρα – Ψυχάρη και οι οποίες έγιναν «με άκρα μυστικότητα» σύμφωνα με τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ.
  Οι τρεις απ’ αυτές -η τέταρτη έγινε στο σπίτι της στενής συνεργάτιδας του Τσίπρα Ζωής Χαλιδιά- πραγματοποιήθηκαν στην κατοικία του Βασίλη Μουλόπουλου. Ο δημοσιογράφος αυτός θεωρείται από τους κύριους λογογράφους του Τσίπρα ενώ χρημάτισε επιτελικό στέλεχος του ΔΟΛ, αρχισυντάκτης του «Βήματος» και πολύ στενός συνεργάτης του Ψυχάρη. Στην πορεία βρέθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα τον συναντάμε αρθρογράφο στην «Αυγή».

  Πανέξυπνος τύπος με μακροχρόνια παρουσία στο δημοσιογραφικό κουρμπέτι γνωρίζει από πρώτο χέρι τι ακριβώς συμβαίνει με τα ΜΜΕ.
  ……………………………
  Ειλικρινέστατη η τοποθέτηση του Β. Μουλόπουλου. Σωστή η διαπίστωση του, αναμενόμενο να βγάλει τον εαυτό του από το «κάδρο» των διαπλεκομένων.
  Δυστυχώς γι’ αυτόν όμως, κάποιες φορές το αλισβερίσι μεταξύ πολιτικής εξουσίας και ΜΜΕ, ξεφεύγει από τον «φυσικό του χώρο» το «παρασκήνιο» και παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις όπως συνέβη και με την περίπτωση Ψυχάρη – Τσίπρα.

  Όπως γίνεται σε όλα τα νταλαβέρια μαφιόζων καθένας τους προσπαθεί να κρατάει κρυφά «χαρτιά και ντοκουμέντα» σε βάρος του «συνεργάτη» ώστε όταν χρειαστεί να τον εκβιάσει, να τον αναγκάσει να προσχωρήσει στις επιδιώξεις του ή σε κάποια άλλη φάση για να αμυνθεί σε επίθεση που δέχεται.

  Προς το παρόν όμως στην μάχη ΔΟΛ – Τσίπρα υπάρχουν μόνο «ανιχνευτικές βολές». Η ανακοίνωση του Οργανισμού Λαμπράκη κάνει λόγω για «χρυσές εφεδρείες» που διαθέτει ενώ το Μέγαρο Μαξίμου ανταπαντάει –όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Mega-, μέσω κυβερνητικής πηγής, ότι: «Η χρήση απομαγνητοφωνημένων διαλόγων αποτελεί κακούργημα και όποιος το κάνει θα πάει μέσα».

  Όλα αυτά δεν παραπέμπουν σε πόλεμο μαφιόζικων συμμοριών;
  _____________________________________________

  Πράγματι τη μαφιόζικη απειλή κύκλων της κυβέρνησης επιβεβαιώνει και το site του Mega

  http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27371&subid=2&pubid=35660669

  Το απόγευμα της Δευτέρας, κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι αυτές οι τέσσερις συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν, λέγοντας μάλιστα ότι η πρώτη έγινε στην εφημερίδα, οι άλλες δύο παρουσία τρίτων και η τέταρτη σε σπίτι. Προχώρησε, μάλιστα, και με μία ευθεία απειλή, σημειώνοντας ότι η χρήση απομαγνητοφωνημένων διαλόγων είναι κακούργημα και όποιος το κάνει «θα πάει μέσα».
  _________________________

  Δηλαδή όταν η αναμετάδοση παράνομα μαγνητοφωνημένων διαλόγων αποκαλύπτει μείζον κακούργημα και εθνική απειλή όπως π.χ. ας πούμε, υποθετικά εντελώς μιλάμε, πως κάποιος πρωθυπουργός είναι κοινός απατεώνας που χαρίζει δάνεια για να εξαγοράσει ΜΜΕ, τότε η Δικαιοσύνη της κας Θάνου θα «πάει μέσα» τον αναμεταδότη που θα έχει πληροφορήσει τους πολίτες για την πραγματικότητα;
  Θα έστεκε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο μια τέτοια απόφαση;
  Ας πούμε έπρεπε να είχαν κυνηγηθεί οι δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν το Γουώτεργκέητ;

  • Ο/Η Φρίξος Έλλης λέει:

   http://www.parapolitika.gr/article/320415/zoi-halidia-i-skia-toy-tsipra-ehei-onoma

   21.09.2015 | 14:15

   Ζωή Χαλιδιά: Η «σκιά» του Τσίπρα έχει όνομα

   Ποια είναι η Ζωή Χαλιδιά, που λειτουργεί ως το alter ego του πρώην πρωθυπουργού


   Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ – Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

   Κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «σκιά» του Αλ. Τσίπρα, αφού αποφεύγει συστηματικά τα φώτα της δημοσιότητας, παρότι η δουλειά της έχει να κάνει με την επικοινωνία. Ο λόγος για τη Ζωή Χαλιδιά, την ξανθιά και κομψή κυρία που ακολουθεί εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια τον πρώην πρωθυπουργό σε κάθε του βήμα, από την αντιμνημονιακή ακόμα εποχή, όταν ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατακεραύνωνε με τον δημόσιο λόγο του τις κυβερνήσεις που παραδίνονταν στους δανειστές, μέχρι και σήμερα, οπότε έχει κάνει πλήρη στροφή στη ρητορική του.

   Η επικοινωνιολόγος, όπως λένε οι παροικούντες την Κουμουνδούρου, έχει την τελευταία λέξη σε ό,τι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, ακόμα και στο ντύσιμό του ή στο φόντο μπροστά από το οποίο θα στηθεί για να κάνει δηλώσεις. Είναι γνωστό, εξάλλου, στους δημοσιογραφικούς κύκλους το περιστατικό όταν σε μια συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με πρέσβεις στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» η κ. Χαλιδιά δεν ήθελε ο κ. Τσίπρας να κάνει δηλώσεις με φόντο το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, καθώς θεωρούσε ότι δεν θα έκανε καλό στο προφίλ του. Το αίτημά της για μετάβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είτε στη Βουλή είτε στα γραφεία του κόμματος στην Πλατεία Κουμουνδούρου δεν έγινε αποδεκτό, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από τους δημοσιογράφους.
   Σημειωτέον ότι η κ. Χαλιδιά δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τους δημοσιογράφους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τη θεωρούν απλησίαστη, περιγράφοντάς τη και ως υπεροπτική.

   Η κ. Χαλιδιά, που είναι λάτρης του καλού ντυσίματος, φαίνεται πως έχει περάσει αυτή τη φιλοσοφία και στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πρόσφατα εμφανίστηκε στο Αιγάλεω με σακάκι Moschino αξίας άνω των 1.000 ευρώ, κάτι που προκάλεσε αρνητικά σχόλια. Οι στυλιστικές επιλογές του πρώην πρωθυπουργού, εξάλλου, έχουν αλλάξει από την εποχή που ανέλαβε τα ηνία της χώρας. Αν και επιμένει φανατικά στο να μη φοράει γραβάτα, η στροφή προς το πιο ποιοτικό και ακριβό ντύσιμο έχει την υπογραφή της κ. Χαλιδιά, η οποία πέρσι τον Φεβρουάριο εμφανίσθηκε δίπλα του ενώ περιόδευσε στη σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά με τσάντα Hermes, αξίας 3.000 ευρώ.

   Η κ. Χαλιδιά ήταν η εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα από τα πρώτα του χρόνια στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ανθρωποι που γαλουχήθηκαν πολιτικά στο κόμμα της Κουμουνδούρου, από την εποχή που εκεί «συστεγάζονταν» όλες οι τάσεις και όλες οι συνιστώσες, λένε πως προέρχεται από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Εκτελούσε πάντα χρέη γραμματέως του κ. Τσίπρα, ήξερε όλα τα ραντεβού του και κανόνιζε τα ωράρια και τις συναντήσεις του. Παράλληλα, όμως, ήταν κάτι παραπάνω.

   ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ. Με θητεία σε διαφημιστικές εταιρείες και στον χώρο των δημοσίων σχέσεων, η κ. Χαλιδιά είχε λόγο στη δημόσια εικόνα του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος την εμπιστευόταν σαν μέντορά του. Η ίδια χαρακτηρίζεται από πολλά και αντιφατικά στοιχεία. Η υπερβολικά προσεκτική εξωτερική εμφάνισή της, που θυμίζει τις αστικές καταβολές της, έρχεται σε αντίθεση με την προέλευσή της από το πολύ αριστερό κέρας του ΣΥΡΙΖΑ.

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η Iskra των Λαφαζαναραίων, που κατάπιναν όλες τις παρασκηνιακές ενέργειες του αρχηγού τους (Παυλόπουλος, Παπαγγελόπουλος, Εκκλησία, Καμμένος κλπ κλπ κλπ), ανακάλυψε την Αμερική:

  http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23618:tsipras-psucharis&catid=81:kivernisi&Itemid=198

  ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ

  διαχειριστής

  (Κυρ. 28/2/16 – 12:55 – 15:14)

  ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

  Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το Βήμα της Κυριακής (28/2), με έναν ιδιότυπο θα λέγαμε τρόπο, ότι ο Αλ. Τσίπρας πραγματοποίησε τέσσερις συναντήσεις μέσα στο 2014 – αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε – με τον εκδότη του γνωστού συγκροτήματος Στ. Ψυχάρη, του οποίου προκάτοχος ήταν ο Δ. Λαμπράκης.

  Η τελευταία συνάντηση έγινε, πάντα κατά το Βήμα της Κυριακής που δεν διαψεύσθηκε, στις 4 Ιούλη, σε διαμέρισμα απέναντι από την αμερικάνικη πρεσβεία, ενώ οι τρεις προηγούμενες σε σπίτι στα βόρεια προάστια.

  Η έκπληξη δεν αφορά μόνο τις συναντήσεις αυτές καθ’ εαυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Στ. Ψυχάρη, ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ, ως ριζοσπαστική αξιωματική αντιπολίτευση, έδινε τότε τρομακτική μάχη κατά της »διαπλοκής», την οποία διαπλοκή και με ιδιαίτερο μένος πρώτος κατάγγελνε ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας.

  Η έκπληξη αλλά και το πολιτικώς πλέον απαράδεκτο και αυτό που προκαλεί υποψίες και παρακινεί σε δεύτερες σκέψεις, είναι κυρίως ότι αυτές οι συναντήσεις Τσίπρα– Ψυχάρη, έγιναν υπό πλήρη μυστικότητα και με τήρηση άκρως συνωμοτικών κανόνων, ώστε να μην γίνουν γνωστές.

  Το ερώτημα λοιπόν είναι εύγλωττο: Γιατί αυτή η άκρα του τάφου σιωπή;

  Γιατί δεν ανακοινώθηκε τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα, γι’ αυτές τις συναντήσεις;

  Γιατί ο Αλ. Τσίπρας ήθελε να κρατηθούν πάση θυσία κρυφές; Και πολύ περισσότερο γιατί απεκρύβησαν,όπως μας έλεγαν παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτές οι συναντήσεις ακόμα και από τα επίσημα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και από την Πολιτική του Γραμματεία και το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας;

  Ποιος στενός κύκλος και πόσοι γύρω από τον Πρόεδρο γνώριζαν γι’ αυτές τις συναντήσεις και το περιεχόμενο τους;

  Τα ίδια παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν στην Iskra, ότι αυτές οι συνωμοτικές συναντήσεις Τσίπρα – Ψυχάρη δείχνουν ότι ο Τσίπρας διατηρούσε ένα ευρύτερο και παράλληλο σύστημα συλλογικών »διαβουλεύσεων», το οποίο αφορούσε το ελληνικό, το ευρωπαϊκό και το αμερικάνικο πολιτικό – οικονομικό κατεστημένο. Επιβεβαιώνουν, επίσης, ότι ο Αλ. Τσίπρας μίλαγε πολλές »πολιτικές γλώσσες» ταυτόχρονα.

  Μια γλώσσα που αφορούσε το κόμμα και μια παραπλήσια για τις δημόσιες συγκεντρώσεις και πολλές άλλες, πολύ πιο αληθινές και ουσιαστικές, που αφορούσαν τους κάθε φορά συνομιλητές του από διάφορα κέντρα ισχύος.
  ……………………………….

 14. Ο/Η του κώλου λέει:

  Πρώτη φορά Αριστερά: Οι πολίτες δεν πρέπει να μάθουν

  http://www.iefimerida.gr/news/253810/piges-maximoy-kakoyrgima-ehei-ihografithei-i-synantisi-tsipra-me-ton-stayro-psyhari#ixzz41bQOgHyf

  ΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ»
  Πηγές Μαξίμου: Κακούργημα αν έχει ηχογραφηθεί η συνάντηση Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη

 15. Ο/Η Κάποιος λέει:

  ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
  Εξώδικο απέστειλε ο Νίκος Παππάς στον ΔΟΛ

  Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απέστειλε το απόγευμα της Δευτέρας εξώδικο στο ΔΟΛ, μετά τα εις βάρος του τελευταία δημοσιεύματα των εφημερίδων του συγκροτήματος.

  Aυτό είναι το εξώδικο:

  ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

  ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

  Του Νικολάου (Νίκου) Παππά του Στυλιανού, οικονομολόγου, βουλευτή Β΄Αθήνας και Υπουργού Επικρατείας, κατοίκου Αθηνών, οδός Ηρώδου Αττικού 19 ως εκ της ιδιότητός του – ΑΦΜ 125895578.

  ΚΑΤΑ

  Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χρήστου Λαδά αριθ. 3, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, ιδιοκτήτριας των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ».

  ______________________________
  1. Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ιδιοκτησίας της εταιρείας σας, στο φύλλο της 25ης Φεβρουαρίου 2016, στην σελίδα 9 και στη μόνιμη στήλη «Στίγμα» του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, σε άρθρο με τον τίτλο «Μα τι τύχη!» (σε σύνδεση με το αμέσως προηγούμενο και αμέσως επόμενο σχόλιο της ίδιας στήλης) επιχειρείται η εμπλοκή μου ως συνεργαζομένου με το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες. Παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, προκύπτει εναργέστατα ότι, τα πρόσωπα που συμμετείχαν στο ανωτέρω κύκλωμα, περιέλαβαν στα τεχνάσματά τους και προς ευόδωση των εγκληματικών τους στόχων, δημοσιεύματα εμφαινόμενα ως ευνοϊκά προς το πρόσωπό μου και την πολιτική μου δράση, στα μέσα που ήλεγχαν, προκειμένου να με προσεγγίσουν, στο παραπάνω δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», μέσω εντέχνων ειρωνικών αναφορών, υπαινιγμών και ρητορικής φύσεως ερωτημάτων, αφήνεται να εννοηθεί ότι ήμουν μέρος αυτού του κυκλώματος, με σκοπό προσβολής της τιμής, της υπόληψης, της ηθικής συγκρότησης και της πολιτικής μου ακεραιότητος.

  Τα δημοσιεύματα αποκατάστασης θα πρέπει να έχουν το ακόλουθο περιεχόμενο:
  Στην εφημερίδα τα «ΤΑ ΝΕΑ» και στη στήλη «Στίγμα»:
  «ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ Η ΣΤΗΛΗ «ΣΤΙΓΜΑ» ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ κ. ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ
  Η στήλη «Στίγμα» δηλώνει ότι παραπλανήθηκε από αναξιόπιστες πηγές

  Στο πλαίσιο αυτό, η στήλη επιθυμεί να ξεκαθαρίσει στο αναγνωστικό κοινό, αλλά και σε όλους όσοι αναπαρήγαγαν τα σχετικά δημοσιεύματα, τα εξής:

  Α) Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του κ. Παππά στην υπόθεση των δημοσιογράφων – κατηγορουμένων για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης εκβίασης και δωροδοκίας. Η αναφορά του ονόματος του Υπουργού Επικρατείας, όπως ξεκάθαρα προκύπτει από το δημοσιευθέν υλικό της δικογραφίας, έγκειται αποκλειστικά στο γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι επεδίωξαν να τον προσεγγίσουν με σκοπό να αποσπάσουν σημαντικά κονδύλια κρατικής διαφήμισης και υπό την απειλή ανάρτησης αρνητικών δημοσιευμάτων. Επίσης, ξεκάθαρα προκύπτει ότι, από την πλευρά του, ο κ. Παππάς ουδέποτε συναντήθηκε με τους κατηγορουμένους, ούτε είχε κάποια άλλη επαφή ή συνεννόηση μαζί τους.
  Τα δε θετικά δημοσιεύματα, είτε για την Κυβέρνηση, είτε για τον κ. Παππά προσωπικά, είναι σαφές ότι προέκυψαν μόνον αφού –καθ’ υπόδειξη της ΕΛ.ΑΣ. και προκειμένου να συγκεντρωθούν αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία- δόθηκε στους κατηγορουμένους η εντύπωση ότι δήθεν ο εκβιασμός τους είχε τελεσφορήσει.
  Όλο το δημοσίευμα:
  Πηγή: Εξώδικο απέστειλε ο Νίκος Παππάς στον ΔΟΛ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/253818/exodiko-apesteile-o-nikos-pappas-ston-dol#ixzz41csajS6q

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   @»Τα δε θετικά δημοσιεύματα, είτε για την Κυβέρνηση, είτε για τον κ. Παππά προσωπικά, είναι σαφές ότι προέκυψαν μόνον αφού –καθ’ υπόδειξη της ΕΛ.ΑΣ. και προκειμένου να συγκεντρωθούν αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία- δόθηκε στους κατηγορουμένους η εντύπωση ότι δήθεν ο εκβιασμός τους είχε τελεσφορήσει».
   ——————

   Είπα κι εγώ

 16. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://www.protagon.gr/scripta/editorial/ta-diakosia-mathimata-44341068678

  Τα διακόσια μαθήματα

  Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται σαν να μην υπάρχει αύριο. Γνωρίζουν ότι ο αρχηγός τους έχει συναντηθεί τέσσερις φορές σε συνωμοτικές συνθήκες με τον ίδιο επιχειρηματία Τύπου και δεν εξετάζουν καν το ενδεχόμενο αυτό να μαθευτεί

  Ανδρέας Πετρουλάκης

  Υπήρχε κανένας λόγος να καταγγείλει το Μέγαρο Μαξίμου τη δημόσια συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Σταύρου Ψυχάρη ως σπονδή στη διαπλοκή; Απολύτως κανένας. Τέτοιου είδους καταγγελίες πείθουν μόνο εκείνους που είναι έτοιμοι να πιστέψουν οποιαδήποτε παραδοξολογία αρκεί να εκπορεύεται από το κόμμα. Για τους υπόλοιπους οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με εκδότες είναι κάτι φυσιολογικό και συνηθισμένο σε όλες τις πολιτισμένες χώρες.

  Δεν θα μπω στην ουσία των συζητήσεων που υποτίθεται έγιναν ή δεν έγιναν στις κρυφές συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ. Μπορεί να ισχύει αυτό που διατείνεται ο κ. Τσίπρας και να ξεκαθάρισε στον συνομιλητή του «δεν υποχωρούμε στη διαπλοκή». Τέσσερις λέξεις. Λέξη και συνάντηση. Περισσότερο με εντυπωσιάζει ο τρόπος που σκέφτονται. Οι άνθρωποι αυτοί φέρονται σαν να μην υπάρχει αύριο. Γνωρίζουν ότι ο αρχηγός τους έχει συναντηθεί τέσσερις φορές σε συνωμοτικές συνθήκες με τον ίδιο επιχειρηματία Τύπου και δεν εξετάζουν καν το ενδεχόμενο αυτό να μαθευτεί.

  Χωρίς κανένα δισταγμό βαφτίζουν τη συνάντηση του αντιπάλου υπόκλιση στη διαπλοκή, μην υπολογίζοντας ότι η πολιτική ζημιά που θα υποστούν αν μαθευτούν τα δικά τους χαΐρια θα είναι πολλαπλάσια του ελάχιστου κέρδους που είχε η καταγγελία που έκαναν. Δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν κανένα λόγο να ρισκάρουν, δαιμονοποιώντας μια πράξη που βαρύνει και τους ίδιους, και μάλιστα στο τετραπλάσιο και με συνθήκες πολύ πιο ύποπτες;

  Είναι μάταιο να μετρήσει κανείς πόσες φορές έγινε το ίδιο πράγμα την τελευταία εξαετία. Πόσες συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους, με μέλη της Τρόικας, με επικεφαλής των μεγάλων οργανισμών είχαν χαρακτηρισθεί ως παραστάσεις υποταγής εκ μέρους των μελών της κυβέρνησης Σαμαρά πριν προσέλθει στους ίδιους ανθρώπους, ικέτης, ο κ.Τσίπρας, για να επαναλάβει μαζί τους την ίδια σημειολογική ακολουθία.
  Σαν κάτι καλόπαιδα στις αλάνες, που έμαθαν να δέρνουν τα άλλα παιδιά, έγιναν αρχηγοί, αλλά στο μεταξύ οι υπόλοιποι ωρίμασαν και πρόκοψαν και οι ίδιοι το μόνο που είχαν μάθει ήταν να δέρνουν

 17. Ο/Η Kεντροδεξιός λέει:

  http://www.antinews.gr/action.read/politiki/duskola-ta-pragmata-gia-ton-arxierea-tis-katharsis/2.105264

  Δύσκολα τα πράγματα για τον «αρχιερέα της κάθαρσης»

  Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πανικόβλητοι μαθαίνουμε και ψάχνουν να δουν τι θα μπορούσε να έχει πει ο Τσίπρας στον Ψυχάρη. Τι μπορεί να του έχει τάξει και το κυριότερο πώς να του το είπε. Άλλο να είναι μια γενικόλογη τοποθέτηση τύπου «κ. Ψυχάρη, θα έχετε ισότιμη αντιμετώπιση, θα δούμε όταν γίνουμε κυβέρνηση τι μπορούμε να κάνουμε με τα δάνειά σας». Κι άλλο να λέει «Σταύρο μου, μη σε νοιάζει. Και τα χρέη θα σου κουρέψω και το Mega θα σου δώσω, αλλά βάλε λίγη πλάτη στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς».

  Και μάλλον το δεύτερο ισχύει αφού όλοι θυμόμαστε τα πρωτοσέλιδα του Βήματος και των Νέων πέρυσι τον Ιανουάριο που νίκησε ο Τσίπρας. Τόσο κόκκινα πρωτοσέλιδα και τόσο γλυψιματικοί τίτλοι και άρθρα από τα στελέχη του ΔΟΛ ούτε… η Αυγή δεν είχε. Επομένως, να συμπεράνουμε ότι ο Ψυχάρης τήρησε το μέρος της συμφωνίας να στηρίξει την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς. Και περίμενε την ανταπόδοση από τον Τσίπρα ο οποίος μάλλον τον πούλησε.

  Βεβαίως δεν έχει σημασία ποιος πούλησε ποιον. Σημασία έχει ότι ο «αρχιερέας της κάθαρσης», ο «πολέμιος της διαπλοκής» είχε μυστικά ραντεβού με τον Ψυχάρη και του έταξε διάφορα. Και ο τελευταίος προφανώς τον κρατάει από κάπου. Από ηχογραφήσεις; Από κάμερες; Από κάτι άλλο;

  Χαρακτηριστικό του πανικού που έχει πιάσει τους Συριζαίους είναι η διαρροή από κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που προειδοποίησε ότι η χρησιμοποίηση καταγραφόμενων συνομιλιών είναι προϊόν υποκλοπής και είναι κακούργημα. Για να απειλεί σημαίνει ότι κάτι υπάρχει και φοβούνται μήπως βγει. Όμως, όπως θυμόμαστε, με την συνομιλία Κασιδιάρη με Μπαλτάκο που είχε βγει παράνομα, είχε καταδικαστεί ο Χρυσαυγίτης ή μήπως αθωώθηκε τελικά;

 18. Ο/Η Kεντροδεξιός λέει:

  http://www.antinews.gr/action.read/politiki/anermatistos-pseutis-ikanotatos-diastreblotis-tis-alitheias-/2.105278

  Ανερμάτιστος, ψεύτης, ικανότατος διαστρεβλωτής της αλήθειας…

  Είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός τελεί εν συγχύσει. Είναι εκνευρισμένος και το έδειξε με τα όσα είπε για τον πόλεμο με τον Ψυχάρη. Διότι όταν λέει ότι θα συναντήσει και τον διάβολο αν χρειαστεί ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι είναι ένας μεγάλος ψεύτης όταν λέει ότι θα πολεμήσει τη διαπλοκή. Και μπορεί ο ΔΟΛ να είναι η επιτομή της διαπλοκής, αλλά όταν συναντάς τον «διάβολο» όχι μία άλλα τέσσερις φορές, ε τότε είσαι κι εσύ διάβολος.

  Για να μην πούμε για τα μυστικά δείπνα του στενού του συνεργάτη σε σπίτια στα βόρεια προάστια με μεγαλοεκδότες. Εκεί μπορεί να μην υπήρχαν γάτες και γατόνια αλλά υπήρχαν συμφωνίες με τους «αρχιερείς της διαπλοκής».

  Ο Τσίπρας λέει ότι δεν έκανε καμιά συμφωνία κι εν πάση περιπτώσει δεν ευνόησε κανέναν. Επικαλέστηκε και τον Χατζηνικολάου λέγοντας ότι δεν του έχει ζητήσει τίποτε. Άραγε οι μεγαλόσχημοι παράγοντες του εφοπλιστικού και επιχειρηματικού κόσμου που θέλουν να αγοράσουν τηλεοπτική άδεια και που βοήθησαν τον Τσίπρα και την παρέα του να γίνουν εξουσία τι είναι; Δεν είναι συμφωνίες στήριξης με ανταλλάγματα;

  Ή μήπως πρέπει να ξεχάσουμε τη συμφωνία που αποκάλυψε ο Γιαννακόπουλος με τον Καμμένο, την απίστευτη στήριξη που παρείχαν τα μέσα του και στη συνέχεια τον πόλεμο με αφορμή τα φάρμακα;

  Για να μην πούμε για κάποια μεγαλοπρόστιμα που ακόμη εκκρεμούν και δεν τα έχει πιάσει η φορολογική διοίκηση του κ. Τσίπρα. Για να μην πούμε τη συμφωνία που έχει κάνει με γνωστό μεγαλοκαναλάρχη… ελικοπτεράτο και με προξενητή όψιμο Συριζαίο που κάποτε σταυλιζόταν στην αυλή του Παπανδρέου.

  Αν όλα αυτά είναι απλές συνομιλίες με τον διάβολο τότε τι να πούμε εμείς. Απλά θα έχει ενδιαφέρον να βγούνε οι συνομιλίες και τα «ταξίματα» που προφανώς έχει ο Ψυχάρης ώστε να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Να μάθουμε επίσης ποιες συμφωνίες έχει κάνει η κυβέρνηση για να μοιράσει και σε ποιους την τηλεοπτική πίτα.

  Ίσως γι’ αυτό εκνευρίστηκε ο Αλέξης. Διότι γνωρίζει ότι γνωρίζουν πολλοί. Διότι ξέρει πως ο στενός του συνεργάτης έχει στήσει δίκτυο για να ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης. Κι εκεί που δεν το καταφέρνει απειλεί με αγωγές, βάζει δημοσιογραφικά καρακόλια να απειλούν, πληρώνει Συριζοτρόλ να χτυπάνε κατά το δοκούν, για να μην πούμε ότι κάνουν και περίεργες…. υποκλοπές σε σημείο που να καλούνται ειδικές εταιρείες να προστατέψουν ακόμη και τα e-mail που στέλνονται.

 19. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=780920

  Παρότι κατά καιρούς απαξίωνε δημόσια εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς παρασκηνιακώς, αυτός και το κόμμα του, διεκδικούσαν «καλύτερη μεταχείριση» και απαιτούσαν είτε αποκλεισμούς «ανεπιθύμητων» προσώπων είτε προωθήσεις φίλα προσκείμενων δημοσιογράφων και στελεχών.

  γιατί απειλείς το διάβολο αν δημοσιεύσει τις κασέτες του;
  http://tvxs.gr/news/ellada/tsipras-se-psyxari-mporei-na-synantiso-kai-ton-diabolo-alla%E2%80%A6

  «Μπορεί αν χρειαστεί να συναντήσω και τον διάβολο. Το θέμα είναι ότι δεν θα του πουλήσω την ψυχή μου. Δεν θα κριθώ από το ποιόν συναντώ ή από το τι μου λέει, αλλά από το τι πράττω»:

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/03/blog-post.html

  Δημοσιογραφική ανεπάρκεια ή «πούλησε» εκδούλευση στον ΣΥΡΙΖΑ ο Χατζηνικολάου; (Βίντεο)

  Από giorgis , Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016 | 4:30 π.μ.
  ………………………………….

  Ρωτάει ο Χατζηνικολάου τον Τσίπρα: «Γιατί έγιναν μυστικές συναντήσεις»; Και η απάντηση που παίρνει τον καλύπτει πλήρως: «Ηταν η επιθυμία του συνομιλητή μου να μην βγούμε σε δημόσιο χώρο»! Λέει λοιπόν ο πρωθυπουργός της χώρας ότι ένας εκδότης του ζητάει μυστική συνάντηση, αυτός την αποδέχεται χωρίς καμιά αντίρρηση και ο Χατζηνικολάου αυτό το προσπερνάει χωρίς κανένα σχολιασμό. Ούτε καν αναφέρεται ότι τα όσα έχουν δημοσιευτεί κάνουν λόγω για τέσσερις συναντήσεις και όχι μια, αλλά ούτε ζητάει απ’ τον Τσίπρα να γνωστοποιήσει ποιο ήταν το αντικείμενο των συζητήσεων που είχε με τον πρόεδρο του ΔΟΛ. Αφήνει τον πρωθυπουργό να βάλει την κασέτα του κάνοντας ένα μονόλογο για το πόσο η κυβέρνησή του καταπολεμάει την διαπλοκή, για την αδειοδότηση που προχωράει η κυβέρνησή του στα κανάλια για να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, μπλα μπλα …

  Υ.Γ. Πάτε στοίχημα ότι σύντομα θα δείτε ολοσέλιδες κρατικές διαφήμισης στην Realnews (κοστίζουν 25.000 ευρώ η κάθε μια στον αιματηρά φορολογούμενο ελληνικό λαό) και στον ρ/σ του Χατζηνικολάου;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.