Ο μοιραίος πατριάρχης Αλέξιος και ο αρχιμανδρίτης του

[Ενώ η κλωστή που κρατάει τη χώρα πάει να σπάσει]

tsipras-akropolis26feb16

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Δεν χρειάζεται να είσαι το ιερό μέντιουμ Παΐσιος, του οποίου η μαντική υπόληψη, όπως και τα συμφέροντα των ακροδεξιών ευσεβών εκμεταλλευτών του, προστατεύτηκαν από την ευσέβεια του κ.Σφακιανάκη, για να καταλάβεις πως η χώρα τώρα κινδυνεύει τα μέγιστα. Αν έχεις κάποια συναίσθηση, σου ‘ρχεται να κλάψεις για τη λειψανδρία και την απουσία κάποιας φωτεινής ηγετικής πολιτικής μορφής, μη και σωθούν κάποια πράγματα. Μιας και αναφέρθηκα στον διαχρονικό κ.Σφακιανάκη, νομίζω πως πρέπει με την ευκαιρία να σημειώσω ότι εκτός από την αντιδημοκρατική και προφανώς παράνομη σύλληψη του Παστίτσιου (εκτελώντας μεν δικαστική εντολή, για την διεκπεραίωση όμως της οποίας επαίρεται), φέρεται αναπάντητα πως βαρύνεται και με αισχρή σκευωρία σε βάρος του μακαρίτη του Παναγιώτη Βήχου, που είχε καταφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο τον δικαίωσε και του επιδίκασε αποζημίωση για κακοδικία.

Νομίζω λοιπόν πως θα είχε απομακρυνθεί-το λιγότερο-άμεσα από μια σοβαρή και έντιμη αστική δημοκρατική κυβέρνηση, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα πόρρω απέχει από τα επίθετα που μόλις χρησιμοποίησα, τον κράτησε περιέργως έναν χρόνο, ενδεχομένως γιατί αντιπροσώπευε διαχρονικές νεοελληνικές αξίες, υπερκομματικής χρήσης. Η περίπτωσή αυτή όμως, νομίζω πως δείχνει κάποια πράγματα για τις μεθόδους, τα εργαλεία και για τα ήθη της κυβέρνησης αυτής.

Για να επιστρέψω στο θέμα μου, δεν χρειάζεται να είσαι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δουλεύοντας αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό της, δεν διστάζει να σπάσει όποιο κομμάτι της ομερτά κρίνει πως τη συμφέρει, για να αντιληφθείς πως «πατριάρχης Αλέξιος» δεν είναι ο Τρύφων Αλεξιάδης, όπως γράφουν όσοι περιμένουν πως και πως τις κρατικές διαφημίσεις. Κοτζάμ Νίκος Παππάς ονοματιζόταν συνθηματικά, δεν ξέρω το γιατί, το πώς, το δίκαιο, το άδικο ή το άσχετο, από τους θρασύτατους εκβιαστές ως απλός αρχιμανδρίτης και ο ασήμαντος Τρύφων να λέγεται πατριάρχης, πάει πάρα πολύ. Απλά νομίζω θα είναι ο πρόθυμος αυλικός, που προσφέρεται να μπει ασπίδα σε κάθε υποψία σκιάς, δεν ξέρω αν υπάρχει σκιά, που απειλεί το κύρος (ποιο κύρος δηλαδή;) του υπό κατάρρευσιν μονάρχη. Πάντως πολύ καλά κάνει ο κ.Παππάς, που λέει πως προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, αρκεί αυτή η προσφυγή να μην είναι προσχηματική όπως τόσες και τόσες στο παρελθόν, που ξεχάστηκαν για πάντα λίγες ημέρες μετά. Να θυμίσω την προσφυγή Τσίπρα κατά της γερμανικής εφημερίδας «Bild», νομίζω και κατά του «Der Spiegel» (έτσι είχε ανακοινωθεί το 2012), όπως και την κατάθεσή του στον ανακριτή (πάλι το 2012) κατά των μυστικών κονδυλίων ΓΑΠ, δυο δικαστικές υποθέσεις για τις οποίες αν και πέρασαν 4 χρόνια δεν έχει ακουστεί τίποτα. Μήπως ήταν απλές θεατρικές παραστάσεις στην έφοδό του προς το Μαξίμου;

Το τι τρέχει με τον έντυπο υπόνομο που λέγεται ‘Ακρόπολη’, το ήξερε κάθε άνθρωπος με λίγο νιονιό, αρκούσαν, αν όχι τα «ρεπορτάζ» της, κάποιες καταδίκες διευθυντικών στελεχών της. Το πώς επιβιώνουν οι ευσεβείς ακροδεξιές πατσαβούρες που πουλάνε «πατριωτισμό», «θεοσέβεια» κλπ και 500 φύλλα το πολύ σε όλη την Ελλάδα, βρίζοντας, απειλώντας και εκβιάζοντας κρεμασμένες στα περίπτερα και τώρα και στο διαδίκτυο (νέο πεδίο δόξης λαμπρό), είναι κοινό μυστικό για τους πάροικους της Ιερουσαλήμ. Εκβιασμοί μητροπολιτών και επιχειρηματιών είναι το μονοπάτι που εξασφαλίζει πλούτο και συνάμα σιωπή. Όλοι κάνουν το κορόιδο κι ας ξέρουν, γιατί πολλοί έχουν σκελετούς στη ντουλάπα τους ή όλοι περιμένουν κάποιες κρατικές διαφημίσεις και σωπαίνουν και το λέει αυτό κάποιος που πιστεύει ακράδαντα πως όλοι δεν είναι ίδιοι και που πιστεύει με το ίδιο  πάθος στην αστική κοινοβουλευτική Δημοκρατία, ως το μόνο πολίτευμα, ιστορικά, που εμπεριέχει τον πυρήνα των δημοκρατικών εγγυήσεων και τη δυνατότητα των μεγάλων προοδευτικών κοινωνικών μεταρρυθμίσεων.  Οι Επαναστάσεις τελείωσαν, δεν ζούμε στη φεουδαρχία και αν γινόντουσαν, το ξέρουμε, θα οδηγήσουν σε νέες τυραννίες.

Τι έτρεξε τώρα; Δεν διαθέτω ούτε ίχνος προσωπικής πληροφόρησης, σιχαίνομαι τη συνωμοσιολογία αλλά κάποια πράγματα βοούν. Η πίττα των ΜΜΕ που μοιράζουν οι Τσίπρας-Παππάς, έχοντας γραμμένο το Σύνταγμα στις σόλες των νεοπλουτίστικων παπουτσιών τους και η οργή των καναλαρχών, δεν φαίνονται να είναι ολότελα άσχετα πράγματα, χρονικά μάλιστα συμπίπτουν. Η ‘Ακρόπολις-Ακρόπολη’, το είχε παρακάνει στην ευκινησία της, φτάνοντας στο σημείο το αφεντικό της να δίνει συνέντευξη στην κρατική ΕΡΤ κατηγορώντας (συκοφαντώντας θέλω να πιστεύω) τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε χρόνο ύποπτο.

Νομίζω πως η υπόθεση αυτή ξεχάστηκε γρήγορα και αδιευκρίνιστα, πάντως όχι όπως έπρεπε να γίνει σε μια σοβαρή Δημοκρατία. Μιλώντας γενικά, νομίζω πως  ο πατριάρχης με τον αρχιμανδρίτη του, ούτε καλούς τρόπους διαθέτουν, ούτε κανόνες σέβονται, ούτε αναγνωρίζουν τα εσκαμμένα όρια, αυτά τα τερτίπια μου θυμίζουν λίγο «Αυριανή» και παρακμιακό ανδρεοπαπανδρεϊσμό της εποχής της Μιμής.

Η ακροδεξιά ‘Ακρόπολις’, πάντως κολυμπούσε σε ένα πέλαγος πολιτικών μεταπτώσεων, κάτι σαν κι αυτό του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, που τη μια ημέρα έλεγε τον δεσπότη Μπουμπουλίνα και τη μεθεπομένη Παπαφλέσσα (κατά την προσφυή ρήση του αγίου Δωδώνης). Η εθνική αυτή έπαλξη άλλαζε στόχους εν μια νυκτί, υποθέτω λόγω ψυχολογικών διακυμάνσεων του εκδότου (ή ενίοτε και αναλόγως με τις ροές διαφημίσεων, κονδυλίων, υποσχέσεων, συμμαχιών κλπ; ποιος ξέρει), φτάνοντας στο σημείο να ζυγίζει «τα καρύδια» (!), σπορ προσφιλές στην ακροδεξιά κλίμακα αξιών ή να οσμίζεται σχέδια δολοφονίας του πατριάρχη Αλέξιου, νομίζω αμφότερα υπερβολικά, γιατί ποιος θα τολμούσε να σκοτώσει μια τέτοια διεθνώς μοναδική (κάθε 100 χρόνια γεννιέται κλπ κατά την κυρία Φωτίου κλπ) προσωπικότητα.

Επειδή οι ημέρες είναι πονηρές, ένεκα η μοιρασιά των αδειών (που βέβαια νομικά θα είναι μετέωρες) κατά τις βουλές των Αλεξίου και Νικολάου, μπορεί κανείς να εικάσει πως κάποιοι εκδότες, καναλάρχες, επιχειρηματίες κλπ έβαλαν τώρα κάποια τρικλοποδιά, πως χαμπάρι δεν είχανε πάρει οι υπόλοιποι του ΣΥΡΙΖΑ για το υπό έκρηξη σκάνδαλο, ο πατριάρχης ποτέ δεν τους ενημερώνει έτσι κι αλλιώς, τόσο που την ίδια μέρα το left.gr να δημοσιεύσει, ανυποψίαστο για το επερχόμενο ξεβράκωμα, γελοιωδέστατο συνωμοσιολογικό άρθρο του υπόλογου ως εκβιαστή Φράγκου υπέρ του πατριάρχη κλπ κλπ. Έτσι η βόμβα των εκβιασμών έσκασε, πιθανόν ολίγον ανεξέλεγκτα.

Νομίζω πως το συντομότερο ανέκδοτο σήμερα είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Τα μυστικά κονδύλια λόγου χάριν του Υπ.Εξωτερικών, για τα οποία ο πατριάρχης είχε πάει όπως είπαμε ακόμη και μάρτυρας στην αδέκαστη Δικαιοσύνη και ο υπουργός του, είχε υποσχεθεί να καταργήσει το ανεξέλεγκτό τους, επεκτάθηκαν τρόπον τινά και στο χώρο του Σαλαμινομάχου, και αμφιλεγόμενου «συγγραφέα» αντιτρομοκρατικού εγχειριδίου της συμφοράς: («Σκάνδαλο μεγατόνων: Ο Καμμένος μπορεί πλέον να διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν!», 25.2.2016)

Δεν διεκδικώ το αλάθητο, απλά ερωτήματα είναι τα παραπάνω και προσωπικές εικασίες, που ο καθένας μπορεί να κρίνει τη βασιμότητά τους, βασίζονται όμως στις δηλώσεις της κυρά Ζωής  και σε ενδείξεις και απορίες που κραυγάζουν από μόνες τους. Ζούμε σε μια χώρα που η κυρία πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν το έχει σε τίποτα, εξανέκαθεν αυτό, να σε τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί, ακόμη κι αν είσαι Συνταγματολόγος, προκειμένου να προστατεύσει την αφεντιά της ή αργότερα και τον πατριάρχη που την διόρισε (σε πείσμα της συνταγματικής διάκρισης των εξουσιών, άλλο ένα ακόμη πρόβλημα που όχι μόνο δεν το άγγιξε η «πρώτη φορά», αλλά επωφελήθηκε) και η χώρα μπορεί να βρεθεί απότομα (το κακό μοιάζει να έρχεται), χάρις στα κατορθώματα του αρχιμανδρίτη και του αφεντικού του στο πουθενά, ίσως μάλιστα μακριά και από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια (που προκαλούν αλλεργία στους Χρυσαυγίτες, στους κάθε λογής ακροδεξιούς, στους Λαφαζάνηδες, στο ΚΚΕ και σε πολλούς πρώην κυβερνήσαντες και άλλους που δεν το περιμένεις-Κουβέλης της Σρεμπρένιτσα, κλπ). Ο αφορολόγητος μάντης Παϊσιος της «Ακρόπολης» και κάθε ακροδεξιάς φυλλάδας, το έχει προφητέψει (η παλιά και άγνωστη προφητεία θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της πατσαβούρας), πως θα σωθούμε, αλλά ποιος τον πιστεύει; Ούτε οι ίδιοι οι πωλητές του, ούτε ο πατριάρχης του (ο αυθεντικός), ούτε ο χιτλερικός Χρ. Παππάς της Χ.Α., που είχε ζητήσει τη δίωξη του μπλόγκερ Παστίτσιου, αυτό είναι σίγουρο.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Θεωρίες Συνωμοσίας, ανορθολογισμός. Bookmark the permalink.

33 Responses to Ο μοιραίος πατριάρχης Αλέξιος και ο αρχιμανδρίτης του

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Aχ αυτές οι ευσεβείς και πατριωτικές φυλλάδες, για την ψυχή των πεθαμένων τους πόσες στροφές κάνουν!

  ΑΥΡΙΑΝΗ του Αντρέα

  Από τον Σαμαρά στον Τσίπρα και τούμπαλιν.

 2. Ο/Η Liberal λέει:

  http://booksjournal.gr/blog/item/1721-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CF%81%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7

  Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

  Εκκλησία της Ελλάδος και Ελεύθερη Ώρα πουλάνε Πρωτόκολλα Σιών – Πλεύρη – Φουράκη
  Κατηγορία Blog Γράφτηκε από τον Παναγιώτης Δημητράς

  http://elthraki.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%85%CF%83/

  ΑΠΟ ΤΗΝ… ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ

  Ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου, κατεβαίνει υποψήφιος (σε μη εκλογική θέση) με τον ΣΥΡΙΖΑ – Έχει γνώση ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος – Υπάρχει κάποια υπόγεια συνεννόηση;

  ARXIEPISKOPOS-VASILEIOU1

  Σφοδρές αντιδράσεις και αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ του προϊσταμένου του γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου Γιώργου Βασιλείου!

  Όπως γράφει η “Δημοκρατία”, ο εν λόγω εκκλησιαστικός υπάλληλος βρίσκεται στην όγδοη θέση του ψηφοδελτίου της Αιτωλοακαρνανίας χωρίς καμία ελπίδα να εκλεγεί, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εύλογη απορία για το ποια είναι η πραγματική σκοπιμότητα αυτής της κίνησης. Μάλιστα, ο κ. Βασιλείου έχει… παρελθόν που καμία σχέση δεν έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Υπήρξε επί πολλά χρόνια δημοσιογράφος στην «Ελεύθερη Ώρα»

  http://booksjournal.gr/blog/item/1795-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CF%84-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CF%89%CF%81%CE%B1

  Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

  …Και η ΕΡΤ διαφημίζεται στη ρατσιστική Ελεύθερη Ωρα!
  Γράφτηκε από τον Παναγιώτης Δημητράς

 3. Ο/Η Aκραίος Κεντρώος λέει:

  http://makpress.blogspot.com/2016/02/blog-post_179.html

  Τελικά ποιός είναι ο Αρχιμανδρίτης και ποιός ο Πατριάρχης Αλέξιος ;

  Δείτε τι έγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Twitterγια τις αποκαλύψεις του κυκλώματος εκβιαστών που έγραφε ύμνους για τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει σημείο αναφοράς τον «Αρχιμανδρίτη» όπως έλεγαν κωδικοποιημένα τον Νίκο Παππά και τον «Πατριάρχη Αλέξιο»:

  Προσέξτε το τελευταίο tweet όπου η Ζωή λέει ότι το «πατριάρχης Αλέξιος» αναφέρεται στον Τσίπρα και μάλλον έχει δίκιο αφού ο «πατριάρχης» είναι ανώτερος από τον «αρχιμανδρίτη» (Παππά)… μάλλον λοιπόν η Αστυνομία εξαφάνισε το όνομα Τσίπρα σπεύδοντας να ερμηνεύσει αυθαίρετα εκτός κι αν ήταν στο μυαλό των εκβιαστών, ότι ο «πατριάρχης Αλέξιος» αναφέρεται στον πολύ κατώτερο του «Αρχιμανδρίτη» Παππά, Αλεξιάδη, και όχι στον ανώτερό του Τσίπρα…

  Σχόλιο makpress: Η αστυνομία άκουσε όλες τις συνομιλίες και πιθανότατα ξέρει καλύτερα ποιόν εννοούσαν οι εκβιαστές φερόμενοι ως εκβιαστές. Δεν νομίζουμε ότι έκαναν τέτοια λαθροχειρία για να προστατέψουν τον κ.Τσίπρα. Τέλος πάντων, θα φανούν όλα στην απολογία των κατηγορουμένων, όταν ….οοοοοοοοοοταν θα γίνει η δίκη. Το 2025; Το 2030; Αν γίνει με ρυθμούς της δίκης της υπεξαίρεσης της Μυκόνου, θα γίνει μετά από 10 χρόνια και θα αθωωθούν όλοι.

  • Ο/Η Lawyer λέει:

   Η δίκη θα γίνει όσο έγινε κι αυτή, που είχε ατράνταχτα στοιχεία με κοριούς της ΕΥΠ:

   http://directnews.gr/greece/6411–2.html
   Εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2 !

   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

   Τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2!

   Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την «έκθεση ανάλυσης» των χιλιάδων τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, προκειμένου να εντοπίσει μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες που λυμαινόταν το χώρο της Δικαιοσύνης.

   Η έκθεση αυτή υπογράφεται από δυο αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, που διερευνά την υπόθεση.

   Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας.

   Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την «έκθεση ανάλυσης» – η οποία βρίσκεται στη διάθεση του directnews.gr – στο διάστημα 27 Απριλίου 2010 έως 14 Ιουνίου 2010, Γιοσάκης και Τζούμας είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

   Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού ναού Μυκόνου και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν. στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν.

   Λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι αναλαμβάνει να τους “καθαρίσει” αλλά χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας!!!

   «Είναι το alter ego του Δεσπότη»

   Ειδικότερα, στην τηλεφωνική επικοινωνία της 27-4-2010 ο Τζούμας, ζητά από το Γιοσάκη να του πει για την υπόθεση που ενδιαφέρει τον «Σύρου», τον οποίο πιθανόν να δει την επόμενη ημέρα και τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να «αθωωθεί τελείως».

   Ο Γιοσάκης αναφέρει πως ο Δεσπότης δεν τον έχει θέσει σε αργία μέχρι τώρα, παρότι η αρχαιοκαπηλία ιερής εικόνας είναι αδίκημα ιδιαίτερης απαξίας.

   Προσθέτει μάλιστα πως αν καταδικαστεί ο ιερέας, ο Δεσπότης θα πληγεί βάναυσα, αφού, προφανώς ο κατηγορούμενος είναι χειροτονία του, είναι το άλτερ έγκο (ALTER EGO) του.

   Σε ερώτηση του Τζούμα, ο Γιοσάκης απαντά πως ο κατηγορούμενος στη δίκη της Λαμίας, λέγεται ΜΑΡΑΓΚΟΣ.

   Για την ίδια υπόθεση, ο επικοινωνιολόγος με τον αρχιμανδρίτη συνεχίζουν να μιλάνε και άλλες φορές το επόμενο χρονικό διάστημα.

   Μια από αυτές ήταν στις 10 Ιουνίου 2010, όπου ο Τζούμας στις 9 το βράδυ καλεί με το 697644**** κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε, τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, στο 697734**** κινητό τηλέφωνο.

   Σε κάποια στιγμή της μεταξύ τους συνομιλίας, ο Τζούμας αναφέρει «Α! σου είπα, με πήρε ο Σύρου. Και μου είπε αδελφέ μου σου είπανε πολλά, κάνει ο άνθρωπος, κάνει ότι μπορεί να τα μαζέψει. Αλλά μέχρι τώρα έχει μαζέψει μόνο σαράντα, πενήντα. Από οικονομίες του και τα λοιπά, να του δώσω και εγώ κάτι, είναι πάρα πολλά μου λέει».

   Ο Τζούμας στην ίδια συνομιλία συνεχίζει λέγοντας «Σήμερα με πήρε, τώρα, δεν είναι πολύ ώρα. Και του λέω, δικό σας θέμα, όπως λένε στην Αμερική».

   Γιοσάκης: Ναι. Κοίταξε, του είπες τι κάνω;

   -Τζούμας: Θέλετε του λέω να καθαρίσετε; Αυτό είναι το θέμα του λέω, εξαρτάται σε ποιες περιπτώσεις, όταν είναι θέμα ζωής, πουλάς και τον εαυτό σου για να τα καταφέρεις. Εδώ του λέω είναι θέμα μην το «κάτσουνε» μέσα. Και μην αμαυρωθείς και εσύ. Από κει και πέρα ότι θέλετε κάνετε του λέω, δικό μου θέμα είναι; Το έπαιξα και εγώ αδιάφορος.

   Αμέσως μετά στη συνομιλία, ο Γιοσάκης επαινεί τον Τζούμα, για το χειρισμό του θέματος και τον ρωτάει: «Όχι του είπες και του είχες πει και το άλλο ότι εκατό…».

   Ο Τζούμας απάντησε θετικά…

   Οφείλει απαντήσεις

   Το directnews.gr θεωρεί ότι είναι πλέον καιρός ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, να λύσει τη σιωπή του και να απαντήσει για όλα όσα του καταμαρτυρούν ο φίλος του επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας και ο Ιάκωβος Γιοσάκης.

   Γνωρίζει τον ιερέα ΜΑΡΑΓΚΟ με τις κλεμμένες εικόνες;

   Τον έχει θέσει σε αργία και αν όχι, γιατί;

   Είναι αλήθεια, ότι ο ΜΑΡΑΓΚΟΣ έδινε εκκλησιαστικές εικόνες ανεκτίμητης αξίας, στις οικογένειες Αγγελόπουλου και Εμφιετζόγλου, όπως υποστηρίζει ο Γιοσάκης σε άλλες τηλεφωνικές του συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί από την ΕΥΠ;

   Είναι κρίμα εάν δεν γνωρίζει τίποτε για τη «στημένη δίκη» να διασύρει το όνομά του ο κάθε Τζούμας και Γιοσάκης, αλλά είναι επίσης απαράδεκτο, εάν αληθεύουν έστω και κατ’ ελάχιστο τα όσα υποστηρίζουν στις συνομιλίες τους τα δυο αυτά πρόσωπα, να διατηρεί τη θέση του…

   Το τεκμήριο αθωότητας φυσικά ισχύει για όλους, μέχρις ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

   Ωστόσο, τα δημόσια πρόσωπα όπως και οι θρησκευτικοί ταγοί υποχρεούνται να μιλούν δημόσια και να ξεκαθαρίζουν τη θέση τους.

   ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-9-2011 από directNEWS.gr

 4. http://eineken.pblogs.gr/2009/05/454687.html
  Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙKOΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

  07 Μαΐ 2009

  .Αναδημοσίευση από http://freeinquiry.gr/webfiles/pro.php?id=270

  Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙKOΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

  Στα επόμενα χρόνια και μέχρι την οριστική διάλυση της αυτοκρατορίας το Πατριαρχείο ουσιαστικά έφθασε να κυβερνά, αφού συνέχισε να ανεβοκατεβάζει αυτοκράτορες. Άλλο ένα παράδειγμα αποτελεί η δολοφονία του αυτοκράτορα Ρωμανού απ’ την σύζυγό του Ζωή και του νεαρού εραστή της Μιχαήλ. Όμως τον χείριστο ρόλο της δολοφονίας έπαιξε ο πατριάρχης Αλέξιος, ο οποίος συμμετείχε ευλογώντας την δολοφονία: «Επελθούσης δε της νυκτός και ψαλλομένων των αγίων παθών, μηνύεται τότε ο πατριάρχης Αλέξιος υπό του βασιλέως Ρωμανού δήθεν να ανέλθη εις τα ανάκτορα. Ο πατριάρχης έσπευσε να έλθη, αλλά ευρίσκει με απορίαν του νεκρόν μεν τον βασιλέα, την δε Ζωήν καθημένη επί λαμπρού θρόνου, έχουσα πλησίον της τον Μιχαήλ και μανθαίνει ότι προσελκύθη ίνα ιερολογήση τούτον αυτή. Έκθαμβος δε γενόμενος ίστατο εννεός και ενδοιάζων περί του πρακτέου, ότε ο Ιωάννης (ο Ορφανοτρόφος) και η Ζωή δόντες αυτώ μεν πεντήκοντα λίτρας χρυσίου, εις δε τον κλήρον άλλας πεντήκοντα, κατέπεισαν αυτούς να τελέσωσι την ιεροπραξίαν» (Κων/νος Παπαρρηγόπουλος «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» τόμος 5ος, σελ.202). Εκατό λίτρα χρυσού μοιράσθηκαν ο πατριάρχης Αλέξιος και οι ιερωμένοι για να ευλογήσουν την στυγνή δολοφονία του βασιλιά τους και να παντρέψουν το ζεύγος των δολοφόνων.

 5. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://dexiextrem.blogspot.gr/2016/02/blog-post_6943.html

  Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

  Νέοι διάλογοι των εκβιαστών ΣΥΡΙΖΑ: Όλο το άγχος πως θα στηριχτεί ο «αρχιμανδρίτης» Παππάς

  Η «δοκιμή ισχύος» στον «Αρχιμανδρίτη» , ο «ελβετικός σουγιάς» και τα ταξίδια στην Αράχωβα

  Νέα στοιχεία από την δικογραφία για τους «εκβιαστές των ΜΜΕ» – Οι νέοι εντυπωσιακοί διάλογοι και οι πολιτικές επαφές – Στο μικροσκόπιο 2000 σελίδες χειρόγραφων σημειώσεων

  «Ο Μουσσάς άρχισε να μου μιλάει για τον υπουργό Παππά , τον οποίο μου είπε να αποκαλούμε συνθηματικά «Αρχιμανδρίτη» και μου τόνισε ότι τώρα που ο Παππάς έχει προβλήματα με την νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών, η «δική» του ομάδα μπορεί να τον εξυψώσει και να γράφει μόνο θετικά άρθρα γι αυτόν, σε αντίθεση με άλλους δημοσιογράφους που είναι εναντίον του. Μάλιστα που είπε ότι μπορούν να κάνουν κι ένα τεστ με ένα site για να δεί ο Παππάς πόση δύναμη έχουν…»

  Απόσπασμα από μία –από τις έξι συνολικά- καταθέσεις που έδωσε τις τελευταίες ημέρες η 44χρονη υπάλληλος δημοσίων σχέσεων ΔΕΚΟ σε σχέση με την δράση των δημοσιογράφων Παναγιώτη Μαυρίκου, Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου, που κατηγορούνται ότι είχαν δημιουργήσει κύκλωμα «εκβιασμών» αλλά και ότι προχωρούσαν σε κατευθυνόμενα δημοσιεύματα. «Το Βήμα» παρουσιάζει νέα στοιχεία της επίμαχης δικογραφίας που συνέταξε η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και τις κρίσιμες υποκλαπείσες συνομιλίες. Τις επόμενες ώρες η ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να παραδώσει στις δικαστικές αρχές και 2000 περίπου σελίδες χειρόγραφες σημειώσεις που κατασχέθηκαν στην κατοχή των κατηγορουμένων και φέρεται να περιέχουν κρίσιμα στοιχεία για τις επαφές και τις μεθοδεύσεις τους.

  Σε μία από τις συνομιλίες ένας από τους εμπλεκόμενους δημοσιογράφους, αφού σημειώνει ότι «εμείς έχουμε στρατό δικό μας», αναφέρει για έναν άλλο κατηγορούμενο: «έχει γα..σει τον Μελισσανίδη, τον Μαρινάκη, τον Κυριάκο (σ.σ.τον Μητσοτάκη), τον Βαγγέλη τον Μεϊμαράκη. Ο Παππάς, ο «αρχιμανδρίτης» (σ.σ. υπονοώντας τον υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά) ναι, ο «αρχιμανδρίτης», χρειάζεται, χωρίς να δώσει μετά εξηγήσεις . Τον Σαμαρά με τα σπίτια και μ αυτά, θυμάσαι; Αυτός έκανε την αρχή και μετά έπαιρναν και τα άλλα…» Για να συμπληρώσει αμέσως μετά «εγώ με τον Αρχιμανδρίτη έχω να του κάνω προτάσεις που θα του αρέσουν».

  Σε απομαγνητοφωνημένη συνομιλία, μάλιστα, του Μουσσά με τον Βασίλη Μπόνιο, ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας kourdisto portokali, αναφέρονται με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του ΔΟΛ, αναλύουν πως θα μεθοδεύσουν δημοσιεύματα ώστε να τους «τελειώνουμε με αυτούς» με τον Μουσσά να λέει προς του Μπόνιο «ρε μ….α να πεις το εξής: Παππά γίνε Αρχιμανδρίτης και πάρες τους τα σκλαλπ».

  Σε άλλο σημείο των διαλόγων, ο Μουσσάς δηλώνει ότι θα δίνει πληροφορίες στον κ. Νίκο Παππά από τη Νέα Δημοκρατία.

  «Αλλαξε αυτοκίνητο και κόψε το κομωτήριο

  Εντυπωσιάζει ακόμη η συνομιλία που κατεγράφη –στις 13 Φεβρουαρίου 2016- σε καφετέρια ενός από τους κατηγορουμένους (εκπροσωπείται νομικά από τον κ. Σάκη Κεχαγιόγλου) με την 44χρονη υπάλληλο της ΔΕΚΟ. Αφού της ανέφερε αρχικά ότι «έχει πολλούς φίλους που είναι πολύ ισχυροί και στη «μέρα» και στη νύκτα», της έκανε υποδείξεις πως δεν θα προχωρά σε προκλητικές εμφανίσεις για να μην συγκεντρώνει δυσμενή σχόλια για την οικονομική κατάστασή της. Αφού λοιπόν ο δημοσιογράφος άρχισε να της σχολιάζει για το …κομμωτήριο που πηγαίνει της λέει τα εξής: «να πάρεις ένα μικρότερο, καινούργιο, αμάξι γιατί θα σου σπάσουνε τα αρ…α».Κι όταν εκείνη του λέει ότι «δεν έχω λεφτά να πάρω τώρα», εκείνος συμπληρώνει ότι «θα έχεις με αυτά που θα πάρουμε. Ακου με τώρα θα πάρεις μικρότερο» .

  Για να συνεχίσει ο ίδιος άνθρωπος τις συμβουλές: «δεν θα πας τώρα στην Αράχοβα , τώρα στα καλά καθούμενα να κάνεις ένα τριήμερο. Γιατί θα ζωγραφίζουν το έργο και θα πουν ότι είδαμε την αυτή , την υπεύθυνη Τύπου της ΔΕΚΟ στην Αράχοβα. Χωρίς να σε βρίσουν , χωρίς να πουν τίποτα. Στο κομμωτήριο η Τζάκρη τη γαμ…με. Οτι πήγε στο καινούργιο κομμωτήριο κλ.π. Θυμάσαι την περίπτωση; Αμα πούμε κάποιος τώρα σου βγάλει μία φωτογραφία έτσι και έχουνε παλιό αρχείο θα μιλήσουν για μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Να σου πω, τι θα τους πεις; «Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ»; Την πού….ες».

  «Εμείς θα είμαστε ένας Ελβετικός σουγιάς»

  Στη συνέχεια ο ίδιος δημοσιογράφος αφού συζητά για τη«δοκιμή ισχύος» που υποστηρίζει ότι θα προχωρήσει στον υπουργό Επικρατείας κ. Παππά μέσω συνεργαζόμενων site, συμπληρώνει « η εφημερίδα έχει δυνατότητα μία φορά την εβδομάδα, το site κάθε βράδυ. «Λοιπόν άκου τώρα. Εμείς, λοιπόν, είτε μπορούμε να καίμε θέμα , το οποίο πάει να σκάσει γιατί εμείς θέλουμε να το κάψουμε εκεί θα εξαφανίζονται μετά. Κατάλαβες τι λέω; Το θέμα είναι αυτό. Ή που όταν παίζει ένα θέμα, θα το παίζει το ΒΗΜΑ, στα αρχ…α μας εμάς. Δεν θα παίζει πουθενά. Δεν είναι ωραίο αυτό που σου λέω; Όταν θέλουμε να γαμ…με θα λές «αυτόν , θέλει να τον γαμ….με μέσα από την κυβέρνηση». Είναι δικός τοςυ λόγος, δεν ξέρω εγώ». Για να συμπληρώσει αμέσως μετά ότι «εμείς θα είμαστε ένας Ελβετικός σουγιάς» (σ.σ. «πολυεργαλείο»). Ο ίδιος κατηγορούμενος σε άλλο σημείο της επίμαχης συνομιλίας συνδέει ανάρτηση σε έντυπο για θέμα μίας ΔΕΚΟ με βουλευτή της «Χρυσής Αυγής».

  Στην συνέχεια ο ίδιος άνθρωπος αναφέρεται σε υπόθεση μιας τράπεζας και ότι είχε δεχθεί απειλές για την ζωή του αλλά και ότι σε μία περίπτωση αντί για να δεχθεί μίζα είχε ζητήσει να γίνει «φιλανθρωπική δωρεά».

  Για να συμπληρώσει αμέσως μετά ότι «η ζωή παιδάκι μου είναι για εμάς. Εξουσίες…» . Σε άλλη δε συνομιλία για το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων ο ίδιος κατηγορούμενος σημειώνει «εγώ είμαι της άμεσης δράσης τώρα, έχω ένα σύστημα τεράστιο». Κι όταν ο συνομιλητής του , του λέει ότι δύο πολιτικά πρόσωπα που είναι υποψήφια για την συγκεκριμένη θέση δεν έχουν καμιά προοπτική , εκείνος απαντά «έχουμε δει στην ζωή μα…α , ότι τίποτα δεν τελειώνει αν δεν τελειώσει».

 6. Ο/Η του Κούγια λέει:

  EINAI ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ AΘΩΟΙ
  ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ

 7. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7

  25/02/2016 – 08:37

  Υπόθεση εκβιαστών: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και για κατάχρηση

  Αποκαλυπτικοί διάλογοι για το πώς απαιτούσαν χιλιάδες ευρώ και απειλούσαν

  Να γράφεις θετικά για τον Νίκο Παππά και υπέρ της νομοθεσίας για τις τηλεοπτικές άδειες

  Σε έναν εκ των ιδιοκτητών, ο 50χρονος δημοσιογράφος καταγράφεται να λέει: «Να γράφεις θετικά για την κυβέρνηση και τον Νίκο Παππά και υπέρ της νομοθεσίας για τις τηλεοπτικές άδειες».

  Σε έναν άλλο λέει σύμφωνα με την αστυνομία: «Σου εξασφάλισα άλλα 1000 ευρώ… Να κατεβάσεις ό,τι αρνητικό έχεις για τον διευθύνοντα της ΕΥΔΑΠ εξαιτίας της Ρένας Δούρου και να αρχίσεις να γράφεις θετικά γι’ αυτόν και να καταφέρεσαι εναντίον των ιδιοκτητών ιδιωτικών καναλιών».

  http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B5%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-270-%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BF%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BD%CF%80

  Επερώτηση για 270 ονόματα μεγαλοοφειλετών & φοροφυγάδων που ευνοήθηκαν από την ΠΝΠ

  «Αντισυνταγματική» η άρνηση του υπουργού Αλεξιάδη να τα δώσει

  Για πολλοστή φορά οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Γ. Κουτσούκος και Β. Κεγκέρογλου, κάλεσαν με επερώτησή τους τον Αν. Υπ. Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδη να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των 270 φυσικών και νομικών προσώπων, μεγαλοοφειλετών του δημοσίου και φοροφυγάδων που ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς με την γνωστή ΠΝΠ της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τον Μάρτιο του 2015.

  Με βάση τα μέχρι σήμερα γνωστά στοιχεία οι μεγαλοοφειλέτες άνω του 1 εκ., οι οποίοι αξιοποίησαν τη διάταξη για διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων για πράξεις μεγάλης φοροδιαφυγής, ρύθμισαν οφειλές 765.508.236 ευρώ και τα ποσά που διαγράφησαν ανέρχονται στο ύψος των 188.087.461 ευρώ.

  Οι ερωτώντες Βουλευτές με σαφή και απολύτως τεκμηριωμένα νομικά επιχειρήματα απέδειξαν ότι η άρνηση του κ. Αλεξιάδη να δημοσιοποιήσει να ονόματα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου είναι νομικά έωλη και προδήλως αντισυνταγματική.

  Προς επίρρωση των ισχυρισμών τους οι ερωτώντες Βουλευτές κατέθεσαν έγγραφα με τα οποία αποδεικνύουν ότι υπάρχει θεσμικό πλαίσιο –από το 2011– που επιτρέπει τη γνωστοποίηση ονομάτων με βάση το οποίο είχαν δοθεί την εποχή εκείνη με τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών που είχαν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.

  Τέλος, οι ερωτώντες βουλευτές επέστησαν την προσοχή στον κ. Αλεξιάδη ότι διαπράττει παράβαση καθήκοντος, καθώς παρανόμως αρνείται την ενημέρωση της Βουλής.

 8. Ο/Η Nτόρα Μπόρα λέει:

  http://redpeppernews.gr/2016/02/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%BC%CE%B5-%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%83/

  ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ, Ο «ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ», Ο «ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ» ΚΑΙ… ΟΙ «RED PEPPER» ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ! (ΕΓΓΡΑΦΑ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ)

  ΥΓ: Στο διαβιβαστικό εκ παραδρομής αναφέρεται ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αντί του Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με τον ισχυρισμό τού εκβιαστή-δημοσιογράφου, έχει έρθει σε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να μην γίνει ποτέ πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

 9. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.ierakatixisis.com/2016/02/attica-bank.html

  Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

  Ο «αρχιμανδρίτης» Υπουργός και οι «Ιερές χορηγίες» της Attica Bank.

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2015/06/17/17june15/
  O πρωθυπουργικός φίλος Νικόλαος Παππάς

  17/06/2015

  [Ο ευσεβής, ο φιλοπάτωρ, ο φιλόνομος]


  …………………………..

  Α) Ιδιαίτερα ευσεβής, συχνάζει σε ενθρονίσεις μητροπολιτών αμφιλεγόμενων μητροπόλεων, ευνοούμενων των δυο τελευταίων αρχιεπισκόπων, μητροπολιτών τόσο νέων και μοντέρνων που να αποκαλούνται από τους φθονερούς ενδοεκκλησιαστικούς αντιπάλους «ζεν πρεμιέ».

  Η ευσέβειά του συναγωνίζεται αυτή του αρχηγού και φίλου του και εκδηλώνεται και με βαθυνούστατες δηλώσεις: «Η Εκκλησία έχει παράλληλο μήνυμα με την Αριστερά», «Η Εκκλησία συγκεντρώνει χρήματα για κοινωφελείς σκοπούς…» (29.1.2013).
  ………………………..

  Η ευσεβής εφημερίδα του για σύντομο διάστημα «συνομιλητή» του Αλέξη, «κομιστή» Θέμου μας δίνει και μια ενδιαφέρουσα πληροφορία, που δεν θα διαβάσουμε ποτέ στη «Λαϊκή Ημερήσια του Πεκίνου» (‘Αυγή’): «Οι σχέσεις του κ. Τσίπρα με τον κ. Ιερώνυμο χρονολογούνται από το 2011. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως εκτός από τις δημόσιες συναντήσεις τους, έχουν υπάρξει ιδιωτικά γεύματα τα οποία δεν ανακοινώθηκαν. Ο συνεργάτης του κ. Τσίπρα που τον ενθάρρυνε να αναπτύξει σχέσεις με την Εκκλησία, είναι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. ‘Έπαιξε σημαντικό ρόλο ο Ν.Παππάς, είναι το μόνο πρόσωπο που επικούρησε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ’, σημειώνουν κύκλοι της Αρχιεπισκοπής». (Ανδρ. Μπελεγρής, 14/3/2015, 22:54).

  Β) ………
  Γ) Τέλος, ελπίζω να έχει απαντήσει ο κ.Παππάς μέχρι να δημοσιευθεί το παρόν, διότι ο αρθρογράφος του «Βαθύ Κόκκινο», περιμένει και δεν είναι σωστό ένας υπουργός της «πρωτηφορααριστερά» να περιφρονεί την κοινή γνώμη:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_821.html
  «Περιμένοντας μια διάψευση από τον υπουργό Νίκο Παππά (16.6.2015).

  Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε αλλά οι πηγές μας από έγκυρους κυβερνητικούς κύκλους περιορίζουν ασφυκτικά τα περιθώρια αμφισβήτησης. Αναφερόμαστε στην είδηση ότι ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τη διαφάνεια, Παναγιώτης Νικολούδης διέταξε δικαστική έρευνα με αφορμή ότι στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ εντοπίστηκε μεγαλοδημοσιογράφος του ΔΟΛ να έχει βγάλει στο εξωτερικό πάνω από δυο εκατομμύρια ευρώ, «μαύρο χρήμα» που δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ύπαρξη του. Και όμως ο συνάδελφος του υπουργός Ν.Παππάς –και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού- .. μετατρεπόμενος σε Πάπα έδωσε … «άφεση αμαρτιών» στον μεγαλοδημοσιογράφο του ΔΟΛ κάνοντας παρασκηνιακή παρέμβαση ώστε να μπει φρένο στην εξέλιξη αυτής της δικαστικής έρευνας. Κι εδώ μπαίνει το ερώτημα: Πώς δέχτηκε ο «άτεγκτος», «στιβαρός» και «αδέσμευτος» κοινωνικός λειτουργός όπως θέλει να παρουσιάζεται Π. Νικολούδης, να δεχθεί τέτοια κατάφωρη παρέμβαση στις αρμοδιότητες του από συνάδελφο του;

  ***

  Υ. Γ. Δυστυχώς για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι στο περιστατικό, αλλά έχουμε την βεβαιότητα ότι σύντομα θα απασχολήσει τα ΜΜΕ

  Υ.Γ 2 Θα χαρούμε πολύ αν ο υπουργός Ν. Παππάς διαψεύσει την ανάρτησή μας δίνοντας μας τα περιθώρια να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα».

 11. Ο/Η Aκραίος Κεντρώος λέει:

  http://www.protagon.gr/scripta/editorial/44341064048-44341064048

  Η ΕΡΤ προβάλλει εκβιαστές;

  Γιώργος Καρελιάς

  Ετσι, μπορεί ο, συλληφθείς τις προάλλες για εκβιασμούς, εκδότης περιθωριακών εντύπων και ιστοσελίδων να ήταν παλιότερα «δεξιός» και εσχάτως να έγλειφε τους «αριστερούς», αλλά αυτά είναι συνήθη στον κόσμο των εκβιαστών. Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι η φιλοξενία που βρήκε ο τύπος αυτός στην κρατική τηλεόραση. Ενα βίντεο που κάνει σήμερα τον γύρο του Διαδικτύου είναι αποκαλυπτικό.

  Η ΕΡΤ τον φιλοξένησε σε εκπομπή της, για να προβάλει τις «αποκαλύψεις» της περιθωριακής φυλλάδας του. Ολως τυχαίως αυτό έγινε την ημέρα του ντιμπέιτ των εκλογών του Σεπτεμβρίου και η «αποκάλυψη» ήταν για μια «βίλα του Μεϊμαράκη».

  Είχαμε να το δούμε πολλά χρόνια αυτό. Η κρατική τηλεόραση να καταφέρνει ένα χτύπημα κάτω από τη μέση εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προβάλλοντας τους ισχυρισμούς του εκδότη ενός περιθωριακού εντύπου, που ειδικεύεται σε τέτοια χτυπήματα.

  Βεβαίως, για να είμαστε δίκαιοι, είχαν προηγηθεί «διαμαρτυρίες» του εν λόγω, επειδή η ΕΡΤ δεν πρόβαλε μέχρι τότε το έντυπό του. Μάλιστα, καλούσε τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά να «συνετίσει» τη διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης (εδώ). Δεν ξέρουμε αν παρενέβη ο υπουργός ή αν η διοίκηση της ΕΡΤ υποχώρησε, για να ξεφορτωθεί τον εκδότη-εκβιαστή. Αλλά το γεγονός είναι γεγονός.

  Μια ματιά στην «ποιότητα» -και στον τρόπο- όσων έλεγαν και έγραφαν αρκούσε, για να μη βγουν ποτέ στην οθόνη της ΕΡΤ

  Ο τύπος αυτός εμφανίστηκε την ημέρα του ντιμπέιτ, για να πλήξει τον τότε αρχηγό της αντιπολίτευσης. Προκαλεί, μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση ο συγκαταβατικός τρόπος, με τον οποίο τον αντιμετώπισαν οι παρουσιαστές της εκπομπής. Οι οποίοι, εκτός από την «αποκάλυψη» για τη «βίλα του Μεϊμαράκη», άκουγαν με ευχαρίστηση αυτόν τον τύπο να καταφέρεται εναντίον του «παλιού πολιτικού προσωπικού» και να «προβλέπει» ότι, μετά τις εκλογές, θα σχηματιστεί μια κυβέρνηση «σαν του ΠΑΣΟΚ το 1981» και ο Τσίπρας θα είναι «ο νέος Ανδρέας»!

  Δεν ξέρω αν όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα κάποιων υποδείξεων ή αν επικράτησε απλώς η βλακώδης σκέψη «να τον βγάλουμε, για να ξεμπερδέψουμε με δαύτον». Ο,τι και να συμβαίνει, το γεγονός αποτελεί στίγμα για την κρατική τηλεόραση. Και δικαιολογίες δεν χωρούν.

  Οι τύποι αυτοί μπορεί τη μια να εμφανίζονται ότι εξυπηρετούν τον ένα πολιτικό χώρο και την άλλη τον αντίθετο, αλλά επί της ουσίας δουλεύουν μόνο για την τσέπη τους. Μια ματιά στην «ποιότητα» -και στον τρόπο- όσων έλεγαν και έγραφαν αρκούσε, για να μη βγουν ποτέ στην οθόνη της ΕΡΤ.

 12. Ο/Η Aκραίος Κεντρώος λέει:

  http://www.capital.gr/story/3107113
  «Πες στον Παππά, γίνε αρχιμανδρίτης…»
  Του Παναγιώτη Στάθη

  Ένα παρασκήνιο χιλιάδων σελίδων που εσωκλείουν διαλόγους και σημειώματα των κατηγορουμένων ως μελών κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων, αποκαλύπτει το Capital.gr.
  […………….]

  Ο αρχιμανδρίτης

  Είναι λοιπόν προφανές ότι το κύκλωμα αποφάσισε να «νοικιάσει» τον εαυτό του στην κυβέρνηση, πιθανόν χωρίς να ρωτήσει την κυβέρνηση, αφού είναι προφανής η προσπάθειά τους να έρθουν σε επαφή με τον υπουργό Επικρατείας Νικό Παππά, η οποία διαρκώς προσκρούει σε τοίχο. (Ο υπουργός Επικρατείας έκανε δήλωση σήμερα πως θα υποβάλλει μηνύσεις σε όσους τον συκοφαντούν).

  Σε κάθε περίπτωση το κύκλωμα είχε την ταμπέλα «διατίθεται προς ενοικίαση». Θεώρησαν δε πως η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών είναι μια πολύ καλή χρονική συγκυρία, αφού ο υπουργός Επικρατείας βάλλεται πανταχόθεν και μάλιστα ο δημοσιογράφος Π.Μ. φέρεται να λέει σε συνομιλία του ότι ήρθε η ώρα να καταρρεύσει το παλαιό μιντιακό σύστημα και τον προτρέπει να πει στον υπουργό αν καταφέρει να τον συναντήσει «Παππά γίνε Αρχιμανδρίτης και πάρε τους τα σκαλπ». Η μάρτυρας Α.Κ. αναφέρει δε πως «Ο Π.Μ μου τόνισε ότι τώρα που ο Παππάς έχει προβλήματα με τη νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών η δική του ομάδα μπορεί να τον εξυψώσει και να γράφει μόνο θετικά για αυτό. Ο Μ. επέμεινε να μιλήσει ο ίδιος στον υπουργό για να του εξηγήσει αυτά τα θέματα. Εγώ του εξήγησα ότι θα του κανονίσω ραντεβού με τον Παππά, αλλά έπρεπε να περάσει πρώτα η μπόρα με την επίμαχη νομοθεσία που δημιουργεί πολλές αντιδράσεις».

  [……………]

  Χαρακτηριστικοί ήταν οι διάλογοι μεταξύ της υπαλλήλου ΕΥΔΑΠ Α.Κ. και του δημοσιογράφου Π.Μ.

  Δημ: Όταν σου είπα για τον άλλον, ξέρεις ποιον, τον αρχιμανδρίτη, πρόσεξε, θα κάνουμε κατάσταση που ούτε στην Ελλάδα δεν υπάρχει…Κατάλαβες τι λέω;

  Α.Κ Τα έχω μεταφέρει όλα αυτά, μην ανησυχείς… Τίποτε άλλο έχουμε;

  Δημ: Δεν έχει κάτι άλλο..Εκείνο που θα κάνεις ρε βλάκα είναι να μου δώσεις τον ένα κωδικό να μπαίνω στην ΕΥΔΑΠ, γιατί εγώ βλέπω συνέχεια τα site…Πρέπει να δείξεις ότι είσαι red alert. Να μην κουνιέται αν δεν σε ρωτάει (σ.σ ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ).

  Α.Κ Έλα, τι γίνεται;

  Δημ: Έλα, έχει ξεκινήσει η ιστορία…Σε ένα σάιτ του κ…, το οποίο είναι

  Α.Κ Ποιο είναι;

  Δημ: Τα Α….Ν… Βάζουνε ας πούμε ότι η τράπεζα θα κάνει bail in και εμπλέκεται και η ΕΥΔΑΠ, τα αεροδρόμια…Ξεκινάνε… Έχω ειδοποιήσει όλους τους δικούς μας… Γιατί εγώ έχω red alert όπως βλέπεις…

  Ο δημοσιογράφος τηλεφωνεί σε ιδιοκτήτη σάιτ:

  Δημ: Έλα, σου εξασφάλισα ένα χιλιαρικάκι ακόμη από την ΕΥΔΑΠ.

  Ιδιοκτήτης σαιτ: Μην μου πεις ρε φίλε, αυτό είναι ηρωικό…πω πω πώς τα κατάφερες;

  Δημ: Την Δευτέρα θα πάρεις τηλέφωνο την Α… θα ζητήσεις ένα χιλιάρικο επί τρία.. τρεις μήνες μαζεμένους θα πάρεις. Ναι;

  Ιδιοκτήτης σάιτ: Είσαι θεός φίλε, είσαι θεός.

  Στη συνέχεια του τηλεφωνεί ο εκδότης Μ

  Εκδότης: Πες στον Αρχιμανδρίτη… Τον Διάκο ρε παιδί μου από την εκκλησία.

  Δημ: Ναι, ναι.

  Εκδότης: Ότι αύριο υπάρχει μεγάλο κομμάτι στη σελίδα 3 στα Πολιτικά. Όπου του λέμε μπράβο που κατάφερε με τον αγιασμό του να ξεβρωμίσει η εκκλησία..

  Ο Δημοσιογράφος τηλεφωνεί στην υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ:

  Δημ: Ο άλλος (σ.σ εκδότης) κούλαρε και περιμένει εντολή ποιον θα γ…. Κοίταξε να σου πω το κόλπο. Βγαίνει ο τρελός, και χτυπάει όποιον θέλει, από εκεί και πέρα. Μετά βάζουμε τα σάιτ και ακολουθούν.

  Α.Κ : Εσύ έχεις μάθει τίποτα; Με έχουν στο κάδρο;

  Δημ: Να σου πω, το κάδρο είναι…σαν το…μπαινοβγαίνεις εύκολα.

 13. Ο/Η + Ζωζώ Shαπουνa-Αbbesse λέει:

  Ο Παππάς θα μηνύσει την πρώην Πρόεδρό;

  http://www.alphafreepress.gr/o-archimandritis-pappas-ke-o-patriarchis-tsipras-na-dosoun-exigisis-boles-konstantopoulou-gia-tin-ipothesi-ton-ekviaston-dimosiografon/

  Ο «αρχιμανδρίτης» Παππάς και ο «πατριάρχης» Τσίπρας να δώσουν εξηγήσεις – Boλές Κωνσταντοπούλου για την υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων
  Φεβ 25, 2016«Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ αντί να χειροκροτούν «αρχιμανδρίτη» Παππά και «πατριάρχη» Τσίπρα έπρεπε να ζητούν απαντήσεις», ήταν το τελευταίο tweet της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

 14. http://www.antinews.gr/action.read/antimedia/o-diakos-o-arximandritis-oi-ekbiasmoi-ton-dimosiografon/8.105161

  26/02/2016 12:40

  Ο «διάκος», ο «Αρχιμανδρίτης», οι εκβιασμοί των δημοσιογράφων

  ΜΟΥΣΣΑΣ: Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι το εξής. Πες του ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ άμεσα και αύριο και μεθαύριο να βρεθούμε. Γιατί; Θα δώσουμε στον τύπο ένα PROJECT. Αυτό σου λέω.
  ΜΟΥΣΣΑΣ: Ναι πες του εκεί πέρα του ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ότι επειδή υπάρχουν και δύσκολα την άλλη εβδομάδα, μπορεί να θέλουν από τώρα να κάνουμε κάτι. Μπορεί να σου πει κάτι. Να το κάνουμε αμέσως. Τι;

 15. Ο/Η Χμ λέει:


  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=33966&subid=2&pubid=113922432
  ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
  «Η» Online 26/2 12:36
  ενημερώθηκε 12:37

  ΜΟΥΣΣΑΣ: Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι το εξής. Πες του ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ άμεσα και αύριο και μεθαύριο να βρεθούμε. Γιατί; Θα δώσουμε στον τύπο ένα PROJECT. Αυτό σου λέω.
  ΜΟΥΣΣΑΣ: Ναι πες του εκεί πέρα του ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ότι επειδή υπάρχουν και δύσκολα την άλλη εβδομάδα, μπορεί να θέλουν από τώρα να κάνουμε κάτι. Μπορεί να σου πει κάτι. Να το κάνουμε αμέσως. Τι;

 16. Ο/Η greekhelsinki λέει:

  Ως χειριστής της υπεράσπισης του Βήχου και της προσφυγής στο ΕΔΔΑ και ως γνωστής της υπόθεσης Παστιτσιου θα μου επιτρέψει να πω πως και στις δύο υπήρχαν εγκλίσεις που περίπου υποχρέωναν την ΕΛΑΣ μετά από εισαγγελική παραγγελία να κάνει ο,τι έκανε. Αυτό για την αποκατάσταση της αλήθειας πέρα από το απαραδεκτο των δύο υποθέσεων που εξέθεσαν τη δικαιοσύνη και τη Βουλη που έχει νόμο κατά της βλασφημίας και όχι την ΕΛΑΣ…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ευχαριστώ πολύ.

   Για το θέμα του Παστίσιου έγραψα:
   @»αντιδημοκρατική και προφανώς παράνομη σύλληψη του Παστίτσιου (εκτελώντας μεν δικαστική εντολή, για την διεκπεραίωση όμως της οποίας επαίρεται),..».
   ____
   Είναι σαφέστατο πως δεν είναι ο κ.Σφακιανάκης υπεύθυνος, όμως ένας έμπειρος και νοήμων άνθρωπος δεν περηφανεύεται επειδή υπερασπίστηκε το Θεό (για την ακρίβεια τη φήμη ενός καλόγερου τον οποίο εμπορεύονται ακροδεξιοί και παπάδες με αντιευαγγελικές κατασκευασμένες προφητείες φυλετικού μίσους) με τη βοήθεια του δικαστή και της Αστυνομίας:
   http://www.lifo.gr/now/digital-life/66086

   «Σφακιανάκης: Πού ήταν η εκκλησία όταν εγώ κυνήγησα τον Παστίτσιο; .

   Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απαντά σε ερώτηση για τον χλευασμό αγίων στο ίντερνετ

   11.5.2015 | 20:13

   Τον εκνευρισμό του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκάλεσε ερώτηση στη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Καβούρι. Ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης ερωτήθηκε για το πώς μπορεί κάποιος να καταγγείλει μπλόγκερς που χλευάζουν αγίους και ξέσπασε:

   «Όταν εγώ κυνήγησα το δημιουργό της σελίδας στο Facebook με την ονομασία Γέροντας Παστίτσιος που ήταν η εκκλησία να με υπερασπιστεί; Ούτε μία δήλωση στήριξης δεν άκουσα τότε που με κατέκριναν όλοι για τη σύλληψη», είπε ο κ. Σφακιανάκης.

   Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το ξέσπασμά του αιφνιδίασε τους κληρικούς, οι οποίοι παρόλαυτά τον χειροκρότησαν».
   _______________
   Επιτρέψτε μου επίσης να σας πω, πως ο (απαράδεκτος) περί βλασφημίας νόμος παραβιάστηκε κατάφωρα από τη Δικαιοσύνη, διότι θα έπρεπε να είχε ασκηθεί δίωξη κατά των αγυρτών που βλασφημούν το Θεό εμφανίζοντάς τον να εκφράζεται μέσα από το μίσος ψεύτικων προφητειών (με αφορολόγητα, στο μεγαλύτερο μέρος τους, τα κέρδη τους), που εκτός που διαταράσσουν το κλίμα των σχέσεων μας με τον φίλο και σύμμαχο τουρκικό λαό, δεν αντέχουν στον έλεγχο της κριτικής.
   ______________________

   Όσον αφορά στο θέμα του Π.Βήχου, έγραψα:
   @»φέρεται αναπάντητα πως βαρύνεται και με αισχρή σκευωρία σε βάρος του μακαρίτη του Παναγιώτη Βήχου, που είχε καταφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο τον δικαίωσε και του επιδίκασε αποζημίωση για κακοδικία…».
   ____

   Χαίρομαι που ο κ.Σφακιανάκης δεν έχει την ευθύνη που του αποδίδουν, νομίζω όμως πως όφειλε, παίρνοντας άδεια από την προϊσταμένη του Αρχή να είχε δώσει με μια σύντομη και σαφή ανακοίνωση, απάντηση στα δημοσιεύματα που υπάρχουν εδώ και πάρα πολύ καιρό, όχι μόνο για να υπερασπιστεί την προσωπική του υπόληψη, αλλά και την τιμή της Αστυνομίας.

   • Ο/Η greekhelsinki λέει:

    Δεν υπερασπίζομαι τον όντως όχι του στυλ μου αστυνομικό αλλά τα γεγονότα. Γι αυτό και συμφωνώ μαζί σου.

 17. Ο/Η του κώλου λέει:

  Παλιό

  http://tvxs.gr/news/ellada/me-minyseis-apantoyn-pappas-kai-spirtzis-sta-nea
  Με μηνύσεις απαντούν Παππάς και Σπίρτζης στα «ΝΕΑ»

  18:52 | 17 Νοε. 2015

  Τελευταία ανανέωση 20:41 | 17 Νοε. 2015
  Με μηνύσεις απαντούν Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης στο μπαράζ των εναντίον τους δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία οι δύο υπουργοί βρίσκονται πίσω από «γραφείο εξυπηρέτησης» που αναλαμβάνει να διεκπεραιώνει υποθέσεις πολιτών με το Δημόσιο έναντι υψηλού τιμήματος.

  Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, με κοινή δήλωσή τους, καταγγέλλουν «αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες» και «εμετικό σκηνικό», αποδίδουν τις εν λόγω επιθέσεις εναντίον τους στον πόλεμο με τη διαπλοκή και, επισημαίνοντας ειδικά σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ, προαναγγέλουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

  Ολόκληρη η δήλωση των δύο υπουργών είναι η εξής:

  «Δήλωση Νίκου Παππά και Χρήστου Σπίρτζη σχετικά με τo συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

  Τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μας. Αναρίθμητοι χαρακτηρισμοί αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες συνθέτουν ένα εμετικό σκηνικό που χαρακτηρίζει τους εμπνευστές του και τη διαχρονική πορεία τους.
  Μπήκαμε και εμείς στη σειρά των υπουργών που δέχονται τις προσωπικές επιθέσεις.

  Αυτές οι επιθέσεις είναι συστηματικές και καθόλου ασύνδετες με τα ακόλουθα γεγονότα:
  • Πρώτο: ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες,
  • Δεύτερο: ελέγχονται από τη δικαιοσύνη τα δάνεια των επιχειρήσεων ΜΜΕ.
  • Τρίτον: εισπράχθηκε το τέλος χρήσης συχνοτήτων για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

  Οφείλουμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι:
  • Η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα προχωρήσει κανονικά.
  • Όσες πιέσεις και να ασκηθούν, αυτή η κυβέρνηση και τα στελέχη της δε θα παρέμβουν στη δικαιοσύνη για να διευκολύνουν τα συγκροτήματα της διαπλοκής.
  • Εμείς έχουμε συνηθίσει να μας χτυπούν, αυτοί δεν έχουν συνηθίσει να ελέγχονται. Καλά θα κάνουν να το συνηθίσουν.

  Αυτά ως προς την πολιτική. Τα υπόλοιπα στη δικαιοσύνη.»

  Τα δημοσιεύματα και η ερώτηση Αυγενάκη

  Το θέμα ξεκίνησε από δημοσίευμα του Βηματοδότη την Κυριακή, το οποίο υποστήριζε ότι οι δύο υπουργοί διατηρούν γραφείο στη Συγγρού, όπου άνθρωποί τους εισπράττουν χρήματα για να διεκπεραιώνουν υποθέσεις ιδιωτών και επιχειρηματιών με το Δημόσιο – κυρίως, ζητήματα που αφορούν επιστροφές ΦΠΑ και απόδοση οφειλομένων. Κατά το ίδιο δημοσίευμα, οι εισπράξεις του γραφείου φθάνουν έως και τις 50.000 ευρώ την ημέρα.

  Για τα δημοσιεύματα κατέθεσε ερώτηση στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ζητώντας ενημέρωση για το εάν ισχύουν τα όσα περιγράφνται και σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει η κυβέρνηση.

  Σήμερα, επίσης, η εφημερίδα Τα ΝΕΑ έγραψε ότι το γραφείο νοίκιασε, για λογαριασμό των δύο υπουργών, γνωστός «μεγαλοεργολάβος». Συγκεκριμένα, η εφημεριδα γράφει:

  «Ενας μεγαλοεργολάβος (με χαρακτηριστικά βαμμένα μαλλιά) φαίνεται πως είναι ο άνθρωπος, όπως μου λένε, που νοίκιασε το περίφημο γραφείο στη λεωφόρο Συγγρού, για λογαριασμό δύο υψηλόβαθμων προσώπων της κυβέρνησης (συνεπικουρούμενων και από ένα τρίτο κυβερνητικό πρόσωπο), όπου συνεργάτες τους δέχονται πολίτες και αντιμετωπίζουν με το αζημίωτο διαφορές «εκκρεμότητές» τους.

  Η αποκάλυψη έγινε, μετά από οργισμένες καταγγελίες συριζαίων, από τον ΒΗΜΑτοδότη της Κυριακής και ήδη ο βουλευτής της ΝΔ Ελ. Αυγενάκης κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης με την οποία ζητεί να μάθει σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση ώστε να μπει λουκέτο σε αυτό το παρα-γραφείο διευθετήσεων ζητημάτων πολιτών.

  Εως τώρα η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και αποφεύγει είτε να διαψεύσει την είδηση είτε να βάλει λουκέτο στο γραφείο παρά το γεγονός ότι οι καταγγελίες για τη λειτουργία του και η σύνδεσή του (με το αζημίωτο) με τον μεγαλοεργολάβο πληθαίνουν μέρα με τη μέρα».

 18. Ο/Η Αλιέκσιιιι λέει:

  Ολόκληρο το δημοσίευμα του Βήματος με τίτλο:

  «Ο ηγέτης, ο εκδότης και… η γάτα των Ιμαλαΐων»

  Στην καρδιά του καλοκαιριού του 2014, πίσω από τις ημίκλειστες γρίλιες του παραθύρου ενός κομματικού γραφείου, ένας ανερχόμενος πολιτικός ηγέτης, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια χώρα της ευρωζώνης, που είχε μόλις κατορθώσει να κερδίσει τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και ετοιμαζόταν να εισέλθει στην τελική ευθεία για τη δημοκρατική… «κατάληψη» της εξουσίας, συζητούσε προβληματισμένος με έναν από τους εξ απορρήτων συνομιλητές του.

  – «Αυτός ο ιστορικός εκδότης ζήτησε πάλι να με συναντήσει. Δέχτηκα, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για όλα».

  – «Και τι σας ζήτησε, κύριε πρόεδρε;».

  – «Το πιστεύεις ότι δεν μου ζήτησε τίποτα; Αντίθετα, του έδωσα εγώ…».

  – «Τι του δώσατε;».

  – «Του είπα πως όταν κερδίσουμε την εξουσία θα του χαρίσω τα δάνεια της εκδοτικής επιχείρησής του και επίσης θα δώσω στον ίδιο ολόκληρο το κανάλι στο οποίο συμμετέχει. Αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να μη με υποστηρίζει, ούτε με τις εφημερίδες ούτε με το κανάλι του. Τι άλλο να κάνω;».

  (………………………………………………….)

  Αλιέκσι:

  Μετά την ανακοίνωσή του Μαξίμου, το «Βήμα της Κυριακής» απάντησε με νέα ανακοίνωση: «Δεν προκαλεί έκπληξη ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κάνει το «άσπρο – μαύρο». Είναι η συνήθης πρακτική που εσχάτως ακολουθείται. Καλούμε τους ιθύνοντες του Γραφείου Πρωθυπουργού να ξαναδιαβάσουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για να κατανοήσουν, να συνειδητοποιήσουν (και να θυμηθούν…) ποιος προσέφερε, πότε και τι, ποιος ζητούσε πολιτική υποστήριξη με κάθε ευκαιρία χωρίς τίποτα και ποτέ να του έχει ζητηθεί. Πέραν τούτων, το Μέγαρο Μαξίμου λησμονεί το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών. Θα έχουν την ευκαιρία να τον πληροφορηθούν».

 19. Ο/Η Περί Σφακιανάκη λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/100578/ton-vaftisan-paidofilo-epeidi-katiggeile-kykloma-mastropon-astynomikon

  ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ

  Περί Σφακιανάκη

  18 Φεβρουαρίου

  19:23

  2016

  199 Σχόλια

  Του Κώστα Βαξεβάνη

  ………………………
  Στην ουσία τώρα της υπόθεσης Σφακιανάκη, αξιοσημείωτο είναι πως ο υποστράτηγος της αστυνομίας υπηρετεί στη θέση με τα λιγότερο μετρήσιμα αποτελέσματα. Δεν αποτρέπει ληστείες ή τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά αστυνομεύει το διαδίκτυο. Θα το πω χοντροκομένα: οι επώνυμοι αυτής της χώρας, πολιτικοί και επιχειρηματίες, διαπλεκόμενοι και αθώοι, θύτες και θύματα, θεοποίησαν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία προσέφευγαν κατά καιρούς για να αποτρέψουν δημοσιεύματα από ανώνυμους μπλογκερς. Αυτό δημιούργησε μια ιδιαίτερη σχέση αυτού του τμήματος εν αντιθέσει με άλλα τμήματα της Αστυνομίας

  Η φήμη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του Σφακιανάκη κατ’ επέκταση, στηρίχθηκε επίσης σε ένα απεχθές έγκλημα, την παιδοφιλία. Κατά καιρούς ανακοινώθηκαν συλλήψεις παιδοφίλων και κανένας δεν θέλησε να μπει στα σκοτεινά νερά της παιδοφιλίας για να δει ποιά ήταν η αλήθεια.

  Ως δημοσιογραφική ομάδα έχουμε δεχθεί πολλές καταγγελίες για τον τρόπο που λειτουργούσε η συγκεκριμένη Διεύθυνση (μία από αυτές μπορείτε να δείτε εδώ (Τον βάφτισαν παιδόφιλο επειδή κατήγγειλε κύκλωμα μαστροπών αστυνομικών).
  http://www.koutipandoras.gr/article/100578/ton-vaftisan-paidofilo-epeidi-katiggeile-kykloma-mastropon-astynomikon

  Θα έχει ενδιαφέρον να γίνει μια έρευνα στο εσωτερικό της Αστυνομίας για το πόσο παιδόφιλοι ήταν τελικώς όσοι έχουν συλληφθεί ως παιδόφιλοι, τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της Υπηρεσίας, τότε που δημιουργούσε τη δημοφιλία της. Εμείς πάντως θα την κάνουμε.

  …………………………

 20. Ο/Η Mίμης ο σιδεράς λέει:

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο εκδότης απεφυλακίσθη, η εφημερίς επροσαρμόσθη αυτομάτως

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.protagon.gr/scripta/editorial/kaloi-kai-kakoi-korioi-44341093221

  Καλοί και κακοί κοριοί

  Η δημοσίευση συνομιλιών είναι παράνομη όταν δεν συμφέρουν την κυβέρνηση. Διότι, όταν δημοσιεύτηκαν οι συνομιλίες του Γιωργου Κουμουτσάκου με τον διωκόμενο δημοσιογράφο, η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν έδειξε αντίστοιχη ευαισθησία

  Ανδρέας Πετρουλάκης
  28 Μαρτιου 2016

  Οταν προ καιρού το Βήμα αποκάλυψε τις κρυφές συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τον εκδότη της εφημερίδας, η αντίδραση του Μαξίμου, πέραν των εξηγήσεων που έδωσε και που δεν είναι του παρόντος, περιελάμβανε και μια απειλή.

  Στην περίπτωση που η εφημερίδα δημοσίευε μαγνητοφωνημένες συνομιλίες των συναντήσεων, ενέργεια παράνομη που διώκεται από τον νόμο, ο Πρωθυπουργός θα κινείτο δικαστικά εναντίον της.

  Δεν γνωρίζω αν υπήρχε κάτι που φοβόταν η κυβέρνηση αλλά δεν έχει σημασία. Είχε δίκιο. Τα κυπατζίδικα πράγματα είναι παράνομα και ως τέτοια πρέπει καταρχάς και καταρχήν να τα αντιμετωπίζουμε.

  Σαν βάναυση εισδοχή στον προσωπικό χώρο των πολιτών ανεξαρτήτως ιδιότητας. Αυτό πρέπει να είναι θέση αρχής για όλους μας και τότε καταλάβαμε ότι ήταν και για το Μέγαρο Μαξίμου.

  Φαίνεται όμως ότι δεν καταλάβαμε καλά. Η δημοσίευση συνομιλιών είναι παράνομη όταν δεν συμφέρουν την κυβέρνηση.

  Διότι, όταν δημοσιεύτηκαν οι συνομιλίες του Γιωργου Κουμουτσάκου με τον διωκόμενο δημοσιογράφο, η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν έδειξε αντίστοιχη ευαισθησία και καθόλου δεν στάθηκε στο παράνομο της ενέργειας. Βασίστηκε αδιαμαρτύρητα στο υλικό υποκλοπής και έκανε την αταβιστική μικροπολιτική: «Ο κ. Κουμουτσάκος πρέπει να δώσει εξηγήσεις» κ.λπ. Κουβέντα για τον νόμο και την προστασία των ιδιωτικών συζητήσεων.

  Καλά να διαψεύδουν μια πορεία σαράντα χρόνων της ανανεωτικής Αριστεράς που υπερασπιζόταν τον ιδιωτικό χώρο, να διαψεύδουν όμως τον ίδιο τον εαυτό τους λίγων βδομάδων πριν;

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/05/blog-post_830.html

  Μήπως θα μπορούσε ο υπουργός Νίκος Παππάς να μας διαφωτίσει γιατί «εξαφανίστηκε» το νέο κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων;

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 21 Μαΐου 2016 | 5:41 π.μ.

  Εχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που ενημερωτικές ιστοσελίδες καθώς και εφημερίδες με πηχυαίους τίτλους προανάγγειλαν ότι μετά την σύλληψη του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολης» και των συνεργατών του θα επακολουθήσει η σύλληψη ενός άλλου κυκλώματος δημοσιογράφων – εκβιαστών που θα δημιουργούσε πάταγο.

  «Νέα βόμβα μεγατόνων! Δεύτερο κύκλωμα δημοσιογράφων εκβιαστών για ιστοσελίδες – 700.000 ευρώ η μηνιαία ταρίφα» τιτλοφορούσε την ανάρτηση της η ιστοσελίδα newsit, του Ευαγγελάτου στις 26/2/2016.

  Δυο μέρες μετά στις 28/2 κυκλοφορεί η εφημερίδα «Εθνος» με ρεπορτάζ του Λευτέρη Μπιντέλα και της Μαρίας Ψαρρά που το τιτλοφορεί «Σκάει βόμβα με νέο κύκλωμα εκβιαστών».
  Η εφημερίδα το συγκεκριμένο θέμα το προβάλει στην πρώτη της σελίδα και στο δημοσίευμα της μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο κύκλωμα που βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχει παρόμοιο τρόπο δράσης (modus operandi) με αυτό που έχει ήδη εξαρθρωθεί, αλλά δεν αφορά κοινά πρόσωπα. Και σε αυτήν την περίπτωση ειδησεογραφικές ιστοσελίδες εκβίαζαν στελέχη δημόσιων οργανισμών, επιχειρήσεων, τραπεζών και τεχνοκράτες.
  Πέρα από τις εταιρείες, όμως, στο στόχαστρο φαίνεται να έχουν βρεθεί και πρόσωπα με οικονομική επιφάνεια, κάτι που διαφέρει από την προηγούμενη υπόθεση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, τα έσοδα από τις… εκβιαστικές δραστηριότητες των μελών της σπείρας έφταναν μηνιαίως σε ποσά της τάξεως των 700 χιλιάδων ευρώ. Ολα προέρχονταν από διαφημιστικά πακέτα που έδιναν κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες…
  Τα προφίλ των εκβιαστών του δεύτερου κυκλώματος δεν διαφέρουν κατά πολύ από τους πρωταγωνιστές του κυκλώματος που έχει ήδη εξαρθρωθεί.
  Πρόκειται για δημοσιογράφους κυρίως του οικονομικού ρεπορτάζ, που έχουν ιδρύσει δικά τους sites και «παρεμβαίνουν» με διάφορα άρθρα στη συζήτηση για τα οικονομικά θέματα. Η βασική διαφορά των νέων προσώπων είναι ότι έχουν πρόσβαση στα παραδοσιακά Μέσα και άρα η γνώμη τους έχει μεγαλύτερη επιρροή στη δημόσια σφαίρα».

  Αναμενόμενο ήταν το θέμα αυτό να αποτελέσει το κύριο θέμα συζήτησης και στα δημοσιογραφικά γραφεία να κυκλοφορούν τα ονόματα των δημοσιογράφων που φέρονται να έχουν εμπλοκή σ’ αυτό το κύκλωμα και σαν εγκέφαλος του νέου κυκλώματος εκβιαστών να παρουσιάζεται ένας δημοσιογράφος που παριστάνει τον οικονομικό αναλυτή, διαχειρίζεται ιστοσελίδα και έχει συχνά τηλεοπτική παρουσία.

  Στην πορεία όμως συνέβη το «θαύμα». Όλα τα ΜΜΕ που είχαν προαναγγείλλει αυτό το θέμα –δεν ήταν μόνο τα δύο που αναφέραμε- το εξαφάνισαν απολύτως και δεν έδωσαν καμιά συνέχεια. Ο δημοσιογράφος που οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν παρουσίαζαν σαν καθοδηγητή του κυκλώματος εκβιαστών εξαφανίστηκε εντελώς από τις τηλεοπτικές οθόνες, ενώ η οικονομική ιστοσελίδα την οποία διαχειρίζεται άλλαξε εντελώς πολιτική γραμμή. Από επικριτική που ήταν στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική οικονομική πολιτική, σήμερα έγινε προπαγανδιστική ντουντούκα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

  Επειδή εμείς έχουμε μείνει με πολλά ερωτηματικά με όλη αυτή την ιστορία, μήπως θα μπορούσε ο υπουργός Νίκος Παππάς να μας διαφωτίσει τι ακριβώς μεσολάβησε και το όλο αυτό τεράστιο θέμα βρέθηκε στο σκοτάδι; Προφανώς κάτι περισσότερο από μας θα ξέρει ….

 24. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.gazzetta.gr/plus/article/957705/tileoptikes-adeies-vomva-pappa-afonos-o-kanalarhis

  Το περιστατικό συνέβη χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την διάρκεια του εορτασμού για την 42η επέτειο της Δημοκρατίας. Το παρασκήνιο της εκδήλωσης ήταν φυσικά πλούσιο, ωστόσο εκτός από το παραπολιτικό κομμάτι, βγήκε και μία είδηση για ένα από τα πλέον «καυτά» ζητήματα της πολιτικής ατζέντας.

  Στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, κυκλοφορούσε μέσα στο πλήθος με προσφιλές θέμα (τι άλλο;) τα κανάλια.

  Προανήγγειλε μάλιστα το κλείσιμο του καναλιού Mega επιχειρώντας παράλληλα να αποποιηθεί κάθε ευθύνη, λέγοντας συγκεκριμένα ότι το Mega «αποτελεί πλέον παρελθόν» και ότι για το κλείσιμο ευθύνη έχουν οι ιδιοκτήτες του. Αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό του «υπουργού-καναλάρχη», λέγοντας ότι είναι απλώς «διαιτητής», ενώ όταν συνάντησε διευθυντή τηλεοπτικού σταθμού, του είπε ότι εάν το τίμημα της άδειας είναι μεγάλο κι ότι αν οι υποψήφιοι δώσουν πολλά λεφτά, τότε είναι πολύ πιθανόν να δοθεί άδεια και για πέμπτο κανάλι, αφήνοντας τους πάντες έκπληκτους.

  Όταν ο συγκεκριμένος διευθυντής τον ρώτησε αν θα κλείσει ένας τηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος πληρώνει κανονικά τους φόρους,έχει 500 εργαζόμενους, δεν έχει ζημιές, έχει μικρό κέρδος, επειδή θα καταβάλει μικρότερο τίμημα, από τους άλλους υποψήφιους νεοκαναλάρχες, ο «υπουργός-διαιτητής» απάντησε ξερά ότι κανένας σταθμός δεν έχει άδεια, οι προσωρινές, είπε,έχουν λήξει τον Δεκέμβριο του 2015. Αμέσως μετά απομακρύνθηκε για να συναντήσει την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου…

  Πηγή: tovima.gr

 25. Παράθεμα: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει τον πατριάρχη Αλέξιο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 26. Ο/Η Δαβαράκης για Παππά λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/11/blog-post_46.html

  Αποκάλυψη: Ο Ν. Παππάς χρηματοδοτεί την λειτουργία ιστοσελίδων!
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016 | 11:07 μ.μ.

  Αυτό που ήταν σε όλους γνωστό, αλλά μέχρι σήμερα κανείς δεν το είχε παραδεχθεί δημόσια –απ’ όσο γνωρίζουμε- είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτούσε (χρηματοδοτεί;) άτομα για να προπαγανδίζουν τις πολιτικές του θέσεις στο διαδίκτυο.

  Η αποκάλυψη που κάνει σήμερα ο στιχουργός, δημοσιογράφος και συγγραφέας Άρης Δαβαράκης στην συνέντευξη που έδωσε στην Κατερίνα Ανέστη και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα lifo, δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστη και υποχρεούται το κυβερνητικό κόμμα να δώσει εξηγήσεις.

  Προσπερνάμε τα όσα αναφέρει ο Α. Δαβαράκης για τις προσωπικές επαφές που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τις εμπειρίες που αποκόμισε μ’ αυτή την σχέση. Στεκόμαστε σε ένα σημείο της συνέντευξη του που το θεωρούμε το πιο ενδιαφέρον και το οποίο παραθέτουμε:

  – Βάζοντας σε κίνδυνο και την επαγγελματική σχέση που είχατε. Αναφέρομαι στο portal.gr . Αλήθεια, ποια ήταν η πηγή χρηματοδότησής του;

  – Ήταν το γραφείο του Νίκου Παππά. Αλλά πολύ συγκεκριμένα θα σας πω ότι εγώ έπαιρνα 1.000 ευρώ και ο συνεργάτης μου 500 ευρώ. (σ.σ το portal.gr ήταν ιστοσελίδα που είχε δημιουργήσει ο Α. Δαβαράκης και τώρα είναι εκτός λειτουργίας) … Το site το σκέφτηκε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης και πήγαμε στο γραφείο του Τσίπρα να δούμε πώς θα γίνει. Ήταν εκεί και ο Νίκος Παππάς. Στα γραφειάκια της Μητροπόλεως βρεθήκαμε. Εκεί κάναμε κάποιες συναντήσεις, μου έδωσε τα μίνιμουμ που είπα προηγουμένως και έτσι προχωρήσαμε

  Εδώ τα όσα αποδίδονται στον Ν. Παππά που πρόσφατα ανέλαβε το νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, δεν μπορεί να μείνουν αναπάντητα. Ή πρέπει να βγει να διαψεύσει τα όσα του αποδίδει ο Α. Δαβαράκης ή πρέπει να παραδεχθεί ότι διαχειρίζεται κάποιο «μαύρο» ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ που χρηματοδοτεί άτομα τα οποία γράφουν σε ιστοσελίδες για να προπαγανδίζουν την κυβερνητική πολιτική.

  Και εδώ αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του Α.Δ προκύπτουν μια σειρά ερωτήματα. Από πού αντλεί χρήματα το «ταμείο» του Ν. Παππά; Υπάρχουν άλλοι διαχειριστές ιστοσελίδων που χρηματοδοτεί; Πώς ο υπουργός προχωράει σε μια τέτοια κίνηση αφού δεν υπάρχει καμιά σχετική απόφαση οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ;

  Με αυτή την αποκάλυψη ο Ν. Παππάς βρίσκεται εκτεθειμένος και στην προκειμένη περίπτωση η … σιωπή του δεν είναι χρυσός

  Διαβάστε επισης:
  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/06/blog-post_98.html
  Της διαφθοράς το κάγκελο και στην μέση ο Νίκος Παππάς

 27. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.skai.gr/news/greece/article/332527/h-vomva-eskase-stin-euelpidon/#ixzz4RcvzjrMa

  Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, 23:59

  H «βόμβα» έσκασε στην Ευελπίδων
  Η αναφορά δε του ονόματος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώπιον δικαστηρίου, και μάλιστα από τα χείλη του Μάκη Βορίδη, βουλευτή της ΝΔ και δικηγόρου του Γιάννη Κουρτάκη ανοίγει τον ασκό του Αιόλου

  H επίμαχη φωτό που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο

  H «βόμβα» μεγατόνων που… έσκασε στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για τις ανομολόγητες σχέσεις του επικεφαλής της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη με τον Αιμίλιο Κοτσώνη, ήδη καταδικασθέντα πρωτοδίκως σε 10ετή κάθειρξη για τη διακίνηση 2,1 τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο Noor 1 ενισχύει τις υπόνοιες για τις σκοτεινές συνεργασίες στον χώρο των media.

  Η αναφορά δε του ονόματος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώπιον δικαστηρίου, και μάλιστα από τα χείλη του Μάκη Βορίδη, βουλευτή της ΝΔ και δικηγόρου του Γιάννη Κουρτάκη ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, συνδέοντας, για πρώτη φορά, εμμέσως πλην σαφώς τον εφοπλιστή με τον φερόμενο ως πρωταγωνιστή στην υπόθεση του Noor 1, Αιμίλιο Κοτσώνη.
  ………………………

 28. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.liberal.gr/arthro/108601/apopsi/s-moumtzis/chflorakis—bmoulopoulos-san-na-min-perase-mia-mera.html

  Του Σάκη Μουμτζή

  «Ο καθένας στο κόμμα μας μπορεί να λέει την γνώμη του, αρκεί αυτή να είναι η σωστή». (Χ. Φλωράκης, ομιλία στην ΕΣΗΕΑ, 1977).

  «Η κριτική απέναντι στην κυβέρνηση θα συνεχιστεί… απλώς δεν πρέπει να είναι του πεζοδρομίου». (Β. Μουλόπουλος 2017).

  «Η κριτική απέναντι στην κυβέρνηση πρέπει να είναι τεκμηριωμένη» (ο ίδιος).
  ……………………

  Μόνον που υπάρχουν δύο σοβαρά προβλήματα. Πρώτον: Το Συγκρότημα έχει υψηλό τραπεζικό δανεισμό που καθιστά απαγορευτική την οποιαδήποτε επένδυση σε αυτό. Οι τράπεζες δε, δεν ελέγχονται πλέον από την κυβέρνηση, για να χρηματοδοτήσουν τον υποψήφιο επενδυτή. Δεύτερον: Το «Βήμα» και τα «Νέα» έχουν υψηλού επιπέδου αρθρογράφους με συγκεκριμένη άποψη, όπως αυτή έχει καταγραφεί στην πολυετή παρουσία τους στον δημοσιογραφικό χώρο. Κανένας Μουλόπουλος δεν μπορεί να τους την αλλάξει. Ούτε να τους επιβάλλει συγκεκαλυμμένα ή απροκάλυπτα την δική του. Ονόματα που καταξιώθηκαν με τα γραπτά τους και την γενικότερη παρουσία τους, έχουν και αυξημένη την αξιοπρέπεια τους. Οποιαδήποτε απόπειρα λογοκρισίας θα δημιουργήσει σημαντικό πολιτικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ.

  Μάλλον, ο μικρός Μουσολίνι δεν διδάχτηκε από την μπάτσα που έφαγε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και συνεχίζει απτόητος τις ραδιουργίες του για τον έλεγχο του ΔΟΛ. Κάτι μου λέει πως η επόμενη μπάτσα θα είναι ηχηρότερη και πιο ντροπιαστική για τα αλαζονικά μειράκια της «δρακογενιάς».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.