Ο κάλπικος πατριωτισμός του κ.Τσίπρα

[Όταν η ‘Αριστερά’ καταφεύγει στο ακροδεξιό οπλοστάσιο]

patri-tsipra22feb16

Tου Αναγνώστη Λασκαράτου
Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (Κατ. Μπρ.-21.2), ο πορθητής του καπιταλισμού της Ν.Ευρώπης δήλωσε στη Βουλή συγκρουόμενος με τον πρόεδρο της ΝΔ: «….με πατριωτική ευθύνη θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση….Η πολιτική μας έχει τη μία και μοναδική ταυτότητα που θα έπρεπε σε περίοδο κρίσης: την πατριωτική«. Δεν θα καταφύγω στο Σάμουελ Τζόνσον για να επισημάνω ποιο είδος ανθρώπου καταφεύγει στον «πατριωτισμό» και στα παράγωγά του, ως μοναδική του ταυτότητα, έξω από αρχές, προσωπική φιλοσοφία και ιδέες. Το πόσο από αυτόν διαθέτει ο κ.Τσίπρας το πιστοποιούν τα αδιάντροπα ψέματα που λέει στους πολίτες, ο παχυλός μισθός του αυτού και όλων των βουλευτών, μαζί με το αφορολόγητό τους που υποσχέθηκε (10.8.2015) πως θα καταργήσει αλλά δεν το έκανε, τα βουλευτικά προνόμια που δεν ακολουθούν τη γενική πορεία της λιτότητας, όπως θα έπρεπε κυρίως για λόγους ηθικού συμβολισμού, η καλοπέρασή του, η αστυνομική φρουρά του που τη διπλασίασε, την ώρα που οι διαρρήξεις κατοικιών έχουν πολλαπλασιαστεί, ως αποτέλεσμα της δικής του πολιτικής μεταφοράς των τραπεζικών καταθέσεων στις ιδιωτικές κατοικίες, η εμμονική άρνησή του να χτυπήσει τη διαφθορά, να συλλάβει την φοροδιαφυγή, να εκσυγχρονίσει το Κράτος, να πυροδοτήσει την παραγωγικότητα, να συμβάλει στο χτύπημα του εκκλησιαστικού Μεσαίωνα, ο οποίος πνίγει τη λογική και την αρετή των ανθρώπων.

Στις σχέσεις μας με τις γειτονιές χώρες, στο κρίσιμο ζήτημα των στρατιωτικών εξοπλισμών, στο ζήτημα των μαθητικών παρελάσεων και των σχολικών προσευχών, στο περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων της Ιστορίας, στη συμβίωση Κράτους-Εκκλησίας, συνεχίζεται η μονομερής και φαντασιακή αντίληψη που πνίγει τη χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες, ενώ ο μητροπολίτης Ν.Ιωνίας διάβηκε το κατώφλι Λυκείου για να «διδάξει» στη σχολική τάξη για τις θρησκείες (!)

Μόνο πατριώτης δεν είναι ο παλιός καταληψίας του δημόσιου σχολείου, ο καταφερτζής και αμαθέστατος φοιτητής, ο λουφαδόρος του Πενταγώνου, ο δήθεν «διεθνιστής» που θέλει να αλλάξει τον κόσμο και δεν κατάφερε να μάθει μια ξένη γλώσσα, ο ανελλήνιστος που δεν ξέρει ούτε την μητρική του γλώσσα να μιλήσει σωστά, ο τζαμπατζής που επωφελείται από την κρατική του θέση, ο γονιός που περιφρονεί το δημόσιο σχολείο-για το οποίο είναι υπεύθυνος ως πρωθυπουργός και το οποίο κάποτε εξευτέλιζε με προσχηματικές καταλήψεις, τάχα για να το φτιάξει-και κλείνει τα παιδιά του στη γυάλα των προνομιούχων, ο θρασύτατος ψεύτης που έβαλε την πατρίδα μας σε θανάσιμους κινδύνους, αυτός που αποπειράθηκε προς στιγμήν, σε συνεργασία με τους ακροδεξιούς συμμάχους του, να την σπρώξει στον Καιάδα του ευρασιατικού ολοκληρωτισμού αποκόπτοντάς την από τη φυσική της εστία την δυτική Ευρώπη, αυτός που τα στελέχη του κολυμπάνε στον νε(ο)ποτισμό, στο ρουσφέτι και στην αναξιοκρατία.

Είναι απίστευτο πως ένα κόμμα της Αριστεράς, για να αρπάξει την εξουσία απεμπόλησε ακόμη και τις πιο στοιχειώδεις ώριμες αστικοδημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος, έστησε το παρανοϊκό ιδεολόγημα της «αντιμνημονιακότητας», το οποίο συνεχίζει να το χρησιμοποιεί σαν δόκτωρ Τζέκυλ που τις νύχτες γίνεται κ.Χάιντ, ακόμη και τώρα που προσχώρησε στο «μνημονιακό» στρατόπεδο. Διακήρυξε το τέλος της πολιτικής, αναζήτησε και διαθέτει συνεταίρους όχι στους όμορους πολιτικά χώρους της Κεντροαριστεράς και του Κέντρου, ούτε έστω της Κεντροδεξιάς, αλλά ξανοίχθηκε σε παρά φύσιν συμμαχία με τυχοδιώκτες του παλιού «πατριωτικού» ΠΑΣΟΚ, με αμφιλεγόμενους καραμανλικούς και με σκοτεινούς κύκλους του δεξιού άκρου, που εκπροσωπούν την πατριδοκαπηλία, τον εθνικισμό, την Χριστεμπορία, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, την ομοφοβία, τον αντισημιτισμό και τον πιο αδίστακτο τυχοδιωκτισμό. Η εύκολη στοχοποίηση των «Γερμανών» ως ενόχων, η απεμπόληση κάθε αυτοκριτικής υποχρέωσης, κάθε καταμερισμού εσωτερικών ευθυνών, η κολακεία του όχλου, το χάιδεμα των αυτιών των πολιτών, το ιδεολόγημα των ξένων που συνωμοτούν εναντίον των απογόνων των αρχαίων Ελλήνων, το ιδεολόγημα του αθώου και σοφού λαού, το στρογγύλεμα και η άμβλυνση του πολιτικού λόγου μέσα σε νέφος δημιουργικής ασάφειας, ανεδαφικών υποσχέσεων, γελοίων γενικεύσεων και «φιλολαϊκών» κοινοτοπιών, που μπορούν να χωρέσουν και να ενώσουν όλους τους κακομαθημένους, τους επιπόλαιους, τους εγωκεντρικούς, τους συμπλεγματικούς και τους παλιανθρώπους, από το χρυσαυγίτη και τον λαϊκοδεξιό μέχρι τον αριστεριστή, η καλλιέργεια της αυταπάτης πως η έξοδος από την κρίση θα επιτευχθεί με θυσίες των Πολωνών και Γερμανών συνταξιούχων προς όφελος της Ελλάδας, η διάχυση της δημοφιλούς ιδέας πως όλοι μας χρωστούν, η κατάργηση της πολιτικής σκέψης και η συστέγαση όλων κάτω από τη βολική ομπρέλα του «πατριωτισμού», επειδή τάχα η πατρίδα κινδυνεύει από σχεδιασμένο ακήρυκτο οικονομικό πόλεμο, διεθνείς συνωμοσίες και ξένη (δυτική, γιατί η κινεζική και η ρώσικη, είναι καλές) οικονομική επιδρομή (οι πιο αισχροί δεν ντράπηκαν να αποκαλούν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, χούντα και να παρομοιάζουν βέβηλα τη σημερινή κατάσταση με τη ναζιστική Κατοχή). Αυτά αποτέλεσαν αρχικά σίγουρη συνταγή εκλογικής νίκης, εύκολη αποφυγή εκπόνησης προτάσεων και λύσεων,   αλλά σε καμία περίπτωση δεν έλυσαν τα προβλήματα και δεν συνιστούν πατριωτισμό. Γι’αυτό και στην στροφή τον δημαγωγό περίμενε η υποκριτική «αγανάκτηση» των συνενόχων του της ΛΑΕ και των ψηφοφόρων του, των κάθε λογής μικροπρονομιούχων, που δεν ανέχονται την ιδέα ότι θα κοπεί το πατριωτικό δικαίωμά τους να κλέβουν την κοινωνία, να απαιτούν να πληρώσουν οι άλλοι συμπολίτες τους, ακόμη και οι Κουτόφραγκοι, το μάρμαρο που έσπαζαν για δεκαετίες αυτοί και οι ελεύθερα εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους.

Να τελειώνουμε πια με αυτόν τον «πατριωτισμό», τη νέα εκδοχή της παλιάς εθνικοφροσύνης. Ο δικός μας πατριωτισμός αποδεικνύεται σε καιρό πολέμου στο πεδίο της δίκαιης μάχης και σε καιρό ειρήνης με την πληρωμή των φόρων, την εκπλήρωση των στρατιωτικών μας υποχρεώσεων χωρίς ‘μέσον’, με την κοινωνική αλληλεγγύη, τους νόμιμους πολιτικούς αγώνες για τη διεύρυνση της Δημοκρατίας, των ατομικών δικαιωμάτων, των κοινωνικών κατακτήσεων και την προστασία της φύσης, με την τίμια παραγωγική εργασία, την αλληλεγγύη, την προσωπική γνώση που μπορεί να γίνει χρήσιμη στο σύνολο, με την προαγωγή της δημόσιας Ηθικής του Πολιτισμού και της Παιδείας, με την προώθηση των ιδεών της συλλογικότητας και τήρηση των Νόμων και με τον αγώνα για την βελτίωσή τους, την καλλιέργεια των ειρηνικών και αμοιβαία χρήσιμων σχέσεων με τους άλλους λαούς, ιδιαίτερα τους γείτονες.

Τίποτα στη συμπεριφορά του κ.Τσίπρα δεν δείχνει πατριωτισμό. Η πολιτεία του δεν αποτελεί σχολείο αρετών για τους πολίτες και η απραξία του παραπέμπει στην ανατολίτικη τεμπελιά του καφενείου. Ακόμη και η αυτάρεσκη ‘γλώσσα του σώματός’ του, η ανάλαφρη παρουσία του στην Ευρώπη μέσα σε συνεχή χαμόγελα, επιδεικτικές χαιρετούρες, συνεχείς χειρονομίες και επιτηδευμένες γκριμάτσες, δείχνουν έναν βαρουφακισμό, σε ευπρεπέστερη εκδοχή. Αν κάτι κρατάει τον κ.Τσίπρα στην εξουσία είναι τα ελαττώματα και το παρελθόν των αντιπάλων του και η αδυναμία αυτής της χώρας να αναδείξει μια καθαρή, λογική και στιβαρή πολιτική λύση. Το κόμμα της ΝΔ έχει ακόμη πολλά ακροδεξιά και παλαιοκομματικά βαρίδια να ξεφορτωθεί και πολύ δρόμο να διανύσει αν θέλει να γίνει ένα φιλελεύθερο αστικό κεντροδεξιό κόμμα, η Κεντροαριστερά παραμένει διασπασμένη και χωρίς κάποια ηγετική μορφή, όμως η χώρα πρέπει να ξεφορτωθεί τη μάστιγα του ετερόκλητου συρφετού των ανεδαφικών και συμφεροντολόγων που συγκροτεί τον ΣΥΡΙΖΑ, γι’αυτό αυτοί που έχουν τη βασική ευθύνη οφείλουν να κάνουν γενναίες υπερβάσεις, προσωπικές θυσίες και πολιτικά ανοίγματα με αυτοκριτική και τόλμη.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to Ο κάλπικος πατριωτισμός του κ.Τσίπρα

 1. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.triklopodia.gr/tsipras-den-thelo-astinomiki-froura-exo-apo-spiti-mou-diatheste-tous-astinomikous-stous-polites/

  Α.Τσίπρας: «Δεν θέλω αστυνομική φρουρά έξω από το σπίτι μου – Διαθέστε τους αστυνομικούς στους πολίτες»
  Δημοσιεύθηκε 6 Μαΐου 2015

  http://www.madata.gr/epikairotita/politics/460807.html

  05 Ιανουαρίου 2016

  Γιατί αυξήθηκε η φρουρά του Τσίπρα στη δεύτερη θητεία;

  To συμβάν με τον ρακοσυλλέκτη που συνελήφθη κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα οδήγησε και σε μία νέα αποκάλυψη αυτή τη φορά για τη φρουρά του Έλληνα πρωθυπουργού.

  Αμέσως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και την ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα ως νέου πρωθυπουργού της χώρας, τα πράγματα για την φρουρά του πρωθυπουργού άλλαξαν.

  Ο Αλέξης Τσίπρας με δική του εντολή απαίτησε να μην έχει την τόσο μεγάλη φρουρά που προβλέπεται για την προστασία ενός πρωθυπουργού.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας πρωθυπουργός δικαιούται να έχει σε 24ωρη βάση συνολικά 30 αστυνομικούς, οι οποίοι τον προστατεύουν τόσο στις μετακινήσεις του όσο και είναι η φρουρά έξω από το σπίτι του.

  Αυτό όμως δεν το δέχθηκε ο κ. Τσίπρας και έτσι είχε αρκετά λιγότερους φρουρούς.

  Ωστόσο, με τη σύλληψη του ρακοσυλλέκτη φάνηκε πως πλέον αυτό έχει αλλάξει. Με τη νέα του θητεία ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου η φρουρά του Έλληνα πρωθυπουργού έγινε αυτή που τελικά προβλέπεται.

  Μάλιστα, πλέον έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού στην Κυψέλη υπάρχει και τζιπ και μία κλούβα. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό εάν αυτό έγινε μετά από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα ή οι αστυνομικές αρχές το έπραξαν μετά από μία σειρά γεγονότων, όπως η πορεία της ομάδας Ρουβίκωνας έξω από το σπίτι του

 2. Ο/Η Παλιός λέει:

  Μη λες μεγάλες κουβέντες πιτσιρίκο

  ‘Go Back’ Mrs Merkel, Tsipras speech in Mytilene

  Οι αγορές θα χόρευαν πεντοζάλη

 3. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Ευρωπαϊκά και ριζοσπαστικά της πρώτης φοράς αριστεράς

  http://www.agioritikovima.gr/mitropoleis/item/76339-%CE%BF-%CE%BD-%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B1%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%AE%CE%BB-%CE%B4%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CE%BE%CE%B5-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-3%CE%BF-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%8D

  Ο Ν. Ιωνίας Γαβριήλ δίδαξε Θρησκευτικά στο 3ο Γυμνάσιο Περισσού
  Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2016 21:49
  Από την Μητρόπολη

  Με χαμόγελα δέχτηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κ. Γαβριήλ, το πρωί της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου, μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Περισσού στο σχολείο τους.

  Η επίσκεψη έλαβε χώρα στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων του Επισκόπου στα σχολεία της Μητροπόλεως, κάθε Πέμπτη.

  Ο Σεβασμιώτατος, αφού είχε σύντομη επικοινωνία με τον διευθυντή και τους διδάσκοντες καθηγητές, δίδαξε το μάθημα των θρησκευτικών σε μαθητές της Α’ και Γ’ Γυμνασίου, αντίστοιχα, ενώ και στις δύο περιπτώσεις αναπτύχθηκε ζωντανός διάλογος των μαθητών με τον Σεβασμιώτατο.

  Μετά το πέρας των μαθημάτων, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε μια Καινή Διαθήκη σε Νεοελληνική μετάφραση σε κάθε μαθητή. Κατενθουσιασμένοι μαθητές και καθηγητές με την παρουσία του επισκόπου στο σχολείο τους, αποχαιρέτησαν τον Σεβασμιώτατο, με έκδηλη επιθυμία την επανάληψη της συνάντησης

  http://www.thessi.gr/?p=3838

  Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ σε ρόλο καθηγητή
  Φεβρουαρίου 20

  Για μια ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ βρέθηκε σε σχολείο και δίδαξε το μάθημα των Θρησκευτικών.

  Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, βρέθηκε στο Γενικό Λύκειο Χαλκηδόνας όπου ήταν η σειρά μαθητών Β΄ Λυκείου να τους παραδώσει ο Επίσκοπος το μάθημα για τον Ινδουϊσμό, το Ισλάμ και την αρχαία ελληνική θρησκεία, στο πλαίσιο της ύλης των θρησκευτικών (Χριστιανισμός και Θρησκεύματα).
  http://orthodoxia.info/news/%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CF%86%CE%AE%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%82/

 4. Ο/Η Left λέει:

  Ακούσατε τίποτα;
  Έγινε κάτι ή σκέτη κοροϊδία
  Πέρασαν περισσότερο από 6 μήνες

  http://www.iefimerida.gr/news/221163/tsiprastha-forologoyntai-oi-misthoi-ton-voyleyton-meioseis-stoys-ypoyrgoys#ixzz40u0EzPZD

  «ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»
  Τσίπρας:Θα φορολογούνται οι μισθοί των βουλευτών -Μειώσεις στους υπουργούς

  10|08|2015

  Το αφορολόγητο των βουλευτών ετοιμάζεται να «κόψει» ο πρωθυπουργός, και σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσει τις περικοπές που προβλέπουν για τους πολίτες τα μέτρα του Μνημονίου, εξαγγέλλει πολιτικές πρωτοβουλίες.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου είπε μεταξύ άλλων:
  «… Όταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μπαίνει το ζήτημα της κατάργησης των φορολογικών εξαιρέσεων που ισχύουν για τους αγρότες, δεν μπορούμε να κάνουμε τους δήθεν αδιάφορους για τις φορολογικές εξαιρέσεις που ισχύουν για εμάς τους ίδιους…
  Το πολιτικό σύστημα οφείλει να ανταποκρίνεται στο κοινό αίσθημα. Γι αυτό πρέπει να κατατεθεί άμεσα το νομοσχέδιο που καταργεί το αφορολόγητο των βουλευτών, και εξορθολογίζει τις αποδοχές των Υπουργών, των Διοικητών Οργανισμών και των Προέδρων των ανεξάρτητων αρχών..
  Είναι μια πολιτική πρωτοβουλία όχι μόνο με οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά και με συμβολικό περιεχόμενο. Και η πρωτοβουλία αυτή δεν επιβάλλεται από την τρέχουσα διαπραγμάτευση, αλλά από την υποχρέωση του πολιτικού συστήματος να μην εξαιρεί τον εαυτό του από τα μέτρα τα οποία λαμβάνει..»

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.parapolitika.gr/article/346244/stis-8-martioy-neo-komma-tis-zois-konstantopoyloy
  21.02.2016 | 19:22

  Στις 8 Μαρτίου το νέο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

 6. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Στην Ελλάδα,που ζούμε ΟΛΑ να τα περιμένουμε!!Ακόμη και το ΚΚΕ στην εξουσία με υπουργό Γεωργίας το Μπούτα,χρημάτισε άλλωστε και βο(υ)λευτής!!Απορία,γιατί έφυγε τόσο γρήγορα!!Αποφεύγω τους χαρακτηρισμούς,επειδή είμαι βρωμόστομος!!Όσο για την Κωνσταντοπούλου περιμένω με αγωνία όχι τόσο το κόμμα της,αλλά την επωνυμία του και την πλαισίωσή της και τα ξαναλέμε!!

 7. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Κατ’ εμέ δεν είναι απίστευτο, πού ένα κόμμα της Αριστεράς απεμπόλησε και τις πιο στοιχειώδης αστικοδημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Η αριστερά τις περιφρονεί(ως ατελείς, ανεπαρκείς) και δεν το κρύβει, από την άλλη μεριά αυτές οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν προιόντα των εξουσιαστών, οι οποίοι τις παραχώρησαν απρόθυμα, πάντα στα πλαίσια της οικονομικής και παραγωγικής ανάπτυξης των, τις οποίες τώρα επιβουλεύονται, Η Αριστερά αποτελεί φυτώριο των εξουσιαστών, συνεπώς ενώ έχει διακαή πόθο να τις ανατρέψει, δεν μπορεί να παράγει στις θέση τους τίποτε άλλο παρά σήψη, μηδενισμό και φανφάρες.

 8. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Μᾶλλον «Ὁ πατριωτισμὸς τοῦ κάλπικου κ. Τσίπρα»!

 9. Ο/Η Φρουρά του Τσίπρα λέει:

  http://dou.gr/article.php?a=13226860

  Στο έλεος των κακοποιών η Αττική: 35 διαρρήξεις και 2 ληστείες κάθε νύχτα

  Από τις αρχές του χρόνου καταγράφηκαν περισσότερες από 13.000 κλοπές σε σπίτια – Πώς δρουν οι συμμορίες των αδίστακτων κακοποιών.Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των πολιτών, το άδειασμα των φυλακών με τον νόμο Παρασκευόπουλου που έβγαλε έξω εκατοντάδες σκληρούς κακοποιούς, αλλά και η αδυναμία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να χαράξει…

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  …και ενώ σύμφωνα με τον κ.Φράγκου και το left.gr η Google συνωμοτεί να ανατρέψει τον Μεγάλο Τιμονιέρη, ο κος Φράγκου, φέρεται ως συλληφθείς για εκβιασμούς μαζί με τον εκδότη της χρυσαυγίτικης φυλλάδας ΑΚΡΟΠΟΛΗ

  http://www.iefimerida.gr/news/252453/poioi-einai-oi-dimosiografoi-poy-synelifthisan-kai-katigoroyntai-gia-ekviasmoys#ixzz4102Fqt5t

  Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος, καθώς και οι δημοσιογράφοι Χρήστος Φράγκου και Π. Μουσάς. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη
  Ιδιαίτερα σχολιάστηκε το γεγονός ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες για εκβιασμό είναι ο Χρ. Φράγκου, ο συντάκτης του άρθρου περί ανατροπής Τσίπρα από τη Google το οποίο έγραψε για το sofokleousin.gr και αναδημοσίευσε το left.gr.

  • Ο/Η Φρουρά του Τσίπρα λέει:

   http://www.iefimerida.gr/news/252529/ston-eisaggelea-oi-treis-dimosiografoi-poy-synelifthisan-gia-ekviasmoys-ferontai-na

   Στον εισαγγελέα οι τρεις δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν για εκβιασμούς -Φέρονται να απειλούσαν και ανηλίκους

   Σαν βόμβα έσκασε χθες το απόγευμα η είδηση για τη σύλληψη ενός εκδότη και δύο δημοσιογράφων από τους αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛΑΣ.

   Τα πρόσωπα που συνελήφθησαν είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος, εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», τακτικός καλεσμένος της ΕΡΤ:

   ο υπεύθυνος τύπου γνωστών ΔΕΚΟ αλλά και της Τράπεζας Αττικής μέχρι σήμερα Παναγιώτης (Τάκης) Μουσάς και ο δημοσιογράφος που εκδίδει την ηλεκτρονική εφημερίδα Σοφοκλέους In και τη free press εφημερίδα Free Money Χρήστος Φράγκου, ο οποίος εικονίζεται παρακάτω με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

   Ο τελευταίος μάλιστα το πρωί της Δευτέρας υπέγραψε κείμενο το οποίο υιοθέτησε αναδημοσίευσε το left.gr σχετικά με τον ρόλο της google… για να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Συγκεκριμένα ο κ. Φράγκου κατηγορούσε την Google για «συνεργασία» με τις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της χώρας, προκειμένου να ρίξουν από την εξουσία τον Αλέξη Τσίπρα υπό την λογική ότι η google προωθούσε αντικυβερνητικά άρθρα! Το Left.gr χωρίς κανέναν δισταγμό αναδημοσίευσε ως είδηση και γεγονός την «παρέμβαση» ενός ανθρώπου που έχει συλληφθεί και καταγγέλλεται ως συμμέτοχος σε κύκλωμα εκβιασμών.

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1/%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%83%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%C2%AB%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CF%8E-%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%AF%C2%BB

  Πέτρος Τατσόπουλος: «Ήμουν και εγώ εκεί»

  Αποκλειστική προδημοσίευση από το νέο του βιβλίο. Διαβάστε στο νέο τεύχος της A.V. τη συνέντευξη που θα συζητηθεί πολύ.
  Η εμπλοκή μου στην πολιτική

  …. Τον Ιανουάριο του 2012 είχα κλείσει τα πενήντα δύο μου χρόνια. Μάλλον υπερβολικά μεγάλος για να ασχοληθώ με την ενεργό πολιτική, εάν δεχτούμε ότι έως τότε δεν είχα ασχοληθεί από αφηρημάδα και μόνο. Η αλήθεια είναι πως δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό ως ενδεχόμενο. Μέχρι και τις εκλογές του 2009, η πολιτική σκηνή έδινε την εντύπωση μιας κλειστής λέσχης − με κομματικές επετηρίδες, κομματικές ιεραρχίες κι επιβεβλημένο έναν ξύλινο κομματικό λόγο, απωθητικό για τους περισσότερους από τους ανθρώπους της δικής μου γενιάς.

  …Με την πικρή ύστερη γνώση όσων ακολούθησαν, δεν είναι λίγοι εκείνοι που με ρωτούν πώς είχα την ατυχή έμπνευση να πάω και να χτυπήσω το κουδούνι του ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που τα πάντα, κυριολεκτικά τα πάντα −η ιδιοσυγκρασία μου, η ιδεολογία μου (τουλάχιστον όπως την έβλεπε κανείς αποτυπωμένη στα γραπτά μου), ακόμη και, πιο κυνικά, οι πιθανότητες να εκλεγώ με βάση τα δημοσκοπικά δεδομένα− έδειχναν πως θα ταίριαζα ασυγκρίτως περισσότερο στο περιβάλλον της ΔΗΜΑΡ. Μήπως η διαίσθησή μου με προειδοποιούσε ότι τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ θα ξεφούσκωναν σύντομα και το μέλλον ανήκε αναπότρεπτα στο χαμογελαστό αγόρι της Κουμουνδούρου;

  To blind date

  ….Τηλέφωνα είχαμε ανταλλάξει και με τη Ρένα Δούρου, άλλη μια γνώριμη από τα πάνελ, αλλά −και πάλι− ούτε σκόπευα ούτε σκόπευε να μου τηλεφωνήσει. Όταν θέλησα, όμως, προς τα τέλη Ιανουαρίου να πιάσω επαφή με κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν σκέφτηκα πρώτη. Διστακτικά και αμήχανα, της είπα στο κινητό ότι είχα μια ιδέα «που μπορεί να έχει σημασία, μπορεί και όχι».

  … Περίμενα η Ρένα να μου πει «πώς σου ήρθε κάτι τέτοιο;» και να βάλει τα γέλια ή, στην καλύτερη, να με ξεφορτωθεί με ένα ευγενικό «πέρνα καμιά μέρα να σε γνωρίσουμε», να ρίξω κανένα σφουγγάρισμα, ξέρω ‘γω, να κολλήσω καμιά αφίσα − οτιδήποτε, εν πάση περιπτώσει, εκτός από αυτό που μου είπε: «ΟΚ. Θα το μεταφέρω». Και δεν εννοούσε ότι θα το μεταφέρει στον μπατζανάκη του ξαδέλφου του θυρωρού της Κουμουνδούρου. Εννοούσε ότι θα το μεταφέρει στον Τσίπρα.

  Ο Χαρούμενος

  …. Σχεδόν δεκαπέντε χρόνια νεότερός μου, μικροκαμωμένος για άνδρας της δικής του γενιάς −γύρω στο 1.75−, με colgate χαμόγελο και clean cut παρουσιαστικό, ο Αλέξης Τσίπρας έδειχνε με την πρώτη ματιά να ενσαρκώνει το ιδεώδες γαμπρουδάκι που θα επιθυμούσε κάθε ελληνίδα πεθερά και σε καμία περίπτωση δεν σε παρέπεμπε στο στερεότυπο του γκρινιάρη και μουρτζούφλη αριστερού που έχουμε οι περισσότεροι στο μυαλό μας. Απεναντίας. Θα έλεγε κανείς πως για εκείνον γράφτηκε το περίφημο: «Περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω» − ασχέτως εάν κατόπιν, όταν πήρε την εξουσία κι έσφιξαν οι κώλοι στις διαπραγματεύσεις, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τού προσκόλλησε ως χλευασμό το παρατσούκλι Ο Χαρούμενος. Στην πραγματικότητα ήταν φύσει αδύνατον να μην τον συμπαθήσεις.

  Πώς διάολο του ήρθε να πει frozen;

  …Δεν νομίζω, εξάλλου, πως κομίζω γλαύκα ες Αθήνας αν πω ότι από την πρώτη στιγμή έβγαζε μάτι η απαιδευσιά του. Είχε σπουδάσει πολιτικός μηχανικός, βεβαίως, με το πάσο του: τέσσερα χρόνια σπουδών, τα ολοκλήρωσε σε οκτώ. Το υψηλό ποσοστό πολιτικών μηχανικών στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει −είμαι σίγουρος− την πρώτη ύλη για πολλά μελλοντικά διδακτορικά − αν και εξηγείται μάλλον εύκολα και πεζά, αν γνωρίζεις ότι διαχρονικά στον ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε η φράξια των συνεργατών και των επιγόνων του μακαρίτη Γιάννη Μπανιά, πολιτικού μηχανικού επίσης. Πέραν των σπουδών του, ωστόσο, και της μαρξιστικής αλφαβήτας, ο Αλέξης δεν είχε ποτέ διαθέσει χρόνο για να αποκτήσει ευρύτερη μόρφωση. Το διαδίκτυο βρίθει με τις παροιμιώδεις γκάφες του −από τη «στροφή των 360 μοιρών» έως το «άκουσον μεν, πάταξον δε» στο Ευρωκοινοβούλιο− αλλά μία από τις πιο καραμπινάτες, ίσως η κορυφαία, ήταν η δήλωσή του από στήθους, επί αμερικανικού εδάφους, τον Ιανουάριο του 2013, για τον περίφημο frozen war. Τότε ήμουν ήδη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γνώριζα ότι τα αγγλικά του προέδρου μας ήταν κάτι που, όχι μόνο δεν θα έπρεπε να διατυμπανίσουμε, μα και να διαφυλάξουμε ως μυστικό επτασφράγιστο (παρότι ήταν ήδη πολύ αργά, είχαν ανέβει αμέτρητα σπαρταριστά βιντεάκια στο YouTube) και ειλικρινά ήμουν έξαλλος που κανένας από το στενό του περιβάλλον δεν φρόντιζε να τον προστατεύσει από τον εθελούσιο διασυρμό του. «Πώς διάολο του ήρθε να πει frozen;» ρώτησα μια μέρα τη Δούρου, παρούσα τόσο στο ταξίδι όσο και στην γκάφα. «Δεν ξέρω» μου απάντησε γελώντας, «ίσως το cold να μην του φάνηκε αρκετά κρύο. Να ήθελε κάτι πιο παγωμένο».

  Η απάντηση της Ρένας, και κυρίως το γεγονός ότι πήρε την γκάφα τόσο αψήφιστα, μας δίνει το κλειδί για να κατανοήσουμε πώς οι συνεργάτες του Τσίπρα −ορισμένοι, ούτε συζήτηση, πιο καλλιεργημένοι και με ασυγκρίτως καλύτερη γνώση των αγγλικών από εκείνον− δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να τον προστατεύσουν, πέρα από το να του υποδείξουν να προσλάβει έναν δάσκαλο αγγλικών για να βελτιώσει το λεξιλόγιό του, με πενιχρά αποτελέσματα (η αίσθηση ότι παπαγαλίζει −και πελαγώνει εκτός του κειμένου που έχει παπαγαλίσει− παραμένει μέχρι σήμερα αφόρητη).

  Η Δούρου είχε πλήρη επίγνωση ότι στην Ελλάδα κανένας πολιτικός δεν τιμωρήθηκε για την αμορφωσιά του από ένα εκλογικό σώμα που. Σε ποσοστό σχεδόν 50% δεν διαβάζει κανένα βιβλίο στη ζωή του (αυτό ήταν το ταπεινωτικό πόρισμα μιας πανελλήνιας έρευνας που έπεσε στα χέρια μου, την άνοιξη του 2010, όταν ήμουν βραχύβιος αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου). Δεν αποκλείεται και να μην θέλουν να κακοκαρδίσουν έναν άνθρωπο που, χωρίς αυτόν, θα καρκινοβατούσαν ακόμη γύρω από το 3% και, κατά την αθάνατη κατσιφάρεια ρήση, δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός τους. Έτσι εξηγείται και πώς η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου −καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης, παρακαλώ πολύ, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο− έφτασε στο θλιβερό σημείο, τον Μάιο του 2015, στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά να δηλώσει ότι «ο Τσίπρας είναι ένας ηγέτης παγκόσμιας ακτινοβολίας, από αυτούς που γεννιούνται κάθε εκατό χρόνια» − κάτι που, πέραν των άλλων, σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να αναμένουμε την έλευση του επόμενου στον πλανήτη πριν από το 2074.

  Εξηγείται επίσης, τηρουμένων των αναλογιών, γιατί κάποτε ο Στάλιν υποχρεώθηκε να πατάει ένα ειδικό κουδούνι στο θεωρείο του, ώστε να κόβονται με το μαχαίρι οι σπασαρχίδικες εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό του και να αρχίσει επιτέλους η παράσταση που πήγε να παρακολουθήσει.

  «Εάν βγούμε πρώτοι, θα καταγγείλουμε νοθεία»

  …. Πρώτος ο Γιάννης Δραγασάκης, αν δεν με απατά η μνήμη μου, είχε μιλήσει για την ανάγκη να υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ μια «βίαιη ωρίμανση» − ανάγκη που δεν δοκιμάστηκε στην πράξη παρά τρία χρόνια αργότερα και με το κεφάλι πια, όχι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της ίδιας της χώρας στον ντορβά. Τον Μάιο του 2012 είμαστε ακόμη βαθιά νυχτωμένοι. Μεθυσμένοι από το 17% και τις 52 έδρες, κόντρα σε όλες τις δημοσκοπικές προβλέψεις. Ωστόσο, ένα μήνα αργότερα, μπροστά στη χειροπιαστή πλέον πιθανότητα να έρθουμε πρώτοι και να κερδίσουμε το ληστρικό μπόνους των 50 εδρών, νιώθαμε προκαταβολικά τον πονοκέφαλο από το εκλογικό hangover. «Εάν βγούμε πρώτοι, θα καταγγείλουμε νοθεία» ήταν το καλαμπούρι μας προς εσωτερική κατανάλωση. Τότε είχε κάνει και ο Τσίπρας τη διαβόητη δήλωση ότι «το νόμισμα δεν είναι φετίχ» −στην Έλλη Στάη, στη ΝΕΤ− και κάποιοι είχαν πιστέψει ότι το έκανε επίτηδες ώστε να σηκωθεί ένα χειρόφρενο, έστω και την ύστατη ώρα, προς το ακαταμάχητο εκλογικό ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Το πιο ανατριχιαστικό, όμως, είναι ότι δεν το έκανε επίτηδες. Εάν ρίξετε μια ματιά στο σχετικό βίντεο, θα διαπιστώσετε ότι ο Τσίπρας απλώς συμφωνεί −«απόλυτα», όπως υπογραμμίζει με έμφαση− με αντίστοιχη προγενέστερη δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Σε κάθε περίπτωση πάντως η δήλωση αυτή, μαζί με άλλες ανάλογες, καθώς και με ένα κλίμα κινδυνολογίας που έζησα από πρώτο χέρι περιοδεύοντας ως υποψήφιος –«θα στεγνώσουν τα ΑΤΜ», «θα μας διώξουν κλοτσηδόν από τη ζώνη του ευρώ»− αφαίρεσε την πρωτιά από τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέβαλε το εθνικό μας δράμα κατά μία τριετία. Το κόμμα σκαρφάλωσε από το 17% στο 27%, αβγάτισε τους βουλευτές του −έφθασε αισίως στους 71, ψάρακες στη συντριπτική τους πλειοψηφία−, πλησίασε μια ανάσα από τη βρύση, αλλά νερό δεν ήπιε.

  Το τρισκατάρατο ΝΑΤΟ

  …. Χαρακτηριστική ήταν η απόφαση για τους τρεις διεθνείς οργανισμούς, όπου θα έπρεπε να στείλουμε εκπροσώπους: το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και το τρισκατάρατο Βορειοατλαντικό Αμυντικό Σύμφωνο (ΝΑΤΟ). Στο Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισαν να στείλουν τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Δημήτρη Παπαδημούλη κι εμένα –τρεις ρεαλιστές, κατά τεκμήριο, προς ψόγον ή προς έπαινον−, ενώ στον ΟΑΣΕ θα πήγαινε ο Γιώργος Βαρεμένος, αταξινόμητος, με αγγλικά αντάξια του Τσίπρα. Και στο ΝΑΤΟ; Ποιος τυχερούλης θα πήγαινε στο ΝΑΤΟ; «Δεν θα στείλουμε κανέναν στο ΝΑΤΟ» μου λύνει την απορία η Δούρου ένα απόγευμα, στην αίθουσα της Γερουσίας, ενώ αναμένουμε να προσέλθει για να μιλήσει ο lider maximo. «Δεν μιλάς σοβαρά» της αντιλέγω. «Σοβαρότατα» αποκρίνεται. «Το συζητήσαμε στην Πολιτική Γραμματεία και αποφασίσαμε, σε αυτόν τον επιθετικό οργανισμό, να μην στείλουμε κανέναν». – «Μα δεν χρειάζεται να στείλουμε κάποιον που να συμφωνεί μαζί τους» επιμένω. «Ας στείλουμε έναν πράκτορα, ξέρω ‘γω, έναν χριστιανό που να κάθεται αμίλητος σε μια γωνιά, να παρακολουθεί τι λένε και να έρχεται να μας τα λέει». – «Τι να σου πω; Έτσι αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία». – «Το ΚΚΕ δεν θα στείλει;» τη ρίχνω στο φιλότιμο. «Λες να στείλει;» − «Είμαι βέβαιος ότι θα στείλει. Ρώτα τους». Πράγματι τους ρώτησε. «Είχες δίκιο» μου λέει μετά από λίγες μέρες. «Το ΚΚΕ θα στείλει». – «Είδες; Το ΚΚΕ είναι ένα σοβαρό σταλινικό κόμμα. Εμείς είμαστε τσίρκο».

 12. Ο/Η για να μην έχετε κενά λέει:

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σας ευχαριστούμε θερμά.

  • Ο/Η Ωχ αδελφέ λέει:

   Καλά μην τρελαίνεστε, πρώτη φορά είναι, ξεχνάτε και τη Ραχήλ της ΛΑΕ;
   Πλώτη φολά αλιστελά είναι αυτή

   http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2065697/i-thermi-chirapsia-tou-pappa-me-ton-stathi-panagouli

   Η θερμή χειραψία του Παππά με τον Στάθη Παναγούλη

   Πρόσφατα είχε βρεθεί στο επίκεντρο για συνομιλίες με τη Χρυσή Αυγή

   ΠΟΛΙΤΙΚΗ

   12:29

   15/12/2015

   Η θερμή χειραψία του Παππά με τον Στάθη Παναγούλη

   Αίσθηση προκάλεσε στην ολομέλεια της Βουλής η θερμή χειραψία που είχε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά.

   Ο Στάθης Παναγούλης είναι αδελφός του αγωνιστή και πολιτικού Αλέκου Παναγούλη, ενώ πρόσφατα είχε βρεθεί στο επίκεντρο για συνομιλίες με τη Χρυσή Αυγή.

   «Μιλάω με όλους τους βουλευτές και με τους 298 της Βουλής, εκτός του Μάκη Βορίδη» έλεγε όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης ισχυρίστηκε ότι του πρότεινε να είναι μάρτυρας στη δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του.

   Λίγα λόγια για το «ίνδαλμα» του Χρήστου Παππά είναι αρκετά για να καταλάβουμε τη νοοτροπία του. Ο Γιούλιους -Ιούλιος όπως επιμένει να τον λέει επί το ελληνικότερον ο Παππάς- Στράιχερ έχει χαρακτηριστεί ως «καλοσυνάτος παιδόφιλος», σκληρός αντισημίτης, πρωτεργάτης της ναζιστικής προπαγάνδας και αρχιεγκληματίας. Ο άνδρας που περιγράφεται ως «θηριώδης» από τον εκπρόσωπο της ΧΑ δεν είχε παραπάνω από 1,52μ. ύψος και η φυσιογνωμία του έχει καταγραφεί σε ζωγραφιές και φωτογραφίες της εποχής ανάμεσα σε παιδάκια. Στα βιογραφικά του στοιχεία που κυκλοφορούν στο Ιντερνετ, μπορεί να διαβάσει κανείς ότι οι ίδιοι οι Γερμανοί τον ονόμασαν «κτήνος της Φρανκονίας». Ο χαρακτηρισμός αυτός αφορούσε αφενός τις πολλές και… ακατονόμαστες διαστροφές του αλλά και την εμμονή του να δημοσιεύει στην εφημερίδα του προκλητικά και συκοφαντικά άρθρα εναντίον άλλων ναζί, ακόμα και της ηγεσίας τους, για τα οποία μάλιστα είχε καταδικαστεί.

   Ειδική… αφιέρωση
   Μνημόσυνο αγάπης για τα ηγετικά στελέχη του Γ’ Ράιχ

   Σε άρθρο του, ο Χρήστος Παππάς εξυμνεί τους «ηρωικώς πεσόντες Εθνικοσοσιαλιστές» κατά τη μάχη του Βερολίνου (Περιοδικό «Χρυσή Αυγή», τεύχος 122, Ιούν. – Ιούλ. 2005). Αφού βλέπουμε φωτογραφίες όπως αυτή στην οποία η λεζάντα αναγράφει πως «γερμανός αξιωματικός προτίμησε την αυτοκτονία παρά την αιχμαλωσία και την ατίμωση», διαβάζουμε πως «Εξήντα χρόνια μετά, χιλιάδες Γερμανοί αιχμάλωτοι δεν έχουν τάφο και οι συγγενείς τους δεν μπορούν να αποτίσσουν τις ανάλογες νεκρικές τιμές. Εξήντα χρόνια μετά η στυγνή Συμμαχική πραγματικότητα αναδίδει το άρωμα της σήψης παρά τις ωραιοποιήσεις των νικητών. Εξήντα χρόνια μετά, …οι καρδιές των ανθρώπων χτυπούν και οι νεκροί ζητούν δικαίωση».

   Ανάμεσα στα άλλα πονήματά του, έχει εντοπιστεί και το κείμενο για τους «ιερομάρτυρες» της χιτλερικής ιδεολογίας, δηλαδή τα 11 ηγετικά στελέχη του Γ’ Ράιχ που εκτελέστηκαν μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης «από τις κρεμάλες των συμμάχων». Για αυτούς μάλιστα, ο βουλευτής Επικρατείας της ΧΑ δεν παρέλειψε να κρίνει ως… άδικη την καταδίκη των ναζιστικών του προτύπων, ενώ αφιέρωσε το άρθρο του στη μνήμη τους ως «ένα μνημόσυνο Αγάπης και Προσευχής για την ψυχική τους ανέλιξη και τελειοποίηση». (Περιοδικό «Resistance/Αντεπίθεση», τεύχος 15, Δεκ. 2003). «Η βαρβαρότητα και το μίσος των Συμμάχων ενάντια στον Εθνικοσοσιαλισμό δεν θα κοπάσει με την πάροδο των ετών. Σαράντα ολόκληρα χρόνια μετά το στήσιμο της κρεμάλας στη Νυρεμβέργη, με το ίδιο τελετουργικό (διά στραγγαλισμού) θα δολοφονήσουν τον υπέργηρο έγκλειστο των φυλακών Σπαντάου, Ρούντολφ Ες, στις 17 Αυγούστου 1987. Ο πόλεμος όμως δεν τερματίστηκε το 1945, και ούτε η δικαιοσύνη αποδόθηκε στη Νυρεμβέργη του 1946. Γενιές μετά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα αυτών που έπεσαν στην ευρωπαϊκή σύρραξη, άσχετα σε ποιο στρατόπεδο ανήκαν οι παππούδες τους, αφυπνίζονται και δικαιούνται να γνωρίζουν. Ησαν οι ?καλοί? αυτοί που κρέμασαν τους ?κακούς? στη Νυρεμβέργη; Ή μήπως η πραγματική ιστορία κρύβει άλλες;» καταλήγει το άρθρο του Χρήστου Παππά.


   Σκίτσο που απεικονίζει τον Γερμανό δίπλα σε παιδιά. Ο Στράιχερ έχει χαρακτηριστεί ως «καλοσυνάτος παιδόφιλος».

   Υμνητής και της χούντας
   Εκανε λάβαρο τον φοίνικα

   Μέχρι να γίνει βουλευτής Eπικρατείας της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Παππάς έμενε στα Γιάννενα. Κατόπιν μετακόμισε στην Αθήνα. Δείγματα… ιδεολογικής γραφής είχε δείξει και τον περασμένο Νοέμβριο, όταν σε ομιλία του στην Κρήτη είχε σηκώσει σαν λάβαρο τη σημαία με τον φοίνικα.

   Μάλιστα, στην κηδεία του πρωταιτίου της χούντας Νικόλαου Ντερτιλή, ο εκπρόσωπος της ΧΑ είχε συνυπογράψει την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος ότι επρόκειτο για «απροσκύνητο και ξεχωριστό Eλληνα, που είχε χύσει το αίμα του για την πατρίδα και τα στήθη του κοσμούσαν παράσημα ανδρείας», δικαιολογώντας πλήρως το καθεστώς για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. «Πέθανε λεβέντης και απροσκύνητος», είχε γράψει ο ίδιος στο μπλογκ του για τον δολοφόνο του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στο Πολυτεχνείο το 1973.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s