Λειτουργία Κυριακής: (Η αριστερή κυβέρνηση επιτρέπει) Παρουσία κληρικών στο μάθημα των Θρησκευτικών

[Με μία πρωτοφανή απόφαση, το υπουργείο Παιδείας ανοίγει διάπλατα την πόρτα των σχολείων σε κληρικούς για να «επιτηρούν» πώς γίνεται το μάθημα των Θρησκευτικών!]

sxoleia21feb16

Συγκεκριμένα, μετά από σχετικό αίτημα της Ι. Μητρόπολης Ν. Ιωνίας – Φιλαδέλφειας, δίνει την άδεια για την παρουσία εκπροσώπων της Ι. Μητρόπολης στα σχολεία της περιοχής της, κατά τη διεξαγωγή του μαθήματος των Θρησκευτικών. Ειδικότερα, στο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας που απευθύνεται στην Ι. Μητρόπολη και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Α’ και Β’ Αθήνας αναφέρεται:

«Απαντώντας στη με αρ. πρ. 22/13-1-2015 επιστολή σας, με την οποία ζητάτε να σας χορηγηθεί άδεια εισόδου στα σχολεία των Δήμων της Μητρόπολής σας, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε τις επισκέψεις σας στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια των περιοχών Νέας Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Ν. Χαλκηδόνας.

Επίσης, όσον αφορά τη δυνατότητα της παρουσίας σας κατά τη διεξαγωγή του μαθήματος των Θρησκευτικών, σας ενημερώνουμε ότι αυτό δύναται να πραγματοποιηθεί με την προϋπόθεση της συναίνεσης των Διευθυντών και των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολικών μονάδων των ανωτέρω περιοχών».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, η κυβέρνηση όχι μόνο διατηρεί την υποχρεωτικότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών, όχι μόνο διατηρεί τον πλήρως αντιεπιστημονικό και προσηλυτιστικό χαρακτήρα του μαθήματος, αλλά βάζει και τους παπάδες μέσα στο μάθημα για να ελέγχουν τους εκπαιδευτικούς που το διδάσκουν!

Οπως είναι φυσικό, η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις εκπαιδευτικών. «Το υπουργείο Παιδείας έκανε πάλι το θαύμα του!», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης». Ο Σύλλογος, που καλύπτει τις περιοχές Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης, καλεί τους εκπαιδευτικούς «να μην δεχτούν καν να συζητήσουν την παραπάνω πρόταση ως θέμα συνεδρίασης συλλόγου διδασκόντων».

Ο Σύλλογος διατυπώνει μια σειρά από ερωτήματα, όπως, «για ποιο λόγο το υπουργείο επιτρέπει στην Ι.Μ. να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο μάθημα; Για να διαπιστώσει κάποιος ιερωμένος αν ο εκπαιδευτικός κάνει σωστά τη δουλειά του; Και με ποια ιδιότητα η Εκκλησία έχει ρόλο στη διδακτική πράξη;». «Οσο αυτή η πολιτική είναι μακριά από τον διαχωρισμό κράτους – Εκκλησίας τόσο θα μπλέκονται οι ρόλοι και τα δικαιώματα του κάθε φορέα. Αν δεχτούμε τώρα την παρουσία ενός κληρικού στην τάξη μας ανοίγει ο δρόμος και για ένα σωρό άλλους φορείς, δημόσιους ή ιδιωτικούς, που θέλουν να εμπλακούν στην εκπαιδευτική διαδικασία, να προβάλουν ανάλογες απαιτήσεις. Εδώ αμφισβητείται εμμέσως πλην σαφώς η παιδαγωγική μας επάρκεια! Εδώ το υπουργείο στρώνει πονηρά το χαλί της αξιολόγησης!», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

πηγή

This entry was posted in Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Λειτουργία Κυριακής, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to Λειτουργία Κυριακής: (Η αριστερή κυβέρνηση επιτρέπει) Παρουσία κληρικών στο μάθημα των Θρησκευτικών

 1. Μπλέκουν άσχημα τα μπούτια τους οι παπάδες. Συνεχίζουν να χώνονται εκεί που δεν τους σπέρνουν και τ΄ αποτελέσματα θα τα φάνε στη μάπα. Η Συριζαίοι σύντροφοι κάνουν χατίρια σε συγκεκριμένα λαμόγια για συγκεκριμένους λόγους. Δεν είναι αστεία τα πράγματα.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Για αυτήν την πολιτική αθλιότητα της πρώτοιφωρααροισταιρα, η απάντηση είναι εύκολη

  Καθόλου τυχαία η μητρόπολη της Ν.Ιωνίας, όπου συνετελέσθη το ανοσιούργημα

  https://roides.wordpress.com/2014/11/05/5noe14/

  Τελετές βυζαντινής παρακμής στη χρεοκοπημένη Δανιμαρκία
  05/11/2014

  Το ΣΥΡΙΖΟΝΔΣΟΚ, το νέο τέρας της δημόσιας ζωής, είναι εδώ

  Στην προσφυγική Ν.Ιωνία της ανεργίας και της φτώχιας, θρονιάστηκε ένα μιτροφόρο παγώνι, ο νέος της δεσπότης ο 38χρονος Γιώργος Παπανικολάου από το Μοσχάτο, που από 35χρονος είχε γίνει αντικανονικός «βοηθός επίσκοπος» (!) με τον τίτλο της ανύπαρκτης επισκοπής Διαυλείας.
  …………….
  Πνευματικό τέκνο του Αρχιεπισκόπου Χουντόδουλου και ευνοούμενος του κ.Ιερώνυμου, ο νεαρός αυτός, που έχει μπάρμπα στην Κορώνη, ψηφίστηκε για μητροπολίτης Ν.Ιωνίας με πρωτοφανή πλειοψηφία από την Ιεραρχία, παίρνοντας εβδομήντα ψήφους, με τους δυο εικονικούς συνυποψηφίους του να παίρνουν από τρεις. Η ενθρόνισή του έγινε με την παρουσία μιας προκλητικής βεντάλιας 34 επισκόπων, του πρωθυπουργικού ζεύγους (πρωτοφανές!) και πολλών υπουργών, τ.υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών όπως οι Α. Λοβέρδος, Α. Ντινόπουλος, Μ. Βαρβιτσιώτης, Α. Καραμανλή, Ν. Δένδιας, Κ.Παπακώστα, Ντόρα Μπακογιάννη, Κ. Αρβανιτόπουλος, Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Κουμουτσάκος, Α.Ψυχάρης, Ευ.Αντώναρος. Το «παρών» έδωσαν επίσης ο πρόεδρος του ΣτΕ κ.Σωτήρης Ρίζος, η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη (κοντοχωριανή του κου Υπ.Δικαιοσύνης) και ο φιλακόλουθος αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός, ενώ απουσίαζε ο κ.Γιοσάκης. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Αριστεράς παρευρέθηκαν εκπρόσωποί της, και τόσοι πολλοί (τουλάχιστον έξι!), στην ενθρόνιση μητροπολίτη, ο εξ απορρήτων του κ.Τσίπρα Ν.Παππάς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελ. Αυλωνίτου, Χ.Καφαντάρη και Γ. Αμανατίδης, ενώ το μητροπολίτη υποδέχθηκε και προσφώνησε ο δήμαρχος του ίδιου κόμματος κ.Ηρ.Γκότσης και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, «χαρακτήρισε ‘Άξιο’ τον νέο μητροπολίτη και του μετέφερε τις ευχές και τη διάθεση καλής συνεργασίας» της Ρένας Δούρου. Είναι κρίμα που δεν μπόρεσε να παραστεί και ο παλιός φίλος της Μητρόπολης Ν.Ιωνίας, ο τοπικός ευσεβής πολιτευτής της ΝΔ κ.Χάρης Τομπούλογλου, μετά τις γνωστές περιπέτειές του. Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε και στην παράδοση που έχει η περιοχή στον αθλητισμό, μια περιοχή όπου εκκρεμεί το ακανθώδες θέμα του εφοπλιστικού γηπέδου της ‘Αγιασοφιάς'(!), του πατριαρχικού Άρχοντα και καταδικασμένου πρωτόδικα (5 έτη με αναστολή) για φοροδιαφυγή Μελισσανίδη, στο οποίο θα δοκιμαστεί η ηθική του ΣΥΡΙΖΑ, φοβάμαι με πολύ δυσάρεστη κατάληξη…………

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τουλάχιστον λίγη προσοχή στους ιερείς γιατί σε αυτήν τη μητρόπολη υπάρχουν προβληματάκια από παλιά, ας προσέχουν οι γονείς

  Οι καταγγελίες του οδηγού του αγίου Κωνσταντίνου, πρώην μητροπολίτη Ν.Ιωνίας.
  Έχει ανοίξει ολόκληρο μπλογκ

  http://stamoulisgrigoris.blogspot.gr/

  Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

  Αρχιεπισκοπική ασυνέπεια
  Δημοσιοποιώ τα κατωτέρω έγγραφα τα οποία αφορούν την επιστροφή εις την εργασία μου μετά την δεύτερη δικαίωσή μου (131/2014), από το Συμβουλίου της Επικρατείας.
  Διευκρινίζω τα κάτωθι:
  Εις τα γραφεία της μητροπόλεως Νέας Ιωνίας θα πήγαινα την 2/5/2014, με την δικηγόρο μου η οποία είχε καταθέσει την αίτηση ακυρώσεως εις το Συμβούλιο της Επικρατείας και είχε εκδοθεί η 131/2014 απόφαση. Για αγνώστους σ` μένα λόγους δεν κράτησε την υπόσχεσή της και την συμφωνία που είχαμε κάνει ότι θα ερχόταν μαζί μου για να με συνοδεύσει στη μητρόπολη προς ανάληψη εργασίας. Ως εκ τούτου αναγκάστηκα να πάω μόνος μου. Σημειωτέων ότι την 16/4/2007 όχι μόνον με συνόδευσε στη μητρόπολη αλλά απαίτησε τότε από τον μητροπολίτη κ. Κωνσταντίνο ότι είναι υποχρεωμένος να δεχθεί τις υπηρεσίες μου ως οδηγού του μητροπολιτικού αυτοκινήτου σύμφωνα με την 1557/2005 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας…………………..
  ___________________

  Για περισσότερη σαφήνεια:
  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=185247

  Μεταμεσονύκτια, «αποκαλυπτική» εκπομπή την περασμένη εβδομάδα προέβαλε το εξής σκαμπρόζικο θέμα: «Μητροπολίτης μού προσέφερε διαμέρισμα για να με κάνει δικό του». (Για όσους ενδιαφέρονται, ο καταγγέλλων ήταν ένας μεσόκοπος, διοπτροφόρος, φαλακρός και μουστακαλής κύριος, ο οποίος διετέλεσε οδηγός κάποιου ιεράρχη.) * * *

  Αντιλαμβάνομαι, ως εκ τούτου, ότι οι διαδικασίες της διαδοχής στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχουν ήδη ξεκινήσει…
  _____________

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/6293/%CE%B8%CF%8D%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B7%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82

  Θύελλα στο Ηράκλειο με δύο παπάδες και τον άγιο Νέας Ιωνίας!

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ

  Δευτέρα, Δεκέμβριος 17, 2007 – 21:16

  Σκηνές ροκ εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί εντός και εκτός της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας κατά τη διάρκεια της δίκης ενός εκ των δύο κληρικών του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου (στο Παλαιό Ηράκλειο), οι οποίοι το τελευταίο διάστημα καταφέρονται δημόσια με ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνου, αφήνοντας υπαινιγμούς για οικονομικά αλλά και ηθικά σκάνδαλα.

  Ως γνωστόν, ο ασκός του Αιόλου για την αναταραχή στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας άνοιξε όταν οι δύο ιερωμένοι εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικό σταθμό και προέβησαν σε σοβαρότατες καταγγελίες εναντίον του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ισχυριζόμενοι ότι ανεχόταν «ροζ» σκάνδαλα που συνέβαιναν μπροστά στα μάτια του και δεν έκανε τίποτα για να τα αποτρέψει. Μετά το σάλο που ξέσπασε, ο ίδιος ο μητροπολίτης, θιγμένος από τα λεγόμενα των κατηγόρων του και θεωρώντας ότι όλα αυτά αποτελούν συκοφαντικούς ισχυρισμούς που σπιλώνουν το πρόσωπό του αλλά και το κύρος της Εκκλησίας, συγκάλεσε επισκοπικό δικαστήριο.
  _________________________________
  http://www.ierakatixisis.com/2016/02/blog-post_10.html
  Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

  Διορισμοί ημετέρων και διώξεις καταγγελόντων αντιφρονούντων………

  Διορισμοί συμφερόντων δι` αρχιεπισκοπικής ανοχής.

  Το έτος 1984 στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας βάσει νόμου παραχωρήθηκαν δυο (2) θέσεις λαϊκών υπαλλήλων. Την μια κατέλαβε ο τότε λογιστής κ. Κυριαζής Κ……, την δεύτερη θέση του οδηγού του μητροπολιτικού αυτοκινήτου κατέλαβα εγώ, ο Γρηγόριος Σταμούλης.

  Το έτος 2007 πληροφορηθείς από κληρικό της εν λόγω μητροπόλεως (λόγω του ότι οι κληρικοί βρίσκονται στο στόχαστρο των μητροπολιτών δεν μπορώ να αποκαλύψω το όνομά του), ότι ο μητροπολίτης κ. Κωνσταντίνος διόρισε την ανιψιά του Αναστασία Δόριζα, σε μόνιμη θέση Κλάδου ΔΕ1 Γραμματειακού, σύμφωνα με το ΦΕΚ 226/19-9-2000. Επίσης στην θέση του εξαναγκασμού αποχωρήσαντος και συνταξιοδοτηθέντος λογιστού κ. Κυριαζή, ο κ. Φαραντάτος διόρισε τον νεαρό κ. Γρηγόριο Καφίρη ΦΕΚ 179/25-7-2003, ο οποίος δεν φημίζεται για τις καλές του γνώσεις επί των λογιστικών. Τρομοκρατηθείς εκ της πληροφορίας ταύτης, απηύθυνα επιστολή γι αυτούς τους διορισμούς στην εκκλησιαστική διοίκηση του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση, δεδομένου του γεγονότος ότι οι θέσεις των λαϊκών υπαλλήλων στη μητρόπολη Νέας Ιωνίας εμφανίζονταν τρείς (3)……………….

  Έτσι διόριζαν και συνεχίζουν να διορίζουν οι «άγιοι»
  ________________________________

  και μια ματιά στο βίντεο

 4. Ο/Η Kεντροδεξιός λέει:

  H Mαριέττα Γιαννάκου πέταξε τους εξομολόγους έξω από τα σχολεία και ο Νίκος Παππάς τους μπάζει μέσα ξανά

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/o-agnwstos-mexri-xthes-mitropolitis-gabriil

  Ο άγνωστος μέχρι χθες Μητροπολίτης Γαβριήλ

  Ποιος είναι ο 38χρονος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας που κατάφερε να ενώσει τη δεξιά και την αριστερά του Κυρίου.
  Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτης Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας του 38χρονου με το κοσμικό όνομα Γιώργος Παπανικολάου και το εκκλησιαστικό Γαβριήλ υπήρξε σπουδαία στιγμή όχι μόνο για τον μικρό ή τον μεγαλύτερο κόσμο της εκκλησιαστικής ιεραρχίας και του ποιμνίου αλλά και μια σπάνια στιγμή για τα πολιτικά ήθη.

  Η παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετά της συζύγου του, η αντιπροσώπευση του Αλέξη Τσίπρα από τον στενότερο συνεργάτη του Νίκο Παππά και η μαζική προσέλευση υπουργών, βουλευτών και αυτοδιοικητικών όλων των πολιτικών χώρων στην ενθρόνιση ενός απλού μητροπολίτη γέννησε εύλογα την απορία:
  Ποιος είναι ο 38χρονος παπάς που καταφέρνει να ενώσει την δεξιά και την αριστερά στα δεξιά του μητροπολιτικού του θρόνου όπου στέκονταν ο κ. Σαμαράς με τον Νίκο Παπά ; Τι οδήγησε όλους αυτούς στην Νέα Ιωνία;

  Ποιος είναι ο Γαβριήλ των δυο αρχιεπισκόπων

  Πνευματικό τέκνο του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ο οποίος και τον χειροτόνησε το 2002 πρεσβύτερο κληροδοτήθηκε μετά το θάνατο του στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο .

  Το μικρόβιο του φθόνου και ο ζεν πρεμιέ

  Το πλούσιο βιογραφικό, τα αδιαμφισβήτητα τυπικά προσόντα και τα ουσιαστικά που του αναγνωρίζουν καλοπροαίρετα πολλοί δεν είναι αρκετά για να αναχαιτίσουν τα δηλητηριώδη σχόλια που εκπορεύονται από κύκλους της εκκλησίας για τον «κομψευόμενο νεαρό» τον «ζεν πρεμιέ» της αρχιεπισκοπής όπως δηκτικά αναγράφηκε κάποτε στον τύπο.

  http://www.periodista.gr/greece/item/14459.htm

  Ισχυρή εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ με το Νίκο Παππά στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ
  Ο Νίκος Παππάς

  “ Θετικά τα σχόλια για την παρουσία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα ”
  Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 16:17

  Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ἰωνίας τελέσθηκε το Σάββατο η ενθρόνιση του 35χρονου νέου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

  Εντύπωση και θετικά σχόλια από το πλήθος προκάλεσε η διακριτική παρουσία του κ. Νίκου Παππά διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

  Μάλιστα στον λόγο του εντός της εκκλησίας ο νέος μητροπολίτης τον ευχαρίστησε προσωπικά και ονομαστικά φέρνοντας σε σχετική αμηχανία το μισό υπουργικό συμβούλιο και τον πρωθυπουργό που ήταν παρόντες.

 6. http://dimartblog.com/2016/02/21/ppdr1/

  Ένα, δύο, τρία, παπάδες στα σχολεία

  Το dim/art και η στήλη Αυτό δεν είναι πίπα χαιρετίζουν την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αποδεχτεί το αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας – Φιλαδέλφειας να παρίστανται ιερείς στις σχολικές τάξεις κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών.

  Από το έγκυρο orthodoxia.info μαθαίνουμε ότι οι επισκέψεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Δείτε ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την επίσκεψη του συντρόφου Μητροπολίτη, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους πιστούς κομσομόλους:

  Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων κάθε Πέμπτη στα σχολεία της Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας, ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, βρέθηκε στο Γενικό Λύκειο Ν. Χαλκηδόνας, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.

  Ο κ. Γαβριήλ, αφού είχε σύντομη επικοινωνία με τον διευθυντή και τους διδάσκοντες καθηγητές, δίδαξε παραδίδοντας μάθημα για τον Ινδουϊσμό, το Ισλάμ και την αρχαία ελληνική θρησκεία, σε μαθητές της Β’ Λυκείου, στο πλαίσιο της ύλης των θρησκευτικών (Χριστιανισμός και Θρησκεύματα).

 7. Ο/Η Αδ.Κοραής λέει:

  Ενέκρινε ο σύλλογος των καθηγητών;
  Ντροπή τους.
  Κοιτάχτε και αυτό:

  https://www.alfavita.gr/arthron/%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%E2%80%A6-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82

  Τα σχολεία καταρρέουν και το Υπουργείο Παιδείας προσλαμβάνει… παπάδες!

  Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Οκτώβριος, 2015 – 14:40 | Στην Κατηγορία:

  Την ίδια στιγμή που εκατοντάδες σχολεία σε όλη την επικράτεια έχουν κενά, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, την ίδια ώρα που χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές παραμένουν αδιόριστοι, ακριβώς την ίδια περίοδο που το υπουργείο Παιδείας μιλάει για εθελοντική εργασία των αδιόριστων, αντιγράφοντας τις φαεινές ιδέες των Α. Λοβέρδου, ο Νίκος Φίλης υπογράφει την πρόσληψη… κληρικών!

  Συγκεκριμένα πρόκειται για απόφαση που χρονολογείται από τον Ιούνιο του 2015, επί υπουργίας Αριστείδη Μπαλτά, αρκετά πριν την ψήφιση του 3ου μνημονίου. Σε έγγραφο με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2015 ο Νίκος Φίλης απλώς ορίζει την κατανομή των κληρικών στις κατά τόπους Μητροπόλεις.

 8. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Σε συγκέντρωση Ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, έγιναν συστάσεις από τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Νάση, ενώ ζητήθηκε η απενεργοποίηση των λογαριασμών των ιερέων στο facebook

  http://news247.gr/eidiseis/koinonia/anastatoi-oi-iereis-twn-trikalwn-phran-entolh-na-apenergopoihsoyn-toy-logariasmous-toys-sto-facebook.3410632.html

  news247

  Απρίλιος 13 2015 20:07

  Τριβές στο εσωτερικό της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών έχει προκαλέσει η απόφαση του Πρωτοσύγκελου να ζητήσει από τους ιερείς να απενεργοποιήσουν τους λογαριασμούς τους στο facebook.

  Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης, κάλεσε τους Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης και τους ζήτησε να είναι προσεκτικοί στην δημόσια εικόνα τους προς τους πιστούς και να μην δίνουν δικαιώματα σχολιασμού

  Μεταξύ άλλων τους ζήτησε να προσέχουν που… φωτογραφίζονται και κυρίως να μην προχωρούν στην δημόσια ανάρτηση των φωτογραφιών αυτών και να απενεργοποιήσουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο… facebook

  Το αίτημα του Αρχιμανδρίτη προκάλεσε την αντίδραση γνωστού Τρικαλινού Ιερέα που ανέφερε: «έχω περισσότερους από 3.000 «φίλους» στο facebook», με τον Αρχιμανδρίτη να του δίνει την εξής «πληρωμένη» απάντηση… «Στο facebook έχεις 3.000 «φίλους» αλλά στην Ενορία σου δεν μαζεύεις ούτε 30 πιστούς».

  Πηγή: trikalanews.gr

 9. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://www.protothema.gr/greece/article/451060/kupros-zitoun-apo-mitropoliti-2-ekat-euro-giati-o-gios-tous-egine-monahos/

  Ως αποζημίωση

  Κύπρος: Ζητούν από Μητροπολίτη 2 εκατ. ευρώ γιατί ο γιος τους έγινε μοναχός

  Δημήτρης Κυπριανού 12/02/2015

  Οι γονείς τον κατηγορούν ότι προσηλύτισε τον γιο τους στον μοναχισμό – Κατακρατείται τους χωρίς τη θέλησή του στο Μοναστήρι, όπου επιβάλλεται στρατιωτικού τύπου περιορισμός ατομικών ελευθεριών, υποστηρίζουν στην μήνυσή τους
  Αγωγή εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου και του Κύπριου Γενικού Εισαγγελέα εκδικάζεται στα κυπριακά δικαστήρια με ενάγοντα τον πατέρα νεαρού μοναχού που βρίσκεται από το 2002 στο Μοναστήριο της Παναγίας του Μαχαιρά στη Κύπρο.

  Εναγόμενος ήταν και ο τέως Ηγούμενος του Μοναστηριού ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τον Πατριάρχη Πέτρο όταν κατέπεσε το ελικόπτερο Σινούκ που τους μετέφερε στο Άγιο Όρος.

  Σύμφωνα με τη κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» οι γονείς του μοναχού ζητούν ως αποζημίωση 2.000.000 για προσηλυτισμό του παιδιού τους που σήμερα είναι 41 ετών.

  Ζητούν επίσης δήλωση του Δικαστηρίου ότι οι πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, σύμφωνα με τις οποίες ο μοναχός δεν μπορεί να αποχωρήσει από το μοναστήρι παρά μόνο αν υπάρξει αποχρών λόγος, δεν δικαιούται σε προσωπική περιουσία και είναι υποχρεωμένος να διανείμει την περιουσία του ή να τη μεταβιβάσει, είναι αντίθετες με το Σύνταγμα της Δημοκρατίας και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

  Ακόμα ζητούν την έκδοση δικαστικών διαταγμάτων που να διατάσσει τους εναγόμενους να αφήσουν ελεύθερο τον γιο τους, αφού αυτός δεν διαμένει στη Μονή Μαχαιρά αυτοβούλως και κατόπιν ελεύθερης και ανεπηρέαστης επιλογής.

  Οι γονείς καταφέρονται παράλληλα εναντίον του Μητροπολίτη Αθανασίου ότι προσηλύτισε τον γιο τους στον μοναχισμό και ότι κατακρατείται ο γιος τους χωρίς τη θέλησή του στο Μοναστήρι, όπου επιβάλλεται στρατιωτικού τύπου περιορισμός ατομικών ελευθεριών.

  Η αγωγή στρέφεται και εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα ως εκπροσώπου της Πολιτείας, η οποία παρέλειψε να λάβει επαρκή μέτρα για αποτροπή του προσηλυτισμού.

 10. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  30 χρόνια δὲν ἐρχόντουσαν οἱ Ἐπίσκοποι, ὁ Λυκειάρχης γιατί τοὺς καλοῦσε, τὸ εἶχε γοῦρι;

  http://www.agioritikovima.gr/mitropoleis/item/76705
  «
  Το Λύκειο Σκάλας Ωρωπού, επισκέφθηκε την Πέμπτη 18η Φεβρουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κηφισίας κ. Κύριλλος, κατόπιν προσκλήσεως του Λυκειάρχου του σχολείου κ. Ηρακλή Ψάλτη.
  Τον συνόδευαν μέλη του Γραφείου Νεότητος, ο αρχιερατικός επίτροπος της περιοχής Πρωτ/ρος π. Αναστάσιος Τραιφόρος καθώς και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Σκάλας π. Αντώνιος Παπαχαραλάμπους.
  Στο αμφιθέατρο του σχολείου, ο κ. Λυκειάρχης καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του λέγοντας μεταξύ άλλων ότι στα τριάντα χρόνια υπηρεσίας του, πρώτη φορά υποδέχεται Επίσκοπο στο σχολείο.
  »

 11. Ο/Η Πειραχτήρι λέει:

  Για να λέμε και του στραβού το δίκιο:
  https://www.minedu.gov.gr/eidiseis/18195-22-02-16-apantisi-tou-ypourgeiou-paideias-se-dimosieymata

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   @3.Δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια ότι το Υπουργείο Παιδείας επιτρέπει σε οποιονδήποτε ιδιώτη ή φορέα να παρεμβαίνει στη διδασκαλία να υποκαθιστά στο μάθημα τους, τους εκπαιδευτικούς,……………….

   4.Οι επισκέψεις του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ σε σχολικές μονάδες της Μητρόπολης του έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη Διευθυντών σχολικών μονάδων και με αποκλειστική τους ευθύνη. Άλλωστε, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις η έγκριση εισόδου τρίτων προσώπων σε σχολική μονάδα έγκειται στην ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων.
   ________________

   Δεν μας τα λέει καλά ο υπουργός,
   ο δεσπότης δεν μπήκε απλά, δεν μίλησε απλά, ΕΚΑΝΕ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ
   http://orthodoxia.info/news/37758-2/

   @Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων κάθε Πέμπτη στα σχολεία της Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας, ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, βρέθηκε στο Γενικό Λύκειο Ν. Χαλκηδόνας, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.

   Ο κ. Γαβριήλ, αφού είχε σύντομη επικοινωνία με τον διευθυντή και τους διδάσκοντες καθηγητές, δίδαξε παραδίδοντας μάθημα για τον Ινδουϊσμό, το Ισλάμ και την αρχαία ελληνική θρησκεία, σε μαθητές της Β’ Λυκείου, στο πλαίσιο της ύλης των θρησκευτικών (Χριστιανισμός και Θρησκεύματα).

 12. Ο/Η Georgina Huybers λέει:

  Και μη χειροτερα

 13. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Τώρα, μπορώ πλέον να κοιμάμαι ήσυχος.

  Αφού λύθηκαν απαξάπαντα τα χίλια μύρια προβλήματα που ταλανίζουν αυτό που στη χώρα των ρωμιών έχει κατά παράδοξο τρόπο ονομαστεί «Παιδεία» (αντί π.χ. Εθνικός και Θρησκευτικός Προσηλυτισμός προς Πλήρη Αποβλάκωσιν των Παίδων), λύθηκε (δόξα τω Κυρίω!!) και το ζέον θέμα της σωστής διδασκαλίας του κεφαλαιώδους σημασίας Μαθήματος των Θρησκευτικών, από τους καθ’ ύλην αρμοδίους, μάλιστα, μάλιστα!! Η Ορθοδοξία μας εθριάμβευσε, και μάλιστα επί Αριστεράς διακυβερνήσεως! Μέγα θαύμα!

  Η παρουσία του (αναμφιβόλως θερμού φίλου των παίδων) ιερού και σεπτού Ράσου στα σχολεία μόνο ευεργετική μπορεί να αποβεί δια τους νέους μας. Αναμένουμε τα ευσεβή selfies πεφωτισμένων ιερωμένων με μαθητάς καθισμένους στα κοπτόμενα δια την Νεολαία μας γόνατά τους, να διδάσκουν την απέραντη αγάαααααπη του θεούλη και να προσφέρουν απλόχερα τας αθώας, πατρικάς θωπείας εις τους νέους, τρυφερούς, αθώους, ευπειθείς μαθητάς των.

  Τολμώ μάλιστα να προτείνω να καταργηθούν όλα τα υπόλοιπα άχρηστα και βλαβερά δια την Σωτηρίαν μαθήματα και να αντικατασταθούν το ταχύτερον από ενδελεχή διδασκαλία της Ορθόδοξης Πίστεώς μας μέσω των ιερών αυτής κειμένων και ψαλμωδιών, όπως άλλωστε είχε προσπαθήσει να επιβάλλει επανειλημμένως η σοφοτάτη μήτηρ ημών Εκκλησία εις το παρελθόν. Η Πίστις αρκεί δια να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες, δεν χρειάζονται τρίγωνα και τετράγωνα και κυβοκύβοι δια την είσοδον εις τον Παράδεισον, η μωρία είναι επαρκέστατη.

  Δόξα τω Θεώ, δόξα, δόξα που η Αριστερά πλην Θρήσκα Κυβέρνησίς μας, πεφωτισμένη και ευσεβής, βαδίζει απαρέγκλιτα την σωτήριον οδό της Ορθοδοξίας μας, την οδό του Κυρίου, φιλώντας ταπεινά την παχυλήν χείραν των σεπτών Αρχιερέων μας, χείραν αγαθήν, στοργικήν και πρωτίστως ανιδιοτελήν, που τόσες και τόσες φορές έχει θωπεύσει πατρικώς τας παρειάς νεαρών αμνών εκ του ποιμνίου, εθώπευσε δε τόσον επιτυχώς και την ροδαλήν, ευτραφή, πρόθυμον παρειάν του προοδευτικότατου Πρωθυπουργού μας (ο θεούλης μας να τον έχει καλά)!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s