H Κωνσταντοπούλου ‘ανακαλύπτει’ τα μυστικά κονδύλια

[Ξεκατινιάσματα μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου]

zwi17feb16

Ραχήλ και Μπούκουρας

Tου Αναγνώστη Λασκαράτου
Μετά την απομάκρυνση από το πολιτικό ταμείο, συνηθίζονται στη Νότια Δανιμαρκία οι εκδικητικές ανακαλύψεις κάποιων αυτονόητων.  Τα ηγετικά στελέχη της ΛΑΕ επιβεβαιώνουν το έθιμο. Ο Λαφαζάνης της Σρεμπρένιτσα, που ψήφισε τον κ. Παυλόπουλο του μπόνους των 50 εδρών, επανα-ανακάλυψε την απλή αναλογική (24.8.2015), ο φυγόστρατος υπουργός στρατού Ήσυχος της Ολυμπιακής τα πολυέξοδα ελικόπτερα του Καμμένου (24.9.2015) και προχτές η μέχρι πρότινος ανήλικη επιδοματούχος κόρη Κωνσταντοπούλου-Αλεξίου (στο εξής κα Κ.),  τα μυστικά κονδύλια (και πολλά επίμεμπτα ακόμη), σε μια όχι και τόσο αξιοπρεπή  απόπειρα ξεμπροστιάσματος του παλιού αρχηγού της, με τον οποίο μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της καταστροφικής πολιτικής τους  συμβίωσης,  φιλιόντουσαν δημόσια σε ένδειξη αγάπης και αλληλοεκτίμησης, ολότελα ψεύτικων όπως αποδείχθηκε. Το ειδύλλιο κατέληξε σε ξεφωνητά του είδους «στο γραφείο του Τσίπρα στην Κουμουνδούρου, το οποίο είχε πρόσφατα ανακαινιστεί με επιμέλεια της Θεανώς Φωτίου». Κι έτσι μάθαμε πως αυτή η αυλοκόλαξ είναι και ντεκορατρίς.

Ανήκουμε στην πολύ μικρή εκείνη μειοψηφία που δεν την απασχολεί μόνη η δικιά της τσέπη, σε  μια μειοψηφία που ενδιαφέρεται πραγματικά να σταματήσει η καταλήστευση και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Το μαυσωλείο ηρωικών αναμνήσεων που λέγεται ΚΚΕ, για παράδειγμα, δεν δίνει μια τσακιστή δεκάρα γι’ αυτά, αφήνοντας του πονηρούς να λυμαίνονται ανενόχλητοι την κρατική περιουσία.  Δεν «σκανδαλολογεί» όπως λέει, άλλωστε «για όλα φταίει το σύστημα» και εν αναμονή της Δευτέρας Παρουσίας, δηλαδή της επιβολής κομμουνιστικού καθεστώτος στη Ν. Δανιμαρκία (που θα τα λύσει όλα), στο μεταξύ, de minimis non curat praetor. Μέχρι τότε το κόμμα  τσιμπολογάει δυο τρία πραγματάκια (πουλάει συχνότητες, έχει κομματικό πόθεν έσχες ανεξέλεγκτο κλπ). Το ότι αυτή η ψευδεπίγραφη «λαϊκή εξουσία» δεν θα συμβεί ποτέ, στο ορατό μέλλον τουλάχιστον, κι αν ποτέ συμβεί θα οδηγήσει σε ένα κλειστό και αδιέξοδο βασίλειο διαφθοράς και αυταρχισμού, όπως έγινε παντού στον υπάρξαντα «σοσιαλισμό», αποτελεί λεπτομέρεια, που δεν απασχολεί την κόκκινη βουλησιαρχία.

Το θέμα της πονηρής ρωμέικης πατέντας των χωρίς έλεγχο μυστικών κονδυλίων του υπ.Εξωτερικών, κραυγάζει εδώ και δεκαετίες. Aπό το 1963 η κυβέρνηση του Κέντρου υποσχόταν πως θα τα καταργήσει, με τον Εισαγγελέα του Αρ.Πάγου, να παραδίδει 25σέλιδο πόρισμα, δόθηκαν και κάποια ονόματα αποκαλύπτοντας και ιερούς αποδέκτες (πατριαρχείο κλπ). Η ‘πρώτη φορά Αριστερά’ δεν κάνει τέτοια επαναστατικά, σέβεται τα αμαρτωλά τέλματα που παρέλαβε και φιλοδοξεί να τα συνεχίσει, αφού όλα στο εσωτερικό έχουν καλώς, απλά πρέπει να αλλάξουν κάποιες ιδιοκτησίες, κάποιοι διαχειριστές, κάποια ονόματα, για όλα τα άλλα φταίνε οι κακοί ξένοι. Έχουμε ασχοληθεί τόσο πολύ με αυτό το αγκάθι, με πολυάριθμες δημοσιεύσεις, όσο δεν ασχολούνται οι υπόλοιποι και όσο κανείς άλλος. Κυβέρνηση του Κέντρου τελικά (Μόσιαλος, Αύγουστος 2011 ) κατάργησε τα μυστικά κονδύλια «απόρρητων δαπανών» των Γεν. Γραμματειών Επικοινωνίας-Ενημέρωσης και Μέσων Ενημέρωσης (φιλοδωρήματα σε δημοσιογράφους με την ανοχή και της Αριστεράς), που είχαν θεριέψει επί Καραμανλή του μικρού (φίλου Τσίπρα). Τα κονδύλια του υπ.Εξ. έμειναν ανέγγιχτα. Προσωπικά το θεωρώ εξαιρετικό δείγμα της ευρείας λαϊκής σήψης και ανοχής, γιατί κανείς αξιοπρεπής λαός δεν θα ανεχόταν, χωρίς έντονο αντίλογο, να διαχειρίζονται μεμονωμένοι πολιτικοί ούτε ευρώ από τα λεφτά του, με τόσο έωλα επιχειρήματα, (απόρρητες εθνικές ανάγκες), χωρίς να δίνουν λογαριασμό πουθενά, σε κανέναν απολύτως, λες και όλοι πλην του υπουργού είναι «εθνικώς ύποπτοι» και αυτό να θεωρείται ηθικό και νόμιμο, οι δε διαχειριστές που αποδέχονται αυτήν την τεράστια ευθύνη και τον συνεπαγόμενο κίνδυνο συκοφαντικών κατηγοριών, να λογίζονται ως λογικοί, έντιμοι ή αξιοπρεπείς. Και να πεις ότι δικαιούται να είναι κανείς ανυποψίαστος μετά το σχετικό σάλο των καταγγελιών Μητσοτάκη σε βάρος Σαμαρά (1992) ή μετά την φαρισαϊκή καταγγελία του Τσίπρα σε βάρος του ΓΑΠ (2012), που έφτασε μέχρι την αδέκαστη Δικαιοσύνη μας, για να θαφτεί κατά τα ειωθότα, αφού έπαιξε τον αποδομητικό ρόλο της επιλεκτικά μόνο για το ΠΑΣΟΚ;

Η κα Κ., αναδιφώντας στο κοριτσίστικο ημερολόγιό της, προκειμένου να κρατηθεί στην επικαιρότητα και ταυτόχρονα να ξεφωνίσει σε όλα  τα τρίστρατα του διαδικτύου τον Αλέξη, θυμήθηκε το θαμμένο αυτό ζήτημα, σχεδόν 4 χρόνια μετά. Καμία νύξη για την κατάληξη της δικαστικής έρευνας κατά του ΓΑΠ, δεν είχε μέχρι προχτές ακουστεί από την πολυπράγμονα βουλευτίνα, καμία ανησυχία για την κλασσική απροθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιήσει μια τόσο αναγκαία, ωφέλιμη και ηθική υπόσχεση  κι ας υπήρξαν ακόμη και μετεκλογικές εξαγγελίες, δηλαδή μια, χωρίς αντίκρυσμα ακόμη, δέσμευση του κ.Κοτζιά στη Βουλή πριν ένα χρόνο (15.5) στην ερώτηση του κ. Χ.Γ.Καραγιαννίδη της Δράμας (ΣΥΡΙΖΑ). Στην ουσία δεν ανακάλυψε μόνο αυτό, ανακάλυψε ολόκληρη Αμερική κι ας την είχαν ανακαλύψει προ πολλού, πάρα πολλοί, όπως και οι ασήμαντοι εμμονικοί μπλόγκερς του παρόντος, εδώ και χρόνια. Βεβαίως η κα Κ., ήταν η ίδια μέρος του προβλήματος, με τη σιωπηλή της συναίνεση, μετείχε στα πεπραγμένα του καραμανλοτσιπρισμού και των ανεξέλ, αλλά παριστάνει πως δεν το γνωρίζει, πιστή στην παραγγελιά του θρασύτατου αρχηγού της «να μας τρελάνει όλους».

Προτού μπω στο θέμα των μαύρων ποσών που ο εκάστοτε ανεξέλεγκτος πατριώτης υπ.Εξωτερικών μπορεί να διαθέσει όπως θέλει, από το να στήσει δικό του κόμμα, μέχρι να εξασφαλίσει τη ζωή σε μια παραλιακή βίλα για τα πολιτικά του γηρατειά, να επισημάνω δυο ακόμη από τα πολλά που λέει η κα Κ. στην ίδια δήλωση και βγάζουν μάτι, όμως περνούν απαρατήρητα στη Δανιμαρκία των συμψηφισμών. Αναφερόμενη με επιμονή στο όραμά της για τη Δικαιοσύνη, που ήταν ο κομματικός τομέας που την αφορούσε, δεν λέει κουβέντα για τα τεράστια ζητήματα των παραδικαστικών κυκλωμάτων (ιδιαίτερα των ιερών) και της οιονεί θεσμοθετημένης αρνησιδικίας, δηλαδή των συνεχών  δικαστικών αναβολών. Γιατί άραγε;

Ένα δεύτερο ζήτημα είναι πως δηλώνει ότι η ίδια δεν ήξερε τα παγκοίνως γνωστά, αυτά που λέγαμε και εμείς, αυτά που έγραψαν σε επίσημο ρεπορτάζ τους ‘ΤΑ ΝΕΑ’ μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, την προαναγγελθείσα συμμαχία του Αλέξη «με το διάβολο». Ότι δηλαδή όλα είχαν συμφωνηθεί, μέχρι και τα υπουργεία, και η αθώα έφηβη έπεσε από τα σύννεφα που ο Τσίπρας σχημάτισε άμεσα κυβέρνηση με τον «συγγραφέα»

(τον τίτλο και τα χρωστούμενα διεκδικεί και ο Γεωργαλάς της Χούντας) παλιού «αντιτρομοκρατικού» σκουπιδολογήματος. Δηλώνει λοιπόν η φίλη της κας Ραχήλ: «Έκπληξη 1η, η άμεση, χωρίς καμία διαβούλευση και διεργασία ανακοίνωση της συνεργασίας με τους ΑΝ.ΕΛΛ. την Δευτέρα 26/1, με τρόπο που έδειχνε προσυμφωνημένη σύμπραξη, με άγνωστους όρους».  Υποθέτω πως το στόμα της έκλεισε με αντάλλαγμα τις γνωστές παράτες, υποδοχές, κόκκινα χαλιά, αγήματα, πεντάγωνα και παρελάσεις, που απόλαυσε η κα Κ.  στο πλευρό του Σαλαμινομάχου.

Παρακάτω η κα Κ. ανακάλυψε και τα ευγενικά ήθη που ανθούν στα μειράκια των ιερών εργολάβων που ροβόλησαν από τα Τζουμέρκα για να κατακτήσουν το Ρωμέικο: «Με οδύνη διαπίστωσα, μέσα από την εμπειρία του 2015, ότι πολλές από τις επιλογές τότε του Α. Τσίπρα δεν εκπορεύονταν από στάση αρχής και αναφορά σε αξίες, αλλά καθαρά από κομματικό και προσωπικό οπορτουνισμό». Τι μας λες; Μια τόσο περπατημένη δικηγορίνα, δεν μπορούσε να ξεχωρίσει τον πολιτικό απατεώνα, που μόνο με επιστήθια ταμπέλα δεν είχε αναρτήσει αυτήν του την ιδιότητα, από πολύ νωρίς. Όμως ο αριβίστας δεν έκρυψε ποτέ ποιος είναι: «Ο Τσίπρας τότε μου εξέφρασε την απορία του γιατί ήμουν τόσο σκληρή με τον Διώτη και του απάντησα ότι κατά την άποψή μου ο Διώτης ήταν εξίσου υπεύθυνος με τον Βενιζέλο και τον Παπακωνσταντίνου για υπεξαγωγή σε βαθμό κακουργήματος. ‘Στόχος μας δεν είναι ο Διώτης’, μου είχε πει. ‘Στόχος μας πρέπει να είναι η Αλήθεια και η Δικαιοσύνη’, του είχα απαντήσει». Αυτή βέβαια η τακτική επιλεκτικών στοχοποιήσεων,  χωρίς αρχές και αιδώ που περιγράφει η κα Κ., φάνηκε και όταν εξαιρέθηκε από τον Τσίπρα ο Καραμανλής junior από την «εξεταστική» για τα μνημόνια, χωρίς βεβαίως η κα Κ. να έχει τότε ενοχληθεί.

Η κα Κ. ανακαλύπτει επιτέλους και τα μυστικά κονδύλια, σε δυο χωριστές αναφορές της, στην ίδια δήλωση: «…ουδέποτε πίστεψα ότι μία τέτοια υπονόμευση θα προερχόταν από τον ίδιο τον Α. Τσίπρα, τον οποίο είχα στηρίξει σε δύσκολες στιγμές ως δικηγόρος του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα …. την υποστήριξή του στην υπόθεση καταγγελίας των απορρήτων δαπανών του ΥπΕξ επί Γ. Παπανδρέου,…» και λίγο πιο κάτω: «…. … Δεν μπορεί ο άνθρωπος που ζητούσε διαφάνεια στη λειτουργία του ΥπΕξ να δημιουργεί την πλέον παραθεσμική λειτουργία της ΕΥΠ». Για τον φερόμενο ως αρχειοθέτη σοβαρών δικαστικών υποθέσεων κ.Παπαγγελόπουλο, της ΕΥΠ, τοποτηρητή του κ.Καραμανλή στα υπουργεία κατά της Διαφθοράς δεν ξέρει ούτε τώρα τίποτα η κα Ζωή, ούτε για τον κ. Παυλόπουλο που ψήφισε και η ίδια, πιάνει μόνο ότι τη συμφέρει. Καρφί νομίζω δεν της καίγεται για την ξεχασμένη «διαφάνεια», παρά μόνο ως εύκαιρο πυρομαχικό κατά του Αλέξη.

Κάτω από ομαλές συνθήκες η κα Κ. θα είχε το ρόλο που είχε κάποτε ο Βασίλης Λεβέντης. Σήμερα αν και πεταμένη με την ψήφο του «σοφού» λαού της, έξω από ότι θεωρούσε ως φέουδό της, ελπίζει και διεκδικεί την επαναφορά της. Αυτή η γυναίκα ανήκει σε αυτούς, όπως και οι φίλοι της της Χ.Α. (μια φιλία που δεν μπόρεσε να την κρύψει), οι οποίοι επένδυσαν στις συλλογικές απογνώσεις και  παράνοιες, τις οποίες ξέβρασε η χρεοκοπία. Νομίζω πως η οριστική πολιτική της εξαφάνιση, μαζί με τη συντριβή όλων των ετερόκλητων  πολιτικών τεράτων, που γέννησε η κρίση, θα σηματοδοτήσει και το τέλος της μεγάλης δοκιμασίας. Στο μεσοδιάστημα μπορεί να την ξαναδούμε μαζί με τον αμετανόητο Λαφαζάνη της Σρεμπρένιτσα, πάλι στη Βουλή, μπορεί να ξαναδούμε εκεί και τον εγωκεντρικό Γλέζο, που όταν δεν ετοιμάζει τη βυζαντινή βασιλική κηδεία του, αποδοκιμάζει, με μικροπρεπέστατη φτήνια, τον πολιτικό γιό του αυτόκλητος στα αγροτικά μπλόκα. Ας ελπίσουμε πως αυτά  θα τελειώσουν σε σύντομο χρόνο και πως θα προλάβουμε να ζήσουμε μια φωτεινή πορεία για μια δυτικοευρωπαϊκή Ελλάδα, έντιμη, δημοκρατικότερη, ορθολογιστική, κοινωνικά δικαιότερη και βέβαια ευτυχέστερη. Η Δύση δεν είναι πανάκεια, η Ανατολή όμως και τα χούγια της, είναι το μεγάλο Πρόβλημα.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

40 Responses to H Κωνσταντοπούλου ‘ανακαλύπτει’ τα μυστικά κονδύλια

 1. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο «ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ» ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
  -Γεωργαλάς: «Σου έγραψα βιβλίο και δε με πλήρωσες» -Καμμένος: «Είσαι συκοφάντης»

  Πηγή: -Γεωργαλάς: «Σου έγραψα βιβλίο και δε με πλήρωσες» -Καμμένος: «Είσαι συκοφάντης» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/47196/%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%82-%C2%AB%CF%83%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%AC-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B5%CF%82%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%C2%AB%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%82%C2%BB#ixzz40Q6xc6Pm

 2. Ο/Η σταλινικός διακορευτής κορασιδων λέει:

  Το ΚΚΕ δεν πούλησε ποτέ καμιά συχνότητα , πούλησε τον 902 όπως είχε και δικαίωμα. Αυτό συμβαίνει διότι οι συχνότητες δεν πωλούνται αλλά παραχωρούνται από το κράτος. Και να ήθελε δηλαδή το ΚΚΕ να πουλήσει την συχνότητα ΔΕΝ θα μπορούσε να το κάνει. Αυτό είναι γνωστό σε πολλούς σοβαρούς ανθρώπους και έτσι δικαιολογήστε ως ένα σημείο για την ανοησία σας. Για αυτό φαίνεται το ΚΚΕ δεν ασχολείται με περιπτώσεις σαν και εσάς , Παλαιότερα πρέπει να σας πω , υπήρξαν ορισμένοι εξίσου γελοίοι τύποι σαν εσάς , οι οποίοι μάλιστα ισχυρίζονταν τότε ότι το ΚΚΕ ασχολούνταν με λαθρεμπόριο όπλων !!! (το θυμάστε άραγε κύριε μαν… με συγχωρείτε κύριε Ρο; ) Είχε πολύ πλάκα το δικαστήριο , για όσους ασχοληθήκαμε τότε . Ιδιαίτερη πλάκα είχε και η ενυπόγραφη δήλωση ενός από τους κατηγορούμενους. ( την έχετε διαβάσει;) που παραδέχεται ότι δημοσίευσε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τον αρχισυντάκτη του. Αλλά τι να κάνουμε… Αφού δεν ακούνε εκεί πέρα να σας πατήσουν καμιά μήνυση για συκοφαντική και μετά μια ωραία αγωγή να τρέχετε να τρέχετε, τι να πω… Θαυμασμό στη ψυχραιμία των ανθρώπων , να αντιμετωπίζουν πολιτικά και όχι νομικίστικα τα ζητήματα τα ζητήματα.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αντιπαρέρχομαι την χάρη που μας κάνει το ΚΚΕ να μη μας μηνύσει, για να σας πω πως πρέπει πρώτα να έχει μηνύσει όλους αυτούς, και δεν μιλάμε για απλούς μπλόγκερς, που έγραψαν το ίδιο πράγμα και να ρωτήσω ποιος έχει τώρα τη συχνότητα αυτή;
   ΤVXS
   http://tvxs.gr/news/internet-mme/kke-poylithike-o-902-%E2%80%93-den-ypirxe-alli-lysi
   Αν και στην επίσημη ανακοίνωση του ΚΚΕ δεν γίνεται αναφορά στο νέο ιδιοκτήτη, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως τη συχνότητα αγόρασε ο Φίλιππος Βρυώνης, ιδιοκτήτης του Extra3.

   ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
   http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/300945/i-proklitiki-sunallagi-tou-kke-me-to-sustima-meso-tou-902/
   Το ΚΚΕ έλαβε την τηλεοπτική συχνότητα από το κράτος – του οποίου είναι ιδιοκτησία οι συχνότητες – για ένα και μοναδικό λόγο: Για να προβάλλει τις ιδέες του και να διαχέει στην κοινή γνώμη τον πολιτικό του λόγο. Εάν δεν μπορεί να το κάνει, τότε επιστρέφει τη συχνότητα στο κράτος, το οποίο κανονικά και εφόσον έχει μία κάποια συνέπεια στη στάση του πρέπει να αναζητήσει κάποιον άλλο ενδιαφερόμενο με τον ίδιο σκοπό. Από τη στιγμή που αναιρείται ο λόγος της παραχώρησης, δεν υφίσταται και η παραμικρή έννοια ιδιοκτησίας. Άρα τι πουλάνε;

   Το ίδιο το ΚΚΕ δεν λέει λέξη για τη συχνότητα:

   http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=525942

   Σε off shore κυπριακή εταιρεία πωλήθηκε ο 902
   Στην ιστοσελίδα http://www.902.gr αναφέρεται η A – Orizon Media LTD
   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/08/2013 12:14

   Σε κείμενο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.902.gr αναφέρεται ότι ο 902 πωλήθηκε στην off shore κυπριακή εταιρεία A – Orizon Media LTD – δεν αναφέρεται το ιδιοκτησιακό της καθεστώς – ενώ ως αιτία αυτής της κίνησης σημειώνονται τα οικονομικά προβλήματα και οι δυσκολίες ένεκα της οικονομικής κρίσης. Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «απέναντι στον κίνδυνο λοιπόν να κλείσει ο σταθμός, επιλέξαμε την πώληση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες πληρωμής στους εργαζόμενους και τα Ταμεία».

   Το πλήρες κείμενο με τίτλο «Τους πήρε ο πόνος για τον »902»»:

   Επειδή πολύ λόγος έγινε τελευταία για την πώληση της «Ραδιοτηλεοπτικής» και ιδιαίτερα από ορισμένους, που άλλα έχουν κατά νου – δεν λυπούνται δηλαδή για την πώληση – θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

   Το ΚΚΕ, ήδη πριν ένα χρόνο, είχε ενημερώσει επίσημα για τα οικονομικά προβλήματα και τις δυσκολίες, λόγω της οικονομικής κρίσης, του «902», μαζί με το γεγονός ότι η συνέχιση της λειτουργίας, ιδιαίτερα της τηλεόρασης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν αδύνατη. Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου εξηγούνται αναλυτικά οι λόγοι της πώλησης, όπως επίσης ότι αυτό που έχει πρωταρχική σημασία ήταν και είναι να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους, καθώς και στα ασφαλιστικά Ταμεία και γι αυτό προχωρήσαμε στην πώληση. Επίσης τονίσαμε ότι η πώληση αφορά υποδομές και μηχανήματα της εταιρίας.

   Απέναντι στον κίνδυνο λοιπόν να κλείσει ο σταθμός, επιλέξαμε την πώληση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες πληρωμής στους εργαζόμενους και τα Ταμεία.

   Όλες οι ενέργειες έγιναν σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες που υπάρχουν. Η ΓΣ της «Ραδιοτηλεοπτικής» πήρε την απόφαση για την πώληση, για την οποία ενημερώθηκε το ΓΕΜΗ (εμπορικό μητρώο), πριν υπογραφεί το συμβόλαιο. Στη συνέχεια, όπως ορίζει ο νόμος, πληρώθηκαν οι φόροι στην εφορία, υπογράφηκε το συμβόλαιο και έγινε η γνωστοποίηση του συμβολαίου στο ΕΣΡ. Αυτή η διαδικασία που έπρεπε να τηρηθεί, αυτή και τηρήθηκε.
   Φυσικά, στα πλαίσια του σημερινού καπιταλιστικού συστήματος, οι αγοραπωλησίες γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες και τους νόμους που απορρέουν από αυτό το σύστημα.

   Η αγοράστρια εταιρία είναι η εταιρία «Α-ORIZON MEDIΑ LTD», η οποία είναι κυπριακή εταιρία που έχει συσταθεί όπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία. Δεν είμαστε φυσικά αδιάφοροι που πάει ο σταθμός. Παίρνουμε αυτό το ζήτημα υπόψη. Γι’ αυτό στο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας, για παράδειγμα, καθορίζεται ότι η εταιρία «Ραδιοτηλεοπτική» δε θα δοθεί, ούτε θα μεταπωληθεί σε πολιτικό κόμμα. Επίσης, ο διακριτικός τίτλος, τα σήματα – ηχητικά και λεκτικά – του σταθμού παραμένουν στο ΚΚΕ.

   Στο ΕΣΡ δίνονται όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα στα οποία αναφέρονται οι εταίροι και οι εκπρόσωποι της αγοράστριας εταιρίας. Τα θέματα της μεταβίβασης και γενικότερα, ελέγχονται με βάση τους νόμους και προφανώς αυτός ο έλεγχος πρέπει να γίνει. Όλα τα έγγραφα τα οποία απαιτούνται, προσκομίζονται στις αρμόδιες αρχές.
   Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι η πώληση γίνεται για να ικανοποιηθούν πρώτα από όλα οι υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για να τηρηθεί αυτό προχωράμε σε συμφωνία με τους εργαζόμενους και ό,τι γίνει, θα γίνει σε συμφωνία μαζί τους.

   Κατά συνέπεια, στην περίπτωση του «902» ακολουθήθηκε όλη η διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία για τέτοιου είδους μεταβιβάσεις. Εξάλλου αγοραπωλησίες, αλλαγές σε μετοχικές συνθέσεις εταιριών έχουν γίνει και είναι αρκετές και σε άλλους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, πανελλαδικούς και περιφερειακούς. Ας ψάξουν αλλού λοιπόν, για τα περί «τήρησης των νόμων». Εξάλλου είναι οι ίδιοι που φτιάχνουν τους νόμους και οι πρώτοι, πολλάκις, που τους παραβιάζουν. Να κοιτάνε ορισμένοι καλύτερα τα του οίκου τους.

   Σχόλια αναγνωστών (75)

   ούτε εδώ αναφέρει μισή λέξη για τη συχνότητα. Γιατί;
   Έχει αναθέσει το θέμα σε σας διακορευτά;
   http://www.enikos.gr/politics/164566,H-anakoinwsh-toy-KKE-gia-ton-902.html

   Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον 902

   «Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους φίλους του σταθμού ράδιο – τηλεόραση 902 αριστερά στα FM σχετικά με το σταθμό», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για τον 902 και προσθέτει:

   «Όπως γνωρίζετε, για δυο και πλέον δεκαετίες με το σταθμό 902 δώσαμε ένα σοβαρό και πολύμορφο αγώνα για ουσιαστική ενημέρωση του λαού, ώστε να ξέρει την αλήθεια, να διαμορφώνει άποψη μέσα στον κυκεώνα της στρέβλωσης των γεγονότων και της παραπληροφόρησης.

   Ο σταθμός στήριξε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας και συνέβαλε στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό. Στήριξε την πολιτική του ΚΚΕ για να απαλλαγεί ο λαός από την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τη φτώχεια, το καπιταλιστικό σύστημα που τη γεννά.

   Ο 902 ραδιόφωνο – τηλεόραση χτίστηκε και αναπτύχθηκε με την ολόπλευρη βοήθεια του ΚΚΕ και τη στήριξη φίλων του κόμματος και του σταθμού, με τη δουλειά και το μεράκι των εργαζομένων σ’ αυτόν, δημοσιογράφων, τεχνικών, καλλιτεχνών.

   Ο σταθμός στηρίχτηκε ως εκφραστής του δίκιου του λαού και από ευρύτερο λαϊκό κόσμο.

   Στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της οικονομικής κρίσης η εταιρία Ραδιοτηλεοπτική, καθώς και οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους στο σταθμό, κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να αντέξει ο σταθμός στις οικονομικές δυσκολίες. Παρ’ όλες τις προσπάθειες και την στήριξη του ΚΚΕ, δεν έγινε δυνατό να αποφευχθεί η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του σταθμού.

   Για τα προβλήματα αυτά και τις δυσκολίες είχαμε ενημερώσει επίσημα και δημόσια, πριν ένα χρόνο, μαζί με το γεγονός ότι η συνέχιση της λειτουργίας, ιδιαίτερα της τηλεόρασης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν αδύνατη. Αυτό που κυριαρχούσε στην προσπάθειά μας ήταν και είναι να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους, καθώς και στα ασφαλιστικά Ταμεία. Στις προσπάθειες που κάναμε ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρέη και οι δυσκολίες πληρωμής στους εργαζόμενους, εξετάσαμε και την περίπτωση να πωληθεί η εταιρία Ραδιοτηλεοπτική.

   Η σημερινή οικονομική κατάσταση της Ραδιοτηλεοπτικής δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλέον τη λειτουργία του σταθμού και την αντιμετώπιση συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων. Δεν είναι σε θέση και δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

   Υπήρξε τελικά δυνατότητα πώλησης και καταλήξαμε να δοθεί αυτή η λύση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις του σταθμού. Η πώληση αφορά υποδομές, μηχανήματα και αυτοκίνητα της εταιρίας. Ο διακριτικός τίτλος και τα σήματα λεκτικά και ηχητικά παραμένουν στο Κόμμα.

   Έγινε αυτή η επιλογή σε σχέση με το κλείσιμο, γιατί δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

   Γνωρίζετε ότι ο σταθμός στηριζόταν πάντα οικονομικά από το ΚΚΕ. Στις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ενίσχυση για τη λειτουργία του σταθμού.

   Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει έλλειμμα στην ενημέρωση του λαού, αλλά δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση.

   Γνωρίζουμε ότι η επιλογή αυτή θα αποτελέσει μια ακόμη αφορμή για κακόβουλες επιθέσεις στον 902 και το ΚΚΕ. Είμαστε όμως σίγουροι ότι οι φίλοι του Κόμματος και του σταθμού θα υπερασπιστούν το Κόμμα και την πολιτική του και θα βρουν τον τρόπο να αναπληρωθεί το κενό στην ενημέρωση που αφήνει η έλλειψη του 902. Αυτή η έλλειψη της άλλης φωνής μπορεί να καλυφθεί με συζητήσεις μέσα στο λαό που οργανώνει το ΚΚΕ, από τον Ριζοσπάστη, το portal 902.gr στο διαδίκτυο. Παρά τις δυσκολίες που δημιουργούνται είμαστε σίγουροι ότι το δίκιο δεν πνίγεται και ο λαός θα βάλει τέλος στο άδικο σύστημα που ζούμε».

   Ούτε εδώ, μια λέξη για τη συχνότητα:
   http://www.koutipandoras.gr/article/40869/kke-giati-einai-kathari-i-polisi-toy-902-kai-vromikoi-osoi-tin-epikrinoyn
   ……………………..
   Και η απάντηση στο Κουτί της Πανδώρας

   Ιδού χωρίς σχόλια και το σχόλιο του ΚΚΕ για το σημείωμα στο Κουτί της Πανδώρας:

   «Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι αυτοί που θα πρωτοστατήσουν στις βρωμιές σε βάρος του ΚΚΕ με αφορμή την πώληση του 902, θα ήταν οι ΣΥΡΙΖαίοι και μάλιστα οι πιο δοκιμασμένοι από το σινάφι τους σε τέτοιες αντιΚΚΕ αποστολές.

   Ο λόγος για τον Θ. Καρτερό, ο οποίος σ’ ένα λίβελο από τον «φιλόξενο» ιστότοπο του Κ. Βαξεβάνη (είχε πρεμούρα να γράψει και δεν κρατιόταν μέχρι να βγει η «Αυγή» την Τρίτη), καταγγέλλει το ΚΚΕ ότι πούλησε τον σταθμό σε καπιταλιστές και ότι τώρα από «αντιμνημονιακός», ο σταθμός θα γίνει μνημονιακός. Το κατηγορεί ακόμα ότι αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους του σταθμού όπως κάθε άλλη καπιταλιστική επιχείριση.

   Δεν θα ασχοληθούμε με τις συκοφαντίες του Καρτερού, στις οποίες άλλωστε απαντάει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ. Αλλά επειδή η πρόκληση έχει τα όριά της, όταν ο Καρτερός και το κόμμα του υπονοούν συναλλαγές του ΚΚΕ με τους καπιταλιστές και συμβιβασμό με το σύστημα, καλά θα κάνουν να κοιτάζονται στον καθρέπτη.

   Αυτοί είναι που σαν ΣΥΡΙΖΑ, σαν Αυγή, σαν Κόκκινο και Left.gr δε χορταίνουν να γράφουν ύμνους για τους «υγιείς καπιταλιστές», τους οποίους υπόσχονται να βοηθήσουν όταν γίνουν κυβέρνηση.

   Αυτοί είναι που συναγελάζονται με τον πρόεδρο του ΣΕΒ και κατά δήλωση στελέχους τους, ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους βιομήχανους.

   Ο 902 ήταν η φωνή των εργαζόμενων απέναντι στον ΣΕΒ που λιβανίζει το κόμμα του Καρτερού και όλα τα άλλα είναι «εκ του πονηρού».

   Οσο για το «ρεπορτάζ» στην Iskra του Λαφαζάνη, όσοι οραματίζονται ένα ΚΚΕ «σούπα», με όχημα και τη μετατροπή του 902 σε σταθμό «κανάλι όλης της Αριστεράς με τη στήριξη όλων των Αριστερών δυνάμεων», ας αλλάξουν πλευρό. Είναι γνωστή η τακτική τους να δημιουργούν συγχύσεις στο λαό με κάθε αφορμή και η μπογιά τους έχει ξεφτίσει».

   • Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

    Και ας μην πούμε τίποτε για την «Τυποεκδοτική» που είχε ρημάξει την αγορά παίρνοντας όλες τις δημόσιες δουλειές «με τον τρόπο της» και δεν είχε και τις απεργίες να την ενοχλούν, τον 902 αλλά και τις άλλες πολλές (κερδοσκοπικότατες) επιχειρήσεις του ΚΚΕ, κάποιες από αυτές πολύ μεγάλων συμφερόντων …

    Τα χρήματα δεν έχουν χρώμα, ούτε πολιτικές πεποιθήσεις…

 3. Ο/Η του κώλου λέει:

  περασμένα μεγαλεία


  «Βόμβα» Μπαλτάκου! Ο Φράγκος Φραγκούλης αρχηγός νέου κόμματος
  8 Φεβρουαρίου 2016

  «Ζητώ για πολλοστή φορά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, γιατί εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα που βλέπει μόνο την εξουσία»,
  http://www.protothema.gr/greece/article/548818/video-o-manolis-glezos-stous-agrotes-tou-isthmou/

 4. Ο/Η Διεθνιστής λέει:

  Η διαφθορά έχει γίνει τόσο ενδημική, πληθωρική και γενική, στον υπερώριμο (σάπιο) καπιταλισμό της εποχής μας, που η ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ καταγγελία της και μόνο (ΠΑΝΤΟΥ και όχι επιλεκτικά, στα αντίθετα συμφέροντα, όπως κάνουν τα ΜΜΕ της διαπλοκής), απαιτεί σημαντικούς πόρους, κρίσιμους για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων. Από την άλλη έχει δίκιο το ΚΚΕ, και σε κάτι άλλο που λέει, πως να διαχωρίσεις την νόμιμη κλοπή που έρχεται να την νομιμοποιήσει ο εκάστοτε υπουργός, νομοθετώντας καθ΄ υπαγόρευση των μεγάλων συμφερόντων, από τα μικρότερα που «αναγκάζονται» να παρανομήσουν; (βλ. οτι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό). Η πρώτη και θεμελιώδης κίνηση κατά της διαφθοράς από έναν πολιτικό, είναι το παράδειγμα του και είναι γνωστό ότι το μόνο κόμμα που κανένας βουλευτής του δεν έχει καταθέσεις στο εξωτερικό (πράγμα κατά τα άλλα νόμιμο, άρα και ηθικό) είναι το ΚΚΕ.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Δεν αμφισβήτησα πουθενά την ατομική εντιμότητα των βουλευτών του ΚΚΕ, εντιμότητα η οποία ορίζεται μόνο ως προσωπική οικονομική ανιδιοτέλεια. Όχι ως πολιτική εντιμότητα, ούτε άλλης μορφής εντιμότητα, γιατί εκεί υπάρχουν τεράστιες ατιμίες σχετικά με τη σιωπή για κορυφαία εγκλήματα όπως π.χ. η Κολιμά
   http://tvxs.gr/news/paideia/barlam-salamof-istories-apo-tin-kolima

   ή η απαίτηση να μην δικαστούν οι δολοφόνοι των μικρών παιδιών της Σρεμπρένιτσα από Σέρβους εθνικιστές και ενδεχομένως και Έλληνες ναζιστές, τους οποίους το ΚΚΕ επίμονα προστατεύει και με τη σιωπή του.
   https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-1/
   http://www.rizospastis.gr/story.do?id=854186
   http://www.patris.gr/archive/2002/2/16/8th.html
   http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/news-voices/%CE%B7-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B1
   Από εκεί και πέρα το κόμμα αυτό δεν δικαιούται να προσποιείται πως δεν γνωρίζει πως μια μεγάλη σειρά από οικονομικά σκάνδαλα δεν φτάνει ποτέ στο ακροατήριο.
   Για να περιοριστώ στα στενά καθ’ημάς, και να γίνω όσο πιο πολύ γίνεται συγκεκριμένος και σαφέστατος, τι εμποδίζει το ΚΚΕ ζητήσει την επιστροφή στο προ του 2004 καθεστώς της φορολόγησης των παγκαριών και τη δικαστική εκδίκαση της εκκρεμούς υπόθεσης της ιερής «Αλληλεγγύης»;
   Η σιωπή δεν είναι συνενοχή;
   Να ελπίζω σε απάντηση-τοποθέτηση, ή να περιμένω τη γνωστή ένοχη σιωπή των αριστερών-κομμουνιστών όταν στριμώχνονται;

   http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=228143

   Έντυπη Έκδοση
   Ελευθεροτυπία, Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

   ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

   Ιδού το αμαρτωλό φαγοπότι

   Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ

   Εκατομμύρια ευρώ, που επί χρόνια έρρεαν αφειδώς από τον δημόσιο κορβανά στα ταμεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθήνας «Αλληλεγγύη», προκειμένου να υλοποιήσει συγκεκριμένα ανθρωπιστικά προγράμματα, κατασπαταλήθηκαν σε πολυτελείς αγορές, ταξίδια και άλλους «ανοίκειους σκοπούς», αφήνοντας μια τεράστια «μαύρη τρύπα» (9,5 εκατομμύρια ευρώ) στα ταμεία της ΜΚΟ, ανάλογη του χρέους της προς το ελληνικό Δημόσιο.
   ……………..

   • Ο/Η Διεθνιστής λέει:

    0.Η εντιμότητα και η ηθική ευθύνη, είναι πάντα ατομική.
    1. Κολιμά (δηλ. Στάλιν και πάλι)
    Με αυτή την λογική, όλοι οι συλλογικοί πολιτικοί φορείς, είναι συν – ένοχοι, των εγκλημάτων των πολιτικών τους προγόνων. Οχι μόνο αυτό, αλλά και τα έθνη-κράτη, και οι πολίτες τους, των εγκλημάτων που αυτα διέπραξαν στο παλελθόν. Τελικά είμαστε όλοι απόγονοι του Kάϊν και κανείς δεν γεννήθηκε με παρθενογένεση ούτε ήρθε από το διάστημα.
    2. Σεμπρένιτσα
    Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με αθώωση, η μη καταδίκη, του συγκεκριμένου εγκλήματος πολέμου. Το ΚΚΕ καταδικάζει όλα τα εγκλήματα, που διαπράχθηκαν από ΟΛΕΣ τις πλευρές, στον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας. Πρώτα απ΄ όλα καταδικάζει τον σωβινισμό (φορέας του οποίου ήταν και ο Μιλόσεβιτς), αλλά τον σωβινισμό ΟΛΩΝ, όχι όπως άλλοι, που καταδικάζουν τον σωβινισμό μόνο των αδύναμων και όχι των ισχυρών (ΗΠΑ, ΕΕ). Η ουσία της διαφωνίας του έγκειται, στο ότι, δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα, σε ένα δικαστήριο, που έστησαν βασικά οι ΗΠΑ, να δικάζει (πρακτικά) όποιον πάει αντίθετα στην πολιτική τους, ενώ οι ίδιες οι ΗΠΑ, δεν αναγνωρίζουν την δικαιοδοσία του, επί των πολιτών τους και μπορούν ανενόχλητες και ατιμώρητες να διαπράττουν εγκλήματα πολέμου, πολύ χειρότερα από την Σεμπρένιτσα.
    3. Φορολόγηση Εκκλησίας – παγκάρια.
    Η λογική του ΚΚΕ, σε αυτό το θέμα, απο όσο το έψαξα, είναι, ότι η Εκκλησία πρέπει να φορολογείται όπως όλοι οι καπιταλιστές, όταν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα οποιουδήποτε είδους.
    «Για προνομιακό καθεστώς φορολόγησης της εκκλησίας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης κάνει λόγο το ΚΚΕ.
    Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, οι φοροαπαλλαγές σε ό,τι αφορά τη γενική επιχειρηματική της δράση διευρύνονται στο πλαίσιο της γενικότερης ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου με τη μείωση των φορολογικών του συντελεστών, ενώ η φορολόγηση των εσόδων της εκκλησίας από την ακίνητη περιουσία της παραμένει προνομιακή.
    Ζητά δε να φορολογηθεί άμεσα με συντελεστή 45% η κερδοφορία που προέρχεται από οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικής δράσης της εκκλησίας, όπως και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, να σταματήσει η μισθοδοσία των μητροπολιτών από το κράτος και να καταργηθούν όλα τα προνόμια που απολαμβάνουν και να περάσουν άμεσα στο δημόσιο οι δασικές εκτάσεις, οι ορεινοί όγκοι, οι λίμνες κ.ά. που ανήκουν σε μητροπόλεις και μονές.
    «Η φιλανθρωπική δραστηριότητα που επικαλείται η ιεραρχία της εκκλησίας ως λόγο για να μην φορολογείται, είναι προσχηματική», τονίζει το ΚΚΕ.»

    http://www.naftemporiki.gr/story/298328/kke-pronomiako-to-kathestos-forologisis-tis-ekklisias
    Από την άλλη (και ίσως εκεί εμπίπτουν τα παγκάρια) στο αρθρο 3, της συνολικής πρότασης νόμου, που είχε καταθέσει, για τον διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, λέει τα εξής, στην αιτιολογική του έκθεση:
    «Eπαναλαμβάνει κατ’ ουσία τις ισχύουσες και σήμερα φορολογικές απαλλαγές των θρησκευτικών κοινοτήτων, συμπεριλαμβάνοντας πλέον ρητά και τα εισοδήματα που αυτές πραγματοποιούν κατά την επιδίωξη των θρησκευτικών σκοπών τους. Από την απαλλαγή εξαιρούνται τα εισοδήματα που πραγματοποιούν οι θρησκευτικές ενώσεις από εμπορικές δραστηριότητες, από χρεόγραφα και από την εκμετάλλευση ακινήτων. Με την τελευταία αυτή ρύθμιση αντιμετωπίζεται με τρόπο σύμφωνο προς την αρχή της ισότητας ένα δυσεπίλυτο ζήτημα, η εκκρεμότητα του οποίου έχει ως γνωστόν προκαλέσει σοβαρές τριβές στο παρελθόν. Ενόψει της σημασίας των χορηγούμενων απαλλαγών, σε ξεχωριστή παράγραφο ορίζεται ότι θρησκευτικές ενώσεις δημοσιεύουν κάθε χρόνο τον ισολογισμό τους, μαζί με έκθεση (σε περίληψη) που συντάσσει, για την ειλικρίνεια και αρτιότητα του τελευταίου, ορκωτός ελεγκτής. Για τον καθορισμό ειδικού λογιστικού προτύπου των θρησκευτικών ενώσεων και τη ρύθμιση των λεπτομερειών για την εφαρμογή του άρθρου, εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκδώσει κανονιστικό διάταγμα, ύστερα από πρόταση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.»
    Δεν την κρίνω αν είναι σωστή, αυτή είναι η θέση του, είναι δημόσια διατυπωμένη και ισχύει για όλες τις θρησκευτικές κοινότητες. (Ίσως έιναι και θέση «αλληλεγγύης» αφού και το ΚΚΕ, ως ιδότυπη «θρησκευτική» κοινότητα, βλέπει με άλλο μάτι, τα εισοδήματα που πραγματοποιούνται, κατά την επιδίωξη «θρησκευτικών» σκοπών).
    Μιλώντας πάντως σοβαρά, δεν ξέρω αν θα ήταν σωστό, από τα χρήματα π.χ. που συγκεντρώνει η ενορία του χωριού μου, για να κάνει στοιχειώδης επισκευές, στην εκκλησία, από το υστέρημα των χωρικών (και υμών της διασποράς), να παίρνει το 45% το κράτος.
    4. ΜΚΟ «Αλληλεγγύη»
    Όπως και εσείς εδώ έχετε γράψει, η ίδια η εκκλησία πιέζει να προχωρήσει και να ξεκαθαρίσει το θέμα, αναρωτιέμαι πως θα μπορούσε, πρακτικά το ΚΚΕ, να πειθαρχήσει το πολυκέφαλο τέρας της δικαιοσύνης, η μήπως υπάρχει μόνο αυτή η υπόθεση η μόνο οι υποθέσεις της εκκλησίας; Οπως είπαμε έχουμε ένα σύστημα που σαπίζει και παράγει πολύ περισσότερη διαφθορά από όση μπορεί να διαχειριστεί.
    Για τις ΜΚΟ, που αποτελούν σε όλο τον κόσμο πληγή διαφθοράς, αλλά και για διάφορες ιερές μονές, έχει ασκήσει δριμεία κριτική και έχει συμβάλει στην ανάδειξη σκανδάλων.
    http://www.902.gr/eidisi/koinonia/60930/filadelfeia-halkidona-parti-ekatommyrion-gia-epiheiriseis-kai-mko-sto-onoma
    http://www.902.gr/eidisi/politiki/83342/tesseris-dioxeis-sto-ypex-gia-paranomi-hrimatodotisi-mko
    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8696187
    http://www.902.gr/eidisi/voyli/43155/erotisi-toy-kke-gia-tis-diekdikiseis-tis-monis-petraki
    http://www.902.gr/eidisi/koinonia/7767/moni-iviron-agioy-oroys-hryses-doyleies-agion
    http://www.902.gr/eidisi/koinonia/16923/perifereiakoi-symvoyloi-toy-kke-kritis-gia-ti-moni-toploy
    Κλείνοντας, υπενθυμίζω το αυτονόητο, ότι δεν εκπροσωπώ το ΚΚΕ, διαφωνώ σε πολλές θέσεις του, αλλά αφού (έστω κριτικά) το υποστηρίζω, αισθάνομαι την ανάγκη να το υπερασπίζομαι.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Διεθνιστή,
    πολύ καλά κάνετε και το υπερασπίζεστε, αυτό δείχνει θάρρος και εντιμότητα, κι εγώ θα το υπερασπιστώ αν κατηγορηθεί άδικα.
    1. Κολιμά κλπ
    Το ΚΚΕ δεν έχει καταδικάσει τα σταλινικά εγκλήματα, το οφείλει και μέχρι τότε ελέγχεται για την ανοχή του σε αυτά.
    Ασφαλώς και όλοι όσοι δεν καταδικάζουν τα εγκλήματα των ομοϊδεατών τους, έχουν βαθμό ενοχής, π.χ. οι Ορθόδοξοι του Βυζαντίου, οι «αστοί» της Γαλλικής Επανάστασης κοκ.

    2. Παγκάρια κλπ
    Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία πως ως εξουσία θα τα φορολογούσε κλπ δεν νομίζω όμως πως ξεμπερδεύει με προγραμματικές αναφορές και όχι με μαχητική δημόσια απαίτηση να γίνουν τα δέοντα κλπ δυστυχώς η τακτική των προσχηματικών χαμηλών τόνων, είναι πάγια σε κάθε τι μη εργατικό-εργασιακό κλπ

    3. Σρεμπρένιτσα.
    Εδώ όχι μόνο συμπορεύτηκε με ακροδεξιούς και συνυπέγραψε κείμενα (Καρατζαφέρη, Ψωμιάδη κλπ), με την Εκκλησία κλπ αλλά σιωπά επίμονα και προκλητικότατα για τη διερεύνηση των ευθυνών των χρυσαυγιτών που πήραν μέρος και βαρύνεται με την αισχρή απαίτηση να μην δικαστούν οι υπεύθυνοι. Με απολύτως δεδομένο πως η σερβική δικαιοσύνη είναι ανυπόληπτη και αναρμόδια, η Χάγη είναι η μόνη λύση. Είναι ψευδέστατος ο ισχυρισμός που διακινούν άνθρωποι του ΚΚΕ πως καταδικάζονται μόνο Σέρβοι, έχουν καταδικαστεί και Βόσνιοι και Κροάτες, η Χάγη δεν είναι τα δικαστήρια του Λαφαζάνη, της Κωνσταντοπούλου και του Τσίπρα ούτε γίνονται εκεί οι δίκες της Μόσχας.

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σταλινικέ διακορευτά, το πατριαρχείο του Περισσού δεν δέχεται οικονομικό έλεγχο

  Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη διαφάνεια και τα οικονομικά των κομμάτων Γραφείο Τύπου Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.

  ………………………..
  Πολύ κουβέντα έγινε και πολύ μελάνι καταναλώθηκε για  την διαφάνεια στην χρηματοδότηση των κομμάτων, και τελικά φθάσαμε εκεί που πραγματικά θέλει το ΠΑΣΟΚ, και τα άλλα κόμματα, να γίνεται διαφανής χρηματοδότηση των κομμάτων από τους επιχειρηματίες, δηλαδή πάμε ολοταχώς για το αμερικανικό σύστημα.
  Κάθε τι το διαφανές δεν είναι ούτε ηθικό ούτε τίμιο από την σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. Όταν το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι δεν θα δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα των ανθρώπων που με ένα κουπόνι δίνουν συνδρομή στο ΚΚΕ, είτε γιατί τηρούν το καταστατικό είτε γιατί είναι φίλοι του κόμματος, είτε γιατί θέλουν να ενισχύσουν το κόμμα ακόμα και αν δεν το ψηφίζουν, δεν σημαίνει ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Είναι δημοκρατική προστασία και επαγρύπνηση απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα που ήδη έχει πάρει όλα του τα μέτρα για ενοχοποιήσει άρα και κατά περιόδους να ποινικοποιήσει την πολιτική δραστηριότητα όλων εκείνων που αντιστέκονται στην κυρίαρχη πολιτική. Ήδη στο συμβούλιο της Ευρώπης αλλά και στην ΕΕ υπάρχει θεσμικό πλαίσιο και κατασταλτικοί μηχανισμοί που στο όνομα της δημόσιας τάξης επιδιώκουν να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα, να το διαλύσουν αν εξαρτάται από αυτούς. Ήδη υπάρχει το νομικό πλαίσιο που μπορεί να αναστέλλεται η να περιορίζεται η δράση ενός κόμματος που στέκεται στο πλευρό του λαού στο όνομα ότι το κόμμα αυτό υποθάλπει ή δίνει ερείσματα στην λεγόμενη τρομοκρατία ακόμα και με τον αιχμηρό λόγο του και τα αγωνιστικά συνθήματά του. Μέσα από την επιχείρηση κατά της διαφθοράς  επιδιώκεται η εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης και ο αποπροσανατολισμός των εργαζομένων. ….

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1043565
  Οργή από Λ.Κύρκο, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

  «Bόμβα» σε ΣΥΝ και ΚΚΕ από τις δηλώσεις Κοροβέση για την υπόθεση Siemens

  Οργισμένες αντιδράσεις από την Αριστερά, προκαλεί η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση περί εμπλοκής του ενιαίου Συνασπισμού στην υπόθεση Siemens το 1989.

  Για «βδελυρό παραμύθι» μιλά ο Λεωνίδας Κύρκος, ενώ το ΚΚΕ κατηγορεί τον κ. Κοροβέση για εμπάθεια και αναμάσημα συκοφαντιών που ωφελούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

  Πλήρως διαχωρίζει τη θέση του από τις απόψεις του κ. Κοροβέση ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
  _____________
  Εγώ να σημειώσω απλά πως η δίκη Τσουκάτου δεν γίνεται ούτε τώρα και πως το ΚΚΕ δεν ρωτάει ούτε απαιτεί να γίνει.
  ____________________________
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=6356

  Έντυπη Έκδοση
  Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

  Οδός Μπουμπουλίνας 20-22

  Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΝΟΥΡΗ
  Σπουδαίο μνημείο της αρχιτεκτονικής του μεσοπολέμου, κολαστήριο στα χρόνια της δικτατορίας, γραφεία του ΚΚΕ το ’80, έδρα του υπουργείου Πολιτισμού από το 1993: Το κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας 20-22……………………
  Το 1992, με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη προτείνει στο ΚΚΕ να πουλήσει το κτίσμα στο υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να στεγαστούν εκεί οι κεντρικές του υπηρεσίες. Η συμφωνία κλείνει γρήγορα, με τίμημα το οποίο αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της εποχής θεωρούν σκανδαλώδες.

  Πάντως στην επιτροπή της Βουλής που εγκρίνει τους ισολογισμούς των κομμάτων για τα έξοδα των εκλογών του 1993, το ΚΚΕ αναφέρει ότι εισέπραξε από την πώληση του κτιρίου 1,17 δισ. δρχ.

 6. Ο/Η Διεθνιστής λέει:

  • Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

   Για χρόνια το κκε δεν ήξερε τίποτα για τον Άκη, μα τίποτα, όμως ήταν κοινό μυστικό. Δεν έβαλε ποτέ το ζήτημα, όλα έγιναν από τρίτους, το κκε δεν έχει συνεισφέρει στην άσκηση της δίωξης.

   • Ο/Η Διεθνιστής λέει:

    Το να είναι κάτι κοινό μυστικό, δεν μπορεί να θεμελιώσει κατηγορία, χρειάζονται και αποδεικτικά η έστω ενδεικτικά στοιχεία. Μήπως οι «τρίτοι» από τους οποίους έγιναν όλα, προμηθεύτηκαν τα στοχεία από κάποιους «τέταρτους», που τα είχαν;

 7. Ο/Η Kάσυ Διάρη λέει:

  http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/04/blog-post_438.html

  Απολογητική του «καλού» φασισμού: Η Ραχήλ Μακρή

  Αναφορικά με την υπόθεση της μήνυσης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά της δημοσιογράφου Δ. Κονταράκη, έθεσα, σε ανάρτηση της 7/4/2014, το ακόλουθο ερώτημα:

  Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι, αφού υποστήριξε ευθέως τη Χρυσή Αυγή, η Μακρή έκανε μηνύσεις και προκάλεσε τη σύλληψη δημοσιογράφων που την επέκριναν για την ευθεία στήριξη στη Χρυσή Αυγή;

  Την ίδια ημέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου δεν έπαιρνε καμία θέση για την ουσία του ζητήματος (δηλαδή, τις δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή και την μήνυσή της για την κριτική σ’ αυτές της δηλώσεις από δημοσιογράφο), απέφευγε καν να αναφερθεί στο όνομά της, και άφηνε αιχμές για τη «δημοσιογραφική δεοντολογία» της μηνυθείσας και συλληφθείσας δημοσιογράφου:

  Η σύλληψη της δημοσιογράφου του Ελευθέρου Τύπου Δ. Κονταράκη μετά από μήνυση που της υπεβλήθη είναι ένα γεγονός το οποίο μας βρίσκει απέναντι. Την ίδια στιγμή, και ανεξάρτητα από το γεγονός αυτό καθ’ εαυτό, πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για τη δημοσιογραφική δεοντολογία στους δύσκολους καιρούς που περνά σήμερα η ενημέρωση.
  Τα δημοσιεύματα στη βάση των οποίων ασκήθηκε η μήνυση ήταν τα εξής:

  1. Η ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗ στάση του προέ­δρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η αλήστου μνήμης κραυγή της ανεκδιήγητης Ραχήλ Μακρή των ΑΝ.ΕΛ., «ότι βάζετε αθώους στη φυλακή», είναι το λιγότερο τραγική. Ανερυθρίαστα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, συντασσόμενος εγκληματικά με την επιχειρη­ματολογία της Χρυσής Αυγής ότι η δίωξη των μελών της εί­ναι πολιτική!

  Ανερυθρίαστα, η Ραχήλ Μακρή βάφτισε αθώ­ους εκείνους που έδιναν εντο­λές ή συμμετείχαν στα τάγμα­τα εφόδου, που ξεχύνονταν τις νύχτες στους δρόμους προς αναζήτηση θυμάτων. Εκείνους που έθρεψαν το μί­σος και οδήγησαν στις δολο­φονίες του Παύλου Φύσσα και του Σάχζαντ Λουγκμάν.

  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=532043

  Υπάρχουν βουλευτές που ομιλούν για τη Χρυσή Αυγή. όπως η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κυρία Ραχήλ Μακρή με τα παραάτω λόγια «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μού συμπεριφέρθηκαν στη Βουλή άψογα, πολύ καλύτερα από ορισμένους βουλευτές της ΝΔ» είπε, αποκαλύπτοντας ότι πολλές φορές έχει συνεργαστεί μαζί τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και ότι οι χρυσαυγίτες έχουν ζητήσει τη γνώμη της.
  …….
  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5049299/toys-enwse-h-xrysh-aygh/
  Τους ένωσε η Χρυσή Αυγή

  «Ανταρσία» της Ζωής Κωνσταντοπούλου που ψήφισε «παρούσα» κόντρα στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ

  Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η αναστολή της χρηματοδότησης κομμάτων που προχωρούν σε εγκληματικές πράξεις

  Αγγελική Καραγεώργου | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2013 08:00 |

  http://www.protothema.gr/politics/article/492628/filis-i-konstadopoulou-subleei-gia-pollosti-fora-me-ti-hrusi-augi/
  Σκληρή γλώσσα για την Πρόεδρο της Βουλής

  Φίλης: Η Κωνσταντοπούλου συμπλέει για πολλοστή φορά με τη Χρυσή Αυγή

  13/07/201509:23

 8. Ο/Η ΚΔ λέει:

  http://news24plus.blogspot.gr/2011/08/blog-post_6571.html
  ΜΥΣΤΙΚΑ….ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑ !!!

  Ο υπουργός Μόσιαλος ανακοίνωσε ότι καταργούνται (σ.σ.: σώωωπα!) τα περίφημα «μυστικά κονδύλια» που μέσω των Γενικών Γραμματειών Ενημέρωσης της εκάστοτε κυβέρνησης όδευαν στις τσέπες… «άγνωστων παραληπτών».

  Ατυχώς και παρά τη σφοδρή επιθυμία της παρούσας κυβέρνησης

  (σ.σ.: η οποία τυγχάνει και οπαδός της «ανοικτής διακυβέρνησης»…)

  δεν πρόκειται να ανακοινωθούν οι έως τα σήμερα σιτιζόμενοι από τα «μυστικά κονδύλια».
  Καθότι – όπως ισχυρίστηκε ο Μόσιαλος – εκτός από «άγνωστοι» δεν τηρούσαν και «παραστατικά»οι αθεόφοβοι (σ.σ.: δεν υπάρχει φορολογική συνείδηση, κύριε)…

  Η ανακοίνωση Μόσιαλου έδωσε την ευκαιρία σε ορισμένους πασίγνωστους μαχητές της αντικειμενικότητας, του πλουραλισμού, του ήθους και της δημοκρατικής ενημέρωσης να ξεσπαθώσουν. Τα – εξίσου πλουραλιστικά – ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ στα οποία υπηρετούν τα εν λόγω διαμάντια, πήραν φωτιά από τα «πύρινα» σχόλιά τους εναντίον της τακτικής των «μυστικών κονδυλίων».

  Το χαριτωμένο της υπόθεσης είναι τούτο:
  Ανάλογα με το χρώμα του «παπαγάλου» που κουβαλάνε, άλλοι από τους αδάμαντες χρεώνουν τα «μυστικά κονδύλια» κυρίως στο ΠΑΣΟΚ. Οι άλλοι τα χρεώνουν κυρίως στη ΝΔ. Αλλά όλοι μαζί σε ένα συμφωνούν: Οτι είναι πολύ κακό πράγμα να υπάρχουν «μυστικά κονδύλια»…

  Πάντως, μέσα από όλο αυτό το τσουνάμι υποκρισίας προέκυψε και κάτι θετικό:
  Επικυρώθηκε ότι «μυστικά κονδύλια» υπάρχουν ή – τουλάχιστον – υπήρχαν. Και το σημειώνουμε γιατί όσοι έχουν μνήμη θυμούνται τις όχι και λίγες προσπάθειες, τις εκπορευόμενες από τους εκάστοτε κυβερνώντες, να μας πείσουν ότι «δεν υπήρχαν»…

  Γιατί όμως υπάρχουν τα «μυστικά κονδύλια» που η παρούσα κυβέρνηση θα… καταργήσει;
  Ισως κάτι έχει να μας πει η ρήση του Γερμανού ποιητή φον Κλάιστ, ο οποίος μιλούσε για εκείνο το είδος της δημοσιογραφίας που δεν είναι παρά «η τέχνη να κάνεις το λαό να πιστεύει αυτό που η κυβέρνηση θεωρεί σωστό»…

  Τέτοιες «τέχνες», προφανώς, πληρώνονται αδρά.

  Η ιστορία περί τα «μυστικά κονδύλια» είναι τόσο παλιά όσο και ο φαρισαϊσμός όσων οψίμως εξεμάνησαν με την ύπαρξη των «μυστικών κονδυλίων».
  Εξίσου παλιά είναι και η ιστορία της… κατάργησηςτων «μυστικών κονδυλίων».

  Εδώ και 60 σχεδόν χρόνια στην Ελλάδα, η εκάστοτε κυβέρνηση δηλώνει «πολέμια» της τακτικής των «μυστικών κονδυλίων» και κατηγορεί την προηγούμενη ότι μέσω των «μυστικών κονδυλίων» εξαγοράζει δημοσιογράφους για να παίζει το παιχνίδι της.
  •Αυτό κατηγόρησε το 1964 η Ενωση Κέντρου την ΕΡΕ για το διάστημα που εκείνη κυβερνούσε.
  •Αυτό κατηγόρησε το 1982 το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ για τη δική της διακυβέρνηση από το 1974.
  •Αυτό κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ (μετά τις καταγγελίες Μητσοτάκη κατά Σαμαρά) για τη διακυβέρνηση της ΝΔ πριν από το 1993.
  •Αυτό κατηγόρησε η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ για τη δική του διακυβέρνηση πριν από το 2004.

  Με δυο λόγια, όποτε συμβαίνει «αλλαγή φρουράς» στη διακυβέρνηση της χώρας, έχει μετατραπεί σε «έθιμο» οι επόμενοι να επαναφέρουν την υπόθεση των «μυστικών κονδυλίων» και του χρηματισμού δημοσιογράφων και να καταγγέλλουν τους προηγούμενους για την τακτική τους.

  Με μια υποσημείωση: Ούτε οι προηγούμενοι, ούτε οι επόμενοι έδωσαν ποτέ καμία «λίστα».

  Ποτέ δεν αποκάλυψαν τίποτα.

  Ποτέ δεν εξάρθρωσαν το «κύκλωμα».
  Και τώρα ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα: Δυστυχώς τα «τρωκτικά» θα παραμείνουν «άγνωστα». Δεν έχουμε… «παραστατικά», λέει ο Μόσιαλος.

  Υπάρχουν, όμως, κάτι άλλα… παραστατικά:

  Το Μάη του 1964 ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Β. Σακελλαρίου, παραδίδει στον υπουργό Δικαιοσύνης το 25σέλιδο πόρισμα της έρευνας που διενήργησε περί «ελέγχου διαχειρίσεως των μυστικών κονδυλίων εις το υφυπουργείον Εσωτερικών».

  Ανάμεσα στα άλλα, ο άνθρωπος είχε διαπιστώσει και τα εξής

  (σ.σ.: οι δυο πολύ ενδιαφέρουσες μαρτυρίες – καταθέσεις που είχαν προκύψει από την έρευνα παρατίθενται όπως καταγράφονται στην έκθεση, οι υπογραμμίσεις είναι από το πρωτότυπο):
  •«…ο εν αποστρατεία Υποστράτηγος κ. Σόλων Τσαούσης, διατελέσας και ούτος Γεν. Διευθυντής του Υφυπουργείου Εσωτερικών, καταθέτει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Πώς διέθετεν ο Υπουργός τα ποσά τα οποία ελάμβανε δεν είμαι εις θέσιν να γνωρίζω. Γνωρίζω μόνον εκ των ποσών τα οποία ελάμβανεν έδιδε κατά μήνα και εις Δημοσιογράφους που έκαμναν το Αστυνομικόν ρεπορτάζ και εις άλλα πρόσωπα που ενεφανίζοντο ότι διενήργουν αντικομμουνιστικήν προπαγάνδαν»»…
  •«Χαρακτηριστική επίσης είναι η κατάθεσις του Συνταγματάρχου ε.α. κ. Αντων. Θεοδώρου, διατελέσαντος ως αναπληρωτού του Δ/ντού Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών επί 2 1/2 περίπου μήνας, καταθέτοντος μεταξύ άλλων και τα εξής: «Κατά το μικρόν αυτό διάστημα ενθυμούμαι ότι ήρχοντο δημοσιογράφοι και άλλα διάφορα πρόσωπα, τα οποία ησχολούντο με την προβολήν του έργου του Σώματος της Χωροφυλακής και επιδίωκον τη λήψιν αμοιβής, ήτις, ως καλώς ενθυμούμαι εκυμαίνετο από 30.000 – 50.000 δραχμών»»…

  Αυτή η τόσο παλιά ιστορία, λοιπόν, με τα «τρωκτικά» τα οποία, απλώς, με κάθε αλλαγή κυβέρνησης αλλάζουν «αφεντικό», έχει κατά καιρούς γίνει πρωτοσέλιδο στον Τύπο. Ηδη από το 1963 οι εφημερίδες, μεταξύ άλλων, έγραφαν:

  Για «492 εκατομμύρια τα μυστικά κονδύλια επί ΕΡΕ».

  Για «Ιλιγγιώδη ποσά (που) εδόθησαν εις υψηλά πρόσωπα» και «ισχυρά πίεσις στα παρασκήνια να συγκαλυφθεί το μέγα σκάνδαλον».

  Για «το χρήμα του λαού διά να υμνολογήται το έργον της ΕΡΕ».

  Για τα «77,5 εκατομ. δραχ. το χρόνο δι’ εξαγοράν του Τύπου».

  Για το ότι «Η κυβέρνησις Παπανδρέου διστάζει υπόπτως να φωτίση το μέγα σκάνδαλον της διαθέσεως των μυστικών κονδυλίων» («Ελεύθερος Τύπος», 4/12/1963 και 6/12/1963)…
  Μετά την περίοδο του «γύψου» και των «Γεωργαλάδων», η ίδια προδικτατορική εικόνα επαναλαμβάνεται και επί ημερών κοινοβουλευτικής δημοκρατίας…

  Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

 9. Ο/Η TSAL λέει:

  Κύριε οραματιστή της «φωτεινής πορείας για μια δυτικοευρωπαϊκή Ελλάδα», πολύ μένος για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου!!! Αλάθητη δεν είναι, όμως πρόκειται αναμφισβήτητα για ιδιαίτερα έντιμη και ανιδιοτελή πολιτικό (όπως άλλωστε και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος).

  Ψάχνοντας μετά μανίας πολλοί ενοχλούμενοι από την παρρησία της, βρήκαν λέει, ότι ένα Ταμείο συνέχισε να δίνει σε όλους τους ασφαλισμένους του επίδομα ανηλίκου τέκνου και μετά την ενηλικίωση και ανάμεσα στη σωρεία των ασφαλισμένων αυτών, περιλαμβανόταν και η μητέρα τής Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου, η οποία έτσι είχε λάβει επιπλέον, όλα αυτά τα χρόνια, γύρω στις 15.000 ευρώ. Είναι αστείο να νομίζετε ότι η Λίνα Αλεξίου είχε ανάγκη αυτό το ποσό και θα έκανε μάλιστα ηθελημένα, παρανομία. Αλλά και έτσι να είναι, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!

  (Ίσως καλύτερα θα ήταν να ασχοληθείτε για ποιό λόγο κατάργησαν οι κυβερνώντες το ΕΣΡ, στο οποίο ήταν μέλος η Αλεξίου. Προσωπικά με είχε μάλιστα ενοχλήσει η έντονη διαμαρτυρία της κόρης της, Ζ. Κωνσταντοπούλου, για το θέμα και υπέθετα ότι το έκανε υπερασπίζοντας τη μητέρα της. Τώρα με τις άδειες των καναλιών, κατάλαβα δυστυχώς γιατί κατάργησαν το ΕΣΡ. Αυτά να βλέπουμε…)

  Κάνουμε πως ξεχνάμε, ότι η Κωνσταντοπούλου έβαλε γενναία κατά πάντων, μεγαλόσχημων πολιτικών και δικαστικών ακόμη, για πλείστες υποθέσεις υψίστης σημασίας, όπως αυτή της λίστας Lagarde. Προ ολίγων ημερών μάλιστα, ο Παπασταύρου πλήρωσε πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ, αλλά αυτό βέβαια πέρασε ντούκου στα κανάλια και τα άλλα μέσα.

  Σε κάθε περίπτωση,δε μας εξέπληξε και τόσο η Ζωή με τις αποκαλύψεις της. Είχε γίνει αντιληπτό από της αρχή για ποιό λόγο δεν της έδωσαν το υπουργείο Δικαιοσύνης. Αμφιβάλλετε ότι θα έκανε καλή δουλίτσα; Την οποία δουλίτσα προσπάθησε να κάνει και στη Βουλή και αντιμετώπισε τις πιό χυδαίες, τις πιό λυσσαλέες και τις πιο σεξιστικές αντιδράσεις. Ιδιαίτερα για τον αισχρό σεξισμό που αντιμετώπισε εν χορώ από πολιτικούς, ΜΜΕ κλπ. δεν είδα να καταγγέλετε κάτι, μιας και ονειρεύεστε μια «φωτεινή πορεία για μια δυτικοευρωπαϊκή Ελλάδα».

  Φυσικά έχετε δικαίωμα να κριτικάρετε για το timing των αποκαλύψεων. Προσωπικά, θεωρώ ότι πάλαιψε μέχρι τέλους, αντιμετωπίζοντας εκτός από πολιτικούς αντιπάλους και μεγάλα ΜΜΕ, τους σκυφτούς στο Βερολίνο, δηλ. Τσίπρα, Φίλη, Βούτση και σία και θεώρησε ότι τώρα πρέπει να δημοσιοποιήσει, εν είδει πρακτικών, τα διαμειφθέντα. Απ΄ότι φαίνεται δε, ουδείς ετόλμησε να αμφισβητήσει την αλήθεια τους.

  Πέστε ό,τι θέλετε. Άξιζε η θητεία της και μόνο που βροντοφώναξε από το προεδρείο της Βουλής, εις επήκοον όλων, στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Εμάς κύριε Μητσοτάκη δε μας εξόπλισε το γραφείο η SIEMENS»!
  Αναλογιστείτε και συγκρίνετέ την με κάτι προέδρους που απλώς εκήρυσσαν νυσταλέα την έναρξη και τη λήξη της συνεδρίασης και για αυτούς οι νόμοι και οι κανονισμοί περίπου δεν υπήρχαν. Ή καλύτερα, σκεφτείτε την περίπτωση Βούτση ή τον αλήστου μνήμης Μεϊμαράκη ο οποίος λάμπρυνε τη θέση αυτή, κατατοπίζοντάς μας μαγκίτικα για κάποιο συγκεκριμένο …μέλος του σώματός του.

  Στο κάτω – κάτω, γιατί χύνετε τόση μελάνη για την Κωνσταντοπούλου; Εδώ έχουμε αρμαγεδώνα, η Κωνσταντοπούλου μας φταίει;

   • Ο/Η Leon λέει:

    Τη Ζωή τη βρίσκω κάπως συγκρουσιακή και με κάμποση δόση έπαρσης. Σίγουρα με τις τακτικές της ως ένα σημείο αυτουπονομεύθηκε και δε φταίνε μονο οι άλλοι που την πολέμησαν. Της λείπει το πολιτικό αισθητήριο; Είναι πρωτόβγαλτη πολιτικά; Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα λειτουργήσει στο μέλλον.
    Η αλήθεια είναι ότι για τη λίστα Λαγκάρντ δικαιώθηκε και είναι λάθος που δεν της το αναγνωρίζουν.
    Κατά τα άλλα, τα περί χρυσής αυγής, ότι ο Τσιπρας υπερασπίζεται δολοφόνους μικρών παιδιών(!), είναι φαιδρά. Επίσης τελείως παράλογο να μπερδεύουμε τους ποινικολόγους με τις πράξεις των πελατών τους. Ως γνωστόν όλοι μα όλοι δικαιούνται υπεράσπισης. Τι είναι οι πελάτες των ποινικολογων; Όσοι κατηγορούνται για ελαφρά μέχρι πολύ σοβαρά έως απεχθή, αδικήματα του Ποινικου Δικαίου. Ε όχι και να κατηγορούμε μια νέα γυναίκα που ασκεί δυναμικά το επάγγελμά της και αφού δεν της βρίσκουμε κάτι βαρύ στον πολιτικο της βίο, να ψάχνουμε τις δικογραφίες του γραφείου της. Έλεος δηλαδή!

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Leo,
    υπερασπίζετε μια παράλογη πολιτική με παράλογα επιχειρήματα.
    1. Ο δικηγόρος δικαιούται να υπερασπίζεται και το φονιά, ακόμη και όταν πολιτεύεται. Δεν δικαιούται να εμποδίζει την απόδοση Δικαιοσύνης με την άθλια μέθοδο των αναβολών εκδίκασης, όταν μάλιστα τα θύματα-γυναίκες- έρχονται να καταθέσουν από το εξωτερικό. Η αρνησιδικία δεν μπορεί να γίνεται σημαία της Αριστεράς επειδή το επιθυμεί η κα Κωνσταντοπούλου.

    http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/35970
    …………………..
    Μάλιστα, η τακτική των αναβολών και ενστάσεων για τυπικούς λόγους που έχει ακολουθήσει επί επτά χρόνια η κ. Κωνσταντοπούλου προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και από το ίδιο της το κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο της Σίσσυς Βωβού, μέλους του Δικτύου Γυναικών και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσιεύεται σε διπλανή στήλη. «Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κώδικας δεοντολογίας για τους δικηγόρους και αν εφαρμόζεται», αναφέρει η κ. Βωβού. Από το 2006 έως σήμερα στις δίκες για τους βιασμούς της Ντάνα, της Νάταλι, της άλλης Αυστραλέζας και της Βορειοευρωπαίας έχουν λάβει χώρα δύο αναβολές λόγω απουσίας θυμάτων και μαρτύρων, τρεις λόγω αποχής και απεργίας δικηγόρων και δικαστικών και έξι αναβολές από την πλευρά της συνηγόρου και του κατηγορουμένου. Επίσης, η εκδίκαση της έφεσης για τον βιασμό της Βορειοευρωπαίας, που διήρκεσε δέκα μήνες, διεκόπη πάνω από έξι φορές επειδή η κ. Κωνσταντοπούλου έπρεπε να παρουσιαστεί σε άλλες δίκες, δύο φορές λόγω αιτήσεων εξαίρεσης και μία επειδή ασθένησε. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από τη συνήγορο υποβλήθηκαν επιπλέον ενστάσεις πλαστότητας πρακτικών, μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου και ακυρότητας διαδικασίας, αιτήματα φωνοληψίας για τα πρακτικά αλλά και ιατρικών εξετάσεων. Επίσης έξι προσφυγές επειδή δεν της δόθηκε ή της αφαιρέθηκε ο λόγος. ………

    2. Πουθενά δεν κατηγόρησα τον κ.Τσίπρα ως υπερασπιστή των φονιάδων μικρών παιδιών, ως υπερασπιστή του δικαιώματός τους να σκοτώνουν αλλά να μην δικάζονται. Η κατηγορία αυτή αφορά τον κ.Λαφαζάνη και κάποιους ακόμη, είναι σαφέστατο.
    Φοβάμαι πως καταλαβαίνετε ότι σας συμφέρει. Ασφαλώς δεν τιμάει καθόλου το ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα το ότι έχουν βουλευτές και υπουργούς σαν τον Λαφαζάνη.

    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=854186
    http://www.naftemporiki.gr/story/43021/treis-bouleutes-xaraktirizoun-thliberi-parodia-ti-diki-milosebits

   • Ο/Η Leon λέει:

    Επαναλαμβάνω, την Κωνσταντοπούλου έχουμε να την κριτικάρουμε ως πολιτικό σε ουκ ολίγα.
    Στη δίκη αυτή, έστω να δεχτούμε ότι τα πράγματα έπρεπε να είναι πιο δίκαια για τις τουρίστριες και ότι ταλαιπωρήθηκαν από τις αναβολές. Όμως τις δυνατότητες αναβολών τις δίνει ο νόμος και οι άλλοι παράγοντες της Δικαιοσύνης, δηλαδή εισαγγελέας και δικαστές που έκριναν, ότι έτσι έπρεπε να γίνει. Το να λέμε ότι φταίει μόνο ο δικηγόρος που στο κάτω κάτω υπερασπίζεται έναν κατηγορούμενο, είναι τουλάχιστον απλοϊκό. Ας αγωνιστούμε να αλλάξουν αυτοί οι νόμοι.
    Όσο για την κάθε Σίσσυ Βωβού, τιμή και καμάρι της, που όντας εργάτρια τυπογραφείου έγινε δραστήρια συνδικαλίστρια και χωρίς μόρφωση κατάφερε να φτάσει και μέλος της Κεντρ. Επιτροπής του κόμματός της, μέλος Δικτύων κλπ. κλπ. Όμως το να μας αναλύει ποινικές δικογραφίες, έ πάει πολύ. Μην τα κάνουμε όλα ίσωμα… (Α propos, να και μια θέση της συντρόφισσας Σίσσυς, από τα πρακτικά της δίκης της 17 Ν: » ..για οποιαδήποτε ληστεία τράπεζας δεν έχω ηθικό ψόγο, αυτό είναι προσωπική μου στάση, …….το κατανοώ»!!!).
    Έχετε ένα ενδιαφέρον μπλογκ, προσέξτε λίγο ποιούς επικαλείστε!

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Leon,

    1. Νομίζω πως μια αριστερή δικηγόρος δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από τα ύποπτα κενά της νομοθεσίας και τις συμπεριφορές εισαγγελέων και δικαστών. Κάποιος καχύποπτος θα μπορούσε να πει πως το βαρύ όνομά της, πείθει κάποιους δικαστές να δίνουν ευκολότερα κάποιες αναβολές.

    2. Ας αγωνιστούμε να αλλάξουν οι νόμοι; Εμείς εδώ αυτό κάνουμε συνεχώς για τα θέματα της Δικαιοσύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΛΑΕ, ο Τσίπρας, η Κωνσταντοπούλου, άσκησαν ή ασκούν εξουσία και αρνήθηκαν ή αρνούνται να αλλάξει το παραμικρό και υπουργοποιούν και έναν εισαγγελέα του καραμανλισμού, που φέρεται ως αρχειοθέτης μεγάλων υποθέσεων.

    3. Δεν επικαλούμαι την κα Βωβού και καταδικάζω τις απαξιωτικές αναφορές ad hominem που της κάνετε, ολότελα άσχετες με την υπόθεση. Κρίνω όμως το γεγονός πως η κα Κωνσταντοπούλου δεν της έχει απαντήσει πειστικά.

    Κοιτάξτε,
    Δεν σας τιμάει καθόλου το ότι υπερασπίζεστε μια απροκάλυπτη υποστηρίκτρια της Χρυσής Αυγής (τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, θέλετε να τα απαριθμήσω;), μια πρόεδρο που δεν σεβόταν ούτε τον κανονισμό της Βουλής, ούτε τις δημοκρατικές διαδικασίες και συγκαλούσε επιτροπές με τη συμμετοχή μόνο του Λαφαζάνη και θεωρούσε τη Βουλή και το σταθμό της ιδιοκτησία της.

    Σχετικά με την υπόθεση του βιαστή, ξέρουμε πολύ καλά τι λέμε.
    Σας παραπέμπω σε παλιότερο ποστ μας
    https://roides.wordpress.com/2015/03/11/11mar15/
    ……………………..
    Η πολιτική και φυσική διάδοχος του τ.προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τ.δικηγόρου του κ.Αλαφούζου, τ.επίδοξου καραμανλικού υποψηφίου Προέδρου Δημοκρατίας, τ.υμνητή του χουντικού αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, έχει νωρίς αποδείξει τις περί δικαίου ευαισθησίες της, υπερασπιζόμενη έναν Έλληνα βιαστή αλλοδαπών γυναικών, προκαλώντας λόγω της επιτυχημένης υπεράσπισής του, μέσω συνεχών αναβολών της δίκης (εδώ τα Άπαντά τους, από τμήμα έκθεσης που υποβλήθηκε στον ΟΗΕ, από τον κ.Παναγιώτη Δημητρά του «Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι»)
    http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?13551-Περί-αρνησιδικίας-με-αφορμή-υπόθεση-βιασμού&p=191730&viewfull=1#post191730
    την μήνιν αριστερών φεμινιστριών (βλ. Σίσσυ Βωβού, ‘H βία κατά των γυναικών δεν μπορεί να συμψηφίζεται’, ‘Αυγή’: «..η δίκη δεν έχει ξεκινήσει ακόμα εξαιτίας των βαριών προβλημάτων της ελληνικής δικαιοσύνης, και ταυτόχρονα της απίστευτης αρνησιδικίας της δικηγόρου. Θεωρούσαμε ότι η υπεράσπιση αυτού του βιαστή αντέβαινε προς τους αγώνες που κάναμε για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών», 10.04.2013).
    http://www.avgi.gr/article/184776/h-bia-kata-ton-gunaikon-den-mporei-na-sumpsifizetai
    Άλλοι είναι ακόμα πιο αυστηροί με την κυρία Πρόεδρο: «Τα παράδοξα που οδηγούν στην ‘αρνησιδικία’ του κατηγορούμενου για βιασμό με Stilnox και τυρόπιτες τον οποίο υπερασπίζεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου…..Τα παράδοξα όμως της ελληνικής Δικαιοσύνης, ….Όπως καταγγέλλει το ΕΠΣΕ στις δυο πρώτες δίκες (13 Νοεμβρίου 2006 και 16 Φεβρουαρίου 2007) τρεις από τις τέσσερις γυναίκες-«θύματα» βιασμού κλητεύθηκαν στα ξενοδοχεία που έμεναν ως τουρίστριες το 2005!
    http://www.petraskandalou.com/3153/%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b4%ce%b9/

    Το αποτέλεσμα ήταν να μην παρευρεθούν στο δικαστήριο και να διεξαχθεί η δίκη μόνο για τον ένα βιασμό (εκείνο της Δανέζας) με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση με αναστολή και να αφεθεί ελεύθερος έως ότου η υπόθεση εκδικασθεί σε δεύτερο βαθμό. Σαν να μην έφθανε αυτό όλο αυτό το διάστημα από το φάκελο της δικογραφίας έλειπε η ιατροδικαστική έκθεση της Καναδής συγγραφέα καθώς ενώ η εξέταση έγινε στις 29 Αυγούστου 2005 τελικά η έκθεση συντάχθηκε στις 19 Μαρτίου 2010 και μάλιστα κατόπιν κατεπείγουσας παραγγελίας που έδωσε ο εισαγγελέας Εφετών, κ. Ι. Τζαγκουρνής. Αυτό σημαίνει ότι κατά το διάστημα 2006-2009 κανείς από τους λειτουργούς της Θέμιδος που χειρίστηκαν την υπόθεση δεν έκριναν σκόπιμο να αναζητήσουν ένα έγγραφο που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη διεξαγωγή μιας ‘δίκαιης δίκης’. Κάτι που, σίγουρα, πρέπει να διερευνηθεί» (σημ.Λασκ. Βεβαίως, βεβαίως).
    ……………………

   • Ο/Η Ένας λέει:

    Η Βουλή και η βουλή μου

    http://www.naftemporiki.gr/story/1012005/dodeka-grafeia-diethese-i-z-konstantopoulou-stin-epitropi-gia-to-xreos

    Δώδεκα γραφεία έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, μία ημέρα πριν αποχωρήσει από την Προεδρία της Βουλής. Τα γραφεία είναι και στο κεντρικό κτίριο της Βουλής και στα γραφεία της οδού Μητροπόλεως.

   • Ο/Η Leon λέει:

    Η Κωνσταντοπούλου, παρά την απειρία και τα ελαττώματα, ό,τι να πεις, είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς, που κανείς δεν αμφισβητεί την ανιδιοτέλεια, τη δυναμικότητα και κυρίως την κατάρτιση. Άσε που αποτελεί μία από τις λίγες φωνές αντίστασης που υπάρχουν ακόμη, μέσα στο τωρινό τέλμα και στο ζοφερό μέλλον που σε έρχεται, δυστυχώς.

    Απ΄ότι βλέπω όμως, εσύ άνθρωπέ μου δεν μπορείς να κάνεις νηφάλιο διάλογο. Χρησιμοποιείς ανοίκειους χαρακτηρισμούς (επιλεκτικά κατά συγκεκριμένων ατόμων και πολιτ. χώρων), εμμένεις στις αμφιλεγόμενες πηγές τύπου Σίσσυς τάδε (αλήθεια, γιατί η αναφορά στο βιογραφικό κάποιου και η παντελής ασχετοσύνη του με το αντικείμενο, βαφτίζεται «επίθεση»; ) και το κυριώτερο:
    Μας πετάς κάτι σεντόνια με βαρύγδουπες αναλύσεις από αποσπάσματα δικογραφιών (ασχολείσαι ακόμη και με τις ..επιδόσεις των κατηγορητηρίων!!!), πράγμα που θα προκαλούσε τον γέλωτα οποιουδήποτε νομικού. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά…

 10. Ο/Η με τον παρά μας λέει:

  μόνο 1000 ευρώ το χρόνο, τζάμπα πράμα

  http://www.iefimerida.gr/news/251282/metakomise-o-giorgos-papandreoy-monos-toy-se-mezoneta-sta-dikastika-eikona#ixzz40SXVUxNE

  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
  Μετακόμισε ο Γιώργος Παπανδρέου – Μόνος του σε μεζονέτα στα Δικαστικά [εικόνα]


  Οπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», το οποίο δημοσιεύει τις φωτογραφίες, επιλογή του αποτέλεσε μια νεόκτιση μεζονέτα 120 τ.μ. με δύο κρεβατοκάμαρες και μεγάλο μπαλκόνι, το οποίο προσφέρει μοναδική θέα στον Ευβοϊκό Κόλπο.

  Ο πρώην πρωθυπουργός, απαλλαγμένος απ’ ό,τι τον έκανε να μην αισθάνεται ευτυχισμένος το προηγούμενο διάστημα και φορώντας τις περισσότερες ώρες αθλητικά ρούχα, απολαμβάνει το τοπίο από το μπαλκόνι του νέου σπιτιού του, το οποίο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, του κοστίζει 1.000 ευρώ τον χρόνο.

  • Ο/Η ΓΑΠ-μυστικά κονδύλια λέει:

   Ο Παπανδρέου, το ΥΠΕΞ και μυστικά κονδύλια 90 εκατ. ευρώ…

   Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/108385/o-papandreoy–to-ypex-kai-mystika-kondylia-90-ekat-eyro#ixzz40j8QJuqT

   Οι κύριοι Γιώργος Παπανδρέου, Δημήτρης Δρούτσας, Σταύρος Λαμπρινίδης και οι στενοί συνεργάτες τους πρέπει να απαντήσουν.

   Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση που αφορά στα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών και στους λόγους που τα σπατάλησε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

   Ύστερα από επίμονες ερωτήσεις και αποκαλύψεις από τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και μετά την παρέμβαση του στελέχους της Ν.Δ. κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

   Με την επιστολή αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή από τα οποία φαίνεται ότι είχαν εγκριθεί κονδύλια ύψους 18 εκατ. ευρώ και τελικώς δαπανήθηκαν 56.073.300 ευρώ για το 2010, ενώ για το 2011 είχε εγγραφεί πίστωση στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ, ύψους 34,15 εκατ. ευρώ!

   Έχουμε και λέμε λοιπόν: Επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος τυγχάνει και έχει διατελέσει επί σειρά ετών υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Σημίτη και να έχει τοποθετήσει τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στο ΥΠΕΞ σε νευραλγικές θέσεις, δαπανήθηκαν σε μυστικά κονδύλια 90.223.300 ευρώ την ώρα που η χώρα βουλιάζει στη δίνη της χρεοκοπίας.

   ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

   Στη διετία της φρενήρους διακυβέρνησης από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου προωθήθηκαν «εθνικοί αντικειμενικοί σκοποί»; Σε ποιο επίπεδο; Ποια εθνική επιτυχία επετεύχθη από το υπουργείο Εξωτερικών; Άξιζαν περισσότερο από 90 εκατομμύρια ευρώ οι διπλωματικοί πειραματισμοί;

   Γι’ αυτό λοιπόν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο στενός φίλος του κ. Δημήτρης Δρούτσας, ο στενός συνεργάτης του κ. Σταύρος Λαμπρινίδης καθώς και όσοι συμμετείχαν στο ιεραρχικό επιτελείο του υπουργείου Εξωτερικών θα πρέπει να απαντήσουν σε μια σειρά σημαντικών ερωτημάτων που έχουν διατυπωθεί.

   Για παράδειγμα:

   – Τι έγιναν τα κονδύλια για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις;
   – Γιατί δεν αποκαλύπτεται το αποθεματικό του Κράτους πριν από την εποχή του Μνημονίου;
   – Τι συμβαίνει με την Επιτροπή Ειδικών Δαπανών, η οποία λέγεται ότι συγκροτήθηκε σε μια νύχτα;
   – Γιατί δεν υπάρχουν έγγραφα της Επιτροπής που να αποδεικνύουν ότι τα ποσά δαπανήθηκαν για τους απόρρητους σκοπούς που προβλέπονται;
   – Πότε θα δημοσιοποιηθεί στο πλαίσιο της περιλάλητης «Διαύγειας» η απόφαση για αύξηση των κονδυλίων ;

   ΟΙ αποκαλύψεις

   Ας δούμε λίγο για την ιστορία τι έχει συμβεί:

   Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει σχετικό ερώτημα στις 5 Σεπτέμβρη προς τα υπουργεία οικονομικών και εξωτερικών, σχετικά με την διαχείριση απορρήτων δαπανών των υπουργείων εξωτερικών, άμυνας και προστασίας του πολίτη τα οποία έχουν ξεπεράσει μέσα στη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

   Η ερώτηση δεν αφορά που πάνε οι απόρρητες δαπάνες, ούτε τα σχετικά παραστατικά, αλλά το ύψος τους, αν υπήρξαν αυξήσεις σε σχέση με τις προϋπολογισθείσες δαπάνες, πότε αυτές έγιναν, αν μεταφέρθηκαν δαπάνες από άλλους κωδικούς, την προέλευση των αιτημάτων αύξησης των δαπανών και εάν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες από το δημόσιο λογιστικό και την ευρύτερη νομοθεσία διαδικασίες.

   Ο υφυπουργός οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης δηλώνει αναρμόδιος να απαντήσει ενώ ο τότε υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης επικαλείται ο νόμο 3566/2007 που προβλέπει την καταστροφή των σχετικών παραστατικών.

   (…..)

 11. Ο/Η σοιγγραφέφς Πάνως Ψεκασμαίνως λέει:

  http://www.iospress.gr/mikro2002/mikro20020119.htm

  Επάγγελμα: κυνηγός κεφαλών τρομοκρατών

  Ο κορυφαίος σύγχρονος «λιστογράφος» είναι όμως ένας άλλος θιασώτης των συνωμοτικών θεωριών και ΠΑΚοκυνηγός, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Καμμένος. Βεβαίως, όποιος έχει διαβάσει το πόνημα του κ. Καμμένου για την τρομοκρατία («Τρομοκρατία. Θεωρία και πράξη», «Ελληνική Ευρωεκδοτική», Αθήνα 1992), δεν περιμένει αξιόπιστα στοιχεία από το συγγραφέα.

  Αποκαλύψεις…

  Εχουμε ασχοληθεί παλιότερα με τις αντιφάσεις, τις ψεύτικες «πληροφορίες», τα οφθαλμοφανή λάθη του βιβλίου (20/3/99 και 1/4/01). Ομως ο κ. Καμμένος δεν αρκείται στις παλιές εκείνες αντιτρομοκρατικές του δάφνες. Ξεσπαθώνει τώρα και δηλώνει ότι γνωρίζει τα ονόματα 4 τρομοκρατών. Η συνταρακτική του δήλωση φιλοξενείται πρωτοσέλιδη και με μεγάλους τίτλους στην Espresso της περασμένης Τετάρτης, εφόσον έχει μείνει χώρος από την ώρα που τελείωσε ο Big Brother.

  Ο βουλευτής περηφανεύεται ότι από τα τέσσερα αυτά ονόματα, μόνο το ένα περιλαμβάνεται και σε άλλες λίστες, ενώ τα άλλα τρία δεν έχουν «παίξει» στα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών και δεν περιλαμβάνονται στις λίστες που δημοσιεύτηκαν στο «Καρφί». «Πρόκειται για την υπόθεση των αρχείων της Στάζι», λέει ο κ. Καμμένος, «με την οποία συνελήφθησαν στη Γαλλία ο τρομοκράτης Κάρλος, αλλά και τρεις ακόμα συνεργάτες του, στη Γερμανία και στην Ελβετία. Οπως προκύπτει λοιπόν, τέσσερις Ελληνες συμμετείχαν στην οργάνωση του Κάρλος με χτυπήματα στην Ελλάδα (…) Από το 1995 υπάρχουν ομολογίες των συνεργατών του Κάρλος ότι αυτοί οι άνθρωποι συμμετείχαν στις συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες (…) Επίσης προκύπτει ότι είχαν διασυνδέσεις με την οργάνωση ’17 Νοέμβρη'». Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μάλιστα, απειλεί ότι «εάν στους δύο-τρεις επόμενους μήνες δεν γίνει τίποτα απολύτως, τότε δυστυχώς θα έρθω στη δύσκολη θέση να αποκαλύψω μέσα στο Κοινοβούλιο τα ονόματα αυτών των ατόμων».

  Μεγάλο φιάσκο

  Νιώθουμε τον πειρασμό να θυμίσουμε ότι στο περιβόητο βιβλίο του, ο κ. Καμμένος αναφέρει την «πληροφορία» ότι ο Κάρλος έχει δολοφονηθεί από την KGB (σελ. 141). Αλλά η ουσία της καταγγελίας του παραμένει. Πρέπει, λοιπόν, κάποιος να πληροφορήσει τον κ. Καμμένο ότι η υπόθεση των «συνεργατών» του Κάρλος στην Ελβετία έχει σήμερα εξελιχθεί σε ένα μεγάλο φιάσκο. Πράγματι, στο διάστημα 1993-1996, η τότε γενική εισαγγελέας της Ελβετίας Κάρλα ντελ Πόντε (πρόκειται για τη σημερινή εισαγγελέα στο δικαστήριο της Χάγης) είχε διατάξει έρευνα εις βάρος έξι Ελβετών και ενός αλλοδαπού, ως συνεργατών του Κάρλος, σύμφωνα με κάποια στοιχεία που περιλαμβάνονταν στα αρχεία της Στάζι. Το καλοκαίρι του 1994 συνελήφθη ο Κάρλος στο Σουδάν. Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου, η κυρία Ντελ Πόντε διέταξε τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων (αυτών που αναφέρει ο κ. Καμμένος). Ακολούθησαν ανακρίσεις, έρευνες σε σπίτια και υποσχέσεις για «εξάρθρωση» του δικτύου Κάρλος. Τι απέγιναν όλα αυτά; Πολύ σύντομα οι διώξεις κατέρρευσαν ως σκευωρίες. Το Δεκέμβριο του 1994 οι τέσσερις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Καμιά κατηγορία δεν τους απαγγέλθηκε. Και, τελικά, τον Ιούνιο του 2000, η ομοσπονδιακή εισαγγελία υποχρεώθηκε να θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Πριν από λίγους, μάλιστα, μήνες (Οκτώβριος 2001), το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ελβετίας επιδίκασε σε ένα από τα τέσσερα άτομα το ποσόν των 37.600 ελβετικών φράγκων, ως αποζημίωση για την άδικη φυλάκιση.

  Οι «πληροφορίες» λοιπόν του κ. Καμμένου έχουν μείνει στο 1994. Οι «τρομοκράτες» που επικαλείται έχουν πλήρως δικαιωθεί ως νομοταγείς πολίτες!

  Κάτι παραπάνω ξέρει ο κ. Παπαθεμελής που αρκείται να λέει μισόλογα για την ίδια υπόθεση και δεν εκτίθεται με απειλές για αποκάλυψη «ονομάτων». Βέβαια, κι αυτός δεν δίστασε την Τετάρτη να επαναλάβει τα περί «στοιχείων της Στάζι» και να δηλώσει ότι «με αυτά τα στοιχεία οι Ελβετοί προχώρησαν στη δίωξη του Κάρλος» (ALTER, 16/1/02). Δύο ανακρίβειες σε πέντε λέξεις: ποτέ δεν προχώρησαν σε δίωξη του Κάρλος οι Ελβετοί και -κυρίως- έθεσαν ήδη αυτά τα «στοιχεία» στο αρχείο!

  (Ελευθεροτυπία, 19/1/2002)

  http://www.iospress.gr

 12. Ο/Η του κώλου λέει:

 13. Ο/Η Kάποιος λέει:

  http://www.protagon.gr/scripta/editorial/44341057336-44341057336

  Ειδήσεις που αρέσουν στην κυβέρνηση

  Οσο πιο ισχυρή αισθάνεται μία κυβέρνηση τόσο πιο τολμηρές παρεμβάσεις επιχειρεί στην ενημέρωση. Ραδιόφωνο αποκτήσαμε επί Μεταξά και τηλεόραση επί χούντας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη κυβέρνηση που επιχειρεί να αφαιρέσει ψηφίδες από τη συνολική εικόνα της ενημέρωσης…

  Κώστας Γιαννακίδης

  17 Φεβρουαριου 2016

  Η διαπλοκή χρειάζεται δύο. Αν η πολιτική εξουσία δεν ανταποκριθεί στην πρόσκληση των επιχειρηματικών συμφερόντων, δεν υφίσταται η έννοια της διαπλοκής

  Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να αξιολογεί ποια είδηση είναι ψευδή και ποια όχι. Αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, αν και όταν χρειαστεί

  Η πρόθεση για «να μπει τάξη στο τοπίο», τα ψεύδη από το βήμα της Βουλής, η δήλωση Βερναρδάκη για «αυτονόμηση μέσων», τα ξεσπάσματα Κουρουμπλή και Βαρεμένου κατά μέσων ενημέρωσης εκπορεύονται από την κυνική διάθεση συναλλαγής από προνομιακή θέση. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την ποιότητα της ενημέρωσης, αλλά για τον προσανατολισμό και την κατεύθυνση της. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και από τη συμπεριφορά των, ελεγχόμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσων ενημέρωσης και λογαριασμών στα social media. Οι αναφορές στη βιομηχανία της ενημέρωσης γίνονται πάντα με ύφος πόλωσης, έντονα διχαστικό. Μέσα και δημοσιογράφοι που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση κατηγορούνται για δόλια εξυπηρέτηση συμφερόντων, φορτώνονται με σκιές, δέχονται λάσπη, στοχοποιούνται χωρίς αναστολές. Και όλο αυτό το είχε περιγράψει μία αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ, το 2013: «ή εμείς ή αυτοί».

 14. Ο/Η του κώλου λέει:

 15. Ο/Η Kάσυ Διάρη λέει:

  Η Κωνσταντοπούλου δεν ήταν εκεί να τους προστατέψει

  http://jailgoldendawn.com/2016/02/17/%ce%b7-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae-%ce%b5%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%84/

  Ο Κασιδιάρης και ο Παππάς στήσανε σήμερα τη θεατρική τους παράσταση μέσα στη Βουλή, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος που έχει απομείνει για την προβολή της ναζιστικής συμμορίας. Η μόνη διαφορά με τις προηγούμενες παραστάσεις ήταν ότι σήμερα επιτέλους εφαρμόστηκε το άρθρο 81 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι: “Πρoσωρινός απoκλεισμός από τις συνεδριάσεις επιβάλλεται στo Boυλευτή πoυ: α) συνεχίζει την ανεπίτρεπτη ή ανάρμoστη συμπεριφoρά τoυ, αν και διατυπώθηκε εναντίoν τoυ μoμφή για αντικoινoβoυλευτική συμπεριφoρά· β) επιβάλλει ή πρoσπαθεί να επιβάλει με βία ή απειλή βίας στη Boυλή ή σε μέλoς της την ενέργεια ή την παράλειψη πράξης πoυ ανάγεται στην απoστoλή τoυς και γ) παρεμπoδίζει με πρόθεση και με oπoιoνδήπoτε τρόπo την ελεύθερη και αβίαστη διεξαγωγή της ψηφoφoρίας”.

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αντί κατάργησης, επέκταση!

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/02/blog-post_702.html

  Σκάνδαλο μεγατόνων: Ο Καμμένος μπορεί πλέον να διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν!

  Από askordoulakos , Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 | 2:11 μ.μ.

  Πηγή: anemosanatropis

  Ένα σκάνδαλο μεγατόνων συντελέστηκε ξημερώματα Τρίτης (23/02/2016) στη Βουλή καθώς για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία εκπρόθεσμη τροπολογία που δίνει το δικαίωμα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας να διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα και αμνηστεύοντας τον ουσιαστικά από κάθε μελλοντική ευθύνη.

  Άλλη μια πρωτοτυπία της… αριστερής κυβέρνησης: Εκατομμύρια θα δίνονται μετά από προσωπικό παζάρι, χωρίς να έχει προκηρυχθεί καμία προκήρυξη, για άγνωστο χρονικό διάστημα και χωρίς πλαφόν εξόδων.

  Με πρόσχημα την Εθνική Ασφάλεια και τη Δημόσια Τάξη η κυβέρνηση με υπογραφές έξι μελών του υπουργικού Συμβουλίου (Πάνος Καμμένος– Άμυνας, Ευκλείδης Τσακαλώτος – Οικονομικών, Θεόδωρος Δρίτσας – Ναυτιλίας, Νίκος Τόσκας – Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννης Μουζάλας – Μεταναστευτικής Πολιτικής και Πάνος Κουρουμπλής – Εσωτερικών) ουσιαστικά καταργεί την έτσι κι αλλιώς ατελή νομοθεσία περί προστασίας του δημοσίου χρήματος και δίνει το δικαίωμα διαχείρισης πολλών δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για όσο διάστημα διαρκέσει η μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα, που μάλλον όπως όλα δείχνουν θα διαρκέσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και θα απαιτήσει πολλά χρήματα από την πλευρά της Ελλάδας.

  Πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε κατακεραυνώσει εάν ήταν στην αντιπολίτευση.

  Όλοι θυμούνται ότι είχε ξεσηκώσει επανάσταση μέσα και έξω από τη Βουλή στο πρόσφατο παρελθόν για πολύ λιγότερα και επουσιωδέστερα νομοθετήματα.

  Αυτό πάντως που αξίζει να επισημανθεί είναι το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν τη αντιπολίτευσης καταψήφισε την τροπολογία, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης, αλλά λειτούργησε σαν να επρόκειτο για άρθρο νόμου ήσσονος σημασίας, χωρίς συνέπειες για το κρατικό χρήμα.

  Οι διάλογοι της ντροπής:

  «Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 244 και ειδικό αριθμό 48 ως έχει;

  ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτή, δεκτή.

  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ : Κατά πλειοψηφία.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΪΒΑΤΙΔΗΣ: Κατά πλειοψηφία.

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Κατά πλειοψηφία.

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ: Κατά πλειοψηφία.

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: Κατά πλειοψηφία.

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΡΑΣ: Κατά πλειοψηφία.

  ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 244 και ειδικό αριθμό 48 έγινε δεκτή ως έχει κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο.»

  Αυτά είναι τα πρακτικά της Βουλής… τόσο απλά πέρασε η τροπολογία που αλλάζει τον τρόπο διαχείρισης του κρατικού χρήματος στην Ελλάδα. Κάτι που δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο και καμία δικαιολογία. Ιδιαιτέρως, δε, το γεγονός ότι θα δημοσιεύει κανείς προσκλήσεις ενδιαφέροντος και κανείς δεν θα γνωρίζει καν τα έργα που θα ανατίθενται κατόπιν προσωπικής διαπραγμάτευσης σαν να πρόκειται για παζάρι.

  Τι αναφέρεται στην επίμαχη τροπολογία

  Σύμφωνα με την τροπολογία που έχει τον γενικό τίτλο Συνδρομή του ΥΠΕΘΑ στη Διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης και Σύσταση Συντονιστικού Οργάνου μέσα σε λιγότερες από 400 λέξεις καταργούνται όλες οι διατάξεις και οι ασφαλιστικές δικλείδες (ανεπαρκέστατες έτσι κι αλλιώς όπως είχε αποδειχθεί) για τη διαχείριση του κρατικού χρήματος καθώς επιτρέπεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης».

  Να προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ή να συνάπτει με τρίτους συμβάσεις εκτέλεσης έργων, παροχής υπηρεσιών προμήθειας αγαθών ή μισθώσεων σχετικά με την ίδρυση, κατασκευή και συντήρηση των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ), Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και των Ανοικτών Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και τη λειτουργία των Κέντρων και Δομών αυτών, αποκλειστικά σε ότι αφορά στη μεταφορά, διαμονή, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών. Η διαδικασία σύναψης συμβάσεων του προηγούμενου εδαφίου δύναται, για λόγους καταπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, λαμβανομένων υπόψη και λόγων εθνικής ασφάλειας ή δημόσιας τάξης, οι οποίοι ειδικώς αιτιολογούνται, να διενεργείται κατόπιν διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης της εθνικής νομοθεσίας, με την επιφύλαξη εφαρμογής της νομοθεσίας της ΕΕ για τις δημόσιες συμβάσεις.

  Μάλιστα, σύμφωνα με την ψηφισθείσα τροπολογία «οι δαπάνες και οι δράσεις που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο της παραγράφου 1 θα καλύπτονται από πιστώσεις είτε του τακτικού Προϋπολογισμού είτε του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων καθ’ υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του ΥΠΕΘΑ.

  Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση πετάει και το τελευταίο φύλλο συκής με τους διαγωνισμούς – εξπρές, όπως αυτός που είχε αποκαλύψει μόλις προχθές το newsbomb.gr, στην περίπτωση του «διαγωνισμού» που προκήρυξε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης για τη μεταφορών οικίσκων με τίμημα περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

 17. Ο/Η Lawyer λέει:

  Μετά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου:

  [Ο Τσίπρας τότε μου εξέφρασε την απορία του γιατί ήμουν τόσο σκληρή με τον Διώτη και του απάντησα ότι κατά την άποψή μου ο Διώτης ήταν εξίσου υπεύθυνος με τον Βενιζέλο και τον Παπακωνσταντίνου για υπεξαγωγή σε βαθμό κακουργήματος. ‘Στόχος μας δεν είναι ο Διώτης’, μου είχε πει. ‘Στόχος μας πρέπει να είναι η Αλήθεια και η Δικαιοσύνη’, του είχα απαντήσει»].

  ακούγεται ξανά η ίδια κατηγορία:

  http://www.protagon.gr/epikairotita/o-giwrgos-papakwnstantinou-gia-tis-istorikes-stigmes-prin-to-mnimonio-44341115117

  «Ο ΣΥΡΙΖΑ μού ζήτησε να “δώσω” τον Βενιζέλο»

  Σε αποσπάσματα από το βιβλίο του που προδημοσιεύονται στον Τύπο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλά για το πώς ελήφθη η απόφαση για την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό, αλλά και για το παρασκήνιο της Προανακριτικής που τον παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο

  Protagon Team

  21 Απριλιου 2016

  Ο ΣΥΡΙΖΑ «ήθελε να δώσω στοιχεία κατά του Βενιζέλου»

  Αποκαλύπτει ακόμη ότι κατά την περίοδο λειτουργίας της Προανακριτικής είχε δύο συναντήσεις που χαρακτηρίζει «ενδιαφέρουσες».

  …..

  Η δεύτερη ήταν με ορισμένα υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση μου ζήτησαν ευθέως να τους δώσω στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κατά του Βενιζέλου· τους απάντησα πως δεν έμπαινα σε παρόμοιες λογικές συναλλαγών και πως ό,τι είχα να πω σχετικά θα το έλεγα στη Βουλή».

  ……
  Βενιζέλος: «Μέθοδοι μαφίας»

  Για τα όσα αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο κ. Παπακωνσταντίνου και προδημοσίευσαν τα Νέα, άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Βενιζέλου. Αναφερόμενος στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας για τα όσα αποκαλύπτει ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο βιβλίο του σχετικά με τους στόχους και τις μεθόδους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» ο κ. Βενιζέλος είπε:

  «Αυτή την περίοδο διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας ένας αδίστακτος πυρήνας τυχοδιωκτών που επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν μεθόδους μαφίας για να αντιμετωπίσουν αυτόν που θεωρούν δύσκολο αντίπαλο. Το προσπάθησαν και έσπασαν τα μούτρα τους γιατί η αλήθεια εκδικείται. Αν όμως το κόστος σε προσωπικό επίπεδο είναι η αηδία, σε εθνικό επίπεδο είναι η ταπείνωση. Για αυτό πρέπει να φύγουν το ταχύτερο».

  ΣΥΡΙΖΑ: «Φωνάζει ο κλέφτης…»

  Με χαρακτηριστική καθυστέρηση ήρθε το απόγευμα της Πέμπτης η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ:

  «Τα δύο πιο αναξιόπιστα πρόσωπα της υπόθεσης “λίστα Λαγκάρντ”, ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος, εξακολουθούν να χρωστάνε μια καθαρή απάντηση για το πώς, την ώρα που φόρτωναν τεράστια βάρη στους έλληνες πολίτες, εξαφάνιζαν τις λίστες μαύρου χρήματος σε συρτάρια, για να καλύψουν συγγενικά τους πρόσωπα, κολλητούς τους φίλους και πολιτικούς τους συνεργάτες. Αντί για αυτό, προσπαθούν να βγάλουν λάδι ο καθένας τον εαυτό του, κόβοντας και ράβοντας σενάρια συνωμοσίας. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

 18. Ο/Η του κώλου λέει:

  ΘΕΛΩ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ

  12 Αυγούστου 2016

  Ζωή Κωνσταντοπούλου: Γιατί ανέβηκε στην ταράτσα; (vid)
  0 Σχόλια

  Ένα πρωτότυπο και αντισυμβατικό τρόπο διάλεξε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου για να απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες.
  Η πρώην πρόεδρος της Βουλής ανέβηκε σε μια ταράτσα και έγραψε σε video με το κινητό της ένα κάλεσμα για τη Χαλκιδική αυτό το Σάββατο 13 Αυγούστου.
  AdTech Ad
  Ταυτόχρονα ζήτησε από τους πολίτες να προτείνουν οι ίδιοι σημεία συνάντησης σε όλη την Ελλάδα.
  Μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου θα βρίσκονται στη Χαλκιδική ο Μιχάλης Χουρδάκης και ο Διαμαντής Καραναστάσης, αλλά και μέλη της νεολαίας που συμμετέχουν στην ακτιβιστική πρωτοβουλία “ΟΧΙ στα Ναι τους” και στην Πλεύση Ελευθερίας.
  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε:
  Για να αλλάξουμε τον κόσμο, πρέπει να συναντηθούμε.

  Read more: http://www.newsbomb.gr/bomb-tv/politikh/story/720196/zoi-konstantopoyloy-giati-anevike-stin-taratsa-vid#ixzz4HBcADf79

 19. Παράθεμα: Ζ. Κωνσταντοπούλου κατά Ζ. Κωνσταντοπούλου | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μυστικά κονδύλια, μια τρανταχτή ανακολουθία του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκαλύπτεται

  https://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/10/blog-post_83.html

  Ενα «τσιφλίκι» με πολλά εκατ. στο ΥΠΕΞ
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 | 6:06 μ.μ.

  Είναι γνωστό ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι «μαγαζί γωνία» που κατά κανόνα προσφέρει μεγάλα πολιτικά (μόνο;) κέρδη στο υπουργό του. Πάνω σ’ αυτό το μαγαζί στήθηκαν καριέρες και έχουμε δει ενοίκους του να καταλήγουν πρόεδροι της δημοκρατίας (Παπούλιας) μέχρι πρωθυπουργοί Σαμαράς, Παπανδρέου).

  Το ποιο ουσιαστικό απ’ όλα είναι ότι ο υπουργός του διαχειρίζεται εντελώς ανεξέλεγκτα στην ουσία τεράστιους απόρρητους προϋπολογισμούς (τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια»). Κι εδώ μιλάμε για πολύ χρήμα. Το αφήγημα λέει ότι με αυτό το χρήμα εξαγοράζονται υπηρεσίες ανθρώπων και μηχανισμών με επιρροή, προκειμένου να προωθηθούν τα εθνικά ζητήματα. Κανείς όμως δεν γνωρίζει τι ποσά σε ποιους και για ποιο λόγο δίνονται.
  Και σ’ αυτό το ζήτημα υπάρχει μια «ομερτά». Αν και κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει πολλές φήμες, κανένας δημοσιογράφος δεν ασχολήθηκε διαχρονικά μ’ αυτό το θέμα. Η μόνιμη δικαιολογία είναι ότι τα παραστατικά αυτών των συναλλαγών καταστρέφονται την ίδια στιγμή ή το αργότερο εντός έξι μηνών.

  Το μόνο σχετικό που έχει δει την επιφάνεια είναι η καταγγελία του Μητσοτάκη, όταν ο πρώην προστατευόμενος του Α. Σαμαράς έριξε την κυβέρνησή του και δημιούργησε την «Πολιτική Ανοιξη» ότι σαν υπουργός Εξωτερικών ο Α. Σαμαράς το 1992 είχε δαπανήσει για «εθνικούς» λόγους 7,5 δισ. δραχμές! Τότε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Σαμαρά ότι χρησιμοποίησε χρήματα που έπρεπε να αξιοποιηθούν για εθνικούς σκοπούς προκειμένου να δημιουργηθεί το προφίλ του και να φτιαχτούν αγιογραφίες του από δημοσιογράφους.
  Στην κατάθεση του στην Ένωση Συντακτών ο Μητσοτάκης λέει: «Υπήρχε ένα τσουβάλι με χαρτονομίσματα. Για την ακρίβεια ήταν μια μαύρη νάιλον σακούλα σαν αυτές για τα σκουπίδια. Ήταν γεμάτη πεντοχίλιαρα. Από εκεί έπαιρναν χρήματα και μοίραζαν».

  Από τότε έχουν περάσει 24 ολόκληρα χρόνια. Έχουν αλλάξει τόσες κυβερνήσεις, έχουν ρθεί τα πάνω – κάτω, στην πολιτική και κοινωνική μας ζωή, λίστες όμως με τα ονόματα των λαδιάρηδων δημοσιογράφων δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

  Κάναμε αυτή την μεγάλη εισαγωγή για να πούμε ότι διαχρονικά το υπουργείο Εξωτερικών είναι το «βιλαέτι» του εκάστοτε υπουργού. Κι αυτή την παράδοση την συνεχίζει επάξια και ο σημερινός υπουργός Ν. Κοτζιάς.

  Η αποκάλυψη που κάνει σήμερα η εφημερίδα «Ποντίκι» δεν θα λέγαμε ότι είναι σημαντική αλλά δεν πρέπει να περάσει και ασχολίαστη. Μια υπηρεσία, λοιπόν, του υπουργείου Εξωτερικών είναι και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ). Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για ένα μαγαζάκι εξυπηρέτησης μικροπολιτικών και πελατειακών σχέσεων.

  Αντιγράφουμε από το «Ποντίκι»:

  Αυτό το … μαγαζάκι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς φρόντισε να το αξιοποιήσει όπως και οι προηγούμενοι προκάτοχοι του. Κατ’ αρχάς φρόντισε κάποιους πολιτικούς από το «Πράττω» (σημ δική μας: Μια πολιτική κίνηση που είχε κάνει ο Κοτζιάς) τοποθετώντας γενικό διευθυντή της ΓΓΑΕ τον Μιχάλη Κόκκινο.

  Αυτός με την σειρά του φρόντισε να φέρει έναν αναπληρωτή γενικό διευθυντή, τον Δημήτρη Πλευράκη, και όλοι μαζί προσέλαβαν και έναν ειδικό σύμβουλο τον Κοσμά Παπαχρήστο.

  Τι κάνουν τώρα όλοι αυτοί μαζί με τους υπόλοιπους 11 προϊσταμένους και τους διευθυντές μιας υπηρεσίας με 34 υπαλλήλους Ταξιδάκια ανά τον κόσμο και συνέδρια που αν έχουν κάποιο ενδιαφέρον είναι οι ξενοδόχοι που φιλοξενούν με δαπάνες του υπουργείου τους συνέδρους …

  Ο προϋπολογισμός της ΓΓΑΕ είναι 3.000.000 και το 1.000.000 προορίζεται για μισθοδοσία. Τα υπόλοιπα δύο για ταξίδια και δημόσιες σχέσεις.
  ___________

  Σχετικά:
  https://roides.wordpress.com/2015/05/11/11may15/
  https://roides.wordpress.com/2015/11/16/16nov15/
  https://roides.wordpress.com/2011/10/17/17oct11/
  https://roides.wordpress.com/2010/06/09/9jun10/

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εξηπατήθη η ανήλικη κόρη Αλεξίου

  http://www.iefimerida.gr/news/315397/konstantopoyloy-gia-ta-dyo-hronia-syriza-anel-lypamai-kai-thymono-giati-exapatithika#ixzz4WqEW6dv7
  25|01|2017

  Κωνσταντοπούλου για τα δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Λυπάμαι και θυμώνω γιατί εξαπατήθηκα μαζί με όλους εσάς

 22. Ο/Η Σώπα καλέ λέει:

  Όλο και ανακαλύπτει τα ολοφάνερα η μικρά

  Κωνσταντοπούλου: «Πάνε για παραγραφή την υπόθεση της Ziemens» (βίντεο)

 23. Ο/Η της παλαβής λέει:

  http://news247.gr/eidiseis/viral/pleush-eleytherias-pws-to-erwthmatologio-me-ton-lhsth-trapezwn-erikse-to-twitter.4969278.html

  Πλεύση Ελευθερίας: Πώς το ερωτηματολόγιο με τον ‘ληστή τραπεζών’ έριξε το twitter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.