Επιχείρηση αναμένει έλεγχο του (μπαχαλο)Δημοσίου εδώ και δύο χρόνια…

[Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο Δημόσιο της Νότιας Δανιμαρκίας]

dimosio3.7.14

Διάβασα το τελευταίο μονόστηλο της τελευταίας σελίδας της Οικονομικής Καθημερινής (22.01.2016) με τίτλο: «Επειγόντως μία πρόσληψη» -και δεν λέει να φύγει εδώ και μέρες από το μυαλό μου. Το ανεβάζω για να μην το ξεχάσω. Τ ρ α γ ι κ ή  κατάσταση. Διαβάστε προσεκτικά:

Επιχείρηση εντάχθηκε στον αναπτυξιακό. Σκούπισε το ταμείο της, πήρε και δάνειο από τις τράπεζες και υλοποίησε το επενδυτικό σχέδιο για το οποίο είχε εγκριθεί η επιχορήγησή της. Μια επένδυση σε υψηλή τεχνολογία για την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας από αυτές που όλοι συμφωνούν ότι χρειάζεται η χώρα. Κατέθεσε τον φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο υπουργείο και περιμένει τον έλεγχο από την αρμόδια υπηρεσία για να πάρει την επιδότηση. Και περιμένει τον έλεγχο σχεδόν δύο χρόνια τώρα. Γιατί η υπηρεσία δεν έχει υπάλληλο με τα κατάλληλα προσόντα, ώστε να κάνει τον έλεγχο και να βεβαιώσει ότι τα μηχανήματα που τοποθέτησε είναι αυτά για τα οποία εγκρίθηκε επιδότηση. Αυτά τα δυο χρόνια πληρώνει τόκους για ένα δάνειο το οποίο κανονικά θα έπρεπε να έχει αποπληρώσει με την επιδότηση. Το επενδυτικό σχέδιο έχει ανατραπεί. Κι όλα αυτά όχι γιατί το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει τον κατάλληλο υπάλληλο, αλλά γιατί δεν έχει την ικανότητα να κάνει τη δουλειά του. (υπογραμμίσεις δικές μου)

*

Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας, αλλά φυσικά ποιος είμαι εγώ…

This entry was posted in σκέψεις, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Επιχείρηση αναμένει έλεγχο του (μπαχαλο)Δημοσίου εδώ και δύο χρόνια…

 1. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  ………… Δημόσιο της Νότιας ΔανιμαρΚίας]

 2. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Γι’αυτὴν τὴν θέσιν δὲν φθάνει νὰ ἔχῃ κάποιος παπποὺ ΕΑΜίτη, πρέπει καὶ ὁ προπάππους νὰ πολέμησε στὴν Ὀκτωβριανὴν Ἐπανάστασιν.

  Ἴσως πρέπει νὰ ῥωτήσουν τὸν κατάλληλον μοναχόν. Ποιός εἶναι αὐτὸ ποὺ ἔλυνε προβλήματα Ἀστροφυσικῆς καὶ Διαστημικῆς Τεχνολογίας;

  Μήπως νὰ τοὺς στείλουμε ἄρτον ζειᾶς;

  Νὰ δεῖτε πῶς ἂν θὰ πᾶμε στὴν δραχμήν, ὄλα θὰ φτιάξουν.

  Ἄτιμε Κίσσινγκερ, τὸ σχέδιο σου προχωρᾷ τέλεια!

  Ὅταν λέμε ὅτι μᾶς ψεκάζουν, ἐσεῖς καγχάζετε. Μία ὀμπρέλλα, ἄραγε φθάνῃ;

  ΥΓ Πρέπει νὰ σταματήσω νὰ τρώω ἀργά, βλέπω παράλογα ὄνειρα.

 3. Ο/Η S.K. λέει:

  Τι μαιμουδιές είναι αυτές? Αλλά τι άλλο να περιμένεις από το Αλαφουζέικο…

 4. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Περὶ γελοίων αἰτιολογιῶν κρατικῶν ἀξιωματούχων:

  http://www.rassias.gr/1112.html
  «Η ιδέα για την σημερινή ομιλία προέκυψε όταν προσφάτως το ψευδεπίγραφα «ελληνικό» κράτος απέρριψε το αίτημά μας για χορήγηση θρησκευτικής νομικής προσωπικότητας στην Ελληνική Εθνική Θρησκεία, και μας υποχρέωσε να καταφύγουμε στο Εφετείο, δηλαδή σε πρόσθετη ταλαιπωρία και πρόσθετα έξοδα. Ο ισχυρισμός ωστόσο του πρωτοδίκη πως τάχα ο προσδιορισμός «Ελληνική Εθνική» θα προκαλέσει στο κοινό την σύγχυση ότι η θρησκεία μας είναι η επίσημη κρατική, εκτός από την θυμηδία που μας προκάλεσε, μας έφερε επίσης στην μνήμη την ενδιαφέρουσα θεολογία του εστεμμένου φιλοσόφου Ιουλιανού περί εθνών και εθναρχών Θεών και κρίναμε καλό να την παρουσιάσουμε, αφού στα σίγουρα, κανένα ψευδεπίγραφα «ελληνικό» σχολείο δεν δίδαξε, δεν διδάσκει και δεν πρόκειται να διδάξει τέτοια πράγματα. »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s