Αυγή: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο

[φιςςςς μπόϊνγκ!]

Τα όρια στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, που εξελίσσεται σε αγώνα μετ’ εμποδίων, έθεσαν χθες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στις απεργιακές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις κατά της πολιτικής λιτότητας και των περικοπών.

Την ίδια ώρα η Κομισιόν σε έκθεσή της προσδιόριζε το δημοσιονομικό κενό της προσεχούςavgi5.2.16 διετίας στο 2% του ΑΕΠ (3,5 δισ.), θέτοντας εμμέσως ζήτημα λήψης πρόσθετων μέτρων, παρ’ ότι οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου μέχρι και χθες δεν είχαν θέσει στην κυβέρνηση σχετικό αίτημα. Η Κρ. Λαγκάρντ επανέλαβε από τη Ν. Υόρκη ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο αν το ασφαλιστικό είναι «βιώσιμο», θέτοντας και αυτή εμμέσως ζήτημα περικοπών στις συντάξεις.

* Νέα μέτρα για την κάλυψη δημοσιονομικού κενού 2% του ΑΕΠ το 2016-17 ζητάει η Κομισιόν

* Περικοπές στις συντάξεις ζητάει εμμέσως το ΔΝΤ κάνοντας λόγο για «βιώσιμο ασφαλιστικό»

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Αυγή: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο

 1. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Οι λυκοφιλίες που πήγαν περίπατο
  Η κόρη του Κωνσταντόπουλου απασφάλισε
  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου φωνάζει «Να δούμε στα ελικόπτερα, Αλέξη, ποιος θα μπει»

  Κωνσταντοπούλου: Εχω τα γραπτά μηνύματα του Τσίπρα για τον Φίλη

  02/02/2016

 2. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Το δραμα του πλουσιου Γ. Μηλιου που εχει ταχθει κοντα 50 ετη να πολεμα την αστικη ταξη (την ταξη του) και την κορη του!!!

  «…ο καθηγητής πολιτικής οικονομίας και πρώην προβεβλημένο στέλεχος του Συριζα Γιάννης Μηλιός. Ειδικά ο τελευταίος ρίχνει φως σε άγνωστες πτυχές της οικονομικής διαπραγμάτευσης, εξετάζει τι πήγε λάθος στη μεταστροφή του Σύριζα, κάνει λόγο για “φατριασμό και οργανωτική αποσάθρωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού” και φυσικά μιλάει για την ανατροπή που δεν έγινε ποτέ. Μεταξύ άλλων στοιχείων που παραθέτει για την περίφημη “αυτονόμηση” του Τσίπρα και την υπονόμευση του κόμματος, ξεχωρίζει η επίθεση που ασκεί ο Μηλιός στην οικονομική πολιτική του Συριζα και κυρίως στον Γιάννη Δραγασάκη, αλλοτινό συνεργάτη σε επίπεδο οικονομικής πολιτικής. Ο Γιάννης Μηλιός δεν φοβάται να μιλήσει καθαρά για ‘φατριασμό’ του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα καθώς από πολύ νωρίς “ένας τσακωμός όλων με όλους για όλα ταλάνιζε τις κομματικές δομές από τη βάση μέχρι την κορυφή. Δεν επρόκειτο απλώς για ιδεολογικές πολιτικές συγκρούσεις μεταξύ των διαφορετικών ‘συνιστωσών, τάσεων και ρευμάτων, αλλά και για συγκρούσεις στο εσωτερικό των διαφορετικών ‘συνιστωσών’ τάσεων και ρευμάτων (με εξαίρεση ίσως το Αριστερό Ρεύμα υπό τον Π.Λαφαζάνη) στο εσωτερικό επίσης όλων σχεδόν των οργάνων” με αποτέλεσμα της αυτονόμηση του γραφείου και τη χάραξη ενός προγράμματος διακυβέρνησης από το στενό πυρήνα του Αλέξη Τσίπρα. Για την ακρίβεια ο Μηλιός παραπέμπει στην ‘Επιτροπή Προγράμματος υπό τον Γιάννη Δραγασάκη, η οποία καθόρισε “την ακόλουθη διαδικασία εσωκομματικής διαβούλευσης επί των κομματικών κειμένων και θέσεων”. Υπεύθυνο δηλαδή του προγράμματος του Σύριζα, όπως παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Μηλιός προκρίνει τον σημερινό αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης καθως και όλης της στρατηγικής που ακολούθησε……
  [….]
  εντός του πλαισίου αυτού δεν υπήρχε εναλλακτικός δρόμος” τονίζει ο Μηλιός υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν εναλλακτικές όπως “προώθηση μέτρων και ενός νομοθετικού πλαισίου για τη διαφάνεια αλλά και τον περιορισμό του χώρου εξουσίας της αγοράς, συνεταιριστικά-συνεργατικά σχήματα που θα ‘ενώνουν’ το άνεργο εργατικό δυναμικό με το αργούν παραγωγικό δυναμικό των κλειστών επιχειρήσεων, ενεργητική άσκηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί των τραπεζών κλπ”. Και φυσικά πιστεύει ότι ποτέ δεν υπήρχε πρόθεση σύγκρουσης ή ρήξης παρά συμβιβασμού εκ μέρους της κυβέρνησης. Παραπέμπει έτσι σε συνέντευξη του Δραγασάκη τον Σεπτέμβρη του 2012 όπου είχε πρωτουποστηρίξει τη λογική της βίαιης ωρίμανσης επιμένοντας πως το δίλημμα για τον “Σύριζα δεν είναι αν θα έπαιρνε δυσάρεστα μέτρα, αλλά αν αυτά θα είναι δίκαια ή άδικα, αν δημιουργούν προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση ή μας βουλιάζουν πιο βαθιά μέσα σ’αυτήν, όπως γίνεται με τη σημερινή πολιτική” κάνοντας εμφανή από τότε τη διάθεση συνθηκολόγησης. Η προβληματική αυτή μάλιστα συνοδευόταν κατά τον Μηλιό από διάφορα ‘οράματα’ περί παραγωγικής ανασυγκρότησης η οποία ‘στο βαθμό που δεν εντάσσεται σε ένα πλαίσιο αναδιανομής πλούτου, εισοδήματος και ισχύος προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας, αποτελεί απλό συνώνυμο της επιταχυνόμενης συσσώρευσης κεφαλαίου, της καπιταλιστικής ανάπτυξης”. Συμπέρασμα για τον Μηλιό: ο Σύριζα είχε εξαρχής σχέδιο μνημονιακής στροφής και αναφανδόν παράδοσης στις επιταγές του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. »
  http://www.protothema.gr/politics/article/551181/o-milios-milaei-gia-tin-proti-fora-aristera/

  ΥΓ Ενω τα λεει σωστα, δηλ. οτι ηταν πολεμος επικρατησης ατομων κια μικρων ομαδων (φραξιων) και οχι ιδεολογικες εσωτερικες συγκρουσεις :
  «Δεν επρόκειτο απλώς για ιδεολογικές πολιτικές συγκρούσεις μεταξύ των διαφορετικών ‘συνιστωσών, τάσεων και ρευμάτων, αλλά και για συγκρούσεις στο εσωτερικό των διαφορετικών ‘συνιστωσών’ τάσεων και ρευμάτων (με εξαίρεση ίσως το Αριστερό Ρεύμα υπό τον Π.Λαφαζάνη) στο εσωτερικό επίσης όλων σχεδόν των οργάνων” με αποτέλεσμα της αυτονόμηση του γραφείου και τη χάραξη ενός προγράμματος διακυβέρνησης από το στενό πυρήνα του Αλέξη Τσίπρα.
  δεν καταλαβαινει οτι η μαζα των ψηφοφορων του ΣΥΡΙΖΑ, ωφελιμιστες πρωην ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ, αλλα κια η πλειονοτητα του εγωιστικου μας λαου δεν εχουν τοσο προωθημενες αυτοδιαχειριστικες θεσεις για συνεταιριστικά-συνεργατικά σχήματα κ.λ.π.

  • Ο/Η Zωζώ Σαπουνάκη του Harvard Business Review λέει:

   Αφού δεν ήταν έτοιμοι, δεν ήταν ενωμένοι, δεν ήξεραν, δεν τολμούσαν, γιατί λύσσαξαν να εξουσιάσουν;
   που να φαν τα λυσσακά τους οι λαφαζανοτσιπροπαππάδες που μας αποτελείωσαν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.