Η ψευτοαναλογική της ψευτοαριστεράς

[Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοτραγωδία]

apli-analogiki2feb16

Tου Αναγνώστη Λασκαράτου
«Ο Χέγκελ λέει κάπου ότι όλα τα γεγονότα και οι προσωπικότητες της ιστορίας επανεμφανίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ξέχασε να προσθέσει: την πρώτη φορά ως τραγωδία, τη δεύτερη ως φάρσα», έλεγε ο Μαρξ στην εισαγωγή του περίφημου έργου του «Der 18te Brumaire des Louis Napoleon» (1852). Αυτή η ρήση βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της στην ελληνική περιπέτεια της απλής αναλογικής.  Όπως φημολογείται χωρίς να διαψεύδεται, όπως προκύπτει ακόμη και από σχετική δήλωση του αρμόδιου υπουργού (15.1), που δεν είπε λέξη για απλή αναλογική αλλά μίλησε για σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών (γεγονός που κάνει το σύστημα λιγότερο αναλογικό), θα έχουμε μια επανάληψη που θα καταλήξει σε ιλαροτραγωδία.

Eίχαμε εδώ και χρόνια αντιληφθεί και επισημάνει πως ο κ.Τσίπρας κορόιδευε και στο ζήτημα του εκλογικού νόμου (2.11.2012: <a <ahref="https://roides.wordpress.com/2012/11/03/3nov12/">Ο Βενιζέλος επιθυμεί, Απλή Αναλογική → Τι έγινε η απλή αναλογική κ.Τσίπρα;)

Θα αρκούσε και μόνο ο χειρισμός του συστήματος εκλογής, για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε την ηθική υπόσταση του πρωθυπουργού και του κόμματός του. Η απλή αναλογική αποτελεί μια εμβληματική αδιαπραγμάτευτη αξία της Αριστεράς, συνδεδεμένη με το σεβασμό της λαϊκής θέλησης όπως αυτή εκφράζεται στις κάλπες και με την δημοκρατική  κουλτούρα των πολυκομματικών κυβερνήσεων συνεργασίας και ευρύτερης συνεννόησης. Με λίγα λόγια είναι η άρνηση έντιμων ανθρώπων να αναδειχθούν βουλευτές με κλεμμένες ψήφους, που ανήκουν σε άλλα κόμματα και σε άλλα πρόσωπα και η κατάφαση στο διάλογο και στη συνισταμένη συγγενών απόψεων.

Προσωπικά, αν και η ευρύτερη κυβερνητική συνεργασία είναι πλέον εθνική ανάγκη, μπορώ να δείξω κατανόηση στην θέση οποιουδήποτε εκτός Αριστεράς, πως χρειάζεται μια ενίσχυση του πρώτου κόμματος για το σχηματισμό κυβέρνησης, κάτω από τις εξής προϋποθέσεις. Πως αυτή είναι μια σταθερή θέση (αυτό αφορά ουσιαστικά μόνο τη ΝΔ), πως ο νόμος είναι σταθερός και δεν αλλάζει προεκλογικά, πως  η πριμοδότηση είναι περιορισμένη και κάτω από λογικούς όρους. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πληροί τις δυο πρώτες προϋποθέσεις. Είναι δεσμευμένος ηθικά και πολιτικά με την αναλογική και η ψήφιση οποιουδήποτε νέου ενισχυμένου εκλογικού νόμου από τη μεριά του είναι πλέον χρονικά ύποπτη, ευκαιριακή και σημαδεμένη. Είναι ενδεικτικό ότι μετά από ένα μακροχρόνιο θέατρο πλειοδοτικής υποκρισίας, με τον ισχυρισμό πως θα κατοχυρώσει την απλή αναλογική συνταγματικά (γι’αυτό λέει δεν την ψήφιζε), φτάσαμε να ακούμε τα γνωστά συνήθη χιλιοειπωμένα παλαιοκομματικά προλεγόμενα κάθε νέου καλπονοθευτικού νόμου. Ακούμε για μείωση του αριθμού των βουλευτών (χτύπημα στην αναλογικότητα και στην αντιπροσωπευτικότητα), για απλή μείωση και όχι κατάργηση του μπόνους (μερική αναλογικότητα), για κατάτμηση περιφερειών (πλειοψηφική τάση) κλπ. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει την στάση του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές του 1985, όταν είχε πάρει την εξουσία και τις προκλητικές δηλώσεις των Κουτσόγιωργα («σύστημα» απλής αναλογικής, δηλαδή ενισχυμένη) και Παπανδρέου («δεν υπάρχει απλή αναλογική»).

Ο κ.Τσίπρας καταεξευτέλισε την Αριστερά βυθίζοντάς την στα τέλματα της συναλλαγής, του φαβοριτισμού, της ασυνέπειας, της απραξίας, της εξαπάτησης, έδωσε την χαριστική βολή στην Οικονομία, υποθήκευσε το μέλλον και τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, κατάντησε να συγκυβερνά με την Ακροδεξιά. Όμως πολλοί του χρωστάμε ευγνωμοσύνη. Μας άνοιξε τα μάτια και μας έδειξε πόσο ανόητοι έχουμε υπάρξει να μην βλέπουμε τα προφανή, όπως αυτά ξετυλίχτηκαν μπροστά μας τόσο στον υπάρξαντα σοσιαλισμό της Αν. Ευρώπης, όσο και στη μεταπολιτευτική συμπεριφορά της Αριστεράς αλλά και στις παλιότερες ευθύνες της για τον Εμφύλιο. Έχουμε γίνει πια ωριμότεροι και σοφότεροι στη γνώμη μας για τους ανθρώπους και στον τρόπο ερμηνείας της Ιστορίας. Αυτό του το αναγνωρίζω. Οι αριστερές και κοινωνικές μας ευαισθησίες υπάρχουν και παραμένουν,  η προσήλωσή μας στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα δικαιώματα των ζώων και της φύσης είναι απόλυτα δεδομένη, όμως η εμπιστοσύνη μας σε πρόσωπα και σε κόμματα φορείς αυτών των ιδεών (πραγματικά ή στη φαντασία μας), έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα. Η ευτέλεια των αριστερών χαρακτήρων, η σιωπή αυτών που έπρεπε να κραυγάζουν, οι κωμικοτραγικές μεταμορφώσεις όπως αυτή του Λαφαζάνη της Σρεμπρένιτσα και του τσούρμου του, που ξαναθυμήθηκαν την αναλογική  στις 24.8.2015, δηλαδή προεκλογικά και λίγο μετά την ίδρυση του ανθυποκομματιδίου τους, μας έχουν αφήσει άναυδους και έχουν ξεπεράσει απροσδόκητα πολύ τις παλιές μας υποψίες, πως η Αριστερά αποτελούσε και αυτή εκτροφείο και θερμοκήπιο σαλτιμπάγκων.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Η ψευτοαναλογική της ψευτοαριστεράς

 1. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  Για τον Λαφαζάνη της Σρεμπρένιτσα

  http://www.balkandiskurs.com/en/2016/01/25/pionirska-house-silence-and-denial-in-visegrad/

  Pionirska House: Silence and Denial in Višegrad

  The Bosnian war ended 20 years ago, but the eastern town of Višegrad still struggles over its collective history. Local authorities wanted to demolish a house on Pionirska Street, where 70 Muslim civilians were burned alive. Protests put the decision on hold, but a permanent solution has yet to be found.

  By Marta Vidal –

  January 25, 2016
  On 14 June 1992, 70 Muslim civilians were taken by a group of armed Serbs to a house on Pionirska Street in the eastern Bosnian town of Višegrad. They were locked in the basement, where the carpet beneath their feet was set ablaze. At least 59 people were burned to death.

  A few days after the first fire, on 27 June 1992, in a house in Bikavac, Višegrad, arsonists lit another fire, which killed 60 civilians – again, all Bosnian Muslims. The house in Bikavac was destroyed, but on Pionirska Street the house of death, now a memorial to the victims, remains. It is one of the few memorials that exist for the Muslim civilians murdered by Serb forces in Višegrad.

  (…..)

 2. Ο/Η Boλταίρος λέει:

  Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου

  http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/i-epixeirisi-eklogikos-nomos-emeine-sti-mesi
  Η επιχείρηση «εκλογικός νόμος» έμεινε στη μέση

  31 Jan 2016

  Ευρισκόμενη εν μέσω κοινωνικών πιέσεων για το ασφαλιστικό, τις αντιδράσεις στις Βρυξέλλες και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), και της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση επιχείρησε έναν αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης με την επιχείρηση «εκλογικός νόμος», που χάθηκε από το προσκήνιο, λόγω της αδυναμίας πολιτικής διαχείρισης του θέματος, παρατηρεί σε ρεπορτάζ της η «Καθημερινή».

  Πολλές οι διαφωνίες που διατυπώθηκαν από υπουργούς, βουλευτές, αλλά και από κομματικά στελέχη για τον τρόπο με τον οποίο ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τη σύμφωνη γνώμη του Μεγάρου Μαξίμου, έθεσε το θέμα, καθώς ούτε η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πολλοί υπουργοί ήταν μέρος του επικοινωνιακού σχεδίου και όπως φάνηκε εκ των υστέρων, ούτε έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση να εναρμονιστούν με τον υπουργό Εσωτερικών. Ιδιαίτερα στον κομματικό μηχανισμό δεν γνώριζαν τίποτα σχετικό ώστε να συμμετάσχουν, έστω κάποια στελέχη, στη δημόσια συζήτηση.

  Μάλιστα, εξέφραζαν την έκπληξή τους για το γεγονός ότι ο κ. Κουρουμπλής μιλούσε σε διάφορα ΜΜΕ καθημερινά πάνω σε συγκεκριμένα θέματα του εκλογικού νόμου, όπως ο αριθμός των βουλευτών και των περιφερειών, το μπόνους των 50 εδρών κ.λπ., κάτι που είναι αδιανόητο να γίνει με σοβαρότητα χωρίς να έχει προηγηθεί εξαντλητική συζήτηση.

  Σημαντικός κυβερνητικός παράγοντας σημείωνε στην «Καθημερινή» ότι «κύρια κατεύθυνση του εκλογικού νόμου θα είναι να καταστεί αναλογικότερος και όχι αναλογικός», ώστε να ευνοεί τις κυβερνήσεις συνεργασίας, να δυσκολεύει την αυτοδυναμία, αλλά να μην την αποκλείει, και πρόσθεσε: «Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υπάρξει κοινός τόπος με την αντιπολίτευση για να υπάρξει συμφωνία». Κατά συνέπεια, οι εξαγγελίες του κ. Κουρουμπλή δεν έχουν πραγματικό πολιτικό υπόβαθρο, τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση.

  Σύμφωνα με έγκυρες όσο και υψηλά ιστάμενες κομματικές πηγές, το θέμα του εκλογικού νόμου είναι μείζον θέμα στρατηγικής σημασίας για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, και δεν μπορεί να απονευρώνεται με τις συχνές επικοινωνιακές εξάρσεις της κυβέρνησης, που το θέτει και το εξαφανίζει από το προσκήνιο, εδώ και ένα χρόνο συνεχώς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο.Τουλάχιστον, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, έως σήμερα.

  Οι αιτίες

  Τα κυρίαρχα στοιχεία που οδήγησαν αυτήν τη φορά το Μέγαρο Μαξίμου να επαναφέρει το συγκεκριμένο θέμα στο προσκήνιο, ήταν: Αφενός ένας αποπροσανατολισμός από τις πιέσεις για το ασφαλιστικό και, αφετέρου, η μελέτη των αντιδράσεων που θα προκαλούσε το ζήτημα αυτό στην αξιωματική αντιπολίτευση και στο περιβάλλον του νέου επικεφαλής της, Κυριάκου Μητσοτάκη.

  Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένιωσε να χάνει την επικοινωνιακή πρωτοκαθεδρία καθώς αισθάνθηκε ανοχύρωτη στην εντυπωσιακά επιθετική κινητικότητα που επέδειξε η Ν.Δ. μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη και με άτακτες κινήσεις επιχείρησε να μεταθέσει το ενδιαφέρον στον εκλογικό νόμο.

  Το μείζον όμως, σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, είναι η πολιτική διαχείριση των εντάσεων του επομένου διαστήματος, γιατί, όπως σημειώνει, από την έκβασή τους θα εξαρτηθεί τόσο ο εκλογικός νόμος όσο και η τύχη της κυβέρνησης γενικότερα.

 3. Ο/Η Όφη Σόφη-διορισμοί λέει:

  ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
  Πληροφορίες ότι και η Ράνια Σβίγκου διόρισε τον σύντροφό της στο υπουργείο Ναυτιλίας [ΦΕΚ]


  02|02|2016

  Πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το iefimerida.gr αναφέρουν ότι η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου έχει διορίσει τον σύντροφό της σε θέση ειδικού συνεργάτη στο πολιτικό γραφείο του Γιάννη Δρίτσα, στο υπουργείο Ναυτιλίας.

  Οπως φαίνεται και από το παρακάτω ΦΕΚ του διορισμού, ο Χρήστος Φωτιάδης διορίστηκε στη θέση του ειδικού συνεργάτη στο υπουργείο Ναυτιλίας, χωρίς πτυχίο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ο Χρήστος Φωτιάδης είναι 31 ετών, φοιτητής ΤΕΙ χωρίς πτυχίο και σύντροφος της Ράνιας Σβίγκου.

  Δείτε το ΦΕΚ του διορισμού του στο υπ. Ναυτιλίας.

  ΦΕΚ 776/ 2 Νοεμβρίου 2015

  Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ΦΕΚ του διορισμού του.

  Διαβάστε ΕΔΩ την υπουργική απόφαση για την ένταξή του στο συνεργείο υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού γραφείου του υπουργού Ναυτιλίας.

  Πηγή: Πληροφορίες ότι και η Ράνια Σβίγκου διόρισε τον σύντροφό της στο υπουργείο Ναυτιλίας [ΦΕΚ] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/248816/plirofories-oti-kai-i-rania-svigkoy-diorise-ton-syntrofo-tis-sto-ypoyrgeio-naytilias-fek#ixzz3z0slCCEy

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  Σάλο έχει προκαλέσει στα κοινωνικά δίκτυα μία ανάρτηση της «Αυγής» στο Twitter για τους αγρότες.

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.protagon.gr/scripta/editorial/i-epistrofi-tou-aswtou-kouveli-44341043170
  Η επιστροφή του μοιραίου Φώτη

  Κάποτε δεν μιλούσαν, τώρα μπορεί να συνεργαστούν
  ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ@intimenews

  Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται και πάλι στο πολιτικό προσκήνιο και συναντάται με τον Πρωθυπουργό. Ο Τσίπρας είτε μπλοφάρει, είτε δείχνει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Σε κάθε περίπτωση, ο μυστακοφόρος πολιτικός είναι μια επιλογή παλιάς -αποτυχημένης- κοπής

  Τάκης Καραγιάννης
  2 Φεβρουαριου 2016

  Ο Φώτης Κουβέλης αποτυπώνει απόλυτα το προφίλ του νεοέλληνα μεσήλικα πολιτικού παλιάς κοπής. Το ψαρό γκρίζο μαλλί του, το επιμελώς επιμελημένο μουστάκι του και τα γκρι κοστούμια του παραπέμπουν σε γυμνασιάρχη, εφοριακό, προϊστάμενο σε πολεοδομία. Γενικώς, σε κάτι διαχειριστικό, σε τίποτα το δημιουργικό. Και όμως, τώρα που σφίγγουν τα γάλατα για την κυβέρνηση προβάλλεται ως πιθανός κυβερνητικός εταίρος. Και το πρόβλημα είναι, πρωτίστως, πολιτικό κι όχι αισθητικό.

  Προβάλλει ως πιθανός κυβερνητικός εταίρος ο άνθρωπος που ανέχτηκε -αν όχι προκάλεσε- το 4-2-1 στο μοίρασμα της πίτας του Δημοσίου. Ποτέ δεν το έχει αρνηθεί ρητά ο ίδιος, δεν το αρνήθηκε ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη αυτοκριτική για τη Νέα Δημοκρατία που έκανε στη Βουλή.

  http://www.protagon.gr/scripta/editorial/i-zwi-o-filis-oi-paktwloi-kai-meta-i-siwpi-44341042836

  Το δηλητήριο της πρώην προέδρου, το «Γνωριζόμαστε» της Αυγής και τέλος; Πόλεμος μεταξύ πρώην συντρόφων με όλα τα μέσα ή κάτι παραπέρα;

  Η Ζωή, ο Φίλης, οι πακτωλοί και (μετά) η σιωπή…

  Γιώργος Καρελιάς
  2 Φεβρουαριου 2016, 11:44

  Η κυρία Κωνσταντοπούλου έβγαλε το άχτι της για τον Φίλη και αυτό ήταν; Και οι «πακτωλοί» τι ήταν; Δημόσιο χρήμα, ιδιωτικό χρήμα ή αέρας κοπανιστός; Πώς ο κ. Φίλης ξεπερνάει μια τόσο βαριά καταγγελία με σιωπή; Πέρασαν πέντε ημέρες και ούτε μια λέξη

  ΥΓ: Μου κάνει φοβερή εντύπωση το γεγονός ότι, παρά τη βαριά καταγγελία, κανένας παράγοντας του δημόσιου βίου δεν τη θεώρησε άξια σχολιασμού. Ούτε κυβερνητικός ούτε αντιπολιτευόμενος. Και κανένας εισαγγελέας δεν διάβασε τίποτα. Απόλυτη αφωνία.

 6. Ο/Η Eπισκέπτης λέει:

  http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2016/02/blog-post_81.html

  Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016
  Η ψευτοαναλογική της ψευτοαριστεράς – [Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοτραγωδία]

  http://www.newsant.gr/m-politics-2/602475-η-ψευτοαναλογική-της-ψευτοαριστεράς-όταν-η-ιστορία-επαναλαμβάνεται-ως-φαρσοτραγωδία

  Η ψευτοαναλογική της ψευτοαριστεράς – [Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοτραγωδία]
  Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2016 10:42

 7. Ο/Η Left λέει:

  http://newpost.gr/politiki/511922/tatsopoylos

  Τατσόπουλος: Την ίδια ώρα εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Όπως είπε «θα ανοίξει ο Τσίπρας και το κουτάκι με τα σοκολατάκια που λέγεται εκλογικός νόμος», λέγοντας ότι θα μοιράσει δωράκια στα μικρά κόμματα με στόχο να μην ενωθούν.

  Όπως είπε πρόκειται για «διαχρονική αθλιότητα» το να φέρνει κάθε φορά ένα κόμμα που είναι στην κυβέρνηση εκλογικό νόμο ανάλογα με το τι τον βολεύει ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ένα «συνδυασμό αιθεροβαμόνων και καιροσκόπων»

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://abravanel.wordpress.com/2015/02/23/%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%bd%cf%8e%ce%bc%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%b4%cf%89%ce%bd%ce%b7-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b3%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b7-%ce%b7/

  Posted by Abravanel, the Blog στο 23/02/2015
  ……………………………
  Ομολογώ οτι υπήρξα κορόιδο.

  Οχι γιατί έκανα κάπου λάθος, (εκτός από την εκτίμηση οτι ήταν τόσο επικίνδυνος, εκεί ειλικρινά mea culpa), αλλά γιατί θεωρούσα οτι το μέτωπο ενάντια στον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία οφείλει να είναι αρραγές και χωρίς εκπτώσεις. Που να το ήξερα οτι όλοι οι σύντροφοι – με τους οποίους μιλούσα στο Διαδίκτυο αλλά βρισκόμουν και σε πορείες και σε Αντιρατσιστικά – θα αποφάσιζαν οτι το Μνημόνιο είναι πιο σημαντικό από τον Ρατσισμό και θα καλωσόριζαν ομοφοβικούς, αντισημίτες, εθνικιστές όχι απλά ως συνεργάτες σε μια κυβέρνηση αλλά και ως κομματικούς συντρόφους.

  Για να είμαι ειλικρινής η πολιτική είναι η Τέχνη του Εφικτού και θα μπορούσα να δεχτώ τον πολιτικό κυνισμό που επιτάσσει ως λόγω ύπαρξης ενός πολιτικού σχηματισμού την κατάληψη της εξουσίας. Αλλά δεν μπορώ και δεν θέλω να ανέχομαι την προσπάθεια να διατηρούν το οποιοδήποτε moral highground, να προτάσσουν την ηθική στην χάραξη πολιτικής. Και ούτε μπορώ και ούτε θέλω να ανέχομαι την προσπάθεια να καταπιώ τον φασισμό με τον οποίον αυτοί συμμάχησαν και αυτοί επωφελούνται και εμένα βλάπτει, στο όνομα κάποιου γενικού καλού.

  Αν τολμούσε βουλευτής τολμούσε να βγει να πει καραγκιόζηδες όσους είχαν κατέβει στους δρόμους για την δολοφονία του Φυσσα, τι θα είχε γίνει; Αν τολμούσε βουλευτής να μιλήσει για Ευρώπη των σκατοεαμοβούλγαρων, τι θα είχε γίνει; Αν τολμούσε βουλευτής να μιλήσει οτι οι συριζαίοι δε πληρώνουν φόρους στο κράτος αλλά στον σύριζα, τι θα είχε γίνει; Θα ήθελα να ρωτούσα τι θα γίνονταν αν βουλευτής ψήφιζε υπέρ της Χρυσής Αυγής και μετά πήγαινε να χτυπήσει τατουάζ χρυσαυγίτικης τεχνοτροπίας, αλλά ξέρω: με προσωπική παρέμβαση Τσίπρα θα έμπαινε στον ΣΥΡΙΖΑ και θα σάρωνε στις εκλογές.
  ……………………….

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πες μου τους φίλους σου!

  http://tvxs.gr/news/ellada/koplimento-poy-pire-o-tsipras-stin-texerani-fotoreportaz-apo-prothypoyrgiko-taksidi-sto-

  Το κοπλιμέντο που πήρε ο Τσίπρας στην Τεχεράνη – Φωτορεπορτάζ από το πρωθυπουργικό ταξίδι στο Ιράν

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Οι πολιτικοί απατεώνες

  Από τα γεννοφάσκια του ο Δραγασάκης ζητούσε απλή αναλογική.
  Βαρεθήκαμε να διαβάζουμε για τις αρετές της στα αριστερά έντυπα, να ακούμε επαίνους γι’αυτήν από σύμπασα την Αριστερά, κάτι σαν πανάκεια την παρουσίαζαν ΟΛΟΙ τους. Τώρα ως κυβέρνηση του δίνεται η δυνατότητα να την προτείνει μαζί με το υπόλοιπο τσούρμο του ΣΥΡΙΖΑ.

  Σήμερα το ΒΗΜΑ έχει συνέντευξη με τον κύριο. Τον ρωτούν για τον εκλογικό νόμο.
  Άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε, λέξη για αναλογική. Έτσι, χωρίς να νιώθει την ανάγκη να ψελλίσει κάποια δικαιολογία.
  Μια πρόγευση των δημιουργικά ασαφών που λέει μπορούμε, μέχρι να κατέβει η συνέντευξη στο διαδίκτυο, να πάρουμε από παλιότερες υπεκφυγές του.

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=775393
  Σταυρόπουλος Λάμπρος
  Δραγασάκης: Μια μεταρρύθμιση θα πρέπει να πείσει και να εμπνεύσει

  Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού είναι όρος ύπαρξης, είπε στην Βουλή

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2016 18:55

  …………………………………
  Και αναφερθείς στις προθέσεις της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου είπε: «Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια -και σωστά- αυτή η λογική τίθεται σε αμφισβήτηση. Πρέπει να πω, επίσης, ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μία αλλαγή αυτού του συστήματος, μετά, βέβαια, από πολιτικό διάλογο, ούτως ώστε να πάμε σε ένα πολιτικό σύστημα που θα υποχρεώνεται να αναζητά πιο αυθεντικούς τρόπους εκπροσώπησης της κοινωνίας και πιο ισχυρή κοινωνική βάση για τη διακυβέρνηση της χώρας παρά να αναζητά τεχνικά στοιχεία των εκλογικών νόμων».

 11. Παράθεμα: Η ψευτοαναλογική της Ψευτοαριστεράς -2 | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s