Στ’ άρματα, βροντάει ο Όλυμπος-αστράφτει η ΕΡΤ

[Όταν ο λαός παλιά  έλεγε «δημόσια» εννοούσε ‘Πουτάνα’]

ert-syriza26.1.16

1) Στις 13.06.2013, λίγο μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, (ξέροντας ότι θα χάσουμε αναγνώστες) γράφαμε :
«Στο τομέα της ενημέρωσης η ΕΡΤ υπήρξε πάντα κυβερνητική, ποτέ δημόσια. Στις περιγραφές, αποτιμήσεις κι εκτιμήσεις στην πολιτική επικαιρότητα, ζούσε σε ένα παράλληλο σύμπαν, το κυβερνητικό σύμπαν. Άλλο σύμπαν για την ΕΡΤ δεν υπήρξε ποτέ.

Η ανακοίνωση του ψηφίσματος των εργαζομένων στη ΕΡΤ, άθελά της το ομολογεί, από τις πρώτες κιόλας αράδες:  
—–«Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του»…

—–Η σημείωση του «πρέπει να» είναι δική μου, το ψήφισμα εννοεί ότι στο εξής, στο μέλλον, η ΕΡΤ «θα» πρέπει να γίνει Δημόσια. Έως τώρα δεν ήταν.

—–Το επιβεβαιώνει και πάλι άθελά του, ένα ακόμα απόσπασμα του ψηφίσματος:
—–«Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών».
—–Εάν ‘πρέπει να’ αγαπητοί εργαζόμενοι,  τότε ποτέ δεν ήταν Δημόσια τηλεόραση, επομένως, δεν υπήρξε ο υ σ ι α σ τ ι κ ά ποτέ, κτήμα ανοιχτό και ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών, αν και αυτοί, την χρηματοδοτούσαν θέλοντας-και-μη με τον όβολό τους –Το θεσσαλονικιώτικο παράρτημά της για παράδειγμα υπήρξε μόνιμο τσαρδί-ορμητήριο του Άνθιμου για να εξαπολύει τους βαλκανικούς, ομοφοβικούς και ρατσιστικούς πολέμους του –Μην τα ξεχνάμε«.

2) Όσο για τους φοροφυγάδες-τραγουδιστές συμπαραστάτες με τις συναυλίες τους και το πόπολο να χειροκροτά τα έχουμε σχετικά πει. Αναφέραμε τότε και για τα ΜΜΕ:
—–»«Αγαπητοί, της «Εφημερίδας των Συντακτών», αγαπητοί της «Αυγής» και του «Ριζοσπάστη» η κυβέρνηση έπρεπε να καταδικαστεί για την πραξικοπηματική της Πράξη, και όχι επειδή «φίμωσε τη δημόσια ενημέρωση, καταφέροντας βαρύτατο πλήγμα στον κλάδο των ΜΜΕ, στη Δημοκρατία, στην ελευθερία της έκφρασης…» – Δεν φιμώνεται κάτι το οποίο είναι μονίμως φιμωμένο. Λίγο ρεαλισμό παρακαλώ -Την Αλήθεια πληηηζ!«

Δείτε το αποτέλεσμα, που όμοιό του, μόνον η Βόρεια Κορέα μπορεί να επιδείξει:

Αναφέρει ο Ανδρέας Πετρουλάκης -και δικαίως: Βίντεο σαν αυτό που παίχτηκε πριν από την ομιλία Τσίπρα δεν είχε ξαναπροβληθεί ποτέ στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης. Ακόμα και τα «Carmina Bourana» είχαν παρεισφρήσει σε κομματικό προεκλογικό χρόνο του ΠΑΣΟΚ και όχι εν αιθρία.

Επίσημη τηλεθέαση ΕΡΤ (19.01.2016): 2,2% κι αυτό με 2.500 και βάλε υπάλληλους

Επίσημη τηλεθέαση ΕΡΤ (19.01.2016): 2,2% κι αυτό με 2.500 και βάλε υπάλληλους

Και συνεχίζει: Οσο δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί έκλεισε η ΕΡΤ, άλλο τόσο δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ξανάνοιξε. Χτες κατάλαβα. Μέχρι τώρα ξέραμε την κρατική τηλεόραση ως ένα υποχείριο των κυβερνήσεων (όλων των κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης), που αταβιστικά άλλαζε φορεσιά την επομένη κάθε εκλογών, με έναν τρόπο που μας φαινόταν σχεδόν φυσιολογικός. Τη Δευτέρα της νέας κυβέρνησης ξαναβλέπαμε πρόσωπα που είχαμε να δούμε χρόνια καθώς και μερικά που βλέπαμε πρώτη φορά και εξαφανίζονταν άλλα που θα τα ξαναβλέπαμε λίγα χρόνια αργότερα μαζί με κάποια ακόμα πιο καινούργια. Ανασχηματισμούς έκανε και η ΕΡΤ δηλαδή, απλώς οι αποχωρούντες συνέχιζαν να πληρώνονται και στις περιόδους της αγρανάπαυσης, με αποτέλεσμα να διογκώνεται το μισθολόγιο συστηματικά με τα χρόνια. Ανάμεσά τους ασφαλώς υπήρχαν και αξιοπρεπείς συνάδελφοι, αλλά έτσι κι αλλιώς η σκληρή προπαγάνδα γίνεται πάντα από συγκεκριμένους.

Δεν έχει σημασία αν ο αυτουργός του βίντεο είναι η ΕΡΤ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Σημασία έχει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την ΕΡΤ ιδιοκτησία του και η ΕΡΤ προθύμως ανταποκρίνεται σε αυτόν το ρόλο. Και δέχεται να προβληθεί αυτό το ντροπιαστικό για την πολιτική και τη δημοσιογραφία βίντεο που στοχοποιεί με χρήματα των φορολογουμένων άλλα κανάλια και άλλους δημοσιογράφους, που κάνει αδίστακτη προπαγάνδα παραποιώντας βάναυσα την αλήθεια, που συνεχίζει να εργαλειοποιεί την οργή του λαού, επιβεβαιώνοντας έτσι την φρικτή υποψία που έχει εδώ και καιρό γεννηθεί. Η διχόνοια δεν ήταν μέθοδος αντιπολίτευσης μόνον αλλά και μέθοδος διακυβέρνησης.[δικές μου οι υπογραμμίσεις]

Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι άλλο, εκτός του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο είναι άριστος (λίγο ατσούμπαλος κάπως…) μαθητής των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά τείνει να τους ξεπεράσει.

Δυστυχώς για τη χώρα, επιβεβαιωθήκαμε σε όλα έως τώρα για την «Πρώτη Φορά».

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to Στ’ άρματα, βροντάει ο Όλυμπος-αστράφτει η ΕΡΤ

 1. Ο/Η eklag λέει:

  Προς τι τόσο κράξιμο αγαπητοί συμπολίτες;
  Δεν οφείλει ο πρωθυπουργός να ολοκληρώσει όπως δεσμεύτηκε το έργο του;
  Ο υιός του Δράκουλα βέβαια έχει πιο φωτογένεια αλλά τι να κάνουμε;
  Υπομονή!

 2. Ο/Η Geo λέει:

  Το πρόβλημα έχει διπλή όψη καθώς ο «υγιής» ιδιωτικός τομέας της ενημέρωσης λειτουργεί προπαγανδιστικά με το φανατισμό πολλές φορές κνίτη του γάλακτος κατά του Συριζα, είτε όταν ο Συριζα ειναι στην αντιπολίτευση είτε όταν είναι στην κυβέρνηση. Και επειδή δεν είναι καθόλου υγιής, διότι αν ήταν θα είχε προκύψει και φιλο-κυβερνητικό μέσο καθώς θα υπήρχε κενό, δεν μπορουν να πωλούν όλοι το ίδιο «προϊον» σπρώχνει την κυβέρνηση, τραβάτε με κι ας κλαιω βέβαια και αυτή, στο να χρησιμοποιεί την ΕΡΤ ως φλαμπουρο.. Η μια αρρώστια τρέφει την άλλη και δεν φαίνεται το φάρμακο πουθενά.

  • Ο/Η Bολταίρος λέει:

   Ακριβώς έτσι, μόνο που η αριστερά έπρεπε να έδινε άλλο παράδειγμα και να μην μπαίνει στο ναρκοπέδιο των συμψηφισμών και της μίμησης συμπεριφορών των αντιπάλων της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s