Ο εξυπνάκιας και υβριστής γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

[Προκλητικά φαινόμενα νεΟποτισμού]

Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, ιδού ο Κύριος «Eιδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού».

Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, ιδού ο Κύριος «Eιδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού».

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Διαβάζω μεταξύ άλλων στην εφημερίδα του οικοδεσπότη των κάποτε επισκεπτών του, Αλ.Τσίπρα, Ν.Παππά και Π.Σκουρλέτη Θέμου Αναστασιάδη, για τον γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ: « …Ο άλλοτε αντισυμβατικός ράπερ, ο οποίος στα τραγούδια του με το συγκρότημα Salto Mortal κατήγγελλε τα ρουσφέτια…με στίχους όπως ‘Ελα πάλεψε μαζί μας στον δρόμο της φωτιάς / για κάθε ένα ρουσφέτι που ζητάει τη σιωπή σου…’, μόλις μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πετύχαινε τον διορισμό του αδελφού του αλλά και της μητέρας του. Την ίδια ώρα και ο πατέρας του απολαμβάνει την εργασιακή ασφάλεια στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ…Και μια κολλητήη 25χρονη Χ… Π…, μόλις τέσσερις μήνες αφότου πήρε το πτυχίο της από το τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, όπου επίσης εργάζεται η μητέρα του …. Για άγνωστο λόγο με νέο ΦΕΚ τον Νοέμβριο παύθηκε από τα καθήκοντά της, δεν έμεινε όμως χωρίς δουλειά, καθώς λίγες ημέρες μετά διορίστηκε στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π.Πολάκη. ..».

Τι απάντησε ο φέρελπις νέος της τόσο προσοντούχου οικογένειας;  Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε: «…Και δεν θα απολογηθώ σε κανέναν ούτε για τις ρίζες μου, ούτε για την οικογένειά μου. Γιατί αυτή είναι η ιστορία μου, γραμμένη σε λίγες γραμμές, γιατί αυτή δεν είναι μόνο η δικιά μου ιστορία, γιατί δεν είδαμε φως και μπήκαμε, γιατί υπάρχουν πολλοί σαν εμάς, πάρα πολλοί με τις δικές τους ιστορίες, τις δικές τους κοινές ιστορίες… Έχω γνωρίσει πολλούς και πολλές συντρόφους και συντρόφισσες με ιστορίες πολύ πιο βαριές από τη δικιά μου… Και είμαι περήφανος και νιώθω ευγνωμοσύνη για κάθε σύντροφο και συντρόφισσα που στέκομαι στο πλάι τους και αγωνίζομαι μαζί τους απέναντι σε κάθε λογής… Πρώτο Φλέμα. Μπροστά στη ρουφιανιά και τον κιτρινισμό στέκομαι περήφανος και τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια.»

Είναι γνωστή η κάλπικη μέθοδος να απολογείσαι για κάτι που κανείς δεν σε κατηγόρησε (οικογενειακοί αγώνες) και να κάνεις το βλάκα για αυτό που σε κατηγορούν (οικογενειακά ρουσφέτια). Αν ο νεαρός θεωρεί πως αυτοί οι αγώνες δίνουν μόρια στη διαδικασία των προσλήψεων, ας το πει ευθέως και ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Οι κοινωνικοί, δημοκρατικοί και πατριωτικοί αγώνες και οι προσωπικές θυσίες που τους συνοδεύουν είναι πράγματα απολύτως σεβαστά κι εμείς υποκλινόμαστε. Έγιναν όμως με ανιδιοτέλεια και δεν είχαν καμία σχέση με μοριοδότηση διορισμών απογόνων και των φίλων-συγγενών τους σε μόνιμες, μετακλητές ή εποχιακές θέσεις στο Δημόσιο. Νομίζω πως ο νεαρός προσβάλει τον ηρωισμό των προγόνων του και κάποιος πρέπει να του υποδείξει πως μιλώντας για τον ΕΛΑΣίτη παπά παππού του, γράφει το παππάς με δυο πι, ίσως γιατί στο μυαλό του έχει το μεγάλο αφεντικό που κινεί όλα αυτά τα νήματα, το Νίκο Παππά. Αναρωτιέμαι σε πόση παρακμή ζούμε όταν ο γραμματέας της νεολαίας της Αριστεράς γράφει με τόση ευχέρεια τη λέξη του στρατηγού Καμπρόν στο κείμενό του, πράγμα που δείχνει μια έλλειψη αγωγής και καλλιέργειας που με τρομάζει και που νομίζω πως αδικεί κατάφωρα την ιστορία και την αισθητική της δημοκρατικής Αριστεράς.

Κι εσείς στο «Πρώτο Φλέμα» Εθνάρχα (του κ.Παπαγγελόπουλου);

Σχετικά με τις πεζοδρομιακές και αντιαισθητικές  αναφορές του στο «Πρώτο Θέμα» («Φλέμα»!), αντί να το βρίζει και να αποκαλεί ρουφιανιά το νόμιμο και επιβαλλόμενο δημοσιογραφικό έλεγχο (τόση έλλειψη δημοκρατικού ήθους;) θα ήταν καλύτερο να μας εξηγούσε γιατί το κόμμα του σε ανώτατο επίπεδο αποπειράθηκε να πλησιάσει τον εκδότη του «Φλέματος», χωρίς να ενημερωθεί το πόπολο επίσημα ούτε για τη συνάντηση ούτε για το περιεχόμενό της, χωρίς να διαμαρτυρηθεί ο ίδιος ούτε οποιοσδήποτε άλλος στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι όψιμοι «αγανακτισμένοι» (το τσούρμο του Λαφαζάνη της Σρεμπρένιτσα κλπ) και γιατί δεν ζήτησε ποτέ κανείς τους παραπέρα διευκρινίσεις  των κατηγοριών κατά του εκδότη, από τις οποίες απαλλάχτηκε επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ (4.3.2015) με βούλευμα: «Αθώος με βούλευμα για τα 5 εκ. ευρώ… «Η θεσμική Δικαιοσύνη έκρινε ότι δεν διέπραξε τα ανωτέρω αδικήματα».. δήλωσε σχετικά ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος..».

Βλέπω τώρα πως οι καταδίκες της «οικογένειας» των διορισμένων στο διαδίκτυο πήραν τεράστιες διαστάσεις στα όρια του ‘λυντσαρίσματος’, ακόμη κι από αυτούς τους Αριστερούς που θεωρούσαν αυτά τα ζητήματα αστικές, ‘ακροκεντρώες’ (!) ή φιλελεύθερες ευαισθησίες. Όμως θέλω να ρωτήσω που βρίσκονταν αυτοί οι «αγανακτισμένοι» όταν ο αρχηγός έριχνε πρόωρα το σύνθημα «ΕΠΩΦΕΛΕΙΘΕΙΤΕ» από το Ιασώ, χωρίς να μιλήσει κανείς τους ή όταν σύσσωμοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφωνούσαν με τον πιο βροντερό τρόπο, αυτόν της εκκωφαντικής σιωπής, στον εμβληματικό διορισμό της κόρης του Προέδρου της μιας ημέρας: «Άμμες δε γ΄ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες«. Θα είναι πολύ ψεύτης όποιος πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε βροντοφωνάξει από πολύ νωρίς «Πιστεύομεν και εις την διαφθοράν», με χίλιους τρόπους, με χίλιες φωνές, αν δεν το κατάλαβαν στ’αλήθεια, να αναρωτηθούν τι φταίει μέσα τους γι’αυτό. Τους το λένε αυτό κάποιοι που φαίνονταν γραφικοί ή εμπαθείς όταν από πολύ νωρίς το φώναζαν με εμμονή.

ΥΓ
23/12/2013, από ε δ ώ:
«… ‘Corruptio optimi pessima’, ‘η διαφθορά των καλύτερων είναι η χειρότερη’ και ο ΣΥΡΙΖΑ που θα έπρεπε να εκπροσωπεί την αθωότητα, διδάσκει τον τυχοδιωκτισμό.  Όμως τώρα όλος ο ΣΥΡΙΖΑ  εργάζεται για ένα και μόνο σκοπό. Να γίνει ο κ.Τσίπρας πρωθυπουργός, οι νεαροί αυλικοί του να υπουργοποιηθούν και μετά βλέπουμε…».

 

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

26 Responses to Ο εξυπνάκιας και υβριστής γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

 1. Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

  Εμένα μου φαίνεται σωστός κύριος. Αμέσως έτρεξε να αποκαταστήσει την γκόμενά του, να μην λέει ο κόσμος ότι την γυρίζει αναποκατάστατη! Τσέντλεμαν.

 2. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Η κατσαρόλα περιέχει φάβα (που έφαγα εχθές). Όσο και να την ανακατέψει κανείς, όποια κουτάλα κι αν χρησιμοποιήσει, σε όποιο πιάτο κι αν τη βάλει, ακόμα κι αν ρίξει λεμόνι και λάδι, έστω κι αν φάει και λίγη ρέγγα μαζί, η φάβα θα παραμείνει φάβα. Μέχρι η κατσαρόλα να αδειάσει, φάβα και μόνο φάβα θα βγαίνει από μέσα.

  Παρομοίως και με την Ελλαδάρα.

  Περιέχει ρωμιούς, οι οποίοι έχουν σε συντριπτικό ποσοστό ένα και μόνο κοινό Greek Dream: Να βρεθούν όλοι άρχοντες, διορισμένοι στο Δημόσιο, να κάααααααθονται, να έχουν εξουσία και να πληρώνονται αδρά με δανεικά που παίρνει το κράτος. Επίσης, πιστεύουν σε μεγάλο ποσοστό ότι έχουν Κυρίους και φίλους στον ουρανό και ότι ο υπόλοιπος Κόσμος τους χρωστάει πολλά λεφτά, επειδή είναι οι πιο έξυπνοι και δώσανε (οι …ρωμιοί!!) τον Πολιτισμό στον κόσμο. Επίσης, πιστεύουν ότι οι Φράγκοι του Διαόλου, οι εχθροί της Ορθοβλακείας, επειδή τους φθονούν απύθμενα για τις …μεγάλες δόξες και τις τεράστιες επιτυχίες τους, τους ψεκάζουν για να τους χαζέψουν, να μην μπορούν πια να μεγαλουργήσουν. Μάλιστα.

  Όσο λοιπόν κι αν ανακατέψεις την Ελλαδάρα, ρωμιούς θα βγάζεις από μέσα. Είτε είναι δεξιοί, είτε Λεβέντηδες, είτε «αριστεροί», είτε ακροδεξιοψεκασμένοι, ρωμιοί θα είναι. Μέσα στο μυαλό τους θα έχουν μόνο έναν σκοπό: Πώς να καταφέρουν να ζήσουν παρασιτικά, εις βάρος των άλλων. Και σε πρώτη ευκαιρία, αυτό θα κάνουν.

  Όσοι (ελάχιστοι) ρωμιοί δεν κάνουν έτσι, οι υπόλοιποι τους θεωρούν προδότες. Προδίδουν τα ιδανικά της ρωμιοσύνης, τα ιερά και τα όσια ενός «λαού» που μονό το σκοινί δεν του φτάνει, διπλό του φτάνει και του περισσεύει…

  Και εις ανώτερα!

 3. Ο/Η Syd λέει:

  Επιτέλους, ένα ψύχραιμο μπλογκ που θεωρεί ότι το Πρώτο Θέμα του Κομιστή ασκεί νόμιμο και επιβαλλόμενο δημοσιογραφικό έλεγχο.
  Εύγε!
  Αν και μου έμεινε η απορία:
  Εφ’ όσον το Πρώτο Θέμα ασκεί νόμιμο και επιβαλλόμενο δημοσιογραφικό έλεγχο, για ποιον ακριβώς λόγο να μην το επισκεφτεί ο Τσίπρας και για ποιον ακριβώς λόγο να διαμαρτυρηθεί κάποιος γι’ αυτό?
  Και, υποθετικά μιλώντας, εαν τυχόν είχαν διαμαρτυρηθεί οι «αγανακτισμένοι» (το τσουρμο του Λαφαζάνη της Σρεμπρένιτσα κλπ) όπως χαρακτηριστικά λέτε, τι σημασία θα είχε η διαμαρτυρία τους? Όντες της Σρεμπρένιτσα κλπ, λογικό κι επόμενο θα ήταν να θέλουν να φιμώσουν τον νόμιμο και επιβαλλόμενο δημοσιογραφικό έλεγχο που ασκεί η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
  Και πάλι εύγε!

  • Ο/Η Po λέει:

   Αγαπητέ…
   ό,τι και αν είναι το Πρώτο Θέμα με την όποια ποιότητά του (εμείς τη θεωρούμε κίτρινη φυλλάδα by the way), έχει το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του δημοσίου ελέγχου, κρίσης και δημοσιοποίησης της άποψής του.

   Το ζήτημα είναι ένα και μοναδικό: Πως αντιδρά ένα πολιτικό πρόσωπο στον (δίκαιο ή άδικο) δημόσιο έλεγχο των ΜΜΕ.

   Όμως
   – Η άποψή σας για τον άξιο απόγονο των αγωνιστών ποια είναι;…

   – Η άποψή σας γενικώς για διορισμούς ημετέρων και η έμπρακτη συνέχιση του πελατειακού κράτους από τους αριστερούς κυβερνώντες ποια είναι;

   μιλήσατε μόνο για αναξιόπιστους κομιστές κ.α. αλλά για το «θέμα» μας, δεν είπατε κουβέντα.

   Μπορώ να υποθέσω ότι διακατέχεστε από Οπαδικό κομματισμό;
   Μάλλον, γιατί όχι, διότι αυτό μας δείχνετε.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο κος Ροϊδης είπε τα αυτονόητα που ισχύουν σε κάθε αστική Δημοκρατία. Να προσθέσω πως καμία θεσμική υποχρέωση δεν είχε η παρέα του Τσίπρα να (προσπαθήσει να) αρχίσει μυστικό νταραβέρι με τον κ.Θέμο, υπόδικο τότε.
    Κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να υποψιαστεί κάποιας μορφής πολιτική συναλλαγή. Είχε όμως κάθε υποχρέωση ως κυβέρνηση να εξασφαλίσει με κάθε νόμιμο τρόπο μια ακόμη καλύτερη λειτουργία της Δικαιοσύνης που τόσο καλά υπηρέτησε ο κ. κ. Παπαγγελόπουλος. Προς το παρόν δεν είδαμε τίποτα.

    Ο Λαφαζάνης της Σρεμπρένιτσα και η αντιπαθέστατη παρέα του, όποιος (όποιοι) κι αν είναι, έχει (έχουν) κάθε δικαίωμα και κάθε υποχρέωση (πληρώνεται-ονται- με τους φόρους μου) να ασκήσει (ουν) έλεγχο. Το γεγονός πως είναι αυτός που είναι, δεν του δίνει το προνόμιο να μην κάνει τη δουλειά του, ούτε αφαιρεί από εμένα το δικαίωμα να τον ελέγχω.
    Αυτό που τον κάνει να ψηφίζει Παυλόπουλο για πρόεδρο, να κάνει πως δεν ξέρει τίποτα για την κατάργηση του ανεξέλεγκτου των μυστικών κονδυλίων, να μισεί συμπλεγματικά τη δυτική Δημοκρατία, να κάνει εδαφιαίες υποκλίσεις στους Ρώσους καπιταλιστές ολιγάρχες, να κουνιέται στον ρυθμό των στρατιωτικών εμβατηρίων, να θυμάται την απλή αναλογική μόνο ως μέλος μικρών κομμάτων, να κάνει πως δεν ξέρει τίποτα για τις ιερές φοροκλοπές και οικονομικές καταχρήσεις, να μην του καίγεται καρφί όταν οι φτωχοί πληρώνουν τα ελικόπτερα του Καμμένου (ο Ήσυχος διαμαρτυρήθηκε μόνο όταν έχασε το υφυπουργείο του), να γλείφει τους κυνηγούς, και πάρα πολλά ακόμη καθόλου κολακευτικά, είναι το ίδιο που τον κάνει να υποστηρίζει φονιάδες μικρών παιδιών. Λατρεύει τον ολοκληρωτισμό, κινείται στο παρασκήνιο, μισεί το φως, τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια, υπηρετεί την σταλινική παράνοια. Ο «λαός» του, το κομμάτι εκείνο του πληθυσμού το οποίο συστηματικά κολακεύει και αθωώνει, τον πέταξε στις εκλογές στα αζήτητα, ενστικτωδώς, γιατί όταν κρίνεται η τσέπη του και η ζωή των παιδιών του, παύει να υποκρίνεται.
    Στο δημοψήφισμα αυτός ο λαός ψηφίζει ΟΧΙ, εκ του ασφαλούς (έτσι νομίζει, έχει όμως κι εκεί τεράστιο κόστος), στις εκλογές ψήφισε μανιακά ΝΑΙ, γιατί ξέρει.
    Αν έχετε αντίρρηση, να μας την πείτε.

 4. Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

  Για αυτό και αυτοί θα μπουν σύντομα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας

 5. Ο/Η της αριστερής χλίδας λέει:

  http://www.parapolitika.gr/article/320415/zoi-halidia-i-skia-toy-tsipra-ehei-onoma
  21.09.2015 | 14:15

  Ζωή Χαλιδιά: Η «σκιά» του Τσίπρα έχει όνομα

  Ποια είναι η Ζωή Χαλιδιά, που λειτουργεί ως το alter ego του πρώην πρωθυπουργού
  Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ – Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

  Κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «σκιά» του Αλ. Τσίπρα, αφού αποφεύγει συστηματικά τα φώτα της δημοσιότητας, παρότι η δουλειά της έχει να κάνει με την επικοινωνία. Ο λόγος για τη Ζωή Χαλιδιά, την ξανθιά και κομψή κυρία που ακολουθεί εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια τον πρώην πρωθυπουργό σε κάθε του βήμα, από την αντιμνημονιακή ακόμα εποχή, όταν ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατακεραύνωνε με τον δημόσιο λόγο του τις κυβερνήσεις που παραδίνονταν στους δανειστές, μέχρι και σήμερα, οπότε έχει κάνει πλήρη στροφή στη ρητορική του.
  Η επικοινωνιολόγος, όπως λένε οι παροικούντες την Κουμουνδούρου, έχει την τελευταία λέξη σε ό,τι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, ακόμα και στο ντύσιμό του ή στο φόντο μπροστά από το οποίο θα στηθεί για να κάνει δηλώσεις. Είναι γνωστό, εξάλλου, στους δημοσιογραφικούς κύκλους το περιστατικό όταν σε μια συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με πρέσβεις στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» η κ. Χαλιδιά δεν ήθελε ο κ. Τσίπρας να κάνει δηλώσεις με φόντο το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, καθώς θεωρούσε ότι δεν θα έκανε καλό στο προφίλ του. Το αίτημά της για μετάβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είτε στη Βουλή είτε στα γραφεία του κόμματος στην Πλατεία Κουμουνδούρου δεν έγινε αποδεκτό, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από τους δημοσιογράφους.
  Σημειωτέον ότι η κ. Χαλιδιά δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τους δημοσιογράφους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τη θεωρούν απλησίαστη, περιγράφοντάς τη και ως υπεροπτική.
  Η κ. Χαλιδιά, που είναι λάτρης του καλού ντυσίματος, φαίνεται πως έχει περάσει αυτή τη φιλοσοφία και στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πρόσφατα εμφανίστηκε στο Αιγάλεω με σακάκι Moschino αξίας άνω των 1.000 ευρώ, κάτι που προκάλεσε αρνητικά σχόλια. Οι στυλιστικές επιλογές του πρώην πρωθυπουργού, εξάλλου, έχουν αλλάξει από την εποχή που ανέλαβε τα ηνία της χώρας. Αν και επιμένει φανατικά στο να μη φοράει γραβάτα, η στροφή προς το πιο ποιοτικό και ακριβό ντύσιμο έχει την υπογραφή της κ. Χαλιδιά, η οποία πέρσι τον Φεβρουάριο εμφανίσθηκε δίπλα του ενώ περιόδευσε στη σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά με τσάντα Hermes, αξίας 3.000 ευρώ.

  Η κ. Χαλιδιά ήταν η εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα από τα πρώτα του χρόνια στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ανθρωποι που γαλουχήθηκαν πολιτικά στο κόμμα της Κουμουνδούρου, από την εποχή που εκεί «συστεγάζονταν» όλες οι τάσεις και όλες οι συνιστώσες, λένε πως προέρχεται από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Εκτελούσε πάντα χρέη γραμματέως του κ. Τσίπρα, ήξερε όλα τα ραντεβού του και κανόνιζε τα ωράρια και τις συναντήσεις του. Παράλληλα, όμως, ήταν κάτι παραπάνω.

  ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ. Με θητεία σε διαφημιστικές εταιρείες και στον χώρο των δημοσίων σχέσεων, η κ. Χαλιδιά είχε λόγο στη δημόσια εικόνα του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος την εμπιστευόταν σαν μέντορά του. Η ίδια χαρακτηρίζεται από πολλά και αντιφατικά στοιχεία. Η υπερβολικά προσεκτική εξωτερική εμφάνισή της, που θυμίζει τις αστικές καταβολές της, έρχεται σε αντίθεση με την προέλευσή της από το πολύ αριστερό κέρας του ΣΥΡΙΖΑ.

  Πάντως, λέγεται ότι αντέδρασε τόσο έντονα μετά την υπογραφή του Μνημονίου, που τα ίχνη της χάθηκαν ξαφνικά από το Μαξίμου για σχεδόν δύο μήνες. Πολλοί ήταν αυτοί που εξεπλάγησαν τότε, αφού η πολύ στενή και προσωπική σχέση της με τον πρώην πρωθυπουργό δεν άφηνε κανένα περιθώριο για τριγμούς στη σχέση τους, παρά την πολιτική στροφή του τελευταίου.
  «Η σχέση τους θύμιζε περισσότερο εκείνη μεταξύ μητέρας και γιου» λέει στα «Π» πρόσωπο που γνωρίζει όσα λάμβαναν χώρα στην Κουμουνδούρου και στο Μαξίμου.
  Και πράγματι, πριν αλέκτορα φωνήσαι, η κ. Χαλιδιά έκανε ξανά την εμφάνισή της. Στην πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη η εξ απορρήτων του ήταν ξανά στο πλευρό του, έχοντας και πάλι τον γνωστό της ρόλο δίπλα του. Δηλαδή, του ανθρώπου που συντονίζει τα πάντα.
  ………………………………

 6. Ο/Η brexians λέει:

  Reblogged στις Νότια του Βασιλείου της Δανιμαρκίας και σχολίασε
  «… ‘Corruptio optimi pessima’, ‘η διαφθορά των καλύτερων είναι η χειρότερη’ και ο ΣΥΡΙΖΑ που θα έπρεπε να εκπροσωπεί την αθωότητα, διδάσκει τον τυχοδιωκτισμό. Όμως τώρα όλος ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται για ένα και μόνο σκοπό. Να γίνει ο κ.Τσίπρας πρωθυπουργός, οι νεαροί αυλικοί του να υπουργοποιηθούν και μετά βλέπουμε…».

 7. Ο/Η Georgi Plekhanov λέει:

  Marxist Aesthetics

  Και μαθαίνουμε και σήμερα να είμαστε εδώ στα δύσκολα, βάζοντας το κεφάλι μας σε έναν βαθύ κουβά με σκατά, δεν ζητάμε τίποτα από κανέναν, δεν θα ζητήσουμε ποτέ…

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Στις πολιτικές θέσεις πράγματι μπορεί η κυβέρνηση να παίρνει δικούς της ανθρώπους, προσωρινούς, όσο και η θητεία της. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να έχει θεσμοθετήσει τα νόμιμα προσόντα όλων αυτών, τον αριθμό τους κλπ εκτός κι αν βρίσκει τους νόμους των προηγούμενων τέλειους γιατί δεν έχει αλλάξει τίποτα. Όφειλε επίσης να είχε ξεκαθαρίσει το καθεστώς πρόσληψης υπαλλήλων στη Βουλή και γενικά να μην αφήνει κανένα περιθώριο παρεξηγήσεων, θεσπίζοντας ξεκάθαρες και διαφανείς διαδικασίες. Προτιμάει όμως τη δημιουργική ασάφεια και το θολό καθεστώς των προηγούμενων κυβερνήσεων, το οποίο ουδέποτε έλεγξε και τώρα το διαιωνίζει γιατί τον συμφέρει.
  Οι σύμβουλοι της κυβέρνησης δεν πληρώνονται από το κόμμα (αν και το κόμμα χρωστάει στο Κράτος κλπ), πληρώνονται από το Κράτος, επομένως ο Τύπος ελέγχει και αποκαλύπτει, έστω για να γνωρίζουν οι οπαδοί της κυβέρνησης ποιους από αυτούς και με ποια κριτήρια το κόμμα που κι αυτοί ψήφισαν, επιλέγει.
  Ο νεαρός έδωσε τώρα προσεκτικότερη απάντηση, κάτω από καθοδήγηση τρίτων, όμως το ποιόν του έχει πλέον αποκαλυφθεί.
  Καλό θα ήταν επίσης να μην μιλάει για δημοσιογράφους της διαπλοκής κλπ αφού η κυβέρνησή του δεν έστειλε μισή υπόθεση διαφθοράς στον Εισαγγελέα.

  http://www.e-radio.gr/post/49162/apanta-ksana-mesw-ths-ayghs-o-iasonas-sxinas-papadopoylos

  Απαντά ξανά, μέσω της «Αυγής», ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος

  19/1/2016 | 12:17
  ………………..
  Τα ΦΕΚ τοποθέτησης προσώπων λοιπόν που οι δημοσιογράφοι της διαπλοκής έφεραν στο προσκήνιο και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ονόματα μελών της οικογενείας μου δεν είναι τίποτα περισσότερο από τοποθετήσεις ορισμένου χρόνου και έχουν ημερομηνία λήξης την εκάστοτε εκλογική διαδικασία γιατί πολύ απλά πρόκειται για πολιτικές-μετακλητές θέσεις (οι οποίες έχουν μειωθεί κατά 25% από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) και όχι για μόνιμους διορισμούς σε κάποια υπηρεσία ή οργανισμό. Κανένας διορισμός λοιπόν, κανένα ρουσφέτι. Είναι σαφές πως τον στενό κυβερνητικό σχεδιασμό καλούνται να υλοποιήσουν και να στηρίξουν άνθρωποι που χαίρουν της πολιτικής και προσωπικής εμπιστοσύνης του εκάστοτε υπουργού και του πρωθυπουργού. Εκτός εάν όσοι σήμερα καταγγέλλουν έχουν την απαίτηση να παραμείνουν οι δικοί τους ΕΚΛΕΚΤΟΙ στα κυβερνητικά επιτελεία την στιγμή που βάζουν τρικλοποδιές σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης.
  ………………………..

 9. Ο/Η Ηθικά πλεονεκτήματα λέει:

  http://www.parapolitika.gr/article/329559/magia-toy-neoy-syriza-i-parea-toy-tsipra

  Μαγιά του νέου ΣΥΡΙΖΑ η «παρέα» του Τσίπρα

  Η στρατηγική του πρωθυπουργού για τα νέα στελέχη, στα οποία θα βασιστεί η μετεξέλιξη του κόμματος

  Του Δημήτρη Κουνιά-Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

  Τη δημιουργία μιας νέας γενιάς πολιτικών στελεχών, που θα αποτελέσουν τη μαγιά για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε νέο κόμμα, απαλλαγμένο από πρόσωπα και νοοτροπίες που δεν συμβαδίζουν με τη μνημονιακή εποχή στην οποία είναι αναγκασμένη να βαδίσει η σημερινή κυβέρνηση, έχει δρομολογήσει αθόρυβα εδώ και αρκετό καιρό ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

  Πρόσωπα της γενιάς του, με θητεία στους κόλπους της Νεολαίας του κόμματος, αλλά και νέοι τεχνοκράτες, που «επιστρατεύθηκαν» σε θέσεις ευθύνης από την αρχή της κυβερνητικής του θητείας, αναμένεται να στελεχώσουν τον εξελιγμένο ΣΥΡΙΖΑ, που θα προκύψει μέσα από το συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για το πρώτο δίμηνο του νέου έτους. «Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του έχουν αντιληφθεί ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανανεωθεί σε δομές και πρόσωπα, τότε θα έχει την τύχη των παλαιότερων κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που συγκροτούν το γερασμένο παλιό πολιτικό σύστημα», αναφέρει στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, που γνωρίζει την εν λόγω διαδικασία.


  Βασίλης Καλπαδάκης

  «Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Τσίπρας αξιοποιεί τόσο στο κόμμα όσο και σε κυβερνητικές θέσεις στελέχη της νέας γενιάς, ενθαρρύνοντας και τους υπουργούς του να κάνουν το ίδιο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αρκετοί υπουργοί έχουν τοποθετήσει στη θέση διευθυντών νέα σε ηλικία στελέχη της Κουμουνδούρου», προσθέτει το ίδιο πρόσωπο.

  ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

  Ενδεικτικά της εν λόγω στρατηγικής του κ. Τσίπρα είναι τα πρόσωπα του στενού πυρήνα των συνεργατών του. Τη διεύθυνση του πρωθυπουργικού γραφείου έχει αναλάβει ο 34χρονος νομικός Δημήτρης Τζανακόπουλος, διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ το 2005, ενώ γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου τοποθετήθηκε ο Μιχάλης Καλογήρου και γενικός γραμματέας κατά της διαφθοράς ο Γιώργος Βασιλειάδης.


  Μανώλης Καλογήρου

  Δικηγόροι και οι τρεις, ήταν υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης» στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με τη φιλία τους να ξεκινά το 2010. Καλά επιβεβαιωμένες πηγές σημειώνουν πως ήταν σχεδόν έτοιμοι να προχωρήσουν μαζί και επαγγελματικά, ανοίγοντας δικηγορικό γραφείο. Σημειώνεται ότι ο 37χρονος γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς υπήρξε αναπληρωτής συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας περάσει πρώτα από το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΣΥΝ, ενώ ο κ. Καλογήρου στην προηγούμενη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. υπήρξε νομικός σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.


  Λευτέρης Κρέτσος

  Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, συνεργάτης επί μακρόν του νυν υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γκρίνουιτς του Λονδίνου, αλλά και ο Δημήτρης Παπαγιαννάκος, αντικαταστάτης του Χριστόφορου Βερναρδάκη στη θέση του γενικού γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχοντας στην Επιτροπή Προγράμματος και στην Επιτροπή Μελετών και Τεκμηρίωσης.

  ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Ο Δημήτρης Λιάκος είναι άλλο ένα πρόσωπο που «υπηρετεί» τη συγκεκριμένη υψηλή στόχευση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο 43χρονος οικονομολόγος και νέος διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, συμμετέχει ως γραμματέας στο Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, ενώ υπήρξε στενός συνεργάτης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και συμμετείχε στη διαπραγματευτική ομάδα του Brussels Group. Δική του ιδέα ήταν η Αναπτυξιακή Τράπεζα, ενώ θεωρείται ένας από τους ανθρώπους του Μαξίμου που ξέρουν πολύ καλά το περιβάλλον των αγορών.


  Δημήτρης Λιάκος

  Στην ίδια λίστα συμμετέχει και η Ελενα Παπαδοπούλου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η νέα γενική γραμματέας στο υπουργείο Οικονομικών. Είναι η μόνη γυναίκα που συμμετείχε στην ομάδα κρούσης των οικονομολόγων που έδωσαν μάχη στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών. Προέρχεται από μια έντονα πολιτικοποιημένη οικογένεια στα Τρίκαλα (πατέρας της είναι ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος), ενώ οι γνώσεις που έχει σε οικονομικά θέματα είναι το δυνατό χαρτί της. Η Ελενα Παπαδοπούλου υπήρξε στενή συνεργάτιδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργικό του γραφείο, ενώ ανήκει στη γενιά στελεχών της Νεολαίας ΣΥΝ, μαζί με τους Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Γιάννη Μπουρνού και Λουδοβίκο Κωτσονόπουλο.


  Χρήστος Στάικος

  Προερχόμενος από τη Νεολαία του Συνασπισμού και μέλος της «παρέας» του Αλέξη Τσίπρα είναι και ο Χρήστος Στάικος, υποψήφιος βουλευτής και τώρα επικεφαλής του «Enterprise Greece» (πρώην «Invest in Greece»), όπως και η Στεφανία Γεωργακάκου- Κουτσονίκου, η οποία δραστηριοποιήθηκε στη Νεολαία του Συνασπισμού την ίδια περίοδο που ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν γραμματέας της νεολαιίστικης αριστερής οργάνωσης. Σήμερα εκτελεί χρέη εκπροσώπου του ελληνικού Δημοσίου στην Attica Bank.

  Φιλικές σχέσεις από την εποχή της πορείας του στη Νεολαία του Συνασπισμού ο Αλέξης Τσίπρας έχει και με δύο συνεργάτιδές του στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόκειται για τη Δανάη Μπαδογιάννη, που έχει αναλάβει την επαφή του με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, και για τη δικηγόρο Γιαννούλα Πεπέ. Αντίστοιχες περιπτώσεις είναι αυτές των αδελφών Καλπαδάκη. Ο 37χρονος Βαγγέλης Καλπαδάκης από τον Ιούλιο του 2014 έχει αναλάβει τον ρόλο του διπλωματικού συμβούλου δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο αδερφός του, Γιώργος, από διευθυντής του γραφείου του Γιάννη Δραγασάκη έχει αναλάβει γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

  Οι υπουργοί αξιοποίησαν τον «πάγκο»

  Τη στρατηγική αξιοποίησης νέων προσώπων ακολούθησαν αρκετοί υπουργοί, επιχειρώντας να αποδείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο «πάγκο» από αξιόλογα στελέχη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο υπ. Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος ενέταξε στο επιτελείο του τον Κωνσταντίνο Καλαμβοκίδη, διεθνολόγο και μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, ο υπ. Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, τοποθέτησε διευθυντή του γραφείου του τον 34χρονο διδάκτορα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Μιχάλη Νικολακάκη, ενώ στο επιτελείο του ενέταξε ως ειδικό συνεργάτη τον πολιτικό επιστήμονα και διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου Λουδοβίκο Κωτσονόπουλο. Στο ίδιο πλαίσιο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Χαρίτσης, τοποθέτησε ειδική σύμβουλό του την προερχόμενη από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Λίλα Κόγου. Ακόμα, ο υπ. Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, διόρισε διευθύντρια στο γραφείο του τη δόκτορα, ερευνήτρια Εργατικού Δικαίου και υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσίογλου. Η τελευταία παραλίγο να είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.


  Θανάσης Μισδανίτης

  Στην ίδια κατηγορία ανήκουν δύο συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά. Πρόκειται για τον οικονομικό αναλυτή Θανάση Μισδανίτη, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα τοποθετήθηκε και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ και τον Θάνο Παπάζογλου, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε συνεργάτης της Γερμανικής Εταιρείας Διεθνούς Συνεργασίας (GIZ). Σε αυτόν τον κατάλογο ξεχωρίζουν, βέβαια, τα ονόματα δύο μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, του Νάσου Ηλιόπουλου και του Γιάννη Μπουρνού, που συγκαταλέγονται τα τελευταία χρόνια στους διαχρονικούς φίλους και συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

  Τεχνοκράτες χωρίς… «κόκκινες» ταυτότητες

  Πρόσωπα προερχόμενα από τη νέα γενιά επέλεξε ο πρωθυπουργός για να προωθήσει σε κομβικές κυβερνητικές θέσεις, που απαιτούσαν τεχνοκράτες. Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τοποθετήθηκε ο Πέτρος Τριάρχης, ο οποίος από τον Απρίλιο του 2015 είχε αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, στο υπ. Εξωτερικών, έχοντας στενή συνεργασία με τον εξάδελφο του πρωθυπουργού, Γιώργο Τσίπρα. Παράλληλα, ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, που προηγουμένως ήταν διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, είναι και τυπικά εδώ και λίγες ημέρες ο νέος γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, με απόφαση του υπ. Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.


  Φραγκίσκος Κουτεντάκης

  Ο κ. Κουτεντάκης ανήκει στη νέα γενιά της επιστημονικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και είχε εξελιχθεί σε βασικό στέλεχος της διαπραγματευτικής ομάδας το τελευταίο οκτάμηνο τόσο στο Brussels Group όσο και στην Αθήνα. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο γενικός γραμματέας του υπ. Οικονομίας, Ηλίας Ξανθάκος, αλλά και ο νέος γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπ. Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Παναγιώτης Κορκολής, ο οποίος ανήκει στο στελεχιακό δυναμικό της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων. Νωρίτερα ήταν σύμβουλος του κ. Γιώργου Σταθάκη για ζητήματα του ΕΣΠΑ.

 10. Ο/Η Liberal λέει:

  https://www.facebook.com/petros.tatsopoulos

  Petros Tatsopoulos

  .
  H κυρία Ράνια Σβίγκου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά την περίφημη δήλωσή της «Σταυρώνετε ένα παιδί για την τηλεθέαση», ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή όπου θα προσδιορίζονται τα νέα όρια ηλικίας ως ακολούθως. Από τη γέννηση έως τριάντα χρονών: παιδική ηλικία. Από τριάντα χρονών έως πενήντα χρονών: εφηβική ηλικία. Από πενήντα χρονών έως ογδόντα χρονών: μετεφηβική ηλικία. Ταυτοχρόνως, η κυρία Σβίγκου διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να θίξει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του πολίτη να παραμένει ηλίθιος σε όλη του τη ζωή.

 11. Ο/Η Λούκυ Λουκ λέει:

  http://www.apodytiriakias.gr/politika/2016/01/15/foveri-apokalupsi-gia-tsipra.aspx

  ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

  17/01/2016

  Γράφει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

  Επειδή η μαλακία και η προπαγάνδα βαδίζουν συνήθως παρέα κι έχω κουραστεί να τις συναντώ καθημερινά μπροστά μου, περίπου σαν τους θαμώνες του Da Capo της πλατείας Κολωνακίου.

  Επειδή όποιος δηλώνει αριστερός οφείλει και να είναι μέχρι ενός σημείου, για να μην υπονομεύονται η αξιοπιστία και η σοβαρότητά του.

  Επειδή θεωρώ ότι αποτελεί ύβρη για την Aριστερά να πλακώνει στο ξύλο κυβέρνηση Σύριζα, συνταξιούχους έξω από το Μαξίμου.

  Επειδή χορτάσαμε από λοχαγούς ηγετών τύπου Σκουρλέτη και Παππά, θα σας διηγηθώ καταστάσεις που εκείνοι μεν γνωρίζουν, εσείς προφανώς αγνοείτε και πιθανόν να σας φανούν χρήσιμες και ενδιαφέρουσες στο άμεσο μέλλον.

  Ο Σύριζα βρισκόταν στην αντιπολίτευση όταν ο μεγαλοεκδότης ενοχλημένος από επιθέσεις στελεχών του αριστερού κόμματος που στοχοποιούσαν την οικογένειά του, ζήτησε ραντεβού με τον αρχηγό των επιτιθεμένων. Το ραντεβού κλείδωσε και στο γραφείο του εκδότη εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους λοχαγούς της επικείμενης επανάστασης Παππά και Σκουρλέτη.

  Αφού ήρθε το καφεδάκι, εξαντλήθηκαν οι πρώτες κρυάδες και οι ανοησίες που ακούγονται συνήθως σε τέτοιου είδους συναντήσεις, ο εκδότης μπήκε στο ψητό και άρχισε να περιγράφει κομμάτια της ζωής του, από τη θητεία στον στρατό μέχρι τις πρόσφατες δραστηριότητές των επιχειρήσεών του. Τους εξήγησε με λίγα λόγια αυτό που επρόκειτο βιώσουν με την πάροδο του χρόνου και οι ίδιοι. Τη μετάβαση από τη χώρα της αγωνιστικής αριστεράς στη χώρα των λωτοφάγων της εξουσίας.

  Ανατρέχοντας στα δύσκολα χρόνια της εφηβείας του, περιέγραφε απίστευτες ιστορίες τρέλας, όταν οι γονείς του χαρακτηρισμένοι κομμουνιστές εδιώκοντο ανηλεώς από τους επαγγελματίες εθνικόφρονες.

  Η κουβέντα είχε πάρει σύντομα άλλη τροπή. Αναλύοντας ο εκδότης το κεφάλαιο του Μαρξ για ναδημιουργήσει φιλικότερη ατμόσφαιρα με τους αριστερούς συνομιλητές του, διαπίστωσε έκπληκτος ότι δεν το είχε μελετήσει κανένας από τους τρεις. Κάτι σαν τον Χρυσοχοΐδη με το Μνημόνιο…

  Εκεί τον έζωσαν τα φίδια, αφού κατάλαβε επίσης ότι ήταν ο μόνος αριστερός της παρέας, αισθάνθηκε όμως και πιο άνετα γιατί μπορούσε πλέον από θέση ισχύος να αναπτύξει τα υπόλοιπα επιχειρήματά του, όπερ και εγένετο.

  Φεύγοντας μάλιστα ο σημερινός πρωθυπουργός δήλωνε έκπληκτος για όσα είχε ακούσει, τονίζοντας ότι η εικόνα που είχε σχηματίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή για τον εκδότη, είχε ανατραπεί πλήρως.

  Πιθανόν η επιρροή της συνάντησης να ήταν η αιτία για κάποιες μεταγενέστερες δηλώσεις του περί σκισίματος μνημονίων, μεγαλοεπιχειρηματιών και κορσέδων…

  Βοήθησε προφανώς και η επαγγελματική αλληλεγγύη που τους συνέδεε εφ’ όσον ήταν και οι δύο απόφοιτοι μηχανικοί του Πολυτεχνείου.

  Ο ένας κατασκευαστής πολλών δημοσίων και μη αλλά πραγματοποιημένων έργων, ο άλλος εμπνευστής πολιτικών και μη αλλά απραγματοποίητων έργων.

  Δέκα τετράγωνα πιο πέρα, στην πλατεία Συντάγματος, ο λαός ούρλιαζε οργισμένος: αφαιρέστε τους τις συχνότητες, χώστε τους στη φυλακή, διώξτε τους από τη χώρα, πάρετε πίσω τα δανεικά.

  Ο λαός ο καημένος λαός ή ο άξιος λαός της μοίρας του με την πολιτική κουλτούρα και την ωριμότητα που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα.

  Πέρασαν τα χρόνια, οι τρεις καμπαλέρος καβάλησαν την εξουσία, δεν έσκισαν τα μνημόνια, ετοιμάζονται μάλιστα να υπογράψουν και τέταρτο, ενίσχυσαν την θέση τους επικοινωνιακά (έτσι νομίζουν τουλάχιστον), απομάκρυναν τους… επικίνδυνους αριστερούς, τύπου Λαφαζάνη, τρόμαξαν όμως και τον εκδότη, ο οποίος κατάλαβε ότι όταν χρηματοδοτείς και προωθείς άεργους και ανεπαρκείς στην εξουσία αργά ή γρήγορα θα μπλέξεις και ο ίδιος.

  Διάβασα προ ολίγου ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται αισιοδοξία για την κυβερνητική πορεία, αλλά είναι προβληματισμένος και ανήσυχος με τη διεθνή κατάσταση.

  Έλατε τώρα, μας κάνουν χοντρή πλάκα…

  Το κείμενο αναρτήθηκε στο zougla.gr

 12. Ο/Η Left λέει:

  http://www.protagon.gr/scripta/editorial/o-emfylios-tou-myalou-tous-44341028487

  Ο Εμφύλιος του μυαλού τους

  Ανδρέας Πετρουλάκης

  Για αυτό, ο φτωχός, παντελώς ανυποψίαστος για το τι συμβαίνει στη ζωή έξω από τα δωμάτια που ζυμώνονται οι αγωνιστές ακούγοντας «Αξιον Εστί», μακριά από τα πεζοδρόμια των αγώνων που περνούν τις δεκαετίες τους οι σύντροφοι, παρασάγγας από τον Εμφύλιο που κατοικεί στο μυαλό του, νομίζει ότι η απλή επίκληση του αριστερού ηρωικού παρελθόντος της οικογενείας του είναι η απάντηση που εξουδετερώνει κάθε ερώτηση. Προφανώς δεν έχει ακούσει ότι ζούμε σε ένα πολίτευμα που ονομάζεται κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία, στην οποία κάθε κυβέρνηση καλείται να εκπροσωπήσει όλους τους πολίτες, δηλαδή και τους κατιόντες της άλλης πλευράς του Εμφυλίου, τους απογόνους των εχθρών της οικογενείας του πριν από αρκετές δεκαετίες. Και πως όλα αυτά τα χρόνια η χώρα έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά και έχει καταφέρει να σβήσει τις πληγές αυτές και καλά θα κάνει και ο ίδιος να τις διαβάζει σαν Ιστορία και όχι σαν προσόντα του ΑΣΕΠ.

  Βουτηγμένος στο ιερό δίκιο του ο γραμματέας δεν υποψιάζεται καν ότι η μόνη αποδεκτή απάντηση θα ήταν πως τα μέλη της οικογενείας του που προσελήφθησαν είχαν τυπικά προσόντα καλύτερα από των συνυποψηφίων τους για τις ίδιες θέσεις

 13. Ο/Η ΝΕοΠΟΤΙΣΜΟΣ λέει:

  ο αγράμματος τσίπρας ορμάει κατά του νεοποτισμού

 14. Πολιτική
  «Πίσω κανίβαλοι»: Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την ενορχηστρωμένη επίθεση από τα διεφθαρμένα ΜΜΕ

  «Η ενορχηστρωμένη επίθεση από τα διεφθαρμένα ΜΜΕ και όλο παλιό κατεστημένο στο πρόσωπο του σ. Γραμματέα και της οικογένειας του δεν είναι τυχαία, δεν προκαλεί έκπληξη. Η στοχοποίηση του Ιάσονα Σχινά- Παπαδόπουλου είναι στοχοποίηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς εν γένει. Αποτελεί επιχείρηση σπίλωσης του ηθικού πλεονεκτήματος που όσο και αν τους χαλάει την σούπα, η Αριστερά δεν πρόκειται να το εκχωρήσει»

  H ανακοίνωση της Γραμματείας του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

  Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός άνευ προηγουμένου κανιβαλισμού σε βάρος του Γραμματέα του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε από «αποκαλύψεις» της γνωστής φυλλάδας Πρώτο Θέμα για δήθεν διορισμούς στο δημόσιο.

  Η ενορχηστρωμένη επίθεση από τα διεφθαρμένα ΜΜΕ και όλο παλιό κατεστημένο στο πρόσωπο του σ. Γραμματέα και της οικογένειας του δεν είναι τυχαία, δεν προκαλεί έκπληξη. Η στοχοποίηση του Ιάσονα Σχινά- Παπαδόπουλου είναι στοχοποίηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς εν γένει. Αποτελεί επιχείρηση σπίλωσης του ηθικού πλεονεκτήματος που όσο και αν τους χαλάει την σούπα, η Αριστερά δεν πρόκειται να το εκχωρήσει.

  Αλήθεια, ποιοι μιλάνε; Εκείνοι που έστησαν το τερατώδες πελατειακό κράτος όλα αυτά τα χρόνια; Εκείνοι των οποίων οι σύμβουλοι διώκονται ποινικά; Αυτοί οι οποίοι την στιγμή που έπαιρναν μετακλητούς υπαλλήλους στα πολιτικά τους γραφεία οργάνωναν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις; Μήπως μιλάνε για ηθική αυτοί που ξεπλένουν με πρωτοσέλιδα τους ναζί; Όσοι έκαναν βόλτες- εντός και εκτός Ελλάδας- με βαλίτσες γεμάτες λεφτά;

  Ο κιτρινισμός, η ανθρωποφαγία και ο κρετινισμός δεν μας φοβίζει. Όσοι μιλούν για «διορισμούς» καλό θα είναι να μάθουν πως η τοποθέτηση μετακλητών σε πολιτικές θέσεις, ούτε διορισμός είναι, ούτε μόνιμη τοποθέτηση αλλά αντίθετα τοποθέτηση ορισμένου χρόνου με ημερομηνία λήξης υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κριτήρια. Οι μόνοι διορισμοί που έχει κάνει η Κυβέρνηση είναι αυτοί των απολυμένων των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και οι διορισμοί που έρχονται στην υγεία και την παιδεία.

  Φαίνεται πως ορισμένοι ανησυχούν ιδιαιτέρως για το νομοσχέδιο που αφορά την δημόσια διοίκηση αλλά και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Είναι οι ίδιοι που συμπορεύονται ευθέως με τα συμφέροντα των δανειστών στην προσπάθεια τους να παλινορθώσουν το παλιό σύστημα. Και τότε και τώρα.

  Δεν θα σας κάνουμε την χάρη , δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Ο αγώνας για τον μετασχηματισμό του κράτους και της κοινωνίας είναι συνεχής και γεμάτος εμπόδια, όμως δεν θα τρομοκρατηθούμε. Η επίθεση κατά του σ. Γραμματέα είναι επίθεση σε βάρος όλων μας. Απέναντι στην σπέκουλα, στον κιτρινισμό και τον κανιβαλισμό θα σταθούμε όρθιοι και θα νικήσουμε.

  – See more at: http://left.gr/news/piso-kanivaloi-i-neolaia-syriza-gia-tin-enorhistromeni-epithesi-apo-ta-dieftharmena-mme#sthash.rZ9TBN1y.dpuf

  • Ο/Η Zωζώ Σαπουνάκη, διανοούμενη λέει:

   Μοσιού Φιλέλλην σας ευχαριστώ δια την διασποράν των ιδεών μου εις τους εν γένει θαυμαστάς μου εις άλλον βλογ
   https://panosz.wordpress.com/2016/01/18/sxoliasths-left-1-5/#comment-302683
   Διερωτώμαι αν είσθε θαυμαστής της πολιτικής μου σκέψεως ή του κάλους μου.
   Μην μου απαντήσετε παρά μόνον «αμφοτέρων» ειδ’άλλως αφήστε με εις την γλυκιά μου αμφιβολίαν.
   Η αμοιβή σας.
   Φωτογραφία ενός χοντρού που σκύβει μπροστά σε έναν πάπαρδον

   je suis charmé

   • Ο/Η Αδ.Κοραής λέει:

    Ο Υπουργός Θρησκευμάτων της Αριστεράς
    Ουστ ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

   • @ερίτιμη κα Zωζώ Σαπουνάκη,

    Δηλω «αμφοτέρων» θαυμαστης σας.

    Ιδου το δωρον σας, εινααι λιγο μεγαλο για να το αναρτησω.

    Το συμπερασμα ειναι οτι οι «Αριστεροι» Βορειων Προαστειων – επιχειρουν – να κοροιδεψουν τον αφωτιστο λαο.

    Απολαυστε το διπλα στο τζακι 🙂 , συγνωμην στο σβηστο καλοριφερ….

    Ο «αγωνιστής» πατέρας του Ιάσονα Σχινά είχε …Χρηματιστηριακή εταιρεία ! Not so left …

    Οι δικοί μας γονείς που δεν είχαν ΑΧΕΠΕΥ, αλλά μαντριά, δεν ήταν τόσο αριστεροί φαίνεται.
    Κάποτε ήταν ένας δημοσιογράφος. Το «κάποτε» τοποθετείται στο μακρινό 1989 – την σημαδιακή εκείνη χρονιά που έπεσε το Τείχος του Βερολίνου. Εκείνη ακριβώς τη χρονιά ο δημοσιογράφος –με καταγωγή από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και μάλιστα το κινεζόφιλο κομμάτι της και με πολύχρονη θητεία στα φοιτητικά αμφιθέατρα της μεταπολίτευσης ως εκπρόσωπος της παράταξης του στο…
    Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ – έπιασε δουλειά σε μια πρωινή εφημερίδα, μια εφημερίδα «όργανο του αστισμού» όπως θα έλεγαν και οι παλιοί του σύντροφοι. Μάλιστα, η πρόσληψη του αφορούσε την στελέχωση ενός νέου ενθέτου που αφορούσε την οικονομία, την αγορά και τις επιχειρήσεις. Το οικονομικό ένθετο σε χρώμα σομον – παρέπεμπε στις εκδόσεις των βρετανικών εφημερίδων- είχε ανέλπιστη επιτυχία και κατάφερε να «εγκαθιδρυθεί» ως έγκυρη έκφραση των ηγετικών ελίτ της οικονομίας και της αγοράς. Εν ολίγοις, ένα όργανο του συστήματος όπως θα έλεγαν και οι νεαροί του ΣΥΡΙΖΑ.

    [….]

    http://makpress.blogspot.com/2016/01/blog-post_383.html

    ΥΓ ΑΣΣΟΕ η σχολη κλειδι για κομματικη καρριερα(γενικα για ολα τα κομματα) . Καποιοι διαμαρτυρονται που δεν εγραψα και την Παντειο. Ναι και απο την Παντειο (γιατι δεν μπορουσαν να μουν στην Νομικη). Μετα καταταχτηριες για Νομικη. Τα παντα ολα κια οι εχχατοι εσσονται πρωτοι.

   • Ο/Η Ζωζώ Χ.Σαπουνάκη λέει:

   • Κατεδαφιζουν, αλλα ….

 15. Ο/Η Tι έλεγε ο Τσίπρας λέει:

  με δημόσιους υπαλλήλους θα στελέχωναν έλεγε ο Τσίπρας τα επιτελεία τους και όχι με ημέτερους, όχι με μετακλητούς

 16. Ο/Η Χρηματιστής ο μπαμπάς λέει:

  Ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος, στάζει σκληρή ειρωνεία για τις δικαιολογίες που προέβαλε ο «ράπερ», ενώ από τα πυρά του δεν ξεφεύγει ούτε ο πατέρας του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Σχινάς τον οποίο αποκαλεί «χρηματιστή-αναλυτή που μεγαλούργησε την εποχή Σημίτη».

  Πηγή: Ο Μπογδάνος «πυροβολεί» τον ράπερ γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και τον πατέρα του | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/246495/o-mpogdanos-pyrovolei-ton-raper-grammatea-toy-syriza-kai-ton-patera-toy#ixzz3xtodgLz7

 17. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αυτός ο άνθρωπος είναι υπουργός!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.