Τμήμα ΑΕΙ έκανε υπαίθριο μάθημα λόγω φασιστικής κατάληψης

[την Παρασκευή μια ομάδα αυτοονομασμένη «συνέλευση αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτητές» (my ass!) κατέλαβε το κεντρικό κτήριο του πανεπιστημίου]

spinellis13.1.16

Γράφει ο κ. Διομήδης Δ. Σπινέλλης, Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τη Δευτέρα το πρωί, είχαμε προγραμματίσει τις τελικές παρουσιάσεις των ομαδικών εργασιών των φοιτητών για το μάθημα «Προγραμματισμός ΙΙ». Στην εργασία αυτή οι φοιτητές έπρεπε να κατασκευάσουν έναν απλό περιηγητή ιστού (έναν πρωτόλειο πρόγραμμα σαν τα Internet Explorer, Firefox, Google Chrome). Δυστυχώς, την Παρασκευή μια ομάδα αυτοονομασμένη «συνέλευση αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτητές» κατέλαβε το κεντρικό κτήριο του πανεπιστημίου. Επειδή οι φοιτητές του μαθήματος είχαν δουλέψει σκληρά για τις εργασίες τους και δεν γνώριζα αν θα έληγε η κατάληψη πριν τελειώσει το εξάμηνο, την Κυριακή ανακοίνωσα στους φοιτητές ότι οι παρουσιάσεις θα γίνουν τη Δευτέρα στο υπαίθριο αμφιθέατρο της Πλατείας Πρωτομαγιάς.

Έτσι και έγινε. Οι φοιτητές του μαθήματος παρουσίασαν τη δουλειά τους σε ένα πραγματικό αμφιθέατρο χωρίς τα δεκανίκια του Powerpoint. Πολλοί, αντί για τις διαφάνειες συμβουλεύονταν το κινητό τους ή χειρόγραφες σημειώσεις. Μια ομάδα σχημάτισε τη ροή της δουλειάς της σε φύλλα χαρτί δεμένα με κορδέλα. Μια άλλη παρουσίασε μια κινηματογραφική υπερπαραγωγή (https://prezi.com/1vvual_sc4cg/star-wars-edition/) σε φορητούς υπολογιστές που τα μέλη της κρατούσαν μπροστά μας για να δούμε. Όλοι έδειξαν με το παράδειγμά τους ότι οι φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι πραγματικά ξεχωριστοί. Μπράβο τους!

Advertisements
This entry was posted in φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

11 Responses to Τμήμα ΑΕΙ έκανε υπαίθριο μάθημα λόγω φασιστικής κατάληψης

 1. Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

  Ελπίζω να μην υπήρξε καμιά πρωτότυπη ιδέα μεταξύ των εργασιών και διακινδυνεύσουν οι δημιουργοί να κατηγορηθούν από τους 35χρονους, οργανωμένους συμφοιτητές τους ως τεχνοφασίστες.

 2. Ο/Η Αδ.Κοραής λέει:

  Μπράβο στον καθηγητή και στα παιδιά.
  Κοινωνική αλλαγή χωρίς μορφωμένους και υπεύθυνους πολίτες δεν γίνεται.

 3. Ο/Η Ιωάννης ο Ιταλός λέει:

  Πως καταλήγουν οι παλιοί καταληψίες:

 4. Ο/Η Ιωάννης ο Ιταλός λέει:

  https://toparatiritirio2012.wordpress.com/2016/01/11/%ce%b7-%ce%b5%cf%80%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%ac%ce%ba%ce%bf/

  Η επόμενη μέρα με τον Κυριάκο

  Μπορούμε να περιμένουμε μια συγκροτημένη αξιωματική αντιπολίτευση η οποία έχει πλέον διακριτό μεταρρυθμιστικό στίγμα. Σε κάθε κρατικίστικη φορομπηχτική πρόταση του Τσίπρα και του Καμμένου μπορούμε να περιμένουμε μια συγκροτημένη αντιπρόταση με αναπτυξιακό πρόσημο.

  Επείγει να δούμε σύντομα αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος της ΝΔ. Περιμένουμε με αγωνία την μεταφορά της έδρας της ΝΔ σε ένα λιγότερο δαπανηρό κτίριο. Περιμένουμε να δούμε ένα κόμμα να δουλεύει με το διαδίκτυο και τους εθελοντές του. Μια εκστρατεία χρηματοδότησης με διαφάνεια και νομιμότητα. Ας μην ξεχνάμε πως τα κόμματα είναι οι φορείς έκφρασης της πολιτικής βούλησης του λαού. Είναι κέρδος για όλους το στήσιμο ενός σύγχρονου κόμματος ενώ ο συμβολισμός του “λιτού βίου” στα έξοδα του λειτουργεί παραδειγματικά για την κοινωνία.

  Περιμένουμε ανάληψη πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στους λαϊκιστές της συγκυβέρνησης για πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

  Πολύ σημαντικό κατ΄εμέ είναι η σκληρή αντιπολίτευση σε θέματα μη οικονομικού χαρακτήρα.Περιμένω (και απαιτώ) σκληρή κριτική στα αίσχη που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη παιδεία, ανάδειξη της ανήθικης συμπεριφοράς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με αθρόες προσλήψεις συγγενών και φίλων.

  Περιμένουμε να δούμε μια γνήσια κεντροδεξιά παράταξη να βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Είναι αδιανόητο να διχάζεται μια παράταξη για το σύμφωνο συμβίωσης και να αφήνονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα έρμαια στα χέρια λαϊκιστών.

  Δεν είμαι αφελής να αποκλείσω εντελώς την πιθανότητα συγκυβέρνησης ή πολιτικής συμφωνίας. Ένας λόγος που δεν πρέπει να υπάρξει συγκυβέρνηση είναι η αναβάθμιση της ΧΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση. Ελπίζω να μην συμβεί αυτό. Αν όμως οι πιέσεις από το εξωτερικό για πολιτική συμφωνία είναι μεγάλες ελπίζω να δεσμευτεί σε συγκεκριμένες πολιτικές με φιλελεύθερο πρόσημο που θα εξυπηρετούν την πολυπόθητη σταθερότητα.

  Αυτά εν ολίγοις περιμένω σαν αντιπολίτευση. Αν εκλεγεί πρωθυπουργός τότε θα ζητήσουμε περισσότερα και θα περιμένουμε και περισσότερα. Ένα από αυτά θα είναι και η σύσταση εξεταστικής για τις ποινικές ευθύνης του Κατέλη των οικονομολόγων για το καλοκαίρι που μας πέρασε.

 5. Ο/Η SF λέει:

  Φοιτητές της ΑΣΟΕΕ παρουσίασαν τις εργασίες τους στο πάρκο λόγω κατάληψης
  http://www.protothema.gr/greece/article/543754/foitites-tis-asoee-parousiasan-tis-ergasies-tous-sto-parko-logo-katalipsis/

  Με πρωτοβουλία του καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη
  Φοιτητές της ΑΣΟΕΕ παρουσίασαν τις εργασίες τους στο πάρκο λόγω κατάληψης
  12/01/201610:227

  Φοιτητές της ΑΣΟΕΕ παρουσίασαν τις εργασίες τους στο πάρκο λόγω κατάληψης

  Ευτυχώς, αν και Γενάρης, ο καιρός ήταν καλός και τα παιδιά δεν κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο

  Κατά το… «απίστευτο κι όμως ελληνικό», καταγράφηκε ένα ακόμα «επεισόδιο» από τα πολλά στον πολύπαθο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας: Φοιτητές παρουσίασαν τις εργασίες τους σε… πάρκο, καθώς η σχολή τους βρέθηκε αιφνιδιαστικά υπό κατάληψη!

  Το περιστατικό συνέβη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ), στο μάθημα που διδάσκει ο πρώην γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης, που είναι τώρα καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και διευθυντής του εργαστηρίου Πληροφοριακών Τεχνολογιών και Συστημάτων Διοίκησης. Το γνωστοποίησε μάλιστα ο ίδιος, μέσω του προφίλ του στο facebook, δίνοντας συγχαρητήρια στους φοιτητές του που κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τις αντικειμενικές δυσκολίες μιας… υπαίθριας παρουσίασης!

  Όπως γράφει ο κύριος Σπινέλλης, μόλις την περασμένη Παρασκευή, το κεντρικό κτήριο της ΑΣΟΕΕ κατελήφθη από αλληλέγγυους στους πέντε φοιτητές για τους οποίους ζητούνταν η έκδοσή τους στην Ιταλία (και η οποία τελικά απορρίφθηκε). «Επειδή οι φοιτητές του μαθήματος είχαν δουλέψει σκληρά για τις εργασίες τους και δεν γνώριζα αν θα έληγε η κατάληψη πριν τελειώσει το εξάμηνο, την Κυριακή ανακοίνωσα στους φοιτητές ότι οι παρουσιάσεις θα γίνουν τη Δευτέρα στο υπαίθριο αμφιθέατρο της Πλατείας Πρωτομαγιάς», γράφει στο ποστ του.

  Η δημιουργικότητα των φοιτητών του τον εντυπωσίασε: «Πολλοί, αντί για τις διαφάνειες συμβουλεύονταν το κινητό τους ή χειρόγραφες σημειώσεις. Μια ομάδα σχημάτισε τη ροή της δουλειάς της σε φύλλα χαρτί δεμένα με κορδέλα. Μια άλλη παρουσίασε μια κινηματογραφική υπερπαραγωγή σε φορητούς υπολογιστές που τα μέλη της κρατούσαν μπροστά μας για να δούμε».

  «Όλοι έδειξαν με το παράδειγμά τους ότι οι φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι πραγματικά ξεχωριστοί. Μπράβο τους», καταλήγει το ποστ ενός… ικανοποιημένου καθηγητή!

  Σχόλια:
  Παρασκευάς12/01/201615:05
  Για αυτήν την ΑΣΟΕΕ είμαι περήφανος και όχι για την ΑΣΟΕΕ του ασύλου, των πακιστανών, των αναρχικών, των ΚΚΕδων και των καθηγηταράδων που κάνουν αρπαχτές με κρατικά και κοινοτικά κονδύλια!

  KGB12/01/201612:13
  Φασιστας ο Σπινελλης φασιστακια οι φοιτητες. Αντι να σπανε τη σχολη τρεχουν στα παρκα για παρουσιασεις εργασιων λες και δεν υπαρχουν καφε για να περασουν την ωρα τους. Τι σοι πανεπιστημιο ειναι αυτο που μαθαινει στους φοιτητες να κανουν εργασιες και να τις παρουσιαζουν ??? Εδω και τωρα ΕΔΕ και αμεση απομακρυνση του επικινδυνου αυτου καθηγητη. ΥΓ οι καταληψιες-αλληλεγγυοι, πως και δεν πηγαν να διαμαρτηρηθουν για την παρουσιαση? Παραξενο.

  ΚΛ12/01/201611:30
  Αυτά τα θέματα βάλτε στα κύρια της ημέρας αντί για κάτι ξέκολα. Τους αξίζει

  error 40412/01/201611:09
  Aυτα τα τραγικά συμβαίνουν διότι έχουμε κανει πρωθυπουργό ένα χαμίνι πρώην καταληψία και υπουργό παιδείας έναν τελειόφοιτο λυκείου και μια απόφοιτο τουρκικής φιλολογιας

  Κώστας12/01/201610:54
  Ότι και να πούμε για το χάλι της σημερινής Ελλάδας είναι περιττό

  ΕΥΓΕ12/01/201610:54
  Πόσο Μ Α Γ Κ Ε Σ! Μπράβο και στα παιδιά και στον κ. Σπινέλλη. Ελπίζουμε να μην γίνει το ίδιο λάθος και το κράτος να τον εκμεταλλευθεί σε μια σημαντική θέση στον τομέα του τεχνολογικού εκσυχρονισμού του δημοσίου.

  ΥΓ. 10 τσογλάνια οι μισοί μαστουρωμένοι έκλεισαν με το έτσι θέλω για 4 μέρες ένα πανεπιστήμιο και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν νοιάστηκε. Τέτοια κατάντια είχαμε πολλά χρόνια να δούμε.

 6. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/456/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B9%CE%B1

  Και μαζί και χώρια
  ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

  Πριν από 36 χρόνια είχα πεταχτεί ως τη Γένοβα και είχα συλλέξει για λίγες μέρες εντυπώσεις από την τοπική ελληνική φοιτητική κοινότητα. Είχα μείνει με την αίσθηση μιας κλειστής μποτίλιας στο πέλαγος που δεν μεταφέρει κανένα μήνυμα, πέραν του προφανούς: ένα κομμάτι γυαλί που επιπλέει. Με ιταλικά που κυμαίνονταν από υποφερτά έως ανυπόφορα, οι περισσότεροι Έλληνες φοιτητές δεν έκαναν την παραμικρή προσπάθεια να ενσωματωθούν έστω και προσωρινά στην ιταλική κοινωνία, ούτε καν να τη γνωρίσουν. Φραπεδιά και τάβλι. Μια αεροστεγής γαλανόλευκη χρονοκάψουλα.

  Θα αντιτείνει κανείς ότι το μακρινό 1977 ο ιστορικός χρόνος ήταν στην κατάψυξη. ΄Ετσι, τουλάχιστον, νομίζαμε. Με σαφώς διακριτά τα δύο ιδεολογικά στρατόπεδα και με τη διακίνηση των πληθυσμών σε μινιμαλιστικά επίπεδα, δεν τραβούσες κανένα ζόρι να γνωρίσεις τον ξένο. Θα έπαιρνες κουτσά στραβά το κωλοπτυχίο σου και θα επέστρεφες στην πατρίδα σου. Εάν ο ξένος με τη σειρά του σπούδαζε στη δική σου πατρίδα, θα έπραττε λίγο πολύ αναλόγως. Από μακριά κι αγαπημένοι. Ο κόσμος ήταν απλός. Για την ακρίβεια, ο κόσμος δεν ήταν απλός. Τον είχαν απλοποιήσει διά της βίας.
  Το 1989 το ψυγείο άνοιξε – και παρέμεινε έκτοτε ανοιχτό. Οι μουσαφιραίοι ήρθαν για να μείνουν. Ακόμη κι εκείνοι που σκόπευαν να περάσουν από εδώ τράνζιτο αναγκάστηκαν να παραμείνουν, εγκλωβισμένοι σ’ ένα παρανοϊκό σύστημα που δεν τους επιτρέπει ούτε να φύγουν ούτε να μείνουν. Ολόκληρος ο ευρωπαϊκός Νότος μεταμορφώθηκε σε Κένταυρο. Από τη μέση και κάτω, πύλη εισόδου. Από τη μέση και πάνω, ζώνη ανάσχεσης. «Οι ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες», είπε ένας εκπρόσωπος από το Μαρόκο, «πρέπει να αποφασίσουν αν είναι γέφυρα ή τοίχος». Προφανώς ο ευρωπαϊκός Νότος δεν μπορεί ν’ αποφασίσει μόνος του. Είναι ο επιστάτης και ταυτοχρόνως ο όμηρος της διαβόητης διακρατικής συμφωνίας «Δουβλίνο-ΙΙ». Δέχεται στα μούτρα το μεταναστευτικό ωστικό κύμα και δεν έχει καν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί. Μια βολική μετάθεση ευθύνης, αν είσαι Ευρωπαίος του Βορρά. Μια αδιέξοδη εκκρεμότητα, αν είσαι Ευρωπαίος του Νότου. Το μαρτύριο του Ταντάλου, αν είσαι ο μετανάστης.

  Ο Μαροκινός εκπρόσωπος μετείχε μαζί μας σ’ ένα Φόρουμ που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή στη Λισαβόνα το Συμβούλιο της Ευρώπης: Ταυτότητες και διαφοροποίηση στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Όπως τα περισσότερα Φόρουμ που διοργανώνει το Συμβούλιο της Ευρώπης, έτσι και αυτό, ήταν ένας ύμνος στην ανεκτικότητα και στην ποικιλία – ποικιλία πολιτισμών, ποικιλία ηθών, ποικιλία εθίμων. Το δικαίωμά σου στη φραπεδιά και στο τάβλι – αν ήσουν Έλληνας φοιτητής στη Γένοβα το 1977. Μονάχα που το 2013 η απάντηση δεν είναι εξίσου ανάλαφρη.

  Τι πρέπει να γίνει, λόγου χάριν, εάν –εκτός από τις γαστρονομικές και τις ενδυματολογικές σου ιδιαιτερότητες– μεταφέρεις και την αταλάντευτη πίστη σου στο ισλαμικό δίκαιο, όχι υποχρεωτικά στην ακραία του μορφή, τη σαρία, αλλά και σε πιο συντηρητικές, εξίσου όμως απαράδεκτες για τους επιγόνους του Δαντόν και του Ροβεσπιέρου; Πρέπει το κοσμικό κράτος να διαπραγματευθεί μαζί σου; Να συμβιβαστεί μαζί σου; Να θεσμοθετήσει πιθανόν δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων, μία για όσους θεωρούν ότι το κοσμικό δίκαιο οφείλει να έχει το προβάδισμα έναντι των οιονδήποτε θρησκευτικών πεποιθήσεων και μία για όσους πρεσβεύουν το ακριβώς αντίθετο; Πώς ακριβώς μπορεί να λειτουργήσει αυτό το «μαζί και χώρια» μοντέλο δίχως κανένας από τους συμβεβλημένους να νιώσει ριγμένος; Δυσάρεστα ερωτήματα κι εν πολλοίς ανεπιθύμητα. Ως γνωστόν, το Συμβούλιο της Ευρώπης απαντάει αυστηρά και μόνο στα ευχάριστα.

  http://booksjournal.gr/slideshow/item/1774-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CF%89%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%85%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%BA-%CE%BB%CF%80-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82
  13 Ιανουαρίου 2016

  Τιμωρήστε Παυλόπουλο – Τσίπρα – Καμμένο κ.λπ. για κάπνισμα σε δημόσιους χώρους!

  Γράφτηκε από τον Παναγιώτης Δημητράς


  Εννέα πολίτες και πολίτισσες, οι Σταύρος Γιαννακόπουλος, Παναγιώτης Δημητράς, Michael Huber, Άλκης Ιωαννίδης, Ντίνα Λεγάτου, Γιάννης Μαυρίκιος, Αριστείδης Παρασκάκης, Φώτης Φραγκόπουλος και Ζακλίν Χατζοπούλου κατέθεσαν χθες αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Καμμένου, του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη

  Πώς ο Τσίπρας άναψε τσιγάρο

  «Ποιος θα μου δώσει ένα τσιγάρο; Γιατί με αυτά που ακούω, νομίζω πως το χρειάζομαι» είπε με μια δόση χιούμορ ο Πρωθυπουργός καθώς η συζήτηση όδευε προς το τέλος της. Του το κέρασε ο Λεβέντης και παρά το γεγονός πως ο Αλέξης δεν καπνίζει, αυτό το τσιγάρο έδειξε να το απολαμβάνει!

  Την όλη κατάσταση δεν άντεξε ο μη καπνιστής επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος και απευθυνόμενος προς τον Παυλόπουλο είπε: «Πρόεδρε, εγώ δεν έχω πρόβλημα που καπνίζετε, απλώς επιτρέψτε μου να ανοίξω το παράθυρο», όπως και έπραξε. Για την ακρίβεια, άνοιξε το παράθυρο ασφαλείας.

 7. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  «Τ’ είχες Γιάννη; – Τ’ είχα πάντα…»

  Τα Πανεπιστήμια στο έλεος μερικών καταστροφέων, και η Πολιτεία να στέκει απαθής θεατής…

  Διότι καταστροφή είναι, ίσως μάλιστα η μεγαλύτερη, να μην γίνονται τα μαθήματα όπως πρέπει.

  Βέβαια, εδώ που τα λέμε, έτσι είναι εδώ και πολλά, πολλά χρόνια και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Όλοι πολύ ευχαριστημένοι είναι, εκτός από κάποιους λίγους γραφικούς/ές που οι «συμφοιτητές» τους τους αποκαλούν τιμητικά «φύτουλες»…

  Φανταστείτε, αυτοί οι απίθανοι πήγαν στο Πανεπιστήμιο για να σπουδάσουν πραγματικά (!), τιμώντας τον δικό τους κόπο και τα χρήματα της οικογένειάς τους, τα υπέρ της «δωρεάν» «παιδείας» κλώμενα επί δυο δεκαετίες για κάθε παιδί…

  Πήγαν, οι αφελέστατοι νεανίες, για να γίνουν επιστήμονες αντί αφισσοκολλητές, μπράβοι, ροπαλοφόροι και κλακαδόροι των κομματικών νεολαιών, που μοιράζουν «σημειώσεις», κάνουν τα πιο γκλαμουράτα πάρτι και «επηρεάζουν» καταστάσεις, εξασφαλίζοντας πάντα τη δημόσια θεσούλα στους πιο ένθερμους οπαδούς τους καθώς και γρήγορη μισθολογική εξέλιξη…

  Το «Πανεπιστήμιο»… Τόπος βολέματος των εκλεκτότερων ημετέρων, με φινετσάτο και πιασάρικο όνομα. Τόπος όπου διδάσκουν «καθηγητές» με πλήθος κομματικών περγαμηνών! Αμέ!

  Η πρώτη πολύ μεγάλη απογοήτευση της ζωής των νέων ανθρώπων με όραμα και ευγενή φιλοδοξία είναι το «Πανεπιστήμιο» που τους έφτιαξε η Ελλαδάρα.

  Η Ελλαδάρα, με το «Ελληνικό DNA» των ευσεβών ρωμιών, εσχάτως αριστερών, όψιμα αγανακτισμένων και αεί δανειζομένων κατοίκων της και τα …πολλά και θαυμαστά παγκοσμίως μεγαλεία και δόξες της!

 8. Ο/Η Aδ.Κοραής λέει:

  Ξεφτίλες

  http://tvxs.gr/news/ellada/o-triantafyllidis-proteinei-didaktra-sto-dimosio-sxoleio-kai-o-syriza-ton-adeiazei

  Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει δίδακτρα στο δημόσιο σχολείο και το κόμμα τον «αδειάζει»

  Την πρόταση να επιβληθούν δίδακτρα ύψους 600 ευρώ το χρόνο στα δημόσια σχολεία, υπέβαλλε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, σε άρθρο του που δημοσίευσε η Αυγή.

 9. Ο/Η Aδ.Κοραής λέει:

  ΕΘΝΟΣ On Line
  13/1

  «ΕΙΧΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ»
  Στουρνάρας: Είχα προειδοποιήσει για τα capital controls
  Είχα προειδοποιήσει καιρό πριν για τα capital controls, αποκάλυψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν είχε δει τα capital controls να έρχονται και αν είχε προειδοποιήσει γι’ αυτά, απάντησε «ναι, καιρό πριν».

  http://www.reporter.gr/Eidhseis/Oikonomia/277964-Oyasingkton-Synechiste-tis-metarrythmiseis-Den-feygei-to-D%CE%9DT

  13 Ιαν 2016
  Ουάσινγκτον: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις- Δεν φεύγει το ΔΝΤ
  Πολιτική προστασία αλλά και μια αυστηρή προειδοποίηση, περιελάμβανε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τζακ Λιού ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

  Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, προειδοποίησε τον Έλληνα ομόλογό του πως η Αθήνα θα πρέπει να ξεχάσει την όποια ρητορική για αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα,

 10. Ο/Η chretienorthodox λέει:

  Κυριε Ροΐδη,

  Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε κατ’ αρχην την ερωτηση: Πως ειναι ο καιρος στο ωραιο Μοντεβιδεο; Εδω στη Γαλλια κανει κρυο. Εκει πρεπει να εχετε ζεστη.
  Μπαινω στι θεμα: ειναι παλι μια θρασυτατη προσβολη στη γλωσσα μας. Προφανως ο ματαιος αγωνας των Γαλλων εθνικιστων (στα γαλλικα λεγονται racists) κατα της γλωσσας μας ειναι σε πληρη εξελιξη. Προχτες ημουνα στο ξενωνα αστεγων της πολης Millau και ο δημοτικος υπαλληλος (educataur = καθοδηγητης ) μου ειπε να γραψω το ονομα μου. Εγραψα Georges. Μου ειπε οτι αυτο ειναι γαλικκο ονομα. Του ειπα ειναι το γαλλικο αντιστοιχο του ελληνικου. Μετα μου ειπε να βαλλω την υπογραφη μου στα γαλλικα! Tου ειπα οτι η υπογραφη μου ειναι standard. Διευκρινιζω οτι η υπογραφη μου ειναι τα γραμματα ΓΘ με κυματιστη προεκταση της γραμμουλας του Θ. Επειδη αυτα τα γραμματα ανηκουν αποκλειστικα στο ελληνικο αλφαβητο, η υπογραφη μου δειχνει ελληνικη εθνικοτητα. Τα γραφω αυτα γιατι καποιοι απο τους αναγνωστες σας να θελουν να ερθουν στη Γαλλια. Υποψιαζομαι οτι οι Γαλλοι εθνικιστες μας ζηλευουν επειδη οι αρχαιοι Ελληνες ειχαν αξιοθαυμαστο πολιτισμο και εμας μας θεωρουν απογονους των.

  Με εκτιμηση και φιλια
  Γεωργιος Θεοδοσιου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.