Εις μνήμην ευσεβούς Μάκαρου Ψωμιάδη

[Άκανθοι ευλαβούς μαθητείας στους κόλπους του κλήρου]

makaros11jan16

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Το πρωί της ημέρας που ο ευσεβής άθεος αριστεροακροδεξιός Αλέξιος συνοδευόμενος από τον υπασπιστή του Χουντόδουλου πρωτοπρεσβύτερο Συνοδινό και τον ευλαβέστατο Προκόπιο έριξαν ιδιοχείρως το Σταυρό αντί του ιερουργού Επισκόπου (νομίζω, πρακτική αθέμιτη),  για να διώξουν τους δαίμονες από τα νερά της Δεξαμενής του Κολωνακίου, έφυγε ο Χρυσόστομος Ψωμιάδης. Το τι ακριβώς ήταν ο μακαρίτης  το γνωρίζουν όλοι στη Νότια Δανιμαρκία του Αλέξη και του υφυπουργού κατά της διαφθοράς κ.Παπαγγελόπουλου, ακόμη κι αυτοί που κάνουν πως δεν το γνωρίζουν. Ακόμη και ο Αρχιεπίσκοπος Λαυρεντιάδη και  Κυριακίδη που έστειλε μήνυμα στην αρχιερατική του κηδεία (η παρουσία Επισκόπου προκύπτει από θολή φωτογραφία στο contra.gr)  «δια μέσω του ιερέα Γαβριήλ», όπως διαβάζω στα ρεπορτάζ, χωρίς να διευκρινίζεται αν ο ιερέας είναι ο συνονόματος νεαρός τοπικός μητροπολίτης, στενός συνεργάτης του αρχιεπισκόπου, ο οποίος στην ενθρόνισή του, παρουσία των κ.κ. Ν.Παππά και Α.Σαμαρά, είχε δηλώσει: ««Εδώ είναι η έδρα της … ΑΕΚ. Μας δίνει σε όλους ένα κίνητρο να ερχόμαστε πιο κοντά και με σωστό τρόπο κοντά στους νέους ανθρώπους». Ο μακαρίτης ήταν κοντά στον κλήρο και στο παρόν θα επικεντρώσουμε ακριβώς στις σχέσεις του με την Εκκλησία, η οποία τροφοδοτεί την κοινωνία με εκλεκτούς νέους που μαθήτευσαν στους κόλπους της και αξίζει αυτή η επωφελής διεργασία να επισημανθεί κάπως αναλυτικά, με παρεκβάσεις και σε όμορες υποθέσεις, που θα φωτίσουν καλύτερα αυτόν τον κόσμο της ευσέβειας, που μερικοί κακοήθεις θα πουν πως θυμίζει κάπως σχέσεις Σικελών κληρικών με μαφιόζους.

Αντιγράφω αρχικά από το «Κουτί της Πανδώρας» (15.9.2011), από όπου και η παραπάνω φωτογραφία:

«Φάκελος Μάκης Ψωμιάδης: Ποιος είναι ο ασύλληπτος Μάκης;
Οι σχέσεις με την Χούντα…Το λαθρεμπόριο χρυσού…Οι απαγωγές…Και οι περίεργες παραδοσιακές σχέσεις με την αστυνομία…Εναντίον του Ψωμιάδη έχουν εκδοθεί εντάλματα της Interpol, έχει κατηγορηθεί για λαθρεμπορία χρυσού, απαγωγές, συκοφαντία, έχει καταδικαστεί, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει ούτε μια μέρα φυλακή. Ο «Αγαπούλας» μέχρι σήμερα κατάφερε να υπερπηδήσει καταγγελίες και εισαγγελικές έρευνες. Σήμερα το απόγευμα όμως συνελήφθη μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας και δυνάμεων της αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του στο Σούνιο. Η εκπομπή «Το Κουτί τα Πανδώρας» στις 21 Ιουλίου παρουσίασε μία αποκαλυπτική έρευνα για το πρόσωπο του και τις «δραστηριότητες» του.

Είναι ο ρασοφόρος των ΕΑΤ-ΕΣΑ;

Ο Χρυσόστομος Ψωμιάδης έκανε την πρώτη του εμφάνιση στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, όταν στις 26 Αυγούστου του 1975, στην δίκη των βασανιστών του ΕΑΤ ΕΣΑ, ο μάρτυρας στη δίκη, Ιωάννης Κοντός, αποκαλύπτει πως ανάμεσα στους βασανιστές, υπήρχε και ένας ρασοφόρος ο οποίος μ’ ένα γκλομπ χτυπούσε όποιον έμπαινε στα κρατητήρια της ΕΣΑ. Ο μάρτυρας καταθέτει πως ο ρασοφόρος βασανιστής ονομαζόταν Πολύκαρπος Ψυχογιός. Το δικαστήριο απευθύνθηκε στον κατηγορούμενο Μιχάλη Πέτρου, αρχιβασανιστή του ΕΑΤ ΕΣΑ, για να επιβεβαιώσει όσα ακούστηκαν. Ο Πέτρου κατέθεσε: «Δεν ήταν παπάς αλλά ψευτοπαπάς. Γιός ιερέα. Χρησιμοποιούσε τα ράσα του πατέρα του για να μεταμφιέζεται. Ξέρω ακριβώς το όνομα, τη διεύθυνση και το τηλέφωνό του» Λίγο αργότερα, ο Πέτρου αποκάλυψε το πραγματικό όνομα του βασανιστή ρασοφόρου: ‘Ονομάζεται Χρυσόστομος Ψωμιάδης, είναι γιος του ιερέα της Νέας Φιλαδέλφειας και η καταγωγή του είναι από την Καβάλα’. Από εκείνη την στιγμή δημιουργήθηκε μεγάλη σύγχυση για το ποιος είναι τελικά ο ρασοφόρος των ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Ο Μάκης Ψωμιάδης όμως εντοπίζεται και στην δίκη των βασανιστών όπου δηλώνει συμπαραστάτης του κατηγορούμενου χουντικού Θανόπουλου. «Πήγα στο στρατοδικείο για να συμπαρασταθώ στον Θανόπουλο που ήταν καλύτερος από αδελφός μου» δηλώνει ο Ψωμιάδης. Η οικογένεια του Μάκη Ψωμιάδη εμφανίζεται να ανήκει στον κύκλο του βασανιστή Σπανού και να έχει σχέσεις με τον Ιωαννίδη μέσω του αρχιμανδρίτη Άνθιμου Αραμπατζόγλου, γνωστού ιωαννιδικού και θείου του Μάκη. Ο Ψωμιάδης αποδίδει τις επισκέψεις στο ΕΑΤ ΕΣΑ στον γιορτασμό του Πάσχα για χάρη του…οβελία. Ο Μάκης, όπως αποκαλύπτουν τα ΝΕΑ στις 26 Αυγούστου του 1975 μοίραζε με τον χουντικό αρχιμανδρίτη θείο του αυγά και τσουρέκια στους Εσατζήδες υπό τις κραυγές των βασανισμένων. Οι γείτονες της οικογένειας τον σκιαγραφούν ως φίλο του Πέτρου, και προπαγανδιστή και στρατολόγο της χούντας. Οι εφημερίδες της εποχής τον αποκαλούν τραμπούκο, χουντικό, ..».

Ο Ψωμιάδης, που γενικά φυγοδικούσε περιέργως ασύλληπτος κλπ. τελικά καταδικάστηκε (9.2.2014)  σε 10 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή και μη εξαγοράσιμη (έτσι γράφτηκε, αλλά αποφυλακίστηκε στις 20.8.2015!), για την υπόθεση υπεξαίρεσης 21,5 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ. Παράλληλα είχε καταδικαστεί σε 4,5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, όταν συνελήφθη στην Π.Γ.Δ.Μ. όπου είχε διαφύγει. Το 2002 καταδικάζεται για την αντιδικία με τον Κ.Λαλιώτη μετά από πολλές διαδοχικές αναβολές 6 χρόνων στο Εφετείο όπου το κακούργημα μετατρέπεται σε πλημμέλημα που  έχει παραγραφεί κι έτσι αφήνεται ελεύθερος. Τέλος τον Οκτώβρη του 2009 καταδικασμένος σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή και εξαγορά, για εικονικά τιμολόγια, εφωράθη δέκα ημέρες μετά πάλι ελεύθερος.  Οι επιπόλαιοι θα αποδώσουν όλα αυτά σε κάποια τρόπον τινά «ολιγωρία» Δικαιοσύνης και Αστυνομίας (αν είναι δυνατόν!), ου μην και στην διαπλοκή πολιτικών παραγόντων. Προσωπικώς το αποδίδω σε θαύμα ανάλογο αυτού με το θαύμα της αποφυλάκισης του Παύλου στους Φιλίππους και επειδή πολλοί θα πουν πως κοροϊδεύω, θα τους θυμίσω πως ο Μάκαρος γεννήθηκε στην περιοχή της επισκοπής των Φιλίππων (χυδαϊστί Καβάλας), από οικογένεια ιερέων. Ανατράφηκε λοιπόν με αγνές ελληνοχριστιανικές αρχές και είναι δικός τους καρπός. Ο πατέρας του Ψωμιάδη ήταν παπάς του Αγίου Ιωάννη της Μαδύτου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν ήταν όμως ο μόνος παπάς της οικογένειας. Υπήρχε και ο αρχιμανδρίτης Άνθιμος Αραμπατζόγλου, θείος του Μάκη. Ίχνη του βρίσκουμε το 1947 σε μια από τις «παιδουπόλεις» της Φρειδερίκης. Μια από τις «παιδουπόλεις», με τα όλα της, τουτέστιν «τοπικούς παράγοντες», παπάδες, παιδονόμους και «φιλάνθρωπες κυρίες», που αναζητά τον ερευνητή που θα ξεθάψει το πλήρες παλαιό ιστορικό της, είναι και της Καβάλας. Ηγετικό πόστο είχε εκεί ο θείος του Ψωμιάδη: «Τον Οκτώβριο του 1947, οι αρχές και οι κάτοικοι της Καβάλας υποδέχτηκαν το βασιλικό ζεύγος…. «.. η Α.Μ. η βασίλισσα, μετά της ακολουθίας της, μετέβη εις το Γηροκομείον και εκήρυξεν την έναρξιν της συσταθείσης Παιδουπόλεως Καβάλας…Ονομάζω την παιδούπολιν αυτήν ‘Άγιον Γεώργιον’, εις μνήμην του αειμνήστου βασιλέως… Εν ονόματι της πατρίδος μας, παραδίδω την παιδούπολιν εις την επιτροπήν και εις τα χέρια του λαού της Καβάλας και κηρύσσω την έναρξιν … Εύχομαι, να ευλογήση ο Θεός τα παιδάκια …καθώς και τα χέρια αυτών που έδωσαν για να γίνη και αυτών που εργάσθησαν και θα εργασθούν για αυτήν» (από την τοπική ‘Κ.Τύπος’-25.11.2015).

Την πρώτη Εφορευτική Επιτροπή της παιδούπολης αποτέλεσαν: ο Μητροπολίτης Φιλίππων Χρυσόστομος (μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος που εκθρονίστηκε πραξικοπηματικά για να πάρει τη θέση του ο Ιερώνυμος Α΄) ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή τον πρωτοσύγκελο Άνθιμο Αραμπατζόγλου, η Σ. Παναγιωτοπούλου, σύζυγος βουλευτή Ν.Παναγιωτόπουλου (παππού του γνωστού μετέπειτα υπουργού και βουλευτή της Ν. Δ.), η πρόεδρος της Φιλοπτώχου, ο Δήμαρχος, ο Γυμνασιάρχης Αρρένων κλπ. (Κavala portal-16.2.2015). Ο αρχιμανδρίτης Αραμπατζόγλου φέρεται πως είχε «αναθρέψει» τον ταγματάρχη του κολαστήριου της ΕΣΑ αρχιβασανιστή Αναστάσιο Σπανό (20 χρόνια φυλάκιση) και βοηθήσει να μπει στη Σχολή Ευελπίδων. Ο Αραμπατζόγλου, είχε παίξει ρόλο στις υπόγειες επαφές της παλαιάς Ιεραρχίας με τον Ιωαννίδη για να εκλεγεί πραξικοπηματικά αρχιεπίσκοπος ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Σεραφείμ. Το αναφέρει ο σεραφειμικός και βαθύς γνώστης των απορρήτων της Ιεραρχίας συγγραφέας και παραδοσιακός δημοσιογράφος του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ, ο μακαρίτης Β.Α. Λαμπρόπουλος, που διετέλεσε μεταξύ πολλών άλλων δημόσιων θέσεων και ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1980), της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (1995) μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος (1974), μέλος και πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ (1986-1992), κλπ. Άριστος γνώστης λοιπόν αυτός των άπλυτων του κλήρου, δεν φείσθηκε αποκαλύψεων σε βάρος των αντιπάλων του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ (των μητροπολιτών της ‘Χρυσοπηγής’). Ενδεικτικά παραθέτω απόσπασμα από άρθρο του που γράφτηκε στη θύελλα των ιερών σκανδάλων που ξέσπασε το 2005:

«Mε αφορμή τα σκάνδαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος… τα χρήματα του λαού γίνονται βίλες, επενδύσεις στην Καραϊβική και σε τραπεζικά ομόλογα. Όσο για τα λεγόμενα ροζ σκάνδαλα από τις εκκλησιαστικές σχολές τα παιδιά «εκπαιδεύονται» στην αρσενοκοιτία! Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία. Ως παλαιός, και  επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε  να πούμε ότι: Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ. Επομένως, ας μην απορούμε τώρα, απλώς βγήκε ένα σκάνδαλο και ακολούθησαν αποκαλύψεις για τα άλλα που σοβούσαν επί χρόνια. Τα θύματα μιλήσανε, έστω και καθυστερημένα…».

Ο μακαρίτης όμως κράτησε το στόμα του κλειστό σε ότι αφορούσε τον φίλο του  Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, αν και υπήρχε τεράστιο έδαφος αποκαλύψεων. https://roides.wordpress.com/2014/08/19/18aug14/

Σε εγκωμιαστικό άρθρο του λοιπόν με τον τίτλο: «ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο Αρχιεπίσκοπος που νίκησε τα γεγονότα», στην ελληνοαμερικανική ομογενειακή ιστοσελίδα kalami.net το 2005, γράφει κάτι που ενδιαφέρει το παρόν:

«…Τότε εστάλη ο Αρχιμανδρίτης ΄Ανθιμος Αραμπατζόγλου, κληρικός της Καβάλας, στον ταγματάρχη της ΕΣΑ Σπανό, τον οποίο είχε αναθρέψει και βοηθήσει να μπει στην Σχολή Ευελπίδων, για να κάνει τις αναγκαίες βολιδοσκοπήσεις. Ο π. ΄Ανθιμος είπε στον Σπανό ότι υπήρχαν δυό-τρεις υποψήφιοι για Αρχιεπίσκοποι, μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Σεραφείμ. ΄Ηθελε να ξέρει αν σε περίπτωση εκλογής του θα αντιδρούσε ο Ιωαννίδης και οι άλλοι. Ο Σπανός επιφυλάχτηκε να απαντήσει. Ρώτησε σχετικά και απάντησε στον π. ΄Ανθιμο, ότι η Επανάσταση δεν θα είχε αντίρρηση με το Σεραφείμ. Το πράσινο φως είχε δοθεί και η πρεσβυτέρα Ιεραρχία είχε πια ανοικτό τον δρόμο της εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου. Γύρω από τη συγκατάθεση για την εκλογή του Σεραφείμ κυκλοφορούν πολλές φήμες. Κυρίως γιατί κλήθηκε να ορκίσει τη Κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου, όταν ακόμη ο Ιερώνυμος δεν είχε παραιτηθεί».

Από εδώ λοιπόν προκύπτει πως ο Αραμπατζόγλου ήταν αυτός που «ανάθρεψε» τον αρχιβασανιστή Σπανό και τον προώθησε στο στρατό. Τώρα το γιατί, πώς και που τον ανάθρεψε είναι ένα ερώτημα το οποίο αναζητά την απάντησή του. Πάντως η πληροφορία διασταυρώνεται και με αυτό που διαβάσαμε παραπάνω στο «Κουτί της Πανδώρας»: «Η οικογένεια του Μάκη Ψωμιάδη εμφανίζεται να ανήκει στον κύκλο του βασανιστή Σπανού και να έχει σχέσεις με τον Ιωαννίδη μέσω του αρχιμανδρίτη Άνθιμου Αραμπατζόγλου, γνωστού Ιωαννιδικού και θείου του Μάκη Ψωμιάδη».

Για κάποιο λόγο ο Αραμπατζόγλου φαίνεται πως έφυγε κάποια στιγμή από την Καβάλα και έγινε προϊστάμενος του Αγ.Δημητρίου Θεσσαλονίκης, επί δεσποτείας του φασίστα και επίσης ιωαννιδικού Παντελεήμονα Β΄, αντικανονικού μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, που κατέλαβε το θρόνο με μετάθεση (βαρύ παράπτωμα, ποινή η καθαίρεση) από τη Μητρόπολη Σάμου την οποία δεσπότευε. Ο Παντελεήμονας Β΄ είχε διαδεχθεί τον θεομπαίχτη φασίστα Λεωνίδα («Δύο Δέσποινας έχομεν: Μίαν εις τους ουρανούς, την Παναγίαν, και άλλην εις την γην, την κυρίαν Προέδρου Παπαδοπούλου»), που διώχθηκε αντικανονικά, χωρίς δίκη, από τον ιωαννιδικό Σεραφείμ ως παπαδοπουλικός, με νόμο της δικτατορίας Ιωαννίδη.   Κοινός παρανομαστής βέβαια είναι ο Ιωαννίδης και το πιθανότερο είναι πως ο Αραμπαζόγλου θα ήθελε να βρεθεί στη συμπρωτεύουσα και τα κατάφερε. Ο Λεωνίδας είχε διαδεχθεί, αντικανονικά κι αυτός, τον Παντελεήμονα Α΄, έναν καλλιεργημένο άνθρωπο, που όμως είχε μυηθεί στα εκκλησιαστικά άδυτα του ακροδεξιού μητροπολίτη Φωστίνη, ο οποίος στρατολογούσε ανήλικους στο διαβόητο για τα σκάνδαλά του ομώνυμο «Τάγμα».  Οι περισσότεροι από αυτούς έγιναν κληρικοί, μερικοί και δεσποτάδες, που έπαιρναν συνήθως το όνομά του και μετά απασχόλησαν τον Τύπο με σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα (οι Παντελεήμονες Θεσσαλονίκης ο Α΄, Λήμνου, Αττικής, Κορινθίας, ο Φίλιππος Δράμας κλπ). Ο Παντελεήμων Α΄ λοιπόν εκδιώχθηκε από το καθεστώς των Παπαδόπουλου-Ιερώνυμου Α΄ το 1968 ως ομοφυλόφιλος χωρίς δίκη κι αυτός, μαζί με άλλους μητροπολίτες με την ίδια υπόγεια κατηγορία. Αντικαταστάθηκαν όλοι τους από σκληροπυρηνικούς μέλη των «Ζωή» και «Σωτήρα» κι αυτή ήταν και η πραγματική αιτία που διώχτηκαν, γιατί αν ήταν η ομοφυλοφιλία (κλασσική κατηγορία, πολύ εύκολη για τους περισσότερους δεσποτάδες, που επιστρατεύεται όταν χρειαστεί από τις αντίπαλες φατρίες, που μέχρι τότε δεν μιλούν) ποιος ξέρει πόσοι επίσκοποι θα έμεναν στη θέση τους. Για να κλείσουμε το θέμα, ο νέος προϊστάμενος του Αραμπατζόγλου, ο δεσπότης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων Β΄, που χτυπούσε τις καμπάνες της Σάμου όταν τον επισκεπτόταν ο Παττακός, και είχε αναρτήσει τη σημαία της χούντας στη μητρόπολή του (‘Ιός-Ελευθεροτυπίας’, 22.4.2001), έφερε επαξίως τον τίτλο του «Παναγριότατου» και πρωταγωνίστησε στο μεγάλο «μακεδονικό συλλαλητήριο» της εποχής Σαμαρά, ενώπιον ενός πανό με ένα ανορθωμένο φαλλό στρεφόμενο απειλητικά κατά των «Γυφτοσκοπιανών».

Να κλείσουμε το θέμα με τις σχέσεις του Μάκη με τον ιερό κλήρο, επικαλούμενοι τη μαρτυρία του έγκριτου νομικού κ.Αλεξίου Κούγια, βαθύ γνώστη των εκκλησιαστικών παρασκηνίων, δικηγόρου μητροπολιτών (Θεοκλήτου, μητροπολίτη Παραδικαστικού, Χουντόδουλου, Κουλουσούσα, Γιοσάκη και Βρεσθένης τ.Θεσσαλιώτιδος, κλπ κλπ), πατριαρχών (Ειρηναίου Ιεροσολύμων κλπ κλπ) και μάρτυρα υπεράσπισης του γνωστού ανθρώπου της Εκκλησίας, φίλου του μακαρίου Χριστόδουλου έγκριτου δικηγόρου κ.Κεχαγιόγλου («Ο Κούγιας καλύπτει τον Κεχαγιόγλου»-ΤΟ ΒΗΜΑ  16/10/2007 08:00), ο οποίος τελικά, κατόπιν ωριμοτέρων σκέψεων, αθωώθηκε από την αδέκαστη Δικαιοσύνη για το ιερό παραδικαστικό: «.. Ο Ι.Γιοσάκη απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού, για τις οποίες είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό με εννέα χρόνια φυλάκιση… Αθώος κρίθηκε ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, που σε πρώτο βαθμό του είχε επιβληθεί κάθειρξη έξι ετών…» (tvxs, 9.5.2012).

Κατέθεσε λοιπόν για τον Μάκαρο ο κ.Κούγιας: «2 Οκτωβρίου 2013 Σ. ΛΙΒΑΝΙΟΥ. Βγάζει λάδι τον Ψωμιάδη … Αθώα περιστερά στην ποδοσφαιρική κοινωνία παρέδωσε τον Μάκη Ψωμιάδη ο Αλέξης Κούγιας, δηλαδή ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην πρώτη δίκη για τα στημένα παιχνίδια. Ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, στην κατάθεσή του, έκανε αγιογραφία στον Big Mac και με όσα είπε ενδέχεται να τον αθωώσει, ενώ χρέωσε στον Αχιλλέα Μπέο τους ορισμούς των διαιτητών. Ξέρω ότι έχει πολύ καλές σχέσεις με την Εκκλησία…».

Χαίρε λοιπόν ω κρατική Εκκλησία, τιθήνη και κουροτρόφε εναρέτων ανδρών.

*
YΓ.
Κ.Βαξεβάνη: «Ο ασύλληπτος Μάκης Ψωμιάδης». Ατράνταχτες μαρτυρίες αγωνιστών. Βασανιστής με τα ράσα του πατέρα του, ελεύθερος σκοπευτής κατά φοιτητών. Υποχρεωτική προσευχή των αντιστασιακών μπροστά στη φωτογραφία του Παπαδόπουλου. Να τρεις ακόμη καλές αιτίες, μαζί με τις ποινικές του καταδίκες, παραγραφές, αποφυλακίσεις και φυγοδικίες για να τον πενθήσει ο αφορολόγητος αρχιεπίσκοπος του κ.Τσίπρα, ο Ιερώνυμος Β΄.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Εις μνήμην ευσεβούς Μάκαρου Ψωμιάδη

 1. Ο/Η Καλλίφωνος φίλος της ΕΣΑ λέει:

  Για τον ιωαννιδικό θείο του Ψωμιάδη, μέντορα του αρχιβασανιστή Σπανού, αρχιμ. Άνθιμο Αραμπατζόγλου
  Συζήτηση φωνητικής
  http://analogion.com/forum/archive/index.php?t-26635.html
  Επιστροφή στο Forum : Τυπικά και λειτουργία πλ. δ΄ από πανήγυρη Αγίου Δημητρίου

  (……)
  π. Μ….
  21-06-13, 15:16
  Ἀπό τόν Ἀπόστολο φαίνεται ὅτι εἶναι πανήγυρις τοῦ Ἁγίου Δημητρίου. Νόμιζα ὅτι ἴσως εἶναι σέ Κυριακή πλ. δ΄ ἀπό τή δοξολογία, ἀλλά ποτέ μέ κανένα πασχάλιο δέν πέφτει πλ. δ΄ σέ Κυριακή τοῦ Ἁγίου Δημητρίου. Ἄν ὁ ἦχος δέν εἶναι δεσμευτικός γιά δοξολογία, χερουβικό καί λειτουργικά, θά τό ξέραμε ἄν ὑπῆρχαν καί μακαρισμοί ἀναστάσιμοι. Μᾶλλον ὅμως πρόκειται γιά καθημερινή.
  Προεξάρχει ὁ μακαριστός Θεσσαλονίκης Παντελεήμων ὁ Β΄ καί πρῶτος τῇ τάξει ἱερεύς ὁ ἐπίσης μακαριστός ἀρχιμ. π. Ἄνθιμος Ἀραμπατζόγλου.
  Πρέπει νά εἶναι ἀπό τίς τελευταῖες πανηγύρεις του (κοιμήθηκε στίς 24 Σεπτεμβρίου 1988) καί ὑπολογίζω 1984 (Παρασκευή), 1985 (Σάββατον) ἤ 1987 (Δευτέρα). Τό 1986 ἦταν Κυριακή α΄ ἤχου καί ζ΄ ἑωθινοῦ.
  Johns…
  12-07-14, 16:09
  Μικρή παρέμβαση:
  Το 1985 είχε έλθει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη η εικόνα «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» του Πρωτάτου και, πέραν των διαφορών της όλης ακολουθίας, εψάλη προς τιμήν της το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ σε ήχο Β΄το λεγόμενο «ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΝ» και μάλιστα σε αργή χρονική αγωγή.
  Το 1984 έψαλε Χερουβικό σε Πλ Α΄με απαράμιλλη μονωδία που εμπεριείχε κορώνα στον άνω La.
  Το 1983 λειτουργικά έβαλε του Πλ Δ΄μεικτού (χιτζαζκιαρ κιουρντι).
  Απομένει το 1987 (συμπληρωματικά ε.θ. το 1988 στη θέση του εκδημήσαντος έψαλε ο Ταλιαδώρος).
  Ταύτα πάντα από μνήμης.
  Χρύσανθος80
  12-10-14, 11:49
  Αγαπητοί συνάδελφοι με βεβαιότητα σας λέω οτι ΔΕΝ είναι του 1987 γιατι την βρήκα αρκετά ταλαιπωρημένη εγω.
  (…..)

 2. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Άντε μου στο διάολο κι ακόμη παρπέρα!!

 3. Ο/Η Ανδρών επιφανών λέει:

  http://www.difernews.gr/articles/1/ellada/121573/arthro-sok-gia-ton-maki-psomiadi-ligo-prin-tin-kideia-tou/

  Συγκλονίζει το κείμενο που δημοσιεύτηκε σε γνωστή πολιτική ιστοσελίδα για τον Ψωμιάδη. Φοβερές ιστορίες από τον βίο του «Big Mac» προκαλούν ανατριχίλα!

  Το παρακάτω κείμενο αναδημοσιεύεται αυτούσιο από την ιστοσελίδα «left.gr». To υπογράφει ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης.

  Διαβάστε το και τα συμπεράσματα δικά σας…!

  Ο Μάκης Ψωμιάδης, που πέθανε σήμερα, είχε υπάρξει διάφορα πράγματα στη ζωή του.

  Βασανιστής επί χούντας, διακεκριμένος κυρίως κατά τις ημέρες του Πολυτεχνείου, όταν εμφανίστηκε στην ΕΑΤ/ ΕΣΑ ντυμένος παπάς και έβγαζε τα νύχια των συλληφθέντων. Μπράβος επί δημοκρατίας, ανέβηκε με σταθερά βήματα την ιεραρχία της νύχτας αναλαμβάνοντας δουλειές εξεζητημένης βαρβαρότητας, που δυσκολεύονταν να φέρουν σε πέρας άνθρωποι με στοιχειώδη λογική και ευαισθησία. Ως ανταμοιβή απέκτησε βαριά – βαριά τις δικές του δουλειές: αρχικά ως μπροστινός για το ξέπλυμα χρημάτων αξιοσέβαστων επιχειρηματιών, με τον καιρό δικές του -η σχεδόν δικές του- σχετιζόμενες με το λαθρεμπόριο ή το γενικότερο ξέπλυμα. Έφτασε να γίνει και παράγοντας (όχι ισχυρός, αλλά παράγοντας) στον πιο αγνό και καθαρό χώρο στην Ελλάδα, αυτόν του επαγγελματικού αθλητισμού.

  Στο ενεργητικό του περιλαμβάνεται μια σειρά από εκτελεσμένα συμβόλαια, στο πλαίσιο των οποίων συναντά κανείς ιστορίες για απαγωγές παιδιών, βιασμούς και μια θρυλική φήμη ότι κάποτε είπε σε έναν συνεταίρο του στον Καναδά ότι του στέλνει τα χρωστούμενα διαμάντια με πλοίο σε μια κάσα, στην οποία βρισκόταν στην πραγματικότητα ο αδερφός του παραλήπτη.

  Συνέβη να τον γνωρίσω το 2008 ή το 2009 και μάλιστα προκειμένου να του ζητήσω χρήματα που χρωστούσε σε εργαζόμενη. Αυτό θα αρκούσε για να παριστάνω τον μάγκα μέχρι το τέλος της ζωής μου, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκινούσα να συνοδεύσω τη φίλη ενός φίλου στο αφεντικό της δεν είχα ιδέα που πήγαινα και όταν συνειδητοποίησα που είχα πάει με δυσκολία κρατήθηκα να μην τα κάνω επάνω μου. Ήταν ένας πελώριος τύπος, δεν μπορώ να βρω άλλη λέξη για να τον περιγράψω, και στο μαγαζί του που πουλούσε ρολόγια – μαϊμούδες κυκλοφορούσαν κι άλλοι τύποι, ελάχιστα λιγότερο πελώριοι από αυτόν -η μοναδική που ήταν περίπου στο ύψος μου ήταν η κόρη του (και δεν είμαι ακριβώς μικροκαμωμένος). Κρατούσε πράγματι ένα κομπολόι περίπου ένα μέτρο και ένα πούρο άλλο μισό και υποδέχτηκε την εργαζόμενη όλα χαρά: «Κουκλάρα μου, κοριτσάρα μου, τι φοβερός μπέμπης είναι αυτός που έχεις (σσ: εννοούσε το βρέφος τριών μηνών που κουβαλούσε μαζί της, όχι εμένα), θα σου δώσω 2 χιλιάρικα να του πάρεις το σταυρό της βάφτισής του από το θείο τον Μάκη». Θεώρησα ότι έπρεπε να πάρει τα χρήματα και να αρχίσουμε να τρέχουμε μέχρι να περάσουμε τα σύνορα, αλλά η κοπέλα ήταν μια περίεργη Αυστριακή και απάντησε «Οχι κύριε Μάκη, μου χρωστάτε 7.536,12» -μιλάμε για παρανοϊκή. Εκεί άρχισαν τα «τι είπες μωρή καριόλα, εδώ θα σε φυτέψω μαζί με το μπάσταρδο» -«κύριε Ψωμιάδη ας μην το οξύνουμε, εσείς είστε σημαντικός επιχειρηματίας» ψέλιζα εγώ, «ρε θα το σφάξω το πουτανάκι, πάρτην από εδώ και πες της να μην ξαναπλησιάσει», «η Καβάλα θα ανέβει κύριε Μάκη μου πολύ καλή ομάδα»,«δόξα τω θεό, ευχαριστημένοι είμαστε, αν θέλει ο Κύριος θα παίζουμε Α’ Εθνική του χρόνου, έχουμε μοχθήσει», τέτοια. Παρέμεινε μέχρι τέλος συγκαταβατικός και ευγενικός μαζί μου και ελεεινά τραμπούκος με την κοπέλα, κι όπως μου εξήγησε αργότερα συνάδελφος δημοσιογράφος που ασχολιόταν με τη νύχτα, στο μυαλό του δε μπορούσα να είμαι τίποτα άλλο παρά μπράβος που τον είχε προσλάβει και ως εκ τούτου με σεβόταν σαν έναν μηδαμινό μεν αλλά τίμιο συνάδελφο -θα με έσφαζε μόνο αν υπήρχε πραγματική ανάγκη.

  Εριξα ένα μικρό καβγά με την κοπέλα φεύγοντας, λέγοντάς της ότι έπρεπε να με είχε προειδοποιήσει πού πάμε, αυτή περιφρονητικά μου είπε ότι της είχαν πει ότι θα βοηθήσω να τα πάρουμε τα λεφτά αλλά δεν έκανα τίποτα -κοίτα την αχάριστη, λέω, δεν κοιτάει που φεύγει μαζί με το παιδί της- και τελικά έμαθα ότι συνέχισε με εφορίες και λογιστές και τα πήρε μέχρι δραχμής -είναι τρελοί αυτοί οι Αυστριακοί (όλοι, δεν έχω γνωρίσει ποτέ κανονικό), αλλά μπράβο της της μαγκίτισας.

  Με αυτά και με αυτά, ο Μάκης πέρασε στη σφαίρα του θρύλου, έγινε ένας καλτ ήρωας, ένας θεός της γραφικότητας, οι δηλώσεις του σε ασυνάρτητα ελληνικά κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο και εμένα με ενοχλούσαν -λίγο μόνο- όλα αυτά, γιατί σκεφτόμουν ότι αυτοί που είχαν ανθρώπους δολοφονημένους ή σακατεμένους δε θα γελούσαν πολύ με το αστείο κι έλεγα και στον φίλο μου τον Dimosthenis, που είναι πιο σινεφίλ από εμένα, ότι δε μπορώ να συμμεριστώ την τόση αγάπη του για τους Νονούς του Κόπολα, γιατί όλο αυτό ενέχει μια σχετικοποίηση της βαρβαρότητας και μια συγχώρεση που δεν της αρμόζει -παπάρια μια χαρά είναι οι Νονοί, ειδικά ο δεύτερος.

  Σκέφτομαι ωστόσο ότι αυτή η μετατόπιση της βαρβαρότητας στη σφαίρα του γραφικού και του θρύλου, σχετικοποιεί κάτι άλλο: αυτούς που την έχουν ανάγκη. Ο Μάκης Ψωμιάδης δεν επιβλήθηκε ποτέ πραγματικά με τη βία. Ο Μάκης Ψωμιάδης ήρθε και κάθησε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας γιατί κάποιος έπρεπε να κάνει τις δουλειές που δεν ήταν ούτε πρέπον ούτε εύκολο να κάνουν κάποιοι άλλοι. Ο Μάκης Ψωμιάδης μοίραζε ντόπες και γελάγαμε («-Κύριε Μάκη τελείωσε το φάρμακο -Περίμενε να έρθει μια παρτίδα που έχω για τα άλογα»), αλλά ντόπα στη ντόπα, τα πήραμε τα μετάλλια και έβγαινε ο κόσμος και πανηγύριζε κι ο Σημίτης μίλαγε για την ισχυρή Ελλάδα και κούναγε τα ευρώ κι η μετοχή του Πετζετάκη έπεφτε και μετά ανέβαινε και μετά έπεφτε κι ο κόσμος αγόραζε και το Κεφάλαιο αναπτυσσόταν και πήγαινε στα Βαλκάνια κι από εκεί έφερνε Βουλγάρες, να τις βάζουν στα μαγαζιά τους οι Μάκηδες να χορεύουν, αλλά στο μεταξύ ήρθε η κρίση και ποιος έχει να πάει στις Βουλγάρες γαμώτο, γιατί ο καπιταλισμός είναι κύκλος που δεν κλείνει κι όλα δένουν γλυκά γαμώτο -γιατί ο καπιταλισμός δεν μπορεί να είναι ο Μάκης, αλλά δε μπορεί και χωρίς το Μάκη, χρειάζεται το Μάκη για να μπορεί ο Τάκης να είναι σοβαρός επιχειρηματίας και προοδευτικός και φιλάνθρωπος και να ανεβάζει τις τιμές του πετρελαίου να κρυώνει η κόρη σου.

  Σκέφτομαι λοιπόν, ότι όλη αυτή η πλάκα καλή είναι, όλες οι πλάκες είναι καλές. Αλλά χρειαζόμαστε έναν κόσμο χωρίς Μάκηδες, δηλαδή έναν κόσμο χωρίς αφεντικά που χρειάζονται τον Μάκη για να κάνουν αυτά τη δουλειά τους με σοβαρότητα, γιατί αν δεν υπάρχει τσίρκο δεν υπάρχουν ούτε κλόουν ούτε ελέφαντες. Και τελικά ότι δεν έχουμε ούτε RIP ούτε »καλό παράδεισο», ούτε για το Μάκη ούτε για αυτούς που σακάτεψε, αλλά δεν έχουμε ούτε μια κουβέντα για την κόρη σου που κρυώνει χωρίς πετρέλαιο, τη μάνα σου που δούλευε 50 χρόνια και τώρα ό,τι της απέμεινε το δίνει σε σένα και τον φίλο σου τον οροθετικό που δεν έχει φάρμακα, επειδή ζούμε στο σύστημα που για μπροστινό είχε το Μάκη.

  Γιατί ο θάνατος του Μάκη, σύντροφε, είναι το τέλος της μεταπολίτευσης, που λένε και οι δημοσιογράφοι.

  Κατάλαβες σύντροφε; Εντελώς πλεχτάνη. Από το σύστημα. Μια αλητεία και μισή…

  Από τον/την Newspistol

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητέ Βολταίρε,
   όπως δείχνει η φωτογραφία του σχολίου σου στην κηδεία του Ψωμιάδη χοροστάτησε Αρχιερέας.
   Στο left.gr γράφουν, όπως λές κι εσύ:
   https://left.gr/news/oyte-rip-oyte-kalo-paradeiso

   Ούτε RIP «ούτε καλό παράδεισο»
   …………………
   Βασανιστής επί χούντας, διακεκριμένος κυρίως κατά τις ημέρες του Πολυτεχνείου, όταν εμφανίστηκε στην ΕΑΤ/ ΕΣΑ ντυμένος παπάς και έβγαζε τα νύχια των συλληφθέντων. Μπράβος επί δημοκρατίας, ανέβηκε με σταθερά βήματα την ιεραρχία της νύχτας αναλαμβάνοντας δουλειές εξεζητημένης βαρβαρότητας, που δυσκολεύονταν να φέρουν σε πέρας άνθρωποι με στοιχειώδη λογική και ευαισθησία. Ως ανταμοιβή απέκτησε βαριά – βαριά τις δικές του δουλειές: αρχικά ως μπροστινός για το ξέπλυμα χρημάτων αξιοσέβαστων επιχειρηματιών, με τον καιρό δικές του -η σχεδόν δικές του- σχετιζόμενες με το λαθρεμπόριο ή το γενικότερο ξέπλυμα….Στο ενεργητικό του περιλαμβάνεται μια σειρά από εκτελεσμένα συμβόλαια, στο πλαίσιο των οποίων συναντά κανείς ιστορίες για απαγωγές παιδιών, βιασμούς και μια θρυλική φήμη ότι κάποτε είπε σε έναν συνεταίρο του στον Καναδά ότι του στέλνει τα χρωστούμενα διαμάντια με πλοίο σε μια κάσα, στην οποία βρισκόταν στην πραγματικότητα ο αδερφός του παραλήπτη…..».

   Θα τους ήταν δύσκολο να ρωτήσουν τον κ. αφορολόγητο αρχιεπίσκοπο, κοντά στον οποίο ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός τους δηλώνει πως «βρίσκει γαλήνη» (!!!), γιατί έστειλε μήνυμα στην κηδεία του, γιατί χοροστάτησε αρχιερέας, τη στιγμή που αρκεί ένας πολιτικός γάμος για να αρνηθεί ο δεσπότης της Σπάρτης που οι ιερείς του ευλογούν τα γραφεία των σατανιστών προδοτών της χιτλερικής συμμορίας της Χ.Α.(κάτω από τη σιωπή του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αραχωβίτη)
   https://roides.wordpress.com/2015/11/26/26nov15/
   να επιτρέψει σε παπά να κηδέψει κάποιον τίμιο άνθρωπο που έκανε πολιτικό γάμο.
   https://roides.wordpress.com/2013/11/11/11noe13/
   Έχει λίγη ντροπή ο αδίστακτος αρχηγός τους που κολακεύει τους δεσποτάδες και δεν χωρίζει την Εκκλησία από το Κράτος, ούτε την φορολογεί όπως έχει υποσχεθεί;

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  O θεϊκός Γαβριήλ της Ιωνίας και της Φιλαδελφείας λειτουργεί στο ναό του μπαμπά Ψωμιάδη και μετά αγιάζει τα ύδατα. Φέτος πριν λίγες μέρες

  Γράφτηκε από: Romfea.gr. Τετάρτη, 06 Ιανουάριος 2016

  Λαμπρά Θεοφάνεια στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)

  Για την Romfea.gr | Χρήστος Αμπατζόγλου

  Με την πρέπουσα τιμή και μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και ο Μέγας Αγιασμός των Υδάτων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Μαδύτου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

  Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

  Να αναφερθεί ότι ο ναός του Αγίου Ιωάννου ήταν κατάμεστος από πλήθος κόσμου, ενώ παρέστη ο Δήμαρχος και οι Δημοτικές Αρχές.

  Μετά το τέλος της εορτής ο Μητροπολίτης Γαβριήλ, συνοδευόμενος από πιστούς, τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων στη Λίμνη του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας όπου ομάδα κολυμβητών έπεσε στα παγωμένα νερά.

 5. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Όλη η Ελλάδα αγιάζεται των Φώτων και στην αρχή κάθε σεζόν

  Σήμερα τα Φώτα κι ο φωτισμός
  η χαρά μεγάλη κι ο αγιασμός
  Κάτω στον Ιορδάνη τον ποταμό
  κάθετ’ η κυρά μας, η Παναγιά,
  όργανο βαστάει, κερί κρατεί
  και τον Άη Γιάννη παρακαλεί
  «Άη Γιάννη αφέντη και βαπτιστή,
  βάπτισε κι εμένα Θεού παιδί,
  Ν’ ανεβώ επάνω στον ουρανό
  να μαζέψω ρόδα και λίβανο»

  Καλημέρα, καλημέρα,
  καλή σου μέρα αφέντη με την κυρά…
  Η Ορθοδοξία ενώνει όλους τους Έλληνες
  Ο Μάκης

  23/07/2002: Αγιασμός και πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ | EUROKINISSI
  Ο Εθνάρχης Αλέξης

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  Πότε οι επίσκοποι δίνουν το σταυρό να τον εκσφενδονίσει ο Εθνάρχης
  κατά το βυζαντινό δίκαιο κανόνας ξου άρθρο βου παράγραφος ψου

  http://www.pentapostagma.gr/2016/01/%E1%BD%81-%E1%BC%90%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%B1%E1%BD%90%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%AC-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AE%CF%83.html

  Ὁ Ἐπίσκοπος αὐτός πρέπει νά μετανοήσῃ δημοσίως, ἄλλως νά καθαιρεθῆ ἀπό τήν Ἱερά Σύνοδο! ΑΝΑΞΙΟΣ!!!
  ……

  http://www.exapsalmos.gr/%CE%B1%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%81/

  Αυθαιρεσία και απρέπεια του Τιτουλάριου Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη να δώσει στον Πρόεδρο και στον Πρωθυπουργό να πετάξουν τον Σταυρό στη Δεξαμενή!

  ……
  το τυπικό της Εκκλησίας μας είναι σαφές και ορίζει οτι ο προεξάρχων Ιερεύς ή ο Αρχιερεύς ρίπτει τον Σταυρό στη θάλασσα ή εν προκειμένω στη Δεξαμενή! Πουθενά δεν αναφέρεται οτι μπορεί να δοθεί οτι ο Σταυρός τιμής ένεκεν και στους πολιτικούς άρχοντες να πράξουν κάτι που αποτελεί ιερό καθήκον των Ιερέων και των Αρχιερέων!…….
  Αυτό που έγινε σήμερα στη Δεξαμενή, είναι το λιγότερο ντροπή. Αφήσαμε τον λαϊκισμό και την υποταγή στην εξουσία να μας παρασύρει να κάνουμε πράγματα που δεν μας τιμούν… Πέρυσι οι υποτακτικοί του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ έδωσαν στον κ.Τσίπρα να πετάξει το περιστέρι, κι εφέτος ο κ.Τσίπρας τιμώρησε τον Πειραιά ως Πρωθυπουργός! Τον απέκλεισε από την τηλεοπτική αναμετάδοση της ΕΡΤ, κάτι που γινότανε από σύστασης της ΕΡΤ.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=76879
  Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

  ΜΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
  Στον εισαγγελέα το πόρισμα

  Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

  Υστερα από οχτώ συνεδριάσεις της «επιτροπής ακροάσεως» τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο που ερεύνησε τα «πεπραγμένα της Αλληλεγγύης» συντάχθηκε έκθεση, που χθες το μεσημέρι αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο (www.ecclesia.gr). Η έρευνα αφορά το διάστημα 2002 έως την 15η Μαΐου 2008. Ο συντάκτης καταλογίζει τις ευθύνες με σειρά βαρύτητας. …..

  Πρώτος στη σειρά είναι ο πρώην γενικός διευθυντής της «Αλληλεγγύης» Δημήτρης Φουρλεμάδης, ενώ μόλις στην 8η θέση ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΜΚΟ της Εκκλησίας, δηλαδή ο επίσκοπος Θερμοπυλών Ιωάννης και ο μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός. Η έκθεση θα σταλεί στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς έχουν ερευνηθεί σειρά θεμάτων, στα οποία εμπλέκονται αναπτυξιακά προγράμματα, και στον εισαγγελέα για να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες.
  …..
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=10791
  Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

  Απεταξάμην την «Αλληλεγγύη»
  Της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ
  Ευθύνες για έλλειμμα-ρεκόρ ύψους μέχρι και 9,5 εκατ. ευρώ καταλογίζονται στο πολυσέλιδο πόρισμα των ορκωτών λογιστών που ερεύνησε τα οικονομικά της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη».
  Οι ορκωτοί λογιστές, σύμφωνα με πληροφορίες, στο δικό τους πόρισμα, επιρρίπτουν συγκεκριμένες ευθύνες στον διευθυντή της οργάνωσης, Δ. Φουρλεμάδη, ο οποίος όμως -σημειώνεται- δεν έπαιρνε τις αποφάσεις μόνος του, καθώς υπήρχε διοικητικό συμβούλιο που υπέγραφε τις αποφάσεις.

  Μέλη του διοικητικού συμβουλίου ήταν οι επίσκοποι Θερμοπυλών, Ιωάννης, και Βελεστίνου, Δαμασκηνός.

  ………
  Από τη στιγμή που θα καταλογιστούν συγκεκριμένες ευθύνες, η υπόθεση ξεφεύγει από τη δικαιοδοσία της Εκκλησίας, που είναι Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, και με τους υπεύθυνους θα «ασχοληθεί» πλέον το Δημόσιο, ώστε είτε να επιστρέψουν τα οφειλόμενα, είτε να δικαστούν.
  …….

 7. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://santo-rinios.blogspot.gr/2010/02/blog-post_13.html
  Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

  Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010

  «Ο Χριστόδουλος λείπει από την Ελλάδα» λέει ο π. Θωμάς Συνοδινός

  Στην ερώτηση τι συζήταγαν όταν ήταν οι δυο τους; ο π. Θωμάς είπε: «Θα σας περιγράψω μερικές στιγμές όταν ήμαστε εδώ στο Μαϊάμι για να δείτε πόσο ανθρώπινος ήταν, αλλά και η ανθρωπιά του πόση πνευματικότητα έκρυβε.

  Πολλές φορές τα βράδια δεν κοιμόταν μετά τη μετεγχειρητική περίοδο, που ήξερε πια ότι θα φύγει. Κάθε μία ή δύο ώρες ξυπνούσα και πήγαινα να δω σε τι κατάσταση βρισκόταν. Ενα βράδυ ήταν ξύπνιος κι ενώ τις άλλες βραδιές έβαζε την τηλεόραση και παρακολουθούσε όλα τα της Ελλάδος, εκείνο το βράδυ είχε κλειστή την τηλεόραση κι ήταν πολύ σκεφτικός. Τον ρώτησα ‘γιατί δεν κοιμόσαστε’ και μου απάντησε, ‘κάνω την προσευχή μου και παρακαλώ τον Θεό να μου δώσει ζωή, αλλά δεν με ακούει’. Αυτή ήταν μία συγκλονιστική στιγμή, μία συγκλονιστική κουβέντα η οποία εξέφραζε όλη του τη δίψα για τη ζωή, αλλά συγχρόνως και όλη του την πίστη ότι αυτό εξαρτάται μόνον από τον Θεό.

  «Βεβαίως -συνέχισε ο π. Θωμάς- θα την κουβαλώ κι εγώ αυτή την κουβέντα μέχρι να κλείσω τα μάτια μου. Τόλμησα και του έκανα την ερώτηση ‘Του το ζητάτε έτσι απλώς για να ζήσετε;’ και απάντησε ‘έχω πολύ έργο να κάνω’, άλλαξα αμέσως τη συζήτηση και προσπάθησα να αλλάξω το θέμα διότι καταλαβαίνετε πόσο βαριά είχε γίνει η ατμόσφαιρα».

  Ο π. Θωμάς ανέφερε ακόμη, πως «η άλλη στιγμή ήταν όταν του είχε ανακοινώσει ο γιατρός ότι δεν μπορούσε να γίνει η μεταμόσχευση. Δεν ήμουν μπροστά όταν του το είπε. Τον είχαν μεταφέρει στην εντατική για ανάνηψη και ήμαστε απ’ έξω με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, τον Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο, τον π. Ανθιμο και δυο-τρεις άλλους κι όταν μας είπαν να περάσουμε να τον δούμε, στη διαδρομή σκεπτόμουν τι να του πω και πώς να το πω, διότι δεν ήξερα ότι τον είχε ενημερώσει ο γιατρός.

  Κι όταν τον αντίκρισα τον είδα μ’ εκείνο το γλυκό χαμόγελο που είχε πάντα και μου είπε ‘παιδάκι μου είμαστε άτυχοι ε’; Του απάντησα ‘Μακαριώτατε, χάσαμε μία μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο, θα μας βοηθήσει ο Θεός και η επιστήμη έχει κι άλλους τρόπους να αντιμετωπίσει την ασθένειά σας’. Κι η απάντησή του ήταν ‘παιδί μου μόνο το πρώτο που είπες, δηλαδή μόνον ο Θεός’«.

  Ο π. Θωμάς τόνισε ότι «πίστευε ο Χριστόδουλος βαθύτατα στον Θεό». Με τον Χριστόδουλο γνωρίσθηκαν πριν από πολλά χρόνια και συνδέθηκαν. «Ημουν διευθυντικό στέλεχος μιας μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας και είχαμε και τα δρομολόγια Ελλάδας – Ιταλίας και κάποτε χρειάστηκε να ταξιδέψει με τον άγιο Καλαβρύτων και τον άγιο πρώην Πειραιώς, οι οποίοι ήταν Αρχιμανδρίτες τότε, Μητροπολίτης ήταν μόνο ο Χριστόδουλος και μου ζήτησαν να τους εξυπηρετήσω και ταξίδεψα κι εγώ μαζί τους μέχρι την Ιταλία.

  Ημουν λαϊκός τότε, του αποκάλυψα ότι έχω μέσα μου την επιθυμία να γίνω κληρικός και από τότε συνδεθήκαμε όχι απλώς με μία φιλία, αλλά γίναμε σαν αδελφοί. Εκείνος με ενέπνευσε και με ενεθάρρυνε περισσότερο να γίνω ιερέας, πήγαμε με την οικογένειά μου στο Βόλο, μετά ήλθαμε πάλι στην Αθήνα», είπε. Ο π. Θωμάς και ο π. Επιφάνιος Αρβανίτης ήταν παρόντες τη στιγμή που εξέπνευσε ο Χριστόδουλος. «Ηταν μία στιγμή πολύ ήρεμη για εκείνον.

  Ολον αυτόν τον καιρό ο Αρχιεπίσκοπος προετοιμαζόταν ψυχικά και είχε υποστεί όχι απλώς την καλήν αλλά την αρίστη αλλοίωση. Πάντοτε πίστευε στον Θεό, αλλά κι εμείς οι άνθρωποι που ήμαστε κοντά του, καταλάβαμε με την αρρώστια του, το πόσο βαθιά πίστευε στο Θεό και πόσο αγαπούσε την πατρίδα μας. Θυμούμαι τις τελευταίες μέρες πριν τον θάνατό του, είχε πάει ο τότε πρωθυπουργός ο κ. Καραμανλής στην Τουρκία, κι όλο το απόγευμα είχε μία ανησυχία και περίμενε να δει τις ειδήσεις.

  Τον ρώτησα ‘γιατί είστε τόσο ανήσυχος σήμερα, πονάτε;’, και μου είπε, ‘όχι, θέλω να δω πώς θα πάει ο Καραμανλής στην Τουρκία. Θα θέσει με δυναμισμό τα Εθνικά μας θέματα; Θα πει για το Κυπριακό; Τηλεφώνησε σε παρακαλώ στον Ρουσόπουλο να μάθεις τι έγινε, πώς πήγε;’. Τηλεφωνήσαμε κι όταν του είπα ότι όλα πήγαν καλά, εκείνο τα βράδυ κοιμήθηκε ευχαριστημένος, έφαγε μάλιστα και δύο αυγά βραστά.

 8. Ο/Η του Ψωμιάδη λέει:

 9. Ο/Η Eco λέει:

  Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

  Οργή για την ανάρτηση

  WWF: Ντροπιαστική η εικόνα του υπουργού Καμμένου με τον καρχαρία

  Αθήνα: Την οργή της WWF προκάλεσε η ανάρτηση του Π.Καμμένου στο Twitter, όπου ο υπουργός εικονίζεται με έναν σκοτωμένο καρχαρία και τη φράση: «ένας-ένας οι μεγαλοκαρχαρίες».

  «Η εικόνα είναι ντροπιαστική και δεν δείχνει καμία γενναιότητα» αναφέρει η WWF Ελλάς.

  Ολόκληρη η ανακοίνωση της οργάνωσης:
  – See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-ellada/45/293909/wwf-ntropiastiki-i-eikona-tou-ypourgou-kammenou-me-ton-karcharia#sthash.AE0rktfy.dpuf

 10. Ο/Η ΚΔ λέει:

  Δυο πραγματάκια

  1/ Φίλος ενημερωμένος μου είπε πως ο πατέρας του Ψωμιάδη έδινε το παρόν στα γήπεδα φωνάζοντας συνθήματα

  2/ Ο Τσίπρας αν δεν έχει μουρλαθεί έχει γίνει ολοκληρωμένη θεούσα.
  Κοιτάξτε στον Βηματοδότη στο μπλε πλαίσιο για την ευλογία του πατριάρχη. /Την ευλογία του θέλω/


 11. [Η ταράτσα της Μπουμπουλίνας]


  Μοναδικό ντοκουμέντο-Η Δίκη των βασανιστών της χούντας(1, 2)

  Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοε 2014

  Ντοκυμαντέρ με πραγματικές σκηνές από τη δίκη των βασανιστών της χούντας, που τραβήχτηκαν κρυφά.
  Είναι το μοναδικό ντοκουμέντο που υπάρχει.
  Δικάζονται και ακούγονται τα ονόματά τους:


 12. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Φωτογραφίες που λένε πολλά για τις παιδοπόλεις της ναζίστριας Φρειδερίκης  Παιδιά σε παιδόπολη στην Αττική. Φωτογραφία της Βούλας Παπαϊωάννου. 1949. Αρχεία Φωτογραφίας του Μουσείου Μπενάκη.

  Μαθητές σε σχολείο

  Η φιλάνθρωπη βασίλισσα

 13. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://j-rous.blogspot.gr/2011/09/checked.html
  Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

  Μακαρ(ι)ος: checked!
  Συνελήφθη τελικά και ο Μάκης Ψωμιάδης με look που δεν διέφερε και πολύ από αυτό των αφορολόγητων! Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά κύριε Μάκη!

  Αναρτήθηκε από Ιερόσυλος στις 7:14 μ.μ.
  Ετικέτες Ποδόσφαιρο

 14. Ο/Η Κανδηλανάφθις λέει:

  διάβασα αυτά που έλεγε ο κοσ Β.Α.Λαμπροπουλος, γνωστός εκκλησιαστικός συντάκτης της παλιάς Ακρόπολης και άλλων εφημερίδων αν τα θυμάμαι καλώς.

  http://www.kalami.net/2005/ellada/ekkl_ellad_skandala.html
  #Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία. Ως παλαιός, και επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε να πούμε ότι: Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ. Επομένως, ας μην απορούμε τώρα, απλώς βγήκε ένα σκάνδαλο και ακολούθησαν αποκαλύψεις για τα άλλα που σοβούσαν επί χρόνια. Τα θύματα μιλήσανε, έστω και καθυστερημένα…».#

  Τι να πει κανείς; Την Μπέμπα και τις υπόλοιπες τις ξέρανε όλοι για τον Χωροφύλακα κάπου πάει το μυαλό μου και τώρα εξηγώ πολλά που μούλεγε ο πεθερός μου που ήτανε παπάς, της σειράς όχι χωμένος μέσα στα βαθειά Θεός σχωρέστον..

 15. Παράθεμα: Βυζαντινή Αρχοντιά [5] | Ασμοδαιος

 16. Ο/Η Δεσπότης της ΧΑ λέει:

  O Kονίτσης Ανδρέας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s