Λειτουργία Κυριακής: επέλαση οικογενειο-κομματοκρατίας, εν ειρήνη του ΣΥΡΙΖΑ Δεηθώμεν…

[Προς άγαμους-άνεργους: Παντρευτείτε συριζαίο/α, η μόνη διέξοδος στα αδιέξοδά σας]

anagnwsto

Η λίστα της οικογενειοκρατίας και της κομματοκρατίας

Πάντως, το νέο φαινόμενο νεποτισμού ενισχύει τον έντονο προβληματισμό για τον τρόπο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρεί να επανιδρύσει το κράτος. Την θέση της αξιολόγησης, και των αντικειμενικών κριτηρίων έχουν πάρει η κομματική ταυτότητα και ο βαθμός συγγένειας των υποψηφίων με κυβερνητικούς βουλευτές και υπουργούς. Συμπέρασμα που επιβεβαιώνει η πρόσφατη περίπτωση του συζύγου της κυρίας Καφαντάρη, μιας βουλευτού που έχει ενταχθεί στον πυρήνα των φανατικών προεδρικών βουλευτών, αλλά και παλαιότερα πολλαπλά φαινόμενα για μια κυβέρνηση που κλείνει μόλις ένα χρόνο ζωής. Ενδεικτικά, μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες διαπιστώθηκε πως:

– ο κ. Γιάννης Μπενίσης, σύντροφος της κας Ρένας Δούρου, ανέλαβε το «τιμόνι» της ΕΥΔΑΠ, ενώ ο αδελφός της περιφερειάρχη Αττικής ήταν σύμβουλος στο υπουργείο Πολιτισμού.

-τα δύο ανίψια της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου τοποθετήθηκαν σύμβουλοί σε υπουργεία

– ο κ. Γιώργος Τσίπρας ξάδελφος του πρωθυπουργού τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών

– η σύντροφος του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου τοποθετήθηκε πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κ.α.

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου δε, τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Αρτας, ο άνθρωπος που λίγες ημέρες μετά τον διορισμό του χτυπούσε παλαμάκια στο «βαρύ» ζεμπέκικο της κας Ολγας Γεροβασίλη, κυβερνητικής εκπροσώπου και βουλευτή… Αρτας.

Την οικογενειοκρατία λοιπόν συμπληρώνει το φαινόμενο της κομματοκρατίας. Ενδεικτικά, την περασμένη Πέμπτη, πρώτη ημέρα λειτουργίας της Βουλής για το νέο έτος, η κυβέρνηση έσπευσε να «περάσει» από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τον διορισμό της νέας ηγεσίας της «Εγνατία Οδός ΑΕ». Στην θέση του προέδρου τοποθετήθηκε ο κ. Απόστολος Αντωνούδης, π. δήμαρχος Πυλαίας με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και διευθύνουσα σύμβουλος ανέλαβε η καθηγήτρια του ΑΠΘ και υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γλυκερία Καλφακάκου.

(…) το σύνολο σχεδόν των υπουργικών γραφείων και των γενικών γραμματειών έχει στελεχωθεί από χαμηλόβαθμα και υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη ή αποτυχημένους υποψήφιους βουλευτές. Χαρακτηριστικά:

Ο κ. Χρήστος Στάικος τοποθετήθηκε πρόεδρος του κρίσιμου οργανισμού Enterprise Greece ο οποίος προβάλλει και υποστηρίζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και προωθεί στο εξωτερικό ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι χημικός ενώ στο βιογραφικό επισημαίνεται ότι «χει κάνει μαθήματα θεάτρου και έχει μετάσχει σε παραστάσεις. Εντάχθηκε στη Νεολαία ΣΥΝ το 1999 και και υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου. Διετέλεσε μέλος του Γραφείου Τύπου και επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΔΣ του ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ». Μέλος στον ίδιο οργανισμό είναι ο κ. Γιώργος Καλπαδάκης που παράλληλα εντοπίζεται και στο πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Επίσης, στο ΔΣ του οργανισμού βρίσκονται ο Γιάννης Μανδάλας (κομματικό στέλεχος) και η κα Μαρία Αντωνίου υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του ΤΕΕ, το 2013.

– Ο κ. Βασίλης Μπαλάσκας τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Αρτας. Είναι οδοντίατρος, υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της κυρίας Ολ. Γεροβασίλη για την διεκδίκηση της περιφέρειας Ηπείρου και εμφανίζεται σε πρόσφατο βίντεο να χτυπά παλαμάκια στην κυβερνητική εκπρόσωπο την ώρα που χορεύει ζεϊμπέκικο.

– Ο κ. Τάσος Ταστάνης αρχιτέκτονας και υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας με τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε για την θέση του προέδρου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ). Στην θέση του διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΣΑ τοποθετήθηκε ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σκουμπούρης. Στην ΟΣΥ τοποθετήθηκε η συνδικαλίστρια Ζωή Γεωργίου με διευθύνοντα σύμβουλο τον πρώην αντιδήμαρχο του κ. Καμίνη, Γιώργο Αναγνωστόπουλο. Στην ΣΤΑΣΥ πρόεδρος τοποθετήθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Σταύρος Στεφόπουλος.

– Ο κ. Διονύσης Καλαματιανός δεν κατάφερε να βρει μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία αλλά αποζημιώθηκε με την θέση του προέδρου του πολύπαθου ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

– Νέος πρόεδρος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς τοποθετήθηκε ο καθηγητής Οικονομιών και προσωπικός φίλος του κ. Γ. Δραγασάκη, Χαράλαμπος Γκότσης.

– Ο κ. Κώστας Αθνασίου μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και της ομάδας των 53 τοποθετήθηκε γ.γ. της Βουλής.

– Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου τοποθέτησε τον ανιψιό της Στέφανο Σίσκο στο υπουργικό της γραφείο. Την ανιψιά της Ελισάβετ Σίσκου την τοποθέτησε στο γραφείο του υπουργού ΔικαιοσύνηςΝίκου Παρασκευόπουλου

– Περισσότεροι από 20 είναι μετακλητοί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Μεταξύ αυτών η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των ΑΝΕΛ Χριστίνα Τρεμόντι, ο πρώην βουλευτής του κόμματος Γαβριήλ Αβραμίδης, και τα κομματικά στελέχη των ΑΝΕΛ Ιωάννης Δραγάτης, Σάββας Τσιμαχίδης, Ελένη Μαυροκεφάλου, Αυγερινός Χατζηχρυσός και Κατερίνα Παληοδήμου

– Στην Γενική γραμματεία ενημέρωσης εντοπίζεται ο αρθρογράφος της Αυγής Μάρκος Βογιατζόγλου

– Στο πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη διορίστηκε η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ Ηρω Ζαβογιάννη, η Σοφία Αλεξοπούλου (υπ. Δήμαρχος Περιστερίου), ηΕυαγγελία Ντελάκη (υπ. Δήμαρχος Σπάτων) και ο Δημήτρης Τσιπούρας (στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ)

– Στο πολιτικό γραφείο του κ. Νίκου Παππά διορίστηκε οι Κώστας Καρνάσιος μέλος του συντονιστικού ΣΥΡΙΖΑ

– Στο γραφείο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξάνθου εντοπίζεται η υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Πάντου

– Στο γραφείο του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου διορίστηκε πρόσφατα ο υποψήφιος με το συνδιασμό της κυρίας Ρένας Δούρου, Αλέξανδρος Πουλιάσης

– Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Καούνης, Παρασκευάς Μαυροειδής και Σταύρος Παπαγιαννόπουλοςδιορίστηκαν στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομιών Τρύφωνα Αλεξιάδη

– Στο υπουργικό γραφείο του κ. Πάνου Σκουρλέτη «βολεύτηκαν» τα κομματικά στελέχη Νίκος Τσουρός, Γιάννης Χελιώτης και Νίκος Καϊμάκης. Στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος εχει διοριστεί ο πρωην υποψήφιος με τους Οικολόγους Πράσινους Δαμιανός Ανδρέου. Στις γενικές γραμματείες του ίδιου υπουργείου τοποθετήθηκαν τα κομματικά στελέχη Ελένη Τριανταφύλλου και Μύρωνας Γουρλής

– Στο γραφείο του υφυπουργού Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη «τακτοποιήθηκαν» οι Κώστας Μπουλμέτης, τομεάρχης Δυτικής Αττικής των ΑΝΕΛ και Ειρήνη Βουτσά, υποψήφια βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στον Εβρο.

– Στον υφυπουργό Οικονομίας για το ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση τοποθετήθηκε το μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑΛαμπρινή Κάγου

– Στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμμανατίδη εντοπίζεται ο υποψήφιος βουλευτής Β’ ΑθήναςΓιώργος Τρίχας. Στον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Ξυδάκη τοποθετήθηκε ο Ευάγγελος Κυζηράκος συνεργάτης της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, το κομματικό στέλεχος Θεοδώρα Σταθούλια και ο blogger Γιωργος Καραμπάσης

– Μετακλητη στη γενικη γραμματεία του υπουργείου Εργασίας τοποθετήθηκε η Μαγδαληνή Μαλάμη (πρώην υποψήφια βουλευτής)

Ηδη, από την περασμένη περίοδο είχαν τοποθετηθεί:

– Ο Νίκος Καρβούνης τοποθετήθηκε διοικητής της 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου). Ηταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Λιμάνι της Αγωνίας (συνδυασμός του Θοδωρή Δρίτσα) στο Δήμο Πειραιά, αλλά και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου. Ο ίδιος κατά την ακρόασή του από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής παραδέχθηκε « Δεν είμαι ο αποτυχών υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ο αποτυχών πολιτευτής. Είμαι ένας βλάκας που έχω όνειρα, που έχω πίσω μου μια πολιτεία στον Πειραιά, που έχω δοκιμαστεί σε κοινωνικούς αγώνες και που έχω άποψη για τα κοινά»! Υποδιοικήτρια ορίστηκε η κυρία Ιωάννα Τσαπαρίκου μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

– Ο Γιώργος Κίρκος τοποθετήθηκε Διοικητής της 3ης ΥΠΕ (Μακεδονία – Θράκη) . Υποδιοικητές τοποθετήθηκαν οι κ. κ. Παύλος Παπαδόπουλος υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες και Αγάπιος Γαβριηλίδης υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δ. Μακεδονίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

– Ο κ. Στρατής Πλωμαρίτης υποψήφιος Β’ Θεσσαλονίκης με ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε διοικητής 4ης ΥΠΕ (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης). Υποδιοικητής ορίστηκε ο κ. Ηλίας Θεοδωρίδης πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο οποίος στην συνέχεια μεταπήδησε στην ΔΗΜΑΡ και πλέον είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.

– Στην 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) τοποθετήθηκε ο κ. Νέστορας Αντωνίου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος βουλευτής στο νομό Λάρισας το 2012, ενώ στις τελευταίες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων». Υποδιοικητής ορίστηκε η κυρία Αγγελική (Άγγελλα) Βαγενάυποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2012 ενώ στις τελευταίες εκλογές «φλέρταρε» με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

– Ο κ. Γιώργος Γιαννόπουλος πρόεδρος ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αχαϊας και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε διοικητής 6ης ΥΠΕ (Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων). Υποδιοικητές τοποθετήθηκαν οι Μίλτος Ζαμπάρας υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτριος Κωστακιώτης στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας.

– Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) διορίστηκε ο κ. Θανάσης Καποτάς πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ

– Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) ο κ. Στυλιανός Πλιάκης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ
– Πρόεδρος του ΝΑΤ τοποθετήθηκε ο κ. Ανδρέας Κομματάς υποψήφιος βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές

Επίσης, στις γενικές γραμματείες υπουργείων εντοπίζεται πλήθος αποτυχημένων πολιτευτών:

– Γιάννης Μπασκόζος και στυλοβάτης της «προεδρικής» πλειοψηφίας στη θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας. Γενικός Γραμματέας του υπουργείου τοποθετήθηκε ο συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Γιαννουλάτος

– Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών παραμένει ο Κώστας Πουλάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναπληρωτής γ.γ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης τοποθετήθηκε ο κ. Δημήτρης Τσουκαλάς πρώην βουλευτής της Κουμουνδούρου. Υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ είναι ο αναπληρωτής γ.γ. Προστασίας του Πολίτη Τζανέτος Φιλιππάκος. Ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης παραμένει γ.γ. Δημόσιας Τάξης

– Γιάννης Ταφύλλης υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 στη θέση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

– Ανδρέας Νεφελούδης υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 στη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εργασίας.

– Φωτεινή Κούβελα, που δεν κατάφερε να εκλεγεί και τοποθετήθηκε στην ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων,

– Μαρία Καραμεσίνη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση διοικήτριας του ΟΑΕΔ.

– Θανάσης Γιαννόπουλος: πρώην βουλευτής της ΝΔ και πλέον πολιτευτής των ΑΝΕΛ τοποθετήθηκε διοικητής στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Σε άλλες επιτελικές θέσεις του Δημοσίου «βολεύτηκαν» τα εξής «κοκκινο – μπλέ» στελέχη:

– Δημήτρης Καράλλας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση γενικού γραμματέα Πρόνοιας στο υπουργείο Εργασίας.

– Δήμητρα Χαλικιά γενική γραμματέας Κοινωνικών Πόρων υπουργείου Εργασίας. Είναι ένα από τα 30 στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. που είχαν… αρνηθεί να αποχωρήσουν από τον κρατικό μηχανισμό, όταν ο Φώτης Κουβέλης απέσυρε τη στήριξή του προς την κυβέρνηση.

– Γιάννης Γιαννέλης – Θεοδοσιάδης: πρωην βουλευτής αποχώρησε το 2012 από την ΝΔ για να ενταχθεί στους ΑΝΕΛ. Πρόσφατα τοποθετήθηκε γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

– Αντώνης Παπαδεράκης: στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ορίστηκε γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

– Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά τοποθέτησε ως ειδικό σύμβουλό για θέματα πολιτικής τον αδελφό της Νίκο Κουντουρά.

– Ως γνωστόν η κυρία Ρένα Δούρου έχει τοποθετήσει τον σύντροφό της Δημήτρη Μπενίση διευθυντή του Γραφείου της στην Περιφέρεια Αττικής

– Γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίστηκε ο Κωστής Παπαϊωάννου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η σύζυγός του, Κλειώ Παπαπαντολέων διορίστηκε ειδική σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου

[πηγή]

Ευχαριστούμε τον αξιότιμο τακτικό σχολιαστή «Του Κώλου» για την επισήμανση

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Λειτουργία Κυριακής, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to Λειτουργία Κυριακής: επέλαση οικογενειο-κομματοκρατίας, εν ειρήνη του ΣΥΡΙΖΑ Δεηθώμεν…

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  δεν πρόκειται για νεποτισμό, ΝεΟποτισμός είναι ο όρος όπως επεβλήθη υπό του πρωθυπουργού
  Αλεξίου του γλωσσοπλάστου:

  https://roides.wordpress.com/2015/01/07/7dec15b/

  Κακεντρεχής πραγματεία περί νεΟποτισμού

  07/01/2015
  Αφιερωμένη σε ευσεβή και πατριώτη νεαρό, επίδοξο πρωθυπουργό
  ……………………………………………..
  Ο αρχηγός μας, δεν είναι ο πρώτος γλωσσοπλάστης πολιτικός. Έχουν προηγηθεί ο δικτάτορας Παπαδόπουλος και οι Έβερτ και ΓΑΠ. Νομίζω πως και στους τέσσερις θα βρούμε ένα κοινό σημείο. Μια μορφή κουταμάρας, που όσο κραυγαλέα κι αν ήταν ή είναι δεν έσπασε την ώρα που έπρεπε τα ακουστικά τύμπανα των πολιτών, αφού οι περισσότεροι είναι ακόμα πιο ανελλήνιστοι, με ότι συνέπεια επιφέρει αυτό. Ανησυχητικά και δυσοίωνα είναι αυτά, δεν είναι λεπτομέρειες, κρύβουν πολλή ουσία που έχει να κάνει με τον τρόπο σκέψης του πολιτικού και οφείλουμε να τα λέμε. Η γλώσσα κατά το Βιτγκενστάιν (‘Tractatus Logico–Philosophicus’) είναι το κυρίαρχο μέσο της σκέψης και ο ομιλητής, που δίνει στους ακροατές του μια προφορική αναπαράστασή της, οφείλει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός στην επιλογή των λέξεων, για να εκφράζει με το δικό του μοναδικό τρόπο την ιδέα που επινόησε.

  Για να επανέλθω στον επίδοξο πρωθυπουργό που ζήλωσε δόξα ΓΑΠ, να πω πως ο δεύτερος τουλάχιστον κατάφερε (λόγω των συνθηκών) να μάθει κάποια Αγγλικά, γιατί ο πρώτος, παρά την ευκατάστατη οικογενειακή του προέλευση και παρά το εφηβικό πάθος του για καλύτερη Παιδεία, δεν κατάφερε να εντρυφήσει ούτε στην τόσο κοινή γλώσσα της γηραιάς Αλβιόνος, αν μη τι άλλο για να μπορέσει να επικοινωνήσει με ξένους συναγωνιστές του ή διανοητές (από αυτούς που τόσο πρόχειρα-ή πρόθυμα- βλέπουν στο φωτογενές του πρόσωπο μια ελπιδοφόρα προσωπικότητα), χωρίς διαμεσολαβητές. Ίσως οι εθνικόφρονες συμβουλάτορες μυαλοπώλες του κ.Τσίπρα, θα έπρεπε να του κάνουν εντατικά μαθήματα πάνω στο ‘De sublimitate libellus’ (Περί Ύψους») του Λογγίνου. Έτσι αντί ο φέρελπις νέος να διαπρέπει σε σολοικισμούς, θα μάθει να μεταδίδει τον παλινδρομικά δονούμενο ηθικό και φιλοσοφικό του παλμό στο πολυπληθές ακροατήριό των χειροκροτητών του, αν βεβαίως ο ηγέτης δεν θυμώσει και κλείσει πριν την ώρα τους τις πόρτες, σχεδόν απροειδοποίητα, στις εθνολαοεγερτικές σύναξεις, όπως έγινε στο προχθεσινό παρασκευοσαββατιάτικο πανηγύρι, που «έληξε άδοξα».

  Τι είναι όμως ο νεποτισμός που στο μυαλό του παλαίμαχου καταληψία (με αίτημα καλύτερη Παιδεία) υποθέτω ότι θα ετυμολογείται ως το ζαβολιάρικο «πότισμα» νέων ανθρώπων, που έχουν βύσμα (χρησιμοποιώ την οικεία στον ρήτορά μας ορολογία), από προνομιούχους συγγενείς. Άλλωστε ο ίδιος με αφοπλιστική ειλικρίνεια, δασκαλεμένος κατάλληλα από πολύπειρο μέντορα, πρόλαβε τους κακεντρεχείς και ομολόγησε πως στο στρατό «υπηρέτησε» (τρόπος του λέγειν) με ‘άκρες’, εις πείσμα των ηλιθίων αριστερών που έκαναν κάποτε συντροφιά στα μουλάρια: «Ναι, είχα βάλει. Είχα έναν γνωστό, Πασόκο εκείνη την εποχή, τον οποίο τον πήρα τηλέφωνο για να κάνει κάτι και αυτός τα ‘κανε χειρότερα. Καλύτερα ήμουν πριν το βύσμα!». Άλλες εποχές θα μου πείτε. Ο όρος λοιπόν προέρχεται από τη λατινική λέξη nepos που στην πορεία του χρόνου από εγγονός ή απόγονος κατέληξε να σημαίνει ανιψιός και σηματοδοτεί την ευνοιοκρατία (φαβοριτισμό) μεταξύ συγγενών. Η προέλευση του όρου είναι εκκλησιαστική και γι’αυτό ………………

 2. Η κατάσταση στήν Ελλάδα έχει πάρει σοβαρά ανησυχιτικές διαστάσεις. Η πολιτική κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου καί οί συνέπειες στήν κοινωνία είναι ολέθριες. Οσες διαμαρτυρίες κι αν γίνονται, είτε μέ μορφή συλλαλητηρίων ή γραπτών κειμένων διαμαρτυρίας, η κατάσταση δέν πρόκειται νά αλλάξει. Η διαφθορά, ο νεποτισμός, η αδικία, τό ρουσφέτι, η κλοπή δημόσιου χρήματος, η επικράτηση σάπιων καί απηρχαιομένων θεσμών, όπως η Eκκλησία, η δομή τής οικογένειας, ο θεσμός τής προεδρίας τής Χώρας καί άλλα δεινά που μαστίζουν τήν Ελληνική κοινωνία θά συνεχίσουν ανενόχλητοι νά οδηγούν τήν Χώρα στήν καταστροφική κατρακύλα. Τό πολιτικό σύστημα έτσι όπως είναι δομημένο είναι άχρηστο καί επικίνδυνο. Αν δέν αλλάξει, δέν πρόκειται νά επέλθει κάποια βελτίωση καί αλλάγή πρός τό καλύτερο.Αυτήν τή στιγμή μιά ολιγαρχεία 300 τής κυβέρνησης, καί κάτι γύρω γύρω άντε 500 ή καί χίλιοι κρατούν τήν εξουσία, μιά έννοια τελείως αφηρημένη καί αόριστη η οποία κατα τήν άποψή μου στιρίζεται στό τίποτα. στό πουθενά. Στά χαρτιά, στούς νόμους, παρανόμους οί οποίοι γράφονται καί ψηφίζονται απο αυτήν τήν μικρή καί εξουσιαστική μεοψηφία τών 300ων τάχα εκλεγμένων μέ νόμιμα μέσα από τόν λαό. Τρίχες. Οταν δέν υπάρχει ένα σώμα αποτελούμενο απο σοβαρούς εθελοντές αμισθί, πολίτες τών κατωτέρων οικονομικών στρωμάτων, οί οποίοι νά ελέγχουν τίς όποιες αποφάσεις τής βουλής καί νά έχουν τήν δύναμη νά απορρίπτουν ή νά επικυρώνουν αυτές τίς αποφάσεις, όταν ο΄πρόεδρος τής Δημοκρατίας είναι απλά ένα ανόημο διακοσμητικό πρόσωπο, ένας θεσμός σαχλαμάρα, όταν οί φυσικές δυνάμεις τής Χώρας, Αστυνομία καί στρατός είναι υπόδουλοι καί υπαλληλίσκοι τής κάθε κυβέρνησης, όταν σκοπός καί αποστολή καί τών δύο αυτών Σωμάτων είναι η προστασία τής Χώρας καί τών πολιτών από εχθρούς είτε εξωτερικούς είτε εσωτερικούς, καί όταν ούτε οί μέν ούτε οί δε δέν παρεμβαίνουν
  στό καταστροφικό καί ανεξέλεκτο έργο τής κάθε κυβέρνησης, καί η΄ίδια η αστυνομία άτομα τών 700 ευρώ τόν μήνα αδικιμένα καί παραμελημένα στρέφονται εναντίον τών ίδιων τους τών συμπάσχοντων αδικιμένων πολιτών καί αντ’ αυτού προστατεύουν τούς δυνάστες τους τότε μήν περιμένεις νά αλλάξει κάτι πρός τό καλύτερο.
  Υ.Γ. Γρφτηκε σέ μιά στιγμή έντονου προβληματισμού. Θά μπορούσα νά συνεχίσω νά γράφω καί νά αναλύω ένα όμως σχόλιο όπως, εδώ πρέπει νά είναι σύντομο. Σκέψεις κάνω καί θέτω ερωτήματα. Παραμένω πάντως, πιστός στόν Ομηρικό Οδυσσέα καί στήν Οδύσσεια λύση καί στόν προβληματισμένο καί βαθειά στοχαστικό Αμλετ ο όποίος αναρωτιέται άν η λύση στήν κατάπολέμηση τής δυναστικής εξουσίας ειναι τά όπλα. Ναί, τά όπλα. Από πού θά ξεπηδήσει αυτή η αναμενόμενη δύναμη που θά συντρίψει αυτόν τόν εσωτερικό εχθρό τής κοινωνίας, τό σαθρό Σύστημα?

 3. Ο/Η Kάποιος λέει:

  Bγάζουν και μεταξύ τους τώρα που χώρισαν τα μάτια τους:

  http://www.oparlapipas.com/2015/10/olympiagr.html#ixzz3wpNN37oH

  16 Οκτωβρίου 2015

  Ραχήλ Μακρή: Διορισμός του διαχειριστή του Olympia.gr στο υπουργείο εθνικής άμυνας για να εκτελεί συμβόλαια πολιτικής εξόντωσης των βαριδίων και ιδιαίτερα της πρώην προέδρου της Βουλής κ Ζωης κωνσταντοπουλού.

  http://www.protothema.gr/politics/article/509912/trolaroun-uper-suriza-kai-proslamvanodai/

  Διορισμοί-ρουσφέτια για «ημετέρους»
  «Τρολλάρουν» υπέρ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και… προσλαμβάνονται!
  18/09/201517:2442

  http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=Fit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMDkvMTcvdHJvbGxzLWZ3dG8uanBn&t=0&w=1000&h=1000  Βασίλης Συριόπουλος

  Ο διορισμένος «εθελοντής» του Καμμένου με τα 53.000 tweets

  Αυγερινός Χατζηχρυσός

  Ο έμπορος-υποψήφιος «φρουρός» στο υπουργείο Άμυνας

  Ο κ. Αυγερινός Χατζηχρυσός, έμπορος στο επάγγελμα, στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές τον Μάιο του 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά με τον κ. Παύλο Χαϊκάλη, ενώ στις εθνικές εκλογές τον περασμένο Ιανουάριο είχε κατέβει και πάλι με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, δίχως να καταφέρει να εκλεγεί. Εχει πολύ έντονη παρουσία στο Twitter, με περισσότερα από 29.000 tweets, ενώ τον ακολουθούν 37.000 άτομα.

  Ιωάννης Δραγάτης

  Από μέλος της Νεολαίας, «υπασπιστής» του Καμμένου

  Ανδρέας Παπακυριακόπουλος

  Ο κύριος Olympia.gr

  Ο ίδιος δηλώνει «επιχειρηματίας-αναλυτής» στα τηλεοπτικά πάνελ κυρίως μικρότερης εμβέλειας τηλεοπτικών καναλιών όπου φιλοξενείται. Κοινό μυστικό είναι όμως ότι βρίσκεται πίσω από την ιστοσελίδα Olympia.gr. Τι εστί Olympia.gr; Είναι η βασική πηγή ενημέρωσης του Πάνου Καμμένου, όπως φαίνεται από τον λογαριασμό του πρώην υπουργού στο Twitter. Αξιοσημείωτο είναι ότι από τη στιγμή που προκηρύχθηκαν εκλογές ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναδημοσιεύει άρθρα μόνο από την ιστοσελίδα αυτή.

 4. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Ετσι Μπράβο!!
  Λαμπρά!
  Να φαν και οι κότες!!
  Ρε ουστ!!!

 5. Ο/Η Ντόρα Μπόρα λέει:

 6. ΑΜΟΙΒΗ «ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ Β. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  Χαιρετίσματα λοιπόν στην… Εφορία από τη Βουλγαρία
  […]
  Αφορμή για τη δημοσιοποίηση του θέματος της αμοιβής της συναυλίας του Β. Παπακωνσταντίνου ήταν η ανάρτηση στις 16/12/2015 στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» του εντάλματος πληρωμής του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης με αριθμό ΕΝΤ 32Β Γ.Π.Π-ΑΔΑ 64Ι9ΟΚ7Ε-7ΙΔ και θέμα «Διοργάνωση συναυλίας Παπακωνσταντίνου στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2015». Σε αυτό ως δικαιούχος αναγράφεται (στα βουλγάρικα) μια εταιρεία της Βουλγαρίας -στα αγγλικά η ονομασία της είναι The Brain Co Southeast Europe Ltd- με βουλγάρικο ΑΦΜ (203356523). Οπως προκύπτει και από το ένταλμα πληρωμής που αναρτήθηκε από το μεικτό ποσό της συμφωνημένης αμοιβής που ήταν 16.500 έγιναν κρατήσεις μόνο 17 ευρώ, γιατί πρόκειται για νομικό πρόσωπο άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ και αποδόθηκαν 16.483 ευρώ.

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64314018

  ΥΓ Πολυ καλα ο βαψομαλλιας 🙂

 7. Ο/Η Ένας λέει:

  Η εκμετάλλευση μιας δολοφονίας.
  Χειροκροτήματα (συριζα) και αποδοκιμασίες (λαε κ.ά΄) στη Σία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.