Το Γεγονός της Χρονιάς που πέρασε: η Γιορτή των Ηλιθίων

[Αμνοεριφίων Λόγος]
xoros3.1.16

και ένα ιερόν βίδεον!

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

11 Responses to Το Γεγονός της Χρονιάς που πέρασε: η Γιορτή των Ηλιθίων

 1. Ο/Η Ένας λέει:

  Μόνο ηλίθιοι;
  Και επικίνδυνοι, αφού όλοι τους ήξεραν το αυτονόητο

  http://www.iefimerida.gr/news/203690/otan-o-alexis-tsipras-elege-2011-oti-dimopsifisma-simainei-hreokopia-vinteo#ixzz3wABMBy19
  ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟ 2011
  Οταν ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε το 2011 ότι δημοψήφισμα σημαίνει χρεοκοπία [βίντεο]
  «Αν επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να διενεργήσει δημοψήφισμα και να θέσει στον λαό το δίλημμα ευρώ και μέτρα ή έξοδος, τότε η κατάρρευση της οικονομίας, η πτώχευση της χώρας θα έρθει πολύ πριν την κάλπη. Αυτό δεν θα είναι δημοψήφισμα, θα είναι μια επικίνδυνη ζαριά για τη χώρα μας…», έλεγε στον Νίκο Χατζηνικολάου.

  Ήταν τέλη Οκτωβρίου του 2011 όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατακεραύνωνε από τηλεοράσεως την πρωτοβουλία που φερόταν έτοιμος να αναλάβει ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το άρθρο 44 του Συντάγματος ορίζει ότι δημοψήφισμα μπορεί να διεξαχθεί είτε για «κρίσιμα εθνικά θέματα» είτε «και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά».
  Ο Τσίπρας εμφάνισε το ερώτημα πάνω σε μια συγκεκριμένη συμφωνία η οποία είχε ήδη αποσυρθεί, ως εθνικό θέμα. Είναι όμως ολοφάνερο πως τα πολύπλοκα τεχνικής υφής που απαιτούν γνώση εμπειρογνώμονα δημοσιονομικά ζητήματα, δεν είναι και δεν θεωρούνται από το νομοθέτη εθνικά, και αυτό το καθιστά σαφές στο δεύτερο σκέλος, κατατάσσοντάς τα στο είδος των κοινωνικών, το οποίο μάλιστα δεν μπορεί να τεθεί στην κρίση των πολιτών με δημοψήφισμα.
  Το ερώτημα του ΓΑΠ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ, ήταν πράγματι ένα απόλυτα κομβικό και κεντρικό ζήτημα, σαφέστατο ερώτημα επικεντρωμένο σε ένα μόνο θέμα που δεν χανόταν στο δαίδαλο των όρων μιας πολυπλόκαμης δημοσιονομικής συμφωνίας, απλό και κατανοητό και όντως με εθνικές διαστάσεις.
  Το δημοψήφισμα του Τσίπρα ήταν σαφέστατα και αντισυνταγματικό.
  Αποδείχθηκε όμως και χωρίς νόημα, αφού ο μηχανουργός του, αντέστρεψε το αποτέλεσμά του με θρασύτατη και απροκάλυπτη ταχυδακτυλουργία, περιφρονώντας τους ηλίθιους πανηγυριστές, που αρνιόντουσαν να δουν τα προφανή, πολλοί το αρνούνται ακόμη.
  Μόνο το Ειδικό Δικαστήριο θα φέρει την κάθαρση αυτής της τραγωδίας και θα αποθαρρύνει τους μελλοντικούς μιμητές μιας τέτοιας αθλιότητας.

  http://www.iefimerida.gr/news/214057/tsipras-dimopsifisma-5-ioylioy-me-erotima-nai-i-ohi-stin-protasi-ton-thesmon
  Διάγγελμα του πρωθυπουργού

  …………………..
  Η πρόταση των θεσμών περιλαμβάνει: μέτρα που οδηγούν στην περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, περικοπές συντάξεων, νέες μειώσεις στους μισθούς του δημοσίου τομέα καθώς και αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, την εστίαση και τον τουρισμό, με ταυτόχρονη κατάργηση των ελαφρύνσεων στη νησιωτική Ελλάδα.

  Οι προτάσεις αυτές που παραβιάζουν ευθέως το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και τα θεμελιώδη δικαιώματα: στην εργασία, την ισότητα και την αξιοπρέπεια, αποδεικνύουν ότι στόχος κάποιων εκ των εταίρων και των θεσμών, δεν είναι μια βιώσιμη και επωφελής συμφωνία για όλα τα μέρη, αλλά η ταπείνωση ολόκληρου του ελληνικού λαού.
  …………………….
  Η Ελλάδα τόπος που γέννησε τη δημοκρατία να στείλει μια ηχηρή απάντηση δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή και τη παγκόσμια κοινότητα.

  Και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής σας επιλογής, όποιο και αν είναι αυτό.

  …………………………

 3. Ο/Η του κώλου λέει:

  Χρονιά κι αυτή!
  Καρτερός Θανάσης
  |
  01.01.2016

  Του Θανάση Καρτερού

  Σκέφτομαι ότι όποιος Καππαδόκης του ΣΥΡΙΖΑ πει κακή κουβέντα για τη χρονιά που πέρασε θα πρέπει να του βάλουν πιπέρι στο στόμα. Κι αυτό όχι γιατί ήταν μια χρονιά εύκολη, στρωμένη με ροδοπέταλα και δάφνες. Αλλά γιατί ήταν μια χρονιά συναρπαστική, που άξιζε τον κόπο να τη ζήσεις με τα πάνω της και τα κάτω της. Και ναι, είμαστε τυχεροί όσοι τη ζήσαμε. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία τουλάχιστον, που μια ζωή βλέπουν την Αριστερά να βρίσκεται πίσω – πίσω στην ουρά με τη στάμνα στο χέρι, αλλά νερό να μην πίνει. Για να μην πω πόσες φορές σπάσαμε με τα χεράκια μας τη στάμνα όλα αυτά τα χρόνια.

  Και το 2015 όμως έγιναν πολλές προσπάθειες να σπάσει η στάμνα, δεν μπορείς να πεις. Και όχι μόνο από τον Σόιμπλε και το σόι του, που ειδικεύονται στη συντριβή κάθε ανεπιθύμητης στάμνας. Αλλά κι από τα τραμπαλίσματα που προκαλούσε η απειρία, η αμετροέπεια, συχνά και η επιπολαιότητα, που στον καθρέφτη της διακυβέρνησης απέκτησαν πελώριο ανάστημα. Από τις κατακεφαλιές και τις κλωτσιές που της έδωσαν οι οργισμένοι για ό,τι ονόμασαν μετάλλαξη – όχι δική τους, δική μας. Και φυσικά από τις σφαλιάρες μιας πραγματικότητας που συχνά αρνήθηκε πεισματικά να προσαρμοστεί στις απόψεις μας.

  Αν το καλοσκεφτείτε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναμετρήθηκε 365 μέρες μόνο με τους ξένους δανειστές, τους εγχώριους εκπροσώπους τους, την τοξική άρχουσα φάρα και τα ΜΜΕ της. Αναμετρήθηκε -κι αυτό ίσως να ήταν πιο δύσκολο απ’ όλα- με τον εαυτό του σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης και καθημερινής υπονόμευσης. Με την τσαπατσουλιά, τον βολονταρισμό, την κεκτημένη ταχύτητα του τύπου «τα θέλω όλα και τώρα», τη νοοτροπία στελεχών ψημένων σε άλλες μάχες – πεζοδρομίου και όχι Eurogroup. Και κοιτάζοντας προς τα πίσω τώρα, αυγή της νέας χρονιάς, πρέπει να πούμε ότι τα κατάφερε.

  Είχε απώλειες, αλλά είναι ακόμα κυρίαρχος, ενώ οι αντίπαλοί του περνούν ο καθένας τη δική του κρίση. Στέκεται ακόμα όρθιος, παρά το γεγονός ότι υπέστη μια καθόλου αμελητέα αιμορραγία. Είναι επί των επάλξεων. Θα αρκούσε μάλιστα μια ματιά στα δελτία ειδήσεων των συστημικών ΜΜΕ για να καταλάβει, όποιος θέλει να καταλάβει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει -δόξα τω Θεώ και τω Μαρξ- το μίσος, τη μήνι, την εμπάθεια, της τοξικής φάρας που λέγαμε. Που πάει να πει ότι δεν είναι και τόσο αξιόπιστες οι αναλύσεις και οι φωνές περί μετάλλαξης, υποταγής και άλλα παρόμοια.

  Δεν χρειάζονται ευχές συνεπώς. Έπαθαν, έμαθαν, είναι πιο έμπειροι, πιο πονηροί, πιο αποτελεσματικοί. Άρα, καλώς όρισε το 2016…

  • Ο/Η Po λέει:

   Καρτερός, ένας δημοσιογράφος του Κώλου, σκοπεύσατε διάνα!

   • Ο/Η Παλιός λέει:

    Πάσχει από ακραίο βολονταρισμό


    Είμαστε ότι νομίζουν οι ψηφοφόροι μας ότι είμαστε.
    Αυτό που νομίζω, είναι η πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο γι’αυτήν αν διαφωνεί.
    Όλος ο χώρος πάσχει από αυτό, τους έχω φάει στη μάπα και τους ξέρω.
    Το κακό είναι ότι τώρα κυβερνάνε, δεν παίζουν την αριστερή αντιπολίτευση.

 4. Ο/Η αδελφη lola λέει:

  εμεις οι ηλιθιοι που ψηφισαμε οχι σας επιστρεφουμε τον χαρακτηρισμο!

 5. Ο/Η Λυκόφρων Τραγοκέρατος λέει:

  Ούτε ο Βασίλης Λεβέντης δε θα τα έλεγε καλύτερα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s