Στον απόηχο του συμφώνου συμβίωσης

[Συμβολή στο ξεκαθάρισμα μιας πολύ θολής ατμόσφαιρας]

Δάσκαλος με μαθήτρια

Δάσκαλος με μαθήτρια

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Η κατάθεση, η συζήτηση και η ψήφιση του κουτσουρεμένου και συντηρητικότερου κάθε άλλου ευρωπαϊκού (που ψήφισαν δεξιές κυβερνήσεις, ακόμη και του κυπριακού) συμφώνου συμβίωσης, έδρασε καταλυτικά στο να αποκαλύψει συγκαλυμμένα ήθη, προθέσεις, νοοτροπίες και στο να χαράξει άλλες διαχωριστικές γραμμές. Ο κ.Τσίπρας αναγκάστηκε, πιεσμένος και από την κατακραυγή μετά το θάνατο του Μηνά Χατζησάββα, από τη δεδομένη δημοσκοπικά θέληση της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης, από την πίεση της Ευρώπης (η Ελλάδα πλήρωνε και πρόστιμα) να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που έτυχε ευρύτατης κοινοβουλευτικής αποδοχής, τριχάζοντας τη ΝΔ και εκθέτοντας εσαεί το ΚΚΕ.  Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία ζήτησε συγνώμη για την καθυστέρηση, αφήνοντας του ψυχίατρους που αναγκαστικά στο μέλλον θα προσπαθήσουν να εξηγήσουν την πολιτική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ, να ερμηνεύσουν τις αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές του αρχηγού του και την ασημαντότητα των βουλευτών του, πέρα από αυτούς που προφανώς ενέπιπταν στην αρμοδιότητα της Ψυχιατρικής. Όπως έχει πει και ο (τώρα εξαιρετικός) Πέτρος Τατσόπουλος, η πολιτική επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, μπροστά σε φαινόμενα πρωτοφανή.

Στάθηκε δηλαδή το θέμα αυτό η Λυδία λίθος που θα κρίνει ανθρώπους και πολιτικές; Με μια έννοια ναι. Καραμανλής, Σαμαράς, Γεννηματά, Κανέλλη, Καμμένος και η (φερόμενη ως «αντροχωρίστρα») θεούσα Μάρκου του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-Ποταμιού, απουσίασαν, οι περισσότεροι από αυτούς απασχολημένοι σε επείγουσες δουλειές, με την ευσεβέστατη Φώφη να δηλώνει εκ των υστέρων την πίστη της στη θετική ψήφο. Χιτλερικοί, υμνητές Γερμανών ναζιστών παιδεραστών, ακροδεξιοί, λαϊκοδεξιοί, λαϊκιστές και σταλινικοί συστρατεύτηκαν με τους εκπροσώπους του πιο υποκριτικού Μεσαίωνα σε ένα θέατρο του παραλόγου. Εκπρόσωποι όλων των βαθμίδων και των τάσεων μιας καισαρικής Εκκλησίας-κρατικής υπηρεσίας, για την οποία και ο τελευταίος κάτοικος αυτής της χώρας γνωρίζει, όσο κι αν υποκρίνεται πως δεν το γνωρίζει, ότι αποτελεί κρυψώνα, θερμοκήπιο και φυτώριο, παιδεραστίας και κρυφής ομοφυλοφιλίας, όχι μόνο από τα συνεχή σχετικά σκάνδαλα που αποκαλύπτονται, όχι μόνο γιατί το συνεχώς επιχειρούμενο από σύσσωμη την Ιεραρχία κουκούλωμα διογκώνει και γενικεύει στις πραγματικές της διατάσεις την έκτασή τους, αλλά κυρίως γιατί απλή λογική λέει ότι τουλάχιστον ο άγαμος κλήρος-όχι πως δεν υπάρχουν απίστευτα πολλά σκάνδαλα και στον έγγαμο, είναι εξ ορισμού χωμένος μέσα σε ένα σάκο με φίδια, αφού η σεξουαλική ζωή είναι μια απόλυτη φυσική ανάγκη που δεν επιδέχεται εξαιρέσεις. Όπως δεν μπορεί κάποιος να ζήσει χωρίς νερό και τροφή δεν μπορεί να ζήσει και χωρίς ερωτισμό και όποιος το αποπειραθεί θα καταλήξει στην απόλυτη διαστροφή, στην απόλυτη υποκρισία και μοχθηρία ή στον ψυχίατρο. Μόνο βαθιά υποκριτικές κοινωνίες μπορούν να υποκριθούν πως πιστεύουν ότι όλοι αυτοί οι μαυρόψυχοι κηφήνες γενειοφόροι και μιτροφόροι, με τις μελωμένες φωνές και τα χρυσά κοσμήματα, οι άρπαγες και εξουσιομανείς ηθικολόγοι της πλάκας, ζουν ασκητικά και να αγνοούν πως ακόμη κι αν το έκαναν, θα υπήρχε το τεράστιο ερώτημα, γιατί το κάνουν; Σε ποιο ευαγγελικό εδάφιο στηρίζονται, ποιόν ωφελούν έτσι, ποια μυστηριώδη σαδιστική θεότητα υπηρετούν, η οποία αφού έκανε τη σεξουαλικότητα μια φυσική ανάγκη και ηδονή, ευχαριστείται να βλέπει ανθρώπους να τη στερούνται χωρίς κανένα απολύτως όφελος για αυτούς και για τους άλλους, αντί να θέλει την ανθρωπότητα να στρατεύεται στην επίλυση των τραγωδιών που την ρημάζουν και την απειλούν; Αρετή δεν είναι η παρθενία, ο αυτοβασανισμός, η αποξένωση και η στέρηση, αρετή είναι η αλληλεγγύη των ανθρώπων, το χτύπημα της αμάθειας, της φτώχιας, της αρρώστιας, της τυραννίας, αρετή είναι ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, η αδελφοσύνη των ανθρώπων, το χτίσιμο της ευτυχίας τους και η προστασία από τη μεριά τους των ζώων και της φύσης.

Το ιερατείο των κρυφών διαστροφών, που αντλεί τη συνέχειά του από το σκοτεινό βυζαντινό Μεσαίωνα και την οθωμανική τυραννίδα, μια κλειστή διαβολική κάστα ρασοφόρων που η κορυφή της εξουσιαστικής πυραμίδας τους εμφανίζεται ως παρθένα, άγαμη ή ανέραστη,  δαιμονοποίησε τη σεξουαλικότητα για να καλύψει τον παύλειο «σκόλοπα της σαρκός» των λειτουργών της, για να τον αναπαραγάγει για να χρησιμοποιήσει τις ενοχές ως μέσο χειραγώγησης των πιο κουτών, φοβισμένων και αδύναμων. Στρατολογεί τα στελέχη της από τις τάξεις των φτωχών, των αγροτόπαιδων, των ορφανών και των εκ γενετής ή επίκτητα θηλυπρεπών, ενισχύοντας όσο μπορεί αυτό το επίκτητο, μέσα σε σκοτεινές αδελφότητες, ιδρύματα και οργανώσεις. Μισεί θανάσιμα την απελευθέρωση των συνειδήσεων, τη γνώση και κάθε ανθρώπινη αρετή που εξυψώνει τον άνθρωπο, τον οποίο η ίδια θέλει τρομαγμένο, δυστυχισμένο, φθονερό και άβουλο ποίμνιο και πρόβατο επί σφαγήν στο βωμό της δεσποτικής της εξουσιαστικής καλοπέρασης. Θέλει τους ομοφυλόφιλους σαν υποκριτική λεγεώνα υποψηφίων κληρικών ή καλόγερων και πιστών και όχι ελεύθερους, ειλικρινείς, ισότιμους ανθρώπους, αποδεκτούς από ένα έντιμο κοινωνικό σύνολο, μέσα στο οποίο μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια χωρίς να κρύβονται.

Η απουσία ενός κομματικού φορέα που θα εκφράζει ξεκάθαρα, αποφασιστικά και δυναμικά το Διαφωτισμό, τον ορθό λόγο, την επιστημονική αλήθεια, την κοινωνική πρόοδο, επιτρέπει σε αυτήν την Εκκλησία να δρα χωρίς αντίπαλο και να καθυστερεί όσο μπορεί κάθε θετική εξέλιξη ναρκοθετώντας την με χίλιους τρόπους. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ως ΣΥΝ υπήρξε, κουτσά στραβά, ο πολιτικός φορέας κάποιων προοδευτικών αντιλήψεων, αυτοϋπονομεύτηκε από μια άθλια ηγεσία και από αθλιότερα στελέχη όπως ο συνήγορος των δολοφόνων των παιδιών της Σρεμπρένιτσα επικεφαλής της ΛΑΕ,  που έστρεψαν έντεχνα το τιμόνι του σε συμμαχία με αδίστακτους ακροδεξιούς λαϊκιστές, στη δημαγωγική, από τα πριν χαμένη μάχη της προσχηματικής δήθεν διαπραγμάτευσης με την «κακή» Δύση, μια εικονική διαδικασία που όχι μόνο ανέστειλε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία σε θεσμικά ζητήματα, αλλά οδήγησε στην καταστροφή της Οικονομίας, μια καταστροφή που αναπόφευκτα θα συνοδευτεί όχι μόνο με μεγάλη ανθρώπινη δυστυχία αλλά και με μια συνακόλουθη οπισθοδρομική βαρβαρότητα στο πεδίο των ηθών.  Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν δυστυχούν, εξωτερικεύουν τον κακό εαυτό τους, συστρατεύονται με τις πιο αντιδραστικές και παρανοϊκές αντιλήψεις, αναζητούν απεγνωσμένα ψεύτικους εχθρούς, στις τάξεις των ξένων, των αδύναμων, των ηθικότερων, τρέφονται με τη δυστυχία των άλλων, αφού δεν μπορούν να τα βάλουν με τους πραγματικούς εχθρούς τους, που είναι οι επιλογές τους τόσο σε επίπεδο των ηγεσιών τους, όσο και στους τρόπους της ζωής τους.

Ασφαλώς το πρώτο όφελος του νόμου είναι ότι θα κάνει χιλιάδες συνανθρώπους μας ευτυχέστερους, ειλικρινέστερους, θα τους φέρει στο φως, θα χτυπήσει μια κατάφωρη αδικία, θα φέρει λογική και αλήθεια στη δημόσια ζωή, θα αφαιρέσει έδαφος από τις πιο σκοτεινές δυνάμεις που επενδύουν στο μίσος, στο φόβο, στη βία και στο ψέμα. Παραπέρα όμως, νομίζω πως θετικά σημάδια που αναδείχτηκαν από όλη αυτήν τη διαδικασία της οποίας ο ατάλαντος μαέστρος πρωθυπουργός ζήτησε θεατρικά   μια ανώδυνη συγνώμη για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση,  είναι η μερική ωρίμανση της συντηρητικής παράταξης, η διαφαινόμενη συγκρότηση ενός δημοκρατικού, φιλελεύθερου ευρωπαϊκού αστικού ρεύματος, η ωρίμανση της κοινής γνώμης που παρά την υπόγεια και ένοχη προπαγάνδα της κληρικαλιστικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ πως είναι καθυστερημένη και εμποδίζει τάχα την κυβέρνηση να πάρει προοδευτικές πρωτοβουλίες, στήριξε δημοσκοπικά, αν και απόλυτα ακαθοδήγητη σε αυτό, το νομοσχέδιο, η απόλυτη αδυναμία της Εκκλησίας να εμποδίσει την ψήφισή του, η αποκάλυψη πως είναι Εκκλησία του ρατσιστικού και φαρισαϊκού μίσους που δεν αποδοκιμάζει επίσημα υβριστές, υποκριτές και μοχθηρούς μητροπολίτες, η απομόνωση και το ξεγύμνωμα του σταλινικού ΚΚΕ ως όχι μόνο αντιδραστικού αλλά και αφόρητα υποκριτικού (θα έχει και εκλογικές συνέπειες αυτό), ο τριχασμός των ΑΝΕΛ και η εμφάνιση ενός φυσιολογικού οριζόντιου μετώπου συγκλινόντων προοδευτικών πολιτικών που μπορούν να συνεννοηθούν σε πολλά ζητήματα, όσο κι αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε (και μέσα στις παλινωδίες της, ευκαιριακά, το προσπαθεί ακόμη), για να συνεχίσει τη συμμαχία της με φασίζουσες αρπακτικές δυνάμεις του ανορθολογικού και πρωτόγονου βαλκανικού καπιταλισμού, να πολώσει την κοινωνία και να συντηρήσει έναν εθνικό διχασμό που αποκορύφωμά του στάθηκε η ιλαροτραγωδία του ψευδοδημοψηφίσματος.

Θα ήταν ευχής έργο αν οι οριζόντιες συμμαχίες που σηματοδοτήθηκαν στην κάλπη της Βουλής επεκταθούν σε μια ευρύτερη θεματολογία και αναδείξουν ξεκάθαρα την πραγματικότητα των υπαρκτών προβλημάτων και των προσφερόμενων επιλογών. Δεν τρέφω αυταπάτες, δεν πιστεύω στα θαύματα, πιστεύω στις βήμα-βήμα καλυτερεύσεις που επιβάλλουν η λογική, η ευαισθησία και η ίδια η ζωή.

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

32 Responses to Στον απόηχο του συμφώνου συμβίωσης

 1. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Η Λιάνα διαχωρίζεται από το ΚΚΕ και δίνει θρησκευτικό όρκο, αλλά δεν έχει το θάρρος να ψηφίσει ναι στο νομοσχέδιο της συμβίωσης. Δειλία και κρύψιμο πίσω από το δάχτυλο.
  Για την πιστή στην Ορθοδοξία και στο θεσμό του γάμου Κατερίνα Μάρκου του ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡΠΟΤΑΜΙ, που απουσίασε:

  http://www.protothema.gr/politics/article/389316/olethria-shesi-duo-vouleuton/
  Ερωτες και διαζυγια στη ΔΗΜ.ΑΡ.

  Ολέθρια σχέση δύο βουλευτών

  Γιώργος Πετρίδης 23/06/201406:1388

  Για χάρη του έρωτά τους διέλυσαν και οι δύο τους προηγούμενους γάμους τους: η κυρία Μάρκου με επιφανή επιχειρηματία του εκδοτικού χώρου, ο δε κ. Οικονόμου με γνωστό στέλεχος εταιρειών πολιτικής επικοινωνίας. Μόνο που τα πράγματα είχαν και τη σκοτεινή τους πλευρά.

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=614242
  Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου
  Το πλήρες κείμενο της επιστολής

  «Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

  »Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω την πρόθεσή μου να αποχωρήσω από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ.

  Την κατάσταση χειροτέρευαν οι στερεότυπες και βαρετές αντικληρικαλιστικές, ψευτοδιεθνιστικές εμμονές που δυστυχώς πάντα χαρακτήριζαν τον χώρο αυτό και που στοιχίζουν, απομακρύνοντας δημοκρατικούς πολίτες του κέντρου, οι οποίοι ναι μεν ζητούν αλλαγές σε προοδευτική κατεύθυνση, αλλά δεν επιθυμούν ούτε την απόρριψη της δημιουργικής παράδοσης, ούτε την εγκατάλειψη των γειτονιών των πόλεων στην αναρχία και το έγκλημα.

 2. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.kalami.net/2005/ellada/ekkl_ellad_skandala.html

  Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος

  Όσο για τα λεγόμενα ροζ σκάνδαλα από τις εκκλησιαστικές σχολές τα παιδιά «εκπαιδεύονται» στην αρσενοκοιτία! Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία.
  Ως παλαιός, και επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε να πούμε ότι:
  • Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ. Επομένως, ας μην απορούμε τώρα, απλώς βγήκε ένα σκάνδαλο και ακολούθησαν αποκαλύψεις για τα άλλα που σοβούσαν επί χρόνια. Τα θύματα μιλήσανε, έστω και καθυστερημένα.

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=600703
  Δημοσίευση: 10 Φεβ. 2005, 19:20
  Καταγγελία για μητροπολίτη

  Επίσης, άλλη μία καταγγελία έγινε στo ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ 105,8 διά στόματος του γγ του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας Ευστάθιου Κολλά, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, χωρίς όμως να εισακουστεί, ότι ένας υποψήφιος μητροπολίτης διατηρούσε πορνείο ανδρών. «Ανησυχώ ποιοι θα είναι αυτοί, που θα αναλάβουν την κάθαρση. Ποιοι διαθέτουν καθαρά χέρια για να κάνουν κάτι τέτοιο. Από τους αρχιερείς δεν περιμένω τίποτα. Πρέπει να συγκροτηθεί ένα εκκλησιαστικό δικαστήριο από επισκόπους, έγγαμους ιερείς και πιστούς» είπε.

  http://olympia.gr/2011/07/09/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%88%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%B5/

  Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου «ψάρευε» παλ ικάρια στο διαδίκτυο! Μακελειό απόψε, με το ν Στέφανο Χίο.

  Posted by olympiada στο Ιουλίου 9, 2011

  Το Μακελειό απόψε αποκαλύπτει

  -Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο.

  -Οι κολεγιές του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας με τον μεγαλέμπορο οπλικών συστημάτων Τζόρτζ Χάλαγκ και το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

  http://www.kathimerini.gr/697830/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/nai-paramenei-ara-ola-epitrepontai
  Του Χρηστου Γιανναρα

  Ναι, παραμένει: άρα όλα επιτρέπονται
  ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ 20.03.2005

  Αν ο αρχιεπίσκοπος επέλεξε ως εγγύτατον, απολύτως έμπιστο και υπέρμετρα οικείο τον μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος, και αν αυτός διαπλέχθηκε φανερά με υπόκοσμο (Γιοσάκη, Βαβύλη), με σκανδαλουργό μητροπολίτη (Αττικής) και με πειραϊκά κυκλώματα εξαγορασμένων δικαστών, γιατί η ευθύνη βαραίνει τους «πολέμιους της Εκκλησίας» και γιατί πρέπει ο λαός να εκφέρει ολονυκτίως το «ημάρτομεν, ηνομήσαμεν, ηχρειώθημεν»;

  Αν η «οικογένεια» του αρχιεπισκόπου, η τυρεύουσα «Χρυσοπηγή» θέλησε να επιβάλει στανικά ως πατριάρχη Ιεροσολύμων τον ανεκδιήγητης ανικανότητας Ειρηναίο και απέστειλε τον οπλοφορούντα αρχιμανδρίτη Φαρμάκη να συνεργαστεί με τον Βαβύλη στην πλεκτάνη εξόντωσης ηθικής των συνυποψηφίων (έμπειρη σε πλεκτάνες η «Χρυσοπηγή» ύστερα από την εξόντωση που πέτυχε του Θηβών Ιερωνύμου), τι λόγο μπορούν να έχουν αόρατα κέντρα αντιχρίστων και γιατί πρέπει να φορτώνεται ο λαός ενοχές άξιες προσευχών μετανοίας;

  Το περιθώριο: αυτό είναι που ολοφάνερα τρέμει ο αρχιεπίσκοπος και δεν μπορεί να κρύψει τον τρόμο του. Με το ευτελέστατο τέχνασμα ότι «βάλλεται η εκκλησία» προσπαθεί να μεταφέρει στον θεσμό την κατακραυγή που αφορά το πρόσωπό του – να παραμείνει γαντζωμένος στο αξίωμα και στις εξουσιαστικές προνομίες του. Τα κύματα του αποτροπιασμού που προκάλεσαν οι διαπλοκές του και η δημοσιολαγνεία του (κύματα και κακόβουλης αναπόφευκτα εκμετάλλευσης των λαθών του), τα ερμηνεύει σαν ενορχηστρωμένη απειλή των ιερών και των οσίων του «έθνους». Θεωρεί τους πάντες αφελείς.

  Θα παραμείνει τραγικό δείγμα επισκοπικής έκπτωσης η κηρυγματική παραληρηματική του υστερία στον ναό των Αγίων Πάντων Καλλιθέας, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου (μεταδόθηκε από όλα τα δελτία ειδήσεων) – μια θλιβερή καρικατούρα ποιμενάρχη με νεκρωμένα εκκλησιαστικά αισθητήρια: Να υποδύεται ο επίσκοπος τον κομματάρχη, να μεταβάλει τον τόπο – τρόπο της Ευχαριστίας σε παλκοσένικο για ναρκισσιστικές εκρήξεις πληγωμένης μεγαλομανίας.

  Είναι συνεπέστατο παρακολούθημα των αρχιεπισκοπικών αμαρτημάτων: Απόληξη (και ευκαιριακή εκμετάλλευση) του απροσμέτρητου σκανδαλισμού που προκάλεσαν οι προκλητικές (στους αντίποδες του εκκλησιαστικού ήθους) επιλογές του αρχιεπισκόπου: ο Κουλουσούσας, ο Θεσσαλιώτιδος, ο Αττικής, ο Ιεροσολύμων, ο Φαρμάκης, ο Βαβύλης, ο Γιοσάκης. Και δεν έχει ακόμα βγει όλος ο θίασος επί σκηνής.

  Κάποιο επιπλέον άλλοθι δεν χρειάζεται ο καταιγιστικός αμοραλισμός της παρακμιακής μας κοινωνίας. O αρχιεπίσκοπος παραμένει στον θρόνο του: άρα όλα επιτρέπονται. Κανένας δεν οφείλει να δίνει λόγο για τίποτα.

  Έντυπη

  http://www.lamiareport.gr/index.php/topika15/38-2010-04-22-20-27-04/75368-poios-kai-giati-ekbiaze-ton-mhtropolith-roz-istories-me-katatheseis-xiliadon-euro-sp-1434998531

  Ποιος και γιατί εκβίαζε τον Μητροπολίτη; – Ροζ ιστορίες με καταθέσεις χιλιάδων ευρώ!

  Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2013

  Μαρτύρια από πρώτο χέρι
  Ίσως την δική του «μαρτυρική κατάθεση» προσπάθησε να δώσει ο εισαγγελέας της έδρας και αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Κουκούτσης που εκείνη την κρίσιμη περίοδο
  υπηρετούσε ως εισαγγελέας πρωτοδικών στην Ευρυτανία και επομένως από πρώτο χέρι γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και γεγονότα.

  Ο κ. Κουκούτσης στην αγόρευσή του προσπάθησε να περιγράψει το σκηνικό σε ολόκληρη την Ευρυτανία την προηγούμενη δεκαετία κάνοντας λόγο για «πολλά μαύρα
  σύννεφα» πάνω από την Ευρυτανική πρωτεύουσα. Μίλησε για μια φήμη η οποία είχε απλωθεί σε όλο το Καρπενήσι, μια φήμη για πακτωλό χρημάτων που πάει σε περίεργες κατευθύνσεις, μία φήμη για «ακολασίες στις δεσποτικές αυλές» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

  Μάλιστα έμμεσα ομολόγησε ο ίδιος από την πρώτη στιγμή είχε κινηθεί στην κατεύθυνση να διατάξει προκαταρκτική έρευνα. «Δεν προλάβαμε να δράσουμε. Υπήρξε η κατάθεση της μήνυσης και προχώρησε η διαδικασία. Μας πρόλαβαν αυτά τα γεγονότα…» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας τονίζοντας ότι είναι ανάγκη «να φωτιστεί τι πραγματικά έγινε στα δεσποτικά δώματα εκείνη την περίοδο».

  Ο ίδιος ο εισαγγελέας χαρακτήρισε «ιλιγγιώδες το ποσό» που αναφέρεται στο κατηγορητήριο και ότι ο ίδιος παρά την ακροαματική διαδικασία και τη μελέτη του κα-
  τηγορητηρίου «δεν εξήγαγα ασφαλές συμπέρασμα..» όπως τόνισε. Χαρακτηρίζει απίστευτο το ποσό που αναφέρεται και πολύ το μυστήριο που ξεπερνά τα όρια της ελεημοσύνη στις εκκλησίας.

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=435434
  Δημοσιογράφους που ισχυρίζεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση εκβιασμών σε βάρος μητροπολιτών κατονόμασε την Τρίτη ο Ζακύνθου Χρυσόστομος, μία ημέρα μετά την κατάθεσή του στον αρμόδιο επί του ζητήματος εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

  Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Ζακύνθου κατονόμασε τον δημοσιογράφο και εκδότη της Ελεύθερης Ώρας, Γρηγόρη Μιχαλόπουλο

  Στο ερώτημα πόσοι ιεράρχες κατά τη γνώμη του έχουν πέσει θύματα εκβίασης ή απόπειρας εκβίασης, ο ίδιος απάντησε χαριτολογώντας: «Από τους 80 που είμαστε, οι 180»…

 3. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://luben.tv/blogosphere/blogs/48682
  8 Άγιοι της Ορθοδοξίας χειρότεροι κι από τον Παΐσιο

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=444281
  Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

  ΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

  Αγριοι και δολοφόνοι

  Είναι συνήθως αυτοκράτορες, επίσκοποι ή πατριάρχες και γυναίκες σύζυγοι ή μητέρες αυτοκρατόρων που εξαγόρασαν την αγιοποίησή τους με «υπηρεσίες», όπως δωρεές, ανέγερση εκκλησιών, ευνοϊκούς νόμους

  Του ΝΙΚΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=253211
  Νικολόπουλος Γιάννης
  Πώς ακόμη και άνθρωποι που έχουν αφιερωθεί στον Θεό φτάνουν ως τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

  Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας

  Οι περιπτώσεις ρασοφόρων που έχουν καθήσει τα τελευταία χρόνια στο εδώλιο του κατηγορουμένου για βιασμούς παιδιών

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2009 07:11

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=179840

  Αντωνιάδου Μαρία

  Καταγγελίες για βιασμούς ανηλίκων από ιερείς συγκλονίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία

  Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη δίνη των σκανδάλων παιδεραστίας

  Ολα για όλα στη μάχη για την επόμενη μετά τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο ημέρα

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/03/2007 00:00

 4. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  π.Φιλόθεος Φάρος: Όταν είναι κανείς μέλος της Μαφίας μόνο ένα πράγμα μπορεί να είναι, μαφιόζος

  «Όταν είναι κανείς μέλος της Μαφίας μόνο ένα πράγμα μπορεί να είναι… μαφιόζος» . Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο π.Φιλόθεος Φάρος, ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας πολλών βιβλίων, όταν του ζήτησε ο Νίκος Παπαχρήστου να του εξηγήσει αυτό που είχε δηλώσει παλαιότερα, ότι αρνήθηκε να εκλεγεί επίσκοπος γιατί δεν θέλησε να γίνει «ένας κοινός και βλάσφημος απατεώνας».

  Δημοσίευση: 24/05/2011 – 20:11

  Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/170355/pfilotheos-faros-otan-einai-kaneis-melos-tis-mafias-mono-ena-pragma-borei-na-einai-mafiozos-/#ixzz3vhAnElSU

 5. Ο/Η Διεθνιστής λέει:

  Σοβαρό λάθος του ΚΚΕ, που σε συντηρητική απομόνωση, απο τους ίδιους, τους υποστηρικτές του, έδωσε την δυνατότητα να πλασάρονται σαν προοδευτικοί, αυτοί που ομόφωνα ψηφίζουν, την καταβαράθρωση, πολύ βασικότερων απο τον γάμο, δικαιωμάτων.

 6. Ο/Η Globek Stefanis λέει:

  Όταν θέλησαν να διαγράψουν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες μάς είπαν πως η δημόσια δήλωση του θρησκεύματος παραβιάζει τα….. «προσωπικά δεδομένα»
  Τώρα που θέλουν να νομιμοποιήσουν την π@στιά και να ρημάξουν τελειωτικά την κοινωνία μας, μας λένε πως η δημόσια δήλωση της σεξουαλικής επιλογής είναι …..»ανθρώπινο δικαίωμα».

  • Ο/Η Φιλέας Φογκ, μπουριά για ξυλόσομπες λέει:

   βεβαίως και είναι δικαίωμά μου να δηλώνω τι είμαι, αν το θέλω, όπου θέλω, όταν θέλω, χωρίς να κινδυνεύω με κράξιμο και όχι βέβαια σε κάποια αστυνομική ταυτότητα που καθόλου δεν την αφορά.

   • Ο/Η Globek Stefanis λέει:

    αν σου αρέσει η φασολάδα ,να το δηλώσεις στην μαμά σου γιατί αυτό δεν μας ενδιαφερεί όπως και η άλλες προτιμήσεις

 7. Ο/Η Dimitrios L λέει:

  Αγνωστε σε εμε κυριε
  σας συγχαιρω και ως αποτραβηγμενος απ τον ενεργο κοσμο των εργαζομενων στο χωρο των ΜΜΕ για το πραγματικα αναλυτικο και αποκαλυπτικο σας αρθρο το οποιο αν μη τι αλλο βαζει σε μια σωστη βαση το ολον ζητημα της κοινωνικης υποκρισιας και της αδυναμιας μας ως συγχρονων σκεπτομενων πολιτων του κοσμου να αντιμετωπιζουμε σε θεσμικο επιπεδο τα ευνοητα δικιαωματα των ατομων μελων της κοινωνιας κι οχι βεβαια των αναχωρητων η των στηλιτων η οσων επελεξαν την ερημια του Κοσμα του Αιτωλου Ξεχναμε ισως οτι υπηρξαν στο παρελθον και κοινωνιες οι οποιες λειτουργησαν εξ ισου – η αν οχι εξ ισου παντως ικανοποιητικως – καλα οσο κι οι συγχρονες παρα τον μη ισχυρο η εστω διαφορο Νομικως θεσμο της οικογενειας κι οσων προβλεπει το οικογενειακο Δικαιο
  Κι ο ανωνυμος Νομοθετης συνταγματικος η μη αδυνατει να ελθη με προτασεις νομων σχετικως με την νεα εποχη οπου κλονιζεται ο θεσμος αυτος που ετι λειτουργει εστω κι αν προκειται περι δυσλειτουργικοτητας που τον χαρακτηριζει κατα πλειοψηφια
  Καυγαδακι καυγαδακι …ο ερωτας δεν ζει πρπει να χωρισουμε δεν κανουμε μαζι Και ποιος αραγε δεν εχει συγκινηθει η σιγανοτραγουδησει την επιτυχια αυτη του μεταπολεμικου κλιματος στην Ελλαδα?_ Να λοιπον που κι οι λαικοι ποιητες κατι καταφεραν με τα φθηνα στιχακια τους (κι ολιγη χαριτολογια δεν βλαπτει καποτε καποτε ,,, κι ας εννοουν κιοι αμετανοητοι νοουντες
  Σας ευχαριστω που μου στελνετε τα νεα αρθρα του ιστοτοπου … ξενιστι σαιτ σας
  Υ Γ …

 8. Ο/Η Globek Stefanis λέει:

  υπάρχει και ένας σοφός εκεί https://www.youtube.com/watch?v=4SnRFzpqaq4

 9. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Εξαίρετο κείμενο, που σε κάνει αυτόματα να απορείς, «μα, γιατί πρέπει η μεγαλύτερη μάχη στη χώρα αυτή να δίνεται για τα απολύτως αυτονόητα;»

  Γιατί ο ανθρωπισμός, η εντιμότητα, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η προσγειωμένη σκέψη, η αξιοκρατία, η εποικοδομητική συνεργασία και άλλες ωφέλιμες έννοιες και αξίες παραμένουν πάντα οι σπάνιες εξαιρέσεις στην «κοιτίδα του πολιτισμού», αλλά κάθε αρνητική και δηλητηριώδης ιδεοληψία θεριεύει και κυβερνά καταστρέφοντας;

  Ποια είναι άραγε η «ρίζα του κακού» που διαστρέφει αυτοκαταστροφικά τη νοοτροπία των δύστυχων, δυστυχέστατων ρωμιών;

  … Καλή Χρονιά!…

 10. Ο/Η Πέφτω από τα σύννεφα λέει:


  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2014/02/blog-post_26.html

  Ο Αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος σύμφωνα με δημοσίευμα πατρινής εφημερίδας, φέρεται να είπε πως ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος “είχε το κουσούρι” και χειροτονούσε αναλόγου ποιότητος κληρικούς. Το θέμα έφτασε μέχρι την Ι. Σύνοδο, η οποία το παρέπεμψε στον οικείο επίσκοπο (μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο), αλλά το ζήτημα δεν διαλευκάνθηκε.
  Ο Αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος θα πρέπει να θυμάται ότι έχουμε μνήμη και δεν τρώμε κουτόχορτο, κατά το κοινώς λεγόμενον. Προκάλεσε δύο φορές την κοινή γνώμη, με τις περί ομοφυλοφιλίας αιτιάσεις του, τόσο για τον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο, όσο και για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτά που φέρεται ότι είπε. Άρα, δεν δικαιούται δια να ομιλεί και πολύ περισσότερον δεν δικαιούται δια να απειλεί! Είναι περιεχόμενο επιστολής αυτό – που δημοσιεύουμε σήμερα – ενός κληρικού που διακρίνεται από κάποιους για “πνευματικότητα” ή “λογιοσύνη”; Άπαγε!

  Ο π. Κύριλλος, όμως, με τα όσα φέρεται πως είπε για τον μακαριστό Χριστόδουλο, θέτει το ζήτημα “επί τον τύπον των ήλων” και διά τα καθ’ ημάς! Και πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι είναι ο μόνος που το έκανε, γιατί ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, π.χ., που έχει ασχοληθεί …σεντονηδόν – συγχωρήστε μου τον νεολογισμό – με το θέμα, για τα όσα μπορεί να συμβαίνουν στην Ελλαδική Εκκλησία δεν κάνει την παραμικρή νύξη. Άρα, το όλο ζήτημα έχει προεκτάσεις που ακόμα νομίζω δεν υποπτευόμαστε…

  Αν όμως τα όσα φέρεται να είπε ο Αρχιμ. Κύριλλος περί “κουσουρίου” έχουν δόση αληθείας, τότε καλύτερα θα κάνουν οι “ομοφυλοφάγοι” κληρικοί να είναι προσεκτικότεροι… Διότι “των οικιών αυτών εμπιπραμένων αυτοί….”….

  http://www.protothema.gr/greece/article/315057/hristos-pappas-o-gios-tou-houdikou-pou-egine-to-no-2-tis-hrusis-augis-/
  Το δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου
  Χρήστος Παππάς: Ο γιος του χουντικού που έγινε το Νο2 της Χρυσής Αυγής

  Οπως έχει αποκαλύψει η ιστοσελίδα Jungle Report, άρθρα που έχει δημοσιεύσει σε χρυσαυγίτικα περιοδικά εξυμνούν τον μισάνθρωπο ναζιστή, φανατικό αντιεβραίο και γνωστό παιδεραστή Γιούλιους Στράιχερ. «Είναι ο μόνος που απ’ τα χείλη του θα βγει ο γνώριμος χαιρετισμός «Heil Hitler!»», σημειώνει με θαυμασμό σε άρθρο που έχει γράψει για το περιοδικό «Αντεπίθεση», (τεύχος 9, Σεπτ. – Οκτ. 2002). «Με την καταδίκη του και τον απαγχονισμό του κλείνει μια ζωή έξι δεκαετιών αφιερωμένη στην Πατρίδα που αγάπησε και στον αγώνα εναντίον του δηλητηριαστή όλων των Λαών, του διεθνούς Ιουδαϊσμού», προσθέτει.

 11. http://tablet.ethnos.gr/article.asp?catid=24041&subid=2&pubid=63644079#

  Τελευταία Ενημέρωση
  Τρίτη 29/12/2015, 16:20

  Ιερή φάμπρικα με πλαστές δωρεές

  Ιερείς χορηγούσαν πλαστές αποδείξεις για εικονικές δωρεές σε ιδιώτες και αυτοί τις προσκόμιζαν στην Εφορία για να γλιτώσουν φόρους, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων στο Δημόσιο

  Πλημμυρίδα εικονικών δωρεών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε εκκλησίες και μοναστήρια σε όλη τη χώρα με υψηλά φορολογικά κέρδη για τους επιτήδειους διαπιστώνουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις αποκαλύψεις για τεράστιας έκτασης φοροδιαφυγή με πλαστές αποδείξεις που χορηγούσαν ιερείς της Πάτρας, της Λάρισας και των Φαρσάλων, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έχουν εντοπίσει εκατοντάδες νέες περιπτώσεις εικονικών δωρεών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Κεντρική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλονίκη.

  Επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και μισθωτοί προσκόμισαν στην Εφορία με τη φορολογική τους δήλωση αποδείξεις από ιερείς για μεγάλες δωρεές σε εκκλησίες προκειμένου να έχουν υψηλές φοροαπαλλαγές και έτσι να μειώσουν το ποσό του φόρου που πρέπει να καταβάλουν για το εισόδημά τους ή και να λάβουν μεγάλες επιστροφές φόρου.

  Στέλεχος του ΣΔΟΕ κάνει λόγο για χιονοστιβάδα εικονικών δωρεών, επισημαίνοντας ότι «σε ορισμένες εκκλησίες ιερείς κυκλοφορούν με διπλότυπα αποδείξεων και κόβουν με το αζημίωτο αφειδώς παραστατικά για χρηματικές δωρεές χιλιάδων ευρώ σε πιστούς, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ ή στην καλύτερη των περιπτώσεων τα αναγραφόμενα ποσά είναι πολλαπλάσια από τα πραγματικά».

  Είναι χαρακτηριστικό ότι εκκλησία της Κεντρικής Ελλάδας εξέδωσε απόδειξη για δωρεά πιστού ύψους 20.000 ευρώ, ενώ έπειτα από τον έλεγχο αποκαλύφθηκε ότι ο φορολογούμενος είχε καταβάλει μόνο 300 ευρώ.

  Σε άλλη περίπτωση απόδειξη για δωρεά 50.000 ευρώ αποδείχθηκε ότι ήταν παντελώς εικονική, καθώς ο φορολογούμενος δεν είχε καταβάλει ούτε ένα ευρώ. Την ίδια ώρα οι έλεγχοι έδειξαν ότι μεγάλο μέρος των δήθεν δωρεών δεν είχαν καν καταγραφεί στα βιβλία των ενοριών, ωστόσο κόπηκαν κανονικά βεβαιώσεις.

  Η κομπίνα προσέφερε υψηλά φορολογικά κέρδη στους επιτήδειους, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία τα ποσά των χρηματικών δωρεών προς ιερούς ναούς και μοναστήρια εντάσσονται στις φοροαπαλλαγές και εκπίπτουν από το εισόδημα ή τον φόρο.

  Τα οφέλη ήταν μεγαλύτερα για όσους προσκόμισαν αποδείξεις δωρεών τα προηγούμενα χρόνια, καθώς το ποσό της δωρεάς εξέπιπτε ολόκληρο από το εισόδημα, πράγμα που σημαίνει ότι ο δωρητής είχε μείωση φόρου που έφθανε και στο 45% της δαπάνης.

  «Οσο και όπου ψάχνουμε ανά την επικράτεια ανακαλύπτουμε νέες κομπίνες με εικονικές δωρεές σε εκκλησίες και μοναστήρια» λένε παράγοντες του ΣΔΟΕ, επισημαίνοντας ότι αποστέλλονται βροχηδόν κλήσεις για τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις και καταβολή πρόσθετων φόρων και προστίμων από τους επιτήδειους.

  Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις απάτες με τις εικονικές δωρεές στην Πάτρα και τη Λάρισα, φέρνοντας στο φως νέα στοιχεία. Στην Πάτρα μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το οικονομικό σκάνδαλο με τις εικονικές δωρεές, καθώς στο κύκλωμα φέρονται μπλεγμένοι δεκάδες έμποροι, επιχειρηματίες, ιερείς και δικηγόροι.

  Οι έλεγχοι της Εφορίας συνεχίζονται και ήδη έχουν αποσταλεί ενημερωτικές επιστολές σε πάνω από 60 εμπλεκόμενους για να προσέλθουν και να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις, καταβάλλοντας πρόσθετο φόρο και προσαυξήσεις για ανακριβή δήλωση εισοδήματος.

  Στη Λάρισα πάνω από 45 άτομα φέρονται αναμεμειγμένα σε κύκλωμα που παρείχε βεβαιώσεις για εικονικές δωρεές επιχειρηματιών και βιομηχάνων σε εκκλησίες και μοναστήρια της περιοχής, με το ύψος της φοροδιαφυγής να ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ. Ανάμεσά τους και ιερείς που παρείχαν αποδείξεις για μεγάλα ποσά εικονικών δωρεών, με δύο από αυτούς να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

  Από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ προέκυψαν βεβαιώσεις με ποσά πολλαπλάσια των πραγματικών, αλλά και αποδείξεις για ποσά που ουδέποτε καταβλήθηκαν. Είναι χαρακτηριστικό πως βρέθηκε δήλωση φόρου εισοδήματος επιχειρηματία που φέρεται να έχει κάνει δωρεά 40.000 ευρώ σε εκκλησία, αλλά το ποσό δεν βρέθηκε πουθενά.

  Την ίδια ώρα, 35 άτομα είναι κατηγορούμενοι για τις ιερές μπίζνες που στήθηκαν γύρω από τη Μονή Αναστάσεως του Χριστού Εμμαούς που βρίσκεται έξω από τη Θεσσαλονίκη και οι οποίοι το τελευταίο διάστημα πέρασαν το κατώφλι του τρίτου Ειδικού Ανακριτή.

  Στους κατηγορούμενους για την κομπίνα ύψους 11.500.000 ευρώ περιλαμβάνονται δύο πνευματικοί, μοναχοί της Μονής, δύο μοναχές, καθώς και τραπεζικοί, συμβολαιογράφοι και άλλοι. Οι βαριές κατηγορίες είναι κατά περίπτωση της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις και της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος.
  ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ

 12. Ο/Η Kάσυ Διάρη, κατηχήτρια λέει:

  Η Χρυσή Αυγή κατά του συμφώνου συμβίωσης
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63933648
  Υλική και εκλογική στήριξη από Μητροπολίτες ομολογεί σε νέο βίντεο ο Μιχαλολιάκος

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63933656
  ΤΟΥΣ «ΚΑΡΦΩΝΕΙ» ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

  Οι «λεβέντες» ιεράρχες του Ν. Μιχαλολιάκου
  Κατά την αξιολόγηση του κ. Μιχαλολιάκου, όπως έχει αποτυπωθεί στο σχετικό βίντεο, που εξετάζουν οι δικαστικές λειτουργοί:

  «Έχουμε μητροπολίτες που αξίζουν. Ο Πειραιώς Σεραφείμ, που δεν καταλαβαίνει τίποτε. Ο Άνθιμος: Μεγάλος πολιτικάντης. Αυτός ο σκ…ρης αν δεν ήτανε, δεν θα ήταν αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, θα ήταν ο Ευστάθιος που είναι καθαρός… Το έπαιξε δίπορτο ο Άνθιμος. Ο Σπάρτης: Είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές ο Σπάρτης. Καλός, αλλά επίσης πολιτικάντης, παρά τα πύρινα λόγια του, είναι ο Καλαβρύτων… Αυτοί που είναι διαμάντια στην εκκλησία, τους έχω μετρήσει και ζυγίσει, να ξέρετε είναι: Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας, όποτε είμαστε… Ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε τώρα στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις και παρά λίγες χιλιάδες ψήφους, θα έβγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου εθνικιστής βουλευτής».

  http://www.candianews.gr/2015/06/13/chrisavgitis-o-viastis-tis-anilikis/
  Χρυσαυγίτης ο βιαστής της ανήλικης

  Ένοχο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση έκρινε τον χρυσαυγίτη πρώην γυμναστή από την Ιεράπετρα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου και τον καταδίκασε σε 12 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή. Η υπόθεση αφορά την καταγγελία πρώην αθλήτριάς του για κατ’ επανάληψη εξαναγκασμό της σε συνουσία το 2001, όταν εκείνη ήταν 14 ετών, και είχε συγκλονίσει την Ιεράπετρα όταν αποκαλύφθηκε δημοσίως το 2012.
  Ο καταδικασθείς γυμναστής είναι κατηγορούμενος και στη δίκη της Χρυσής Αυγής που διεξάγεται στον Κορυδαλλό με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ενώ έχει ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα σε 3 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση και για την επίθεση εις βάρος μεταναστών στο χωριό Βαϊνιά της Ιεράπετρας.
  https://left.gr/news/mehri-kai-gia-tin-sygkalypsi-toy-viasmoy-enos-koritsioy-sta-grafeia-tis-hrysis-aygis-stin#sthash.vUdxmb2c.dpuf
  Διάλογος Λαγού-Δεβελέγκου αποκαλύπτει συγκάλυψη βιασμού ανήλικης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Σπάρτη

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=463378
  Μέλος της «Χρυσής Αυγής» κατηγορείται για βιασμό 15χρονης

  Καταγγελίες για πιέσεις και απειλές σε βάρος της οικογένειας του θύματος

  Μπροστά σε μια πρωτοφανή περίπτωση βρίσκονται, τα τελευταία 24ωρα, οι αστυνομικοί αλλά και κάτοικοι περιοχής στην βορειοανατολική Αττική.

  Ενας 45χρονος δημοτικός υπάλληλος που δηλώνει μέλος της «Χρυσής Αυγής» συνελήφθη προ τετραημέρου για τον βιασμό μιας 15χρονης αλβανίδας που ήταν μαθήτρια σε τοπικό σχολείο και η οποία έμεινε έγκυος!

  http://kke4ever.blogspot.com/2013/08/37.html
  Ρατσιστής και φίλος της Χρυσής Αυγής ο 37χρονος παιδεραστής-βιαστής στο Αιγάλεω !
  Δεν έχει τέλος η φρίκη στην υπόθεση κακοποίησης του 13χρονου αγοριού από τον 37χρονο Ιωάννη Χατζόπουλο.

  Ο ξεδιάντροπος, του οποίου τα στοιχεία δόθηκαν στην δημοσιότητα για προστασία του κοινωνικού συνόλου, συνελήφθη στις 4 Αυγούστου από την αστυνομία ενώ ασελγούσε στο ανήλικο αγοράκι.
  http://www.protothema.gr/greece/article/315392/giannis-lagos-o-vouleutis-nonos-tis-nuhtas/

  Ο βίος και η πολιτεία του χρυσαυγίτη βουλευτή

  Γιάννης Λαγός: Ο βουλευτής – «νονός» της νύχτας

  01/10/201309:09
  Εκθέσεις της ΕΥΠ από τον Φεβρουάριο του 2012 αναφέρουν ότι εμπλέκεται σε πλήθος παράνομων δραστηριοτήτων – Εκβιασμοί, μαστροπεία, προστασία μαγαζιών, παράνομη οπλοφορία και σπάσιμο επιταγών – Καταγγελίες και για σεξουαλική παρενόχληση
  Εκβιασμοί, προστασία σε μαγαζιά της νύχτας, διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία. Παράνομη οπλοφορία και μάλιστα με «βρώμικο» όπλο και ακόμη αναρίθμητες προσαγωγές σε αστυνομικά τμήματα, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη, για συμμετοχή σε επεισόδια με πρωταγωνιστές ομοϊδεάτες του, χρυσαυγίτες. Τέλος, διαστροφικές τάσεις για ανήλικα κορίτσια και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

  Εθνική ηθική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/01/anilikoi-stratologisi-xrisi-avgi/
  Ανήλικοι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Η ναζιστική συμμορία, θορυβημένη, διαψεύδει τις στρατολογήσεις και … αυτοδιαψεύδεται!!!

  Posted by Κλέων Νεμέας στο 2013/10/01

  http://www.efsyn.gr/arthro/atyhise-o-mpantemis
  «Ατύχησε» ο Μπαντέμης

  Βαριές ποινές, και μάλιστα χωρίς αναστολή, επέβαλε το Εφετείο για τον πρώην πυρηνάρχη Δράμας της Χρυσής Αυγής και τους συγκατηγορούμενούς του για την άγρια επίθεση σε δύο Βορειοηπειρώτισσες την 28η Οκτωβρίου 2011 στο Μεταξουργείο
  Ολα τα μέλη της ομάδας, αφού έριξαν κάτω τις δύο μεσήλικες γυναίκες, άρχισαν να τις χτυπούν βάναυσα με γροθιές, με κλoτσιές και με λοστούς. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του περιστατικού απέσπασαν την τσάντα της πρώτης γυναίκας, αφαιρώντας χρηματικό ποσό και αποπειράθηκαν να πάρουν και το κινητό της δεύτερης. Από τους δράστες συνελήφθησαν μόνο οι πέντε και από αυτούς οι δύο ήταν ανήλικοι και καταδικάστηκαν στο δικαστήριο ανηλίκων για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
  http://www.mixanitouxronou.gr/10-chronia-filakisi-ston-drasti-tis-epithesis-kata-mathiti-sto-p-falirodiki-gia-epithesi-chrisavgiti-kathirxi-10-eton-ke-6-minon-ston-23chrono-pou-macherose-mathiti/
  10 χρόνια φυλάκιση στον δράστη της επίθεσης κατά μαθητή στο Π. Φάληρο
  Την ενοχή του 23χρονου κατηγορουμένου φερόμενου ως χρυσαυγίτη Γ. Αποστολόπουλου, για την επίθεση σε βάρος μαθητή, έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο, τον Ιανουάριο του 2013, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.
  Το δικαστήριο είχε προχωρήσει σε διαχωρισμό της υπόθεσης για τον δεύτερο κατηγορούμενο, συναυτουργό στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του μαθητή, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2013, ήταν ανήλικος. Έτσι η δικογραφία ως προς αυτόν παραπέμφθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

 13. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Οἱ γυναῖκες ἀποκτοῦν καὶ τώρα παιδὶ ἀπὸ δωρητὲς σπέρματος. Τὸ παιδὶ ἔχει μητέρα καὶ μητρυιά. Τώρα ὅμως οἱ βιολογικοὶ γονῆς μπορεῖ νὰ γίνουν ἄπειροι, ἐὰν προχωρήσῃ αὐτὴ ἡ τεχνολογία

  http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500048687

  «

  Θεωρητικά, όμως, η IVG θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή από διάφορες ομάδες ανθρώπων:

  Ανθρώπους με προβλήματα γονιμότητας που δεν παράγουν δικούς τους γαμέτες. Για παράδειγμα, οι γυναίκες που δεν παράγουν δικά τους ωάρια δεν θα χρειάζονταν πλέον να στρέφονται σε δωρήτριες ωαρίων, αφού θα μπορούν να δημιουργήσουν δικά τους ωάρια στο εργαστήριο. Ομοίως, η IVG θα μπορούσε δυνητικά να καταστήσει περιττές τις δωρεές σπέρματος
  Μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και κορίτσια προεφηβικής ηλικίας: θα μπορούσαν να δημιουργούν δικά τους ωάρια στο εργαστήριο.
  Ζευγάρια ανδρών: ο ένας άνδρας θα προσέφερε το σπέρμα του και ο άλλος θα δημιουργούσε ωάρια με το δικό του γενετικό υλικό μέσω IVG. Το έμβρυο που θα προέκυπτε με εξωσωματική γονιμοποίηση του ωαρίου θα μπορούσε να κυοφορηθεί από παρένθετη μητέρα. Το παιδί θα μπορούσε να είναι αγόρι ή κορίτσι, αφού οι άνδρες διαθέτουν αντίγραφο του θηλυκού χρωμοσώματος X.
  Ζευγάρια γυναικών: η μία γυναίκα θα προσέφερε τα ωάριά της και η άλλη θα αποκτούσε σπέρμα μέσω IVG. Το έμβρυο που θα προέκυπτε θα μπορούσε να κυοφορηθεί από οποιαδήποτε από τις δύο. Δεν θα μπορούσε όμως να είναι αγόρι, αφού οι γυναίκες δεν διαθέτουν αντίγραφο του ανδρικού χρωμοσώματος Υ.
  Ομάδες ανθρώπων: Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται, αφού υπάρχουν πολλά σενάρια. Ας πάρουμε για παράδειγμα μια ομάδα τριών ανθρώπων που θέλουν να αποκτήσουν μαζί βιολογικό απόγονο. Σε πρώτη φάση, ένας άνδρας και μια γυναίκα της ομάδας χρησιμοποιούν εξωσωματική για να δημιουργήσουν ένα έμβρυο. Στην επόμενη φάση δημιουργούνται σπερματοζωάρια ή ωάρια από τα κύτταρα του εμβρύου και ενώνονται στο εργαστήριο με τα ωάρια ή τα σπερματοζωάρια του τρίτου ατόμου της ομάδας. Το παιδί που θα προέκυπτε θα είχε γενετική συγγένεια και με τους τρεις γονείς του.

  »

 14. Ο/Η ataktos λέει:

  Πέρασε «στα μουλωχτά» με το Ν.4356/2015 για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών («Σύμφωνο συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες διατάξεις»). Η κυβέρνηση, στο άρθρο 27 του ανωτέρω νόμου, έκανε νόμο του κράτους – ποινικοποίησε τις διαδηλώσεις. Και μάλιστα, το κατάφερε αυτό, αφού με «επικοινωνιακά τερτίπια» έριξε όλο το βάρος της στα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών, τη στιγμή που «αποψίλωνε» με το άρθρο 27 εργασιακά κεκτημένα – δικαιώματα, όπως αυτό της διαδήλωσης.
  Αναφέρεται στο άρθρο 27:
  Το άρθρο 292 του Ποινικού Κώδικα αντικαθίσταται ως εξής:
  Αρθρο 292
  1. Όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως αυτοκινητοδρόμου, σιδηροδρόμου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου ή τηλεγράφου που προορίζονται για κοινή χρήση τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα (1) έτος.
  2. Αν η πράξη της παραγράφου 1 είχε σημαντική διάρκεια επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι τρία (3) έτη».
  Βέβαια, θα πει κάποιος πως στο άρθρο 28 του ιδίου νόμου αναφέρεται πως:
  Στο άρθρο 298 του Ποινικού Κώδικα προστίθεται εδάφιο β’ ως εξής:
  «Το δικαστήριο, όσον αφορά τα πλημμελήματα του άρθρου 292 ή την πράξη του άρθρου 431, δύναται να απαλλάξει το δράστη από την ποινή, εφόσον η παρεμπόδιση είχε ασήμαντη διάρκεια ή ο δράστης τέλεσε την πράξη για την προάσπιση ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος».
  Και εδώ έρχεται το ερώτημα; Πότε και ειδικά στα μνημονιακά χρόνια οι διαδηλώσεις αναγνωρίστηκαν δικαστικά ότι γίνονται για την προάσπιση του ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος; Μήπως, για παράδειγμα, δεν έχουν καταδικαστεί πολίτες του κινήματος «Δεν πληρώνω»; Μήπως δεν κατηγορήθηκαν για τρομοκρατία κάτοικοι της Χαλκιδικής, που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού(το παρακολουθω απο πρωτο χερι) ; Μήπως δεν έχουν καταδικαστεί εργαζόμενοι για καταλήψεις και διαδηλώσεις που έγιναν ενάντια στις μνημονιακές, βάρβαρες πολιτικές; Μήπως δε βλέπουμε στις διαδηλώσεις τον ασφυκτικό κλοιό των ΜΑΤ, που με την πρώτη ευκαιρία χτυπούν;

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Επαναστάσιε και Dimitrios L.
  ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, ευχαριστώ και όλους τους σχολιαστές για τη συνεισφορά τους.

  Διεθνιστή,
  το θέμα δεν είναι παρωνυχίδα. Όπως και ο πιο ταπεινός (ή) δικαιούται μια (ένα) σύντροφο, το ίδιο δικαιούνται και οι ομοφυλόφιλοι, είναι στοιχειώδες και πρωτεύον αγαθό η συντροφικότητα, δεν είναι τριτεύον. Ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος. Εσύ το βλέπεις έτσι επειδή δεν σε αφορά και επειδή προφανώς δεν σου είναι εύκολο να έλθεις στη θέση των άλλων. Από αυτό όμως κρινόμαστε και όχι από την ευαισθησία στα δικά μας προβλήματα.
  Το ΚΚΕ, που μετά το (αστικό-φιλελεύθερο) Ποτάμι, φαίνεται να έχει-και δικαιολογημένα, τους πιο ευαισθητοποιημένους οπαδούς στο θέμα αυτό, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται τέταρτος, ακόμη και μετά το ΠΑΣΟΚ, έχοντας στεγάσει ακόμη και Χρυσαυγίτες ψηφοφόρους, θα πληρώσει πολύ ακριβά αυτήν του τη στάση. Τουλάχιστον πέντε απολίτικοι γνωστοί και φίλοι μου με ρώτησαν έκπληκτοι πως γίνεται και το ΚΚΕ κλπ. Αυτονόητα θεωρούσαν πως η στάση του θα ήταν αντίθετη.

  • Ο/Η Διεθνιστής λέει:

   Η συντροφικότητα είναι θεμελιώδης, δεν είναι παρωνυχίδα, δεν ταυτίζεται ωστόσο με την θεσμική της κατοχύρωση. Σε κάθε περίπτωση, η στάση απέναντι στο θέμα, είναι και θέμα συγχρονισμού, με την εξέλιξη των κοινωνικών αντιλήψεων και νοοτροπιών. Είναι προφανές ότι αυτή η εξέλιξη δεν είναι ομοιογενής σε όλη την κοινωνία. Είναι λάθος να ταυτίζεται η σχετική καθυστέρηση του σκληρού πυρήνα του ΚΚΕ, με την προγραμματική, (σχεδόν ρατσιστική) στάση της ακροδεξιάς και του μεγαλύτερου μέρους της εκκλησίας, απέναντι σε όλες τις μειονότητες. Εδώ θέλω να επισημάνω και την υποκρισία των ψηφισάντων, αναφέροντας ένα παράδειγμα από πρόσφατες εκλογές, όπου ο εμβληματικός φιλελεύθερος κ. Μάνος, έδιωξε κλωτσηδόν τον κ. Βαλλιανάτο (ΦΙΣ) από το ψηφοδέλτιο της εκλογικής συμμαχίας κατόπιν απαιτήσεως του κ. Τζήμερου. Αντίθετα το ΚΚΕ, ποτέ δεν το απασχόλησε ο σεξουαλικός προσανατολισμός της κ. Κανέλλη.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Σε καμία περίπτωση η ομοφοβία του ΚΚΕ σήμερα δεν ταυτίζεται με τη βίαιη ομοφοβία της ακροδεξιάς, αν και οφείλουμε να σημειώσουμε ότι το ΚΚΕ δεν έχει αποδοκιμάσει ΠΟΤΕ τους σκληρούς διωγμούς που υπέστησαν οι ομοφυλόφιλοι στις κομμουνιστικές χώρες.
    Η Κανέλλη δεν είναι γνωστή ως ομοφυλόφιλη ακτιβίστρια, ούτε καν ως ομοφυλόφιλη.
    Δεν είναι το ίδιο με τον Βαλλιανάτο. Το ΚΚΕ δεν θα ανεχόταν ποτέ κάποιον ομοφυλόφιλο ακτιβιστή, ας μην κοροϊδευόμαστε.
    Ασφαλώς η αποπομπή του Βαλλιανάτου είναι ασυζητητί καταδικαστέα.

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Άγιος Τριφυλίας Στέφανος,
  παιδεραστής, η υπόθεση κουκουλώθηκε
  https://roides.wordpress.com/2014/02/26/26feb14/
  Θανάσιμοι έρωτες αρχιμανδριτών, κ.ά.

  26/02/2014

  (’Αρθρον εγκληματολογικού ενδιαφέροντος)

  Ενώ στη διεφθαρμένη βουλγαρική Εκκλησία, σαν να μην της έφθανε το σκάνδαλο των ομοφυλοφιλικών οργίων καλόγερων στη μονή Troyan της κεντρικής Βουλγαρίας (“Daily Mail” 21.2.2014, Hannah Roberts), ο επίσκοπος Αγαθονικείας Βόρις, τ.υποψήφιος διάδοχος του μπον βιβέρ μητροπολίτη Βάρνας Κύριλλου (που βρέθηκε το καλοκαίρι νεκρός κάτω από ύποπτες συνθήκες, έτσι που κάποιοι μίλησαν για δολοφονία), μπήκε αναγκαστικά σε αργία, λόγω της ύπαρξης ενός βίντεο στο οποίο συμμετέχει σε σεξουαλικό όργιο με τέσσερις γυναίκες, συνέβη και στην Ελλάδα ένα ιερό ατύχημα κι αμέσως μετά και στην Κύπρο. Μέσα σε τρεις ημέρες η μεσογειακή Ορθοδοξία υπέστη τριπλό χτύπημα.

  Στη Μεσσηνία, δολοφονήθηκε ο πανοσιολογιότατος Φώτιος από δυο Ορθόδοξους νεαρούς, έναν Έλληνα γιό ψάλτη, που αρχικά τον είπαν 18χρονο ενώ είναι ανήλικος (17μιση) και έναν 24χρονο Γεωργιανό (αρχικά ως ύποπτος φερόταν κάποιος Ρουμάνος επισκέπτης του πρεσβυτερίου). Η αιτία λέγεται πως είναι η άρνηση του μακαρίτη να τους πληρώσει τα συμφωνημένα για τις υπηρεσίες τους.
  …..
  Δεν είναι τυχαίο που ο βαθύς γνώστης των εκκλησιαστικών κ.Σταύρος Ζουμπουλάκης είχε γράψει στην ‘Καθημερινή’ το 2005 (27-02): «Ο αρχιμανδριτισμός, ασθένεια της Εκκλησίας. Η κρίση που συγκλονίζει την Εκκλησία της Ελλάδος …. είναι θεσμική, ηθική και πνευματική. …Η Εκκλησία δυναστεύεται– από τους αρχιμανδρίτες, από αυτό το σώμα φιλόδοξων, αθεολόγητων, απαίδευτων, αυταρχικών και ψυχολογικά προβληματικών –ίνα μη τι χείρον είπωμεν– ανθρώπων. Όταν ένα χριστιανόπουλο, δεκαεφτά ή δεκαοχτώ χρόνων, θέλει να βάλει τα ράσα, όχι για να γίνει παπάς ή καλόγερος αλλά αρχιμανδρίτης, κάτι δεν πάει καλά με την ψυχική ισορροπία του. Οι αρχιμανδρίτες ξέρουν καλά ένα μόνο πράγμα, αυτό ακριβώς που ξέρει κάθε καριερίστας, την τέχνη των συμμαχιών: …με ποιους να συνάψουν σχέσεις δοσοληψίας, οι οποίες, .. μπορεί να φτάσουν και πολύ μακριά… Το νοσηρό φαινόμενο του αρχιμανδριτισμού, … πρέπει να λάβει οριστικό τέλος,….».
  ……………
  Πέρασαν επτά χρόνια από την πάνδημη κηδεία του αγιότατου μητροπολίτη Τριφυλίας (ή Τρυφηλότητος;) Στέφανου, που είχε κατηγορηθεί από την ‘Αυριανή’ (8/2/2005): «Να ξυρίσουν αμέσως τον τραγόπαπα. Πόρνος και σοδομιστής μέχρι το κόκκαλο, αμετανόητος και ανικανοποίητος διεστραμμένος ως και την δέκατη δεκαετία της ζωής του. Αυτός είναι ο “σεβασμιώτατος” …. το σαρκίο του οποίου παραδίδουμε στην χλεύη του ποιμνίου του σήμερα, με ελάχιστο δείγμα από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του βδελυρού βίου του και της ανίερης όσο και ψυχοπαθολογικής πολιτείας του υπό τη σκέπη του ράσου». Η γυναίκα ξεκίνησε 12χρονη στην αυλή του δεσπότη, που συνεννοείται με «νταβατζήδες να του στέλνουν πόρνες…αλλοδαπές…σε μοναστήρια», φυλακισμένη και η ίδια σε μονή γίνεται για 30 χρόνια «πάσα σε άλλους ιεράρχες και ανώμαλους», μέχρι που 40άρα πιά με κλονισμένα νεύρα «δραπέτευσε» και αποκάλυψε σε «άνθρωπο του Τύπου» όσα είδαν τα μάτια της».

  Όμως, η Σύνοδος είναι δασκάλα των κουκουλωμάτων, όπως είχε καταγγείλει, επί του συγκεκριμένου, άλλος ευσεβής δημοσιογράφος: «Επιχείρηση συγκάλυψης και πάλι στην Ι.Σύνοδο…..Το γήρας έσωσε τον Τριφυλίας. Η ηλικία αποτέλεσε μια από τις κύριες αιτίες που οι Συνοδικοί Αρχιερείς παρέμειναν στην παλιά απόφασή τους, η οποία αναφέρει ότι θα αναμένουν το αποτέλεσμα της μηνύσεως που έχει υποβάλει ο Μητροπολίτης Τριφυλίας Στέφανος, προς την εφημερίδα «Αυριανή», που δημοσίευσε τις φωτογραφίες! Στην περίπτωση αυτή, ωστόσο, παραμένει εκτεθειμένος ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος στην ομιλία του προς την Ιεραρχία υπογράμμισε ότι οι φωτογραφίες εικονίζουν τον υπέργηρο Ιεράρχη (ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, ‘ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ’ 18/02/2014)
  http://www.orthodoxia.gr/printer_friendly.cfm?id=508&obcatid=1
  («Κάθαρση; Ποια κάθαρση! Επιχείρηση συγκάλυψης και πάλι στην Ιερά Σύνοδο»)

  _________________
  http://www.paneliakos.com/2015/01/blog-post_802.html
  Σόδομα και Γόμορα ο αρχιμανδρίτης Φώτης Ζαχαρόπουλος

  Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου, 2015

  ______________________________
  https://roides.wordpress.com/2013/11/13/13noe13/
  Βροχή από ιερές παιδεραστίες
  13/11/2013

  ………………………………
  _____________
  Αναγκαστική καθαίρεση δυο επισκόπων ενός ιερού εισπρακτικού χαμαιτυπίου θαυμάτων, μετά από κουκουλώματα πολλών χρόνων
  http://www.greekamericannewsagency.com/2010-01-19-17-52-24/editorial/17141–40-

  Η αποκάλυψη του σεξουαλικού σκανδάλου Παϊσίου ξερίζωσε ένα 40ετες καρκίνωμα, κράτος εν κράτει, στους κόλπους της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ

  Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

  Αναμφίβολα η σημερινή απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την καθαίρεση των Παϊσίου και Βικεντίου, σε άλλες εποχές θα ήταν πρώτο θέμα
  …………….
  ζωντανεύουν δράματα και ιστορίες φρικτές που διαλαμαβάνονταν επί 40 και πλέον έτη στον οίκο των οργίων που είχε μεταβάλει, κάθε περιοχή όπου ζούσε ή μετέβαινε ο Παϊσιος, και ειδικά την Ιερά Μονή στην οδό Ditmars στην Αστόρια, επί πολλά χρόνια. Σίγουρα δεν βγήκε όλη η αλήθεια. Ναι, έτσι είναι, αλλά ουδέν κρυπτόν υπό το Φως του Ηλίου, ας θυμούνται κάποιοι….Ειδικά όσοι διαδραμάτισαν πολύ σκοτεινό ρόλο και φρόντισαν να μην βγαίνει το όνομα τους στην επιφάνεια, παρόλο που ήταν εξίσου το ίδιο συνεργοί και συναυτουργοί για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν μέσα, εντός και εκτός, των εκκλησιαστικών οίκων όπου είχε κράτος και εξουσία ο Παϊσιος…

  Σήμερα, για μας εδώ δεν περισσεύει χρόνος για θριαμβολογίες, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για την αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας…Κάθε είδους
  Οι ευθύνες δε, όλων αυτών που επί σειρά ετών μόνο θησαύριζαν με την σιωπή και συγκάλυψή τους είναι τεράστιες, μερικών δε εξ αυτών αγγίζουν ή και ξεπερνούν ηθικά την συναυτουργία σε εγκλήματα, όπως αυτά που διέπραττε ο Παϊσιος, αφού και ήξεραν και γνώριζαν αλλά ουδέν έπρατταν, παρά μόνο τα άρπαζαν… Άλλοι μαύρα και άλλοι νόμιμα δια των καταχωρίσεων…στα έντυπα της άθλιας και βρόμικης συναλλαγής… και ξέρουμε τι σας λέμε… όπως και εσείς ξέρετε για ποιούς λέμε…

  http://sfrang.blogspot.gr/2010/12/blog-post_15.html

  15 December 2010

  Όλοι μια αγαπημένη παρέα και η Χριστονύμφη έγκυος!

  (Θεόδωρος Καλμούκος απο τον Εθνικό Κήρυκα, ΝΥ)

  Σε συγκλονιστικές καταγγελίες κατά του Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου προέβη σε μακρά συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» ο Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος, ο επί σαράντα χρόνια στενός συνεργάτης του κ. Παϊσίου και συνιδρυτής της Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου και των Μετοχίων της.

  Μεταξύ των άλλων, αποκάλυψε ότι ο Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος κακοποίησε σεξουαλικά ακόμα και τον αδελφό του, Σπύρο Μαλαματένιο, στην ηλικία των 17 ετών.

  Ο «Εθνικός Κήρυξ» τηλεφώνησε στον Μητροπολίτη Παϊσιο στην οικία του στην Αθήνα, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010, προκειμένου να του δώσει την ευκαιρία να σχολιάσει και τοποθετηθεί επί του θέματος, αλλά και επί του συνόλου της συνέντευξης του Επισκόπου Βικεντίου, πλην όμως όταν του δηλώσαμε το όνομά μας, μας έκλεισε το τηλέφωνο.

  Στη μακροσκελή συνέντευξή του – η οποία ελήφθη επί μαγνητοφώνω – ζωντανά και άνευ όρων στα Κεντρικά Γραφεία του «Ε.Κ.» στη Νέα Υόρκη, ο Επίσκοπος Βικέντιος προέβη σε αποκαλύψεις για σοβαρές παρεκτροπές του πρώην ηγουμένου της Μονής Χρυσοβαλάντου Μητροπολίτη Παϊσίου με άτομα αμφοτέρων των φύλων, συμπεριλαμβανομένης και της αποσχηματισθείσας νεαρής μοναχής Χριστονύμφης.

  O Επίσκοπος Βικέντιος αποκάλυψε επίσης ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, η πρώην Μοναχή είχε μείνει έγκυος, αλλά ότι δεν γνώριζε με ποιον……….

  Ταυτόχρονα, ο κ. Βικέντιος ζητά «συγνώμη από τα θύματα» του κ. Παϊσίου, ένα εκ των οποίων τουλάχιστον, ο Ανδρέας Γεωργίου, δρομολογεί ήδη μήνυση εναντίον της Μονής και του Πατριαρχείου, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι.

  Ο Επίσκοπος Βικέντιος επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι «βρέθηκε όπλο στο δωμάτιο του κ. Παϊσίου από την Εξαρχία», και πως ο Παΐσιος πωλούσε τα τάματα των πιστών στο πανηγύρι, ενώ πολλά χρυσαφικά τα πήγαινε στην Ελλάδα, τα έλειωνε και τα έκανε αρχιερατικά εγκόλπια.

  _________________________
  Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια
  Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης
  Ο πολύτεκνος, αντιδαρβινιστής και αυστηρότατος ζηλωτής εφραιμίτης (του οσίου Εφραίμ Αριζόνας-υπόθεση με μορφίνες στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με καταγγελίες) πατήρ Πασιάς με τα πόδια της πολύ νεότερής του, παντρεμένης και μάνας βαφτισιμιάς του και ερωμένης του, η οποία-για όσους αναρωτιούνται τι βρήκε στον γέρο- είχε φτιάξει γερό κομπόδεμα από το φιλόπτωχο


  _____________
  Ασχολίαστο

  __________________

  Ένα ακόμη δείγμα από τους ιερούς υπονόμους, που η ηγεσία της Ιεραρχίας κουκούλωσε, Λήμνου Νεκτάριος, γνωστός ως σουλτάνα του Αιγαίου, υπόλογος για παιδεραστίες, προήχθη για τιμωρία σε μητροπολίτη Γάνου και Χώρας:

  http://www.24grammata.com/?p=37915
  Μια Σουλτάνα στο αιγαίο. Βιαστικά σβησμένες μνήμες.

  24grammata.com/γνώμη

  γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

  Στο σκοτεινό παρελθόν κρύβονται ένα σωρό γνωστά, δικά μας πρόσωπα, ξέμειναν στο τέλος ολομόναχα, γιατί έκαμαν εχθρούς πιο πολλούς από φίλους, εκεί στα τελευταία τους, στάθηκαν με μόνη παρέα τη σκιά τους, καταμεσής του κόσμου κι όμως ολομόναχοι, να κρύβουν τις ασύγχρονες στιγμές τους.
  Μια τέτοια ιστορική φιγούρα, που απέκτησε σπουδαίους φίλους κατάφερε να κάμει όμως εκατοντάδες πολέμιους ήταν και ο προηγούμενος μητροπολίτης Καρπάθου, ο μακαριστός Νεκτάριος Χατζημιχάλης.
  Διχάζονται οι γνώμες για την διαδρομή της ζωής του, φίλοι ακόμη μιλούν για τη δράση του, για τον ζήλο που πάλευε τα θέματα τις ζωής του.
  Όμως υπήρξε και ένα πλήθος που τον πετροβόλησε, χτύπησε άσχημα τον πρώην μητροπολίτη Λέρου, τόσο σκληρά και ανελέητα που θα τρόμαζαν ακόμη και οι χειρότεροι βαρυποινίτες, αν τους χρέωναν όλα αυτά στα λόγια, δίχως καμμιά δίκη.
  Οι τρεις απεσταλμένοι του Πατριαρχείου που διερεύνησαν το 2000, τις καταγγελίες στη Λέρο και Κάλυμνο κατά του μητροπολίτη Νεκτάριου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στ’ αυτιά τους.
  Η ιστορία έμοιαζε με άθλια, μια βρωμερή επιστημονική φαντασία, τα στόματα που μίλησαν παρουσίασαν σκανδαλιστικές, ροζ ιστορίες που όμως δεν φαίνεται να διασταυρώθηκαν, σκεπάστηκαν με τα χρόνια, αφήνοντας ακόμη και σήμερα μαύρες σκιές γύρω από το όνομα του.

  ……………………
  ______________
  Μισόλογα που κρύβουν το κακούργημα της παιδεραστίας:

  http://www.aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=2123

  Ποιος έφταιγε; Θα πούμε: ο ίδιος, γιατί συχνά «ο χαρακτήρας του ανθρώπου είναι η μοίρα του» (Ηρ). Είχε αδυναμίες, ιδιοτροπίες που δεν προσιδιάζουν σε ιερωμένο και μάλιστα ιεράρχη. Πιθανόν να είχε και «κουσούρια», σύμφωνα με τις μαρτυρίες… Και βέβαια ένας ιεράρχης όταν φορτώνεται «θανάσιμα αμαρτήματα» και «κουσούρια» γίνεται πρόβλημα για μια μικρή τοπική κοινωνία.

  Θα προσθέσουμε και κάτι άλλο. Ενώ (πιθανόν να) είχε όλα αυτά που του καταμαρτύρησαν και τον έδιωξαν από την Κάλυμνο, για να βρεθεί μητροπολίτης Γάνου και Χώρας (εκεί που γεννήθηκε ο Οσιος Σάββας ο εν Καλύμνω ασκήσας), ο εκλιπών ποιμενάρχης είχε ένα ακόμη θανάσιμο ελάττωμα: Ηταν απαράδεκτα αποκαλυπτικός, εξέθετε τον εαυτό του πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα τα ελαττώματα και τα «κουσούρια» να φαίνονται. Ιδού το μέγιστο θανάσιμο αμάρτημα της εποχής μας.

  Αυτά λοιπόν ήταν τα κουσούρια του. Σε λεπτομέρειες δεν μπαίνουμε. Ηταν γνωστά και, όπως λένε, «σκανδάλισαν το χριστεπώνυμο πλήρωμα». Αγνωστο σε ποιο βαθμό. Δύο όμως πράγματα δεν έχουν καλή βάση για να «κάτσουν» φυσιολογικά.

  Το πρώτο: Αν στον εκλιπόντα Νεκτάριο μερικοί διαπιστώσανε εκτροπές και δικαίως τις καταγγείλανε, θα έπρεπε καταγγείλουν με αγανάκτηση πολύ ράσο. Δυστυχώς όμως η κάθαρση έγινε μόνο στο πρόσωπο του Νεκταρίου. Και οι αγανακτισμένοι αναμάρτητοι, λαϊκοί, ρασοφόροι… και λοιπές δυνάμεις, δεν ολοκλήρωσαν το έργο τους.

  Μου έκανε όμως εντύπωση ότι οι περισσότεροι από τους επαναστατημένους λόγω ηθικής εκτροπής του Νεκταρίου, ήταν παρακοιμώμενοι τω μητροπολίτη επί πολλά έτη, βοώντες «εις πολλά έτη». Και μετά, μας είπανε: «άκυρο, αδελφοί»……………
  _________________
  Η ωμή αλήθεια πίσω από τα υποκριτικά κουουλώματα των τοπικών παραγόντων και του πατριαρχείου

  http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2378
  Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 24, 2008 10:38 am
  Misha

  Ενα σκάνδαλο απίστευτων διαστάσεων σόκαρε τη κοινή γνώμη, με επίκεντρο τις δραστηριότητες της μητρόπολης Καλύμνου. Πάνω από εκατό χειρόγραφες σελίδες από σημειώσεις λέγεται ότι κράτησε ο αρχιγραμματέας της Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου.
  Οι τρεις απεσταλμένοι του Πατριαρχείου που διερεύνησαν τις καταγγελίες στη Λέρο και Κάλυμνο κατά του μητροπολίτη Νεκτάριου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στʼ αυτιά τους.
  Οι απίστευτες διηγήσεις αναφέρουν.
  «Κάποια αγόρια δέκα έως δώδεκα χρόνων μας εξομολογήθηκαν ότι τα κακοποιούσαν σεξουαλικά. Τα άγγιζαν στο παιδικό τους κορμάκι και τους ζητούσαν να κάνουν ακατανόητα πράγματα.» Ο απεσταλμένος αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος, προχώρησε παραπέρα κάνοντας ορισμένες διευκρινιστικές ερωτήσεις. «Σας το εξομολογήθηκαν τα ίδια τα παιδιά;» Η συνεργάτιδα του οικοτροφείου κούνησε το κεφάλι της καταφατικά και πρόσθεσε: «Τα παιδιά μας τα είπαν αυτά μετά από πολλές πιέσεις και ερωτήσεις δικές μας. Δεν ήθελαν αρχικά να μας που τι έχουν. Είχαν πάθει σοκ. Έχουν καταστραφεί ψυχολογικά, μιλάμε για αγοράκια δέκα, έντεκα και δώδεκα χρόνων. Τα έγδυναν και τα κακοποιούσαν και μετά τους έκαναν δώρα.»

  Ιστορίες φρίκης

  Μετά τις καταγγελίες αυτές, ο επικεφαλής της Εξαρχίας, μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Ειρηναίος,(νυν αρχιεπ.Κρήτης) δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, ούτε καν να κοιτάξει στα μάτια τις παιδοψυχολόγους. Κρατούσε το κεφάλι ανάμεσα στα χέρια του, παρακαλώντας προφανώς να είναι όλα αυτά που ζούσε ένας κακός εφιάλτης. Οι δύο Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου και ο αρχιμανδρίτης δεν άντεξαν και κάποια στιγμή ξέσπασαν σε κλάματα.
  Όλα φαίνονταν απίστευτα. Ο «Άγιος» μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Νεκτάριος, είχε κοσμήσει με τη μορφή του και το μητροπολιτικό ναό, βάζοντας τον εαυτό του ανάμεσα σε «συνάδελφους» αγίους της Εκκλησίας. Αν και τα στόματα των περισσότερων έμεναν κλειστά, κάποιοι εξομολογήθηκαν στους ιεράρχες της Εξαρχίας ότι ο Νεκτάριος είχε γίνει κάτι σαν ανέκδοτο στα στέκια της νεολαίας. «Όποιος είχε αφραγκιές, πήγαινε στον δεσπότη». Ούτε οι καταγγελίες ότι έχει καταπατήσει έναν ολόκληρο λόφο του Δημοσίου, σόκαραν πλέον την τριμελή Εξαρχία του Οικ. Πατριαρχείου. Αυτά ήταν πταίσματα μπροστά στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.
  Εκτός των άλλων «κατορθωμάτων» του, ο μητροπολίτης Καλύμνου, ήταν και μέτοχος σε εταιρεία παραγωγής μελιού. Το συγκεκριμένο μέλι το διαφήμιζε ο ίδιος, από άμβωνος! «Μόνο το μέλι της συγκεκριμένης εταιρείας να τρώτε», έλεγε στα κηρύγματα του, εξηγώντας πως το μέλι αυτό ήταν πιο άγιο κι από το αγίασμα!!! «Αυτό το μέλι είναι πραγματικό αγίασμα, είναι η ίδια η ευλογία του Κυρίου», έλεγε στους εμβρόντητους πιστούς.

  «Άγγελος ο Βαβύλης»

  «Ο Απόστολος Βαβύλης είναι ένας πραγματικός άγγελος», έλεγε ο ιεράρχης. Τον Βαβύλη του τον σύστησε ο αρχηγός της Μοσάντ με τον οποίο γνωρίστηκαν σε «λασπόλουτρα στη Χάιφα», είχε πει στον Οικ. Πατριάρχη. Όμως, το μοναστήρι της Λέρου γινόταν ξενώνας για τον Γιοσάκη και τον Κύριλλο Σταυρόπουλο, ενώ οι μοναχές διηγήθηκαν απίστευτε ιστορίες στους απεσταλμένους του Πατριάρχη, όπως π.χ. για τα προφυλακτικά που έβρισκαν.

  Ο Μητροπολίτης, ο φαντάρος και διάκος.

  Κάποτε ο μητροπολίτης Νεκτάριος κινδύνεψε να σφαγεί από Κρητικό για λόγους τιμής. Όπως διηγείται ο πατέρας Χρύσανθος, κληρικός που είχε επιλέξει τη σιωπή λόγω «εκκλησιαστικής υπακοής», είδε «σαν μάνα εξ ουρανού» την Εξαρχία, ο Νεκτάριος κάποτε προχώρησε σε άσεμνη πρόταση και χειρονομία προς νεαρό φαντάρο εκ Κρήτης, Ο φαντάρος το είπε στον πατέρα του, κι εκείνος πήρε το βαπόρι για Λέρο κι εμφανίστηκε στο επισκοπείο κρατώντας μαχαίρι. «Ακούσαμε έντρομοι τις φωνές ενός άνδρα που έβριζε τον δεσπότη και ζητούσε να τον δει για να τον σφάξει, επειδή ατίμασε τον γιο του. Τρέχοντας από φόβο ο δεσπότης είπε στον κληρικό Χρύσανθο «εσύ είσαι ο δεσπότης τώρα», έβγαλε το εγκόλπιο, του το φόρεσε και τον έστειλε να αντιμετωπίσει τον μαινόμενο πατέρα. «Δεν είσαι εσύ ο δεσπότης, τον έχω δει σε φωτογραφία. Φέρτε τον εδώ να τον σφάξω τον θεομπαίχτη» ούρλιαξε ο πατέρας. «Εγώ είμαι ο δεσπότης, φοράω και εγκόλπιο, δεν βλέπετε;» ψέλλισε με τρεμάμενη φωνή ο κληρικός, που όφειλε να υπακούσει στον ιεράρχη. «Ποιος άλλος είναι μέσα;» ρώτησε ο πατέρας. «Ο διάκονός μου ο Χρύσανθος. Χρύσανθε! έλα παιδί μου!» Τότε εμφανίστηκε ο μητροπολίτης ως οικονόμος, ζωσμένος με μια ποδιά, κουβαλώντας δίσκο με καφέδες. «Ναι γέροντα, έχω φτιάξει καφεδάκια. Θέλετε;» ρώτησε ο μεταμφιεσμένος δεσπότης, για να συλλάβει τελικά η Αστυνομία τον εξαγριωμένο πατέρα.

  πηγή: «Το Πρώτο Θέμα» 24. Απρ. 2007.

  ________________
  Οι καταδικασμένοι σε 20ετείς και πάνω φυλακίσεις παιδεραστές πατέρες Θεόκλητος Ρένεσης (η περίπτωσή του κουκουλωνόταν για χρόνια από επισκοπή σε επισκοπή)

  ο οικογενειάρχης πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Παπαδόπουλος

  και ο οικογενειάρχης ορφανοτρόφος πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Παπουτσάκης (η Εκκλησία αρνήθηκε να τον δικάσει), αδελφός του αγίου Τιμόθεου Παπουτσάκη, αρχιεπισκόπου Κρήτης, που κι αυτός είχε τα σχολιανά του

  ο όσιος Φώτιος Μακρυστάθης, της Μητρόπολης Σπάρτης, γιός ιερέα και πνευματικό τέκνον του γνωστού μητροπολίτη τ.Πειραιώς Καλλίνικου (ο πνευματικός του αδελφός Αμβρόσιος τον υπερασπίστηκε)

  ________________
  http://www.iefimerida.gr/news/200056/friki-fernoyn-anilika-agoria-me-trena-apo-voylgaria-gia-na-kanoyn-piatsa-sti#ixzz3vkbFmn4R

  ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ

  Φρίκη: Φέρνουν ανήλικα αγόρια με τρένα από Βουλγαρία για να κάνουν πιάτσα στη Θεσσαλονίκη

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/29897/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%83%CE%B5-20%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

  Αρχιμανδρίτης ασέλγησε σε 20χρονο αγόρι με διανοητικά προβλήματα
  Ο ιερέας από τη Θεσσαλονίκη, που είχε μεταβεί για διακοπές στην περιοχή της Στυλίδας Φθιώτιδας, φέρεται να ασέλγησε σε βάρος 20χρονου αγοριού με νοητική υστέρηση.

  http://xairete.blogspot.gr/2009/04/45-17.html
  45χρονος αρχιμανδρίτης από χωριό της Κοζάνης, προέβη σε ακόλαστες πράξεις σε βάρος 17χρονου, σε ένα απόμερο σημείο του ναού.
  Η καταγγελία του ανήλικου αγοριού σοκάρει. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής και ενώ βρισκόταν στην εκκλησία ο αρχιμανδρίτης του ζήτησε να τον ακολουθήσει σε ένα απόμερο σημείο του ναού. Το παιδί τον ακολούθησε, αλλά εκεί ο κληρικός φέρεται ότι του ζήτησε να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις.

  _______________

  Ο καταδικασμένος μαστροπός πατήρ Κωνσταντίνος Πνακάς
  http://www.naftemporiki.gr/story/102871/mutilini-sunelifthi-42xronos-iereas-gia-mastropeia
  Μυτιλήνη: Συνελήφθη 42χρονος ιερέας για μαστροπεία

  Συνελήφθη στις 2:10′ μετά τα μεσάνυχτα σήμερα, ο ιερέας του προσκυνήματος της Παναγίας της Πέτρας στη βόρεια Λέσβο Κ.Π. 42 ετών, κατηγορούμενος για μαστροπεία.

  Ο ιερέας συνελήφθη μετά από συμφωνία που έγινε σε κέντρο διασκέδασης της Πέτρας με αστυνομικό ο οποίος παρουσιάστηκε σαν πελάτης και από τον οποίο έλαβε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

  Το αντίτιμο των 100 ευρώ ήταν να συνευρεθεί ερωτικά με 20χρονη Πολωνή υπήκοο την οποία ο ιερέας μαζί με τον αστυνομικό οδήγησε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής.
  ______________________________

  και βέβαια εδώ μια εικόνα της ορθόδοξης ιερής παιδεραστίας και των ιερών σεξουαλικών αταξιών ανά την υφήλιο, με έμφαση στις ΗΠΑ, όπου το κουκούλωμα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, μέσα από μακροσκελέστατους καταλόγους ιερέων.
  http://www.pokrov.org
  _______________
  και εδώ μια περιήγηση στον θαυμαστό κόσμο των 18 μοναστηριών του Εφραίμ της Αριζόνα (υπόθεση με μορφίνες στη Θεσσαλονίκη
  http://www.philologus.gr/4/72-2010-01-01-01-24-47/77-2010-01-01-00-21-05 ),
  στη μνήμη και με αφορμή την αυτοκτονία ενός δόκιμου μοναχού, του Scott Nevins.
  https://scottnevinssuicide.wordpress.com/
  Scott Nevins Memorial
  …………….
  Μοναχή ράβει το στόμα της υπακούοντας στον όσιο Εφραίμ
  In Geronda Ephraim’s monasteries, if the house-elves (i.e. monastic disciples) disobey a command, they are forced to punish themselves with various forms of hardship. Once, a nun would not stop talking and Geronda Ephraim told her to go sew her mouth shut. She went to her cell, took her sewing kit and sewed her mouth shut. It is unknown if she sterilized the needle first. She came back, showed Geronda Ephraim her mouth sewn shut and he marveled at her precision in obedience. Interestingly, sewing one’s mouth shut is popular among the BDSM community, much like Fr. George Passias’ foot and cake crush fetish].

  Young boy being taught by monk to venerate Elder Joseph’s icon on Mount Athos.
  Ένα αγοράκι διδάσκεται να σέβεται την εικόνα του Ιωσήφ του Ησυχαστή, τον οποίο η βιομηχανία αγιοποιήσεων και αφορολόγητων θαυμάτων του πατριαρχείου, δεν έχει τολμήσει να αγιοποιήσει ακόμη.

 17. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ
  Ο αγιορείτης καλόγερος μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής Νικηφόρος, πρώην σχολάρχης της Αθωνιάδας μιλά στη μονή Βατοπεδίου, δίπλα στον Εφραίμ, για μαύρη μαγεία στην Αφρική

  Δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγ 2013

  http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2252:simera-i-diki-sti-lamia-toy-qkosmikoyq-kalogeroy-apo-ti-mykono&catid=38:2010-04-22-20-27-04&Itemid=3

  Σήμερα η δίκη στη Λαμία του «κοσμικού» καλόγερου από τη Μύκονο

  Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2010
  Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, θα καθίσει σε λίγη ώρα ο 24χρονος «κοσμικός» καλόγερος που «ψώνιζε» από gay site και πουλούσε εικόνες.

  Αν διαβάσετε, όσα γράφει η εφημερίδα VETO για τον βίο και την πολιτεία του 24χρονου μοναχού του Αγίου Όρους, που σήμερα δικάζεται στη Λαμία, θα κολαστείτε στην κυριολεξία.
  Ο 24χρονος «Χάρης» μαζί με φίλο του Αρχιμανδρίτη, ήταν δημοφιλείς στο νησί της Μυκόνου, με υψηλές γνωριμίες και μέσα στο κύκλωμα των celebrities του νησιού των ανέμων, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά «για την εκκλησία φυσικά», κάνοντας παράλληλα ζωή, όχι απλά κοσμικού, αλλά φανταστείτε ότι έψαχνε μέσω ιστοσελίδας ομοφυλοφίλων να βρει το ιδανικό ταίρι.

  Γιατί κάθεται στο εδώλιο?
  Ο 24χρονος ιερομόναχος κατηγορείται ότι προσπάθησε να πουλήσει πολύτιμη εικόνα του Σωτήρος από ιστορικό μοναστήρι.
  Την 1η Σεπτεμβρίου του 2006, ο 20χρονος τότε κληρικός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρέλαβε την πολύτιμη εικόνα από ιερέα, για να την πάει σε εργαστήριο συντηρήσεως. ‘Όμως ο καλόγερος «Χάρης» βρέθηκε στη Λαμία, όπου συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω να προσπαθεί να πουλήσει την εικόνα σε αστυνομικούς της Ασφάλειας που προσποιήθηκαν του αγοραστές.

  Στο εδώλιο δίπλα στο βασικό κατηγορούμενο, θα καθίσει και ο Πρωτοπρεσβύτερος, σήμερα, της Μητρόπολης Μυκόνου, που ήταν ο τότε ιερέας που παρέδωσε την εικόνα στον 24χρονο ιερομόναχο.
  Σύμφωνα με τους καθ’ όλα βάσιμους ισχυρισμούς του συνηγόρου του Πρωτοπρεσβυτέρου, γνωστού Ποινικολόγου κ. Γιώργου Δούμα, ο ιερέας τότε «παρέδωσε την εικόνα στον μοναχό, προκειμένου να επιληφθεί της συντηρήσεώς της».

  ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΑ
  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=170942

  Παρά τις δεσμεύσεις, όλες οι καταγγελίες κατά ιεραρχών έχουν «παραγραφεί»

  Ο κ. Χριστόδουλος έβαλε την αυτοκάθαρση στο αρχείο

  Μόνο στην περίπτωση του κ. Παντελεήμονος αναμένονται εξελίξεις
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2006 00:00

  Στο αρχείο έθεσε ουσιαστικά η ειδική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου που λειτούργησε υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα τις καταγγελίες εις βάρος των μητροπολιτών: πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Θεοκλήτου, Κορίνθου κ. Παντελεήμονος, Τριφυλίας κ. Στεφάνου, Πειραιώς κ. Καλλινίκου και Διδυμοτείχου κ. Νικηφόρου. Ενώ δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου, ο οποίος κατηγορήθηκε από τη βουλευτή του ΠαΣοΚ κυρία Ελένη Κούρκουλα για οικειοποίηση – μέσα από διαθήκη – της περιουσίας της θείας της, καθώς ουδέποτε διατυπώθηκε καταγγελία εις βάρος του στην Ιερά Σύνοδο.
  Οι υποθέσεις έκλεισαν αφού, όπως δήλωσε η Ιερά Σύνοδος, από τις ανακρίσεις που διεξήχθησαν δεν προέκυψαν αποδείξεις. Ετσι:
  * Ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος, ο οποίος παραιτήθηκε υπό το βάρος της αποκάλυψης ότι δάνεισε – όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε – 5.000 ευρώ στην ανακρίτρια κυρία Αντωνία Ηλία σχεδόν την ίδια περίοδο που βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τους ιερωνυμικούς μητροπολίτες πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Κωνσταντίνο Σακελλαρόπουλο και πρώην Αττικής κ. Νικόδημο Μπεζενίτη, έλαβε πριν από 15 ημέρες τον τίτλο του Τιτουλάριου – χωρίς ποίμνιο – Μητροπολίτη Βρεσθένης και διαδέχθηκε τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο. H υπόθεσή του ετέθη στο αρχείο καθώς, όπως δήλωσε η Ιερά Σύνοδος, από τις ανακρίσεις που διεξήχθησαν διαψεύστηκαν οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Θεόκλητος συνελήφθη σε μπαρ της Θεσσαλίας μαζί με τον τότε Αρχιμανδρίτη κ. Σεραφείμ Κουλουσούσα. Υπέρ του κ. Θεοκλήτου κατέθεσαν 24 μάρτυρες και εναντίον του οκτώ, οι οποίοι όμως δεν παρουσίασαν αποδείξεις
  H υπόθεση του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Παντελεήμονος μπήκε ουσιαστικά στο αρχείο. H Σύνοδος, σεβόμενη, όπως δήλωσε, το γεγονός ότι ο Ιεράρχης είναι 86 χρόνων, θα αναμένει τις αποφάσεις του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου ενώπιον του οποίου θα δικαστεί κατηγορούμενος για υπεξαίρεση 100 εκατ. δρχ. από τη Μητρόπολή του. Ακόμη εις βάρος του εκκρεμούν κατηγορίες για κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων της Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού.

  Σήμερα ο Μητροπολίτης νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας αφού αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου αναβλήθηκε.

  * Στο αρχείο ετέθησαν και οι καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Νικηφόρου. Εναντίον του κ. Νικηφόρου κατέθεσε μόνο ένας μάρτυρας ενώ ο δεύτερος που εκλήθη δεν προσήλθε ποτέ. Αντίθετα, υποστηρίχθηκε από 537 μάρτυρες που προσήλθαν αυτοβούλως και άλλους 47 που κάλεσε η Σύνοδος.

  * Στο αρχείο ετέθησαν και οι κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης ιεροψάλτη από τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Καλλίνικο αφού, σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο, οι καταγγελίες δεν αποδείχθηκαν. Αυτή η υπόθεση θα απασχολήσει και την τακτική δικαιοσύνη, όπου υποβλήθηκαν μηνύσεις και από τις δύο πλευρές.

  * Στο αρχείο ετέθη και η υπόθεση του Μητροπολίτη Τριφυλίας κ. Στεφάνου. Ο 91 χρόνων ιεράρχης φαινόταν γυμνός σε φωτογραφία που δημοσίευσε εφημερίδα και υπέβαλε μήνυση. Το δικαστήριο, όπως ανακοίνωσε η Σύνοδος, δέχθηκε τη δήλωση του δικηγόρου της εφημερίδας ότι «μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε πως το περιεχόμενο του δημοσιεύματος δεν ανταποκρίνεται στα πράγματα και είναι προϊόν εσφαλμένης παραπληροφόρησης, οφειλομένης σε άλλους σκοπούς».

  * Στο αρχείο ετέθη και η υπόθεση του Αρχιμανδρίτη κ. Επιφάνιου Οικονόμου, ο οποίος πριν από έναν χρόνο και ως εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου προσπάθησε να αγοράσει κασέτες που ενοχοποιούσαν τον Μητροπολίτη Ζακύνθου. Το ζήτημα διερευνήθηκε από την Αρχιεπισκοπή και ετέθη στο αρχείο. Ο Αρχιμανδρίτης έχασε τη θέση του εκπροσώπου Τύπου αλλά πριν από δύο μήνες διορίστηκε γενικός διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  «ΤΟ BHMA» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ολο το κατηγορητήριο κατά του πρώην Αττικής

  ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ λογαριασμοί, υπεράκτιες εταιρείες και απίστευτες συναλλαγές περιέχονται στο κατηγορητήριο που συνέταξε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά του Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονος, το οποίο δημοσιεύει αυτούσιο «Το Βήμα». Ενα κατηγορητήριο το οποίο ουδόλως φαίνεται να παραπέμπει σε ιεράρχη.

  Κατάθεση κ. Θεόκλητου στον Αρειο Πάγο, μετά την παραίτησή του

  Στον αρμόδιο αρεοπαγίτη Χρήστο Μπαλτά κατέθεσε το πρωί της Τρίτης ο παραιτηθείς μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε πως το Δεκέμβριο του 2003 είχε δώσει στη δικαστικό Αντωνία Ηλία χρηματικό ποσό ύψους 5.000 ευρώ.

  Τα χρήματα τα είχε ζητήσει η ίδια η κ. Ηλία ως δάνειο και ο κ. Θεόκλητος τα κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό σε όνομα τρίτου προσώπου. Πληροφορίες ανέφεραν ότι για το «δάνειο» προς την κ. Ηλία μεσολάβησε ο Ιάκωβος Γιοσάκης, κάτι που διέψευσε ο ίδιος ο μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό σταθμό Alter

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=600542
  Νέες αποκαλύψεις

  Δράση και στην Κύπρο είχε ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης

  Ο «Πολίτης» αναφέρει πως ο Ι.Γιοσάκης μετέβη στην Κύπρο, όταν «αναγκάστηκε να φύγει άρον – άρον από τη Λήμνο λόγω σωρείας σκανδάλων, ροζ και οικονομικών, τα οποία προκάλεσαν την εξέγερση του ποιμνίου και το επιτακτικό αίτημα της κοινότητας για απομάκρυνσή του».

  Η εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι «η πρώτη λογική απορία, που γεννάται, είναι αν ο μητροπολίτης δε γνώριζε το ποιόν του Γιοσάκη, πράγμα αμφίβολο, καθώς τα γεγονότα της Λήμνου ήταν γνωστά στον εκκλησιαστικό χώρα.

  Πέραν αυτού, όμως, ο κ. Χρύσανθος δε μπορεί να μη γνώριζε το βίο και την πολιτεία του ιεροκήρυκά του, καθώς ο Γιοσάκης, στις 7 Ιουλίου του 1983, πέντε, δηλαδή, χρόνια πριν μεταβεί στην Κύπρο, επεχείρησε να χειροτονηθεί στην Εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών, «καρφώνοντας» με επιστολή του στον αρχιεπίσκοπο των Παλαιοημερολογιτών Αυξέντιο, τον κυπριακής καταγωγής τότε μητροπολίτη των Παλαιοημερολογιτών Θεσσαλονίκης και πνευματικό του πατέρα κ. Ευθύμιο.

  Στην περιβόητη αυτή επιστολή, η οποία αποκαλύφθηκε προ ημερών προκαλώντας σάλο, ο Γιοσάκης ισχυρίζεται ότι ο κ. Ευθύμιος τόν παρενοχλούσε σεξουαλικά.

  Η εφημερίδα προσθέτει ότι «ο Ευθύμιος διατηρούσε και διατηρεί επαφές με τον τέως Λεμεσού, με τον οποίο υπήρξαν φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια. Μάλιστα, ο κ. Χρύσανθος, κατόπιν παράκλησης του κ. Ευθυμίου, είχε χειροτοθετήσει παλαιότερα και τον μετέπειτα επίσκοπο Πέτρας των Παλαιοημερολογιτών κ. Μακάριο κατά παράβαση των κανόνων της Εκκλησίας.

  Το παράδοξο είναι γιατί ο τέως Λεμεσού, αφού γνώριζε το ποιόν του Γιοσάκη και τα όσα αυτός καταμαρτυρούσε στο φίλο του, έθεσε υπό την προστασία του και συνέχισε να προωθεί τον αμφιλεγόμενο αρχιμανδρίτη.

  Αξίζει να σημειωθεί πως, πέραν του κ. Χρυσάνθου, ο μητροπολίτης των Παλαιοημερολογιτών συνδέεται φιλικά, τόσο με τον μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο, τον οποίο και φιλοξένησε μία φορά στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, όσο και με τον καθαιρεμένο αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κωνσταντινίδη.

  Και οι δύο προαναφερθέντες συνδέονταν άμεσα τότε με τον τέως Λεμεσού. Οπότε, θα ήταν αδύνατο ο κ. Χρύσανθος να μη γνώριζε ποιος ήταν ο Γιοσάκης και ποια ήταν τα έργα του στην Ελλάδα. Αυτό, όμως, ουδόλως τον εμπόδισε να τον «υιοθετήσει» επί τρία χρόνια και στη συνέχεια να τον συστήσει και σε έναν από τους πλέον αξιοσέβαστους Ιεράρχες της Ορθοδοξίας, τον Θυατείρων Γρηγόριο, ως «λίαν επιτυχώς» υπηρετούντα «ιεροκήρυκα» της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού.

  Ο «Πολίτης» επισημαίνει ότι ο τότε μητροπολίτης Ευθύμιος, κατά κόσμον Ευθύμιος Ορφανός, εκτός από πνευματικός πατήρ του Ιάκωβου Γιοσάκη είναι και ο άνθρωπος, ο οποίος έστειλε στην Κύπρο το γνωστό κομμωτή Χρήστο Στάγκο, ο οποίος και πρωτοστάτησε σε εκκλησιαστικό σκάνδαλο, συντάσσοντας μια επιστολή πανομοιότυπη, από απόψεως περιεχομένου, με αυτήν του Γιοσάκη, σε βάρος του νυν μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου.
  Επιπλέον, ο Ευθύμιος είχε μεταβεί το βράδυ της 13ης Ιουνίου του 2000 στην Κύπρο (σ.σ. τον παρέλαβαν οι καθαιρεμένοι αρχιμανδρίτες Κωνσταντινίδης και Αργυρίδης), προκειμένου να καταθέσει εναντίον του Λεμεσού Αθανάσιου στην Τριμελή Συνοδική Επιτροπή.

  Τέλος, η εφημερίδα προσθέτει πως, μετά το τότε δημοσίευμά της για τα διαδραματισθέντα, η Εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών ενημέρωσε με επιστολή της τη σύνταξη της εφημερίδας ότι ο Ευθύμιος Ορφανός καθαιρέθηκε του αρχιερατικού αξιώματος και επανήλθε στις τάξεις των μοναχών, το 1995, για παραπτώματα «φατρίας, παρασυναγωγής, αποσχίσεως και καταφρονήσεως Ιεράς Συνόδου», ενώ, παράλληλα, «εκρίθη ένοχος της αποδιδόμενης αυτώ κατηγορίας της ασελγείας» και του επιβλήθηκε ποινή αποστέρησης της Θείας Κοινωνίας για 15 χρόνια.

  ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ
  Δημοσίευση: 10 Φεβ. 2006, 15:54

  Λόγω παραγραφής των αδικημάτων

  Αθώοι για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα οι Γιοσάκης και Σταυρόπουλος

  Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Κ.Γκίκα, για μετατροπή του αδικήματος από κακούργημα σε πλημμέλημα, καθώς υποστήριξε ότι η κατηγορία είναι απόπειρα κλοπής των αρχαίων αντικειμένων από τη Μονή Κυθήρων.

  Η εισαγγελέας Κ.Γκίκα επισήμανε στην αγόρευσή της ότι δεν στοιχειοθετείται και για τους δύο το αδίκημα της υπεξαίρεσης, αν και πιστεύει ότι έκαναν παράνομες ανασκαφές. Προσέθεσε όμως ότι η κατηγορία για το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί, λόγω παρέλευσης πενταετίας.

  Έτσι, οι δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, λόγω παραγραφής του αδικήματος. Παρά ταύτα, ο Ιάκωβος Γιοσάκης θα παραμείνει στη φυλακή, καθώς έχει προφυλακιστεί και για την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα. Αντίθετα, ο Κύριλλος Σταυρόπουλος θα αφεθεί ελεύθερος.

  Η «παράσταση» του Κύριλλου Σταυρόπουλου
  Ακούγοντας την εισαγγελέα να λέει ότι οι δύο ιερωμένοι εν γνώσει τους έκαναν τις παράνομες ανασκαφές και τα όσα κατέθεσαν ήταν υπερασπιστική τακτική, οι Ιάκωβος Γιοσάκης και Κύριλλος Σταυρόπουλος άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές και κατάρες κατά της έδρας, ενώ ο δεύτερος κατευθύνθηκε προς το κλειστό παράθυρο, φωνάζοντας ότι θα πέσει στο κενό, κάτι που απεφεύχθη από τους αστυνομικούς.

  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=95110
  Κονιδάρης Ιωάννης Μ.

  Επισκόπου κατευτελισμός

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/1998 00:00

  Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Ιάκωβος (Κορόζης) υπέβαλε την παραίτησή υπό την πίεση των καταγγελιών για ηθικά και άλλα έκτροπα στην περιοχή ευθύνης του, τα οποία μάλιστα επί μακρόν απασχόλησαν συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές και υπό τη δαμόκλειο σπάθη της αποφάσεως της Διαρκούς Συνόδου να τον θέσει επί εξάμηνο σε διαθεσιμότητα.

  http://agonasax.blogspot.gr/2012/03/blog-post_3502.html
  Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΕΡΙ ΜΗΝΥΣΕΩΣ ΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΒΡΕΣΘΕΝΗΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

  ΠΡΟΣ ΤΟΝ

  ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΝ

  ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΝ

  «Φιλορθόδοξος Ἕνωσις

  “Κοσμᾶς Φλαμιᾶτος”»

  Θεσσαλονίκη, 6/3/2012

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες

  τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος

  Ἀναφέρουμε μιὰ χαρακτηριστικὴ δήλωση τοῦ νῦν Ἀρχιεπισκόπου Ἱερώνυμου, ποὺ ἔγινε μέσα στὴν Ἱ. Σύνοδο τῆς Ἱεραρχίας καὶ δείχνει –σὺν τοῖς ἄλλοις– ποιούς ἔχουμε ὡς ποιμένες: «”Στὶς σχέσεις μας, μέσα μου καὶ γύρω μου (σ.σ. στὴν Ἱεραρχία) διακρίνω προσχηματικὲς καταστάσεις καὶ βλέπω τὰ δαιμόνια τοῦ φατριασμοῦ, τῶν μηχανορραφιῶν, παρασκηνιακῶν ἰδιοτελῶν ἐνεργειῶν, ἀντιπαθειῶν, συκοφαντιῶν, ἀσπλαχνίας, ἐκμετάλλευσης, ὑπερηφάνειας, φαρισαϊσμοῦ, σκληροκαρδίας, ὑπεροψίας, φιλαργυρίας, πολυτέλειας ζωῆς, ἀρχομανίας ποὺ μᾶς κατατρύχουν… (σ.σ. ἐννοεῖ: ἐμᾶς τοὺς ἐπισκόπους!). Εἴδαμε τὴν ἐμπιστοσύνη τῶν πιστῶν μας νὰ κλονίζεται. Κλονίζεται ἀπὸ τὶς ἴντριγκες καὶ τὶς μεθοδεύσεις μας. Τὰ ὑποστηριζόμενα ἐκ μέρους μας, ὅτι δῆθεν τὸ Ἅγιο Πνεῦμα λειτουργεῖ μέσα καὶ ἀπ’ αὐτοὺς τοὺς τρόπους, εἶναι λόγια ἀποενοχοποίησης”. Ὅσο γιὰ τὴν ἐκκλησιαστικὴ δικαιοσύνη: ”Τὴν ἀναζητῶ, ἔχω ὅμως τὴν αἴσθηση, μακάρι νὰ κάνω λάθος, ὅτι δὲν ὑπάρχει. Ὑπνώττει, γιὰ νὰ μὴν πῶ ὅτι πολλὲς φορὲς καταντᾶ διατεταγμένη ὑπηρεσία”» (Ἐφημ. «Ἐλευθεροτυπία», 19/10/2002)[4].

  Μετὰ ἕνα χρόνο ἐπανέρχεται ὁ κ. Ἱερώνυμος στὴν ἐφημ. «Βραδυνὴ τῆς Κυριακῆς» (26-1-2003) καὶ δηλώνει: «Τὸ ἐπαναλαμβάνω: Ἡ ἐκκλησιαστικὴ δικαιοσύνη εἶναι σχεδὸν ἀνύπαρκτη. Δὲν τολμῶ νὰ κάνω λόγο γιὰ τὴν ἀνακριτικὴ διαδικασία καὶ τὸν τρόπο διεξαγωγῆς τῆς δίκης. Παρακολουθῆστε μία προσωπικὴ ἐμπειρία». Ὁ μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ἄνθιμος «στὸ περίφημο πλέον “οἰκονομικὸ σκάνδαλο τῶν 4 δισ.”, εἶναι ὁ καταγγέλων, ὁ κατήγορος. Ὁ ἴδιος δὲν διστάζει νὰ γίνει, στὴ συνέχεια, ὁ εἰσαγγελεύς. Μετὰ ἐνδύεται τὴν ἰδιότητα ἀνακριτοῦ μας. Σὲ λίγο, γίνεται ὁ δικαστής μας καί, συγχρόνως, ὁ γραμματεὺς τῆς ὅλης διαδικασίας, μὲ ἄνθρωπο δικό του καὶ τῆς ἐπιλογῆς του. Τέλος, εἶναι ὁ ἴδιος ὁ συντάκτης τῶν ἀνακοινωθέντων πρὸς ἐνημέρωση τοῦ λαοῦ. Ἀναρωτιέμαι, κύριε Δήμτσα, σὲ ποία δικαιοσύνη καὶ σὲ ποῖον ἄλλο χῶρο μποροῦν νὰ συμβοῦν τέτοια πράγματα; Τέτοιες δίκες-παρωδία δὲν γίνονται οὔτε σὲ στυγνὰ καθεστῶτα!».

  Αὐτὴ τὴν ἐκκλησιαστικὴ «Δικαιοσύνη» ποιός μπορεῖ νὰ ἐμπιστευθεῖ;

  Γιὰ τὴν ποιότητα τῆς κακῆς δικαιοσύνης ἢ καλύτερα τὴν ἀπουσία δικαιοσύνης στὸν ἐκκλησιαστικὸ χῶρο, εἴχαμε (ἤδη τὸ ἀναφέραμε) τὴν τύχη νὰ γευθοῦμε κι ἐμεῖς: δύο καταγγελίες ἐπὶ αἱρέσει –πλήρως κατοχυρωμένες– τῆς «Φιλορθοδόξου Ἑνώσεως “Κοσμᾶς Φλαμιᾶτος”» κατὰ τοῦ μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ἀλλὰ καὶ τοῦ μητροπολίτη Περγάμου κ. Ἰωάννη Ζηζιούλα ἐξαφανίστηκαν, χάθηκαν τὰ ἴχνη τους. Οὔτε κἂν μᾶς ἐνημέρωσαν ἂν τὶς ἔλαβαν, ἂν τὶς συζήτησαν, γιὰ ποιούς λόγους δὲν τὶς συζήτησαν, γιατί τὶς ἀπέρριψαν κ.λπ. Ἀμφιβάλλουμε ἂν ὑπάρχει κἂν στὸ Ἀρχεῖο τους, ἂν δηλαδὴ καταδέχτηκαν ἔστω νὰ τὶς πρωτοκολλήσουν!

  Τὸ συμπέρασμα: ἡ Ἱ. Σύνοδος ἀποφεύγει νὰ ἐξετάζει ὑποθέσεις εἰς βάρος μελῶν της, ὅταν αὐτὲς προβλέπονται καταδικαστικές! Γιὰ τοὺς ἁπλοὺς παπάδες, ὅμως, καὶ μοναχούς, κάθε τόσο διαβάζουμε στὰ ἐπίσημα περιοδικὰ τῆς Ἱ. Συνόδου δεκάδες καταδίκες!

  Το ομοφυλοφιλόμετρο του Μητροπολίτη Πειραιώς

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18 Μαρτίου 2005
  Με ανάμικτα συναισθήματα θυμού και θυμηδίας πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος, επιστράτευσε δυο σοβαρότατους – κατά τα άλλα – πανεπιστημιακούς σε μια αντι-επιστημονική και απαράδεκτη «διάγνωση» σεξουαλικής προτίμησης!
  Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα προτίθεται να ζητήσει εξηγήσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο στον οποίο ανήκουν οι εν λόγω γιατροί, με ποια μέθοδο και ποια διαγνωστική διαδικασία αποφάνθηκαν περί της ομοφυλοφιλίας ή μη του κ. Καλλίνικου. Από όσο εμείς γνωρίζουμε, δεν υπάρχει στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά προηγούμενο τέτοιας διάγνωσης και μάλιστα από … καρδιολόγους !!!
  Το γελοίον του πράγματος θυμίζει ένα ανέκδοτο στο οποίο ο κρυπτο-ομοφυλόφιλος φαντάρος ρωτάει τον εραστή του με τις πόσες φορές γίνεσαι ομοφυλόφιλος. Ας μας το πούνε οι εν λόγω γιατροί κι ο κ. Καλλίνικος, που φαίνεται να έχουν απαντήσει στο ερώτημα!
  Πέραν όμως της γελοιότητας, η πρακτική αυτή αναπαράγει στερεότυπα και αντιλήψεις που προσβάλλουν βαρύτατα τους ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες. Δεν μπορεί να επιτρέπεται σε επιστήμονες να εκμεταλλεύονται την δημόσια άδεια που δίνει το κράτος για την υγεία των πολιτών, και να αποφαίνονται με την ιατρική τους ιδιότητα σε αντι-επιστημονικές και προφανώς διαπλεκόμενες διαγνώσεις.
  Αν δηλαδή η «διάγνωση» της σεξουαλικότητας του κ. Καλλίνικου αποτελεί ιατρική διαδικασία, τότε πώς γίνεται να δημοσιοποιήθηκε με δελτίο τύπου από τους εν λόγω γιατρούς; Δεν τους δεσμεύει το ιατρικό απόρρητο; Αλλιώς γιατί χρησιμοποιείται πονηρά η ιατρική τους ιδιότητα; Μήπως για να συνάγεται έμμεσα το συμπέρασμα ότι πρόκειται για επιστημονική γνωμάτευση ενώ στην ουσία δεν είναι παρά μια δήλωση υποστήριξης μεταξύ φίλων η οποία δεν έχει καμιά επιστημονική αξία;
  Σημειώνουμε ότι σ’ αυτά τα φαιδρά και απαράδεκτα φαινόμενα καταλήγουμε εξ αιτίας του απρόκλητου μίσους και των διωγμών της εκκλησίας εναντίον μας. Τους δύο τελευταίους μήνες είδαμε να επιβεβαιώνεται μπροστά στα μάτια μας το παλιό, γνωστό ρητό: «ο χειρότερος εχθρός του ομοφυλόφιλου είναι ο κρυπτοομοφυλόφιλος».
  Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=168720

  Για τι κατηγορείται ο κ. Παντελεήμων

  * Ο υπερήλικος Μητροπολίτης Κορίνθου καλείται να λογοδοτήσει για υπεξαίρεση εις βάρος του Δημοσίου

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2005 00:00

  Στις 17 Νοεμβρίου 2005 ο Μητροπολίτης θα καθήσει στο εδώλιο με συγκατηγορουμένους πέντε ιερείς και την οικονόμο του κυρία Ευδοξία Μοναστηριώτη, γνωστή στους κύκλους της Μητρόπολης ως κυρία Λούλα.

  Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Παντελεήμων, κατά κόσμον Νικόλαος Καρανικόλας, ο οποίος το 1958 έγινε Επίσκοπος Αχαΐας και από το 1965 κατέχει τον Μητροπολιτικό Θρόνο της Κορίνθου, κατηγορείται ότι «ενεργώντας με πρόθεση, ιδιοποιήθηκε παράνομα και ενσωμάτωσε στην περιουσία του το συνολικό χρηματικό ποσό των 100.938.631 δραχμών, που ισοδυναμεί με 296.225 ευρώ, το οποίο είχε λάβει και κατείχε λόγω της ιδιότητάς του, με αντίστοιχη ζημία της Ιεράς Μητροπόλεως στην οποία υπηρετεί, καθώς και των υπαγομένων σε αυτή ιδρυμάτων». Τα χρήματα που κατηγορείται ότι ιδιοποιήθηκε «είχαν κατατεθεί κατ’ εντολήν του σε υποκαταστήματα διαφόρων τραπεζών (Πίστεως, Ιονικής, Εργασίας), σε οικείους λογαριασμούς που είχαν ανοιχθεί στο όνομά του και όχι στο όνομα του αντίστοιχου νομικού προσώπου κατά παράβαση της υφιστάμενης Δημοσιολογιστικής Νομοθεσίας».

  Μάλιστα για να επιτύχει τους σκοπούς τους, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου, μετήλθε «ιδιαίτερα τεχνάσματα».

  Το εντυπωσιακότερο όλων εκείνων που αναφέρονται στο κατηγορητήριο είναι ότι ο μητροπολίτης «αξιοποίησε» την πλημμύρα του 1997 στην Κόρινθο. Κατηγορείται ότι με έγγραφο που κατήρτισε και στη συνέχεια κατέθεσε στις αρμόδιες αρχές βεβαίωσε ψευδώς ότι η θεομηνία κατέστρεψε βιβλία, έγγραφα και παραστατικά που αφορούσαν τα οικονομικά της Μητρόπολης.

  Σύμφωνα με τους Εφέτες «από την πλημμύρα της 12.1.1997 ουδεμία καταστροφή υπέστησαν τα φερόμενα ως καταστραφέντα ως άνω βιβλία και στοιχεία. Στην πράξη του δε αυτή προέβη προκειμένου να καταστήσει ανέφικτο τον εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου».

  Και πού πήγαν βιβλία και στοιχεία αφού δεν καταστράφηκαν; Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων φέρεται να τα πακετάρισε σε σακούλες σκουπιδιών και τα πέταξε σε κάδους σκουπιδιών, κατά μήκος της εθνικής οδού Κορίνθου – Αθηνών, με τη βοήθεια της οικονόμου του κ. Λούλας.

  Οι εφέτες περιγράφουν την εμπλοκή της στην υπόθεση ως εξής: «H Ευδοξία Μοναστηριώτη κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Φεβρουάριο ως και Δεκέμβριο 1997 με πρόθεση παρείχε στον συγκατηγορούμενό της Παντελεήμων Καρανικόλα, άμεση συνδρομή στην καταστροφή εγγράφων κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό την προσπόριση αθέμιτου οφέλους… H ίδια, ηθελημένα και επιδιώκοντας τον ίδιο, με τον συγκατηγορούμενό της Μητροπολίτη, σκοπό μετέφερε μαζί του σε σακούλες απορριμμάτων τα βιβλία και τα παραστατικά, από τα πορτ παγκάζ των αυτοκινήτων, στους κάδους της εθνικής οδού, μέσα στους οποίους και τις πέταγε σταδιακά. Χωρίς τη δική της άμεση συνδρομή, θα ήταν αδύνατη εκ μέρους του συγκατηγορουμένου τους Παντελεήμονα Καρανικόλα η πραγμάτωση της αξιόποινης πράξης της καταστροφής εγγράφων κατ’ εξακολούθηση…». Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι επίσης οι ιερείς Παναγιώτης Μπρίνιας, Πέτρος Ρούσσος, Θεόδωρος Κεραμίδας, Νικόλαος Πολύζος και Γεώργιος Λαλιώτης.

  Στη δίκη που αναμένεται να ξεκινήσει στις 17 Νοεμβρίου είναι αμφίβολο αν θα είναι παρόντες τόσο ο κατηγορούμενος μητροπολίτης, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του, όσο και η οικονόμος του κυρία Ευδοξία Μοναστηριώτη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

  http://atithaso.blogspot.com/2011/03/blog-post_5395.html#ixzz3vm8QiINw
  4.3.11

  Share |

  Παπας και Αλβανός συζούσαν και άδειαζαν σουπερ μαρκετ

  Άφωνη η τοπική κοινωνία από τις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη – Ο ιερέας που είχε κινήσει υποψίες, συνελήφθη σε σούπερ μάρκετ. Το θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Κόσμος». Κληρικός της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα.

 18. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.topontiki.gr/article/58885/sdoe-efoplistes-epiheirimaties-kai-mitropolites-hrimatodotoyn-tin-hrysi-aygi

  25.9.2013 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
  ΣΔΟΕ: Εφοπλιστές επιχειρηματίες και μητροπολίτες χρηματοδοτούν την Χρυσή Αυγή

  https://roides.wordpress.com/2015/03/30/30mar15/

  1) «ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ. Στο εξομολογητήριο του ΣΔΟΕ δέκα Μητροπολίτες. Νέες αποκαλύψεις για ‘μαύρο χρήμα’ αναμένεται να συγκλονίσουν τον χώρο της Εκκλησίας» (‘ΕΘΝΟΣ’, 1/12/2012).
  2) «Ο ιερέας με τα 3 εκατ. ευρώ μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ. Πολυτελής κατοικία, παγκάρια, περίεργες κλοπές και καταγγελίες για κακοδιαχείριση». (ΤΟ ΒΗΜΑ, Β.Γ.Λαμπρόπουλος-21/11/2012).

  3) «ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΗΤΗ-Ποιός είναι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος που έχει εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες… Στα 80 του τον έπιασαν με εκατομμύρια ευρώ αδήλωτα στην τράπεζα και δεν μπήκε στον κόπο ούτε να κάνει διάψευση. Κι αυτό γιατί πιστεύει ότι κανείς δεν πρόκειται να ερευνήσει τα εισοδήματά του και κανείς δεν πρόκειται να του επιβάλλει κάποια τιμωρία. Είναι η δεύτερη φορά που ο Περιστερίου ελέγχεται για λογαριασμούς εκατομμυρίων και μέτρα δεν έχουν ληφθεί εναντίον του..».(iefimerida.gr, 26|11|2012)

  4) «Οι ‘Ιερές’ αντιδράσεις της Εκκλησίας στο φορολογικό νομοσχέδιο….. Πέντε μονές που προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του νόμου Τρίτση αποτιμούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισ. δρχ….» (reporter.gr, 23 3. 2010).

  5) «…Μητροπολίτες, που συγκαταλέγονται στους πλούσιους Έλληνες, αγοράζουν σπίτια στο Λονδίνο. Και μάλιστα ακριβά….» (inewsgr.com, 25/10/2011).

  6) «Έξαλλος με τον μητροπολίτη Μεσογαίας ο Ιερώνυμος για το ΣΔΟΕ- ‘Αυτά είναι φανφάρες’…» (inewsgr.com, 29/11/2012).

  7) «Ζητούν από τον Ιερώνυμο να παρέμβει στο ΣΔΟΕ να δημοσιοποιηθεί η λίστα με τους κροίσους Αρχιερείς..» (news247.gr, 28.11.2012).

  8) «Κύπρος: «Μοναστήρια στην Ελλάδα πήραν χαριστικά δάνεια από την Λαϊκή Τράπεζα…» (20/05/2013-ΤΑ ΝΕΑ).

  9) «ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΠΑΝΩΣΗΦΗ. ‘Καμπάνα’ σχεδόν μισού εκατ. ευρώ σε μοναστήρι από το ΣΔΟΕ-Εκοβε πλαστά τιμολόγια» (iefimerida.gr, 23.10.2013)
  10) «Καλόγρια με φουσκωμένο λογαριασμό σε μοναστήρι της Κρήτης – Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ η υπόθεση!» (eirinika.gr, 20.12. 2014).

  11) «Ζητείται η παραπομπή έξι ατόμων για σκάνδαλα εκατομμυρίων στη μονή Αναστάσεως του Χριστού – Εμμαούς» ( ‘ΤΑ ΝΕΑ’, 23 Μαρτίου 2015).

  12) «Στα δικαστήρια ο Δήμος Λέρου και η Μονή της Πάτμου για την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα» (rodosalarm.gr, 1.3.2015)

  13) «Τι είναι η ΜΚΟ ‘Ο Κύκλος της Πάτμου’, οι κρουαζιέρες στο Νείλο και οι 600.000 ευρώ για παγοθραυστικό» (iefimerida.gr, 16|12|2012)

  14) “ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ‘ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ’. Ιδού το αμαρτωλό φαγοπότι», της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ. «Εκατομμύρια ευρώ, που επί χρόνια έρρεαν αφειδώς από τον δημόσιο κορβανά στα ταμεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθήνας ‘Αλληλεγγύη’”, (‘Ελευθεροτυπία’, 27.11.2010).

  15) «Παράνομο ‘δώρο’ στον κ. Χριστόδουλο. Η ΟΚΕ ζητεί να αποσυρθεί ‘πονηρή’ διάταξη του κ. Σ. Τσιτουρίδη με την οποία χαρίζονται στην Αρχιεπισκοπή ακίνητα-φιλέτα» (‘ΤΟ ΒΗΜΑ’-25/03/2007)

  16) «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ο βιομήχανος Κων/νος Λούλης κατά του Μητροπολίτη Ιγνατίου… «Ιερά» φτερά έκαναν 100 εκατομμύρια δωρεάς του βιομήχανου προς την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και αντί έργου για ηλικιωμένους στη μνήμη της μητέρας του, στήθηκε ίδρυμα που επιδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα, με ταμία την σύζυγό του, χωρίς η ίδια καν να το γνωρίζει….» (e-volos.gr, 1.7.2013).

  17) Βουλευτής, δήμαρχοι και… ιερείς στα κυκλώματα με τις παράνομες συντάξεις! (‘ΗΜΕΡΗΣΙΑ’, 16/9/2014).

  18) (‘Ιός-Ελευθεροτυπία’, 18/12/2005: “Αποφάσεις Αρείου Πάγου….1317/2001…. δικαιώνει τον ιερέα που βιντεοσκόπησε τους καταμετρητές των χρημάτων και των τιμαλφών, οι οποίοι έκλεβαν το «ιερό Προσκύνημα Αγίας Παρασκευής Τεμπών» (σημ.Λασκ. ανάμεσά τους και ιερείς, που τελικά έμειναν ατιμώρητοι),.

  19) “..Δίχως τέλος αποκαλύπτονται τον τελευταίο χρόνο τα σκάνδαλα με ιερωμένους στα Φάρσαλα Λάρισας. Μετά τη μεγάλη μπίζνα με τις δωρεές – μαϊμού, που είδε το φως της δημοσιότητας τον Μάρτιο του 2012, το κύκλωμα τοκογλυφίας με πρωταγωνιστές ρασοφόρους τον περασμένο Μάιο, τη μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης 690.000 ευρώ από δύο ιερείς τον Ιούνιο 2012, προ ημερών ήρθε να προστεθεί στις ιερές κομπίνες στα Φάρσαλα η πώληση εικόνων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Ανεξάρτητα με τα σκάνδαλα, την κοινωνία των Φαρσάλων, απασχόλησε τελευταία η αυτοκτονία με απαγχονισμό ενός 45χρονου ιερέα για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί…” (taxydromos.gr, 2012-10-28-10-2012).

  20) “Υπεξαίρεση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου που φθάνει στα 3.691.800 ευρώ πραγματοποιούσαν ιερωμένοι από τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων” (Left.gr, 14.07.2013).

  21) Τον Μητροπολίτη Σύρου, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την «έκθεση ανάλυσης» τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, προκειμένου να εντοπίσει μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες που λυμαινόταν το χώρο της Δικαιοσύνης. Η έκθεση αυτή … βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Ντογιάκου, …Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο …Σωτ.Τζούμας…. σύμφωνα πάντα με την «έκθεση ανάλυσης Γιοσάκης και Τζούμας είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας. Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος …. και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν….ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι … χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας (28-9-2011, directNEWS.gr).

  22) «….Το 2008 η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών πούλησε ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων στην περιοχή Λιμανάκι Μαλτσινιώτη, στη Βουλιαγμένη, σε ιδιώτη αντί περίπου 14 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να πραγματοποιηθεί δημόσιος διαγωνισμός … Ο ιδιώτης ήταν οδοκαθαριστής του Δήμου .. Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Αντ. Ζαμπέλης υποστήριξε ότι δεν ακολούθησαν τη διαδικασία του διαγωνισμού … καθώς ο ιδιώτης αγοραστής είχε καταπατήσει την έκταση και κρίθηκε ότι συνέφερε η πώληση αντί για συνέχιση της δικαστικής μάχης για την αποβολή του. … Όμως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι υπήρχε δικαστική απόφαση για οριστική έξωση του ιδιώτη, άρα δεν χρειαζόταν να επισπεύσουν τις διαδικασίες. .. Αυτό που κίνησε την περιέργεια των μελών της Ιεραρχίας είναι ότι ο υπάλληλος αγόρασε και έπειτα από μισή ώρα μεταπώλησε σε τρεις offshore εταιρείες που έχουν έδρα την Κύπρο. Μέσα σε 30 λεπτά όχι μόνο κατάφερε να τη «σπρώξει» σε άλλο ιδιοκτήτη, αλλά και να την πουλήσει στην τιμή των 16 εκατομμυρίων ευρώ κερδίζοντας τουλάχιστον 2 εκατομμύρια. Ο νέος ιδιοκτήτης είναι γνωστός εφοπλιστής που βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για οφειλές στο Δημόσιο. .. ο εισαγγελέας, άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου….» (dealnews.gr, 28. 3. 2011)

  23) (11.9.2013 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ) “Τα «φιλέτα» της Βουλιαγμένης, εφοπλιστές και Δικαιοσύνη…πολλά περίεργα συμβαίνουν με την εκκλησιαστική περιουσία … μετά μάλιστα την εκλογή του Ιερώνυμου Β’ ως αρχιεπισκόπου…. Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, ο φάκελος «οικόπεδα της Εκκλησίας» στη Βουλιαγμένη όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει τον Αστέρα, οι δικαστικές αρχές έχουν πληροφορηθεί ότι το λεγόμενο «λόμπι νεο-εφοπλιστών» επιχειρεί πάλι να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να αγοράσει κοψοχρονιά τα οικόπεδα της Εκκλησίας που συνορεύουν με την έκταση του Αστέρα και με διαδικασίες που πιθανώς εγείρουν ζητήματα νομιμότητας και φορολογικών παραβάσεων. Και μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ…».

  24) (“Free Sunday”, 25-12-2011, συνέντευξη Δωδώνης-τ.Ζακύνθου Χυσόστομου): «…Τι έγινε με την «Αλληλεγγύη»; Τι έγινε με το Ίδρυμα Κόκκορη; Τι έγινε με τα… φιλέτα της Βουλιαγμένης, που τα πούλησαν αντί πινακίου άνευ φακής στη Σύνοδο; ..Έμεινε ατιμώρητος με τόσα εκατομμύρια που φέρεται ότι έχει καταχραστεί….Για τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φουρλεμάδη….Το υπουργείο Εξωτερικών ζητά πίσω τα χρήματα και η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Δεν πρέπει να βρει τους ενόχους; Να σας φέρω ένα παράδειγμα από τα εκατοντάδες που όζουν. Η «Αλληλεγγύη» κάνει με μια εταιρεία … Το έργο κοστολογήθηκε 2 εκατ. ευρώ. Η μεταφορά δεν γίνεται και η εταιρεία καλείται να πάρει την αποζημίωσή της, που ανήρχετο σε 1,2 εκατομμύρια! Το μεγάλο κακό όμως είναι αλλού: ότι μιλούσαν για πρόγραμμα που είχε ήδη λήξει! Για την «Αλληλεγγύη» έχω στείλει γράμμα εδώ και ενάμιση χρόνο στον εισαγγελέα του Αρ.Πάγου και του λέω: ‘Δεν μάθατε τίποτε περί “Αλληλεγγύης”, στην οποία αναμειγνύονται και πολιτικά πρόσωπα; Τι θα κάνετε;’. Νομίζω ότι το πάνε έτσι για να γίνει παραγραφή. ….Δημοσιογράφος: Επιτρέψτε μου να επιμείνω στην υπόθεση των οικοπέδων της Βουλιαγμένης…Μητροπολιτης: Είναι σαφέστατη υπόθεση αμέλειας ή εγκληματικής πράξης……..Δημοσιογράφος: Όταν μιλάτε για αρχηγούς που δεν έχουν κότσια… Μητροπολίτης : Εννοώ και τον Αρχιεπίσκοπο. Όταν έχεις αδυναμίες, πρέπει να κρύβεσαι. Να μην ανεβαίνεις σε σκαλοπάτια ψηλότερα από εκείνα που μπορείς…».

  25) «..Καταγγέλλουν ότι το κράτος δεν εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους νόμους όσον αφορά τα εθνικά κληροδοτήματα και ότι η Μητρόπολη Ιωαννίνων διαχειρίζεται τα επίμαχα κληροδοτήματα ως εκκλησιαστική περιουσία. Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Θεόκλητος τηρεί σιγήν ιχθύος…. Φιρμάνια του σουλτάνου και διατάγματα των τριών δικτατορικών καθεστώτων – Πάγκαλου, Μεταξά και Παπαδόπουλου…» (ΒΗΜΑ, 04/12/2005).

  26) «Άβατο στα ταμεία της εκκλησίας. (Της Αντας Ψαρρά) κλείνει και η πόρτα για τη διερεύνηση υποθέσεων με διαδρομές αγνώστου προελεύσεως χρημάτων που περάσανε και θα συνεχίσουν -ως φαίνεται- να περνούν από τα ιερά ταμεία. Με τον τρόπο αυτό, τόσο οι μονές του Αγίου Ορους όσο και οι Κύπριοι αδελφοί μας τραπεζίτες και ιδιοκτήτες offshore δεν θα έχουν πλέον κανένα λόγο να ανησυχούν για τον επίγειο παράδεισο. Σειρά… οι ιερές τροπολογίες…» (tvxs, 25.11.2013, από ‘Εφ.τ.Συντακτών’). Ναζιστικός «Στόχος»-27/11/13: Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΣ ΨΑΡΡΑ… ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Δ. ΨΑΡΡΑ ΣΤΗΝ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»… Ἡ τροπολογία ἀφορᾶ στούς διαχειριστικούς – δημοσιονομικούς ἐλέγχους καί ὄχι στούς φορολογικούς ἐλέγχους ..γιά τούς ὁποίους ποτέ δέν χρειαζόταν ἄδεια Ὑπουργοῦ, οὔτε καί τώρα κάτι τέτοιο προβλέπεται».

  27) ‘Εφ.τ.Συντακτών’, 21/11/13 Χ.Ιωάννου «Α λα Βατοπαίδι!». «Με διάταξη που ψήφισαν χθες στη Βουλή, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά χαρίζουν για 30 χρόνια δημόσια γη σε μονή της Μητρόπολης Καλαβρύτων. Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος δεν μπορούσε χθες στη Βουλή να κρύψει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την ψήφιση της σχετικής διάταξης…».

  28) «Χωρίς άδεια το χλιδοξενοδοχείο «Σήμαντρον» του Αμβρόσιου..» (<a href="http://citypress-gr.blogspot.com/2008/10/bollywood-greece.html,7.10.2008)

  29) “Έλεγχος του ΣΔΟΕ για την τεράστια κληρονομιά στην Μητρόπολη Ρεθύμνου… ο εκλιπών διέθετε καταθέσεις ύψους 5,9 εκ. ευρώ, καθώς και ακίνητα (τρία καταστήματα, ένα σπίτι και ένα οικόπεδο), τα οποία περιέρχονται στην τοπική εκκλησία” (e-kriti.gr, 09.11.2014)

  30)«Σκάνδαλο …Βοιωτοπεδίου Ιερός επενδυτής και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος! Ως μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, όχι μόνο θεώρησε δεδομένη την ιδιοκτησία της Εκκλησίας σε εκτάσεις τουλάχιστον 80.000 στρεμμάτων στον Παρνασσό και άλλα βοιωτικά βουνά και κάμπους, αλλά παραχώρησε κάποιες για εκμετάλλευση σε επιχείρηση της οικογένειάς του… Πρόκειται για επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν ο αδελφός του ο ανιψιός του μαζί με τη σύζυγό του και οι σύζυγοι άλλων δύο ανιψιών του…» (‘Ελευθεροτυπία’, 4-10-2008- ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ).

  31) «Στο στόχαστρο δημοσιευμάτων η «βίλα» του Ιερώνυμου- τι απαντά η Αχιεπισκοπή. Η εξοχική κατοικία δεν ανήκει στον Αρχιεπίσκοπο αλλά στον ανιψιό του,… «Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας σας «Παραπολιτικά», με τίτλο «Ησυχαστήριο με πισίνα – τρούλο …»,..».Το δημοσίευμα της εφημερίδας: ‘Σε ένα μικρό, παραθαλάσσιο οικισμό της Βοιωτία περνά τα καλοκαίρια του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος απολαμβάνοντας μεταξύ άλλων την ηρεμία της εξοχικής του κατοικίας την εντυπωσιακή πισίνα του σε σχήμα τρούλου και με θέα τη θάλασσα.Το σπίτι είναι διώροφο, διαθέτει τεράστιο σαλόνι με τζάκι, τρία υπνοδωμάτια, μεγάλη κουζίνα, μπάνιο και αυλή με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Κορινθιακού…Πρόκειται για ένα οίκημα που εύκολα θα χαρακτήριζαν κάποιοι ως βίλα, αφού διαθέτει τεράστιο κήπο, ξενώνες και τη μεγάλη πισίνα …Το σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, χτίστηκε από την εποχή που ο κ. Ιερώνυμος ήταν μητροπολίτης Θηβών…..Όπως λέγεται, τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει κατά καιρούς από εκεί ισχυροί επιχειρηματίες που διατηρούν στενές σχέσεις με την Εκκλησία, ανάμεσά τους και ο κύριος Λαυρεντιάδης…» (www.siriosfm.gr20 1. 2013).
  32) ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΙΝΕΣ Το real estate της… αγίας οικογένειας….Ιδιαίτερη αίσθηση δε προκάλεσε η δημοσιοποίηση των καταγγελιών σχετικά με τη δράση της «αγίας οικογένειας» της Νίκαιας, κοινώς του μητροπολίτη Αλεξίου και ανθρώπων του στενού του περιβάλλοντος, μεταξύ αυτών του αδελφού του, αρχιλογιστή της Μητρόπολης, και του ανιψιού του…. Αντίστοιχης πολυτέλειας και αξίας είναι και η εντυπωσιακή κατοικία που χρησιμοποιούν ως έδρα τους ο αδελφός και ο ανιψιός του μητροπολίτη. Πρόκειται για ένα ακίνητο εμβαδού περίπου 300 τ.μ. στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, τη διεύθυνση του οποίου μάλιστα δηλώνει στους τηλεφωνικούς καταλόγους ο γιος του αρχιλογιστή της μητρόπολης. Πρόκειται για την περιοχή όπου έχουν τα σπίτια τους γνωστοί επιχειρηματίες και άλλοι επώνυμοι. Ο ίδιος ο μητροπολίτης Νικαίας, στην οργισμένη απάντησή του στο δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής, χαρακτήρισε «ψευδέστατες και συκοφαντικές (τις) καταγγελίες», απείλησε με αγωγές και μηνύσεις ….Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει επί των καταγγελιών που αφορούν στα περιουσιακά στοιχεία του αδελφού και του ανιψιού του, οι οποίοι επίσης θα ελεγχθούν αφού ο οικονομικός εισαγγελέας … ζήτησε από τους «ράμπο» να προχωρήσουν σε πλήρη έλεγχο όλων των προσώπων που αναφέρονται στις καταγγελίες, δείχνοντας με τη στάση του ότι αξιολογεί την υπόθεση ως άκρως σοβαρή….Οι καταγγελίες των ιερέων. Αφαίμαξη και στα παγκάρια των ενοριών…» (Έθνος 9/12/2012 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ).
  33) Tελειώνω με μια ξεχασμένη υπόθεση, που ξέσπασε στα πλαίσια του πολέμου μεταξύ Χουντόδουλου-Ιερώνυμου, στο κλίμα της αρχιεπισκοπικής εκλογής του 1998: «Ο κατηγορούμενος που έγινε προκαθήμενος» (Ν. Παπαχρηστου-‘Καθημερινή’, 10.2.2008). «Η υπόθεση που επέδρασε καταλυτικά στην εκλογή….Στο επίκεντρο βρέθηκαν ο Θηβών Ιερώνυμος, οι Κερνίτσης Λεόντιος και Διαυλείας Δαμασκηνός, τρεις κληρικοί και ένας λαϊκός. Ολοι μέλη μιας επιτροπής που συνεστήθη το 1995 με πρωτοβουλία του μακαριστού Σεραφείμ για την επισκευή και αναστήλωση παλαιών μονών και εκκλησιών. Με την παρέμβαση του αρχιεπισκόπου το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε και εκταμίευσε κονδύλι ύψους 4 δισ. δραχμών. Χρήματα που προορίζονταν για τις μελέτες και τις επισκευαστικές εργασίες στα μνημεία. Χρήματα που σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, γιατί χάθηκαν κάπου στη διαδρομή…….‘Ο τρόπος που μεθοδεύτηκε αυτή η ιστορία ήταν να ανακινηθεί ένα δήθεν οικονομικό σκάνδαλο και αυτοί που τη μεθόδευσαν είχαν δύο στόχους’, θα δηλώσει o κ. Αλ. Κούγιας για να προσθέσει: ‘Κατά την άποψή μου, τον Ιερώνυμο, ο οποίος ήταν ο βασικός αντίπαλος,..’… Τον Απρίλιο, ο Σεραφείμ πεθαίνει. Το σκάνδαλο απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης και μέσω αυτών ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Ο Ιερώνυμος χάνει την αρχιεπισκοπική εκλογή και κάνει λόγο για στημένη υπόθεση… ‘…Βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών. Με δικαίωσε. Επομένως από αυτήν την πλευρά το δικαστήριο έχει μιλήσει και είπε ότι δεν έχω καμία ανάμειξη στο θέμα της διαχειρίσεως των 4 δισεκατομμυρίων’, θα πει τότε ο μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος…».
  Νομίζω όμως, πως το ερώτημα ποιός διαχειρίστηκε και πως τα 4δις, έμεινε αναπάντητο.

 19. Ο/Η Αλεξοκωλιές λέει:

 20. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  http://booksjournal.gr/slideshow/item/1728-%CE%BF-%CE%B9%CE%BB%CF%87%CE%AC%CE%BD-%CE%B1%CF%87%CE%BC%CE%AD%CF%84-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82

  Ο Ιλχάν Αχμέτ και το Σύμφωνο Συμβίωσης
  Παναγιώτης Δημητράς

  Ο μειονοτικός βουλευτής του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ απουσίαζε συνειδητά από την ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης. Ο λόγος; Θεωρεί ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης αντιβαίνει στις «ισλαμικές αξίες».

  Στις 22 Δεκεμβρίου 2015, το σύμφωνο συμβίωσης για όλα τα ζευγάρια, ομόφυλα και ετερόφυλα, ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων με 193 ψήφους έναντι 56 και 51 αποχές. Στις θετικές ψήφους περιλαμβάνονταν οι τρεις μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσεϊν Ζεϊμπέκ. Σχεδόν όλα τα ΜΜΕ (ακόμα και το Vouliwatch!) έγραψαν πως επίσης όλοι οι βουλευτές του Ποταμιού το ψήφισαν εκτός της απούσας Κατερίνας Μάρκου (http://www.vouliwatch.gr/ψηφίστηκε-το-σύμφωνο-συμβίωσης-τριχο/#.VoP2wSdP8-M).

  Κι’ όμως, και ο μειονοτικός βουλευτής του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ απουσίαζε συνειδητά όπως έγραψε στον τοίχο του στο Facebook αλλά μόνο στα τουρκικά… Για να γίνει ευρύτερα γνωστό, χρειάστηκε να μεταφράσει το κείμενό του στα ελληνικά το «τουρκοφαγικό» TourkikaNea.gr (η μετάφραση ακολουθεί – http://tourkikanea.gr/2015/12/ilhanahmet-4/) με έπαινο στο βουλευτή. Κατά το βουλευτή του υποτίθεται προοδευτικού Ποταμιού η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης θα προκαλέσει «κοινωνική βλάβη» και αντιβαίνει στις «ισλαμικές αξίες» που προφανώς περιφρονούν οι τρεις μειονοτικοί συνάδελφοί του…

  Ο Ιλχάν Αχμέτ είναι γνωστός διάπυρος υποστηρικτής της σαρίας (http://www.azinlikca.net/eidhseis/ilhan-axmet-ksinidis-mouftidwn-1252012.html). Το Ποτάμι τον έχρισε υποψήφιο για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους κατά παραβίαση των όποιων αρχών υποτίθεται πως έχει: η εκλογή του στέρησε την έδρα από τη Χριστίνα Ταχιάου… Φυσικά για ανάλογους λόγους και κίνητρα τον είχε εντάξει στις λίστες της πριν από το Ποτάμι και η ΔΗΜΑΡ που επίσης υποτίθεται ότι είχε προοδευτικές αρχές…

 21. Ο/Η Δίπορτο λέει:

  https://www.facebook.com/notes/panayote-dimitras/%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CF%81%CF%85%CF%80%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF/1317828458242861

  ΠΑΣΟΚ – Κεντρώοι – Μητσοτάκηδες κρυπτόμενοι ομοερωτοφοβικοί

  Panayote Dimitras·
  .

  Αν ήμουνα στη Βουλή στις 22 Δεκεμβρίου όταν ψηφιζόταν το σύμφωνο συμβίωσης, θα παρακολουθούσα την ψηφοφορία για τα 14 άρθρα για το σύμφωνο ΚΑΙ στο ένα για την κατάργηση του άρθρου 347 ΠΚ για την παρά φύση ασέλγεια που ποινικοποιούσε μορφές ερωτικών σχέσεων μεταξύ gays σε αντίθεση με τις ίδιες σχέσεις μεταξύ ετερόφυλων (αλλά και λεσβιών…). Γιατί αν τη διάκριση για το σύμφωνο συμβίωσης την καταδίκασε το ΕΔΔΑ το 2013 μετά και από προσφυγή μας τη διάκριση του 347 ΠΚ την είχε ήδη καταδικάσει η Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ από το 2005 μετά από έκθεση που της είχαμε υποβάλει: και τις δύο καταδίκες αναφέρουν οι συνοδευτικές αιτιολογικές εκθέσεις. Δυστυχώς, εκείνη την ημέρα, μαζί με τις θεμελιώδεις διακρίσεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ έφευγε και ο πατέρας μου και φυσικά ήμουνα δίπλα του…

  Με έκπληξη διαπίστωσα ανήμερα Χριστούγεννα διαβάζοντας τα πρακτικά αυτό που αμέσως ανάρτησα (https://www.facebook.com/panayote/p…):
  “Η κατάργηση του άρθρου 347 ΠΚ για την παρά φύση ασέλγεια ψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία μόνο από 152 βουλευτές σε αντίθεση με τους 193 που ψήφισαν επί της αρχής το σύμφωνο συμβίωσης: ποιοι/ες είναι οι 41 που δεν την ψήφισαν; «Επί της τροπολογίας με γενικό αριθμό 112 και ειδικό 6 του σχεδίου νόμου: «ΝΑΙ» ψήφισαν 152 Βουλευτές. «ΟΧΙ» ψήφισαν 94 Βουλευτές. «ΠΑΡΩΝ» ψήφισαν 3 Βουλευτές. Συνεπώς η τροπολογία με γενικό αριθμό 112 και ειδικό 6 έγινε δεκτή, όπως τροποποιήθηκε από τον κύριο Υπουργό, κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο. Μήπως το Vouliwatch έχει/μπορεί να βρει την απάντηση;»

  Ερώτηση στο Vouliwatch έκανε και ο Αριστείδης Παρασκάκης. Σίγουρα δε ήταν εντυπωσιακό πως αυτή η απόκλιση σε μια δημόσια πολύωρη ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ψηφοφορία είχε περάσει ασχολίαστη ακόμα και από μαχητικά άτομα που αφιέρωσαν πολλά κείμενα στις ψηφοφορίες.

  Το Vouliwatch επέλεξε να απαντήσει σε ανάλογη ερώτηση της Μαρίνας Γαλανού χωρίς ούτε καν να κοινοποιήσει την απάντηση σε εμάς που επίσης το ρωτήσαμε… (https://www.facebook.com/MarinaGala…)
  “Vouliwatch 30 Δεκεμβρίου 4:56 μ.μ.
  Κυρία Γαλανού,
  Σχετικά με την τροπολογία 112/6 για την κατάργηση του 347 ΠΚ όπως αυτο προτάθηκε με την παραπάνω βουλευτική τροπολογία, η ονομαστική ψηφοφορία έχει ως εξής:
  ΝΑΙ από όλους τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ. Πλην των απόντων (Ι. Δραγασάκης, Ι. Θεοφύλακτος, Μ. Μπόλαρης – οι δύο είνα ικαι μέλη της κυβέρνησης).
  ΟΧΙ από όλους τους παρόντες βουλευτές ΝΔ
  ΟΧΙ από όλους τους βουλευτές ΧΑ
  ΟΧΙ από τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔημΑρ) πλην των απόντων (Φ. Γεννηματά, και Γ. Αρβανιτίδης).
  «Παρων» στην τροπολογία από τους ελάχιστους παρόντες του ΚΚΕ: Ι. Γκιόκας, Εμ. Συντυχάκης και Γ. Λαμπρούλης).
  ΝΑΙ από το Ποτάμι, πλην των απόντων βουλευτών (Α. Μάρκου και Α. Ιλχάν).
  ΟΧΙ ως «γραμμή» από τους παρόντες ΑνΕλ, όμως οι Αθ. Παπαχριστόπουλος και Κ. Ζουράρις υπερψήφισαν τόσο τις διατάξεις του συμφώνου, όσο και της τροπολογίας ( Η Ε. Κουνουρά ψήφισε ναι στο σύμφωνο αλλά καταψήφισε την τροπολογία. Απών από τους ΑνΕλ ο Π. Καμμένος.
  ΟΧΙ και από τους παρόντες της Ένωσης Κεντρώων. Απόντες οι Αρ. Φωκάς, Γ. Κατσιαντώνης και Αν. Μεγαλομύστακας.
  Πολύ σύντομα, θα ανεβεί στην ιστοσελίδα μας η ψηφοφορία αναλυτικά.”
  Η τροπολογία θα πέρναγε ακόμα και μόνο με τις 141 ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά πέρασε με τις ψήφους αυτές και τις ψήφους των 9 παρόντων βουλευτών του Ποταμιού και των 2 “αιρετικών” βουλευτών των ΑΝΕΛ. ΠΑΣΟΚ, Ένωση Κεντρώων και οι Μητσοτακομακογιάννηδες και άλλοι της ΝΔ που ψήφισαν υπέρ του συμφώνου συμβίωσης έδειξαν πως το έκαναν για να μην κακοφαίνονται στους χώρους τους χωρίς όμως να είναι γνήσια μη ομοερωτοφοβικοί αφού συνεχίζουν να πιστεύουν στην ανάγκη ποινικοποίησης της “παρά φύση ασέλγειας” των gays. Αυτό έπρεπε να έχει δημοσιοποιηθεί από την πρώτη στιγμή ειδικά από τις δεκάδες στελεχών ΛΟΑΤΚΙ που ήταν αυτόπτες μάρτυρες αυτής της διαφοροποίησης ώστε να μην επαινεθεί ανεξέλεγκτα το “ναι” στο σύμφωνο συμβίωσης από ΠΑΣΟΚ, Ένωση Κεντρώων και Μητσοτακομακογιάννηδες και άλλους της ΝΔ, όλους και όλες closet homophobes.

  • Ο/Η Kubi λέει:

   Από όσο γνωρίζω το όχι στην κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου του ποινικού κώδικα δεν είχε στόχο την διατήρηση καθεστώτος διακρίσεως μεταξύ ομοφυλοφιλων και ετεροφυλόφιλων ασελγούντων.
   Είχαν διατυπωθεί ενστάσεις από νομικούς ότι η απλή κατάργηση δεν λύνει το πρόβλημα και αφήνει κενά αξιόποινων πράξεων. Ζητούσαν δηλαδή να μην γίνει μια συμβολικού τύπου κατάργηση άρθρου, η οποια δημιουργεί κενά νόμου, αλλα μια συστηματική και σοβαρή αντιμετώπιση με την δημιουργία καινούργιου άρθρου που συμπεριλαμβάνει όλες τις αξιόποινες πράξεις χωρίς όμως φυσικά να διαχωρίζει μεταξύ ομοφυλοφίλων και μη.
   Στο δίλημμα «ένας νομος που δημιουργεί συμβολικού τύπου διακρίσεις ή η δημιουργία νομικού κενού για αξιόποινες πράξεις?» κάθε σοβαρός άνθρωπος θα διάλεγε το πρώτο, πόσο μάλλον την στιγμή που η σύγκλιση μεταξύ των κομματων υπήρχε και η αλλαγή του νομικού καθεστώτος θα μπορούσε να έρθει και να περάσει από την βουλή τάχιστα.
   Δυστυχώς στην μπανανιά που ονομάζουμε Ελλάδα η σώφρονα θέση ονομάζεται ομοφοβική και το τουρλουμπούκι του «έλα μωρε, αστο και βλέπουμε, την δουλίτσα μας να κάνουμε» …. προοδευτική!
   Δυστυχώς ο συγκεκριμένος υπουργός ρέπει στην «ικανοποίηση αιτημάτων» άσχετα αν η ικανοποίηση αυτή δεν λύνει τα πραγματικά προβλήματα. Του δημιουργεί καλή εικόνα στο κοινό που τον ενδιαφέρει και προφανώς για αυτόν αυτό είναι αρκετό ….

   Φυσικά οι γνωστοί τιμητές των πάντων που με ελάχιστες γνώσεις και πληροφορίες κολλάνε ταμπέλες όπου βρούν, ξεσπάθωσαν και ονόμασαν τους διαφωνούντες «ομοφοβικους της ντουλάπας» …..
   Ποιός μας φυλάει από τους απληροφόρητους «πληροφοριοδότες» άραγε??

 22. Ο/Η Gay priest λέει:

  Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

  Το παραδοσιακό θρησκευτικό “σύμφωνο συμβίωσης” της ορθοδόξου ημών Εκκλησίας…


  Το ζεύγος των Αγίων Σέργιου και Βάκχου, ενώ ενώνονται φέροντας χρυσά περιλαίμια. Ανάμεσά τους διακρίνεται ο Ιησούς στον παραδοσιακό ρόλο του κουμπάρου. (Μονή Αγ. Αικατερίνης, Σινά, ζ΄αι.)

  Το ζεύγος αγίων, που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή στο χριστιανικό κόσμο ήταν οι Άγιοι Σέργιος και Βάκχος (7 Οκτωβρίου.) Ζούσαν σαν ένας άνθρωπος στην αγάπη τους για τον Χριστό και αχώριστοι στο στρατό αυτού του κόσμου (ήταν Ρωμαίοι στρατιώτες), ενωμένοι όχι από τη φύση αλλά από την πίστη. Δειγματοληπτικά ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις ιερών ζευγαριών ατόμων ιδίου φύλου από την πλούσια σχετική χριστιανική παράδοση, εδώ:

  ΑΓΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΟΜΟΦΥΛΩΝ

  Ομως, η ορθόδοξος Εκκλησία δεν παρέμεινε στην άτυπη αποδοχή των ομοφύλων ζευγαριών, αλλά θεσμοθέτησε το δικό της “σύμφωνο συμβίωσης”, το το οποίο ονομάζεται “Αδελφοποιία”. Η ορολογία, που επισήμως χρησιμοποιεί η Εκκλησία για τους γάμους μεταξύ ανδρών είναι η Αδελφοποιία ή Αδελφοποίηση· ως τέτοια νοείται η με θρησκευτική τελετή -δήθεν πνευματική- ένωση δύο ανδρών, για την οποία γράφτηκε και επίσημη ευχή «εις Αδελφοποιίαν πνευματικήν», που διαβαζόταν από τον ιερέα μπροστά από το Ευαγγέλιο. Η Ακολουθία της Αδελφοποιίας όμως, είναι ολόιδια με την Ακολουθία του –γνωστού ετερόφυλου- Γάμου (ζευγάρι εμπρός από τον ιερέα, Ευαγγέλιο, κεριά, κουμπάρος, συγγενείς κ.τ.λ.). Την “ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΙΝ” (Άγιον Όρος, μονή Παντελεήμονος, φύλλα 60-62 ) καθώς και άλλα σχετικά ντοκουμέντα και ιστορικά στοιχεία, εδώ:
  ΟΙ ΔΥΟ ΓΑΜΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΜΕ ΑΝΔΡΕΣ
  http://freeinquiry.gr/pro.php?id=569


  Ο γάμος του Βασιλείου Α΄ με τον Ιωάννη, όπως μας τον διασώζει στη «Χρονογραφία» του ο βυζαντινός αξιωματούχος (κουροπαλάτης και μέγας δρουγγάριος της βίγλας), Ιωάννης Σκυλίτζης. Διακρίνονται από αριστερά: Η μητέρα του Ιωάννη, Δανιηλίδα, το ζεύγος των μελλονύμφων Βασίλειος – Ιωάννης, ο ιερέας, που τελεί τον γάμο και πίσω του άλλοι ιερείς, ενώ ανάμεσα στο ζεύγος και στον ιερέα φαίνεται ανηγμένο το Ευαγγέλιο.

  Βασίλειος: Ένας γοητευτικός Αρμένιος

  Ο Βασίλειος γεννήθηκε κατά το 812 στα περίχωρα της Αδριανούπολης, από μια οικογένεια χριστιανών χωρικών, φτωχών αποίκων, πού οι περιστάσεις τους είχαν ξεριζώσει απ’ την πατρίδα τους την Αρμενία και που η τελευταία τους συμφορά, ο θάνατος του πατέρα, τους άφηνε τελειωτικά χωρίς κανένα πόρο. Ορισμένοι ιστορικοί υποστηρίζουν, ότι η καταγωγή του ήταν Αρμενο-σλαβική ή καθαρά Σλαβική. Το προσωνύμιο Μακεδών οφείλεται στη βυζαντινή γεωγραφική αντίληψη, κατά την οποία ορισμένα μέρη της Θράκης αποτελούσαν τμήμα της Μακεδονίας. Η Μακεδονική (Ελληνική) δήθεν καταγωγή του Βασιλείου είναι μεταγενέστερο ιστορικό ψεύδος· ούτε ο Βασίλειος, ούτε κανένας άλλος αυτοκράτορας του Βυζαντίου είχε Ελληνική καταγωγή (βλ. «Ούτε ένας έλληνας βυζαντινός αυτοκράτορας!»).
  http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=509

  Ο Βασίλειος, πού από­μεινε πια το μόνο στήριγμα της μητέρας και των αδελφών του, ήταν τότε εικοσιπέντε με εικοσιέξη χρόνων, ένα ψηλό και γεροδεμένο παλληκάρι, μέ γερά χέρια και στιβαρό κορμί. Πυκνά, σγουρά μαλλιά, πλαισίωναν το ζωηρό του πρόσωπο. Ολότελα αγράμματος, άλλωστε—δεν ήξερε ούτε να γράφει, ούτε να διαβάζει—ήταν απλά ένας ωραίος νέος. Αυτό στάθηκε αρκετό για να δημιουρ­γήσει τη μεγάλη τύχη του και να φτάσει στο σκοπό του χωρίς δισταγμούς στηριζόμενος όχι μόνον σε γυναίκες, αλλά κυρίως σε ομοφυλόφιλους άνδρες, που γοητεύτηκαν έντονα από την αθλητική του ομορφιά.

  Ο πρώτος γάμος του Βασιλείου με τον ηγούμενο

  Περί το 840, ρακένδυτος, με ένα ραβδί στο χέρι κι ένα δισάκι στον ώμο έφτασε ο Βασίλειος μιά Κυριακή απόγευμα αναζητώντας την τύχη του στην Κωνσταντινούπολη. Αφανισμένος από την κούραση, κατασκονισμένος κι ενώ κόντευε να νυκτώσει πλάγιασε κάτω από τα προπύλαια της εκκλησίας του Αγίου Διομήδη, που βρήκε μπροστά του, όπου δεν άργησε να αποκοιμηθεί βαθιά, χωρίς καθόλου να προσέξει και όπως έτυχε.
  Ο Νικόλαος, ηγούμενος του μοναστηριού, που παράρτημά του ήταν η εκκλησία (σύμφωνα με το Theophanes Continuatus, 5.9, σελ.223, ή προσμονάριος σύμφωνα με τον Συμεών το Λογοθέτη, «Περί Μιχαήλ και Θεοδώρας», 11, εκδ. Μπέκερ, σελ. 656) με έκπληξή του βλέπει τον καλοφτιαγμένο κοιμώμενο νέο. Το πρωί τον ξυπνά, τον προσκαλεί να τον ακολουθήσει και τον καθίζει στο τραπέζι. Του κάνει λουτρό και του δίνει καινούρια ρούχα («λούσας αυτόν και ιμάτιον περιβαλών»), συζούν («ομώροφον είχε και ομοδίαιτον», «Χρονικό» του Γεωργίου του Μοναχού στον Ίστριν, 2:5) και τελικά η γνωριμία τους πολύ σύντομα καταλήγει σε γάμο· ενώνονται με τελετή στην εκκλησία: «Τη δευτέρα ημέρα απελθών μετ’ αυτού εις το λουτρόν ήλλαξεν αυτόν και ελθών εν τη εκκλησία εποίησεν αδελφοποίησιν μετ’ αυτού και συνηυφραίνοντο εν αλλήλοις» (Γεωργίου Μοναχού στον Μόραβτσικ, σελ. 120.) Η τελευταία φράση θυμίζει το βιβλικό «και συνευφραίνου μετά γυναικός της νεότητός σου» («Παροιμίαι», 5:18), που αναφέρεται σε σχέση άνδρα – γυναίκας.

  Αδελφοποιία και …αδελφές

  Η ορολογία, που επισήμως χρησιμοποιεί η Εκκλησία για τους γάμους μεταξύ ανδρών είναι η Αδελφοποιία ή Αδελφοποίηση· ως τέτοια νοείται η με θρησκευτική τελετή -δήθεν πνευματική- ένωση δύο ανδρών, για την οποία γράφτηκε και επίσημη ευχή «εις Αδελφοποιίαν πνευματικήν», που διαβαζόταν από τον ιερέα μπροστά από το Ευαγγέλιο. Η Ακολουθία της Αδελφοποιίας όμως, είναι ολόιδια με την Ακολουθία του –γνωστού ετερόφυλου- Γάμου (ζευγάρι εμπρός από τον ιερέα, Ευαγγέλιο, κεριά, κουμπάρος, συγγενείς κ.τ.λ.).

  Στην πραγματικότητα δηλαδή, δεν πρόκειται για καμμία πνευματική ένωση, αλλά για κανονικό γάμο μεταξύ ανδρών και ευλογία από τον ιερέα της σαρκικής ομοφυλόφιλης ένωσης. Αυτό ομολογείται και από το ίδιο το «Πηδάλιον», στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι οι άνδρες κατά την αδελφοποιησία «υπανδρεύονται αναμεταξύ των». Το «Πηδάλιον» απαγορεύει τέτοιες τελετές χαρακτηρίζοντας τους νυμφίους ως «ψευδαδελφοποιητούς», που ικανοποιούν «τας ηδονάς και τα σαρκικά των θελήματα»: «Η δε λεγομένη αδελφοποιησία είναι εμποδισμένη από το λεʼ κεφ. του ιγ΄ τίτλου του εʼ βιβλίου του νόμου (σελ. 217 της Γιούρ Γραικορ.) τελείως να μην γίνεται, και αποβεβλημένη εστίν από την Εκκλησίαν του Χριστού… Όθεν η τοιαύτη αδελφοποιησία όχι μόνον δεν γίνεται, ή λογίζεται τελείως εμπόδιον εις το να υπανδρεύωνται αναμεταξύ των οι τοιούτοι ψευδαδελφοποιητοί, αλλʼ ουδέ όλως πρέπει να γίνεται. Απόβλητον γάρ εστι τούτο από την Εκκλησίαν του Χριστού, ως πολλών κακών και απωλείας πρόξενον ψυχικής εις τους περισσοτέρους, και ύλη δια να πληρόνουν τινες τας ηδονάς και τα σαρκικά των θελήματα, καθώς η δοκιμή μυρία έδειξε τα παραδείγματα κατά διαφόρους καιρούς και τόπους». («Πηδάλιο», «Περί συνοικεσίων», κεφάλαιο Ιʼ.)

  Για λόγους κοινωνικού κατατρεγμού η Εκκλησία -αντίθετη στην παράδοσή της- με εγκυκλίους της (7/2/1834, 26/9/1862) απαγόρευσε τελικά την τελετή Αδελφοποιίας απειλώντας με τιμωρίες τους παραβάτες λαϊκούς και ιερείς.

  Αδελφοί και αδελφές λέγονται οι μοναχοί/ές, αδελφάτα τα θρησκευτικά σωματεία, ενώ από την τελετή της Αδελφοποιίας προέκυψε και ο χαρακτηρισμός
  των ομοφυλοφίλων: αδελφές.

  Οι άνδρες («ψευδαδελφο- ποιητοί») κατά την αδελφο- ποιησία «υπανδρεύονται αναμεταξύ των» ικανοποιώντας «τας ηδονάς και τα σαρκικά των θελήματα».

  «Πηδάλιον»

  Τις ίδιες λέξεις (αδελφοποίησις, αδελφοποίητος) χρησιμοποιούν οι ιστορικοί στην περίπτωση της ένωσης στην εκκλησία των Βασιλείου – Νικολάου, όπου δεν υπάρχει καμμία νύξη φυλετικής ή οικογενειακής παραμέτρου για τη σχέση, ούτε για ανταλλαγή αί­ματος. Δεν έχει στρατιωτική σημασία, ούτε αναφέρονται συνθήκες, που να την προκάλεσαν (π.χ. διάσωση από κίνδυνο, σοβαρή ασθένεια κ.λπ..) Τόσο ο Βασίλειος όσο και ο Νικόλαος είχαν ζώντες αδελφούς με τους οποίους δια­τηρούσαν τακτικές και στενές επαφές, έτσι η πράξη τους δεν ήταν αποτέλεσμα επιθυμίας να αποκτήσουν αδελφό. Για τον Βασίλειο αναφέρονται τουλάχιστον δύο αδελφοί, οι Βάρδας και Μαριανός, οι οποίοι μάλιστα τον βοήθησαν στην μετέπειτα οργάνωση της δολοφονίας του αυτοκράτορα Μιχαήλ Γ΄, ο δε Νικόλαος είχε αδελφό ένα γιατρό, ο οποίος -όπως θα δούμε παρακάτω- φρόντισε να έρθει ο Βασίλειος σε επαφή με την αυτοκρατορική αυλή.

  Πρόκειται καθαρά για μια προσωπική σχέση, που έγινε για τους προσωπικούς λόγους του καθενός. Ο ηγούμενος ευφραίνετο από τον καλοφτιαγμένο Βασίλειο, ο οποίος, άν δεν είχε βρεί τον ηγούμενο, πιθανόν θα συνέχιζε να κοι­μάται στους δρόμους.

  ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΙΝ

  Άγιον Όρος, μονή Παντελεήμονος, φύλλα 60-62

  Ποιεί ο ιερεύς ευλογητόν, τρισάγιον, Παναγία τριάς, Πατέρ ημών, ότι σού έστιν, απολυτίκιον της ημέρας, και κοντάκιον και του αγίου της μονής, ωσαύ­τως και το κοντάκιον και θεοτόκιον. Είτα τίθησιν το άγιον Εύαγγέλιον εν τω αναλογίω και τίθησι τας δεξιάς χείρας επάνω αυτού οι μέλλοντες αδελφοί ποιηθήναι, κρατούσι δε κηρούς άπτοντας και ο ιερεύς λέγει τάς ευχάς μεγαλοφώνως.

  Αγαπητοί ηκούσατε την ευαγγελικήν φωνήν την λεγουσαν, του Κυρίου δεήθωμεν, ταύτα εντέλλομαι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους και του μεγάλου Παύλου λέγοντος· η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται, ουκ ασχημονει, η αγάπη ου ζητεί τα εαυτής, ου λογίζεται το κακόν, ή αγάπη ουδέποτε εκπίπτει εν Χριστώ τω Θεώ ημών, ως και Δαβίδ προφητικώς φάσκει· ιδού δη τί καλόν, ή τί τερπνόν άλλʼ ή τό κατοικείν αδελφούς άμα εν αγάπη Θεού. Πορεύεσθε πάντοτε νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν. (……..)

  Η αγάπη του Θεοφιλίτση για το Βασίλειο

  Ο Βασίλειος ζητούσε επίμονα από το Νικόλαο να τον συστήσει σε κάποιον από τους επισήμους, που γνώριζε. Ο αδελφός του ηγούμενου, ένας γιατρός, είδε μια μέρα το Βασίλειο στο μοναστήρι, του φάνηκε πολύ καλοφτιαγμέ­νος και όμορφος και τον σύστησε σʼ έναν πελάτη του, τον Θεόφιλο, περισσότερο γνωστό με το προσωνύμιο Θεοφιλίτσης, συγγενή του κατέχοντα τότε τον τίτλο του Καίσαρα, Βάρδα, και του ίδιου του αυτοκράτορα Μιχαήλ Γ΄.

  Ο Θεοφιλίτσης ήθελε να έχει στην υπηρεσία του ανθρώπους δυνατούς και ψηλόκορμους, που τους έντυνε με θαυμάσιες, ολομέταξες φορεσιές. Του άρεσε να εμφανίζεται στον κόσμο μαζί μ’ αυτούς τους γίγαντες που τον συνόδευαν («εις σπουδήν έχον γενναίους άνδρας και ευειδείς και ευήλικας και επ’ανδρία μάλιστα και αρώμη σώματος διαφέροντας», «Τheophanes Continuatus, 5.9, σελ. 225.) Μόλις ο γιατρός του μίλησε για το Βασίλειο, θέλησε να τον δει, και γοητευμένος απ’ το παράστημά του, τον πήρε αμέσως για να φροντίζει τα άλογά του δίνοντάς του το αξίωμα του πρωτοστράτωρα. Ο Θεοφιλίτσης αγαπούσε το Βασίλειο κάθε μέρα και περισσότερο («και ημέραν εξ ημέρας επί πλέον ηγαπάτο παρ’ αυτού».)

  Ο δεύτερος γάμος του Βασιλείου με το γιό της πλούσιας χήρας

  Ο Βασίλειος, έμεινε αρκετά χρόνια στο σπίτι του Θεοφίλτση και σ’ αυτό το διάστημα είχε μια περιπέτεια, που εξασφάλισε οριστικά το μέλλον του. Κάποτε, που ο αφέντης του πήγε με κάποια αποστολή στην Πελοπόννησο, ο Βασίλειος τον συνόδευσε σαν ιπποκόμος του, αλλά στο ταξίδι αρρώ­στησε και αναγκάσθηκε να σταματήσει στην Πάτρα. Στο ναό του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου γνωρίστηκε με ένα καλόγερο, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με μιά πλούσια ώριμη χήρα, η οποία ήταν ίσως και γιαγιά και ονομαζόταν από το όνομα του ανδρός της Δανιήλ, Δανιηλίδα.

  Η περιουσία της Δανιηλίδας ήταν αφάνταστα μεγάλη («πλού­τη βασιλικά και όχι απλού ιδιώτη» μας λέει ο χρονογράφος.) Είχε πολλούς δούλους, απέραντα κτήματα, κοπάδια αμέτρητα, εργοστάσια, όπου γυναίκες ύφαιναν για λογαριασμό της υπέροχα μεταξωτά, θαυμάσια χαλιά, και ε­ξαίσια και λεπτά λινά. Το σπίτι της ήταν γεμάτο από πλού­σια ασημένια και χρυσά σκεύη. Στα σεντούκια της ήταν στοι­βαγμένα λαμπρά φορέματα, οι κασέλες της ξεχείλιζαν από βέργες σε πολύτιμα μέταλλα. Είχε ιδιόκτητο ένα μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου, και όπως λέει κάποιος ιστορικός, ήταν πραγματικά «η βασίλισσα του τόπου».

  Της Δανιηλίδας της άρεσε η πολυτέλεια και η επίδει­ξη, της άρεσαν όμως και οι ωραίοι άνδρες. Έτσι κινήθηκε το ενδιαφέρον της για το Βασίλειο, τον οποίο καλοδέχθηκε και τον περιποιήθηκε στο σπίτι της αναπτύσσοντας σύντομα πολύ στενές σχέσεις.

  Ο Βασίλειος νυμφεύτηκε τελικά το γιό της χήρας, Ιωάννη. Το γεγονός πρέπει να είχε προξενήσει μεγάλη εντύπωση, καθ’ ότι αφ’ ενός επιβεβαιώνεται από διάφορες ιστορικές πηγές κι αφ’ ετέρου ο λόγιος και αξιωματούχος της βυζαντινής αυλής, Ιωάννης Σκυλίτζης, έχει φιλοτεχνήσει δύο εικόνες του γάμου στη «Χρονογραφία» του, μία από την εκκλησία και μία από το γαμήλιο γεύμα.


  Το γαμήλιο γεύμα. Στη μέση διακρίνεται η μητέρα του Ιωάννη, Δανιηλίς, κι εκατέρωθεν αυτής το ζεύγος των νεονύμφων· αριστερά ο Βασίλειος Αʼ και δεξιά ο Ιωάννης. [Οι χαρακτήρες αναγνωρίζονται από τα ονόματα, τα οποία είναι γραμμένα από επάνω τους (Ιωάννου Σκυλίτζη, «Χρονογραφία».)]

  Όταν επί τέλους ο Βασίλειος αποφάσισε να φύγει, η Δανιηλίς του έδωσε χρήματα, όμορφες φορεσιές, και τριάντα δούλους για να τον υπηρετούν. Με όλα αυτά ο φτωχός ιπποκόμος έγινε ένας μεγάλος άρχοντας, και μπόρεσε να παρουσιασθεί στον κόσμο και ν’ αγοράσει και μερι­κά κτήματα στη Μακεδονία.

  Χρόνια αργότερα, όταν ο Βασίλειος έγινε αυτοκράτορας πήρε τον Ιωάννη κοντά του δίνοντάς του το αξίωμα του πρωτοσπαθαρίου, ενώ τη Δανιηλίδα, όταν τον επισκέφθηκε στην Κωνσταντινούπολη, την υποδέχθηκε στα ανάκτορα της Μαγναύρας σα βασίλισσα και της παρα­χώρησε επίσημα τον τίτλο της βασιλομήτορος.

  Άλλο γάμο με άνδρα δεν έκανε ο Βασίλειος. Θα ολοκληρώσουμε όμως, εν συντομία την ιστορία της ζωής του, προκειμένου να φανεί ξεκάθαρα, ότι ο αγράμματος Βασίλειος καμμία πνευματική ανησυχία δεν είχε, ώστε να κάνει πνευματικές ενώσεις, όπως παρουσιάζονται εξωραϊσμένα οι γάμοι του με τους άντρες από ορισμένους χριστιανούς ιστορικούς. Παρέμεινε σε όλη του τη ζωή, το ίδιο ανθρώπινο πλάσμα, το πρωτόγονο και άξεστο, με τα σκληρά και βάναυσα ενστικτα και τα βίαια πάθη. Στάθηκε πάντα ένας συμφεροντολόγος, ένας άνθρωπος με ταπεινή ψυχή, χωρίς κανένα ενδοιασμό και καμμιά λε­πτότητα, χωρίς τιμή.

  Παρακοιμώμενος του αυτοκράτορα

  Οταν ο Βασίλειος γύρισε απ’ την Πάτρα στην Κωνσταντινούπολη ξαναμπήκε στην υπηρεσία του Θεοφιλίτση, οπότε δύο απρόοπτα περιστατικά τον έφεραν σʼ επαφή με τον αυτοκράτορα Μιχαήλ Γ΄. Ο αυτοκράτορας ήταν Εβραϊκής καταγωγής, ανίκανος, βωμολόχος, διεφθαρμένος και μέθυσος· με αυτό το προσωνύμιο έμεινε γνωστός στην Ιστορία: Μιχαήλ Γ΄ ο Μέθυσος. Ο Μιχαήλ διασπάθιζε σε γελοία έξοδα το δημόσιο χρήμα. Διοργάνωνε με το επιτελείο του όργια, τα οποία ξεκινούσαν με γελωτοποιούς και μίμους, αλλά κατέληγαν σε ακρωτηριασμούς ανυπόπτων πολιτών, θανατικές εκτελέσεις κ.λπ.. Ο Πατριάρχης Φώτιος εύρισκε πολύ αστείες τις διασκεδάσεις του αυτοκράτορα και πρόθυμα τον συναγωνιζόταν στο τραπέζι πίνοντας περισσότερο κι απ’ τον ίδιο.

  Σε ένα τέτοιο όργιο ο Βασίλειος πάλαιψε και νίκησε έναν -ανίκητο εως τότε- Βούλγαρο παλαιστή. Λίγες μέρες αργότερα κατάφερε να δαμάσει και ένα ωραιότατο άλογο, που κάποιος επαρχιακός διοικητής είχε στείλει στον Μιχαήλ και κανένας δεν μπορούσε να καβαλήσει. Ο βασιλιάς, ο οποίος αρεσκόταν τόσο στην παρέα γυναικών, όσο και ανδρών, κατάμαγεμένος απέσπασε από τον Θεοφιλίτση αυτό το όμορφο παλληκάρι, που ήταν τόσο καλός ιπποκόμος και τόσο ρωμαλέος παλαιστής, τον κατέταξε στους δικούς του ιπποκόμους και του έδωσε το αξίωμα του πρωτοστράτωρα.

  Όταν αργότερα ο Σκύθης ευνούχος παρακοιμώμενος του Μιχαήλ καθαιρέθηκε τη θέση του -ύστερα από πρόταση του Βάρδα- κατέλαβε ο Βασίλειος, τον οποίο άλ­λωστε ο Μιχαήλ λάτρευε. Δεν κου­ραζόταν να λέει, πως μόνον αυτός ήταν ένας υπηρέτης πι­στός και αφοσιωμένος.

  Δακτύλιος του Βασιλείου ως παρακοιμώμενου.

  Ο παρακοιμώμενος ήταν αξίωμα στη βασιλική αυλή του Βυζαντίου. Προήλθε από το γεγονός, ότι ο αξιωματούχος αυτός κοιμόταν πρό της θύρας του βασιλικού κοιτώνα. Η άμεση σχέση του παρακοιμώμενου με τον βασιλιά εξηγεί, γιατί έλαβε το αξίωμα αυτό τόση μεγάλη σημασία. Ήταν πολλές περιπτώσεις, που οι παρακοιμώμενοι εκτελούντες καθήκοντα άμεσου βοηθού του βασιλιά για την άσκηση της εξουσίας ήταν αυτοί, που ουσιαστικά κυβερνούσαν το βυζαντινό κράτος.

  Τη θέση του παρακοιμώμενου ασκούσαν -για ευνόητους λόγους ευνούχοι. Στην περίπτωση όμως, του διεφθαρμένου αυτοκράτορα Μιχαήλ η κατάληψη της θέσης του παρακοιμώμενου από τον σφριγηλό ερωτικά και όμορφο Βασίλειο ήταν η πλέον ενδεδειγμένη.

  Αίμα, ηδονή, θάνατος

  Αργότερα, ο Μιχαήλ πάντρεψε τον ευνοούμενό του με την ερωμένη του, την Ευδοκία Ιγγερίνα, η οποία ήταν πολύ όμορφη και ο Μιχαήλ την είχε αρκετά χρόνια ερωμένη. Την έδωσε -λένε- στο Βασίλειο με τη συμφωνία πως οι σχέσεις Μιχαήλ – Ευδοκίας θα εξακολουθούσαν. Η σύμβαση φαίνεται πως τη­ρήθηκε τόσο καλά, πού οι αμερόληπτοι χρονογράφοι αναγνωρίζουν τον Μιχαήλ σαν πα­τέρα τών δύο πρώτων παιδιών του Βασιλείου (Κωνσταντίνου και Λέοντος – μετέπειτα αυτοκράτορα.)

  Οι παλατια­νοί συγγραφείς πιο διακριτικοί φυσικά, γύρω άπό ένα τόσο λεπτό ζήτημα, προσπάθησαν αντίθετα να εξυμνήσουν, όχι μόνο την ομορφιά και τη χάρη της Ευδοκίας, μα ακόμα και τη σύνεση και την αρετή της. Όμως, κι αυτή ακόμα η επι­μονή τους δείχνει πως υπήρχε κάπου ένα νευραλγικό σημείο κάπως ενοχλητικό για τη Μακεδονική δυναστεία. Μο­νάχα ο Βασίλειος φαίνεται πως συμβιβάστηκε άκοπα με αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Είχε άλλωστε και τον τρόπο να παρηγορηθεί. Ήταν ερωμένος της Θέκλας, της αδελφής του αυτοκράτορα και ο Μιχαήλ έκλεινε τα μάτια του μπροστά σ’ αυτό το σύνδεσμο, όπως και ο Βασίλειος έκλεινε τα δικά του μπροστά στη μοιχεία της γυναίκας του. Έτσι λοι­πόν όλοι αυτοί αποτελούσαν την πιο όμορφη οικογένεια, που μπορεί κανείς να φαντασθεί.

  Όταν ο Βασίλειος διείδε, ότι ο Καίσαρας Βάρδας αποτελούσε εμπόδιο στις φιλοδοξίες του τον συκοφάντησε στον αυτοκράτορα και τελικά με συνεργό τον γαμπρό του Βάρδα, Συμβάτιο, τον σκότωσε. Το πτώμα του Βάρδα μπροστά στα μάτια του αδιάφορου ή ανίσχυρου αυτοκράτορα κομματιάστηκε, ενώ οι όρχεις του κρεμάστηκαν σε κοντάρι και τους γυρόφερναν για θέαμα. Ο Πατριάρχης Φώτιος, σαν καλός αυλικός, έσπευσε να συγχαρεί τον αυτοκράτορα, που ξέφυγε από τόσο μεγάλους κινδύνους. Ο Βασίλειος ήταν τώρα ο νικητής και ο Μιχαήλ την ημέρα της Πεντηκοστής της 26ης Μαίου 866, τον ανακήρυξε συμβασιλέα. Η ευγνωμοσύνη δέν ήταν η χαρακτηριστική αρετή του Βασιλείου. Επειδή οι χθεσινοί του συνένοχοι και ιδιαίτερα ο Συμβάτιος του ζητούσαν απαιτητικά το μερίδιο τους από την εξουσία και τις τιμές, αφού τώρα πια του ήταν άχρηστοι τους έδιωξε χωρίς κανέναν ενδοιασμό και όταν οι δυσαρεστημένοι εστασίασαν, ο Βασίλειος τιμώρησε αυστηρά την ανταρσία τους. Τους έβγαλε τα μάτια και αφού έκοψε το δεξί χέρι του Συμβάτιου και τη μύτη ενός άλλου συνεργάτη του, τους εξόρισε.

  Ο Μιχαήλ, που συνέχισε τα μεθύσια και τις διασκεδάσεις και «ξόδευε τους θησαυρούς του Κράτους σκορπίζοντας το χρήμα με το φτυάρι με κίναιδους, οργανοπαίκτες, χορεύτριες κι ένα πλήθος από ακόλαστους ανθρώπους», ήταν τώρα το τελευταίο εμπόδιο, που είχε απομείνει στον Βασίλειο στην προσπάθειά του για αναρρίχηση στον αυτοκρατορικό θρόνο. Έτσι, στις 23 Σεπτεμβρίου του 867, ύστερα από ένα ακόμα μεθύσι του Μιχαήλ σε δείπνο στό παλάτι του Αγίου Μάμαντα ο Βασίλειος με τους συνεργάτες του δολοφονούν τον Μιχαήλ· πρώτα του κόβουν και τα δύο χέρια κι ύστερα τον ξεκοιλιάζουν χύνοντας τα εντόσθιά του στο πάτωμα.
  Παραμερίζοντας όλα τα εμπόδια που τον χώριζαν από τό θρόνο, ο Βασίλειος ήταν αυτοκράτορας. Πρώτη του φροντίδα ήταν να εγκαταστήσει στα διαμερίσματα της νόμιμης αυτοκράτειρας τη γυναίκα του, την Ευδοκία Ιγγερινή, που ως την τελευταία στιγμή ήταν η ερωμένη του Μιχαήλ Γ΄, αν και είχε δώσει το λόγο του στη Θέκλα. Λίγα χρό­νια αργότερα, απόκτησε μάλιστα απʼ αυτήν ένα γιό, που ήταν το πρώτο νόμιμο παιδί του, και ύστερα, άλλες τέσσερες θυγατέρες (τις έβαλε σε μοναστήρι, προκειμένου να τις αποκαταστήσει.) Βλέπουμε πώς την ψυχή του Αρμένιου χωριάτη, που είχε μείνει χυδαία, στο βάθος της δεν τη δυσκόλευαν τέτοιες μάταιες λεπτότητες.

  Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του γνωρίζοντας την επιρροή και δύναμη, που είχαν οι καλόγεροι έκτισε περί τα εκατό μοναστήρια, τους ενίσχυε συνεχώς και τους κολάκευε. Εκείνη την εποχή οι καλόγεροι έγιναν οι πιο αφοσιωμένοι και πιστοί στυλοβάτες της μακεδονικής δυναστείας. Έπίσης ξόδεψε πολλά χρήματα για την ανακαίνιση, τη διακόσμηση και το στολισμό με εικόνες του ναού των Αγίων Στεργίου και Βάκχου, που αναφέρονται στις τελετές γάμων μεταξύ ανδρών.

  Ο Βασίλειος πέθανε το 886 σε ηλικία εβδομηντατεσσάρων ετών κατά τη διάρκεια κυνηγιού. Είναι πολύ πιθανόν να δολοφονήθηκε, όπως ο Βάρδας κι ο Μιχαήλ, κι αυτός από συνωμοσία (βλ. σχετική μελέτη του Vogt: “La jeunesse de Leon VI”, στη “Revue Historique”, τ. 174, 1934) αν και βυζαντινές πηγές ισχυρίζονται, ότι σκοτώθηκε από τα κέρατα ελαφιού (Λέων Γραμματικός, 262.)

  ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους», Εκδοτική Αθηνών.

  Κ. Παπαρρηγόπουλου, «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους».

  Γ. Κορδάτου, «Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας».

  Κ. Σάθα, «Μεσαιωνική Βιβλιοθήκη».

  Ι. Σκυλίτζη, «Χρονογραφία», εκδ. «Μίλητος», Αθήνα.

  Βασίλιεφ, «Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας 324-1453», εκδ. «Μπεργαδή».

  Καρόλου Ντίλ, «Βυζαντινές μορφές», εκδ. «Μπεργαδή», Αθήνα, 1969.

  Τζών Μπόσγουελ, «Γάμοι μεταξύ ανδρών», εκδ. «Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος», Αθήνα, 2004.

  Εγκυκλοπαίδειες «Ήλιος», «Πάπυρος Λαρούς».

 23. Ο/Η του κώλου λέει:

  ?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.lifo.gr%2Farticles%2Fmikropragmata%2F146515

 24. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341423921-44341423921
  8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
  Η «πολυτέλεια» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

  Στη συνέντευξή του στο περιοδικό «Antivirus» ο Αλέξης Τσίπρας προβάλλεται ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων, τόσο των γκέι όσο και των στρέιτ. Μόνο που από τα δικαιώματα φαίνεται ότι προτιμά τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ και το να μην ενοχλεί άλλο τον Ερντογάν

  Πάνος Παπαδόπουλος

  …………………………

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.