H Αποστολική Διακονία με την «Ελεύθερη Ώρα»;;;

[Γνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’;;;]

Ελεύθερη Ωρα, οπισθόφυλλο 25/12/2015. Η εφημερίδα συνδιοργανώνει χριστουγεννιάτικο μπαζάρ σε αίθουσα κοντά στην Ομόνοια, από τις 24 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2015, σε συνεργασία με την ‘Αποστολική Διακονία’. Κάτω αριστερά το έμβλημα της οργάνωσης ‘Αποστολική Διακονία’ της Εκκλησίας της Ελλάδας. [φωτο και λεζάντα από XYZ Contagion]

Από το ιστολόγιο XYZ Contagion

Στο φύλλο της 25/12/2015 της εφημερίδας ‘Ελεύθερη Ωρα’, διαβάζουμε πως η αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική εφημερίδα συνδιοργανώνει χριστουγεννιάτικο μπαζάρ σε αίθουσα κοντά στην Ομόνοια, από τις 24 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2015, σε συνεργασία με την ‘Αποστολική Διακονία’, η οποία αποτελεί «επίσημο Εκκλησιαστικό Οργανισμό πού τελεί υπό την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας τη Ελλάδος», σύμφωνα με το Καταστατικό της.

Αν το γεγονός αληθεύει, τότε οι υπεύθυνοι από την την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας και από την Αποστολική Διακονία καλό θα ήταν να δώσουν κάποιες εξηγήσεις με ποια κριτήρια επιλέχτηκε η συγκεκριμένη εφημερίδα, με τα πρωτοσέλιδα για τον Αντίχριστο και την εξωφρενική αναπαραγωγή του αποκρουστικού μύθου πως δήθεν «10.000 ειδοποιήθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου 2001 να μην πάνε στην εργασία τους στους Δίδυμους Πύργους» («ΚΙΣ προς Ελληνες Ισραηλίτες: Απομακρυνθείτε απ’ την Αθήνα μετά την 15η Δεκεμβρίου», Ελεύθερη Ωρα, 08/12/2015).

Πρόσφατα, η διευρωπαϊκή πρωτοβουλία ‘Get the trolls out!’ των Media Diversity Institute (Μεγάλη Βρετανία), Jewish Contribution to an Inclusive Europe (Βέλγιο), Center for Independent Journalism (Ουγγαρία), International League against Racism and Anti-Semitism (Γαλλία), και Συμβίωση (Ελλάδα) κοινοποίησε μια επιστολή προς το Εποπτικό όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ με σκοπό να καταγγείλει στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών «την επαναλαμβανόμενη μη δεοντολογική πρακτική της αθηναϊκής εφημερίδας ‘Ελεύθερη Ωρα’, η οποία παραβιάζει ξεκάθαρα τις Αρχές Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, εγκεκριμένες από τη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ».

Ενα απόσπασμα:

Χαρακτηριστικά, μόνο τους τελευταίους 4 μήνες έχουν καταγραφεί έξι πρωτοσέλιδα της ‘Ελεύθερης Ωρας’ με πηχυαίους τίτλους, τα οποία αγνοούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία:
1. ‘ΟΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΜΑΣΩΝΟΙ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!’ (13/7),
2. ‘ΑΡΧΙΡΑΒΙΝΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΦΙΞΗΣ ΤΟΥ… ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ’ (22/7),
3. ‘ΟΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ‘ΣΕΜΙΤΑΧ’ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ – 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ «ΕΤΟΣ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ»!’ (15/9),
4. ‘ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΥΦΑΝΤΗΣ ‘ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ’ – Πώς παίζει το Σιωνιστικό παιχνίδι – Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ολοκληρώσει τη δολοφονία του ελληνικού έθνους’ (18/9),
5. ‘ΡΑΒΙΝΟΣ, ΙΜΑΜΗΣ ΚΑΙ… ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! – ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ – Ο «Μεσσίας» των Εβραίων και η γενοκτονία της Ευρώπης από τους ισλαμιστές’ (22/9),
6. ‘ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ’! – Γιώργος Πάλμος: Το πάνε για παραγραφή λόγω υποστήριξης προς τους Ιουδαίους του… υπαλλήλου τους, Αλέξη Τσίπ

Διαβάστε τη συνέχεια στο © XYZ Contagion >>>>>>

***********

Χρήσιμα αναγνώσματα:
Ο κ. Βασιλείου (υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ) υπήρξε διευθυντής του Γραφείου Τύπου και επί Χριστόδουλου
– Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου υποψήφιος Βουλευτής με τον… αριστερό(!) ΣΥΡΙΖΑ

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία. Bookmark the permalink.

19 Responses to H Αποστολική Διακονία με την «Ελεύθερη Ώρα»;;;

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η Εισαγγελέας στην δίκη του ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας Γρ. Μιχαλόπουλου, αρχηγού της ακροδεξιάς και ρατσιστικής «Εθνικής Συμμαχίας», είχε πει: «Ο κατηγορούμενος είχε σχέσεις με την Εκκλησία και γνώριζε ότι η αχίλλειος πτέρνα των κληρικών είναι τα σκάνδαλα που αφορούν την ηθική τους υπόσταση…» («Ελευθεροτυπία», 13.4.2005).
  __________________

  Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως ο κ.Βασιλείου, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, υπήρξε εκτός από συνεργάτης του Χουντόδουλου και συνεργάτης του Εντιμότατου Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, καταδικασμένου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη εννέα ετών για τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης των οικογενειών Λάτση και Αγγελόπουλου και της πλαστογραφίας, Ομολογητή και Άρχοντα Οφικκιάλιου της Ορθοδοξίας, που σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί για τις ίδιες πράξεις σε κάθειρξη 18 ετών, εκδότη της Ελ.Ώρας

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=435434

  «Καίει» και τον Γρ.Μιχαλόπουλο

  Δημοσιογράφους που φέρονται να εμπλέκονται στους εκβιασμούς κατονόμασε ο κ.Χρυσόστομος

  Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Ζακύνθου κατονόμασε τον δημοσιογράφο και εκδότη της Ελεύθερης Ώρας, Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, ……Ισχυρίστηκε, δε, ότι όλοι οι μητροπολίτες και πατριάρχες έχουν πέσει θύματα εκβίασης και τους κάλεσε να καταθέσουν ώστε να μην θεωρηθεί ύποπτη η στάση τους.

  Στο ερώτημα πόσοι ιεράρχες κατά τη γνώμη του έχουν πέσει θύματα εκβίασης ή απόπειρας εκβίασης, ο ίδιος απάντησε χαριτολογώντας: «Από τους 80 που είμαστε, οι 180»… …….

  «Ο αρχιεπίσκοπος τα γνωρίζει όλα»

  Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, σημειώνοντας ότι στο ταξίδι του στη Ρωσία τον συνόδευε και ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μιχαλόπουλος. Επισήμανε, δε, ότι στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου προσελήφθη ο Γιώργος Βασιλείου, συνεργάτης του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου …….
  Δήλωσε, δε, ότι «ο αρχιεπίσκοπος τα γνωρίζει όλα· δεν υπάρχει αμφιβολία όταν ο αρχιεπίσκοπος παίρνει στο αεροπλάνο συνοδεία του στη Μόσχα τον Μιχαλόπουλο, όλα εξηγούνται». ……
  Αναφερόμενος στην κατάθεσή του στον Δ.Παπαγγελόπουλο (σημ.Λασκ. μετέπειτα διοικητή της καραμανλικής ΕΥΠ και τώρα υφυπουργό κατά της διαφθοράς στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΕΛ) ,

  ο Ζακύνθου Χρυσόστομος σημείωσε ότι οι τέσσερις ώρες που διήρκεσε ήταν λίγες για να περιγράψει τη ζοφερή εικόνα που υπάρχει στην Ελλάδα και στην Εκκλησία. …..
  ______________

  Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης πως στην κηδεία του Μιχαλόπουλου παρέστησαν 5 μητροπολίτες (Πειραιά Χρήστος Μεντζελόπουλος κλπ)

  και εκλεκτές προσωπικότητες, ο κ.Κώστας Πλεύρης, ο ηθοποιός Κώστας Πρέκας, ο τωρινός υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ.Τσίπρα κ. Τερέντιος Κουϊκ (τότε απλός βουλευτής των ΑΝΕΞΕΛ), ενώ στεφάνια έστειλαν οι ευσεβείς κ.κ. Πάνος Καμμένος (τότε απλός αρχηγός των ΑΝΕΞΕΛ) και Γιώργος Καρατζαφέρης, του Ορθόδοξου Συναγερμού (καταδικάστηκε πρόσφατα σε φυλάκιση 12 μηνών με 3ετη αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, η Δικαιοσύνη υπήρξε νομίζω πολύ αυστηρή).

  Σχετικώς με τον κ.Γρηγόριο Μιχαλόπουλο:
  https://roides.wordpress.com/2012/03/03/3mar12/
  Το σάπιο ιερό βασίλειο της Δανιμαρκίας [2]

  03/03/2012
  Γρ.Μιχαλόπουλου (Ομολογητή), άνθη ευλαβείας.

  Μέρος 2ο (Το πρώτο μέρος εδώ)
  https://roides.wordpress.com/2012/02/25/25feb12/

  ………………………
  Ο κ.Μιχαλόπουλος μεταφέρει και διαλόγους μητροπολιτών με αρχιμανδρίτες:

  Μητρ.: «Ευλογημένη πρέπει να προσέχεις…Λένε…»

  Αρχιμ.: «Γνωρίζω Σεβασμιώτατε…ποια βρώμα τα λέει…Να της πείτε αυτής της πουτάνας να προσέχει γιατί έχω φωτογραφίες του με το τεκνό του» («Ν.Α», (28-3-2003) και παράλληλα ενδιαφέρεται για την υγεία τους: «Με συμπτώματα οξείας σαλπιγγίτιδας εισήχθη στο Νοσοκομείο η Ντόντο…» («Ν.Α», 11-4-003).

  Τα σπαρταριστά κείμενα όμως, και οι κολακείες των δεσποτάδων προς τον συγγραφέα τους δεν έχουν τελειωμό. Η πρόταση για εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην Εκκλησία και συγκεκριμένα του «πρωκτόμετρου» το οποίο θα χρησιμοποιείται για την εξέταση υποψηφίων κληρικών, συνοδεύεται από βομβαρδισμό επίκαιρων φωτογραφιών του εκδότη με τον πατριάρχη και χαριεντιζόμενο τέτ α τέτ με πλειάδα μητροπολιτών (5-7-2002). Ο έπαινος του Χριστόδουλου.: «Αξιότιμε κ. Μιχαλόπουλε………Και εσείς ως άνθρωπος που ενδιαφέρεται για το κοινό καλό και διακρίνεσθε για την αγάπη και την πίστη σας προς τον Τρισάγιο Θεό και την Εκκλησία μας….». συνοδεύεται λίγους πόντους πιο πέρα από σχόλια για «Ηγούμενο αδελφή καραμπινάτη» για τον οποίο «Άχνα δεν βγάζει ΟΥΔΕΙΣ, ενώ ΟΛΟΙ γνωρίζουν την σαπίλα και τη βρωμιά» (τα κεφαλαία δικά του και ρωτάω σ’αυτούς τους «ΟΛΟΥΣ» δεν συγκαταλέγεται αυτοδίκαια πρώτος και καλύτερος ο Χριστόδουλος;) και ιδού η χαριστική βολή: Αφορά «Μητροπολιτίνα» η οποία θα «ξεπετάξει» όλη τη «νεολαία«, και θα «κάνει τα αγοράκια τσιράκια» αφού είναι «πρωκτολόγος«, «πισωγλέντης«, «οπισθογεμής«, «κουνά την αχλαδιά«, νοιώθει «ντε Κωλ» και αισθάνεται «τερψίπρωκτος» (2-2-2001).

  Με αφορμή τις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν κατά του κ.Μ. για εκβιασμό επιχειρηματιών, ο «Αδ.Τύπος» Ρίζου (23-1-2003) ισχυριζόταν πως εκβιαζόντουσαν 20 μητροπολίτες και η «Ελευθεροτυπία», αποκαλύπτει: «Χρυσός Σταυρός πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μεγαλόσταυρος πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μέγας λογοθέτης τσεχικής και σλοβακικής εκκλησίας…πρόεδρος του τάγματος Αγίου ……Κι όμως Πολλά πρωτοσέλιδα…είχαν για πρωταγωνιστές ομοφυλόφιλους ιεράρχες» (Φ.Παπούλιας, 19-1-2003). Η εφημερίδα αγνοούσε πως το πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει τιμήσει τον εκδότη και με την «ανώτατη διάκριση του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου» (Ν.Α. 16-5-’03). Ο Θηβών έδωσε στον ανακριτή «ονόματα, ποσά και μερικά προειδοποιητικά δημοσιεύματα» (Χ.Ζέρβα, «Κ.Ελευθερ», 2-2-2003), ο Ζακύνθου, κατήγγειλε: «Σε ζωγράφιζε και στη συνέχεια όταν πήγαινες και του έλεγες πάρε αυτά, από Μπουμπουλίνα σε έκανε Παπαφλέσσα ή αν αργούσες από Παπαφλέσσα σε έκανε Μπουμπουλίνα» («Έθνος», 26-1-2003). Ταυτόχρονα για το ίδιο θέμα ο «Αδ.Τύπος» (Μήτση), έγραφε «Σιγήν ιχθύος τηρεί η Εκκλησία…», η «Καθημερινή» σημείωνε πως «Σε δεινή θέση έναντι της Ελληνικής κοινωνίας έχει περιέλθει…η διοικούσα Εκκλησία…», ενώ ο Χουντόδουλος παρίστανε τον ψύχραιμο και συμβούλευε: «Μη παρασύρεστε από διάφορες φημολογίες….από αυτά που ακούτε ούτε τα μισά να πιστεύετε…προσπαθούν να γκρεμίσουν την Εκκλησία…»(«Ελευθεροτυπία», 27-1-2003). …………….

  Πρώτα βγαίνει η ψυχή κι ύστερα το χούϊ. Η εκκρεμοδικία δεν είχε μειώσει το ζήλο του κ.Μ. που ρωτά τον ηθικολόγο Καλαβρύτων για τέως κληρικούς της μητρόπολής του «αδελφούλες…είτε αγράμματοι και κλεφτρόνια….πως ανέχεται τέτοια υποκείμενα…» και φωτογραφίζει «φωνακλά» κλπ, κλπ. κληρικό, που «ερεθίζεται» από «κυρία των Β.Προαστίων» και «φωνάζει» ακουγόμενος «μέχρι την Πεντέλη» (23-7-’04). Ο μεγαλόσταυρος «Μέγας Λογοθέτης«, Δωρητής και Ευεργέτης κ.Μ. δεν πτοείται από τις κατηγορίες για εκβιασμούς. Κάτω από τον τίτλο «Να μην χαίρονται τα πουσταριά» απειλεί: «…η Αρχικόρη παίρνει τηλέφωνα και δηλώνει: Τον θάψαμε!…Του κλείσαμε το στόμα! Και χαχα-χούχα! Έχουμε δρόμο κόρες μου!….Δεν θα γλυτώσουν οι αδελφές ρασοφόρες…Ήλθε όμως η Ώρα του Αρχιεπισκόπου….Έχει φακέλους στα συρτάρια του….Γνωρίζει τα πάντα…Όχι από λόγια και φήμες! Αλλά από πράξεις Από ντοκουμέντα! Από μαρτυρίες…για να ξεβρωμίσει το ράσο από τους λερούς και τους γνωστούς κίναιδους!… Εκτός αν ΟΛΟΙ αυτοί οι λεχρίλοι είναι ‘η κάποια λύσις’ μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας…Εκτός και αν…Εκτός, το επαναλαμβάνω, και…» («Ν.Α.», 7-3-2003).

  Στο μεταξύ: «Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του σχετικά με την υπόθεση της εκβίασης με θύματα Μητροπολίτες μελετά ο εισαγγελέας ….. αναζητά – όπως όλα δείχνουν – στοιχεία από το περιβάλλον των κληρικών που να στοιχειοθετούν τις καταγγελίες, φαίνεται πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα ….. μεταβεί ο ίδιος στον δικό τους χώρο, ώστε να τους προστατεύσει από τη δημοσιότητα.» («Νέα», 23.1.’05). Απολογούμενος στη δίκη του ο κ.Μ., επιτέθηκε στον μοναδικό μητροπολίτη που κατέθεσε εναντίον του τον Ζακύνθου: «…του είπα πρώτος για τους φαντάρους, τους Αλβανούς και τους οικοδόμους…» («Ελευθεροτυπία», 8.4.’05). Η εισαγγελέας στην δίκη Μ. είπε: «Ο κατηγορούμενος είχε σχέσεις με την Εκκλησία και γνώριζε ότι η αχίλλειος πτέρνα των κληρικών είναι τα σκάνδαλα που αφορούν την ηθική τους υπόσταση…» («Ελευθεροτυπία», 13.4.’05). ………………..

  Ο κ.Μιχαλόπουλος δεν κάθησε πολύ πίσω από τα σίδερα. Η Δικαιοσύνη στη χώρα μας διαπνέεται από ανθρωπιστικά ιδεώδη κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος για σοβαρά προβλήματα υγείας. Το Εφετείο (14.7.’06) μείωσε την ποινή του στο μισό (!) καταδικάζοντάς τον όμως για τα ίδια αδικήματα της πρωτόδικης απόφασης. Στο μεταξύ ζήτησε την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής λόγω «σοβαρών προβλημάτων υγείας» και ο πρόεδρος εξέφρασε την ευχή ο αρμόδιος εισαγγελέας να δει με επιείκεια την αίτησή του, πράγμα που έγινε στις 4.12. O δημοσιογράφος Κ.Βαξεβάνης κατήγγειλε πρόσφατα πως ο Άρειος Πάγος ανατρέποντας τις αποφάσεις δυο δικαστηρίων και προηγούμενη γνωμοδότηση Εισαγγελέα του Αρ.Πάγου νομολόγησε σε αντίθεση με το νόμο και απελευθέρωσε οριστικά τον κ.Μ. και αργότερα και τον ροζ καταχραστή Άγιο Παντελεήμονα τ.Αττικής, διακόπτοντας έτσι το ιεραποστολικό τους έργο στις φυλακές.

  http://www.koutipandoras.gr/?p=14742
  ______________
  Ο Γ.Μιχαλόπουλος επί το έργον:

 2. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/hadi-stoys-aytonomoys-ethnikistes

  Δικαιοσυνη

  Χάδι στους Αυτόνομους Εθνικιστές
  17.07.2015. Γιάννης Μπασκάκης

  (….)
  Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, δημοσιογράφος της «Ελεύθερης Ωρας» και αρχισυντάκτης του «Ελεύθερου Κόσμου», όπου ήταν για χρόνια εκδότης ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Δ. Ζαφειρόπουλος, προέβαλε έναν άλλον ισχυρισμό. Είπε ότι βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, όμως –όπως παρατήρησε ο Δ. Ζώτος– είχε αφήσει το μηχανάκι του στην πλατεία Αγ. Δημητρίου, στο σημείο δηλαδή απ’ όπου ξεκίνησε η συντεταγμένη ομάδα των «Αυτόνομων Εθνικιστών».

  Ο Παπαγεωργίου, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του ήδη μια καταδίκη για συμμετοχή σε χρυσαυγίτικη επίθεση (10/1/2001), παραδέχτηκε ότι μέχρι το 2005 ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, όπως και ο δεύτερος κατηγορούμενος, Γιάννης Κόλλιας, που ομολόγησε τις ρατσιστικές του ιδέες και το γεγονός ότι έφυγε από τη Χρυσή Αυγή το 2008.
  (….)

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ

   http://www.efsyn.gr/arthro/oi-katadikes-tis-hrysis-aygis

   Οι καταδίκες της Χρυσής Αυγής
   Με το βλέμμα στραμμένο στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής, που ξεκινά και πάλι σήμερα μετά την καλοκαιρινή διακοπή, η «Εφ.Συν.» θυμίζει 20 καταδικαστικές αποφάσεις που είναι ενδεικτικές για τον εγκληματικό τρόπο δράσης της ναζιστικής οργάνωσης από το 1987 μέχρι την άσκηση ποινικής δίωξής της.
   ……………………………..
   5. Απόφαση 4020/2006 Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο (Εφετείο) Αθηνών: Καταδίκη Δημήτρη Παπαγεωργίου για επίθεση σε μέλος του ΣΕΚ στην Ευελπίδων (10/1/2001). Το τότε στέλεχος της Χρυσής Αυγής και μετέπειτα «Αυτόνομος Εθνικιστής» συμμετείχε σε ομάδα μελών της ναζιστικής οργάνωσης η οποία επιτέθηκε εναντίον αστυνομικών και μελών του ΣΕΚ με γιαούρτια και λοιπά αντικείμενα και προξένησε φθορές στα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Καταδικάστηκε για διατάραξη κοινής ειρήνης και εξύβριση σε φυλάκιση επτά μηνών.

   http://gkaratheodoris.blogspot.gr/2013/07/patria.html
   Άρθρο με πολλούς αποδέκτες από τον Δημήτρη Παπαγεωργίου στο Patria
   14
   Ιουλίου

   Στο νέο περιοδικό Patria, o δημοσιογράφος και γνωστός για τους αγώνες τους Δημήτρης Παπαγεωργίου σκιαγραφεί για ακόμη μια φορά με ουσιαστικό τρόπο την ελληνική χειμερία νάρκη των Ελλήνων Εθνικιστών.

   Παρουσιάζοντας δράσεις και εκδηλώσεις άλλων Εθνικιστικών ομάδων ανά την Ευρώπη αναρωτιέται που σφάλλει το ελληνικό κίνημα και ακουμπά στα πραγματικά προβλήματα του λεγόμενου «χώρου».
   ____________________
   ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ υπογράφει ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ των ΣΥΡΙΖΕΛ

   http://www.elora.gr/portal/ellada/1733-2010-06-15-13-03-34
   Οι υπογράφοντες, διατρανώνουμε την πρόθεσή μας να αγωνιστούμε ώστε να τερματιστεί η άδικη και συνεχιζόμενη κράτηση του Δημήτρη Παπαγεωργίου, που αποτελεί κόλαφο για τον πολιτικό και το νομικό μας πολιτισμό.

   …………….

   Βελόπουλος Κυριάκος βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ.
   ………………….
   Γεωργιάδης Άδωνις βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ.
   …………..

   Γούδης Χρίστος καθηγητής πανεπιστημίου (Χρυσή Αυγή)
   ………….

   Δράκος Ιωάννης εκδότης «Λόγχη»
   Ζαφειρόπουλος Δημήτριος εκδότης «Ελεύθερος Κόσμος» (ποινική καταδίκη)
   ………………..

   Ζουρνατζής Σπυρίδων τ. ευρωβουλευτής (Χούντα)
   …../.
   Καραθάνος Μπάμπης πρόεδρος Ενώσεως Βορειοηπειρωτών
   Καράμπελας Παναγιώτης μέλος Κ.Ε. ΛΑ.Ο.Σ.
   Καρδαράς Κώστας πρόεδρος Ν.Ο. ΛΑ.Ο.Σ. Καρδίτσης
   Καρκαλέτσης Σταύρος ιστορικός
   …….
   …..
   Κουμουσίδης Βασίλης υπ. Φ.Ο.Σ. Θεολογικής Αθηνών
   ……..
   Κρανιδιώτης Φαήλος δικηγόρος
   Κρεμμύδα Αθηνά υπ. Τομέα Β/Ηπειρωτικού Αγώνος της ΝΕ.Ο.Σ.
   Κυρόπουλος Χρήστος δικηγόρος
   Κώνστας Μανώλης εκδότης «Νοών»
   Κωνσταντάρας Δημήτρης δημοσιογράφος, τ. βουλευτής
   Λεονταρίτης Γεώργιος δημοσιογράφος
   ……..
   Μιχαλόπουλος Γεώργιος εκδότης εφ. «Ελεύθερη Ώρα»
   ………
   Ναξάκης Αντώνιος αρχιπλοίαρχος ε.α.
   Νικολόπουλος Νίκος βουλευτής ΝΔ
   ………..
   Πλεύρης Κωνσταντίνος δικηγόρος
   …………..
   Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. («Υπόθεση φρουτάκια»)
   Ψωμιάδης Παναγιώτης νομάρχης Θεσσαλονίκης (ποινική καταδίκη)

 3. Ο/Η Γνώστης λέει:

  H Αρχιεπισκοπή τα ξέρει όλα αλλά η εφημερίδα έχει και αρχείο…

 4. Ο/Η της Αποστολικής Διακονίας λέει:

  http://www.parapolitika.gr/article/173377/i-apostoliki-diakonia-timise-toys-ekklisiastikoys-ypalliloys
  19.05.2015
  Η Αποστολική Διακονία τίμησε τους εκκλησιαστικούς Υπαλλήλους


  Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κος Γεώργιος Βασιλείου

  Με πρωτοβουλία του Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, στο ιερό Προσκύνημα της Αγ. Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου της Αττικής, μετέβησαν τη Δευτέρα το απόγευμα οι Κληρικοί και Λαϊκοί Υπάλληλοι των εκκλησιαστικών Οργανισμών με επικεφαλής τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμεντα.

  Εκεί παρουσία των εργαζομένων, του Δημάρχου Αγ. Βαρβάρας Αττικής και του Διευθυντή του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας τίμησε τον Αρχιγραμματέα και τον Πρόεδρο των εργαζομένων, οι οποίοι πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στο Ιερό Λείψανο της Αγ. Βαρβάρας.
  Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ

  Στη συνέχεια επέδωσε, τιμής ένεκεν, το επί τη ευκαιρία της ελεύσεως του ι. Λειψάνου εκδοθέν μετάλλιο, τόσο στον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμεντα όσο και στον Πρόεδρο του Συλλόγου των εργαζομένων της Αποστολικής Διακονίας και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Γιώργο Βασιλείου.

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.dimokratianews.gr/content/52640/atopima-logo-megalomanias
  Ο Γ. Βασιλείου (προϊστάμενος του γραφείου τύπου της Ιεράς Συνόδου) κατεβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ αφού πρώτα παρακάλεσε Ν.Δ. και Χ.Α.

  Υπήρξε επί πολλά χρόνια δημοσιογράφος στην «Ελεύθερη Ωρα» και οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι μέχρι πρότινος έριχνε δίχτυα στη Χρυσή Αυγή. Οταν τον απέρριψαν, απευθύνθηκε στη Ν.Δ. αλλά και από εκεί «έφαγε πόρτα». Μάλιστα, λέγεται ότι με ύφος χιλίων καρδιναλίων αυτοπροτάθηκε για την Αιτωλοακαρνανία απαιτώντας να τον τοποθετήσουν σε εκλόγιμη θέση! Βλέποντας, όμως, ότι στη Συγγρού… έπεσαν κάτω από τα γέλια με τις απαιτήσεις του, τους απείλησε ότι θα πάει στην Κουμουνδούρου, όπως και έκανε!

  http://www.dimokratianews.gr/content/52714/i-antidrasi-toy-g-vasileioy-kai-i-alitheia-tis-dimokratias

  Στο χθεσινό δημοσίευμα της «δημοκρατίας» για την (ηθικά ασυμβίβαστη) υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου Γιώργος Βασιλείου,

  Κάνετε λόγο για κίνησή μου προς τη Χρυσή Αυγή αλλά και τη Νέα Δημοκρατία, χρησιμοποιώντας μάλιστα εξόχως μειωτικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου. Ελπίζω να έχετε και τις σχετικές αποδείξεις για την πιστοποίηση των λεγομένων σας.

  Είμαι βέβαιος όμως ότι δεν έχετε την παραμικρή, για τον απλούστατο λόγο ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Πρόκειται για στυγνή συκοφάντηση, η οποία συνοδεύεται με ξεκάθαρη πρόθεση μείωσης και σπίλωσης της προσωπικότητάς μου, για τα οποία να είστε βέβαιος πως θα αναζητήσω το δίκαιό μου εκεί που πρέπει.

  http://orthodoxia.info/news/%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BF-%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%83/

  Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γιώργος Βασιλείου
  Στον πολιτικό στίβο φαίνεται πως αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα κ. Γιώργος Βασιλείου.

  Ο δημοσιογράφος και θεολόγος που κατάγεται από το Αγρίνιο, θα πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική περιφέρεια της Αιτωλοακαρνανίας.

 6. Ο/Η των Συριζέλ λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/12/blog-post_707.html

  Ο Καμμένος στα ‘χνάρια Μπαλτάκου


  Και μπορεί όλοι/ες να θυμόμαστε τις γελοιότητες που είχε οργανώσει στο νησί της Σαλαμίνας με τις μακεδονικές σάρισες και τους Σαλαμινομάχους αλλά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τις στενές επαφές που είχε ο Καμμένος με τον θεωρητικό της Απριλιανής χούντας Γ. Γεωργαλά, μια σχέση που κατέληξε σε δικαστικές διενέξεις.
  Ο Καμμένος στο δρόμο που άνοιξε ο Μπαλτάκος

  Τα στρατιωτικά λύκεια που ονειρεύεται ο υπουργός Άμυνας, το δεξί χέρι του Σαμαρά που αποπέμφτηκε για σχέσεις με τη ΧΑ και άλλες περίεργες διασυνδέσεις.

  Ο υπουργός Άμυνας σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων αλλά είναι ένας τυπικός επαγγελματίας της πολιτικής, αφού εκλέγεται βουλευτής από το 1993. Έχει αποδειχθεί μάλιστα ιδιαίτερα ικανός στο να κάνει επικοινωνιακό θόρυβο κάθε φορά που περιθωριοποιείται, ή οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στα δημοσκοπικά χαμηλά τους.

  Έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι, αυτή τη φορά, λίγα 24ωρα μετά την άρνησή του να ψηφίσει το Σύμφωνο Συμβίωσης, επέλεξε να τραβήξει πάνω του τους προβολείς της δημοσιότητας προτείνοντας την δημιουργία… “αεροπορικού- ναυτικού και στρατιωτικού λυκείου”, κάτι που δεν έγινε ούτε επί δικτατορίας!

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η συνεργασία που σε μια φυσιολογική χριστιανική Εκκλησία θα είχε προκαλέσει τεράστια κατακραυγή, έχει προχωρήσει. Αναρωτιέμαι τι λέει ο υπουργός Παιδείας της Αριστεράς.

  http://www.dogma.gr/ellada/oles-oi-akolouthies-tis-megalis-evdomadas-s-ena-vivlio/2828/

  Όλες οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας σ” ένα βιβλίο
  Από Dogma
  26 Απριλίου 2013 21:49
  Dogma Newsdesk

  Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προσφορά κάνει την ερχόμενη Κυριακή η εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα».

  Σε συνεργασία με την «Αποστολική Διακονία» της Εκκλησίας της Ελλάδος, δίνει στους αναγνώστες της την ευκαιρία να αποκτήσουν μια δερματόδετη έκδοση 900 σελίδων στις οποίες αναφέρονται όλες οι ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος.

  Η προσφορά έχει ιδιαίτερη σημασία αφού προέρχεται από τον επίσημο εκδοτικό οίκο της Εκκλησίας της Ελλάδος, κάτι το οποίο δίνει ιδιαίτερη αξία.

  Δείτε το σχετικό βίντεο
  ___________________________________

  Αντί σχολίου:
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=435434
  Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Ζακύνθου κατονόμασε τον δημοσιογράφο και εκδότη της Ελεύθερης Ώρας, Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, ……Ισχυρίστηκε, δε, ότι όλοι οι μητροπολίτες και πατριάρχες έχουν πέσει θύματα εκβίασης και τους κάλεσε να καταθέσουν ώστε να μην θεωρηθεί ύποπτη η στάση τους. Στο ερώτημα πόσοι ιεράρχες κατά τη γνώμη του έχουν πέσει θύματα εκβίασης ή απόπειρας εκβίασης, ο ίδιος απάντησε χαριτολογώντας: «Από τους 80 που είμαστε, οι 180»… …….
  «Ο αρχιεπίσκοπος τα γνωρίζει όλα»
  Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, σημειώνοντας ότι στο ταξίδι του στη Ρωσία τον συνόδευε και ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μιχαλόπουλος. Επισήμανε, δε, ότι στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου προσελήφθη ο Γιώργος Βασιλείου, συνεργάτης του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου (σημ.Λασκ. πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές)…………………….
  Ενδεικτικά από εδώ:
  https://roides.wordpress.com/2012/03/03/3mar12/
  ………………………….
  Με αφορμή τις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν κατά του κ.Μιχαλόπουλου για εκβιασμό επιχειρηματιών, ο «Αδ.Τύπος» Ρίζου (23-1-2003) ισχυριζόταν πως εκβιαζόντουσαν 20 μητροπολίτες και η «Ελευθεροτυπία», αποκαλύπτει: «Χρυσός Σταυρός πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μεγαλόσταυρος πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μέγας λογοθέτης τσεχικής και σλοβακικής εκκλησίας…πρόεδρος του τάγματος Αγίου ……Κι όμως Πολλά πρωτοσέλιδα…είχαν για πρωταγωνιστές ομοφυλόφιλους ιεράρχες» (Φ.Παπούλιας, 19-1-2003).
  …………………..
  «Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του σχετικά με την υπόθεση της εκβίασης με θύματα Μητροπολίτες μελετά ο εισαγγελέας ….. αναζητά – όπως όλα δείχνουν – στοιχεία από το περιβάλλον των κληρικών που να στοιχειοθετούν τις καταγγελίες, φαίνεται πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα ….. μεταβεί ο ίδιος στον δικό τους χώρο, ώστε να τους προστατεύσει από τη δημοσιότητα.» («Νέα», 23.1.’05)……………

  Η εισαγγελέας στην δίκη Μιχαλόπουλου είπε: «Ο κατηγορούμενος είχε σχέσεις με την Εκκλησία και γνώριζε ότι η αχίλλειος πτέρνα των κληρικών είναι τα σκάνδαλα που αφορούν την ηθική τους υπόσταση…» («Ελευθεροτυπία», 13.4.’05)………
  ____________________

  Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρ 2012
  Πηγή είδησης: indobserver.blogspot.com
  ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΑΚΗ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ (συνεργάτης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» και εκδότης του «Ανεξάρτητου

  Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαρ 2012
  Συνεντευξη Π. Καμμενου στην «Ελευθερη Ωρα»

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Συμβαίνουν τον καιρό της Αριστεροακροδεξιάς διακυβέρνησης

  ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ:

  http://booksjournal.gr/slideshow/item/1721-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CF%81%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7

  30 Δεκεμβρίου 2015

  Εκκλησία της Ελλάδος και Ελεύθερη Ώρα πουλάνε Πρωτόκολλα Σιών – Πλεύρη – Φουράκη
  Παναγιώτης Δημητράς

  ……………………..
  Ντροπή λοιπόν στον Πρόεδρο της Αποστολικής Διακονίας Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_main/profile/profile.asp?content=content&main=kentriko.htm) και σε ολόκληρη της Εκκλησία της Ελλάδος που σιγεί, συνένοχα αν όχι επαινετικά. Ντροπή επίσης στη δήθεν αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα που επίσης σιωπά για αυτή τη δράση του ανώτατου κρατικού φορέα. Στο μέλλον ας μην παραπονεθεί η κυβέρνηση όταν αυτός ο εναγκαλισμός με τον χειρότερο ρατσισμό θα συζητιέται στον ΟΗΕ που το 2016 θα εξετάσει την Ελλάδα για το πώς (δεν) μάχεται το ρατσισμό.

  Τέλος, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο δεν ενοχλείται;

  …………………
  _____________________________

  Αμερικανοεβραίες υφίστανται λεκτικές επιθέσεις από Έλληνες στη Λέσβο, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους πρόσφυγες:
  https://enantiastonantisimitismo.wordpress.com/2015/12/29/israaid-women-suffer-antisemitic-verbal-abuse-from-other-volunteers/

  IsraAid women helping Syrians at Lesbos suffer antisemitic verbal abuse from other volunteers & security guard

  29/12/2015 /

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το παρακάτω σχόλιό μου
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/12/27/apostoliki-diakonia-eleftheri-ora/#comment-11202 στο δημοσίευμα του xyzcontagion, που αντιγράψαμε με το παρόν ποστ,
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/12/27/apostoliki-diakonia-eleftheri-ora/
  θεωρώ χρήσιμο να μεταφέρω και εδώ:

  @ «Επιτρέψτε μου να γίνω φορτικός, επειδή το άρθρο σας έχει τεράστια σημασία. Δείχνει ότι ο Αρχιεπίσκοπος συνεργάζεται με μια με ολότελα αντιευαγγελικές «ιδέες» αποκρυφιστική, χουντική και αντισημιτική εφημερίδα μιας ακροδεξιάς φονταμενταλιστικής υποκουλτούρας, ολότελα θεομπαιχτικής και ολοφάνερα απατεωνίστικης (Νοστραδάμειες «προφητείες» , καταστροφολογίες μίσους» κλπ), η οποία επιβαρύνεται με το γεγονός πως ο ιδρυτής της είχε καταγγελθεί από τον τότε μητροπολίτη Ζακύνθου ως εκβιαστής του συνόλου σχεδόν των Αρχιερέων. Βεβαίως η Δικαιοσύνη δεν μπόρεσε για κάποιους λόγους, ανάμεσα στους οποίους το ολοφάνερο γεγονός πως δεν γινόταν πρακτικά να βρεθεί μητροπολίτης να καταθέσει πως τον εκβίαζε με φωτογραφίες της κρεβατοκάμαράς του και να τον καταδικάσει και για αυτό. Τον στιγμάτισε όμως ανεξίτηλα ως εκβιαστή επιχειρηματιών ενώ υπάρχουν μάρτυρες αδιάψευστοι τα περίεργα, χυδαιότατα στις πεζοδρομιακές εκφράσεις χαμαιτυπείου, προειδοποιητικά του δημοσιεύματα σε βάρος κληρικών, οι οποίοι λίγο αργότερα μεταμορφώνονταν «από Μπουμπουλίνες σε Παπαφλέσσα», όπως άκρως εύστοχα επεσήμανε ο κ.Χρυσόστομος. Τίποτε όμως δεν φαίνεται να πτοεί τον Αρχιεπίσκοπο ούτε οι έντυπες αισχρότητες του μακαρίτη, που θα έκαναν να κοκκινίσει από ντροπή ακόμη και κάποιον πορνοσταρ.

  Σας παραπέμπω και σε δημοσίευμα της «Καθημερινής» από το οποίο μπορούν να αντληθούν συμπεράσματα:

  http://www.kathimerini.gr/141163/article/epikairothta/ellada/ta-roz-skandala-ths-ierarxias

  «26.01.2003
  Τα «ροζ σκάνδαλα» της Ιεραρχίας…
  Του Γρηγόρη Καλοκαιρινού
  Σε δεινή θέση έναντι της ελληνικής κοινωνίας έχει περιέλθει τον τελευταίο καιρό η διοικούσα Εκκλησία, μετά και τις πρόσφατες καταγγελίες, που ήδη διερευνά η Δικαιοσύνη, περί κυκλωμάτων τα οποία δρούσαν και στον εκκλησιαστικό χώρο και μάλιστα -όπως διαδίδεται- ορισμένα εξ αυτών προσπαθούσαν να εμφανιστούν και σαν «ασπίδα προστασίας» των θυμάτων τους από την αόρατη μέχρι πρότινος «17 Νοέμβρη». Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο αυτό αλλά άκρως σοβαρό και «ευρέος φάσματος» γεγονός, ήλθε να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο καταγγελιών, δημοσιευμάτων και πάσης φύσεως εκπομπών τηλεοράσεως και ραδιοφώνου που, ασχέτως αν αποδείχθηκαν αληθή ή όχι, απησχόλησαν την κοινή γνώμη τις τελευταίες δεκαετίες και είχαν «ροζ απόχρωση».
  Λησμονημένα γεγονότα
  ……….
  Γι’ αυτό, λοιπόν, μπορεί να γίνουν εκβιασμοί, ειδικά «ηθικού περιεχομένου» επί κληρικών, δικαίως ή αδίκως, με το ίδιο σχεδόν αποτέλεσμα. Οι πρώτοι θα ενδώσουν γιατί ενέχονται και οι δεύτεροι, γιατί θα είναι δύσκολο να αποδείξουν 100% την αθωότητά τους, περνώντας μάλιστα και από μια διαδικασία-δοκιμασία τεράστια σε ψυχικό κόστος, αφού θα πρέπει να υποστούν ταπεινώσεις ενώπιον ανακριτών, δικαστηρίων και -στις μέρες μας- ενώπιον τηλεοπτικών εφετείων και Αρείων Πάγων.
  Και ανάλογες δοκιμασίες δεν είναι εύκολο, όχι απλώς να τις αντέξουν αλλά ούτε να τις φανταστούν, ειδικά οι «μη ενεχόμενοι» κληρικοί, που ακόμη και έπειτα από μια τρομακτική διαδικασία, εάν βγουν δικαιωμένοι, πάλι οι υποψίες θα αιωρούνται από επάνω τους. Ετσι όλοι, μέχρι τώρα τουλάχιστον, ενδίδουν. Αυτό μας κάνει και πιστεύουμε πως και αυτή τη φορά ενώπιον του εισαγγελέως-ανακριτού, αν κληθούν, θα αρνηθούν τους εκβιασμούς εις βάρος τους, αθωώνοντας έτσι τους εκβιαστές τους, εάν φυσικά υπάρχουν τέτοιοι.
  (……)
  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης πως τα «εσωεκκλησιαστικά καρφιά»… ενισχύθηκαν και από μία κυρία που και αυτή από την πλευρά της επιθυμούσε διακαώς να… κάψει κάποιον που πιθανόν να έχει σχέση με τις υπό διερεύνησιν καταγγελίες για πιθανό εκβιασμό και κληρικών. Επειδή δε στον χώρο της Εκκλησίας γνωρίζουν οι πολλοί έντιμοι ιερωμένοι τις μεθόδους αυτές, όπως επίσης γνωρίζουν ότι και ο ίδιος ο χώρος εκτρέφει το ενδιαφέρον εκβιαστών -να θυμηθούμε τα φέιγ-βολάν κατά καιρούς εις βάρος υποψηφίων μητροπολιτών και άλλα πολλά ήθη που γίνονται από αντιπάλους εκκλησιαστικούς «σχηματισμούς», που, όπως είναι πολύ φυσικό, τα εκμεταλλεύονται εις βάρος όμως και των δύο πλευρών οι πάντα παρόντες εκβιαστές- γι’ αυτό και οι αναστολές τους να εμφανιστούν στους ανακριτές γίνονται ακόμη πιο μεγάλες. Γιατί «ο Χριστός συγχωρεί, ορισμένοι Δεσποτάδες ποτέ» (εκκλησιαστικό γνωμικό κατά Σεραφείμ).

  Ποιοι θα μιλήσουν
  Εάν επομένως υπάρχουν εκβιαστές και, φυσικά, εκβιασθέντες ιεράρχες, η μόνη ελπίδα να σπάσει κάποιος κρίκος από την αλυσίδα της σιωπής θα είναι να μιλήσουν μητροπολίτες που έχουν «τσαμπουκά», αλλά και «άσους στα φαρδιομάνικά» τους, όπως ο Ζακύνθου Χρυσόστομος.
  Ομως, και σε αυτήν την περίπτωση, οι ελπίδες για φως, άπλετον φως, είναι λίγες, αφού η Δικαιοσύνη στον τόπο μας δείχνει πάντα μια ιδιαίτερη ευαισθησία προς την Εκκλησία, γι’ αυτό και δεν βάζει παρά την καλή της διάθεση για την αναζήτηση και εδώ του δικαίου – το μαχαίρι στο κόκκαλο.
  Ετσι θα πληροφορηθούμε μόνον για μικροτιμολόγια μικροεντύπων ή σταθμών, για πωλήσεις βιβλίων με το έτσι θέλω, για μικροδουλίτσες που ζητήθηκαν από μητροπολίτες, σε όλη την Ελλάδα. Τα πιθανώς «μεγάλα» δεν θα γίνουν γνωστά.
  Με βάση, λοιπόν, την μέχρι τώρα «γενική πρακτική», καθίσταται σαφές πως, εάν δεν αποφασίσει η ίδια η διοικούσα Εκκλησία την όποια αυτοκάθαρσή της και με τολμηρές ενέργειες αλλά και θεσμικές διαδικασίες απαλλάξει τον χώρο της από τους αναξίους, αποκαταστήσει τους αξίους και δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που απαιτούνται ώστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια και αναλόγου εκτάσεως γεγονότα που την εκθέτουν και την αποδυναμώνουν, τότε δεν πρόκειται να έχουμε καμιά αλλαγή σκηνικού και θα συνεχιστεί η ίδια νοσηρή κατάσταση τους κόλπους του κλήρου.»

  Προσωπικά διαφωνώ απόλυτα με τον ισχυρισμό πως μπορεί να εκβιαστεί και να ενδώσει ακόμη και ένας αθώος μητροπολίτης. Πιστεύω το αυτονόητο πως οφείλει ασυζητητί να δώσει τη μάχη υπέρ της αλήθειας, με πίστη στο Θεό του, υπερασπιζόμενος την επισκοπική του τιμή και την Εκκλησία, πολύ δε περισσότερο να μην καταχραστεί τα χρήματα που οφείλει στους φτωχούς, δίνοντας τα υπέρ του πλουτισμού ενός εκβιαστή. Τα όσα λέει στο σημείο αυτό ο δημοσιογράφος, για όποιον λόγο κι αν τα λέει, θολώνουν τα νερά προφανών ενοχών και δεν τιμούν καθόλου το επισκοπικό σώμα, το οποίο εμφανίζουν έτσι κι αλλιώς περίτρομο, μπροστά σε εκβιασμούς. Να σημειώσω επίσης πως ακόμη και ο «τσαμπουκαλής, με άσους στο μανίκι κλπ» κατά το δημοσιογράφο Σεβ.Χρυσόστομος, δεν κατάγγειλε ροζ εκβιασμό για τον ίδιο (αυτό το είδος φαίνεται πως αφορούσε μόνο τους άλλους κληρικούς), αλλά εκβιασμό από τον Μιχαλόπουλο ως εκπρόσωπο της 17Ν, μια καταγγελία που κατέπεσε απόλυτα στο δικαστήριο και που κατά την ταπεινή μου γνώμη ήταν εντελώς αστεία.

  Να προσθέσω πάντως πως ο κ.Μιχαλόπουλος ακολούθησε την εγχώρια κλασσική πορεία μαλακής πτώσης ενός ισχυρού κατηγορούμενου. Από 18 χρόνια πρωτόδικα, έπεσε στα 9 στο Εφετείο με τις ίδιες κατηγορίες και μετά αποφυλακίστηκε πρόωρα.
  Παραθέτω και σχετικό άρθρο του κ.Βαξεβάνη, υπενθυμίζοντας πως σήμερα αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς υφυπουργός και, κατά την ταπεινή μου γνώμη, άλλη μια εύστοχη προσωπική επιλογή του κ.Τσίπρα, είναι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί Κ.Καραμανλή (του μικρού) και πρώην Αεροπαγίτης κ.Παπαγγελόπουλος για τον οποίο έχει γραφτεί («Ελευθεροτυπία, Τρίτη 14 Ιουλίου 2009-ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ-Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο, του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ….»).
  Συμπτωματικά ο ίδιος δικαστικός, γιός αστυνομικού (βλ. ΒΗΜΑ, 12.2.2006, Δ.Μπρούσαλη, όπου και το ακόλουθο: «..πάντως, αυτό που κυρίως καταλογίζουν στον κ. Παπαγγελόπουλο σε σχέση με τις προκαταρκτικές εξετάσεις είναι ότι στην ουσία διατάσσει έρευνες για το τίποτα. Και αυτό γιατί οι περισσότερες εξ αυτών μετά την περαίωσή τους είτε τίθενται στο αρχείο είτε οι διώξεις που τυχόν ασκούνται καταπίπτουν στην πορεία….»), είχε αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών, της υπόθεσης των εκβιασμών Μιχαλόπουλου και φαντάζομαι πως η στενοχώρια του που δεν τεκμηριώθηκαν στο εκκλησιαστικό τους σκέλος, παρά τις ισχυρότατες ενδείξεις, θα είναι ανάλογη με αυτήν που είχε όταν παρέπεμπε υποθέσεις στο αρχείο χωρίς να μπορέσει να εντοπίσει ενόχους, οι οποίοι φαίνεται πως δεν θα υπήρχαν.

  http://www.koutipandoras.gr/article/14742/olisthiro-patinaz-ston-areio-pago

  «Ολισθηρό πατινάζ στον (Άρειο) Πάγο
  30 Ιανουαρίου 2012
  13:30
  […]
  «Εκφραστικό» παράδειγμα, είναι η περίπτωση του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου της «Ελεύθερης Ώρας». Ο Μιχαλόπουλος είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη για εκβιασμό των επιχειρηματιών Λάτση και Αγγελόπουλου.Το 2008 ο Μιχαλόπουλος επιχείρησε να κάνει χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου γιατί ήταν πλέον υπερήλικας. Το δικαστικό συμβούλιο με το βούλευμα 1012/2008 αποφάσισε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί με βάση τον νόμο,έπρεπε ο κατηγορούμενος να έχει εκτίσει πρώτα το ένα τρίτο της ποινής.Ο Μιχαλόπουλος προσέφυγε στο συμβούλιο εφετών Πειρειά,το οποίο με το βούλευμα 97/2009, είπε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Οπότε την σκυτάλη πήρε ο Άρειος Πάγος ,ο οποίος αποφυλάκισε τον Μιχαλόπουλο. Έχει σημασία, πως ο Άρειος Πάγος είχε αποφανθεί για το θέμα αυτό σε αίτημα άλλου κατηγορουμένου. Το 1998 ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Σταύρος Κουτελιδάκης, είχε γνωμοδοτήσει πως ο νόμος ήταν σαφής και προκειμένου να αποφυλακιστεί υπερήλικας πρέπει να έχει συμπληρώσει το ένα τρίτο της ποινής.Ο Άρειος Πάγος όμως «παρήγαγε» περιέργως νέα νομολογία για τον Μιχαλόπουλο αν και ο ίδιος ο νόμος δεν χρειάζεται καμιά ερμηνεία.Με αυτή τη νομολογία απελευθερώθηκε και ο Παντελεήμων Αττικής ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια για κατάχρηση 190.000 ευρώ από την Μονή Εφραίμ και είχε βρεθεί στους λογαριασμούς του 1,5 δις δραχμές «για τα γεράματα»
  Τι συμβαίνει λοιπόν στον Άρειο Πάγο; Γιατί παράγει ανασφάλεια Δικαίου;Γιατί παράγει νομολογία και «ερμηνείες» που δεν χρειάζονται,και γιατί αμφισβητεί συστηματικά αποφάσεις δικαστηρίων όταν πρόκειται για συγκεκριμένες υποθέσεις; Τις μοναδικές ίσως που δηλώνουν στην κοινή γνώμη πως υπάρχει Δικαιοσύνη και μπορεί να απευθύνεται προς πάσα κατεύθυνση.
  Θεσμικά υπάρχει ένα μεγάλο θέμα.Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ελέγχει την απονομή της Δικαιοσύνης αλλά και τον εαυτό του. Ίσως είναι αναγκαίο ένα ελεγκτικό όργανο σαν αυτά που υπάρχουν στην Ευρώπη.Μέχρι να εξεταστεί η δημιουργία του, πρέπει να σταματήσει το ολισθηρό πατινάζ».».

  • Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

   http://www.reporter.gr/Diethnh/Diethneis-Eidhseis/271155-Boyleytes-Dikastes-sto-epikentro-ths-diafthoras-sthn-Ellada

   Βουλευτές και Δικαστές στο επίκεντρο της διαφθοράς στην Ελλάδα!

   Με μία έκθεση-καταπέλτη, για το ποιοί ευθύνονται, κυρίως, για την διαφθορά στην Ελλάδα, η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι, στο επίκεντρο της εκτεταμένης διαφθοράς στην Ελλάδα, βρίσκονται οι βουλευτές, οι δικαστές και οι εισαγγελείς.

   Η διαφθορά λέει η έκθεση, πού πρόκειται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση και στην συγκάλυψη και επέκταση της, συνέβαλλαν τα μέγιστα εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, υπερψηφίζοντας παράνομες αποφάσεις απαλλαγής και διαγραφής ευθυνών καθώς και δικαστές και εισαγγελείς, με αδιαφανείς νομοθετικές διαδικασίες.

   Καλώντας την Ελλάδα, «να διασφαλίσει την ακεραιότητα στο κοινοβούλιο και στο δικαστικό σώμα», η έκθεση της GRECO, υπογραμμίζει ιδιαίτερα ότι, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα κανόνες που να διασφαλίζουν τον έλεγχο της παράλληλης δραστηριότητας βουλευτών, των δωρεών που λαμβάνουν από «αγνώστους» επιχειρηματικούς κύκλους για την προώθηση των συμφερόντων τους καθώς και για τον έλεγχο των σχέσεων τους με «ομάδες συμφερόντων».

   Η Ελλάδα βρίσκεται «σε πολύ πρώιμο στάδιο», στο θέμα του ελέγχου της ακεραιότητας των βουλευτών, τονίζεται στην έκθεση.

 10. Ο/Η selenos. λέει:

  Απαγορευεται να ειναι καποιος αντισημιτης;Χιλια Χρονια Χιτλερ,εβραιοδουλοι.

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο κ.Τσίπρας βρίσκει θαυμάσιο τον κ.Ιερώνυμο, όμως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν είναι τόσο δεξιό όσο ο αριστεροακροδεξιός πρωθυπουργός μας και όλη η υπόλοιπη Αριστερά, ΚΚΕ, ΛΑΕ κλπ που κάνουν πάντα το κορόιδο σε κάθε σκάνδαλο της κρατικής Εκκλησίας:

  Στην έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015, στο τμήμα για την Ελλάδα, και στο ‘Section III. Status of Societal Respect for Religious Freedom’ υπάρχουν αναφορές σε δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion.
  Το ένα από αυτά: Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδας, συνεργάζεται εμπορικά με την ακροδεξιά, αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’:

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/08/13/state-department-religious-freedom-report-2015-two-xyzcontagion-incidents/

  Η έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015: Πολλά περιστατικά αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας, ρητορικής μίσους και διακρίσεων λόγω θρησκείας: Δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion

  Posted by Κλέων Ι. στο 2016/08/13

  Η νέα έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες, για το έτος 2015 (‘International Religious Freedom Report for 2015’), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις 10 Αυγούστου 2016, στο τμήμα για την Ελλάδα, περιέχει αρκετά περιστατικά αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας, ρητορικής μίσους και διακρίσεων λόγω θρησκείας. Είναι η 18η χρονιά, και η έκθεση on-line μπορεί να διαβαστεί εδώ:

  «Members of minority religious groups, including Jews and Muslims, and immigrants experienced religious discrimination and hate speech. There were incidents of vandalism of cemeteries, religious memorials, and houses of worship, some of which government officials condemned»
  http://www.state.gov/j/drl/rls/irf/religiousfreedom/index.htm?year=2015&dlid=256195#wrapper

  Στο ‘Section III. Status of Societal Respect for Religious Freedom‘ (σελίδα 11 του αρχείου pdf) υπάρχουν αναφορές σε δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion:

  Στην έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015, στο τμήμα για την Ελλάδα, και στο ‘Section III. Status of Societal Respect for Religious Freedom’ υπάρχουν αναφορές σε δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion: Η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’ και οι εξωκοινοβουλευτικοί ναζί από την ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) διαφημίζουν ανενόχλητοι τα εγκλήματά τους, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων.

  Το πρώτο είναι αυτό:

  # Γνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’;
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/12/27/apostoliki-diakonia-eleftheri-ora/

  Η έκθεση αναφέρει:

  «In December the far-right newspaper Eleftheri Ora organized a book fair that included anti-Semitic material such as the Protocols of the Elders of Zion»
  https://archive.is/wYHmn#selection-6763.0-6771.1

  Και το δεύτερο αυτό:

  # Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη τα εγκλήματά της, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/22/combat-18-anentaxtoi-mpogiatzides/

  # Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) μετά από δημοσίευμα του XYZ Contagion και καταγγελία του ΕΠΣΕ – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/22/dikografia-combat18-ame/

  Η έκθεση αναφέρει:

  «The self-proclaimed neo-Nazi group Combat 18 Hellas claimed responsibility for spraying graffiti containing anti-Semitic messages and swastikas over the entrance to the Jewish cemetery in Nikaia, Athens on October 21. In a statement claiming responsibility, Combat 18 Hellas said it had ‘made artistic renovations’ to the cemetery and had ‘left the graves for the next time.’ The KIS denounced the vandalism.
  https://archive.is/wYHmn#selection-6779.436-6779.844

  Το αρχείο pdf υπάρχει εδώ:
  [US State Department Bureau of Democracy Human Rights and Labor] – International Religious Freedom Report for 2015 Section Greece [US State Department 2016] – 256407

  Και βέβαια, οι δράστες ασύλληπτοι.
  «In most of these incidents of vandalism police launched investigations but had made no arrests by year’s end».
  https://archive.is/wYHmn#selection-6787.0-6787.109
  ………………………….

 12. Παράθεμα: H Αποστολική Διακονία με την «Ελεύθερη Ώρα»;;; | Ασμοδαιος

 13. Ο/Η Φανούριος λέει:

  Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ

  http://serafeimtousarof.blogspot.gr/2010/03/blog-post_4212.html

  ΔΕΥΤΈΡΑ, 1 ΜΑΡΤΊΟΥ 2010

  Αρχιμανδρίτης… Μυκόνου για τη Μητρόπολη Ιλίου!
  ΠΉΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΉ ΕΞΏΡΜΗΣΗ ΣΤΑ ΣΤΕΝΆ ΤΗΣ ΜΥΚΌΝΟΥ

  Μερικά πράγματα δεν είναι τυχαία. Στο κλίμα της… ελευθεριότητας που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία όλα είναι δυνατά, ακόμη και το γεγονός ο Εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου για την Μητρόπολη Ιλίου κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΔΙΚΑΙΑΚΟΣ, να περιδιαβαίνει με πολιτικά ρούχα τους δρόμους της Μυκόνου, όπως αποκάλυψε η «Ελεύθερη Ωρα της Κυριακής»!

  Φαίνεται ότι πολλοί νέοι κληρικοί, ευτυχώς όχι όλοι, δεν έχουν συνειδητοποιήσει την αποστολή τους, αλλά ούτε και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το λειτούργημά τους. Πιστεύουν ότι είναι κοινοί άνθρωποι και μπορούν να ενεργούν και να συμπεριφέρονται όπως οι υπόλοιποι.

  Δυστυχώς, αυτοί οι κληρικοί προέρχονται από τον χώρο των αγάμων. Ένας τέτοιος είναι ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Δικαιάκος, προστατευόμενος του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος τον προορίζει για ποιμενάρχη της Νέας Μητροπόλεως Ιλίου. Αυτός ο ιερωμένος, αρέσκεται τους θερινούς μήνες να επισκέπτεται θέρετρα ακολασίας, έχοντας αποβάλλει το ράσο.

  Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε, όπως τον βλέπετε στη φωτογραφία, στην Μύκονο. Εδώ προκύπτουν και μερικά ακόμη ερωτήματα για τον Αρχιμανδρίτη:

  Υπάρχει η τακτική παρουσία του στην Αράχωβα;
  Για ποιους λόγους έφυγε από το μοναστήρι του Σαγματά στη Λιβαδειά;
  Χειρίζεται τα θέματα Τύπου για τον κ. Ιερώνυμο από την εποχή της Βοιωτίας;
  http://www.elora.gr
  AΝΑΡΤΉΘΗΚΕ ΑΠΌ GIORGOS ZAMPIAKIS ΣΤΙΣ 1.3.10
  ΕΤΙΚΈΤΕΣ ΣΚΆΝΔΑΛΑ.

  Το ίδιο θέμα από την «Ελεύθερη Ώρα», αναπαράγουν και τα:
  http://www.inewsgr.com/116/archimandritis-mykonou-gia-ti-mitropoli-iliou.htm
  http://metaxysovaroukiasteiou.blogspot.gr/2010/03/blog-post_621.html
  http://attikanea.blogspot.gr/2011/11/blog-post_8963.html

 14. Ο/Η Φανούριος λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/aima-timi-ekviasmoi

  Αίμα – Τιμή – Εκβιασμοί!

  O Παναγιώταρος στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής που συνεδριάζει για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής (18/3/2014). Διαβάζει το ημιεπίσημο όργανο της Χρυσής Αυγής, την «Ακρόπολη» | ΕUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
  27.02.2016, 15:18 | Ετικέτες: Χρυσή Αυγή, δημοσιογράφοι, διαφθορά
  Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης, Δημήτρης Ψαρράς
  (…..)

  (…..)
  Ο μεγάλος δάσκαλος

  Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. Ο πολυπράγμων και δαιμόνιος Γιώργος Καρατζαφέρης, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, έχει δείξει με κάθε δυνατό τρόπο πόσο ισχυρό είναι ένα μέσο ενημέρωσης. Η ειδικότητά του ήταν οι αναφορές στην ιδιωτική ζωή πολιτικών προσώπων ή επιχειρηματιών με υπονοούμενα ή και σκληρές καταγγελίες
  (…..)

  Τα υπονοούμενα


  Ο Καρατζαφέρης επιτίθεται στο συγκρότημα Αλαφούζου από την εκπομπή του (1.2.2011). Ολα άλλαξαν σε λίγες μέρες, μόλις απείλησε με αποκαλύψεις από τη… Ρουμανία |
  Το υπονοούμενο για τα καράβια από τη Ρουμανία αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο ήρθαν στην κατοχή της οικογένειας Αλαφούζου εμπορικά πλοία της χώρας αυτής μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Τσαουσέσκου. Παρόμοια υπονοούμενα άφηνε τις ίδιες μέρες από το δικό του κανάλι και ο Γιώργος Κουρής: «Ο Γιαννάκης [Αλαφούζος] βούτηξε το στόλο από τη Ρουμανία και οι συνεργάτες του εκεί είναι ακόμα στη φυλακή».

  Το ενδιαφέρον της ιστορίας βρίσκεται στη συνέχεια. Ο κ. Καρατζαφέρης ταξίδεψε στη Ρουμανία, από όπου υποτίθεται ότι έφερε κάποια σημαντικά «στοιχεία». Η είδηση έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «Αυριανή»:

  (….)
  Τα εμφανώς διοχετευμένα αυτά δημοσιεύματα δεν είχαν τη συνέχεια που θα περίμενε κανείς. Ούτε ανατροπές, ούτε πόλεμοι, ούτε κιχ για τα περίφημα DVD. Ομως ξαφνικά οι σχέσεις του συγκροτήματος Αλαφούζου με τον ΛΑΟΣ και τον κ. Καρατζαφέρη έγιναν σχέσεις αγάπης. Προηγήθηκε δημοσκόπηση στο συγκρότημα Αλαφούζου που έφερνε τον ΛΑΟΣ σε ραγδαία άνοδο που έφτανε το 9% (10.3.2011) και την επομένη ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς ανέλαβε να μας εξηγήσει «Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ» (11.3.2011).

  Ο κ. Παπαχελάς μιλά για το «φαινόμενο ΛΑΟΣ» και εξηγεί ότι η δημοσκοπική του άνοδος οφείλεται στην «υπεύθυνη στάση του», στο ότι «ο κ. Καρατζαφέρης έχει επενδύσει στη συναίνεση», ότι «μιλά απλά», και ότι «έπιασε όμως και τον σφυγμό της κοινής γνώμης σε ένα κρίσιμο θέμα, αυτό του νόμου και της τάξης».
  (….)

  Ο πρώτος διδάξας
  (…….) Η τιμή αυτή ανήκει στον μακαρίτη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, εκδότη και ιδιοκτήτη τηλεοπτικών σταθμών, ο οποίος ανακάλυπτε συνέχεια ποικίλες μεθόδους προσέγγισης των πολύ ισχυρών επιχειρηματιών του τόπου. Στο τέλος φυσικά και τα μεγάλα ψάρια πιάνονται. Στις 13.4.2005 καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα εκβίασης εις βάρος της οικογένειας του Γ. Λάτση και του Θ. Αγγελόπουλου.


  Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος στην Ευελπίδων, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του Τάκη Μιχαλόλια.


  Την ίδια περίοδο είχε προσφέρει εκπομπή στο κανάλι του στον Ν. Μιχαλολιάκο |

  Ο Μιχαλόπουλος είχε σκαρφιστεί ποικίλες μεθόδους προσέγγισης των πολύ ισχυρών επιχειρηματιών του τόπου. Στη δίκη κατατέθηκε σημείωμα του επιχειρηματία Δ. Αγγελόπουλου, στο οποίο αναφερόταν: «Ο κ. Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, δημοσιογράφος της “Ελεύθερης Ωρας” με επεσκέφθη σήμερα 3.4.1985 και μου είπε εμπιστευτικά ότι η 17 Νοέμβρη με είχε ως προσεχές της θύμα και ότι αυτός, που τον οδήγησαν σε άγνωστο μέρος με κλειστά τα μάτια, επληροφορήθη ότι από τους οικονομικούς παράγοντες στον κατάλογο είναι ο Β. Βαρδινογιάννης και ο Δ. Αγγελόπουλος. Οτι αυτός επενέβη, ότι είναι συγγενής μου και διεγράφην απ’ τον κατάλογο των εκτελέσεων. Στις 8.4.1985 ο κ. Μιχαλόπουλος μου έφερε το σημείωμα περί διαγραφής από τον κατάλογο». Το τραγικό είναι ότι ένα χρόνο αργότερα, στις 8.4.1986, ο Δ. Αγγελόπουλος δολοφονήθηκε από τη 17Ν.
  Εισαγγελική έρευνα
  Η υπόθεση ήρθε στο φως πολύ αργότερα. Μόνο μετά τη σύλληψη των μελών της 17Ν, το καλοκαίρι του 2002, αποφάσισε ο Θ. Αγγελόπουλος να αποκαλύψει το θέμα στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με αποτέλεσμα να διενεργηθεί εισαγγελική έρευνα από τον Δημ. Παπαγγελόπουλο. Τότε ήταν που και άλλοι παράγοντες της δημόσιας ζωής αποκάλυψαν τη δική τους εμπειρία από τη δημοσιογραφία του Μιχαλόπουλου.
  Η Μαριάνα Λάτση κατέθεσε ότι με εργαλείο την εφημερίδα και τα βιβλία του εκβίαζε συστηματικά τον πατέρα της, ενώ ο μητροπολίτης Ζακύνθου υποστήριξε ότι ενώ στην αρχή έγραφε εναντίον του, μόλις του έδωσε 30.000 δρχ. «άρχισε να γράφει ύμνους» γι’ αυτόν. Η ποινή του Μιχαλόπουλου μειώθηκε σε 9 χρόνια στο εφετείο στις 14.7.2006. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ο Μιχαλόπουλος αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας. Πέθανε το 2013, ενώ ήδη από το 1998 είχε τιμηθεί από το Ιδρυμα Μπότση με «ηθική τιμητική διάκριση για την έντονη παρουσία του στο χώρο του Τύπου».
  Ο Γρ. Μιχαλόπουλος, όπως και ο Καρατζαφέρης και βέβαια ο μαθητής τους Μαυρίκος, φρόντισε κάποια στιγμή να δημιουργήσει το δικό του πολιτικό κόμμα, την «Εθνική Συμμαχία», προσπαθώντας να συσπειρώσει νοσταλγούς της δικτατορίας και της μοναρχίας, αλλά είχε και την τηλεοπτική του συχνότητα ανοιχτή στη Χρυσή Αυγή, παρέχοντας εκπομπή στον Νίκο Μιχαλολιάκο.
  Αλλωστε ο συνήγορός του δεν ήταν άλλος από τον Τάκη Μιχαλόλια, μεγάλο αδελφό και διαχρονικό προστάτη του «Φίρερ» της Χρυσής Αυγής. Ο Μιχαλολιάκος θυμάται με ευγνωμοσύνη την προσφορά του Μιχαλόπουλου και η εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» είναι γεμάτη επαινετικά σχόλια για τον εκδότη-συγγραφέα. Απ’ την πλευρά του ο Μιχαλόπουλος παρουσιάζει στην εκπομπή του τον Μιχαλολιάκο ως «οικογενειακό φίλο» και έναν «πραγματικό μύθο»!
  Ενδιαφέρον έχει ότι το καλοκαίρι του 2002 η Χρυσή Αυγή υιοθετεί όλες τις απόψεις του Μιχαλόπουλου για τη 17Ν, αφήνοντας περίεργα υπονοούμενα για μεγάλους επιχειρηματίες που αναμειγνύονται στην υπόθεση. Και όταν προφυλακίστηκε ο Μιχαλόπουλος, ήταν η Χρυσή Αυγή που διαμαρτυρήθηκε για «πλήγμα στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών» (3.7.2003) και κατήγγειλε τις αρχές που δεν τον αποφυλακίζουν για λόγους υγείας (11.9.2003), ενώ υποστήριζε ότι η δίωξη για εκβιασμό έγινε μόνο στη βάση της θέσης ενός εισαγγελέα (5.2.2004).

  Η μέθοδος των κουίζ

  Τα μεγάλα συγκροτήματα δεν έχουν ανάγκη να καταφεύγουν σε «κρυφά ραντεβού» ή τηλεφωνήματα, προκειμένου να εξασφαλίσουν κρατική χρηματοδότηση ή το κλείσιμο μιας συμφέρουσας μεγάλης σύμβασης. Εχουν τον δικό τους τρόπο: Κάνουν «επίθεση» σε μεμονωμένους «στόχους», κυρίως μη κατονομαζόμενους και όποιος «ψαρώνει»… πληρώνει.

  Τη μέθοδο Μαυρίκου, με την έκδοση πολλών εντύπων και ιστοσελίδων από τον ίδιο άνθρωπο χωρίς καμιά προοπτική μεγάλης κυκλοφορίας, έχουν ακολουθήσει πολλοί άλλοι. Και ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Γιώργος Τράγκας, ο οποίος διέθετε ολόκληρο εκδοτικό συγκρότημα με έντυπα πολύ μικρής κυκλοφορίας, τα οποία όμως διεκδικούσαν και πετύχαιναν για πολλά χρόνια τη στήριξη σε «διαφημιστικά έσοδα», τα οποία κατά παράδοξο τρόπο υπερέβαιναν την αναμενόμενη «ποσόστωση».

  Η αυτοκρατορία Τράγκα κατέρρευσε, αλλά από τις τέφρες της ξεπήδησαν πριν από λίγες βδομάδες νέα έντυπα. Η συνταγή είναι πολύ πετυχημένη για να μένει ανενεργή. Ας προσθέσουμε την παράδοξη σύμπτωση, ότι ο Γ. Τράγκας σε έντυπα και τηλεοπτικές εκπομπές είχε αναλάβει εργολαβικά την υποστήριξη των στελεχών της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

 15. Ο/Η GF λέει:


  Η Εφημερίδα με την οποία συνεργάζεται η «Αποστολική Διακονία» του τουριστικού πράκτορα λειψάνων Φαναρίου Αγαθάγγελου.

 16. Ο/Η Lawyer λέει:

  Με ποιους συνεργάζεται η Εκκκλησία

  http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/152995

  Όλη η Ελεύθερη Ώρα είναι γεμάτη με fake news.

  Αυτό όμως παραπάει

  Ένα επικίνδυνο ψέμα στο χτεσινό πρωτοσέλιδο

  ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ 17.7.2017 | 17:00

  SHARES 190

  ΣΧΟΛΙΑ 8

  Με τέτοιον ευφάνταστο τίτλο, είναι λογικό να μείνεις στο κύριο «θέμα» της εφημερίδας. Όμως πάνω αριστερά υπάρχει αυτό που τελικά μου τράβηξε την προσοχή. Το ότι σχεδόν κανείς δεν πιστεύει λέξη απ’ όσα γράφει η Ελεύθερη Ώρα δεν είναι δικαιολογία. Κάθε μέρα την αγοράζουν και τη διαβάζουν πάνω από 3.000 άτομα, δηλαδή σχεδόν περισσότεροι απ’ ό,τι αγοράζουν την Αυγή και το Ριζοσπάστη μαζί! Παίρνοντας υπόψη μας ότι οι περισσότεροι την αγοράζουν χωρίς να τρολάρουν, άρα είναι εύπιστοι και μπορεί να το πληρώσουν με την υγεία τους, νιώθω την ανάγκη να διευκρινίσω τι συμβαίνει με το Νοσοκομείο Johns Hopkins και τον καρκίνο. Ψάχνοντας για το Johns Hopkins, πρώτο αποτέλεσμα είναι η ανακοίνωση (από το ίδιο το Johns Hopkins!) πως η υποτιθέμενη θεραπεία καρκίνου που του αποδίδεται είναι απάτη.

  Εδώ και πολλά χρόνια, (απ’ το 2007 που πρωτοκυκλοφόρησε η ιντερνετική απάτη) οι άνθρωποι του Νοσοκομείου, βροντοφωνάζουν πως η «είδηση» που υποτίθεται πως προέρχεται απ’ το ίδιο, δεν έχει καμία βάση. Όποιος θέλει στο λινκ μπορεί να δει όλους τους ισχυρισμούς που κατέρριψε το Νοσοκομείο.


  Ποιος όμως αναγνώστης της Ελεύθερης Ώρας θα πιστέψει το ίδιο το Νοσοκομείο Johns Hopkins όταν η εφημερίδα με καθυστέρηση μόλις (!) μιας δεκαετίας αναπαράγει ένα ακόμα ψέμα; Άσε που μπορεί το Νοσοκομείο να δέχτηκε πιέσεις απ’ τον Αντίχριστο ώστε να κάνει τη διάψευση ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του κόσμου. Αναμένουμε να τους ξεσκεπάσει ο Βασιλιάς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.