Λειτουργία Κυριακής: Το ιερό κήρυγμα της «Αυγής»

[Επικίνδυνες αλλοιώσεις του ευαγγελικού λόγου, στο πεδίο ανίερων συμμαχιών]

Shadow of a priest in shape of a devil

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Δεν είναι η πρώτη φορά που η «Λαϊκή Ημερησία της Αθήνας», υποδύεται την αριστερή εκδοχή της «Φωνής του Κυρίου» της Αποστολικής Διακονίας. Είχαμε επισημάνει την απόπειρα εξωραϊσμού ενός ιερού βιβλίου, που είχε εκδοθεί από τον λεγόμενο «εξομολόγο» του Πούτιν, ένα κληρικό που αντιπροσωπεύει ένα από τα σκληρότερα καισαρικά ρεύματα της εξουσιαστικής ρωσικής Εκκλησίας και που βεβαίως είναι άνθρωπος του Ρώσου Προέδρου (η εφημερίδα είχε αποσιωπήσει αυτήν την ιδιότητα)  και όχι «εξομολόγος» του, αυτό είναι παραμύθι για τα νηπιαγωγεία, που γράφεται δεξιά και αριστερά για να δικαιολογήσει μια καταφανώς πολιτική σχέση, ανάρμοστη για τον ιερωμένο.  Έγραφε λοιπόν (11/11/2012),  η «Αυγή»: «ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΤΥΧΩΝ (Σεβκουνόφ), «Σχεδόν Άγιοι», ….Από τις πρώτες κιόλας σελίδες του, το βιβλίο ξαφνιάζει με την ικανότητά του να αποκαθιστά τις έννοιες, …διαβάζονται ευχάριστα και από ανθρώπους που δεν έχουν καμιά σχέση με τον κόσμο της Εκκλησίας. Και δεν είναι τυχαίο, ότι μόλις ένα χρόνο αφότου κυκλοφόρησε το βιβλίο, το τιράζ του στη ρωσική γλώσσα έχει φτάσει τα 1,2 εκατομμύρια αντίτυπα (σημ.Λασκ.: είναι τραγικό), και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς. Για πάρα πολλούς ανθρώπους, τα διηγήματα του πατέρα Τύχωνα στάθηκαν η πρώτη ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το άγνωστο ορθόδοξο σύμπαν. Γιατί, πέρα από την αφήγηση για τα μοναστήρια και τους γέροντες, ουσιαστικά θέμα του βιβλίου είναι η χριστιανική πίστη καθαυτή….».

Η ΑΥΓΗ δεν αρκείται σε αυτές τις, συνειδητά πολιτικά αφυδατωμένες,  ανοησίες, πλέκει και το εγκώμιο του αυλικού κληρικού της ηγεσίας της ρωσικής Εκκλησίας, που καταδιώκει ομοφυλόφιλους, φυλακίζει καλλιτέχνες, επιτίθεται στα ανθρώπινα δικαιώματα και γενικά κάνει αυτό που έκανε πάντα, είναι το δεξί χέρι της ρωσικής εξουσίας, τσαρικής, σταλινικής ή μετακομμουνιστικής:  «Είπαμε τόσα πολλά για το βιβλίο, χωρίς να πούμε έστω και δυο λόγια για τον συγγραφέα του, τον αρχιμανδρίτη της ανδρικής Μονής Σρέτενσκι (Υπαπαντής) της Μόσχας, …στην περίπτωση του πατέρα Τύχωνα και της αδελφότητας της Μονής έχουμε ένα άλλο παράδειγμα: οι μοναχοί κάνουν το δύσκολο έργο τους μες στον ανήσυχο κόσμο των ανθρώπων, συμμεριζόμενοι ενεργά τις δυσκολίες και τη θλίψη τους. Η Μονή εκδίδει έναν τεράστιο όγκο ορθόδοξων βιβλίων, αναπτύσσει την πρωτοπόρο διαδικτυακή Πύλη …ασχολείται με τη γεωργία, έχει το δικό της θεολογικό εκπαιδευτήριο. Χάρη στην προσωπική εργασία των μοναχών, από τα ερείπια αναγεννήθηκε και το ίδιο το Μοναστήρι…».

Συμπτωματικά τον ιερό αυλικό του Καίσαρα και το βιβλίο του παρουσίασαν εξ ίσου εγκωμιαστικά η ακροδεξιά αποκρυφιστική «Ελεύθερη Ώρα» (Ζαχαρίας Γεωργούσης 30.1.2013  και η πολύ δεξιά «δημοκρατία» (19.01.2013, Γιώτα Βαζούρα). Αυτό και μόνο λέει πολλά, αλλά από τη στιγμή που κανείς δεν καταγγέλλει, η «Αυγή», μπορεί ως εφημερίδα τη κυβερνήσεως να συνεχίσει την υπόγεια δουλειά της, στηρίζοντας τις πιο ανίερες κρυφές συμμαχίες του αφεντικού της.

Προπαραμονή των τρεχόντων Χριστουγέννων, η κυβερνητική «Αυγή» ξαναχτύπησε με ένα μάλλον αφελές άρθρο επαρχιακής δασκαλίστικης Χρηστομάθειας του πολιτευτή και μέλους του «Πολιτικού Συμβουλίου» του κεντρώου Κόμματος «Κοινωνία αξιών», δικηγόρου κ.  Δημήτρη Π. Κυριακαράκου (η εφημερίδα λογοκρίνει την πολιτική του ιδιότητα: * Ο Δημήτρης Κυριακαράκος είναι δικηγόρος LLM Διεθνούς και Συγκρητικού Δικαίου Οικονομίας-Εμπορίου του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου Λονδίνου), ο οποίος φαίνεται να αγνοεί εντελώς την ιστορική επίδραση και δράση του οργανωμένου και μάλιστα του κρατικού Χριστιανισμού και του οποίου το σκεπτικό προσομοιάζει με αυτό του κ.Τσίπρα, που υποκρίθηκε πως τάχα είδε στη μεσαιωνική αρπακτική και σκανδαλώδη κοινωνία (αφορολόγητη και τώρα) του Αγ.Όρους το αντίστοιχο των Ζαπατίστας: «Ο ‘κινηματίας’ Βασιλεύς των βασιλέων..».

«Η πρώτη προοδευτική, μεταρρυθμιστική, ριζοσπαστική αγωνιστική ιστορία της οικουμένης, η αρχαιότερη παγκόσμια «πρώτη φορά Αριστερά» που βίωσε το ανθρώπινο γένος γράφτηκε στα ελληνικά και ακούει στον τίτλο «Το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο». Η γέννηση του Χριστού δεν τιμάται τυχαία και από μη χριστιανικούς λαούς. Είναι γιορτή ελπίδας, ελευθερίας, οικουμενικής δικαιοσύνης, αναγέννησης ψυχών και συνειδήσεων. Δε γεννήθηκε σε κάποιο επιβλητικό ανάκτορο αλλά εν τω σπηλαίω. Δεν ήταν γόνος πολιτικού «τζακιού» (παρ’ ότι ορμώμενος από τον αρχαίο οίκο του Δαυίδ)  αλλά παιδί ενός φιλήσυχου ξυλουργού (σημ.Λασκ.: τι λαμπρό πεδίο συνειρμών με το γιό του «αριστερού» εργολάβου της χουντικής Εκκλησίας που δεν κατάγεται από τζάκι κλπ) και μιας αγνής έφηβης στην οποία ο Πατέρας Του εμπιστεύτηκε το επίπονο έργο να Τον κυοφορήσει (σημ.Λασκ.: Έλεος!). Γεννήθηκε κοινωνικά στιγματισμένος και υπό καθεστωτικό διωγμό, ουσιαστικά εξόριστος αλλά όπως κάθε ελπίδα ευλογημένος…. Βεβαίως είχε και Εκείνος το μεράκι Του, τον πόθο Του, τη γοητευτική φιλοδοξία Του, να μιλήσει με τους δύσπιστους Έλληνες εθνικούς. Οταν τον πλησίασαν οι πρώτοι Έλληνες ακροατές αναφώνησε το «δόξα να ‘χει ο Κύριος και Πατέρας μου», ακόμα και Εκείνος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό Του! Το ιστορικό αυτό σημείο σημαίνει την απαρχή του διαφωτιστικού κινήματός Του σε όλα τα μήκη και πλάτη του ορθολογικού Ελληνισμού, από τη Μικρά Ασία έως και την κάτω Ιταλία. Ο Λαός της Αστρονομίας, της Γεωμετρίας, της Ιατρικής και της Φιλοσοφίας θα είχε την ευκαιρία διά του Λόγου Του να βιώσει το ζενίθ της πολιτισμικής του ολοκλήρωσης…».

Δεν ξέρω με ποιο τρόπο ο συγγραφέας θεωρεί το κλείσιμο της Σχολής των Αθηνών και το διωγμό του ελληνικού φιλοσοφικού, θεατρικού, θρησκευτικού κλπ  λόγου και τη δαιμονοποίηση του ελληνικού τρόπου ζωής, ως απαρχή της «πολιτισμικής του ολοκλήρωσης». Νομίζω όμως πως είναι καταρτισμένος και γνωρίζει πολύ καλά τη θεολογική ερμηνεία του χωρίου του κατά Ιωάννην 12.23, ότι δηλαδή ο Ιησούς, που δέχτηκε ευχαρίστως τους Έλληνες («εθνικούς»), που δειλά ζήτησαν τη μεσολάβηση των Αποστόλων Φιλίππου και Ανδρέα για να συναντήσουν έναν Ιουδαίο δάσκαλο,  χάρηκε που το κήρυγμά του ενδιέφερε και κύκλους πέρα από τους Ιουδαίους, γεγονός που σηματοδοτούσε την απαρχή της οικουμενικότητάς του. Όμως, υποπτεύομαι, συνειδητά, αλλά πάρα πολύ προσεκτικά, αφήνει περιθώριο για να ασχημονήσουν, όπως το συνηθίζουν, πάνω στο ευαγγελικό κείμενο οι εθνικιστικοί ακροδεξιοί κύκλοι, μερικοί είναι τώρα σύμμαχοι του κ.Τσίπρα, που προπαγανδίζουν ασύστολα και αντιευαγγελικά πλαστογραφώντας το χωρίο,  προπαγανδίζοντας οι πιο αχρείοι ακόμη και την δήθεν ελληνικότητα του Ιησού (!) ή την επίσημη θεία αναγνώριση του περιούσιου λαού των Ελλήνων, που θα τον δοξάσει. Ένα αριστερό έντυπο όφειλε να ξεκαθαρίσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το ευαγγελικό μήνυμα και να μην αφήνει ίχνος από έδαφος για σκόπιμες παρεξηγήσεις, ειδικά στον επικίνδυνο καιρό μιας τυχοδιωκτικής πρωθυπουργίας με αντιευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, της ακμής της Χ.Α., της αποθράσυνσης της κρατικής Εκκλησίας και της συγκυβέρνησης των ΑΝΕΞΕΛ.

Παραθέτω εδώ την αστεία παρουσίαση αυτού του γεγονότος από την πιο μετριοπαθή εθνικιστική φωνή,  για να αντιληφθούν οι ανυποψίαστοι τον κίνδυνο των σκόπιμων παρερμηνειών και των ιδεολογικοπολιτικών τους χρήσεων από τους πολύ χειρότερους ακροδεξιούς αγύρτες: «…Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι  οι ομοεθνείς του  Εβραίοι εναντιώθηκαν στον Ιησού, εκείνος απευθύνεται στους Έλληνες. Αυτό που πρέπει επίσης να αξιολογηθεί είναι ότι οι Έλληνες  ζητούν τη μεσολάβηση του Φιλίππου και του Ανδρέα  που έχουν ελληνικά ονόματα. Στην συγκεκριμένη αναφορά ο Ιωάννης δεν μεταφέρει τι διημείφθη μεταξύ του Ιησού και των Ελλήνων αλλά μόνο την αντίδραση και το σχόλιο του Ιησού, όταν του ανακοινώνεται ότι θέλουν να τον συναντήσουν οι Έλληνες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Χριστός σε κανένα άλλο σημείο δεν λέει, με την ευκαιρία της συνάντησης του με κάποιους ανθρώπους, ότι ήλθε η ώρα για να δοξασθεί, παρά μόνο όταν ζητούν να τον γνωρίσουν οι Έλληνες… Η φράση αυτή του τετάρτου ευαγγελίου υπενθυμίζει όσα ισχύουν και για τον Παύλο: η προσχώρηση των Ελλήνων στον Χριστιανισμό ήταν το πιο εντυπωσιακό ιστορικό γεγονός του αρχικού Χριστιανισμού στα μάτια των ιδίων των πρώτων αποστόλων. Το ευαγγέλιο του Ιωάννου, γραμμένο σε μια εποχή που η Εκκλησία αποτελούνταν βασικά από Έλληνες, εκφράζει και αυτό τη συνείδηση, πως η ιστορική πορεία του Χριστιανισμού ήταν δεμένη πια με τον Ελληνισμό…» (!!!).

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Λειτουργία Κυριακής. Bookmark the permalink.

21 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Το ιερό κήρυγμα της «Αυγής»

 1. Ο/Η Sancta paraphilia λέει:

  Αγρυπνία κατά της διοργάνωσης του φεστιβάλ Gay Pride στη Θεσσαλονίκη του μητροπολίτη Άνθιμου

  http://www.kaltblut-magazine.com/sancta-paraphilia-homoerotic-orthodox-wall-calendar-2016/

  By Marcel Schlutt / September 28, 2015

  ‘Sancta Paraphilia’ – Homoerotic Orthodox Wall Calendar 2016

  Of priests, c*cks and acceptance of all desires: Sancta Paraphilia. Father Vitaly Milonov, an Eastern European Orthodox priest, travels to the West, eager to explore the diversity of desires described by Russian Orthodox Patriarch Kirill as evil perversions. To Father Vitaly, words like homosexuality or paraphilia are neither dirty nor at odds with his religion.

 2. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  Petros Tatsopoulos

  24 Δεκεμβρίου στις 6:52 μ.μ. ·

  .
  Μήπως εκεί, στην «Αυγούλα», η μαλακία έχει χτυπήσει ταβάνι; Ρωτώ. Μήπως.

 3. Ο/Η massilia λέει:

  Ο καθόλου κομψός παραλληλισμός Ιησού και Τσίπρα στο συγκεκριμένο «άρθρο» (στο γυμνάσιο γράφαμε καλύτερες εθνοπατριωτικές εκθέσεις) είναι άλλο ένα δείγμα της πνευματικής κατάντιας της ριζοσπαστικής κυβερνώσας αριστεράς. Αν αντέξει μέχρι του χρόνου η κυβέρνηση συριζανελ, προβλέπω η Αυγή να βάζει στην φάτνη τον μικρό Αλέξη. Τα μεταφυσικά τσαλαβουτήματα της Αυγής απλά επαληθεύουν ότι η θρησκεία είναι η αυτοσυνείδηση και η αυτοεκτίμηση του ανθρώπου, που είτε δεν έχει βρει ακόμα τον εαυτό του είτε τον έχει ήδη ξαναχάσει.

 4. Ο/Η Greek American λέει:


  Archimandrite Tikhon Shevkunov

  http://www.themoscowtimes.com/opinion/article/gay-milk-and-sacrilegious-knees/468999.html

  Gay Milk and Sacrilegious Knees


  Last week, the Duma considered a raft of amendments to the Criminal Code that would toughen sanctions for profaning religious symbols and objects and make «offending the religious beliefs of others» a felony. After the legislation is approved, which is expected to be in October, insulting citizens’ religious beliefs in public or demeaning religious services, rituals and ceremonies will carry a three-year prison sentence.

  The drafters of the bill have made it clear that the measure became necessary after Pussy Riot’s infamous «punk prayer» in Christ the Savior Cathedral. The band deserves a place in the Guinness Book of World Records. No other group anywhere in the world has inspired lawmakers to write so many new laws. The Beatles would have been envious.

  Pussy Riot was charged with hooliganism, which was legally absurd. But now singing in church is finding its way into the Criminal Code. And the punishment for this crime will be three times harsher than it was in the Russian Empire, when Orthodoxy was the state religion.
  Leaders of other faiths have expressed their doubts openly. Rabbi Mikhael Edvabny believes that the legislation will be counterproductive. Instead of protecting religious groups, it will set them against one another, since the principles and rituals of different religions are sometimes at odds. «If they broadcast on television the matins on Good Friday, which has a text that condemns the actions of Jews for sentencing Jesus to death, the priest might be accused of insulting the religious beliefs of Jews,» he said. «On the other hand, the raucous celebration of the Jewish holiday of Purim during Great Lent might insult the beliefs of Orthodox Christians.»

  Maybe short skirts are an exaggeration, but religious fundamentalists have never had trouble finding things that offend their religious feelings. A court in Grozny already banned the scandalous YouTube video «The Innocence of Muslims,» and not only in Chechnya but throughout Russia. In Rostov-on-Don, the local theater was pressured by Orthodox Christians to cancel a tour of the rock classic «Jesus Christ Superstar,» even though all the tickets had been sold.

  In Moscow on Sept. 20, a group of Cossacks and Orthodox activists blocked the entrance to an exhibition of works by artist Yevgenia Maltseva at Winzavod. The activists attacked visitors to the gallery and photographers, tried to burn an advertising poster, and dispersed only when riot police made several arrests. This action was inspired from almost the very top of the church hierarchy. The secretary of the Moscow Patriarchate’s council on culture, Archimandrite Tikhon Shevkunov, called the exhibition nothing less than «an act of cynical terror» directed against Russian culture.

  In St. Petersburg, an Orthodox organization called the People’s Council filed a complaint with the prosecutor’s office against Wimm-Bill-Dann, accusing it of promoting homosexuality with its Jolly Milkman label. No, the Jolly Milkman wasn’t kissing his boyfriend. The Orthodox activists were enraged by the rainbow in the background, which they interpreted as a symbol of the gay-rights movement.

  A joke attributed to the writer Denis Dragunsky immediately began making the rounds on the Internet: «A group of Orthodox activists filed a complaint with the prosecutor’s office to hold God responsible for putting rainbows in heaven, thereby violating the law banning the promotion of homosexuality among minors. The prosecutor’s office turned down the complaint, saying that it could not guarantee the defendant’s appearance for questioning. Now a group of Orthodox activists is drafting a bill banning minors from looking at the sky after a rainstorm.»

  Jokes aside, after the blasphemy bill’s passage — of which there is little doubt, since it is supported by all the Duma factions — Russia will join the club of countries that includes Iran, Pakistan, and Bangladesh, where improper handling of religious books can get someone in serious trouble.

  This dispels one more myth about Russia: that the country lives by its Constitution, which clearly says that it is a secular state.

  http://philotimo-leventia.blogspot.gr/2012/11/frtikhon-shevkunov-refused-to-say.html

  Fr.Tikhon Shevkunov refused to say whether he is the Russian president’s spiritual father

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ

  http://www.egolpion.com/jesus_paganns.print.el.aspx

  Στο αποκαλυπτικό βιβλίο με τίτλο «Ο Χριστός ήταν Έλληνας», πληροφορούμαστε ότι το όνομα αυτού ήταν Ιάσων Πανδίρας, μιλούσε δε πάντα ελληνικά. Το βιβλίο …

  Ο Χριστός ήταν Έλληνας – Η καταγωγή του, το όνομά του …

  http://www.patris.gr › ΠΑΤΡΙΣ › Προεκτάσεις

  22 Απρ 2011 – Πριν μπούμε, αδέρφια και να τεκμηριώσουμε τούτο το τρομερά δύσκολο εγχείρημα για την καταγωγή του Χριστού, κάνομε μνεία τα εξής …
  Έχετε επισκεφθεί αυτήν τη σελίδα 2 φορές. Τελευταία επίσκεψη: 1/12/2015

  «ΟΥΣΙΑ «: Ηταν Ελληνας ο Ιησους?

  oysia.blogspot.com/2013/01/blog-post_25.html

  25 Ιαν 2013 – 1) Ήταν Γαλιλαίος (Έλληνας της Παλαιστίνης) και όχι Ιουδαίος. …. 14) Ο Χριστός ήταν Έλληνας της Παλαιστίνης, μιλούσε ελληνικά, είχε ελληνικό …

  απόρρητο: O ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΗΤΑΝ…ΕΛΛΗΝΕΣ

  wwwaporrito.blogspot.com/2015/06/o.html

  2 Ιουν 2015 – ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ,ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ,ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, …

  Ανεκδοτο : Greek Jesus – Anekdota

  asteiakia.gr/anekdota/greek_jesus

  Ανεκδοτο: Οι 4 λόγοι που συνηγορούν στο ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας, είναι οι εξής:1. Γιατί έπιασε δ..

  ΤΟΥΛΑΤΟΣ: Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος …

  Βίντεο για χριστός έλληνας▶ 9:02

  10 Αυγ 2014 – Μεταφορτώθηκε από Ακαρνάν
  ΑΚΑΡΝΑΝ το καλύτερο κανάλι .Αντικειμενικό δημοκρατικό χωρίς προκαταλήψεις παρωπίδες και φανατισμό .ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ …

  Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας? – oρθοδοξος κοσμος

  orthodox-world.pblogs.gr/2008/05/o-ihsoys-hristos-htan-ellhnas.html

  12 Ιουν 2008 – Νυν εδοξάσθη ο υιός του ανθρώπου (Ευαγγ. Τρίγκα, ο Χριστός ήταν Έλληνας, όπου γίνεται λόγος για αλλοίωση και άλλων εδαφίων της Αγ.

  Ήταν ο Ιησούς Χριστός, Έλληνας ή φιλέλληνας – Ελληνική …

  hellenicnationalreligion.blogspot.com/2011/07/blog-post_3615.html

  Ήταν ο Ιησούς Χριστός, Έλληνας ή φιλέλληνας;. Τελευταία γίνεται πολύς λόγος από ελληνορθόδοξους κύκλους και για τη δήθεν ελληνική καταγωγή του Ιησού. Ο …

  Εικόνες για χριστός έλληναςΑναφορά εικόνων

  Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας; | Ντοκιμαντέρ

  ntokimanter.gr/videos/ihsous-xristos-itan-ellinas

  Παρουσιάζονται διάφορες θεωρίες από την εκπομπή Αέναον με βάση το βιβλίο του Θεολόγου Μιλτιάδη Ιωαννίδη. Η αιώνια διαμάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό.

  Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας; – ®1Greek Σκέψου….δεν …

  greek1.blogspot.com › aiolos greko

  16 Δεκ 2014 – Ο Χριστός ήταν Έλληνας – Η καταγωγή του, το όνομά του, ντοκουμέντα – Πριν μπούμε, αδέρφια και να τεκμηριώσουμε τούτο το τρομερά …

  ΗΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ – Diakrisis.gr-ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ.

  http://www.diakrisis.gr/articles.php?lng=gr&pg=164

  16 Φεβ 2009 – ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ – ΗΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ;Το βιβλίο «Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΙΗΣΟΥΣ» του Γ.Γεωργαλά …

  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ – ΙΑΣΩΝ ΠΑΝΔΙΡΑΣ / ΤΡΙΓΚΑΣ …

  http://www.politeianet.gr/…/trigkas-baggelis-dion-o-christos-itan-ellinas-iason-...

  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ – ΙΑΣΩΝ ΠΑΝΔΙΡΑΣ. Γιατί ο Χριστός δεν ήταν Εβραίος και γιατί τον οικειοποιήθηκαν οι Εβραίοι. Ποιο το ελληνικό γένος του, ποιος ο …

  Ο ίδιος ο Χριστός αρνήθηκε, ότι είναι Εβραίος | ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

  attikanea.blogspot.com › ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ › ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

  25 Ιουλ 2015 – 3) Ο ίδιος ο Χριστός αρνείται, ότι είναι βασιλεύς των Ιουδαίων, και οι ίδιοι οι …. Και ο Χριστός ως Έλληνας γνώριζε αυτά τα πράγματα και πολύ …

  Γιατί ο Χριστός αγαπούσε τους Έλληνες; – sakketosaggelos.gr

  http://www.sakketosaggelos.gr/Article/532/

  Γιατί ο Χριστός αγαπούσε τους Έλληνες ;. Μία συνέντευξη, την οποία παραχώρησε ο γράφων στον γνωστό δημοσιογράφο και συγγραφέα κ Χρήστο Χαλαζιά και η …

  Ήταν ο Ιησούς Χριστός, Έλληνας ή φιλέλληνας; ~ diadrastiko

  http://www.diadrastika.com/2012/05/blog-post_8689.html

  31 Μαΐ 2012 – Τελευταία γίνεται πολύς λόγος από ελληνορθόδοξους κύκλους και για τη δήθεν ελληνική καταγωγή του Ιησού. Ο Ιησούς ήταν ένας Εβραίος.

  ΕΛΛΗΝΑΣ Η ΕΒΡΑΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ – ellinas i evraios o christos

  http://www.inewsgr.com/116/ellinas-i-evraios-o-christos.htm

  17 Φεβ 2012 – ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ Μεσα σε ολα οι δεξιοτενχνες του σατανισμου δημιουργησαν ενα ακομη ζητημα για το ποια ειναι η εθνικοτητα …

  • Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

   Χριστιανικότατον νὰ θεωρεῖται ὁ Ἰησοῦς Ἕλληνας ἀπὸ τοὺς Ἕλληνες, Ξανθὸς Γαλανομάτης γιὰ τοὺς Βορειοευρωπαίους, Ἀφρικανὸς ἀπὸ τοὺς Ἀφρικανοὺς καὶ Κινέζος ἀπὸ τοὺς Κινέζους. Μία θεολόγος ἔλεγε ὅτι δὲν ἔχει σημασία ἡ μορφή του, ἀλλὰ ἡ πίστις, δηλαδὴ ἡ ὑποταγὴ στὴν Ἐκκλησία. Μὲ τὸν Θετικοχριστιανισμὸ προσηλυτίζονται οἱ πατριῶτες, μὲ Ἰδεολογία τῆς Ἀπελευθερώσεως οἱ μαρξιστές, μὲ Ὠριγένη οἱ πλατωνικοί κοκ. Ἡ Ἐκκλησία ἁπλῶς δὲν θέλει τὰ ἀντίστροφα ἀποτελέσματα, δηλαδὴ οἱ Χριστιανοὶ νὰ γίνουν Θετικοχριστιανοί, Μαρξιστοχριστιανοὶ ἢ Παλαιοαιρετικοί.
   Κάποιος ἤθελε νὰ πετύχῃ ἀφορισμὸ τοῦ Πλέυρη, ἀλλὰ παρ’ὅλη τὴν ἀπόῤῥιψιν τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης ἀπὸ τὸν Πλεύρη, ἔφυγε ἄπραγος, ὅπως εἶχε δηλώσει. Μὰ μὲ Ἕλληνες Ἰησοῦ, Ἀποστόλους κτλ, ἀποδέχονται κατ’ἀρχὴν τὴν Καινὴν Διαθήκην. Μὲ τὸν μῦθο τῶν Ἑλλήνων Πατέρων καὶ τῆς Χριστιανικῆς Παραδόσεως ἀποδέχονται οἱ διάφοροι ἀδαεῖς πατριῶτες καὶ τὴν Παλαιὰν Διαθήκην.

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

 7. Βλέπω είπες πάνω-πάνω σαν παρομοίωση ‘Αποστολική Διακονία’, αγαπητέ Λασκαράτε, και (ούτε συνεννοημένοι να ‘μασταν) την ίδια ώρα:

  Γνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’;;;
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/12/27/apostoliki-diakonia-eleftheri-ora/

  Στο φύλλο της 25/12/2015 της εφημερίδας ‘Ελεύθερη Ωρα’, διαβάζουμε πως η αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική εφημερίδα συνδιοργανώνει χριστουγεννιάτικο μπαζάρ σε αίθουσα κοντά στην Ομόνοια, από τις 24 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2015, σε συνεργασία με την ‘Αποστολική Διακονία’, η οποία αποτελεί «επίσημο Εκκλησιαστικό Οργανισμό πού τελεί υπό την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας τη Ελλάδος», σύμφωνα με το Καταστατικό της.

  Πρόσφατα, η διευρωπαϊκή πρωτοβουλία ‘Get the trolls out!’ των Media Diversity Institute (Μεγάλη Βρετανία), Jewish Contribution to an Inclusive Europe (Βέλγιο), Center for Independent Journalism (Ουγγαρία), International League against Racism and Anti-Semitism (Γαλλία), και Συμβίωση (Ελλάδα) κοινοποίησε μια επιστολή προς το Εποπτικό όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ με σκοπό να καταγγείλει στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών «την επαναλαμβανόμενη μη δεοντολογική πρακτική της αθηναϊκής εφημερίδας ‘Ελεύθερη Ωρα’, η οποία παραβιάζει ξεκάθαρα τις Αρχές Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, εγκεκριμένες από τη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ».
  Ενα απόσπασμα: […]

  Κανείς δεν έχει αμφιβολία πως η εμπορική εκδήλωση θα γίνεται για καλό σκοπό, αν και φαίνεται λίγο περίεργο το να πουλάει και να διαφημίζει κανείς βιβλία για γέροντες, προφητείες, μασόνους, UFO, Πούτιν και φυσικό αέριο (διότι αυτό είναι το είδος των βιβλίων τα οποία συχνά μοιράζει σαν προσφορές μαζί με την εφημερίδα η Ελεύθερη Ωρα), και ακόμα πιο περίεργο η σκέψη πως ίσως η Εκκλησία βοηθάει στο να πωληθούν και τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’. Βλέπετε, -και το λέμε μετά βεβαιότητας διότι έχουμε τις σχετικές εκδόσεις στην κατοχή μας- η Ελεύθερη Ωρα, τουλάχιστον τρεις φορές από το 2013 κι εδώ, έχει δώσει δώρο δύο μικρούς τόμους, σε σχήμα βιβλίου τσέπης, με έτος έκδοσης το 2013, εκδοτικό οίκο την εταιρεία M-Press, Νικηταρά 2-4, ΤΚ 10678, Αθήνα (δηλαδή τα γραφεία της εφημερίδας), ISBN 978-618-5043-17-9 και 978-618-5043-18-6, επιμέλεια του διευθυντή της Ελεύθερης Ωρας Ησαΐα Κωνσταντινίδη επικεφαλής ομάδας 5 ‘συνελεστών’ και μιας μεταφράστριας, και εισαγωγικό κείμενο στο πρώτο τόμο, στο οποίο σημειώνεται ότι «πρωτοδημοσιεύτηκε στην ΕΩ στις 18/04/2012».

  Δείτε επίσης:
  # Ελληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν Μέρκελ και Ολάντ σαν συνωμότες και ενεργούμενα του σχεδίου από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’ μέσα από την Ευρωβουλή στο Στρασβούργο
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/10/xa-protokolla-sofon-sion-synadinos/

  • Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

   Ἡ Ἐκκλησία νὰ γνωρίζῃ ἄραγε ὅτι ὑπάρχει καὶ Μητρόπολις Πειραιῶς μὲ Μητροπολίτην ἐπ’ὀνόματι Χρῆστον -Σεραφείμ- Μετζελόπουλον; Ἢ τὸν Μητροπολίτην Καλαβρύτων καὶ Αἰγιαλείας Ἀθανάσιον – Ἀμβρόσιον- Λένην, θαυμαστὴν τοῦ βαθυστοχάστου Δ. Δ. Λιακοπούλου;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητή κυρία Μετατρούλου,
   εφημερίδα ακροδεξιά, αντισημιτική, φιλοχουντική, που ο μακαρίτης ο ιδρυτής και εκδότης της κατηγορήθηκε για εκβιασμούς (και μητροπολιτών) και καταδικάστηκε τελεσίδικα για εκβιασμούς επιχειρηματιών.

   http://news.in.gr/greece/article/?aid=435434

   «Καίει» και τον Γρ.Μιχαλόπουλο
   Δημοσιογράφους που φέρονται να εμπλέκονται στους εκβιασμούς κατονόμασε ο κ.Χρυσόστομος

   «Ο αρχιεπίσκοπος τα γνωρίζει όλα» δηλώνει ο μητροπολίτης Ζακύνθου

   Δημοσιογράφους που ισχυρίζεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση εκβιασμών σε βάρος μητροπολιτών κατονόμασε την Τρίτη ο Ζακύνθου Χρυσόστομος, μία ημέρα μετά την κατάθεσή του στον αρμόδιο επί του ζητήματος εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
   Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Ζακύνθου κατονόμασε τον δημοσιογράφο και εκδότη της Ελεύθερης Ώρας, Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, ….. Ισχυρίστηκε, δε, ότι όλοι οι μητροπολίτες και πατριάρχες έχουν πέσει θύματα εκβίασης και τους κάλεσε να καταθέσουν ώστε να μην θεωρηθεί ύποπτη η στάση τους.

   Στο ερώτημα πόσοι ιεράρχες κατά τη γνώμη του έχουν πέσει θύματα εκβίασης ή απόπειρας εκβίασης, ο ίδιος απάντησε χαριτολογώντας: «Από τους 80 που είμαστε, οι 180»…………

   «Ο αρχιεπίσκοπος τα γνωρίζει όλα»

   Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, σημειώνοντας ότι στο ταξίδι του στη Ρωσία τον συνόδευε και ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μιχαλόπουλος. Επισήμανε, δε, ότι στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου προσελήφθη ο Γιώργος Βασιλείου, συνεργάτης του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου ……

   (σημ.Λασκ. υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές
   https://roides.wordpress.com/2015/09/13/13sep15/ )

   Δήλωσε, δε, ότι «ο αρχιεπίσκοπος τα γνωρίζει όλα· δεν υπάρχει αμφιβολία όταν ο αρχιεπίσκοπος παίρνει στο αεροπλάνο συνοδεία του στη Μόσχα τον Μιχαλόπουλο, όλα εξηγούνται». Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχιεπισκόπου, αρχιμανδρίτης Επιφάνειος Οικονόμου, χαρακτήρισε ανυπόστατους τους ισχυρισμούς του μητροπολίτη Ζακύνθου, κάνοντας λόγο για «εμπαθή δημαγωγία και επικίνδυνους ατραπούς».

   Αναφερόμενος στην κατάθεσή του στον Δ.Παπαγγελόπουλο, ο Ζακύνθου Χρυσόστομος σημείωσε ότι οι τέσσερις ώρες που διήρκεσε ήταν λίγες για να περιγράψει τη ζοφερή εικόνα που υπάρχει στην Ελλάδα και στην Εκκλησία. Κατέστησε, όμως, σαφές ότι τα γεγονότα αυτά δεν σημαίνουν πως είναι ένοχοι οι αρχιερείς και ζήτησε να επέλθει κάθαρση στο χώρο των δημοσιογράφων.

   • https://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=3938

    Στη φωτογραφία: Μάρτιος 2005, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας. Ο Τάκης Μιχαλόλιας προσπαθεί ανεπιτυχώς να σώσει τον ηγέτη της «Εθνικής Συμμαχίας» και εκβιαστή εκδότη και καναλάρχη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο από τις κατηγορίες για εκβιασμό εις βάρος της οικογένειας του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, της οικογένειας Λάτση και του πρώην συζύγου της Μαριάννας Λάτση πρώην Δημάρχου Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κασιδόκωστα, του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου, του Αργύρη Σαλιαρέλη και πολλών άλλων. Το τέχνασμα του εκβιαστή ήταν απλό: «Δώστε μου το χι ποσό για να κανονίσω να βγείτε από τις λίστες εκτελέσεων της 17Ν», τους έλεγε. Εκείνοι πλήρωναν, κι αν η 17Ν τελικά δεν τους εκτελούσε, όλα καλά. Αν στέκονταν άτυχοι, όπως ο Δημήτριος Αγγελόπουλος που πλήρωσε τον Μιχαλόπουλο το 1985 αλλά ένα χρόνο μετά τελικά η 17Ν τον εκτέλεσε, «τι να κάνουμε, συγγνώμη λάθος». Μάρτυρας υπεράσπισης του εκβιαστή εκδότη ήταν ο υπουργός της χούντας και στέλεχος της ΕΠΕΝ και της Πατριωτικής Συμμαχίας του Μιχαλολιάκου, υφυπουργός Τύπου επί Πολυτεχνείου, Σπύρος Ζουρνατζής. Είπαμε, όλα τα πρόσωπα στην ελληνική ακροδεξιά κύκλους κάνουν σε ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι.

    Σκηνή Ενατη #09: Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα, Connecting the dots (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
    https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/09/skini-09/

    Για τις σχέσεις Μιχαλολιάκου-Μιχαλόπουλου κάτι λέει εδώ ο πρώην υπαρχηγός της ΧΑ Στέφανος Γκέκας, αλλά δεν πάει το μυαλό μου τι μπορεί να εννοεί:

    – Μάλιστα, περίπου εἰς τὸ 12ον λεπτὸν ἐκείνης, ἐνθυμεῖται (ἀτυχέστατα…) καὶ τὸν ἐπιστήθιόν του φίλον (προσωπικὸν καὶ πολιτικόν), ἀπατεῶνα καὶ ἐκβιαστὴν ἐκδότην Μιχαλόπουλον, ἀναφέρων ἕνα “σοφόν” του ῥητόν· ἐπ᾿ αὐτῇ τῇ ἀφορμῇ θὰ ἤθελα νὰ τοῦ διαμηνύσω ἕνα ἄλλον ῥητὸν, ὄχι τοῦ μπρατίμου του Μιχαλοπούλου (τὸν ὁποῖον καὶ ἐπίσης ἐξηπάτησεν αἰσχρῶς, μὴ τηρῶν οὔτε τὸ “μεταξὺ ἀπατεώνων εἰλικρίνεια”…)

    https://archive.is/gtXeS#selection-693.293-697.1

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Αξίζει να σημειωθεί, για την ιστορία, πως στην αρχιερατική κηδεία (5 επίσκοποι, μεταξύ τους οι Πανιερότατοι Πειραιώς κ.Χρήστος Μεντζελόπουλος, Ν.Σμύρνης κ.Περικλής Κούτσας και Κηφισίας, κ.Κώστας Μισιακούλης)

    του καταδικασμένου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη εννέα ετών για τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης των οικογενειών Λάτση και Αγγελόπουλου και της πλαστογραφίας, εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, Ομολογητή και Άρχοντα Οφικκιάλιου της Ορθοδοξίας, που σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί για τις ίδιες πράξεις σε κάθειρξη 18 ετών (in.gr 14 Ιουλ. 2006, 14:02)
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=724138

    παρευρέθηκε και ο τωρινός υφυπουργός παρά τω κυρίω Πρωθυπουργώ κ.Τέρενς Κουϊκ ως εκπρόσωπος του αρχηγού του κ. Π.Καμμένου (Hellas News Agency. Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013… O ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ…Ήταν πολλοί. και γνωστοί… στην εξόδιο εκαολουθία

    στον Αγιο Αγιο Διονύσιο. Είδαμε …. τον

    Κώστα Πλεύρη, τον Κώστα Πρέκα, …

    ΚΣΤΑΣ ΠΡΕΚΑΣ, γνωστός ηθοποιός ,
    ο οποίος κι εκφώνησε επικηδειον


    ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ, ως εκπρόσωπος του αρχηγού των Ανεξαρτητων Ελλήνων…»

    (το πλήρες ρεπορτάζ με φωτογραφίες-ντοκουμέντα, διατήρησα ορθογραφία κλπ, εδώ:
    http://hellasnews-agency.blogspot.gr/2013/02/blog-post_5651.html )

    Ο σημερινός υπουργός Στρατιωτικών είχε στείλει στεφάνι:

    http://www.star.gr/Pages/Media.aspx?art=169598&artTitle=to_teleftaio_antio_ston_g_michalopoulo
    «star.gr 25.02.2013. Το τελευταίο αντίο στον Γ. Μιχαλόπουλο…. Στεφάνια έστειλαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και οι πρόεδροι του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος..».
    ___________________
    Τα είχαμε γράψει αυτά και προειδοποιήσει έγκαιρα
    https://roides.wordpress.com/2013/03/04/4feb13-2/
    4/3/2013
    Ήχησεν η Σάλπιγξ Καμμένου

    Εγερτήριον κάλεσμα στην Αριστερά

    …………………..
    Η Χ.Α. δεν πήγε γιατί ο Μιχαλόπουλος, στην προσπάθειά του να στηρίξει το Γ.Καρατζαφέρη, έβγαλε προεκλογικά τα παλιά καμώματα της Χ.Α. με το Σατανά,με τον Αντίχριστο και με τον τραγοπόδαρο Πάνα, γεγονός που έκανε τον Φύρερ να τον απειλεί με αγωγές.
    ………………………..

    Να υποθέσω επειδή το κόμμα Καμμένου λανσάρεται από τους κ.κ.Τσίπρα και Μπαλάφα με τη σιωπηρή συναίνεση σχεδόν όλων, ως εν δυνάμει κυβερνητικός εταίρος; Λέω σχεδόν όλων γιατί κανείς δεν έχει διαφωνήσει με εξαίρεση τον κ.Παπαδημούλη: «Η διαδρομή και οι θέσεις του Π. Καμμένου τον τοποθετούν δεξιότερα της ΝΔ. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία δυνατότητα κυβερνητικής σύμπραξης. … Μια αριστερή-αντιμνημονιακή κυβέρνηση που θα εξαρτάται από την ψήφο του είναι αδύνατο να σταθεί» (26.4.2012).
    ………………………
    Το θέμα της παρά φύσιν συνεργασίας των δυο κομμάτων, είναι ένα πελώριο πολιτικό σκάνδαλο που συστηματικά θάβεται. Το αντιμνημονιακό πρόσχημα και η ανυπαρξία εναλλακτικής πρότασης και από τους δυο, δεν αποτελούν προγραμματική βάση για συνεργασία ούτε σε κοινοτικές εκλογές. Άλλωστε και η Χ.Α. είναι αντιμνημονιακή και ο επιπόλαιος κ.Τσίπρας (που θεωρεί μεγάλο στρατηγικό ελιγμό το να έχει καλές σχέσεις με τον κυριότερο υπεύθυνο της χρεοκοπίας κ.Καραμανλή) απειλεί ότι θα συνεργαστεί ακόμη και με το Διάβολο.
    ………………..

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  Κυραλέκα μας λες πολλά για να κρυφτείς, λες πάρα πολλά και τα μπερδεύεις για να ξεφύγεις

 9. Ο/Η Antifa2 λέει:

  ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

  Σάλος με τα σχέδια Καμμένου για στρατιωτικά Λύκεια-θητεία γυναικών

  Πηγή: Σάλος με τα σχέδια Καμμένου για στρατιωτικά Λύκεια-θητεία γυναικών | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/242826/salos-me-ta-shedia-kammenoy-gia-stratiotika-lykeia-thiteia-gynaikon#ixzz3vb2865QW

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

  ΚΥΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ, ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
  ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΔΡΕΣ (ΠΑΓΙΟ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ)-ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ-ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ-ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

  Iδού πως το εξωραϊζει ο ευρωβουλευτής Κούλογλου

  http://tvxs.gr/news/ellada/pros-ligoteroys-boyleytes-kai-meiosi-toy-mponoys-ton-50-edron
  Προς λιγότερους βουλευτές και μείωση του μπόνους των 50 εδρών

  TVXS Ρεπορτάζ

  05:08 | 02 Δεκ. 2015

  Τελευταία ανανέωση 11:02 | 02 Δεκ. 2015

  και ιδού η αλήθεια:

  https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2015/12/02/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%BC/

  Περί νέου εκλογικού νόμου το ανάγνωσμα (και η απάτη πίσω από αυτόν)

  Posted on Δεκεμβρίου 2, 2015 by peripeton

  Σήμερα ο κυβερνητικός συνασπισμός έδωσε προς δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο εκλογικού νόμου.
  ……………………………
  Νικόλαος Γρυσπολάκης

  Τα στοιχεία για τον νέο εκλογικό νόμο τα πήρα από εδώ:

  http://tvxs.gr/news/ellada/pros-ligoteroys-boyleytes-kai-meiosi-toy-mponoys-ton-50-edron

  http://pitsirikos.net/2015/12/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%BC/

  Περί νέου εκλογικού νόμου το ανάγνωσμα

  2 Δεκ, ’15, 9:17 ΜΜ

  Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
  Σήμερα, λέει, ο κυβερνητικός συνασπισμός του ριζοσπαστικού ΠΑΣΟΚ έδωσε προς δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο εκλογικού νόμου. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτού του πλαστού δημόσιου διαλόγου, κι επειδή μου αρέσουν πολύ τα μαθηματικά κάνω για εσένα και τους αναγνώστες σου μια μικρή ανάλυση του τι ακριβώς κρύβεται πίσω από αυτή την πρωτοβουλία, την οποία ασφαλώς θα πουλήσουν ως προοδευτική.

  Επειδή η εξουσία ποτέ δεν δίνει κάτι μόνη της στον λαό, διαβάστε λοιπόν τι κρύβεται πίσω από τις φανφάρες των απατεώνων που βρίσκονται στην εξουσία.

  Το τερατούργημα αυτό θα το παρουσιάσουν ως βήμα μπροστά την στιγμή που είναι ό,τι πιο αντιδημοκρατικό θα μπορούσαν να φανταστούν· μια παραλλαγή αυτού ισχύει ως εκλογικό σύστημα στο μεγαλύτερο μέρος του αγγλοσαξονικού κόσμου ενισχύοντας τον τοπικισμό και τον δικομματισμό και εξαφανίζοντας κινήματα που ναι μεν δεν είναι πλειοψηφικά αλλά έχουν απήχηση σε ολόκληρη την κοινωνία-παρακάτω θα εξηγήσουμε γιατί.

  Το νέο σύστημα που προτείνεται είναι κατά πολύ λιγότερο αναλογικό από το κατάφωρα άδικο σημερινό σύστημα.
  Είναι η τέλεια μίξη για την διάλυση των μικρών κομμάτων -που με το παρόν σύστημα φτάνουν κοντά στην αναλογικότητα- και ταυτοχρόνως την τεράστια ενίσχυση του πρώτου κόμματος ακόμη κι εάν αυτό λαμβάνει ποσοστά γύρω στο 20% (υπενθύμιση πως το σύνολο των βουλευτών θα είναι 250, επομένως θα χρειάζονται 126 βουλευτές για να επιτευχθεί η αυτοδυναμία).

  Ας πάρουμε πχ ένα υποθετικό σενάριο, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 22% αλλά η δεύτερη ΝΔ γύρω στο 18% ενώ οι υπόλοιπες ψήφοι διανέμονται σε μικρότερα κόμματα με ποσοστά μεταξύ 5 και 10% και στο λευκό/άκυρο.

  Με βάση τον προτεινόμενο νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε από τις 140 μονοεδρικές τουλάχιστον 90-100 έδρες (εν δυνάμει ακόμη και παραπάνω) εφόσον θα ήταν πρώτος έστω και με μικρή διαφορά και με μικρό ποσοστό στα περισσότερα διαμερίσματα της χώρας -με βάση τα αποτελέσματα των 2 τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε σχεδόν το σύνολο των μονοεδρικών εδρών εκτός από κάποιες στα Βόρεια προάστια των Αθηνών, την Β. Ελλάδα και στην νότιο και ανατολική Πελοπόννησο.

  Από το μπόνους θα λάμβανε επιπλέον 11 έδρες και από το «αναλογικό μέρος» των 110 εδρών θα λάμβανε επιπλέον 24. Εν συνόλω 125-135 έδρες…

  Με άλλα λόγια, με 22% των ψήφων παίρνεις αυτοδυναμία.

  Ταυτοχρόνως, τα μικρότερα κόμματα από τις μονοεδρικές δεν θα λάμβαναν καμία (με εξαίρεση ίσως το ΚΚΕ που θα έπαιρνε κάποια μονοεδρική στην Ικαρία ή την Λέσβο).

  Από τις 110 του «αναλογικού μέρους», κόμματα με 10% θα λάμβαναν κάτω από 10 έδρες, ενώ τώρα λαμβάνουν περίπου 30, και κόμματα με 5% θα λάμβαναν 5 έδρες, ενώ τώρα λαμβάνουν 15.

  Όπου οι μονοεδρικές έχουν εφαρμοστεί έχει ενισχυθεί το φαινόμενο του τοπικισμού (πχ στην Σκωτία όπου το Εθνικό Σκωτσέζικο Κόμμα έλαβε το σύνολο σχεδόν των εδρών στις εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου εφόσον ήταν πρώτο μόνον στην περιοχή αυτή, ή στον Καναδά όπου το Μπλοκ Κεμπεκουά κέρδιζε για χρόνια το σύνολο σχεδόν των εδρών του Κεμπέκ, και το ακροδεξιό Ρεφορμιστικό Κόμμα κέρδιζε το σύνολο των εδρών στην Αλμπέρτα).

  Πολλές περιφέρειες θα εκπροσωπούνται πλέον από ένα μόνο κόμμα -όποιο τυγχάνει να είναι πρώτο- και τα μικρά κόμματα θα εξαφανιστούν, εφόσον η ψήφος προς οποιονδήποτε άλλον εκτός του πρώτου στην ουσία δεν θα μετράει.

  Αυτό το σύστημα είναι το ιδανικό για τον δικομματισμό εφόσον έτσι ο κόσμος θα καλείται να επιλέξει μεταξύ αυτών που έχουν πιθανότητα να βγουν πρώτοι.
  Το σχέδιο είναι προφανές. Γνωρίζοντας πως τα ποσοστά τους θα συνεχίσουν να καταρρέουν αλλά χωρίς νά’χουν κάποιον αντίπαλο στην αντιπολίτευση που να προτείνει κάτι διαφορετικό, ξέρουν πως θα συνεχίσουν να είναι πρώτοι, ακόμη και με 20%.

  Ο εκλογικός νόμος που μηχανορραφούν είναι ο ιδανικός για να τους εξασφαλίζει την αυτοδυναμία ακόμη και με πρωτοφανώς μικρά ποσοστά για το πρώτο κόμμα.

  Η σχεδίασή του, όπως και η κατανομή των εδρών μεταξύ των του «αναλογικού» μέρους, του μπόνους στο πρώτο κόμμα και των μονοεδρικών έχει γίνει με βάση το σκεπτικό πως ακόμη και στο χειρότερο δυνατό σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές (20-25%) θα καταφέρει να έχει αυτοδυναμία.

  Δεν θα σχολιάσω την συνέχιση της ανακολουθίας μεταξύ πράξεων και λόγων του συστημικού ΣΥΡΙΖΑ.

  Απλώς θα προβλέψω πως η απαξίωση του συστήματος από την τεράστια πλειοψηφία του λαού θα γίνει ακόμη πιο έντονη όταν συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει στην πράξη ο προτεινόμενος εκλογικός νόμος.
  ………………..

  • Ο/Η Παλιός λέει:

   Το θέλουν το πλειοψηφικό οι πολιτικοί απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν θα το τολμήσουν, δεν γίνονται αυτά, όλα τα μεγάλα κόμματα των μεγάλων απατεώνων το θέλουν το πλειοψηφικό μέχρι να γίνουν μικρά.
   Απλά τρίβονται στη γκλίτσα του τσοπάνη όπως έκαναν ο ΓΑΠ, ο Σαμαράς και όλοι οι σχετικοί.
   Αν το τολμήσουν μόνο με τη βοήθεια της ΝΔ, που δεν θα το προλάβουν όπως δεν το πρόλαβε κι ο ΓΑΠ, το ίδιο ήθελε, σύντμηση περιφερειών, μονοεδρικές κοκ, θα είναι Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ
   Αν θέλουν μείωση εξόδων, να μειώσουν τους μισθούς των βουλευτών όπως είχαν υποσχεθεί προεκλογικά και όχι τον αριθμό τους που χτυπάει την αντιπροσώπευση και την αναλογικότητα, δηλαδή εξαφανίζει τα μικρά κόμματα.

   http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/593969/voytsis-h-kyvernisi-syriza-tha-kathierosei-tin-apli-analogiki
   06 Ιουνίου 2015 18:45

   Βούτσης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καθιερώσει την απλή αναλογική

 11. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Ο αιξωμωλώγως του Πούτιν
  Μαζί με την Αυγή τον παινεύουν Δημοκρατια, greeknation, αγιορείτικο βημα και ΕλΩρα

  http://www.dimokratianews.gr/content/13161/%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%81-%CF%84%CF%8D%CF%87%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B5%CE%B2%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%89%CF%86-%CE%B5%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CF%82

  Πατήρ Τύχων Σεβκούνωφ :Εχει ατονήσει η πίστη σας!

  Η πρώτη μου φορά εδώ πρέπει να ήταν πριν από περίπου οκτώ χρόνια. Ιδιαίτερες αλλαγές δεν έχω διαπιστώσει. Το μοναδικό που έχω προσέξει είναι ότι η στάση των Ελλήνων προς την πίστη έχει γίνει λίγο πιο κρύα. Οταν βλέπω σε διαφημιστικά ταμπλό χλευαστικές εικόνες για ιερείς -όπως ένα στο οποίο ένας επίσκοπος, αν θυμάμαι καλά, κρατούσε ένα κοτόπουλο-, δεν μου δίνει πολλή χαρά. Είδα αρκετούς συμπολίτες σας να περνούν αδιάφοροι δίπλα από το ταμπλό. Στη Ρωσία οι ίδιοι οι πολίτες θα έσκιζαν αυτή τη διαφήμιση. Αμέσως!

  Είχατε στη Ρωσία παρόμοια επεισόδια. Με το συγκρότημα Pussy Riot. Εκεί παρενέβη το κράτος. Δικάστηκαν οι γυναίκες μέλη του συγκροτήματος.

  Στη Ρωσία δεν παρενέβη το κράτος. Πρώτα αντέδρασαν οι πιστοί που τις έβγαλαν από τους ναούς όπου ασχημονούσαν. Οι κοπέλες αυτές δεν διώχθηκαν από το κράτος, αλλά δικάστηκαν για χουλιγκανισμό. Αυτή ήταν η κατηγορία.

  http://www.elora.gr/portal/to-proto-thema/2812-%CF%84%CF%8D%CF%87%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B5%CE%B2%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%89%CF%86,-%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%C2%AB%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CF%8C%CE%BD-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%B9%C2%BB

  Τύχων Σεβοκούνωφ, ο εξομολόγος του Πούτιν τα… λέει όλα στο βιβλίο του «σχεδόν άγιοι» .

  30 Ιανουαρίου 2013

  Ποιά η σχέση του με τον Ρώσο Πρόεδρο και τον «κύκλο του Στρετένσκι»

  Απλός, πράος και προσηνής, αλλά ταυτόχρονα τόσο μυστηριώδης με μια αμφιλεγόμενη μυθοπλασία να τον συνοδεύει σε κάθε κίνησή του! Επηρεάζει, άραγε, καθοριστικά τον Πρόεδρο Πούτιν στο γεωπολιτικό τζούντο Ανατολής-Δύσης; Μήπως είναι απλά και μόνο ο πνευματικός του πιό ισχυρού ηγέτη της σύγχρονης Ρωσίας και εκ των «διαμορφωτών» της παγκόσμιας σκακιέρας;

  http://www.dimokratianews.gr/content/12940/%CE%BF-%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%C2%ABbest-seller%C2%BB

  Ο πνευματικός του Πούτιν και το «best seller»

  19.01.2013

  Ο πνευματικός καθοδηγητής του Βλαντιμίρ Πούτιν και ένας από τους σημαντικότερους άνδρες της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας, ο αρχιμανδρίτης Τύχων Σεβκούνωφ, καταφθάνει στην Ελλάδα για να παρουσιάσει το διεθνές best-seller του. Αύριο, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Υπαπαντής στο Σρέτενσκι της Μόσχας θα βρεθεί στη Στοά του Βιβλίου για να συστήσει στο ελληνικό κοινό το βραβευμένο βιβλίο του με τίτλο «Σχεδόν άγιοι – Πνευματικές αφηγήσεις από τη Ρωσία του χθες και του σήμερα». Πρόκειται για ένα εμπνευσμένο συγγραφικό πόνημα για τους απλούς και συνηθισμένους ανθρώπους -τους μοναχούς-, το οποίο κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των αναγνωστών

  http://greeknation.blogspot.gr/2013/01/blog-post_24.html
  Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

  π. Τύχων Σεβκούνωφ «πνευματικός» του Β. Πούτιν: Η Ρωσία θα βοηθήσει την Ελλάδα όπως κάνει εδώ και χρόνια!

  Αποκλειστικό: Ο «Πνευματικός» του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο «Αγιορείτικο Βήμα»

  Του Γιώργου Θεοχάρη

  Οι πιο δυνατοί άνθρωποι στη γη είναι αυτοί που εμπιστεύονται απολύτως το θεό, εξηγεί ο αρχιμανδρίτης Τύχωνας Σεβκούνωφ, ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της σύγχρονης Ρωσίας. Διακεκριμένη προσωπικότητα παγκοσμίως.

  Πρέπει να αντισταθούμε στα αρνητικά σημεία της παγκοσμιοποίησης καθώς πλέον δεν μπορούμε να την σταματήσουμε, διαμηνύει σε άλλο σημείο της αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στο «Αγιορείτικο Βήμα». Μιλά για την παγκόσμια Ορθοδοξία, το Άγιο Όρος τις ελληνορωσικές σχέσεις και τονίζει ότι η Ρωσία και σήμερα θα βοηθήσει την Ελλάδα…

  Το Άγιο Όρος είναι ένα πνευματικό σχολείο που δεν τελειώνει ποτέ…, επισήμανε αναφερόμενος στο «περιβόλι της Παναγίας» που δείχνει να ευλαβείται ιδιαιτέρως .

  Αρχιμανδρίτης Τύχωνας Σεβκούνωφ: Ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Υπαπαντής στο Σρέτενσκι της Μόσχας, πρύτανης της Θεολογικής Σχολής που λειτουργεί εντός της Μονής, σύμβουλος του Β. Πούτιν σε εκκλησιαστικά ζητήματα, σεναριογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ για την εκκλησία της Ρωσίας.

  Πηγή: agioritikovima.gr

 12. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

  9|08|2016 17:22

  «Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα στον γνωστό γελοιογράφο Δημήτρη Χαντζόπουλο και τον καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης Νίκο Χατζηνικολάου ο οποίος έγραψε ένα πύρινο άρθρο εναντίον του στην «Αυγή».

  Απαντώντας ο γνωστός γελοιογράφος της Καθημερινής, με ανάρτησή του στο twitter του δίνει την δική του απάντηση στο άρθρο του κ. Ν. Χατζηνικολάου καταγγέλλοντας μάλιστα ότι την απάντηση αυτή «η ΑΥΓΗ δεν εδημοσίευσε». Η απάντηση είναι συνοπτική: «Αγαπητέ κ. Χατζηνικολάου, για τις κρίσεις στα θέματα της ειδικότητάς σας, σας ευχαριστώ πολύ. Για τα υπόλοιπα… Μια γελοιογραφία, τι άλλο;» γράφει ο Δ. Χαντζόπουλος και συνοδεύει το σχόλιό του με ένα σκίτσο, στο οποίο εμφανίζεται ένας ιεροεξεταστής να κάθεται σε ένα θρόνο διαβάζοντας την «Αυγή» με την εξής λεζάντα: »Οταν ο μεγάλος ιεροεξεταστής πόζαρε στον Γκρέκο όλο και κάτι θα διάβαζε για να ξεμουδιάζει ο νους του από την ακινησία»

  Πηγή: Ο γελοιογράφος Χαντζόπουλος άνοιξε πόλεμο με την Αυγή και τον καθηγητή Νίκο Χατζηνικολάου [εικόνα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/282483/o-geloiografos-hantzopoylos-anoixe-polemo-me-tin-aygi-kai-ton-kathigiti-niko#ixzz4HJUTRZJI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.