Βγαίνουν από τις κρυψώνες τους όσοι «απουσίαζαν» από την ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης

[Οι δύσκολες ώρες πέρασαν και όσοι δεν ήθελαν να δυσαρεστήσουν τους ψηφοφόρους τους ή φοβήθηκαν την οργή του Σεραφείμ Πειραιώς άρχισαν σιγά-σιγά να εμφανίζονται ξανά]

O Αντώνης Σαμαράς, κρύφτηκε κάτω από ένα κρεβάτι για δύο μέρες, ώστε να μην υποχρεωθεί να ψηφίσει «ναι» ή «όχι» στο Σύμφωνο Συμβίωσης

Του Νίκου Ζαχαριάδη στο protagon
Τις τελευταίες μέρες δήλωσαν «άρρωστοι» ή «χαμένοι» ή με «επείγουσες υποθέσεις». Έκαναν τα πάντα προκειμένου να μην πάρουν την ευθύνη της γνώμης τους και να τους έχουν όλους ευχαριστημένους, όπως πρέπει να κάνει κάθε πολιτικός της περασμένης δεκαετίας.

Η Λιάνα Κανέλλη, πέρασε τις ώρες της ψηφοφορίας μέσα σε ένα άδειο κάδο, έξω από τα γραφεία του Περισσού

Πολιτικοί αρχηγοί και πρώην πρωθυπουργοί, πέρασαν ώρες αγωνίας, μήπως ανακαλύψει κανείς την κρυψώνα τους και τους ζητήσει να πάρουν υπεύθυνη θέση. Όμως τώρα τα δύσκολα πέρασαν. Και η ανακούφιση, τώρα που πέρασε η δοκιμασία, είναι τόσο μεγάλη που σβήνει τα ίχνη ταλαιπωρίας από το πρόσωπό τους.

Ο Κώστας Καραμανλής, για να αποφύγει να δυσαρεστήσει κάποιον, έβαλε τους «κύκλους» του να τον κρύψουν σε ένα θάμνο, έξω από το Κτίριο Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη

Οι «απόντες» δείχνουν να συνέρχονται σταδιακά και ετοιμάζονται να αναλάβουν ξανά με παρρησία και υπευθυνότητα υπεύθυνες θέσεις στη δημόσια ζωή, καλώντας τους πολίτες να τους δείξουν εμπιστοσύνη, γιατί δεν θα διστάσουν να συγκρουστούν με συμφέροντα την κρίσιμη στιγμή.

Η Φώφη Γεννηματά κρύφτηκε σε ένα καταφύγιο επειδή ένιωσε μια αδιαθεσία

Ο Πάνος Καμμένος κρύφτηκε σε ένα χαρτόκουτο σε πολεμικό καταφύγιο για να μην τον δει ο Αμβρόσιος να μιλάει με τον Αλέξη Τσίπρα

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

 

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to Βγαίνουν από τις κρυψώνες τους όσοι «απουσίαζαν» από την ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης

 1. Ο/Η Phoenix λέει:

  Reblogged στις tolmima.

 2. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Λέσβου και Μυκόνου λέει:

  Το ΚΚΕ ανακάλυψε μια ύπουλη ευρωπαϊκή συνωμοσία.
  Το σύμφωνο συμβίωσης ανδρών γυναικών είναι δούρειος ίππος, ψηφίστηκε για να ανοίξει ο δρόμος για τοις πούστιδι

  http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=20/12/2015&id=16069&pageNo=20

  Η θέση του ΚΚΕ για το Σύμφωνο Συμβίωσης

  Αποσπάσματα από την τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

  https://athens.indymedia.org/post/700663/
  Ο Γκεβάρα, ο Κάστρο και οι ομοφυλόφιλοι στην Κούβα

  από Του Βαγγέλη Σακαντάρη  09/05/2007 8:55 μμ.,  http://heteronmag.gr/9331/

  Ζητήματα φύλου και σεξουαλικής ταυτότητας Κούβα

  Ο Τσε, ο Φιντέλ και ο Ραούλ Κάστρο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι θανατικές καταδίκες ομοφυλοφίλων στην Κούβα. «Ένας ομοφοβικός παροξυσμός κατείχε το καθεστώς» λέει ο σκηνοθέτης Νέστωρ Άλμεντρος.

  (απόσπασμα)

  […]

  Τον Απρίλιο του 1960 ο Ερνέστο Γκεβάρα αναλαμβάνει τη διεύθυνση του τομέα εκπαίδευσης των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αμέσως παρουσιάζει στο Φιντέλ Κάστρο ένα “Γενικό Σχέδιο Φυλακών”, σχέδιο εγκλεισμού και εξόντωσης των πολιτικών του αντιπάλων. Ο Φιντέλ συμφωνεί. Λίγους μήνες αργότερα, ανοίγει στην Κούβα το πρώτο “στρατόπεδο αναμόρφωσης”, στη χερσόνησο του Guanaha. O Ρεϊνάλντο Αρένας αναφέρει σχετικά με τα πρώτα χρόνια της κουβανικής Επανάστασης: “Μία σεξουαλική επανάσταση άνθιζε ταυτόχρονα με την κοινωνική επανάσταση, τον πρώτο καιρό. Αλλά τα τύμπανα των μιλιταριστών προσπαθούσαν διαρκώς να τσακίσουν το ρυθμό της ποίησης, τη χαρά της ζωής”. Ώσπου τα κατάφεραν. “Το στρίμωγμα άρχισε στα σοβαρά. Η φρίκη και η ασχήμια μέρα με τη μέρα αυξανόταν. Αλλά η καταπίεση λειτούργησε σαν ερέθισμα και το σεξ έγινε τρόπος αντίστασης, όπλο ενάντια στο καθεστώς”, μαρτυρεί ο Αρένας.

  Εν τω μεταξύ, ο “Τσε”, έχει ήδη στείλει τον αρχηγό της μυστικής αστυνομίας Ραμίρο Βαλντές να μάθει από τον δήμαρχο της Σανγκάης πώς τα κατάφερε να απαλλάξει την πόλη του από τους ομοφυλόφιλους. “Πολύ εύκολο. Χτυπάτε τους στο κεφάλι και πετάτε τους στο ποτάμι”, απαντά ο Κινέζος. Η λύση θεωρήθηκε λίγο παραπάνω…ριζοσπαστική απ’ όσο θα ’πρεπε (βλέπετε όλα μόλις τότε άρχιζαν, επιπλέον η Κούβα δεν διέθετε ποτάμι…).

  “Σας ρωτώ. Μπορεί μια χώρα που έχει θυσιάσει τόσους ήρωες στον μακρύ δρόμο για τη λευτεριά, μια χώρα που για αυτήν έδωσαν τις ζωές τους τόσοι εκλεκτοί νέοι άνδρες και γυναίκες, μπορεί να ανεχθεί τόση ασέβεια;” -είναι ο Φιντέλ Κάστρο που ρωτά. “Αυτή η συμπεριφορά τους είναι καθαρά υποπροϊόν του καπιταλισμού και προέρχεται από μια μικρή ομάδα που μοναδικός της σκοπός είναι να συμπαρασύρει τους υπολοίπους. Αλλά εμείς δεν θα τους επιτρέψουμε να εξαπλώνονται και να διαδίδουν τις συνήθειές τους. Σας υπόσχομαι πως θα έρθει η μέρα που θα δούμε τους δρόμους καθαρούς, σας το υπόσχομαι!”.

  Έτσι ο Ραούλ Κάστρο, αδελφός του Φιντέλ, αναλαμβάνει να ενημερωθεί από τους Βούλγαρους σχετικά με τις μεθόδους που αυτοί εφαρμόζουν ούτως ώστε “οι δρόμοι της Σόφιας να παραμένουν καθαροί”. “Εμείς έχουμε ανοίξει ένα ειδικό στρατόπεδο για τα αντικοινωνικά στοιχεία, σαν τους ομοφυλόφιλους, που η περίπτωσή τους μας ανησυχεί περισσότερο”, του απαντούν.

  Ο Γκεβάρα υιοθετεί τη “βουλγάρικη λύση”. Συλλαμβάνει και φυλακίζει τους “acusados ser afeminados y vagos”, γνωστούς (καλλιτέχνες, συγγραφείς, κλπ) και μη –ακόμη και όσους αγωνίστηκαν στο πλευρό της Επανάστασης. “Περιττό να σας πω, ότι η Επανάσταση δεν έγινε για όλους…”, έγραφε ο Αρένας, πριν τον συλλάβουν.

  Στις 23/2/1961 ο Γκεβάρα αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Βιομηχανίας. Ο Φιντέλ συμφωνεί με την πρότασή του για το άνοιγμα τριών ακόμη στρατοπέδων. Σε ένα από αυτά, το “Nueva Vida”, στο Palos, θα συγκεντρώσουν 500 ανήλικους, έως και μωρά, παιδιά των αντιφρονούντων που είχαν ήδη εκτελεστεί.

  Επιζήσαντες μαρτυρούν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα: για τα κελιά παραδειγματισμού στο Pinar del Rio, γνωστά ως “tostadoras”, την πτέρυγα “Kilo 7” στο Camaguey, τα “gavetas” στο Tres Racios de Oriente -κελιά φάρδους 1 μέτρου και ύψους 1,80- ή τα 5 επί 5 της Nueva Carceral, όπου σε 22 αιώρες στοιβάζονταν 44 κρατούμενοι (σημ.: στο φιλμ “Before Night Falls”, βιογραφικό του Ρ. Αρένας, γίνεται εκτενή αναφορά στα κρατητήρια).

  Θα είναι ο Γκεβάρα αυτός που θα επεξεργαστεί, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, τον Κανονισμό των Φυλακών και θα καθορίσει επακριβώς τη “λίστα” βασανιστηρίων. Αυτός και μόνο αυτός που θα αποφασίζει για την τύχη κάθε συλληφθέντος. Αυτός θα υπογράφει τις, χωρίς δίκη, θανατικές ποινές…έως το 1962, οπότε οι ευθύνες περνούν σε χέρια άλλων, των οποίων ηγείται ο Ραούλ Κάστρο. Οι συνεχιστές του εμπνευσμένου Σχεδίου Φυλακών του Τσε συγκροτούν τις Umap, στρατιωτικές φάλαγγες για την προώθηση της παραγωγής.

  “Οι Umap επινοήθηκαν επί τούτου για τους ομοφυλόφιλους”, λέει ο σκηνοθέτης Νέστωρ Άλμεντρος. “Ένας διαρκής ομοφοβικός παροξυσμός κατείχε το καθεστώς!..”. Στα κατά τόπους στρατόπεδα των Umap κατανέμονται οι έγκλειστοι ομοφυλόφιλοι της Nueva Carceral de la Havana del Est, της πρώτης φυλακής οργανωμένης αποκλειστικά για την “κατηγορία” από τον Ερνέστο Γκεβάρα, την περίοδο 1961-1962.

  Όταν ο Άλεν Γκίνσμπεργκ επισκέπτεται την Κούβα το ’65, οι έγκλειστοι ομοφυλόφιλοι ανέρχονται σε 45 χιλιάδες.[…].

  [περιοδικό HETERON 1/2, τεύχος 3ο, Μάρτιος – Μάιος 2007]

  [ http://heteronmag.gr/9331/ ]

  • Ο/Η Po λέει:

   Το περιοδικό Heteron δεν υπάρχει πλέον όμως ο εκδότης του είναι προσωπικός φίλος.
   Ίσως χρειαστεί.
   Το θυμάμαι το κείμενο.

 3. Ο/Η laskaratos λέει:


  Η κυρία Μάρκου με τον κ.Βασίλη Οικονόμου, στη λιτανεία του Κυνοκέφαλου αγ.Χριστόφορου (της οικογενείας των αντεστραμμένων Κενταύρων).

  Για την ιστορία, μεταξύ των απόντων ήταν και μια εξαιρετικά ευλαβική γυναίκα η Μάρκου (β’ Θεσσαλονίκης), που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ (όταν κατέρρεε, βγήκε βουλευτίνα του μπαρμπα-Φώτη, τον πούλησε («.. την κατάσταση χειροτέρευαν οι στερεότυπες και βαρετές αντικληρικαλιστικές, ψευτοδιεθνιστικές εμμονές που δυστυχώς πάντα χαρακτήριζαν τον χώρο αυτό…»-αλλά εσύ δεν το ήξερες, άσε που ο μπάρμπα Φώτης είναι ένας ευλαβέστατος Φαρισαίος, κι αυτός),
  μετά και πήγε με το ΠΟΤΑΜΙ, που έδιωξε το Νίκο Δήμου και μάζεψε την κυρία αυτή (και τώρα απορεί γιατί έχει την πορεία της επίσης άνευρης πολιτικής σούπας ΔΗΜΑΡ). Απουσίασε από το ίδιο κόμμα και ο μουσουλμάνος βουλευτής του, ο Ιλχάν Αχμέτ που φαίνεται πως ακολουθεί τη Σαρία
  Ειδικεύεται στις λιτανείες αγίων σκυλανθρώπων (!) η Μάρκου και για τις κακές γλώσσες φέρεται και ως ευλαβέστατη μεν, αντροχωρίστρα δε
  http://www.protothema.gr/politics/article/389523/markou-to-diazugio-tou-thanasi-oikonomou-den-ofeiletai-se-mena/
  Εξαιρετική πολιτικός με τα όλα της.
  Περισσότερα εδώ
  https://roides.wordpress.com/2014/07/16/16july14/

 4. Ο/Η Ρεώμυρος λέει:

  Λείπει ο Μεϊμαρακης

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Φαίνεται ότι απουσίασε δικαιολογημένα:

   http://www.protagon.gr/epikairotita/44341006394-44341006394
   …………………
   Οι άνθρωποι του κ. Μεϊμαράκη περιγράφουν ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ έχει μία μικρότερη αδελφή, η οποία αντιμετωπίζει βαρύ και χρόνιο πρόβλημα υγείας. Είναι χήρα και μητέρα δύο παιδιών, τα οποία, εκ των πραγμάτων, μεγαλώνουν υπό τη μέριμνα και την επίβλεψη του θείου τους. Το απόγευμα της ψηφοφορίας για το σύμφωνο συμβίωσης, η αδερφή του κ. Μεϊμαράκη παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση της υγείας.

   Οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη εξηγούν πώς, την ώρα της ψηφοφορίας, συνόδευε την αδελφή του στο νοσοκομείο, υπό καθεστώς έντονης συναισθηματικής φόρτισης. Ο ίδιος δεν θεώρησε πρέπουσα τη δημοσιοποίηση του λόγου απουσίας του από τη Βουλή……….
   …………..

 5. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Μα πόσο κ@θίκια είναι εν τέλει?

 6. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Πειραιώς και Αιγίου λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s