Habemus Εθνάρχη

[Το Καραμανλοτσιπριστάν σε νέα εθνικά μεγαλεία]

Οι καραμανλικοί Παπαγγγελόπουλος, Παυλόπουλος, Κουϊκ, Καμμένος, Κουντουρά, ο παντός καιρού Κοτζιάς, ο εκ ΠΑΣΟΚ Αλεξιάδης, ο μοιραίος Παππάς και ένας αριστερός εργολάβος, που του εξασφάλιζε τσάμπα καλοκαιρινές διακοπές, περιστοιχίζουν τον Εθνάρχη. Απουσιάζουν προς το παρόν οι κ.κ.Στυλιανίδης και Ρουσόπουλος, ενώ δεν διακρίνεται ο Εφραίμ Βατοπεδινός.

Οι καραμανλικοί Παπαγγγελόπουλος, Παυλόπουλος, Κουϊκ, Καμμένος, Κουντουρά, ο παντός καιρού Κοτζιάς, ο εκ ΠΑΣΟΚ Αλεξιάδης, ο μοιραίος Παππάς και ένας αριστερός εργολάβος, που του εξασφάλιζε τσάμπα καλοκαιρινές διακοπές, περιστοιχίζουν τον Εθνάρχη. Απουσιάζουν προς το παρόν οι κ.κ.Στυλιανίδης και Ρουσόπουλος, ενώ δεν διακρίνεται ο Εφραίμ Βατοπεδινός.

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης (τοποθετήθηκε από τον Αλέξη αιφνιδιαστικά και σιωπηρά στις 6.5.2015 σε ένα υπουργείο που δεν είχε σχεδόν ποτέ του υφυπουργό, ο Λαφαζάνης της Σρεμπρένιτσα και το τσούρμο του δεν είπαν μισή κουβέντα όταν φυτεύτηκε) και τώρα αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης-αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, τοποτηρητής της Ραφήνας παρά τω πρωθυπουργώ, που πήρε τη θέση του εξαφανισμένου για αγνώστους λόγους κ.Νικολούδη, τ. δικαστικός με ρεκόρ προκλητικών αρχειοθετήσεων μεγάλων υποθέσεων («Ελευθεροτυπία, 14 Ιουλίου 2009. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ. Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο, του Χρήστου Ζέρβα»-αξίζει να το διαβάσετε και θα αντιληφθείτε πολλά) τ.διοικητής της καραμανλικής ΕΥΠ, εμίλησε και δεν έπεσε ούτε μια τουφεκιά: «Καλώς ή κακώς, τρεις είναι οι Εθνάρχες στην Ελλάδα: Του Κέντρου είναι ο Ελευθέριος Βενιζέλος, της Δεξιάς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και τώρα ήρθε η ώρα της Αριστεράς να αποκτήσει τον εθνάρχη της -εάν δεν τον απέκτησε ήδη- τον Αλέξη Τσίπρα. Το πόσο μεγάλος είναι το απέδειξε το τελευταίο διάστημα, κόντρα σε όλο το σύστημα», δήλωσε σε συνέντευξή του στη Real News. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που εκφράζει αυτή την άποψη, αφού το ίδιο είχε πει και στο περιοδικό Crash (!), του γνωστού απορροφητή καραμανλικών κονδυλίων και ολίγον φιλοχρυσαυγίτη κ.Τράγκα, παλαιού συνομιλητή του Αλέξη, μαζί με πολλούς ακόμη ακροδεξιούς. Νομίζω πως τόση κωμικοτραγική κολακεία, αυτή τη φορά όμως όχι για φτηνούς προσωπικούς λόγους, αλλά εμβληματική και πολιτικά στοχευμένη, θα τη ζήλευε και η πρώτη διδάξασα, η κυρά Θεανώ («Ο Τσίπρας είναι ηγέτης παγκόσμιας ακτινοβολίας από αυτούς που γεννιούνται κάθε 100 χρόνια»»).

Προσωπικά θεωρώ ότι η λεγόμενη ριζοσπαστική Αριστερά είναι πλέον μια θλιβερή τρύπια κουρελού, το πολιτικό της κεφάλαιο σε πρόσωπα, εξαντλήθηκε και όσοι την πλαισιώνουν τώρα κομματικά είναι αναξιόπιστοι. Πέρα από την καταστροφή που προκάλεσε με το «δημοψήφισμα» στην Οικονομία, αιωρείται σαν σπαθί του Δαμοκλή πάνω από το κούφιο κεφάλι της το ερώτημα: Γιατί δεν μίλησε κανείς όταν ο γιός του φερόμενου ως εργολάβου της Εκκλησίας επί Χούντας, με τον πιο ξετσίπωτο τρόπο άνοιγε νταραβέρι με την καραμανλική Δεξιά, με την Εκκλησία και με την Ακροδεξιά; Γιατί δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποχώρηση αυτών της ΔΗΜΑΡ (που εμπίπτουν οι περισσότεροι σε άλλου είδους έλεγχο),  να μιλήσει για να σώσει την υπόληψή του και την τιμή της Αριστεράς; Γιατί κανείς δεν ρώτησε με ποιο δικαίωμα, χωρίς δημόσια συζήτηση και χωρίς την έγκριση κανενός και χωρίς την εξουσιοδότηση του εκλογικού σώματος, πλέχτηκαν συμμαχίες με την ακροδεξιά και με τον δραπέτη της Ραφήνας και εμφανίστηκαν ή θα εμφανιστούν ως τετελεσμένα γεγονότα; Νομίζω πως η απάντηση που αφορά δυο διαφορετικές κατηγορίες Αριστερών είναι η εξής: Οι μεν ήταν τυφλωμένοι από τον «αντιμνημονιακό» κονιορτό, οι δε από καθαρό συμφεροντολογισμό. Βλάκες και παλιάνθρωποι, στην καλύτερη περίπτωση δειλοί, μοιάζει να συγκροτούσαν την λεγόμενη ριζοσπαστική Αριστερά, οι τίμιοι και σκεπτόμενοι άνθρωποι, που είχαν από παλιότερα βρεθεί εκεί, το κατάλαβαν αμέσως, οι λιγότερο ευφυείς τώρα το ξέρουν κι αυτοί, κανείς πια από όσους έμειναν να συγχρωτίζονται με παλαιοπατριωτοπασοκικά, καραμανλικά και ακροδεξιά πολιτικά προϊόντα δεν είναι αθώος.

Βεβαίως οι ενοχές πρέπει να κρυφτούν. Ήδη κυκλοφόρησε και ο πρόλογος από το συναξάρι των δυο πρωθυπουργών, που δημοσίευσε ο ανιδιοτελής κος Μπόμπολας, σε κυριακάτικο πρωτοσέλιδο (‘ΕΘΝΟΣ’, 20.12), για όσους πιστεύουν τα σχολικά αναγνώσματα:

-Κωστάκης: «Να έχεις στο μυαλό σου μόνο την Ελλάδα».
-Αλέξης: «…Τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει. Έτσι κι αλλιώς είναι πάντα στο μυαλό μου οι Ελληνες και κυρίως οι πιο αδύναμοι -δίνω και θα συνεχίσω να δίνω τις μάχες γι’ αυτούς».

Αν είναι δυνατόν να εκφράστηκε έτσι ο ξεφωνημένος από τον Γιουνκέρ λιποτάκτης, που οι τεράστιες ευθύνες του αποσιωπώνται προκλητικά, με τη βοήθεια και του κ.Τσίπρα, που θέλει, με το συμψηφισμό αυτό, η Δεξιά να καλύψει τις δικές του επίσης τεράστιες ευθύνες, μετά την αναπόφευκτη πτώση του: «Δύο φορές, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Γιουρογκρούπ, αναλαμβάνει μυστική αποστολή στην Αθήνα. Στόχος να μελετήσει τις προθέσεις του Καραμανλή, ακόμη και να τον επιτιμήσει. «Η αποστολή έγινε επειδή όλοι καταλάβαιναν ότι η κατάσταση ήταν πλέον εκρηκτική», … Όμως, ο Λουξεμβουργιανός επιστρέφει άπραγος, χωρίς καμία δέσμευση εκ μέρους του προκατόχου του Παπανδρέου για όσα σκοπεύει να κάνει προκειμένου να διασώσει την αξιοπιστία της χώρας του ενώπιον των διεθνών επενδυτών. Με τον μεγαλύτερο κυνισμό, ο Καραμανλής διακινδυνεύει μια νέα παύση πληρωμών…» (Extrait de Florence Autret, «Angela Merkel. Une Allemande (presque) comme les autres»-Tallandier, Paris, 2013).

Η λέξη Εθνάρχης κανονικά προκαλεί αλλεργία σε κάθε αριστερό αλλά και σε κάθε αστό δημοκράτη, γιατί πέρα από την αγοραία ιδεολογική χρήση του όρου «έθνος», πέρα από την κατεδάφιση που της έφερε η δοκιμασία του χρόνου, αφ’ενός παραπέμπει στο γελοίο χαρακτηρισμό, που αποδίδονταν στον αρχηγό της ΕΡΕ, σε μια εποχή ακραίας και αυταρχικής βαλκανικής πολιτικής υπανάπτυξης, αφ’ετερου συμβολίζει μια τυραννική προσωποπαγή πατερναλιστική κατάσταση, η οποία δεν κολακεύει κανέναν, ούτε τον κόλακα (εν προκειμένω, αδιάφορο), ούτε τον κολακευόμενο (του αξίζει με το παραπάνω αυτή η γελοιοποίηση από υπουργό του) και πάρα πολύ περισσότερο (και αυτό μας ενδιαφέρει) το πολίτευμα και τη χώρα. Αν ο τίτλος απονεμόμενος στον Ελευθέριο Βενιζέλο μπορεί να γίνει ανεκτός, παρά την ανακρίβειά του αφού μιλάμε για εποχή διχασμού, λόγω του μεγέθους της προσωπικότητας και λόγω του φυσιολογικά πρωτόγονου της εποχής, αν μπορεί να προκαλέσει σήμερα ένα μειδίαμα ειρωνικής θλίψης, για τον εκλεκτό της Φρειδερίκης, που όμως όντως υπήρξε μετά το 1974, μέσα στις αντιφάσεις του ασφαλώς, ένας μεγάλος αστός πολιτικός, για το αμόρφωτο και τυχάρπαστο μειράκιο των μαθητικών καταλήψεων, μια κακά υποσχόμενη κουτοπόνηρη και (ακόμη και ηλικιακά αναντίστοιχη) πολιτική δευτεράντζα, προκαλεί ομηρικά γέλια που αν ο κ.Παπαγγελόπουλος δεν ήταν ένας υπερσυντηρητικός δικαστικός και συνεπής πρωθυπουργικός θεράπων κάποιας ηλικίας, θα ντρεπόταν ακούγοντας το βροντερό ήχο τους που κατεβαίνει ακόμη από τον Όλυμπο («..γέλως ώρταθανάτησιν θεοίσιν»).

Δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Με μια σειρά δημοσιευμάτων είχαμε από πολύ νωρίς επισημάνει τις υπόγειες διαδρομές ενός γελοίου όσο και μοιραία καταστροφικού για τη χώρα πολιτικού δίδυμου, που κινιόταν με κύριο στόχο την προσωπική διάσωση και την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου οικογενειακού μέλλοντος και των δυο μελών του. Είχαμε επισημάνει την επίμεμπτη προσπάθεια του Αλέξη να ξεχαστούν ανεπιθύμητες ιστορικές λεπτομέρειες που αφορούσαν τον θείο του άλλου, να ξεπλύνει τις ευθύνες του μεγάλου ένοχου ανιψιού και να τις φορτώσει, παίζοντας με τους θεσμούς, όλες στο δύστυχο Γιωργάκη, ακόμη και με προκλητικά στημένες και αυτοπεριορισμένες, σκόπιμα οριοθετημένες χρονικά, παλαιοκομματικού τύπου «εξεταστικές» κουρελοεπιτροπές, που τώρα τις παρέσυρε χωρίς να δοθούν εξηγήσεις  ο αμείλικτος ρους των γεγονότων.

Ο αμαθής κ.Τσίπρας δεν διαθέτει ούτε κλάσμα των προσόντων που απαιτούνται στην σημερινή εξαιρετικά πολύπλοκη και δύσκολη, σχεδόν τραγική, πολιτική συγκυρία. Είναι ένας τυπικός συνωμότης, ένας άνθρωπος των παρασκηνίων και των υπόγειων διαδρομών, ένας τακτικιστής, που το μόνο που τον απασχολεί είναι η προσωπική του διάσωση, γιατί, αν καταρρεύσει το καθεστώς που στήνει, δεν έχει εναλλακτική επαγγελματική λύση πολυτελούς επιβίωσης, ούτε πατρική περιουσία τέτοια που να του εξασφαλίζει μια έντιμη αποχώρηση. Είναι φανερό πως έχει αντιληφθεί πως τα μεγαλεπήβολα ευρασιατικά σχέδια που του κανοναρχούσαν ακροδεξιοί σύμβουλοι δεν μπορούν να υλοποιηθούν και παρά τη συμπλεγματική αντιπάθεια που τρέφει για το δυτικό πολιτικό πολιτισμό και ιδιαίτερα για την ορθολογική, δημοκρατική και ουμανιστική του πλευρά, γνωρίζει πια πώς η προσωπική του καλή τύχη περνάει υποχρεωτικά μέσα από τη συνεργασία με τη Δύση, όσο κι αν μισεί θανάσιμα κάθε φιλελεύθερη ελληνική ευρωπαϊκή πολιτική φωνή, που του θυμίζει πόσο ανάξιος και ασυνεπής στάθηκε. Εδώ υπάρχει πλέον ένας κίνδυνος, να χάσει, ενεργώντας σε κατάσταση πανικού, το μέτρο των υποχωρήσεων των συμβιβασμών και των διορθωτικών παρεμβάσεων στα προτεινόμενα, αφού και οι τέως «αντιμνημονιακοί» του σύμμαχοι στους οποίους εμμένει, είναι κλασσικά αδίστακτα ακροδεξιά αρπακτικά, που το μόνο που τους ενδιαφέρει κι αυτούς, ειδικά αυτούς, είναι η διατήρηση των προνομίων μιας ερμαφρόδιτης εξουσίας και η παράλληλη τήρηση, έστω και με το γελοιωδέστερο τρόπο, κάποιων  αντιμνημονιακών προσχημάτων.

Με λίγα λόγια τίποτα δεν έχει εξασφαλιστεί. Μας κυβερνάει κάποιος μωροφιλόδοξος, που δεν διαθέτει πλεόνασμα αριστερής ηθικής, ούτε δημοκρατική ούτε ευρωπαϊκή κουλτούρα, κάποιος που αναγκαστικά συμβιβάστηκε και θα προσπαθήσει να εφαρμόσει σκληρές συνταγές χωρίς ίχνος έμπνευσης, οράματος, κανόνων, αρχών, χωρίς καμία ιδέα προσωπικής προοδευτικής πινελιάς και κάποια διάθεση καθαρών εξηγήσεων με τους πολίτες.

Ο τίτλος του Εθνάρχη που προσπαθούν να του απονείμουν οι εκ δεξιών  ευγνώμονες Ηρακλείς του, απλά εκβαρβαρίζει ακόμη χειρότερα ένα ήδη πρωτόγονο πολιτικό σκηνικό με παλιομοδίτικα βαρίδια και φαντάσματα ενός σκοτεινού παρελθόντος και θα προκαλέσει μεγαλύτερο πάταγο στην πτώση του, αν και όποτε αυτή συμβεί.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

25 Responses to Habemus Εθνάρχη

 1. Ο/Η Δίκης οφθαλμός λέει:

  https://justiceforgreece.wordpress.com/2015/05/09/%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%81%CE%B5%CE%BA%CF%8C%CF%81-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%81/
  Εισαγγελέας με ρεκόρ υποθέσεων στο αρχείο έγινε υφυπουργός δικαιοσύνης !
  Οι σχέσεις του με ΕΥΠ, υποκλοπές, απαγωγές πακιστανών, ΜΑΥΟ

  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΥΠ, ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ, ΜΑΥΟ

  Με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, νέος υφυπουργός Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, ανέλαβε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

  ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΣΑ ΤΩΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ:

  ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ

  Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 14 Ιουλίου 2009

  Η πορεία του Δημ. Παπαγγελόπουλου από τα υπόγεια της Ευελπίδων, όπου υπηρέτησε επί χρόνια ως εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών, μέχρι τον 15ο όροφο της οδού Κατεχάκη, στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, πέρασε από πολλούς σταθμούς και από μεγάλα κύματα.

  Ο χαμηλών τόνων εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται ωστόσο πως είχε την ευχέρεια να ελίσσεται καλά και να επιλέγει σωστά.

  Οι κύριες υποθέσεις, με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον, που χειρίστηκε κατά το διάστημα της εισαγγελικής του θητείας, φαίνεται ότι καθόρισαν και την εξέλιξή του. Επειτα από μήνυση του Κ. Λαλιώτη κατά του Κων. Μηστοτάκη, ερεύνησε την περίφημη υπόθεση ΜΑΥΟ, σχετικά με παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματος της Ν.Δ. Η δικογραφία αρχειοθετήθηκε ελλείψει στοιχείων.

  Την ίδια τύχη είχαν και οι καταγγελίες για το σπίτι που έκτισε στο Πόρτο Γερμενό ο μετέπειτα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.

  Το 2003 εξελέγη από τους συναδέλφους του (όταν ίσχυε ακόμη ο θεσμός της αυτοδιοίκησης) προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Εκεί έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον χειρισμό (βλέπε απραξία) της έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Επί 11 μήνες ο κ. Παπαγγελόπουλος διενεργούσε προσωπικά, για λόγους εθνικής ασφάλειας, προκαταρκτική εξέταση για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Κάθε 4 μήνες ζητούσε τυπικά από τον τότε προϊστάμενό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δ. Λινό, παράταση της μυστικής έρευνας. Επί της ουσίας όμως δεν ήταν εκείνος που τη διενεργούσε. Ολα ήταν στα χέρια της ΕΥΠ. Η ελληνική κοινωνία δεν έμαθε όμως ποτέ τα πορίσματά της. Χρειάστηκε να αναλάβει έργο η ΑΔΑΕ για να αποκαλυφθούν οι διαστάσεις του σκανδάλου.

  Και μια σημαντική λεπτομέρεια:η αυτοκτονία Τσαλικίδη είχε αξιολογηθεί τότε ως μια κοινή υπόθεση, όταν όλοι γνώριζαν ότι σχετιζόταν άμεσα με τις υποκλοπές.

  Λίγο πριν λήξει η διετής θητεία του, το 2005, η κυβέρνηση έσπευσε με φωτογραφική διάταξη να παρατείνει διά νόμου, για ένα χρόνο, τη θητεία όλων των προϊσταμένων στις μεγάλες εισαγγελίες της χώρας! Προφανής σκοπός της φωτογραφικής διάταξης, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ήταν να μη φύγει η υπόθεση των υποκλοπών από τα χέρια του συγκεκριμένου εισαγγελέα.

  Ο κ. Παπαγγελόπουλος ενεπλάκη μάλιστα, άλλη μία φορά στη θητεία του, με την ΕΥΠ:

  στην υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών.

  Κατ’αρχάς έβαλε τη μήνυση στο σωρό, επί τουλάχιστον 5 μήνες. Χρειάστηκε να πάρει δημοσιότητα το θέμα στο BBC, για να βγει η υπόθεση από τη ναφθαλίνη. Υστερα από έρευνα μηνών, η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας, για απαγωγές και μυστικές ανακρίσεις τουλάχιστον 25 ομοεθνών του, κατέληξε σε άσκηση διώξεων κατά στελεχών της ΕΥΠ! Η δικογραφία είναι από το 2006 στην ανάκριση και παραπαίει, οδεύοντας οριστικά στο αρχείο. Το αξιοπερίεργο είναι ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους είναι τώρα υφιστάμενοι του κ. Παπαγγελόπουλου στην ΕΥΠ.

  Μετά τη λήξη της θητείας του ως προϊσταμένου, ο κ. Παπαγγελόπουλος τοποθετήθηκε αμέσως στη νεοπαγή θέση του εισαγγελέα, αρμόδιου για το οργανωμένο έγκλημα. Οταν πλησίαζε να λήξει και εκεί η θητεία του, επελέγη ως αντικαταστάτης του Δημ. Ασπρογέρακα, στη θέση του εποπτεύοντος την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

  Τώρα από τη νέα του θέση ασκεί εκ του νόμου εποπτεία και έρευνα τόσο σε θέματα εθνικής όσο και εσωτερικής ασφάλειας (τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα). Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι, ακόμη και μέσα στη Δικαιοσύνη, που μιλούν για επικίνδυνη εκτροπή του ρόλου της ΕΥΠ και αναβάθμισή της σε βραχίονα αντιμετώπισης «εσωτερικών κινδύνων».

  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=63315

  http://www.presspublica.gr/antidraseis-papaggelopoulo-ypoklopvn-apagogon-eyp-karamanli/
  Αντιδράσεις λόγω υποκλοπών, απαγωγών, ΕΥΠ για Παπαγγελόπουλο

  Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

  Aντιδράσεις εντός και εκτός δικαιοσύνης, προκαλεί η επιλογή της κυβέρνησης να διορισθεί νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης ο πρώην εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

  Ο κ. Παπαγγελόπουλος που ορκίζεται το απόγευμα της Τετάρτης, διορίζεται στη θέση με απόφαση του πρωθυπουργού και αναλαμβάνει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου.

  Η διατύπωση της κυβερνητικής ανακοίνωσης αφήνει χώρο για διάφορες ερμηνείες. Πρώτον ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος που κινείται στον ευρύτερο πολιτικό χώρο της δεξιάς και έχει άριστες σχέσεις με το καραμανλικό περιβάλλον αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα. Και δεύτερον ότι δεν τυγχάνει της απόλυτης αποδοχής της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

  Όπως και νάχει όμως, η πραγματικότητα λέει ότι το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε για μια νευραλγική θέση στο χώρο της Δικαιοσύνης, έναν εισαγγελικό λειτουργό που εισέπραξε στο παρελθόν δριμεία κριτική από το τύπο και την αντιπολίτευση για συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις του, οι οποίες είχαν καθοριστική σημασία για την εξέλιξη πολύ σοβαρών υποθέσεων.

  Ο κ. Παπαγγελόπουλος ως προιστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας το 2005, παρέλαβε κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας την καυτή δικογραφία των υποκλοπών σε βάρος του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και άλλων πολιτικών προσώπων και πολιτών και διενήργησε με απόλυτη μυστικότητα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, χωρίς στην ουσία να προβεί σε καμία ενέργεια επί ένα ολόκληρο χρόνο! Για την αδράνεια αυτή, η οποία αποκαλύφθηκε μετά την κοινή συνέντευξη των 4 υπουργών της κυβέρνησης, ο κ. Παπαγγελόπουλος δέχθηκε τότε σκληρή κριτική.

  Ο κ. Παπαγγελόπουλος, δέχθηκε επίσης κριτική και για μια άλλη αδράνεια. Αυτή αφορούσε την μήνυση που είχαν καταθέσει εκπρόσωποι της Πακιστανικής κοινότητας στη χώρα, για μαζικές απαγωγές και μυστικές ανακρίσεις πακιστανών στην Αθήνα, πιθανότατα σε συνεργασία με αγγλικές μυστικές υπηρεσίες, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2005.

  Τότε η μήνυση είχε κατατεθεί τον Αύγουστο αλλά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου που οι πακιστανοί δημοσιοποίησαν με συνέντευξη την υπόθεση, ουδείς είχε ασχοληθεί με την διερεύνηση υπόθεση.

  Το 2006 με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, τοποθετήθηκε εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας – ΔΑΕΕΒ – Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας).

  Η πορεία του είναι πάντως ταυτισμένη πλήρως με την κυβέρνηση Καραμανλή, καθώς τον Ιούλιο του 2009 ανέλαβε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση στην οποία έμεινε έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

  https://justiceforgreece.wordpress.com/2014/03/28/%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B7-%CE%B2%CE%AF%CE%B2%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7%CF%82/

  Η μαύρη βίβλος της Δικαιοσύνης

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=64906
  Το στοίχημα του Μίμη | Άρθρα | Ελευθεροτυπία


  Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Δημ. Παπαγγελόπουλος συνομιλεί με αστυνομικούς, έξω από το σπίτι του, όταν αυτό είχε γίνει στόχος βομβιστικής ενέργειας.

  Της ΓΙΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ
  Ο 56χρονος εισαγγελέας Δημ. Παπαγγελόπουλος, που έφυγε από το δικαστικό σώμα ύστερα από 26 χρόνια για να γίνει διοικητής της ΕΥΠ, γνωρίζει πολύ καλά ότι ο δρόμος του στο εξής δεν θα είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα.
  «Γνωρίζω καλά ότι αναλαμβάνω ένα στοίχημα, που δεν είναι μόνο η τρομοκρατία, αλλά και η εθνική ασφάλεια της χώρας», τον άκουσαν να λέει άνθρωποι του περιβάλλοντός του. «Τέτοια πόστα κρύβουν περισσότερες πίκρες από χαρές, αφού δεν θα μπορώ ούτε και να απαντήσω σε όσα ανακριβή θα λέγονται. Ομως, θα το πληρώσω το τίμημα και θα κρατήσω όσο μπορώ τις πόρτες μου ανοιχτές, διότι μου αρέσει το φως. Αλλωστε, όλα όσα κάνουν οι δημόσιοι λειτουργοί πηγάζουν από εξουσία που τους δίνει ο λαός. Αυτό είναι και το νόημα της λαϊκής κυριαρχίας…».

  *Η εισήγηση Παυλόπουλου για την τοποθέτηση του εισαγγελέα στο κρίσιμο πόστο της Κατεχάκη έχει την αφετηρία της στην εκτίμηση του υπουργού προς τον «Μίμη», όπως τον αποκαλεί. Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί από τον καιρό που ο υπουργός Δημ. Διοίκησης ανέλαβε και το Δημόσιας Τάξης. Εκτοτε υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη, παρά τις κάποιες διαφωνίες τους: «Τον επιλέγω γιατί μου λέει και όχι», παραδέχεται τώρα ο υπουργός για τον εισαγγελέα, που έγινε γνωστός από τις υποθέσεις Κόκκαλη.

  *Ηταν Πέμπτη 9 Ιουλίου όταν ο πρωθυπουργός τηλεφωνικά συγκατένευσε στην επιλογή, ύστερα από τη θερμή επιχειρηματολογία του υπουργού. Πολύ περισσότερο καθώς το κύκλωμα απαγωγών και δολοφονιών που εντοπίστηκε «άπτεται και ενός μέρους παραβατικής ομάδας που κινείται στα όρια τρομοκρατικών ενεργειών…». Συνεπώς, από τον επικεφαλής της ΕΥΠ «απαιτείται και γνώση της έρευνας για την τρομοκρατία».

  *Υπάρχει και η «γκρίζα» πλευρά για τον εκλεκτό της κυβέρνησης, που μπαίνει, τώρα, στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης: Τι αποτέλεσμα υπήρξε στις υποθέσεις που είχε αναλάβει ως εισαγγελέας; Τι έγινε με τις υποκλοπές, τις απαγωγές Πακιστανών και τη διαβόητη Mayo;

  Ο κ. Παπαγγελόπουλος θα κληθεί σύντομα να απαντήσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επιμένοντας ότι καμία υπόθεση από αυτές δεν έθεσε ο ίδιος στο αρχείο.

  -Για τη Mayo θα υπενθυμίσει ότι εκείνος ανάγκασε τον τότε διευθυντή της Ν.Δ., Ι. Βαρθολομαίο, να προσκομίσει τα βιβλία του κόμματος στην εισαγγελία και ότι στο πόρισμα κατέγραψε ότι έγινε παράνομη χρηματοδότηση. Η υπόθεση, όμως, είχε παραγραφεί…

  -Για τις απαγωγές θα υποστηρίξει ότι οι χειρισμοί του οδήγησαν στην άσκηση προσωπικών διώξεων εναντίον υπαλλήλων της ΕΥΠ.

  -Για τις υποκλοπές, τέλος, θα υπενθυμίσει την in rem δίωξη, και ότι η δικογραφία, όσο εκείνος ήταν προϊστάμενος, παραπέμφθηκε στο Εφετείο για περαιτέρω ανάκριση.

  Η ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ στη Βουλή, πάντως, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον…

  *Οι 16 ώρες συνομιλιών των μελών της συμμορίας, που απομαγνητοφωνήθηκαν από την ΕΥΠ -η τελευταία πράξη Κοραντή- είναι από τα πρώτα στοιχήματα του νέου διοικητή της υπηρεσίας. Υπάρχει και άλλο «υλικό», που δεν είδε το φως της δημοσιότητας; Και υπέρ ποίων έγινε η «διαχείριση» μέρους αυτών των συνομιλιών; Γιατί, όπως όλα δείχνουν, τα όσα έχουν καταγραφεί στα μηχανήματα της ΕΥΠ είναι σίγουρα πολύ περισσότερα από τα 96 CD που ήδη περιλαμβάνονται πλέον και επισήμως στη δικογραφία.

 2. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=236046&catID=11

  Το βιβλίο που «καίει» Παπανδρέου – Καραμανλή

  27/5/2013

  «Φωτιές ανάβει» για τους δύο πρώην Πρωθυπουργούς Καραμανλή και Παπανδρέου το βιβλίο της Γαλλίδας δημοσιογράφου Φλάρους Οτρέ. Στο βιβλίο υπάρχουν αποσπάσματα για τα όσα συνέβησαν την περίοδο πριν μπει η χώρα μας στο μνημόνιο. Επίσης γίνεται λόγος για τις δύο μυστικές επισκέψεις του Προέδρου του Eurogroup στην Αθήνα.

  Όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», η συγγραφέας είναι ανταποκρίτρια στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

  «Η ανακάλυψη που θα γίνει το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου 2009 συγκλονίζει τη Γερμανίδα καγκελάριο. Συγκεντρωμένοι στις Βρυξέλλες, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποδέχονται τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό. Ο σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου εξηγεί: «Ακούστε πώς έχει η κατάσταση. Ολα τα δημοσιονομικά μας στοιχεία είναι ψεύτικα. Η χώρα μου είναι διαβρωμένη από τη διαφθορά. Θα χρειαστούν πολλά χρόνια. Είμαι αποφασισμένος να δώσω τη μάχη. Θα χρειαστώ όμως υποστήριξη και βοήθεια, γιατί πρόκειται για μια γιγάντια προσπάθεια», θυμάται ένας εκ των συμμετεχόντων σε εκείνη τη συνάντηση.

  «Οι συμμετέχοντες μένουν εμβρόντητοι. Η Αγκελα Μέρκελ έχει φρίξει. Ο Φρέντρικ Ράινφελντ, πρωθυπουργός της Σουηδίας που προεδρεύει, κατανοεί: «Δεν ανήκω σε αυτή την ομάδα (της Ευρωζώνης), αλλά η έκπληξη από όσα λέτε είναι εξαιρετικά δυσάρεστη. Αν καλά καταλαβαίνω, πάνε χρόνια που μας κρύβετε την αλήθεια».

  Η Γαλλίδα δημοσιογράφος – συγγραφέας σημειώνει «Το ελληνικό έλλειμμα δεν ανέρχεται σε 6% ή 7% του ΑΕΠ όπως έχει ανακοινωθεί: ξεπερνά, πιθανόν, το 12%. Με άλλα λόγια, περίπου το ένα τέταρτο των κρατικών δαπανών δεν καλύπτεται από έσοδα. Το ένα τέταρτο. Είναι απολύτως βέβαιο ότι σύντομα η χώρα δεν θα είναι σε θέση να δανειστεί τα κεφάλαια που χρειάζεται για να κλείσει αυτή την τρύπα. Η Αγκελα Μέρκελ αισθάνεται διπλά προδομένη. Η ευρωπαϊκή ιδέα καταρρέει υπό το βάρος των αναληθειών διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων. Επιπλέον, το ευρωπαϊκό σύστημα καθιστά την καγκελάριο συνένοχο.

  Αντιμετωπίζει ευθύνες τις οποίες δεν είναι σε θέση να αναλάβει αφού οι Ευρωπαίοι, την εποχή εκείνη, ούτε διαθέτουν τα εργαλεία για να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα, στη θέση των αγορών, ούτε τα μέσα για να κατευθύνουν το ελληνικό σκάφος που κινδυνεύει να πέσει στα βράχια. (…)
  Το βιβλίο αποκαλύπτει τα μυστικά ταξίδια του Προέδρου του Eurogroup στην Αθήνα.

  «Δύο φορές, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Γιουρογκρούπ, αναλαμβάνει μυστική αποστολή στην Αθήνα. Στόχος να μελετήσει τις προθέσεις του Καραμανλή, ακόμη και να τον επιτιμήσει. «Η αποστολή έγινε επειδή όλοι καταλάβαιναν ότι η κατάσταση ήταν πλέον εκρηκτική», θυμάται ανώτατος κοινοτικός παράγοντας. Όμως, ο Λουξεμβουργιανός επιστρέφει άπραγος, χωρίς καμία δέσμευση εκ μέρους του προκατόχου του Παπανδρέου για όσα σκοπεύει να κάνει προκειμένου να διασώσει την αξιοπιστία της χώρας του ενώπιον των διεθνών επενδυτών.

  «Με τον μεγαλύτερο κυνισμό, ο Καραμανλής διακινδυνεύει μια νέα παύση πληρωμών. Η Ελλάδα είναι συνηθισμένη. Ομως, από το 2001 και μετά είναι μέλος της Ζώνης του Ευρώ. Σε περίπτωση πτώχευσης, ο Καραμανλής καθιστά συνυπεύθυνους και δεσμεύει την αξιοπιστία και των υπολοίπων 16 κρατών. Επιμένει, παρ’ όλ’ αυτά, να μην κάνει τίποτε περιμένοντας τις εκλογές του φθινοπώρου 2009. Καθίσταται πρόδηλο, από εκείνη τη στιγμή, πως κάτι λείπει στη νομισματική ένωση. Η αυτοπειθαρχία δεν λειτουργεί. Ούτε και η συλλογική πειθαρχία»

 3. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/120846/%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CF%89%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%80%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CF%8E%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%B7#ixzz3uw3EXkX8

  ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΒΟΥΗΤΟ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ

  Η εκκωφαντική σιωπή του Κώστα Καραμανλή -Αρθρο για τις ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού στην κατάρρευση

  06|09|2013 14:26

  Ο κ. Καραμανλής το χρωστάει στους Ελληνες να εξηγήσει γιατί η κυβέρνησή του δεν πήρε τα μέτρα που θα απέτρεπαν το ναυάγιο, γράφει ο Νίκος Κωνσταντάρας στην Καθημερινή και εστιάζει στις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού για την κατάρρευση της Ελλάδας.

  Οσο κατανοητή είναι η οργή του Κώστα Καραμανλή και των «κύκλων» του όποτε κάποιος θίξει θέματα της διακυβέρνησής του, τόσο εξωφρενικό είναι το γεγονός ότι προσπαθούν να επηρεάσουν το μέλλον χωρίς να λένε το παραμικρό για τις ευθύνες τους στο παρελθόν. Ενδεικτική είναι η πίεση που ο πρώην πρωθυπουργός και άλλοι ασκούν στον Αντώνη Σαμαρά να απαντήσει στις επικρίσεις των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, χωρίς να βγαίνει ο ίδιος ο Καραμανλής να υπερασπιστεί το έργο και τα πέντε χρόνια πρωθυπουργίας του.

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=451111

  Σταυρόπουλος Λάμπρος

  Πολιτικές ευθύνες σε Καραμανλή και Παπαθανασίου αποδίδει το πόρισμα για το έλλειμμα του 2009

  «Η πολιτική ηγεσία της ΝΔ είχε πλήρη εικόνα», επισημαίνεται

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2012 15:13

  http://realpolitics.gr/archives/81255

  Οι ξεσκονίστρες του Τσίπρα και οι ευθύνες του καραμανλή

  Κάποιοι κύκλοι που σαμποτάρισαν εκείνη την Κυριακή τις εκλογές φοβήθηκαν ότι θα χάσουν το μαγαζί και έβαλαν τα μεγάλα μέσα.

  Ο ιδιοκτήτης της γαλάζιας μονοκατοικίας φοβήθηκε ότι μπορεί να χάσει την περιουσία, και την επικαρπία και την ψιλή κυριότητα. Έτσι λοιπόν, τις τελευταίες εβδομάδες ζήσαμε το σίριαλ «Καραμανλής ο ρυθμιστής των εκλογών».

  Κάποιοι ακόμη και τώρα προσπαθούν να επηρεάσουν τις εκλογές της Κυριακής και μάλιστα με έναν μοναδικό τρόπο. Ενώ δηλαδή είναι εξόφθαλμη πλέον η στήριξη στην αθλιότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ, κάποιοι το ξεχνούν αυτό και υπερτονίζουν τη σημασία που έχει η στήριξη του πρώην πρωθυπουργού στον Μεϊμαράκη. Μα ο εχθρός κύριε Καραμανλή δεν είναι εντός των τειχών. Ο εχθρός είναι ο κ. Τσίπρας και εκεί έπρεπε να δοθεί η μάχη.

  Δύο ημέρες πριν από τις εκλογές ο κόσμος επιχειρείται να παραπλανηθεί με τρόπο ανοίκειο και προσβλητικό για τη ΝΔ. Ενώ δηλαδή θα έπρεπε να ξέρει ο κάθε Νεοδημοκράτης ότι ψηφίζοντας Βαγγέλα (και Καραμανλή κατά βάθος) από την κάλπη δε θα βγει νικητής ο Μεϊμαράκης αλλά ο… Τσίπρας. Τη Δευτέρα αρχηγός στη ΝΔ θα είναι ο Αλέξης κι όχι κανένας νεοδημοκράτης αν επικρατήσει η άποψη των καραμανλικών ότι η προσέγγιση με την Αριστερά πρέπει να γίνει και γρήγορα.

 4. Ο/Η ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ λέει:

  OXI ΑΛΛΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΕΛΛΑ

  ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ
  ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ

 5. Ο/Η Psycho λέει:

  Η ΛΑΕ ξεπέφτει σε αυριανισμό για να εκδικηθεί.

  http://enosy.blogspot.gr/2015/12/blog-post_17.html
  ΠΈΜΠΤΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2015
  Ο αυριανισμός δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην «ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»…

 6. Ο/Η του Καραμανλοτράγκα λέει:

  Όταν το Καραμανλιστάν μοίραζε κρατικό χρήμα σε ημέτερους

  http://www.parapolitiki.com/2013/04/otan-o-tragkas-den-prolabaine-na-eisprattei-ekatommyria-apo-kratikes-diafimiseis.html

  Όταν ο Τράγκας δεν προλάβαινε να εισπράττει εκατομμύρια από κρατικές διαφημίσεις (video)

  Ο Γιώργος Τράγκας υπήρξε πρωταγωνιστής της Ελλάδας που το 2009 χρεοκόπησε εμφατικά αλλά παράλληλα είναι ένας από τους πολλούς που δεν πήγαν χαμένοι και κατά τη διάρκεια της κρίσης.

  Πολύ γρήγορα, κατάλαβε ότι ο άνεμος φυσάει ούρια για το αντιμνημονιακό στρατόπεδο…

  …κι ακόμα πιο γρήγορα κατάλαβε πόσο ευσπρόδεκτες θα ήταν οι δικές του κραυγές, οι οποίες εξάλλου ήταν ήδη ιδιαίτερα αναγνωρίσιμες.

  Για όσους λίγους τον έχουν γνωρίσει τα τελευταία χρόνια, βρίσκω σκόπιμο να θυμίσω για ακόμα μια φορά ποιος είναι ο Γιώργος Τράγκας και ποια τα έσοδα του από το σάπιο πολιτικό σύστημα που με τόση θέρμη καταγγέλλει.

  Στο παρακάτω video, μπορείτε να δείτε, μεταξύ άλλων, πόσα εκατομμύρια ευρώ λάμβανε την εποχή Ρουσόπουλου για την εφημερίδα «Χώρα» η οποία πουλούσε μερικές εκατοντάδες φύλλα.

 7. Ο/Η του Εφραίμ λέει:

  Aλιέξηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

  ALTER Εφραιμ Καραμανλης Ρουσοπουλος (25 εκ. ευρώ)
  Ανέβηκε στις 28 Ιαν 2010

  Ολόκληρο το video. ALTER Αθέατος κόσμος Κ. Χαρδαβέλας από την μονή Βατοπεδίου Εφραιμ Καραμανλης Ρουσοπουλος Κασσίμης που τους υπόσχεται τα 25 εκ. ευρώ!!!!


 8. Ο/Η του κώλου λέει:

 9. Ο/Η Αλέκσις-Μισέλ λέει:

  Κυβέρνηση Τσίπρα-Mισέλ Λιάπη, η μόνη εθνική λύση.

 10. Ο/Η Tσιπρο-Λαφαζάν λέει:

  Ο «ηλίθιος», ταινία για τη φοβερή διαφθορά στην τραγικά εξαθλιωμένη δικτατορική Ρωσία του Πούτιν, εκεί που ήθελαν να μας πάνε οι Τσιπρολαφαζάνηδες

 11. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.crashonline.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/
  Αποκαλυπτικός ο Παπαγγελόπουλος για Καραμανλή, Τσίπρα και Παυλόπουλο!

  25. Οκτωβρίου, 2015

 12. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
  ΕΘΝΟΣ
  «E» 20/12
  Η οργή των αγιορειτών για το αμάρτημα του Καμμένου

  Μια επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Ορους πριν από 20 μέρες, όπου έφτασε με ελικόπτερο για να συναντηθεί με τον ηγούμενο Εφραίμ και κρατήθηκε μυστική, προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις της Ιεράς Κοινότητας.

  Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έφτασε από… αέρος στη Μονή Βατοπεδίου, όπου και συναντήθηκε επί μία ώρα με τον ηγούμενο Εφραίμ. Στη συνέχεια αναχώρησε με τον ίδιο τρόπο χωρίς να συναντήσει κανέναν άλλο

  Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έφτασε από… αέρος στη Μονή Βατοπεδίου, όπου και συναντήθηκε επί μία ώρα με τον ηγούμενο Εφραίμ. Στη συνέχεια αναχώρησε με τον ίδιο τρόπο χωρίς να συναντήσει κανέναν άλλον.

  Κι αυτό γιατί είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που ο κ. Καμμένος μπαίνει στην αυτοδιοικούμενη κοινότητα του Αγίου Ορους χωρίς να πάρει το προβλεπόμενο για όλους διαμονητήριο-άδεια εισόδου από την Ιερά Επιστασία στις Καρυές. Επίσης αυτήν τη φορά παραβίασε και τη σχετική κανονιστική διάταξη, η οποία είναι δημοσιευμένη και στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και απαγορεύει οποιαδήποτε προσέγγιση από τον αέρα και προσγείωση στα όρια της Αθωνικής Πολιτείας χωρίς προηγούμενη άδεια της Ιεράς Κοινότητας. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά, που χαρακτηρίζεται ως «νέο ατόπημα του Π. Καμμένου» από κύκλους της Ιεράς Κοινότητας, προκάλεσε την έντονη ενόχληση και την επίσημη αντίδραση της τελευταίας, που απέστειλε στον ΥΕΘΑ επιστολή διαμαρτυρίας.

  Σε μια ανάλογη ενέργεια, η οποία είχε επικριθεί τότε και πάλι έντονα από την Ιερά Κοινότητα και το θέμα είχε φτάσει μάλιστα και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, είχε προχωρήσει ο Π. Καμμένος και τον Ιούνιο του 2012.

  Οπως είχε καταγγελθεί επίσημα από τους Αγιορείτες, είχε εισέλθει στο Αγιον Ορος με ιδιωτικό σκάφος για να επισκεφτεί την υπό κατάληψη εδώ και δεκαετίες από «ζηλωτές» Μονή της Εσφιγμένου, χωρίς να λάβει από την Ιερά Κοινότητα την προβλεπόμενη άδεια προσέγγισης αλλά και έγγραφη άδεια επίσκεψης στο Αγιον Ορος (διαμονητήριο). Επίσης του καταλόγιζαν ότι «κατά την επίσκεψή του στη Μονή συντάχθηκε με τους καταληψίες «ζηλωτές», που χαρακτηρίζονται ως σχισματικοί από τη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

 13. Θά ξεράσω,….. ήδη ξέρασα… Οχι άλλο κάρβουνο, Οχι, Γιατρέ, μου, άσε με έμένα, αλλά πές μου ΤΙ συμβαίνει μέ αυτόν τόν κόσμο?

  http://www.avgi.gr/article/6135482/o-%C2%ABkinimatias%C2%BB-basileus-ton-basileon

 14. Ο/Η Κεντροδεξιός λέει:

  Αλέξη χάσαμε

 15. Ο/Η Aκραίος Κεντρώος λέει:

 16. Ο/Η Liberal λέει:

  http://www.liberal.gr/arthro/27629/politiki/2016/i-isonaugisin-stirizei-meimaraki-gia-tis-ekloges-sti-nd.html

  Η «Αυγή» στηρίζει Μεϊμαράκη για τις εκλογές στη ΝΔ!

  Θέση για τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία πήρε η εφημερίδα «Αυγή», μέσω άρθρου της Μπέττυς Βακαλοπούλου, λίγες ημέρες πριν ανοιξουν οι εσωκομματικές κάλπες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Η αρθρογράφος τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τονίζοντας ότι ενδεχόμενη νίκη του «θα αποφέρει μια δημοκρατική, ωφέλιμη, συνεργάσιμη αξιωματική αντιπολίτευση».

  Όσον αφορά στους τρεις άλλους υποψηφίους για την προεδρία, τους χαρακτηρίζει «οι τρεις σαμουράι και τα «στομωμένα ξίφη» τους».

  Χαρακτηρίζει δε τον Κώστα Καραμανλή έναν από τους εντιμότερους και δημοκρατικότερους πρωθυπουργούς της Ελλάδας.

  Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της «Αυγής» με τίτλο «Οι τέσσερις σαμουράι και η 10η Ιανουαρίου»:

 17. Ο/Η Ντόρα Μπόρα λέει:

  http://www.newsbomb.gr/prionokordela/news/story/659369/ekloges-nd-o-tsipras-megalos-xamenos-ton-eklogon#ixzz3wyVpjE9y

  Εκλογές ΝΔ: Ο Τσίπρας μεγάλος χαμένος των εκλογών!

  Το σύστημα του μεγάρου Μαξίμου είναι αλήθεια ότι όλο αυτό το διάστημα είχε ποντάρει στη νίκη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αφού ο τελευταίος φαίνεται να είχε σημαντική παρασκηνιακή επικοινωνία με το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα περισσότερο για ζητήματα διακυβέρνησης… Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΝΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εδώ και αρκετό διάστημα έκλεινε τα μάτια σε όλες τις παρασπονδίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

  Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και το επίσημο… μιντιακό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η «Αυγή» είχε στηρίξει ανοικτά, με αρθρογραφία της, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στις εκλογές της ΝΔ.

  Ο Αλέξης Τσίπρας είναι γνωστό ότι επιθυμούσε τον Μεϊμαράκη στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, αφού τον θεωρούσε εύκολο αντιπάλο, ενώ όπως λένε οι… γνωρίζοντες το ρεπορτάζ ο Τσίπρας ήταν απολύτως ικανοποιημένος από την ήπιων τόνων αντιπολίτευση Μειμαράκη.

  Όπως άλλωστε είχαμε γράψει από το Newsbomb.gr όλο αυτό το διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας περνούσε σκληρά μέτρα και η ΝΔ έκανε απλά ότι δεν έβλεπε…

  Ο μεγάλος νικητής των εκλογών είναι αναμφισβήτητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά.

  Συνεπώς είναι κάτι παραπάνω από πασιφανές ότι ο μεγάλος χαμένος των εκλογών της ΝΔ είναι ο Αλέξης Τσίπρας…

  Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας νέος άνθρωπος, τεχνοκράτης, κοντά στην ηλικία του Τσίπρα και με πολύ καλές κριτικές από το εξωτερικό, κάτι που θα δυσκολέψει την παραμονή του Τσίπρα στην πρωθυπουργία.

  Για να το πούμε πιο κατανοητά: Οι ξένοι παράγοντες και οι δανειστές, έχουν πλέον και δεύτερη επιλογή πλην του Τσίπρα.

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ασφαλώς ο Εθνάρχης του υφυπουργού κατά της διαφθοράς αρχειοθέτη δικαστή Αγγελόπουλου (τ.διοικητή της ΕΥΠ), της καραμνλικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ,
  http://unfollow.com.gr/print-edition/poios-kiverna-afton-ton-topo/

  θα τα βρει μπαστούνια με τον Κυριάκο, που διαθέτει σθένος, αρχές, κατάρτιση, καλούς τρόπους και γνωρίζει την ελληνική.
  Υπενθυμίζω πως δεν είχε υπογράψει στο αισχρό δημοψήφισμα των Καραμανλή-Χουντόδουλου για τις ταυτότητες,

  πως κράτησε σθεναρή θέση κατά της Χ.Α,
  http://www.protothema.gr/politics/article/437386/k-mitsotakis-an-i-hrusi-augi-psifisei-dima-ego-tha-psifiso-paron/

  πως δεν ψήφισε, μόνος αυτός από τη ΝΔ, τον τοποτηρητή του Καραμανλή στο ΣΥΡΙΖΑ, Προκόπιο (τον ψήφισαν ο Λαφαζάνης της Σρεμπρένιτσα και όλοι πλην μιας βουλευτίνας της συνιστώσας ΔΕΑ στο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ντροπή), και πως πρώτος από τη ΝΔ διακήρυξε πως θα ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης.
  Προσωπικά υποστηρίζω την κεϋνσιανή αντίληψη για την οικονομία στις παρούσες συνθήκες, αλλά πάνω από όλα υποστηρίζω αυτό ακριβώς που είπε ο Στέφανος Μάνος, τις συγκεκριμένες πολιτικές, τις ειλικρινείς πολιτικές και τις μη χυδαίες πολιτικές, ως έντιμη βάση συνθέσων, διαλόγου και αντιπαράθεσης και από αυτήν την άποψη ο Κυριάκος, στον οποίο ασφαλώς μπορώ να εντοπίσω και έχουμε εδώ εντοπίσει μειονεκτήματα, είναι ακριβώς στους αντίποδες του Τσίπρα. Το να ανήκεις όμως στη ΝΔ και να διαθέτεις τόση δύναμη να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα σημαίνει πολλά.

 19. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

 20. Ο/Η Μιντιακό παζάρι Παππά λέει:

  http://www.antinews.gr/action.read/antimedia/apokleistiko-to-bromiko-mintiako-paixnidi-tou-maksimou/8.104632

  Αποκλειστικό: Το βρώμικο μιντιακό παιχνίδι του Μαξίμου

  Ένα βρώμικο μιντιακό – πολιτικό παιχνίδι, παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από τις κουρτίνες της εξουσίας. Με πρωτοστατούντα τον μεγάλο «καναλάρχη» Νίκο Παππά και με μαριονέτες συγκεκριμένους εκδότες και καναλάρχες αλλά και εκκολαπτόμενα «Συγκροτήματα Τύπου», γίνεται τον τελευταίο καιρό το μοίρασμα της πίτας. Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της ένα ισχυρό όπλο και εκβιάζει μ’ αυτό. Τα εκατοντάδες εκατομμύρια των θαλασσοδανείων που έχουν τα χρεοκοπημένα μέσα ενημέρωσης. Ο ΔΟΛ, ο Πήγασος, ο Τηλέτυπος κατά κύριο λόγο που έχουν περισσότερα από 500 εκατ. οφειλές στις τράπεζες. Αλλά και ο Σκάι, ο όμιλος του Χατζηνικολάου και οι μικρές εφημερίδες βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι. Όπως επίσης και κάποιοι όψιμοι εκδότες που έχουν πολλά λεφτά από άλλες δραστηριότητες και κλείνουν deal με την εξουσία, ανάλογα με τα συμφέροντα και τις καταστάσεις.

  Άλλοι περιμένουν κομματάρες από την πίτα, άλλοι ψίχουλα κι άλλοι περιμένουν να δουν αν θα παίξουν το ρόλο της «Ιφιγένειας». Διότι η κυβέρνηση παίζει έξυπνα το παιχνίδι. Μοιράζει κάτω από το τραπέζι το φαΐ ,αλλά θα «φάει» και κανέναν – δύο και θα δώσει λίγο αίμα στο λαό για να μη δει το μεγάλο φαγοπότι.

  Ακούγονται πολλά τις τελευταίες ημέρες, όμως, όποιος έχει λίγο πολιτικό αισθητήριο θα καταλάβει από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και από τη στάση των καναλιών τι παιχνίδι παίζεται. Για παράδειγμα, στην πιάτσα κυκλοφορεί ένα αστείο που λέει ότι το καλύτερο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον η «Αυγή», αλλά το «Έθνος» του Μπόμπολα. Αν διαβάσει κανείς την εφημερίδα θα μείνει άναυδος καθώς θα πιστέψει ότι η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά είναι ο παράδεισος επί γης. Κι ότι η Ελλάδα είναι χώρα όπου πέτυχε η… επανάσταση του Αλέξη.

  Το ένα παιχνίδι που παίζεται εκεί είναι η επιβίωση των στελεχών της εφημερίδας οι οποίοι δίνουν γη και ύδωρ για να κρατηθεί ο Τσίπρας στην εξουσία πάση θυσία ώστε κι αυτοί να σώσουν τον παχυλό τους μισθό. Προφανώς ξεχνούν ότι οι μαριονέτες είναι οι πρώτοι που ξεβράζονται από το ποτάμι μόλις φτάνει η ώρα αυτό να φουσκώσει. Κι ότι οι χαμαιλέοντες τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

  Το δεύτερο όμως είναι πιο σοβαρό. Έχει να κάνει με το ποια θα είναι η θέση του επιχειρηματία Μπόμπολα στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στον μιντιακό τύπο. Οι φήμες λένε ότι ο επιχειρηματίας εποφθαλμιά το «Λαμπρακέικο», το γνωστό σε όλους Συγκρότημα το οποίο παραπαίει λόγω οικονομικών προβλημάτων αλλά και της εγγενούς αδυναμίας του Ψυχάρη να ασκήσει διοίκηση. Λένε στην πιάτσα ότι στη Μεταμόρφωση περιμένουν να καταρρεύσει ο ΔΟΛ υπό το βάρος των θαλασσοδανείων και των δικαστικών περιπετειών και να πάρουν αυτοί τους τίτλους των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα». Μάλιστα, ακούγεται ότι ο Παππάς στις συναντήσεις που έχει τους «παραμυθιάζει» μ’ αυτό το σενάριο ώστε να στηρίξουν την κυβέρνηση στη δύσκολη στιγμή που περνά.

  Βεβαίως, κάποιοι λένε ότι πρόκειται για χοντρό παιχνίδι που παίζεται ώστε το Μαξίμου να τους έχει όλους του χεριού τους. Γι’ αυτό και ο ΔΟΛ, αλλά και το Mega (το management του οποίου ασκεί άνθρωπος του Ψυχάρη) βρίσκονται σε ευθεία σύγκρουση με την κυβέρνηση. Γι’ αυτό και ο «Πήγασος» και ο Μπόμπολας τηρούν στάση σχετικής ουδετερότητας, εκτός ίσως του «Έθνους» που έχει γίνει η νέα «Αυγή» της κυβέρνησης της Αριστεράς. Εκτιμούν ότι στο μοίρασμα αυτοί θα πάρουν την πίτα και ο Ψυχάρης θα καταρρεύσει για να πάρουν και τη δική του ώστε να μείνουν απόλυτοι κυρίαρχοι του μιντιακού παιχνιδιού. Θα δημιουργηθούν ουσιαστικά τρεις πόλοι: Ο Μπόμπολας που θα συγχωνεύσει και τον ΔΟΛ, το συγκρότημα του Αλαφούζου αλλά και τα υπόλοιπα μέσα με βασικό το Πρώτο Θέμα που έχει κηρύξει πόλεμο κατά της κυβέρνησης ώστε να είναι την επόμενη ημέρα (όταν θα καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) «αυτοί που γκρέμισαν τον Τσιπρισμό», όπως έλεγε παλιότερα η Αυριανή για τον Καραμανλή.

  Στην εξίσωση μπαίνει και ο Νίκος Χατζηνικολάου ο οποίος παίζει έξυπνα το παιχνίδι, ξέρει να φυλάγεται από τα δύσκολα, ωστόσο, το συγκρότημά του θεωρείται το καλύτερο «πλυντήριο» υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί αναβαπτίζονται, εκεί αναπτύσσουν τις ιδέες τους και τα οράματά τους, εκεί περνά τις θέσεις τους. Στην πιάτσα κυκλοφορεί ότι ο γνωστός εκδότης – δημοσιογράφος επιθυμεί μια τηλεοπτική άδεια για να φτιάξει τον Real TV έχοντας τις πλάτες εγχώριων επιχειρηματιών.

  Μέσα σ’ αυτό το σύμπλεγμα συμφερόντων γίνεται ο κακός χαμός σε ότι αφορά το μοίρασμα της πίτας στον χώρο των media με τον Νίκο Παππά να παίζει το ρόλο του συνθέτη που κρατά την μπαγκέτα και δίνει το ρυθμό. Έχοντας μαζί του ορισμένα «σκυλιά της ενημέρωσης και της προπαγάνδας», έχουν δημιουργήσει ένα καλά στημένο δίκτυο και παίζουν χοντρό παιχνίδι. Κρατούν στα χέρια τους το όπλο των δανείων και εκβιάζουν και ταυτόχρονα κάνουν μυστικά ραντεβού, δίνουν υποσχέσεις και πουλάνε εκδούλευση στα μεγάλα αφεντικά της ενημέρωσης.

  Ο κόσμος πιστεύει ότι βλέποντας ειδήσεις ή διαβάζοντας εφημερίδες είναι ενημερωμένος για το τι συμβαίνει πραγματικά, όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η κυβέρνηση παραπαίει και για να σταθεί στα πόδια της χρειάζεται τις μιντιακές πλάτες. Το παιχνίδι είναι γνωστό: Στηρίξτε με για να μη σας κλείσω και για να μοιράσω την πίτα όπως πρέπει. Από την άλλη, βεβαίως, οι πρώτοι που θα αδειάζουν τον Τσίπρα και την παρέα του είναι όλοι αυτοί οι εκδότες και δημοσιογράφοι που σήμερα γλείφουν το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ.

  Είναι γνωστό το παραμύθι, έχει γίνει κι άλλες φορές. Έχουμε να δούμε κωλοτούμπες και οβιδιακές μεταμορφώσεις από νυν Συριζαίους που θα γίνουν αίφνης Νεοδημοκράτες…

 21. Ο/Η Lawyer λέει:

  Άλλο ένα κατόρθωμα του δικαστικού συστήματος, επί ΣΥΡΙΖΕΛ
  To Kράτος λειτουργεί.
  Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Δικαιοσύνης

  http://tvxs.gr/news/ellada/paragrafike-xrysaygitiko-pogkrom-toy-2011

  Παραγράφηκε το χρυσαυγίτικο πογκρόμ του 2011

  Μετά την αρχειοθέτηση

  15:39 | 14 Μάιος. 2016

  Το ρατσιστικό πογκρόμ που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή τον Μάιο του 2011 στο κέντρο της Αθήνας έχει από χθες παραγραφεί λόγω παρέλευσης πενταετίας.

  Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα μετά την υποβολή υπομνήματος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την τύχη της μηνυτήριας αναφοράς για το ρατσιστικό πογκρόμ του Μάη του 2011, την ίδια μέρα (14/4/2016) ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάσισε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης στο αρχείο αγνώστων δραστών.

  Τότε η πρωτοβουλία «Jail Golden Dawn» για την πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος, είχε τονίσει ότι τυχόν ανάσυρση της υπόθεσης, που είχε χρεωθεί στον εισαγγελέα Τριανταφυλλόπουλο, μετά τις 12/5/2016 δεν θα έχει καμία πρακτική συνέπεια αφού τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, σωματικών βλαβών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, κλπ, θα έχουν παραγραφεί.

  Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, πρόκειται για μια υπόθεση που άφησε πίσω της έναν νεκρό και πάνω από 100 τραυματίες μετανάστες, ενώ έχει συσχετιστεί με τη μεγάλη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης και σήμερα αποτελεί αναγνωστέο έγγραφο στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

  Όπως μάλιστα αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, «προκύπτει πλήρως και χωρίς καμία αμφιβολία η συμμετοχή του κόμματος στις εγκληματικές ενέργειες σε βάρος αλλοδαπών, ανεξέλεγκτα, στο κέντρο της Αθήνας […] με επικεφαλής επίλεκτα τότε στελέχη και ήδη βουλευτές και κατηγορούμενους, ήτοι τον προαναφερόμενο Ηλία Κασιδιάρη και τους Ηλία Παναγιώταρο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Ευστάθιο Μπούκουρα και άλλους».

  Παρ’ ότι η υπόθεση είχε χαρακτηριστεί ως «κατεπείγουσα» κατά την προκαταρκτική εξέταση η ολιγωρία κατάληξε στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης και τελικά την παραγραφεί των εγκλημάτων.

  «Η αποτυχία αυτή των διωκτικών και δικαστικών αρχών δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες για τις δημόσιες διακηρύξεις και διεθνείς δεσμεύσεις του ελληνικού κράτους αναφορικά με την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας. Και είναι κοινή, εθνική και διεθνής εμπειρία ότι όταν η ρατσιστική βία δεν τιμωρείται, επαναλαμβάνεται», τονίζουν οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Σκαρμέας, οι οποίοι και είχαν καταθέσει τη σχετική μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση του πογκρόμ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ήδη από τις 12/05/2014.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.