Ρωτάμε: Αληθεύει δημοσίευμα με τίτλο ‘Απάτες του ΥΠΕΞ με κρατικό χρήμα (προϋπολογισμός), στο όνομα του απόδημου Ελληνισμού;’

Ιδού το δημοσίευμα από kalami.net ως έχει

»Τα λαμόγια και αν τα πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς»

φωτο από kalami.net

φωτο από kalami.net

«ΑΠΑΤΕΣ του υπουργείου Εξωτερικών με κρατικό χρήμα (προϋπολογισμός), στο όνομα του απόδημου Ελληνισμού;;;

Μπορεί το »Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού» (ΣΑΕ) να αυτοδιαλύθηκε στα μέσα του χρόνου 2010, αλλά γιά τον κρατικό προϋπολογισμό και ειδικά γιά τις πιστώσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας -σε ότι αφορά τα »έξοδα» της άχρηστης »σκανδαλιάρας» Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ)- παραμένει… ζωντανό, αφού στα χρόνια της κρίσης, των μνημονίων και της λιτότητας -από 2010 και μετά- προβλέπονται κάθε χρόνο ποσά από 200.000 ίσαμε 350.000 ευρό. Τα χρήματα είναι γιά την…»λειτουργία του ΣΑΕ» και την…»παγκόσμια Συνέλευση», αλλά και την…»προετοιμασία αυτής». Δεν έχει σημασία αν δεν έγινε ποτέ Συνέλευση (η τελευταία ήταν αρχές Δεκέμβριου 2006 στην Θεσσαλονίκη) και φυσικά δεν έγινε ούτε προετοιμασία της, δεν έχει σημασία αν το ΣΑΕ δεν λειτουργεί αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει, αλλά οι πιστώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό γιά την ΓΓΑΕ, κάθε χρόνο είναι εκεί. ‘Οπως και πιστώσεις γιά…»προγράμματα απόδημων και παλιννοστούντων Ελλήνων». Στην περίοδο της κρίσης στην Ελλάδα, από ότι γνωρίζουμε, κάτοικοι της χώρας προσπαθούν με κάθε τρόπο να μεταναστεύσουν, να φύγουν από την Ελλάδα. Δεν γνωρίζουμε ‘Ελληνες απόδημους να θέλουν να…γυρίσουν, δηλ. να »παλιννοστήσουν» στην χρεοκοπημένη Ελλάδα.

Στον προϋπολογισμό 2016 και στις πιστώσεις του υπουργείου Εξωτερικών γιά την ΓΓΑΕ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Νίκου Κοτζιά (9 Δεκ. ’15, με αρ. Πρωτ. 3906) που ηγείται και της ΓΓΑΕ έχοντας εκεί ως επικεφαλή, τον »κηπουρό» του Μιχ. Κόκκινο (που έχει »μουρλαθεί» στα ταξίδια με κρατικό χρήμα, ειδικά στον τόπο καταγωγής του), βλέπουμε σύνολο 3.2 εκατομ. ευρό γιά την ΓΓΑΕ, από τα οποία ποσοστό 47.5% (δηλ. σχεδόν τα μισά) είναι γιά το (ανύπαρκτο) ΣΑΕ (352.000) και γιά…»προγράμματα απόδημων και παλιννοστούντων Ελλήνων» (1.150.000). Αντίστοιχα γιά τον χρόνο 2015 σε σύνολο επίσης 3.2 εκατομ., οι πιστώσεις γιά ΣΑΕ ήταν 200.000 και γιά…»παλιννοστούντες» 1.170.000 ευρό.

Και το ερώτημα: Αφού ΣΑΕ δεν υπάρχει ουσιαστικά, αφού »παλιννόστηση» δεν υπάρχει, ΠΟΥ πήγαν τα χρήματα -αν ξοδεύτηκαν- των πιστώσεων γιά ΣΑΕ και »παλιννόστηση» (περίπου 5.5 εκατομ. ευρό), από 2010 ίσαμε τώρα;;;

– Δεν περιμένουμε από τους άσχετους με Ομογένεια, γελωτοποιούς-μέλη της »Επιτροπής της Βουλής γιά Απόδημους» να ασχοληθούν με το ζήτημα και φυσικά ούτε από τον γραφικό πρόεδρό της Μιχ. Τρανταφυλλίδη, που άρχισε κι αυτός τουριστικά ταξιδάκια -με κρατικό χρήμα- στο εξωτερικό, γιά να γνωρίσει τους… Απόδημους ‘Ελληνες (πρόσφατα, Ιταλία).

– Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ΔΕΝ έχει αρμοδιότητα γιά τους Απόδημους (βλ. ΦΕΚ 2223, 15 Οκτ. ’15), άσχετα αν -ψευδέστατα- αφήνεται να εννοηθεί ότι έχει. Γι’ αυτό και δεν υπογράφει την απόφαση γιά τις πιστώσεις (ή οτιδήποτε σχετικό με) ΓΓΑΕ (τα προηγούμενα χρόνια τις υπόγραφαν υφυπουργοί Εξωτερικών, αρμόδιοι γιά Απόδημους ‘Ελληνες)».

***

Σημείωση του ιστολογίου μας: Δεν υιοθετούμε υποχρεωτικά όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα όμως: Αναμένουμε δημόσιες διευκρινήσεις από κυβέρνηση και ΥΠΕΞ.

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Ρωτάμε: Αληθεύει δημοσίευμα με τίτλο ‘Απάτες του ΥΠΕΞ με κρατικό χρήμα (προϋπολογισμός), στο όνομα του απόδημου Ελληνισμού;’

 1. Ο/Η ataktos λέει:

  προσωπικά αναρωτιέμαι πως γίνεται ότι η μανταμ Μερκελ έχει την ίδια άποψη με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού οτι αφορά τους εισερχομενους εισβολής μουσουλμανους(πρόσφυγες ,μετανάστες)

 2. Ο/Η ataktos λέει:

  Έχουν πια τα ανθρώπινα δικαιώματα καμιά σημασία για την Ευρώπη;

 3. Ο/Η Lawyer λέει:

  That’s the Question:

  Μπορεί το »Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού» (ΣΑΕ) να αυτοδιαλύθηκε στα μέσα του χρόνου 2010, (……) βλέπουμε σύνολο 3.2 εκατομ. ευρό γιά την ΓΓΑΕ, από τα οποία ποσοστό 47.5% (δηλ. σχεδόν τα μισά) είναι γιά το (ανύπαρκτο) ΣΑΕ (352.000) και γιά…»προγράμματα απόδημων και παλιννοστούντων Ελλήνων» (1.150.000). Αντίστοιχα γιά τον χρόνο 2015 σε σύνολο επίσης 3.2 εκατομ., οι πιστώσεις γιά ΣΑΕ ήταν 200.000 και γιά…»παλιννοστούντες» 1.170.000 ευρό.

  Και το ερώτημα: Αφού ΣΑΕ δεν υπάρχει ουσιαστικά, αφού »παλιννόστηση» δεν υπάρχει, ΠΟΥ πήγαν τα χρήματα -αν ξοδεύτηκαν- των πιστώσεων γιά ΣΑΕ και »παλιννόστηση» (περίπου 5.5 εκατομ. ευρό), από 2010 ίσαμε τώρα;;;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.