Επικίνδυνες φαιδρότητες παράλληλου συριζέϊκου σύμπαντος

[λίγη σοβαρότητα βρεεε]

«Αυτό το νομοσχέδιο για πρώτη φορά κάνει πράγματα τα οποία δουλεύουν σαν “ιοί” που διαλύουν και ανασυνθέτουν πράγματα γύρω του».

«Αυτό το νομοσχέδιο για πρώτη φορά κάνει πράγματα τα οποία δουλεύουν σαν “ιοί” που διαλύουν και ανασυνθέτουν πράγματα γύρω του».

Προχειρότητα; Ερασιτεχνισμός; Σάτιρα; Λαϊκισμός;

Ένα νομοσχέδιο-άγαρμπο πυροτέχνημα που δεν κοστολογήθηκε επαρκώς ίσως διότι σκόπευε σε διατήρηση κομματικών και ψηφοθηρικών ισορροπιών  γεμάτο «πόνο» και «μεταμέλεια» και η πρωτοφανής πολιτικά αιφνιδιαστική απόσυρσή του. Τι να πει κανείς. Άξιζε τελικά τον κόπο η δημιουργία «αντίβαρου» στα μέτρα που απανωτά ψηφίζουν οι… αριστεροί βουλευτές και να γίνουν ρεζίλι των σκυλιών; Άβυσσος· διότι πρόκειται για κορυφαία ηθικά φαιδρότατη πολιτική ήττα συνοδευόμενη από αλλεπάλληλες «γκάφες» παραβίασης νομοθετικών κανόνων. «Το κοινωνικό πρόσημο» και ξανά μανά «το κοινωνικό» και πάλι «πρόσημο» εν μέσω δακρύων που δεν είχαν ακόμη στεγνώσει από την υπογραφή της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων και κλάμα η κυρία και ο κύριος στα ΜΜΕ και στα σόσιαλ μήντια. Και αυτό με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να δηλώνει ότι δεν μπορεί να «κοστολογήσει» τις διατάξεις του δεν είναι αστείο; –όχι σύντροφοι, δεν είναι αυτά αστεία, είναι ιδιοτελείς ερασιτεχνισμοί από ανθρώπους με άγνοια του κινδύνου.

Και καλά όλα αυτά, έφεραν το νομοσχέδιο άρον-άρον, έστω και ερασιτεχνικά, αλλά αυτό πάλι με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δείχνουν… απροθυμία στήριξής του· δεν είναι για ψυχανάλυση; Δεν είναι πρωτόγνωρα τρελό ότι μετά την κατάθεσή του να προθυμοποιούνται να «μιλήσουν και να το υποστηρίξουν» μόνο οκτώ (αριθμός 8) βουλευτές ξέροντας ότι στη συνεδρίαση αυτό έπρεπε να γίνει από 78; Δηλαδή μόνο 8 θέλησαν να το στηρίξουν από τους… 78! Τρελό; Ακούστε και το καλύτερο: Οι περισσότεροι υπουργοί, θέματα της αρμοδιότητας των οποίων ρύθμιζε το εν λόγω σχέδιο νόμου απείχαν!  μόνο τρεις (αριθμός 3) προσήλθαν για να υπερασπιστούν το νομοθέτημα.

Η τρέλα κι οι αστειότητες συνεχίζονται με τη γνωστή κυρία ποιήτρια «με τα γεμιστά» Φωτίου: «Αυτό το νομοσχέδιο για πρώτη φορά κάνει πράγματα τα οποία δουλεύουν σαν “ιοί” που διαλύουν και ανασυνθέτουν πράγματα γύρω του. Δηλαδή φυτεύουμε μέσα στο σώμα του υφιστάμενου συστήματος αυτούς τους “ιούς”, οι οποίοι μετατρέπουν καταστάσεις […]Είναι τριών κατευθύνσεων άρθρα, αν δείτε. Το ένα είναι προφανώς η συνέχιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Επεται ένα άλλο βήμα πιο σημαντικό, το οποίο θα συνεχίσει την ανθρωπιστική κρίση για το 2016».

Τι καταλάβατε;

Εμείς εδώ κάναμε αγώνα για να φύγουν οι προηγούμενοι με τον μέγα φαιδρό Σαμαρά και μας προέκυψε τούτος εδώ ο λαχανόκηπος που μας σέρνει μετά πόνων δακρύων και οδυρμών στο «σκάσε και κολύμπα!»

Τι χώρα Θέ μου!

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Επικίνδυνες φαιδρότητες παράλληλου συριζέϊκου σύμπαντος

 1. Ο/Η Θανάσης Μ. μετανάστης γιατρός στο Λονδίνο λέει:

  Kαθαρή κοροϊδία, που υποτιμάει τη νοημοσύνη των δανειστών και θεωρεί βλάκες τους Έλληνες.
  Είναι ξεφτίλα να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως θα μπορούσαν να ασκηθούν ταυτόχρονα δυο αντίθετες οικονομικές πολιτικές. Η μόνιμη αυταπάτη και εξαπάτηση των τσιπροσυριζαίων.

  • Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

   Μα, γιατρέ μου, όλος ο υπόλοιπος κόσμος βλέπει ότι οι δυστυχείς «περήφανοι» ρωμιοί πάσχουν στη συντριπτική τους πλειονότητα από ανίατη κουτοπονηροβλακεία, κακοήθη δουλοπρέπεια και διπολική διαταραχή με αυτοκαταστροφικές τάσεις!…

   Τα τελευταία 200 χρόνια κάνουν ό,τι μπορεί ο καθένας τους και πετυχαίνουν να παραμένουν σε αυτή την κατάσταση – και αυτή είναι η μόνη τους επιτυχία…

   Διότι σε όλους σχεδόν τους άλλους τομείς παραμένουν στον απόλυτο πάτο όλων των συγκριτικών δεικτών προόδου αλλά και στην κορυφή όλων των αρνητικών δεικτών.

   Ετερόφωτα σώματα, ανδράποδα, θρησκόπληκτοι, αγελαίοι, κακοί αντιγραφείς, άνοες παπαγάλοι, θλιβεροί καταχραστές της ίδιας της ζωής τους, απρόθυμοι αλλά πάντα ζήτουλες δορυφόροι μιας μισητής Δύσης στην οποία όμως οι ταλαίπωροι οφείλουν ό,τι καλό έχει συμβεί στην ποδηγετούμενη πορεία τους, επειδή μόνοι τους δεν μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδάρων σανό (θα τσακωθούν μεταξύ τους και με τους γαϊδάρους και τελικά θα κάψουν το σανό)…

   Το τελευταίο τους «κατόρθωμα» είναι ο ένας συν δυο εκλογικοί θρίαμβοι του Αλέξι και των συν αυτώ παρδαλών αμνοεριφίων, θρίαμβοι τους οποίους τροφοδότησε η φρούδα ελπίδα των ρωμιών ότι θα γλιτώσουν την αποπληρωμή ενός κολοσσιαίου χρέους που δημιούργησε αποκλειστικά η αυτοκαταστροφική τους νοοτροπία, η μανία τους για παρασιτική ζωή, πλιάτσικο και ρεμούλα… και τώρα τους φταίει η Μέρκελ, οι ψεκασμοί και οι Αρειανοί, αλλά όχι βέβαια η άδεια κούτρα τους…

   Το μεγαλύτερο «έγκλημα» στην Ψωροκώσταινα είναι η λογική, ρεαλιστική, προσγειωμένη σκέψη… και τιμωρείται με εξορία, όπως έχει δείξει η ιστορία κάποιων αξιόλογων ανθρώπων, που τους έλαχε να γεννηθούν ρωμιοί.

   Γι’ αυτό γιατρέ μου, καλά κάνατε και αυτοεξοριστήκατε στη Γηραιά Αλβιώνα… Εκεί ίσως να αναγνωριστεί η όποια αξία σας. Εδώ πιθανότατα θα καταντούσατε άλλος ένας προδότης του Ιπποκράτη, παραγγέλων και εκτελών αχρείαστες και βλαβερές πλην επικερδείς επεμβάσεις, θα πετάγατε πολύτιμα ανθρώπινα όργανα στον «κουβά», θα συνταγογραφούσατε έναν τόνο φάρμακα την ημέρα, θα γινόσαστε λαθρολήπτης φακελακίων, υγρών με τα δάκρυα και το αίμα των ασθενών σας, που παρόλα αυτά θα θεωρούσαν τη στάση σας σύμφωνη με την ευρύτερη ρωμέικη νοοτροπία τους και ενδομύχως θα σας θαύμαζαν και θα σας ζήλευαν!!!!…

 2. Ο/Η Left and liberal λέει:


  Blogs: Είναι αλήθεια πως οι ακραία ομοφοβικοί είναι συνήθως καταπιεσμένοι ομοφυλόφιλοι σε άρνηση; Με αφορμή τις δηλώσεις της Ναταλίας Δραγούμη για τον Φαήλο ανακαλύπτουμε πως η Ψυχολογία λέει «Ναι»

  9.12.2015

  Μικροπράγματα: Είπε ψέματα ο Πάνος Καμμένος μπροστά σε εκατομμύρια Έλληνες τηλεθεατές;
  10.9.2015
  Fb 836

  ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Αύγουστος Κορτώ εναντίον Πάνου Καμμένου
  15.12.2015
  Fb 872

  Μικροπράγματα: Νομιμοποιήθηκε τελικά η αιμομιξία και η κτηνοβασία στην Ευρώπη;
  3.8.2015
  Fb 813

  Μικροπράγματα: Εσκεμμένα ψέματα ή επικίνδυνη άγνοια;
  6.9.2014
  Fb 620

 3. Ο/Η Left and liberal λέει:

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%82%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CF%85

  Το «σύνδρομο της Μπαλαλάικας» και το Μαξίμου

  ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  Kατάντησε κουραστικό όσο και γραφικό να παρακολουθεί κανείς τον αμετροεπή ενθουσιασμό πολιτικών παραγόντων, ομάδων πίεσης, στρατιωτικών στελεχών, ανθρώπων της Εκκλησίας μετά την κατάρριψη του ρωσικού Σουχόι από τα τουρκικά F16. Αναβίωσαν οι «προφητείες» του γέροντα Παΐσιου, ξαναβγήκαν στο σεριάνι οι πλαστικές σαγιονάρες τους ως εθνικό κειμήλιο, πήραν κουράγιο οι «Καμμένοι», ξαναχτύπησαν οι ρωσόφιλοι της Κουμουνδούρου ή της Λαϊκής Ενότητας. Και για μεν τη Χρυσή Αυγή, ο ενθουσιασμός είναι κατανοητός αφού οι ακροδεξιοί φίλοι του Πούτιν δεν φείδονται χρημάτων για τη χρηματοδότηση των νεοναζιστικών κινημάτων στην Ευρώπη. Για τους άλλους όμως η κατάσταση προσομοιάζει σε συλλογική μανιοκατάθλιψη με στοιχεία ψυχωτικής διαταραχής.

  Τι συμβαίνει πίσω από τις κουίντες;

  Το πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική ήταν πλήρες εμπειριών. Χωρίς φιοριτούρες και πολλά λόγια η Ουάσινγκτον «εξήγησε» στο νεαρό Έλληνα πολιτικό πώς αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις των επόμενων δεκαετιών στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Βαλκανική. Α) Άμεση και ολοκληρωτική επιστροφή της Τουρκίας στο σύστημα της Δύσης. Β) Άμεση εξομάλυνση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας. Γ) Αναβάθμιση του Ιράν σε μείζονα στρατηγικό εταίρο στην Εγγύς και Μέση Ανατολή. Δ) Διοχέτευση του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου ως εξής: 1) τα αποθέματα του ισραηλινού πηγαδιού «Λεβιάθαν» προς Τουρκία μέσω αγωγού. 2) τη διοχέτευση του κυπριακού αερίου από το πηγάδι «Αφροδίτη» προς τη Λεμμεσό (Βασιλικά) για υγροποίηση και στη συνέχεια μεταφορά του με πλοία προς την Αλεξανδρούπολη. 3) τη διοχέτευση των αποθεμάτων του αιγυπτιακού φυσικού αερίου σε υγρή μορφή προς την Αλεξανδρούπολη και Ρεβυθούσα. 4) την κατασκευή αγωγού από τη Βόρεια Ελλάδα προς τη Βουλγαρία. 5) τη μελέτη option κατασκευής αποθηκευτικών χώρων για το αέριο σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη 6) το φουλάρισμα του αζέρικου αγωγού TAP στη Βόρεια Ελλάδα με σχιστολιθικό φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ και τον Καναδά…………..
  Σε ένα μνημειώδες άρθρο του, ο αναμφισβήτητος πρύτανης του διπλωματικού ρεπορτάζ στην Τουρκία, ο Σαμύ Κοέν, ισραηλιτικής καταγωγής και μόνιμος συνομιλητής των δυτικών και όχι μόνον πρεσβειών στην Άγκυρα, έγραψε προ ολίγων ημερών στη «Μιλιέτ» κείμενο υπό τον τίτλο «Επιστροφή στη Δύση;» αποκωδικοποιώντας το τι συνέβη μετά τη συντριβή του Σουχόι…………………

  Το φυσικό αέριο, οι εφοπλιστές και τα ΜΜΕ
  …………………….
  Ορισμένοι από αυτούς (νέα τζάκια) ενδιαφέρονται για τις νέες τηλεοπτικές άδειες του κ. Νίκου Παππά. Ποιο είναι το συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω; Ένα και μοναδικό. Το Μαξίμου υλοποιεί, σε ό,τι το αφορά, το πρόγραμμα ενεργειακού ελέγχου και ελέγχου διακίνησης υδρογονανθράκων για τη Δύση, συμμετέχει στον αποκλεισμό της Ρωσίας, εξομαλύνει το πολιτικό τοπίο στα Βαλκάνια, αποδέχεται τους όρους διεθνούς συνεργασίας στην περιοχή με προδιαγραφές ΗΠΑ-ΕΕ και ΝΑΤΟ. Ποιος Παΐσιος, ποιες «θείες» σαγιονάρες, ποιοι «Καμμένοι». Το Μαξίμου είναι πλέον δεξιό, νεοφιλελεύθερο, φλύαρα αριστερό και αποτελεσματικό. Άντε με το καλό.

 4. Χώρα;;;;; Για ποιά χώρα μιλατε;;;;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΑ…….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.