Ποιόν κοροϊδεύει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ;

[Η θεοκρατική «Αριστερά» προκαλεί]

Οικουμενικότητα: O 35χρονος οικογενειάρχης Ρώσος Ορθόδοξος ιερέας αιδεσιμότατος Gleb Grozovsky, που έχει συλληφθεί (22.9.2014) και κρατείται ακόμη στο Ισραήλ μέχρι να εκδοθεί στη Ρωσία, κατηγορούμενος για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών, 9 και 12 ετών, τον Ιούνιο του 2013, σε ξενοδοχείο του ελληνικού νησιού της Κω, όπως και για τη διάπραξη πλειάδας αντίστοιχων πράξεων στην Αγία Πετρούπολη σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, RIA Novosti.

Οικουμενικότητα: O 35χρονος οικογενειάρχης Ρώσος Ορθόδοξος ιερέας αιδεσιμότατος Gleb Grozovsky, που έχει συλληφθεί (22.9.2014) και κρατείται ακόμη στο Ισραήλ μέχρι να εκδοθεί στη Ρωσία, κατηγορούμενος για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών, 9 και 12 ετών, τον Ιούνιο του 2013, σε ξενοδοχείο του ελληνικού νησιού της Κω, όπως και για τη διάπραξη πλειάδας αντίστοιχων πράξεων στην Αγία Πετρούπολη σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, RIA Novosti.

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Η Νεολαία του κυβερνώντος κόμματος, αν δεχθούμε δηλαδή πως υπάρχει μετά την αποχώρηση των τριτοκοσμικών της ΛΑΕ και πως ξεπερνάει μερικές δεκάδες μέλη σε όλη τη χώρα, αφού ούτε στη μεγάλη ακμή της δεν πήρε πάνω από 5% στα ΑΕΙ, πρότεινε πρόσφατα την κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία και ζήτησε για το μάθημα των θρησκευτικών τη μετατροπή του σε «θρησκειολογία, επαναφέροντας το ζήτημα της απαλλαγής από αυτό, όσων μαθητών το επιθυμούν, όπως ίσχυε παλιότερα, χωρίς δηλαδή την παράλληλη δήλωση ετερόδοξης θρησκευτικής πίστης ή αθεϊας, όπως τελικά το αποδέχτηκε, τρομοκρατημένο, το παρδαλό δίδυμο των Φίλη-Αναγνωστοπούλου.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ προσποιείται πως αγνοεί πως είναι νεολαία ενός κόμματος μεταλλαγμένων πολιτικών απατεώνων που κυβερνούν μαζί με μια αδίστακτη ακροδεξιά, η οποία μόλις χτες κατήγγειλε τους Γερμανούς πως τάχα θα ανοίξουν οίκους κτηνοβασίας και συνέκρινε τους ομοφυλόφιλους με τους κτηνοβάτες (!), χωρίς να αποδοκιμαστεί από τον πρωθυπουργό της, ενός κόμματος που ανοιχτά πλέον, με τον πιο επίσημο τρόπο  και ως κυβέρνηση, δέχεται τον προσηλυτιστικό χαρακτήρα των σχολείων, επιβαρύνει τους φορολογούμενους με κρατικές θεολογικές σχολές, συγκαλύπτει κάθε λογής οικονομικά και ροζ εκκλησιαστικά σκάνδαλα, ανέχεται να λειτουργεί σχολείο με ανήλικα αγόρια στο Άγιο Όρος, εμποδίζει το ΣΔΟΕ να ελέγξει το πόθεν έσχες των μητροπολιτών και των συγγενών τους, υποδέχεται κόκκαλα αγνώστων και φωτιές με τιμές αρχηγού κράτους, λιτανεύει νεκροκεφαλές σε κρατικά νοσοκομεία, προστατεύει ακροδεξιούς και ρατσιστές μητροπολίτες, αρνείται να υποχρεώσει τους ναούς και τις μονές να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, αρνείται να αποδεχτεί την πρόταση του ΔΝΤ για μείωση κατά 50% του κρατικού μισθού των ιερέων, αρνείται να φορολογήσει τα παγκάρια όπως συνέβαινε επί Χούντας και επί Καραμανλή Α΄,  αρνείται να φορολογήσει το μαύρο χρήμα της αγοραπωλησίας των «μυστηρίων», αρνείται να καταργήσει το μεσαιωνικό νόμο περί βλασφημίας, ανέχεται ιερείς κρατικούς υπαλλήλους που ευλογούν τα γραφεία μιας εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, καθυστερεί προκλητικά να ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης, αρνείται να προνοήσει για την καύση των νεκρών, δεν συζητάει καν το ζήτημα της ευθανασίας και ο αρχηγός του μαζί με τους βουλευτές του, έχουν σπάσει ρεκόρ επισκέψεων, εκδουλεύσεων, κολακειών, παροχών και φιλοφρονήσεων σε πατριάρχες, αρχιεπισκόπους, μητροπολίτες και αγιορείτες. Όλα αυτά και πολλά ίδια και χειρότερα ακόμη έγιναν και γίνονται κάτω από την παγερή σιωπή της νεολαίας που τάχα αφυπνίστηκε απότομα, στα πλαίσια μιας πάγιας υποκριτικής πολιτικής αυτής της κυβέρνησης, που θέλει σε όλα τα ζητήματα να πατάει σε δυο βάρκες, και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, και να ψαρεύει στα θολά νερά της δημιουργικής ασάφειας.

Zεύγος ομοφυλόφιλων, μετά την υπογραφή του συμφώνου συμβίωσης

Zεύγος ομοφυλόφιλων, μετά την υπογραφή του συμφώνου συμβίωσης

Είναι τραγικά απογοητευτικό η πολιτική διαφθορά και υποκρισία των μεγάλων να μεταδίδεται και στους νέους καριερίστες της μνημονιακοαντιμνημονιακής αυτής νεολαίας, οι οποίοι παίζουν τώρα το ρόλο του «καλού», σε ένα βαθιά αντιδραστικό και συντηρητικό κόμμα, που έχει κάνει στροφή 180 μοιρών, σχεδόν σε κάθε παλιότερη διακήρυξή του. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αν είχε φιλότιμο θα ζητούσε την απομάκρυνση του επαγγελματία κομματικού στελέχους υπουργού, που πρόσφατα εξελίχθηκε και σε ιεροψάλτη του πατριαρχείου, ο οποίος δεν κατάφερε αν και γιός δικηγόρου να πάρει το πτυχίο της Νομικής και της ρουσφετολόγου υφυπουργού, η οποία, μη σεβόμενη ούτε την διδασκαλική της ιδιότητα, αναδιπλώθηκε μέσα σε 24 ώρες στο ζήτημα της απαλλαγής από το μάθημα του θρησκευτικού προσηλυτισμού.

YΓ.
Κρατικός υπάλληλος ιερέας-εξορκιστής. Το βίντεο (δημοσιεύτηκε 22 Σεπ 2013, αλλά αναφέρεται σε παλαιότερο συμβάν) συνοδεύεται από το απαξιωτικό σχόλιο στην αγγλική, πως είναι ένας τυπικός Έλληνας φανατικός παπάς και πως άνθρωποι σαν κι αυτόν έχουν δύναμη στην Ελλάδα: «Greek Orthodox Priest: Furby is the Antichrist! This is a typical fanatical priest of Greece.People like him have power in this country…».

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Ποιόν κοροϊδεύει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ;

 1. Ο/Η Kάσυ Διάρη, θεούσα λέει:

 2. Ο/Η Liberal λέει:

  Kαμμένου γερμανικά κτηνοναβατικά
  H σιωπή συριζα-τσιπρα

  http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/83870

 3. Ο/Η Left λέει:

  Ελληνορθόδοξα, αριστερά, ομοφοβικά, υποκρισίες
  α) Ψωμιάδης

  Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

  «Ρόμπα» ο Ψωμιάδης από τη Χειλουδάκη: «Όταν πήγαινες με τραβεστί…»
  Πώς η Τζένη Χειλουδάκη κάνει ρόμπα τον Παναγιώτη Ψωμιάδη;

  Το σύμφωνο συμβίωσης έχει δημιουργήσει μεγάλες κόντρες…

  Το viral της ημέρας είναι σίγουρα το στάτους που πόσταρε η Τζένη Χειλουδάκη στο facebook με προσωπική αναφορά στον Παναγιώτη Ψωμιάδη και στην αντίθεσή του με το σύμφωνο συμβίωσης.

  β) Καμμένος-συγκυβέρνηση

  http://www.zoosos.gr/panos-kammenos-upourgos-ethnikis-amunas-ta-korakia-tha-fane-fola-binteo/#ixzz3uTXUaOhE

  Πάνος Καμμένος, υπουργός Εθνικής Άμυνας: Εξίσωσε τους κτηνοβάτες με τους ομοφυλόφιλους (βίντεο)
  Ο υπουργός γελώντας έκανε πλάκα για ένα διαρκές έγκλημα που συμβαίνει παντού στη χώρα μας, για μια πολύ συνηθισμένη μέθοδο εξόντωσης με δηλητήρια η οποία αποδεκατίζει κάθε είδους ζώα (αδέσποτα, κατοικίδια, σπάνια είδη πουλιών και θηλαστικών κ.ά.) προκειμένου να πει μια εξυπνάδα για το πως η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. θα αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα.

  Εξομοίωσε τους κτηνοβάτες με τους ομοφυλόφιλους!

  Όμως ο κ. Καμμένος δεν έμεινε μόνο εκεί. Πριν την αναφορά του στις φόλες είχε πει «Και στη Γερμανία έχουν αποφασίσει να κάνουν οίκο ανοχής για κτηνοβάτες. Ο άλλος θέλει να πάει με σκύλο, με γάτα, με την καμήλα του. Μπορεί να πάει με καμηλοπάρδαλη με ό,τι θέλετε…». Και συνέχισε επισημαίνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτός είναι ένας θεσμός και ότι τα μπουρδέλα με ζώα για την σεξουαλική εκτόνωση πελατών λειτουργούν με την άδεια του γερμανικού κράτους αφού το «έχουν αποφασίσει!».

 4. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://www.madata.gr/epikairotita/world/374357.html

  22 Σεπτεμβρίου 2014 – 21:57

  Κως: Ρώσος ιερέας κατηγορείται για παρενόχληση ανηλίκων

  http://www.themoscowtimes.com/news/article/russian-orthodox-priest-suspected-of-pedophilia-detained-in-israel/507515.html

  THE MOSCOW TIMES

  Russian Orthodox Priest Suspected of Pedophilia, Detained in Israel
  By Gabrielle Tétrault-Farber
  Sep. 22 2014

  http://www.lifo.gr/mag/features/529
  Η πύρινη ρομφαία του Βασίλη Αλεξάκη .

  Έχοντας εξαντλήσει το θέμα των γυναικών, όπως ομολογεί στη Δέσποινα Τριβόλη, ο Βασίλης Αλεξάκης αποφάσισε να γράψει στο τελευταίο του βιβλίο για το Άγιο Όρος, το βυζαντινισμό, τη λογοκρισία της παιδείας από τη θρησκεία αλλά και την ένοχη σιωπή όλων, ακόμη και της Αριστεράς.

  3.4.2008 |

  Δεν ήταν τόσο το γεγονός πως τιμήθηκε με το βραβείο της Γαλλικής Ακαδημίας ή ότι παραμένει στην κορυφή των ευπώλητων εδώ και μήνες. Η έκπληξη αφορούσε το θέμα -ή μάλλον ένα από τα θέματα- του βιβλίου: το Άγιο Όρος
  Δεν είναι γνωστό ότι αυτοκτονούν οι νέοι μοναχοί στο Όρος, δεν είναι γνωστό ότι υπάρχει ένα τελείως παράνομο σχολείο που λειτουργεί εκεί, με τα παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς γυναίκες, ένα δήθεν κανονικό γυμνάσιο και λύκειο όπου συμβαίνει αυτό το τερατώδες πράγμα. Εγώ διαπιστώνω όταν πηγαίνω σε βιβλιοπωλεία στην επαρχία ότι ορισμένοι άνθρωποι, καλοπροαίρετοι και θρήσκοι, αγνοούν, ας πούμε, ότι ο Μέγας Κωνσταντίνος δεν είναι καθόλου βέβαιο πως πίστευε στο Θεό, ότι χρησιμοποίησε το χριστιανισμό ως πολιτικό εργαλείο, ότι ήταν ένα κυνικότατο άτομο που έσφαξε τον πρωτότοκο γιο του και έπνιξε τη γυναίκα του μέσα σε βραστό νερό. Η αγραμματοσύνη που καλλιεργεί το ελληνικό σχολείο είναι τέτοια που ξαφνικά πράγματα γνωστότατα σε όλους εμφανίζονται ως αποκάλυψη. Είναι αποκάλυψη δηλαδή ότι ο Μέγας Κωνσταντίνος δεν μιλούσε ελληνικά;
  Δεν ήξερα ότι έχουν κάνει οι Χριστιανοί τόσες σφαγές, ότι υπήρξε μια λαίλαπα στην οποία η Ελλάδα αντιστάθηκε με σθένος. Ότι στη χώρα της φιλοσοφίας επί δεκατρείς αιώνες σταμάτησε η διδασκαλία της φιλοσοφίας. Είμαστε προϊόν αυτής της σιωπής. Τίθεται και μέσα από το βιβλίο και από την επικαιρότητα ο διαχωρισμός Εκκλησίας – κράτους. Αν δεν γίνει αυτό, δεν θα αποκτήσουμε ποτέ ελεύθερη παιδεία. Έχουμε μια παιδεία λογοκριμένη από τη θρησκεία, που εμφανίζει τους αρχαίους σαν απίστευτα βαρετούς

  Εμένα η εντύπωσή μου είναι ότι δυστυχώς το Άγιο Όρος χαίρει απεριόριστου σεβασμού εκ μέρους των Ελλήνων, ακόμα και των αριστερών. Άπειρους αριστερούς γνώρισα που μου είπανε «ε, εντάξει, συμβαίνουν αυτά, αλλά βρε παιδί μου είναι το Άγιο Όρος». Αυτό το «αλλά» το διάβασα σε όλες τις εφημερίδες. Εγώ το «αλλά» δεν το δέχομαι. Δεν δέχομαι ότι εν ονόματι αυτού του αλόγιστου και αδικαιολόγητου κατά τη γνώμη μου σεβασμού, μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας μπροστά σε τερατώδεις αυθαιρεσίες. Αυτόν το σεβασμό εκμεταλλεύονται οι Αγειορίτες και αγνοούν την κυβέρνηση όταν τους ζητάει λογαριασμούς. Πρόκειται για ένα χώρο μίσους. Ειρωνεύτηκα ένα μοναχό. Τον ρώτησα «Μα ποιον αγαπάτε εσείς;». «Ε, το Θεό» μου απάντησε. Πυροβολούν από τα βράχια τους αρχαιολόγους που βρίσκονται στη θάλασσα 200 μέτρα μακριά από την ακτή και κάνουν τις έρευνες για να βρουν τα συντρίμμια του περσικού στόλου γιατί ανάμεσά τους είναι μερικές γυναίκες. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να τρέχουν πίσω από τις γυναίκες για να τους πουλήσουν αντίγραφα από τη Ζώνη της Παναγίας. Πουλιέται αφενός πανάκριβα κι όπως γράφουν οι ίδιοι «εξασφαλίζει τη γονιμότητα και θεραπεύει τον καρκίνο». Έχουμε να κάνουμε με ένα μεσαίωνα – κι όλα αυτά οι δικοί μας αριστεροί διανοούμενοι τα παραβλέπουν.

 5. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ἡ ἀριστερὴ διανόησις ἀποτελεῖται ὡς ἐπὶ τὸ πλεῖστον ἀπὸ ἐπαρχιῶτες. Ἡ Ἐκκλησία ἔχει ἐμπειρία αἰώνων πὼς νὰ ποδηγετῇ τοὺς κατοίκους μικρῶν κοινωνιῶν. Πρὶν γίνουν μαρξιστές, ἔχουν ὑποστεῖ τὴν ἴδια προπαγάνδα μὲ ὅλους τοὺς ἄλλους καὶ τοὺς ἔχουν ἐμφυτεύσει τὰ ἴδια στερεότυπα.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
  ΚΟΙΝΕΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΣΔΟΕ
  Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ:

  http://tablet.ethnos.gr/article.asp?catid=24134&subid=2&pubid=63746913#

  ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΡΑΣΑ

  Το ΣΔΟΕ «εξομολογεί» δέκα ιεράρχες

  Νέες αποκαλύψεις για «μαύρο χρήμα» αναμένεται να συγκλονίσουν τον χώρο της Εκκλησίας καθώς, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, δέκα μητροπολίτες ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση αφού στους λογαριασμούς τους βρέθηκαν ποσά καταθέσεων που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

  Το ΣΔΟΕ «εξομολογεί» δέκα ιεράρχες

  Οι έλεγχοι αφορούν και στη διαχείριση των Μητροπόλεων ύστερα από καταγγελίες πολιτών για οικονομικά σκάνδαλα.

  Οι «Ράμπο» της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ανοίγουν για τα καλά τον εκκλησιαστικό «φάκελο» εξετάζοντας, μεταξύ άλλων, πλήθος στοιχείων, που περιήλθαν σε γνώση τους μέσω καταγγελιών. Το γεγονός έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους της Εκκλησίας, κυρίως μετά και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Εθνους της Κυριακής» (25/11) σχετικά με τις έρευνες που διενεργούνται για τα οικονομικά των μητροπολιτών Περιστερίου Χρυσόστομου και Θεσσαλιώτιδος – Φαναριοφερσάλων Κύριλλου.

  Χαρακτηριστική είναι η νέα περίπτωση που φέρνει σήμερα στο φως η εφημερίδα μας, αυτή του μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιου, ο οποίος επίσης ελέγχεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, ώστε να διαπιστωθεί αν ευσταθούν καταγγελίες που τον θέλουν υπεύθυνο για πλήθος ατασθαλιών στα οικονομικά της μητρόπολής του.
  ………………………..
  http://www.iefimerida.gr/news/78420/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-35-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CF%82#ixzz3uTyECbdt

  ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΗΤΗ

  Ποιός είναι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος που έχει εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες

  26|11|2012

  Στα 80 του τον έπιασαν με εκατομμύρια ευρώ αδήλωτα στην τράπεζα και δεν μπήκε στον κόπο ούτε να κάνει διάψευση. Κι αυτό γιατί πιστεύει ότι κανείς δεν πρόκειται να ερευνήσει τα εισοδήματά του και κανείς δεν πρόκειται να του επιβάλλει κάποια τιμωρία. Είναι η δεύτερη φορά που ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεράσιμος Ζαφείρης) ελέγχεται για λογαριασμούς εκατομμυρίων και μέτρα δεν έχουν ληφθεί εναντίον του.

  ………………..

  Δις εξαμαρτείν

  Η πρώτη φορά ήταν την άνοιξη του 2005 όταν στην Ελλάδα έγινε η ίδια συζήτηση για τον Περιστερίου Χρυσόστομο. Μάλιστα συνεκλήθη η Ιερά Σύνοδος και ο μακαριστός Χριστόδουλος έκανε δήθεν «συστάσεις» στον Μητροπολίτη. Από τότε καμία έρευνα του ΣΔΟΕ δεν έχει διαπιστωθεί και καμία ποινή ή πρόστιμο δεν του έχουν επιβληθεί.Στην εφημερίδα «Δημοκρατία» είχε αποκαλυφθεί ότι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται «δύο μητροπολίτες από το λεκανοπέδιο Αττικής», που φαίνεται ότι έχουν «βάλει στο χέρι» εκατομμύρια ευρώ από τις μητροπόλεις τους, χωρίς να αποκαλύπτονται τα ονόματά τους.

  Από τους πρώτους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους φαίνεται ένα ποσό που υπερβαίνει τα 5.000.000 ευρώ, το οποίο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το εισόδημα που προκύπτει από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

  Οι δύο μητροπόλεις διαθέτουν τεράστια ακίνητη περιουσία, με κτίρια στο κέντρο της πόλης, αλλά και στα προάστια. Επίσης, έχουν στην κατοχή τους χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων γης σε διάφορες περιοχές της χώρας. Από τους μέχρι τώρα ελέγχους, φαίνεται ότι την τελευταία διετία πραγματοποιήθηκαν συγκεκριμένες πωλήσεις ακινήτων και εκεί εκτιμά το ΣΔΟΕ ότι είναι πιθανό ότι έγινε παράνομη μεταφορά κεφαλαίων. Ακόμα, ελέγχονται και τα έσοδα που είχαν οι μητροπόλεις αυτές από ενοίκια, καθώς τα κεφάλαια αυτά αποτελούν «ζεστό χρήμα». Η έρευνα πρόκειται να επεκταθεί και σε μεσιτικά γραφεία, με τα οποία συνεργάστηκαν τα οικονομικά τμήματα των δύο αυτών μητροπόλεων, τόσο για την ενοικίαση όσο και για την πώληση μέρους της περιουσίας τους.

  Ο ιερέας με τα 3 εκατομμύρια

  «Το Βήμα» είχε αποκαλύψει επίσης ότι το ΣΔΟΕ βρήκε 3 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό ιερέα που είχε σημαντικό ρόλο στην οικονομική διαχείριση της Μητρόπολης Περιστερίου.
  ………………..

  Κάνει τον τιμητή ο Περιστερίου

  Την ίδια ώρα που γεμίζει τις τραπεζικές θυρίδες με εκατομμύρια ο κ. Χρυσόστομος εμφανίζεται ανήσυχος για ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των σκληρών μέτρων λιτότητας που λαμβάνονται για την υπέρβασή της.

  «Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. Να το καταλάβουν οι πολιτικοί» τόνισε ο Μητροπολίτης Περιστερίου, μιλώντας σε κανάλι σημειώνοντας ότι «ο λαός χρειάζεται ελπίδα και προσδοκία. Χρειάζεται ενότητα. Ο λαός απελπίζεται διότι βλέπει ότι οι θυσίες του δεν βρίσκουν ανταπόκριση»
  ……………

  Επώνυμα κάποιος κάτοικος Περιστερίου κατήγγειλε, ωστόσο, με επιστολές του στο ΣΔΟΕ, τις οικονομικές ατασθαλίες στην Μητρόπολη Περιστερίου.

  Εγραφε χαρακτηριστικά:
  Ημερομηνία: Τρίτη, 15 Φεβρουάριος 2011, 6:25 Πρός τον κ.Ιωάννη Καπελέρη Δ/ τη ΣΔΟΕ
  ………
  Όλα αυτά τα ΕΣΟΔΑ τα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ και ΑΔΗΛΩΤΑ μήπως μπορείτε να μου πείτε που βρίσκονται??? Ξέρετε πόσες οφσόρ έχει ο Μητροπολίτης? Γι όλα αυτά τι κάνει η Υπηρεσία ΣΑΣ???? …. ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ????

  Επίσης έχει κάνει σύμβαση εργασίας για την αγορά των Κεριών στους Ναούς – Καταστήματά του απο τον Φίλο του κερά τον ……Κοινοποίηση:1.Υπουργό Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνστναντίνου ….»
  ……………….
  http://www.ierakatixisis.com/2015/07/blog-post_47.html

  Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015
  Τι απέγινε ο Μητροπολίτης των εκατομμυρίων;
  …………..

  Ο Μητροπολίτης Περιστερίου με τον Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα
  ( τότε Γραμματέα της Κ.Ε. του Κόμματος )

  Στο γραφείο του «αγίου» Περιστερίου βρέθηκαν λίγους μήνες πριν και λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου και κάποιοι σύντροφοι Συριζαίοι, οι οποίοι εντελώς τυχαία υπουργοποιήθηκαν και υποσχέθηκαν πολλά. Μάλιστα τότε η «συμμορία» των τριών είχε βγάλει και κοινό ανακοινωθέν με το οποίο καταδίκαζαν τα Μνημόνια, τα χαράτσια, τους φόρους, και όλα τα καλά τα οποία ήρθαν πια και τα νομοθέτησαν, τα ψήφισαν και επιβραβεύτηκαν γι΄ αυτό λαμβάνοντας καλύτερες «συντροφικές» καρέκλες. «Κάποιοι με την μνημονιακή ασφυξία αφαίρεσαν τα όνειρα και την αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας. Οι υπέρογκοι φόροι, τα χαράτσια, η ανεργία οδήγησαν στην μόνη φωτεινή πλευρά της κρίσης, την αλληλεγγύη…..».

  Αυτά έλεγαν τότε, τώρα ποιούν τη νήσσα και τρώνε ως γνωστόν καλά……….

 7. Ο/Η eklag λέει:

  Προσωπικά δεν βλέπω καμία διαφορά μεταξύ παιδεραστών και κτηνοβατών.
  Κατά τα λοιπά ένας Παλαιοημερολογίτης μου έλεγε οτι το πραγματικό ζήτημα είναι η κακώς εννοούμενη από το Πατριαρχείο-βλέπε Μασωνία κ.τλ.-Οικουμενικότητα.
  Μέρες που έρχονται εκτός που θα αγιάσουμε,λέμε και καμία mlk να περνάει η ώρα.

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  Ο Φίλης πήγε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και έψαλε απ’ έξω το «Πιστεύω»

  Πηγή: Ο Φίλης πήγε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και έψαλε απ’ έξω το «Πιστεύω» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/238680/o-filis-pige-sto-oikoymeniko-patriarheio-kai-epsale-ap-exo-pisteyo#ixzz3uU2BMXOd

 9. Ο/Η Σωωωωωωωωώπα! λέει:

  Το καϋμενάκι δεν ήξερε όταν πούλαγε ψευτομαγκιά και δημοψηφίσματα ενώ η οικονομία τιναζόταν στον αέρα

  http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2066308/tsipras-an-efevga-ekini-ti-nichta-tha-imoun-iroas-gia-mia-vradia

  Ο πρωθυπουργός μιλά για την ιστορική Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου
  15/12/2015
  στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Paul Mason, στα πλαίσια του νέου ντοκιμαντέρ που φέρει τον τίτλο #ThisIsACoup.

  «Νομίζω πως χάσαμε χρόνο. Στο τέλος μας τελείωσαν τα χρήματα και οι δυνάμεις. Αν το ήξερα αυτό, θα είχα πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή», επισημαίνει ο κ. Τσίπρας.

 10. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=44283

  Λυπάμαι τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
  Τάκης Καραγιάννης

  (……)

  Τότε, η Νεολαία του κόμματος πίστευε πως η πρωινή προσευχή πρέπει να καταργηθεί από τα σχολεία. Το ίδιο πιστεύει και τώρα. Στις 9 Δεκεμβρίου, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έβγαζε στο site της μία παρέμβαση για τα δικαιώματα στη μόρφωση, προτείνοντας 14 σημεία-αλλαγές γενικότερα στον χώρο της Παιδείας. Στο 12ο σημείο, αναφέρεται η κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία. Καμία αντίρρηση, συμφωνώ απόλυτα. Δεν χρειάζεται το 2015 να επιχειρηματολογήσεις γιατί είναι αναχρονιστικό και σκοταδιστικό να επιβάλλεις μία έκφραση εσωτερικής θρησκευτικής ανάγκης σε 10χρονα παιδιά. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

  Λυπάμαι τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, όχι για την πρότασή της. Αλλά γιατί δεν έχει καταλάβει τίποτα. Δεν έχει πάρει χαμπάρι την σκοταδιστική και αναχρονιστική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να εναγκαλιστεί τη λαϊκίστικη Δεξιά του Πάνου Καμμένου. Δεν έχει πιάσει το νόημα του σφιχτού αγκαζέ που κρατάει ο πρόεδρος του κόμματος τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και γενικά τον Κλήρο. Ακόμη συνεχίζουν να πιστεύουν πως θα υπάρχει διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, όταν το νούμερο 2 της κυβέρνησης εισηγείται στους στρατιωτικούς να ράβουν εικόνες αγίων στα ρούχα τους. Δεν έχουν καταλάβει τίποτα και συνεχίζουν και προτείνουν ανεδαφικά πράγματα.

 11. Ο/Η Μητροπολίτης Λουλού λέει:

  Έκρηξη Λιάγκα κατά Αμβρόσιου: «Να πάει στην Ιερά Σύνοδο και να αρχίσει να φτύνει»!

 12. Ο/Η ataktos λέει:

  Δυναμική απάντηση του Μητροπολίτη Σιατίστης στον Αμβρόσιο για την ομοφυλοφιλία

  http://grevenamedia.gr/dinamiki-apantisi-tou-mitropoliti-siatistis-ston-amvrosio-gia-tin-omofilofilia/

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Λυπάμαι αλλά απλώς αυτός είναι λιγότερο άγαρμπος από τον Αμβρόσιο και εξ ίσου υποκριτής, απλά απευθύνεται σε πιο νοήμον κοινό.
   Ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει στο χώρο της Εκκλησίας, ότι οργιάζουν η ομοφυλοφιλία και η παιδεραστία αλλά κάνει πως δεν το ξέρει.
   Δεν απαντά στον Αμβρόσιο, επιτίθεται στα ανθρώπινα δικαιώματα:
   Το κείμενό του δεν αντέχει στην κριτική.
   Επισημαίνω το παρακάτω απόσπασμα, από τα πολλά απαράδεκτα και επιτηδευμένα αφελή που γράφει:

   http://grevenamedia.gr/dinamiki-apantisi-tou-mitropoliti-siatistis-ston-amvrosio-gia-tin-omofilofilia/
   Μήπως κύριοι τῆς Ἐξουσίας θά πρέπει ἡ Ἐκκλησία νά προσαρμοστεῖ αὕριο καί μέ τήν παιδοφιλία ἤ τήν κτηνοβασία; Κάποιοι περιμένουν μετά τό πέρασμα τῆς σχετικῆς νομοθεσίας νά ἀρχίσουν νά σᾶς ἐνοχλοῦν καί γιά τήν νομιμοποίηση καί τῆς παιδοφιλίας.
   Θά ἀρχίσει ἴσως νά σᾶς πιέζει ἡ Εὐρώπη. Ἐσεῖς εἶσθε ἱκανοί γιά ὅλα. Μήπως πρέπει καί πάλι νά συμβιβαστοῦμε;
   _____________

   Στο σπίτι του κρεμασμένου κρατικέ παπά της Σιάτιστας, που ο προκάτοχός σου αρθογραφούσε στα έντυπα του καταδικασμένου εκβιαστή και ακροδεξιού αποκρυφιστή Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, δεσπότη συνεργάτη και σκεύος της εκλογής του γνωστού Χριστόδουλου, δεν μιλάνε για σκοινί.
   Έχετε ποτέ διαμαρτυρηθεί για αυτά;

   http://www.tovima.gr/society/article/?aid=253211

   Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας

   Οι περιπτώσεις ρασοφόρων που έχουν καθήσει τα τελευταία χρόνια στο εδώλιο του κατηγορουμένου για βιασμούς παιδιών

   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2009 07:11

   Πώς ακόμη και άνθρωποι που έχουν αφιερωθεί στον Θεό φτάνουν ως τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

   http://www.kalami.net/2005/ellada/ekkl_ellad_skandala.html

   Mε αφορμή τα σκάνδαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος
   Μερικά ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση

   Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος

   Συγκλονίζεται καθημερινά η κοινή γνώμη με αποκαλύψεις για ιεράρχες, δικαστικούς και άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής. Φυσικά τα σκάνδαλα στην Εκκλησία, ηθικής τάξεως και οικονομικά, ενοχλούν το λαό και τους πιστούς. Σκέφτονται πάρα πολύ τώρα οι εκκλησιαζόμενοι να αφήνουν χρήματα στα κουτιά των ναών. Γιατί διαπίστωσαν ότι τα χρήματα του λαού γίνονται βίλες, επενδύσεις στην Καραϊβική και σε τραπεζικά ομόλογα. Όσο για τα λεγόμενα ροζ σκάνδαλα από τις εκκλησιαστικές σχολές τα παιδιά «εκπαιδεύονται» στην αρσενοκοιτία! Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία.
   Ως παλαιός, και επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε να πούμε ότι:
   • Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ. Επομένως, ας μην απορούμε τώρα, απλώς βγήκε ένα σκάνδαλο και ακολούθησαν αποκαλύψεις για τα άλλα που σοβούσαν επί χρόνια. ……..

   http://www.sporeas.gr/papades_papadies_arthro.htm

   «Γεμίσαμε από ομοφυλόφιλους μητροπολίτες»

   «Έτσι όπως πάμε, θα δούμε και γάμους με gay παπάδες»

   (Δήλωση του προέδρου Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Ευστάθιου Κολλά)
   ______

   Γι’αυτό εδώ μητροπολίτη της Σιάτιστας που απευθύνεστε με τόσο θράσος σε έναν δειλό και άχρηστο πρωθυπουργό, έχετε να πείτε κάτι;
   http://www.lamiareport.gr/index.php/topika15/38-2010-04-22-20-27-04/75368-poios-kai-giati-ekbiaze-ton-mhtropolith-roz-istories-me-katatheseis-xiliadon-euro-sp-1434998531

   Ποιος και γιατί εκβίαζε τον Μητροπολίτη; – Ροζ ιστορίες με καταθέσεις χιλιάδων ευρώ!

   Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2013
   ………….
   Έτσι λοιπόν μιλάμε ότι σε όλες αυτές τις σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί δεν είναι μόνο οι 360.000 που περιλαμβάνει το κατηγορητήριο ότι έφυγαν από τα χέρια του μητροπολίτη προς τον Παναγιώτη Πολίτη, ουσιαστικά είναι άλλα 40.000 € που δόθηκαν το τελευταίο διάστημα όπως επίσης είναι και άλλα χρήματα που δόθηκαν πριν ο Παναγιώτης Πολίτης δημιουργήσει περίεργες γέφυρες με τον μητροπολίτη Καρπενησίου, τα οποία μάλιστα είναι απροσδιόριστα και προέρχονται από τις σχέσεις που είχε με τον ηγούμενο της Μονής Προυσσού που ήταν αδερφός Μητροπολίτη.
   …………..
   Ίσως την δική του «μαρτυρική κατάθεση» προσπάθησε να δώσει ο εισαγγελέας της έδρας και αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Κουκούτσης που εκείνη την κρίσιμη περίοδο
   υπηρετούσε ως εισαγγελέας πρωτοδικών στην Ευρυτανία και επομένως από πρώτο χέρι γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και γεγονότα.

   Ο κ. Κουκούτσης στην αγόρευσή του προσπάθησε να περιγράψει το σκηνικό σε ολόκληρη την Ευρυτανία την προηγούμενη δεκαετία κάνοντας λόγο για «πολλά μαύρα
   σύννεφα» πάνω από την Ευρυτανική πρωτεύουσα. Μίλησε για μια φήμη η οποία είχε απλωθεί σε όλο το Καρπενήσι, μια φήμη για πακτωλό χρημάτων που πάει σε περίεργες κατευθύνσεις, μία φήμη για «ακολασίες στις δεσποτικές αυλές» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
   ………….
   _________

   Κι εδώ δείτε θράσος, πως παρουσιάζουν, κάνοντας το μαύρο άσπρο, οι εκκλησιαστικοί μια δικαστική απόφαση που ντροπιάζει τον μητροπολίτη, έναν συνάδελφό του και άλλους κληρικούς που ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΝ από τον ίδιο ΕΚΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑ:

   http://www.pentapostagma.gr/2013/05/efeteio-lamias-ekviastis-twn-mhtropolitwn.html#ixzz3uVXuoBCU

   ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

   ΟΚΤΩ (8) ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ

   ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΤΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

   Η απόφαση του Δικαστηρίου, δικαιώνει ηθικά

   τον Μητροπολίτη Καρπενησίου

   Την βαρύτατη ποινή των 8 χρόνων κάθειρξης, επέβαλε το Εφετείο Λαμίας στον εκβιαστή που έπαιρνε χρήματα από Μητροπολίτες και κληρικούς, εκ των οποίων και από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο. Ο κατηγορούμενος, που κατάγεται από το Αγρίνιο, με πρόσχημα την οικονομική του καταστροφή, τα πολλαπλά χρέη του και τα τεράστια οικογενειακά του προβλήματα, πέτυχε με μοναδική δεξιοτεχνία, στο διάστημα από το 2004 και μέχρι το 2009, να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά τόσο από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο, όσο και από τον Μητροπολίτη Θήρας κ.κ. Επιφάνιο αλλά και από 2 ακόμη Ιερομονάχους, Ηγουμένους μεγάλων Μοναστηριών.

   Η υπόθεση αυτή του εκβιασμού και της απάτης μετά από καταγγελία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, στη συνέχεια στοιχειοθετήθηκε κατηγορία εις βάρος του που οδήγησε στην σύλληψη και στην φυλάκιση του κατηγορούμενου το 2009. Ακολούθησε έφεση και η εκδίκασή της στο Εφετείο Λαμίας, στις 28 Μαΐου 2013 στη Λαμία. Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία και ενώ είχε προηγηθεί η διακοπή της δίκης λόγω μη παρουσίας του Παναγιώτη Πολίτη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας εξέδωσε καταδικαστική απόφαση σε βάρος του κατηγορουμένου, επιβάλλοντας του την βαρύτατη ποινή της κάθειρξης οκτώ (8) ετών, καθότι αποδείχτηκε στο δικαστήριο ότι αυτός διέπραξε την κακουργηματική πράξη της εκβίασης σε βάρος του Μητροπολίτη Καρπενησίου και όχι μόνο, πράξη που διαπράττει κατά συνήθεια ή κατ’ επάγγελμα, απαλλάσσοντας τον ωστόσο από την κατηγορία της απάτης. ………

   • Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Για τον μητροπολίτη της Σιάτιστας, που επιλέχτηκε από τον Χριστόδουλο που τον ενοχλούν οι ομοφυλόφιλοι (όσοι δεν είναι κληρικοί δηλαδή) και ρωτάει τον τσιπράκο και τα υπουργίδια του τις παρακάτω μλκς (θά φυλακίσετε τόν πατέρα ἤ τήν μάνα πού θά ἐπιχειρήσουν νά ἀποτρέψουν τά παιδιά τους), γιατί δεν έχει μιλήσει για την ομοφυλοφιλία των Μεγάααλων δεσποτάδων;

    ////////Θά ἤθελα νά ρωτήσω ξεκάθαρα τόν ἴδιο τόν Πρωθυπουργό καί τόν Ὑπουργό τῆς Δικαιοσύνης: Τώρα λοιπόν

    κ. Πρωθυπουργέ

    κ. Ὑπουργέ τῆς Δικαιοσύνης

    μποροῦν οἱ γονεῖς, οἱ δάσκαλοι στό σχολεῖο νά διδάξουν στά παιδιά ὅτι μποροῦν πλέον νά δημιουργήσουν τίς ὁποιεσδήποτε σχέσεις, ἀπό ὁποιαδήποτε ἡλικία, ὅτι πλέον τούς προστατεύει ὁ νόμος νά δημιουργήσουν τόν ὅποιο δεσμό καί τήν ὁποιαδήποτε σχέση, μπορεῖ ὁ καθένας ἀφοῦ πλέον καλύπτεται ἀπό τό νόμο νά διδάσκει στά παιδιά ὅτι μποροῦν ἄνετα νά ἔχουν τόν ὁποιοδήποτε σεξουαλικό προσανατολισμό ἤ γιά τήν ἀκρίβεια νά τούς καλλιεργοῦν τόν σεξουαλικό προσανατολισμό τῆς ἀρεσκείας τους καταστρέφοντας τίς ἀνώριμες παιδικές ψυχέ;

    Θά τό διδάξετε ἐσεῖς κ. Πρωθυπουργέ στά παιδιά σας καί σεῖες κ. Ὑπουργέ στά ἐγγόνια σας καί θά φυλακίσετε τόν πατέρα ἤ τήν μάνα πού θά ἐπιχειρήσουν νά ἀποτρέψουν τά παιδιά τους. Νομίζω ὅτι πρέπει νά σᾶς πῶ ξεκάθαρα ὅτι ἑτοιμάζετε γιά τήν Πατρίδα μέρες σήψης καί παρακμῆς στίς ὁποῖες πρῶτοι ἐσεῖς θά βουλιάξετε./////////

    http://www.tyxikos.gr/06-1-19.html

    Την 28.1.05 ο «Ορθόδοξος Τύπος» εδημοσίευσε βαρυσήμαντον άρθρον του Καθηγητού κ. Ιωάννου Κορναράκη, εις το οποίον ανεφέροντο και αυτά τα εύστοχα: «Η μέχρι σήμερα αρχιεπισκοπική θητεία του κ. Χριστοδούλου έχει ήδη εμπεδώσει στον κοινωνικό χώρο μια θλιβερή πραγματικότητα: τη βεβαιότητα ότι προστατεύει και στηρίζει συνεχώς, με τη σιωπή του, την ομοφυλοφιλία στον εκκλησιαστικό χώρο. Επανειλημμένες προκλήσεις και προτροπές του δημοσιογραφικού κόσμου (και όχι μόνον) για κάθαρση της Εκκλησίας, από σπιλωμένους λειτουργούς της, πέφτουν συνεχώς στο κενό. «Αργεί (σήμερα) ο νόμος και το Ευαγγέλιο», γιατί έχει μπει λουκέτο στα εκκλησιαστικά δικαστήρια! Οι γνωστές υποθέσεις φτάνουν σπανίως εκεί, αλλά και αν φτάσουν, δεν εκδικάζονται! Η εκκλησιαστική δικαιοσύνη σιωπά, γιατί σιωπά ο Μακ. κ. Χριστόδουλος! (…)

    Πράγματι, τα «άδηλα και τα κρύφια» απεκαλύφθησαν, ολίγον κατ’ ολίγον και ο Αρχιεπίσκοπος ηναγκάσθη, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, να ομολογήση ενώπιον της Ιεράς Συνόδου ότι «επίορκοι» Μητροπολίται κατελήφθησαν από «φιληδονία», διό και μετέτρεψαν τας Μητροπόλεις των εις «θερμοκήπια αθλιοτήτων»… Τώρα τηρεί σιωπήν ο Μακ. κ. Χριστόδουλος. (…)

    IΕΡΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΚΟΥΣΟΥΡΙ”

    Το Nοέμβριο του 2004 ο Aρχιεπίσκοπος χαρακτήριζε από άμβωνος την ομοφυλοφιλία “κουσούρι” και τους ομοφυλόφιλους “αμαρτωλούς”, λέγοντας χαρακτηριστικά:

    «Σκεφτείτε πού έχουμε φτάσει, σε ποιο κατάντημα έχει φτάσει η ανθρωπότητα, η οποία την αμαρτία, που είναι διακεκηρυγμένη, βοώσα και κράζουσα θέλει να την καλύψει, να μη λέμε, να μη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι. Γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση».

    Σύμφωνα όμως με κείμενο που με τον παραπάνω τίτλο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα http://www.e-go.gr, την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Αρχιεπίσκοπος και οι υπηρεσίες του κρίνονται για ασυνέπεια και διγλωσσία. Μεταφέρουμε τα κυριότερα αποσπάσματα:

    Την ώρα που ο Aρχιεπίσκοπος Xριστόδουλος χαρακτήριζε την ομοφυλοφιλία «κουσούρι», κατακρίνοντας με σφοδρότητα τον γάμο μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου, η Iερά Σύνοδος επιχειρούσε να νομιμοποιήσει τα κρούσματα ομοφυλοφιλίας στις τάξεις των μητροπολιτών. Πρόσφατα, το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου υπέβαλε αίτηση στην Aρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να μη θεωρείται η ομοφυλοφιλία εμπόδιο στην άσκηση του δημόσιου λειτουργήματος των μητροπολιτών.
    (….)

   • Ο/Η ataktos λέει:

    λέτε να ήμασταν μέχρι τώρα στον παράδεισο http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/5111-siatistis-etoimazete-gia-tin-patrida-meres-sipsis-kai-parakmis

 13. Ο/Η ΚΔ λέει:

  Yπηρέτης της Εκκλησίας

  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

  Στον Ιερώνυμο ο Μεϊμαράκης: Οφείλουμε να συστρατευθούμε στο έργο της εκκλησίας

  Χριστιανός κι αυτός

  http://www.iefimerida.gr/news/69674/meimarakis-se-paylopoylo-anti-na-glyfeis-toy-hatzinikolaoy-ela-na-glypseis-ton-diko-moy#ixzz3uVPZPDaN

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΦΡΑΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

  Μεϊμαράκης σε Παυλόπουλο: Αντί να γλύφεις του Χατζηνικολάου, έλα να γλύψεις τον δικό μου είναι πιο ωραίος

 14. Ο/Η Voltaire: Traité sur la tolérance λέει:

  “Εμείς οι παπάδες έχουμε πολλές νευρώσεις σχετικά με τον ερωτισμό”

  12.12.2013, 14:52

  “Εμείς οι παπάδες έχουμε πολλές νευρώσεις σχετικά με τον ερωτισμό”

  Πατήρ Φιλόθεος Φάρος: “Εμείς οι παπάδες έχουμε πολλές νευρώσεις σχετικά με τον ερωτισμό” .
  (……)

  «Η Πολιτεία ορθώς πράττει και προωθεί το Σύμφωνο. Το ερώτημα όμως είναι αν η Ελλάδα είναι μια κοινοβουλευτική δημοκρατία ή μια θεοκρατία τύπου «Χομεϊνί». Φαίνεται πως σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η Ελλάδα είναι θεοκρατία. Είναι χαρακτηριστικό πως υποψήφιοι βουλευτές, δήμαρχοι και άλλοι πολιτευόμενοι πριν ξεκινήσουν την προεκλογική τους εκστρατεία πρέπει να περάσουν να φιλήσουν το χέρι του Δεσπότη.

  Και θα φροντίσουν οι κάμερες να το απαθανατίσουν αυτό, για να τους δουν οι ψηφοφόροι τους γιατί αλλιώς δεν έχουν ελπίδες…», λέει ο π. Φιλόθεος Φάρος. Χωρίς περιστροφές δηλώνει στην «Κ» αντίθετος με το πνεύμα της πρόσφατης αυστηρής απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που χαρακτήριζε «πορνεία» κάθε συζυγική σχέση εκτός του ορθοδόξου γάμου.

  «Δείχνει την ουσιαστική απομάκρυνση από το πνεύμα του Ευαγγελίου. Κατά την γνώμη μου διαστρέφεται το πνεύμα της διδασκαλίας του Ιησού Χριστού. Οι κανόνες, σύμφωνα με την Πενθέκτη Οικουμενική Σύνοδο, είναι φάρμακα και παιδαγωγικά μέτρα που χρησιμοποιούνται κατά την κρίση του πνευματικού.

  Δεν είναι νόμοι. Ο Χριστός άλλωστε ήρθε για να αλλάξει το καθεστώς της ιουδαϊκής παράδοσης και ιδιαίτερα της φαρισαϊκής. Και ζητάει την επιδίωξη της εσωτερικής αναπτύξεως. Οχι την αντιμετώπιση του κακού με μια νομική και αστυνομική αντίληψη. Ομως μέσα στη ζωή της Εκκλησίας το ιουδαϊκό φαρισαϊκό πνεύμα έχει εισχωρήσει από πολύ νωρίς» σημειώνει και προσθέτει: «Ο Χριστός λέει ότι πορνεία και άλλα κακά πράγματα έρχονται από την καρδιά του ανθρώπου.

  Δεν καταδικάζει κανέναν αμαρτωλό. Μόνο τον υποκριτή. Το πνεύμα του Χριστού δεν είναι νομικό, αλλά προσπαθεί να δείξει ποια είναι η ουσία της αμαρτίας. Δεν είναι μια εξωτερική συμπεριφορά. Για παράδειγμα φόνος για τον Χριστό είναι η απόρριψη του άλλου. Συνεπώς στη διδασκαλία του δεν χωράει η “αυτοδικαίωση”.

  Κανείς δεν μπορεί να λέει εγώ είμαι ενάρετος και να κατηγορεί κάποιον άλλο σαν αμαρτωλό»…

  «Υποκριτές και Φαρισαίοι»

  Πολλοί μητροπολίτες αφήνουν να εννοηθεί πως θα πρέπει να επιβληθούν πνευματικές κυρώσεις σε βάρος όσων προχωρήσουν στη σύναψη «Συμφώνου Συμβίωσης».

  Τι λέει για αυτό ο πατέρας Φιλόθεος; «Ο Χριστός ήταν σαφής όταν είπε πως δεν ήρθε να κρίνει αλλά να σώσει τον κόσμο. Μην κρίνετε ίνα μην κριθείτε. Αντιθέτως, καταδικάζει ξεκάθαρα συγκεκριμένες συμπεριφορές όπως την υποκρισία. Μιλώντας στους Φαρισαίους, οι οποίοι έκαναν όσα κάνουμε εμείς οι κληρικοί σήμερα, στηλίτευσε το ενδιαφέρον τους για τα περίτεχνα κοσμήματα, τα περίλαμπρα άμφια, την επιδίωξή τους να κάθονται στις πρώτες θέσεις των δείπνων αλλά και την εκμετάλλευση φτωχών ανθρώπων.

  Ο Χριστός συνεχώς καταδικάζει την υποδούλωση στα υλικά αγαθά, τη χλιδή και την πολυτέλεια. Ολα αυτά αφορούν εμάς τους παπάδες. Ζούμε ζωή πριγκιπική, μετακινούμεθα με τις κράισλερ και τις μερσεντές, μας υπηρετεί ένα σωρό κόσμος, φορτωνόμαστε όλα αυτά τα χρυσά και έχουμε και την απόλυτη εξουσία στην ψυχή των ανθρώπων.

  Είναι ανατριχιαστικά πράγματα αν σκεφτείτε ότι γίνονται στο όνομα του Χριστού που περπατούσε ξυπόλητος και δεν είχε πού την κεφαλήν κλίναι. Ε, λοιπόν, είμαστε ανακόλουθοι με όσα δίδαξε ο Χριστός. Και επομένως το λιγότερο που θα περίμενε κάποιος από εμάς είναι να μην πετάμε πέτρες στους άλλους. Οι δικές μας αμαρτίες είναι εκείνες που κυρίως καταδίκασε ο Ιησούς Χριστός. Πώς να το κάνουμε· δεν μίλησε για τις προγαμιαίες σχέσεις, αλλά είπε ξεκάθαρα πως δεν γίνεται να υπηρετεί κάποιος δύο Κυρίους, τον Θεό και τον Μαμωνά.Είπε επίσης πως όποιος έχει δύο χιτώνες να δίνει τον ένα».

  «Εμείς οι παπάδες έχουμε πολλές νευρώσεις σχετικά με τον ερωτισμό. Και πολλά από αυτά που λέμε μπορεί να είναι συνέπεια των νευρώσεών μας», υποστηρίζει μιλώντας στην «Κ» ο π. Φιλόθεος.

  «Πιστεύω ότι οι αυστηρότεροι από εμάς τους κληρικούς στα θέματα της σεξουαλικής ηθικής είναι είτε πιο νευρωτικοί σε σχέση με τον ερωτισμό είτε κρύβουν τα περισσότερα και θέλουν να έχουν ένα άλλοθι. Εμφανίζονται δηλαδή αυστηροί για να μην επιτρέψουν στον απλό άνθρωπο να σκεφθεί πως αυτοί μπορεί να έχουν μια έντονη προσωπική ζωή, σχετική με αυτό που εξίσου έντονα καταδικάζουν. Αναμφισβήτητα, πάντως, όταν κάποιος ελέγχει τον ανθρώπινο ερωτισμό έχει στα χέρια του αλυσοδεμένους τους ανθρώπους».

  Το χάσμα

  Τη στιγμή που η Ιεραρχία υποστηρίζει πως το «Σύμφωνο» στρέφεται εναντίον του θεσμού της οικογένειας, ο π. Φιλόθεος κάνει λόγο για πλήρες χάσμα με την κοινωνία. «Ακούω κάποιους μητροπολίτες να λένε ότι ενδιαφέρονται για την ελληνική οικογένεια.

  Μακάρι να ενδιαφέρονταν, αλλά αδιαφορούν πλήρως και είναι και ανίκανοι να κάνουν κάτι για να αντιμετωπίσουν την κρίση στην οικογένεια. Οι περισσότεροι δεσποτάδες και παπάδες είναι ποιμαντικά ανύπαρκτοι και δεν έχουν σταθεί ποτέ στο πλευρό ενός ανθρώπου που έχει ανάγκη. Οχι να του δώσουμε ρετσέτες, αλλά απλά να σταθούμε πλάι του.Γιατί πολλές φορές αυτό που χρειάζεται ο άνθρωπος που έχει μια δυσκολία δεν είναι να του δώσουμε μια λύση, αλλά να δει ότι νοιαζόμαστε γι’ αυτόν.

  Αυτήν τη στιγμή η ελληνική οικογένεια βρίσκεται σε τρομερή κρίση. Σήμερα, ένα τεράστιο ποσοστό νέων είναι παροπλισμένοι με ψυχικές διαταραχές· πολλές από τις οποίες οφείλονται σε κάποιους παπάδες που είναι λαύροι κατά των σαρκικών αμαρτημάτων. Εμείς οι παπάδες οδηγούμε τα παιδιά στους ψυχιάτρους. Οταν ακούω ψυχίατρο παπά να λέει ότι έχει θεραπεύσει ομοφυλοφίλους ξέρω ότι έχει αποπειραθεί να τους κάνει ψυχολογική λοβοτομή. Και τους έχει παραδώσει σε τρομερά βασανιστήρια και ενοχικά σύνδρομα.

  Ο διεθνούς κύρους κατάλογος της ψυχοπαθολογίας που εκδίδει η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία εδώ και 50 χρόνια δεν θεωρεί την ομοφυλοφιλία αρρώστια. Υπάρχουν όμως Ελληνες παπάδες που τη θεωρούν αρρώστια. Και πιστεύω πως εκείνος που προσπαθεί να θεραπεύσει έναν ομοφυλόφιλο είναι ο ίδιος άρρωστος που χρησιμοποιεί ταλαίπωρους ανθρώπους για να δώσει τη δική του νευρωτική μάχη».

  Με έντονη αυτοκριτική διάθεση, ο π. Φιλόθεος καταδικάζει την εξουσιαστική συμπεριφορά ορισμένων κληρικών. «Κοιτάξτε, εμείς οι κληρικοί στο μεγάλο μας ποσοστό εσωτερικά είμαστε τενεκέδες ξεγάνωτοι. Και προσπαθούμε να καλύψουμε την αίσθηση της εσωτερικής μας ανεπάρκειας. Γιατί πολλοί από εμάς, αν μας βγάλετε τα γένια και τα ράσα, δεν είμαστε τίποτα. Θα ήμασταν σκέτα μηδενικά. Ομως με αυτά τα συμπράγαλα που φοράμε αποκτάμε κύρος, μπορούμε να καθορίζουμε τις ζωές των άλλων, κρέμονται οι άλλοι από το στόμα μας, αποκτάμε εξουσία.

  Και έτσι νομίζουμε ότι θα αυξήσουμε την αυτοεκτίμησή μας. Κούνια που μας κούναγε. Δεν αφορά βέβαια τους πολλούς ότι δεν αυξάνουμε την αυτοεκτίμησή μας. Τους αφορά όμως ότι τους βασανίζουμε και τους οδηγούμε στον Καιάδα των ψυχοφαρμάκων που είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή. Επίσης, πολλοί κληρικοί θέλουμε να βρούμε κάποιον άλλο τρόπο να δείξουμε ότι έχουμε λόγο υπάρξεως.

  Ασχολούμαστε με το Σκοπιανό ή με άλλα παρεμφερή πράγματα –άσχετα με την αποστολή μας– για να δείχνουμε ότι κάτι έχουμε κάνει. Εχουν καμία σχέση αυτά με όσα δίδαξε ο Χριστός;». Για τον π. Φιλόθεο η απάντηση της Εκκλησίας στο «Σύμφωνο» δεν πρέπει να είναι η τιμωρία όσων το επιλέξουν, αλλά η πρόταση ζωής που κάνει ο Χριστός. «Οι βασικές αρχές του Χριστού είναι η αγάπη του ανθρώπου για τον Θεό και η αγάπη για τον συνάνθρωπο. Η σχέση με τον άλλο είναι βασική πηγή ζωής για τον άνθρωπο.

  Αλλά οι σχέσεις είναι περίπλοκες και χρειάζεται αγώνας για να είναι όσο γίνεται περισσότερο υγιείς. Η ερωτική πλευρά τους είναι η πιο καίρια. Και εκεί εύκολα γίνονται πολλές εκτροπές. Οσες περισσότερες τόσο λιγότερη πληρότητα ζωής υπάρχει. Και η πληρότητα στη ζωή έρχεται μέσα σε σχέσεις ουσιαστικές, που παίρνουν χρόνο, κόπο, θέλουν αγώνα. Αν ζητούν οι νέοι κάποιο συγχωροχάρτι δεν είναι πολύ διαφορετικοί από τους παπάδες που τους το αρνούνται», επισημαίνει.

  (….)
  Ποιος είναι

  Ο π. Φιλόθεος Φάρος σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο Σχολή, Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ποιμαντική Ψυχολογία στις ΗΠΑ. Χειροτονήθηκε διάκονος και ιερέας το 1962 στην Ελλάδα.

  Στη συνέχεια υπηρέτησε ως εφημέριος στις ΗΠΑ. Δίδαξε Ποιμαντική Ψυχολογία στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη από το 1969 έως το 1976. Υπηρέτησε ως ιερέας-σύμβουλος στο νοσοκομείο J.B. Thomas Day Care παρέχοντας ποιμαντική υποστήριξη σε νεαρά ζευγάρια που τα παιδιά τους αντιμετώπιζαν σοβαρές ασθένειες καθώς επίσης και ως προϊστάμενος του τμήματος Οικογενειακής Στήριξης στην πρότυπη ψυχιατρική κλινική Human Resource Institute στη Βοστώνη από το 1970 μέχρι το 1976.

  (…)
  Σήμερα, συνταξιούχος πλέον, λειτουργεί κάθε Κυριακή στον Αγιο Νικόλαο Ραγκαβά της Πλάκας. Πάντοτε μετά τη λειτουργία συζητάει με νέα ζευγάρια και νέους για τα θέματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

  Του Νικου Παπαχρήστου

  Πηγή: kathimerini.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s