Αριστερο-«τακτοποίηση»-χάρισμα τα δάνεια στο MEGA έως το 2021- #Syriza_Art

[«Άφεση αμαρτιών» για δεύτερη φορά από τις τράπεζες στο Mega, που καλούνταν να εξοφλήσει ομολογιακό δάνειο ύψους €98 εκατ.] 

mega-daneio15.12.15

Οι τράπεζες συμφώνησαν να αποπληρωθεί το δάνειο το… 2021 αντί να θεωρηθεί «κόκκινο» και να υπαχθεί, όπως προβλέπεται, στις διαδικασίες που ισχύουν για όλα τα δάνεια. Η απόφαση αυτή επιτρέπει στο Mega να λάβει μέρος στη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, καθώς θα εξασφαλίσει τραπεζική ενημερότητα, υπό την προϋπόθεση πως θα πληρώσει τις δόσεις που προβλέπονται μέχρι το τέλος της χρονιάς…

Η συμφωνία του Mega με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες υπεγράφη στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 και προβλέπει την αναδιάρθρωση του ομολογιακού δανείου έως το 2021.

Το δάνειο έληγε στις 31/12/2015 και προβλεπόταν η πλήρης εξόφλησή του. Οι τράπεζες, ως όρο για την παράταση, ζητούν να υπάρξει πλήρης κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15.100.000 ευρώ με καταβολή μετρητών, χωρίς όμως να υπάρχει εξαρχής καταληκτική ημερομηνία.

Κι αυτό γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απέφυγε να την ορίσει, αν και η απόφαση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ελήφθη πριν από έξι μήνες, τον περασμένο Μάιο. Αυτή η ελαστικότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επιτρέπει στις τράπεζες να προχωρούν σε μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας καταβολής των δόσεων του δανείου ή και σε παράτασή του, εφόσον εκκρεμεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Μέχρι σήμερα το Mega έχει πληρώσει 8.820.000 ευρώ στις 7/11/2013 (5.880.000 ευρώ) και στις 28/6/2014 (2.940.000 ευρώ). H αρχική σύμβαση προέβλεπε πως το ομολογιακό δάνειο θα εξοφλούνταν σε επτά δόσεις, ως εξής: 5,88 εκατ. ευρώ στις 28/12/2013, 2,94 εκατ. ευρώ στις 28/6/2014, 5,88 εκατ. ευρώ στις 28/12/2014, 5,88 εκατ. ευρώ στις 28/6/15, 8,82 εκατ. ευρώ στις 28/12/2015, 8,82 εκατ. ευρώ στις 28/6/2016 και 59,78 εκατ. ευρώ στις 28/12/2016.

Ύστερα από αίτημα της εταιρείας στις 22 Σεπτεμβρίου 2015, η πλειοψηφία των τραπεζών ενέκρινε τη μετάθεση κατά τρεις μήνες των ομολογιών που έληγαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, έως τις 28/12/2015. Έως το τέλος της χρονιάς το Mega πρέπει να πληρώσει μαζί τρεις δόσεις, συνολικού ύψους 21.740.000 ευρώ, εκτός κι αν υπάρξει και νέα μετάθεση. Πάντως, τρεις μέρες μετά το αίτημα της μεταφοράς των ομολογιών εγκρίθηκε και η αποπληρωμή του δανείου το 2021, με την καταβολή ποσού 59.435.000 ευρώ. Μέχρι τον Ιούνιο του 2016 η εταιρεία πρέπει να πληρώσει 29.400.000 ευρώ και τα υπόλοιπα 59.435.000 ευρώ ύστερα από… πέντε χρόνια!

πηγή: mikrometoxos.gr via typologies.gr

This entry was posted in Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to Αριστερο-«τακτοποίηση»-χάρισμα τα δάνεια στο MEGA έως το 2021- #Syriza_Art

 1. Ο/Η Παλιός λέει:

  Τον Ιούνιο

  http://www.koutipandoras.gr/article/144116/i-tte-kalyptei-ta-hrei-nd-pasok-epikaleitai-aporrito

  Η ΤτΕ «καλύπτει» τα χρέη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Επικαλείται το «απόρρητο»

  24 Ιουνίου

  2015

  47 Σχόλια

  Σταθερή στην πολιτική της να μην δίνει επίσημα και ακριβή στοιχεία για τα τραπεζικά δάνεια που έχουν λάβει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – τα περισσότερα μάλιστα εκ των οποίων είναι μη εξυπηρετούμενα ήδη από τον Ιανουάριο του 2013 – παραμένει η Τράπεζα της Ελλάδος.

  Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του HOT DOC και του koutipandoras.gr, τα δυο «μεγάλα κόμματα» εμφανίζονται να έχουν φεσώσει τις τράπεζες με περισσότερα από 270 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο ουσιαστικά δεν πρόκειται ποτέ να ξεχρεώσουν. Ποιος όμως θα πληρώσει τα σπασμένα;

  Όπως είχαν προτείνει στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να δεσμευτούν οι περιουσίες του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου ώστε να μην πληρώσει για ακόμη μια φορά τα “σπασμένα” ο ελληνικός λαός.

  Τώρα
  Ανησυχεί ο μπαμπάς Βούτσης, μήπως το ΔΝΤ επιμένει σε κατασχέσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που η κυβέρνηση συριζα εξακολουθεί να χρηματδοτεί!

  https://www.efsyn.gr/arthro/emmesos-kindynos-hreokopias-gia-nd-pasok
  Έμμεσος κίνδυνος χρεοκοπίας για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

  Νίκος Βούτσης Δύο αποκαλύψεις από τον πρόεδρο της Βουλής | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  10.12.2015, 01:38
  Τον κίνδυνο της χρεοκοπίας αντιμετωπίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε περίπτωση που περάσει η πρόταση των δανειστών που επιθυμούν να καταργηθεί το ακατάσχετο που ισχύει για το 40% της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα που είναι υπερχρεωμένα.

  «Αυτό σημαίνει άμεση χρεοκοπία δύο μεγάλων και ιστορικών κομμάτων» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

  Ο Νίκος Βούτσης, στη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου του πρώην υπουργού, Γ. Νικητιάδη, έδωσε ακόμα μια είδηση.

  Είπε ότι εγγράφηκε στον Προϋπολογισμό για την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων, κατά λάθος το ποσόν των περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι των 15 εκ. ευρώ πέρυσι και των 22 εκ. ευρώ πρόπερσι (και 49 εκ. ευρώ προ κρίσεως), τονίζοντας ότι αυτό έγινε αντιληπτό μόνον κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια. «Δεν το κατάλαβε κανείς, ούτε τα κόμματα που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα» ανέφερε.

  «Είναι ένα πολύ μικρό ποσόν για τα κόμματα μιας οκτακομματικής Βουλής και τα κόμματα των ευρωεκλογών, και δεν έχει καμιά σχέση με τις πραγματικές ανάγκες», πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.

  Το λάθος αυτό «δεν είναι εύκολο να διορθωθεί. Μόνον σε αναθεώρηση του Προϋπολογισμού μπορεί να διορθωθεί, κι αν γίνει νόμος ειδικά γι αυτό, ο κόσμος θα πει ότι έκαναν την αλλαγή «μόνον για την πάρτη τους»…».

 2. Ο/Η Μπάτε σκύλοι αλέστε λέει:

  http://www.capital.gr/epikairotita/3089031/apopoinikopoiountai-oi-mathitikes-katalipseis

  Αποποινικοποιούνται οι μαθητικές καταλήψεις

  Την αποποινικοποίηση των μαθητικών καταλήψεων στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας προωθεί το Υπουργείο Παιδείας δια της διατάξεως που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες τα μεσάνυχτα ( παράλληλο πρόγραμμα).

  Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Παιδείας:

  «Με την προτεινόμενη διάταξη αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία της σχολικής ζωής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την αποποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων.

 3. Ο/Η Po λέει:

  Οδοντίατρος χτυπούσε παλαμάκια στο ζεϊμπέκικο της Γεροβασίλη – Διορίστηκε αντιπρόεδρος νοσοκομείου [εικόνα]

  Η νυχτερινή έξοδος της Ολγας Γεροβασίλη και το ζεϊμπέκικο που χόρεψε στην πίστα όπου τραγουδούσε ο Γιώργος Μαργαρίτης έγιναν θέμα συζήτησης, ωστόσο υπάρχει και… συνέχεια.

  Ένας εκ των κυρίων που χτυπούσαν παλαμάκια διορίστηκε λίγες ημέρες πριν αντιπρόεδρος στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, στην εκλογική περιφέρεια δηλαδή της κυβερνητικής εκπροσώπου.

  Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ανεξαρτησία», ένας από τους άνδρες που φαίνεται στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν να χτυπάει παλαμάκια στην Όλγα Γεροβασίλη και να χορεύει μαζί της ζεϊμπέκικο διορίστηκε ως αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Άρτας.

  Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ. 908 – 11.12.2015, ο Βασίλειος Μπαλάσκας, οδοντίατρος, ορίζεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ως τακτικό μέλος και αντιπρόεδρος, σε αντικατάσταση του Λάμπρου Αθανασίου.

  Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας πως ο κ. Μπαλάσκας θεωρείται από τους στενούς συνεργάτες της κας Γεροβασίλη, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Μια θέση μέλους στο Δ.Σ. στο Νοσοκομείο πήρε και ο διευθυντής του πολιτικού της γραφείου, ο κ. Κώστας Ροβίνας, όπως αναγράφεται στο ίδιο ΦΕΚ. Οι δύο άνδρες ήταν στο ψηφοδέλτιο Άρτας της κας Γεροβασίλη όταν ήταν υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Μπα, συκοφαντίες θα είναι, δείτε πως τη συκοφαντούν συνεχώς τη γυναίκα:
   http://www.parapolitika.gr/article/95994/gkriza-simeia-sto-pothen-eshes-tis-olgas-gerovasili

   9.07.2014 | 17:39
   «Γκρίζα» σημεία στο πόθεν έσχες της Όλγας Γεροβασίλη!
   ………………
   Το διαβιβαστικό του γ.γ. Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, ήταν ξεκάθαρο και ενημέρωνε τη Βουλή ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα φορολογικά στοιχεία του συζύγου της κ. Γεροβασίλη είχαν ήδη γίνει φύλλο και φτερό: «Μετά από καταγγελία για χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό του υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Αρτας, Παππά Γεωργίου, ο ΓΕΔΔ προέβη σε άρση φορολογικού, τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του εν λόγω υπαλλήλου. Ο κ. Παππάς ήταν υπόχρεος υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης στον ΓΕΔΔ με την ιδιότητά του ως υπαλλήλου της Δ/νσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρτας για τα οικονομικά έτη 2008 έως και 2011», ανέφερε χαρακτηριστικά το διαβιβαστικό.

   Οπως αποκαλύπτεται ωστόσο στη συνέχεια, επειδή κατά την πορεία του ελέγχου διαπιστώθηκε η ιδιότητα της κ. Γεροβασίλη ως βουλευτού, ολόκληρος ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή, προκειμένου η Επιτροπή Ελέγχου «Πόθεν Εσχες» να λάβει γνώση του περιεχομένου ως η μόνη αρμόδια να ελέγξει το κοινό «πόθεν έσχες» της κ. Γεροβασίλη και του συζύγου της.

   Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την εν λόγω επιτροπή, ο πρώτος έλεγχος των ορκωτών λογιστών αποκάλυψε θολά στοιχεία, τα οποία χρήζουν διερεύνησης. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ότι, παρά το γεγονός πως στον φάκελο ………….

   «Δεν υπάρχει τίποτα» λέει η βουλευτής

   Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» απευθύνθηκαν, ως ορίζει η δημοσιογραφική δεοντολογία, στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη ζητώντας την άποψή της για το θέμα. Η ίδια, αν και αρχικά είπε ότι δεν γνωρίζει την υπόθεση, στη συνέχεια πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τίποτα, υποστηρίζοντας ότι ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί και δεν ανακάλυψε το παραμικρό. Προκάλεσε μάλιστα αίσθηση λέγοντας ότι, παρά το γεγονός ότι ο φάκελος βρίσκεται στη Βουλή, κανένας από την Επιτροπή Ελέγχου Οικονομικών δεν της ζήτησε είτε γραπτές είτε προφορικές διευκρινίσεις. Από τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως μιλούσαν ανοικτά για προσπάθεια να χτυπηθεί η υποψηφιότητα της κυρίας Γεροβασίλη στην Ηπειρο.

   Οπως και να έχει, η υπόθεση της κυρίας Γεροβασίλη έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μέσα σε δύο χρόνια που είναι αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει και τέταρτο βουλευτή του να αντιμετωπίζει, είτε ο ίδιος είτε συγγενικό του πρόσωπο, μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για θέματα οικονομικής φύσεως.

   Η πρώτη ήταν η υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλου με το αδήλωτο 1 εκατομμύριο ευρώ (ο ίδιος είχε διαψεύσει όσα είχαν ακουστεί), η δεύτερη της Μαρίας Διακάκη για έξι ακάλυπτες επιταγές (η Βουλή δεν ήρε τελικά την ασυλία της) και η τρίτη του Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος, αν και είχε παραπεμφθεί να δικαστεί σε βαθμό κακουργήματος για ατασθαλίες εκατομμυρίων ευρώ στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, όπου είναι καθηγητής, υποστήριξε ότι έχει αθωωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με αποτέλεσμα ούτε αυτού η ασυλία να αρθεί από τη Βουλή.

 4. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Kακίες
  Επίθεση κατά του Λάκη Λαζόπουλου εξαπέλυσε χθες το βράδυ, μέσα από τα social media, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

  Με αναρτήσεις της σε facebook και σε Twitter η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε με σκληρά λόγια τα όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του ο ηθοποιός, χαρακτηρίζοντάς τον «αυλικό» και «σαλτιμπάγκο».

  «Άλλο καλλιτέχνης, άλλο αυλικός. Άλλο κωμικός, άλλο σαλτιμπάγκος κ άλλο γελωτοποιός της εξουσίας. Όμως η τέχνη δεν πληρώνει κότερα, έγραψε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, συνοδεύοντας το σχόλιό της με το hashtag #altsantiri.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s