ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ, η Μεγάλη παράδοση του Πελατειακού Κράτους συνεχίζεται [2]

[Οι δύο Κρητικοί υπουργοί Υγείας Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης (αναπληρωτής υπουργός) προώθησαν με εξπρές διαδικασίες αυτό που ζητούσε η κυβέρνηση από τον Ιανουάριο, μόλις ανέλαβε την εξουσία: την απομάκρυνση των διοικητών των νοσοκομείων, οι οποίοι είχαν αναλάβει τα καθήκοντά τους σχεδόν πριν 2,5 χρόνια.]

ygeia-polakis12.12.15

Οι δημοσιογράφοι κάνουν ερωτήσεις και ο σύντροφος Πολάκης δυστροπεί. Άκου να κάνουν και ερωτήσεις!

Ο πρώτος υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής: «δεν μπορεί να συνεργαστεί με στελέχη των προηγούμενων κυβερνήσεων»

Την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία σηκώνουν όλο το βάρος της ανθρωπιστικής κρίσης, με τραγικές ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, γιατρούς και νοσηλευτές στα όρια της υπερκόπωσης εξαιτίας των χιλιάδων αποχωρήσεων και με άδεια από ρευστό ταμεία, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε να εκδιώξει τους διοικητές των νοσοκομείων με τρόπο που θυμίζει βεντέτα.

Οι δύο Κρητικοί υπουργοί Υγείας Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης (αναπληρωτής υπουργός) προώθησαν με εξπρές διαδικασίες αυτό που ζητούσε η κυβέρνηση από τον Ιανουάριο, μόλις ανέλαβε την εξουσία: την απομάκρυνση των διοικητών των νοσοκομείων, οι οποίοι είχαν αναλάβει τα καθήκοντά τους σχεδόν πριν 2,5 χρόνια.

Ο πρώτος υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε ζητήσει πολλές φορές από τους διοικητές των νοσοκομείων να παραιτηθούν, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με στελέχη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κινήθηκε στην ίδια γραμμή, αν και το καλοκαίρι με τροπολογία στη Βουλή παρατάθηκε η θητεία τους μέχρι το τέλος του 2015, μέχρι να θεσπιστεί νέο σύστημα αξιολόγησης διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, όπως είχαν ζητήσει οι θεσμοί.


Η περίφημη συνέντευξη του σύντροφου Πολάκη. Πολιτισμός!

Οι διοικητές των νοσοκομείων στην πολύμηνη κόντρα τους με το υπουργείο Υγείας δεν παρέδωσαν ποτέ τις παραιτήσεις τους καθώς περίμεναν να απολυθούν για να διεκδικήσουν δικαστικά την αποζημίωσή τους, καθώς έχουν συμβόλαιο τριετούς θητείας που δεν έχει λήξει ακόμα και κάποιοι εξ αυτών σκέφτονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Η αξιολόγηση και οι συνεντεύξεις

Η αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων που έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου, ήταν για τους περισσότερους μία διαδικασία με γνωστό αποτέλεσμα.

Καθαιρέθηκαν οι 59 από τους 71 διοικητές που αξιολογήθηκαν και όπως οι ίδιοι καταγγέλουν, η διαδικασία – με καθαρά πολιτικά κριτήρια – ήταν εξευτελιστική.

Οι συνεντεύξεις που έδωσαν στους αξιολογητές τους, όπως καταγγέλουν – ήταν διάρκειας λίγων λεπτών, χωρίς να κρατούνται πρακτικά, με ειρωνικές αναφορές και κυρίως χωρίς να ζητηθούν στοιχεία για τη διαχείριση και το έργο τους.

Τι καταγγέλουν οι διοικητές

Αρκετοί είναι οι διοικητές των νοσοκομείων που κατήγγειλαν δημόσια τη διαδικασία αξιολόγησης, όπως ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου Νίκος Ξυπολυτάς ο οποίος σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη κάνοντας λόγο για πογκρόμ κομματικών διώξεων. Είπε χαρακτηριστικά ότι «τα παντελόνια είναι δύσκολο ρούχο» και διερωτήθη πως είναι δυνατόν να παραμένουν μετά την αξιολόγηση στα πόστα τους, «μόνο οι διοικητές που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ».

Ακατάλληλος κρίθηκε από την επιτροπή αξιολόγησης και ο διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς Θεοδ. Γιάνναρος, ο οποίος, έμαθε ότι πήρε βαθμό κάτω από τη βάση στην αξιολόγηση του, στη διάρκεια ταξιδιού στην Αμερική, όπου εξασφάλισε σημαντικές δωρεές για το νοσοκομείο από την ομογένεια.

«Κοιτάζω να πάρουμε μια αναβάθμιση για τον υπέρηχο μας και δυο λέιζερ, για την οφθαλμιατρική κλινική και για την ΩΡΛ. Θα τα παραδώσω και θα φύγω» είπε στο MEGA. Μιλώντας για την εμπειρία του από την συνέντευξη που έδωσε στην πενταμελή επιτροπή αξιολόγησης ανέφερε: «Έμεινα μόνο 2,5 με 3 λεπτά. Εγώ δεν είχα πολιτική στέγη, άρα δεν είχα αυτό το δόντι. Κάποιοι ίσως μείνουν γιατί γνωρίζουν να γλείφουν ή γνωρίζουν κάποιους».

Αλλά και η διοικήτρια του Νοσοκομείου “Αττικόν” κα. Ευαγγελία Γιαννακάκου καταγγέλλει ότι: «Η συνάντηση που είχα εγώ ήταν περίπου ενάμισι λεπτό. Αισθάνθηκα έναν ηθικό βιασμό από την απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων, όχι όλων των μελών, οι οποίοι μου είπαν ήρθες εδώ να μας πεις αν είσαι η καλύτερη διοικήτρια».

Στις θέσεις τους φαίνεται ότι παραμένουν οι διοικητές των νοσοκομείων της Αθήνας «Ευαγγελισμός», «Ερυθρός Σταυρός» και «Π. και Α. Κυριακού» – «Αγία Σοφία«.

Τι απαντά το υπουργείο Υγείας

Την επίσημη θέση του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων ανέλυσεο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε σχετικά τα εξής:

«Τους τελευταίους 3 μήνες δώσαμε 650 εκατ ευρώ στα νοσοκομεία. Αυξήσαμε το όριο δαπανών κατά 150 εκατ ευρώ. Και βγαίνουν και λένε ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα. Εγώ όμως βλέπω ότι δεν ξεπληρώνονται φάρμακα κλπ, αλλά ξεπληρώνονται οι εξωτερικές υπηρεσίες όπως φύλαξη, καθαριότητα κλπ. Μου το εξηγείτε λίγο αυτό; καταλαβαίνετε πολύ καλά τι εννοώ. Θα μπορούσαν οι διοικήσεις να ξεπληρώσουν προμηθευτές
Τώρα βάζουμε άλλα κριτήρια, θα συνεκτιμηθούν μια σειρά από προσόντα, θα πρέπει να συναινεί η διοίκηση με την κυβερνητική πολιτική, εδώ πάμε να στήσουμε ξανά το ΕΣΥ. Δεν φτάνουν τα κομματικά ένσημα όμως, θα πρέπει να έχει και τα άλλα προσόντα . Θα κριθούν , διότι στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό».

πηγή 

Διαβάζουμε το Πρώτο μέρος : ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ, η Μεγάλη παράδοση του Πελατειακού Κράτους συνεχίζεται [1]

This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου. Bookmark the permalink.

13 Responses to ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ, η Μεγάλη παράδοση του Πελατειακού Κράτους συνεχίζεται [2]

 1. Ο/Η eklag λέει:

  Γιατί αντιδρούν σε μια αυτονόητη διαδικασία διερωτάται ο διπλανός.
  Δεν είναι αυτονόητο όσο και η αυτονόητη διαδικασία;

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πρόκειται για υπουργό με εξαιρετικά προσόντα, προσφέρει σκαφίδιο για βόλτες ή για κάλυψη.

  http://www.cretalive.gr/greece/view/me-to-skafos-tou-polakh-phge-o-tsipras-sth-mhlo/266985

  Με το σκάφος του Πολάκη πήγε ο Τσίπρας στη Μήλο

  Ποικίλες συζητήσεις έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο και φυσικά στα social media η επίσκεψη-αστραπή του Αλέξη Τσίπρα στο νησί της Μήλου.

  Οχι φυσικά γιατί έκανε μια μίνι-απόδραση ανήμερα Δεκαπενταύγουστου αλλά γιατί, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, έφτασε στο νησί με ιδιωτικό σκάφος. Κάποιοι μίλησαν μάλιστα για «θαλαμηγό» προκαλώντας σειρά σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Το μέγαρο Μαξίμου δεν έχει σχολιάσει ακόμη το περιστατικό. Χρήστες κοινωνικών δικτύων ανακάλυψαν από τον προσωπικό λογαριασμό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη στο facebook φωτογραφία από το σκάφος που έχει. Η σχετική φωτό που έχει αναρτήσει είναι από πέρσι και τον απεικονίζει στο σκάφος του – μικρού μήκους, που πόρρω απέχει από θαλαμηγό.

  Ο βουλευτής συνόδευε τον Αλέξη Τσίπρα στην Μήλο και εικάζεται ότι με αυτό το σκάφος πήγαν στο νησί.

  Πάντως βουλευτές, όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης έκαναν ειρωνικά σχόλια στο twitter.

  «Θυμάστε πόσα εγκώμια ακούγαμε για την επιλογή του @atsipras να ταξιδέψει στην οικονομική θέση;…τώρα με το γιοτ; Τσιμουδιά…υποκριτές…» έγραψε.

  Ενώ χθες είχε αναρτήσει το εξής:

  Οι δικαιολογίες των Αριστερών για την βόλτα του @atsipras με το ιδιωτικό γιοτ είναι από αστείες έως γελοίες…όλα εδώ πληρώνονται!

  iefimerida.gr

  • Ο/Η για γέλια λέει:

   http://anemosantistasis.blogspot.gr/2015/08/blog-post_131.html

   Αυτή είναι η φωτογραφία που προματάρουν τα αυριανίστικα μέσα, που στηρίζουν το Μαξίμου, για να αντικρούσουν την χθεσινή είδηση, ότι ο Τσίπρας «καβάλησε» ιδιωτική θαλαμηγό, προφανώς κάποιου ολιγάρχη, και πήγε στην Μήλο, έφαγε (μαζί με τον Πολάκη), και έφυγε πάλι με την θαλαμηγό….

   Δυστυχώς με την συγκεκριμένη φωτογραφία, που προμοτάρουν με το φουσκωτό του Πολάκη, επιβεβαιώνουν ότι όντως ο Τσίπρας ανέβηκε σε ιδιωτική θαλαμηγό, ολιγάρχη!

   Γιατί;;

   Γιατί απλά, αυτή η φωτογραφία, είναι ανεβασμένη στο προσωπικό προφίλ του βουλευτή Πολάκη, στις 29 Απριλίου 2014, και μπορείτε να το επιβεβαιώσετε, πατώντας τον σύνδεσμο ΕΔΩ.

   Και επειδή ξέρουμε λίγο από σκάφη…..Με το κατά τα άλλα συμπαθές φουσκωτό Πολάκη, Πειραιάς-Μήλος, και ανάποδα η οικογένεια Τσίπρα, το προσωπικό ασφαλείας, ο Πολάκης με τους δικούς του, δεν κάνεις διακοπές, παρά κάνα ναυάγιο στην καλύτερη!

   Έτσι λοιπόν, αφού και από χθες δεν υπήρξε κάποια διάψευση από το Μαξίμου, και σήμερα μας δίνουν το φουσκωτό Πολάκη (που δεν ξέρουμε αν είναι καν του ιδίου), είμαστε σίγουροι ότι ο Τσίπρας άρχισε τις στενές επαφές τρίτου τύπου, με τους ιδιοκτήτες θαλαμηγών στης χώρας!

   • Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

    Αυτό το «Εργάζεται στην εταιρεία Αναπλ υπουργός υγειας» στο προφίλ του επιφανούς Αριστερού Πολιτικού κ. Πολάκη, είναι σαν κι εκείνο που λένε: «Γλώσσα λανθάνουσα, την αλήθεια λέγει»!

    Όλα τα λεφτά το facebook και το tweeter!!! Εκεί οι «μορφωμένοι» «πολιτικοί» μας, η αφρόκρεμα της κοινωνίας μας, αυτοξεφτιλίζονται και …τους αρέσει!

 3. Ο/Η Χίβ λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=44253

  Xιβ της οιήσεως!

  Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Αλέξης συνεχίζει να απολαμβάνει ασυλία και να αφήνεται χαλαρά στους αυτοσχεδιασμούς του. Επικαλείται άλλωστε, αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν πρωθυπουργό: Το νεαρό της ηλικίας, την ωρίμανσή του σε ένα κομματικό αντισυστημικό «θερμοκήπιο» και στο ότι είναι ο πρώτος εκλεγμένος πρωθυπουργός, μετά από μια δεκαετία, που δεν ανήκει σε πολιτικό τζάκι. Δικαιούται λοιπόν να φέρει στους ώμους του, για ένα μεγάλο διάστημα ακόμα, την έπαρση του αμοραλισμού και της μετριότητας. Στην έκφραση ημιμάθειας, στην αυθαιρεσία των αποφάσεων και στην οίηση της πολιτικής συμπεριφοράς.

  Από την άλλη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Πολάκης, επηρμένος κι αυτός και εμφορούμενος από «λαϊκό» οίστρο, χρησιμοποιεί στη διαλεκτική του δύο βασικά εμμονικά στοιχεία: Τη βεβαιότητα ότι η προσωπική του σημειολογία είναι γνωστή και στους άλλους (ΧΙΒ= HIV)… και την οργισμένη ειρωνική αντίδραση σε όποιον θεωρεί ότι τον απειλεί με τις ερωτήσεις του.

  Τι κοινό έχουν ο Τσίπρας και ο Πολάκης; Kαι οι δύο αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα του Ελληνα της μεταπολίτευσης που κουβαλάει μέσα του το «ηθικό πλεονέκτημα» του επαρχιωτισμού και της άρνησης του αστικού καθωσπρεπισμού. Και οι δύο είναι τα πρότυπα του μέσου ανθρώπου που αντιστρατεύεται την ευπρέπεια ως κατάλοιπο ενός αστικού καθωσπρεπισμού.

 4. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/12/blog-post_96.html

  Ο περήφανος απατεώνας (βίντεο).
  Πηγή: Ρitsirikos

  Οι ειδήσεις και οι αναλύσεις πέφτουν βροχή αλλά αυτό που τα λέει όλα είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

  Ο άνθρωπος που έκανε με μεγάλη χαρά τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υποστήριζε με λύσσα πως θα κάνει, βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας.

  Πού ακριβώς πιστεύει κάποιος πως μπορεί να πάει μια χώρα με οδηγό έναν απατεώνα; Στην επιτυχία;

  Βέβαια, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο πρώτος απατεώνας πρωθυπουργός.
  Ο Τσίπρας ακολουθεί δυο πολύ μεγάλους απατεώνες, όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου.

  Και όλοι αυτοί οι απατεώνες, πλαισιώνονται από άλλους απατεώνες.

  Και βέβαια, όλοι αυτοί οι απατεώνες έχουν εκλεγεί από τους Έλληνες πολίτες. Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, δυο φορές μέσα σε εννιά μήνες.

  Το ακόμα χειρότερο είναι οι δικαιολογίες που βρίσκουν οι πολίτες, για να μην παραδεχτούν πως ψηφίζουν συνειδητά απατεώνες.

 5. Ο/Η ataktos λέει:

  αφού από συνδικαλιστες έγιναν συνδιοικητες τι να περιμένει κανείς

 6. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

 7. Ο/Η Κάποιος λέει:

  2007, ο Νίκος Ξυδάκης κατακεραύνωνε τον Λάκη Λαζόπουλο.

  «Στο Αλ Τσαντίρι ο Λαζόπουλος δεν είναι πια κωμωδός· δεν χτίζει χαρακτήρες, δεν πλέκει μύθο. Δεν είναι καν σατιριστής· διότι η σάτιρά του δεν στρέφεται εναντίον κάθε ισχυρού […] Στο Αλ Τσαντίρι ο Λαζόπουλος είναι δημαγωγός».

 8. Ο/Η Παλιός λέει:

 9. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ
  ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ Χ.Α.
  http://www.newsit.gr/oikonomia/Epikratesteri-i-Niki-Tzavela-gia-proedros-toy-TAIPED/451904
  τελευταία ενημέρωση: 10.12.2015 | 19:38
  Πρώτη δημοσίευση: 10.12.2015 | 19:38

  Την προεδρία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αναμένεται να αναλάβει η Νίκη Τζαβέλα, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου «Live News», στο Epsilon.

 10. Ο/Η Διογενης λέει:

  Για την ταμπακιερα κανεις δημοσιογραφος δεν εκανε τον κοπο να μας πει (με γεματο στομα δεν μιλαμε επιτασουν οι καλοι τροποι λενε) ποσα αρπαξανε στα μουλοχτα τα μμε και οι δημοσιογραφοι απο το ΚΕΛΠΝΟ . Θα μου πειτε με λεπτομεριες θα ασχολουμαστε …….ακους εκει τολμησε αν αντιμιλησει σε δημοσιογραφο !!!!!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s