Μήνυμα Εμμανουήλ Γλέζου προς τους «300 της Βουλής»

[και προς τους Χρυσαυγίτες]

Του Αναγνώστη Λασκαράτου

Ποίησις του ευαίσθητου εκδοροσφαγέως Κάρατζιτς με πρόλογο Γλέζου

Ποίησις του ευαίσθητου εκδοροσφαγέως Κάρατζιτς με πρόλογο Γλέζου

Έχουμε τονίσει τη ροπή του λαϊκιστή και ιδιόμορφου εθνικιστή της Αριστεράς Μ.Γλέζου, Μακεδονομάχου, Τουρκοφάγου και Γερμανοφάγου, κομματάκι φιλοτύραννου και ολίγον αμεσοδημοκράτη, να θεωρεί τον εαυτό του μια εμβληματική «εθνική» υπερκομματική μορφή, η οποία μπορεί να απευθυνθεί πατερναλιστικά σε όλο το πολιτικό φάσμα και το κάνει πολύ συχνά με τρόπο που καθόλου δεν τον τιμά.

Είναι μια στάση που τον έχει οδηγήσει να αποσπάσει τον έμμεσο έπαινο της Χ.Α.: «Έγινε και αυτό…Μέχρι και ο Γλέζος έκραξε τους ψευτοδημοκράτες του αντισυνταγματικού τόξου», (30 Νοεμβρίου 2013 – 00:32). «Πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις αλήθειες Γλέζου: ‘Μανώλη, μην ξυπνάς τον Λαό από τα ψέματά μας!’», (23 Φεβρουαρίου 2015 – 15:55). Είναι νομίζω προκλητικά ανοιχτή η υποστήριξη που έχει παράσχει το κατά την Αριστερά «εθνικό σύμβολο», στη ναζιστική συμμορία σε δυο ζητήματα. Στην άρση ασυλίας των βουλευτών της και στην ποινική της δίωξή τη την οποία δεν εγκρίνει (Μάρτης 2014) θεωρώντας πως πρέπει τάχα να αντιμετωπιστεί μόνο πολιτικά, λες και δεν είναι μια εγκληματική χιτλερική οργάνωση και στην κρατική χρηματοδότησή της για την  οποία ψήφισε να μην διακοπεί («Διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Βουλή – ‘Όχι’ ψήφισε ο Γλέζος», ΤΑ ΝΕΑ-18.12.2013). Ο ίδιος ενίσχυσε τη διάχυτη εντύπωση, που καλλιεργείται από πολλές μεριές δόλια η αφελώς, πως τάχα μια αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα κυβέρνησης των Νεοναζί, με συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera» (27.2.2015), όπου δήλωσε «ο κίνδυνος υπάρχει και θα εκραγεί αν η κυβέρνηση αποδειχθεί μη ικανή να κρατήσει τον λόγο της. Κι αν δεν τον κρατήσει, θα φέρει στα πρόθυρα της εξουσίας την ‘Χ.Α.’ πριν καν το καταλάβει».

O «φίλος του λαού» (“L’Ami du peuple”) Γλέζος δεν βρήκε τρόπο να χρησιμοποιήσει το «κύρος» του, για να προτείνει μια εμβληματικού ηθικού βάρους, γόνιμη και ρεαλιστική πρόταση μείωσης και φορολόγησης των βουλευτικών αποζημιώσεων και εκλογίκευσης των βουλευτικών προνομίων. Προτίμησε κατά την προσφιλή του μέθοδο να πετάξει το άσφαιρο πυροτέχνημα της εξίσωσής τους με το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, εξασφαλίζοντας έτσι και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο. Πρόσφατα (04/12/15), από το ύψος της εκλογικής του αποτυχίας και αφού εξασφάλισε πως θα τύχει μεγαλόπρεπης βυζαντινής κηδείας από τον Αρχιεπίσκοπο Βουλιαγμένης, Λαυρεντιάδη και  Κυριακίδη, ο παλλαϊκός μας Νέστορας εξαπέλυσε εγκύκλιο προς τους «300 της Βουλής των Ελλήνων» και για να μην μείνει καμία αμφιβολία πως συμπεριλαμβάνει και την κατά Μιχαλολιάκο «σπορά των ηττημένων του ‘45»,  πρόσθεσε πως απευθύνεται «και στον κάθε ένα ξεχωριστά». Προσωπικά δεν με εκπλήσσει αυτή η δήλωση, που έρχεται σαν φυσική συνέπεια παλαιότερων δηλώσεων και ενεργειών του, σαφέστατα ακροδεξιάς και ολοκληρωτικών αντιλήψεων χροιάς, τις οποίες αναλυτικά έχουμε επισημάνει. Η γραφική Iskra του Λαφαζάνη της Σρεμπρένιτσα, ανέλαβε να δημοσιεύσει πανηγυρικά το μήνυμα του τ.συνεργαζόμενου βουλευτή και ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ (είχε ξεχάσει τότε να θέσει θέμα «γερμανικών αποζημιώσεων σε Βουλή και Ευρωβουλή, σήμερα κατηγορεί τις κυβερνήσεις που δεν το είχαν κάνει), χωρίς να αντιλαμβάνεται πόσο τον εκθέτει: «ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:
Σπάστε τα δεσμά των κομματικών παρωπίδων και ελευθερώστε τις συνειδήσεις.…. απευθύνομαι σε σας τους Τριακόσιους της Βουλής των Ελλήνων, στον κάθε ένα ξεχωριστά και του βροντοφωνάζω.  Σύνελθε. Από το αφιόνι της κομματικής γραμμής ξύπνα….Ηχείστε σάλπιγγες ιερές, ανακρούσετε τον παιάνα της Αντίστασης….Συναχτείτε στης παραστιάς το φωτογύρι,…». Όποιος αντέχει να διαβάζει ομιλίες Γυμνασιαρχών της αγνής ελληνικής επαρχίας σε εθνικές επετείους, μπορεί να συνεχίσει εδώ: mid=201

Δεν ξέρω αν αυτή η έκκληση προς τις «συνειδήσεις» των Ναζιστών που «θα συναχτούν στης παραστιάς το φωτογύρι», από έναν άνθρωπο που έχει ανταμειφθεί, ηθικά και υλικά, πολύ μακράν οποιουδήποτε άλλου, υπερβολικά θα έλεγα, για μια προ 70ετίας ηρωική του πράξη και δρέπει μια ασυλία για τις πολιτικές του περιηγήσεις και ένα απυρόβλητο για κάθε προκλητική και αντιδραστική κουταμάρα αυτοπροβολής,  που εκτοξεύει εδώ και πολλά χρόνια, είναι πιο πολύ για γέλια ή για κλάματα.

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

21 Responses to Μήνυμα Εμμανουήλ Γλέζου προς τους «300 της Βουλής»

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/28/poios-thumatai-ti-srebrenica-avgi-parapolitiko/

  Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;;………..
  Κλέων Νεμέας 2015/06/28
  ………………..
  Και ο Μανόλης Γλέζος, καλώντας τον Κάρατζιτς στο νησί του, ανακοίνωνε σε συνέντευξη τύπου την πρωτοβουλία του για συγκρότηση ‘Σώματος Ελλήνων Εθελοντών’ που θα πήγαιναν να πολεμήσουν στο πλευρό των Σερβοβόσνιων, αν και αργότερα απέσυρε σιωπηλά και την ιδέα και την πρωτοβουλία. Ο Γλέζος δεν ανήκε τότε στον Συνασπισμό, τουλάχιστον επίσημα, οπότε έχει κάποια μικρή σημασία ότι μετά από 5 χρόνια πολέμου, άλλαξε κάπως την οπτική του, όπως λίγο-πολύ την άλλαξε την ίδια εποχή, και ο Συνασπισμός, τουλάχιστον για τη δεύτερη φάση του πολέμου, βλέποντας επιτέλους ότι τελικά υπήρχαν ‘τρεις εθνικισμοί’, κι αυτό έπειτα από σκληρές ιδεολογικές μάχες κάποιων στελεχών του, που τον έκαναν να θυμηθεί πως από θέση αρχής θα έπρεπε η αριστερά από την πρώτη στιγμή να ταχθεί υπέρ του «ενιαίου, πολυεθνικού και πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της Δημοκρατίας της Βοσνίας», και υπέρ της Ειρήνης, ασφαλώς, αλλά όχι υπέρ μιας ‘σερβικής ειρήνης’, όπως τον πρώτο καιρό. Ο Συνασπισμός ήταν και το μοναδικό από τα μεγάλα κόμματα που καταδίκασε την κατάληψη της Σρεμπρένιτσα. Ο Γλέζος, πάντως, λίγο μετά, είχε γράψει τον πρόλογο στην ελληνική έκδοση ποιημάτων (!!!) του «ποιητή επαναστάτη» Kάρατζιτς, ‘Εξ αμνημονεύτων χρόνων Και άλλα ποιήματα’, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, το 1996, προφανώς επειδή «και τα καθάρματα έχουν ευαισθησίες», όπως λένε.
  ………………

  http://www.tanea.gr/news/culture/books/article/5005492/sta-stratopeda-toy-stalin/
  ………………….
  Τι ζητούσε ο Μανώλης Γλέζος στη Μόσχα
  09/03/2013

  Μετά τον θάνατο του Στάλιν και ενώ οι διωγμοί του σταλινικού καθεστώτος δεν έχουν καταλαγιάσει, ο Μανώλης Γλέζος επισκέπτεται τη Μόσχα και έχει σειρά συναντήσεων με προσωπικότητες του σοβιετικού καθεστώτος, ανάμεσά τους και με συγγραφείς. Το άγνωστο απόσπασμα από το «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ» που δημοσιεύουμε σήμερα (σε μτφ. Δημήτρη Τριανταφυλλίδη) αποκαλύπτει ότι ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν ιερός. Διεκδικούσε την υποστήριξη των Ενώσεων Συγγραφέων της ΕΣΣΔ στους έλληνες συναδέλφους τους που ακόμα βρίσκονταν στις φυλακές, καταδικασμένοι μετά τον Εμφύλιο από το εκδικητικό μετεμφυλιακό καθεστώς της Ελλάδας.

  Ο Σολζενίτσιν φέρεται να εκπλήσσεται από την αθωότητα του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος ζητούσε συμπαράσταση για φυλακισμένους στη χώρα μας από συγγραφείς που, στην καλύτερη περίπτωση, παρίσταναν τους ουδέτερους για τις εκτοπίσεις και τις εξορίες στα γκουλάγκ πλήθους συναδέλφων τους, που έκαναν το λάθος να εκφράσουν δημοσίως τη διαφωνία τους με το σοβιετικό καθεστώς.
  «Ο Μανώλης Γλέζος «στη φωτεινή και γεμάτη πάθος ομιλία του διηγήθηκε στους σοβιετικούς συγγραφείς για τους συντρόφους τους που σαπίζουν στις φυλακές της Ελλάδας…………
  Κι εκείνες οι τετραπέρατες φαλάκρες, φυσικά, τις ύψωσαν! Βλέπετε, στην Ελλάδα σάπιζαν δυο δεκάδες κατάδικοι! Ισως και ο ίδιος ο Μανώλης να μην καταλάβαινε την ξεδιαντροπιά του καλέσματός του, ….
  ______________
  Μπλογκ ΑΝΕΞΕΛ Olympia (Ο διαχειριστής του έχει ήδη τακτοποιηθεί στο δημόσιο: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/10/blog-post_547.html ):

  http://olympia.gr/2011/05/17/glezos/

  Η συνέντευξη – κόλαφος του Μανώλη Γλέζου: «Η Αριστερά δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της απέναντι στα αποβράσματα των μεταναστών».

  Posted by olympiada στο Μαΐου 17, 2011

  «Η Αριστερά δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της απέναντι στα αποβράσματα των μεταναστών» Την έδωσε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» και είναι η απόδειξη ότι ο Πατριώτης είναι πάνω από κόμματα και ιδεολογίες. Όπως επίσης ότι ο άδολος πατριωτισμός δεν έχει ημερομηνία λήξης………
  ______________
  http://national-pride.org/2013/02/14/%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB-5-%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CE%AD%CE%B6%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9/

  «Greek National Pride»

  Κανάλ 5: Ο Μανώλης Γλέζος θέλει τα Σκόπια να ονομασθούν Βαρντάρσκα

  Τη λύση της «Δημοκρατίας του Βαρδάρη» προτείνει ο Μανώλης Γλέζος, Έλληνας ήρωας που το 1941 κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη και τώρα είναι μέλος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

  «Ο Μανώλης Γλέζος λέει για Βαρντάρσκα.

  Προτείνει αυτό το όνομα, όπως ήταν στην Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία» σημειώνεται στην εφημερίδα ‘Παρασκήνιο’ σε ερώτηση που θα ζητούσαν την άποψη του.

  Ο Γλέζος είναι από την άκρα αριστερά, ο Καμμένος από τα δεξιά, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος δέχονται το όνομά μας, ούτε τον όρο Μακεδονία.

  Ο ηγέτης των Ανεξάρτητων Ελλήνων συμφωνεί με την Χρυσή Αυγή, όσον αφορά τη διαμάχη για το όνομα, όπως αποδείχθηκε σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

  http://www.matrix24.gr/2013/02/%CE%BF-%CE%B3%CE%BB%CE%AD%CE%B6%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B3%CE%B4%CE%BC-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%83%CE%BA%CE%B1/

  «Εγώ λέω (σ.σ. να ονομαστεί η πΓΔΜ) Βαρντάρσκα. Επιμένω στο όνομα αυτό, γιατί αυτό ήταν το όνομα που είχε, όταν ήταν στην Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, εξάλλου, λόγω ηλικίας, θυμάται ακριβώς πώς λεγόταν η πΓΔΜ επί Τίτο… –
  _____________
  Ο ΓΛΕΖΟΣ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ:
  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%92%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AC%CF%81%CE%B7
  Μπανόβινα του Βαρδάρη

  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
  …………..
  Η Μπανόβινα του Βαρδάρη δημιουργήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1929 με την νομοθεσία περί διοικητικής μεταρρύθμισης του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας……
  Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, το 1941, οι Δυνάμεις του Άξονα κατέλαβαν την Μπανόβινα του Βαρδάρη. Η επαρχία ως διοικητική δομή καταργήθηκε και η επικράτειά της διαμοιράστηκε στο Βασίλειο της Βουλγαρίας, στην Σερβία που ήταν κατειλημμένη από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα και στην Αλβανία που ελέγχονταν από την Φασιστική Ιταλία. Μετά τον πόλεμο, η περιοχή διαχωρίστηκε ανάμεσα στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας και στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Σερβίας, ομόσπονδων δημοκρατιών της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.
  ______________________
  Γλέζος κατά Συνταγματολόγου Χριστόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου):

  http://olympia.gr/2014/04/27/%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CE%AD%CE%B6%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83/

  Ο Μανώλης Γλέζος «τελειώνει» τον φασίστα – εγκαθετο της διαπλοκής Χριστόπουλο.

  Posted by olympiada στο Απριλίου 27, 2014

  Ο Μανώλης Γλέζος σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής επιτίθεται ευθέως κατά του συνυποψηφίου του Δημήτρη Χριστόπουλου για τις δηλώσεις του σχετικά με την μειονότητα.
  __________________
  ΑΙΣΧΡΟ ΨΕΜΜΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ:

  http://www.discussion.gr/895/txt40.html
  Ο Μανώλης Γλέζος μιλά στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον ρόλο της Εκκλησίας στην Εθνική Αντίσταση
  ………
  …Υπήρξαν πάρα πολλοί Mητροπολίτες, που πήραν ενεργό μέρος στην Aντίσταση. Δεν μιλάμε ως διάθεση αλλά ενεργό μέρος. Μπορώ να πω ως διάθεση ήταν το σύνολο, ως ενεργό αντίδραση πάρα πολλοί ανέβηκαν και στο βουνό και στη μία πλευρά και στην άλλη και στον EΛAΣ και στον EΔEΣ πήγαν Mητροπολίτες, στάθηκαν επικεφαλής του λαού στον αγώνα του. Δηλαδή και με το Σταυρό και με το όπλο στο χέρι πολέμησαν τον κατακτητή.
  …………
  ____________
  Ούτε λέξη για αποκατάσταση των κυνηγημένων ιερέων, ούτε μια καταγγελία για τους διωγμούς τους από την Ιεραρχία

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ:
  https://roides.wordpress.com/2010/11/01/1nov10b/
  Οι επίσκοποι στην Κατοχή [4]

  Απάντηση στους Μ. Γλέζο-Χριστόδουλο

  ΜΕΡΟΣ 4ο -τελευταίο

  https://roides.wordpress.com/2015/11/21/21nov15/
  Σαδιστής και φασίστας μητροπολίτης, βασανιστής σκύλων, αναφωνεί «παρούσα» στη Σύνοδο

  https://roides.wordpress.com/2015/05/25/25may15/
  Οι Τσάμηδες και η ιστορική αλήθεια

  https://roides.wordpress.com/2009/12/16/16dec09/
  Να αποκατασταθεί ο ΕΑΜίτης μητροπολίτης Χίου Ιωακείμ

  https://roides.wordpress.com/2011/05/13/13may11/
  Φασίστες ορθόδοξοι κληρικοί [2]
  ________________
  Στην πρώτη γραμμή της φτηνιάρικης και αστήρικτης πατριωτικής δημαγωγίας. Οι ξένοι μας μισούν

  http://www.koutipandoras.gr/article/118908/eyrovoyli-exallos-o-glezos-exaitias-tis-elleipsis-metafraston-gia-ellinika

  Ευρωβουλή: Έξαλλος ο Γλέζος εξαιτίας της έλλειψης μεταφραστών για ελληνικά

  24 Ιουλίου 2014

  Η απουσία μεταφραστών στα ελληνικά στη συνεδρίαση της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκάλεσε την αντίδραση του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος παρενέβη και μεταξύ άλλων αναρωτήθηκε: «Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;», για να προσθέσει ότι «Επιτέλους, τι τη θέλετε τη χώρα μας; Για ξενοδοχείο και θέρετρο της Ευρώπης; Τελικά, αυτό θέλετε. Για το λόγο αυτό και δεν την αφήνετε να αναπτύξει την αγροτική της οικονομία, τη βαριά της βιομηχανία και τις ήπιες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».
  ________________

  Πάντα με συναγωνιστές του στο πλευρό των αδικημένων:

  http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/235246/sto-pleyro-ton-dikaston-oi-anexartitoi-ellines-kai-o-manolis-glezos
  17 Σεπτεμβρίου 2012
  Στο πλευρό των δικαστών οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Μανώλης Γλέζος

  ……………………
  ______________

  2013
  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=550024

  Συντριπτικό ναι της Βουλής σε αναστολή χρηματοδότησης Χρυσής Αυγής
  «Ναι» ψήφισαν 241, «όχι» 26 και «παρών» 5 βουλευτές – Εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ ο Μ. Γλέζος
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2013

  Συγκεκριμένα: κατά της διακοπής της χρηματοδότησης προς το μόρφωμα της Χ.Α. τάχθηκαν οι κκ. Τ. Κουίκ, Ι. Δημαράς, Μ. Ουζουνίδης, Β. Καπερνάρος, Κ. Γιοβανόπουλος, Γ. Νταβρής, Π. Χαϊκάλης, οι κυρίες Χρυσούλα Γιαταγάνα, Σταυρούλα Ξουλίδου και Ραχήλ Μακρή, ενώ «παρών» δήλωσαν ο κ. Π. Μελάς και οι κυρίες Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, Μίκα Ιατρίδη, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Έλενα Κουντουρά. Υπέρ της αναστολής της χρηματοδότησης τάχθηκαν οι κκ. Ν. Μαριάς και Γ. Αβραμίδης, ενώ ο κ. Π. Καμμένος δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία.

  «Όχι» από τον Μ. Γλέζο – Απούσα η Ζωή Κωνσταντοπούλου
  ______________________
  2014
  Όλος ο καλός ο κόσμος
  Όχι άρση ασυλίας στη σπορά των ηττημένων του ’45

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/i-arsi-asulias-tis-xrusis-augis-kaiei-ton-suriza
  Η άρση ασυλίας της Χρυσής Αυγής «καίει» τον ΣΥΡΙΖΑ
  6 Μαρ. 14
  «Τραυματισμένος» θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής- Παρασκήνιο από τις διαφωνίες Κωνσταντοπούλου, Σακοράφα, Μητρόπουλου – Δεν αναμένεται να υπερψηφίσουν

  _________________

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Έκκληση σε συνειδήσεις:
  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CF%8C%CF%83%CE%B5%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82
  13/08/2014 – 12:54
  ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΕΤΣΑΣ
  Από τον Μιλόσεβιτς στον Πούτιν, μέσω Αγίου Όρους

  «Γονατίζω και ζητώ να συγχωρηθεί η Σερβία για το έγκλημα που διαπράχθηκε στη Σρεμπρένιτσα.» Με αυτά τα λόγια ο εθνικιστής πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς ζήτησε συγγνώμη για τη χειρότερη θηριωδία επί ευρωπαϊκού εδάφους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης την άνοιξη του 2013. Ήταν μια ακόμη επίσημη παραδοχή της σερβικής ηγεσίας για την μαζική εξόντωση περίπου 8.000 Μουσουλμάνων (σημ.Λασκ. και εκατοντάδων ανήλικων αγοριών) στη Σρεμπρένιτσα τον Ιούνιο του 1995 από τις σερβικές δυνάμεις. Είχε προηγηθεί τον Μάρτιο του 2010 η πρώτη επίσημη καταδίκη της σφαγής από το σερβικό κοινοβούλιο.

  Ακόμη και οι σέρβοι εθνικιστές παραδέχονται και καταδικάζουν τη θηριωδία των συμπατριωτών τους στα πλαίσια της προσπάθειάς τους να βρουν τη θέση τους στον σύγχρονο κόσμο και να προσεγγίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, απαλλαγμένοι από τα φαντάσματα του πρόσφατου παρελθόντος. Και ενώ αυτά συμβαίνουν στη Σερβία, η πλειονότητα των Ελλήνων παραμένει καθηλωμένη στην προ εικοσαετίας ανάγνωση του Γιουγκοσλαβικού πολέμου από την πλευρά του σέρβικού εθνικισμού. Ελάχιστοι συμπολίτες μας γνωρίζουν ποιοί πολιορκούσαν και βομβάρδιζαν επί τρία χρόνια το Σαράγιεβο ή έχουν πληροφορηθεί για τα μεγάλα εγκλήματα των Σέρβων στη Βοσνία. Η έλλειψη αυτογνωσίας που μας χαρακτηρίζει επεκτείνεται και στην αντίληψη της διεθνούς πραγματικότητας. Ένας τυφλός φιλοσερβισμός διαχύθηκε από τα ΜΜΕ στην κοινωνία και η Ορθοδοξία χρησιμοποιήθηκε σαν συγκολλητική δύναμη με τους σέρβους εθνικιστές.
  _______________________
  ….. Σήμερα ο Μανώλης Γλέζος στην επιστολή του στον «Σύντροφο, τότε, κύριο, σήμερα Βλαντιμίρ Πούτιν» δίνει διαπιστευτήρια λέγοντας ότι «ο λαός μας είναι ο μόνος που αντιστάθηκε στις επιθυμίες του διευθυντηρίου της Ε.Ε. και ήμασταν αντίθετοι στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας» όταν στην ίδια επιστολή αναγνωρίζει « το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών τώρα, που η Ουκρανία βρίσκεται έρμαιο στα χέρια φασιστικών φατριών». Για τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (που αγνοεί ότι οι φασίστες στις πρόσφατες ουκρανικές εκλογές έλαβαν μόνο 2%) οι λαοί στην Ουκρανία έχουν δικαίωμα αυτοδιάθεσης, αλλά αυτό το δικαίωμα δεν το είχαν τα ομόσπονδα κράτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας που έπρεπε να υποταγούν στην σέρβικη ηγεμονία. Ακόμη χειρότερα, ο Μανώλης Γλέζος δεν διακρίνει την πλήρη ομοιότητα της ρωσικής επέμβασης στην ανατολική Ουκρανία με την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο. Για μια ακόμη φορά ο εθνικισμός εναντιώνεται στα πραγματικά εθνικά συμφέροντα.
  Στη συνέχεια η επιστολή αποδίδει την ελληνική κρίση σε εκδικητική τιμωρία για την αντιδυτική στάση του λαού, ζητώντας την επιείκεια του Πούτιν στο εμπάργκο και καταγγέλλοντας την ελληνική κυβέρνηση ότι «έχει ουσιαστικά χάσει τη δεδηλωμένη». Ο ίδιος που αποκαλεί σύντροφο τον πράκτορα της Γκα-κε-μπε του σοβιετικού καθεστώτος και χαιρέτισε με υψωμένη γροθιά τη σωρό του δικτάτορα της Αλβανίας Εμβερ Χότζα, θεωρεί αντιδημοκρατική την κυβέρνηση που έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, σύμφωνα με το Σύνταγμα. Αυτό είναι δυστυχώς το κριτήριο ενός κομματιού της αριστεράς για τη Δημοκρατία. Η επιστολή Γλέζου αποτελεί μια ακόμη κίνηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για να εκμεταλλευτεί τις διάχυτες πεποιθήσεις του ελληνικού εθνικισμού εναντίον της δύσης.
  _______________________

  Για τον ΣΥΡΙΖΑ η υιοθέτηση όλων των συντεχνιών και οι υποσχέσεις για παροχές και αποκατάσταση εισοδημάτων και προνομίων απέδωσαν ό,τι ήταν να αποδώσουν. Τώρα, για να ενισχυθεί η θέση του κόμματος, είναι απαραίτητο να κερδηθεί η κρίσιμη μάζα των συντηρητικών ψηφοφόρων που πιστεύουν τις διάφορες εθνικές δοξασίες, με πρώτους τους ορφανούς πλέον οπαδούς των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

  Σε αυτή την τακτική εντάσσεται και η καλοσχεδιασμένη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος. Μέχρι τώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα προφίλ που απέκλειε συστηματικά την εκκλησία από την προσωπική του ζωή. Τώρα προσπαθεί να ισορροπήσει την εικόνα του δείχνοντας ότι συμμετέχει στην ορθόδοξη πνευματικότητα. Η απομόνωση με την «θαυματουργή» εικόνα αφήνει να εννοηθεί μια μυστικιστική σχέση με το συμβολικό βάρος της αγιογραφίας. Αλλά και η κολακεία των μοναχών με το σύνθημα των Ζαπατίστας «Όλα για όλους, τίποτε για μας» αθωώνει τα μοναστήρια για τις διεκδικήσεις τους για δημόσια περιουσία ( λίμνη Βιστωνίδα), για την απουσία κοινωνικού έργου την περίοδο της κρίσης και για τη διεκδίκηση φορολογικών απαλλαγών.
  ………………………

  http://www.ant1iwo.com/news/kosmos/article/206252/alvania-sto-fos-ta-eglimata-tou-enver-hotza/

  Αλβανία: Στο φως τα εγκλήματα του Ενβέρ Χότζα

  1/05/2015

  Μαρίνα Χατζηκώστα

  Τριανταπέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Ενβέρ Χότζα, του δικτάτορα της Αλβανίας, ανοίγουν τα αρχεία της μυστικής αστυνομίας Sigurimi, που έδρασε με τις οδηγίες του κομμουνιστή ηγέτη, από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, μέχρι και το θάνατό του, τον Απρίλιο του 1985.

  Το άνοιγμα των αρχείων αποφάσισε η Βουλή της Αλβανίας, μετά από έντονη συζήτηση.

  Ο Βουλευτής Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Παντελή Μαϊκο είπε «Μην αντιδράτε παθητικά σαν να μην συνέβη τίποτα σε αυτή τη χώρα πριν από τη δεκαετία του ’90. Προσπαθούμε να εκπονήσουμε μία αναφορά που να προσεγγίζει την αλήθεια όσο περισσότερο γίνεται. Αν ανοίξουμε τα αρχεία σίγουρα θα βρούμε αλήθειες, αλλά σίγουρα δεν θα βρούμε όλες τις αλήθειες.»

  Το κοινοβούλιο αποφάσισε και τη σύσταση πενταμελούς επιτροπής, που θα εκπονήσει έκθεση με τα γεγονότα στη δικτατορία, ενώ με βάση τον νόμο πλαίσιο, τα πρώην μέλη της Sigurimi θα αποκλείονται από θέσεις στη δημόσια υπηρεσία.

  Το θέμα επανήλθε στη Βουλή μετά από ηλεκτρονικό ψήφισμα το οποίο υπέγραψαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.
  …………………….

  Την περίοδο της δικτατορίας του Ενβέρ Χότζα περισσότεροι από 100.000 Αλβανοί εκτελέστηκαν, φυλακίστηκαν ή στάλθηκαν σε στρατόπεδα εργασίας.

  Ο Ενβέρ Χότζα έχει καταγραφεί στην ελληνική ιστορία, και ως ο αιμοσταγής διώκτης των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

  ________
  Mια άτυχη προσπάθεια, από κάποιον που δεν του έπρεπε, δικαιολόγησης των αδικαιολόγητων και αμετανόητων, στη βάση πως δεν ήξερε, ένας κυβερνητικός βουλευτής τότε δεν ήξερε αυτά που όλοι υποψιάζονταν, ήξεραν και έβλεπαν στο κραυγαλέα κλειστό αλβανικό στρατόπεδο. Και τώρα που «έμαθε» έκανε κάποια αυτοκριτική ο γενναίος ήρωας;

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=37699

  16 Νοεμβρίου 2014 Niko Ago
  Ο Μανώλης Γλέζος και η κηδεία του Ενβέρ Χότζα΄
  …………..
  Σχόλια
  ………….

  71 Ο/Η Marina έγραψε:
  (πριν 1 έτος)
  Κύριε Ago,

  Είχαμε Πρεσβεία στα Τίρανα. Υπήρχε κατά συνέπεια επίσημη ενημέρωση.

  Ευχαριστώ

  70 Ο/Η Αχιλέας έγραψε:
  (πριν 1 έτος)
  Φυσικά και ήξερε ο Γλέζος τι γινόταν στην Αλβανία το 1985. κ. Ago, ξέραμε καλά τι γινόταν από τους λίγους Έλληνες που είχαν τολμήσει να δραπετεύσουν από τη απέραντη φυλακή! Ξέραμε τι γινόταν από την Ομόνια, που τόσο έχετε πολεμήσει εσείς οι Αλβανοί. Ξέραμε τι γινόταν στους Έλληνες και πως τους συμπεριφερόσασταν.
  Ο Γλέζος λοιπον δεν είναι αθώος…
  ……………

 3. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  http://www.lifo.gr/now/politics/82829

  Επιστολή Γλέζου προς τους 300 βουλευτές: Ελευθερώστε τις συνειδήσεις σας .

  «Μην αφήσετε τον άνεμο της υποταγής να στεγνώσει τα δάκρυα του πόνου»

  2 σχόλια
  σαλιγκάρι

  4.12.2015 | 11:21
  .

  όλοι καλούν σε επανάσταση
  κανείς τους δεν μιλάει για τη δουλειά που πρέπει να γίνει
  .
  Astrea

  4.12.2015 | 11:26
  .

  Μελόδραμα στηριγμένο σε εσφαλμένη προϋπόθεση. Ο παππούς Γλέζος θεωρεί ότι με το ΟΧΙ στους δανειστές θα πάψουν «οι γοερές κραυγές των πεινασμένων που λιμοκτονούν για να ξεχρεωθούν τα δάνεια των δανειστών» και θα χορτάσουν φαΐ όλοι οι πεινασμένοι. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική, δυστυχώς, παππούλη. Το ΟΧΙ στους δανειστές θα επιφέρει πλήρη χρεωκοπία και τότε να ακούσεις τις «γοερές κραυγές των πεινασμένων» πού θα φτάσουν

 4. Ο/Η massilia λέει:

  ; Ο Σικελιανός έκλαψε πάνω από το φέρετρο του Παλαμά και ο Γλέζος κλαίει πάνω από το φέρετρο της ελληνικής χρηματοπιστωτικής φούσκας της δεκαετίας του 2000.

 5. Ο/Η Ένας κι ένας λέει:

  Το λένε κοινωνική αλληλεγγύη και ο Γλέζος και όσοι αλλοιθωρίζουν για ψήφους και συμπάθειες προς τα κει, θέλει να το χρηματοδοτεί το κράτος

  http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-paranomh-boulh-twn-297-anesteile-thn-chrhmatodothsh-ths-chrushs-aughs
  Η παράνομη Βουλή των 297 ανέστειλε την χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

  Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 – 19:52

  Ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης της Χρυσής Αυγής δεν θα σταματήσουν

  Πριν λίγο η Βουλή αποφάσισε (με 241 ψήφους υπέρ και 26 κατά) για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Συλλήβδην τα πιόνια του αντισυνταγματικού τόξου επικύρωσαν μια παράνομη και φωτογραφική τροπολογία, πιστεύοντας έτσι πως θα επηρεάσουν την δυναμική και τον Αγώνα του Λαϊκού Συνδέσμου.

  Ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης της Χρυσής Αυγής δεν θα σταματήσουν και θα συνεχιστούν όπως πάντα από τις εισφορές των φίλων και των υποστηρικτών και κυρίως από τους μισθούς των βουλευτών, όπως έγινε και σήμερα με την εορταστική διανομή τροφίμων στην Τ.Ο. Αθηνών.

  Για την ιστορία, αυτοί που διαφοροποιήθηκαν από την σκληρή κομματική γραμμή των αποκομμάτων, ώστε να διακοπεί η κρατική χρηματοδότηση προς την Χρυσή Αυγή, πέρα από την κα Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία μίλησε χθες ξεκάθαρα για την καταστρατήγηση του τεκμηρίου της αθωότητας, ήταν οι βουλευτές Γλέζος, Κουϊκ, Δημαράς, Καπερνάρος, Χαϊκάλης, Νικολόπουλος, Νταβρής, Ουζουνίδου, Ξουλίδου και Ραχήλ Μακρή.

  Παρών ψήφισαν οι Μελάς, Χρυσοβελώνη, Κουντουρά και Ιατρίδη, ενώ απόντες από την διαδικασία ήταν οι Κωνσταντοπούλου, Παναγούλης, Σακοράφα, Πολύδωρας, Κασαπίδης, Καμμένος, Γιακουμάτος κ.α.

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  Σόου Πολάκη σε Συνέντευξη Τύπου: Καβγάδισε με δημοσιογράφο και είπε τον HIV… Χιβ

 7. Ο/Η Εco λέει:

  https://panosz.wordpress.com/2015/12/11/sxoliasths-kairos-1-4/#more-74790
  Η δικτατορια του ασχεταριάτου

  Δεκεμβρίου 11, 2015 in σχολιαστής

  Ετσι είναι. Και χειρότερα!

  Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης – Καιρός (αντιγραφή από f/b) 8

  Η δικτατορια του ασχεταριάτου

  Φαινεται, οτι η πολιτικη και κομματικη εξουσια στην Ελλαδα δεν εχουν σκοπο να με αφησουν αμετοχο των δραστηριοτητων τους στη χωρα. Πριν τρεις ημερες ο πρωθυπουργος δοκιμασε το νευρικο μου συστημα με τα ψεμματα και τις επικινδυνες ασχετοσυνες που αραδιασε, αραχτος σαν να ηταν σε καφενε, στο φιλικο πολιτικα στουντιο της ματαιως αποπειρομενης να μας παραμυθιασει για την αντικειμενικοτητα της ΕΡΤ. Εχοντας μπροστα του δυομισυ ανεπαρκεις δημοσιογραφους και μια ευγενικη συναδερφο.

  Εδωσα τοπο στην οργη και συνεχισα τις πολυ πιο ενδιαφερουσες καθημερινες μου δραστηριοτητες μεχρι που προχτες ο εργαζομενος σκληρα υπουργος για τους μεταναστες και πολιτικα αντιθετος με τον πρωθυπουργο κ Μουζαλας, ταυτοχρονως με τον αν. υπουργο Εσωτερικων με οδηγησαν σε βαρεις υβρεις εναντιον τους για την απαραδεκτη και καβαλημενη συμπεριφορα τους απεναντι σε δημοσιογραφους, που εκαναν τη δουλεια τους, αλλα και παλι συγκρατησα τη γραφιδα μου για τα πολυ πιο ενδιαφεροντα με τα οποια την απασχολω,

  Χτες ομως ο πολιτικος και κομματικος εσμος με εβγαλε εντελως απο τα ρουχα μου, τη στιγμη μαλιστα, που η υποχωρουσα θερμοκρασια δεν επιτρεπει τετοιου ειδους κινησεις.

  Η αληθεια ειναι οτι η κατασταση με την ακυβερνηση δεν παει αλλο. Πρωθυπουργος και πολιτικο προσωπικο ειναι επικινδυνοι για τη χωρα και πρεπει να απαλλαξουν επειγοντως τον τοπο απο την παρουσια τους ως κυβερνητες τουλαχιστον.

  Ακουσα με σηκωμενη την τριχα τον πρωθυπουργο στην ΕΡΤ να πληροφορει το λαο, οτι η μεγαλυτερη ληστεια των καταθεσεων απλων πολιτων και ταμειων, η λεγομενη ανακεφαλαιοποιηση των Τραπεζων και ειδικα της Εθνικης Τραπεζας, εγινε με κερδος για τους μετοχους, προβλεποντας μαλιστα ως αλλος Λεφακης (και να με συγχωρει ο σε αντιθεση με τον πρωθυπουργο σοβαρος αυτος επαγγελματιας) οτι η τιμη της μετοχης θα ανεβει στο μελλον!

  Η επιπολαιοτητα, για να μην πω ανοησια του ανθρωπου , δεν εγκειται τοσο στο οτι δεν ξερει βασικα πραγματα, που θα ωφειλε να ξερει ενας πολιτικος, πολυ δε μαλλον ενας επι χρονια αρχηγος κομματος της Βουλης, οσο στο οτι καταπινει αμασητα και αναπαραγει οποια, με το συμπαθειο, ηλιθιοτητα του λενε οι συμβουλοι του, που ειτε θελουν να κανουν τη δουλεια τους και τη δουλεια των οικονομικων αφεντικων της χωρας, ειτε ειναι απλως οι ιδιοι ηλιθιοι.

  Ισως δεν εχει πληροφορησει κανεις τον πρωθυπουργο οτι η μετοχη της Εθνικης ηταν και ειναι εδω και δεκαετιες η ασφαλης αποταμιευση του παππου, της γιαγιας, του πατερα και της μανας για να βρουν τα παιδια τους κατι τις αμα πεθανουν (οχι τα παιδια).

  Επισης, ειναι μια απο τις αποθεματικες αξιες, στις οποιες επενδυουν και εχουν επενδυσει τα ασφαλιστικα ταμεια, αλλες τραπεζες και οργανισμοι κοινης ωφελειας, οπως και υπηρεσιες της τοπικης αυτοδιοικησης.Για την ακριβεια, ενας απο τους κυριους μετοχους της Εθνικης ηταν και ειναι τα Ταμεια και η εκκλησιαστικη περιουσια.

  Για να μην παω μακρυα, η τιμη της μετοχης στις 10 Οκτωβριου του 2011, ετους κρισης, ηταν 6 ευρω και 40 λεπτα. Οποιος ειχε 1.000 μετοχες ειχε 6.400 ευρω. Στις 18 Ιουνιου του 2012, παραμονες εκλογων, με πληρη αβεβαιοτητα , η μετοχη ειχε 1 ευρω και 53 λεπτα. Τα 6.400 ευρω ειχαν γινει 1.530! Για να μη μακρυγορω, το 2014, μετα απο τις συμφωνιες Σαμαρα- Τρόικας και τα τελευταια μετρα πριν απο το καλοκαιρι η μετοχη σκαρφαλωσε στα 4,13 ευρω, δηλαδη οι 1.000 μετοχες ειχαν αξια 4.130 ευρω.

  Με τη θριαμβευτικη εισοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομια και τις ακρως επικινδυνες, συγχωρηστε με, παπαριες Βαρουφακη η μετοχη αρχισε την κατρακυλα για να φτασει στα 0,38 λεπτα ( 380 ευρω η αποταμιευση των 1.000 ευρω του παππου) στις 30 Σεπτεμβριου του 2015, μετα και τη στιβαρη υπουργία του κ Τσακαλωτου, ο οποιος ξερει απο εφαρμοσμενη οικονομια οσο εγω ξερω απο αστροφυσικη και εμπνεει ετσι τη διεθνη αγορα και κοινοτητα.

  Μεχρι εδω η μετοχη ακολουθουσε τη μοιρα της ελληνικης οικονομιας στα χερια των κυβερνησεων και στα χερια των ξενων και εγχωριων επενδυτων, αλλα και κερδοσκοπων, οπως γινεται στη χρηματαγορα.

  Τον Οκτωβριο αυτον, ομως, και προ της ανακεφαλαιοποιησης των τραπεζων η γενναια και αντιστασιακη αυτη αριστερη κυβερνηση ( κατα δηλωση της) μετα και απο τη σχετικη ομολογια του πρωθυπουργου στην ΕΡΤ, υπεκυψε στην απαιτηση των δανειστων και αλλων διεθνων και εγχωριων λαμογιων!

  Και υπο τον εκβιασμο ή μας χαριζετε τις τραπεζες τωρα ή υπαρχει κινδυνος να κουρεψουμε καταθεσεις ανω των 100.000 ευρω τον Φεβρουαριο χαρισε αμαχητι η υποτιθεται αριστερη αυτη κυβερνηση τις κρατικες εδω και τρια χρονια ελληνικες τραπεζες σε τυχοδιωκτικα funds (distressed funds), που αγοραζουν διεθνως απαξιωμενες αξιες παμφθηνα, τις πουσαρουν στα χρηματιστηρια και τις πουλανε πιο ακριβα μολις πιασουν τιμη κερδους! Γιατι αυτοι αγορασαν τζαμπα τις μετοχες κατα κυριο λογο.

  Αλλα,χαρισε αυτη την περιουσια του ελληνικου λαου και στους παλιους μεγαλομετοχους (τους τραπεζιτες ντε), που μπορεσαν να αγορασουν προς 0,02 (!) λεπτα την καθε παλια μετοχη την τελευταια μερα πριν την ανακεφαλαιοποιηση! Τετοια αριστεροσυνη!!

  Εκεινη ακριβως την ημερα το κομποδεμα του καθε Ελληνα μικροαποταμιευτη για το μελλον των παιδιων του των 1.000 ευρω εγινε 20 ευρω!! Απο 380 ευρω του Σεπτεμβριου, 4.130 του 2015, 1.530 του 2012 και 6.400 του Οκτωβριου του 2011.

  Το σπουδαιοτερο: Αφανιστηκε η περιουσια των ασφαλιστικων και αποθεματικων ταμειων οργανισμων και ιδρυματων, που ηταν σε μετοχες της Εθνικης Τραπεζας! Δηλαδη, η περιουσια απο τις κρατησεις (τον ιδρωτα) του λαου!

  Για οποιον δεν καταλαβε, και κυριως για τον πρωθυπουργο, η ανακεφαλαιοποιηση ΑΦΑΝΙΣΕ τις αποταμιευσεις πανω απο 2.000.000 Ελληνων της μεσαιας ταξης και ανυπολογιστο ποσο απο τα ταμεια!! Οι οποιοι, φυσικα, δεν εχουν πια κομποδεμα για να συμμετασχουν στην νεα ανακεφαλαιοποιηση με την ελπιδα να ρεφαρουν με την ανοδο, που …προανηγγειλε ο πρωθυπουργος!

  Παραθετω εδω σε εισαγωγικα ενα αποσπασμα απο αναλυτη για την ανακεφαλαιοποιηση αλλης τραπεζας για να καταλαβει κανεις το μεγεθος της ληστειας και της εγκληματικης ασχετοσυνης των κυβερνωντων:

  «Όταν διαπιστώνεις πως μία τράπεζα θα ανταλλάξει μία καινούργια μετοχή τιμής 0,30 € με 100 παλαιές που αγοράστηκαν πέρυσι για 170 €,(σσ. με την αλλη ανακεφαλαιοποιηση) κατανοείς πως με το ληστή που άφησες να μπει στο σπίτι σου, δεν θα επιβιώσεις εύκολα»

 8. Ο/Η ολίγη οίηση λέει:

 9. Ο/Η του κώλου λέει:

  Ο ΡΙΖΟΣΠΑΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΑΙΣΘΑΝΤΙΚΟΣ
  ΒΡΑΔΥΑ ΠΟΙΗΣΕΩΣ
  απαγγέλει ο Αρκάν μαζί με τον παιδεραστή μητροπολίτη Παχώμιο

  http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3644957

  •»Χάθηκα τελικά/ για όλους τους ευεργέτες./ Καίγομαι σαν τσιγάρο/ σε χείλος νευρωτικό:/ Ενά με ψάχνουν παντού -/ περιμένω τη χαραυγή/ τη μεγάλη τύχη/ να παρατήσω τα πάντα ξαφνικά/ όλα όσα ο καιρός μου δίνει,/ και να ρίξω την πρωινή βόμβα/ του χαμόγελου,/ του μοναχικού ανθρώπου». Το προφητικό αυτό ποίημα ανήκει στον Ράντοβαν Βούκοβ Κάρατζιτς.Ο ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, ασκείται με την ποίηση από παιδί. «»Εξ αμνημονεύτων χρόνων» και άλλα ποιήματα»,τιτλοφορείται το βιβλίο ποιημάτων του (της περιόδου 1967 – 1990) που κυκλοφόρησε από τα «Ελληνικά Γράμματα» και τη Βαλκανική Ενωση Φιλίας,σε μετάφραση Στέφανου Σωτηρίου,προλογισμένο από τον ίδιο τον Κάρατζιτς και τους Μανώλη Γλέζο, Χρήστο Χαλαζία, Ζέλιντραγκ Νίκτσεβιτς.Το βιβλίο παρουσίασαν χτες σε συνέντευξη Τύπου οι Λ. Ζούκοβιτς (υπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας), Ρ. Λιούζικ (καθηγητής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου) και Π. Μιχαλακάκος (πρόεδρος της Βαλκανικής Ενωσης Φιλίας).

 10. Εχω την αίσθηση ότι πολλοί δήθεν αριστεροί αντιιμπεριαλιστές υποστηρικτές νοιώθουν σα να τους έχουν ζώσει τα φίδια, και πως τα ψέματα και οι πλαστογραφίες τους (ιστορικές, πολιτικές κά,) αρχίζουν σιγά-σιγά και βρίσκουν τον δρόμο τους για τον κάλαθο των αχρήστων, κι έτσι ακόμη και σε κείμενα με άσχετα θέματα δεν αμελούν αγωνιωδώς να κάνουν προσπάθειες για τη διαιώνιση των σκουπιδοθεωριών τους, λ.χ. (σόρρυ, όποιος αντέχει, ας διαβάσει)

  https://archive.is/vm201

  Κάποιοι πρέπει να απαντάνε. Δεν είναι όπως παλιά, που είχαν το μονοπώλιο στην πληροφόρηση.
  Τώρα θα ακούγονται και οι αλήθειες:

  # Λίγα από τα παραμύθια στα οποία πιστεύει η ελληνική ‘αντιιμπεριαλιστική αριστερά’ – Case study σε τυχαίο δείγμα
  https://www.facebook.com/notes/xyz-contagion/λίγα-από-τα-παραμύθια-στα-οποία-πιστεύει-η-ελληνική-αντιιμπεριαλιστική-αριστερά-/1078635838821687
  # Για το παραμύθι ‘η κακιά δύση επιτέθηκε στους καλούς και αμυνόμενους Σέρβους’ (draft)

  Το άριστα φιλοτεχνημένο παραμύθι ‘η κακιά δύση επιτέθηκε στους καλούς και αμυνόμενους Σέρβους’ είναι το μεγαλύτερο ψέμα και η μεγαλύτερη ιστορική πλαστογραφία του τέλους του 20ού αιώνα.
  Στην Ελλάδα το έσπρωξαν όλοι, σε πανεθνική Ωμοψυχία, οι καναλάρχες που είχαν συμφέροντα εκεί πάνω, τα ΜΜΕ, ΟΛΑ τα κόμματα, όλες οι ελίτ και οι παράγοντες, και φυσικά η ακροδεξιά. Η Εκκλησία το έσπρωξε γιατί οι Σέρβοι ήταν Ορθόδοξοι. Αυτός που έκανε όμως την μεγαλύτερη ιστορική παραχάραξη ήταν η δήθεν αντιιμπεριαλιστική αριστερά με πρώτο και καλύτερο το ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη, που πρόσθεσαν στο ψέμα και την πλαστή εξήγηση «επειδή ήταν σοσιαλιστικό το καθεστώς» εκεί.
  Κάποιοι λόγοι για τους οποίους τον λαφαζανικό υποστηρικτή ολοκληρωτικών καθεστώτων και απολογητή εγκλημάτων δεν αξίζει ούτε στα αστεία να τον παίρνει κανείς σοβαρά υπόψη του.
  1ον […]

  Απόσπασμα από νέα έρευνα:

  Οταν η σερβική επεκτατικότητα έκανε εθνοκαθάρσεις και χρησιμοποιούσε τον βιασμό σαν όπλο τρομοκρατίας εναντίον των Βόσνιων, τα ελληνικά ΜΜΕ και η ελληνική πολιτική ελίτ μας θύμιζαν τουρκικές σφαγές του 19ου αιώνα και έριχναν τον προβολέα στη Δυτική Θράκη και την εκεί μειονότητα, δήθεν πως «είναι η σειρά μας μετά, οι Τούρκοι θα μας αποσπάσουν τη Θράκη». Οταν ο Μιλόσεβιτς έστελνε παραστρατιωτικούς για να σφάξουν ολόκληρα χωριά στο Κόσοβο, οι συμπατριώτες μας μιλούσαν για «τον κίνδυνο από μια μεγάλη Αλβανία». Οταν το σερβικό πυροβολικό βομβάρδιζε το Βούβοκαρ, η Εκκλησία μας (η οποία είχε τιμήσει στο μεταξύ σαν ‘άνθρωπο της Ειρήνης και Υιό του Σωτήρα μας Κυρίου Ιησού Χριστού’ τον σφαγέα Κάρατζιτς με την ανώτερη διάκριση Πρώτης Τάξης του Αγίου Διονυσίου) μας θύμιζε πως πρέπει μαζί με τους Σέρβους αδελφούς μας «τον Πάπα να καταράσθε διότι αυτός είναι πίσω από όλα» και όλοι μιλούσαν για τους Ustashi. Κι έτσι, με την συνεχή επανάληψη, τα ψέματα αντικατέστησαν την πραγματικότητα και οι μύθοι που τόσο μας αρέσουν, μαζί με τον φόβο και την κινδυνολογία που πολύ επιδέξια έσπειρε η σερβική προπαγανδιστική μηχανή στα καθ’ ημάς, παραμέρισαν την ψύχραιμη ανάλυση και τον Ορθό Λόγο. Ακόμη μέχρι και τώρα που μιλάμε.

  «(Τα μέλη του ΝΑΤΟ) μισούν την Ορθοδοξία. Οι δήθεν Χριστιανοί της Δύσης ακούνε για Ορθοδοξία και ανατριχιάζουν, επειδή (εμάς και τους Σέρβους) δεν είναι εύκολο να μας υποτάξουν».
  «Χθες ο κ Χριστόδουλος, κατά τη διάρκεια γεύματος που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του στο Βελιγράδι από τον Πατριάρχη Σερβίας Παύλο, ανακοίνωσε τη δωρεά 150 εκατομμυρίων δραχμών προς την Εκκλησία της Σερβίας και άλλων 100 εκατομμυρίων δραχμών για την ανέγερση του νέου Ναού του Αγίου Σάββα».
  «Οι Σέρβοι είναι και πάλι νικητές και ελπίζουμε ότι αυτό θα συμβαίνει πάντα σε όλα τα επίπεδα»
  Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, με αφορμή τη νίκη της Γιουγκοσλαβίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ ανδρών (Eurobasket) στην Τουρκία το 2001, σε επίσημη επίσκεψη στη Σερβία, Σεπτέμβριος 2001, όταν συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς και με τον πρωθυπουργό Κοστούνιτσα για την παραλαβή του ανώτατου μεταλλίου της Γιουγκοσλαβίας.

  Την ίδια μέρα που άρχισαν οι μαζικές εκτελέσεις στη Σρεμπρένιτσα, στην Αθήνα ο εκπρόσωπος Τύπου Ευάγγελος Βενιζέλος εκλιπαρούσε τους Σέρβους να μας συγχωρέσουν για τα γιουχαΐσματα σε ένα παιχνίδι μπάσκετ, τα οποία οδήγησαν σε σπασίματα στην πρεσβεία μας στο Βελιγράδι από εξαγριωμένους Σέρβους χούλιγκαν, και υποσχόταν να στείλει τον υπουργό Αηλητισμού Γιώργο Λιάνη γονατιστό να ζητήσει συγγνώμη.
  Οπου και να πάω το Eurobasket με πληγώνει.
  […]

  Πόσο σοβαρό πρόσωπο θα θεωρούσατε κάποιον που θα έγραφε στις εφημερίδες ή θα εμφανιζόταν στην τηλεόραση και θα ισχυριζόταν πως η δημιουργία του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ προκάλεσε την εισβολή των Γερμανών και την Κατοχή της Ελλάδας από τους Ναζί;;;
  Πόσο αξιόπιστος θα ήταν, κατά τη γνώμη σας, κάποιος που επί 15 ή 20 χρόνια θα προσπαθούσε να σας πείσει πως οι βομβαρδισμοί των συμμάχων στην Γερμανία προκάλεσαν και επιτάχυναν τη δημιουργία θαλάμων αερίων για την εξόντωση των Εβραίων;;;
  Θα εμπιστευόσασατν ποτέ αρθρογράφο ή ενημερωτή της κοινής γνώμης ο οποίος θα σας έλεγε πως η Γερμανία πρέπει να πάει στο Ισραήλ και να ζητήσει επανορθώσεις για τους δολοφονημένους SS της εξέγερσης της Βαρσοβίας, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο Ολοκαύτωμα και στις διώξεις των Εβραίων σε ολόκληρη την Ευρώπη;;;

  Σας φαίνονται απίθανα και απολύτως παράλογα τα τρία παραδείγματα;;; Κι όμως, ολόκληρη η Ελλάδα πιστεύει τρεις παρόμοιους -και φυσικά ατεκμηρίωτους- ιστορικούς ισχυρισμούς, εδώ και 20 ή 25 χρόνια (σε σημείο μάλιστα που όποιος τους αμφισβητήσει να παίρνει την απάντηση «μα αυτά τα έχει γράψει η Ιστορία, είναι κοινός τόπος, όλοι τα ξέρουν, μην τρελαθούμε κιόλας»), χωρίς ουσιαστικό αντίλογο, με αποτέλεσμα ένα γκεμπελικά φιλοτεχνημένο ψέμα και οι συνοδευτικές του ιστορικές πλαστογραφίες, που όμοιές τους δεν υπήρξαν άλλες στο τέλος του 20ού αιώνα, να θεωρούνται πλέον οι μόνες -και οι αυταπόδεικτες- αλήθειες.
  Οχι πλέον.
  Εξηγούμαστε:

  Εχουμε μέτωπο με τον φασισμό και με το ψέμα. Αυτοί οι δύο εχθροί μας αποτελούν ένα αδιάσπαστο σύνολο, και αφού ο αγώνας υπέρ της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Ισονομίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προϋποθέτει το τσάκισμα των πλαστογράφων και των διαστρεβλωτών, το μοναδικό οδόφραγμα που μπορεί να υψωθεί απέναντί τους δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στην αλήθεια, στην ιστορική ακρίβεια, και συνεπώς και στην τεκμηρίωση. Αυτός είναι ο λόγος που καμία φράση στο XYZ Contagion δεν έχει ποτέ διαψευστεί: διότι στηρίζεται στα γεγονότα και στην πραγματικότητα.
  Γι’ αυτό λοιπόν, εχθροί και άσπονδοι φίλοι -και ειδικά εκείνοι από την λεγόμενη ‘αντιιμπεριαλιστική’ φιλοτσέτνικ αριστερά- που πιθανόν περιμένουν να διαβάσουν άλλο ένα φιλοφασιστικό παραμυθάκι από αυτά με τα οποία νανουρίζεται η Ελλάδα επί 25 φιλοσερβικά χρόνια, ας αλλάξουν κανάλι. Οποιοι περιμένουν να αναπαραχθούν εδώ οι γνωστοί μύθοι του ολοκληρωτικού μεγαλοϊδεατικού καθεστώτος των Μιλόσεβιτς-Κάρατζιτς-Μλάντιτς πως δήθεν η Δύση διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία και πως η σερβική εγκληματική οργάνωση που δρούσε εντός του γιουγκοσλαβικού κράτους βρισκόταν σε άμυνα κ.λπ. κ.λπ. μάλλον θα απογοητευτούν.
  Ηρθε η ώρα να ειπωθούν μόνο γεγονότα και μάλιστα ακριβώς εκείνα τα οποία τα ελληνικά ΜΜΕ, οι πολιτικοί, η Εκκλησία, τα κόμματα, οι καναλάρχες-επιχειρηματίες που έσπαζαν το εμπάργκο και οι πάσης φύσεως εργολάβοι των Βαλκανίων έκρυβαν από το 1990 μέχρι σήμερα. Οι καλοπροαίρετοι και οι αναζητητές της αλήθειας μάλλον θα ωφεληθούν από όσα ακολουθούν. Οι ψεύτες, οι διαστρεβλωτές και οι πλαστογράφοι ας εκνευριστούν· δεν μας ενδιαφέρει. Ούτως ή άλλως, μπορεί να μην το ξέρουν ή να μην το παραδέχονται, αλλά είναι εχθροί του σερβικού λαού. Οταν υποστηρίζει κανείς ένα εγκληματικό ολοκληρωτικό επεκτατικό καθεστώς όπως εκείνο του Μιλόσεβιτς και των τσέτνικ, και όταν το ενισχύει και του οπλίζει το χέρι για ακόμη περισσότερες θηριωδίες, βάλλει ευθέως κατά των συμφερόντων των απλών Σέρβων πολιτών. Και γιατί να μην το κάνει;;; Ας πάρουμε, λ.χ. την δήθεν αντιιμπεριαλιστική αριστερά. Μήπως του καίγεται κανένα καρφί της Λιάνας (που ήταν και αντιπρόεδρος της ‘Διεθνούς Επιτροπής για την Υπεράσπιση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς’) και του Στάθη (που αναπαράγει θεωρίες συνωμοσίας, βγαλμένες απευθείας μέσα από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’) και των ομοίων τους για την τραγωδία που τελικά γύρισε μπούμερανγκ στον απλό Σέρβο;;; Οχι, βέβαια. Τις υποτίθεται ‘αντιιμπεριαλιστικές’ τους ιδεοληψίες ήθελαν να επιβεβαιώσουν όλοι αυτοί όλα αυτά τα χρόνια. Και τους ενίσχυσαν στο χειρότερο έγκλημα: Αν ήταν εθνοκάθαρση ή γενοκτονία, μικρή σημασία έχει, και προτιμότερο ας μην μπλέξουμε πάλι με τους ορισμούς. Τα διεθνή δικαστήρια που ίδρυσε ο ΟΗΕ για να δικάσουν τους υπεύθυνους εγκληματίες πολέμου, σύμφωνα με την πάγια νομολογία των Ηνωμένων Εθνών, δικάζουν και καταδικάζουν με την κατηγορία της ‘γενοκτονίας’. Ο Κόφι Ανάν το 2005, στην επέτειο της σφαγής χρησιμοποίησε τη λέξη ‘γενοκτονία’. Εμείς χρησιμοποιούμε τη λέξη ‘ανθρωποσφαγή’ για την Σρεμπρένιτσα, όμως ολόκληρος ο πόλεμος των 3,5 ετών με όλα του τα επεισόδια εις βάρος των Βόσνιων έχει όλα τα χαρακτηριστικά της γενοκτονίας. Μα και στην ‘εθνοκάθαρση’ να μείνει κανείς, όταν συμβαίνει βιομηχανικά σε εκατοντάδες περιοχές, με σχέδιο και προετοιμασία, όπως συνέβη στη Βοσνία το 1992-1995, πείτε μας, ποια είναι η διαφορά επί της ουσίας;;;
  Κι όσο κι αν φανεί παράξενο σε ορισμένους, εμείς -που είμαστε εναντίον του καθεστώτος των Μιλόσεβιτς-Κάρατζιτς-Μλάντιτς-Σέσελι-συζύγου Μιλόσεβιτς μπορεί να του κάνουμε σκληρή κριτική, ακριβώς και μόνο, όμως, διότι είμαστε υπέρ του σερβικού λαού, όπως πολύ εύστοχα έχει σημειώσει και ο Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης στον πρόλογο στο βιβλίο του Σταύρου Τζίμα ‘Η κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας και οι ελληνικές φαντασιώσεις, Ελλάς-Σερβία-Ορθοδοξία’, εκδόσεις Επίκεντρο, 2014:

  «Ο πόλεμος άρχισε τον Ιούλιο του 1991, με τον τεχνητό πόλεμο υπεράσπισης των συνόρων της Γιουγκοσλαβίας, στη Σλοβενία, για να επιστρέψει ο στρατός στις περιοχές της Κράινα, στην Κροατία, και να καταλάβει το 28% του εδάφους της έως τα τέλη του έτους. Αφού τον Ιανουάριο του 1992, με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, υπογράφτηκε ανακωχή, ο σερβικός στρατός κινήθηκε προς τη Βοσνία, όπου από τον Απρίλιο έως το τέλος του έτους κατέλαβε το 70% των εδαφών, ουσιαστικά χωρίς αντίσταση. Ουσιαστικά πόλεμος με την αντιπαράθεση στρατευμάτων δεν έγινε στη Γιουγκοσλαβία. Ηταν πόλεμος εναντίον αμάχων κατευθυνόμενος από τα γραφεία. Ολη εκείνη η συνωμοσιολογία για προετοιμασία των Κροατών και των μουσουλμάνων, για τόξα και γερμανική βοήθεια δεν άξιζαν ούτε για ανέκδοτα.
  Η μόνη πλευρά που ήταν προετοιμασμένη και έδρασε ταχύτατα χωρίς να βρει αντίσταση ήταν η σερβική, γι’ αυτό και κατέλαβε τόσο σύντομα τα εδάφη στην Κροατία και τη Βοσνία.
  […]
  Δυστυχώς ακόμα και όταν ο χειραγωγός Μιλόσεβιτς κατάλαβε τα όριά του και συγκρούστηκε με τα προϊόντα του Κάρατζιτς και Μλάντιτς το 1994, οι Έλληνες πολιτικοί και τα ΜΜΕ στράφηκαν εναντίον του, αφού φαντασιώνονταν ότι εγκαταλείπει τη μάχη κατά του ιμπεριαλισμού. Τελικά, αποδείχθηκε ότι όλη αυτή η αγάπη για τον Μιλόσεβιτς και τους Σέρβους ήταν καταστροφική, αφού έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα: την υποβάθμιση της Σερβίας, τον ακρωτηριασμό της, την οικονομική και κοινωνική επιστροφή της σε περασμένες δεκαετίες και την επιβάρυνσή της με εγκλήματα στο όνομά της.
  Αποδείχθηκε ότι αυτοί που ήταν κατά του Μιλόσεβιτς και της πολιτικής του ήταν οι καλύτεροι υποστηρικτές των συμφερόντων του σερβικού λαού. Αυτά για την ιστορία, όπου αποδείχθηκε, μια ακόμη φορά, ότι ο φανατισμός, η ιδεολογική βεβαιότητα και αποκλειστικότητα είναι εγγύηση αποτυχίας, όπως τα παραδείγματα του ναζισμού και του σταλινισμού το επιβεβαιώνουν».
  – Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης, Πρόλογος στο βιβλίο του Σταύρου Τζίμα Η κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας και οι ελληνικές φαντασιώσεις, Ελλάς-Σερβία-Ορθοδοξία, εκδόσεις Επίκεντρο, 2014.
  http://www.epikentro.gr/PDF.php?pdf=9789604585571-E02

  Κι αν δεν πιστεύετε εμάς, που άλλωστε πληρωνόμαστε απ’ τη Μοσάντ, τη CIA, το ΝΑΤΟ, τον Σόρος, τον Σώρρας, τα πολυεθνικά τραστ και την Κόκα-Κόλα, όποιος θέλει, μπορεί να διαβάσει εδώ την αριστερή αλλά έντιμη μαρτυρία της Σιμωνίδας Αργυράκου, αυτόπτη μάρτυρα των γεγονότων εκ των έσω, εντός του σερβικού κράτους, η οποία παραιτήθηκε από το διπλωματικό σώμα της χώρας της (Σερβίας) διότι δεν άντεχε να δουλεύει για το εθνικιστικό και φιλοπόλεμο ρατσιστικό καθεστώς Μιλόσεβιτς, μια πραγματικά έντιμη σερβική φωνή που ευτυχώς διάλεξε να ζήσει στην Ελλάδα δίπλα μας και να μας μεταφέρει με πλήρη ακρίβεια την πραγματική εικόνα:

  http://rnbnet.gr/details.php?id=2908

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητή κα Μετατρούλου,
   Πολύ ενδιαφέροντα ντοκουμέντα,
   η συνωμοσία της σιωπής (ομερτά) μέσα στους κόλπους της Αριστεράς ή «Αριστεράς», δεν ξέρω πιά, πρέπει να σταματήσει.
   Ευχαριστούμε πολύ.

  • Ο/Η Po λέει:

   κα Μετατρούλου
   ευχαριστούμε.

 11. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/12342873_612848648853288_3494880657370213895_n.jpg?oh=dc38ea52d4a3770557f2aad46229d8f9&oe=56E8246F

  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
  Πήγαν να τον εκτίθουν με δύσκολες λέξεις αλλά έχει λεξικό και ταπεινότητα πολιτικού που προτρέπει κόσμο να τους τελειώσει.

  https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12360258_612924378845715_6060405805443172115_n.jpg?oh=2203adf6599868b128e036e37cd7d5bb&oe=571BA306

  ΩΜΗ ΚΡΥΦΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
  https://toparatiritirio2012.wordpress.com/2015/12/11/%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b7-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%85%cf%87%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%bf%cf%83/

  Η Κυβέρνηση αδράνησε εγκληματικά και καθυστέρησε ανεπίτρεπτα να αντιδράσει.

  Από τις 18/11 πέρασαν τρεις ολόκληρες εβδομάδες μέχρι να ξεκαθαρίσει την κατάσταση ως όφειλε, προστατεύοντας ζωτικά οικονομικά συμφέροντα της χώρας. Το κόστος όμως είναι βαρύτατο στον τομέα που τόσο αλαζονικά κομπάζει πως χειρίζεται ευλαβικά: το γόητρο και η αξιοπιστία της χώρας, ως διαμετακομιστικός κόμβος αλλά και ως παράγοντας σταθερής οικονομικής ροής, εμπορευμάτων από την Ανατολή, έχει τρωθεί επικίνδυνα. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο κύριος πελάτης του ΟΛΠ επανέλθει. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν οι υπόλοιποι μεγάλοι πελάτες του, συνεχίσουν να τον εμπιστεύονται. Η πιθανή αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ γίνεται ακόμα πιο δυσχερής και απωθητική για ξένους επενδυτές. Μια χώρα ανήμπορη να προασπίσει βασικά της συμφέροντα δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος εμπορικός εταίρος για οποιονδήποτε σοβαρό επενδυτή. Το οξύμωρο είναι πως λίγο μετά τις εκλογές, τα φιλοκυβερνητικά μέσα, με διθυράμβους ανακοίνωναν την επίτευξη συμφωνίας με HP- COSCO έπειτα από πολύωρη διαπραγμάτευση στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή, φυσικά και ακυρώθηκε από την πλήρη αδυναμία της Κυβέρνησης να υπερασπιστεί αυτό που εγγυήθηκε: την ασφαλή και ανεμπόδιστη εμπορική ροή τεράστιας ποσότητας και αξίας εμπορευμάτων που διέρχονται από την χώρα μας.

  Αφήνω δε για το τέλος, την καθεστωτικού τύπου, απαγόρευση στα ΜΜΕ να καλύψουν δημοσιογραφικά την επιχείρηση εκκένωσης και απελευθέρωσης της εμπορικής γραμμής Ειδομένης. Ο διεθνής τύπος υπήρξε καταπέλτης ενώ και ο εγχώριος μίλησε για λογοκρισία. Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια, που θυμίζει άλλες εποχές και αντιλήψεις. Και εννοείται πως αφού η ίδια η Κυβέρνηση επέτρεψε να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο, δεν θα ήταν ειρηνική η επίλυση της. Ακόμα και σήμερα, ο αρμόδιος Υπουργός δήλωσε πως ούτε ο ίδιος ξέρει τι θα κάνουν με τους χιλιάδες πρόσφυγες που ήρθαν στην Αθήνα και θα στεγαστούν στο ΤΑΕ-ΚΒΟ-ΝΤΟ το οποίο πρέπει στις 17/12 να παραδοθεί στην αθλητική ομοσπονδία. Είναι σαφές πως πρόκειται για ασύλληπτη προχειρότητα υλοποίησης, αδυναμία στην εκτίμηση των επιπτώσεων, αυταρχισμό και άκομψη συμπεριφορά στον Τύπο που δυσφημεί ακόμη περισσότερο την εικόνα της χώρας. Υποβαθμίζει εν μέσω capital controls και άλλο, την εξαγωγική της ικανότητα. Πραγματικά, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να προκαλέσεις τέτοια βλάβη συμφερόντων στην ίδια σου την χώρα.

 12. Ο/Η Psycho λέει:

  http://aristeroschronographos.blogspot.gr/2014/10/blog-post_10.html

  Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

  Τι συμβολίζει σήμερα ο Μανώλης Γλέζος (του Σπύρου Βλέτσα)

  Μια ακόμη τοποθέτηση του Μανώλη Γλέζου συζητήθηκε τις τελευταίας μέρες. Κατά τη διαδικασία έγκρισης της νέας κομισιόν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον υποψήφιο επίτροπο γεωργίας, είπε μεταξύ άλλων: «Κατ’ εντολή της κ. Μέρκελ μάς έφεραν ένα ψεύτικο φυτό με σιδερένιες ρίζες και γυάλινα άνθη: τα φωτοβολταϊκά. Θα έρθετε να ξεριζώσουμε μαζί τα σιδερένια φυτά;»

  Πολλοί τοποθετούν τον Μανώλη Γλέζο στο απυρόβλητο, εξαιτίας του ηρωικού παρελθόντος, άλλοι πάλι θεωρούν ότι λόγω ηλικίας έχει το ακαταλόγιστο. Και οι δύο αυτές στάσεις είναι μη πολιτικές και βαθιά υποτιμητικές. Όποιος κατεβαίνει στην πολιτική βρίσκεται αυτομάτως εκτεθειμένος στην κριτική και δεν χρειάζεται καμιά προστασία. Ο ηλικιακός ρατσισμός, που εκφράζουν τα περί ακαταλόγιστου, είναι μια ακόμη επίπτωση του μάρκετινγκ στην πολιτική. Η διαφήμιση αποθεώνει τη νεότητα και επιφυλάσσει το ρόλο του συμπαθητικού γραφικού για τους ηλικιωμένους. Τη βαρύτητα που είχε παλιά η γνώμη των γερόντων διαδέχτηκε η ανάδειξη της νεότητας ως βασικού προτερήματος για τους πολιτικούς ηγέτες.

  Ο Μανώλης Γλέζος δεν λέει όσα λέει επειδή είναι ηλικιωμένος, αλλά ακολουθεί με συνέπεια αυτά που πίστευε και νεότερος. Το 1985, στην κηδεία του Εμβέρ Χότζα, χαιρέτησε με υψωμένη γροθιά τη σωρό του κομουνιστή δικτάτορα της Αλβανίας. Την ιδία περίοδο που εξέφραζε την εκτίμησή του για ένα από τα πιο σκληρά και απάνθρωπα καθεστώτα στη σύγχρονη ιστορία ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ο συνδυασμός αυτός φαίνεται κάπως παράξενος, αλλά ο Μανώλης Γλέζος είχε βρει από τότε τον τρόπο να συνδυάσει τα καλά του καπιταλισμού και των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, που μοίραζε το ΠΑΣΟΚ, με το… όραμα της κομουνιστικής επανάστασης που εκπροσωπούσε η Αλβανία του Χότζα.

  Σε γενικές γραμμές από τις ίδιες αρχές εμπνέεται σήμερα ο ίδιος και το κόμμα του. Από τη μια μεριά στοχεύουν το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, ενώ από την άλλη υπόσχονται άμεσα ένα θαυματουργό και εξωραϊσμένο καπιταλισμό στον οποίο σβήνονται τα χρέη στις τράπεζες και στους δανειστές της χώρας, εύκολα και χωρίς συνέπειες. Γι’ αυτούς οι υποσχέσεις και οι παροχές δεν εξαρτώνται από τα χρήματα που υπάρχουν στο ταμείο. Πιστεύουν σε έναν καπιταλισμό που τα χρήματα βρίσκονται εύκολα, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση.

  Όταν όμως στριμώχνονται τα στελέχη του κόμματος λένε άλλα. Έτσι ο Μανώλης Γλέζος (10-5-14) δήλωσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «αν χρειαστεί, θα κάνει ένα αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό για εισοδήματα πάνω από ένα όριο». Είναι μια πρόταση που ο ίδιος είχε κάνει και στην προεκλογική περίοδο του 2012, τοποθετώντας το όριο στις 20.000 ευρώ.

  Πολλοί δεν ενδιαφέρονται για το πού θα βρεθούν τα χρήματα, ούτε για το ποια λύση προτείνει ακριβώς ο Μανώλης Γλέζος. Τους φτάνει ότι συμβολίζει την αντίσταση. Η αντίσταση αυτή είναι αυθύπαρκτη, έξω από καταστάσεις και συνθήκες. Πιστεύουν ότι όπως αντισταθήκαμε στην Κατοχή στους κατακτητές, οφείλουμε να αντισταθούμε και σήμερα σε αυτά που επιβάλλουν οι δανειστές
  .
  Η Ελλάδα έφτασε σε ένα επίπεδο ζωής κοντινό στο επίπεδο των αναπτυγμένων χωρών της δύσης, έστω κι αν από ένα σημείο και μετά αυτή η πρόοδος στηρίχτηκε στα δανεικά που μοίραζε το κράτος. Το ζητούμενο είναι η βιώσιμη επανάκτηση της ευημερίας που είχαμε και η μελλοντική διεύρυνσή της. Η πρόοδος των δυτικών χωρών στηρίζεται σε ανταγωνιστικές οικονομίες, στην παραγωγή και στην καινοτομία. Η αντίσταση θέλει να κρατήσουμε τη δυτική ευημερία αλλά χωρίς αυτά που την εξασφαλίζουν, να κρατήσουμε το smartphone αλλά να απορρίψουμε την παραγωγική εργασία που προϋποθέτει.

  Αν το ζητούμενο ήταν μια ζωή όπως στα καθεστώτα που θαύμαζε ο Μανώλης Γλέζος, ή έστω όπως στη Βενεζουέλα που θαυμάζουν οι σύντροφοί του, αυτού του είδους η αντίσταση μπορεί να είχε νόημα. Αν όμως το ζητούμενο είναι η ευημερία όπως την ξέρουμε στην Ευρώπη, τα πράγματα αλλάζουν.

  Η αντίσταση ήθελε τη συνέχιση του ελληνικού τρόπου ανάπτυξης και δεν θέλησε να καταλάβει ότι αυτός ο τρόπος χρεοκόπησε το 2010. Αυτή η αντίληψη συνδέθηκε με την εθνική αντίσταση της κατοχής και το ΕΑΜ, ακριβώς όπως το καθυστερημένο τμήμα της Δεξιάς επιδιώκει να συνδεθεί με την αρχαιότητα μέσω του τάφου της Αμφίπολης. Ο Μανώλης Γλέζος συμβόλισε αυτό τον τεράστιο αναχρονισμό.

  Η αντίσταση δεν ήταν ένα θεωρητικό σχήμα σαν αυτά περί ανάδελφων που παραμύθιαζαν τους Έλληνες τις προηγούμενες δεκαετίες. Είχε άμεσες αρνητικές συνέπειες στην εξέλιξη της κρίσης. Πρώτα δημιούργησε ένα ισχυρό αντιμεταρρυθμιστικό ρεύμα το οποίο μαζί με την αντίδραση των συντεχνιών και την απροθυμία των κυβερνητικών κομμάτων συντηρεί την καθυστέρηση. Έπειτα πυροδότησε βίαια επεισόδια που άφησαν αποκαΐδια στο κέντρο της Αθήνας και κατέστρεψαν τον τουρισμό. Αυτά συνοδεύτηκαν από μια διαρκή πολιτική αστάθεια και τεράστια ανασφάλεια για το νόμισμα και το μέλλον της χώρας. Ποιος θα επένδυε σε μια τέτοια κατάσταση; Ποιος θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας; Κανείς.

  Από τις χώρες των μνημονίων μόνοι εμείς πιστέψαμε σε ανύπαρκτες εναλλακτικές λύσεις και την πίστη μας αυτή τη συνδέσαμε με τις αγωνιστικές παραδώσεις και την ακραία αντιπαλότητα. Σήμερα, που οι άλλοι είναι σε ανάπτυξη και αυξάνουν τους μισθούς, εμείς ακούμε ότι οι παροχές του ΣΥΡΙΖΑ θα χρηματοδοτηθούν κυρίως από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Η εναλλακτική λύση είναι τελικά τα λεφτά των τοκογλύφων. Εκείνων που εμείς θα τους τρώγαμε μονομερώς όσα μας δάνεισαν. Άδοξη κατάληξη για τόσους αγώνες.

  πηγή: athensvoice.gr

 13. Ο/Η για γέλια λέει:

  τώρα μας έπεισες μανωλάκη

  http://www.lay-out.gr/lezos-na-pairnoun-oi-bouleytes-misyho-anideikeytou-ergati/

  Μανώλης Γλέζος: Να παίρνουν οι βουλευτές μισθό ανειδίκευτου εργάτη!

  Τα πάνω κάτω στη βουλή έφεραν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

  03.12.2013 |

 14. Παράθεμα: τα όνειρα καπνός | αγριμολογος

 15. Ο/Η βοήθειααααααααααααααααααααααα λέει:

  Κινδυνεύει η ελληνική γλώσσα.
  Μετά το Μανώλη το επισημαίνει και ο Νότης
  προσοχή στα ν, οξυγονώνουν τον εγκέφαλο, μην τα κόβετε

 16. Ο/Η Μανώλης Γκλέτσος λέει:

  http://www.skai.gr/news/world/article/301716/gallia-exit-polls-kamia-perifereia-den-kerdizei-to-ethniko-metopo/

  Γαλλία: Το Εθνικό Μέτωπο ηττάται στο β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών (upd)

  skai.gr – ΑΜΠΕ
  Δημοσίευση: 13/12/2015

  VIDEO Γαλλία: Καμία Περιφέρεια για το Εθνικό ΜέτωποΓαλλία: Καμία Περιφέρεια για το Εθνικό Μέτωπο

  Σε αποτυχία του Εθνικού Μετώπου να επικρατήσει σε κάποια από τις περιφέρειες στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών οδηγούν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των exit polls.

  Το ακροδεξιό κόμμα υποχωρεί στην τρίτη θέση σε εθνικό επίπεδο, μετά τους Ρεπουμπλικανούς του Νικολά Σαρκοζί και τους Σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ.

 17. Ο/Η Psycho λέει:

  Ο ασυγκράτητος ναρκισσισμός, η ατελείωτη δημαγωγία, ο εύκολος λαϊκισμός, τώρα και κατά των συντρόφων του.

  http://www.athina984.gr/2016/01/29/m-glezos-zito-sygnomi-gia-pollosti-fora-pou-ebisteftika-ton-tsipra-vlepi-mono-tin-exousia/

  Μ.Γλέζος: Ζητώ συγνώμη για πολλοστή φορά που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα – Βλέπει μόνο την εξουσία

  Ιαν 29, 2016
  Συγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί εμπιστεύτηκε τον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μ. Γλέζος.
  «Ζητώ για πολλοστή φορά συγνώμη από τον ελληνικό λαό, γιατί εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα που βλέπει μόνο την εξουσία» τόνισε ο κ.Γλέζος, ο οποίος επισκέφθηκε τους αγρότες στην Κόρινθο.Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο Korinthostv.gr δεν παρέλειψε να απολογηθεί ενώπιον του λαού, επειδή – όπως επεσήμανε – εμπιστεύτηκε «ανθρώπους που δεν είδαν τίποτε άλλο εκτός από την εξουσία».«Η κάθε εξουσία συμπεριφέρεται σαν εξουσία», είπε ο κ.Γλέζος αναφερόμενος στη ρίψη χημικών εναντίον των αγροτών στη Θεσσαλονίκη.
  Από την πλευρά τους οι αγρότες της Κορίνθου υποστήριξαν πως οι βουλευτές του νομού Κορινθίας είναι ανεπιθύμητοι εάν ψηφίσουν τα νέα μέτρα.

  Ο Μανώλης Γλέζος στο Korinthostv: Ζητώ συγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα

 18. Ο/Η του κώλου λέει:

  Τέλος ο κ. Γλέζος έδειξε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ένα βιβλίο που του είχε προσφέρει ο Προκάτοχός του μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με σχετική αφιέρωση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s