Η Ιερά Σύνοδος των Δημ. Υπαλλήλων κατά του Συμφώνου Συμβίωσης

[Ύψιστος κίνδυνος για τα έσοδα της δημοσιοϋπαλληλικής Εκκλησίας]

lask29jan15

η φτώχεια θέλει καλοπέραση

Ιερά Σύνοδος: Εκτροπή το σύμφωνο συμβίωσης – Επιχειρείται υποβιβασμός της οικογενειακής ζωή

Στην απόφασή της να εμμείνει σε παλιότερη θέση πως οι εναλλακτικές μορφές οικογένειας αποτελούν εκτροπές της οικογένειας, προχώρησε η Ιερά Σύνοδος, πριν την επικείμενη κατάθεση στη Βουλή του νομοσχέδιου για την προέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

Με ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει ότι εμμένει στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Συνεδρίας της 17ης Οκτωβρίου 2013, όταν ασχολήθηκε αναλυτικά με τον θεσμό της οικογενείας στο πλαίσιο της σύγχρονης κρίσης, την οποία απόφαση επικαιροποίησε η ΔΙΣ στη Συνεδρία της 19ης Ιουνίου 2015.

Τότε, μεταξύ άλλων τονιζόταν ότι «φαινόμενα-εκτροπές εξαιρετικά επίκαιρα και για την ελληνική πραγματικότητα είναι ο πολιτικός γάμος, η μονογονεϊκή οικογένεια, η ελεύθερη συμβίωση και ο λεγόμενος γάμος των ομοφυλοφίλων» και υπογραμμιζόταν ότι «από τον σεβασμό στην αξία του ανθρώπου απορρέει η απόρριψη οποιουδήποτε θεσμού-υποκατάστατου, όπως το σύμφωνο συμβίωσης, με τον οποίο επιχειρείται ο υποβιβασμός της οικογενειακής ζωής στο επίπεδο των αστικών συναλλαγών, για την ανατροπή των οποίων αρκεί μία απλή αλλαγή γνώμης των συμβαλλομένων».

Επίσης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίας της για τον Δεκέμβριο -χθες και σήμερα-, μεταξύ άλλων ενημερώθηκε από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το ταξίδι του στη Γερμανία, το οποίο πραγματοποίησε ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ να συμβάλει στο υπό σύσταση Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας.

Επιπλέον, αποφάσισε την πρώτη ημέρα των εργασιών της τον Ιανουάριο 2016, στις 12.1.2016, να πραγματοποιηθεί απογευματινή συνεδρία της με αντικείμενο συζήτησης το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στη Μέση Εκπαίδευση.

Μάλιστα, με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος της ενδοσχολικής βίας και την προώθηση εκδηλώσεων και δράσεων για την αντιμετώπισή του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αύριο στη 1.00 μ.μ. θα υπογράψει με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Ινστιτούτου Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΙΔΕΜΕΔ).

Πηγή

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Διεκδικήσεις, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Η Ιερά Σύνοδος των Δημ. Υπαλλήλων κατά του Συμφώνου Συμβίωσης

 1. Ο/Η Ναι μεν αλλά λέει:

  http://aigio.org/2009/03/blog-post_13.html

  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΟΣΜΑΣ ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ
  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

  Ζήτησε η ίδια η Ιερά Σύνοδος τη βοήθεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ώστε να μπορούν κάποιοι Επίσκοποι ―παρά την ομοφυλοφιλία τους― να παραμένουν Επίσκοποι!!! Στο έγγραφο που απέστηλε προς την Αρχή η Ιερά Σύνοδος, υποστήριζε ότι πρέπει να ισχύει για τους Επισκόπους ό,τι και για τα λοιπά δημόσια πρόσωπα. Άρα «δεδομένα που αφορούν “αυστηρώς προσωπικήν (ομοφυλοφιλικήν) συμπεριφοράν” είναι άσχετα με την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος.

 2. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://www.sporeas.gr/?p=10852

  Αρχιμανδρίτης “ψωνιστήρι” που κάπνιζε φούμο στα chat του διαδικτύου, ψάρευε αγοράκια. Τόν κάλυπτε η Αρχιεπισκοπική αυλή.

  December 15, 2012 Filed under ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ… ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ Posted by Γιώργος Οικονομίδης

  15 Δεκεμβρίου 2012

  τού Γιώργου Οικονομίδη

 3. Ο/Η του κώλου λέει:

  Χρυσαυγίτης καλόγερος κατά των «πούστηδων»
  «Όποια γυναίκα σκοτώσει πούστη θα πάει στον Παράδεισο»

 4. Ο/Η Gay priest λέει:

  Γ.Λιάγκας: Οι μισοί παπάδες είναι πούστηδες

 5. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:


  Δὲν θυμᾶμαι τὴν χρονικὴ στιγμή, ἀλλὰ κάπου ὀ … ἀναρχικὸς Τζίμης Πανούσης, ποὺ βρῆκε δουλειὰ τὸ 1973 σὲ τράπεζα, δηλώνει ὅτι θυμώνει μὲ ὄσους τελοῦν πολιτικὰ μυστήρια. Μπορεῖ δηλαδὴ νὰ εἰπωθῇ, ὁτιδήποτε γιὰ τὸ σύστημα, ἀρκεῖ νὰ μὴν θιγοῦν τὰ ἔσοδα. Ἀλλιῶς μὲ μερικὲς καταδίκες θὰ τὸν εἶχαν σωπάσει. Οἱ φιλέλληνες μαρξιστές, ἀναρχικοὶ κτλ ὑπάρχουν μόνον στὸν δρόμο, οἱ χριστοκεντρικοὶ σ’ὅλα τὰ ΜΜΕ.

  • Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

   40:35 ἀρχίζει ὁ ὀχετὸς τοῦ …Τζιμάκου! Σιχαίνεται ὅσους ἐπιλέγουν πολιτικὸ γάμο, βαπτίσια κτλ. Ἄξιος, ἄξιος, οὔτε μητροπολίτης τέτοια κακία. Λαϊκὸς πολιτισμός, λέει εἶναι. Σὰν τὴν σάτιρά του ἕνα πρᾶγμα, ὅσα λέει εἶναι σουρρεαλιστικά! Τώρα μοῦ ἔγινε ἀντιληπτό, γιατί προωθεῖται ἀπὸ ὅλα τὰ κανάλια! Ὁ … ἀντικαθεστωτικός! Τὸν συλλαμβάνουν καὶ εἶναι ἄνετος καὶ κάνει καὶ ἀστειάκια.

   Θυμήθηκα πάλι τὸν Τυρίμο…
   https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82_%CE%A4%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CF%82

 6. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  H φωτογραφία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ από την ελληνική,αλλά από τη Ρωσική εκκλησία!!Δε μπορείτε να ξεχωρίσετε το σκηνικό;;!Υπάρχουν τόσες φωτο της ελληνικής να βάλετε!!

 7. Ο/Η ataktos λέει:

  Ιερώνυμος «Αν δεν θέλετε παπάδες αλλάξτε το Σύνταγμα»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s