Μία επιστολή Τσίπρα προς Ιερώνυμο, που εκθέτει και τους δυο

[Η ιερή περιουσία που θα αξιοποιούνταν από την κυβέρνηση, που αναζητά απεγνωσμένα «ισοδύναμα»]

Σοβιετική καρικατούρα, αντίγραφο φωτογραφίας.                    Ιερείς πυροβολούν κόκκινους διαδηλωτές

Σοβιετική καρικατούρα, αντίγραφο φωτογραφίας.
Ιερείς πυροβολούν κόκκινους διαδηλωτές

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Όταν ο (εκτεθειμένος ως φίλος της Χ.Α. και του αδελφικού της ΕΛΑΜ) Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε πως δωρίζει την περιουσία της Εκκλησίας στο Κράτος, όλοι γέλασαν. Κανείς δεν τόλμησε να κάνει πως τον πιστεύει. Που ακούστηκε η Εκκλησία να δίνει λεφτά; Αυτή ξέρει μέσα στους αιώνες την τέχνη να αρπάζει, ακόμη και μέσα από τους ανεξέλεγκτους «φιλανθρωπικούς» μηχανισμούς της. Μόνο στην Ελλάδα βρέθηκαν πρόθυμοι. Ο ναζιστικός «Στόχος» και ο συνήθης Γλέζος έκαναν πως τον πίστεψαν: «Σήμερα ο ελληνικός κυπριακός λαός υψώνει ένα ακόμη ΟΧΙ απέναντι στην αδίστακτη επέλαση των απρόσωπων οικονομικών μηχανισμών που διευθύνει η Γερμανία. Συγχαίρω τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο για την απόφασή του να θέσει την περιουσία της Κυπριακής Εκκλησίας στη διάθεση του Κράτους…» (21.3.2013). Εάν θέσουμε αυτήν την δήλωση (δήλωση μίσους, και μόνο που λέει «η Γερμανία») στην αμείλικτη κρίση του χρόνου και της πραγματικότητας, θα κατατάξουμε τις κατά καιρούς δηλώσεις του ατυχήσαντος αρχιλαϊκιστή (ο λαός του, του γύρισε την πλάτη) υποψήφιου βουλευτή, εκεί που ανήκουν.

Ασφαλώς ο Γέζος δεν θα τολμούσε να παίξει αυτό και πολλά ακόμη θέατρα, αν δεν είχε διαμορφωθεί με εμπνευστή την ηγετική ομάδα του κόμματος και με τη συλλογική ευθύνη όλου του ΣΥΡΙΖΑ, ένα κλίμα συνολικής παρανοϊκής φρεναπάτης, ακόμη και σε πράγματα ιστορικά λυμένα, όπως ο πραγματικός ρόλος της κρατικής Εκκλησίας.

Δυο χρόνια μετά, το Μ.Σάββατο του 2015, στριμωγμένος από την ωμή πραγματικότητα πως η Ελλάδα συνέχιζε να βουλιάζει, ακόμη χειρότερα, και με την Αριστερά, ενώ το πανταχόθεν συρρέον ιερό μαύρο χρήμα παρέμενε προκλητικά ασύδοτο και ανεξέλεγκτο, βγήκε στη θεατρική σκηνή και ο γενναιόδωρος κ.Ιερώνυμος και δήλωσε στα χνάρια του Κύπριου συναδέλφου του «πως είναι έτοιμος να προχωρήσει μαζί με το κράτος στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν στην αποπληρωμή του χρέους» (tvxs12:36 | 11 Απρ. 2015). Φαίνεται πως στην Ελλάδα η υποκρισία είναι μεγαλύτερη, γιατί ενώ στην Κύπρο η δήλωση του Χρυσόστομου αντιμετωπίστηκε με αδιαφορία ή χλεύη, εδώ ο Τύπος την άφησε ευμενώς ασχολίαστη και το αδίστακτο μειράκιο που δεν το έχει σε τίποτα να εξαπολύει τα πιο απίθανα έπεα πτερόεντα, λόγια που δεν αντέχουν στη δοκιμασία της στοιχειωδέστερης κριτικής, κάθισε και έγραψε και γράμμα. Αντιγράφω από το προκλητικά ουδέτερο «Ποντίκι»:

«Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε με επιστολή του τον Αρχιεπίσκοπο, για τη δήλωση του τελευταίου σχετικά με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας από το κράτος.

«Αθήνα, 15.04.2015
Μακαριότατε,

Χριστός Ανέστη. Σας μεταφέρω τις θερμότερες ευχές μου για την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας της οποίας το χαρμόσυνο μήνυμα Αγάπης αφορά όχι μόνο τους πιστούς αλλά το σύνολο της ανθρωπότητας. Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέντευξη Σας σε τηλεοπτικό σταθμό το Μεγάλο Σάββατο και θα ήθελα να Σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την πολύ σημαντική αναφορά Σας σχετικά με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου. Σε μια συγκυρία που ασκείται για πολιτικούς λόγους πολύ μεγάλη πιστωτική πίεση στα δημόσια οικονομικά, πρωτοβουλίες σαν τη δική Σας μπορούν να δώσουν πραγματικές ανάσες προς όφελος όχι μόνο των κρατικών ταμείων, αλλά του κοινωνικού συνόλου γενικά καθώς, όπως Εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, η Πολιτεία έχει ανάγκη κάθε δυνατής υποστήριξης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρα μας και τους ανθρώπους της τα τελευταία χρόνια. Πέρα όμως από το άμεσο υλικό αποτέλεσμα, η πρωτοβουλία Σας έχει ταυτόχρονα θετικότατο αντίκτυπο στο φρόνημα όλων μας. Στέλνει μήνυμα γενικής συσπείρωσης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή των προκλήσεων τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. Δείχνει επίσης ότι το μεγάλο όπλο μας απέναντι στην κρίση είναι η αλληλεγγύη, η έγνοια και η φροντίδα για τον άλλο, τον πλησίον. Φανερώνει, τέλος, ότι η Εκκλησία εισακούει τα κελεύσματα των καιρών και ανταποκρίνεται στα μεγάλα αιτήματα της κοινωνίας. Με την ευκαιρία που μου δίνεται από την παραπάνω αναφορά Σας θα ήθελα να Σας προτείνω την άμεση ενεργοποίηση της «Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος» προκειμένου να εκκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επεξεργασία σχεδίου υλοποίησης της πρότασης Σας.

Με Σεβασμό και Τιμή
Ο Πρωθυπουργός»

Πέρασαν οχτώ μήνες, οι εντυπώσεις έμειναν βεβαίως και επενδύθηκαν εκλογικά στο υποσυνείδητο των συλλογικών προσδοκιών, νομίζω πως έχουμε πλέον κάθε δικαίωμα να ρωτήσουμε: «Ενεργοποιήθηκε» (sic) η «Επιτροπή» (sic); Ακούστηκε κάτι; Έγινε τίποτα; Ξεκίνησε κάποια διαδικασία; Ανακοινώθηκε έστω πως θα ξεκινήσει; Τόση κοροϊδία; Από την άλλη τόση απουσία δημοσίου ελέγχου; Ούτε ένας βουλευτής, ούτε ένα κόμμα, ούτε μια εφημερίδα να μην ρωτάει τι απέγινε; Που βρίσκονται αυτές οι εκατέρωθεν βαρύγδουπες υποσχέσεις και μεγάλες κουβέντες; Τόσο ατιμώρητα μπορούν οι υψηλά ιστάμενοι να κοροϊδεύουν; Ασφαλώς αν θέλουμε να μεταφράσουμε τη ρασοφόρα Πυθία,  αυτή απαιτούσε την οριστική παραχώρηση στην Εκκλησία των αμύθητων φιλέτων της Αττικής στα οποία το ιδιοκτησιακό της δικαίωμα αμφισβητείται.  Οι επαϊοντες το γνωρίζουν και το σχολιάζουν δεόντως. Δείτε οπωσδήποτε το πρώτο σχόλιο στο «800 «ιερά φιλέτα» προς αξιοποίηση..», σχόλιο που όφειλαν να είχαν κάνει και γράψει αυτοί που θεσμικά οφείλουν και πληρώνονται για να το κάνουν.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε στη γνωστή δικολαβική και ψεύτρα γλώσσα των παπάδων και αυτό δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Έτσι τους έδωσαν το δικαίωμα να μιλάνε όλα τα κόμματα και οι κυβερνήσεις που ποτέ δεν τους βάζουν στη θέση τους. Όμως εδώ έχουμε ένα «αριστερό» πρωθυπουργό, που δέχεται (όπως και οι προκάτοχοί του) να πάρει τη σκυτάλη της κοροϊδίας και να αξιοποιήσει το παραμύθι προς ίδιον όφελος, αγοράζοντας πολιτικό χρόνο και την ανοχή των πολιτών, που εξαπατούνται από την κυβέρνηση πως τάχα η ριζοσπαστική (θου Κύριε…) Αριστερά έχει στα σκαριά την αξιοποίηση του χρυσοφόρου ιερού Πακτωλού, υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.  Κι αν δούμε το θέμα στην τραγικότητα της συγκυρίας, όταν γύρω μας η οικονομία καταρρέει και άνθρωποι υποφέρουν (όσο κι αν σταμάτησε η πανηγυρική ανακοίνωση  αυτοκτονιών μετά την άνοδο της Αριστεροακροδεξιάς στην εξουσία), τότε κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Νότιας Δανιμαρκίας, που ανέλαβε να το αποτελειώσει η ιλαροτραγική «πρώτη φορά Αριστερά».

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

15 Responses to Μία επιστολή Τσίπρα προς Ιερώνυμο, που εκθέτει και τους δυο

 1. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Χρυσαυγίτης παπάς έμεινε άστεγος, να τον περιθάλψει γρήγορα ο Κασιδιάρης

  http://luben.tv/blogosphere/blogs/55832
  Νικόλαος Διαμαντόπουλος: ο Απόλυτος Έλληνας Τραγόπαπας (PHOTOS)

  Γέροντας του Αγίου Όρους ανακαλύπτει το Facebook και ξερνάει μίσος όπως μόνο οι τρου Ορθόδοξοι μπορούν
  28.04.2015 • Από: felix
  Στο πρόσφατο ποστ του Λούμπεν σχετικά με τη διαχρονική τάση των Ελλήνων να είναι μαλάκες, είχαμε παραθέσει ως απόδειξη ένα στάτους από το Facebook ενός παράξενου παππούλη της ορθοδοξίας, του μίστερ Νικόλαου Διαμαντόπουλου ΑΚΑ “Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου”, μοναχού στο Άγιο Όρος.
  Ήταν κάπως άκομψα τα λόγια του γέροντα, ειδικά για τύπο που κυρήττει τη θρησκεία της αγάπης, για αυτό μας έκαναν τόση εντύπωση:

  http://www.crashonline.gr/%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%8C-%CE%B1%CE%BC/

  ΑΣΤΕΓΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ! Κοιμάται σε παλιό αμάξι κανείς δεν του δίνει σημασία! (ΦΩΤΟ)

  6. Δεκεμβρίου, 2015

  Άστεγος έμεινε, ο κατά δήλωσή του ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος και για το λόγο αυτό διαμένει σε αυτοκίνητο που του έχει παραχωρήσει γνωστή Πατρινή κυρία!

  Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα έχει θεαθεί σε διάφορα σημεία της Πάτρας, όπου διανυκτερεύει μέσα στο όχημά του, στο οποίο έχει τοποθετήσει τα λιγοστά πράγματά του

 2. Ο/Η Σε πιστεύουμε λέει:

  http://www.sigmalive.com/archive/news/local/346936#sthash.wzMtROYA.dpuf

  Αρχιεπίσκοπος: «Εάν ο Πρόεδρος πιστεύει ότι χρηματοδοτώ το ΕΛΑΜ, είναι θλιβερό»
  21.01.2011

  Για την Μόσχα αναχώρησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Πριν φύγει όμως φρόντισε να απαντήσει στις αιχμές που άφησε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας για τον ίδιο ότι δηλαδή στηρίζει την οργάνωση ΕΛΑΜ: «Το έχω ακούσει, βέβαια είδε και το φως της δημοσιότητας. Δεν νομίζω ότι ο κ. Πρόεδρος πιστεύει ότι εγώ χρηματοδοτώ το ΕΛΑΜ. Εάν πιστεύει κάτι τέτοιο, που εγώ το αποκλείω, είναι θλιβερό».

  http://tganews.com/latestnews/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CF%89-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BC-%CE%BA/
  14/12/2013
  Χρυσόστομος: ‘Δεν έχω σχέση με το ΕΛΑΜ και τη Χρυσή Αυγή’
  ΛΕΥΚΩΣΙΑ | Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, φέρεται να εμπλέκει σε προσπάθεια στήριξης του ΕΛΑΜ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Κυπρο, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που αξιολογούν οι ανακριτικές αρχές ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής ισχυρίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου βοήθησε το ΕΛΑΜ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές για εκλογή εθνικιστή βουλευτή.

  Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ σχολιάζοντας τα όσα του καταλογίζει ο Μιχαλολιάκος δήλωσε: “Δεν έχω καμία σχέση με την στήριξη του ΕΛΑΜ, εν αντιθέση τους παρότρυνα να μην εμπλακούν με την πολιτική”.

  Παράλληλα, ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε πως “Παλαιότερα, ναι, με είχαν πλησιάσει αυτά τα παιδιά του ΕΛΑΜ και συζητώντας μαζί τους κατάλαβα ότι κάποιες θέσεις τους είναι αρκετά ακραίες. Αν και τα παιδιά είναι νεαρά και κάποια από τα πιστεύω τους είναι για το καλό της πατρίδας μας, ορισμένες θέσεις τους, επαναλαμβάνω ότι ήταν αρκετά ακραίες. Γι αυτό το προτίμησα να κρατήσω αμέτοχη στάση συμβουλεύοντάς τους να μην εμπλακούν με την πολιτική. Δεν εχω καμία σχέση ούτε με το ΕΛΑΜ ούτε με τη Χρυσή Αυγή και δεν ξέρω τίποτα γι αυτά που λέει ο κύριος Μιχαλολιάκος”.

 3. Ο/Η ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ λέει:

  ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ

  http://www.michanikos.gr/_/%ce%95%ce%b9%ce%b4%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/800-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ac-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%ad%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%af-r2639

  Michanikos.gr
  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
  Δημοσίευση 17 Απρίλιος 2015 – 11:48

  Ο Αλ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά και μένει πλέον να ξεκαθαριστεί πώς θα υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο. Μια νέα συμφωνία Εκκλησίας – κράτους που θα προωθήσει όλα όσα απαιτούνται για να ξεμπλοκάρουν τα «ιερά» φιλέτα της Εκκλησίας και να λυθούν νομικά, πολεοδομικά ή δασικά προβλήματα που εμποδίζουν την αξιοποίηση εδώ και δεκαετίες.

  Υπενθυμίζεται ότι με νόμο που ψηφίστηκε την άνοιξη του 2013 (4146/2013) επετράπη στα νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας της Ελλάδος να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους μέσω της επενδυτικής νομοθεσίας για τα ιδιωτικά ακίνητα. Η δυνατότητα δίδεται μέσω Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) που τίθενται σε ισχύ με προεδρικό διάταγμα.
  Η εταιρεία, στην οποία μετέχουν με 50% η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και 50% το ελληνικό Δημόσιο, πρόκειται να διαχειριστεί ακίνητα της Αρχιεπισκοπής, τα οποία θα εισφερθούν από την Εκκλησία προς εκμετάλλευση με το μοντέλο της μακροχρόνιας μίσθωσης. Δεν θα πωληθούν δηλαδή. Η εταιρεία έχει ήδη συσταθεί με τον νόμο 4182, που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2013. Το 50% των εσόδων που θα προκύπτουν από τη λειτουργία της ΕΑΕΑΠ εισφέρεται στο κράτος ενώ το άλλο 50% κατευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στο κοινωφελές έργο της Εκκλησίας.

  Η λειτουργία της Εταιρείας Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας Α.Ε. (ΕΑΕΑΠ) ξεκίνησε τον Ιανουάριο τρου 2014 με πρώτο ακίνητο προς αξιοποίηση την έκταση των 83 στρεμμάτων στη Βουλιαγμένη, η οποία εφάπτεται του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αστέρας».

  Το Ε9 της Εκκλησίας υπολογίζεται ότι περιέχει πάνω από 800 ακίνητα χωρίς να υπολογίζεται η περιουσία των μητροπόλεων, ιερών μονών και ενοριών, που είναι ανεκμετάλλευτα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η συνολική έκταση της εκκλησιαστικής περιουσίας φτάνει τα 1.300.000 στρέμματα.

  Από αυτά 732.000 είναι βοσκότοποι, 367.000 δασικές εκτάσεις και 189.000 γεωργικές. Περίπου 400.000 στρέμματα χαρακτηρίζονται ως «διακατεχόμενα», καθώς δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Σημειώνεται επίσης ότι στην περιουσία της Εκκλησίας συγκαταλέγονται και ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες. Φυσικά η «ιερή» περιουσία δεν είναι μόνον αυτή καθώς υπάρχουν στην Ελλάδα πάνω από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα) που έχουν δική τους οικονομική διαχείριση και που μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να εισφέρουν την περιουσία τους στην «Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας Α.Ε.».

  Περιλαμβάνονται ξενοδοχεία, κτίρια, συγκροτήματα γραφείων, πολυκατοικίες, τουριστικές εγκαταστάσεις, καταστήματα, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής έκτασης αλλά και οικόπεδα. Μεταξύ των «ιερών» ακινήτων υπάρχουν πολύ σημαντικά «φιλέτα» τα οποία θα μπουν στην πρώτη γραμμή της αξιοποίησης. Όπως εκτάσεις στα παράλια της Αττικής, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων κ.λπ.

  Βεβαίως, πέρα από τα «ξεκάθαρα» ακίνητα, ο ρόλος της εταιρείας ακινήτων της Εκκλησίας είναι ιδιαίτερα δύσκολος, καθώς θα πρέπει να «ανακαλύψει» και η ίδια την περιουσία της. Οσο για τη συνολική αξίας της περιουσίας, αυτή είναι άγνωστη. Με παλαιότερους υπολογισμούς, το σύνολο της αγροτικής περιουσίας (γεωργική και βοσκότοποι) των μοναστηριών υπολογίζεται σε πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, ενώ η αστική περιουσία δεν έχει επίσημα καταγραφεί και εκτιμηθεί.

  Πηγή: http://www.ypodomes….ς

  53 Σχόλια

  Σελίδα 1 από 3

  theagpar

  Απρ 17 2015 11:59

  Τα τραγιά, εχω ξαναγραψει, ειναι πολυ δυνατοι brokers.

  «Ιερή συνεκμεταλλευση» λοιπον.

  Αντι να παρει το κράτος τον πακτωλο χρήματος απο την Εκκλησια της Ελλάδος Α.Ε μεσω της νόμιμης φορολογίας, μενει να δουμε λεει πως θα γίνει η αξιοποίηση της περιουσιας της.

  Λες και δεν ξερουμε.

  Θα δωσει η Εκκλησια της Ελλάδος Α.Ε τα ακίνητα, το κρατος θα κανει την κατασκευη- επιχειρισιακη εκμεταλλευση τα κερδη ΣΙΓΟΥΡΑ θα πάνε 50-50 και στο τέλος ΘΑΥΜΑ!!!!!!! τα ακινητα επιστρέφουν στην Εκκλησία της Ελλάδος Α.Ε.

  Ειναι να μην πιστεύεις στα θαύματα μετα;;;;;;;;;;;;;;;

  Dio_the_Theo

  Απρ 17 2015 12:32

  Χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους? Χελόου. Αλλά είναι πολλά τα λεφτά και ψήφαλα. Μπεεε.

  Arche

  Απρ 17 2015 13:52

  Προσπαθώ να καταλάβω από που θα έβγαζε τα λεφτά η εκκλησία να πλήρωνε τους φόρους…

  atsalovergas

  Απρ 17 2015 14:06

  Quote

  όταν η εκλησία ταιζει στην γειτονιά μου χήρες με παιδιά και άστεγους.

  Εντελώς τυχαία,τις ίδιες κοινωνικές ομάδες ταίζει και στρατολογεί και η Καμόρα. Ευτυχώς ή δυστυχώς κάθε τι,έχει 2 όψεις και αναγνώσεις. Αυτό που κάποιος το βλέπει ως «καλοσύνη»,κάποιος άλλος μπορεί να το ερμηνεύσει και ως «σκλαβιά». Τίποτα δεν είναι δωρεάν στον κόσμο,κάθε τι έχει κι ένα τίμημα. Τέλος,οι όποιοι τοκογλύφοι δεν είναι ανόητοι να διακυνδυνεύσουν τα πάντα για μερικά καρβέλια ψωμί και λίγα πακέτα μακαρόνια…

  Ο καλοσυνάτος εμίρης του Κατάρ ανοίγει τραπεζικό λογαριασμό σε κάθε ντόπιο πολίτη που γεννιέται,φήμες λένε για διόλου ευκαταφρόνητο ποσό,καθότι τους «αγαπάει» πολύ.

 4. Ο/Η Boλταίρος λέει:

  Ελλάδα : Εκκλησία και οι πλοιοκτήτες πρέπει να πληρώνουν περισσότερους φόρους

  https://tendancecoatesy.wordpress.com/2015/06/30/christine-lagarde-the-wrong-person-to-deal-with-the-greek-crisis/

  Jean-Luc Mélenchon remarked that it was Greek ship-owners and the Orthodox Church who ahd avoided paying taxes, not the ordinary people. (Les Grecs se disent “humiliés” par les propos de Christine Lagarde.)

  http://www.lemonde.fr/europe/article/2012/05/27/lagarde-demande-aux-grecs-de-payer-leurs-impots_1708007_3214.html#

  C’est l’Eglise orthodoxe qui devrait payer [des impôts]. Les braves gens du commun paient leurs impôts parce que c’est prélevé à la source. Les fonctionnaires n’ont aucun moyen d’échapper à l’impôt», a encore affirmé M. Mélenchon.

  http://www.rtbf.be/info/dossier/la-grece-en-pleine-tempete-financiere/detail_grece-l-eglise-et-les-armateurs-doivent-ils-payer-plus-d-impots?id=9034531

  Grèce: l’Église et les armateurs doivent-ils payer plus d’impôts

 5. Ο/Η Oλέ λέει:

  Ιερές μυστήριες υποθέσεις που δεν ξεκαθαρίζει η ευλαβική Δικαιοσύνηη

  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=55401&colid=&catid=34&dt=2010-06-20%200:0:0
  20/06/2010

  Νέο Βατοπέδι τα ακίνητα-φιλέτα της Βουλιαγμένης;

  Πολλά τα περίεργα στα δύο συμβόλαια…
  Σε παλαιότερο, αλλά και στο προηγούμενο φύλλο μας της 13/6/2010 είχαμε αναφερθεί στην επέμβαση του Εισαγγελέα για τη χωρίς διαφανή διαδικασία πώληση των ακινήτων-φιλέτων της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Βουλιαγμένη, η οποία χαρακτηρίζεται από μερίδα του Τύπου και ως «Βατοπέδι Νο2».
  ………………
  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=57758&colid=37&catid=26&dt=2010-08-15
  15/08/2010

  ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 4 ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

  2.186.000 ΕΥΡΩ ΕΒΓΑΛΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ…

  Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η μεθόδευση της συναλλαγής που έγινε

  Νέα στοιχεία και περισσότερα ερωτήματα προκύπτουν από τα υπόλοιπα τέσσερα συμβόλαια (πέραν των δύο που έχουμε δημοσιεύσει) τα οποία… συνοδεύουν και αλληλοεμπλέκονται στη σκανδαλώδη πώληση των… ασημικών της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη στον… οδοκαθαριστή, ο οποίος τα μεταπώλησε την ίδια στιγμή, μέσα στα γραφεία της Εκκλησίας, στο ίδιο δηλαδή μέρος όπου έγινε το συμβόλαιο της αγοράς, σε κυπριακές εταιρείες τύπου… offshore. Και εδώ γεννιέται η απλοϊκή απορία:

  Πώς ένας οδοκαθαριστής βρήκε αυτές τις κυπριακές εταιρείες; Κάποιος πρέπει να του τις προξένεψε… Ποιος; Θα πρέπει να το αναζητήσει η Εισαγγελέας που διενεργεί την ανάκριση και από ώρα σε ώρα πρόκειται να στείλει την… απανταχούσα, το παραπεμπτικό βούλευμα, που θα δυσκολέψει τη ζωή πολλών, με πρώτους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου.

  Συνέχεια λοιπόν στην έρευνα για «τα φιλέτα της Βουλιαγμένης» και τη ζημιά της Εκκλησίας της Ελλάδος από τη «σκανδαλώδη και ύποπτη συναλλαγή», το deal με τα ασημικά της Εκκλησίας, που πουλήθηκαν 14 εκατομμύρια ευρώ από την Εκκλησία στον «οδοκαθαριστή» και τη «νοικοκυρά» μητέρα του και αμέσως μετά στις τρεις κυπριακές (offshore) εταιρείες με καπέλο μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας 2.186.000 ευρώ, την ημέρα μάλιστα της εορτής του Αρχιεπισκόπου, που κατέληξε περιέργως στην απομάκρυνση του νομικού συμβούλου της Αρχιεπισκοπής κ. Γιάννη Παπασπύρου (για ποιον λόγο αλήθεια, θα πείτε ποτέ Μακαριώτατε;).

  Με βάση τα δημοσιεύματά μας στις 19/1/2010 υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από τον δικηγόρο Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο (φωτ. 1).

  …………………………

  http://www.dealnews.gr/oikonomia/item/14183#.VmWgRmahfmI
  «Σφαγή» στην εκκλησία και στην Εκυο με θεατή ΤΟΝ Ιερώνυμο

  Πρώτη Δημοσίευση: Δευτέρα, 28. 03. 2011 –

  3 σχόλια

  «Σφαγή» στην εκκλησία και στην Εκυο με θεατή ΤΟΝ Ιερώνυμο

  Kι αυτοί έχουν στο νου τους την… άγια περιουσία

  H Αρχιεπισκοπή της Ελλάδος δεν βοηθά με την τεράστια περιουσία που διαθέτει τη χώρα. Ταυτόχρονα όμως αρνείται πως δεν είναι ικανή να διαχειριστεί σωστά το «χρυσάφι» της.

  Φαίνεται πως πολλά μέλη της Ιεραρχίας θυμήθηκαν την υπόθεση των «οικοπέδων της Βουλιαγμένης» και ήταν μια καλή αφορμή για να ξαναβγούν τα μαχαίρια. Ο διευθυντής της ΕΚΥΟ και καλός συνεργάτης του κ. Θεόκλητου βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα από την αρχή της θητείας του λόγω της αγοραπωλησίας ενός οικοπέδου στην περιοχή Λιμανάκι Μαλτσινιώτη. Η υπόθεση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε Βατοπέδι Νο 2 – και αυτή τη φορά στον χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  Το 2008 η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών πούλησε ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων στην περιοχή Λιμανάκι Μαλτσινιώτη, στη Βουλιαγμένη, σε ιδιώτη αντί περίπου 14 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να πραγματοποιηθεί δημόσιος διαγωνισμός όπως απαιτείται. Ο ιδιώτης ήταν ένας απλός οδοκαθαριστής του Δήμου Βουλιαγμένης και η αγοραπωλησία έγινε στα γραφεία της ΕΚΥΟ.

  http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/12/blog-post_15.html
  16 Δεκεμβρίου 2013

  Σε υπερδιπλάσια τιμή πούλησε η Εκκλησία οικόπεδα της δίπλα στον Αστέρα, χωρίς κτίσματα και παραλία. Εκτιμάται ότι ο Αστέρας πωλήθηκε στο ¼ της αξίας του.

  http://www.topontiki.gr/article/8840/ekklisiastika-glentia-me-ta-oikopeda-tis-voyliagmenis

  22.8.2010
  Εκκλησιαστικά γλέντια με τα οικόπεδα της Βουλιαγμένης

  http://www.vimaonline.gr/20/article/264/skandalo-me-ekklhsiastikh-perioysia-sth-boyliagmenh

  Σκάνδαλο με εκκλησιαστική περιουσία στη Βουλιαγμένη

  http://www.gossip-tv.gr/lifestyle/story/51677/doraki-ston-patera-oikopeda-phileta-khoris-diagonismo-ste-bouliagmene#ixzz3teFkfgOs

  «Δωράκι» στον Πατέρα «οικόπεδα φιλέτα» χωρίς διαγωνισμό στη Βουλιαγμένη

  Πολλά τα ερωτηματικά και άλλες τόσες οι απορίες που έχουν γεννηθεί μετά το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Real news για την εμπλοκή του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα στην παραχώρηση από την Εκκλησία της Ελλάδος οικόπεδων φιλέτων στην περιοχή της Βουλιαγμένης.

  http://www.fpress.gr/diafora/item/13123-poioi-theloyn-ta-fileta-tis-ekklisias-ta-mystika-rantevoy-gia-tin-ieri-perioysia
  07-12-2013

  Ποιοι θέλουν τα φιλέτα της Εκκλησίας. Τα μυστικά ραντεβού για την «Ιερή» περιουσία

  Στην ουσιαστική «αναστύλωση» του εκκλησιαστικού πυλώνα

  του ελληνικού έθνους προχωρά με τάχιστα βήματα ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

  Του ΓΙΩΡΓΟΥ Γ. ΛΙΑΡΟΥ
  Όπως αποκαλύπτουν πηγές κοντά στην εκκλησία η αρχιεπισκοπή εδώ και δυο χρόνια με αργά και μεθοδικά βήματα έχει προχωρήσει σε σειρά ενεργειών και έχει έτσι διασφαλίσει τόσο το ενδιαφέρον επενδυτικών κεφαλαίων για την αξιοποίηση της περιουσίας της όσο και το πράσινο φως που απαιτείται από την τρόικα. Μιας ακίνητης περιουσίας που κάνει αυτή του ΤΑΙΠΕΔ στις ίδιες περιοχές να μοιάζει με ανέκδοτο. Μόνον στα νότια προάστια περιλαμβάνει 250 κτήρια και οικόπεδα στην Βουλιαγμένη, 1200 στρέμματα στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης, περί τα 100 στρέμματα «απέναντι» από τον Αστέρα και σειρά εκτάσεων στο σύνολο του παραλιακού μετώπου πολλά εκ των οποίων λειτουργούν σήμερα ακόμα και ως νυχτερινά κέντρα με χαρακτηριστικό το λεγόμενο Ακρωτήρι στο Ελληνικό. Η παραλιακή αυτή περιουσία επισημαίνεται καθώς είναι και αυτή που έχει συγκεντρώσει στην παρούσα φάση και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αποτιμάται δε σύμφωνα με πρόχειρους και πολύ συντηρητικούς υπολογισμούς σε ποσά άνω των 10 δισ. ευρώ.

  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
  Σημειώνεται πως η αρχιεπισκοπή βρίσκεται σε συντονισμό με το πρωθυπουργικό γραφείο και για την από κοινού εκμετάλλευση των ακινήτων της με την Αττικό Παραλιακό Μέτωπο Α.Ε. Μια ακόμη Ελληνική δημοσία εταιρεία που έχει παραμείνει με νύχια και με δόντια εκτός μνημονίου. Η Εκκλησία μάλιστα δεν παραχωρεί την κυριότητα των ακινήτων αλλά τα δικαιώματα επ’ αυτών κατά τα πρότυπα του αγγλικού δικαίου προχωρώντας σε πολύ μακροχρόνιες χρηματοδοτικές μισθώσεις ακόμα και 99 ίσως ετών.
  Σημαντικά διεθνή κρατικά συμφέροντα και ειδικότερα αραβικά, κινεζικά και ρωσικά έχουν πραγματοποιήσει σειρά επαφών με τους εκκλησιαστικούς αξιωματούχους. Όπως και ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες που έχουν κινητοποιηθεί και από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και, κυρίως, το «δεξί του χέρι» «father» Αλεξ Καρλούτσο άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

  ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
  Παράλληλα οι Έλληνες εφοπλιστές Γιώργος Προκοπίου, η οικογένεια Μαρτίνου και ο Αχχιλέας Κωσταντακόπολους αναφέρονται μεταξύ των επιχειρηματιών εκείνων που έχουν διατυπώσει ανοιχτά το ενδιαφέρον τους για την αγορά ακινήτων της εκκλησίας στα νότια προάστια

  http://www.iefimerida.gr/news/194747/nyhterini-episkepsi-tsipra-se-ieronymo-ti-syzitisan-se-deipno-stin-arhiepiskopi#ixzz3teGs2Cpd

  06|03|2015

  ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

  Νυχτερινή επίσκεψη Τσίπρα σε Ιερώνυμο: Τι συζήτησαν σε δείπνο στην Αρχιεπισκοπή

 6. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://www.spirospero.gr/index.php/politiki/97533-i-remoyla-kai-to-evlogison-despota
  Η ρεμούλα.. και το «ευλόγησον Δέσποτα»

  27 Φεβρουαρίου 2014.

  Άνθρωπος με τα πολλά πρόσωπα! Γενικός Διευθυντής ,Παπάς Φιλάνθρωπος και κολλητός του Δημήτρη Κοντομηνα. Έχοντας σπουδάσει Ιατρική στη Ρουμανία και με προσωπικές γνωριμίες στην ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, ο Δημήτρης Φουρλεμάδης επελέγη προσωπικά από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για να αναλάβει τη διεύθυνση της εκκλησιαστικής ΜΚΟ. Το πρώτο γραφείο της.. «Αλληλεγγύης» βρισκόταν στο Κολωνάκι. Ένα δυαράκι στον ημιώροφο μιας πολυκατοικίας. Εκεί δούλευαν 3-4 υπάλληλοι με επικεφαλής τον Δημήτρη Φουρλεμάδη. Την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης από τη Ν.Δ., δηλαδή το διάστημα 2004-2007 η «Αλληλεγγύη» φαίνεται, σύμφωνα με στοιχεία να έλαβε μόνο από την ΥΔΑΣ πολλά εκατομμύρια ευρώ. Σε λιγότερο από δύο χρόνια, από το δυαράκι η «Αλληλεγγύη» μετακόμισε σε ιδιόκτητα γραφεία ενός εξαώροφου κτιρίου στην Κυψέλη. Και το 2006, δε, σε πολυτελή γραφεία που προκάλεσαν την απορία πολλών επισκεπτών τους. «Πού βρήκαν τόσα χρήματα;» αναρωτιόντουσαν πολλοί. Η αντίστροφη μέτρηση για την ΜΚΟ της Εκκλησίας ξεκίνησε όταν τον Απρίλιο του 2007 βρέθηκαν 340 τόνοι σάπιων κοτόπουλων σε αποθήκες ψυγείων. Τα κοτόπουλα είχαν αγοραστεί μέσω ενός προγράμματος του υπουργείου Εξωτερικών. Σήμερα ο Δημήτρης Φουρλεμάδης είναι ένας εκ τον ισχυρών ανδρών της τηλεόρασης του ΑLPHA. Oμως ο ίδιος έχει και άλλη μία ιδιότητα.. αυτή του ιερέα! Η Εφημερίδα real θα αποκαλύψει ότι ο Φουρλεμάδης θα χειροτονηθεί πρεσβύτερος από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ.Στην φωτογραφία βλέπετε στην εκκλησία του Οσίου Ποταπίου, που βρίσκεται στο ομώνυμο μοναστήρι στο Λουτράκι. Ο μητροπολίτης Κορίνθου προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Κάτω Δουνάβεως κ. Κασιανό από το Πατριαρχείο Ρουμανίας και συλλειτούργησε ο πατήρ Δημήτρης Φουρλεμάδης.

 7. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/opinions/83097

  Κατακρίνουν την ακροδεξιά της Γαλλίας και κυβερνούν με την ακροδεξιά της Ελλάδας! .

  Σουρεαλισμός και από ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από ΝΔ…

  7.12.2015 | 15:17

  Από τον
  ΑΡΗ
  ΔΗΜΟΚΙΔΗ

  Αύξησε λοιπόν τα ποσοστά του το κόμμα της Λεπέν στις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία.

  Δεν πέσαμε απ’ τα σύννεφα, προφανώς. Κάποιοι κατανοούν γιατί ο λαός στράφηκε προς το κόμμα που λέει «Όχι άλλοι ξένοι, μας σκοτώνουν και προσπαθούν να μας αλλάξουν», άλλοι εξοργίζονται μαζί τους. Εγώ απογοητεύομαι για την ανάγκη του κόσμου να αντιμετωπίσει το μίσος που εισπράττει με έξτρα μίσος, γιατί ως γνωστόν το Εθνικό Μέτωπο είναι χτισμένο σε θεμέλια ρατσισμού, συνωμοσιολογίας, ξενοφοβίας και άκρατου μίσους.

  Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που κάποτε τον εκτιμούσα και τον ψήφιζα για τη σφαιρική του σκέψη και την αντικειμενικότητά του, έγραψε:

  Μπας κι έχουμε σήμερα κανένα παρόμοιο ακροδεξιό κόμμα στην Ελλάδα; Χαρακτήρισε μήπως ο Παπαδημούλης «Μαύρη Κυριακή» τη μέρα που η «Ελληνική Αριστερά» τους ξέπλυνε, τους χάρισε δύναμη και κυβερνητικές θέσεις;

  Στον Παπαδημούλη απάντησε εύστοχα, κατά τη γνώμη μου, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος:

  • Ο/Η Antifa2 λέει:

   http://thecaller.gr/callers-choice/evalan-ton-lepen-ths-elladas-dipla-ston-olant/

   Έβαλαν τον «Λεπέν» της Ελλάδας δίπλα στον Ολάντ – Αλέξη, αλήθεια, είσαι υπερήφανος για την φώτο αυτή;

   Ο Πάνος Καμμένος απαίτησε να είναι εκεί, δίπλα στον πρωθυπουργό τη χώρας και τον Γάλλο Πρόεδρο.

   Προφανώς ο Τσίπρας για μια ακόμη φορά υποχώρησε. Η εικόνα της χώρας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με τον Πάνο τον Καμμένο να στέκει αγέρωχος, να φουσκώνει σα το παγώνι κάνοντας επίδειξη ισχύος και τσαμπουκά.

   Ο Τσίπρας έχει μεγάλη ευθύνη για αυτό που συνέβη. Ενας ηγέτης μιας χώρας υποδέχεται έναν άλλο.

   Ο Καμμένος δεν είχε καμια δουλεία εκεί.

 8. Ο/Η Kάποιος λέει:

  https://left.gr/news/peirama-toy-koranioy-pos-antidra-kapoios-eyropaios-sti-vivlo-otan-toy-les-oti-einai-korani

  Το πείραμα του Κορανίου: Πώς αντιδρά κάποιος Ευρωπαίος στη Βίβλο, όταν του λες ότι είναι το Κοράνι; (βίντεο) Ενα τρομερά ένδιαφέρον πείραμα, έγινε στην Ολλανδία, από την εκπομπή Dit is Normaal, μια σατυρική και προβοκατόρικη εκπομπή με μεγάλη επιτυχία.
  Οι δύο νεαροί παρουσιαστές, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και την αναζωπύρωση της ισλαμοφοβίας, με τα δημοσιεύματα και τους μύθους για την «θρησκεία της βίας», την θρησκεία που ταπεινώνει τις γυναίκες, που είναι οπισθοδρομική και δεν έχει θέσει στον Δυτικό κόσμο, αποφάσισαν να σκαλίσουν λίγο τα νερά. Πήραν μια βίβλιο, και υπογράμμισαν κομμάτια της τα οποία ακούγονται φριχτά, όπως για το ότι η θέση της γυναίκας είναι να υπακούει τον άνδρα, ότι η γυναίκα απαγορεύεται να διδάσκει, η αγάπη μεταξύ δύο ανδρών είναι σατανική και οι άνδρες πρέπει να πεθάνουν, ότι αν πιάσεις έναν να κλέβει πρέπει να του κόψεις το χέρι κλπ. Οι δημοσιογράφοι σκέπασαν το εξώφυλλο της Βίβλου, και έβαλαν του Κορανίου. Βγήκαν στον δρόμο, και ρώταγαν Ολλανδούς πολίτες όλων των ηλικιών τη γνώμη τους για αυτά τα αποσπάσματα. Όλοι ανεξαιρέτως τα βρήκαν φριχτά, σκοταδιστικά, και ότι δεν έχουν θέση στην σύγχρονη ζωή. Όταν τους είπαν δε ότι είναι από το Κοράνι και τους ρώτησαν τη διαφορά μεταξύ Κορανίου και Βίβλου, όλοι είπαν ότι η Βίβλος δεν έχει καμία σχέση με τη Βία, ότι δεν μιλά υποτιμητικά για τις γυναίκες, ότι έχει μεγαλύτερη κατανόηση και είναι πιο ανοιχτή. Η έκπληξη και η ντροπή στα πρόσωπά τους, όταν μετά τους αποκαλύπτεται ότι τα αποσπάσματα ήταν τελικά από τη Βίβλο, είναι ενδεικτικά. Πόσο αληθινά είναι τα στεγανά μας, ή πόσο προιόν προπαγάνδας;

 9. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/12/swingers.html

  Κάτι «ανάλαφρο¨με swingers και παπάδες

  Μ’ ένα θηλυκό πορνοϋφασμα που έχω νταλαβέρι –αλισβερίσι, στο φιλικό για να μην παρεξηγούμαι κι’ όλας, με κόλασε πάλι. Αρχισε να μου λέει πως επενδύουν για πάρτι τους τα μπακίρια που παντελονιάζουν από κράτος και το αφελές «ποίμνιο» τους κάποιοι ρασοφόροι, οπότε βρήκα την ευκαιρία να πάρω την δόση μου και να τους ξανακράξω για ξεχαρμάνιασμα.

  Οχι, δηλαδή, ότι δεν ξέρω τι ευαγγέλια ψάλλουν για να χλαπακιάζουν τους μπακλαβάδες κάθε είδους που τους προσφέρει το σύστημα και οι μαλακισμένοι θρησκόληπτοι. Εξάλλου για το τι ζωή θέλουν να κάνουν και τι πρότυπα έχουν για την επίγεια διαβίωση τους (την επουράνια φυσικά δεν την πιστεύουν και την χαρίζουν στην πλέμπα) το κραυγάζουν όσο πιο δυνατά γίνεται με τον τρόπο ζωής του.

  Πέρα απ’ αυτό έχουν καβατζώσει για τα καλά όλα τα ανίψια και τις «ανιψιές» τους. Μπορεί οι δεσποτάδες να κρατούν κάποια προσχήματα στα σεξουαλικά όργια που κάνουν για να μην τους πάρει ο κόσμος με τις λεμονόκουπες, όπως έγινε στην Κύπρο, σποραδικά όμως κάποιες «λειτουργίες» τους βγαίνουν στον αφρό. Όπως τότε, πριν κάτι χρόνια, όταν ο πρώην δεσπότης Αττικής είχα καβατζάρει 1,5 δισ. δρχ για «τα γεράματα» του, και αργότερα όταν ο δεσπότης Καρπενησίου κατηγόρησε έναν Αλβανό ότι του «έφαγε» 400.000 ευρώ (τον είχε για να κάνει τα «κέφια» του, ο δεσπότης, αλλά ο Αλβανός αποδείχτηκε άπληστος).

  Εκτός απ’ τους δεσποτάδες όμως αλλά κάποιο μικρότερης εμβέλειας ρασοφόροι έχουν ξεσαλώσει εντελώς.

  Λοιπόν ακούστε την ιστορία που μου έλεγε το τσόλι που ανέφερα πιο πάνω. Αυτή, που λέτε, είναι μια επαγγελματίας μπαρόβια, αλλά κάνει και μια αρπαχτή σαν συνοδός κάποιων «αξιοσέβαστων κυρίων» στις υπόγειες εξόδους τους. Είναι αυτό που λεν στην γλώσσα τους «χαστούκι με πέντε δεκαχίλιαρα».

  Μετράει η μπογιά της, από πιτσιρίκα δικτυωμένοι σ’ αυτά τα κυκλώματα, ξέρει τα πράματα από μέσα. Συχνά συνοδεύει, μου έλεγε, έναν γεροκαπιτάλα σε κάτι στέκια όπου μια ομάδα από στελέχη της λεγόμενης καλής κοινωνίας, πολιτικοί, δικηγόροι, επιχειρηματίες και δεν συμμαζεύεται, την βρίσκουν να κάνουν «ανταλλαγή» τις γυναίκες που συνοδεύουν.

  Και μέχρι εδώ εντάξει. Ετσι την βρίσκουν οι άνθρωποι, γούστο τους και καπέλο τους. Παρακάτω έχει ενδιαφέρον το πράγμα. Εκεί συνηθίζετε, μετά το αισθησιακό νταλαβέρι, ο άντρας να κάνει ένα δωράκι στην γυναίκα που έκανε σεξ μαζί της. Ξέρετε ποιοί είναι περιζήτητοι για τα ακριβά δώρα που κάνουν; Κρατηθείτε. Οχι οι επιχειρηματίες, οι μεγαλογιατροί κ.λ.π αλλά…. οι παπάδες!!!

  Φυσικά εκεί δεν παρουσιάζονται με ράσα αλλά με Αρμάνι και περιποιημένο μουσάκι. Και το φυσάν το παραδάκι. Μάλιστα το τσόλι μου έδειχνε και ένα τεράστιο χρυσό σταυρό που της χάρισε ένας παπάς όταν λέρωσαν τα σεντόνια.
  Αυτή ήταν και η προσδοκία της. Να την επιλέξει πάλι ένας παπάς που πουλάει την «θεόπνευστη» πραμάτεια του στο Α’ νεκροταφείο. Αυτός μοιράζει χρηματικές επιταγές και κοσμήματα απλόχωρα κάθε φορά που ψέλνει τα ηδονικά αναστενάρικα τροπάρια του.

  Αρχικά δεν την πολυπίστεψα με όλα αυτά που μου έλεγε. Αλλά μου πρότεινε κάτι απλό. Να κάνω αίτηση να γραφτώ στο club τους, μου είπε πως θα συμπληρώσω τα χαρτιά για να με δεχθούν στο νταβαντούρι τους, και να πάω να τα δω με τα ίδια μου τα μάτια. Αυτή είχε τον τρόπο να με δεχθούν στο αλισβερίσι τους. Εκεί θα γνώριζα και τους τράγους αφού είναι πασίγνωστοι στο όλο κύκλωμα.

  Ολο αυτό μου φάνηκε απλό και το έκανα. Ολα αυτά γίνονται από το Ιντερνέτ. Ετσι και έκανα. Σε λίγες μέρες είχα την απάντηση:

  SAS PROSKALOUME GIA ENA POTO STO PRIVE MAS CLUB. TO CLUB EINAI ANOIKTA KATHE PARASKEUH – SABBATO -KURIAKH, ORA:23:00, ODOS:MESOGEION …., PERIOXH: AMPELOKHPOI, ONOMA CLUB: …. , EINAI UPOXREOTIKO GIA NA PERASETE THN EISODO NA SUNODEUESTE (NA EISTE ZEUGARI). PROSOXH AUTO EINAI APARAITHTO…….EPISHS GIA LOGOUS EXEMUTHIAS APAGOREUONTAI OI FOTO & OI CAMERES OI KATHE MORFHS PARENOXLHSH.
  SAS PERIMENOUME. FILIKA-WEBMASTER.

  Παρακάτω μου έδινε ένα σύνθημα για να με δεχθούν να μπω στο prive club τους και μου έδωσαν την ταμπέλα του άνδρα που πάει «μόνο με γυναίκες σε όλες τις στάσεις».
  Δεν έχω κάποια γνωστή που να δεχόταν να πηγαίναμε για ζωντανό ρεπορτάζ –εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα- αλλά το τσόλι με έπεισε ότι είναι όπως τα λέει.

  Βλέπετε, ρε καρντάσια, πόσο προοδευτικοί είναι στις ηθικές αντιλήψεις κάποιοι παπάδες και πόσο ουσιαστικά επενδύουν τάματα και παγκάρια; Την επόμενη φορά που θα πάτε σε εκκλησιά να ανάψετε κερί ρίξτε το κουτί τίποτα παραπάνω γιατί ο παπάς του μπακάλικου μπορεί να έχει ιδιαίτερα έξοδα.

 10. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Ασφαλώς ο ΓΛέζος δεν θα ……….

 11. Ο/Η με χοτζέτια τα φιλέτα του Ιερώνυμου λέει:

  http://kourdistoportocali.com/news-desk/ekklisia-pou-anatrepi-tin-polisi/

  Η Εκκλησία ανατρέπει την πώληση

  Η δραματική ιστορία του Αστέρα Βουλιαγμένης

  11 Ιανουαριου 2016 21:01

  Η ιστορία πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης λαμβάνει πλέον δραματικές διαστάσεις.

  Μοιάζει δε και με σαρκαστικό καψόνι της Ιστορίας.

  Την ίδια στιγμή σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” η Εκκλησία της Ελλάδος ετοιμάζεται να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να ακυρωθεί η σχεδιαζόμενη πώληση στο σαουδαραβικών συμφερόντων ACG Fund έστω κι αν έχουν πέσει οι υπογραφές!

  Η προσφορά υπεβλήθη από την Jermnyn Street Real Estate, θυγατρική της ACG.

  Στο συγκεκριμένο fund συμμετέχουν και Τούρκοι (σύγχρονοι) πασάδες και συγκεκριμένα ο όμιλος Dogus Holding.

  Η έκταση της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης ανήκε στην Εκκλησία της Ελλάδος. Πέρασε στην δικαιοδοσία της μέσα από τα περίφημα χοτζέτια μετά από 400 χρόνια Τουρκοκρατίας στην Ελλάδα.

  Χοτζέτια είναι οι αποφάσεις των τουρκικών ιεροδικείων και ειδικότερα είναι οι αποφάσεις με τις οποίες ο ιεροδίκης επικύρωνε τη μεταβίβαση ενός ακινήτου. Αυτά τα έγγραφα λειτουργούν ως τίτλοι ιδιοκτησίας, επομένως για τη σημερινή χρήση, που μας ενδιαφέρει, χοτζέτια είναι τίτλοι ιδιοκτησίας της οθωμανικής περιόδου.

  Και τώρα έρχονται οι Τούρκοι να αγοράσουν εκ νέου την έκταση που είχαν παραδώσει οι ομοεθνείς τους στην Εκκλησία με το ευτελές τίμημα των 400 εκατομμυρίων ευρώ!

 12. Ο/Η με χοτζέτια τα φιλέτα του Ιερώνυμου λέει:

  http://aitolianews.blogspot.gr/2010/01/business-plans.html

  Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

  Χρυσόβουλα αυτοκρατόρων – χοτζέτια πασάδων και θηριώδη business plans.

  Η τεράστια περιουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας κτίσθηκε κυρίως επί Βυζαντίου και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με χρυσόβουλα αυτοκρατόρων και χοτζέτια πασάδων, ως πληρωμές για τον κατασταλτικό ρόλο που έπαιζε στον εξαθλιωμένο Ελληνισμό. Μεγάλο μέρος της περιουσίας δημιουργήθηκε και με δωρεές Ελλήνων που δεν είχαν άλλη λύση για να σώσουν την περιουσία τους και την παραχωρούσαν στην Εκκλησία, χωρίς να την πάρουν πίσω ποτέ. Σε 15 δις Ευρώ εκτιμάται η περιουσία αυτή σήμερα, που μεγαλώνει γεωμετρικώς. Πάνω από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου κρύβουν επιμελώς την περιουσία από αδιάκριτα μάτια. Δαιδαλώδες το «πόθεν έσχες». Γνωρίζουμε περίπου 1.300.000 στρέμματα γης (732.000 στρ. βοσκοτόπων, 367.000 στρ. δασών και 185.000 στρ. αγρών), τα 400.000 στρ. των οποίων είναι διακατεχόμενα δηλ. χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας. Υπάρχουν 900 ακίνητα (μαιζονέτες, γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα και βενζινάδικα, απαραίτητα για την «εκτόξευση» των ψυχών στους ουρανούς!!), που μόνον από ενοίκια αποφέρουν 12,7 εκατ. Ευρώ τον χρόνο, χωρίς να υπολογίζουμε τα τεράστια κονδύλια που απορροφούνται από συμπράξεις ΣΔΙΤ, από ΟΠΑΠ και κρατικά λαχεία… Αφήσαμε τελευταία τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Εδώ οι Ορθόδοξοι είναι κυρίαρχοι. Έχουν και τα απαραίτητα ακίνητα και το ρευστό για την συμετοχή. Μιλάμε για θηριώδεις επενδύσεις. Στον Αμβρακικό η οικονομική ανάπτυξη είναι στα χέρια μερικών ιερομόναχων (εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στον οικοτουρισμό και στον αλιευτικό τομέα). Φυσικά σ’ όλους τους ρασοφόρους πληρώνουμε μισθούς. 200 εκατ. Ευρώ τον χρόνο είναι η μισθοδοσία τους. Αυτό το χρήμα το καταβάλλει ο αγρίως φορολογούμενος νεοραγιάς Έλληνας. Στην Αιγιάλεια γίνονται επίσης τεράστιες επενδύσεις από τον τοπικό Δεσπότη-Σατράπη. Στην μονή Τοπλού στην Κρήτη (Κάβο-Σίδερο) χιλιάδες στρέμματα κατέληξαν σε Άγγλους, παρά τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων. Δικηγόρος των Άγγλων, η κυρία Γλυκερία Σιούτη, Καθηγήτρια Νομικής Αθηνών, προσωπάρχης του Μαξίμου επί Καραμανλή, παρ’ ολίγον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και σήμερα σύμβουλος του Γιωργάκη!!!. Πω, πω, τεράστιες οι ιδεολογικές διαφορές των δύο κομμάτων, βρε παιδί μου! Όσοι κάνουν μακριούς σταυρούς καταλήγουν ζάμπλουτοι (όρα Ρουσόπουλο, Δρυ κλπ), επειδή η Εκκλησία ανταλλάσει νερό με φιλέτα (όρα Βατοπέδιο) και τα παιδιά τής εξουσίας βοηθάνε ως θρήσκοι. Αν γινόταν φιλανθρωπικό έργο, κυριολεκτικώς δεν θα υπήρχε φτωχός Έλληνας. Φτάσαμε όμως στην κοινωνία των 2/3 και στην εξαθλίωση του λαού με συνεχή έμμεση φορολογία, που είναι ό,τι χειρότερο και ανήθικο για μια κοινωνία. Ο δε βαψομαλλιάς Παπακωνσταντίνου, ανηψιός του εκλιπόντος “Jack Daniels”, Υπουργού Εξωτερικών επί Μητσοτάκη, αναζητά χρήμα στα ποτά και τα τσιγάρα…

 13. Ο/Η με χοτζέτια τα φιλέτα του Ιερώνυμου λέει:

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=182575

  Μπίτσικα Παναγιώτα

  * Από τη Γλυφάδα ως τον Καρέα και τον Χολαργό ιδιώτες διεκδικούν πάνω από 17.000 στρέμματα

  Τα μυστικά του Υμηττού

  Οι διεκδικήσεις των κληρονόμων μεγαλοτσιφλικάδων, οι διαπλοκές μεταξύ καταπατητών και επίορκων δημόσιων λειτουργών και οι εκκλησιαστικές απαιτήσεις πάνω στο δάσος

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2007 00:00

  Μία περιδιάβαση στον Υμηττό σκοντάφτει σε χοτζέτια της Τουρκοκρατίας και σε τσιφλίκια που απλώθηκαν μετά το 1830 και έγιναν στα νεώτερα χρόνια πεδίο αγοραπωλησιών «οικοπέδων» και σήμερα διεκδικήσεων επί του βουνού από ιδιώτες. Μαζί ανθεί και η προβολή δικαιωμάτων επί δασικής γης από την Εκκλησία, όπως είναι η περίπτωση της Μονής Πετράκη.

  Η βαθύτατη θλίψη που εξέφρασε η Εκκλησία της Ελλάδας, μία ημέρα μετά την πυρκαϊά στον Υμηττό, συνοδευόταν από διατύπωση που έδειχνε με σαφήνεια την εμμονή στις ιδιοκτησιακές διεκδικήσεις της στον ορεινό όγκο, όπως και στον άλλο πράσινο πνεύμονα που κάηκε, την Πάρνηθα. Κάθε άλλο παρά έχει παραιτηθεί από την υλοποίηση του σχεδίου για κατασκευή του Συνοδικού Μεγάρου στην περιοχή Καρέα του Υμηττού, παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και φορέων στις περιοχές που βρίσκονται γύρω από τον Υμηττό. Το σχέδιο προέβλεπε κάλυψη για το Συνοδικό Μέγαρο 67.000 τ.μ. σε έκταση, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως δασική, και στη ζώνη προστασίας του Υμηττού. Οι πληροφορίες για εναλλακτικό σχέδιο σε άλλες περιοχές που διαχέονται αφορούν έκταση στα όρια Παπάγου – Χολαργού, που ανήκει στη Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και επίσης προστατεύεται από τη δασική νομοθεσία.

  Μετά την τελευταία φωτιά, την περασμένη Τετάρτη, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην Καισαριανή στο Μοναστήρι του Αϊ-Γιάννη για να διαμαρτυρηθούν για τις κατασκευές που πρόκειται να γίνουν για την ανέγερση της νέας πτέρυγας του. Η Εθελοντική Δασοπροστασία Καισαριανής, ήδη από τον Ιούνιο του 2007, σε ανακοίνωσή της σημείωνε: «Η επιχειρούμενη σήμερα από την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής – Βύρωνα – Υμηττού μεταβολή και αλλοίωση των χαρακτηριστικών του Υμηττού, με την κατασκευή ξενώνων και γραφείων στον χώρο της Μονής Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου στην Καισαριανή, συνιστά ενέργεια που περιφρονεί τη φύση, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία».

  Είναι εντυπωσιακά τα στοιχεία για τις εκτάσεις που διεκδικεί η Εκκλησία, όπως προκύπτουν από το έγγραφο-τεχνική έκθεση του δασολόγου και πρώην διευθυντή δασών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ελ. Φραγκιουδάκη, ο οποίος τη συνέταξε με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου του ελληνικού Δημοσίου τον Σεπτέμβριο του 2005. Οπως σημειώνει ο δασολόγος, η Ιερά Σύνοδος το 1833 κατέγραψε ως υπάρχουσες και λειτουργούσες τις μονές Αγ. Ιωάννη Κυνηγού, Αστερίου και Καισαριανής, ενώ οι άλλες στην περιοχή του Υμηττού είχαν διαλυθεί πριν από την απελευθέρωση από τους Τούρκους. Τις πρώην Ιερές Μονές Καργητού, έξι πρώην Αγ. Γεωργίου και δύο πρώην Ιωάννη Θεολόγου «οικειοποιήθηκε παράνομα η Ιερά Μονή Πετράκη και παρουσιάζει σήμερα ως ιδοκτησία της, έχοντας δηλώσει άνω των 14.000 στρεμμάτων ως περιουσιακά στοιχεία στην περιοχή». Ο κ. Φραγκιουδάκης επισημαίνει επίσης ότι στην πραγματικότητα η Μονή Πετράκη, όπως και η Μονή Πεντέλης, «μετέτρεψε σταδιακά την επιτήρηση των ναών σε δυνατότητα προβολής ανύπαρκτων δικαιωμάτων σε πάσης φύσεως παρακείμενες των ναών εκτάσεις».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.