Λειτουργία Κυριακής: Οι δικαστές δεν επιθυμούν να δηλώνουν «πόθεν έσχες» -Μετανοείτε!

[Αντιδρούν οι δικαστικές ενώσεις στη δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες»]

eikones-dikasthria

Με επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, έξι δικαστικές Ενώσεις εκφράζουν την αντίθεση τους στη δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» (δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης) των δικαστικών λειτουργών.

Με επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, έξι δικαστικές Ενώσεις εκφράζουν την αντίθεση τους στη δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» (δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης) των δικαστικών λειτουργών.

Ειδικότερα, οι δικαστικές Ενώσεις αναφέρουν στην επιστολή τους, ότι για τη μη δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των δικαστικών λειτουργών συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι, «για τους οποίους μια τέτοια δημοσιοποίηση δεν ενδείκνυται, ενόψει των κινδύνων, που ενέχει η πρόσβαση οιουδήποτε πέραν των αρμόδιων προς έλεγχο οργάνων στα στοιχεία αυτά, καθώς διατρέχουν τον κίνδυνο εγκληματικών ή άλλων πράξεων εναντίον τους, εκ μέρους διαδίκων ή προσώπων των οποίων υποθέσεις εκδίκασαν – είναι δε γνωστά περιστατικά εγκληματικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα εναντίον δικαστών και εισαγγελέων που χειρίστηκαν διάφορες υποθέσεις».

Κατά συνέπεια, συνεχίζουν οι δικαστικές Ενώσεις, «απαιτείται να εξαιρεθούν οι δικαστικοί λειτουργοί και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από μια τέτοια δημοσιοποίηση των στοιχείων».

Πηγή: http://goo.gl/tHxZ83

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Οι δικαστές δεν επιθυμούν να δηλώνουν «πόθεν έσχες» -Μετανοείτε!

 1. Ο/Η Lawyer λέει:

  Σώωωωωωωωωωωωωωωωωωπα!

 2. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  τι μου λέτε;

 3. Ο/Η ΣΥΝΕΧΩΣ EΠΙΚΑΙΡΟΝ λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/153156/emploki-me-aroma-ekklisias-sto-noor-1-me-toys-tonoys-iroinis

  Εμπλοκή με άρωμα… Εκκλησίας στο Noor 1 με τους τόνους ηρωίνης

  Το ενδεχόμενο απόπειρας προσέγγισης της προέδρου του δικαστηρίου που θα εκδίκαζε την υπόθεση του «Noor 1» από ιδιώτες «εκκλησιαστικούς παράγοντες» ερευνούν τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές.

  Η δικαστική λειτουργός αποχώρησε λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης, επικαλούμενη «περιστασιακά προβλήματα υγείας» και έχει ακολουθήσει έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση της επιλογής της -με το δεδομένο της εντιμότητάς της- και για άλλες παραμέτρους της υπόθεσης.

  Η περαιτέρω έρευνα φέρεται να βασίζεται σε αναφορές ότι βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης που αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2014 επισκεπτόταν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείτο, επιχειρηματίας του Πειραιά μαζί με αστυνομικό που υπηρετεί στην Κρατική Ασφάλεια στον Πειραιά.

  Όπως και ότι από αυτά τα «παράτυπα επισκεπτήρια» είχε προκύψει η προσπάθεια πίεσης της ορισμένης τότε προέδρου του δικαστηρίου.

  http://exthrostoumalaka.blogspot.gr/2015/06/blog-post.html

  Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

  Η Χρυσή Αυγή και οι δύο τόνοι ηρωίνης

 4. Ο/Η join λέει:

  ειστε η πεμπτουσια της κιτρινιλας….τι δουλειά εχει το «δεν επιθυμούν» με το «δεν επιθυμουν την δημοσιοποιηση»

  • Ο/Η Ένας λέει:

   Σε ένα κράτος Δικαίου, η απόσταση θα ήταν τεράστια.
   Στην Ελλάδα που το «πόθεν έσχες» λειτουργεί μέχρι και σήμερα σαν ανέκδοτο, μόνο η δημοσιοποίηση εξασφαλίζει κάποια υποτυπώδη εγγύηση ουσιαστικού ελέγχου.
   Ασφαλώς δημιουργούνται προβλήματα, αλλά προέχει το δημόσιο συμφέρον.

  • Ο/Η Po λέει:

   Ο κόσμος, η αστική μας δημοκρατία, άλλα επιθυμεί από τη δικαιοσύνη και άλλα ζει από αυτήν στην πράξη
   Χρόνια τώρα.

   Ποιο κίτρινη άποψη από «Ἁνεξάρτητη δικαιοσύνη» δεν υπάρχει φίλτατε. Αλλού αυτά.

   (βλ. απάντησή μου στον σχολιαστή «Εγκεφαλικό κύτταρο»)

 5. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

  Στη δημοσιοποίηση αντιδρούν όχι στη δήλωση.
  Η δημοσιοποίηση τους καθιστά εκτός από διαφανείς και ευάλωτους.
  Ο καθένας θα μπορεί να εντοπίσει αυτούς και την οικογένειά τους. Οι δικαστές κάθε μέρα αποκτούν κι από ένα εχθρό (σε κάθε δίκη υπάρχει μια πλευρά που χάνει και δεν διατηρεί τα καλύτερα αισθήματα για το δικαστή που της έλαχε). Θα πρέπει να προστατεύονται όχι μόνο από Βλαστούς και Πυρήνες αλλά και από τον καθένα που θα θέλει να ικανοποιήσει την «αγανάκτησή» του.
  Δεν εξυπηρετεί την απονομή της δικαιοσύνης το να νιώσουν ευάλωτοι οι δικαστές. Δεν θα γίνουν έτσι συνεπέστεροι απέναντι στους πολίτες, θα γίνουν περισσότερο χειραγωγήσιμοι. Κρατήστε ένα ενδεχόμενο να είναι αυτός ο στόχος της δημοσιοποίησης των στοιχείων και συνδυάστε το με τις πρόσφατες εξελίξεις στις επιλογές των ανώτατων δικαστικών, τις αποφυλακίσεις, τις αποφάσεις για τα βραχιολάκια κλπ.
  Ο Μανωλεδάκης έλεγε ότι οι δικαστές δεν αρκεί να έχουν ήθος, πρέπει να έχουν σθένος. Επειδή όμως το στοιχείο αυτό δεν φαίνεται να βρίσκεται στην απαιτούμενη επάρκεια (και δεν φταίνε μόνο αυτοί που δεν το έχουν, πολλά είναι τα αίτια), κάθε τι που αφορά στους δικαστές πρέπει να σχεδιάζεται και να επιβάλλεται με προσοχή και κυρίως με αγνές προθέσεις.

  • Ο/Η Po λέει:

   ας γίνει πρώτα η δικαιοσύνη ανεξάρτητη, ας αφαιρέσει πρώτα τις κρεμασμένες εικόνες της ορθοδοξίας, πάνω από τα δικαστικά έδρανα, ας αρχίσουν να βγαίνουν οι αποφάσεις στην ώρα τους διότι τώρα η μέση απόφαση διαρκεί 5,3 χρόνια -και βλέπουμε.

   ΟΚ;

 6. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Νέα Δημοκρατία ή Νέα Δημοπρασία: ΚΥΠατζής ήταν και ΚΥΠατζής παραμένει!!!

 7. Ο/Η eklag λέει:

  Δεν είναι βέβαια Γιάννης,είναι Γιαννάκης.
  Επίσης το πρωί καλόν είναι να μην ξεκινάμε με σκληρά αλλά να τα αφήνουμε για το απόγευμα.

 8. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

  Δεν θα γίνει με παρθενογένεση ανεξάρτητη. Είναι προϊόν της ελληνικής κοινωνίας και αντάξιά της.
  Αν θέλουμε το συγκεκριμένο μέτρο για να την τιμωρήσουμε τότε ΟΚ και από εμένα.
  Το σχόλιο το έκανα επιθυμώντας να δημοσιοποιήσω τον προβληματισμό μου (βλ. τελευταία παράγραφο) και τη λογική του ότι όταν τα πράγματα είναι κακά, ας γίνουν τρισχειρότερα δεν την κατανοώ.
  Μόνο στο ΣτΕ δεν θα βρείτε κρεμασμένους Χριστούς. Κάτι λέει αυτό.

  • Ο/Η Po λέει:

   Ψάξτε παρακαλώ τα πιστεύω του προέδρου του ΣτΕ.
   ευχαριστώ.

   • Ο/Η του Τσίπρα τα γούστα λέει:

    Τσίπρας επέλεξε και σεις στραφείτε τώρα δικαστικά κατά της παπαδοκρατίας

    http://www.antenna.gr/news/Society/article/426322/neos-proedros-sto-symboylio-tis-epikrateias
    22 Οκτωβρίου 2015
    Νέος πρόεδρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας

    Το βιογραφικό του Νικολάου Καρόλου Σακελλαρίου

    Το 2001 ετιμήθη από την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τον τίτλο του Άρχοντος Μεγάλου Νομοφύλακος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

 9. Ο/Η Εγκεφαλικό κύτταρο λέει:

  Αγαπητέ κε Ρο, ο πρόεδρος του ΣτΕ είναι διορισμένος από την κυβέρνηση, το ΣτΕ ωστόσο έχει τις παραδόσεις του.
  Μου απαντάτε σαν να θέλετε να με αποστομώσετε. Δεν χρειάζεται, πιστέψτε με.
  Το πρόβλημα δεν θα λυθεί είτε υιοθετήσετε τις σκέψεις μου είτε όχι. Απλώς θεώρησα ότι αν με διαβάζατε πιο ανεκτικά θα αντιλαμβανόσασταν ότι είναι ίσως άλλη μια ψηφίδα στη στρατηγική κατάληψης πασών των εξουσιών. Καλημέρα σας.

 10. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Οἱ κύριοι Δικασταὶ τί ἔχουν νὰ εἰποῦν γιὰ τὸ παρακάτω;

  http://www.rassias.gr/1112.html
  «Η ιδέα για την σημερινή ομιλία προέκυψε όταν προσφάτως το ψευδεπίγραφα «ελληνικό» κράτος απέρριψε το αίτημά μας για χορήγηση θρησκευτικής νομικής προσωπικότητας στην Ελληνική Εθνική Θρησκεία, και μας υποχρέωσε να καταφύγουμε στο Εφετείο, δηλαδή σε πρόσθετη ταλαιπωρία και πρόσθετα έξοδα. Ο ισχυρισμός ωστόσο του πρωτοδίκη πως τάχα ο προσδιορισμός «Ελληνική Εθνική» θα προκαλέσει στο κοινό την σύγχυση ότι η θρησκεία μας είναι η επίσημη κρατική, εκτός από την θυμιδία που μας προκάλεσε, μας έφερε επίσης στην μνήμη την ενδιαφέρουσα θεολογία του εστεμμένου φιλοσόφου Ιουλιανού περί εθνών και εθναρχών Θεών και κρίναμε καλό να την παρουσιάσουμε, αφού στα σίγουρα, κανένα ψευδεπίγραφα «ελληνικό» σχολείο δεν δίδαξε, δεν διδάσκει και δεν πρόκειται να διδάξει τέτοια πράγματα. »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s