Ουφ! -Ευτυχώς την οικογένεια Δούρου, την αποκαταστήσαμε στο Δημόσιο

[ το μοντέλο ΠΑΣΟΚ είναι παντού]

RENA DOUROU, MP OF SYRIZA PARTY

κρίμα…

Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό! Ή δεν είναι έτσι; Η οικογένεια Δούρου έχει κατορθώσει να κερδίζει τέσσερις και έναν μισθούς από το δημόσιο. Ποιος μίλησε για οικογενειοκρατία; Μεγάλα ερωτήματα για μία πρακτική που αν την είχε εφαρμόσει κάποιος της επάρατης δεξιάς θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες.

Μια μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας επέλεξαν, παρά τις κλειστές τράπεζες και την ζημιά που προκάλεσε η πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα στην Ελληνική οικονομία, να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στην Αριστερά. Το επιχείρημα που κυριαρχούσε ήταν ότι η Αριστερά έχει το “ηθικό πλεονέκτημα” έναντι των άλλων που κυβερνούν 40 χρόνια.

Ποιο όμως είναι το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα; Γιατί ακριβώς κατηγορούσαν τους άλλους; Για “ευνοιοκρατία”, “κομματικό κράτος”, “οικογενειοκρατία” κλπ.

Όμως μήπως το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα για να καλύψουν τα δικά τους ατοπήματα που τελικά είναι ίδια και χειρότερα;

Με όσα αποκαλύπτει σήμερα το liberal.gr προκύπτουν σκληρά ερωτήματα (κατ’ αρχήν ηθικού χαρακτήρα) για την κα Δούρου και τους συγγενείς της που καταλαμβάνουν καίριες θέσεις στο ευρύτερο κράτος…

– Eίναι γνωστό ότι ο σύντροφος της κ. Δούρου διορίστηκε από την κυβέρνηση διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ. Νόμιμο; Ασφαλώς. Ηθικό όμως;

– Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι ο αδερφός της κας Δούρου διορίστηκε από τον κ. Ξυδάκη ως υπάλληλος του Ελληνικού Φεστιβάλ με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ (δηλαδή αορίστου χρόνου). Ηθικό είναι; Aς απαντήσει ο ίδιος.

– Και συνεχίζουμε. Εκτός από το φεστιβάλ, ο κ. Δούρος διορίζεται και ως μετακλητός υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού! Αλλά για να παίρνει δύο μισθούς, εκδίδεται υπουργική απόφαση που ορίζει ότι εκτός από τον μισθό που θα παίρνει στο υπουργείο Πολιτισμού θα λαμβάνει και το 50% του μισθού που έπαιρνε από το Ελληνικό Φεστιβάλ.

– Δηλαδή ο κ. Δούρος διορίζεται σε δύο θέσεις στο ίδιο υπουργείο λαμβάνοντας όχι έναν αλλά ενάμιση μισθό. Και για να παίρνει ενάμιση μισθό παρουσιάζεται ως ΙΔΑΧ, για να παρακαμφθούν οι περιορισμοί του Νόμου. Παρότι ο κ. Δούρος δεν είναι ΙΔΑΧ. Όπως και άλλοι δέκα εργαζόμενοι του Ελληνικού Φεστιβάλ, που εντούτοις καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έχει σύμβαση ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, η οποία και ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τον περασμένο, μάλιστα, Οκτώβριο, το ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ ανανέωσε τις συμβάσεις και των δέκα εργαζομένων ορισμένου χρόνου, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Δούρος.

Ο κ. Δούρος μέχρι και σήμερα παρουσιάζεται ως συνεργάτης και του κ. Μπαλτά, διαδόχου του κ. Ξυδάκη. Όμως και εδώ προκύπτουν ερωτήματα. Βάσει νόμου, ο κ. Δούρος, ως μετακλητός υπάλληλος, θα έπρεπε να λύσει την εργασιακή του σχέση με το υπουργείο (αυτοδικαίως)  με την αποχώρηση του κ. Ξυδάκη. Έμεινε και με τον Μπαλτά. Χωρίς να έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια απόφαση πρόσληψής του. Όμως αν έχει εκδοθεί και δεν αναρτήθηκε, είναι παραβίαση της Διαύγειας. Αν δεν έχει εκδοθεί τότε πώς εργάζεται κατά παράβαση του νόμου ο κ. Δούρος και στο υπουργείο; Εκτός αν εργάζεται εις βάρος της κανονικής του εργασίας, αυτής στο Φεστιβάλ Αθηνών. Δηλαδή γι’ αυτήν για την οποία πληρώνεται από τους  Έλληνες φορολογούμενους!

– Προφανώς το βιοποριστικό πρόβλημα του κ. Δούρου ήταν τεράστιο. Διότι φαίνεται ότι δεν καλύφθηκε από τις έμμισθες θέσεις του στο Δημόσιο. Το έλλειμα αυτό έσπευσε να το καλύψει η ίδια η κα Δούρου, συνάπτοντας συμβάσεις με την σύντροφο παλαιότερα και νύφη της τώρα (σύζυγος του αδερφού της) στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, που ελέγχεται από την ίδια ως περιφερειάρχη. Νόμιμο είναι. Ηθικό όμως είναι;

Γιατί ακόμα και αν η κα Κασσιανή Δήμου, σύντροφος παλαιότερα και σύζυγος σήμερα του αδερφού της, διαθέτει τα τυπικά προσόντα γι’ αυτή τη θέση, είναι βέβαιο ότι προκύπτουν ερωτήματα για την έμμισθη συνεργασία της με την αδερφή του συζύγου της… Την ώρα μάλιστα, που χιλιάδες δικηγόροι διαθέτουν αντίστοιχα ή και καλύτερα τυπικά προσόντα γι’ αυτή τη θέση.

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια. Οφείλει να φαίνεται και τίμια.

Γι’ αυτό και η κα Δούρου θα πρέπει να απαντήσει στα ερωτήματα για τις τέσσερις (συν μία) κρατικές θέσεις  που καταλαμβάνει μία και μόνον οικογένεια…

Αν συμβαδίζει να μας το πει να το ξέρουμε.

Αν δεν συμβαδίζει όμως τι θα πρέπει να κάνει;

*Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

Αρχείο 1

Αρχείο 2

Αρχείο 3

Αρχείο 4

 

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

13 Responses to Ουφ! -Ευτυχώς την οικογένεια Δούρου, την αποκαταστήσαμε στο Δημόσιο

 1. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  «Αφεντικό» της ΕΥΔΑΠ ο Γιάννης Μπενίσης, σύντροφος της Ρένας Δούρου, με την ψήφο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!!

 2. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  Ευθυγραμμιστείτε αριστερά επιτέλους !

  Η Δούρου παίρνει παραδείγματα
  από τον αυθεντικό στις ιδέες και τους αγώνες του

  Πώς το λένε, πώς το λένε … Nε-O-ποτισμός !
  http://www.buzzfeed.com/karlazabludovsky/keeping-it-in-the-family-how-nepotism-is-helping-venezuelas

  http://www.nytimes.com/2007/02/18/world/americas/18iht-venez.html?_r=0

 3. Ο/Η Ρένα Βλαχοπούλου λέει:

  Μπράβο Ρένα!

 4. Ο/Η Lawyer λέει:

  Η Δούρου διαψεύδει κατά το 1/4 και αυτό θεωρείται από το μπλογκ του κ. Κούλογλου, αιχμηρή απάντηση

  http://tvxs.gr/news/ellada/doyroy-kata-potamioy-gia-toys-diorismoys-syggenon-tis
  Αιχμηρή απάντηση δίνουν κύκλοι της Ρένας Δούρου στις καταγγελίες του Ποταμιού, ότι «τρία συγγενικά της πρόσωπα μισθοδοτουνται από το κράτος».

  «Όπως και σε άλλη περίπτωση στο πρόσφατο παρελθόν, όταν επιχειρήθηκε η σπίλωση της Ρένας Δούρου, έτσι και σήμερα η μόνη απάντηση είναι : αξιοπρέπεια, διαφορετικό ήθος, νομιμότητα. Οι πολίτες γνωρίζουν τον βίο όλων μας και είναι οι τελικοί κριτές» ανέφεραν κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής, σχολιάζοντας τις καταγγελίες.

  Το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του, επικαλούμενο δημοσίευμα της ιστοσελίδας liberal.gr, υποστήριξε ότι «τέσσερα μέλη της οικογένειας της Ρένας Δούρου, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας, μισθοδοτούνται πλέον από το κράτος».

  «Ο πρώτος», σύμφωνα με το Ποτάμι, «είναι ο σύντροφος της περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννης Μπεσίνης, ο οποίος τοποθετήθηκε το καλοκαίρι διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ. Ο δεύτερος, ο αδελφός της κυρίας Ρένας Δούρου, Πάνος Δούρος, φέρεται να εισπράττει «ενάμιση μισθό» ως απασχολούμενος στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Φεστιβάλ Αθηνών.

  Στην κρατικοδίαιτη οικογένεια προστέθηκε και η σύζυγος του αδελφού, η οποία ως δικηγόρος άρχισε να αναλαμβάνει υποθέσεις του Περιφερειακού Ταμείου Αττικής», αναφέρει το Ποτάμι,προσθέτοντας: «Το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο του το μεγαλείο».

  Οι ίδιοι κύκλοι της Περιφέρειας, ωστόσο, ανέφεραν ότι η Ρένα Δούρου όχι μόνον δεν διόρισε τη νύφη της, αλλά αντιθέτως την απέλυσε. ‘Οπως λένε, η Ρένα Δούρου έδιωξε τη νύφη της, που εργαζόταν ως δικηγόρος με μπλοκάκι στην Περιφέρεια, από τη στιγμή που εκείνη παντρεύτηκε στα τέλη Αυγούστου.

 5. Ο/Η BARBAS λέει:

  Αυτό είναι, γέλιο ευτυχισμένου ανθρώπου !!!! Μπράβο σε αυτούς που χαρίζουν ευτυχία. Παρακάμπτω όλα τα υπόλοιπα που λίγο πολύ είναι γνωστά και αναμενόμενα. Θέλω να σχολιάσω το » επιπλέον εξόδων ενσήμων 8,15 Ε » στην απόφαση καθορισμού αμοιβής της Δικηγόρου. Χάθηκε ο κόσμος αν έλεγαν υπέρ ποιων πάνε τα ένσημα ?? Βαρέθηκαν, δεν είχε χώρο, η ντράπηκαν να το γράψουν.?? Πολλά συσκοτίζονται χαρακτηριζόμενα γενικώς και αορίστως, παράβολα και ένσημα, στα λεγόμενα δικαστικά έξοδα καθώς επίσης και σε εκδόσεις κρατικών αδειών.

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.diorismos.gr/dhmosia-dioikhsh/22733/topothethseis-klhrikwn-uposxethhke-o-kouroumplhs-ston-arxiepiskopo-ierwnumo

  Τοποθετήσεις κληρικών υποσχέθηκε ο Κουρουμπλής στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

  05/10/2015

 7. Ο/Η δήλωση μαμάς Τσίπρα λέει:

  Μητέρα Τσίπρα: «Το τρέλαναν το παιδί μου»

  Μπορεί ο γιος της να είναι πρωθυπουργός, αλλά, αυτό δε σημαίνει ότι η αγωνία της μάνας είναι μικρότερη. Τουναντίον…Η μητέρα του Αλέξη Τσίπρα δεν κρύβει την ανησυχία της για όσα περνά ο πρωθυπουργός.

  Η κυρία Αρίστη Τσίπρα βρέθηκε πριν από δύο ημέρες μαζί με μια φίλη της στο ζαχαροπλαστείο «Τρούφα» στη Δροσιά.

  Και όπως πληροφορούμαστε από την Espresso, η μητέρα του πρωθυπουργού που ήταν ιδιαίτερα διαχυτική με τους θαμώνες του καταστήματος, παραπονιόταν στην φίλη της με την οποία έπινε καφέ «το τρελάνανε το παιδάκι μου!».

  Χρειάζονται σχόλια; Όχι βέβαια…

 8. Ο/Η Kυμοθόη λέει:

 9. Ο/Η Στερνή μου γνώση λέει:

  http://www.huffingtonpost.gr/2015/11/23/alavanos-tsipra-pissa-poypoyla_n_8628274.html

  Αλαβάνος: Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να φύγει «με πίσσα και πούπουλα»

  HuffPost Greece | Newsroom

  Δημοσιεύθηκε: 23/11/2015 4:27 μμ

 10. Παράθεμα: Ουφ! -Ευτυχώς την οικογένεια Δούρου, την αποκαταστήσαμε στο Δημόσιο | Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση

 11. Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s