Η παραίτηση του κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη είναι πράξη εντιμότητας

[σε αντίθεση με τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, (Π. Λαφαζάνης, Ζ.Κωνσταντοπούλου, Δ. Στρατούλης, Κ. Ήσυχος κ.α) που διαφώνησαν, δεν παραιτήθηκαν]

sakellaridis20.11

photo: Aris Oikonomou / SOOC -ειδική επεξεργασία Ροΐδη Εμμονές

Η διαφωνία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, η παραίτησή του και η παράδοση της βουλευτικής έδρας είναι πράξη πολιτικής εντιμότητας, υπευθυνότητας και συνέπειας. Έδειξε, παρότι νέος στην πολιτική και εξ αρχής στο ρετιρέ της, ως υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι δεν πρόλαβε να «μολυνθεί» από την γλύκα της εξουσίας ούτε από τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος.

Είναι πράξη πολιτικής συνέπειας γιατί δεν έκρυψε τις διαφωνίες ούτε τις απόψεις του για τους χειρισμούς και τις μεθοδεύσεις του Αλέξη Τσίπρα και των στενών του συνεργατών στο Μαξίμου και παρέμεινε σταθερά σ΄ αυτές μέχρι σήμερα.

Από το βράδυ της Παρασκευής 25 Ιουνίου, σε μια αίθουσα των Βρυξελλών είχε διατυπώσει ευθέως την άποψη, ενώπιον του κ. Τσίπρα, πως από την ώρα που δεν αποδέχθηκε τη συμβιβαστική πρόταση Γιούγκερ έπρεπε να το πάει μέχρι τέλους. Να μην δεχόταν καμία νέα συμφωνία  με οποιεσδήποτε συνέπειες ή να έπεφτε η κυβέρνηση μένοντας σταθερή στις θέσεις που είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Ήταν σαφές ότι έπεσε σε δυσμένεια της πρωθυπουργικής ομάδας και το γυαλί ράγισε με τον επί χρόνια συνοδοιπόρο του. Δεν συμπεριελήφθη στον ανασχηματισμό που έγινε μετά το δημοψήφισμα ενώ με απροθυμία δέχθηκε να είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μετά κόπων και βασάνων κι ύστερα από πολύωρες συζητήσεις να είναι ξανά υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών. Και μάλιστα στη δεύτερη θέση αφού επικεφαλής στη λίστα τοποθετήθηκε ο Αλέκος Φλαμπουράρης ενώ είχε εκλεγεί με 40.000 σταυρούς τον Ιανουάριο πίσω από την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Επίσης, η πολιτική του υπευθυνότητα καθορίστηκε από την άρνησή του να μην μπει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, μολονότι έγινε σχετική συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν δέχθηκε ούτε τα καθήκοντα του κοινοβουλετικού εκπροσώπου στη νέα Βουλή αφού η διαφωνία του με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και πρακτική παρέμενε και διευρύνετο. Αποστασιοποιήθηκε πλήρως, αποφεύγοντας να εκφράσει δημόσια τις αντιρρήσεις του οι οποίες κορυφώθηκαν με την απόφασή του να μην ψηφίσει τα συμπληρωματικά προαπαιτούμενα, με συνέπεια ο Αλέξης Τσίπρας να του ζητήσει την παραίτηση και την παράδοση της έδρας. Το είπε εξάλλου καθαρά στη δήλωσή του: «Αδυνατώ να συμβάλλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής».

Κι εδώ προκύπτει η εντιμότητά του.  Παρέδωσε την έδρα σε αντίθεση με τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, (Π. Λαφαζάνης, Ζ.Κωνσταντοπούλου, Δ. Στρατούλης, Κ. Ήσυχος κ.α) που διαφώνησαν, δεν παραιτήθηκαν και ίδρυσαν άλλο κόμμα. Και προτίμησε να αποσυρθεί, επί του παρόντος (;), από την κεντρική πολιτική.
Επιπλέον, με τη στάση του στηρίζει και τον ίδιο τον Τσίπρα καθώς δεν «παζάρεψε» μαζί του ούτε του έκανε τον δύσκολο όταν του ζήτησε την παραίτηση. Αντιθέτως ανταποκρίθηκε διευκολύνοντας την αντικατάστασή του.

Μένει να δούμε αν θα αποχωρήσει και από τον ΣΥΡΙΖΑ του οποίου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και σημαίνον στέλεχος της κίνησης των «53».

©Μιχάλης Μιχαήλ στο protagon

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, Για την Αριστερά, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

34 Responses to Η παραίτηση του κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη είναι πράξη εντιμότητας

 1. Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

  Προσυπογράφω!

 2. Ο/Η Omadeon λέει:

  Δηλαδή είναι έντιμος επειδή… ΕΝΙΣΧΥΕΙ την αντι-λαϊκή πολιτική με την οποία (δήθεν) «διαφώνησε»?

  -ΓΙΑΤΙ δεν παραιτήθηκε πολύ πιο πριν?

  -ΠΟΙΟ νόημα έχει (εκτός από εγωιστικό και… κοτόψυχο) η «παράδοση της έδρας»?

  -με ΠΟΙΑ λογική δεν είναι έντιμοι οι άλλοι που αναφέρει το άρθρο?
  Επειδή τίμησαν την εντολή που είχαν πάρει από το λαό, έστω και αργά?
  ΑΝ μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει είναι διότι δεν έρριξαν τη νεο-μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα ΑΜΕΣΩΣ και καθυστέρησαν κι αυτοί…

  • Ο/Η Po λέει:

   ‘Επειδή τίμησαν την εντολή που είχαν πάρει από το λαό, έστω και αργά?’

   Επειδή δεν τίμησαν το συμφωνητικό τιμής που είχαν υπογράψει πριν τις εκλογές, ότι έαν διαφωνούσαν, θα παραιτούνταν.
   ο κόσμος κατάλαβε την υποκρισία, τις ανεδαφικές τους φαντασδιώσεις, το γράπωμα της καρέκλας προκειμένου να προπαγανδίσουν τις θέσεις τους (ας πούμε ότι είχαν και θέσεις).
   Δεν τρέφουμε καμία εκτίμηση στο Λαφαζάνη και στη παρέα του.
   Αποδείχτηκαν και οπαδοί του ολοκληρωτισμού.

 3. Παράθεμα: Μία Ειλικρινής Επιστολή Παραίτησης (μετά την… Επιστολάρα Σακελλαρίδη) | OMADEON

 4. Ο/Η eklag λέει:

  Δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείται οποιοσδήποτε και με τον Φούφη αυτόν.
  Ο κοινοβουλευτισμός αν έχει κάποια ελπίδα-που δεν έχει-αυτή δεν βρίσκεται στα καμμένα με ποικίλους τρόπους αυτά πρόσωπα.

 5. Ο/Η ataktos λέει:

  και η ΠΡΩΤΗ φορα διαγραφη του Στ.Παναγουλη …φοβος

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αν δει κάποιος τον πακτωλό των βουλευτικών προνομίων και της κοινωνικής δύναμης και θέσης που χάνει ο κ.Σακελλαρίδης, αυτό και μόνο δείχνει θάρρος και εντιμότητα. Υπό μια προϋπόθεση επαναλαμβάνω όπως έκανα και σε χτεσινό μου σχόλιο. Να μην υπάρχει κάτι που αγνοούμε.
  Ασφαλώς αιωρείται το ερώτημα, δεν γνώριζε τι θα υλοποιούσε ως βουλευτής; Γνώριζε, αλλά κάλιο αργά κλπ.

 7. Ο/Η ataktos λέει:

  «Διορισμενος επι συμβασει» λιστα-ρχος…Δεν ειχε αλλη επιλογη τωρα, ενω ειχε πολλες επιλογες οταν επρεπε. και τι εκανε;

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

 9. Ο/Η του κώλου λέει:

  Ολόκληρη η δήλωση του Στάθη Παναγούλη είναι η εξής:

  «O τρόπος διαγραφής μου είναι αντιδημοκρατικός, αντίθετος με την επιταγή του Συντάγματος, που κατοχυρώνει την ελευθερία συνείδησης-ψήφου του βουλευτή και αναρωτιέμαι αν λειτουργούν τα κομματικά όργανα στο ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως έγινε και ο ΣΥΡΙΖΑ καθαρά αρχηγικό κόμμα και σήκωσε άλλο φλάμπουρο.

  Μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να με διέγραψε, δυστυχώς όμως γι΄ αυτόν και την αυλή του στο Μαξίμου, δεν μπορεί να διαγράψει τους πολύχρονους αγώνες μου σε δύσκολους καιρούς όταν άλλοι απουσίαζαν.

  Προσωπικά δεν έκανα τίποτα άλλο, παρά να υπερασπιστώ το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Τσίπρας το πέταξε στο καλάθι των αχρήστων, διαγράφοντάς το δυστυχώς με τις πράξεις του.

  Υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω τον αγώνα μου, μέσα και έξω από τη Βουλή, υπερασπιζόμενος όλες εκείνες τις κατηγορίες των πολιτών, οι οποίοι καθημερινά υφίστανται το μεθοδικό μαρτύριο της εξοντωτικής λιτότητας εις βάρος των πολλών, ενώ κάποιοι άλλοι εξακολουθούν να πλουτίζουν ακόμη και εν μέσω κρίσης.

  Είναι αυτονόητο, ότι θα στηρίξω νομοθετήματα (αν υπάρξουν) από την παρούσα κυβέρνηση στην κατεύθυνση των συμφερόντων του Λαού μας».

 10. Ο/Η ataktos λέει:

  ο Τσίπρας, θα πάρει την πορεία των…. δικτατόρων(Περικλής Κοροβέσης)

 11. Ο/Η μου τα πρήξατε πάλι λέει:

  το πως κάνετε μια κουδουνίστρα να φαίνεται ήρωας δεν λέγεται ή μάλλον λέγεται σχολή ΣΥΡΙΖΑ. Αν είχε αρχίδια έπρεπε να έχει φύγει από τον φλεβάρη και οχι να ψηφίσει συμφωνίες γέφυρες, κάπιταλ κοντρόλ, μνημόνια να κατέβει στις εκλογές και να περιδιαβαίνει τα κανάλια για να μην του φύγουν οι ψήφοι και τώρα να παρουσιάζεται σαν παλικάρι. και σε ότι αφορά την γελοία δικαιολογία ότι τήρησε την συμφωνία ότι αν διαφωνεί με την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου πρέπει να παραιτηθεί αυτό ισχύει μόνο για προδότες. πάντως μου αρέσει που είσαστε κατά των απολυταρχικών καθεστώτων ενω είστε φασιστοειδή χειρίστου είδους. Σας το έχω ξαναπεί. Λέτε μικρές αλήθειες για να υποβάλετε – επιβάλετε μεγάλα ψέματα.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Τα περί «κουδουνίστρας» δεν τιμούν όποιον τα λέει, δεν είναι αυτός τρόπος αντιπαράθεσης και πρέπει να θεωρηθούν και προσβλητικά-συκοφαντικά.
   Για τα υπόλοιπα σχετικά με τον κ.Σακελλαρίδη έχετε κάθε δίκιο να τα λέτε, αλλά η έστω και καταφανώς καθυστερημένη παραίτηση από τόσα προνόμια πρέπει να επαινεθεί. Ξέρετε εμείς έχουμε μια εμμονή, να επαινούμε ότι ψήγμα καλού, έστω κι αν μπορεί να του ασκηθεί και βάσιμη παράπλευρη κριτική.

   Για το ότι είμαστε φασιστοειδή κλπ δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσω, αν δεν θίγατε και άλλα ζητήματα και υπολήψεις τρίτων, δεν θα συζητούσα μαζί σας ποτέ..

   • Ο/Η εξακολουθείτε να μου τα πρήζετε. λέει:

    το ότι συμφώνησε προκαταβολικά να προδώσει το συμφέρον των ελλήνων για το συμφέρον του κόμματός προκειμένου να πάρει το καρεκλάκι του σε τι του δίνει τιμή. το οτι τήρησε την επαίσχυντη συμφωνία δηλαδή να παραιτηθεί από αυτό που ορκίστηκε όταν έγινε βουλευτής (αλήθεια που στο όρκο αυτό υπάρχει υποπαράγραφος που λέει και τα συμφέροντα του αλέξη) είναι τίμιο για σας ενώ η προκαταβολική προδοσία των ελλήνων δεν είναι κάτι το μεμπτό. ο κύριος αυτός καθώς και το αφεντικό του Αλέξης σε κανονικές συνθήκες και μόνο που ανέφεραν αυτή την συμφωνία θα έπρεπε να έχουν οδηγηθεί στη φυλακή αλλά είπαμε ελλάδα είμαστε αυτούς έχουμε και εσας να τους κάνετε προπαγάνδα.
    και το φασιστοειδή το υποστηρίζω επειδή επαινείτε «ψήγματα» τιμιότητας που έχουν υπόβαθρο άτιμες συμφωνίες.

 12. Ο/Η Thespis λέει:

  Η παραίτηση του Γαβριήλ Σακελαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα είναι πράξη πολιτικής ανεντιμότητας, γιατί δεσμεύθηκε απέναντι στο λαό του οποίου την ψήφο ζητούσε για το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, ότι θα προστατεύσει τα συμφέροντά του. Αντί γι αυτό, προτίμησε να παραδώσει τη βουλευτική έδρα σε κάποιο από τα συνήθη ασπόνδυλα που θα ψηφίσουν τα μέτρα υπέρ των τοκογλύφων και κατά του λαού και της χώρας.

  Είναι πράξη πολιτικής ασυνέπειας, γιατί ενώ δεσμεύθηκε στο λαό που ψήφισε αυτόν και το κόμμα του ότι θα υπερασπιστεί τις συντάξεις και τα σπίτια του κόσμου, προτίμησε να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα σε κάποιο από τα βοθρολύματα που διαβιούν πολυπληθώς στον κομματικό του χώρο και τα οποία θα ψηφίσουν μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση τον ελληνικό λαό.

  Το ότι προτίμησε να υποταχθεί στο «συμφωνητικό τιμής» που υπέγραψε με το κόμμα του κι όχι στο συμβόλαιο τιμής που υπέγραψε άτυπα με το λαό, το ότι δηλ. έβαλε το κόμμα του πάνω από τη χώρα και το λαό ως μη όφειλε, αποδεικνύει ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν χέστη που θέλει απλώς να προφυλάξει –προς ώρας- τον πισινό του.

  Άλλωστε ως επαγγελματικό στέλεχος, ως άεργος κηφήνας δηλαδή που τρεφόταν όπως ο οικόσιτος σκύλος από το κόμμα, του ταιριάζει απόλυτα ο εύηχος χαρακτηρισμός του «κομματόσκυλου». Του οποίου κόμματος παραμένει βεβαίως μέλος, άρα το πιθανότερο θα συνεχίσει να λαμβάνει την κομματική αντιμισθία του –ίσως ως αποζημίωση για τα προνόμια που θα στερηθεί με την παράδοση της έδρας του.

  Ας τον επαινέσουμε λοιπόν για τη μείωση των προνομίων του κι ας τον επευφημήσουμε μέσω της ιστοσελίδας σας, δίνοντας ένα απτό παράδειγμα «ήθους» για τους αναγνώστες σας: Επευφημούμε και δοξάζουμε όποιον άλλα υπόσχεται, άλλα κάνει, και αντί για τη μοναδική έστω πράξη εντιμότητας που του απέμεινε μέσω της καταψήφισης καταστροφικών επιλογών, προτιμάει να παραδώσει την πολύτιμη έδρα στα ξενόδουλα λαμόγια του κόμματός του έτσι ώστε καμία ψήφος χάριν των ξένων δυναστών και των ντόπιων εντολοδόχων τους να μην πάει χαμένη.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Eφ’όσον χρησιμοποιείτε το λαό ως κριτήριο και ως κριτή κάθε πράξης ακούστε τα:

   1. Ο λαός αποδοκίμασε με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο τη ΛΑΕ (ο «λαός», σοφός, αθώος, προδομένος, ναι μας τα έχουν πει πολλοί του φυράματος του Λαφαζάνη και του Γλέζου της Σρεμπρένιτσα-προκλητικά αμετανόητων-δεν σας ενοχλεί;- ο λαός πανταχού παρών, ακόμη και στο όνομα του κόμματος, σαν το Λάος του Καρατζαφύρερ, σαν το «λαό του Θεού», του Χουντόδουλου), τη ΛΑΕ των πάνω από δέκα επώνυμων στελεχών πρώτης γραμμής που συμμετείχαν και ηγούνταν, προέδρου Βουλής, υπουργών, 30 βουλευτών, συνδικαλιστών, της σφραγίδας που λέγεται νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, τη ΛΑΕ που δεν είχε τίποτα εναλλακτικό να προτείνει.
   2. Ο λαός με τεράστιο ποσοστό ενέκρινε την αναγκαστική τακτική των μνημονιακών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Ε.Κ.-ΑΝΕΞΕΛ-Τζήμερου.
   3. Ο Σακελλαρίδης είτε αυθόρμητα είτε υπολογιστικά, δεν το ξέρω, παραιτήθηκε από έναν χρυσοφόρο πακτωλό, χωρίς να υπάρχει ορατή σε εμάς κάποια εναλλακτική προσωπική λύση. Φαίνεται-μέχρις αποδείξεως του εναντίου-μια γενναία πράξη.
   Αν χρειαστεί να επικρίνουμε κάποιους, ο πολιτικός κόσμος είναι γεμάτος από αρπακτικά και ο λαός γεμάτος από παλιανθρώπους, δεν θα χτυπήσουμε αυτόν που οικειοθελώς εγκαταλείπει τη σκηνή των πρωταγωνιστών..

 13. Ο/Η sas sixathika λέει:

  πάντως από τα σχόλια των αναγνωστών της ανάρτησης (κανένα σύμφωνο με την άποψή σας) θα έπρεπε τουλάχιστον να είχατε αναρωτηθεί μήπως έχετε κάποιο λάθος στον τρόπο της σκέψης σας αντ΄ αυτού σαν γνήσια κομματόσκυλα που είστε και εσείς, εξακολουθείτε να παρουσιάζεται το άσπρο μαύρο με διάφορα άσχετα παραδείγματα του κώλου συγκρίνοντας τι έκαναν άλλοι άτιμοι για να αποδείξετε οτι το συγκεκριμένο κομματόσκυλο είναι λιγότερο άτιμο και έχει κλήση και προς το τίμιο. αν είχατε λίγη τσίπα θα είχατε καταλήξει στο απλό λογικό συμπέρασμα: Κομματόσκυλο και τίμιος δεν υπάρχει επειδή τα σκυλιά ακούν μόνο τον αφέντη τους. Πάντως οφείλω να παραδεχτώ ότι είσαστε γατιά στην προπαγάνδα («2. ο λαός με τεράστιο ποσοστό ενέκρινε την ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ τακτική των μνημονιακών κομμάτων κ.λ.π»). Πάντως για να καταλάβω τελικά το παλικάρι πήγε ενάντια στην εντολή του λαού σύμφωνα με την παραπάνω άποψή σας (τότε προς τι ο έπαινος προς ένα προδότη) ή ενάντια στην κυβέρνηση που είναι σύμφωνη με την εντολή του λαού (όποτε πάλι προδότη επαινείτε). Από όπου και να σας πιάσει κανείς γλίτσα μιχαλολιάκου πιάνει.

  • Ο/Η Po λέει:

   Ο-για-τα-μπάζα-sas-sixathika έφα:
   «σαν γνήσια κομματόσκυλα που είστε και εσείς»

   Εμείς;
   ΟΚ. Ποιανού κόμματος κομματόσκυλα είμαστε;
   Από περιέργια ρωτώ, για να το μάθουμε κι εμείς οι ίδιοι.

   Μη μας πληρώνει τσάμπα ο Σόρος.
   όχι τίποτ΄αλλο…

   • Ο/Η εξακολουθείτε να μου τα πρήζετε. λέει:

    τσάμπα σίγουρα όχι. με τον ιδρώτας σας τα παίρνεται. «Ο λαός με τεράστιο ποσοστό ενέκρινε την ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ τακτική των μνημονιακών κομμάτων δηλαδή καλό το μνημόνιο αφού είναι ανάγκη άρα η μόνη λύση» αφού εσείς είστε και κατά των απολυταρχικών λύσεων. κάτι σαν το «μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο» του πάγκαλου μου ακούστηκε. «παλικάρι» αυτός που ψηφίστηκε για να το καταργήσει και παραιτήθηκε. Γιατί; Αλήθεια τι έκανε για να καταργήσει το αναγκαίο καλό (κακό για όλους) που λέγεται μνημόνιο το παλικάρι. Και κάτι άλλο οχι για σας αλλά γιαυτούς που πιστεύουν αυτά που γράφεται. Το παλικάρι όταν έδινε το Γενάρη και τον Αύγουστο τις προεκλογικές υποσχέσεις του λογικά βάσει αυτών το υποσχέσεων έδωσε και την υπόσχεση ότι αν δεν τηρηθούν θα παραιτηθεί διαφορετικά ή έπρεπε να βγουν από το κόμμα του να τον μαζέψουν για να μην υπόσχεται ψέματα ή ήξερε οτι λέει ψέματα οπότε περί ποίου παλικαριού μιλάμε; ο τύπος ζέχνει και σεις τον στηρίζεται και μάλιστα αφιλοκερδώς. 210 δις δώσαμε τις τράπεζες και σαν αντάλλαγμα πήραμε μετοχές που δεν αξίζουν τίποτα τα τελευταία 10 η κυβέρνηση του παλικαριού. και μην γράψεις για χασούρα που είχαν οι τράπεζες από το κούρεμα επειδή τα ασφαλιστικά χάσανε πάνω από 50 δις αλλά δεν είδα κανένα να δίνει φράγκο. Να μην έχουμε και ενα παλικάρι να πάρει τα ηνία άμα τύχει η στραβή. Να υμνήσετε και τον Νικολόπουλο. να βάζατε και ένα δράκο…

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε «εξακολουθείτε κλπ»,
    τα σχόλιά σας είναι γεμάτα λογικά άλματα.
    1.@»«Ο λαός με τεράστιο ποσοστό ενέκρινε την ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ τακτική των μνημονιακών κομμάτων δηλαδή καλό το μνημόνιο αφού είναι ανάγκη άρα η μόνη λύση».

    Το ότι τα ενέκρινε ο λαός, αναγκαστικά κι αυτός, αναγκαστικά και τα κόμματα, δεν συνεπάγεται ότι είναι καλή λύση. Θα σας πω την αυτονήτη δική μου άποψη. Τα μνημόνια, συμφωνώ με τον νάρκισσο Βαρουφάκη, κατά 70% είναι καλά. Εναπόκειτο στον ελληνικό λαό, στα κόμματά του και ιδιαίτερα στην Αριστερά να προτείνουν βελτιώσεις, στη βάση πως αφ’ενός γνωρίζουν καλύτερα την ελληνική πραγματικότητα, αφ’ετέρου, ειδικά η Αριστερά, θέλουν περισσότερη δικαιοσύνη. Έλα όμως που η Αριστερά συνθηματολογούσε (και ψευδολογούσε ασύστολα, θα σκίσουμε κλπ) συνολικά κατά των μνημονίων, ισοπεδωτικά, έλα που κανείς δεν θέλει να τα βάλει με κανέναν, έλα που για την Αριστερά η βίλλα των 800 τετραγωνικών και το διαμερισματάκι των 50, δικαιούνται ίση προστασία (όλοι πελάτες μας είναι, στην έφοδό μας για το γκουβέρνο κλπ), έλα που οι καταθέσεις των χρεωμένων έπρεπε λέει να είναι απόρρητες, έλα που μπορεί κάποιος να εφανίζεται ιδιοκτήτης χρεωμένης πρώτης κατοικίας και να έχει γράψει σε γυναίκα και παιδιά 5 σπίτια, έλα που πριν τρια χρόνια μπορει να σήκωσε τις καταθέσεις του και να παριστάνει τον φτωχό, κλπ κλπ.
    Σας έπιασα το πιο επίδικο θέμα, εκεί που η ελεεινή Αριστερά και όλοι, δημαγωγούν πιο ασύστολα για να σας δείξω τα στοιχειώδη που έπρεπε να είχαν υποδειχθεί.
    Να μιλήσουμε για ισοδύναμα;
    Συνταξιούχους στα 50, μέχρι προχτές ανέγγιχτους, εφάπαξ υπαλλήλων της Βουλής, απολαβές βουλευτών, μισθοί ιερέων, αφορολόγητα παγκάρια, μαύρα λεφτά στα ιερά μυστήρια, ναοί χωρίς ΕΝΦΙΑ, στρατιωτικές δαπάνες, μυστικά κονδύλια, λίστα Λαγκάρντ, κίνηση καταθέσεων σε βάθος δεκαετίας, πραγματικό πόθεν έσχες; Άκρα του τάφου σιωπή. Τα μνημόνια φταίνε ή η αριστερή Μαφία που τα βρήκε αμέσως με όλες τις Μαφίες που προηγήθηκαν;

    2. Τον Σακελλαρίδη δεν τον έχουμε σε υπόληψη. Προσωπικά μου είναι αντιπαθέστατος και ύποπτος και μόνο που είναι ΣΥΡΙΖΑ. Τον έχουμε επικρίνει, όταν όλοι έκαναν το κορόιδο.
    https://roides.wordpress.com/2014/05/12/12may14/
    «Ποιος θα ξεφωνίσει Παπαδημούλη & Σακελλαρίδη;
    Posted on 12/05/2014 Φτηνές παλαιοκομματικές συμπεριφορές στο απυρόβλητο…».

    Τον επαινούμε μόνο για την έντιμη και πολύ επώδυνη πράξη της παραίτησης. Τι να κάνουμε, μας αρέσει να είμαστε δίκαιοι. Η σύγκριση που του κάνετε με τον Νικολόπουλο που δεν θυσίασε τίποτα, είναι αυτονόητα άδικη και ηλίθια, στην προσπάθειά σας να πείσετε.

   • Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    μην χτυπάτε τον πιανίστα

    Στις άμεσες προτεραιότητές του είναι, πρώτον, να «τρέξει» το διδακτορικό του, με στόχο να το ολοκληρώσει. Ένα διδακτορικό που κάνει στο Οικονομικό της Νομικής, στην Αθήνα, και όχι σε κάποιο πανεπιστήμιο της αλλοδαπής.

    Αυτονόητο το επόμενο βήμα του. Θα ψάξει για δουλειά. Οι άνθρωποι, μάλιστα, που τον γνωρίζουν καλά είναι ξεκάθαροι: «Δεν πρόκειται να τον δούμε σε κάποιο πόστο του κόμματος ή της κυβέρνησης», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι βάζει πλώρη για την ελεύθερη αγορά.

    Όσο για τα πολιτικά, δεν πρόκειται να αναλάβει καμία πρωτοβουλία -προς το παρόν, τουλάχιστον- αφού μετά την παραίτησή του από τη θέση του βουλευτή είναι λογικό να έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα όχι και τόσο θερμό στις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Πηγή: Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μεταξύ… Λονδίνου και Νίσυρου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/237144/o-gavriil-sakellaridis-metaxy-londinoy-kai-nisyroy#ixzz3sPw7gphC

 14. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Κανένας δὲν ἔχει λύσιν πῶς θὰ ἀρχίσει ἡ παραγωγὴ προϊόντων.

 15. Ο/Η sas sixathika λέει:

  Λογικά άλματα δεν κάνω, εσύ laskaratos κάνεις βουτιές προκειμένου να δικαιολογήσεις αυτά που γράφεις. Και ο πάγκαλος τα ίδια είπε για τα μνημόνια αλλά δεν καβάλαγε μηχανή και δεν είχε κόκκινο γιακά (σημειολογία) και τον γιουχάρατε. Η αριστερή μαφία φταίει σε αυτό συμφωνώ αλλά μέλος της και προπαγανδιστής της ήταν και είναι ο Σακελαρίδης. και αυτό το παραιτήθηκε από προνόμια και πακτωλούς κ.λ.π. είναι του κώλου επειδή όπως λένε και στο στρατό καλύτερα να έχεις γλύψιμο λοχία στο ΓΕΣ παρά στρατηγό στην Αλεξανδρούπολη, και ο κύριος εξακολουθεί να είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ που μοιράζει θώκους και αναθέσεις και δεν ζήτησε και καμία συγνώμη από αυτούς που ψήφισαν την συμμορία του (όπως τους λες) πιστεύοντας τα λόγια του. Σε ότι άφορα τις τράπεζες, τα κόκκινα δάνεια και τους μπαταχτσήδες (άσχετο με το θέμα αλλά επειδή το αναφέρεις) καπιταλισμό έχουμε πράγμα που σημαίνει οι τράπεζες αν δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ας κλείσουν και όσοι χρωστούν έστω και ένα € ας χάσουν τα σπίτια τους. και πολύ μου αρέσει που μου εξηγήσατε γιατί είναι αναγκαστική λύση τα μνημόνια. Επειδή κατά εσάς το είπε ο Βαρουφάκης και ο Πάγκαλος θα προσθέσω. Δηλαδή Τώρα έχουμε δύο ήρωες. Σακελαρίδη και Βαρουφάκη. Γουστάρω. Δηλαδή ο Νικολόπουλος δεν ψηφίστηκε από τον λαό σύμφωνα με το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Εντάξει ο δράκος πάντως να είναι πολύχρωμος και να μην ψεκάζει.Πάντως πολύ μου αρέσει laskaratos που δεν δίνεις ευκαιρία ανταπάντησης.

 16. Ο/Η Pana Yiotis λέει:

  Μάλλον απο ‘σας, κε. Λασκαράτε, πήρε παράδειγμα ο Σακελαρίδης, ξεγλυστράτε σαν το χέλι.
  Και γι’ αυτό ακριβώς τον «ηρωοποιείτε».
  Ο λόγος της παραίτησής του είναι «φαεινότερος του ηλίου». Πόντιος Πιλάτος σε μοντέρνα έκδοση.
  Απ’ τη μιά μεριά «βγαίνει καθαρός» απέναντι στους ψηφοφόρους του, απ’ την άλλη κάνει «μια τρύπα στο νερό» αφήνοντας τον επόμενο οσφυοκάμπτη να «βγάλει το φίδι απ’ τη τρύπα».
  Αποτέλεσμα; «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» για τον «μνημονιοσχίστη».

  • Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

   «Ούτε γάτα ούτε ζημιά»!
   ούτε ζημιά η παραίτηση βουλευτή;
   δεν χάνει τίποτα;
   Είσαι σοβαρός;

 17. Ο/Η Αχ πού'σαι νιότη πό'δειχνες... λέει:

  Τρίτη, 10 Ιουνίου, 2014

  O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δηλώσει στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι η επιλογή του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του κεντρικού τραπεζίτη, δεν δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση, πόσο μάλλον αν αυτή είναι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

  Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η μετεκλογική συνέντευξη Τσίπρα στη γαλλική Le Monde, όπου και σημείωνε ότι «ο κ. Στουρνάρας εκτελεί τις εντολές Σόιμπλε και θα βραχυκυκλώσει τις διαπραγματευτικές ικανότητες της χώρας».

  25 Νοε. 2015
  «Καρφιά» Κωνσταντοπούλου για το γεύμα Τσίπρα-Στουρνάρα

 18. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.kathimerini.gr/853814/article/epikairothta/politikh/gavrihl-sakellaridhs-h-zwh-meta-ton-syriza

  Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Η ζωή μετά τον ΣΥΡΙΖΑ

  ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ι. ΑΝΕΣΤΗ

  Σήμερα, έχοντας παραιτηθεί και παραδώσει τη βουλευτική του έδρα, έχοντας διαρρήξει κάθε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και με στενούς φίλους του στην κυβέρνηση, δεν διστάζει να πει: «Αυτό που έκανα ήταν προπαγάνδα. Αυτή ήταν η δουλειά μου». Και μετά; Πάλι βουλευτής – αυτήν τη φορά με ακόμη μεγαλύτερη πίεση να κατέβει στις εκλογές από τον Τσίπρα, τον Παππά, το επιτελείο του Μαξίμου, τον φίλο του Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ομως, το βράδυ της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 ψιθύριζε ήδη: «Δεν έχω άλλα καύσιμα. Εως εδώ ήταν».

  Τον Νοέμβριο του 2015, δύο μήνες μετά τις εκλογές, παραιτήθηκε. Παρέδωσε τη βουλευτική του έδρα. Και έκανε μια δήλωση που ήταν από μόνη της πολιτικό γεγονός. Κυρίως για τη φράση του: «Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία».
  ….
  Ενοχικός, πληγωμένος, αλλά ακόμη και τώρα επικαλείται έναν κώδικα τιμής. Παρακολουθεί τις χειμαρρώδεις συνεντεύξεις του Γιάνη Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τις αποκαλύψεις για τους διαλόγους τους με τον πρωθυπουργό, για κρυφά σχέδια, για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. «Αν είναι να μιλήσουμε για ευθύνες, θα μπορούσα να γράψω σεντόνια», λέει ενοχλημένος. «Το ζήτημα είναι να δούμε τι πήγε λάθος. Αν θέλει να ορθοποδήσει η Αριστερά, πρέπει να κάνει σε βάθος κριτική στους στόχους και στη στρατηγική της», επιμένει.

  Είναι μια συζήτηση που νιώθει να τον αφορά. Αντιλαμβάνεται ότι τους νοιάζει η υστεροφημία τους (και τον ίδιο τον νοιάζει, φυσικά), μπορεί να κατανοήσει ότι η Κωνσταντοπούλου το έχει ανάγκη, καθώς σχεδιάζει την επόμενη πολιτική της κίνηση. Δεν κατανοεί όμως την πίεση που δέχεται ο ίδιος από κάποιους να μιλήσει, να πει τι συνέβη αυτούς τους καθοριστικούς μήνες για τη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Και ξεκόβει τη συζήτηση: «Πώς να το κάνουμε, υπάρχει ένα άτυπο συμφωνητικό non disclosure».
  …..
  Σήμερα δεν μιλάει καν με ανθρώπους που ήταν συνοδοιπόροι, φίλοι, μέρος της ζωής του και που μαζί βρέθηκαν, τον Ιανουάριο του 2015, στην εξουσία προκαλώντας ντελίριο στα διεθνή μέσα. Νέοι, αριστεροί, άγνωστοι. «Ούτε ένα SMS για ευχές τα Χριστούγεννα;» Ούτε ένα. Κάθε επαφή σταμάτησε. Με τον Τσίπρα, με τον Παππά, ακόμη και με τον καλό του φίλο Ευκλείδη Τσακαλώτο, που έπαιξε τόσο καθοριστικό ρόλο για την υποψηφιότητά του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Δεν μιλάνε πια.

  Εχει συντρόφους που παραμένουν συνομιλητές του βέβαια. Ο Τάσος Κορωνάκης, ο Ηλίας Χρονόπουλος, ο Γιάννης Αλμπάνης… «Νιώθω πιο πολλή θλίψη παρά οργή για τους Συριζαίους. Τα μέλη, τους βουλευτές, τους υπουργούς που υπερασπίζονται μια πολιτική με επιχειρηματολογία οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης. Με επιχειρηματολογία Σαμαρά», λέει σε φίλους του.
  ……

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s