Μυστικά κονδύλια και ιερά παράσημα ευκαιρίας

[Το παμπάλαιο που μεταμφιέζεται σε « νέο»]

kotzias-iero16.11.15

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Στη ‘Λαϊκή Ημερήσια της Αθήνας’ (‘Αυγή’) διαβάζω το εξής ανυπόγραφο ρεπορτάζ: «Δικαίωμα η ελευθεροτυπία, όχι όμως και η συκοφαντία (14.11.2015).

Με αφορμή τα συκοφαντικά δημοσιεύματα που διακινούνται από την «Athens Review of Books» εις βάρος του υπουργού Εξωτερικών Ν.Κοτζιά, παρατίθεται η δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου του υπουργού Ιωάννη Κ. Μαντζουράνη:……Υ.Γ. Επ’ ευκαιρία και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο εντολέας μου, κ. Ν. Κοτζιάς, δημοσίως δηλώνει ότι στη διάρκεια της υπουργικής θητείας του ουδείς εξωθεσμικός παράγοντας, δημοσιογράφος ή μη, έλαβε ή πρόκειται να λάβει έστω και ‘μία δεκάρα’ από τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, καθόσον ουδείς κανόνας δεοντολογίας και δικαίου επιτρέπεται να παραβιασθεί κατά τη διαχείριση αυτών των κονδυλίων σε αντίθεση με όσα συνέβησαν στο παρελθόν, όπως προσφάτως με λεπτομέρειες και παραδείγματα ανέλυσε στη Βουλή των Ελλήνων ο αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών. Όσες ύβρεις και αν εκτοξευθούν σε βάρος του, ο κ. Ν. Κοτζιάς δεν εκβιάζεται και δεν υποκύπτει σε πιέσεις ανεξαρτήτως της ισχύος των … αιτούντων ή απαιτούντων».

Έχουμε μια μεγάλη ευαισθησία στο θέμα των μυστικών κονδυλίων και έχουμε επανειλημμένα ελέγξει το καθεστώς τους, με αφορμή τη διάθεσή τους από δυο πρώην πρωθυπουργούς τους κ.κ. Σαμαρά και Γ.Παπανδρέου. Εύλογα αναφερθήκαμε στο θέμα και σε σχέση με την κυβέρνηση Τσίπρα, που λησμόνησε άλλη μια προεκλογική (ο κ.Τσίπρας είχε φτάσει θεαματικά, «αγανακτισμένος» με τα μυστικά κονδύλια, μέχρι τον Εισαγγελέα!) αλλά και μετεκλογική της υπόσχεση, όπως τόσο εύκολα το συνηθίζει σε δεκάδες ζητήματα. Στις 11/5/2015 Γράφαμε: «Γιατί δεν αλλάζει ο κ.Κοτζιάς το αμαρτωλό καθεστώς των μυστικών κονδυλίων; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επείγεται να φέρει διαφάνεια;».

Αντιγράφω μικρό απόσπασμα:
«… Ο εκάστοτε υπουργός μπορεί να διαχειρίζεται, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, μεγάλα ποσά «για εθνικούς λόγους». Άσχετα από το γεγονός πως τουλάχιστον για δυο παλιούς υπουργούς, τους ευσεβείς κ.κ.Σαμαρά και Γ.Παπανδρέου, προέκυψαν σοβαρά ερωτηματικά και διατυπώθηκαν κατηγορίες για ύποπτη διαχείριση, που τις παρέσυρε στη γνωστή πάνδημη νεοελληνική λήθη το ακαταμάχητο κύμα του χρόνου, είναι αυτονόητο πως ένας τίμιος άνθρωπος δεν μπορεί να δεχθεί πως θα διαχειρίζεται χωρίς λογοδοσία δημόσιο χρήμα, κινδυνεύοντας να πέσει θύμα συκοφαντιών, όπως συνέβη με τους δυο εντιμότατους πρωθυπουργούς. Μάλιστα ο κ.Παπανδρέου είχε βρεθεί γι’αυτό, επιλεκτικά, με χαρακτηριστική και ύποπτη καθυστέρηση, στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τελευταίος κατέφυγε μάλιστα και στη Δικαιοσύνη (έκτοτε είδηση καμία, ως είθισται), αφού κρίθηκε ότι η εκλογική προίκα του ΓΑΠ, ήταν πιο ευάλωττη εξ αριστερών, από αυτήν του κ.Σαμαρά…..Από τα περί τα δέκα άρθρα που έχουμε δημοσιεύσει για τα πατριωτικά «μυστικά κονδύλια», παραπέμπω στο προτελευταίο (17/10/2011) που νομίζω δίνει αρκετές πληροφορίες για την υπόθεση. Όποιος το μελετήσει θα δεί και μια σχετική διαμαρτυρία και προτάσεις της «Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων» (‘ΕΔΥ’), που βεβαίως προωθήθηκαν από όλους τους αρμόδιους στον πλησιέστερο κάλαθο των αχρήστων, τον τελικό αποδέκτη κάθε εν Ελλάδι λογικού και έντιμου μεταρρυθμιστικού αιτήματος: Ένα μήνα (και κάτι) μετά (17/4 ), βρέθηκε ένας (αριθμ. 1) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που φιλοτιμήθηκε να σπάσει την ομερτά, χωρίς η παρέμβασή του να τύχει της ανάλογης δημοσιότητας, ίσως γιατί είναι πολλά τα ορφανά που μπορούν να προκύψουν από την κατάργηση ή από το νόμιμο έλεγχο του φιλόπτωχου πατριωτικού ταμείου του Υπ.Εξ.: ‘Ερώτηση – “βόμβα” απο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα “μυστικά κονδύλια” του ΥΠΕΞ. Στοιχεία και διαβεβαιώσεις ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ.Καραγιαννίδης, απο τον υπ.Εξωτερικών..’ …».

Αυτά γράφαμε πριν έξι μήνες. Λίγες ημέρες μετά ανακοινώθηκε το ακόλουθο ελπιδοφόρο: «Κάτω από κοινοβουλευτικό έλεγχο θα γίνεται η διαχείριση των απόρρητων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια, σύμφωνα με πρόταση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά. Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού, έχει ήδη προταθεί και βρίσκεται υπό επεξεργασία, η σύσταση τριμελούς κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία θα ελέγχει και αυτή τη διαχείριση των πιστώσεων, ώστε οι απόρρητες δαπάνες να μην ευρίσκονται στη χρήση του υπουργού χωρίς άλλο ουσιαστικό έλεγχο, πλην του υπηρεσιακού». Έκτοτε όμως δεν ακούστηκε τίποτα για την «επεξεργασία», ούτε για τη συγκρότηση αυτής της επιτροπής, ούτε για τη νομοθετική της κατοχύρωση. Νομίζω πως η ημικαθαρευουσιάνικη διαβεβαίωση του κ.Κοτζιά δια του εκλεκτού του δικηγόρου κ.Ιωάννη Μαντζουράνη (γνωστού και από την περιπέτειά του στην υπόθεση Κοσκωτά, ως γραμματέως του υπουργικού συμβουλίου του Α.Παπανδρέου), πως «ουδείς εξωθεσμικός παράγοντας, δημοσιογράφος ή μη, έλαβε ή πρόκειται να λάβει έστω και «μία δεκάρα» από τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ,..», έχει μικρή αξία, διότι το θέμα δεν μπορεί να επαφίεται στην εντιμότητα και στον πατριωτισμό του εκάστοτε υπουργού Εξωτερικών, είναι απόλυτα αυτονόητο πως κάποιος νόμος πρέπει να ορίζει αυστηρά τη συγκρότηση της ελεγκτικής επιτροπής και τις σχετικές διαδικασίες, πράγματα που όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα να έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν.

Παρεμπιπτόντως να σημειώσω με την ευκαιρία, πως προσωπικά βρίσκω εξαιρετικά άκομψο να αποδέχεται υπουργός «αριστερής» κυβέρνησης την παρασημοφόρησή του (5.7. τρέχοντος) με το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου, από ένα ρατσιστικό, αποικιοκρατικό, αντιευαγγελικό, εκκλησιολογικά ολότελα απαράδεκτο, επιβαρυμένο με φοβερά, κάθε λογής, σκάνδαλα πατριαρχείο, όπως αυτό των Ιεροσολύμων, που δεν αναγνωρίζει στο παλαιστινιακό του ποίμνιο το δικαίωμα να έχει δικό του πατριάρχη, έχοντας από το 1534 πραξικοπηματικά (με τη βοήθεια της οθωμανικής τυραννίας, η οποία έτεινε ευήκοον ους ή επεδείκνυε ανοχή στα αιτήματα και στα οικονομικά συμφέροντα του πατριαρχείου της Ιστανμπούλ), μετατρέψει την Εκκλησία των συμπατριωτών του Χριστού σε αμαρτωλή νεοελληνική αποικία παρείσακτων Ρωμιών τυχοδιωκτών καλόγερων, οικονομικών μεταναστών στην Παλαιστίνη, που ροβόλησαν, συχνά ανήλικοι, από τη Δημητσάνα, τη Σάμο, τα Φιλιατρά ή την Κρήτη, για να παροικήσουν την Ιερουσαλήμ και να επανδρώσουν (τρόπος του λέγειν) την αμφιλεγόμενη, αποκλειστικά ρωμέικη, «Αγιοταφιτική αδελφότητα».

Το πράγμα επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο, με βάση το γεγονός πως το πατριαρχείο αυτό μοιράζει δεξιά και αριστερά παράσημα ευκαιρίας σε εξουσιαστές, με προκλητικότερη περίπτωση αυτήν των Ελληνοχριστιανών δικτατόρων. Ο κ.Κοτζιάς και ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούν το «νέο» που αντικατέστησε το «παλιό» ή συνεχίζουν κάθε παραδοσιακή αμαρτωλή πεπατημένη από καταβολής νεοελληνικού Κράτους;

Αξίζει να δείτε το βίντεο της παρασημοφορίας της φασιστικής παρέας:

«Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Βενέδικτος απονέμει Χρυσά Παράσημα στους Γεώργιο Παπαδόπουλο, Πρωθυπουργό, Στυλιανό Παττακό, Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης, Νικόλαο Μακαρέζο, Υπουργό Συντονισμού Κωνσταντίνο Βοβολίνη Υφυπουργό Προεδρίας Κυβερνήσεως». Σχετικά έχει γράψει και ο Ιός της «Ελευθεροτυπίας» (22/4/2001):

«Τον Αύγουστο του 1968 ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Βενέδικτος αναγόρευσε τη χουντική τρόικα σε ‘Μεγάλους Σταυροφόρους του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου’».

ΥΓ
Το σεμνόν βίντεον, με την παρασημοφορίαν από τον εκ Γαργαλιάνων 12ετή εφορμήσαντα κ.Θεόφιλον, του Ιππότη του Τάγματος κλπ πολύφερνον περιπλανώμενον πολιτικόν (εκ ΚΚΕ εις ΓΑΠ, εκείθεν εις Φαήλον-Σαμαράν, είτα δε εις τον πολυμαθή Αλέξιον), υπουργόν-καθηγητήν Νικόλαον Κοτζιάν (τρεις πόλεις της αλλοδαπής ερίζουν για αυτόν), απόγονον της οικογενείας του Π.Π.Γερμανού, εικάζω εξ εκείνου του τμήματος που επέζησε από τις αλλεπάλληλες οικογενειακές δηλητηριάσεις με σκοπό την αρπαγή του θησαυρού, τον οποίο η εθνική Αγιότης του (η οποία δηλητηριάστηκε από τον άντρα της αδελφής του Γιώργο Καλαμογδάρτη και μετά άλλοι συγγενείς δηλητηρίασαν το ζεύγος, επί σκοπώ αρπαγής), λήστεψε κατά την πτώση της Τριπολιτσάς (Δευκρίνισις: Ο ερυθρός λαιμοδέτης του κ.υπουργού, δεν είναι κατάλοιπον της νεανικής του ΚΝΕ, είναι η πορφυρά ταινία του πατριαρχικού Σταυρού).

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

24 Responses to Μυστικά κονδύλια και ιερά παράσημα ευκαιρίας

 1. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.onalert.gr/stories/o-failos-kranidiotis-leei-bravo-gia-tin-epilogi-kotzia/40352

  Ο Φαήλος Κρανιδιώτης λέει «μπράβο» για την επιλογή Κοτζιά στο ΥΠΕΞ

  28.01.2015 | 11:00

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=396045

  ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

  Από το ΚΚΕ στον Γιώργο και τώρα υπέρ Αντώνη

  Πώς και γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ απέκτησε έναν «αντιμνημονιακό» σύμμαχο

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/04/2011 05:45

  http://www.iefimerida.gr/news/188985/ekplixi-o-failos-kranidiotis-ithele-ton-kotzia-ypoyrgo-exoterikon-stin-kyvernisi-samara#ixzz3qvjAOOIx

  Eκπληξη: Ο Φαήλος Κρανιδιώτης ήθελε τον Κοτζιά υπουργό Εξωτερικών στην κυβέρνηση Σαμαρά

  http://www.protothema.gr/politics/article/450091/strofi-180-moiron-apo-kotzia-paradehetai-tin-prosklisi-ston-roso-fasista-dougin/
  Συνέντευξη στο Spiegel

  «Στροφή 180 μοιρών» από Κοτζιά: Παραδέχεται την πρόσκληση στον Ρώσο εθνικιστή Ντούγκιν

  09/02/201518:3341

  http://www.parapolitiki.com/2015/01/nikos-kotzias-o-pio-ethnikistis-ypourgos-eksoterikon-meta-ton-antoni-samara.html#sthash.TrO9OldJ.dpuf

  Νίκος Κοτζιάς, ένας εθνικιστής στο ΥΠΕΞ που συνομιλεί με την Ακροδεξιά της Ρωσίας (όπως και η Χρυσή Αυγή) 27.1.15

  http://realpolitics.gr/archives/69317
  Όταν ο Σεβαστάκης παρομοίαζε στην Αυγή τη ρητορική Κοτζιά με αυτή του Τράγκα (και ο Κοτζιάς τον έβριζε)

  Η ψυχοσύνθεση και το ήθος του νέου υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά έχουν ήδη αρχίσει να διαφαίνονται από το παραλήρημα του στο Twitter αλλά νομίζω ότι αξίζει κανείς να σημειώσει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδρά με αυτόν τον τρόπο στην κριτική.

  Όπως ο μέσος αντιμνημονιακός κήρυκας που νιώθει πάνω-κάτω σαν Μεσσίας, έτσι και ο κ. Κοτζιάς φρόντιζε πάντα να έχει μόνο προσωπικούς χαρακτηρισμούς γι” αυτούς που διαφωνούσαν με τις θέσεις του. Υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να δει κανείς και το παραπάνω tweet του της 14ης Απριλίου του 2013.

  Τι είχε συμβεί τότε; Ο Νικόλας Σεβαστάκης είχε δημοσιεύσει την ίδια μέρα ένα εξαιρετικό άρθρο στην Αυγή με το οποίο αποδομούσε τη ρητορική Κοτζιά περί «αποικίας χρέους» και προφητικά εξηγούσε ότι αυτή μπορεί να φέρει την Αριστερά στην ίδια πλευρά με περίεργα ακροατήρια.

  Ο «ανόητος» και «αμόρφωτος» Σεβαστάκης έγραφε τότε:
  (….)

  Υπάρχουν φυσικά αντίλογοι στην πορεία προς αυτή την αντι-αποικιοκρατική αφήγηση. Αλλά η έλξη που ασκεί η ιδέα της πάλης με την ξενοκρατία και τον «δωσιλογισμό» είναι μεγάλη. Φαίνεται να αγγίζει κάποια βαθύτερη φλέβα.

  Και λοιπόν; Πού είναι το πρόβλημα αν μια τέτοια εγερτήρια έκκληση έχει την ικανότητα να συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις;

  Απαντώ επανερχόμενος σε μια σκέψη που την έχω εκθέσει και άλλες φορές σε αυτήν τη στήλη: νομίζω ότι οι πιθανότητες για μια αριστερή «ιδιοποίηση» του αναδυόμενου ευρωσκεπτικισμού είναι ελάχιστες. Ο παταγώδης αντιμερκελισμός και τα αναθέματα στους δαίμονες της Νέας Τάξης μου φαίνονται πολύ πιο κοντά στο εδώδιμο πνεύμα ενός Γιώργου Τράγκα παρά στις αξίες μιας κριτικής Αριστεράς.
  (….)

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  Περάστε κόσμε

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2008/11/25/25nov08/

  Σκότος και Έρεβος κάτω από το θαυματουργόν «Άγιον Φως»
  (Α Κ Α Τ Α Λ Λ Η Λ Ο Ν)

  1) Λογιστής Παπαδήμας
  BHMA 15 /1/ 2006 (Μ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ)

  ….Ο Νικόλας εξαφανίστηκε. Πήρε τα χρήματα του ταμείου και έφυγε. H είδηση είχε σκάσει σαν βόμβα στο Πατριαρχείο τον Νοέμβριο του 2004 και οι νεότεροι σε ηλικία μοναχοί ανησύχησαν. Οι γηραιότεροι, όμως, που με τα μάτια τους έχουν δει πολλά, αντιμετώπισαν το ζήτημα σκωπτικά και περίμεναν να δουν «τι σκαρώνει ο Ειρηναίος». ….

  2) Η οργή των Αράβων πιστών
  skotos2Το ΒΗΜΑ, 27/03/2005 (M.ΚΑΡΧΙΛΑΚΗ)
  …………..

  3) Πληρωμένος φονιάς
  Το ΒΗΜΑ, 11/05/2003 (M.ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ)

  “…Οι συζητήσεις για την ανάγκη αραβοποίησης του Πατριαρχείου άρχισαν πάλι και είναι έντονες …Θα μπορούσε να μοιάζει με σενάριο χολιγουντιανής ταινίας. Διαθέτει απ’ όλα. Απόπειρες δολοφονίας, δολάρια, Ισραηλινούς, Παλαιστινίους και Έλληνες. Προβάλλει στους θεατές δολοπλοκίες και σεξουαλικά σκάνδαλα. …..όλοι όσοι εμπλέκονται είναι κληρικοί μιας Εκκλησίας που στηρίχθηκε στο αίμα του Ιησού……Ο κ. Αλ Μουφντί και προσθέτει: «Ο μητροπολίτης …..….. ήλθε στο σπίτι μου, και μου είπε: «Θέλω να μου βρεις άτομα στη Βηθλεέμ για να δολοφονήσουν τον Ειρηναίο». ….πρότεινε ποσό μισό εκατομμύριο δολάρια για όποιον δολοφονήσει τον Ειρηναίο. …….

  Ο κ. Ειρηναίος κατέθεσε μήνυση ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων και ασκήθηκε δίωξη εναντίον του Τιμοθέου. Οι ελληνικές αρχές … προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. .. ….

  4) Συνοδικός Φώτιος: Λεξιλόγιο Τρούμπας
  ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ 03/04/2005
  “… μέλος της Ιεράς Συνόδου, Φώτιος, που διακονεί τον Πανάγιο Τάφο, …μπροστά στις κάμερες καταράστηκε μία δημοσιογράφο. Λίγο αργότερα ζήτησε συγνώμη εξηγώντας ότι είναι ευέξαπτος επειδή έχει ζάχαρο.…… Ιδού, λοιπόν, τι γράφει (ο απόφοιτος δημοτικού) Φώτιος σε μητροπολίτη: «Μωρή πατσαβούρα τακουνού, που έκανες αίτηση ότι ο μισθός είναι λίγος για να πάρεις αύξηση, για να πληρώνεις εκεί που γυρίζεις, στις αγορές, και δεν ντρέπεσαι που έδωσες τα κειμήλια του Αγίου Τάφου στον… Πώς θα βγει η ψυχή σου; Αλλά και αυτός δεν έχει φιλότιμο που τα πήρε. …Να εξηγήσουμε ότι στο κείμενο της επιστολής δεν κρατήσαμε την ορθογραφία του . …..
  Β.Σ. – Μ.Π

  5) Σακούλες με χρήματα

  ……..

  6) «Πατριάρχισσα Μαρίτσα» (ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 03/04/2005)

  Ο πανοσιότατος ηγούμενος Κλαύδιος χτενίζει την κα Μαρίτσα.

  «………Είναι η αδελφή του πατριάρχη, το πρόσωπο που εμπιστεύεται περισσότερο από κάθε άλλο, ο βασικός του σύμβουλος!….Στις βαλίτσες της, όμως, θα μπορούσαν να βρίσκονται ρούχα απ’ τα πολυτελή καταστήματα της Donna Karan στην 5η λεωφόρο στο Μανχάταν ή μοδάτες τσάντες απ’ το μέγαρο της LV (Lοuis Vuitton) στην παριζιάνικη George avenue. Μέρη που επισκέπτεται συχνά, απολαμβάνοντας πάντα την άνεση της πρώτης θέσης στο αεροσκάφος με το οποίο ταξιδεύει. ……. Αγοράζει σινιέ μοντέλα και για τους φίλους της, ηγουμένους, συνοδικούς ή και απλούς μοναχούς, που στηρίζουν την ίδια και τον Ειρηναίο. …..Κι έχει πολλούς φίλους η Μαρίτσα: Τον Κλαύδιο (φίλο και του Ιάκωβου Γιοσάκη), που μέσα σε ένα χρόνο από απλός ιερέας ανέλαβε ηγούμενος στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα. Τον Τιμόθεο Ηλιάκη, παλαιό φίλο και πνευματικό της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου, ο οποίος σήμερα εργάζεται στα γραφεία της Εξαρχίας, και τον ίδιο τον έξαρχο του Π.Τάφου Θεόκτιστο.

  Στους στενούς της φίλους συμπεριλαμβανόταν άλλοτε και ο Ν. Παπαδήμας, ο καταζητούμενος πρώην οικονομικός διαχειριστής του Πατριαρχείου. ………τα ξέρει και τα ελέγχει όλα: Απ’ τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα ενοίκια έως τις επιλογές μητροπολιτών και τις μυστικές συμφωνίες που μπορεί να κλείνει ο προκαθήμενος.Εχει και όλα τα κλειδιά στην τσέπη της: Απ’ τη βίλα του Πατριαρχείου στα Καμ.Βούρλα (όπου εκείνη διορίζει κι απολύει το προσωπικό), την έπαυλη που χρησιμοποιεί ο πατριάρχης στο Ψυχικό, μέχρι τον ξενώνα της Εξαρχίας στην Αθήνα και φυσικά το πολυτελέστατο διαμπερές ρετιρέ στη Γλυφάδα όπου φιλοξενείται τώρα η μία από τις τρεις της κόρες.………Πρόκειται για τη θυγατέρα της που εργάστηκε για μερικές βδομάδες σε μεγάλη ιδιωτική τράπεζα αλλά παραιτήθηκε σχεδόν αμέσως. Η «οικογενειακή επιχείρηση» είναι πάντα πιο αποδοτική κι έτσι προσελήφθη και αυτή από την Εξαρχία στο γραφείοτης……Ο πατριάρχης, βλέποντας να τον προδίδουν ένας ένας όσοι εμπιστεύτηκε, έχει προσκολληθεί -ακόμη περισσότερο- επάνω της και δεν κάνει βήμα χωρίς τη συναίνεσή της.…..Αλλοτε, ο πατριάρχης έτρωγε συχνά πυκνά μαζί της και με τους συνεργάτες του σε εστιατόρια της Ιερουσαλήμ. Τώρα η Μαρίτσα φοβάται για τη ζωή του κι εκείνος τρώει φαγητό μόνο από τα χέρια της, ώστε να είναι ελεγμένο.

  7) Ρουμάνες καλόγριες-καμπαρετζούδες, φόνοι, λαθρεμπόριο
  «Καθημερινή» 22-07-2001 (Γ.Καλοκαιρινός)
  «…Ο Διόδωρος -ο επιλεγόμενος «Βούδας» από τους αρχιερείς ανέβηκε στον θρόνο έπειτα από ένα παζάρι συναλλαγών, πολιτικών και οικονομικών. Ηταν Μητροπολίτης Αμμάν, είχε σώσει λέγεται τη ζωή του μακαρίτη Χουσεΐν της Ιορδανίας και απολάμβανε της υποστηρίξεώς του. Εκτός από τη βοήθεια Χουσεΐν, ο Διόδωρος, «έταξε» και αρκετά «πακέτα» δολάρια στους μητροπολίτες. Η επιστολή του Διοκαισαρείας Ιακώβου προς τον Α.Παπανδρέου, το 1983, αποκαλύπτει πολλά και λέγεται ότι την έχει η κ. Λιάνη στο αρχείο της. Διάκονος του Πατριαρχείου, πρώην γνωστός τραγουδιστής -έστειλε και σχετική επιστολή στο Οικ.Πατραρχείο με αποκαλύψεις- πολλές φορές περιέγραψε δημοσίως και σε εκκλησιαστικούς κύκλους, τον καβγά Διοδώρου – Ιακώβου για τα «υπόλοιπα» που χρωστούσε ο πρώτος και τα είχε «ταμένα» στον δεύτερο για να τον ψηφίσει Πατριάρχη. Μόλις, λοιπόν, κάθισε στον θρόνο ο Διόδωρος, φαίνεται να έβαλε δύο στόχους, την συσσώρευση πλούτου και την… καλοπέραση. Περνούσε πολλούς μήνες τον χρόνο στην πατριαρχική βίλα Kαμένων Βούρλων, όπου τον υπηρετούσαν Ρουμάνες καλόγριες. Μία από αυτές είχα μάλιστα, κακό τέλος. Στο προσκύνημα του Τάφου της Παναγίας ήταν κενή η θέση ηγουμένου. Ο αρχιμανδρίτης Συνέσιος ζητεί την τοποθέτησή του εκεί και ο Διόδωρος δίνει τη συγκατάθεση, έναντι… 80.000 δολαρίων, τα οποία και κατέβαλε ο Συνέσιος (άραγε πού βρίσκουν Αγιοταφίτες μοναχοί τόσο μεγάλα ποσά;). Ομως, και τα χρήματα πήρε και τη θέση δεν του έδωσε. Θυμωμένος ο αρχιμανδρίτης, πήγε στη βίλα K.Βούρλων και επειδή γνώριζε «καλά» τα κατατόπια προσπάθησε να κλέψει χρήματα από το χρηματοκιβώτιο. Τον αντελήφθη η Ρουμάνα μοναχή Λάικα και εκείνος αναγκάστηκε για να διαφύγει να την χτυπήσει στο κεφάλι με ένα βαρύ αντικείμενο. Οταν διαπίστωσε ότι την είχε σκοτώσει, έβαλε φωτιά για να χαθούν τα ίχνη. Η δολοφονία, όμως, αποκαλύφθηκε και ο Συνέσιος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 28 ετών από τα ισραηλινά δικαστήρια. Ο φάκελος «Λάικα» βρίσκεται στα αρχεία της Μοσάντ, ενώ ο Συνέσιος δεν «μίλησε» ποτέ, παρά τις παροτρύνσεις, ακόμη και Ισραηλινών να κάνει αποκαλύψεις. Φαίνεται ότι ο Διόδωρος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στις Ρουμάνες. Λέγεται ότι πήγαιναν στα Ιεροσόλυμα να υπηρετήσουν από μοναστήρια τις πατρίδας τους και πολλές από αυτές το πρωί φορούσαν το σχήμα και το βράδυ «εργάζονταν» σε καμπαρέ στο Τελ Αβίβ. Εντονες φήμες αναφέρουν πως ορισμένες από τις καλόγριες εκ Ρουμανίας «ετύγχανον της ιδιαιτέρας ευνοίας» του Πατριάρχου. Η τελευταία μάλιστα -συμπληρώνουν οι πληροφορίες- έφυγε από το Ισραήλ λίγες ώρες μετά το θάνατο του Διοδώρου με 6 εκατομμύρια δολάρια στη βαλίτσα της, με τα οποία άνοιξε επιχείρηση Λέγεται δε, ότι οι ισραηλινές αρχές γνώριζαν την περίπτωση, αλλά την άφησαν να φύγει, για να μην δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο…Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Ελληνίδας καλλιτέχνιδος, ….. θέλησε, να αφιερώσει ακριβό κόσμημα. Τότε παρενέβη Αγιοταφίτης που τη συνόδευε: «Kυρία…, αν πράγματι αισθάνεσθε ότι πρέπει να αφιερώσετε το κόσμημά σας στον Χριστό, που σας έσωσε, καλύτερα πουλήστε το και δώστε τα χρήματα σε φτωχούς. Εάν το αφήσετε εδώ, σε δυο – τρεις ημέρες θα κοσμεί τον λαιμό κάποιας Ρουμάνας».Η σχέση με το χρήμα, φαίνεται να ήταν έντονη για τον Διόδωρο. «.. ήταν παραδόπιστος», μας είπε χαρακτηριστικά Αγιοταφίτης. Είχε «ιδιαίτερες σχέσεις» με Μητροπολίτες που διαχειρίζονταν προσκυνήματα και περιουσιακά στοιχεία. Από παντού έπαιρνε «μίζες». «Νοίκιασε» για 90 χρόνια μεγάλες εκτάσεις στους Ισραηλινούς, κάτι που εξόργισε τους Παλαιστινίους, ενώ δεν δίστασε να κάνει και πλαστογραφίες εις βάρος Εβραίων, υπογράφοντας συμβόλαια που τελικά δεν ίσχυαν, αφού όμως πρώτα είχε εισπράξει τα χρήματα. Σε αυτές τις «ιστορίες» συμμετείχαν και Αγιοταφίτες. Υποθέσεις τέτοιες βρίσκονται στα ισραηλινά δικαστήρια, όπως και η τελευταία με την εξαφάνιση τεράστιων ποσών ακόμη και από τράπεζες της Ελβετίας, μετά το θάνατό του. Εχει αρχίσει ειδική έρευνα για 20 περίπου εκατομμύρια δολάρια. Είναι επίσης γνωστή στους Ελληνες πολιτικούς η περίπτωση που συνελήφθη ο Διόδωρος από την αστυνομία του Ισραήλ, με πλάκες λαθραίου χρυσού. Επενέβη η ελληνική κυβέρνηση και έκλεισε το θέμα. Ομως ο φάκελος έμεινε στα αρχεία της Μοσάντ, όπως και εκατοντάδες άλλοι φάκελοι.…….Βαριά άρρωστος τα τελευταία 2 χρόνια -ήταν περίπου 140, 150 κιλά, με μειωμένη όραση, είχε υψηλό σάκχαρο, καρδιά και υπεβάλλετο σε αιμοκάθαρση- ενώ μιλούσε, έγερνε το κεφάλι και κοιμόταν αφήνοντας τον συνομιλητή του αμήχανο, ειδικά όταν δεν υπήρχε άλλος μπροστά και μάλιστα Αγιοταφίτης. ….. Ομως το να ξυπνούσε ο Διόδωρος και να συνέχιζε τη συζήτηση ήταν απλό και το συνέστηναν στους συνομιλητές του Αγιοταφίτες: «Την ώρα που τον παίρνει ο ύπνος, ρώτησέ τον, πόσο πάει σήμερα η τιμή του δολαρίου Μακαριότατε; Αμέσως θα ξυπνήσει και θα σου απαντήσει ………….Ικανοί κληρικοί απομονώθηκαν ή απογοητεύθηκαν και έφυγαν, ή εκδιώχθηκαν. Οσοι προσπάθησαν να αντισταθούν, απειλήθηκε η ζωή τους. … ο Πατριάρχης κάνει ό,τι θέλει και δεν δίδει λογαριασμό σε κανέναν, γιατί στα Ιεροσόλυμα δεν ισχύει η Συνοδικότητα. Εμειναν επίσης οι πιο υπομονετικοί που περίμεναν επί χρόνια «καλύτερες μέρες». ………………………… επί 20 χρόνια, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων «χώνευε» κάθε αποδιωγμένο κληρικό ή μοναχό από οποιαδήποτε ελληνική εκκλησία…. Η ευθύνη όμως, δεν ανήκει μόνον στον Διόδωρο, αλλά και σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις από το 1981, οι οποίες όχι μόνον «γνώριζαν», αλλά και τον βοηθούσαν να ξεπερνά τις όποιες «κακοτοπιές».
  ΒΟΣΤΡΩΝ ΤΙΜΟΘΕΟΣ: ……… δεν επιθυμούν και οι Παλαιστίνιοι Ορθόδοξοι, οι οποίοι, μαζί με Ισραηλινούς, τον έχουν κατηγορήσει «διά έκλυτον βίον». Άσεμνες φωτογραφίες του με νεαρό έχουν δημοσιευθεί σε ισραηλίτικες και παλαιστινιακές εφημερίδες. Ο ίδιος μίλησε για σκευωρία και κατασκευασμένα φωτομοντάζ και ζήτησε πραγματογνωμοσύνη, κάτι που έκανε και ένας φίλος του,
  από τα παιδικά χρόνια, Μητροπολίτης Τιβεριάδος κ. Αλέξιος, του οποίου φωτογραφίες είδαν επίσης και το φως της δημοσιότητος. …Σε Παλαιστίνη και Ισραήλ μιλούν για εκατομμύρια δολάρια που έχουν περάσει από τα χέρια του κ. Τιμόθεου, αλλά αυτό το διαψεύδει. (Σημ.Λασκ. Το 2005 ο Τιμόθεος κατήγγειλε τον απεσταλμένο του Χριστόδουλου πατέρα Βαβύλη για φωτομοντάζ εναντίον του, ώστε να εκλεγεί ο Ειρηναίος. Εκκρεμεί η υπόθεση δικαστικά)

  8 ) Αρχαιοκαπηλίες-κλεψιές-αμύθητοι θησαυροί (Ελευθεροτυπία 22.5.2005 Β.Σιούτη)
  «Τα προικιά του πατριάρχη……Δικηγόρος που εργάστηκε…για πολλές υποθέσεις του Πατριαρχείου αναρωτιέται….Πιστεύετε…ύστερα από τα πρόσωπα που πέρασαν από τον θρόνο…κι αν είχε διασωθεί το στέμμα του Ιουστινιανού θα υπήρχε…έστω κι ένα μπριγιάν; Άλλη καθημερινή πηγή πλουτισμού του Πατριαρχείου…οι καταθέσεις βαρύτιμων κοσμημάτων….συγκεντρώνονται από μοναχούς της (σχετικής) εμπιστοσύνης του πατριάρχη σε κοινές πλαστικές σακούλες….υποτίθεται ότι τα τοποθετεί σε θησαυροφυλάκιο. Το τι κοσμήματα συγκεντρώνονται δεν περιγράφεται…..στην αγιοταφική αδελφότητα κυκλοφορούν φήμες ότι οι μοναχοί που μεταφέρουν…παίρνουν μόνοι τους το φιλοδώρημα….ο πατριάρχης δεν είναι σε θέση να τους ελέγξει…..βυζαντινά στέμματα, πατριαρχικές μίτρες με τα διαμάντια…βυζαντινά κοσμήματα…εικόνες…χρυσά δισκοπότηρα…φυλάσσονται (όσα δεν έχουν εξαφανισθεί)….στο Μουσείο…τα υπόλοιπα, ο κρυφός θησαυρός (που κανείς πατριάρχης δεν έχει επιτρέψει ποτέ να καταγραφεί)…στο … Σκευοφυλάκιο. Τον Σκευοφύλακα και τον Δραγουμάνο…τους διορίζει ο πατριάρχης…τον …Διόδωρο τον είχαν δει ολοι να φορτώνει δεκάδες εικόνες στην Κάντιλακ. Έλεγε….τα πηγαίνει στην πατριαρχική βίλα στο Αμάν. Για άλλον αρχιερέα έχει ακουστεί ότι έκοβε σελίδες από τα αρχαία χειρόγραφα και τις πουλούσε…….Έχουν ακόμη και χειρόγραφα του Ευρυπίδη….έχουν γλυτώσει χάρη στην αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζονται. Την ίδια εντυπωσιακή αδιαφορία….επί αιώνες…και για ένα παλίμψηστο…του Αρχιμήδη….το 1998….βρέθηκε στον….οίκο δημοπρασιών Christies για να καταλήξει με περισσότερα από 2.200.000 δολάρια σε άγνωστο αγοραστή».

  9) Φτωχοί έφηβοι στην αδελφότητα του Mr.Fagin

  Καταγγέλλει ο αρχιεπίσκοπος Νικηφόρος τ. Κωνσταντίνης: (Π.Νικολόπουλος, περ.«Ε-Κ. Ελευθεροτυπίας»- 12.6.’05).

  «……Η πλειονότητα των αγιοταφιτών…ήταν συνήθως παιδιά πολύτεκνων ή φτωχών ανθρώπων που τους είχε τσακίσει ο πόλεμος και στάλθηκαν από τους γονείς τους οποίους κάποιος ιερέας είχε ενημερώσει ότι θα έβρισκαν ένα κομμάτι ψωμί….ακόμη και την δυνατότητα σπουδών….αρκετοί δεν άντεχαν και έφευγαν. Τουλάχιστον 500 μοναχοί έχουν εγκαταλείψει το Πατριαρχείο τα τελευταία 50 χρόνια. ….Όσοι ήλθαν πιστεύοντας ότι θα μπορούσαν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, όταν είδαν την πραγματικότητα, έφυγαν κακήν κακώς. Όταν κανείς τολμούσε να διαμαρτυρηθεί, διωκόταν. Πολλοί σε μεγάλη ηλικία βρέθηκαν αβοήθητοι στον δρόμο………Για να είναι κανείς μέλος της αδελφότητας πρέπει…..να διώξει από μέσα του κάθε αξιοπρέπεια……….Όσοι κατάφερναν να προσκολληθούν στον πατριάρχη και να υπομένουν κάθε εξευτελισμό, εξασφάλιζαν θέσεις….οφέλη, χρήματα, δύναμη. Για τους υπόλοιπους η επίγεια Κόλαση. Πολλές φορές δεν είχαμε ούτε ένα πιάτο φαγητό…κοιμόμασταν νηστικοί…κάποιοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ποιότητα του φαγητού το πετούσαν στην πόρτα του πατριάρχη».

 4. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  http://hotdoc.gr/article/lathremporio-xrisou-kai-ekviasmoi-i-emploki-ekklisias-kai-sdoe/

  Λαθρεμπόριο χρυσού και εκβιασμοί
  Η εμπλοκή Εκκλησίας και ΣΔΟΕ

   Γράφει o Κώστας Βαξεβάνης  12 Νοεμβρίου 2015, 12:40 πμ

  • Ο/Η Red λέει:

   http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/11/blog-post_871.html

   Λαθρεμπόριο χρυσού και εκβιασμοί
   Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 | 9:04 μ.μ.

   Πηγή: Κώστας Βαξεβάνης – Hot Doc

   Στα τέλη Νοεμβρίου του 2013, τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν μια ιστορία που έχει όλα τα συστατικά του καταναλώσιμου ρεπορτάζ: λαθρεμπόριο χρυσού, επίορκα στελέχη του ΣΔΟΕ, μεγαλοδικηγόρους που συνελήφθησαν και μια καλά στημένη επιχείρηση του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.

   Η ιστορία, που περιγράφει το αστυνομικό ρεπορτάζ, μοιάζει με καλό αστυνομικό μυθιστόρημα. Μια 36χρονη επιχειρηματίας, η οποία μπήκε στην αγορά χρυσού μετά την κρίση, εκβιάστηκε από στέλεχος του ΣΔΟΕ προκειμένου να της επιστρέφει 16 κιλά κατασχεμένου χρυσού και να της παράσχει μελλοντική ασυλία από ελέγχους.
   Ενδιάμεσοι στον εκβιασμό είναι δύο γνωστοί δικηγόροι, ενώ φαίνεται πως εμπλέκεται ένας ακόμη αξιωματικός της Αστυνομίας και ένα άγνωστο στην κοινή γνώμη άτομο, που έχει όμως σημαντικό ρόλο και απ’ ό,τι φαίνεται και διασυνδέσεις με πολιτικά πρόσωπα αλλά και ποινικούς. Ο Τύπος κατονομάζει τους συλληφθέντες.

   Το στέλεχος του ΣΔΟΕ είναι ο Νίκος Βασιλάκος, προϊστάμενος του τμήματος Ειδικών Φόρων του ΣΔΟΕ, οι δε δικηγόροι, που συνελήφθησαν, είναι οι Γιάννης Αλετράς και Στάθης Καρυδομάτης. Ο Γιάννης Αλετράς είναι γνωστός στην κοινή γνώμη ως δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Ψωμιάδη, η οποία είναι προφυλακισμένη για το σκάνδαλο της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια, και του Βασίλη Σαραλιώτη, καταδικασμένου για το φόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

   Ο Στάθης Καρυδομάτης, γίνεται γνωστός όταν αναλαμβάνει την υπόθεση Βαγγέλη Στεφανάκη, που κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για τη δολοφονία της συμβίας του, Φαίης Μπάχλα, στη Νέα Μάκρη, αλλά πολύ περισσότερο γιατί τη μετατρέπει σε ειδησεογραφικό τηλεοπτικό σήριαλ στις μεσημεριανές εκπομπές. Ο τέταρτος συλληφθείς είναι ο Παναγιώτης Μπαμπάμτσης, για τον οποίο δειλά-δειλά την εποχή εκείνη γράφεται πως ήταν αφανής συνεργάτης του Ευάγγελου Γιαννόπουλου και του υφυπουργού Υγείας της ΝΔ, Θανάση Γιαννόπουλου.

   Η κάλυψη της εντυπωσιακής ιστορίας διαρκεί μερικές μέρες και στη μιντιακή εκπνοή της δημιουργείται η εντύπωση πως έχουμε να κάνουμε για επίορκους του «μεμονωμένου περιστατικού». Για μια ακόμη φορά, αυτοί που συλλαμβάνονται δεν έχουν ούτε παρακλάδια ούτε διασυνδέσεις σε κύκλους που μαρτυρά η ζωή τους αλλά και η δικογραφία.

   Δύο ακριβώς χρόνια μετά το νομικό ξεκίνημα αυτής της δικογραφίας, οι κατηγορούμενοι περιμένουν απλώς να δικαστούν, ετοιμάζοντας, όπως είναι λογικό, ένα λόχο από δικηγόρους πρώτης γραμμής. Μια ακόμη ποινική υπόθεση δηλαδή.

   Όπως αποκαλύπτει όμως η μελέτη της ίδιας της δικογραφίας, οι καταγραφές, που έχουν γίνει από τους κοριούς της αστυνομίας, δείχνουν πως η υπόθεση έχει μια άλλη διάσταση, την οποία δεν ακουμπά η εισαγγελική και αστυνομική έρευνα.
   Οι δράστες και πρωταγωνιστές της υπόθεσης ομολογούν, χωρίς να γνωρίζουν ότι καταγράφονται, πως το κύκλωμα συνδέεται με τον ίδιο τον γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ και φίλο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Στέλιο Στασινόπουλο και την οικογένειά του. Φανερώνουν, επίσης, μια λειτουργία στελεχών του ΣΔΟΕ που μοιάζει με αυτή της μαφίας και όχι διωκτικού μηχανισμού.

   $$$$$$$ Το δε αντικείμενο του πόθου και της λαθρεμπορίας, δηλαδή το χρυσάφι, φαίνεται να προέρχεται από τους κόλπους της ελληνικής Εκκλησίας. $$$$$$$$$$$$$

   Καμία από αυτές τις πολύ σοβαρές πτυχές δεν έχει ερευνηθεί ως σήμερα, παρότι ομολογούνται. Αντιθέτως έχουν καταχωνιαστεί σα να μην υπήρξαν ποτέ ως ομολογίες. Στην άλλη πλευρά, η μάρτυρας, που οδήγησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος και μπήκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, σήμερα έχει καταστραφεί.

   Είναι προφανές πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μια λειτουργία ενός παρακράτους, που πολλές φορές υπαγορεύει τη λειτουργία στο ίδιο το κράτος.

   Λεπτομέρειες στο Hot Doc που κυκλοφορεί

   • Ο/Η Θεά Κάλι λέει:

    http://www.parapolitika.gr/article/321712/ieri-mpizna-stin-tino-ravdoi-hrysoy-me-ta-tamata-stin-panagia

    28.09.2015 | 11:23

    «Ιερή» μπίζνα στην Τήνο: Ράβδοι χρυσού με τα τάματα στην Παναγία

    Αποκάλυψη – σοκ των «Π» για τη βαλίτσα που βρέθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τη συμφωνία που έκρυβε

    Τα «Π» φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας τα ντοκουμέντα της «χρυσής» μπίζνας με τα μυθικής αξίας αναθήματα της Τήνου, η οποία αποκαλύφθηκε λόγω μιας ύποπτης βαλίτσας που βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

    Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, στις 8 του μηνός, οι τελωνειακοί υπάλληλοι του αεροδρομίου μπλόκαραν αποσκευή μέσα στην οποία κρύβονταν επτά πλάκες χρυσού. Ο επιβάτης, με τα αρχικά Κ.Μ., ταξίδευε από την Τουρκία και δήλωσε

 5. Ο/Η Αλιέksiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii λέει:

  Aπό τον Μαρκεζίνη στον Κοτζιά, τι πίνει ο Αλέκσις;


  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5121023/o-soyslof-toy-kke-symboylos-toy-tsipra/
  Νίκος Κοτζιάς: Ο «Σουσλόφ» του ΚΚΕ, σύμβουλος του Τσίπρα

  Τι κρύβει η συμμετοχή του συγγραφέα στην πρόσφατη αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ρωσία

  Μαρία Νταλιάνη | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2014 08:00 |


  [……]
  Οι επιλογές του Αλέξη Τσίπρα σε ό,τι αφορά τις διεθνείς επαφές έχουν τη δική τους σημασία. Στον τομέα αυτό, μάλιστα, λέγεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο τελευταίος, τόσο στη θητεία του ως πρωθυπουργός αλλά πολύ περισσότερο ως υπουργός Εξωτερικών, είχε τη συνήθεια αντί να παίρνει μαζί του τους φακέλους να απολαμβάνει το προνόμιο της απευθείας επαφής με τους συγγραφείς των φακέλων: τους συμβούλους και συνεργάτες του.

  [….]

  .. Η λύση του Γιώργου Αϋφαντή που επελέγη τότε, «περπάτησε» με δυσκολίες και φαίνεται πως εξάντλησε τη δυναμική της μετά και την «άστοχη» – κατά τα στελέχη του κόμματος – επιλογή της Σαμπιχά Σουλεϊμάν.

  Δύο είναι τα νέα πρόσωπα που ανατέλλουν στον ορίζοντα της Κουμουνδούρου σε ό,τι αφορά τα εξωτερικά θέματα. Το ένα είναι ο έμπειρος και προερχόμενος από το ΚΚΕ Νίκος Κοτζιάς. Και το άλλο, το οποίο δεν έχει ρόλο ούτε καμία σχέση αλλά απλά χαίρει της εκτίμησης προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, είναι ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης. Με τον τελευταίο συναντήθηκε και στις αρχές της άνοιξης, στο γραφείο του στη Βουλή.

  […..]

  Το αρχηγικό μοντέλο φέρνει γκρίνια
  Η υπόγεια γκρίνια του ΣΥΡΙΖΑ για τον Νίκο Κοτζιά δεν αφορά τόσο το πρόσωπο αλλά το μοντέλο διακυβέρνησης της ηγεσίας. Για μία ακόμα φορά έγινε σε όλους αντιληπτό πως για κρίσιμες επιλογές η ηγεσία «δεν δίνει λόγο σε κανέναν». Και το μοντέλο του δημοκρατικού ανοιχτού κόμματος μάλλον όσο πλησιάζει προς την εξουσία μεταβάλλεται σε ένα κλασικό αρχηγοκεντρικό.

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  Γράφτηκε από: Romfea.gr. Δευτέρα, 20 Ιούλιος 2015

  Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων παρασημοφόρησε τον Πάνο Καμμένο

  http://nefthalim.blogspot.gr/2013/01/1974.html
  Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

  Ο Θεόφιλος παρασημοφόρησε τους Λαυρεντιάδη και Κυριακίδη για ένα έργο το οποίο είχε αποκατασταθεί από το 1974 προκειμένου να διεισδύσουν στο εκκλησιαστικό σύστημα!!

  Την εποχή της παντοδυναμίας τους ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ο Πέτρος Κυριακίδης για να εδραιώσουν την παρέμβασή τους στο σύστημα εξουσίας έπρεπε να διεισδύσουν και στο εκκλησιαστικό σύστημα.

 7. Ο/Η Μητροπολίτης Λουλού ο Βου λέει:

  Παπαδόπουλος, Παττακός, Μακαρέζος, Βοβολίνης, ΓΑΠ, Διαμαντοπούλου, Κοτζιάς, Καμμένος, Λαυρεντιάδης-Κυριακίδης, Πρόεδρος Κύπρου Αναστασιάδης, έμεινε κανείς χωρίς πατριαρχικό παράσημο Ιεροσολύμων;

  Πρέσβεις

  Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 και ώρα 11.30 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος παρασημοφόρησε τον Αντιπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Παλαιστινιακή Αυτονομία κ. Ανδρέα Κουζούπη
  Δημοσίευση: 05 Μαΐ. 15 (10:06)/ Ενημέρωση: 05 Μαΐ. 15

  Τήν Δευτέραν, 21ην Ἀπριλίου /3ην Μαΐου 2015, ὁ Μακαριώτατος Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ἀπένειμε τήν τιμητικην διάκρισιν τοῦ Ἀνωτάτου Ταξιάρχου τοῦ Τάγματος τῶν Ἱπποτῶν τοῦ Παναγίου Τάφου εἰς τόν πρῴην Πρέσβυν τῆς Ἑλλάδος εἰς τό Ἰσραήλ κ. Κυριακόν Λουκάκην

  Τη Δευτέρα, 13/26 Αυγούστου 2013, ο νέος Έλληνας Γενικός Πρόξενος στα Ιεροσόλυμα εξοχώτατος κ. Γεώργιος Ζαχαριουδάκης επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ Θεόφιλο, ο οποίος επι τη αναλήψει των νέων καθηκόντων του, του απένειμε το παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου.

  Και τον Αντώνη Σαμαρά

 8. Ο/Η Μητροπολίτης Λουλού ο Βου λέει:

  http://www.theguardian.com/world/2005/feb/25/religion.uk

  Sex and drugs and the Orthodox church

  Helena Smith

  Friday 25 February 2005 00.02 GMT

  http://www.theguardian.com/world/2005/mar/20/greece

  The Observer

  Greece in revolt as scandals sweep the Orthodox church

  http://www.haaretz.com/print-edition/news/greek-fugitive-increases-pressure-on-patriarch-over-jerusalem-land-scandal-1.154262
  Greek Fugitive Increases Pressure on Patriarch Over Jerusalem Land Scandal

  The Associated Press | 
  28.03.2005
  Irineos also was criticized after his allies in Greece’s church became embroiled in sexual and corruption scandals, leading to the indictments and resignations of several clergy.

 9. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  • Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

   Σκάνδαλα μονής Κυθήρων, ο μοναχός της Κλαύδιος ηγουμενεύει τώρα στα Ιεροσόλυμα

   http://news.in.gr/greece/article/?aid=605331
   Νέα στοιχεία στη δημοσιότητα

   Επιστολή Γιοσάκη στον Αρχιεπίσκοπο για την εκλογή μητροπολίτη Κυθήρων

   Επιστολή του Ιάκωβου Γιοσάκη προς τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο φέρνει στο φως την Τρίτη η Απογευματινή. Η επιστολή έχει ημερομηνία 27 Αυγούστου 1998, λίγους μήνες μετά την εκλογή του κ. Χριστόδουλου στην ηγεσία της Εκκλησίας και μετά την παραίτηση του πρώην Κυθήρων Ιακώβου.

   Εκτός από τον Ι.Γιοσάκη, την επιστολή -που κοινοποιείται σε όλους τους μητροπολίτες της χώρας- συνυπογράφουν ο επίσης προφυλακισμένος αρχιμανδρίτης Κύριλλος Σταυρόπουλος, οι αρχιμανδρίτες Ιάκωβος Βασιλείου, Αθηναγόρας Ιβάνοβ, Ευλόγιος Τσαλαπατάνης και ο μοναχός Κλαύδιος.

   Βασικό θέμα της επιστολής, που έχει συνταχθεί σε φιλικό ύφος, είναι η μη τοποθέτηση του σημερινού αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επισκόπου Χριστιανουπόλεως Σεραφείμ Μετζελόπουλου στη θέση του μητροπολίτη Κυθήρων. Εντύπωση, μάλιστα, προκαλούν οι χαρακτηρισμοί με τους οποίους αναφέρονται στο πρόσωπο του κ. Μετζελόπουλου.

   Συγκεκριμένα, οι υπογράφοντες την επιστολή χαρακτηρίζουν τον κ. Μετζελόπουλο «δράκο με αιμοβόρα ένστικτα» που «αντί καρδίας έχει ηφαίστειο λάβας», που «δεν ξέρει τι σημαίνει αγάπη και συγχώρεσι» και που «εστιάζει την ηθική κάτω από τη μέση, μόνο στο σλιπάκι». «Όλες του οι κινήσεις» υποστηρίζουν «έχουν τα τυπικά χαρακτηριστικά του ανέραστου αιμοδιψή Δράκουλα».

   Οι υπογράφοντες ζητούν, παράλληλα, από τον Αρχιεπίσκοπο να στηρίξει την υποψηφιότητα του αρχιμανδρίτη Κύριλλου Χρηστάκη για τη θέση του μητροπολίτη Κυθήρων και του υπενθυμίζουν ότι «για το θέμα αυτό πρέπει να σας έχει απασχολήσει και ο φίλος σας κύριος (αναφέρονται σε επιχειρηματία φίλο του κ. Χριστόδουλου), ο οποίος έγινε αποδέκτης των μηνυμάτων μας». «Φιλάμε το χεράκι σας και σας ζητάμε συγγνώμην αν σας κουράσαμε. Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας» καταλήγουν, σε ιδιαίτερα φιλικό ύφος.

   Newsroom ΔΟΛ

 10. Ο/Η Καθηγητής κι αυτός λέει:

  Άλλος ένας καθηγητής ξένου πανεπιστημίου

  http://www.aixmi.gr/index.php/zoyraris-h-gallia-opvs-estrvse-ua-koimhuei/

  Ζουράρις: «Η Γαλλία όπως έστρωσε θα κοιμηθεί»

  2 σχόλια

  Ο/Η Ευγενιος λέει:

  Νοεμβρίου 14, 2015 στο 11:11 μμ

  Δεν χρειάζεται κύριε Ζουράρι να μας δείξετε τα έγγραφα Των σπουδών σας φαίνεται ολοκάθαρα από αυτά που λέτε ότι έχετε πάρει Με άριστα Το ντοκτορά. Της μαλακίας ,,!!!!!!,
  Και το τραγικό είναι οτι περιμένουμε από κάποιους σαν και εσάς να μας ( σώσουν )

  Ο/Η Panos λέει:

  Νοεμβρίου 16, 2015 στο 10:54 πμ

  Aπό την Wikipedia:
  Στο βιογραφικό του αναγράφεται ότι από το 1969 διδάσκει εκεί πολιτικές επιστήμες σε πανεπιστήμιο, αλλά επικριτές του αμφισβητούν ότι είναι καθηγητής.[1]
  Στο site του Πανεπιστημίου που υποστηρίζει ότι ειναι καθηγητής το όνομα του ΔΕΝ υπάρχει ανάμεσα στα ονόματα των καθηγητών. Το πιο πιθανό ειναι ότι έδωσε μια ή περισσότερες διαλέξεις μιάς ώρας. Πολλοί Ελληνες εξ άλλου, με μια διάλεξη που έδωσαν σε ξένο πανεπιστήμιο, λένε ότι ειναι και καθηγητές του παεπιστήμιου εκείνου. Υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια παραδείματα, και φυσικά υπάρχει και λόγος που το κάνουν.

 11. Ο/Η ataktos λέει:

  Σήμερα, Τρίτη 17 Νοεμβρίου, ο υπουργός άμυνας της Γαλλίας επικαλέστηκε ενώπιον του Συμβουλίου των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ και των υπουργών άμυνας το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Συνθηκών της ΕΕ, σύμφωνα με το οποίο, εάν ένα κράτος-μέλος της ΕΕ δεχτεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, τα άλλα κράτη – μέλη έχουν την υποχρέωση να το βοηθήσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν, βάσει του άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
  «Σήμερα η ΕΕ, μέσω των υπουργών άμυνας των κρατών – μελών της, εξέφρασε ομόφωνα την στήριξή της στη Γαλλία και την ετοιμότητά της να παράσχει τη βοήθεια που χρειάζεται», δήλωσε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι.
  Με άλλα λόγια. Σήμερα, για πρώτη φορά στην καταγεγραμμένη πολεμική ιστορία του Ελληνικού Έθνους, από την εκστρατεία στην Τροία 1.200 π.Χ., η Ελλάς κηρύττει πόλεμο και ουδείς έκανε τον κόπο να μας το πει…
  Δεν νομίζετε κύριοι της κυβέρνησης ότι οφείλετε, όχι μόνο ως προς την αλήθεια, αλλά κυρίως προς τη μακρά μας πολεμική ιστορία και παράδοση, να μας ανακοινώσετε επίσημα ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο;
  Εκτός εάν θέλετε η ιστορία να σας καταγράψει ως την πρώτη Ελληνική Κυβέρνηση στην ιστορία του έθνους, που κήρυξε πόλεμο δίχως να το πει στον Ελληνικό Λαό! Και μην διανοηθείτε, κύριοι της κυβερνήσεως, να διαψεύσετε ότι κηρύξαμε πόλεμο… Ούτε να το διανοηθείτε…

 12. Παράθεμα: «Μυστικά κονδύλια και ιερά παράσημα ευκαιρίας.» | ΒΗΜΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Άλλο ένα παράσημο της φτηνιάρικης και κακόφημης ρατσιστικής πατριαρχικής βιομηχανίας παρασήμων. Από τον Γιώργο Παπαδόπουλο και τον Στέλιο Παττακό στον Αλέξι.
  http://tvxs.gr/news/ellada/patriarxeio-ton-ierosolymon-episkeftike-o-aleksis-tsipras
  Το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας

  Σύννους και σύνοφρυς ο στοχαστής πολιτικός με τον εκ Γαργαλιάνων 12ετή στρατολογηθέντα στην αδελφότητα.

  Σιγά τον πολυέλαιο

 14. Ο/Η Diplomatis me diploma λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/12/blog-post_103.html
  ΑΠΑΤΕΣ του υπουργείου Εξωτερικών με κρατικό χρήμα;
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 | 9:04 μ.μ.

  H »παράγκα» του Ν. Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών, μέσω …

  http://www.aoristies.gr/2015/12/h.html
  Πριν από 15 ώρες – »κηπουρός» του υπουργού Ν. Κοτζιά «θεμελίωσε »Γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης», με σειρά επαφών στην Ιορδανία».

  ΑΠΑΤΕΣ του υπουργείου Εξωτερικών με κρατικό χρήμα …

  https://lefterianews.wordpress.com/…/απατεσ-του-υπουργείου-εξωτερικώ…
  Πριν από 17 ώρες – H »παράγκα» του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, μέσω της ΜΚΟ »Πράττω», καλά δουλεύει με κρατικό χρήμα (και μας… δουλεύει). Είναι για …

  KALAMI | GreekAmerican e-News | ΚΑΛΑΜΙ
  http://www.kalami.net/
  H »παράγκα» του Ν. Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της ΜΚΟ »Πράττω», … Ο διασυρμός του ασοβάρευτου υπουργείου Εξωτερικών, δεν έχει τελειωμό
  Έχετε επισκεφτεί αυτή τη σελίδα πολλές φορές. Τελευταία επίσκεψη: 24/11/2015

  NEWS-AGENCY πρακτορείο ειδήσεων
  hellasnews-agency.blogspot.com/
  Προξενείου χρησιμοποιεί πάντα… ταξί, γιά τις μετακινήσεις της, επειδή δεν έμαθε να οδηγεί. H »παράγκα» του Ν. Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της ΜΚΟ …

  NEWS-AGENCY πρακτορείο ειδήσεων: ΤΩΡΑ ΠΙΑ …
  hellasnews-agency.blogspot.com/2015/12/blog-post_84.html
  Πριν από 4 ώρες – Φτύστε το, μην το »ματιάσουν»: Το υπουργείο Εξωφρενικών (γνωστό και ως … H »παράγκα» του Ν. Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της …

  Βαθύ Κόκκινο – Facebook
  https://el-gr.facebook.com/VathiKokkino

  «ΑΠΑΤΕΣ του υπουργείου Εξωτερικών με κρατικό χρήμα; Την είδηση μας την …. H »παράγκα» του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, μέσω της ΜΚΟ »Πράττω», …

  Ειδήσεις – ΑΠΑΤΕΣ του υπουργείου Εξωτερικών… | Palo.gr
  http://www.palo.gr/amyntika-themata/apates-toy-ypoyrgeioy…/13864331/

  matiastanea.gr/…/Συνάντηση%20Κοτζιά%20με%20τον%20υπουργό%20…
  Πριν από 1 ημέρα – Συνάντηση Κοτζιά με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ … χωρίς δικά μας σχόλια:H »παράγκα» του υπουργού Εξωτερικών Ν. (όλο το άρθρο).

  https://plus.google.com/+va8ikokkino
  Πριν από 22 ώρες – ΑΠΑΤΕΣ του υπουργείου Εξωτερικών με κρατικό χρήμα; | ΒΑΘΥ … χωρίς δικά μας σχόλια: H »παράγκα» του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, …

 15. Ο/Η Diplomatis me diplomata λέει:

  Eρωτήματα που πρέπει οπωσδήποτε να απαντηθούν

  http://www.kalami.net/

 16. Ο/Η της Τόνιας λέει:

  Η Τόνια

  http://www.amen.gr/article/i-parousiasi-tis-meletis-ton-ergasion-sydirisis-tou-kouvoukliou-tou-panagiou-tafou-ston-prothypourgo-altsipra

  Η παρουσίαση της μελέτης των εργασιών συντήρησης του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στον Πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα

  30 Ιαν. 16

  Η παρουσίαση έγινε από την Καθηγήτρια στο Ε.Μ.Π. κυρία Αντωνία Μοροπούλου στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο Ιεροσολύμων παρουσία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου, Ιεραρχών και των Διπλωματικών Αρχών της Ελλάδος

 17. Παράθεμα: «Die Zeit»: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 18. Παράθεμα: Οι υπόγειοι ελληνορωσικοί «αγωγοί» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 19. Ο/Η του κώλου λέει:

  Ο Αλβανός πρωθυπουργός στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ) – Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama për vizitë në Patriarkanën e Konstandinupojës (fotografi Video)

  By Pelasgos KoritsaΤετάρτη, Δεκεμβρίου 23, 2015No comments

  Επ’αφορμή της επισκέψεως του στο Ισραήλ, ο Αλβανός πρωθυπουργός, Εντι Ράμα, συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.Θεόφιλο, ο οποίος τον παρασημοφόρησε.

  Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου αναφέρει:

  Την Δευτέραν, 8ην /21ην Δεκεμβρίου 2015, ο εξοχώτατος Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Έντυ Ράμα, ευρισκόμενος εις επίσκεψιν εις το κράτος του Ισραήλ, συνοδευόμενος υπό της εριτίμου συζύγου αυτού και κλιμακίου πολιτικών συνεργατών αυτού, επεσκέφθη το Πατριαρχείον.

  Τον κύριον Πρωθυπουργόν και την συνοδείαν αυτού προϋπάντησαν εις την Πύλην του Δαυΐδ ο Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος και ο Παραδραγουμάνος και Τελετάρχης Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος.

  Μετά των προϋπαντησάντων αυτόν ο κ. Πρωθυπουργός εισήλθεν εις το Πατριαρχείον, ένθα εδέχθη αυτόν ο Μακαριώτατος Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγοταφιτών.

  Εις το πλαίσιον της συναντήσεως ταύτης εγένετο ενδιαφέρουσα συζήτησις περί της ειρηνικής επισκέψεως του Μακαριωτάτου προ διετίας εις την αυτοκέφαλον Ορθόδοξον Εκκλησίαν της Αλβανίας εις την αναγέννησιν της οποίας έχει συντελέσει πανθομολογουμένως τα μέγιστα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος.

  Αναφορά εγένετο ωσαύτως και εις το πολυθρησκευτικόν και πολυκοινοτικόν περιβάλλον της Αλβανίας και της Ιερουσαλήμ, το οποίον περιβάλλον διέπεται υπό του αμοιβαίου σεβασμού των οπαδών των τριών Μονοθειστικών θρησκειών, αρχής γενομένης αυτής ήδη από του 7ου αιώνος μεταξύ του αειμνήστου Πατριάρχου Ιεροσολύμων Σωφρονίου και του Χαλίφου Ομάρ Χατάμπ εις τον μεταξύ αυτών υπογραφέντα Αχτιναμέ.

  Επί τη επισκέψει ταύτη ο Μακαριώτατος προσεφώνησε τον Πρωθυπουργόν της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα αγγλιστί, και ακολούθως ετίμησε αυτόν διά της τιμητικής διακρίσεως του Μεγαλοσταύρου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου εις αναγνώρισιν της συμβολής αυτού εις την διαθρησκευτικήν ειρηνικήν συνύπαρξιν και την υποστήριξιν αυτού προς την Ορθόδοξον Εκκλησίαν της Αλβανίας, εις την σύζυγον δε και τα μέλη της συνοδείας του Προέδρου ο Μακαριώτατος απένειμε Ιεροσολυμιτικάς ευλογίας.

  Ευχαριστών διά την τιμητικήν διάκρισιν ταύτην και την υποδοχήν ο κ. Πρόεδρος εζήτησεν την ευλογίαν του Μακαριωτάτου και τη συνοδεία των Αγιοταφιτών Πατέρων εσυνέχισε την πορείαν αυτού εις τον Πανίερον Ναόν της Αναστάσεως, ένθα υπεδέχθη αυτόν ο ηγούμενος Γέρων Σκευοφύλαξ Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος.

  Kryeministri z.Edi Rama, vizitoi Patriarkanen e Jerusalemit.

  Te henen me dt 21 Dhjetor 2015 Kryeministri z.Edi Rama, i gjendur ne Izrael per nje vizite zyrtare, i shoqeruar nga bashkeshortja e tij si edhe nje delegacion i gjere i perbere nga ministra, politikane dhe bashkepunetore, vizitoi Patriarkanen Orthodhokse te Jerusalemit, ku u prit nga Fortlumturia e Tij, Patriarku Theofil III. Gjate bisedes u fol per viziten qe Patriarku kreu para afro 2 vitesh ne Kishen Orthodhokse Autoqefale te Shqiperise, kjo e fundit e ringritur teresisht me kontributin dhe punen e mirenjohur dhe te mbare-pranuar te Kryepeshkopit Anastas. U bisedua gjithashtu per bashkejetesen fetare atje dhe ne vendin tone. Kryeminstri Edi Rama u nderua nga Patriarku Theofil, me Medaljen e Kryqit te Madh te Urdherit te Kaloresve te Varrit te Shenjte, per kontriburin e tij ne bashkejetesen paqesore te komuniteteve te ndryshme fetare ne Shqiperi, si edhe per mbeshtetjen e dhene prej tij per Kishen Orthodhokse Autoqefale te Shqiperise, ndersa bashkeshortes dhe anetareve te tjere te delegacionit iu ofroi dhurata simbolike si bekim nga Toka e Shenjte.

  Duke falenderuar per medaljen e ofruar si edhe per pritjen e ngrohte, Kryeministri z. Edi Rama kerkoi dhe mori bekimin e patriarkut dhe te eterve te tjere dhe vazhdoi viziten e tij ne Kishen e Varrit te Shenjte, ne te cilin u prit nga Igumeni, Kryepeshkopi (=Mitropolit) i Hierapolit, Hiresia e tij, Isidor


 20. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  http://www.liberal.gr/arthro/72940/apopsi/s-moumtzis/i-katantia-mias-istorikis-efimeridas.html

  Σ. Μουμτζής
  Η κατάντια μιας ιστορικής εφημερίδας

  Πέμπτη 25 Αυγούστου
  Του Σάκη Μουμτζή

  Προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε και η εφημερίδα «Αυγή» κάθε μέρα κατρακυλά σε λασπώδη μονοπάτια. Τι συνέβη και μια ιστορική εφημερίδα που τις σελίδες της κόσμησαν διανοούμενοι υψηλού επιπέδου, λογοτέχνες, ποιητές, ιστορικοί, όχι μόνον του χώρου της Αριστεράς, σήμερα έχει μετατραπεί σε φωνή μίσους και διχασμού. Πώς από τις 50.000 ημερήσια φύλλα προδικτατορικά, ξέπεσε σε κάτι παραπάνω από μια χιλιάδα σήμερα.

  Μια πρώτη απάντηση είναι πως ακολουθεί την ίδια πορεία με τον πολιτικό φορέα που εκπροσωπεί. Όση σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ εσωτερικού και την αποκαλούμενη «ανανεωτική αριστερά», τόση έχει και η «Αυγή» του σήμερα με την «Αυγή» της δεκαετίας του 70. Όση σχέση έχουν οι Μπανιάδες και τα ορφανά του ΚΚΕ με τον Η.Ηλιού, τον Λ.Κύρκο και τον Μπ.Δρακόπουλο, τόση σχέση και η «Αυγή» του κ. Χρήστου και του κ. Καρτερού με την «Αυγή» του Σ. Χρυσοστομίδη, του Γρ. Γιάνναρου, του Τ. Βουρνά.

  Όμως αυτό δεν αρκεί γιατί δεν ερμηνεύει τον κουτσαβακισμό, την ψευτομαγκιά, την αλαζονεία που υπάρχει διάχυτη στην εν λόγω εφημερίδα. Δεν εξηγεί την στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων που ασκούν το επάγγελμα τους όπως αυτοί νομίζουν και δεν εξηγεί γιατί αυτή η μετάλλαξη γίνεται τώρα.

  Η εξήγηση που δίνω είναι πως οι άνθρωποι αυτοί έχασαν την γείωση τους. Μέθυσαν από την απόλυτη άσκηση της εξουσίας και προπαντός αποθρασύνθηκαν από την απάθεια με την οποία τους αντιμετωπίζει η υπόλοιπη κοινωνία και οι επί μέρους μικρόκοσμοι της δημοσιογραφίας και της πολιτικής. Αισθάνονται παντοδύναμοι για να κουνάνε το δάχτυλο σε όποιον διαφωνεί μαζί τους, να νουθετούν πατρικά και αφ΄υψηλού όποιον θέλουν να ανακαλέσουν στην τάξη «τους» και συμβάλλουν τα μέγιστα στην μόνιμη επιδίωξη του πολιτικού φορέα που εκπροσωπούν, να ανακαλύπτουν εχθρούς. Χθες ήταν οι γελοιογράφοι, σήμερα οι Ολυμπιονίκες, αύριο σίγουρα κάποιοι άλλοι.

  Εκφράζουν, μέσα από την «Αυγή», τα πιο επιθετικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ τις θέσεις που έχουν για την ελευθεροτυπία, την Δημοκρατία, την διαφορετική άποψη. Έχει καταστεί η συγκεκριμένη εφημερίδα ένα σύστημα που ελέγχεται από πολιτικά στελέχη τα οποία εκφράζουν τον αρχικό πυρήνα του 4% και δεν το κρύβουν. Έχουν μετατρέψει την εφημερίδα τους σε όργανο εκτέλεσης συμβολαίων. Ίσως κάποιοι γηραιότεροι εκεί μέσα να διοχετεύουν και τα ιστορικά απωθημένα τους.

  Το πρόβλημα βέβαια, δεν είναι η κριτική που ασκούν. Αναφαίρετο δικαίωμα τους. Το πρόβλημα βρίσκεται στην επιλογή των στόχων και στην μορφή της κριτικής. Δεν επιχειρηματολογούν, δεν τους ενδιαφέρει να πείσουν, αλλά να κατακεραυνώσουν και να στείλουν «μηνύματα». Βέβαια μια περιθωριακή εφημερίδα, έτσι όπως την κατάντησαν την «Αυγή», ούτε «μηνύματα» μπορεί να στείλει, ούτε να τρομοκρατήσει. Άλλωστε η κυκλοφοριακή κατάρρευση της συμβαδίζει με την κατάρρευση και του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνον γελοιοποιούνται.

  Ουδείς θα ασχολείτο τι γράφει ένα έντυπο των 1000 φύλλων ημερησίως, αν δεν εξέφραζε πολιτικά το κυβερνών κόμμα. Και το πρόβλημα μεγεθύνεται όταν παρατηρούνται παρόμοιες αυταρχικές κυβερνητικές συμπεριφορές, έτσι ώστε να διερωτόμαστε «πού το πάνε τελικά αυτοί οι άνθρωποι;»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s