Απόφαση του (Ολαρία ολαρά) σύντροφου Καμμένου: Οι άγιοι προστάτες των τριών όπλων στις στολές των στρατιωτικών

[Του Πάνου του Δοξάστε με: Θα μπορούν να φέρουν επίραμμα με τον άγιο δίπλα στα γαλόνια...]

ayios-georgios9.11.15Με απόφαση του Πάνου Καμμένου οι στρατιωτικοί θα μπορούν να φέρουν, αν το επιθυμούν, την εικόνα του αγίου – προστάτη του όπλου τους στη στολή τους οι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ, ο υπουργός Εθνική Άμυνας «καλεί όλους τους στρατιωτικούς (από τους κληρωτούς έως τους αξιωματικούς) να φέρουν, όσοι το επιθυμούν, επίραμμα στους ώμους τους με τη μορφή τού… αγίου προστάτη του όπλου τους.

Σημειώνει ο συντάκτης της στήλης: »Με δυο λόγια, στη στρατιωτική στολή πλέον θα υπάρχει ραμμένη για το Πολεμικό Ναυτικό η εικόνα του Αγίου Νικολάου, για το Πυροβολικό η εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, για τον Στρατό Ξηράς η εικόνα του Αγίου Γεωργίου, για την Πολεμική Αεροπορία η εικόνα των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ κ.τ.λ.

»Μου λένε ότι τη διαταγή αυτή όσοι θελήσουν μπορεί να την τηρήσουν αλλά είναι και μια ένδειξη ότι «πάει κόντρα» στους άθεους στρατιωτικούς. Αυτός είναι και ο λόγος που η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε τις αντιδράσεις.»

Πηγή

Σημείωση: Η «Πρώτη Φορά» του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναρρίθμητες ομοιότητες με του Ανεκδιήγητους Έλληνες, η συμμαχία επομένως δεν είναι «παρά φύση» αλλά είναι μία συμμαχίας μεταξύ κομματων με το ίδιο ιδεολογικό υπόβαθρο, δηλαδή Αδελφά Κόμματα.

###
Αναγνώσματα:

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους). Bookmark the permalink.

12 Responses to Απόφαση του (Ολαρία ολαρά) σύντροφου Καμμένου: Οι άγιοι προστάτες των τριών όπλων στις στολές των στρατιωτικών

 1. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Διαμαρτύρομαι!! Τι απαράδεκτες διακρίσεις είναι αυτές; Γιατί εικονίτσα μόνο του «προστάτη» αγίου ή αγίας του Όπλου;

  Γιατί αδικείται προκλητικά αποκλειόμενος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, το φτερωτό μας Άγιο Πνεύμα, η Θεομήτωρ (!), ο άγιος του οποίου το όνομα έχει ο/η στρατιωτικός, ο άγιος – πολιούχος της πόλης καταγωγής του-της, ο άγιος που τον/την έσωσε τότε που πήγε να πάθει ατύχημα, ο νέος και ωραίος άγιος Παΐσιος και οι άγιοι σαράντα; Γιατί να μην τιμηθεί και ο άγιος Ψεκασμένος ο ευσεβής, που είχε αυτή την εξαιρετική ιδέα;

  Προτείνω να χρησιμοποιεί ο φιλόχριστος Στρατός μας αποκλειστικά ειδικές στολές-εικονοστάσια, όπου όλη η επιφάνεια, μέσα κι έξω, της στολής θα καλύπεται από ωραία φιλοτεχνημένες εικόνες αγίων της Εκκλησίας (Α.Ε.) μας, επιλεγμένων ειδικά από τη Δ.Ι.Σ.. Επίσης, να δημιουργηθεί ειδικό μεταλλικό επώμιο-προσάρτημα της στολής Νο. 8, με το οποίο θα αναρτάται αναμμένο καντηλάκι μπροστά από κάθε στρατευμένο στο ύψος του στήθους (για τις επίσημες περιστάσεις).

  Η αγιογράφηση των στολών των στρατευμένων προτείνω να επεκταθεί και στις φανέλες και εσώβρακα/κυλότες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, προς επίτευξη ακόμα στενότερης επαφής του στρατευμένου με τα Θεία και αποφυγή σεξουαλικών συμβάντων εντός των στρατοπέδων.

  Προτείνω επίσης η εξαιρετική αυτή ιδέα να επεκταθεί και σε υποχρεωτικό τατουάζ στο σώμα των στρατευμένων, το οποίο θα απεικονίζει έγχρωμα τον άγιο/αγία της επιλογής του.

  Η ιδέα αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα και μεγάλη οικονομία στους εξοπλισμούς που ρημάζουν τη χώρα μας.

  Με τέτοιες αγιοκάλυπτες στολές, ας πάμε να πολεμήσουμε τους πολυάριθμους εχθρούς της ελληνικής Δόξας χωρίς όπλα! Ποιος θα φοβάται τις σφαίρες, όταν θα περιβάλλεται από τόσους αγίους-προστάτες;

  • Ο/Η Po λέει:

   Θα μεταβιβάσω τα δίκαια αιτήματα των αγίων εις τους αρμοδίους συντρόφους της ένδοξης αριστεράς.
   Δίκαιη η αγανάκτησίς σας.

 2. Ο/Η Liberal λέει:

  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=751431

  Μπάρλας Τάσος

  Κύριε Τσίπρα, ούτε η χούντα

  Την Τετάρτη μια ακόμα κοινωνική «βόμβα» προερχόμενη από το Πεντάγωνο έσκασε πάνω από το Μαξίμου.
  Ο υπουργός Αμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος εξέδωσε διαταγή και καλεί όλους τους στρατιωτικούς, από τους κληρωτούς ως τους αξιωματικούς, να φέρουν, όσοι το επιθυμούν, επίραμμα στους ώμους τους με τη μορφή του αγίου προστάτη του όπλου τους.

  Προαιρετικά βεβαίως, βεβαίως. Αλλά όλοι ξέρουν πως ερμηνεύεται το προαιρετικά στον στρατό.

  Είναι ακριβώς ο ίδιος λόγος για τον οποίο δεν γράφεται «προαιρετικά» το θρήσκευμα στις πολιτικές ταυτότητες.

  Κύριε Τσίπρα, είστε Πρωθυπουργός της δεύτερης, όπως θέλετε να λέτε, αριστερής κυβέρνησης της Ελλάδας. Αν θυμάστε, στο πρόγραμμα της ανανεωτικής Αριστεράς και έστω ριζοσπαστικής την οποία εκπροσωπείτε υπάρχει ο διαχωρισμός της Εκκλησίας από το Κράτος. Εστω, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

  Εδώ όμως με τις εμπνεύσεις του υπουργού σας οδηγείτε τη χώρα με τα χίλια πίσω. Ούτε η δικτατορία των συνταγματαρχών του αλήστου μνήμης «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών» δεν έβγαλε τέτοια διαταγή.

  Να έχουν ραμμένη στη στολή τους οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων την εικόνα του αγίου του όπλου τους.

  Σας υπενθυμίζω ότι στο άρθρο 13 του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρεται ότι: « Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη».

  Σας υπενθυμίζω ακόμα ότι στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις υπηρετούν και πολίτες που στο θρήσκευμά τους δεν είναι χριστιανοί, οποιουδήποτε δόγματος. Αυτοί τι θα ράψουν στη στολή τους;

  Κύριε Τσίπρα, είστε Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων ανεξάρτητα πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δεν μπορείτε να αφήνετε οποιονδήποτε υπουργό της κυβέρνησής σας να διαχωρίζει τους πολίτες αυτής της χώρας, ακόμα και αν στηρίζεστε κοινοβουλευτικά σε αυτόν.

  Τέτοιες διαταγές δεν διανοήθηκαν να υιοθετήσουν οι πιο φανατικές δεξιές, αντιδραστικές μεταπολεμικές κυβερνήσεις. Και τα εφαρμόζει μια κυβέρνηση που διατυμπανίζει ότι είναι αριστερή.

  Πάρτε παράδειγμα από τη Γαλλία, της οποίας τον Πρόεδρο, είχατε φιλοξενήσει στην Ελλάδα πριν μερικές ημέρες. Η Γαλλία λοιπόν, αν δεν το γνωρίζετε, έχει απαγορεύσει όλα τα θρησκευτικά σύμβολα οποιασδήποτε θρησκείας, όχι μόνο σε σχολεία και δικαστικές αίθουσες αλλά και στον δρόμο.

  Κύριε Πρωθυπουργέ. Ανακαλέστε τη διαταγή του υπουργού σας. Και αν δεν πείθεται ζητήστε την παραίτησή του. Πολλοί θα σας συγχαρούν, ελάχιστοι θα σας ψέξουν.

  Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται εν έτη 2015 να μπει βαθύτερα στον θρησκευτικό φανατισμό.

 3. Ο/Η Θέκλα Φακλάνα, σεκσολόγος λέει:

  Να μου τα λέγανε, δεν θα τα πίστευα. Τέτοιες ντροπές!

 4. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Νὰ πάρῃ καὶ αὐτὸς κάποια ἀπόφασιν ὡς ὐπουργὸς ἀμύνης. Ἀφ’οὗ δὲν μοιάζει ἱκανὸς γιὰ κάτι σοβαρό. Ἄλλως τε γιὰ αὐτὸ καὶ τὸν θέλει ὁ Τσίπρας ὡς συμπρωθυπουργόν, γιατί ὁ πρωθυπουργὸς θεωρεῖ ἑαυτὸν ἄξιον νὰ λαμβάνῃ σοβαρές ἀποφάσεις.

 5. Ο/Η Kάποιος λέει:

  Και να σκεφτείς πως η Αριστερά είχε δώσει τη μάχη του αυτονόητου, για τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες ούτε προαιρετικά.
  Πολλά περίεργα παιχνίδια κάνουν οι τσιπροκαμμένοι με το στρατό, με τη χρυσή αυγή και με το παπαδαριό.

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

 7. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Ουστ από δω λέμε, ουστ!!

 8. Καλή φάση. Γελάω (με τα χάλια μας) μια ώρα τώρα. Κοίτα τι πήγαν και σκέφτηκαν.
  Μπράβο σ’ όποιον το σκέφτηκε (αφού μ’ αυτά ασχολούνται κι εκεί διοχετεύουν όλη τους την ενέργεια), είναι ιδιαιτέρως πονηρός και ραδιούργος. Σου λέει, αν μία στις τόσες μπει και κανένας άθεος στις σχολές αξιωματικών, θα τον βρίσκουμε αμέσως, με λιγότερο από μία ματιά.
  Θυμήθηκα τώρα κι εκείνον τον ναύαρχο, αρχηγό του Ναυτικού, τι ήταν τέλος πάντων, που όταν αποστρατεύτηκε και μετά έβγαινε σε σκουπιδοεκπομπές τύπου Ζούγκλα, Χαρδαβέλλα κ.λπ. κι έλεγε είναι 12θεϊστής και αρχαιολάτρης και κάτι τέτοια θρησκευτικά.
  Μήπως ανησύχησαν και για τέτοια πιθανά κρούσματα, τώρα με τη ΧΑ που έχει στις τάξεις της και παγανιστές, σου λέει μήπως να το προλάβουμε αν κάποιοι κάνουν σπονδές στο Δία και στον Αρη;
  Διόλου απίθανο. Εκείνος ο ναύαρχος πως έφτασε τόσο ψηλά χωρίς να τον πάρουν είδηση, έτσι δεν είναι;

 9. Ο/Η Nomorecoal λέει:

  Τώρα αν πω ότι το ντουέτο του βραχύσωμου Τσίπρα και του ευτραφή Καμμένου φέρνει σε κάτι από Γιόζεφ και Χέρμαν, λάθος κάνω;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s